FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.04.2021 klo 09:42:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 186 [187] 188 ... 196
 
Kirjoittaja Aihe: Arsenal 2020-21; Artetan johdolla kohti uusia menestyksen tuulia  (Luettu 399781 kertaa)
1 Jäsen ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #4650 : 05.04.2021 klo 15:41:30

Mulla on taasen sellainen fiilis, että kiva päiväkerhomeininki on muuttunut ja nyt tehdään duunia ihan tosissaan. Tästä vastaa juurikin manageri Arteta. Osalle pelaajista, ja faneista, tämä kulttuurin muutos on selvästi ollut shokki ja kipuilevat Artetan näkemyksiä vastaan.

Omistajien tehtävä on kuitata palkat/laskut ja pitää turpa kiinni. Jos omistajaporras, joka ei yleensä tajua lajista mitään, alkaa puhua urheilullista tavoitteista, niin seura on kusessa. Jos omistajat kommentoivat, niin heidän tulee toistaa samaa asiaa kuin managerin ja utj:n.
Icarus666

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, Leyton Orient, sympathy for Aston Villa


Vastaus #4651 : 05.04.2021 klo 15:46:51

Se mitä Wenger ja hänen vaikutuksestaan myös board ei osannut nähdä oli miten FFP oikeastaan lässähti ja kuinka paljon kovemmaksi kilpailu CL-paikoista muuttuisi. Leicester, Wolves ja Everton ovat nykyisellään todella kovia nippuja ja varsinkin Leicesterin scouttaus ja pelaajien hankinta on liki ernomaista. Arsenal on toki tehnyt ns. Statement hankintoja isolla rahalla mutta osumatarkkuus on ollut mitä on. Liverpoolkin hankki Jotan, joka on pienessä roolissa painanut yhteensä kymmenkunta maalia Valjussa ja CL:ssä n. 20 esiintymisessä. Ja hinta taisi olla alle puolet Pepen hinnasta.

Artetalla on käsissään nimenomaan projekti jonka huippu on vielä useamman vuoden päässä. Olettaen sen rakentuvan Martinelli, ESR,  Saka, Saliba (Gabriel) rungon ympärille. Toivottavasti myös Guendouzi ei olisi liiaksi kussut muroihin vaan mies vielä Arsenalissa nähtäisiin.
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #4652 : 05.04.2021 klo 17:06:22

Koska prosessi on edelleen kesken, niin en lähtisi hirveästi kritisoimaan, että se ja se ei toimi, koska voi olla ettei niihin asioihin ole vielä ehditty tarpeeksi keskittyä. Arsenalilla on esim. ollut vasta ESR:n paluusta lähtien kunnollinen hyökkäävä kk-pelaaja sen jälkeen, kun Özilin kanssa hommat kusi. Epäilen ettei Özil olisi koskaan ollutkaan mikään pitkän tähtäimen vaihtoehto, vaan kaveri, joka stunttaa ennen ESR:n läpimurtoa tai jonkun ødeaouarin hankintaa.

Arteta aloitti sillä, että puolustus laitetaan kuntoon. En tiedä miksi juuri puolustus, ehkä siksi ettei hän usko hyökkäyspäästä löytyvän tarpeeksi taitoa tekemään 3-4 maalia ottelussa. Tai sitten Arteta uskoo, että on helpompi rakentaa kokonaisuutta, kun puolustus pitää. Puolustus on siis jonkinlainen tukiranka, johon on sitten helpompi kasata osia ympärille. Käsittääkseni Arteta ei ole tätä hirveästi avannut. Puolustukselle menee edelleen maaleja liikaa, se on selvää ja varmasti Artetakin tämän myöntää. Vaikea sanoa, että miten paljon maaleja menee sen takia, että puolustus ei kokonaisuutena toimi ja miten paljon sen takia, että osaltaan pelaajien taitotaso ei riitä. Eli hävitään kaksinkamppailuja, pääkalloja, tulee arviointivirheitä, nukahtamista, paskoja syöttöjä/haltuunottoja, tai yritetään liian vaikeita suorituksia. Ei Pool/City ole pelkästään hyvin valmennettuja, vaan siellä on oikeasti pelipaikkojensa parhaita pelaajia. Ei Pep tekisi Sheff Utd:n pelaajista mestareita. Epäilen, että Pep ei koskaan saisi sellaista suoritusta aikaan kuin Wilder sai viime kaudella, koska Pepin oma pelifilosofia on niin kaukana siitä mitä Sheff Utd:n "duunaripelaajat" koskaan pystyisivät pelaamaan. Sen takia epäilen, että Pep ei koskaan tule ottamaan vastaan pikkuseurahaastetta, koska hänen näkemyksensä futiksesta ei koskaan osu yhteen sen kanssa mitä seura voi tarjota.

On siis mahdollista, että Arteta on vasta alkuvaiheessa sen kanssa mitä haluaa hyökkäyspäässä tapahtuvan. Voi olla, että puolustussuuntaan pitää edelleen tehdä perusasioita, koska jotkut osa-alueet eivät ole kehittyneet syystä tai toisesta tarpeeksi. Syy voi olla, että tietyt pelaajat eivät vaan kykene suoriutumaan vaaditulla tasolla. Tietenkään Arteta ei voi sanoa julkisuuteen, että sen ja sen pelaajan taso ei riitä, koska se on käytännössä pelaajalle kuolemantuomio. Eikä varmasti nosta pelaajienkaan moraalia. Eiköhän Arsenalissa jokainen pelaaja tiedä, että vaikka Runarin tms. pelitaso ei riitä, mutta ei sitä sanota julkisuuteen pelaajien tai valmennuksen puolesta. Jossain vaiheessa nämä pelaajat vain poistuvat rivistä ja seura kiittelee vuolaasti panoksesta seuran eteen. En muista koskaan, että seura olisi pelaajan poistuessa maininnut pelaajaan käytetyn rahan olleen hukkaan heitettyä. Vaikka varmasti monien näin tekisi mieli sanoa.

Sen takia puolustan Artetaa, että näen, erittäin vajavaisella ymmärrykselläni futiksessa, hänellä olevan potentiaalia. Tilanne Arsenalissa on monilta tavoin ollut paljon huonompi kuin on ehkä ymmärretty; huonoja pelaajia, heikko vaatimustaso, taktinen osaaminen, itseluottamus, taloudellisesti tiukkaa (ehkä), rosteri täynnä (hidasta tehdä muutoksia). Varmasti muitakin syitä. Arteta ja seurajohto tekee nyt duunia näiden asioiden eteen. Voi olla, että Arteta ei osaa opettaa ja muutos sen takia hidasta. Itse uskon, että ongelma on monin paikoin se, että työtä on vain paljon.

Jokainen voi miettiä miten moni Arsenalin pelaaja vahvistaisi Cityä tai Poolia. Ei kovin moni. Se myöskään ei ole Artetan vika, jos 70 millillä on saatu divaritason jamppa. Tai ehkä Pepe olisi voinut olla hyvä pelaaja toisenlaiseen taktiikkaan, mutta ei Arteta voi alkaa muuttamaan pelifilosofiaa sellaiseksi, joka ei ole hänelle sopiva. Pepe hankittiin toiselle valmentajalle ja kuulemma vastoin hänen toiveita. Pepen hankkijakin on sittemmin saanut kenkää. Jäljellä on vain Pepe, jolla ehkä taso riittää, ehkä ei. Eroonkin on vaikea päästä.

Uskon myös, että hyökkäyspäässä alkaa hommat toimia, kun saadaan oikeat palaset kohdalleen. Se lienee selvää, että Arteta haluaa pelata enemmän pallonhallinnan kautta, mutta tuskin hän estää pelaajia käyttämästä hyödyksi vastaiskuja, jos sellainen tilanne syntyy. Ainakin 3-4-3:lla pelatessa Arsenal pyrki iskemään nopeasti vastaan, jos mahdollista. Samoin prässin kanssa varmasti pyritään varioimaan eli aina ei vedetä täysillä, vaan joskus ehkä annetaan vastustajan hyökätä pidemmälle ja riistetään pallo mahdollisesti alempana josta pyritään iskemään nopeasti. Ainakin tämän 1,5 vuoden aikana Arteta on osoittanut pystyvänsä varioimaan pelaamista hyvinkin paljon. En usko, että pelaamisen tarvitsee olla vain ehdottomasti jotain tiettyä tapaa, jota sitten noudatetaan tilanteesta toiseen. Mihinkään Pulisin kalinapalloon en jaksa uskoa, että Arteta lähtee, kun ei ole niitä bodareitakaan.

Se on sitten mielipide, että tykkääkö enemmän jostain pelitavasta tai toisesta. On tietenkin harmillista, jos Arteta sattuu peluuttamaan Arsenalia tavalla, joka on itselle vastenmielinen. Henk. koht. olen tyytyväinen ettei esim. Mourinho päätynyt Arsenaliin, koska en tykkää hänen pelifilosofiasta, joka ei mielestäni ole myöskään nykyaikainen, jolla olisi edes mahdollista menestyä.
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #4653 : 05.04.2021 klo 17:20:03

Se mitä Wenger ja hänen vaikutuksestaan myös board ei osannut nähdä oli miten FFP oikeastaan lässähti ja kuinka paljon kovemmaksi kilpailu CL-paikoista muuttuisi. Leicester, Wolves ja Everton ovat nykyisellään todella kovia nippuja ja varsinkin Leicesterin scouttaus ja pelaajien hankinta on liki ernomaista. Arsenal on toki tehnyt ns. Statement hankintoja isolla rahalla mutta osumatarkkuus on ollut mitä on. Liverpoolkin hankki Jotan, joka on pienessä roolissa painanut yhteensä kymmenkunta maalia Valjussa ja CL:ssä n. 20 esiintymisessä. Ja hinta taisi olla alle puolet Pepen hinnasta.

Artetalla on käsissään nimenomaan projekti jonka huippu on vielä useamman vuoden päässä. Olettaen sen rakentuvan Martinelli, ESR,  Saka, Saliba (Gabriel) rungon ympärille. Toivottavasti myös Guendouzi ei olisi liiaksi kussut muroihin vaan mies vielä Arsenalissa nähtäisiin.

Wengerin kohdalla pitää minun mielestäni myös katsoa viimeisiä vuosia, ei koko 20 vuotta. Ihan sama kuin täälläkin sanotaan, että Artetan kohdalla jopa vuosi on liian pitkä aika. Muussa tapauksessa Arsenalissa pitäisi edelleen olla Wenger peräsimessä ja Henry, Vieira, Bergkamp ja Adams avauksessa, koska olivat aikoinaan kovia. Kyllä se valmentajallakin valitettavasti tulee parasta ennen päiväys eteen ja näin kävi Wengerilläkin. Niin harmillista kuin se olikin. Wenger puhui, että top4-sijoitus on mestaruus ja luulen tuon asenteen tarttuneen häneen, pelaajiin ja varmasti seurajohtoonkin. Eihän Wenger voinut kesällä 2015 tietää, että tulee rapakausi ja mestaruus olisi ollut tarjolla aika halvalla. Epäilykseni on, että Wenger ei halunnut laittaa yhtään extraa pelaajiin, koska luuli ettei se kuitenkaan nosta Arsenalia yhtään ylemmäksi. Eikä tuohon varmaan seurajohtokaan patistanut. Totta kai on mahdollista, että vaikka Wenger/Arsenal olisi panostanut 100 milliä uusiin pelaajiin kesällä 2015, niin mestaruutta ei olisi tullut. Ehkä olisi tullut jopa huonompi sijoitus kuin toinen sija. Moni kuitenkin koki jälkikäteen, että Wenger ei ollut valmis kääntämään viimeistäkin kiveä, vaan luotti pelaajien kehittyvän ja pystyvän sitä kautta parantamaan tekemistä.
Wojciech

Poissa Poissa


Vastaus #4654 : 05.04.2021 klo 19:32:58

Jos Artetan johdolla ensimmäiseltä kaudelta saadaan FA Cup ja toiselta Eurooppaliiga, niin antaisin legolle jopa kaksi seuraavaa kautta aikaa projektilleen, oli peli karmean näköistä tai ei. Paljon siis kulminoituu europeleihin. Toki se oli Emeryllä sama juttu, mutta iloisempi olisin, jos se toteutuu Artetan johdolla.

Sinänsä elämme Valioliigassa poikkeuksellisia aikoja lähihistorian valossa, sillä yhtäaikaa kaksi maailman parasta seuraa (Pool & City) pelaavat siellä. En siis lähtisi ainakaan ennen Pepin lähtöä ja Poolin pelaajarungon vanhenemista edes haaveilemaan liigamestaruudesta. Toki tämän takia siihen Chämppäripaikkaan kulmimoituukin niin paljon. Lego, kuten Emerykin, on siis tämän yhden kortin varassa.
potsolojo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jämsänkosken Ilves


Vastaus #4655 : 05.04.2021 klo 20:47:36

En tiiä, pikkusen epäilen että Manun kaatoon ei rahkeet riitä europeleissäkään, mutta saattahan ne toki tippua ennen arsun kohtaamista.
Jugurttibiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal


Vastaus #4656 : 05.04.2021 klo 22:26:03

En tiiä, pikkusen epäilen että Manun kaatoon ei rahkeet riitä europeleissäkään, mutta saattahan ne toki tippua ennen arsun kohtaamista.

Toisaalta yhdessä ottelussa voi käydä mitä vaan, onhan Artetan johdolla kaatunut myös Man City ja Chelsea yksiosaisessa välierässä tai finaalissa.
tuuba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal. Flair-futis.


Vastaus #4657 : 06.04.2021 klo 00:06:04

Koska [...] ​menestyä.
Kirjoituksessa monta hyvää pointtia.

Voi olla, että Artetan systeemi lähtee puolustuksen kuntoon laittamisesta ja rakentaa siitä kohti hyökkäystä, kuka tietää. Mutta moni muu valmentaja on osoittanut myös, että homman voi tehdä toisinkin päin. Hyökkäys on paras puolustus, sanotaan. Pätee kovin usein.

Mutta on totta, että kyllähän pelaajien pitää pelata managerille. Valmentaja kuitenkin on se eräänlainen kapellimestari, joka näyttää suuntaviivat siitä kuinka kappale tulisi soittaa. Tai ehkä se on säveltäjä ja keskikentän dynamo on sitten se kapellimestari? Mene ja tiedä, mutta saatte kiinni. Nyt tosiasia on kuitenkin se, että hyökkäystrio ei prässää, enkä tiedä onko kyse huonosta ohjeistuksesta, siitä että tyypit on vaan laiskoja, vai siitä, että kavereita ei vaan kiinnosta totella valmentajan toiveita. Joku näistä kolmesta, tai joku kombinaatio. Kentällä on joka tapauksessa nähtävillä suuria ongelmia ja ainakin osin tämä tippuu myös Artetan niskaan.

Onko niin, että jengillä ei ole hyvä fiilis pelata joukkueessa vai mikä mättää, niin vaikea sanoa. Toivotaan kuitenkin, että tämä tilanne muuttuu, koska vaikka Hammerseja vastaan tapahtui hieno nousu, niin ei näitä alun munattomia esityksiä voi enää tuottaa. Ja toi haluttomuus mikä Poolia vastaan kentällä näkyi, on masentavaa.

Jos Arteta vaihtaa puolet joukkueesta ja saa haluamansa jengin kentälle ja kaikki näyttää sitten auvoiselta, niin kyllä, tämä on mahdollista että se on yksi tie onneen. Kuumottaa silti ajatus valmentajasta, joka ei kerta kaikkiaan saisi jengiä pelaamaan, jos ne eivät ole täsmälleen hänelle optimoituja tyyppejä, koska resurssit ovat rajalliset.
dinodiel

Poissa Poissa


Vastaus #4658 : 06.04.2021 klo 00:35:56

Jos Arteta vaihtaa puolet joukkueesta ja saa haluamansa jengin kentälle ja kaikki näyttää sitten auvoiselta, niin kyllä, tämä on mahdollista että se on yksi tie onneen. Kuumottaa silti ajatus valmentajasta, joka ei kerta kaikkiaan saisi jengiä pelaamaan, jos ne eivät ole täsmälleen hänelle optimoituja tyyppejä, koska resurssit ovat rajalliset.

Sehän tässä juurikin on, että Arsun nykyiset pelaajat eivät ole niin huonoja, kuin belvi jatkuvasti haluaa väittää. Nuo ja huonommat pelaajat saivat selkeästi parempaa tulosta aikaiseksi Unai Emeryn alaisuudessa:
https://www.thesun.co.uk/sport/14543287/mikel-arteta-arsenal-unai-emery-liverpool/

Emeryn ajan jälkeen siis Arteta on vielä saanut kasan vahvistuksia jengiinsä. En nyt ole vaatimassa Emeryä takaisin ja näen paljon hyvääkin Artetan tekemisessä. Mutta hiukan itseänikin huolestuttaa tuuban tavoin, jos Arteta tarvitsee täsmälleen haluamansa pelaajat, jotta homma alkaa skulaamaan.

Arsenalilla ei kuitenkaan valitettavasti ole Cityn resursseja pistää koko joukkuetta uusiksi, joten tarvittaisiin valmentaja, joka saa nykyisistäkin ulosmitattua edes välttävän tuloksen.
Arkon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Wengerin Arsenal, AC Oulu


Vastaus #4659 : 06.04.2021 klo 00:50:06

Toisaalta yhdessä ottelussa voi käydä mitä vaan, onhan Artetan johdolla kaatunut myös Man City ja Chelsea yksiosaisessa välierässä tai finaalissa.
Liigapeleissäkin Arsenal on ollut tällä kaudella niskan päällä. ManU on ihan kaadettavissa, mutta toisaalta tämä Arsenal voi voittaa kenet vain ja hävitä kenelle vain.

Kuumottaa silti ajatus valmentajasta, joka ei kerta kaikkiaan saisi jengiä pelaamaan, jos ne eivät ole täsmälleen hänelle optimoituja tyyppejä, koska resurssit ovat rajalliset.
Jep. Kesällä varmaan tapahtuu jotain siirtorintamalla, mutta varsinkaan ilman CL-paikkaa lienee turha haaveilla ison rahan satsauksista. Jos ylijäämää saadaan vähän siivottua pois, muutama uusi kaveri saadaan varmaan sisään, mutta tuskin kovin montaa "valmista" pelaajaa kuitenkaan, vaan ennemmin potentiaalisia nuoria, alekorin täsmähankintoja ja muiden pöydiltä tippuvia yli-ikäisiä murusia. Ihan utopiaa kuvitella, että korona-aikana myllättäisiin koko joukkue uuteen uskoon yhdessä tai edes parissa ikkunassa, joten on pakko mennä jonkin verran myös jo käytössä olevan materiaalin ehdoilla. Joko koulitaan porukka toteuttamaan artetapalloa tai tullaan ideologiassa sen verran vastaan, että pelaajista ja heidän vahvuuksistaan saadaan täysi hyöty irti. On hyvä juttu, jos Arteta nostaa vaatimustasoa kaikessa tekemisessä, mutta pelaajat pitää myös saada sitoutettua siihen joka ikinen viikko.

Vertailun vuoksi hyvin idealistisen Marcelo Bielsan Leeds on Arsenalin kanssa tasapisteissä, vaikka joukkueen runko koostuu edelleen suurelta osin "divaripelaajista". Riittäisiköhän Auban tai Pépén taso sinne?

Hyvä kirjoitus muuten tuossa edellisellä sivulla.
Jugurttibiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal


Vastaus #4660 : 06.04.2021 klo 02:04:51

Liigapeleissäkin Arsenal on ollut tällä kaudella niskan päällä. ManU on ihan kaadettavissa, mutta toisaalta tämä Arsenal voi voittaa kenet vain ja hävitä kenelle vain.

Taisi Manu tuossa viimeisessä Lontoossa pelatussa liigapelissä olla niskan päällä, mutta tasanhan se päättyi. Tai sitten muistan väärin.

Ja ennen mitään mahdollista finaalia on tietenkin ensin kaadettava Slavia Praha ja välierissä kenties Villarreal. Mahdollisuudet pitäisi olla olemassa.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2021 klo 02:07:37 kirjoittanut Jugurttibiti »
Forsti

Poissa Poissa


Vastaus #4661 : 06.04.2021 klo 03:02:20

OT: Olisi muuten hienoa jos joku tilastoniilo laskisisi vaikka viimeisen 10v. ajalta top4 jengien yhteenlasketun pistemäärän. Mutulla sanoisin että trendi on laskussa kilpailun koventuessa.

Tässä muutama kuvaaja. Neljän kärjen pisteiden keskiarvot edelliseltä 10 kaudelta:

Neljän kärjen pistemäärät edelliseltä 10 kaudelta:

Trendikäyrät yllämainituille kuvaajille:


Käytännössä siis neljän kärjen pistemäärä on edellisen 10 vuoden aikana noussut reilut viisi pistettä. Tämä selittyy pitkälti sillä, että kahden kärki on kerännyt viime kausina enemmän pisteitä kuin aiemmin. Kolmanneksi sijoittuneen joukkueen pistemäärä on ollut hienoisessa laskussa (noin 2 pistettä trendikäyrällä 10 vuodessa) ja neljänneksi sijoittuneen joukkueen pistemäärä ei ole käytännössä muuttunut. Tein viime kaudella vähän samantyyppiset käyrät eri sijoille päätyneiden joukkueiden kausittaisista pistemääristä, ne löytyvät täältä. Käytännössä homma näytti silloin melko samalta. Kovin ja heikoin olivat karanneet muista hieman kymmenessä vuodessa ja muilla sijoilla pistemäärät olivat pysyneet käytännössä samoina.
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #4662 : 06.04.2021 klo 09:10:05

Arteta on muistaakseni kohdannut Manun kolmesti Arsenalin peräsimessä. Niistä tullut 2-1-0, maalierolla 4-0. Ennen finaalia ja mahdollista Manun kohtaamista pitää voittaa kaksi hyvää jengiä, joten eiköhän mennä ottelupari kerrallaan.

Jännä juttu, että joka kevät/kesä saa kuulla miten Arsenal ei tee hankintoja ja jos katsoo muutamaa viime kesää, niin hankintoja on tehty ja vielä isolla rahalla.

E. Lisäksi Arsenal tulee myymään muutaman pelaajan ja jos Kroenket laittavat rahaa, niin eiköhän joku sieltä sisään tule.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2021 klo 09:22:57 kirjoittanut k98belvi »
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #4663 : 06.04.2021 klo 11:43:47

Näihin Artetan ongelmiin voi vielä nostaa olemattoman harjoituskauden, joka ei varmasti helpottanut urakkaa, kun olisi ollut paljon duunia tehtävänä. Nyt Arteta on joutunut luomaan uutta pelisysteemiä samaan aikaan, kun pelataan tosipelejä.

Kun luodaan uutta, niin en näkisi pahana, jos jäisi torstailiiga väliin ja sen ajan treenaisi hyvin ja voisi keskittyä kunnolla viikonlopun peleihin. Lopputulos pitäisi tietysti olla pääsy neljän joukkoon. CL on taloudellisesti niin tärkeä, että se menee tietenkin edelle. Eli EL olisi nyt hyvä voittaa.
Rotta Ayala

Poissa Poissa


Vastaus #4664 : 06.04.2021 klo 11:51:07

Näihin Artetan ongelmiin voi vielä nostaa olemattoman harjoituskauden, joka ei varmasti helpottanut urakkaa, kun olisi ollut paljon duunia tehtävänä. Nyt Arteta on joutunut luomaan uutta pelisysteemiä samaan aikaan, kun pelataan tosipelejä.

Kun luodaan uutta, niin en näkisi pahana, jos jäisi torstailiiga väliin ja sen ajan treenaisi hyvin ja voisi keskittyä kunnolla viikonlopun peleihin. Lopputulos pitäisi tietysti olla pääsy neljän joukkoon. CL on taloudellisesti niin tärkeä, että se menee tietenkin edelle. Eli EL olisi nyt hyvä voittaa.
Kyllä, CL tai ei mitään varmasti olisi paras vaihtoehto. EL rasittaa melkoisesti matkusteluineen ja nyt kun on pari kautta vedetty pienillä lomilla, niin ensi kaudeksi voisi olla paikallaan pienempi määrä pelejä. Lisäksi EL ei ole mikään rahasampo ja tuskin Arsenalin hankinnatkaan jäävät siitä kiinni onko joukkue ensi kaudella EL:ssa. Tämä myös mahdollistaisi pari ukkoa pienemmän rosterin, mutta toki karsisi junnujen ja rotaatiomiesten mahdollisuuksia päästä pelaamaan.
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #4665 : 06.04.2021 klo 16:29:53

Mielestäni ei olisi todellakaan varaa olla ilman miljoonia tai joukkuepisteitä vaan pitäisi tehdä ihan kaikki, jotta Arsenal pelaisi jotain europelejä ensi vuonna. Lisäksi uel-voitto tuntuisi olevan ainakin tänä vuonna lähempänä kuin top4. Eikös sieltä jatkossakin pääsisi mestareiden liigaan?

Joskus oli surkeaa, kun ucl-paikan menetys oli lähellä. Nyt tilanne on siihen verrattuna katastrofi ja kaikkea mahdollista apua rahallisestikin tarvitaan.
Icarus666

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, Leyton Orient, sympathy for Aston Villa


Vastaus #4666 : 06.04.2021 klo 16:46:45

EL:ssä ollaan vaan ihan liikaa yhden kortin varassa, varsinkin kun Arsenal välillä osaa romahtaa myös ihan totaalisesti. Pokaali tietysti olisi kiva mutta CL tällaisen kauden jälkeen tuntuisi melkoisen, ironiselta.
Rotta Ayala

Poissa Poissa


Vastaus #4667 : 06.04.2021 klo 17:03:33

Mielestäni ei olisi todellakaan varaa olla ilman miljoonia tai joukkuepisteitä vaan pitäisi tehdä ihan kaikki, jotta Arsenal pelaisi jotain europelejä ensi vuonna. Lisäksi uel-voitto tuntuisi olevan ainakin tänä vuonna lähempänä kuin top4. Eikös sieltä jatkossakin pääsisi mestareiden liigaan?

Joskus oli surkeaa, kun ucl-paikan menetys oli lähellä. Nyt tilanne on siihen verrattuna katastrofi ja kaikkea mahdollista apua rahallisestikin tarvitaan.
Miljoonia saadaan säästettyä sillä että voidaan pitää pienempi rosteri ensi kaudella jos EL:aa ei pelata, joka tapauksessa tuota deadwoodia pitää ulostaa tänäkin kesänä niin sinänsä rosterin pienentäminen ei pitäisi olla mistään pois tason suhteen. Pikemminkin voitaisiin tehdä muutama täsmähankinta kalliimmalla kuin monta taskulämmintä arpaa. Parin pelaajan myynti + palkkakuluissa säästö lienee suurempi säästö kuin mitä EL:n rojalteilla saataisiin kassaan. CL sitten toki erikseen jossa rojaltit aivan eri luokkaa. Ja mittaamattoman arvokasta olisi että joukkue pääsisi pelaamaan freesinä liigaa samalla kuin oletetut päävastustajat hinkkaisivat pitkin poikin.
Rautakanki

Poissa Poissa


Vastaus #4668 : 06.04.2021 klo 17:50:14

Mun mielestä nämä vertailut kuka valmentaja kerännyt eniten/vähiten pisteitä ekassa 50 matsissa tjsp on vähintäänkin kyseenalaisia.

Kysehän on paljolti siitä kuka alkaa rakentaa pitkän kaavan mukaan perustuksesta lähtien, kuka siirtyy nopeammin moodiin jossa pyritään voittamaan seuraava peli pitkän aikavälin kehityksen jäädessä toissijaiseksi.

Jos vertaa Emeryä Artetaan niin väitän että Emery alkoi valmentamaan lyhyellä sihdillä jo ensimmäisellä kaudellaan. Artetasta saa ainakin vaikutelman että siinä yritetään rakentaa pitkän aikavälin pelitapaa ja joukkuetta.

Ekana Artetan keväänä tehtiin vielä lyhyttä aikaväliä palvelevia pelitapavalintoja (esim FA Cupissa muutama puolustusvoittoinen vastaiskupeli) mutta tälle kaudelle lähdettiin pitkän aikavälin rakennusprojektilla (esim neljän linja joka ei alussa toiminut). Itse asiassa Puulipeli oli ensimmäinen pitkään aikaan kun itselle syntyi fiilis että tässä yritetään ottaa yksi piste pelitavan kustannuksella.
k98belvi

Poissa Poissa


Vastaus #4669 : 06.04.2021 klo 18:31:21

Mun mielestä nämä vertailut kuka valmentaja kerännyt eniten/vähiten pisteitä ekassa 50 matsissa tjsp on vähintäänkin kyseenalaisia.

Kysehän on paljolti siitä kuka alkaa rakentaa pitkän kaavan mukaan perustuksesta lähtien, kuka siirtyy nopeammin moodiin jossa pyritään voittamaan seuraava peli pitkän aikavälin kehityksen jäädessä toissijaiseksi.

Jos vertaa Emeryä Artetaan niin väitän että Emery alkoi valmentamaan lyhyellä sihdillä jo ensimmäisellä kaudellaan. Artetasta saa ainakin vaikutelman että siinä yritetään rakentaa pitkän aikavälin pelitapaa ja joukkuetta.

Ekana Artetan keväänä tehtiin vielä lyhyttä aikaväliä palvelevia pelitapavalintoja (esim FA Cupissa muutama puolustusvoittoinen vastaiskupeli) mutta tälle kaudelle lähdettiin pitkän aikavälin rakennusprojektilla (esim neljän linja joka ei alussa toiminut). Itse asiassa Puulipeli oli ensimmäinen pitkään aikaan kun itselle syntyi fiilis että tässä yritetään ottaa yksi piste pelitavan kustannuksella.

Emery varmaan odotti tai häneltä odotettiin nopeaa fixiä, jolla seura jälleen CL-paikoille, jonka jälkeen voi aloittaa rauhallisesti uudelleenrakentamaan. Lähellä se olikin, että olisi oltu neljän joukossa. Olisi kiva tietää mitä tapahtui kaksi vuotta sitten keväällä, kun Emeryn alaisuudessa kaikki lähti menemään päin persettä.

Arteta lienee tehnyt heti alusta alkaen selväksi, että ei tässä mitkään nopeat peliliikkeet riitä. Tai ainakin se on tullut varmasti nopeasti selväksi hyvin pian. Pitää muistaa, että Arteta oli Wengerin alaisuudessa ja tiesi miten hän toiminut ja tunsi osan pelaajista. Eli Arteta on tiennyt mihin moni pelaaja oli tottunut vielä reilu 1,5 kautta aikaisemmin.

Voi olla, että tässä menee vielä kausi 21-22 pohjia rakentaessa.
StigCarpelan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: COYG


Vastaus #4670 : 06.04.2021 klo 19:23:31

Kyllähän Emeryn projekti loppui siihen, että Ramsey loukkaantui ja lopulta lähti. Aaronin korvaajaa odotellessa.
Arkon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Wengerin Arsenal, AC Oulu


Vastaus #4671 : 06.04.2021 klo 19:50:28

Jos vertaa Emeryä Artetaan niin väitän että Emery alkoi valmentamaan lyhyellä sihdillä jo ensimmäisellä kaudellaan. Artetasta saa ainakin vaikutelman että siinä yritetään rakentaa pitkän aikavälin pelitapaa ja joukkuetta.
Näkyikö tämä jotenkin konkreettisesti Emeryn valmennuksessa? Silloinkin avattiin lyhyellä ja lahjoitettiin maaleja urakalla, kun joukkue yritti sisäistää uutta pelitapaa. Tulokset olivat kuitenkin pitkään melko hyviä, vaikka peli yleensä melkoista räpiköintiä olikin. Myöhemmin Emery kyllä teki joitakin kompromisseja pelitavassaan ja hylkäsi sisään ajamiaan aihioita, ja myös tulokset alkoivat mennä huonompaan suuntaan.

Se on kuitenkin todettava, että Artetan alaisuudessa Arsenalilta on taas hetkittäin nähty lyhyitä väläyksiä seksifutiksesta. Emeryn tullessa puikkoihin Wengerin Kamasutra oli vielä pelaajien selkäytimessä, mutta aika pian ne kivat jutut katosivat pelistä tyystin.
Rautakanki

Poissa Poissa


Vastaus #4672 : 06.04.2021 klo 21:34:37

Voi olla muistan väärin mutta eikö Emery peluuttanut väkisin Cech maalissa lyhyttä avauspeliä ihan Arsu-uransa alussa (?) ja siirtyi myöhemmin pragmaattisempaan palloon.
tuuba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal. Flair-futis.


Vastaus #4673 : 06.04.2021 klo 23:55:05

Voi olla muistan väärin mutta eikö Emery peluuttanut väkisin Cech maalissa lyhyttä avauspeliä ihan Arsu-uransa alussa (?) ja siirtyi myöhemmin pragmaattisempaan palloon.

Muistat oikein.
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #4674 : 07.04.2021 klo 07:03:40

Miljoonia saadaan säästettyä sillä että voidaan pitää pienempi rosteri ensi kaudella jos EL:aa ei pelata, joka tapauksessa tuota deadwoodia pitää ulostaa tänäkin kesänä niin sinänsä rosterin pienentäminen ei pitäisi olla mistään pois tason suhteen. Pikemminkin voitaisiin tehdä muutama täsmähankinta kalliimmalla kuin monta taskulämmintä arpaa. Parin pelaajan myynti + palkkakuluissa säästö lienee suurempi säästö kuin mitä EL:n rojalteilla saataisiin kassaan. CL sitten toki erikseen jossa rojaltit aivan eri luokkaa. Ja mittaamattoman arvokasta olisi että joukkue pääsisi pelaamaan freesinä liigaa samalla kuin oletetut päävastustajat hinkkaisivat pitkin poikin.

Ketkä pelaajat on ne, joista saa yhtä paljon rahaa kuin europeleistä ja jotka seurasta laitetaan pois, jos pelejä ei ole, mutta joita tarvitaan ehdottomasti europeleisssä? Eurolohkoon voi mennä junnuilla, jos rosteri on kapea. Freesiyskin hoituisi sillä.

Kamalaa olisi ajatella tätäkin kevättä ilman europelejä.

Ymmärrän pointin, mutta olen eri mieltä hyöty-haitta - suhteesta
« Viimeksi muokattu: 07.04.2021 klo 07:09:49 kirjoittanut Kratos »

 
Sivuja: 1 ... 186 [187] 188 ... 196
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa