FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.04.2021 klo 03:52:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 110 [111] 112
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2020/21  (Luettu 351368 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Dagger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Apollo, Hyps,FC TPS, LFC


Vastaus #2750 : 08.04.2021 klo 08:56:35

Siis missä vaiheessa ilmaisella tullutta Milneriä on pidetty floppina?

No ei missään vaiheessa.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #2751 : 08.04.2021 klo 09:06:47

Milner ei ehkä ole Pepsiä, mutta hän tekee hyvin vähän virheitä ja kun hänet laittaa kentälle, tietää yleensä mitä saa. Sellaisia pelaajia ei ole koskaan missään joukkueessa liikaa.

Vertauksena ehkä yllättävä, mutta jotenkin em. suhteessa tulee mieleen Bayernissa iät ja ajat pelannnut Javi Martinez. Hän alkaa jo olla ehtoopuolella uraansa eikä kovin paljon saa enää peliaikaa, mutta tullessaan kentälle on aina luotettava. Jotkut pelaajat vanhenevat tyylikkäästi. Milner on minusta oiva esimerkki tästä.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2752 : 08.04.2021 klo 11:11:06

En muista myöskään, että Milneriä olisi pidetty floppina. Sen sijaan Hendo oli parikin kertaa lähellä joutua luiskaan kun taso ei riittänyt vastaamaan odotuksia. Jossain vaiheessa Hendo nousi kuitenkin joukkueen henkiseksi johtajaksi ja sitä kautta sementoi paikkansa keskikentän keskellä.

On myös muistettava, että tuossa floppilistassa on kahdenlaisia "floppeja": on niitä, joiden taso tai pelitapa ei yksinkertaisesti sopinut Liverpoolin tyyliin, ja sitten on niitä joiden fysiikka ei lopulta kestänyt Valioliigan tasoa ja kiivasta pelirytmiä.

Joo. Kuten tuossa lainatussa kirjoituksessani maalailen, floppaamisen käsite on tietysti aina tulkinnanvarainen ja aikasidonnainen. Mutta Milnerin tullessa oltiin tilanteessa, jossa sisään odoteltiin taas kerran uutta Suarezia ja ennen kaikkea poistuneen Gerrardin korvaajaa jne. Saatiin Bentekeä, Ingsiä ja  Milneriä joka tuli ainakin sen aikaisten juttujen perusteella Liverpooliin, koska Rodgers oli lupaillut roolia keskikentällä laitapelaamisen sijaan. Sisään tuli myös toki Firmino, jota Rodgers peluutti laiturina ja jossain pelissä oikeana pakkinakin muistaakseni. Se alkukausi meni miten meni, joten kyllä silloin heti Milnerin uran kärkeen yleinen fiilis sitäkin kohtaan oli aika nihkeä. Ilmaisena siirtona Milnerille myös maksettiin aika isoa palkkaa, mikä osaltaan herätti ja herättää edelleen vähän epäreiluakin kritiikkiä.

Klopp taas siirsi seuraavalla kaudella Milnerin vasemmaksi pakiksi. Pelasi sillä paikalla urhoollisesti uhrautuen ja monipuolisuuttaan osoittaen, mutta oli about liigan heikoimpia puolustajia ainakin ohitusten määrässä ja varmaan aika moni muistaa sen lämpimän tunteen, kun ajoi hyökkäyspäässä päätyyn ja käänsi pallon oikealle jalalleen ja keskitti päin ensimmäistä vastustajaa. Tuokin kausi meni siis todellisuudessa vähän niin ja näin, vaikka tietysti siitä monipuolisuudesta ja tiimin eteen uhrautumisesta pitää antaa pisteitä. Yleisesti ottaen taso ei siis kuitenkaan riittänyt. Kausi kuitenkin päättyi tunnetusti jokseenkin positiivisella vireellä, joten koko jengin ja Milnerinkin uraa koskeva fiilispuoli alkoi kääntyä positiivisen puolelle. Pyttyjen myötä on arvostusta alkanut tulla ja ihan hyvä niin. Jos taas homma olisi jatkunut Rodgersin ajan viitoittamalla tiellä ja pelaajapolitiikalla, olisi Milnerinkin hankinta varmaan jäänyt aika paljon vähemmälle arvostukselle. Kaikilla meillä Liverpool-faneilla on näitä kokemuksia "ihan ookoo"-pelaajista, joista/joille on maksettu isoja rahoja loppupeleissä tyhjästä viimeisen 30 vuoden ajalta. Lallana on tästä kenties Milneriäkin parempi esimerkki. Oli kaikkiaan ihan hirveä hankinta. Vei ison osan taas kerran aika rajallisesta siirtokassasta, eikä ollut missään vaiheessa aidosti tarpeeksi hyvä pelaaja, vaikka sen muutaman kuukauden pirteän jakson veti Kloppin tokalla kaudella.

Toistan taas kerran, että esim. Hendo ja Milner ovat valioliigatasolla erittäin hyviä ja tärkeitä pelaajia. Ilman niitä ei olisi näitä pyttyjä voitettu. Mutta toisaalta niiden kanssa olisi toisissa olosuhteissa voitu myös kyntää 5 vuotta sijoista 4-8, kuten ennen Kloppia. Klopp taas hankki suhteellisen lyhyessä ajassa näiden peruspalasten ympärille suhteellisen pienellä kokonaisbudjetilla niin paljon laatua, että homma lähti lentoon ja kaikkien osakkeet nousivat merkittävästi. Näkemykseni on, että ilman duunariosastoa ei olisi pyttyjä, mutta toki duunariosasto hyötyy aika lailla siitä, että edessä pelaa vaikka Salah vähän vajaalla maali per peli-tahdilla, vai mitä sillä nyt onkaan. Ja maali per peli on yksinkertaisesti vaikeampi homma toteuttaa kuin tehdä liukkari naama edellä, vaikka molemmista toki saa varsinkin saarilla isot aplodit yleisöltä. Olosuhteet vaikuttavat aina merkittävästi erilaisten pelaajien "arvoasteikkoon", mutta mielestäni pelkästään voitetut palkinnot eivät kerro suoraan kieltä pelaajan x tai y tasosta sinänsä. Ja toisaalta monesti on siis niin, että joukkueen tilanne ja taso vaikuttaa myös "floppaamiseen". Keita oli tullessaan idioottihyvä hankinta, mutta ei ole onnistunut. Henderson oli tullessaan ehkä siihen jengiin vähän liian kallis ja kesy hankinta, mutta on pitemmän päälle erilaisten vaiheiden jälkeen onnistunut. Tavoitteena olisi lähtökohtaisesti, että idioottihyvä hankinta onnistuisi lähes välittömästi, kuten vaikka Virgil tai Alisson.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2021 klo 11:17:05 kirjoittanut Pesso »
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #2753 : 08.04.2021 klo 11:20:30

Pakkohan niitä HG-pelaajiakin olla. En kyllä pitäisi Lallanaa "hirveänä" hankintana vaikka ei toki ollut mikään hittikään. Milnerkin laittoi UCL:än syöttöennätyksen uusiksi vaspan tontilta.

Edit. nyt meni näköjään kaudet sekaisin, tuolla "ennätyskaudella" Milner pelasikin pääasiassa jo keskikentällä.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2021 klo 11:26:37 kirjoittanut Nutmeg »
potQball

Poissa Poissa


Vastaus #2754 : 08.04.2021 klo 11:29:02

Milnerin heikkous taitaa taas olla pääosin passissa :D Aika puujalalta vaikuttaa Pesson kuvailun mukaan tuo ucl:n yhden kauden syöttöennätyksen rikkoja.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2755 : 08.04.2021 klo 11:33:30

Esim. Borini suurempi floppi kuin Keita tähän mennessä? Joko sinulla oli täydellisen epärealistiset odotukset Borinista tai et odota Keitalta juuri mitään.

Eri aikakausien pelaajia on toki hankala arvioida keskenään, kuten on todettu. Borinin kohdalla on kuitenkin hyvä muistaa, että italialainen oli kesän 2012 ykköshankintoja yhdessä Joe Allenin kanssa ja toinen näistä Rodgersin "omista" pelaajista joiden odotettiin sopeutuvan suhteellisen nopeasti joukkueeseen (ja valioliigaan). Borini oli myös pelaaja, joka Kuytin, Bellamyn ja Maxin poistumisen jälkeen oli tulossa suoraan avaukseen. Italialainen oli siis siinä vaiheessa se Liverpoolin hyökkäyspään pelaaja #2 Luis Suarezin jälkeen. Loukkaantumisethan pilasivat Borininkin uran, mutta silti se että tuloksena oli lopulta 2 valioliigamaalia Poolin paidassa, on aikamoinen floppaus tuon statuksen hankinnalta. Ehkä kuvaavinta italialaisen Pool-urassa on se, että teki suurimmat urotekonsa Poolin eteen lainapestillään Sunderlandissa.

Ja tosiaan Borini maksoi vain pari miljoonaa vähemmän kuin Balotelli ja kun tuon suhteuttaa seuran tulojen nousuun, niin Borini oli siirtosummaltaan suhteellisesti jopa kalliimpi kuin Super Mario. Ehdottomasti hän siis kuuluu floppeihin.

E: Näköjään ero olikin 5 miljoonaa puntaa, mutta siitä huolimatta Borini oli siirtosumman puolesta suhteellisesti vähintään yhtä kallis kuin Balotelli. Toki Marion palkka oli muistaakseni ihan eri luokkaa ja odotuksetkin toki erilaiset, mutta kyllä nuo molemmat kuuluvat floppeihin. Balotelli niihin seurahistorian kaikkien aikojen suurimpiin floppeihin ja Borini vain floppeihin.

Naby Keita voisi hyvin olla todella monessa muussa seurassa yksi kaikkien aikojen floppeja, mutta Liverpoolilta valitettavasti löytyy historiastaan näitä monia miljoonia maksaneita pelaajia joiden hyöty on ollut olematon. Nabysta on kuitenkin ajoittain ollut ihan aitoa hyötyä Poolille ja parhaimmillaan vetänyt huikeitakin matseja, minkä takia minä en millään voi nähdä hänen kuuluvan samaan kastiin Mario Balotellin, Iago Aspasin tai Lazar Markovicin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2021 klo 11:36:14 kirjoittanut Lord Bendtner »
EdgarD

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suora yhteys


Vastaus #2756 : 08.04.2021 klo 11:34:10

Milner ei ehkä ole Pepsiä, mutta hän tekee hyvin vähän virheitä ja kun hänet laittaa kentälle, tietää yleensä mitä saa. Sellaisia pelaajia ei ole koskaan missään joukkueessa liikaa.

Vertauksena ehkä yllättävä, mutta jotenkin em. suhteessa tulee mieleen Bayernissa iät ja ajat pelannnut Javi Martinez. Hän alkaa jo olla ehtoopuolella uraansa eikä kovin paljon saa enää peliaikaa, mutta tullessaan kentälle on aina luotettava. Jotkut pelaajat vanhenevat tyylikkäästi. Milner on minusta oiva esimerkki tästä.

Tässä olen kyllä hieman eri mieltä varsinkin nyt kuluneen surkean kauden aikana. Milnerille on tullut poikkeuksellisen paljon virheitä ja huonoja pelejä, miksi hänet on myös vaihdettu pari kertaa kentältä. Kertoo kuitenkin miehen tasosta, että vasta tässä vaiheessa alkaa lipsua kun todennäköisesti viimeisiä viedään huipputasolla. Sitä vuoden-parin takaista "Hames" Milneriä ei ole nyt viime aikoina oikein näkynyt, mutta vielä toki ehtii.

Muilta osin ollut kyllä Mr. Reliable ja tosiaan on pelannut melko pyyteettä kaikilla pelipaikoilla mitä tarjolla on ollut.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2757 : 08.04.2021 klo 11:44:17

Tässä olen kyllä hieman eri mieltä varsinkin nyt kuluneen surkean kauden aikana. Milnerille on tullut poikkeuksellisen paljon virheitä ja huonoja pelejä, miksi hänet on myös vaihdettu pari kertaa kentältä. Kertoo kuitenkin miehen tasosta, että vasta tässä vaiheessa alkaa lipsua kun todennäköisesti viimeisiä viedään huipputasolla. Sitä vuoden-parin takaista "Hames" Milneriä ei ole nyt viime aikoina oikein näkynyt, mutta vielä toki ehtii.

Muilta osin ollut kyllä Mr. Reliable ja tosiaan on pelannut melko pyyteettä kaikilla pelipaikoilla mitä tarjolla on ollut.

Jokseenkin samaa mieltä. Milnerillä on nimittäin ollut pikkuhiljaa jo vaikeuksia oman hidastumisensa kanssa, eikä ole ihan pystynyt sopeuttamaan pelaamistaan tarvittavalla tavalla. Liverpoolin pelitapa myös asettaa vaatimuksia joita 35-vuotiaan ja 559 matsia Valioliigassa pelanneen Hamesin on enää vaikea täyttää ihan fyysisistä syistä johtuen. Kaikkien aikojen tilastossa Milnerin edellähän ovat enää Gareth Barry, Ryan Giggs, Frank Lampard ja David James. Noistakin David Jamesin Milner ohittanee ensi kauden aikana suurella varmuudella. Lisäksi edellä mainituista erityisesti Barry ja Giggs siirtyivät uransa loppuvaiheessa Milneriin verrattuna vähemmän kuluttavampiin ja vähemmän repiviin rooleihin. Taaksehan ovat jääneet jo Paul Scholesit, Steven Gerrardit, Michael Carrickit ja Ray Parlourit. Mielestäni voidaankin pitää jopa pienenä ihmeenä että Milner yhäkin tällä tasolla sinnittelee.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2758 : 08.04.2021 klo 12:31:04

Pakkohan niitä HG-pelaajiakin olla. En kyllä pitäisi Lallanaa "hirveänä" hankintana vaikka ei toki ollut mikään hittikään. Milnerkin laittoi UCL:än syöttöennätyksen uusiksi vaspan tontilta.

Edit. nyt meni näköjään kaudet sekaisin, tuolla "ennätyskaudella" Milner pelasikin pääasiassa jo keskikentällä.

Pakko on tosiaan olla HG-pelaajia. Sitähän minä jollain tasolla tuossa viimeisessä kappaleessa osaltaan maalailinkin. Mun pointti edelleen vahvasti se, että esimerkiksi Hendon, Milnerin ja Lallanan hankintojen aikaan olisi rahat tulleet ehkä paremmin käytetyksi vaikka nyt Kevin de Bruyneen, joka jossain vaiheessa varmaan olisi ollut saatavilla jollain 20 millin hujakoilla. Tai johonkin vastaavaan. Lallana varsinkin oli sen kesän isoin hankinta ja varmaan oli aika selvää heti alusta, että ihan kultasuoneen ei osuttu. "Hirveä" ei nyt ole ehkä oikea sana, mutta aika huono diili tuo kyllä oli, jos miettii mitä samalla rahalla olisi saatu.

Nyky-Liverpool taas on tässä ja nyt siinä jamassa, että rahaa voidaan käyttää joukkueen täydennysmiehiin ja muihin miehistön "säätöihin". Esimerkiksi Thiago on hyvä esimerkki. Ei hankittu joukkueen perustekemisen pilariksi karvaamaan, vaan spesialistiksi erityisesti otteluihin, joita hallitaan. Jos Thiago olisi ollut Kloppin eka hankinta, olisi voinut fiilis siitä olla vähän erilainen. Eikä tämä sikäli ole välttämättä passista kiinni. Erilaisia "floppeja" on ollut kaikilta ilmansuunnilta vaikka nyt Borini tai Aspas jne. Nyt on kuitenkin niin, että joukkueessa on enää jäljellä "vanhoja" pelaajia, jotka sattuvat olemaan brittejä.

Milnerin heikkous taitaa taas olla pääosin passissa :D Aika puujalalta vaikuttaa Pesson kuvailun mukaan tuo ucl:n yhden kauden syöttöennätyksen rikkoja.

Vastaan poikkeuksellisesti pölhöön onelineriin. Ei minulla ole yksilötasolla mitään brittejä vastaan. Mutta on ihan selvä asia, että Valioliigan markkina-asemasta johtuen brittipelaajat ovat vähän erilaisessa raossa kuin vaikka brassit. Maailman rikkaimmissa futisseuroissa on pakko olla vähintään muutama lädi. Se aiheuttaa tähän tarkasteluun jo automaattisen epäsuhdan. Toinen juttu on tietysti sitten se, että totta kai se on helpompi kehittyä ja pelailla kotoisessa liigassa ja nousta sitä kautta jopa koko lajin kaapin päälle nostelemaan pyttyjä. Ei useinkaan tarkoita sitä, että nämä eivät olisi riittävän hyviä pelaajia, mutta koska riittävän hyvän HG-pelaajan tiellä on usein käytännössä vähemmän esteitä, kuin laivalla rahdattujen, on yhtälö keskimäärin luultavasti sellainen, että ulkoa tuotujen taso on korkeampi, jotta ovet vaikka Liverpooliin ovat auenneet. Kolmanneksi lädipelaajien arviointiin vaikuttaa valioliigassa media ja yleinen mielipide. Ei sitäkään pääse karkuun. Englanti on valtakieli ja me kaikki sitä enemmän ja vähemmän osaamme. Näin ollen jonkun James Pearcen levikki on valtava ja kun James omista fiiliksistään lähtien sanoo, että Trent A-A on maailman paras pakki, me aika helposti uskomme sen kummemmin asiaa pohtimatta. Todellisuudessa maailman parasta pakkia ei ole edes yksiselitteisesti olemassa ja jos on, niin ehdokkaita lienee maailman kilpailluimmassa lajissa aika monta. Brittipelaajia tulee siis vääjäämättömästä kotiinpäinvedosta johtuen arvioida aina jonkun sortin suodattimen läpi.

Ja mitä Milner-debaattiin tulee.. on hauska, että vastaväittäjät pelaavat siinä skabassa itsensä aina ihan järkyttävään pussiin. Eihän Milner ole edes Liverpoolissa avauksen vakiopelaaja ollut missään vaiheessa Kloppin aikana. Gini on sen paikalla. Jos taas aletaan käymään väittelyä siitä, että onko Gini tai esim. Matip jotenkin poikkeuksellisen huikea jalkapalloilija, niin voipi olla ettei tämä ihan yhtä kauan kestä kuin "rehdillä" passilla varustettuja pelaajia koskevat. Ja Wijnaldum on todella hyvä pelaaja, mutta runkomiehistöä lähtökohtaisesti sekin. Juuri Matipin tai Ginin kohdalla lädikortti usein paljastuu aika tehokkaasti.          
« Viimeksi muokattu: 08.04.2021 klo 12:33:15 kirjoittanut Pesso »
potQball

Poissa Poissa


Vastaus #2759 : 08.04.2021 klo 12:56:29

Ja mitä Milner-debaattiin tulee.. on hauska, että vastaväittäjät pelaavat siinä skabassa itsensä aina ihan järkyttävään pussiin. Eihän Milner ole edes Liverpoolissa avauksen vakiopelaaja ollut missään vaiheessa Kloppin aikana.

15/16 kaudella valioliigassa 28 kertaa avauksessa, kerran penkillä ja yhdeksän matsia loukkaantuna.

16/17 avauksessa 36 kertaa ja kaksi matsia missasi loukkaantuneena.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2760 : 08.04.2021 klo 13:56:34

15/16 kaudella valioliigassa 28 kertaa avauksessa, kerran penkillä ja yhdeksän matsia loukkaantuna.

16/17 avauksessa 36 kertaa ja kaksi matsia missasi loukkaantuneena.

15/16 Klopp tuli lokakuussa. 16/17 pelasi vasempana pakkina. Pieni virhe toki tuon 16/17 osalta minulta, mutta tuskin muttaa peruspointtia ja peliminuuttien kehityskäyrä on sen jälkeen aika selkeä.
potQball

Poissa Poissa


Vastaus #2761 : 08.04.2021 klo 14:14:42

15/16 Klopp tuli lokakuussa. 16/17 pelasi vasempana pakkina. Pieni virhe toki tuon 16/17 osalta minulta, mutta tuskin muttaa peruspointtia ja peliminuuttien kehityskäyrä on sen jälkeen aika selkeä.
  Esim. 17/18 ucl:n pudotuspeleissä Milner aloitti kaikki pelit keskikentän kolmikossa. Eli täyttä skeidaahan tuo sun väite taas oli :D Se että 35v ajokoiran minuutit ovat vähentyneet on varmasti kaikkien etu.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #2762 : 08.04.2021 klo 14:18:49

Poolilla on yhdeksän pelaajaa, joiden sopimus päättyy tällä haavaa 2023:

van Dijk
Fabinho
Henderson
Keita
Ox
Shaqiri
Mane
Salah
Firmino

Itse tarjoaisin jatkosopimusta ensi kesänä VvDlle, Fabinholle, Hendolle ja Salahille. Muiden kohdalla seuraisin vähintään miten ensi kausi lähtee sujumaan ennen jatkosopimuksen tarjoamista. Onhan tuossa myös pelaajia, joista voisi ensi kesänä sopivan tarjouksen myötä luopua.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2763 : 08.04.2021 klo 15:23:18

  Esim. 17/18 ucl:n pudotuspeleissä Milner aloitti kaikki pelit keskikentän kolmikossa. Eli täyttä skeidaahan tuo sun väite taas oli :D Se että 35v ajokoiran minuutit ovat vähentyneet on varmasti kaikkien etu.

Aloitti tuolla kaudella liigassa 16 ottelua, eikä rekordissa näy loukkaantumisia. Lähtökohtaisella avauksen kolmikolla Hendo-Gini-Can taas oli vammoja. Varsinkin Canilla ja Hendolla. Että sellaista skeidaa taas. UCL:n loppupeleissä oli tosiaan lähinnä Emre Canin loukkaantumisen myötä avauksessa. 17/18 Keita oli jo ostettu ensi kaudeksi ja myös Fabinho hankittiin kesällä. Eli ehkä Klopp ei ihan erityisen tyytyväinen keskikentän vaihtoehtoihin tuossa kohtaa ollut.
Birkenhead Boozer

Poissa Poissa


Vastaus #2764 : 08.04.2021 klo 22:29:56

Aloitti tuolla kaudella liigassa 16 ottelua, eikä rekordissa näy loukkaantumisia. Lähtökohtaisella avauksen kolmikolla Hendo-Gini-Can taas oli vammoja. Varsinkin Canilla ja Hendolla. Että sellaista skeidaa taas. UCL:n loppupeleissä oli tosiaan lähinnä Emre Canin loukkaantumisen myötä avauksessa. 17/18 Keita oli jo ostettu ensi kaudeksi ja myös Fabinho hankittiin kesällä. Eli ehkä Klopp ei ihan erityisen tyytyväinen keskikentän vaihtoehtoihin tuossa kohtaa ollut.

Tai sitten Klopp ajatteli jo tulevia kausia myös.

Toinen asia on kotimaiset cupit ja niissä pärjäämättömyys Kloppin aikana. Ilmeisesti ei ainakaan Kloppin mielestä ole ollut riittävän leveä rosteri Poolilla,
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2765 : 08.04.2021 klo 22:39:13

Tai sitten Klopp ajatteli jo tulevia kausia myös.

Toinen asia on kotimaiset cupit ja niissä pärjäämättömyys Kloppin aikana. Ilmeisesti ei ainakaan Kloppin mielestä ole ollut riittävän leveä rosteri Poolilla,

Joo, varmasti ajateltiin tuleviakin. Tuossa nyt oli vaan kyse suht lapsellisesta kikkelimiekkailusta koskien sitä, onko Milner  millään kaudella ollut Kloppin ”ykkösavauksessa”. Evidenssi vähän viittaisi, että ei ole, paitsi toki se vaspa-kausi. Ei tarkoita, että olisi paska pelaaja, mutta ehkei ihan managerimme ykkösvaihtoehtokaan kaikkien ollessa kunnossa.
RehtiKärsä

Poissa Poissa


Vastaus #2766 : 09.04.2021 klo 03:26:31

Floppienkin vertailussa voisi olla edellä kirjoiteltuun viitaten hyvä ottaa huomioon konteksti. Ehkä Keita on rahassa mitattuna isompi floppi kuin Borini, mutta toisaalta se on myös CL ja PL-voittaja. Keita oli tullessaan hyvä hankinta ja jengi on kestänyt sen jonkinasteisen floppaamisen. Kun taas Borinin hankinnan aikaan kaivattiin kipeästi laatupelaajia ja täyttä paskaa saatiin.

Ei ole millään tavoin tarkoitus vittuilla, tai turhaan jatkaa jankutusta näistä flopeista, mutta tässä kohtaa en ihan tarkkaan vaan ymmärrä, missä määrin tässä lainauksessa mainittu konteksti pitäisi ymmärtää. Borini nyt oli Borini ja Keita on Keita, mutta jos oikein muistan sinne n. 10 vuoden takaiseen aikaan, niin ei Borinin kohdalla odotukset tainneet ihan samanlaiset edes ollakkaan, mitä Keitan kohdalla ovat olleet.

Borini tuli AS Romasta Liverpooliin n. €13m siirtosummalla, missä oli parissa kaudessa kerännyt Serie A:ssa 26 pelissä hyvät 10 maalia. Pääsarjassa oli pelejä kuitenkin aika vähän, Chelseassa pelasi aiemmin kahdeksassa pelissä maaleitta, mutta minutteja en jaksa noiden pelien osalta tarkistella. Melko vähän siis pääsarjapelejä alla, mutta kai tuossa potentiaalia nähtiin, kun oli kuitenkin jo aiemmin Saarilla aikaa viettänyt, niin ihan tuntematon osoite ei ollut. En millään muista, oliko Borini jo Edwardsin hankintoja, vai oli tuolloin vielä se surullisen kuuluisa "transfer committee" voimissaan, mutta ehkä Borini oli jollakin asteella moneyball hankinta, tai sitten ei, mutta metsään meni kaikki tyynni. Liverpoolissa kaikkiaan 33 peliä tehot 3+3. Todettakoot nyt vielä, että olihan Liverpool seurana vielä eri kuin nyt ja myös pelaajisto on hieman vahvempi nyt kuin Borinin aikana. Vai onko tämä vaan tilannetta pahentava tekijä, kun pelejä ei kertynyt edes silloin, kun samoista paikoista kilpaili esim. Balo, lasinilkka-Sturridge ja Lambert?! Vai oliko syy Brendanissa? Ensimmäisellä kaudellahan Borini oli saikulla 21 peliä. Borinin kohdalla voidaan mainita vielä se, että vaikka floppasi ja osto siinä suhteessa totaalinen huti Liverpoolin osalta olikin, niin Boriniin upposi lähinnä vain palkkakuluja, koska Liverpool sai Sunderladilta ensin kauden lainasta n. €1,8m ja lopulta myynnistä heille €10,7m, eli Liverpool melkein pumppasi Sunderlandilta tuosta omasta n. €13,3m ostohinnastaan takaisin €12,5m.

Tuohon Borinin aikaan Liverpoolin houkuttelevuus ei tainnut olla ihan vielä sillä tasolla, mitä se on nyt, ja on ollut ehkä n. pari viime vuotta tähän päivään asti. Varmasti silläkin on osansa noiden floppien määrän suhteen, kuten myös osaltaan koko seuran taloudelisen tilanteen osalta, ja siihen päälle vielä ne kaikki muut perseilyt pukuosastolla vuosikymmenten vanhan homeen seassa, niin onhan tilanne nyt aivan toinen.

Nabyn tapauksen varmaan kaikki muistaa paljon paremmin ja ainakin itselle n. €60m/£54m maksanut peluri edustaa sitä kaliberia, jolta on hintansa ja palkkansa puolesta lupa odottaa isoja tekoja. Itse en ole niitä nähnyt kuin välähdyksittäin ja Naby on tosiaan sentään Liverpoolin historian kolmanneksi kallein hankinta, vain n. £2m halvempana kuin Alisson. Nabylla oli allaan RBS:n riveistä tehot 20+11 yhteensä 81 pelistä ja RBL:n riveistä 17+15 yhteensä 71 pelistä. Tähän asti Liverpoolin paidassa pelejä on kertynyt 76 ja tehoja 7+4. Ainahan nuo tehotkaan ei kerro ihan täyttä kuvaa siitä, miten hyvin pelaaja on pystynyt hyödyttämään joukkuettaan, mutta jos Naby olisi ollut tasaisemmin niiden ajoittain nähtyjen todella hyvien otteiden tasolla, niin olisihan sillä kaiken järjen mukaan enemmän tehoja Liverpoolin paidassa. Ehdottomasti hyvää Nabyn otteissa Liverpoolissa on ollut se, ettei kortteja ole heilunut siihen tahtiin kuin esim. Leipzigissa. Huolestuttavinta Nabyn kohdalla on kuitenkin se, että tilastoissa lukemat pelattujen pelien osalta laskevat kausi kaudelta.

Kausi 20/21 pelit PL+CL yht. 14, tehot 0+0
Kausi 19/20 pelit PL+CL yht. 22, tehot 3+3
Kausi 18/19 pelit PL+CL yht. 31, tehot 3+1

Tuli vähän pitkä johdanto, että päästään Nabyn kohdalla kontekstissa siihen, että vaikka Naby onkin voittanut nyt sekä PL:n että CL:n Liverpoolin paidassa, joista Borini ei päässyt nauttimaan, niin mietin kuitenkin Nabyn panosta näihin voitettuihin pokaaleihin. CL-voiton osalta ainakin tämä vähän mietityttää. Liverpool pelasi 13 peliä, joista Naby pelasi kuudessa pelissä yhteensä 244 min. ja teki yhden maalin ainoana tehonaan. Se maali oli 1-0 maali Porton verkkoon 2-0 voitossa kvartsien ekassa osassa. Tuo peli olikin sen CL-kauden ainoa 90 min. Nabylle. Kauden 13 pelistä Naby ei pelannut lainkaan 7 pelissä loukkien(4) ja penkillä(3) istumisen johdosta. Aivan toiset kaverit ratkaisivat esim. sen toisen osan voiton Barcaa vastaan. Naby missasi tuon pelin ja finaalin loukkiin.

Viime kaudella Liverpool varmisti matemaattisestikin lopullisesti mestaruuden Cityn tappioon Chelsealle 25.6. ja tuohon päivämäärään mennessä Liverpool oli pelannut PL:ssa 31 peliä. Naby ei pelannut noista 31 pelatusta pelistä 20 pelissä loukkien(11) ja penkillä(9) istumisen takia. Lopuissa 11 pelissä, joissa pelasi, peliaikaa tuli yhteensä 439 min. kaikkiaan siten siis 990 mahdollisesta minuutista, jos oikein nuo Nabyn pelaamat minuutit laskin. Noista 11 pelin 990 mahdollisesta minuutista 439 min. on 44%. Noissa 11 pelissä Nabyn tehot oli yhteensä 1+1, jotka tulivat joulukuussa 7. päivä pelatussa vieraspelissä Bournemouthia vastaa 0-3 voitossa. Samainen peli oli kauden ainoa Nabyn pelaama täyden 90 min. peli.

Tällä koko jargonilla tahdoin tuoda esiin sen, että vaikka Naby onkin voittanut nuo mestaruudet, niin en oikein hyvällä tahdollakaan saa Nabya kovin ratkaisevaksi pelaajaksi noiden mestaruuksien kannalta, vaikkei siitä tuossa lainatussa osassa ei ollutkaan alunperin kyse. Minusta vaan tuo konteksti tuossa kohtaa mestaruuksien osalta mainittuna jää vähän vajaaksi ilman noita tilastoja, mutta hei, se on vain minun näkemys asiasta. Itse näen kuitenkin kontekstin tuossa suhteessa laajempana käsitteenä, enkä vain noiden mestaruuksien voittajana. Samaiset mestaruudet ovat voittaneet muutamat muutkin pelaajat joita voidaan pitää floppeina, mutta huomattavasti halvempina kuin Naby. Ja se huono puoli Nabyn suhteen on vielä olemassa, että Liverpool tulisi tuskin millään muotoa saamaan omiaan takaisin, jos vaikka nyt kesällä päättäisivät Nabyn myydä. Tuskin tuon takia myyvätkään ja siksi on erittäin toivottavaa, että Naby pysyisi jatkossa ehjänä, ja pystyisi ensi kaudella oikeasti auttamaan otteillaan Liverpoolia niissä peleissä, jotka hänen on edes mahdollista pelata tammikuussa olevan AFCONin takia.

Milneriin liittyen on pakko todeta se, että tavallaan onneksi hän on Liverpoolissa ollut, kun on hyväksynyt kuitenkin peluutuksensa esim. siellä vaspana, vaikkei olekaan ollut aina rooliinsa tyytyväinen. Kuten muut ovat jo edellä todenneet, niin palkka on toki iso, mutta eipä olisi tullut ilmaiseksi ilman sitä isoa palkkaa. Lehtijuttujen perusteella Milneristä on kenties ollut myös hyödyksi roolimallina nuorille pelikentän ulkopuolella, mutta se on nyt vaan pientä bonusta monikäyttöisyytensä päälle, vaikkei se kaikkein kirkkain timantti olekaan pelitaitojensa puolesta.

Floppeihin liittyen pitää aina myös muistaa, että joskus vaan jossain jengissä joistain syistä ei lähde kulkemaan ei sitten millään, mutta toisaalla saattaakin taas tämän jälkeen kulkea. Otetaan nyt vaikka @LordBendtner listalta kiinni nimet Iago Aspas ja Luis Alberto. Aspas vietti Liverpoolista lähtönsä jälkeen kauden Sevillassa, missä ei myöskään kulkenut. Palasi sen kauden jälkeen Celtaan ja sitten onkin taas LaLigassa syntynyt tehoja tahtiin 14+5, 19+4, 22+5, 20+6, 14+3 ja tälläkin kaudella 33 -vuotiaana(elokuun 1. päivä tulee 34v täyteen) tähän mennessä 10+10. Kyse on tietenkin "vain" Celtasta, eikös se perustelu näin tule kuulumaan, mutta kuitenkin. Aspas oli Liverpoolille n. €10.8m siirtosumman arvoinen huti, mutta saivat sentään n. €6m siirrosta Sevillaan.

Liverpool maksoi 2013 Luis Albertosta Sevillalle n. €8m, kun transfermarktin mukaan pelaajan tuolloinen markkina-arvo oli €5m. Liverpoolissa ei hänelläkään tosiaan kulkenut ja lopulta 2016 Liverpool myi pelaajan Lazioon n. €4m siirtosummalla, joka oli tuolloin samaisen lähteen mukaan myös hänen markkina-arvonsa. Laziossakin ensimmäisellä kaudella vähän pelattuja minuutteja, mutta sittemmin on kulkenut jokseenkin paremmin, kun ensin kaudella 17-18 Serie A:ssa tehot 11+14, kaudella 18-19 vähän heikommin vain 4+5, mutta sitten taas viime kaudella 6+16. Tällä kaudella Laziolla on muutenkin ollut vähän vaihtelevaa, mutta nyt tehot ovat 8+0. Nyt tuon transfermarktin mukaan 28 -vuotiaan Luis Alberton markkina-arvo on €50m, kun se vuosi sitten oli parhaimmillaan €55m.

Toisinpäinkin näitä floppaamisia on tietenkin myös nähty ja eittämättä Coutinhon tapaus on Liverpoolin osalta niistä kokoluokassaan aivan ylivoimainen.

Oli miten oli, aina ne flopit ns. omassa jengissä tietenkin vituttaa, mutta tuskin niitä koskaan Liverpoolissakaan täysin nolliin millään saadaan. Spekuloitavaa riittänee siis jatkossakin, joten oletettavasti tulevatkin kausiketjut pysyvät elossa myös näiden tilanteiden johdosta.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #2767 : 09.04.2021 klo 06:58:36

Tässä olen kyllä hieman eri mieltä varsinkin nyt kuluneen surkean kauden aikana. Milnerille on tullut poikkeuksellisen paljon virheitä ja huonoja pelejä, miksi hänet on myös vaihdettu pari kertaa kentältä. Kertoo kuitenkin miehen tasosta, että vasta tässä vaiheessa alkaa lipsua kun todennäköisesti viimeisiä viedään huipputasolla. Sitä vuoden-parin takaista "Hames" Milneriä ei ole nyt viime aikoina oikein näkynyt, mutta vielä toki ehtii.

Muilta osin ollut kyllä Mr. Reliable ja tosiaan on pelannut melko pyyteettä kaikilla pelipaikoilla mitä tarjolla on ollut.

No joo, toki ikä ja kilometrit alkavat vaikuttaa Milneriinkin, enkä ole ihan jokaista Liverpoolin peliä nähnyt tällä kaudella. Niissä, jotka olen nähnyt, on Milner kuitenkin suoriutunut kohtalaisen hyvin, pari kertaa käytännössä virheittä. Mutta, mikään ei tietenkään ole ikuista. Asenne hänellä tosin säilynee loppuun asti ja sekin on jo aika paljon.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #2768 : 09.04.2021 klo 10:50:27

Ei ole millään tavoin tarkoitus vittuilla, tai turhaan jatkaa jankutusta näistä flopeista, mutta tässä kohtaa en ihan tarkkaan vaan ymmärrä, missä määrin tässä lainauksessa mainittu konteksti pitäisi ymmärtää. Borini nyt oli Borini ja Keita on Keita, mutta jos oikein muistan sinne n. 10 vuoden takaiseen aikaan, niin ei Borinin kohdalla odotukset tainneet ihan samanlaiset edes ollakkaan, mitä Keitan kohdalla ovat olleet.


Samaa mieltä analyysistäsi. Mun pointti on ensinnäkin, että Keita on hyvä pelaaja, jolla ei ole oikein lähtenyt. Borini oli oletettavasti jo lähdössä huonompi pelaaja, jolla ei oikein ollut mahdollisuuksiakaan onnistua. Toki Borini ei ole ehkä ihan paras esimerkki, koska oli siinä ehkä jonkin sortin ainesta. Ja ihan seuran kannalta totesin, että Keitan floppi ei ole onneksi venettä kaatanut. Borinin tai Lallanan kohdalla vene tavallaan vähän keikkui, koska olisi kipeästi kaivattu "pelastajaa". Tämä ei tietenkään poista sitä, että Keita ei ole ollut toivottu hankinta. Mutta nyt siihen on jossain mielessä ollut onneksi varaa. Ja tuo PL & CL -tittelien maininta on ehkä myös vähän kärjistys sikäli, että aika usein viitataan (tarpeettomasti) pelaajien voittamiin pokaaleihin, jos niiden ominaisuuksia analysoi kriittisesti. 

Ehdottomasti samaa mieltä myös siitä, että nuo jutut ovat usein siis kontekstisidonnaisia. Vaikkapa Alberto ja Aspas olivat hyviä pelaajia, jotka eivät vain onnistuneet. Ehkä valion pelityyli näytteli osaa ja osin ehkä Rodgersin kyvyttömyys sekä pelaajien oma tekeminen ja valmiudet tietysti myös. Kärjistäen olen joskus miettinyt, että vaikka lädimedia ja ekspertit muuta toitottavat, Aspas on maailman kovimmassa liigassa painanut paskassa jengissä samoja tehoja kuin joku Sterling tai Rashford valion kermaporukoissa. Helposti anglosentrisyyteen taipuvassa futismaailmassa näiden status tuppaa silti olemaan vähän erilainen. Tämä nyt siis lähinnä hassutteluna, jossa ehkä myös pieni totuuden siemen. Mutta tosiaan, kaikki flopit eivät ole huonoja pelaajia.
Zorbas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliigajoukkueet, joilla olosuhteet kunnossa


Vastaus #2769 : 09.04.2021 klo 23:58:37


Eikös Borini ollut Rodgersin suosikkeja Chelsean ajoilta ja voimakkaasti hänen ajamansa hankinta?
bergerinpatrik

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFCInter


Vastaus #2770 : 10.04.2021 klo 18:28:13

Ei sillä, ettei toi Liverpoolin peli oikein lähde kulkemaan, mutta Firminon maalin hylkäys oli kauden 11. Var-kääntö Liverpoolin vastaan. Kammottava määrä, noin pienissä marginaaleissa.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #2771 : 10.04.2021 klo 19:27:10

Ei sillä, ettei toi Liverpoolin peli oikein lähde kulkemaan, mutta Firminon maalin hylkäys oli kauden 11. Var-kääntö Liverpoolin vastaan. Kammottava määrä, noin pienissä marginaaleissa.

Näistähän ei tule marina loppumaan, vaikka Wengerin sääntömuutos tulisikin. Aina se raja on jossain, kuten on maaliviivallakin. Toki viivanpiirtelyssä pitää olla kuvamateriaalin kanssa sen verran tarkkana, että viivat on pikselilleen oikein, jos marginaali on pikselin leveyden verran, mutta suottapa siitä turhautuu muihin kuin korkeintaan kärkkyvään hyökkääjään.

Melko flegmaattisella esityksellä kolme pinnaa ja historiallisen huonon kotiputken katkaisu. Kelpaa. Keskiviikon peliin pitäisi kyllä melkoinen tasonnosto tehdä.
EloRinne

Poissa Poissa


Vastaus #2772 : 10.04.2021 klo 19:41:31

Keskiviikkona samalla avarilla mutta Gini & Milner <-> Thiago & Jones.
Done

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #2773 : 11.04.2021 klo 09:09:31

Keskiviikkona samalla avarilla mutta Gini & Milner <-> Thiago & Jones.

Jonesillahan oli jonkinlaista lihasvammaa joten saa nähdä onko vielä kunnossa. Todennäköisesti Thiago Milnerin tilalle ja Gini pitäisi paikkansa. Tosin en pidä mahdottomana, että heitetään koko hyökkäysnelikko avaukseen ja 4-2-3-1 jossa Thiago ja Fabinho pohjalla.

Liigan puolella tuosta top4 taistelusta tulee kyllä todella tiukka. Tottakai Euroopassa halutaan päästä mahdollisimman pitkälle, mutta tällä kaudella se ei olisi välttämättä niin iso isku jos nyt tiputaan ja loppukausi saataisiin levätä viikot ja keskittyä vain liigaan.
Evertonilla ja West Hamilla on ollut koko kauden se etu etteivät ole olleet mukana Euroopassa. Leicester ja Tottenham ovat jo tippuneet ja Chelsea on todennäköisesti vielä jatkamassa UCL:ssä.

Tämän päivän jälkeen ollaan taas vähän viisaampia kun West Ham ja Leicester pelaavat vastakkain ja toinen peli on Tottenham-ManU.
Leicester karkaisi voitolla jo 7p päähän joten tasapeli olisi ehkä se mukavin tulos tuosta.
sond

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #2774 : 11.04.2021 klo 20:59:02

Eikös tämä Dildoveljeskunnan voitto ole se paras tulos meille kuitenkin, eikä tasapeli....

 
Sivuja: 1 ... 110 [111] 112
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa