FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.04.2021 klo 11:25:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 109 [110] 111 112
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2020/21  (Luettu 351446 kertaa)
1 Jäsen ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
bergerinpatrik

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFCInter


Vastaus #2725 : 07.04.2021 klo 09:10:50

Oli kyllä todella aneeminen esitys, kukaan ei oikein noussut esiin positiivisessa mielessä, mutta täälläkin paljon hehkutusta saanut Phillips näytti kyllä, miksi taso ei ole Championshipiä korkeammalla.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2726 : 07.04.2021 klo 09:47:30

Ei nyt jaksa syvällisempää analyysia eiliseltä heittää, mutta muutama pointti.

Prässikorkeus

Eilen Liverpoolilta nähtiin mielestäni ajoittain, jopa hämmentävää prässäämistä. En tiedä oliko tuo ohjeistettua, oliko ohjeistus mennyt väärin, vai osasiko Real vain lukea Poolia kuin avointa kirjaa, mutta erityisesti ensimmäisellä puoliajalla Liverpoolin prässin korkeudessa oli suuria ongelmia. Tämä näkyi karulla tavalla Realin kahdessa ensimmäisessä maalissa. Naby Keita sai eiliseltä ansaitusti pyyhkeitä ja voi olla, että guinelainen ei toteuttanut taktiikkaa halutulla tavalla, mutta siiinä tapauksessa herää kysymys, että mitä ihmettä Gini Wijnaldum sitten surffaili koko ensimmäisen puolikkaan? Toiselle puoliajalle homma parani ja erityisesti ensimmäisen vartin ajan Liverpool oli parempi ja kapteeninnauhaa kantanut Gini pelin sisällä. Ensimmäisellä puolikkaalla Liverpool ei kuitenkaan pärjännyt alkuunkaan Realin keskikentälle ja Toni Kroos sai vapaasti heitellä palloa linjan taakse.

Linjan korkeus

Prässikorkeudesta päästään kätevästi linjan korkeuteen. Eilen ongelma ei mielestäni ollut linjan korkeus itsessään, sillä linjan takana ei ollut niin valtavasti tilaa. Ongelma oli se, että Realin keskikenttä sai tehdä mitä tahtoi, kun Liverpool piti linjaa suhteellisen korkealla siihen nähden, että linjassa pelasi Nat Phillips. Ongelmaa ei olisi ollut nopeammalla topparilla tai kollektiivisemmin toteutetulla prässillä, joka olisi ajanut valkoisten keskikentän ahtaalle. Nyt kuitenkin sitä tilaa oli järkyttävästi ja näin ollen Poolin linjan selustaankin oli helpompi iskeä.

Phillipsin hitaus ja TAAn sijoittumisen ongelmat

Keskikentän totaalisen voittamisen lisäksi Real tiesi tarkkaan missä Liverpoolin heikko kohta on. Trent Alexander-Arnoldin heikkous puolustussuuntaan on kaikkien tiedossa ja Real hienosti hyödynsi tätä antamalla nuorella lädille painetta. TAAlla on puutteidensa lisäksi taipumus yrittää aina puolustaa eteenpäin, minkä takia hän monesti reagoi huonosti tilanteisiin, jossa pitäisi muuttaakin suuntaa alaspäin. Tämä on ollut ongelma aikaisemminkin, mutta yleensä TAAn puolella on pelannut joko Gomez, joka on omalla nopeudellaan saanut tehtyä paikkauksen, tai Matip, joka on omalla älykkyydellään hoitanut tilanteet. Nat Phillips on hidas, eikä erityisen älykäs (ainakaan Matipin veroinen) ja tämän takia hän ei kykene samalla tavalla paikkaamaan TAAn virheitä.

Firminon merkitys joukkueen pelin sitomisessa

Ennen eilistä matsia kerkesin jo hieman pohtia, että mitenköhän Liverpool todellisuudessa selviää ilman Bobbya. Sinällään Jotan nosto avaukseen oli näyttöihin ja ennen kaikkea tehoihin nähden täysin perusteltu valinta ja kysymys ehkä lähinnä oli että putoaako kokoonpanosta Bobby vai Mane, vai mennäänkö 4-2-3-1:llä. No tällä kertaa putosi Bobby ja jälki oli mielestäni aika karua. Siinä missä yksi Liverpoolin vahvuuksista viime vuosina (ja jopa ajoittain tänä vuonna) on ollut pelaajiston kolmen eri osan sitoutuminen toisiinsa puolustettaessa ja hyökätessä, niin eilen nähtiin ikään kuin kolme erillistä yksikköä, puolustus, keskikenttä ja hyökkäys. Näistä erityisesti hyökkäyskolmikko tuntui olevan hyvin vahvasti erillään muusta joukkueesta, ajoittaisia Mane-Robbo & Salah-TAA väläyksiä lukuun ottamatta. Liverpoolin hyökkäyksen ja keskikentän synergia puuttui täysin ja nähdäkseni tämä johtui siitä ettei kentällä ollut sitä pelaajaa, joka normaalisti kykenee nuo osa-alueet sitomaan toisiinsa, eli Bobby Firminoa. Veikkaan että Keitan oli tarkoitus paikata tässä, mutta sekä guinealainen että Jota tekivät lukuisia vääriä ratkaisuja, minkä takia Liverpoolin tekeminen joukkueena oli todella rikkonaista, sekä pallollisena että pallottomana.
Listerine

Poissa Poissa


Vastaus #2727 : 07.04.2021 klo 11:04:30

Alkaa toi Keita olla jo aika nähty. Vieläkö jollain on uskoa miehen tulemiseen?

Ei sillä, että joku muu eilen olisi hirveän hyvin suoriutunut ja kaiken kruunasi se Shaqirin ottelun päättänyt harhasyöttö.

Aivan. Jospa se seisoisi vielä ensi kaudella? Annetaan aikaa? Tai sit hyväksytään, että Keita on yksi seurahistorian suurimpia floppeja, pistetään mies liuskaan ja yritetään olla muistelematta. Toinen joka eilen petti oli puolustustaidoistaan tunnetuksi tullut Alexander-Arnold. Toiseen peliin Trent tarvii paljon enemmän tukea, koska Real tuntui tietävän Poolin ja Trentin heikkouden.

Vaikka Real otti isännällisen niskalenkin tästä otteluparista niin ei se suinkaan ohi ole. Anfieldilla Pool tarvitsee hyvän viban päälle alusta asti ja painetta Realin päätyyn. Eilen huomattiin miten käy jos painetta ei ole.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #2728 : 07.04.2021 klo 11:06:21

Ei nyt jaksa syvällisempää analyysia eiliseltä heittää, mutta muutama pointti.
Prässikorkeus
Linjan korkeus
Phillipsin hitaus ja TAAn sijoittumisen ongelmat
Firminon merkitys joukkueen pelin sitomisessa

Hyvät nostot Ylos
Pesso

Paikalla Paikalla


Vastaus #2729 : 07.04.2021 klo 11:13:07

Niinpä... siinä oli sitä korkeeta puolustuslinjaa taas sitä kaipaaville... ainoastaan pallollisen prässi jäi englantiin...
 

Tästä on taidettu ennenkin keskustella. Mutta miten sinun mielestäsi linjan tulisi pelata? Pari metriä nähtyä matalammalla, mutta keskikenttä ja yläpää karvaa viimeistä päivää? Voisi tuottaa aika mielenkiintoisen tilaratkaisun pakkilinjan eteen.. Eli homman nimi on, että yläpää karvaa, mutta sen linjan, eli pussin pohjan tulee olla tietysti myös riittävän lähellä (=korkealla) prässiä, jotta hommassa olisi jotain järkeä.

----

Kiintoisa esitys totta tosiaan. Heikko peli totta kai, mutta ehkä reaktiot ovat saaneet vähän lisäboostia yleisestä alhosta. Vieraspelit ovat CL:ssä olleet hankalia jo monta vuotta putkeen. Myös Milnerin, Hendon ja ties kenen pelatessa. Taisin itse veikkailla, että purkkavirityslinja voi joutua vähän ennennäkemättömäänkin helteeseen, koska Real on alavireisenäkin paljon parempi kuin kaikki valion jengit ehkä varauksin Cityä lukuun ottamatta. Ja niinhän siinä kävi. Ekan puoliajan hyökkäyspään pelin ja kontrollin puuttuminen oli ehkä vähän "normaaliakin" heikompaa, mutta puolustuspäässä maalit vaativat kuitenkin melko paljon yksittäisiä mokailuja. Ihan tarpeetonta jossittelua tietysti, mutta heikosta esityksestä huolimatta tässä oli kuitenkin 2-1 tai jopa tasuri melko lähellä ilman Trentin ja Natin koomailuja. Ei auta asiaa enää, mutta selittää toisaalta aika pitkälti tulosta. Ei tämä ollut olosuhteet ja vastustaja huomioiden kovin paljon kaikkia takavuosien CL-pelejä paskempi esitys.  

Keitan osalta voi olla, että hiekka alkaa lasissa valua, vaikka Klopp toki varmaan suht rehellisesti totesi vaihdon olleen taktinen. Keita on edelleen huippulahjakas, mutta tässä ottelussa näkyi se, miksi ei kuitenkaan välttämättä tule Liverpoolissa menestymään lopultakaan. Se ei ole oikein vuosien jälkeenkään aina taktisesti sisällä otteluissa ihan riittävällä tasolla. Vaihdossa oli kyllä varmaan oikeastikin Keitan esityksestä riippumattomiakin elementtejä, koska Thiago on tietysti parempi nimenomaan kontrolloimaan palloa ja peliä. Real toisaalta pelasi kyllä varsin hyvin. Liverpoolin hyökkäyksessä ei ollut etenkään ekalla jaksolla käytännössä koskaan järjellistä paikkaa pelata palloa hyökkääjille jalkaan. Firminoa olisi tosiaan ehkä kaivattu peli liimaksi sikäli, että linjojen välissä ei nyt ollut oikein ketään pelattavissa suuren osan ajasta.

Ehkä tässä nyt joku sauma vielä on.. Mutta aika hatara tietysti.    
Trulli

Poissa Poissa


Vastaus #2730 : 07.04.2021 klo 11:18:13

Hyvät nostot Ylos
Samaa mieltä. Firminon merkitys näkyy etenkin silloin, kun hän on pois pelistä. Jotenkin erikoista, että loistavan Arsenal-pelin jälkeen tehtiin tällaiset muutokset avaukseen.

Otteluparia ei todellakaan ole taputeltu. Kaikki varmaan muistaa miten kävi Barca-pelin jälkeen, vaikka täällä vedeltiin ranteita auki ensimmäisen osan jälkeen. 2-0 voitto on täysin mahdollinen ja jatko-aika jopa todennäköinen. Se tosin vaatii huomattavasti parempaa keskittymistä ja onnistumisia. Nyt lähdettiin pelkäämään ja oli todella epävarmaa tekemistä etenkin ensimmäinen puoliaika. TAA oli todella heikko ja Fabinho oli myös täysin eri mies mitä viimeksi. Salah oli oikeastaan ainut, joka pelasi hyvän pelin, mutta jäi liian yksin. Myös Kabak oli yllättävän hyvä, vaikka toki parannettavaa jäi sielläkin.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2731 : 07.04.2021 klo 13:06:38

Tai sit hyväksytään, että Keita on yksi seurahistorian suurimpia floppeja, pistetään mies liuskaan ja yritetään olla muistelematta.

Tämä nyt ainakin menee railakkaasti metsään. Keitasta on muodostumassa Oxin ohella niitä Kloppin ajan epäonnistuneita hankintoja, mutta kyllähän noista molemmat ovat kaukana flopeista saati seurahistorian pahimmista flopeista. Molemmista toki maksettiin paljon, mutta nuokin summat pitää suhteuttaa tuloihin ja miesten verrannollisiin palkkakuluihin. Molemmista on kuitenkin parhaimmillaan ollut valtavasti hyötyäkin joukkueelle, vaikka kokonaisuus painuukin pakkasen puolelle.

Nopealla pohdinalla kaikkien aikojen flopeista vähintään seuraavat kaverit menevät edelle:

Mario Balotelli
Andy Carroll
Lazar Markovic
El-Hadji Diouf
Alberto Aquilani
Stewart Downing
Christian Benteke
Iago Aspas

Itse laittaisin suuremmiksi flopeiksi myös 'halvemmat' pelaajat jotka eivät ole tarjonneet juuri mitään, kuten:

Paul Konchesky
Christian Poulsen
Mark Gonzalez
Tiago Ilori
Luis Alberto
Joe Cole
Alberto Moreno
Rickie Lambert
Fabio Borini
Charlie Adam
Bruno Cheyrou
Andrea Dossena
Salif Diao

Tai puolen vuoden jälkeen maitojunalla takaisin Spursiin palanneen Robbie Keanen. Jostain Albert Rierasta ja Ryan Babelistakin saatiin lopulta vain väläyksiä.

Itse siis laittaisin Nabyn ja Oxin suurin piirtein samaan kastiin kuin Dejan Lovrenin. Eli ei vastannut odotuksiin, mutta seurahistorian kovimpiin floppeihin on vielä pitkä matka.

Ja itse nyt vielä katsoisin ne kevään ottelut, että mihin se Nabyn kohdalta kääntyy. Myynti kesällä on ehdottomasti vaihtoehto, jos vain ostaja löytyy.
Listerine

Poissa Poissa


Vastaus #2732 : 07.04.2021 klo 13:46:00

Tämä nyt ainakin menee railakkaasti metsään.

Vardy laitaan kategoriaan. Onko Hazard Realiin reilulla 100miljoonalla mielestäsi ollut bargain diili? Haluan ymmärtää mitä Keita on mielestäsi tehnyt, että välttää moiset keskustelut? Itse en henkilökohtaisesti laske vesijuoksun allasennätyksiä positiivisiin asioihin.

Ja itse nyt vielä katsoisin ne kevään ottelut, että mihin se Nabyn kohdalta kääntyy.

Tämä on se klassinen.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2733 : 07.04.2021 klo 13:52:58

Vardy laitaan kategoriaan. Onko Hazard Realiin reilulla 100miljoonalla mielestäsi ollut bargain diili? Haluan ymmärtää mitä Keita on mielestäsi tehnyt, että välttää moiset keskustelut? Itse en henkilökohtaisesti laske vesijuoksun allasennätyksiä positiivisiin asioihin.

Nää kaksi ekaa lausetta taas osoittaa miksi sun kanssa ei ehkä edes pitäisi yrittää keskustella. Siltä varalta nyt kuitenkin että et satu olemaan spekuloitu trollinikki, niin koitetaan avata. Aihe on kuitenkin tässä tapauksessa provoilusta huolimatta nimittäin ihan validi.

Keitahan on tosiaan valitettavasti suuren osan urastaan Liverpoolissa ollut loukkaantuneena. Tämän takia on missannut valtavasti matseja ja sitten se kuntoon palaaminenkin on ottanut aikansa. Se mikä Keitan kuitenkin erottaa tuosta edellä heitetystä noin 30 pelaajan listasta on se, että guinealainen on kuitenkin pelatessaan ollut selkeä vahvistus Liverpoolille. Kunnossa ollessaan hän on ollut jopa Poolin parhaimpia. Tätä seikkaa tukevat myös lukuisat tilastot ja analyytikkojen lausunnot. Hänestä on ehdottomasti ollut paljon vähemmän hyötyä Poolille kuin olisi pitänyt olla ja tuolla rekordilla hän ehdottomasti kääntyy epäonnistuneeksi hankinnaksi ja on mahdollisesti Kloppin ajan huonoin hankinta. Ero noihin pahimpiin floppeihin on kuitenkin aivan valtava, sillä Keitasta on kuitenkin ollut Poolille paljon hyötyä toisin kuin vaikkapa Lazar Markovicista, Iago Aspasista, El-Hadji Dioufista tai Stewart Downingista. Toki jossain toisessa seurassa Keita voisi tuollaisestakin kunniasta taistella, mutta Liverpoolilla on niin suuri kasa reilusti huonompia hankintoja ettei Keitaa voi tuohon kategoriaan laskea.
Jiis

Poissa Poissa


Vastaus #2734 : 07.04.2021 klo 14:36:28

Vaikka itse suhtaudun Carrolliin luultavasti keskivertoa positiivisemmin, niin pakko sanoa että kyllähän se vaatii melko luovaa ajattelua jos pitää Keitaa suurempana floppina oikeastaan millään osa-alueella esim. juuri Carrolliin verrattuna.
Listerine

Poissa Poissa


Vastaus #2735 : 07.04.2021 klo 14:37:23

Nää kaksi ekaa lausetta taas osoittaa miksi sun kanssa ei ehkä edes pitäisi yrittää keskustella. Siltä varalta nyt kuitenkin että et satu olemaan spekuloitu trollinikki, niin koitetaan avata. Aihe on kuitenkin tässä tapauksessa provoilusta huolimatta nimittäin ihan validi.

Keitahan on tosiaan valitettavasti suuren osan urastaan Liverpoolissa ollut loukkaantuneena. Tämän takia on missannut valtavasti matseja ja sitten se kuntoon palaaminenkin on ottanut aikansa. Se mikä Keitan kuitenkin erottaa tuosta edellä heitetystä noin 30 pelaajan listasta on se, että guinealainen on kuitenkin pelatessaan ollut selkeä vahvistus Liverpoolille. Kunnossa ollessaan hän on ollut jopa Poolin parhaimpia. Tätä seikkaa tukevat myös lukuisat tilastot ja analyytikkojen lausunnot. Hänestä on ehdottomasti ollut paljon vähemmän hyötyä Poolille kuin olisi pitänyt olla ja tuolla rekordilla hän ehdottomasti kääntyy epäonnistuneeksi hankinnaksi ja on mahdollisesti Kloppin ajan huonoin hankinta. Ero noihin pahimpiin floppeihin on kuitenkin aivan valtava, sillä Keitasta on kuitenkin ollut Poolille paljon hyötyä toisin kuin vaikkapa Lazar Markovicista, Iago Aspasista, El-Hadji Dioufista tai Stewart Downingista. Toki jossain toisessa seurassa Keita voisi tuollaisestakin kunniasta taistella, mutta Liverpoolilla on niin suuri kasa reilusti huonompia hankintoja ettei Keitaa voi tuohon kategoriaan laskea.

Keita Liverpooliin noin 60 miljoonaa. Hazard Realiin yli 100 miljoonaa. Kentällä ollessa väläyttelyä, mutta molemmilla loukkaantumiset pilanneet urat uusissa joukkueissa. Onko nämä väläyttelyt hinnan väärti? En ymmärrä mikä tässä niin tunteisiin meni että piti alentua moiseen?

Eli siis mielestäsi Keita on väläytellyt pelaamissaan peleissä niin hyvin, että 60 miljoonan siirtosumma on lunastettu siltä osin ettei floppileimaa tarvii antaa? Auto oli hyvä silloin kun se toimi. Vuoden aikana jätti tielle ainoastaan kymmenen kertaa. Hyvä auto.

Siirtosummat ovat muuttuneet ajan saatossa niin paljon, että vaikea lähteä tekemään rankingia pitkällä aikavälillä. Ainakaan jos ottaa siirtosummat mukaan peliin.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2736 : 07.04.2021 klo 14:47:04

Siirtosummat ovat muuttuneet ajan saatossa niin paljon, että vaikea lähteä tekemään rankingia pitkällä aikavälillä. Ainakaan jos ottaa siirtosummat mukaan peliin.

Jos olet tätä mieltä niin älä sitten väitä pelaajaa yhdeksi seurahistorian suurimmista flopeista. :)

Epäonnistunut hankinta Keita nykynäytöillään ehdottomasti on, muttei lähelläkään seurahistorian suurimpia floppeja mikä oli se alkuperäinen väite.
Listerine

Poissa Poissa


Vastaus #2737 : 07.04.2021 klo 14:59:42

Jos olet tätä mieltä niin älä sitten väitä pelaajaa yhdeksi seurahistorian suurimmista flopeista. :)

Epäonnistunut hankinta Keita nykynäytöillään ehdottomasti on, muttei lähelläkään seurahistorian suurimpia floppeja mikä oli se alkuperäinen väite.

Eipäs juupas. Olemme asiasta siis erimieltä. Kunnioitan mielipidettäsi vaikka se väärä onkin ;) Itse peluuttaisin Vardya Poolissa piikissä ja sinä laidassa. Samanlainen mielipide ero tämäkin. Jota on muuten kans pelannut Poolissa Firminon sijaan ysipaikalla. Mutta se onkin sitten aivan toinen tarina.

Siksi tuossa lukeekin, että yksi seurahistorian suurimmista, koska tarkemman rankingin teko on vaikeaa. Kuka on suurin ja kuka toiseksi suurin jne. :)
« Viimeksi muokattu: 07.04.2021 klo 15:37:43 kirjoittanut Listerine »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2738 : 07.04.2021 klo 16:15:43

Itse peluuttaisin Vardya Poolissa piikissä ja sinä laidassa. Samanlainen mielipide ero tämäkin. Jota on muuten kans pelannut Poolissa Firminon sijaan ysipaikalla. Mutta se onkin sitten aivan toinen tarina.

Ja juuri Real Madridia vastaan aika karulla tavalla näkyi millaisia ongelmia siitä tuossa Poolin nykysysteemissä voi tulla kun Firmino ei ole sitomassa joukkueen peliä yhteen tuosta positiosta. Jota on ominaisuuksiltaan ihan ok tuohon paikkaamaan muttei hänkään kyennyt tuota roolia hoitamaan, vaikka on noin muutoin ollut reilusti brassia parempi viime aikoina. Ja tosiaan sinä tässä taas hieman laitat sanoja toisten suuhun. Itse peluuttaisin Vardya Kloppin Poolissa 4-3-3:ssa "laidalla", koska se tukee hänen ominaisuuksia reilusti paremmin kuin tuo kärjen rooli jossa joutuu tekemään paljon keskikenttäpelaajalle tyypillisempiä suorituksia ja pelaamaan pallollisena hyvin eri tavalla kuin monessa muussa joukkueessa. Jos taas pelattaisiin 4-2-3-1:llä, niin siinä tapauksessa Vardy pelaisi kärjessä, koska siinä systeemissä kärjen rooli tukee ominaisuuksia paremmin.

Siksi tuossa lukeekin, että yksi seurahistorian suurimmista, koska tarkemman rankingin teko on vaikeaa. Kuka on suurin ja kuka toiseksi suurin jne. :)

No seurahistorian suurimpiin floppeihin kuuluminen on kuitenkin railakkaasti yliampuva ilmaus.
Listerine

Poissa Poissa


Vastaus #2739 : 07.04.2021 klo 16:39:37

Ja juuri Real Madridia vastaan aika karulla tavalla näkyi millaisia ongelmia siitä tuossa Poolin nykysysteemissä voi tulla kun Firmino ei ole sitomassa joukkueen peliä yhteen tuosta positiosta. Jota on ominaisuuksiltaan ihan ok tuohon paikkaamaan muttei hänkään kyennyt tuota roolia hoitamaan, vaikka on noin muutoin ollut reilusti brassia parempi viime aikoina. Ja tosiaan sinä tässä taas hieman laitat sanoja toisten suuhun. Itse peluuttaisin Vardya Kloppin Poolissa 4-3-3:ssa "laidalla", koska se tukee hänen ominaisuuksia reilusti paremmin kuin tuo kärjen rooli jossa joutuu tekemään paljon keskikenttäpelaajalle tyypillisempiä suorituksia ja pelaamaan pallollisena hyvin eri tavalla kuin monessa muussa joukkueessa. Jos taas pelattaisiin 4-2-3-1:llä, niin siinä tapauksessa Vardy pelaisi kärjessä, koska siinä systeemissä kärjen rooli tukee ominaisuuksia paremmin.

No seurahistorian suurimpiin floppeihin kuuluminen on kuitenkin railakkaasti yliampuva ilmaus.

Klopp peluutti kauden isoimmassa ottelussa Jotaa Firminon tilalla vaikka Firminon rooli on noinkin tärkeä edellä mainituilla syillä. Miksi Klopp valitsi juuri Firminon pois eikä Manea tai Salahia? Miks Jota meni Firminon edelle jos Firmino on noin tärkeä? Aivopieru?

Itse peluuttaisin Vardya 433 ja 4231 kärjessä, mutta ei siitä sen enempää.

Viimeisestä virkkeestä ollaan edelleen erimieltä.
Pesso

Paikalla Paikalla


Vastaus #2740 : 07.04.2021 klo 16:42:14

Pelaajahankinnoista onnistuu pitkällä tähtäimellä ja otannalla noin 50 %. Ja toisaalta flopin määrittely on oma lukunsa sekin. Esimerkiksi jumalainen Henderson oli vuosikausia jonkin sortin floppi. Milner samoin. Kloppin tulo ja pytyt muuttivat molempien osakkeita merkittävästi. Itse olen odotellut ja laskeskellut, että Keita olisi lopulta vähän Ginin tms. kaltainen kasvaja ja luottomies. Odotusarvot olivat niin pilvissä, että niitä oli joka tapauksessa vaikea saavuttaa. Mutta tässä ja nyt näyttää toki vähän sille, että voi olla, että lähtö on jopa lähellä. Vaikkakin on hyvä muistaa, että eipä Keita eilenkään kaiketi ollut Ulla Kloppille kikkelivideoita lähetellyt, vaan pelasi muiden mukana heikosti ja joutui ehkä vähän taktiikan uhrinakin vaihtoon. Esimerkiksi sysipaskan Robertsonin vaihto ei olisi ollut pahitteeksi sekään, jos olisi parempi vaihtoehto penkillä ollut.

Mutta kyllä Keitaa tietysti floppina voidaan toistaiseksi pitää. Asiassa on kuitenkin seuran kannalta aika keskeistä se, että se oli hankintahetkellä epäilemättä hyvä signaus. On aivan poskettoman lahjakas futaaja. Esimerkiksi Ox ei ole. Jostain Carrollista nyt puhumattakaan. Ja lisäksi Keitan floppaaminen johtuu osin myös siitä, että seura on voittanut sen aikana eri kokoonpanolla jokusen pokaalin. Eri olosuhteissa Keitalle olisi ehkä ollut enemmän "aikaa" ja tilaa sopeutua. Nyt joukkue ajoi vähän ehkä ohi siitä sillä aikaa kun tuskaili sopeutumisen ja loukkaantumistensa kanssa. Mutta kuten todettua, tuskin sen Liverpool-ura nyt eilen loppui.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #2741 : 07.04.2021 klo 16:51:20

Klopp peluutti kauden isoimmassa ottelussa Jotaa Firminon tilalla vaikka Firminon rooli on noinkin tärkeä edellä mainituilla syillä. Miksi Klopp valitsi juuri Firminon pois eikä Manea tai Salahia? Miks Jota meni Firminon edelle jos Firmino on noin tärkeä? Aivopieru?

Itse peluuttaisin Vardya 433 ja 4231 kärjessä, mutta ei siitä sen enempää.

Viimeisestä virkkeestä ollaan edelleen erimieltä.

Ehkä Klopp uskoi Rellun pelaavan kolmen linjalla, jota vastaan perinteisempi 4-3-3 olisi saattanut toimia paremmin. Firminon pelatessa valeysinä tippuu hän usein keskikentälle niin, että muodostelma on enemmän keskikentän timantti. Toisaalta Firmino on juuri tehnyt paluun loukin jälkeen, joten ehkä kaksi peliä putkeen oli sitten fysiotiimin mielestä liikaa. Jälkikäteen on aina helppo jossitella.

Sinuna nyt ehkä kuitenkin siirtyisin Chelsea-topiciin pohjustamaan teidän kauden tärkeintä peliä. Turhaa jankkaamista samoista asioista uudelleen ja uudelleen. Eiköhän LBllä olisi paremmat lähtökohdat valmentajaksi kuin Kompaktipaketilla :D
Listerine

Poissa Poissa


Vastaus #2742 : 07.04.2021 klo 17:01:31

Esimerkiksi jumalainen Henderson oli vuosikausia jonkin sortin floppi.

Mutta kyllä Keitaa tietysti floppina voidaan toistaiseksi pitää.

Nimenomaan. Henderson on hyvä esimerkki siitä miten "odottaminen" tai aika teki tehtävänsä. Eikös tuota aikanaan oltu jo heivaamassa helvettiin Clint Dempseyn tieltä tms. Nyt mies jää seurahistoriaan kapteenina joka voitti Valioliigan jne. Keita voi tehdä vielä Hendersonit, mutta toistaiseksi voidaan pitää floppina.

Ps. Valmennushommat ei kiinnosta ainakaan toistaiseksi vielä. Jos nyt joskus sitten kohdataan LB:n kanssa niin pitää laittaa toppari laitapakiksi, jos siellä tulee kärkimies laidalla vastaan ;)
« Viimeksi muokattu: 07.04.2021 klo 17:05:17 kirjoittanut Listerine »
Tuore Kelmu

Poissa Poissa


Vastaus #2743 : 07.04.2021 klo 17:59:56

Tästä on taidettu ennenkin keskustella. Mutta miten sinun mielestäsi linjan tulisi pelata? Pari metriä nähtyä matalammalla, mutta keskikenttä ja yläpää karvaa viimeistä päivää? Voisi tuottaa aika mielenkiintoisen tilaratkaisun pakkilinjan eteen.. Eli homman nimi on, että yläpää karvaa, mutta sen linjan, eli pussin pohjan tulee olla tietysti myös riittävän lähellä (=korkealla) prässiä, jotta hommassa olisi jotain järkeä.

----


Ei todellakaan noin kun sanoit. Mutta puolustuslinjan tulisi reagoida tilanteeseen jos näkee että pallollisella ei ole lainkaan prässiä ja jalka on vapaana. Eli tiputtaa siinä tilanteessa. Eli estää se ainoa vaarallinen peli eli syöttö linjan taakse. Tilanteen jälkeen toppari menee vetää avokkaalla keitaa naamaan ja sanoo vittu jos ei kiinnosta prässätä suunnitelman mukaan niin sit vaihtoon. Kärjistetysti.

Oikea aikainen prässi ja linjojen etäisyydet toisistaan on se avain. Virheitä tulee ja joskus prässi pelataan ohi mutta se miten puolustuslinja siihen reagoi on se avain. Tämä sama ongelma toistuu tosi usein poolissa.

Joskus pitää yläkerran tajuta vetäytyä ja ottaa myöhempään vastaan jos huomaa että prässi ei tule onnistumaan kun etäisyydet pelaajilla on väärät.

Eli kyse on pelin lukemisesta ja siitä miten reagoidaan eri tilanteisiin. Ja Hendo pitää aika hyvin koko pakkaa kasassa kun on keskikentällä ja pitää huolen ettei sluibata omista hommista.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #2744 : 07.04.2021 klo 18:59:05

Oliko tuo eilinen treenikentän nurtsi jotenkin tavallistakin nopeampi ja/tai lyhyempi? Näytti tulevan todella monta liukastumista ja syöttöjen haltuunotot pomppivat aivan kummallisesti. Toisaalta tuli myös paljon aivan surkeita syöttöjäkin ja usein pallo pomppi kuin olisi normikenttää kovemmalla alustalla. Kotijoukkue ei tainnut juuri näihin lapsuksiin sortua, mutta ovatkin ilmeisesti pelanneet tuolla vuoden?
Birkenhead Boozer

Poissa Poissa


Vastaus #2745 : 07.04.2021 klo 21:06:52

Tämä nyt ainakin menee railakkaasti metsään. Keitasta on muodostumassa Oxin ohella niitä Kloppin ajan epäonnistuneita hankintoja, mutta kyllähän noista molemmat ovat kaukana flopeista saati seurahistorian pahimmista flopeista. Molemmista toki maksettiin paljon, mutta nuokin summat pitää suhteuttaa tuloihin ja miesten verrannollisiin palkkakuluihin. Molemmista on kuitenkin parhaimmillaan ollut valtavasti hyötyäkin joukkueelle, vaikka kokonaisuus painuukin pakkasen puolelle.

Nopealla pohdinalla kaikkien aikojen flopeista vähintään seuraavat kaverit menevät edelle:

Mario Balotelli
Andy Carroll
Lazar Markovic
El-Hadji Diouf
Alberto Aquilani
Stewart Downing
Christian Benteke
Iago Aspas

Itse laittaisin suuremmiksi flopeiksi myös 'halvemmat' pelaajat jotka eivät ole tarjonneet juuri mitään, kuten:

Fabio Borini

Tai puolen vuoden jälkeen maitojunalla takaisin Spursiin palanneen Robbie Keanen. Jostain Albert Rierasta ja Ryan Babelistakin saatiin lopulta vain väläyksiä.

Itse siis laittaisin Nabyn ja Oxin suurin piirtein samaan kastiin kuin Dejan Lovrenin. Eli ei vastannut odotuksiin, mutta seurahistorian kovimpiin floppeihin on vielä pitkä matka.

Ja itse nyt vielä katsoisin ne kevään ottelut, että mihin se Nabyn kohdalta kääntyy. Myynti kesällä on ehdottomasti vaihtoehto, jos vain ostaja löytyy.

Esim. Borini suurempi floppi kuin Keita tähän mennessä? Joko sinulla oli täydellisen epärealistiset odotukset Borinista tai et odota Keitalta juuri mitään.

Balotellista samaa mieltä. Suurimpia floppeja tällä vuosituhannella.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2021 klo 21:11:20 kirjoittanut Birkenhead Boozer »
Birkenhead Boozer

Poissa Poissa


Vastaus #2746 : 07.04.2021 klo 21:18:17

Pelaajahankinnoista onnistuu pitkällä tähtäimellä ja otannalla noin 50 %. Ja toisaalta flopin määrittely on oma lukunsa sekin. Esimerkiksi jumalainen Henderson oli vuosikausia jonkin sortin floppi. Milner samoin. Kloppin tulo ja pytyt muuttivat molempien osakkeita merkittävästi.

Osittain näin, mutta Henderson jostain syystä alkuaikoina yhdistettiin, Liverpoolin pelaavassa kokoonpanossa pahasti väärässä paikassa olevaan, Downingiin.  Vaikka potentiaali miehillä oli aina aivan eri tasolla
Pesso

Paikalla Paikalla


Vastaus #2747 : 07.04.2021 klo 21:49:56


Ei todellakaan noin kun sanoit. Mutta puolustuslinjan tulisi reagoida tilanteeseen jos näkee että pallollisella ei ole lainkaan prässiä ja jalka on vapaana. Eli tiputtaa siinä tilanteessa. Eli estää se ainoa vaarallinen peli eli syöttö linjan taakse. Tilanteen jälkeen toppari menee vetää avokkaalla keitaa naamaan ja sanoo vittu jos ei kiinnosta prässätä suunnitelman mukaan niin sit vaihtoon. Kärjistetysti.

Oikea aikainen prässi ja linjojen etäisyydet toisistaan on se avain. Virheitä tulee ja joskus prässi pelataan ohi mutta se miten puolustuslinja siihen reagoi on se avain. Tämä sama ongelma toistuu tosi usein poolissa.

Joskus pitää yläkerran tajuta vetäytyä ja ottaa myöhempään vastaan jos huomaa että prässi ei tule onnistumaan kun etäisyydet pelaajilla on väärät.

Eli kyse on pelin lukemisesta ja siitä miten reagoidaan eri tilanteisiin. Ja Hendo pitää aika hyvin koko pakkaa kasassa kun on keskikentällä ja pitää huolen ettei sluibata omista hommista.

Jep. Eli siis periaatteessa sen topparilinjan tulee modernissa jengissä olla enimmäkseen (ja siis keskimäärin) korkealla. Hendosta olisi eilen ollut ehkä hyötyä. Tai sitten ei. Aika usein homma on sen kanssa niin, että huudellaan apuun kun ei pelaa, mutta kun pelaa huonosti huonossa joukkueessa, ei huudella sitten pahemmin mitään.

Osittain näin, mutta Henderson jostain syystä alkuaikoina yhdistettiin, Liverpoolin pelaavassa kokoonpanossa pahasti väärässä paikassa olevaan, Downingiin.  Vaikka potentiaali miehillä oli aina aivan eri tasolla

Varmaan jossain mielessä yhdistettiin, kun tulivat samassa rytäkässä isolla rahalla ja seuran meno ei siitä paljoa parantunut. Hendon ja Milnerin "floppistatuksen" isoin pointti on minulle, että molemmista/molemmille maksettiin suhteellisen isoja rahoja aikana, jolloin olisi pitänyt tosiasiallisesti vahvistaa jengiä pesunkestävillä huippupelaajilla. Hendon sijaan Liverpool olisi voinut hankkia vaikka Kevin de Bruynen ja niin edelleen.. Vertaus on tietysti hiukan epärealistinen ja hatusta heitetty, mutta periaatteessa siinä kohtaa rahat olisi pitänyt käyttää laadukkaammin. Tähän päälle vielä esim. Lallanaan ja Lovreniin uponneet miljoonat.. Lopulta Hendon ja Milnerinkin kohdalla homma natsasi ja oli myös Kloppin onni, että ne jengissä jo olivat tsemppaamassa ja liidaamassa.

Esim. Borini suurempi floppi kuin Keita tähän mennessä? Joko sinulla oli täydellisen epärealistiset odotukset Borinista tai et odota Keitalta juuri mitään.

Floppienkin vertailussa voisi olla edellä kirjoiteltuun viitaten hyvä ottaa huomioon konteksti. Ehkä Keita on rahassa mitattuna isompi floppi kuin Borini, mutta toisaalta se on myös CL ja PL-voittaja. Keita oli tullessaan hyvä hankinta ja jengi on kestänyt sen jonkinasteisen floppaamisen. Kun taas Borinin hankinnan aikaan kaivattiin kipeästi laatupelaajia ja täyttä paskaa saatiin.
potQball

Poissa Poissa


Vastaus #2748 : 08.04.2021 klo 08:00:36

Esimerkiksi jumalainen Henderson oli vuosikausia jonkin sortin floppi. Milner samoin.

Siis missä vaiheessa ilmaisella tullutta Milneriä on pidetty floppina?
EdgarD

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suora yhteys


Vastaus #2749 : 08.04.2021 klo 08:56:12

Siis missä vaiheessa ilmaisella tullutta Milneriä on pidetty floppina?

En muista myöskään, että Milneriä olisi pidetty floppina. Sen sijaan Hendo oli parikin kertaa lähellä joutua luiskaan kun taso ei riittänyt vastaamaan odotuksia. Jossain vaiheessa Hendo nousi kuitenkin joukkueen henkiseksi johtajaksi ja sitä kautta sementoi paikkansa keskikentän keskellä.

On myös muistettava, että tuossa floppilistassa on kahdenlaisia "floppeja": on niitä, joiden taso tai pelitapa ei yksinkertaisesti sopinut Liverpoolin tyyliin, ja sitten on niitä joiden fysiikka ei lopulta kestänyt Valioliigan tasoa ja kiivasta pelirytmiä.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2021 klo 08:58:46 kirjoittanut EdgarD »

 
Sivuja: 1 ... 109 [110] 111 112
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa