FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.03.2021 klo 23:53:01 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 96 [97] 98 ... 104
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2020/21  (Luettu 319316 kertaa)
4 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
Pläkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alan Shearerin ja Gary Maccan hiukset


Vastaus #2400 : 23.02.2021 klo 12:03:03

Voidaanko vetää johtopäätös, että maailman arvostetuimmatkin valmentajat ovat loppujen lopuksi yhden taktiikan poneja?
Jos sen raflaavasti haluaa muotoilla, niin tietyllä tavalla kyllä. Toki taktiikat muuttuvat ja niitä täydennetään.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2401 : 23.02.2021 klo 13:11:08

Sulla on tässä nyt ihan vääriä oletuksia ja ennakkoluuloja ja saivartelua, että menee jo sketsihuumorin puolelle. Mä kritisoin sitä, kun poimit vain edullisia tilastoja puolustelemaan esim. pallonmenetyksiä, niin sä vastaat laittamalla tilaston peliä edistävistä syötöistä. :D Se, että sä valkkaat tilastot eri asioista, ei tarkoita, ettei tilastoista näkyisi Thiagon virheitä. En tiedä mikä tilasto näyttää vaikkapa huonot ja virheelliset sijoittumiset, mutta kai sä myös katsot pelejä etkä vai tilastoja? Ja siis et kai sä oikeasti ala vääntämään siitä miten joukkueilla on eri rooleja eri pelaajille, kun se just oli mun edellisen viestin pointti, kun Thiagon roolitusta pohdin?

Tuo jaottelu johonkin maagiseen "taitofutikseen" vs. "brittijalkapalloon" on paitsi hämmentävä ja väärä dikotomia, niin myös väärä tulkinta mun preferensseistä. En ole mikään jalkapallofilosofi, mutta ehkä omat ajatukset on enemmän siellä hollantilaisessa totaalvoetbalissa ja siitä nykymuodossa vaikkapa Guardiolan toteutus on niin laadukasta, ettei voi kuin ihailla. Parhaimillaan Kloppon Liverpool myös. Se on toisaalta ihan eri asia, että mikä on oma suosikki ja mitä arvostaa jossain tietyssä joukkueessa. Lopulta tulosurheilussa tulokset on melko tärkeitä, joten joukkuepelin toteutus ihan filosofiasta riippumatta on oma arvonsa. Viihdearvo on oma lukunsa, mut muiden viihdearvot ei ole järin kiinnostavia. Voin arvostaa Burnleyn sekä ManCityn tapaa pelata omilla vahvuuksillaan, mutta molemmissa joukkuepelin onnistuminen on keskiössä. Joukkuepelissä pitää luottaa, että muut tekevät asioita taktiikan mukaisesti. Et voi esim. kasina sijoittua kovin rohkeasti, jos haluat samalla olla varmistamassa kutosen mahdolliset pallonmenetykset. Jos ei varmistella ns. turhaan, niin toteutuksessa pitää minimoida virheet, varsinkin vaarallisilla alueilla.

Se että nostan jonkin Milnerin ominaisuuden esiin hyvänä, ei tarkoita, että pitäisin Milneriä tarpeeksi hyvänä avaukseen. Eikä mulla ole mitään tarvetta alkaa selittelemään vaikka Milnerin hitautta paremmaksi sillä että se osaa tehdä jotain muuta. Pistää miettimään oletko Alcantaran Pesso, vai miksi tuo aiheellinen kritiikki näyttää menevän niin henkilökohtaiseksi? Tuosta Evertonin osumasta kommentoit, että sinunkin mielestä Thiago näyttää ns. pääsyylliseltä ja virheen alullepanijalta, niin tarvinneeko siihen selitellä muuta? Varsinkin nyt, kun maalinteko busseja vastaan on iso gorilla niskassa, niin on sitäkin olellisempaa pitää oma maali puhtaana.

Eikä virheen etsiminen tarkoita, että pitää osoitella jotakuta, vaan ymmärtää mikä siihen johti ja miten tämä pitää huomioida pelaamisessa jatkossa. Thiagon kohdalla kritiikkiä voimistaa se, että historian puolesta tekniikan ja peliälyn pitäisi olla maailman eliittiä, mutta silti ne on usein huonoja kosketuksia tai käännöksiä tai vain vääriä ratkaisuja, joissa nämä virheet tulee, eli sitä mikä pitäisi häneltä onnistua parhaiten.

Futismedioiden jutuista yli 95% on samaa kuin iltapäivälehtien tai suomalaisittain seiskapäivää-lehden jutut, eli absoluuttista roskaa vailla mitään arvoa. Sä voit selata forkan viestejä sinne syksyyn, josta löydät mun postaukset, joissa esitän samaa Thiago-kritiikkiä alusta asti. Alussa toki ei virheitä ollut tullut vielä niin paljon, niin kritiikki koski lähinnä katteetonta hypeä, jota mies ei ole missään vaiheessa lunastanut. Sittemmin on tullut lisää kritisoitavaa. Kaikki on varmaan odottaneet sitä sinunkin ylistämää 10 vuotta futismaailman huipulla seilannutta pelimiestä, joka nostaisi pelatessaan muiden tasoa. Onko sitä näkynyt?

Näitä odotellessa. :)


Kiva, kun voi näinä ankeina aikoina huvittaa kanssafoorumisteja sketsihuumorin keinoin! Mutta laitoin tuohon linkin, josta voisit hyvin käydä etsimässä ne tilastot, jotka tukevat näkemääsi. Valikoin nuo omat nostoni, koska ne ovat mielestäni keskeisimmät. En siksi, että ne tukevat omaa kantaani. Progressiiviset syötöt, syöttöprosentti, pallonmenetykset, katkot, taklaukset.. Ja toisaalta, koska esimerkiksi argumentoit, että Thiagolta viedään pallo jalasta harva se tilanne. Tilastojen mukaan näin ei ole. Tietenkään mikään statsi ei välttämättä suoraan näytä esimerkiksi sijoittumisvirheitä. Jos on tunteja aikaa ja ammattitason välineistö, pystyy otteluista varmaan tekemään luotettavia analyysejä myös pelkästään silmäpelillä. Ja joskus tietysti vähemmälläkin. Mutta keskimäärin silmällä ja mutulla vetely on aika suspektia puuhaa.

Kritisoin nyt siis sitä, että jää kuva, että sinulla on asioista muutaman pelin otannalla tuntuma, jota nyt esität faktana. Ja on toki ihan selvä, että kaikille pelaajille tulee virheitä kentällä. Mutta kysymys on, että tuleeko niitä virheitä esim. tässä tapauksessa nyt siinä määrin, että asian nostaminen eritoten esille on keskeistä. Ja toisaalta, että mikä on riskin ja saavutetun hyödyn välinen erotus? Minulle jää kuva, että lähestyt koko lajia suunnilleen pelkästään pallonmenetysten tai puolustusvirheiden välttämisen kautta. Tai toisaalta, että Thiagon sijaan Liverpoolin olisi kannattanut ostaa suunnilleen samanlainen pelaaja kuin mitä kokoonpanossa on jo 3-5 kappaletta. Ja jonkun yksittäisen virheen kohdalla voidaan tietysti todeta, että näin kävi ja pulinat pois. Mutta jos asiasta vedetään isompia johtopäätöksiä pelkästään siihen yhteen tilanteeseen perustuen, ollaan hakoteillä. Toki niitä virheitä on hyvä mainita ja ruotia, jos halutaan parantaa peliä. Mutta en siis usko, että tuossa nyt on jonkin pelaajan tekemisen koko kuva.  

En ota tätä asiaa erityisen henkilökohtaisesti, enkä ole tiettävästi sukua kenellekään Liverpoolin pelaajalle. Mutta mun mielestä väitteissäsi on asiavirhe ennen kaikkea noiden "toistuvien virheiden" ja pallo viedään jalasta koko ajan -juttujen kohdalla. Siitä reaktio. Toinen syy, josta en sinänsä syyttele sinua henkilökohtaisesti, on että ei ole ihan eka kerta kun tämä pallo pyörii tähän suuntaan. Hankitaan pelaaja X, joukkueen peli sitten kuljekaan, eikä ko. pelaajasta esim. saada kaikkea irti, joten tämä pelaaja X onkin syypää suunnilleen kaikkeen. Et ole tätä esittänyt, mutta tällaistahan on nyt yleisesti liikkeellä, eikä se hyödytä ketään. Totuus asiassa lienee, että Thiago on pelannut ihan kohtuullisella tasolla erittäin sekavassa tilassa olevassa joukkueessa. Ei ole heikentänyt jengiä, jos nyt ei ole kaikissa otteluissa tekemisellään sitä merkittävästi parantanutkaan. Esimerkiksi Chelsea-, Everton- (eka matsi) ja ensimmäisessä Muna-ottelussa esiintyi eritoten tasolla, jolla teki jengistä merkittävästi paremman.

Ja tosiaan ihan hyvä huomio, että tietenkään Brittipallo ja taitopallo eivät ole mitenkään poissulkevia tai edes välttämättä oikeita käsitteitä. En ole niin väittänytkään. Totesin, että en erityisemmin pidä "brittipallosta", mutta en esittänyt että olisi olemassa jokin yksi täydellinen ja absoluuttinen vastakohta. Ja pahoittelen, jos tulkitsin teikäläisen preferenssejä väärin. Se nyt on tietysti kaikkien oma asia. Tästä huolimatta lienee kuitenkin niin, että esimerkiksi "brittipallo" on, vaikkakaan ei mikään vakiintunut "tieteellinen" käsite, sinänsä määriteltävissä aika helposti. Esimerkiksi nyky-Burnley lienee aika lähellä tämän määritelmää. Ovat siitä itsekin ylpeitä nostavat asiaa esille pelaajapolitiikassa ym. joten ei se nyt varmaan kovin vääräkään termi ole. Mutta tosiaan tietysti niin, että varmaan mitään "taitojalkapalloa" ei ole tämän vastakohtana. Yleisesti taas lienee kuitenkin niin, että taitavat joukkueet korjaavat pytyt loppupeleissä. Eikä esimerkiksi brittien omaa valioliigaa ole sikäläisin jalkapallo-opein pahemmin viime vuosina voitettu.
 
RehtiKärsä

Paikalla Paikalla


Vastaus #2402 : 23.02.2021 klo 13:45:44

Outoa olisi jos Taki ei olisi poolissa seuraavan kauden alkaessa. Sotonhan olisi halunnut lainaan osto-option johon Jurgen ei suostunut.

En pitäisi sitä niin kovin outona, koska epäilen, ettei Taki muutu kokonaisuutena niin paljon laina-aikanaan Sotonissa kuin olisi oikeasti tarvetta. Alla Kloppin ja Hasenhuttlin lausuntoja Takista. Näistä selviää yksi iso Takin ongelma.

Lainauksia Kloppin sanoista aiheeseen liittyen.
"Having options is the only reason you can give a player to another club... So, we thought about it and Takumi is an incredible player but we didn’t give him enough chances. That’s the truth.
"And that was for different reasons, sometimes it was just because of his size and that was because of our problems in defence - we were not tall enough and then with Takumi on the pitch we had to think how could we do that. Defending set pieces is a very important part, for the player it’s not too interesting and for the journalists it’s probably not too interesting but in some moments these kind of things make the difference when one player is playing but the other is not."

Hasenhuttlin kommenttteja Sotonin Chelsea-pelin jälkeen.
"With the ball, he's definitely a win for us. Off the ball, still has to do a little bit more. But he will learn this. This is not something you learn form one thing to the next, it will take a bit of time. Yes today against such a strong side, it was important that everybody was working."

Eli 174 cm pitkä Taki on liian lyhyt ja heikko puolustamaan. Ja kyllähän se usein palloakin menettää, kun vastustaja tulee iholle puhaltamaan. Ei pysty kunnolla suojaamaan palloa. Jos näihin asioihin ei tullut vuodessa Liverpoolissa kunnolla mitään muutosta, niin hieman ihmettelen, jos Sotonissa pystyvät nämä asiat muuttamaan n. 4 kk:ssa ja n. 17 mahdollisessa Valioliigan pelissä. Tällöin ihmettelen erityisesti sitä, miten eivät saaneet Liverpoolissa vuodessa mitään rotia haluaamaansa puoleen, vaikkei nyt pelejä päässytkään reilummin pelaamaan.
bergerinpatrik

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFCInter


Vastaus #2403 : 23.02.2021 klo 14:28:42

Aika pahalta näyttää, muutamien huhujen perusteella Hendon vamma tarvitsee jonkinlaista operaatiota ja kausi on paketissa.
Toivotaan taas parasta, mutta Matipin osalta kaveri oli oikeassa huhujensa kanssa...
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #2404 : 23.02.2021 klo 14:42:35

Aika pahalta näyttää, muutamien huhujen perusteella Hendon vamma tarvitsee jonkinlaista operaatiota ja kausi on paketissa.
Toivotaan taas parasta, mutta Matipin osalta kaveri oli oikeassa huhujensa kanssa...

Jos Henderson on loppukauden sivussa niin palettia pitää hiukan muuttaa. Jotan kanssa voisi kokeilla 4-2-3-1:

         Salah
Mane Firmino Jota
      Gini Thigo
Robbo Fab Kabak TAA

Tai sitten heitetään uudet topparit kylmästi kehiin yhdessä ja Fabinho takaisin suojaamaan puolustuslinjaa:

     Mane Jota Salah
      Gini Fab Thiago
Robbo Davies Kabak TAA
Done

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #2405 : 23.02.2021 klo 15:25:40

Aika pahalta näyttää, muutamien huhujen perusteella Hendon vamma tarvitsee jonkinlaista operaatiota ja kausi on paketissa.
Toivotaan taas parasta, mutta Matipin osalta kaveri oli oikeassa huhujensa kanssa...

Olisi kyllä lopullinen isku tälle kaudelle jos Hendokin tuosta vielä joutuu loppukaudeksi saikulle...
Saikkuosastosta saisi jo ihan hyvän rungon jollekkin joukkueelle.

Gomez - VVD - Matip
        Fabinho
    Milner - Henderson

Lisäksi vähintään penkille olisi Keitaa joka on viettänyt taas suurimman osan kaudesta saikulla.

Sanomattakin on selvää, että TOP4 sijoitus on helvetin tärkeää. Se on tärkeää niin taloudellisesti kuin tulevien siirtojenkin kannalta.

Kesällä olisi sitten aikaa tuoda uutta tuulahdusta joukkueeseen ja se olisi paljon helpompaa sen mestarien liigan kanssa.

Ulospäin:
Origi
Shaqiri
Gini
Grujic
Adrian
Wilson
Karius
Minamino (?)
Ojo + muut ressupelaajat/junnut

Kabakista on paha vielä sanoa tarkemmin näin pienellä otannalla. Ikää on vasta 20v ja kaikkien ollessa kunnossa olisi todennäköisesti 4 toppari joka tuuraisi cupeissa ja mahdollisia lepuutuksia/loukkaantumisia.

Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2406 : 23.02.2021 klo 15:39:18

Kabakista on paha vielä sanoa tarkemmin näin pienellä otannalla. Ikää on vasta 20v ja kaikkien ollessa kunnossa olisi todennäköisesti 4 toppari joka tuuraisi cupeissa ja mahdollisia lepuutuksia/loukkaantumisia.

Otanta on pieni ja on hyvä muistaa, että kyse on hyvin nuoresta pelaajasta. Samaan aikaan ne otteet eivät kuitenkaan ole erityisemmin vakuuttaneet ja niiden pitää mielestäni roimasti parantua, että tuon option käyttämisessä olisi järkeä. Ei tuo hinta nyt mikään älytön olisi, mutta Liverpool saisi tuon kokoluokan siirtosummalla todennäköisesti huomattavasti valmiimman pelaajan.

Se tosin on sanottava, että vaikka omat mielikuvani Kabakista niiltä ajoilta kun Schalkella jossain määrin kulki olivat hyvin paljon positiivisemmat, niin erityisesti fyysisten ominaisuuksien suhteen tuo on näyttänyt liian heikolta. Turkkilainen näyttää aika hitaalta ja kömpelöltä. Tämä tosin voi hyvinkin roimasti ylikorostua siitä syystä, ettei ole tarpeeksi pelissä sisällä ja sen takia ratkaisujen teossa kestää. Mies myös joutuu aikamoiseen paineeseen monessakin mielessä ja reagoinnin hitaudessa voi olla myös kyse tarpeesta vältellä virheitä. Pelaajien 'nopeus' on monissa tapauksissa kuitenkin myös oikea-aikaisuutta. Yhäkin olen sitä mieltä että Kabakilla on monia kiinnostavia ominaisuuksia, mutta suhtaudun skeptisesti siihen että Liverpool kannattaisi lähteä noita suht isoja rakenteellisia virheitä hiomaan pois.

Mutta kuten todettua, niin otanta on ollut hyvin lyhyt ja asetelma jokseenkin epäreilu. Liverpoolilla on sinne kesäkuulle asti aikaa katsella mihin tuo kehittyy.
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #2407 : 24.02.2021 klo 12:46:50

Kolme topparia: En usko, että peli paranee, jos kentälle laitetaan vielä lisää pelaajia, joiden taso ei riitä.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2408 : 24.02.2021 klo 13:09:36

Kolme topparia: En usko, että peli paranee, jos kentälle laitetaan vielä lisää pelaajia, joiden taso ei riitä.

Joo, voi olla näinkin. Yleensä kolmella topparilla pystytään kuitenkin käyttämään esim. keskikenttäpelaajia paremmin toppareina. Yhdellä on tällöin yksinkertaisesti vähemmän vastuuta ja sijoittumisvirheistä rangotaan vähemmän. Hendo ja Gini esimerkiksi voisivat pakkotilanteessa toimia mielestäni kolmen linjan sivuilla. Ja Fabinho tai Kabak keskellä. Neljän linja on enemmän senttipeliä varsinkin VAR:in aikaan. Tosin nythän ei ole edes Hendoa tai Fabinhoa enää.. :(


Mutta kuten todettua, niin otanta on ollut hyvin lyhyt ja asetelma jokseenkin epäreilu. Liverpoolilla on sinne kesäkuulle asti aikaa katsella mihin tuo kehittyy.

Näinhän asia on. Harmillista sinänsä, että lähti näissä merkeissä liikkeelle. Edes etäisesti hasardi toppari oli viimeinen juttu, jota tähän kaivattiin. Jos miettii, mikä vaikutus olisi voinut olla, jos olisi tullut "uusi VVD". Kabakilla on tosiaan nyt ainakin kesään asti aikaa. Ja vastuuta tullee näyttää osaamistaan. Mutta itselleni ei ihan heti muistu mieleen pelaajaa, josta olisi tullut näin vahvasti aluksi mieleen "ei helvetti" ja olisi kuitenkin osoittautunut huippumieheksi. Ehkä niitä joku on, mutta ei montaa.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #2409 : 24.02.2021 klo 16:12:01Jota mahdollisesti vloppuna jo penkillä Ylos

Hirveästi Liverpool julkaisee van Dijk "propagandaa" tällä hetkellä: https://twitter.com/LFC/status/1364572471429627906

Mitähän tästä pitäisi päätellä? Paluu lähestyy? Nyt kuitenkin jo nurmella treenaamassa.
McManaman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #2410 : 24.02.2021 klo 16:18:58

Mitähän tästä pitäisi päätellä? Paluu lähestyy? Nyt kuitenkin jo nurmella treenaamassa.

Jos minä vastaisin PR:stä, niin kyllä minäkin yrittäisin siirtää huomion pois pelikenttien tapahtumista Virgilin treenisessioihin.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2411 : 24.02.2021 klo 16:24:48

Jos minä vastaisin PR:stä, niin kyllä minäkin yrittäisin siirtää huomion pois pelikenttien tapahtumista Virgilin treenisessioihin.

Tämäpä juuri. Varsinkin kun lädiseurojen somet ovat kauttaaltaan tuollaisia konservatiivisen PR-koneiston ohjauksessa olevia toinen toistaan tylsempiä nollatason tilejä. Viralliset tiedotteet ja siirrot tuolta ovat valideja, muutenhan kama on sitten tuollaista ylivarovaista positiivisen brändimielikuvan luomista ja pyrkimystä pitää fokusta mahdollisimman paljon positiivisissa asioissa.
bergerinpatrik

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFCInter


Vastaus #2412 : 25.02.2021 klo 08:44:36

Jos ei nyt lisää harmia kaivattaisi, niin Alissonin isä menehtynyt..
McManaman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #2413 : 25.02.2021 klo 09:48:20

Jos ei nyt lisää harmia kaivattaisi, niin Alissonin isä menehtynyt..

Surullinen uutinen. Nyt voisi kyllä melko huoletta antaa Alissonin olla poissa muutamasta ottelusta ja antaa hänen rauhassa hoitaa surutoimet alta pois ja käydä vaikka hyvästelemässä isänsä.
Ei sillä, että sillä pitäisi olla hirveästi muutenkaan väliä, mutta tämä kausi nyt ei ainakaan tuohon kaatuisi.
sond

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #2414 : 25.02.2021 klo 10:22:24

https://www.valioliiga.com/aihe/pep-guardiola/2021-02/miksi-man-city-on-niin-uskomattomassa-vireessa-pep-guardiolalta-tyhjentava-vastaus-meilla-on-paljon-rahaa/ Tottahan tuo on. Jykällä oli Dortmundissa sama ongelma, Bayern osti itselleen parhaat pelaajat, nyt City tekee samaa. Kyllä mua ainakin vituttaisi. Eihän sitä tiedä jos Jykä olisi kesällä halunnut uusia ukkoja mutta ei saanut rahaa hankintoihin. Sheffield on kyllä pakko kaataa ettei masennuksesta tule kroonista.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2415 : 25.02.2021 klo 11:27:11

https://www.valioliiga.com/aihe/pep-guardiola/2021-02/miksi-man-city-on-niin-uskomattomassa-vireessa-pep-guardiolalta-tyhjentava-vastaus-meilla-on-paljon-rahaa/ Tottahan tuo on. Jykällä oli Dortmundissa sama ongelma, Bayern osti itselleen parhaat pelaajat, nyt City tekee samaa. Kyllä mua ainakin vituttaisi. Eihän sitä tiedä jos Jykä olisi kesällä halunnut uusia ukkoja mutta ei saanut rahaa hankintoihin. Sheffield on kyllä pakko kaataa ettei masennuksesta tule kroonista.

Totta. Tämä ei ole tietenkään City-ketju.. Mutta itse ainakin jossain määrin silti antaisin rispektiä Pepille ja Citylle. Pelaajapolitiikka on, vaikkakin ökyä, kuitenkin siinä mittakaavassa järkevää. Jos vertaa vaikka saman kaupungin toiseen ökyseuraan. Ei City juurikaan hanki ketään ja katso vasta sitten, että tuliko hyvä pelaaja. Ja Guardiola johtaa tuota orkesteria kyllä varsin hyvin. Moni muukin on yrittänyt, mutta eipä ole ihan samaan tapaan toiminut. Vertaus Bayerniin on myös aika osuva. Mutta toki on todettava, että Dortmund ja muut saksalaisseurat ovat kyllä Bayerniin nähden vielä karummassa tilanteessa. Nehän kilpailevat vähintään jossain määrin täysin samalla pelaajamarkkinalla, ja Bayern vie lähes aina haluamansa. Englannissa markkina taas on laajempi, koska Liverpool on esimerkiksi suhteessa Dortmundiin ökyseura jne.. City ja Liverpool eivät yleensä välttämättä kilpaile samoista pelaajista. Molemmille riittää tuhlattavaa.

Tietysti se, että Kloppilla ei ole viime ikkunoissa erityisen paljon ollut rahaa, on tietysti varmaan sinänsä rampauttavaa suhteessa vaikka Cityn resursseihin. Tästä liikkuu toki myös monenlaisia juttuja sikäli, että joskus kuulemma itse Klopp on myös ollut tuhlaamista rajoittava tekijä, eikä niinkään seura. Ja FSG:n puolustukseksi on sanottava, että tuskin ne Kloppia viime kesänä käskivät olemaan ostamatta nelostopparia. Todennäköisesti Klopp halusi ennemmin Jotan ja Thiagon, mikä on nyt sitten kostautunut. Tammikuussakin oli juttuja, että Liverpool oli tarjonnut isojakin rahoja toppareista ikkunan viime hetkillä, mutta kauppoja ei myyjäseuroista johtuen syntynyt. Eli voi olla, että Liverpoolin köyhäilyä on myös vähän liioiteltu.

Mutta peruspointtina olen vähän sitä mieltä, että eritoten valioliigan osalta kaikkea ei voi aina panna rahan piikkiin. Tai sikäli voi, että sitä on kaikilla seuroilla sen verran, että mahdollisuudet rakentaa hyvä joukkue ovat olemassa. Pelaajien hinta-laatusuhde laskee yleensä aika rajusti hinta-asteikon yläpäässä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Kuten on nähty, esimerkiksi Neymar ei ole ainakaan kentällä 200 miljoonan pelaaja. Messi ja Ronaldo olivat aikoinaan. Manen tai Salahin saa 30 miljoonalla, jos tietää mitä tekee.. Hyviä pelaajia on yksinkertaisesti niin paljon, että osassa tapauksista esimerkiksi Cityn kohdalla pelkkä hintalappu kasvaa suhteessa vaikka Liverpoolin staroihin. Joukkueen syvyydessä tuo tietysti voi näkyä enemmän. Ja siinä, että Liverpoolille mahdollinen floppihankinta on tietysti tuhoisampi ja kalliimpi keissi aina.
ekam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #2416 : 25.02.2021 klo 12:38:33

Totta. Tämä ei ole tietenkään City-ketju.. Mutta itse ainakin jossain määrin silti antaisin rispektiä Pepille ja Citylle. Pelaajapolitiikka on, vaikkakin ökyä, kuitenkin siinä mittakaavassa järkevää. Jos vertaa vaikka saman kaupungin toiseen ökyseuraan. Ei City juurikaan hanki ketään ja katso vasta sitten, että tuliko hyvä pelaaja.

Pakko tähän väitteeseen tarttua,vaikkei olekaan cityn tai unitedin topikki:
ARRIVALS 20/21
Players   Club   Transfer sum
Rúben Dias   SL Benfica   Benfica   €68.00m
Nathan Aké   AFC Bournemouth   Bournemouth   €45.30m
Ferran Torres   Valencia CF   Valencia   €23.00m
Pablo Moreno   Juventus Primavera   Juventus U19   €10.00m
Filip Stevanovic   FK Partizan Belgrade   Partizan   €8.50m
Nahuel Bustos   Club Atlético Talleres   CA Talleres   €6.50m
Diego Rosa   Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense B   Grêmio B   €6.00m
Yan Couto   Coritiba Foot Ball Club   Coritiba FC   €6.00m
Issa Kabore   KV Mechelen   KV Mechelen   €4.50m
ARRIVALS 19/20
Players   Club   Transfer sum
João Cancelo   Juventus FC   Juventus   €65.00m
Rodri   Atlético Madrid   Atlético Madrid   €62.70m
Angeliño   PSV Eindhoven   PSV Eindhoven   €12.00m
Pedro Porro   Girona FC   Girona   €12.00m
Zack Steffen   Columbus Crew SC   Columbus Crew   €6.82m
Ryotaro Meshino   Gamba Osaka   Gamba Osaka   €1.00m
ARRIVALS 18/19
Players   Club   Transfer sum
Riyad Mahrez   Leicester City   Leicester   €67.80m
Ante Palaversa   HNK Hajduk Split   Hajduk Split   €6.30m
Philippe Sandler   PEC Zwolle   PEC Zwolle   €2.50m
Ko Itakura   Kawasaki Frontale   Kawasaki Front.   €1.10m
Daniel Arzani   Melbourne City FC   Melbourne City   €890Th.
Aymeric Laporte   Athletic Bilbao   Athletic   €65.00m
Benjamin Mendy   AS Monaco   Monaco   €57.50m
Kyle Walker   Tottenham Hotspur   Spurs   €52.70m
Bernardo Silva   AS Monaco   Monaco   €50.00m
Ederson   SL Benfica   Benfica   €40.00m
Danilo   Real Madrid   Real Madrid   €30.00m
Douglas Luiz   Club de Regatas Vasco da Gama   Vasco da Gama   €12.00m
Jack Harrison   New York City FC   NYCFC   €4.00m
Olarenwaju Kayode   Austria Vienna   Austria Vienna   €3.80m
Luka Ilic   Red Star Belgrade   Red Star   €2.50m
United
ARRIVALS 20/21
Players   Club   Transfer sum
Donny van de Beek   Ajax Amsterdam   Ajax   €39.00m
Amad Diallo   Atalanta BC   Atalanta BC   €21.00m
Alex Telles   FC Porto   FC Porto   €15.00m
Facundo Pellistri   CA Peñarol   Peñarol   €8.50m
ARRIVALS 19/20
Players   Club   Transfer sum
Harry Maguire   Leicester City   Leicester   €87.00m
Bruno Fernandes   Sporting CP   Sporting CP   €55.00m
Aaron Wan-Bissaka   Crystal Palace   Crystal Palace   €55.00m
Daniel James   Swansea City   Swansea   €17.78m
Odion Ighalo   Shanghai Greenland Shenhua   SH Shenhua   Loan fee:
€12.00m
ARRIVALS 18/19
Players   Club   Transfer sum
Fred   Shakhtar Donetsk   Shakhtar D.   €59.00m
Diogo Dalot   FC Porto   FC Porto   €22.00m
Lee Grant   Stoke City   Stoke City   €1.70m
ARRIVALS 17/18
Players   Club   Transfer sum
Romelu Lukaku   Everton FC   Everton   €84.70m
Nemanja Matic   Chelsea FC   Chelsea   €44.70m
Victor Lindelöf   SL Benfica   Benfica   €35.00m
Alexis Sánchez   Arsenal FC   Arsenal   €34.00m

Siinä viimeiset neljä vuotta joukkueiden siirtohistoriaa, olet väittämäsi kanssa aika pihalla asiasta. Mielestäni tuossa on aika monta niin sanottua arpaa ostettu ja sitten katsottu onko heistä mihinkään. ei mun mielestä Manu mitenkään sitä fyrkkaa ole heitellyt toivotaan toivotaan miehiin vaan on ostettu tarpeeseen. Usein vaan nämä hankinnat ovat hieman pieleen menneet.

sori offtopikista!

Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, CAS


Vastaus #2417 : 25.02.2021 klo 12:51:31

Siinä viimeiset neljä vuotta joukkueiden siirtohistoriaa, olet väittämäsi kanssa aika pihalla asiasta. Mielestäni tuossa on aika monta niin sanottua arpaa ostettu ja sitten katsottu onko heistä mihinkään. ei mun mielestä Manu mitenkään sitä fyrkkaa ole heitellyt toivotaan toivotaan miehiin vaan on ostettu tarpeeseen. Usein vaan nämä hankinnat ovat hieman pieleen menneet.
Tarkoituksena noita pienempiä hankintoja tehdessä on pumpata heihin lainapestien kautta lisää arvoa ja myydä voitolla eteenpäin. Jos joku osoittautuu tarpeeksi hyväksi ottaakseen paikan Cityn edustusjoukkueesta, niin erinomaista. Mutta sen varaan ei todellakaan lasketa.

Erilainen bisnesmalli.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2418 : 25.02.2021 klo 13:11:26ARRIVALS 20/21
Players   Club   Transfer sum
Rúben Dias   SL Benfica   Benfica   €68.00m

ARRIVALS 19/20
Players   Club   Transfer sum
Harry Maguire   Leicester City   Leicester   €87.00m


Siinä viimeiset neljä vuotta joukkueiden siirtohistoriaa, olet väittämäsi kanssa aika pihalla asiasta. Mielestäni tuossa on aika monta niin sanottua arpaa ostettu ja sitten katsottu onko heistä mihinkään. ei mun mielestä Manu mitenkään sitä fyrkkaa ole heitellyt toivotaan toivotaan miehiin vaan on ostettu tarpeeseen. Usein vaan nämä hankinnat ovat hieman pieleen menneet.

sori offtopikista!Olen toki pihalla. Mutta pointtina tässä väitteessä nyt tietty lähinnä ykköjoukkueeseen tarkoitetut ison rahan hankinnat. Olisi pitänyt ehkä se laittaa kirjoitukseeni selvemmin. Eli Cityllä on kuitenkin aika vähän ison rahan floppeja. Kun taas Munalla.. Toki City ja vastaavaa mallia pyörittävä Chelsea tietysti ostavat paljon pelaajia talliinsa kehittymään tai jälleenmyytäväksi. Kuten Lätkis jo totesikin. Jätin olennaisimman tuosta taulukostasi esille varmuuden vuoksi.
arse4ever

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PL winner ?/?


Vastaus #2419 : 25.02.2021 klo 13:16:00

Tarkoituksena noita pienempiä hankintoja tehdessä on pumpata heihin lainapestien kautta lisää arvoa ja myydä voitolla eteenpäin. Jos joku osoittautuu tarpeeksi hyväksi ottaakseen paikan Cityn edustusjoukkueesta, niin erinomaista. Mutta sen varaan ei todellakaan lasketa.

Erilainen bisnesmalli.

No eiköhän joka jengillä olis tuollainen bisnesmalli (ostetaan 5-20 miljoonien arpoja ja toivotaan, että niistä tulee huippuja ja jos ei niin myydään) mikäli sitä varten pumpattaisiin mustaa kultaa jossain Lähi-Idässä. Eli tuo malli on käytössä vain siksi, että siihen on resursseja.

Kylläpäs nyt Poolia koetellaan ja Alissonille aivan järkyttävä toi faija poismeno. Pelillisestikin mahdollisesti jopa pahempi, kuin esim. kuukauden loukki.
Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, CAS


Vastaus #2420 : 25.02.2021 klo 13:25:12

Yksi bisnesmalli on tietysti myös ostaa yksi £72 miljoonan arpa Ranskasta ja toivoa sen jotain tuottavan. Ei kovin suositeltava bisnesmalli, tosin.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2421 : 25.02.2021 klo 14:19:14

Voisi ehkä olla aika päättää tämä City-Arse-Muna debaatti.. Mutta keskeistä kaikkien "bisnesmallien" kanssa on munkin mielestä ennen kaikkea se, että valmentaja ja/tai joukkue saa pelaajat, joita se tarvitsee ja voi käyttää. Esimerkiksi Liverpoolissa tämä on vedetty huippuunsa pienemmän rahan hankintojen suhteen. Cityssä mielestäni ison rahan hankintojen kanssa. Ei Cityyn ole muistaakseni kertaakaan mitään Pogbaa ostettu johtokunnan päätöksellä lenkkitossuja kaupittelemaan. Esimerkiksi Mourinhon "tuhlailevaa" Selssiä leimasi aikoinaan sama juttu. Ostettiin kyllä kalliita pelaajia, mutta ne olivat valmentajan pelaajia. Eli rahaa voi käyttää hyvin tai huonosti. Esimerkiksi Munalla on viime vuosina ollut nähdäkseni tapana ostaa "isoja" pelaajia välillä vähän ostamisenkin vuoksi.
EdgarD

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suora yhteys


Vastaus #2422 : 25.02.2021 klo 16:07:35

Jota mahdollisesti vloppuna jo penkillä Ylos

Ben Davies myös samoissa kuvissa treenaamassa joukkueen kanssa. Nähtäisiinkö viikonloppuna topparipari Phillips-Davies?
sond

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #2423 : 25.02.2021 klo 17:30:28

Kabak-Davies olisi kyllä ihana.
keke vlk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka


Vastaus #2424 : 25.02.2021 klo 17:51:51

Alisson saa toivottavasti täysin rauhassa hoitaa surutyötään, aivan kamalia hommia tuollaiset traagiset poismenot :(

Kelleher vaan rohkeasti luukulle, ja muulle jengille toivottavasti rutkasti sellaista "Nyt voitetaan Alissonin puolesta"-asennetta.

 
Sivuja: 1 ... 96 [97] 98 ... 104
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa