FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.02.2021 klo 22:59:31 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 39 [40] 41 ... 97
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2020/21  (Luettu 299060 kertaa)
5 jäsentä ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
Objective

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FMS


Vastaus #975 : 23.11.2020 klo 11:43:29

Kuinka junnu-/reservipitoisen jengin Pool voisi heittää UCL-matseihin?

Tuskin tuolla ketään junnudebytantteja tullaan avauksessa näkemään, mutta kierrätystä varmasti. Eiköhän ainakin Tsimikas, Williamsit, Origi ja Minamino löydy avauksesta. Toinen kaksikosta Matip-Fabinho ja Salah lisäksi, mikäli testit näyttävät negatiivista. Edellä mainittujen lisäksi Gini, Milner ja Jones jaksavat varmasti vetää isoja minuutteja.

Origi Minamino Salah
Milner Gini Jones
Tsimikas Fabinho Williams Williams
Ali
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #976 : 23.11.2020 klo 12:07:36


Kiitos! Siellähän on junnuja pilvin pimein. Jos jatkopaikka varmistuu ennen viimeistä kierrosta, niin sitten vaan täysjunnujoukkue kehiin.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #977 : 23.11.2020 klo 12:14:47

Leicester tulee toki olemaan tuolle hitaahkolle linjalle paha rasti. Ne ovat tavallaan hyvä jengi ja eritoten Vardy kurittaa yleensä korkealla linjalla pelaavia suurseuroja. Liverpoolin tehtävänä on kontrolloida peliä keskikentällä siten, että Vardy ei harppuunoihin pääse. Sivuhuomio, mutta erinomaisista otteistaan ja tehoistaan huolimatta Vardy ja koko Leicester on kuitenkin aavistuksen yliarvostettu juttu allekirjoittaneen mielestä. Koko jengin peli on kohta kymmenen vuotta valjastettu palvelemaan lähes ainoastaan Vardyn pääasiallisia vahvuuksia. Ja hyvin se on toki toiminut. Mutta toisaalta tämä on myös syy siihen, miksi Vardya tai Leicesteriäkään (yhtä maagista kautta, jolla pistesaldot ylipäätään olivat alhaiset, lukuun ottamatta) ei ole ihan kirkkaimmissa valoissa nähty. Tulee toki olemaan siis väsyneelle ja ehkä mentaalisesti vähän horjutetulle Liverpoolille paha rasti silti. Yhtä kaikki, jalkeille saadaan ihan hyvä jengi ja eritoten Thiagon myötä joukkue, joka pystynee juoksuttamaan vastuksesta mehut pois. 

Ja näinhän tämä aika lailla meni. Kloppin Liverpool on ihan saatanan hyvä joukkue. Piste. Leicester on Rodgersista ja pelaajamateriaalistaankin johtuen aika lailla yhden suht hyvän tempun unikorni. Palloa linjan taakse ja Vardy perään. Jos tätä ei tapahdu, ei tapahdu paljon muutakaan. Ja eilen Liverpool otti kokonaisvaltaisella pallon ja tilan hallinnallaan mehut pois. Linja oli oikealla korkeudella ja koko pakka lähes koko ajan siinä määrin tiiviinä, että tilaa pystysyötöille ei ollut syöttäjälle eikä juoksijalla. Todella upeaa pelaamista. Ei voi muuta sanoa.

Pelaajista voinee sanoa, että koko joukkue onnistui, eikä erityisen heikkoja lenkkejä ollut, vaikka Milner oli kyllä pakin roolissaan pari kertaa pahasti vietävänä. Jones oli myös suhteessa ikäänsä ja kokemukseensa nähden hyvä, mutta oli kyllä myös paikalla aina kun Pool pari kertaa oli vähän heikompi suorituksissaan. Muutaman kerran ei hyökkäyspäässä havainnoinut ympäristöään ja puolustuspäässäkin pari heikkoa passia ja kosketusta. Mutta hyvä peli junnultakin kokonaisuutena. Itse olen varmaan tylsistymiseen asti tavannut toitottaa, että lädijunnuihin tulee suhtautua varauksella. Homma on viimeiset 30 vuotta mennyt jokseenkin siten, että parin hyvän pelin jälkeen hype uudesta "Maradonasta" (eikä edes Bobby Charltonista tai David Plattista, vaan nimenomaan maailman kovimmasta talentista) nousee ja muutaman suurseurakauden jälkeen sniffaillaankin sitten kokkelia Sunderlandin tai Cardiffin yökerhoissa pelihommien ohessa. Saarten geeni- ja pelaajapooli ei missään tapauksessa kalpene lajin todellisten mahtimaiden rinnalla, mutta aiemmin ongelmana on ollut yksinkertaisesti valmennusosaamisen puute ja toisaalta vanhanaikainen kulttuuri lajin kehittämisen ympärillä muutenkin. Lisäksi pelaajien kehittymistä on varmaan heikentänyt myös valioliigan massiivisuus. Pelipaikan saaminen oman kotikaupungin seurasta tarkoittaa yleensä miljonääriksi nousemista, mikä taas ei monessa tapauksessa välttämättä motivoi kehittymään tämän jälkeen ihan ylettömästi. Mutta kehitys kehittyy ja nykyään saarillakin alkaa olla jo sukupolvi, jonka valmentajien valmentajatkin ovat monessa tapauksessa olleet mannermaisia tekijämiehiä. Esimerkiksi Southgate lienee vaihtelevista tuloksista huolimatta ainakin pitkään aikaan ensimmäisiä majuvalmentajia, jolla on sekä motivaatiota kehittää nimenomaan englantilaista jalkapalloa että halu omaksua oppeja itseään fiksummilta valmentajilta, kuten vaikka Klopp tai Pep. Pitkä jaaritus, mutta ehkä kyyniset setämiehet ovat väärässä ja Jonesit sekä Elliotit todella ovat jonkun sortin huippulupauksia uudessa maailmanjärjestyksessä. Mutta edelleen Jones vaikuttaa kyllä omaan silmääni vähän verkkaiselta ja "tasapaksulta" ollakseen joku päivä ihan niin hyvä pelaaja, kuin monissa saarten fanifiktioissa esitetään. Mielenkiinnolla seuraan.

Keita herätti taas paljon keskustelua. Loukki tuli pahaan paikkaan ja kestänee taas muutaman viikon vähintään. Keitan kohdalla yhdeksi isoksi ongelmaksi lienee noussut muiden joukossa maajoukkuepelit. Pelasi käsittääkseni pitkän tauon jälkeen kaksi täyttä ysikymppistä majussa, eikä reisi kestänyt enää kolmatta. Paska juttu kaikkiaan. Pelaajana Keita kuitenkin näytti taas eilen, että mikä on teoriassa miehiään. Oli suurimpia syitä sille, miksi Liverpool oli noin hyvä. On yleinen ja paikkansa pitäväkin väite, että Henderson ainakin keskimäärin parantaa pelatessaan Liverpoolin peliä tavalla, jota on vaikea paljaalla silmällä määritellä. Käytännössä tämä juontuu henkimaailmaan, pelitempoon ja pallovarmuuteen. Keita tekee suunnilleen saman asian eri tavalla. Sijoittuu pallottomana paikkoihin, josta on mahdollista tehdä peliä edistäviä ratkaisuja ja toteuttaa näitä ratkaisuja vähän vaivihkaakin varsin laadukkaasti. Tämä ei aina kulminoidu näyttäviksi yksilösuorituksiksi, eikä varsinkaan stabiiliksi puolustuspeliksi, mutta ei ollut mikään suuri yllätys, että loukkinsa jälkeen Liverpool oli paljon huonompi. Harmi vain, että ei nyt näytä tälläkään kaudella homma lähtevän lentoon kokonaisuutena. Keitan suorituksesta voinee myös ehkä vetää viivoja edellisessä kappaleessa esitettyyn junnuteemaan. Jotta Jones olisi riittävän hyvä, tulisi sen olla vähintään yhtä hyvä kuin Keita, joka ei sekään ole kaikilta osin riittävän hyvä. Toistaiseksi näin ei ole ja aika siis näyttää, miten itse kunkin tässä hommassa käy.    
Didgeridoo

Poissa Poissa


Vastaus #978 : 23.11.2020 klo 12:37:44

Loukkaantumisista puheen ollen niin pitäisi muutama kaveri palata pelikentille tämän viikon aikana. Salah ilmeisesti jo Atalantaa vastaan mukana. Henderson ja Thiago sitten Brightonia vastaan.

Casanueva

Poissa Poissa


Vastaus #979 : 23.11.2020 klo 14:01:35

Poolin menestyksen kohdalla on minusta liikaa puhuttu yksilöistä ja yksittäisistä hankinnoista. Alisson, VVD tai Salah ovat huipputärkeitä pelaajia, joiden kanssa joukkue on ilman muuta parempi kuin ilman heitä. Enemmän pitäisi kuitenkin puhua joukkuepelistä ja Kloppista tiimeineen sen takana. Kyse ei ole siitä, että jotkut yksittäiset hankinnat olisivat olleet se askel, joka mestaruuden varmisti, vaan siitä, että joukkuetta on määrätietoisesti kehitetty useiden vuosien ajan myös treenikentällä. Sen työn hedelmät näkyvät nyt. Loukkaantumiskriisistään huolimatta Pool on aivan helvetin kova joukkue.
juu hittu juu

Poissa Poissa


Vastaus #980 : 23.11.2020 klo 14:44:35

Ihan hyvää pohdintaa taas eri nimimerkeiltä. Täälläkin on monta kertaa ollut syksyn aikana aikamoinen kirveet kaivoon meininki, eikä nyt aina niin ihme: onhan loukkaantumissuma ollut paperilla brutaali. Ja itse ainakin pelkäsin suoritustasossa näkyvän isompaa pudotusta. Mutta tosiaan, tämän Kloppin Liverpool on osoittanut olevansa JOUKKUE. Vaikka toki ei tuo kyllä enää yhtään lisää loukkaantumisia kestä. Tuo paperilla leveä keskikenttäkin on tällä hetkellä todella kapea ja jos siellä joku Jones, Milner, Wijnaldum -kolmikko joutuu luutimaan loppuvuoden 2 peliä viikossa tahtia, niin alkaa se näkymään jossain ennemmin tai myöhemmin.

Mutta tosiaan, kyllä se varmasti auttaa, että samat pelaajat pl. muutamat uusimmat ovat kuitenkin jo vähintään 2 vuotta pelanneet yhdessä ja monet vielä kauemmin. Ja siihen päälle vielä Klopp vaikuttanut seurassa jo yli 5 vuotta, niin aika hyvin se pelisuunnitelma ja filosofia on iskostettu koko jengiin. Mikä nyt tosiaan näkyy siinä, että pelaajat kuten Henderson, Jones ja kumppanit saadaan näyttämään vielä aika paljon paremmilta jalkapalloilijoilta mitä oikeesti ovat. Ja siihen päälle vielä monta ihan oikeeta maailmanluokan kaveria, niin kyllä tässä varmasti aika pitkään mestaruustaistossa kiikutaan. Ellei tuo loukkaantumistilanne hajoa vielä ihan totaalisesti käsiin. Tähän asti se ei kyllä ole näyttänyt olevan joukkueen junan pysäyttäjä.

Eilinen peli oli kyllä hieno, mutta siitä myös samaa mieltä, että Rodgersin valmentama Leicester on pelitapahtumallisesti ollut kyllä helpoimpia rasteja edellisen puolentoistakauden ajan. Siinä näkyy tietyllä tapaa kyllä mikä ero on hyvällä ja huippuvalmentajalla.
Pesso

Poissa Poissa


Vastaus #981 : 23.11.2020 klo 15:24:19

Poolin menestyksen kohdalla on minusta liikaa puhuttu yksilöistä ja yksittäisistä hankinnoista. Alisson, VVD tai Salah ovat huipputärkeitä pelaajia, joiden kanssa joukkue on ilman muuta parempi kuin ilman heitä. Enemmän pitäisi kuitenkin puhua joukkuepelistä ja Kloppista tiimeineen sen takana. Kyse ei ole siitä, että jotkut yksittäiset hankinnat olisivat olleet se askel, joka mestaruuden varmisti, vaan siitä, että joukkuetta on määrätietoisesti kehitetty useiden vuosien ajan myös treenikentällä. Sen työn hedelmät näkyvät nyt. Loukkaantumiskriisistään huolimatta Pool on aivan helvetin kova joukkue.

Juuri näin. Mutta kuten toteatkin, niitä yksittäisiä pelaajiakaan ei voida unohtaa. Tyhmää sanoa, mutta Liverpool on tällä hetkellä varmaan maailman paras seura suurimmalla osalla mittareista. Ainakin seuraavat pointit itselläni tulee mieleen.

- Valmennus. Tiimissähän on vahvoja ammattilaisia eri osa-alueilla. Eikä valmennusjohto ole pelännyt käyttää esimerkiksi rajaheittovalkkua tai muitakaan vähän erikoislaatuisempia eksperttejä ja metodeja. Pelaajien sisäänajo on myös saavuttanut melkoisen tason. Isojen hutihankintojen puuttuminen lähes kokonaan ei ole sattumaa. Pelaajia ajetaan sisään huolella ja Klopp on esimerkiksi todennut, että pelitapaa kehitetään yleensä yksilön kautta, eikä toisinpäin. Uusille pelaajille ei esimerkiksi anneta ekoissa treeneissä mitään ohjeita, vaan katsotaan, että missä ovat hyviä. Laitapakit lienevät tästä hyvä esimerkki. En usko, että Klopp ajatteli vuonna 2015, että alkaa pelaamaan kahdella noinkin hyökkäävällä laitapakilla, mutta kun homma meni siihen suuntaan, otettiin tästä kaikki irti. Jossain vaiheessa Klopp totesi myös Salahista, että osaa pari "moovia" enemmän kuin mitä hänen datansa antoi ymmärtää. Eli pelaajien yksilökohtaisessa valmennuksessakaan ei varmaan jätetä hirveästi sattuman varaan.
- Rekrytointi. Edwards tiimeineen on loihtinut pienellä rahalla ihan poskettomia ryöstöjä ja toisaalta taas myynyt eritoten lädijunnuja poskettomilla rahoilla pikkuseuroihin.
- Analyysi. Pelistä ja toiminnasta näkee, että suurehko osa ratkaisuista tehtäneen "tiedolla johtamisen kautta". Esimerkiksi miehistöä koskevat ratkaisut tehdään selvästi isoa kuvaa miettien. Radikaalejakin ratkaisuja tehdään tai jätetään tekemättä, jos siinä on tietopohjalta järkeä. Voi tuntua vähän uskomattomaltakin, mutta monessa isossakin seurassa ratkaisuja tehdään ymmärtääkseni aika pitkälti "fiilispohjalta", eikä esimerkiksi Liverpoolin kaltaista dataosastoa ole käytössä kaikilla. Sunderland til I die:n katsoneet esimerkiksi saavat aika hyvän kuvan "suurseuran" johtamisesta.
- Menestyskierre. On ihan selvää, että raha tulee rahan luokse ja voitot voittajalle myös jalkapallossa. Tästä johtuen tällä joukkueella on vielä jokunen pyttymahdollisuus putkessa vaikka hiukan höyryilläkin. Hyvä esimerkki asiasta on Madridin CL-finaali. Ottelussa oli alusta alkaen selvää, että Liverpool voittaa, koska joukkueella oli "rutiini" finaaleissa pelaamiseen. Spurs oli huippunsa jo saavuttanut sillä kaudella. Sama oli Poolin kannalta toisinpäin vuotta aiemmin Kiovassa. Myös pelaajien hankinta on esimerkiksi tällä hetkellä ihan eri tasolla, kuin silloin kun Gerrard lähetteli tekstareita Toni Kroosille. 
- Jurgen Klopp. Lähes kaikki kietoutuu lopulta Kloppin johtajuuteen. Se on mahdollistanut omalla näkemyksellisyydellään joukkueen rakentumisen tällaiseksi. Ymmärtänyt ottaa kaikki mukaan kehittämistyöhön ja toisaalta antaa menestyksestä kunnian kaikille. On moneen otteeseen todennut, että ei esimerkiksi uskonut hankinnan x tai y olevan näin hyvä, mutta kun rekrytiimi puolsi, niin hankittiin. Klopp on huippujohtaja. Referenssiä voi hakea vaikka eilisen vastustajan päävalmentajasta.

Menestys ei ole ikuista, mutta tässä ja nyt Liverpool on tosiaan varmaankin maailman parhaiten johdettu suurseura. Hienoja aikoja, vaikka pyttyjä ei joka vuosi ropisisikaan.   
RehtiKärsä

Poissa Poissa


Vastaus #982 : 23.11.2020 klo 17:13:32

Eilinen oli Ginin 200. pelattu peli Liverpoolin paidassa kaikissa kilpailuissa. Noista peleistä 133 on päättynyt Liverpoolin voittoon. Seuran uusi ennätys. Edellinen oli 131 voittoa ja Alan Kennedyn nimissä. Ginin voittoprosentti on tuosta laskettuna 66,5.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #983 : 23.11.2020 klo 17:37:40

Eilinen peli oli kyllä hieno, mutta siitä myös samaa mieltä, että Rodgersin valmentama Leicester on pelitapahtumallisesti ollut kyllä helpoimpia rasteja edellisen puolentoistakauden ajan. Siinä näkyy tietyllä tapaa kyllä mikä ero on hyvällä ja huippuvalmentajalla.

Pari viimeisintä kohtaamista on kyllä olleet helppoja Liverpoolille. Eilenkin kunnioittivat kotijoukkuetta aivan liikaa valumalla toisaalta alas, ettei pallolle tullut prässiä, mutta sitten puolustuslinjakaan ei saanut paljoa tukea, kun linjojen väliin pelattiin. Odotin pahempaa vastusta, mutta ei Leicesteristä siihen ollut. En tiedä miksi näin, kun kuitenkin aika hyvin ovat liigassakin aloittaneet.

Brightonia vastaan saattaa olla paljon vaikeampi peli, kun edellisestä on ehtinyt lauantain alkuiltapäivään mennessä kulua vain 2,5 vuorokautta. Klopp oli ilmeisesti tätä tuskaillut Sky Sportsin haastattelussa ottelun jälkeen sen verran, että päättivät olla lähettämättä haastattelua lainkaan. Ylos
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #984 : 23.11.2020 klo 19:06:35

Eilinen oli Ginin 200. pelattu peli Liverpoolin paidassa kaikissa kilpailuissa. Noista peleistä 133 on päättynyt Liverpoolin voittoon. Seuran uusi ennätys. Edellinen oli 131 voittoa ja Alan Kennedyn nimissä. Ginin voittoprosentti on tuosta laskettuna 66,5.
Tällä kaudella muuten Manella on tilaisuus päästä paitsi tuohon ottelumäärään, myös parempaan voittoprosenttiin. Tällä haavaa 182 matsista reilut 68% voitettuna.
RehtiKärsä

Poissa Poissa


Vastaus #985 : 23.11.2020 klo 21:03:11

Tällä kaudella muuten Manella on tilaisuus päästä paitsi tuohon ottelumäärään, myös parempaan voittoprosenttiin. Tällä haavaa 182 matsista reilut 68% voitettuna.

Tälle linjalle kun lähdettiin, niin lisätään Maneen liittyen, ettei ole käsittääkseni koskaan hävinnyt Valioliigan ottelua Anfieldillä. Sen takia Manen peräkkäisten tappiottomien pelien määrä on Anfieldillä 71. Salah tulee tilastossa toisena lukemalla 61. Aiemmin Chelsean Alex pääsi lukemaan 41 ja Jaap Stam 40 peliin. Voi olla, ettei Manen ennätystä pariin vuoteen rikota...
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #986 : 23.11.2020 klo 21:21:59

Tälle linjalle kun lähdettiin, niin lisätään Maneen liittyen, ettei ole käsittääkseni koskaan hävinnyt Valioliigan ottelua Anfieldillä. Sen takia Manen peräkkäisten tappiottomien pelien määrä on Anfieldillä 71. Salah tulee tilastossa toisena lukemalla 61. Aiemmin Chelsean Alex pääsi lukemaan 41 ja Jaap Stam 40 peliin. Voi olla, ettei Manen ennätystä pariin vuoteen rikota...

Didier Drogba pelasi Chelseaan liityttyään 80 Valioliigan kotipeliä ilman tappioita (63-17-0). Tämä putki kesti elokuulta 2004 aina helmikuuhun 2010. Myös Terry, Lampard ja J. Cole pääsivät henkilökohtaisella tasolla 73-77 peräkkäiseen tappiottomaan peliin, mutta olivat toki hävinneet valjussa pelejä ennen tuon putken alkamista.

Muutoinhan Chelsean ennätys peräkkäisissä kotipeleissä oli 86 peliä (03/2004 - 10/2008) eli tuohon on Liverpoolilla vielä vähän tekemistä että pääsee tappioitta sinne ensi kauden kolmannesväliin asti.
RehtiKärsä

Poissa Poissa


Vastaus #987 : 23.11.2020 klo 22:24:24

Didier Drogba pelasi Chelseaan liityttyään 80 Valioliigan kotipeliä ilman tappioita (63-17-0). Tämä putki kesti elokuulta 2004 aina helmikuuhun 2010. Myös Terry, Lampard ja J. Cole pääsivät henkilökohtaisella tasolla 73-77 peräkkäiseen tappiottomaan peliin, mutta olivat toki hävinneet valjussa pelejä ennen tuon putken alkamista.

Muutoinhan Chelsean ennätys peräkkäisissä kotipeleissä oli 86 peliä (03/2004 - 10/2008) eli tuohon on Liverpoolilla vielä vähän tekemistä että pääsee tappioitta sinne ensi kauden kolmannesväliin asti.

OK. En nyt tiedä, mistä lähteestä duunikaveri oli tuon kirjoittamani lukenut, mutta näköjään ko. lähde ei ole ollut aivan kartalla tilanteesta. Pitäisi muistaa lähdekritiikki. Tai sitten juoru on muuttunut matkalla... Jos Mane tuohon 80 tappiottomaan nyt pääsisi, niin aikajana sen saavuttamiseen vaikuttaisi olevan lyhyempi. Tolla vesijumppaosastolla saattaa tosin putket olla vaarassa. Ihan kaikkea ei tuokaan ryhmä voi kestää. Matip onkin jo kaksi ysikymppistä pelannut putkeen, mutta nyt tahti tiivistyy kovasti... Ja koputtaa samalla puuta
Dagger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Apollo, Hyps,FC TPS, LFC


Vastaus #988 : 23.11.2020 klo 22:30:27

Muutoinhan Chelsean ennätys peräkkäisissä kotipeleissä oli 86 peliä (03/2004 - 10/2008)

Jonka Pooli meni sitten katkaisemaan, enpä muuten olisi ilman alustustasi muistanut että rogba ei pelannut siinä pelissä.
Klopp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Dortmund, HJK


Vastaus #989 : 25.11.2020 klo 11:34:58

En tiedä moniko katsoi eilen pressiä, jossa Matip oli haastattelussa. Häneltä kysyttiin mitä ajattelee siitä, että kun Van Dijk on poissa niin nollapelejäkin on tullut puolustukselle aika kiitettävästi.

Antoi ympäripyöreän vastauksen joukkuepelaamisesta. Olen pistänyt tämän itsekkin merkille, että ns. kakkoskorin vaihtoehdot kentällä ovat pelanneet ja paikanneet poissaolot kiitettävästi.

Ainoastaan Origi ja Minamino huolettavat. He ovat olleet hivenen ulkokehällä peluutuksen suhteen. Toivottavasti Klopp löytää heille enemmän käyttöä, jotta saataisiin vieläkin laajempi ja peleihin valmis rosteri. Yksikään fani ei ole unohtanut Origin tärkeitä ja oikeissa peleissä tekemiä maaleja.

Mitä tulee Leicestermatsiin niin Klopp totesi lakonisesti haastattelussa, että pelitaktiikka oli yksinkertainen. Pidetään Vardy irti pallosta niin hyvä tulee.


keveli

Poissa Poissa


Vastaus #990 : 25.11.2020 klo 11:49:56

Kyllähän viime kauden loppua kohti, etenkin mestaruuden varmistumisen jälkeen, ja tämän kauden alussakin oli nähtävissä se, että joukkue ei puolustanut niin hyvin ja yhtenäisesti joukkueena kuin parhaimmillaan. Kun joukkueessa oli niin loistava ja toimiva puolustusnelikko (Van Dijk, Gomez, TAA, Robertson) niin jossain määrin tuntui että pelaajien ja ehkä jopa valmennuksen puolelta alettiin luottamaan liikaa siihen, että vaikka nyt vähän löysäiltäisiin prässin kanssa ja päästettäisiin vastustaja hyökkäämään hyviltä sektoreilta niin puolustus kyllä hoitaa homman, viimeistään van Dijkin tai Alissonin henkilökohtaisen osaamisen ansiosta. Tämä johti lopulta oman pään rajuun vuotamiseen, siitä huolimatta että siellä oli parhaat mahdollisen miehet kentällä.

Tässä mielessä tämä puolustuspään avainpelaajien loukkaantumissuma on ollut tavallaan ehkä herätys joukkueelle ja sen jälkeen koko joukkueen puolustuspelaaminen ja ylhäältä lähtevä prässi on ollut taas huomattavasti aktiivisempaa ja parempaa.
Done

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #991 : 25.11.2020 klo 12:03:16

Tänään tai viimeistään Brighton pelissä on pakko kyllä lepuuttaa Robboa ennen kuin se loukkaantuminen pistää pakkolevolle. Sen takiahan Tsimikas hankittiin, että Robboakin pystytään lepuuttamaan.
Tänään mahdollisuus varmistaa jatkopaikka ja lohkon ykköstilakaan ei ole kaukana jos tänään napataan voitto. Saa nähdä uskalletaanko paljoa kierrättää. Loukkaantumistilanne huomioon ottaen se on melkein mahdollista vain hyökkäyspäässä. Salah pystyy pelaamaan tänään joten todennäköisesti joku viime pelin kolmikosta pääsee/joutuu huilaamaan.

Boston Reynard

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaakon kovimmat


Vastaus #992 : 25.11.2020 klo 14:08:55

Kyllähän viime kauden loppua kohti, etenkin mestaruuden varmistumisen jälkeen, ja tämän kauden alussakin oli nähtävissä se, että joukkue ei puolustanut niin hyvin ja yhtenäisesti joukkueena kuin parhaimmillaan. Kun joukkueessa oli niin loistava ja toimiva puolustusnelikko (Van Dijk, Gomez, TAA, Robertson) niin jossain määrin tuntui että pelaajien ja ehkä jopa valmennuksen puolelta alettiin luottamaan liikaa siihen, että vaikka nyt vähän löysäiltäisiin prässin kanssa ja päästettäisiin vastustaja hyökkäämään hyviltä sektoreilta niin puolustus kyllä hoitaa homman, viimeistään van Dijkin tai Alissonin henkilökohtaisen osaamisen ansiosta. Tämä johti lopulta oman pään rajuun vuotamiseen, siitä huolimatta että siellä oli parhaat mahdollisen miehet kentällä.

Tässä mielessä tämä puolustuspään avainpelaajien loukkaantumissuma on ollut tavallaan ehkä herätys joukkueelle ja sen jälkeen koko joukkueen puolustuspelaaminen ja ylhäältä lähtevä prässi on ollut taas huomattavasti aktiivisempaa ja parempaa.
Olihan siinä loppukaudesta varmasti ns. ulos puhallusta, mutta kyllähän tuota poolin viime kauden äärikorkeaa linjaa vastustajat keväämmällä myös muistini mukaan hyödynsivät tehokkaammin kuin aiemmin kaudella(?). Tälläkin kaudella linja on toki korkeahko, mutta olisiko tuosta itse asiassa dataa, että onko se keskimäärin nyt ehkä aavistuksen alempana kuin viime kauden aikana? Nopeat laitapakit ja toppari(t), pallo varmuudella ryyditettynä mahdollistavat tuota linjan korkeana pitämistä hyvin, mutta sanoisin että nykyisten poissaolojen ja vastustajien aktiivisemman prässin tultua kuvioon voi tässä olla turhan herkkä kantapää, joten muutoksia hyvä tehdä. Thiagon hankinta varmaankin yhtenä merkkinä että näin on ollut ainakin alkuperäinen tarkoitus..
keveli

Poissa Poissa


Vastaus #993 : 25.11.2020 klo 14:23:47

Olihan siinä loppukaudesta varmasti ns. ulos puhallusta, mutta kyllähän tuota poolin viime kauden äärikorkeaa linjaa vastustajat keväämmällä myös muistini mukaan hyödynsivät tehokkaammin kuin aiemmin kaudella(?).

Niin se parempi hyödyntäminen liittyy nimenomaan mainitsemaani asiaan, eli löysempään prässäpeliin ja joukkuepuolustamiseen. Kun pelataan korkealla linjalla niin olennaisintahan on estää vastustajan mahdollisuudet laittaa hyviä syöttöjä sinne korkealla pelaavan puolustuslinjan taakse. Tämä vaatii hyökkäyspäältä ja keskikentältä yhtenäistä ja aggressiivista prässämistä niin ettei vastustajan pelaajilla anneta niitä tiloja laittaa hyviä pystysyöttöjä tai pelata palloa puolustuslinjan eteen vaarallisille sektoreille. Juuri tämä skenaariohan kävi Aston Villa -pelissä, kun joukkue oli ns. huonolla jalalla/asenteella/yhtenäisyydellä liikkeellä niin Villa pääsi jatkuvasti iskemään niitä hyviä syöttöjä linjan taakse ja pelaamaan myös vaisun prässin ohi palloja puolustuslinjan eteen.
Tuore Kelmu

Poissa Poissa


Vastaus #994 : 25.11.2020 klo 17:04:57

Niin se parempi hyödyntäminen liittyy nimenomaan mainitsemaani asiaan, eli löysempään prässäpeliin ja joukkuepuolustamiseen. Kun pelataan korkealla linjalla niin olennaisintahan on estää vastustajan mahdollisuudet laittaa hyviä syöttöjä sinne korkealla pelaavan puolustuslinjan taakse. Tämä vaatii hyökkäyspäältä ja keskikentältä yhtenäistä ja aggressiivista prässämistä niin ettei vastustajan pelaajilla anneta niitä tiloja laittaa hyviä pystysyöttöjä tai pelata palloa puolustuslinjan eteen vaarallisille sektoreille. Juuri tämä skenaariohan kävi Aston Villa -pelissä, kun joukkue oli ns. huonolla jalalla/asenteella/yhtenäisyydellä liikkeellä niin Villa pääsi jatkuvasti iskemään niitä hyviä syöttöjä linjan taakse ja pelaamaan myös vaisun prässin ohi palloja puolustuslinjan eteen.

Juuri näin! Ei se korkea linja mikään tapa pelata ole vain sillon kun Virgil on kunnossa. Vaan kyse on linjan sijoittumisesta palloon ja vastustajan pallolliseen nähden. Villa pääsi lyömään selustaan kun yläkerran prässi kusi ja pallollinen oli jalka vapaana yht äkkiä linjan edessä.

Toinen asia mikä yleisty mestaruuden varmistumisen jälkeen oli puolustajien pakollinen tarve puskea pitkä pallo aina omalle kk pelaajalle. Nämä pallot eivät joko löytäneet omia tai vastustaja voitti nämä kakkospallot ja pääsivät taas iskemään selustaan poolin puolustuslinjan edestä. (Sillon kuin Poolin prässipeli oli parhaimmillaan joutui vastustaja aina lyömään pitkän pallon alhaalta ja silloin korkea linja missä vvd tai toinen toppari oli hyökkääjän etupuolella katkomassa nämä pallot päätyi aina omille. Ne pelit oli huikeaa katseltavaa ja itseasiassa kulutti pelaajia paljon vähemmän kun pallo oli 70% poolilla)

Nyt se Poolin puolustuslinja reagoi nopeammin ja tiputtaa aina kun on tarvis ettei jouduta juoksemaan kilpaa omaan maaliin päin sekä pusketaan vaikka rajasta yli jos ei olla varmoja että pallo päätyy omille. Nämä virheet kun jätetään pois niin Poolia on vaikea voittaa kun hyökkäys toimii hyvin.

Eli muutama loukkaantuminen ja Villa selkäsauna aiheutti sen että koko joukkue nöyreni ja työtä alettiin tehdä puolustus edellä. Joukkueen pelitapa on kaikista vahviten selkärangassa poolilla verrattuna muihin valju jengeihin. Siksi loukkaantumiset eivät ainakaan vielä ole näkynyt sarjataulukossa. Nyt pitää toivoa että tänään tulee voitto ja kaksi seuraavaa CL peliä mennn täysin b joukkueella että saadaan lepoa niillä viikoilla.
Objective

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FMS


Vastaus #995 : 25.11.2020 klo 20:52:26

Näinköhän ovat tämän päivän minuutit Matipille liikaa. Tosin ei niitä vaihtoehtoja hirveästi ole, kun Fabinhokin on juuri palannut vemppaosastolta.
Boston Reynard

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaakon kovimmat


Vastaus #996 : 25.11.2020 klo 21:22:08

Näinköhän ovat tämän päivän minuutit Matipille liikaa. Tosin ei niitä vaihtoehtoja hirveästi ole, kun Fabinhokin on juuri palannut vemppaosastolta.
Jaa-a. Eiköhän kuitenkin nyt anneta luottoa niin kauan kuin on kunnossa Ylos

Hyvän vireen jatkoa loukeista huolimatta odotellaan ja toivottavasti jatkopaikka klaarattu jo tänään :)
mifune

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: LFC, FCL


Vastaus #997 : 25.11.2020 klo 21:27:49

#LFC line up: Alisson, N. Williams, R. Williams, Matip, Tsimikas, Milner, Wijnaldum, Jones, Mane, Salah, Origi.

Subs: Adrian, Kelleher, Fabinho, Firmino, Minamino, Jota, Robertson, Cain, Clarkson, Koumetio.

Robertson saa viimein huilia ja Salah palaa yläkertaan.
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #998 : 26.11.2020 klo 09:58:42

Täysin hukkaan heitetyt minuutit ja rasitukset.
hardluckpool

Paikalla Paikalla


Vastaus #999 : 26.11.2020 klo 10:15:43

Täysin hukkaan heitetyt minuutit ja rasitukset.
Lähes. Rhys, Tsimikas, Neco ja Minamino sentään saivat minuutteja, jotka auttavat heitä eteenpäin.. Siihen se hyöty sit jäikin :D

 
Sivuja: 1 ... 39 [40] 41 ... 97
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa