FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.01.2021 klo 03:57:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 53 [54] 55 ... 123
 
Kirjoittaja Aihe: Arsenal 2020-21; Artetan johdolla kohti uusia menestyksen tuulia  (Luettu 270433 kertaa)
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #1325 : 27.11.2020 klo 11:06:40

Kyllä omiinkin silmiin suurin hyökkäyspelin ongelma on tuo alhaalla makaava kk-kaksikko (Xhaka-Ceballos). Toki silloin kun laitapakit pelaavat korkealla, niin se on perusteltua. Arsenalilla vaan hyvin usein laitapakitkin puolustavat melko alhaalta. Siihen sitten kolme topparia ja kaksi puolustavaa kk:ta, niin vähän on vaikea hyökkäyksiin lähteä kun usein vain kolmella pelaajalla on siihen hyvä lähtötilanne.

Uskoisin, että Artetan pitää nyt vaan saada puolustus toimimaan myös 442 tai 433 -ryhmityksillä, jotta hyökkäyspelin saisi toimimaan. Tarkoittaisi Xhakan penkittämistä ja samalla Parteyn ominaisuuksien parempaa hyödyntämistä.

Itse sanoisin, että tarkoittaa Ceballosin penkittämistä ja Partey tilalle. Xhaka on luontaisempi puolustavaan rooliin, fyysisempi ja parempi johtamaan. Eikä siitä vasenjalkaisuudesta välttämättä ole haittaa.

Tuo 4-4-2 voisi ehkä tässä tilanteessa olla se paras muodostelma. Siinä Laca ja Auba olisivat luontaisemmissa rooleissa, eikä tarvitsisi yksin vääntää toppareiden seassa. Sakalle vasen laituri on luontainen paikka. Tarvittaessa Saka voi tippua vasemmaksi pakiksi ja Auba auttaisi sitten vasemmalla. Keskikentän keskustaan ei tarvitse kenenkään vääntäytyä tuohon hyökkäävän kk-pelaajan rooliin, kun sitä ei ole, paitsi ESR. Puolustaessa ylin kolmikko olisi Auba-Laca-Willian/Pepe ja keskikentän kolmikko Saka-Xhaka-Partey, jolle kaksi ylemmän kolmikon pelaajaa antaa tukea, koska Xhaka ei ole kovin liikkuva. Hyökkäyssuuntaan laitapakit luonnollisesti nousevat ja kärkikaksikko porrastaa boxissa, painoton puoli, varsinkin Saka, voi sitten tukea kaksikkoa. Pepelle sopii paremmin tuo hieman leveämmällä oleminen, josta eilen nähtiin maali. Tuolla hän väkisinkin vetää laitapakkia pois ruuhkasta. Tarvittaessa Pepe voi myös leikata 16-rajalle, josta voisi päästä laukomaan Tierneyn/Sakan vasurin syöttöjä/keskityksiä. Willianin vahvuus olisi taasen pelata nousevalle oikealle laitapakille tilaa ja mahdollisuuksia. Ei voi olla kovin vaikeaa. Saa käyttää 😄
Julio Salinas

Poissa Poissa


Vastaus #1326 : 27.11.2020 klo 11:23:56

koska Xhaka ei ole kovin liikkuva.

Tässä syy, miksi mielestäni Xhakaa ei voi 442 tai 433 -ryhmityksessä puolustavassa roolissa peluuttaa, joskaan ei Ceballosiakaan. Ainoa, joka tuohon perinteiseen ankkurin rooliin sopisi, on Partey.
Kahden topparin systeemissä puolustavan kk-pelaajan pitää olla ensisijaisesti hyvin liikkuva.
Hedelmäpeli

Poissa Poissa


Vastaus #1327 : 27.11.2020 klo 11:58:08

Piti ihan lukea kahteen kertaan The Athletic-julkaisun juttu, että mikä Arsenalin pelissä mättää. Asiaa ei ehkä ihan suoraan sanota, tai ainakaan alleviivata, mutta sain käsityksen, että Ceballos on se lenkki, joka ei toimi. 3-4-3:ssä Ceballos tottui pelaamaan Xhakan rinnalla toppareiden edessä, kun Saka/AMN/Kola ja Tierneykin lähtivät nousee. Nyt Ceballosin pitäisi olla linkki puolustajien, Xhakan ja ylempien pelaajien välissä, mutta monesti Ceballos on vain parin metrin päässä Xhakasta, jolloin ylöspäinpelaaminen ei oikein etene ja välimatka taasen ylempiin pelaajiin jää kovin pitkäksi. Toinen ongelma Ceballosin pelissä jutun mukaan tuntuisi olevan, että hän ei näe/tunnista taskuja, joihin syöttö pitäisi laittaa. Näin hyvätkin liikkeet kuivuvat, kun syöttöä ei tule tai syöttö laitetaan johonkin "turvalliseen" väliin, joka ei edistä peliä. Juttu ei sano, mutta oma ajatukseni on, että Arteta joko painottaa pallonhallintapeliin ja pelaajat (Ceballos erityisesti) eivät uskalla ottaa yhtään riskejä tai sitten Ceballos ei osaa nähdä noita taskuja eli peliäly ei riitä. Jutussa nostetaan Parteyn roolia, että hän osaa ja uskaltaa hakea syötöillä noita taskuja. Arsenalin peli siis saattaa loksahtaa paremmin uomiinsa, jos pelaajat rohkaistuvat ja osaavat löytää taskuja paremmin tai taso ei riitä ja joudutaan hakemaan muualta osaavat pelaajat.

Pelaajat toimivat annettujen ohjeiden mukaan ja hakevat sellaisia ratkaisuja, joihin heidät ohjeistetaan. Jos manageri sanoo, että syötätte kulmalipulta alaspäin ja keskuspakin kautta toiselle kulmalipulle ja sitten taas sama, niin pelaajat tekevät niin. Eivät siksi, etteivätkö oaaisi hakea rohkeampia ratkaisuja.

Ei ole ihme, että Atalanta on menneen parin viimeisen vuoden aikana alkanut samaan aikaan alkanut saada eniten kulmia ja tehdä parasta tulosta suhteessa materiaaliin. Jos joukkue hakee maaleja ja ratkaisuja päämäärä, eli maalinteko edellä sen jatkuvan virheiden välttelyn sijaan, niin saattaa alkaa tulla tulosta. Ehkä.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2020 klo 12:00:31 kirjoittanut Hedelmäpeli »
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #1328 : 27.11.2020 klo 20:29:31

Pablo Mari, CC ja Saliba U23-avauksessa. Cottrell ja Azeez ehtivät Norjasta, mutta ESR ei ole tänään mukana.
Pyyleva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal FC, Pukki-party


Vastaus #1329 : 28.11.2020 klo 13:37:41

Lähiaikoina on siirtorintamalla nostanut päätään huhu, että Arsenal olisi kiinnostunut lainaamaan Iscon Realista tammikuussa ja pelaaja sitten ostettaisiin kesällä pysyvällä siirrolla. Liekö tässä sitten ns. lyhyen tähtäimen hankinta ja Aouar/Sloboslaikka tai mikälie sitten enemmän tulevaisuuteen tähtäävä hankinta jos tehdään.
bach

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, Arsenal, FC Honka/Akatemia, Astana


Vastaus #1330 : 28.11.2020 klo 17:14:04


Edit. Willockilla välillä uskomaton taito kadota kentällä.

Myös uskomaton taito kadota tieltä!
https://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/a/5706a522-fb71-4a0a-afc6-e6507c80d757
Ajoesitys muistuttaa valitettavan paljon Arsenalin Valioliiga kautta.
Ratkaisija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gunners, BVB, Die Kühe


Vastaus #1331 : 28.11.2020 klo 17:39:08

Lähiaikoina on siirtorintamalla nostanut päätään huhu, että Arsenal olisi kiinnostunut lainaamaan Iscon Realista tammikuussa ja pelaaja sitten ostettaisiin kesällä pysyvällä siirrolla. Liekö tässä sitten ns. lyhyen tähtäimen hankinta ja Aouar/Sloboslaikka tai mikälie sitten enemmän tulevaisuuteen tähtäävä hankinta jos tehdään.
Isco ei herätä kiimaa ja ei kyllä olisi suurta EOM:ää. Lähtee varmasti halvemmalla kuin kumpikaan tuosta lupaavasta kaksikosta, mutta Isco olisi enemmän ringin leventäjä kuin kriittinen palanen. Sky:n jutussa Arteta maininnut, että menee muutama siirtoikkuna ennen kuin joukkue pystyy haastamaan kärjen.
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #1332 : 28.11.2020 klo 18:03:48

Isco ei herätä kiimaa ja ei kyllä olisi suurta EOM:ää. Lähtee varmasti halvemmalla kuin kumpikaan tuosta lupaavasta kaksikosta, mutta Isco olisi enemmän ringin leventäjä kuin kriittinen palanen. Sky:n jutussa Arteta maininnut, että menee muutama siirtoikkuna ennen kuin joukkue pystyy haastamaan kärjen.

Mieluummin vaikka Eriksen Interistä jollain huhutulla 12 millillä. Isco on tuollainen nuorempi versio Özilistä, kummatkin heikkoja alaspäin.
Hejst

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Persekettu eli Arsenaali


Vastaus #1333 : 28.11.2020 klo 18:48:42

Mieluummin vaikka Eriksen Interistä jollain huhutulla 12 millillä. Isco on tuollainen nuorempi versio Özilistä, kummatkin heikkoja alaspäin.

Sellainen mielikuva itselläni on myös Eriksenistä. Isco on parhaimmillaan ollut kyllä kova tekijä. Tiedä sitten mikä siellä Realissa tökkii.

Ja lisätään nyt vielä linkki juttuun, missä Ceballos ylistää Artetaa, kun täällä nyt on alettu jo potkimaan Artetan pallia.

E. Jätänpä linkin pois, kun oli niin karmean näköinen. Footballinside oli kuitenkin sivusto, jolla tuo tuli vastaan.

Lainaus
“The team was almost dead – but after Arteta’s arrival we won the FA Cup and the Community Shield,” the 24-year-old told The Sun. “It’s not even a year since he arrived and he has given a radical change to the club. He’s the soul of the club and he’s lucky that the players trust him 100 per cent. Arsenal need him, in part because he takes the initiative most of the time.”
veijomeri

Poissa Poissa


Vastaus #1334 : 28.11.2020 klo 21:26:17

Iso pettymys kun Partey ei pysy kunnossa niin kiimaa herättäviä oli ne muutamat pelatut minuutit.
D4

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: COYS!


Vastaus #1335 : 29.11.2020 klo 11:56:58

Sellainen mielikuva itselläni on myös Eriksenistä.

Parhaimmillaan ollessaan Spursissa Eriksen kellotti melkein matsista toiseen isoimpia juoksumääriä. Fyysinen ja aggressiivinen juutti ei tietysti ole, mutta kyllä sitä haluaa ja kykyä puolustuspeliin silti on tai ainakin oli.

Toki tässä kyseessä aika lailla oma lempipelaajani muutaman vuoden takaa, joten varmaan näkemykseni on positiivisempi kuin monilla. Itkettäisi kyllä, jos Eriksen pohjois-Lontoon väärälle puolelle siirtyisi...
Hedelmäpeli

Poissa Poissa


Vastaus #1336 : 29.11.2020 klo 12:26:52

Perhana kun sunnuntain iltaslotti taas. Arsenalilla kun on sellainen ongelma, että pelaajat ei tuohon aikaan enää hereillä. Mikelin aamutreenit kun alkaa jo aikaisin, niin pelaajat on sitten iltaa kohden jo niin väsyneitä, että etenkin tuo toinen jakso tuppaa olemaan tosi haastava. Kuka nyt haluaisi pelata sunnuntai-iltana futista, kun tilillä on rahaa ja ulkona ehkä sataakin vielä?

Toisaalta voihan olla, että meille osuu hyväkin vaihe pelissä, niin sitä voi muistella lämmöllä. Tosin jos se hyvä vaihe tulisi missään vaiheessa 30 peliminuutin jälkeen tai heti tauon jälkeen, olisi tuo suunnaton yllätys.
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #1337 : 29.11.2020 klo 12:43:03

Parhaimmillaan ollessaan Spursissa Eriksen kellotti melkein matsista toiseen isoimpia juoksumääriä. Fyysinen ja aggressiivinen juutti ei tietysti ole, mutta kyllä sitä haluaa ja kykyä puolustuspeliin silti on tai ainakin oli.

Toki tässä kyseessä aika lailla oma lempipelaajani muutaman vuoden takaa, joten varmaan näkemykseni on positiivisempi kuin monilla. Itkettäisi kyllä, jos Eriksen pohjois-Lontoon väärälle puolelle siirtyisi...

Kyllähän esim. Özilin juoksumäärät olivat hyviä, mutta kun pelkkä juoksentelu ei riitä. Kroppaa pitää laittaa likoon, mennä tilanteisiin joissa sattuu. En osaa sanoa Eriksenistä, mutta yllätyin ettei hän ole kuin 28v. Uraa pitäisi olla vielä jäljellä.
Taikatossut

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal


Vastaus #1338 : 29.11.2020 klo 12:52:37

Mielummin tosiaan Eriksen kuin Isco. Eriksen on tasonsa valjussa todistanut jne. Mikäli nyt näyttää, ettei muutakaan saataisi. Symppis kaveri ja tykkään hänen pelistään, mutta onko kuitenkin sitten jo liikaa hyytymään päin, en tiedä.
Wojciech

Poissa Poissa


Vastaus #1339 : 29.11.2020 klo 12:52:49

Tänän sitten luvassa todellista antiseksiä, kun Artetan kokovartalokondomiin pukeutunut Arsenal kohtaa Nunon kuohitun Wolvesin. En yllättyisi maalittomasta tasapelistä.
Hedelmäpeli

Poissa Poissa


Vastaus #1340 : 29.11.2020 klo 17:50:17

Eriksen itki ja primadonnaili Spursissa koko viimeisen kauden, jolloin lähinnä kinusi siirtoa. Mutta eritoten Eriksenillä on Spurs-sydän ja pidän absurdina edes ajatusta, että Eriksen pelaisi Arsenalissa.

Ei mitään Erikseniä vastaan, mutta tämä ylihintaisilla jäähdyttelijöillä laivan lastaaminen saisi jo riittää.
Laskikka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: NSFR


Vastaus #1341 : 29.11.2020 klo 20:34:36

Uutinen

Arsenal: Leno, Bellerin, Luiz, Gabriel, Tierney, Ceballos, Xhaka, Willock, Willian, Saka, Aubameyang

Subs: Runarsson, Cedric, Holding, Elneny, Nelson, Lacazette, Nketiah

Kova on luotto Willianiin. No, ehkä se taas joskus seisoo. Auba taitaa taas seisoskella piikkipaikalla.
potsolojo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jämsänkosken Ilves


Vastaus #1342 : 29.11.2020 klo 21:18:36

Uutinen

Arsenal: Leno, Bellerin, Luiz, Gabriel, Tierney, Ceballos, Xhaka, Willock, Willian, Saka, Aubameyang

Subs: Runarsson, Cedric, Holding, Elneny, Nelson, Lacazette, Nketiah

Kova on luotto Willianiin. No, ehkä se taas joskus seisoo. Auba taitaa taas seisoskella piikkipaikalla.

Siinä alkaa sepaluksesta semmonen neljän suora että ei tarvi haaveilla champpari peleistä tämmösillä kavereilla
Jugurttibiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal


Vastaus #1343 : 29.11.2020 klo 21:25:09

Siinä alkaa sepaluksesta semmonen neljän suora että ei tarvi haaveilla champpari peleistä tämmösillä kavereilla

Et ole väärässä. Onneksi kuitenkin Partey ja peppana korvaa, tai pitäisi korvata, kaksi noista neljästä.
Jugurttibiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal


Vastaus #1344 : 29.11.2020 klo 22:01:26

Aivan hirveää paskaa taas peli, turpaan tulossa jos ei ihmettä toisella puoliajalla tapahdu. Artetan projekti vauhdissa.
potsolojo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jämsänkosken Ilves


Vastaus #1345 : 29.11.2020 klo 22:02:58

En tiedä että onko tässä artetan touhussa enää mitään parempaa kun emeryllä. Puolustus saatiin pieneksi hetkeksi kuntoon, mutta sekin on jo historiaa. Ihan kamalaa touhua
kuupa

Poissa Poissa


Vastaus #1346 : 29.11.2020 klo 22:04:17

Juu, katellaan ensi kaudella uudestaan.
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #1347 : 29.11.2020 klo 22:09:50

Surkeaa on Arsenalin tekeminen.
Perukka

Poissa Poissa


Vastaus #1348 : 29.11.2020 klo 22:12:42

Jos nyt sarjassa säilyis
Wojciech

Poissa Poissa


Vastaus #1349 : 29.11.2020 klo 22:12:52

Tänän sitten luvassa todellista antiseksiä, kun Artetan kokovartalokondomiin pukeutunut Arsenal kohtaa Nunon kuohitun Wolvesin. En yllättyisi maalittomasta tasapelistä.

Taisi olla vain märkä uni tämäkin.

 
Sivuja: 1 ... 53 [54] 55 ... 123
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines