FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.02.2021 klo 08:49:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 71 [72] 73 ... 97
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2020/21  (Luettu 300599 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #1775 : 22.01.2021 klo 14:53:50

Edelleen samaa mieltä kuin viikko sitten. Suoraviivainen rymistelijä puuttuu (tyyliin Jota), Mane ajautuu aina liian lähelle päätyrajaa, Salah vartioidaan käytännössä aseettomaksi ja molempien laitapakkien työkaluun kuuluu antaa luokaton syöttö.

Peli on liian ennakoitavaa ja Kloppin pelikirja on analysoitu puhki. Aston Villa ottelu oli ensimmäinen oire siitä.

Eilenkin kiinnitin huomiota siihen, että kaikki keskeltä tulevat vedot blokattiin, mutta laiturit saivat keskittää rauhassa. Oliko Dyche sanonut pojille, että keskityksistä ei ole mitää vaaraa. Olivat eilen täysin vaarattomia. Mikä TAA:ta vaivaa?

Meillä on hyviä vetäjiä kuten Shaqiri, mutta hän ei yksikertaisesti ehtinyt käyttää asettaan.

Nyt Kloppin pitäisi katsoa miten Guardiolan City osaa avata nämä makaavat puolustukset. Tähän saamme tottua, taktinen etumatka ja yllätyksellisyys on nyt käytetty.Hyviä pointteja. Kloppin ja Lijdersin pelikirja on scoutattu kyllä varmaan jo aikoja sitten, mutta tietty keijupöly ja jokunen huikea yksilö on kantanut systeemiä. Tässä ei sinänsä ole mitään erityisen ihmeellistä. Mun mielestä juttu on nyt noissa ihan konkreettisissa hyökkäystilanteissa se, että vastustajat ovat alkaneet puolustaan Manen ja Salahin koko ajan 1v1 ja toisaalta tukkimaan oman boxin keskustan. Näin saadaan suuri osa uhasta pois ja pakkien keskitykset pois pelistä. Eivät ne ole välttämättä kaikki sen huonompia kuin aiemminkaan, mutta kohdetta ei enää ole. Liverpoolilla ei oikein ole fox in the box-henkistä pelaajaa tai korkealuokkaista keskikentän pommittajaa, joten keskeltä saa antaa jonkinlaisia laukaisupaikkoja ja syöttöjäkään keskikaistalta ei merkittävästi tule. Jos karvauspeli saataisiin vanhaan malliin ja puolustuskin olisi kenties vähän korkeammalla ja parempi avaamaan peliä, niin vastauksia myös yläpäässä voisi löytyä eri tavalla. Keitalla jossittelu on tyhmää, mutta on myös huomattava, että guinealaisen pelatessa Liverpool on tällä kaudella tainnut pelata parhaat pelinsä. 
Tide

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, kaikki paitsi muovi-Lahti...jopa HJK


Vastaus #1776 : 22.01.2021 klo 16:37:00

niitä ei sitten montaa ole ollut;)
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #1777 : 22.01.2021 klo 17:57:08

niitä ei sitten montaa ole ollut;)

Ei tosiaan ole..
Rewert

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Suomen maajoukkue, FC YPA ja semi-JJK


Vastaus #1778 : 22.01.2021 klo 18:27:42

korkealuokkaista keskikentän pommittajaa

Kyllähän sieltä kovapotkuisia ovat ainakin ox ja thiago, ginikin tuntuu pallolle antavat kyytiä Oranjen paidassa..
RehtiKärsä

Poissa Poissa


Vastaus #1779 : 22.01.2021 klo 18:45:32

Mun mielestä loukin aikaan ilmoitettiin, että ruptured patellar tendon. Muihin ligamenteihin ei vaurioita.

Tämä on jäänyt silloin itseltä paitsioon, mutta kyllä nuo kuvat Gomezin polvesta tuon vahvistavat.
https://readliverpoolfc.com/?p=113025

Sitä en edelleenkään pysty käsittämään, miten tuollainen vamma voi syntyä täysin itsekseen neppaillessa, ilman minkäänlaista kontaktia. Pelottaa jo ajatuskin, mitä tulevaisuus vielä tullessaan tuo. Toivottavasti ei enää yhtään isoa loukkia Gomezille.
hardluckpool

Poissa Poissa


Vastaus #1780 : 22.01.2021 klo 18:52:13

Kyllähän sieltä kovapotkuisia ovat ainakin ox ja thiago, ginikin tuntuu pallolle antavat kyytiä Oranjen paidassa..

Tämä onkin yksi seikka mikä itseäni on ihmetyttänyt parin viime vuoden aikana. Minkä takia Giniä ei ole voinut poolissakin edes kokeilla pykälää ylempänä ja eri roolissa.

Ei sillä etteikö olisi nykyisessään ollut kuin nyrkki silmään poolille, mutta miksei ole edes koitettu silloin kun on vaikeaa ja haetaan uusia ratkaisumalleja.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #1781 : 22.01.2021 klo 19:32:42

City ei enää ainakaan "perusuralla" herpaannu. Toki niidenkin peli on jopa (heille) pelottavan paljon KdB:n harteilla. Lähes kaikki Cityn normaalia paremmat jutut tulevat nykyään De Bruynelta.

Tuo on ihan höpöhöpöä. Sen mitä Cityn pelejä katsonut, niin KdB ollut hyvin keskinkertainen monessa niissä. Ei olisi suuri menetys tällä hetkellä vaikka ei pelaisikaan. Huomattavasti tärkeämpiä pelaajia Citylle ovat olleet esim. Dias, Gündogan ja Stones.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #1782 : 22.01.2021 klo 20:28:50

Kyllähän sieltä kovapotkuisia ovat ainakin ox ja thiago, ginikin tuntuu pallolle antavat kyytiä Oranjen paidassa..

Joo, toki. Mutta ei noista kukaan ole esimerkiksi Brunon tai KdB:n kaltainen laukoja tai ainakaan maalipelote. Shaqiri on hyvä, mutta ei jotenkin ole otteluissaan päässyt paikoille.

Tuo on ihan höpöhöpöä. Sen mitä Cityn pelejä katsonut, niin KdB ollut hyvin keskinkertainen monessa niissä. Ei olisi suuri menetys tällä hetkellä vaikka ei pelaisikaan. Huomattavasti tärkeämpiä pelaajia Citylle ovat olleet esim. Dias, Gündogan ja Stones.

Jatko ehkä toki sitten city-topicissa, jos sellaisen on joku entinen Chelsea-ultra jaksanut perustella. Cityn puolustus on ollut tosiaan hyvä. Ja Gündogan ehdottomasti. Mutta yläoksilla KdBn syöttömylly on nähdäkseni ainoa juttu, joka tekee Cityn pelaamisesta ”erityistä” muihin nähden. Ennen siellä oli myös Silvaa ja Agueroa taikomassa. Samanlainen juttu Liverpoolissa on, että Fabinho on ollut hyvä topparina, mutta ei se Virgil ole..
sond

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #1783 : 22.01.2021 klo 20:47:37

Mun mielestä kovin Poolin laukoja on Fabinho. Mut se on sitten suorasuuntausta.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #1784 : 22.01.2021 klo 21:23:25

Kala syö tänään. :) Olen tunnetusti itse kova Thiago-fani, enkä varmaan erityisen objektiivinen. Käymistämme keskusteluista päätellen et sinäkään välttämättä. Mutta kyllähän ne nyt ihan muut miehet ovat, jotka palloa turhaan menettelevät. Lähinnä pakkien keskityksissä ei ole valitettavasti mitään ideaa tällä hetkellä. Tähän on toki syy myös vastaanottopäässä. Ja toisaalta eilen esimerkiksi Ox oli ihan täysi turhake taas. Thiagon peli ei ole ollut mitenkään erityisen hyvää ja on tietynlainen riski puolustuspäässä ilman kunnon deeämmää. Menettää myös palloa ehkä hieman Bayern-aikojaan enemmän. Ja voi olla, että pelitavalle Thiagon tulo on jopa pieni ongelma myös, koska pelaa varmasti eri lailla kuin vaikka Hendo. Mutta on silti mielestäni aika posketonta nostaa esille tässä valossa. Thiagon tekeminen on perustasolla ihan poskettoman hyvää koko ajan suhteessa valtaosaan pelaajista. Pelkkä kykynsä kääntyä ahtaassa paikassa tilan puolelle on todella tärkeä lisä peliin. Tilastollisesti Thiago menettää pallon n. kerran per 90 min. Esimerkiksi Ox menettää kolme kertaa useammin. Gini saman verran kuin Thiago ja desimaaleissa jopa karvan verran useammin. Olen itse myös kova Gini-fanaatikko, mutta samaan tapaan kuin Thiagon puolustaminen on ongelma, Ginin pallollinen peli on ongelma hyvien juttujensa vastapainoksi. Gini on periaatteessa hyvä myös pallollisena, mutta jostain syystä sillä ei ole yleensä mitään ratkaisua tarjolla boxin tuntumassa. Ei ole toki Ginin duunikaan varsinaisesti, mutta jalkapallossa ei oikein voi antaa pallollista peliä ihan täysin anteeksi missään olosuhteissa. Tai ketään ei taatusti ole kielletty tekemästä maaleja.

Nykytilanteessa kiinnostaa, että millaisen vaikutuksen Henderson toisi keskikentälle. En pidä tunnetusti minään definitiivisenä pelintekijänä, mutta kyllä se varmaan voisi liikkeellään tuoda ryminää ja juoksuja boxiin. Varmasti olisi ainakin parempi kuin Ox.
Arvelinkin, että tärppää. :)

Mainitsit tuossa tilastot, niin piti ihan kaivaa dataa tähän. Toki Thiagon osalta otanta on pieni, mutta hänen osalta oleellista on toki tässä joukkueessa pelatut tilastot. Valikoin näkyviin ehkä keskeisimpiä tilastoja keskikentän pelureille ja arvot on per90. Fabinhon ja Keita statsit on viime kaudelta, jotta korostuu Fabinholla keskikentän rooli ja Keitalla olisi tältä kaudelta vain 7 pelin otanta. Tilastot vain valioliigasta, koska Squawka ei anna tilastoja kaikista kilpailuista yhteensummattuna kausittain.

Nopea silmäys paljastaa, että Thiago erottuu näistä pelikavereistaan edukseen luoduissa paikoissa ja vastustajien ohituksissa, sekä syötönkatkoissa. Ihan hyviä ominaisuuksia ja varsinkin tuota ohitusprosenttia katsellen ihmetyttää miksei ole (esim. eilen) pelannut ylemmässä roolissa. Burnleyn bussia tiirikoidessa Thiago näytti usein olevan todella syvällä. Kuvasta myös nähtävissä, että Keita on näissä kutakuinkin samoilla tasoilla. Syötönkatkoissa jää hieman, mutta taklauksissa ja pallon voitoissa (tai miten tuo ball recoveries määritetäänkään) kompensoi. Keitalla alhainen painopiste, mikä selittänee parhaan voittoprosentin kaksinkamppailuissakin (~65).

Taklaukset muuten tuon mukaan Thiagolla 1,5 taklausta, joista antaa 2,4 rikettä; Keitalla 3,4 taklausta, joista 0,5 rikettä. Thiagon tähänastisissa vähäisissä peleissä rikkeitä yhteensä 3 kpl /90min. Vakiovarustukseen kuuluviin verrattuna iso lukema, 5 kertaa Hendon määrä, 6x Ginin. Kertoneeko hitaudesta vai huonosta sijoittumisesta, mutta kuitenkin joutuu rikkomaan. Parit kummalliset liukkarit on ainakin nähty. Paitsi, että rikkeet on oire, niin myös ase vastustajalle.

Squawkan mukaan pallonmenetyksiä Thiagolle sattuu liki 13 kertaa matsin aikana. Kaipa tuo sisältää harhasyötöt, koska ei häneltä niin usein palloa pois riistetty, mutta eilenkin oli muutama tilanne, jossa Thiago antoi hätäisen syötön, josta pallo menetettiin, koska ei ehtinyt prässin alla muuta. Pallonäppäryyskään ei auta, jos et pysty suojaamaan tai ehdi pois alta tai pääse parempaan peliasentoon pallon kanssa, kun prässi tulee. Tässä tulee iso ero esim Giniin (7,3), jonka pelaamisestakin näkee miten pallon saadessaan on heti valmis suojaamaan ja liikkumaan ns. turvallisempaan asentoon ja tilaan. Hendo tekee sitä vähän överimmin saadessaan pallon selkä maaliin päin ottamalla usein kunnon spurtin alaspäin, vaikkei kukaan jaksaisi prässätäkään, mutta se on hänen keinonsa pitää palloa omilla. Hendon pitkät syötöt on tilastollisesti heikoiten onnistuneet, mikä selittänee Hendon lukeman pallonmenetyksissä (15,5). Syöttöprosentit Ginillä Thiagoa paremmat sekä lyhyissä että pitkissä syötöissä, mikä on varmastikin juuri sitä roolitusta, jota mieheltä halutaan. Hollannin paidassahan Gini pelaa ylempänä ja tekee enemmän maalejakin.

Nuo hyvät ratkaisut boksin tuntumassa vaativat paitsi hyvän ratkaisun pallolliselta, niin myös pallottomalta. Esim. paljon parjattu TAA on laittanut myös hyviä keskityksiä, mutta siellähän pitäisi olla joku toisessa päässä syöttöä myös. Onhan TAA:n formi vähän hukassa, mutta huonostipa koko kärkiosastokin on boksissa esiintynyt.


Lähde: https://www.squawka.com/en/comparison-matrix/?compare=hgqoqIu8vR5xAPBZENSZ3

En tiedä miksi täällä puhutaan mestaruustaistosta menetettynä, kun nyt asiaa tarkastelee objektiivisesti niin, kyllä poolilla on ollut vaikeuksia lähtötilanteeltaan heikompia seuroja vastaan.

Siksi just. Näistä ennalta heikommistahan ne pisteet pitäisi napsia varmuudella.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #1785 : 22.01.2021 klo 22:56:31
Jep. Ihan hyvää huttua. Mun nostama pallonmenetys 1 kertaa pelissä oli tosiaan whoscoredin disposessed ja unsuccesful touches tältä kaudelta primääriliigasta myös. Tämä siksi, että taisit mainita nimenomaan pallonmenetykset "jalalla". Syötöt on aina toinen juttu ja ehdottomasti ovat mukana tuollaisessa n. 15 kertaa/peli -tilastossa. Syöttöihin liittyvästä riskistä ja menetyksistä on ollut eri lähteissä ihan hyvää keskustelua viime aikoina sikäli, että korkean riskin syötöt ovat yleensä myös niitä parhaita syöttöjä. Eli osa pelaajista yksinkertaisesti yrittää paljon läpisyöttöjä suhteellisen turvallisissa paikoissa ja menettää palloa, mutta ei ole varsinainen riski joukkueelle. Vaikka KdB ja Bruno tulee heti mieleen.

Ja olen samaa mieltä kanssasi Thiagon puolustuspeliin liittyvästä ongelmatiikasta. Näin oli jo Buyernissa ja tulee olemaan Liverpoolissakin. Tietoinen valinta Kloppilta ja vaatii rinnalleen jossain peleissä jopa kaksi robustimpaa pelaajaa. Thiago ei ole erityisen huono puolustaja, mutta ei hyväkään. Eikä ainakaan liukujensa ym. perusteella tunnu olevan niissä hommissa oikein kotonaan. La Masian kasvattina on tietysti kasvanut lähinnä Xavin rooliin. Bulin ja Valion höökipallo on vain luonteeltaan sellaista, että tuo heikkous tulee väkisinkin esiin. Kuten todettua, ei ole voinut tulla Kloppille yllätyksenä. Ja muutamista heikoista hetkistä huolimatta Thiagolle kyllä sitten kertyy peliä kohti suhteellisen paljon myös katkoja.

Sen sijaan olen täysin eri mieltä Thiagon harhasyöttöjen ja menetysten syystä. Tämä kaverihan on aika kovalla konsensuksella suunnilleen euroopan paras "tilan hahmottaja" ja pallon suojaaja jne. Aika pitkälti Xavin manttelinperijä, joka olisi varmaan Barcassa vieläkin, jos ei ikoninen keskikenttänsä olisi ollut aika naulattu vuosiksi vielä Bayern-siirron vaiheessa. Ja varmaan siinä muutakin mismanageerausta Parssalla tutusti oli. Mutta on kyllä mielestäni ihan väärä väite, että esimerkiksi Burnley olisi jotenkin eilen säkittänyt Thiagon. Näin ei tapahtunut varmaan kertaakaan. Menetykset tulivat lähinnä joko kunnianhimoisista tai pari kertaa vähän heikommista suorituksista. Ei kyllä muistaakseni kertaakaan siksi, että olisi jäänyt jalkoihin. Ja se tässä on minun koko pointti. Ehkä ymmärrän väärin, mutta tulee kuva, että maalailet nyt vähän arkaaista kuvaa "kivikovassa tapettavasta prinsessasta". Sellainen Thiago ei pelaajatyyppinä ole. Vähän saman kuvan saa jutusta, että pitäisi pelata ylempänä, kun on taitoa. Ja tavallaan jutun pointti juuri tuossa Ginin ja Hendon kuvaamisessa. Molemmat pitävät ja suojaavat palloa hyvin. Mutta eivät kovin tehokkaasti, koska eivät yleensä pääse siitä suojauksesta minnekään. Tuosta sitten taas syntyy helposti tilanne, jossa peli on aika kaavamaista ja hyökkääjät hyökkää ja puolustajat puolustaa.. Thiagolla (ja myös Keitalla) taas on kyky kääntää vihulaisen prässi omaksi hyökkäykseksi vähän yllättävissäkin vaiheissa. Näin säästyy aikaa ja kilometrejä sekä syntyy vastahyökkäyksiä jne. Olen tästä väitteestä sikäli vähän siis yllättynyt, että nimenomaan tuo jokseenkin turvallisen, mutta peliä edistävän tilan löytyminen on sekä laadukas pallon kierrättäminen ja kakkossyöttöjen antaminen on Thiagon ehdoton huippujuttu koko pallolla. Ei tämä nyt vielä mitään ilotulitusta ole ollut, mutta laatu näkyy pääasiassa joka moovissa.  
bergerinpatrik

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFCInter


Vastaus #1786 : 23.01.2021 klo 08:24:09

Kloppolta aika selkeä vastaus, mistä kiikastaa hankinnat:
Lainaus
Klopp: "I am not a 5yr kid any more & if I don’t get what I want I start crying. Most of the time in my life I didn’t get what I wanted, so pretty much used to that. We talk about a CB, & yes, it would help 100%. We discuss the situation on a daily basis, I make recommendations."
RehtiKärsä

Poissa Poissa


Vastaus #1787 : 23.01.2021 klo 09:54:40

En usko, että tuossa on rivien välissä mitään. Luulisin, että rahaa pelaajahankintoihin ei juuri nyt ole ja Klopp ymmärtää sen, toisin kuin moni toimittaja ja fani.

Kyllä siellä vähintään puoliksi on kuitenkin sitä toivetta hankinnoista, tai ainakin topparista, vaikka Klopp ymmärtää tilanteen. Sehän on ollut jo jonkin aikaa selvää, että Liverpool joutuu nyt nuukailemaan siirtojen kanssa. Sekin kyllä maksaa, jos kausi menee ihan vituiksi.

Taloudellinen tilanne yleensäkin johtaa tätä hetkeä voimakkaasti. Normaalissa maailmassa Liverpoolin olisi helpompi tehdä Ginille parempi sopimus, vaikkei ihan tämän pyyntöä olisikaan, mutta nyt joutuvat hillitsemään, etteivät palkkakustannukset nouse, kun ovat jo nyt Valioliigan kärkeä. Aiemmin oli jo huhuja VVD:n uudesta sopparista, mutta sekin on jäissä tilanteen takia. Myös Salah haluaa isompaa liksaa ja yrittää varmaan vauhdittaa asiaa niillä kommenteillaan. Jos haluaa siirtyä jonnekin, niin aika vähissä taitavat olla nyt ne seurat, jotka voisivat Salahin hankkia ja maksaa isompaa liksaa tuosta nykyisestä n. £200k/vk liksasta. Barca leikkasi pelaajien palkkoja yhteensä €122m, Real joutunee myös uudestaan samoihin toimiin, kuten viime keväänä. Ennen kuin yleisö on takaisi katsomoissa, ei taida montaa seuraa löytyä, jotka maksavat Liverpoolin pyynnin Salahista.

Se on taas oman pohdintansa paikka, olisiko Salahin myyminen Liverpoolille kuinka hyvää bisnestä.

Ensi kesä vähän jo askarruttaa, mutta paljon riippuu siitä, miten tämä vallitseva tilanne kehittyy. Jos rajoitukset ovat vielä päällä, ja seurat vetävät matalaa linjaa talouden takia, niin miten käy Liverpoolin kauppojen. Liverpool ei ole Edwardsin johdolla paljon pyyntiään halvemmalla pelaajia viime aikoina myynyt, joten kuka noita Liverpoolin myytäviä pelaajia ostaa, jos pitävät tiukasti kiinni hinnoista. Uudistumista ja vaihtuvuutta Liverpool nyt jo kaipaa, mutta tuo edellyttää tietenkin niitä myyntejäkin. Myytävää Liverpoolilla on jonkin verran.

Minä en noista bisnes ja talousasioista tarkemmin ymmärrä, mutta kuvittelen Edwardsilla ja kumppaneilla olevan helvetisti hommia edessään.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #1788 : 23.01.2021 klo 11:07:02

Kloppolta aika selkeä vastaus, mistä kiikastaa hankinnat:

Näin on tosiaan parikin kertaa jutellut. Mutta näissä tulee muistaa, että vastaus saattaa esimerkiksi omistajan sijaan olla suunnattu myös toimittajalle. Tätä topparihankintaa on nyt kyselty monta kuukautta joka pressissä ja tällä kertaa kai kysynyt toimittaja oli jaaritellut asiasta oikein pitkän kaavan kautta.
Mr.Löysä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC, KPV


Vastaus #1789 : 23.01.2021 klo 11:53:44

Vähän on myös suoraviivaisuus kadonnut pelistä. Nyt pelissä on liikaa Espanjaa/Barceloonaa ja palloa siirrellään vetopaikoissa.
Voi johtua siitä että pallo polttaa jalassa.
Mr.Löysä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC, KPV


Vastaus #1790 : 23.01.2021 klo 12:00:54

Kyllä siellä vähintään puoliksi on kuitenkin sitä toivetta hankinnoista, tai ainakin topparista, vaikka Klopp ymmärtää tilanteen. Sehän on ollut jo jonkin aikaa selvää, että Liverpool joutuu nyt nuukailemaan siirtojen kanssa. Sekin kyllä maksaa, jos kausi menee ihan vituiksi.
Toisaalta suht laadukas toppari ei välttämättä hirveitä maksa ja mielestäni joukkueessa saisi olla nelostoppari ilman näitä loukkaantumisiakin. Varsinkin kun katsoo Matipin ja Gomezin loukkihistoriaa.

Nyt olisi käyttöä vaikka virolaiselle raksamiehelle. Näitä kokeneita "no nonsense" toppareita saa aika halvalla.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #1791 : 23.01.2021 klo 16:57:56

Jep. Ihan hyvää huttua. Mun nostama pallonmenetys 1 kertaa pelissä oli tosiaan whoscoredin disposessed ja unsuccesful touches tältä kaudelta primääriliigasta myös. Tämä siksi, että taisit mainita nimenomaan pallonmenetykset "jalalla". Syötöt on aina toinen juttu ja ehdottomasti ovat mukana tuollaisessa n. 15 kertaa/peli -tilastossa. Syöttöihin liittyvästä riskistä ja menetyksistä on ollut eri lähteissä ihan hyvää keskustelua viime aikoina sikäli, että korkean riskin syötöt ovat yleensä myös niitä parhaita syöttöjä. Eli osa pelaajista yksinkertaisesti yrittää paljon läpisyöttöjä suhteellisen turvallisissa paikoissa ja menettää palloa, mutta ei ole varsinainen riski joukkueelle. Vaikka KdB ja Bruno tulee heti mieleen.

Ja olen samaa mieltä kanssasi Thiagon puolustuspeliin liittyvästä ongelmatiikasta. Näin oli jo Buyernissa ja tulee olemaan Liverpoolissakin. Tietoinen valinta Kloppilta ja vaatii rinnalleen jossain peleissä jopa kaksi robustimpaa pelaajaa. Thiago ei ole erityisen huono puolustaja, mutta ei hyväkään. Eikä ainakaan liukujensa ym. perusteella tunnu olevan niissä hommissa oikein kotonaan. La Masian kasvattina on tietysti kasvanut lähinnä Xavin rooliin. Bulin ja Valion höökipallo on vain luonteeltaan sellaista, että tuo heikkous tulee väkisinkin esiin. Kuten todettua, ei ole voinut tulla Kloppille yllätyksenä. Ja muutamista heikoista hetkistä huolimatta Thiagolle kyllä sitten kertyy peliä kohti suhteellisen paljon myös katkoja.

Sen sijaan olen täysin eri mieltä Thiagon harhasyöttöjen ja menetysten syystä. Tämä kaverihan on aika kovalla konsensuksella suunnilleen euroopan paras "tilan hahmottaja" ja pallon suojaaja jne. Aika pitkälti Xavin manttelinperijä, joka olisi varmaan Barcassa vieläkin, jos ei ikoninen keskikenttänsä olisi ollut aika naulattu vuosiksi vielä Bayern-siirron vaiheessa. Ja varmaan siinä muutakin mismanageerausta Parssalla tutusti oli. Mutta on kyllä mielestäni ihan väärä väite, että esimerkiksi Burnley olisi jotenkin eilen säkittänyt Thiagon. Näin ei tapahtunut varmaan kertaakaan. Menetykset tulivat lähinnä joko kunnianhimoisista tai pari kertaa vähän heikommista suorituksista. Ei kyllä muistaakseni kertaakaan siksi, että olisi jäänyt jalkoihin. Ja se tässä on minun koko pointti. Ehkä ymmärrän väärin, mutta tulee kuva, että maalailet nyt vähän arkaaista kuvaa "kivikovassa tapettavasta prinsessasta". Sellainen Thiago ei pelaajatyyppinä ole. Vähän saman kuvan saa jutusta, että pitäisi pelata ylempänä, kun on taitoa. Ja tavallaan jutun pointti juuri tuossa Ginin ja Hendon kuvaamisessa. Molemmat pitävät ja suojaavat palloa hyvin. Mutta eivät kovin tehokkaasti, koska eivät yleensä pääse siitä suojauksesta minnekään. Tuosta sitten taas syntyy helposti tilanne, jossa peli on aika kaavamaista ja hyökkääjät hyökkää ja puolustajat puolustaa.. Thiagolla (ja myös Keitalla) taas on kyky kääntää vihulaisen prässi omaksi hyökkäykseksi vähän yllättävissäkin vaiheissa. Näin säästyy aikaa ja kilometrejä sekä syntyy vastahyökkäyksiä jne. Olen tästä väitteestä sikäli vähän siis yllättynyt, että nimenomaan tuo jokseenkin turvallisen, mutta peliä edistävän tilan löytyminen on sekä laadukas pallon kierrättäminen ja kakkossyöttöjen antaminen on Thiagon ehdoton huippujuttu koko pallolla. Ei tämä nyt vielä mitään ilotulitusta ole ollut, mutta laatu näkyy pääasiassa joka moovissa.  

Olet oikeassa, ettei syöttöprosentti ole mikään itseisarvo. Pointtina siinä kuitenkin oli osaltaan korostaa esim. tuota Ginin roolitusta. Varmasti hyvin subjektiivinen käsitys mikä on tehokasta, mutta minusta voi olla hyvinkin tehokasta pitää palloa, kunnes löytyy hyvällä todennäköisyydellä pelattava paikka murtautua. Tehotonta taas on yrittää ratkaisua, jonka onnistumisen todennäköisyys on pieni, jolloin pallo ja hyökkäys menetetään. Esim. Burnleytä vastaan peli oli varsinkin alussa hyvin tehotonta, koska hyökkäykset lopetettiin ns. kesken yrittäen huonoja ratkaisuja.

En löytänyt mistään koosteista noita prässin alle jäämisiä, mutta kyllä niitä mielestäni on jo muutamia Thiagolle tullut. Olikohan Manua vai ketä vastaan yksi jopa vaarallinenkin, kun yritti kääntyä lähteäkseen vastahyökkäykseen omalla puoliskolla, mutta vastaprässi vei pallon. Lähinnä mun fiilis on, että Thiago luottaa vähän liikaa omaan pallonäppäryyteensä eikä ole vielä tottunut Valion nopeuteen. Pallon pitämisellä myös houkuttelee prässiä, koska tietää että osaa harhauttaa ja pääsee usein myös prässin ohi. Aina ei vain ehdi. Liiga on myös täynnä richarlisonmaisia kouluttajia, jotka haluaa painaa nappulanjäljet taitaviin pelaajiin. Jotenkin tällä kaudella vaikuttanut peleissä siltä, että vastustajan ollut sallitumpaa ajaa miehestä läpi ja Liverpoolin tyyli taas on enemmän syöttösuuntien blokkausta ylöspäin ja pallon alle juoksemista alaspäin, jolloin taklauksia ei osoiteta suoraan vastustajaan samalla tavalla. Omat tulkinnat Thiagon suhteen vedän vain näistä Liverpoolissa pelatuista, eli en tässä välitä siitä mikä legenda on ollut aiemmin muualla.

En ihan tuota kaavamaisuutta yhdistä omaan ajatukseeni. Toki pallonhallintapeli ja vastustajan nurkilla myllyttäminen on aina jossain mielessä kaavamaista, koska sitä se bussin ympärillä pyöriminen väistämättä vähän on, mutta ratkaisuja siihen voi hakea monella tapaa. Siinä haluaisin ainakin itse nähdä Thiagoa enemmän, esimerkkinä tämä liikku Manua vastaan: https://youtu.be/IlacXVXj_Qs?t=26. Uskoisin, että hyökkäyksen kaverit oppivat odottamaan näitä ratkaisuja jatkossa paremmin ja löytävät sen syötön toisen pään. Mikäli Thiago pelaisi enemmän esim. kasia kuin kutosta, niin voisi keskittyä enemmän näihin ratkaisuihin kuin rikkomisiin.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #1792 : 23.01.2021 klo 17:23:53

Kyllä siellä vähintään puoliksi on kuitenkin sitä toivetta hankinnoista, tai ainakin topparista, vaikka Klopp ymmärtää tilanteen. Sehän on ollut jo jonkin aikaa selvää, että Liverpool joutuu nyt nuukailemaan siirtojen kanssa. Sekin kyllä maksaa, jos kausi menee ihan vituiksi.

Taloudellinen tilanne yleensäkin johtaa tätä hetkeä voimakkaasti. Normaalissa maailmassa Liverpoolin olisi helpompi tehdä Ginille parempi sopimus, vaikkei ihan tämän pyyntöä olisikaan, mutta nyt joutuvat hillitsemään, etteivät palkkakustannukset nouse, kun ovat jo nyt Valioliigan kärkeä.

Kloppolla varmasti on tiukat kriteerit toivomilleen pelaajille enkä usko hetkeäkään, että haluaisi vain jonkun kenet tahansa topparin koulutuksen saaneen raksamiehen. Eiköhän listalla ole kohteita, jotka tässä ikkunassa ovat seuran mielestä turhan kalliita. Kauden floppaaminen tosiaan maksaa myös ja pahimmassa tapauksessa estää ne suunnitellut hankinnat, jos cl-paikka jää saamatta.

Normaalissa maailmassahan Ginille ei tarjottu sopparia samaan aikaan kuin muille staroille, joten ehkä sekin on vaikuttanut haluttomuuteen jäädä, kun sopparin on annettu kulua niin loppuun. Helposti voi olla niinkin, että miehen ajatuksissa on koko ajan ollut toive nähdä vielä toinenkin huippuseura ja liiga eikä sopparia välttämättä olisi kuitenkaan syntynyt ilman megadiiliä, jos sittenkään. Tämäkin pihtailu/vetkuttelu tulee kuitenkin maksamaan ensi kesänä, kun on ostettava uusi Rolls-Royce tilalle. Ensin ajattelin, että Fabinho oli varaa bookata toppariksi, kun hankittiin Thiago, jolloin Ginin lähtiessä hankitaan tilalle vain toppari ja Fab voi palata ylempään rooliin. Mutta kk-hankinta alkaa vaikuttaa välttämättömämmältä, koska Fab toimii myös alakerran luutana.
koera

Poissa Poissa


Vastaus #1793 : 23.01.2021 klo 17:24:57

Vähän on myös suoraviivaisuus kadonnut pelistä. Nyt pelissä on liikaa Espanjaa/Barceloonaa ja palloa siirrellään vetopaikoissa.
Voi johtua siitä että pallo polttaa jalassa.

Tuohan on ihan suunniteltu juttu, eli pyritään vähemmän intensiiviseen peliin, koska pelitahti on tällä koronakaudella ihan jäätävä.

Täällä on myös ollut kommentointia siitä, etteikö toppareiden nopeus vaikuttaisi linjan korkeuteen ja sitä kautta prässin tehokkuuteen. Burnley -ottelussa nähtiin aggressiivinen linjan nosto reilusti yli puolen kentän ensimmäistä kertaa 39 minuutilla ja toisella puoliskolla vähän useammin, etenkin lopussa. Ero van Dijkin johtamaan linjaan on valtava, vaikkei tietysti puhutakaan kuin 5-10 metristä ja siitä kuinka herkästi pudotetaan varmistelemaan.

Virgilin, Gomezin ja näiden yläpuolella luutineen Fabinhon kanssa nähtiin aika usein sellainen luu kurkkuun meninki heti alusta. Peli pakattiin vastustajan puoliskolle eli laskettiin kansi kattilan päälle. Vastustajat eivät yksinkertaisesti päässeet puolustusalueeltaan pois ja kannen alla nouseva paine johti vääjämättä virheisiin ja maaleihin. Everton -matsin jälkeen tätä psykologisesti tappavan tehokasta keinoa ei yksinkertaisesti ole ollut käytössä, mikä selittää alavireisyyttä paremmin kuin mitkään xG-tilastot tai hyökkäystrion alavireisyys.  

Olisin itsekin taipuvainen siihen, että Thiagon nostaminen lähemmäs maalia olisi hyvin järkevä veto tähän kohtaan. Henderson on ihan riittävän hyvä valeregista, Thiago puolestaan täysin ylivertainen läpisyöttöjen antaja.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2021 klo 19:40:16 kirjoittanut koera »
Varaamaton nimimerkki

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jokerit FC, Samipool, VfL Bochum


Vastaus #1794 : 23.01.2021 klo 18:22:03

Toisaalta suht laadukas toppari ei välttämättä hirveitä maksa ja mielestäni joukkueessa saisi olla nelostoppari ilman näitä loukkaantumisiakin. Varsinkin kun katsoo Matipin ja Gomezin loukkihistoriaa.

Nyt olisi käyttöä vaikka virolaiselle raksamiehelle. Näitä kokeneita "no nonsense" toppareita saa aika halvalla.

Tämä just. Ymmärrän kyllä, ettei Klopp halua hankkia pelaajia joille ei näe pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Ja kesällä ollaan varmaan Upamecanon ja parin muun perässä 2.-3. toppariksi.

Niin paljon kun Matipista pidänkin, mulla on oikeasti ollut pieni man crush niihin pallollisiin nousuihin sieltä oman boksin ulkopuolelta suoraan lähes vastustajan boksiin, niin kyllä mielestäni kesällä olisi aika sanoa kiitos ja näkemiin, koska loukkaantumiset. Tällöin kuvioon mahtuisi ihan hyvin nyt luotettava pallon pois potkija nelostoppariksi ja sen kovan topparin hankinta kesällä.

Tiedetään, raha. Mutta ei varmaan seura tai talous muutaman millin investointiin kaadu, etenkin kun sen tekemättä jättämisellä voidaan menettää vielä CL-paikkakin. Sitten ei hankita vuoteen ketään, noin kärjistetysti.Klopp antaa nuo lausunnot, koska asiasta häneltä jatkuvasti tivataan mutta se ei ole hänen käsissään. Vaikka Kloppon rooliin kuuluu varmasti puutteiden esiin tuominen ja jokaisen first team sainauksen lopullinen siunaus, niin se kaikki muu duuni kuuluu muille henkilöille.

Oma henkilökohtainen cool story ihan tämän hetkisestä tilanteesta töissä, kun tarvitsisin tiimiin yhden osaavan henkilön lisää voidakseni suoriutua omista vastuistani riittävällä tasolla, mutta rekrytointi ei kuulu minulle senkään vertaa kuin Kloppolle. Ei tässä auta kuin odotella, että siitä vastaavat saavan homman maaliin. Yhtälailla ärsyttää kun tiimiläiset tulee jatkuvasti multa tivaamaan missä mennään, enkä oikeastaan voi asiaan vaikuttaa. Tarve on tuotu ilmi ja on ihan yhtä ilmeinen kuin Poolin topparin tarve, mutta kun ei ole sopivia hakijoita niin ei se marmattaminen mitään auta. Se tästä nyt vielä puuttuis, että tarviis ennen jokaista työviikkoa järjestää joku pressi ja vastata samalle toimittajalaumalle et miks meitä on yksi liian vähän.
Radu

Poissa Poissa


Vastaus #1795 : 23.01.2021 klo 20:04:47

En löytänyt mistään koosteista noita prässin alle jäämisiä, mutta kyllä niitä mielestäni on jo muutamia Thiagolle tullut. Olikohan Manua vai ketä vastaan yksi jopa vaarallinenkin, kun yritti kääntyä lähteäkseen vastahyökkäykseen omalla puoliskolla, mutta vastaprässi vei pallon. Lähinnä mun fiilis on, että Thiago luottaa vähän liikaa omaan pallonäppäryyteensä eikä ole vielä tottunut Valion nopeuteen. Pallon pitämisellä myös houkuttelee prässiä, koska tietää että osaa harhauttaa ja pääsee usein myös prässin ohi. Aina ei vain ehdi. Liiga on myös täynnä richarlisonmaisia kouluttajia, jotka haluaa painaa nappulanjäljet taitaviin pelaajiin. Jotenkin tällä kaudella vaikuttanut peleissä siltä, että vastustajan ollut sallitumpaa ajaa miehestä läpi ja Liverpoolin tyyli taas on enemmän syöttösuuntien blokkausta ylöspäin ja pallon alle juoksemista alaspäin, jolloin taklauksia ei osoiteta suoraan vastustajaan samalla tavalla. Omat tulkinnat Thiagon suhteen vedän vain näistä Liverpoolissa pelatuista, eli en tässä välitä siitä mikä legenda on ollut aiemmin muualla.

Omaankin silmään Thiagon suorittamisen taso aiemmilla vahvuusalueillaan on ollut toistaiseksi yllättävän heikko. Pelaajan pitäisi olla parhaimmillaan nimenomaan prässin purkamisessa sekä syötöillä että prässääjien ohittamisella; aiemmin ollut myös jatkuvasti erittäin pallovarma ja nopeasti palloa eteenpäin toimittava kiitos erinomaisen syöttötaidon (Bundesliigassa syöttöprosentti yli 90) ja loistavan pallokontrollin myös pienessä tilassa. Näiden lisäksi Bundesliigassa teki myös hyvään tahtiin pallonriistoja ja katkoja, ja monipuolisti joukkueen peliä laadukkaiden pitkien syöttöjen mahdollistamilla pelin painopisteen muutoksilla.

Thiagon soveltumattomuus Liverpoolin aikaisempaan hyperintensiiviseen, korkeatempoiseen peliin oli ennakolta tiedossa, mutta ainakin itse oletin että sen rinnalle oltaisiin Thiagon hankinnan myötä luomassa uudenlaista pelitapaa, koska tällä kaudella rasitus aiemmalla pelitavalla nousisi kestämättömäksi. Toistaiseksi tuo muutos on kuitenkin jäänyt täysin piippuun.

Thiagon nostaminen ylemmäs ei luultavasti ratkaisisi mitään. Jos Thiagolla on yksi todella selvä puute huipputason keskikenttäpelaajaksi, se on tehojen puute, sekä maalien että maalinjohtavien syöttöjen. Esimerkiksi Bundesliigassa vain 17 maalia ja 21 maalisyöttöä 7 kauden aikana (toki loukkaantumisten vuoksi osa kausista jäi vajaaksi, mutta tuo on ennemminkin lisäihmetyksen aihe pelaajan hankinnassa, Liverpoolin keskikenttäpelaajissa oli jo entuudestaan liikaa lasitavaraa). Kuten jo mainittu, Thiagon vahvuuksien pitäisi olla nimenomaan pallovarmassa pelaamisessa, tunnollisessa oman tontin hoitamisessa myös puolustussuuntaan, ja pelin kontrolloimisessa alempana rakennusvaiheessa. Ylempänä vaadittaisiin mielestäni suoraviivaisempaa ja teho-orientoituneempaa pelaamista.
Tuore Kelmu

Poissa Poissa


Vastaus #1796 : 23.01.2021 klo 20:19:48

Tässä kun katselee Cityn peliä alasarja joukkuetta vastaan joka makaa alhaalla koko joukkueella ja iskee harkitusti vastaan kun paikka niin kyllä se haasteita tuo heillekin vaikka aikas nimivahva ryhmä on liikkeellä. Kyllä tossa pelissä KDB on aika ylivoimainen englannissa ja se näkyy nyt. Kertoo vaan siitä miten puolustamalla voi tehdä toisen pelin todella vaikeaksi vaikka tasoero on huima.  

Veikkaan että keskeltä murtaa City lopulta tuonkin pienellä syötöllä linjan taakse. Ei muodon ulkopuolelta annetut keskitykset seisovaa puolustusta vastaan toimi edes alasarja joukkuetta vastaan.

Kyllä on iso haaste Poolilla ja Cityllä illasta toiseen tämän takia. Tosin kun tuohon löydät lääkkeen ja omissa soi alle yksi per peli niin sitten näitä kahta onkin aika vaikeata voittaa tai saada edes pistettä. Toivotaan että lääke löytyy poolilla nopeasti ja edessä olisi pitkä voittojen putki...
« Viimeksi muokattu: 23.01.2021 klo 20:22:24 kirjoittanut Tuore Kelmu »
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #1797 : 23.01.2021 klo 23:40:41

Virgilin, Gomezin ja näiden yläpuolella luutineen Fabinhon kanssa nähtiin aika usein sellainen luu kurkkuun meninki heti alusta. Peli pakattiin vastustajan puoliskolle eli laskettiin kansi kattilan päälle. Vastustajat eivät yksinkertaisesti päässeet puolustusalueeltaan pois ja kannen alla nouseva paine johti vääjämättä virheisiin ja maaleihin. Everton -matsin jälkeen tätä psykologisesti tappavan tehokasta keinoa ei yksinkertaisesti ole ollut käytössä, mikä selittää alavireisyyttä paremmin kuin mitkään xG-tilastot tai hyökkäystrion alavireisyys.  
Tätä olen miettinyt monen pelin jälkeen. Korvaavat topparit ovat selvinneet monessa ottelussa ihan kelvollisesti, mutta etenkin Van Dijkin puuttuminen syö myös Liverpoolin hyökkäyspeliä. Hollantilaisen pallollisen osaamisen ohella toinen tekijä on juuri tuo kovan paineen luominen vastustajan kenttäpuoliskolle. Kun alakerrasta löytyy vahva johtava ja koko joukkue luottaa puolustukseen, pystyy Liverpool painamaan pelin täysin vastustajan päätyyn. Kun puolustuslinjassa kuitenkin pelaa korvaavia vaihtoehtoja, Liverpool tuntuu olevan pallollisenakin koko ajan hieman varpaillaan. Peli voi näyttää ajoittain päällisin puolin ihan mallikkaalta, mutta ihan täydellä teholla tuo ei ole toiminut. Huipputasolla mikään puolittainen tekeminen ei riitä.

Totta kai Liverpool, kuten moni Euroopan huippujoukkue, on myös väsynyt, mikä näkyy otteissa ailahteluna. Lisäksi on hyvä muistaa, että jalkapallo elää aina sykleissä. Mikään pelitapa ei kanna nykyjalkapallossa sellaisenaan muutamaa kautta pidempään, vaan huippujoukkueidenkin on kyettävä jatkuvasti uusiutumaan. Siihen liittyy tietysti pelitavan viilaamisen lisäksi myös pelaajiston uudistamista. Menestyvät joukkueet kaipaavat aina uusia ärsykkeitä pysyäkseen virkeinä.

Uskon Liverpoolin ja Kloppin löytävän lääkkeet kurssin kääntämisen ja joukkueen pelaavan vielä hyvän kevätkauden. Tuo aiempi kappale toimikoon lähinnä muistutuksena siitä, että nykyjalkapallossa kehitys on todella nopeaa. Kun joku pelitapa menestyy, kaikki muut etsivät kilpaa tapoja sen päihittämiseksi.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #1798 : 24.01.2021 klo 11:13:46

Olet oikeassa, ettei syöttöprosentti ole mikään itseisarvo. Pointtina siinä kuitenkin oli osaltaan korostaa esim. tuota Ginin roolitusta. Varmasti hyvin subjektiivinen käsitys mikä on tehokasta, mutta minusta voi olla hyvinkin tehokasta pitää palloa, kunnes löytyy hyvällä todennäköisyydellä pelattava paikka murtautua. Tehotonta taas on yrittää ratkaisua, jonka onnistumisen todennäköisyys on pieni, jolloin pallo ja hyökkäys menetetään. Esim. Burnleytä vastaan peli oli varsinkin alussa hyvin tehotonta, koska hyökkäykset lopetettiin ns. kesken yrittäen huonoja ratkaisuja.

En löytänyt mistään koosteista noita prässin alle jäämisiä, mutta kyllä niitä mielestäni on jo muutamia Thiagolle tullut. Olikohan Manua vai ketä vastaan yksi jopa vaarallinenkin, kun yritti kääntyä lähteäkseen vastahyökkäykseen omalla puoliskolla, mutta vastaprässi vei pallon. Lähinnä mun fiilis on, että Thiago luottaa vähän liikaa omaan pallonäppäryyteensä eikä ole vielä tottunut Valion nopeuteen. Pallon pitämisellä myös houkuttelee prässiä, koska tietää että osaa harhauttaa ja pääsee usein myös prässin ohi. Aina ei vain ehdi. Liiga on myös täynnä richarlisonmaisia kouluttajia, jotka haluaa painaa nappulanjäljet taitaviin pelaajiin. Jotenkin tällä kaudella vaikuttanut peleissä siltä, että vastustajan ollut sallitumpaa ajaa miehestä läpi ja Liverpoolin tyyli taas on enemmän syöttösuuntien blokkausta ylöspäin ja pallon alle juoksemista alaspäin, jolloin taklauksia ei osoiteta suoraan vastustajaan samalla tavalla. Omat tulkinnat Thiagon suhteen vedän vain näistä Liverpoolissa pelatuista, eli en tässä välitä siitä mikä legenda on ollut aiemmin muualla.

En ihan tuota kaavamaisuutta yhdistä omaan ajatukseeni. Toki pallonhallintapeli ja vastustajan nurkilla myllyttäminen on aina jossain mielessä kaavamaista, koska sitä se bussin ympärillä pyöriminen väistämättä vähän on, mutta ratkaisuja siihen voi hakea monella tapaa. Siinä haluaisin ainakin itse nähdä Thiagoa enemmän, esimerkkinä tämä liikku Manua vastaan: https://youtu.be/IlacXVXj_Qs?t=26. Uskoisin, että hyökkäyksen kaverit oppivat odottamaan näitä ratkaisuja jatkossa paremmin ja löytävät sen syötön toisen pään. Mikäli Thiago pelaisi enemmän esim. kasia kuin kutosta, niin voisi keskittyä enemmän näihin ratkaisuihin kuin rikkomisiin.

Suurimmasta osasta samaa mieltä. Esimerkiksi siitä, että totta kai Thiagon pitäisi pelata periaatteessa kasia. Oma kommentti, joka oli ehkä väärin suhteessa sanomaasi, liittyi siihen, että jossain olen nähnyt todettavan, että tulisi pelata jonkin sortin "kymppiä". Paras kolmikko, jonka keksin olisi: Fab-Thiago-Gini/Hendo/Keita ottelusta riippuen. Ja kuten jo todettuakin Thiagon pitäisi pääasiassa pystyä pysymään erossa taklaustilanteista, koska niissä tekeminen on tosiaan aika puolivillaista. Tämä on väkisinkin ollut myös Kloppin tiedossa. Toisaalta, sille tulee kyllä peleissä aika paljon katkoja ihan tilastollisesti katsottuna, koska haistelee vihulaisen peliä aika hyvin.

Eri mieltä olen sitten edelleen Thiagon suorittamista koskevista arvioinneista ja toisaalta tuosta pallon pitämisen ideasta. Thiago ei ole tekemisellään nostanut Liverpoolia suosta, se on selvää. Ja muutamia vähän epätyypillisiä syöttöhasseja on tosiaan nähty. Mutta "jyrän alle" ei ole kyllä tainnut Valiossa jäädä kuin tasan yhden kerran, jolloin yritti vähän heikolla kosketuksella driblata kolmen läpi omalla puoliskolla Sotonia(?) vastaan. Muuten ei ole tainnut kyllä menettää ainoatakaan kertaa palloa kontrollissa ollessaan. Erilaisissa 50-50-tilanteissa toki menetyksiä on tullut. Ja tuon homman peruskuva on nimenomaan, että hidastetaan hieman, odotetaan vihun ryntäystä ja mennään rytminvaihdoksella ohi. Tuon homman se tekee Liverpoolissakin hyvällä prosentilla. Eli on mielestäni väärä väite, että Thiago olisi ollut todellisuudessa jotenkin valion kuuluisan tempon uhri. Sopeutumista toki lienee tehtävänä nyanssitasolla.

Ja toinen erimielisyys tulee tosiaan tuosta pallon pitämisen tehokkuudesta. Nykyfutiksessa kenties kamalinta, mitä tulee mieleen on Rodgersin alkuaikojen pseudo-tikitaka. Siinä palloa pidettiin ilman minkäänlaista penetraatiota vihun linjoihin. Hendo-Allen-Lucas jne. siirteli toisilleen metrin syötöillä. Tuo jos mikä on tehotonta. Kloppinkin perusteesejä taitaa olla, että pallo pitäisi saada maalintekosektoriin tietyssä ajassa joka hyökkäyksessä. Viime aikoina tätä on toteutettu pelaamalla ensin todella hyvin ja sittemmin vähän heikommin lähinnä suoraviivaisilla syötöillä ja keskityksillä boxiin. Tässähän esimerkiksi Hendo on hyvä. Kun sillä on pallo ja kenttä edessään, antaa usein hyvän syötön, jos sellainen on annettavissa. Thiago taas lisää jo nykyisessä Liverpool-vireessään tähän yhden vaihteen lisää. Eli ohittaa tai antaa vähän monimutkaisemman syötön kenties vähän kovemmalla riskillä. Tehokkuus lisääntyy, kun espanjalainen ei myöskään todellisuudessa juuri palloja prässitilanteissa menetä. Fab-Hendo-Gini on edelleen ihan hyvä keskikenttä, mutta jos lisävaihdetta haetaan, Thiago on sellainen. Syöttöjä ja maaleja lienee historian perusteella syytä olla odottamatta, mutta peliä avaavia ratkaisuja tarjoaa kyllä jo nyt.

Ja yksi juttu näissä arvioinneissa on toki sekin, että ehkä viime aikojen ottelujen perusteella ei tule kovin painokkaasti arvioida ketään. Peleissähän ei ole tavallaan vähän paradoksaalisestikin ollut ketään oikein ylettömän paskasti esiintyneitä pelaajia (Firmino ja Trent ehkä), mutta koko paketti ei vain toimi syistä, jotka Koera toi erityisen hienosti viime viestissään esille. "Kansi kattilan päälle" on ajatus, jota itsekin jutuillani haen. 
redcrew

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YNWA


Vastaus #1799 : 24.01.2021 klo 18:46:52

Taas on Minamino penkillä, mikäköhän nyt on taas.
Lisäks Matip taas kokonaan kokoonpanon ulkopuolella.

 
Sivuja: 1 ... 71 [72] 73 ... 97
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa