FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.04.2024 klo 00:32:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 95 [96] 97 ... 155
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2020/21  (Luettu 514806 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
winnie

Poissa Poissa


Vastaus #2375 : 21.02.2021 klo 14:53:42

Mikä vitsi tämä on että poolin avaus oli eilen tasan sama kuin viikolla ja 10/11 sama kuin Leicesteriä vastaan? Yllättyneet parijonoon että tulee lisää vammoja.
potQball

Paikalla Paikalla


Vastaus #2376 : 21.02.2021 klo 15:11:31

Mikä vitsi tämä on että poolin avaus oli eilen tasan sama kuin viikolla ja 10/11 sama kuin Leicesteriä vastaan? Yllättyneet parijonoon että tulee lisää vammoja.

Oisit Hendon jättänyt penkille derbyssä? :D
winnie

Poissa Poissa


Vastaus #2377 : 21.02.2021 klo 15:59:12

Oisit Hendon jättänyt penkille derbyssä? :D

Kuormitus pitää hallita paremmin. Hendo 6 edellistä peliä 90 min ennen eilistä. Vaihtoehtoja kuitenkin on.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #2378 : 21.02.2021 klo 16:01:26

Yleisesti Liverpoolin pelistä puuttuu aggressiivisuutta, suoraviivaisuutta, päättäväisyyttä, aloitteita ja nopeaa tempoa, joka on aiemmin tulosta tuottanut. Prässi on usein näennäistä kohti juoksemista ja vain syöttösuunnan peittämistä eikä tarpeeksi usein fyysistä haastamista, jolloin jatkuvasti vastustajat katsovat bluffin läpi pienellä harhautuksella ja pääsevät laittamaan helpon syötön ja siten purkamaan näennäisprässin. Tykkään mm. Milnerin tavasta tuoda luulot pois -asennetta peliin ja tahtoa mennä tilanteisiin joissa on 200% varmaa, että tulee saamaan osumaa. Näillä saa henkistä yliotetta ja ottaa pois vastustajilta sitä varmuutta ja rohkeutta, joilla pystyvät prässin purkamaan. Sitä olisi kaivattu eilenkin. Esim. Thiago yrittää kyllä tuoda aggressiivisuutta, mutta väärällä tavalla tekemällä hölmöjä rikkeitä ja pulkkataklauksia. Rikkomisellekin on aikansa ja paikkansa, mutta on eri asia mennä kovaa ja rohkeasti tilanteeseen kuin heittäytyä pulkalla kaverin jalkoihin ja riskeerata paitsi lappu, niin vaarallinen vapari.

Toinen nykyään yleinen alibiratkaisu on esim. Trentin taustajuoksut, joissa ei useinkaan ole tahtoa juosta siihen linjan takana olevaan tilaan vaan pelkästään sijoittua linjaan laidalle, jossa on pelattavissa kun palloa hitaasti hierotaan. Tuntuu olevan seurausta siitä, ettei Salah ole tarpeeksi usein pelannut näihin juoksuihin, joten niitä ei siksi niin usein enää tule, vaikka näistä usein saadaan niitä vaarallisia keskityksiä maalin eteen. Mo on kliininen maalin edessä, mutta boksin laidalla ratkaisut on usein huonoja. Myös Mane tuntuu olevan liian Lallana pyöriessään ja jättää helpot, selkeät ja suoraviivaiset hyvät ratkaisut tekemättä, koska tietää että pystyy tekemään paljon muutakin. Tällä kaudella ja eilenkin nähtiin, ettei kuitenkaan saa niitä vapareita, vaikka tuleekin rikotuksi, niin suoraviivaisuus voisi olla välillä valttia. Siinä mielessä voisi ottaa oppia Firminolta, joka kyllä yrittää laukoa tilaisuuden tullen, vaikkakin hämmentävän märkää ruutia tuntuu hänelläkin olevan. Eilen Manen turhautuminen johti korttiin ja myöhemmin selkeään filmiin, mikä ei varmastikaan auta samaan niitä oikeita rikkeitä vihelletyksi.

Tuomarilinjasta mussuttaminen on toki aina vähän mussuttamista, mutta linjan epätasaisuus koko liigassa on kyllä ihan ihan uusissa sfääreissä tällä kaudella. Tulkintojen muuttaminen kesken kauden kertoo, ettei ole jaksettu miettiä asioita valmiiksi tarpeeksi pitkälle. Mane ja Salah ei tunnu saavan vapareita selkeistä rikkeistä, mutta rodriguezit, richarlisonit ja keanet ottaa yleisönsä överidramaattisilla tulkinnoillaan. Docoure ajeli myöhässä päin Alissonia ilman elettäkään tuomarilta. Calvert-Lewin saa pilkun juoksemalla monta askelta ja sitten maassa olevan puolustajan yli. Tuli mieleen tämä tilanne joitain viikkoja sitten, jossa Mane pelasi taas liian rehellisesti:


Ensimmäistä maalia muuten edelsi Evertonin rajaheitto, joka meni rajasta yli ja saivat uuden heiton. Ei kai tuo ihan oikein mennyt, eikä toki ole mikään tekosyy maalin päästämiselle, mutta näitä hämmentäviä tuomariratkaisuja kuitenkin.

Toisen puoliskon alussa nähtiin sitä peräänkuuluttamaani suoraviivaisuutta ja nopeaa tempoa, jolla luotiin hyvät tontit, kun Salah kerrankin pelasi pallon Trentin juoksuun boksin sisään. Muutaman minuutin aikana oli Manella pari puskua ja vetopaikkakin. Jossain toisessa pelissä ja lahjamaaleja etukäteen antamatta näissä paikoissa olisi voinut olla tarpeeksi tilaa saada jotain aikaan, mutta ei tällä kertaa. Kun palloa ei saatu pussiin, niin Everton(kin) käytti jokaiseen uudelleenkäynnistykseen 30-60sek ja laski tempoa, kunnes Liverpoolilla ei enää löytynyt aloitekykyä ja taas vetäydyttiin vain reagoimaan tapahtumiin ja usein myöhässä. Näin käy joka pelissä, jossa siimaa annetaan ja bussia ihmetellään.

Ja harvemmin nykypäivän pelissä on välttämättä oikeastaan mitään kymppejä tai kaseja. Laitapakit pelaavat jossain joukkueissa kutosta pallon ollessa omilla jne. Mun ajatus tuossa on, että on kaksi kasia, joilla olisi vähän erilaiset ohjeet ja roolit. Keita liikkuu enemmän linjojen väliin ja Thiago pyörittää alempana. Fabinhon rooli olisi tietysti turvata selustaa jne.

Ja edelleen siitä Thiagon virheherkkyydestä. Mun mielestä se on vähintään osin kosmeettinen juttu. Ei liene ollut yhtään peliä, jossa Thiagon tekeminen olisi paistanut erityisen keskeisenä syynä pelin ongelmille. Tai jos on, se on liittynyt enemmän pallolliseen pelaamiseen kuin varsinaisiin menetyksiin jne. Jos katsoo esimerkiksi tilastoja vaikka fbreffistä, huomaa ihan yleisvilkaisulla, että Thiago on mantereen parhaimmistoa puolustushommissa ja pallon liikuttelijana tms. tälläkin kaudella. ”Harhauttajana” ei sitä tilastollisesti ole, mutta ei ole kukaan muukaan Liverpoolin keskikenttäpelaajista. Ostan kyllä sen, että Thiago sinänsä voi parantaa, mutta en osta, että esim. VAIN Thiagon tulisi parantaa.

Ja pallovarmuus on tärkeä juttu, mutta toisaalta myös pelirohkeus on sitä. Kaikki tiedämme, mihin se perinteinen keskikenttäformaatio pystyy. Ja siinä kombossa tietty kaavamaisuus on yleensä varsin yleistä varsinkin kun peli ei kulje. Näin ollen hallittu riskinotto myös keskikentän pallollisessa pelissä voisi olla ihan perusteltua. Siihen esimerkiksi Thiago kyllä pystyy ilman suurta riskiä jatkuvista pallonmenetyksistä. Syy, miksi se ei kutospaikalla enää pelaa (eikä siis mielestäni pitäisikään) liittynee enemmän puolustustehtäviin kuin riskeihin pallollisena. 
Harvemmin on kaseja ja sitten Poolilla onkin kaksi kasia? Thiago on mantereen parhammistoa puolustushommissa, mutta ei pelaa kutosena sen takia? Vai siitä huolimatta? "Harhauttaja" hän ei ole, vaikka aiemmissa viesteissäsi olet korostanut miten hyvin pääsee miehestä ohi. En oikein saa otetta näistä jutuista enkä ymmärrä miksi rakentaa olkiukkoa, että ongelma olisi VAIN Thiagossa, kun ei kai kukaan niin ole sanonut? On ihan mahdollista puhua Thiagon surkeista otteista ilman disclaimereita hänen aiemmista huippuvuosistaan tai nostamatta muita pelaajia samaan keskusteluun. Thiagon virheet ei ole ainoa syy, mutta Thiagon virheet ovat usein turhia lisäsyitä ongelmiin. Asian voi myös yrittää tarkastella toisinpäin, että onko Thiagon nykyotteissa jotain mitä jäädään kaipaamaan, jos mies ei ole kentällä? En juuri vakavasti otettavia argumentteja keksi.

Keskityt minusta liikaa kirsikanpoimintaan, kun alat jollain syöttörepertuaarilla sun muilla puolustelemaan miehen huonoja ratkaisuja ja pallonmenetyksiä. Ylirohkeat syötöt on oma juttunsa, mutta Thiagolta viedään palloa jatkuvasti myös jalasta, jää prässin alle tai ajautuu umpikujaan ja tekee huonoja ratkaisuja, eikä näitä tarvitse puolustella sillä, että osaa tehdä jotain muuta hyvin. Eilinen ratkaisu antaa kaverille pieni näppärä pusku omalla puoliskolla keskellä Evertonin prässiä oli yksi näistä tyhmistä ratkaisuista, joita pelikaverit ei odota ja joka aiheutti sekaannusta keskikenttäkolmikon pelaamisessa ja puolustamisessa ja parin pompun jälkeen johti lopulta maaliin. Järkevämpi pelaaja ei anna vastustajille tuollaisiakaan lahjoja, kun toppareina on raakile ja keskikenttämies. Samaa sarjaa Salahin lahjuksessa Leicesterin kolmanteen, eli vaikkei voi sanoa suoraan maaliin johtavaksi virheeksi, kuten vaikkapa Alissonin viimeiset mokat, mutta miksi ylipäätään antaa vastustajalle avaimet käteen.

Tietysti voi myös olla, että tämän ryhmän paras on nähty ja joukkueenrakennus täytyy aloittaa uudelleen. Jan Mølby väläytteli haastattelussa tätä mahdollisuutta, eikä välttämättä ollut väärässä.
Puolet joukkueesta telakalla ja silti on paras nähty ja uudelleenrakennus täytyy aloittaa? :) Surkuhupaisuuden huipentuma.
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #2379 : 21.02.2021 klo 17:49:16

Yleisesti Liverpoolin pelistä puuttuu aggressiivisuutta, suoraviivaisuutta, päättäväisyyttä, aloitteita ja nopeaa tempoa, joka on aiemmin tulosta tuottanut. Prässi on usein näennäistä kohti juoksemista ja vain syöttösuunnan peittämistä eikä tarpeeksi usein fyysistä haastamista, jolloin jatkuvasti vastustajat katsovat bluffin läpi pienellä harhautuksella ja pääsevät laittamaan helpon syötön ja siten purkamaan näennäisprässin. Tykkään mm. Milnerin tavasta tuoda luulot pois -asennetta peliin ja tahtoa mennä tilanteisiin joissa on 200% varmaa, että tulee saamaan osumaa. Näillä saa henkistä yliotetta ja ottaa pois vastustajilta sitä varmuutta ja rohkeutta, joilla pystyvät prässin purkamaan. Sitä olisi kaivattu eilenkin. Esim. Thiago yrittää kyllä tuoda aggressiivisuutta, mutta väärällä tavalla tekemällä hölmöjä rikkeitä ja pulkkataklauksia. Rikkomisellekin on aikansa ja paikkansa, mutta on eri asia mennä kovaa ja rohkeasti tilanteeseen kuin heittäytyä pulkalla kaverin jalkoihin ja riskeerata paitsi lappu, niin vaarallinen vapari.

Toinen nykyään yleinen alibiratkaisu on esim. Trentin taustajuoksut, joissa ei useinkaan ole tahtoa juosta siihen linjan takana olevaan tilaan vaan pelkästään sijoittua linjaan laidalle, jossa on pelattavissa kun palloa hitaasti hierotaan. Tuntuu olevan seurausta siitä, ettei Salah ole tarpeeksi usein pelannut näihin juoksuihin, joten niitä ei siksi niin usein enää tule, vaikka näistä usein saadaan niitä vaarallisia keskityksiä maalin eteen. Mo on kliininen maalin edessä, mutta boksin laidalla ratkaisut on usein huonoja. Myös Mane tuntuu olevan liian Lallana pyöriessään ja jättää helpot, selkeät ja suoraviivaiset hyvät ratkaisut tekemättä, koska tietää että pystyy tekemään paljon muutakin. Tällä kaudella ja eilenkin nähtiin, ettei kuitenkaan saa niitä vapareita, vaikka tuleekin rikotuksi, niin suoraviivaisuus voisi olla välillä valttia. Siinä mielessä voisi ottaa oppia Firminolta, joka kyllä yrittää laukoa tilaisuuden tullen, vaikkakin hämmentävän märkää ruutia tuntuu hänelläkin olevan. Eilen Manen turhautuminen johti korttiin ja myöhemmin selkeään filmiin, mikä ei varmastikaan auta samaan niitä oikeita rikkeitä vihelletyksi.

Tuomarilinjasta mussuttaminen on toki aina vähän mussuttamista, mutta linjan epätasaisuus koko liigassa on kyllä ihan ihan uusissa sfääreissä tällä kaudella. Tulkintojen muuttaminen kesken kauden kertoo, ettei ole jaksettu miettiä asioita valmiiksi tarpeeksi pitkälle. Mane ja Salah ei tunnu saavan vapareita selkeistä rikkeistä, mutta rodriguezit, richarlisonit ja keanet ottaa yleisönsä överidramaattisilla tulkinnoillaan. Docoure ajeli myöhässä päin Alissonia ilman elettäkään tuomarilta. Calvert-Lewin saa pilkun juoksemalla monta askelta ja sitten maassa olevan puolustajan yli. Tuli mieleen tämä tilanne joitain viikkoja sitten, jossa Mane pelasi taas liian rehellisesti:


Puolet joukkueesta telakalla ja silti on paras nähty ja uudelleenrakennus täytyy aloittaa? :) Surkuhupaisuuden huipentuma.

Niin no, Mølbyn ajatuksella ei ollut niinkään tekemistä sen kanssa ketkä ovat telakalla, vaan...no, ehkä arvaatkin, se oli pointti, että (eri syistä) osa pelaajista on parin vuoden takaisesta taantunut, eivätkä he välttämättä pääse enää parhaalle tasolleen. Se tietysti aika pian nähdään, pääsevätkö. Onhan tässä kevättä aikaa.

Edit. Samaa mieltä erityisesti Milneristä, isoin osin muistakin, jotka otit esiin. Firmino tosiaan uskaltaa vetää, mutta nytkin nykäisi kohtuullisen hyvästä paikasta pallon ns. kiertoradalle. Milner on muutamissa matseissa ollut jopa todella hyvä.
« Viimeksi muokattu: 21.02.2021 klo 18:00:50 kirjoittanut Wanha futaaja »
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #2380 : 21.02.2021 klo 19:38:39

Niin no, Mølbyn ajatuksella ei ollut niinkään tekemistä sen kanssa ketkä ovat telakalla, vaan...no, ehkä arvaatkin, se oli pointti, että (eri syistä) osa pelaajista on parin vuoden takaisesta taantunut, eivätkä he välttämättä pääse enää parhaalle tasolleen. Se tietysti aika pian nähdään, pääsevätkö. Onhan tässä kevättä aikaa.

Pundits gonna pundit. Tietenkin nykyinen taso on se taso, jolla pelaaja on viime ajat esiintynyt, ja kun joukkue on niin varamiehinen, niin eipä ole väärin sanoa kaikkien tason taantuneen jo viime vuodesta. Tilanne on taas eri, kun joka tontilla on kaveri, joka pystyy taktiikkaa noudattamaan riittävällä tasolla, ja penkiltä löytyy oikeita vaihtoehtoja.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2381 : 21.02.2021 klo 20:22:36

Pundits gonna pundit. Tietenkin nykyinen taso on se taso, jolla pelaaja on viime ajat esiintynyt, ja kun joukkue on niin varamiehinen, niin eipä ole väärin sanoa kaikkien tason taantuneen jo viime vuodesta. Tilanne on taas eri, kun joka tontilla on kaveri, joka pystyy taktiikkaa noudattamaan riittävällä tasolla, ja penkiltä löytyy oikeita vaihtoehtoja.

Uutinen
After beating Palace, Liverpool were top of the league by2 clear points

11 games and 9 points later we have had 68 games missed through injury

Only 6 teams all season have more

13 new injuries in those 11 games


Yhtäkään kaikkea ei voi selittää loukkaantumisilla ja kunnossa pysyminen on myös taito muiden joukossa. Tästäkin huolimatta näin poikkeuksellisen suuri loukkaantumissuma ei voi olla dramaattisesti näkymättä minkään joukkueen pelaamisessa.
sond

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #2382 : 21.02.2021 klo 22:05:42

Liverpool hommasi Saksasta "parhaimman" ukkelin pitämään porukka terveenä. Olikse Schalkesta. No en muista mistä, mutta onko nämä loukkaantumiset sitten treeneissä tapahtuvia, ja kun intensiteetti on homman nimi, niin mitähän siellä oikein tapahtuu? Jotain siellä väärin tehdään, tai liian paljon. Eihän tuo Liverpool nyt ainakaan ole peleissä itseään rikki juossut, pallonhallinta kuitenkin on olemassa ja siinä ei liikaa kuormaa luulisi tulevan. Pelejä on kyllä liikaa, ja kaikki siitä kärsii.
sond

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #2383 : 21.02.2021 klo 22:38:46

Ja jos jotkut etsii Manelle korvaavaa miestä niin mites maistuisi Mbabbea varmasti halvempi St Maximin Castlesta?
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #2384 : 22.02.2021 klo 02:10:01

Hendo sivussa vähintään kuukauden. Tiukaksi menee taistelu 4. sijasta.
McManaman

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #2385 : 22.02.2021 klo 11:06:19

Ja jos jotkut etsii Manelle korvaavaa miestä niin mites maistuisi Mbabbea varmasti halvempi St Maximin Castlesta?

Mauttomalta näkkäriltä tai ehkä hiekalta.
Varaamaton nimimerkki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jokerit FC, Samipool, VfL Bochum


Vastaus #2386 : 22.02.2021 klo 12:25:05

Liverpool hommasi Saksasta "parhaimman" ukkelin pitämään porukka terveenä. Olikse Schalkesta.

Eikös tuo ollut juuri palautumisen ammattilainen, ja tuli vasta kesken kauden? Ei ne hommat nyt taikaiskusta muutu vaikka olisi mikä fakiiri, kun palautumista ei aiemmista loukkaantumisista johtuen pystytä tarjoamaan vaan kaikki kynnelle kykenevät on heitettävä ottelukokoonpanoon.

Ekassa Evertonin maalissa Kabak vähän kujalla suhteessa muuhun puolustukseen ja tokassa Phillips näytti, miksi oikeampi taso olisi se 2. BuLi. Noh, eipä noilta kavereilta kukaan mitään amerikantemppuja odotakaan, mutta onhan se karua muullekin joukkueelle jos joka matsissa annetaan 1-2 eteen. Pitkä kevät tulossa.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2387 : 22.02.2021 klo 13:20:38


Harvemmin on kaseja ja sitten Poolilla onkin kaksi kasia? Thiago on mantereen parhammistoa puolustushommissa, mutta ei pelaa kutosena sen takia? Vai siitä huolimatta? "Harhauttaja" hän ei ole, vaikka aiemmissa viesteissäsi olet korostanut miten hyvin pääsee miehestä ohi. En oikein saa otetta näistä jutuista enkä ymmärrä miksi rakentaa olkiukkoa, että ongelma olisi VAIN Thiagossa, kun ei kai kukaan niin ole sanonut? On ihan mahdollista puhua Thiagon surkeista otteista ilman disclaimereita hänen aiemmista huippuvuosistaan tai nostamatta muita pelaajia samaan keskusteluun. Thiagon virheet ei ole ainoa syy, mutta Thiagon virheet ovat usein turhia lisäsyitä ongelmiin. Asian voi myös yrittää tarkastella toisinpäin, että onko Thiagon nykyotteissa jotain mitä jäädään kaipaamaan, jos mies ei ole kentällä? En juuri vakavasti otettavia argumentteja keksi.

Keskityt minusta liikaa kirsikanpoimintaan, kun alat jollain syöttörepertuaarilla sun muilla puolustelemaan miehen huonoja ratkaisuja ja pallonmenetyksiä. Ylirohkeat syötöt on oma juttunsa, mutta Thiagolta viedään palloa jatkuvasti myös jalasta, jää prässin alle tai ajautuu umpikujaan ja tekee huonoja ratkaisuja, eikä näitä tarvitse puolustella sillä, että osaa tehdä jotain muuta hyvin. Eilinen ratkaisu antaa kaverille pieni näppärä pusku omalla puoliskolla keskellä Evertonin prässiä oli yksi näistä tyhmistä ratkaisuista, joita pelikaverit ei odota ja joka aiheutti sekaannusta keskikenttäkolmikon pelaamisessa ja puolustamisessa ja parin pompun jälkeen johti lopulta maaliin. Järkevämpi pelaaja ei anna vastustajille tuollaisiakaan lahjoja, kun toppareina on raakile ja keskikenttämies. Samaa sarjaa Salahin lahjuksessa Leicesterin kolmanteen, eli vaikkei voi sanoa suoraan maaliin johtavaksi virheeksi, kuten vaikkapa Alissonin viimeiset mokat, mutta miksi ylipäätään antaa vastustajalle avaimet käteen.


Tuon kasi/kymppi -jutun olemassaolon ja olematta olemisen pointtina on, että aika harva jengi pelaa selkeillä pelipaikoilla ja rooleilla. On ihan hyvä puhua vaikka kasipaikan pelaajasta, kun se on vakiintunut käsite, mutta esimerkiksi Keita tai Gini ovat silti varsin erilaisia kasipaikan pelaajia, eikä niiltä pelissä odoteta välttämättä samoja asioita edes valmennusjohdon taholta. Esimerkiksi Guardiolalla laitapakit pelaavat tietyssä tilanteessa nykyään kutospaikalla jne. Liverpoolillakin kutospaikan pelaaja on prässin alkaessa itse asiassa kymppipaikalla, jos aluetta tai joukkueen formaatiota katsotaan.

Ja Thiagon puolustamiseen liittyvä kommenttini koskee tilastoja. Ei ole puolustussuuntaan ominaisuuksiltaan varmaankaan valioliigaan sopiva kutospaikan pelaaja, mutta jos katsoo tilastoja tältä kaudelta, niin on itse asiassa esimerkiksi euroopan isojen liigojen tilastoissa ihan hyvää tasoa myös puolustavana pelaajana. Eli tilastot-potentiaali-silmätesti -jaollahan näitä analyysejä pitää tehdä. Kaikilla on arvonsa, mutta mikään ei yksinään ole täysin selittävä. Jos pitäisi joku noista valita pelkästään, tilasto lienee puutteistaan huolimatta paras "kaiken teoria". Tilastollisesti Thiagon taklatessa Liverpool saa pallon takaisin 1,88 kertaa per 90 min. Milnerin taklatessa 1,45 ja Ginin 0,84. Irtopalloja Thiago kerää 13,5 per ottelu, Milner 11,4 ja Gini 9,43. Thiagon taklausprosentti on 40,9, Milnerin taas 23,8. Thiagosta mennään ohi 1,29 kertaa ottelua kohti, Milneristä 2,3 kertaa ja Ginistä 0,79 kertaa. Blokkeja Milner tekee peliä kohti 3,77. Thiago 1,09 ja Gini 1,19.  

Pallollisena Thiago tunnetaan siis yleisesti ottaen hyvänä harhauttajana. Tilastollisesti tällä kaudella on kuitenkin vertailussa harhauttanut itselleen huonohkolla onnistumisprosentilla 65,2. Milnerillä vastaava prosentti on huomattavasti vähemmillä yrityksillä 50. Ginillä taas vähillä yrityksillä 65,6. Thiago taklataan/puolustetaan ottelussa keskimäärin 0,4 kertaa irti pallosta. Milner 1,01 ja Gini 0,97. Huonoja kosketuksia Thiagolle tulee ottelussa 0,99, Milnerille 0,43 ja Ginille 0,7.

Syöttäjänä Thiago laittaa 90 minuuttiin suhteutettuna pallon omille 88,6%:n tarkkuudella "edistäen" peliä 392 jaardia per 90 min. Milnerillä samat luvut ovat 84,7% ja 366,1 jaardia. Ginillä 92,8, mutta eteenpäin vain 167 jaardia. Milner syöttää pallon menestyksekkäästi boxiin 2,61 kertaa ottelussa, Thiago 1,09 ja Gini 0,7. Syöttöjä ja maaleja ei ole liiemmin kellään (Milnerillä 1 syöttö) :) Mutta Milnerin xA on korkein 0,16. Thiagolla 0,09 ja Ginillä 0,06.

Pahoittelut numeromaniasta ja varmaan huonosta luettavuudesta. Koko setti löytyy: https://fbref.com/en/stathead/player_comparison.cgi?request=1&sum=0&comp_type=by_type&dom_lg=1&spec_comps=big_5&player_id1=77e84962&p1yrfrom=2020-2021&player_id2=2f90f6b8&p2yrfrom=2020-2021&player_id3=935e6b8f&p3yrfrom=2020-2021&player_id4=4fb9c88f&p4yrfrom=2020-2021&player_id5=eb58eef0&p5yrfrom=2020-2021&player_id6=f25c8e3a&p6yrfrom=2020-2021

Hendersonia, Jonesia tai Keitaa en ottanut yllä oleviin nostoihin mukaan. Hendersonia lähinnä siksi, että topparina pelaaminen on varmaan muuttanut statseja. Ja toki kaikilla pl. Gini ja siis Hendo, otanta on aika pieni pelimääristä johtuen. Mutta jos noista yllä esitetyistä laskee yhteen jonkinlaisia "avainlukuja", aika monessa Thiago on tilastollisesti joukkueen paras keskikenttämies. Ei tietenkään kaikilla mittareilla. Tilastoihin merkittyjä laukaukseen johtaneita virheitä Thiagolla on muuten 0.

Edellä oleva porno liittyy siis pääasiassa siihen, että jos sinä näet Thiagon pelissä paljon virheitä, tilastollinen tarkastelu ei niitä näe sen enempää kuin muillakaan. Tai jossain tapauksissa jopa vähemmän. Kuten todettua, on mahdollista, että "silmätesti" paljastaa jotakin, mitä tilasto ei. Mutta silmällä harvemmin näkee koko kentän tapahtumia koko ottelussa täysin objektiivisesti koko ajan. Esimerkiksi siinä Thiagon kieltämättä lepsussa puskupudotuksessa Ginille Evertonia vastaan joku "järkevämpi" pelaaja olisi aika suurella todennäköisyydellä puskenut pallon takaraivolla taaksepäin, mistä olisi sitten aiheutunut pallonmenetys, mutta toki eri tavalla. Haltuunotto olisi siinä ollut tietysti paras ratkaisu. Thiagon huonosta ratkaisusta maali ehdottomasti lähti. Ja voidaan vaikka sanoa, että oli pääsyyllinen. Mutta toisaalta, jos noita alkaa etsiä, löytää kyllä lähes jokaiseen maaliin jonkun "syntipukin" jostain vaiheesta ketjua.

Ja miksi olen argumentoinut, että pelkästään Thiagoa ei tulisi syyttää? Koska aika paljonhan sen nimi on pinnalla vaikka nyt ihan täällä foorumilla. Koko debaakkelin isona lähtönä voitaneen pitää tunnetusti asiantunevan ja objektiivisuudessa pysyvän brittimedian nostoja. En tietenkään tiedä, että onko vaikuttanut sinun ajatteluusi. Mutta "yleiseen mielipiteeseen" on. Ja aina kun tällaisia kärjistyksiä tehdään, syntyy turhia väärintulkintoja vahingossa tai tahallaan. Voidaan puolestani ihan hyvin rupatella vaikka Trentin suorittamisesta. Totuus lienee, että Thiago ei ole pelannut erityisen hyvin, mutta ei erityisen huonostikaan henkilökohtaisesti. Jos odotettiin jotain muuta kuin nähtyä, odotettiin vääriä asioita. Ja ennen kaikkea esittämäsi virheiden nostaminen on yhtä lailla "mätien" kirsikoiden poimimista kuin esitetty allekirjoittaneen "kirsikanpoiminta". Pelissä tehdään kymmeniä tai satoja suorituksia, joista virheelliset ovat pieni prosentti. Näin ollen onnistumisilla voinee ihan hyvin perustella sitä, että jonkin tason virheitä tulee sietää. Ei tietenkään kardinaalimaisia koko ajan tai erityisen runsasta määrää pienempiä koko ajan. Mielekkäämpi keskustelun aihe on tietysti siis se, että auttaako Thiagon vahvuudet joukkuetta tällä hetkellä riittävästi. Ja olen samaa mieltä siitä, että Thiagon tai suoraan sanoen kenenkään muunkaan pelaaminen ei tässä joukkueessa tällä hetkellä nosta esiin fiilistä, että juuri tätä kaveria me tarvitaan. Alisson ehkä poikkeus. Mutta asia koskee lähes koko jengiä. Ja toisaalta, siksihän nuo tuolla ottelusta toiseen pelaavat, kun ei ole muitakaan heittää. Kun nostit esille Milnerin, on todettava, että arvostan Milneriä itsekin monikäyttöisyytensä ja kenties mainettaan paremman pallollisen pelin johdosta, on se kyllä jo tällä kaudella ollut aika monessa ottelussa "menneen talven lumia". Taso on laskenut parhaista päivistä ja loukkirekordikin alkaa vähän jo kolkutella ovea. West Hamia ja Spöössiä vastaan oli hyvä, mutta muuten on ollut heikompi.

Ja pitkän kirjoituksen lopuksi on todettava, että lienee rehellistä myöntää, että meillä on tässä keskustelun taustalla vahvasti myös ideologinen ero. Sinä tykkäät selvästi suoraviivaisesta "brittipallosta", minä en. Eivätkä näemmä muuten "pidä" esimerkiksi isojen majuturnausten palkintojen jakelijatkaan :) (Vitsi). Mutta tämän vuoksi tästä asiasta ei ehkä kannata sen enempää myöskään enää vääntää. Tai sitten keskustelu on viisasta viedä yksittäisten pelaajien ruotimisen sijaan jalkapallon fundamentteihin.    
EdgarD

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klousaa tyylillä!


Vastaus #2388 : 22.02.2021 klo 13:44:20

Gary "ManU" Neville SkySportsilla kyseleekin nyt ihan aiheellisesti, että pitäisikö Kloppin tosiaankin ryhtyä miettimään jotain uutta taktiikkaa jolla miehistöön saataisiin lisää virtaa: esimerkkinä hän mainitsee kolmen topparin käytön (jos Liverpoolila ylipäänsä on enää jäljellä kolme topparia)?

Yksi taktinen muutos jota Kloppin ehkä kannattaisi miettiä olisi Robertson Robinson ja Alexander-Arnoldin nostaminen rohkeasti keskikentälle ja laittaa vaikka Tsimikas ja N. Williams laitapakeiksi puolustavaa rooliin - tai sitten siihen kolmen linjaan. Puhtaista pakeista Everton pelin perusteella Nathan Phillips vaikutti selkeimmin sellaiselle, joka pärjää tuolla tontilla edes säällisesti.

Ozan Kabak sen sijaan tarvitsee vielä aika tavalla treeniä ennen kuin pääsee valioliigatasolle vauhdin ja itseluottamuksensa puolesta. Välillä tuntuu, ettei kaveri edes haluaisi olla kentällä sillä sen verran varoivaisia ja hermostuneita otteet ovat.
« Viimeksi muokattu: 22.02.2021 klo 13:59:19 kirjoittanut EdgarD »
Tuore Kelmu

Poissa Poissa


Vastaus #2389 : 22.02.2021 klo 13:48:47

Gary "ManU" Neville SkySportsilla kyseleekin nyt ihan aiheellisesti, että pitäisikö Kloppin tosiaankin ryhtyä miettimään jotain uutta taktiikkaa jolla miehistöön saataisiin lisää virtaa: esimerkkinä hän mainitsee kolmen topparin käytön (jos Liverpoolila ylipäänsä on enää jäljellä kolme topparia)?

Yksi taktinen muutos jota Kloppin ehkä kannattaisi miettiä olisi Robinsonin ja Alexander-Arnoldin nostaminen rohkeasti keskikentälle ja laittaa vaikka Tsimikas ja N. Williams laitapakeiksi puolustavaa rooliin - tai sitten siihen kolmen linjaan. Puhtaista pakeista Everton pelin perusteella Nathan Phillips vaikutti selkeimmin sellaiselle, joka pärjää tuolla tontilla edes säällisesti.

Ozan Kabak sen sijaan tarvitsee vielä aika tavalla treeniä ennen kuin pääsee valioliigatasolle vauhdin ja itseluottamuksensa puolesta. Välillä tuntuu, ettei kaveri edes haluaisi olla kentällä sillä sen verran varoivaisia ja hermostuneita otteet ovat.

Toi Robinson ollu tosi kova koko kauden! Suosittelen hankkimaan myös fanipaidan hänen nimellään ;)
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2390 : 22.02.2021 klo 14:13:16


Forkalla ei ole ollut tapana katsoa hyvällä sitä että kausitopikkeihin tullaan lällättelemään vain provoilutarkoituksessa. Sitä varten on kalina-topikit ja vääntö-topikit. Lisäksi lädifanien utopistisia huuteluita ei kannata turhaan yhdistää tämän palstan kirjoittelijoihin.

Sama pätee tottakai myös toiseen suuntaan.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2391 : 22.02.2021 klo 16:25:59

Gary "ManU" Neville SkySportsilla kyseleekin nyt ihan aiheellisesti, että pitäisikö Kloppin tosiaankin ryhtyä miettimään jotain uutta taktiikkaa jolla miehistöön saataisiin lisää virtaa: esimerkkinä hän mainitsee kolmen topparin käytön (jos Liverpoolila ylipäänsä on enää jäljellä kolme topparia)?

Yksi taktinen muutos jota Kloppin ehkä kannattaisi miettiä olisi Robertson Robinson ja Alexander-Arnoldin nostaminen rohkeasti keskikentälle ja laittaa vaikka Tsimikas ja N. Williams laitapakeiksi puolustavaa rooliin - tai sitten siihen kolmen linjaan. Puhtaista pakeista Everton pelin perusteella Nathan Phillips vaikutti selkeimmin sellaiselle, joka pärjää tuolla tontilla edes säällisesti.

Ozan Kabak sen sijaan tarvitsee vielä aika tavalla treeniä ennen kuin pääsee valioliigatasolle vauhdin ja itseluottamuksensa puolesta. Välillä tuntuu, ettei kaveri edes haluaisi olla kentällä sillä sen verran varoivaisia ja hermostuneita otteet ovat.

Tämä on muuten hyvä nosto. Asiasta on keskuteltu jopa yllättävän vähän. Klopp ja tiiminsä ei kylläkään lähde hevillä permanenttia muuttamaan. Liverpoolin touhussa kenties selkeimpänä doktriinina on ollut "junnaaminen" valitulla strategialla kävi miten kävi. Niinhän se meni esim. topparihankinnan kanssa ihan karmeassa tilanteessa. Enimmäkseen nämä ratkaisut ovat toimineet. Itsellä kävi mielessä jo Gomezin loukin aikaan, että kolmella topparilla saa yleensä peiteltyä topparien paskuutta/kokemattomuutta. Mutta toisaalta pelitapa on jo muutaman vuoden perustunut vakiintuneisiin kaavoihin, joten rikkominen voi olla hankalaa myös. Ojasta allikkoon ei välttämättä ole ratkaisu sekään. Mutta paperilla ja forkalla kolmella topparilla kyllä ratkaistaisiin muutama piinaava ongelma. Esimerkiksi haavoittuvuus omien pallonmenetysten jälkeen. Toisaalta tätä voitaisiin kyllä varmaan ehkäistä myös varsinaista formaatiota muuttamatta roolitusten jne kautta. Lähinnä ehkä juuri laitapakkien roolia voisi tarkastella uusiksi eri tavoin.

Forkalla ei ole ollut tapana katsoa hyvällä sitä että kausitopikkeihin tullaan lällättelemään vain provoilutarkoituksessa. Sitä varten on kalina-topikit ja vääntö-topikit. Lisäksi lädifanien utopistisia huuteluita ei kannata turhaan yhdistää tämän palstan kirjoittelijoihin.

Sama pätee tottakai myös toiseen suuntaan.

Ja näin. Itse olen liittynyt tänne ehkä 11 vuotta sitten.. Ja eräs vähistä opituista asioista on, että myöskään "asiakirjoituksia" ei liiemmin kannata suoltaa toisiin topikkeihin. Niihin jää kuitenkin aina "kun ette te tästä nyt kuitenkaan enää nouse"-sävy, vaikka ideana olisi omasta mielestä vilpittömän avoimesti tarkastella vaikkapa Munan tilannetta.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #2392 : 22.02.2021 klo 19:07:23

Ja pitkän kirjoituksen lopuksi on todettava, että lienee rehellistä myöntää, että meillä on tässä keskustelun taustalla vahvasti myös ideologinen ero. Sinä tykkäät selvästi suoraviivaisesta "brittipallosta", minä en. Eivätkä näemmä muuten "pidä" esimerkiksi isojen majuturnausten palkintojen jakelijatkaan :) (Vitsi). Mutta tämän vuoksi tästä asiasta ei ehkä kannata sen enempää myöskään enää vääntää. Tai sitten keskustelu on viisasta viedä yksittäisten pelaajien ruotimisen sijaan jalkapallon fundamentteihin.    

Sulla on tässä nyt ihan vääriä oletuksia ja ennakkoluuloja ja saivartelua, että menee jo sketsihuumorin puolelle. Mä kritisoin sitä, kun poimit vain edullisia tilastoja puolustelemaan esim. pallonmenetyksiä, niin sä vastaat laittamalla tilaston peliä edistävistä syötöistä. :D Se, että sä valkkaat tilastot eri asioista, ei tarkoita, ettei tilastoista näkyisi Thiagon virheitä. En tiedä mikä tilasto näyttää vaikkapa huonot ja virheelliset sijoittumiset, mutta kai sä myös katsot pelejä etkä vai tilastoja? Ja siis et kai sä oikeasti ala vääntämään siitä miten joukkueilla on eri rooleja eri pelaajille, kun se just oli mun edellisen viestin pointti, kun Thiagon roolitusta pohdin?

Tuo jaottelu johonkin maagiseen "taitofutikseen" vs. "brittijalkapalloon" on paitsi hämmentävä ja väärä dikotomia, niin myös väärä tulkinta mun preferensseistä. En ole mikään jalkapallofilosofi, mutta ehkä omat ajatukset on enemmän siellä hollantilaisessa totaalvoetbalissa ja siitä nykymuodossa vaikkapa Guardiolan toteutus on niin laadukasta, ettei voi kuin ihailla. Parhaimillaan Kloppon Liverpool myös. Se on toisaalta ihan eri asia, että mikä on oma suosikki ja mitä arvostaa jossain tietyssä joukkueessa. Lopulta tulosurheilussa tulokset on melko tärkeitä, joten joukkuepelin toteutus ihan filosofiasta riippumatta on oma arvonsa. Viihdearvo on oma lukunsa, mut muiden viihdearvot ei ole järin kiinnostavia. Voin arvostaa Burnleyn sekä ManCityn tapaa pelata omilla vahvuuksillaan, mutta molemmissa joukkuepelin onnistuminen on keskiössä. Joukkuepelissä pitää luottaa, että muut tekevät asioita taktiikan mukaisesti. Et voi esim. kasina sijoittua kovin rohkeasti, jos haluat samalla olla varmistamassa kutosen mahdolliset pallonmenetykset. Jos ei varmistella ns. turhaan, niin toteutuksessa pitää minimoida virheet, varsinkin vaarallisilla alueilla.

Se että nostan jonkin Milnerin ominaisuuden esiin hyvänä, ei tarkoita, että pitäisin Milneriä tarpeeksi hyvänä avaukseen. Eikä mulla ole mitään tarvetta alkaa selittelemään vaikka Milnerin hitautta paremmaksi sillä että se osaa tehdä jotain muuta. Pistää miettimään oletko Alcantaran Pesso, vai miksi tuo aiheellinen kritiikki näyttää menevän niin henkilökohtaiseksi? Tuosta Evertonin osumasta kommentoit, että sinunkin mielestä Thiago näyttää ns. pääsyylliseltä ja virheen alullepanijalta, niin tarvinneeko siihen selitellä muuta? Varsinkin nyt, kun maalinteko busseja vastaan on iso gorilla niskassa, niin on sitäkin olellisempaa pitää oma maali puhtaana.

Eikä virheen etsiminen tarkoita, että pitää osoitella jotakuta, vaan ymmärtää mikä siihen johti ja miten tämä pitää huomioida pelaamisessa jatkossa. Thiagon kohdalla kritiikkiä voimistaa se, että historian puolesta tekniikan ja peliälyn pitäisi olla maailman eliittiä, mutta silti ne on usein huonoja kosketuksia tai käännöksiä tai vain vääriä ratkaisuja, joissa nämä virheet tulee, eli sitä mikä pitäisi häneltä onnistua parhaiten.

Koko debaakkelin isona lähtönä voitaneen pitää tunnetusti asiantunevan ja objektiivisuudessa pysyvän brittimedian nostoja. ... Jos odotettiin jotain muuta kuin nähtyä, odotettiin vääriä asioita.

Futismedioiden jutuista yli 95% on samaa kuin iltapäivälehtien tai suomalaisittain seiskapäivää-lehden jutut, eli absoluuttista roskaa vailla mitään arvoa. Sä voit selata forkan viestejä sinne syksyyn, josta löydät mun postaukset, joissa esitän samaa Thiago-kritiikkiä alusta asti. Alussa toki ei virheitä ollut tullut vielä niin paljon, niin kritiikki koski lähinnä katteetonta hypeä, jota mies ei ole missään vaiheessa lunastanut. Sittemmin on tullut lisää kritisoitavaa. Kaikki on varmaan odottaneet sitä sinunkin ylistämää 10 vuotta futismaailman huipulla seilannutta pelimiestä, joka nostaisi pelatessaan muiden tasoa. Onko sitä näkynyt?

Voidaan puolestani ihan hyvin rupatella vaikka Trentin suorittamisesta. ... Mielekkäämpi keskustelun aihe on tietysti siis se, että auttaako Thiagon vahvuudet joukkuetta tällä hetkellä riittävästi.

Näitä odotellessa. :)
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #2393 : 22.02.2021 klo 19:28:30

Yhtäkään kaikkea ei voi selittää loukkaantumisilla ja kunnossa pysyminen on myös taito muiden joukossa. Tästäkin huolimatta näin poikkeuksellisen suuri loukkaantumissuma ei voi olla dramaattisesti näkymättä minkään joukkueen pelaamisessa.

Totta kai se näkyy. Eikä ehkä vähiten kun puolustusta koitellaan rankalla kädellä. Poolin matsejakin tullut jonkin verran seurattua ja eihän se nyt ole lainkaan sama asia, että avaako siellä topparina VVD vai joku Rhys Williams. Miehillä on kuitenkin tasoeroa vähintään sarjaportaan verran. Puolustuksessa on yleensäkin kova sana tietty yhteen hitsautuminen. Lisäksi vähän vaikuttaa siltä, että henkisestikään ei olla ihan tapissa. Alla ylivoimainen liigamestaruus, loukkisuma, menetty mestaruussauma jne jne. Ehkä takki vähän tyhjä ja kädet nostettu pystyyn tämän kauden osalta. Samaan hengenvetoon kuitenkin edelleenkin totean, että tuon yläkerran kolmikon parhaat päivät alkaa olla nähty. Tämä ihan puhdas henkilökohtainen mielipiteeni jonka tosin jo yksi tuttu forkkalainen pool-kannattaja on ehtinyt ampua alas. Tulevaisuus näyttää. Mutta siitä samaa mieltä, että kyllä näiden loukkaantumisten taakse voi osittain mennä. Menen minäkin silloin kun Unitedille suma iskee.

Mitä tuohon sumaan sitten tulee niin käytännössä joka kausihan näitä jollekin joukkueelle sattuu. Jos tämä toistaisi itseään vuosi vuodelta niin varmaan omassa tekemissäkin olisi jotain vikaa. Mutta yksittäiseni tapauksena voi mennä ihan sattumankin piikkiin. Tiivis ottelutahti vain nostaa tätä riskiä.

e. Ja sitten tyhmintä mitä Pool voisi tehdä olisi potkia Kloppo pihalle. En toki usko tähän skenaarioon lainkaan, mutta on sitä tälläisiinkin vaatimuksiin tullut täällä internetin ihmeellisessä maailmassa törmättyä. Todellista hätäilyä.
« Viimeksi muokattu: 22.02.2021 klo 19:32:04 kirjoittanut Giggs82 »
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #2394 : 22.02.2021 klo 20:02:27

Gary "ManU" Neville SkySportsilla kyseleekin nyt ihan aiheellisesti, että pitäisikö Kloppin tosiaankin ryhtyä miettimään jotain uutta taktiikkaa jolla miehistöön saataisiin lisää virtaa

Onhan noita katsellessa jo usemman kerran käynyt mielessä tämä "Hulluus on sitä, että toistaa yhä uudelleen samaa mutta odottaa silti eri tulosta", vai miten se meni.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2395 : 22.02.2021 klo 22:43:36

Onhan noita katsellessa jo usemman kerran käynyt mielessä tämä "Hulluus on sitä, että toistaa yhä uudelleen samaa mutta odottaa silti eri tulosta", vai miten se meni.

City taisi pitkälti juuri noin toimia alkukaudesta. Toki siellä nähtiin erilaisia kokeiluja ja pieniä muutoksia, mutta tuo kuuluu muutenkin enemmän Pepin filosofiaan kuin Kloppin. Isossa kuvassa mitään ei pelaamisessa kuitenkaan dramaattisesti muutettu siinä vaiheessa kun peli alkoi kulkemaan.

Toki voidaan kritisoida sitä että onko Kloppin filosofia liian tiukka ja mennäänkö tässä nyt vain alkuperäiseen suunnitelmaan tiukasti uskoen perse edellä puuhun. Tällainen 'kuplautuminen' on mahdollista ja aika tavallistakin valmentajille. Esimerkiksi Lampardkin lähti muuttamaan kunnolla systeemiä vasta kun lähtö alkoi olemaan selvä. Mutta itse siis lähtökohtaisesti tykkäisin kuitenkin siitä ettei niitä maailman huipulle pääsyn mahdollistaneita prinsiipejä hylättäisi, vaan pikemminkin etsittäisiin erilaisilla pienillä muutoksilla tuoreutta ja yllätyksellisyyttä pelaamiseen. Toki isossa kuvassa formaatiomuutoksetkin voivat parhaimmillaan olla 'vain' taktisia nyansseja, kuten esimerkiksi Nagelsmannin joukkueista näkee.
koera

Poissa Poissa


Vastaus #2396 : 22.02.2021 klo 22:55:03

Kun kentällä on käynyt joku 20 eri topparikomboa, niin on aika turha puhua kaavoihin kangistumisesta. Puolustuksen osalta pitäisi puhua loputtomasta pre-seasonista. Kun melkein joka matsiin valmistautumisessa pitää käyttää merkittävä osa ajasta ja resursseista siihen, että keskuspuolustuksella on edes jonkilaiset edellytykset yhteispeliin, niin aika hankalaksi menee.

Kauden alussa visio oli varmaan se, että Thiagon saapumisen myötä peliä ja kuormitusta voidaan kontrolloida vielä aikaisempaakin enemmän pallonhallinnalla, mutta Everton -ottelun jälkeen kaikki suunnitelmat menivät uusiksi.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #2397 : 22.02.2021 klo 23:29:44

Samaan hengenvetoon kuitenkin edelleenkin totean, että tuon yläkerran kolmikon parhaat päivät alkaa olla nähty.

mutta on sitä tälläisiinkin vaatimuksiin tullut täällä internetin ihmeellisessä maailmassa törmättyä. Todellista hätäilyä.

Poolihan on jo aloittanut hyökkäyskolmikon "uusimisen" Jotan muodossa. Ei sitä kerralla tulla kaikkia vaihtamaan. Ei kannata kaikkea uskoa mitä netissä lukee, saattaa olla ihan hyvin muiden joukkueiden fanit trollaamassa.
Pläkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alan Shearerin ja Gary Maccan hiukset


Vastaus #2398 : 23.02.2021 klo 12:20:12

Olen koittanut olla ottamatta kantaa tähän kauteen Liverpoolin osalta, koska ongelmat ovat niin selkeitä, mutta pakkohan tätä on vähän kirjoittaa auki:

Loukkaantumiset

"Ei loukkaantumisten taakse voi mennä"
Miten niin ei voi? Joukkueen kolme aikuisikäistä keskuspuolustajaa, heidän varamies keskikentältä ja tämän varamies keskikentältä ovat loukkaantuneita. Saman aikaisesti joukkuetta runtelee poikkeuksellinen loukkaantumissuma muiltakin osin. Tämä on äärimmäisen merkittävää puhuttaessa huippufutiksesta. Jalkapallojoukkueen runko, ydinajatus ja ryhti syntyy "timantista" joka on maalivahti-keskuspuolustus-keskikentän pohja. Tässä timantissa voi pelata 4-6 pelaajaa, taktiikasta ja muodostelmasta riippuen, mutta tuo vitja on se, jonka päälle koko muu pallollinen suorittaminen perustuu. Liverpoolin tämän kauden otteita arvioidessa on pakko huomioida, että noilla pelipaikoilla normaalisti pelaavat eivät ole juuri lainkaan pelanneet omilla paikoillaan. Sille on syynsä miksi Fabinho on 45 miljoonan kk-puolustava pelaaja, ei toppari tai laitapakki.

Loukkaantumiset luovat loukkaantumisia. Tämä on yleisesti tiedetty fakta ja tähän liittyy myös pelipaikkakohtaiset rasitukset. Henderson hyvänä esimerkkinä todennäköisesti loukkaantui rasituksesta, mutta myös ns. normaalin roolinsa mukaisen kuljetuksen jälkeen. Kuljetuksen, jota ei ollut tehnyt useaan, useaan otteluun. Liike oli poikkeuksellinen viimeiseen n. 10 otteluun.

Loukkaantumiset rasittavat. Tämä on vieläkin suurempi juttu. Esimerkiksi Sadio Mane on pelannut tsubaut 140 ottelua syksystä 2018. On suoranainen ihme että hän on välttynyt pahemmilta loukkaantumisilta. Sama koskee muutakin hyökkäystrioa. Kun kesälomat ovat vielä jääneet etenkin viime kauden jälkeen vähälle, ei ole mikään ihme että otteet heilahtelevat. Ensi sunnuntaina jengi on todennäköisesti taas aivan eri jalalla liikenteessä.

Valmennus kantaa vastuun. Siltikin kysymys kuuluu miksi Liverpool lähti kauteen kolmella aikuistopparilla? VvD:n loukkaantumisen jälkeen oli vain ajan kysymys milloin jompi kumpi kovassa rasituksessa olevista toppareista loukkaantuisi. Oliko kyseessä budjettiratkaisu jolla varattiin varoja ehkä muualle vai mistä oli kyse? Joka tapauksessa virhe on tehty ja sen seurauksia seura kantaa nyt. On mielenkiintoista nähdä miten UCL paikan kanssa käy, sillä väittäisin sen olevan tulevalla parilla kaudella merkittävä etu seuraa uudistaessa. Korona runtelee taloudellisesti seuroja ja ne, joilla on rahaa voivat vahvistua erittäinkin edullisesti.

Pelaaminen ja taktiikka
Täällä mainittiinkin jo Pep sekä pitäytyminen samassa taktiikassa. Asia on juurikin näin. Joukkue on permanentti, joka on luotu osiensa summaa suuremmaksi. Jos tätä palettia lähtee muokkaamaan liikaa, muuttuu se osiensa summaksi tai sen alle. Mitään järkeä ei ole tehdä suuria muutoksia loukkaantumisten takia, mutta hienosäätöä kyllä. Mielestäni tätä lähestymistä on Kloppiltakin nähty, mutta etenkin pitäytyminen keskityksissä on tuntunut turhalta.
« Viimeksi muokattu: 23.02.2021 klo 12:26:55 kirjoittanut Pläkä »
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #2399 : 23.02.2021 klo 12:48:24

Täällä mainittiinkin jo Pep sekä pitäytyminen samassa taktiikassa. Asia on juurikin näin.

Voidaanko vetää johtopäätös, että maailman arvostetuimmatkin valmentajat ovat loppujen lopuksi yhden taktiikan poneja?

 
Sivuja: 1 ... 95 [96] 97 ... 155
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa