FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.04.2021 klo 05:15:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: S.S. Lazio 2020-21  (Luettu 28970 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


: 14.09.2020 klo 18:46:21

La Società Sportiva Lazio 1900LA STAGIONE 2019/2020

Lazion vaiherikas alkukausi näytti synkkenevän kohti katastrofia illalla 19.10.2019. Joukkue oli puoliajalla 0-3-tappiolla Atalantaa vastaan Olimpicolla, jossa kannattajat olivat buuanneet omansa ulos ja corot Lotitoa vastaan voimistuivat. 45 minuuttia myöhemmin peli oli päättynyt pyrotekniseen tulokseen 3-3 ja Lazion huikeaan nousuun. Kausi alkoi uudestaan, ja seuraavina kuukausina Inzaghin joukot kirjoittivat nimensä tukevasti taivaansiniseen historiaan. Joukkue otti peräti 11 peräkkäistä voittoa kaataen mm. Juventuksen kahdesti, ja tuoden Supercoppan taivaansiniseen Roomaan.Juventuksen kurittajat, kahdesti joulukuussa

Tappiottomien otteluiden sarja piteni lopulta 21 otteluun. Sen tietynlainen kulminaatiopiste oli helmikuussa otettu 2-1-voitto Interistä, jolla Lazio nousi mediassa virallisesti scudettokandidaatiksi ja Juventuksen päällimmäiseksi haastajaksi. Kun korona sulki Serie A:n esiripun oli Lazio sarjassa toisena, vain pisteen päässä Juventuksesta.Loppuvihellys, kohti scudettoa? Yksi viimeisten vuosikymmenien suurista taivaansinisistä illoista täydellä Olimpicolla Interiä vastaan, hetkenä jolloin korona tuntui olevan vielä kaukana

Pitkän huippukunnon takana olivat tutut tekijät. Inzaghi sai jatkaa häiriöittä joukkueen pitkäjänteistä kehittämistä. Joukkueen tukipilarit Acerbi, Milinkovic-Savic, Luis Alberto ja Immobile pelasivat uriensa parhaita kausia. Oikean laidan ongelmat ratkaistiin Manuel Lazzarin hyvällä hankinnalla, ja joukkueen senaattorit Radu, Lulic ja Leiva pysyivät yllättävän hyvin kunnossa. Joukkue osoittautui myös henkisesti erittäin kestäväksi. Useissa otteluissa voitot haettiin lisäajalla ja takaa-ajoaseman kautta. Syksyn heikot suoritukset EL:ssä kuitenkin kertoivat karusti siitä, että materiaalin leveys ei riittäisi jos otteluruuhkaan jouduttaisiin uudestaan.

Koronatauon aikana Lazio oli ensimmäinen seura, joka aloitti harjoittelemisen. Pelaajat pidettiin tiukasti Roomassa, eikä ulkomaisia vahvistuksia päästetty käymään kotimaissaan. Loukkaantumisia alkoi kertyä. Ensin menetettiin Lulic koko loppukaudeksi, sitten Leiva ja pian pienemmistä vammoista kärsivät myös Correa, Radu, Milinkovic-Savic, Acerbi, Luis Alberto ja Cataldi. Kuvaan sopikin surullisella tavalla se, että nimenomaan Atalantaa vastaan alkanut huuma päättyi koronatauon jälkeen tappioon Bergamossa. Tätä seurasi kaksi tekohengitysvoittoa Fiorentinaa ja Torinoa vastaan. Sitten joukkue vaipui valtavan loukkaantumissuman saattelemana muutaman kierroksen ajaksi mustaan aukkoon, jonka synkin hetki oli kotiottelu Sassuoloa vastaan, jossa vierailijat dominoivat totaalisesti rättiväsyneeltä vaikuttanutta Laziota. Vaihtomiehet, kuten Lukaku, Jony ja Bastos eivät riittäneet etenkään sarjassa, jossa pelattiin viiden vaihdon myötä kuin uusilla säännöillä. Juuri kun alkoi puhe siitä, että Lazio saattaisi kenties jopa menettää paikkansa neljän kärjessä joukkue ryhdistäytyi. Kauden viimeiseltä neljältä kierrokselta kairattiin kolme voittoa ja tukeva neljäs paikka.Helpotus ennen kaikkea. Heikko koronan jälkeinen vire päätettiin Cagliari-voittoon, jolla saavutettiin 13 vuoden jälkeen paikka Mestareiden liigaan.

Kausi siis jakaantui kuin kolmeen eri osaan. Epätasaiseen alkusyksyyn, fantastiseen loka-helmikuuhun ja koronan jälkeiseen heikkoon jaksoon. On kuitenkin mahdoton väittää muuta kuin, että Lazio saavutti kaikki sille asetetut alkuperäiset tavoitteet. Joukkue saavutti seurahistorian piste-ennätyksen, teki useita muitakin seura-ennätyksiä, voitti Supercoppan ja palasi 13 vuoden odotuksen jälkeen Mestareiden Liigaan. Yksilötasolla Ciro Immobile nappasi Euroopan kultaisen kengän ja capocannonieren tittelin ja Luis Alberto oli Serie A:n syöttökeisari. Sen jossittelu miten olisi käynyt ilman koronaa, ei toivottavasti rasita seuraa tarpeettomalla tavalla uuden kauden kynnyksellä.

LE PAGELLE

I PORTIERI

Thomas Strakosha 7+ (44)

Varsin tasavarma kausi Lazion itseoikeutetulta ykkösmaalivahdilta. Oli Lazion huippuvireen takalukko, ja tuntui kehittyneen jonkin verran myös heikkoudessaan, jalalla pelaamisessa. Koronatauon jälkeen Strakoshalle sattui muiden mukana selkeitä virheitä, jotka tällä kertaa liittyivät hieman yllättävästi ulostuloihin keskityspalloissa ja muutamiin puolivillaisiin torjuntayrityksiin kaukolaukauksissa. Huhut siirrosta muualle (lähinnä Valioliigaan) ovat hiljenneet. Ensi kauden varma ykkösmaalivahti, joskin saa Pepe Reinasta kovan kirittäjän.

Silvio Proto - (3)

Ammattilainen, isällinen tukihahmo huomattavasti nuoremmalle Strakoshalle, muttei paljon muuta. Seuraajaksi saapui Pepe Reina, kertaluokkaa Protoa kovempi tekijä.

I DIFENSORIPatric Gabarron 7+ (24/1)

Yksi joukkueen erikoisimmista hahmoista pelasi monilla mittareilla ehjimmän ja parhaimman kautensa Laziossa. Barcan junnukoulun kasvatin kasvutarina Laziossa onkin ollut monivuotinen vuoristorata. Epäonnistuneesta laiturista on Inzaghin opissa koulutettu topparikolmikon oikea lenkki, jonka vahvuuksiin kuuluu juoksuvoima ja hyvä pallollinen perustaito. Teki tosin Leccessä turhautuneena “suarezit” ja hankki joukkueen hankalalla hetkellä itselleen pitkän pelikiellon juuri väärään aikaan. Siitä miinus, muuten positiivisten yllättäjien puolelle.

Quissonga Bastos 7 (22/3)

Yhtä epätasainen kuin ennenkin. Angolan järkäle menetti asemiaan Luiz Felipelle ja Patricille, ja palasi siten positiivisen kevään 2019 jälkeen varamiehen rooliinsa. Koronan jälkeisissä otteluissa enemmän esillä, ei kuitenkaan erityisen hyvässä. Siirrosta muualle on puhuttu jo vuosia, mutta niin vain vuodesta toiseen Bastos tuntuu Roomassa viihtyvän. Menee asiallisesta ringinleventäjästä, mutta puheet siitä, että nousisi joskus todelliseksi avainpelaajaksi Laziossa ovat jo ohi.

Luiz Felipe 7+ (30/1)

Viimeistä silausta vaille valmis, edelleen. Viime kauden keskivälissä tuntui jo jonkin aikaa siltä, että Felipe nousee Acerbin rinnalla tasaveroiseksi huippupuolustajaksi. Sitten kertyi niin loukkaantumisia kuin selkeitä virheitäkin frekvenssillä, joka jälleen hiukan synkensi yleiskuvaa. Loppukaudesta Felipe pelasi toppariston keskellä, mutta joutui turhan usein ongelmiin pallollisessa pelaamisessa prässin alla. Korvaa yleensä näitä puutteita vahvoilla taklauksillaan ja hyvällä sijoittumisellaan. Jatkosopimusta on tehty jo tovi. Jos nimiä ei ole kohta paperissa siirtohuhut ottavat tulta alleen. Tarvitsisi kuitenkin sen yhden huippukauden, jotta puheet suurisummaisesta siirrosta voisivat käydä toteen.

Francesco Acerbi 8+ (45/2)

Yksi Serie A:n johtavista toppareista pelasi tutun dominoivan kauden, esiintyen toisinaan myös hyökkäävämmässä roolissa puolustuskolmikon vasemmalla laidalla. Oli koronataukoon asti kenties Serie A:n vakuuttavin toppari ja toimi Lazion puolustuslinjan selkeänä päällikkönä. Hämmästyttävän tasavarma otteissaan; käytännössä mieleen ei jäänyt yhtäkään virhettä ajalta ennen kesäkuuta. Nousi myös Mancinin maajoukkueessa Chiellinin paikkaajaksi. Koronatauon jälkeen kärsi hyvin epätyypillisesti muutamista pikkuvaivoista ja jätti käytännössä ensimmäistä kertaa Lazio-urallaan harjoituksia väliin. Tämä näkyi myös kentällä, jossa Acerbilla oli vaikeuksia. Maineeseen tuli kauden jälkeen iso kupru; meni ja kritisoi seuraa RAI:n lähetyksessä kesken maajoukkueleirin. Sai niskaansa kannattajien ja luultavasti Lotiton raivon. Tällä hetkellä epäselvää, onko edessä jatkosopimus vai peräti lähtö seurasta. 

Denis Vavro 6+ (17)

Saapui Roomaan melko suurin odotuksin, ja oli niihin nähden selkeä pettymys. Vielä preseasonilla oli toistuvasti avauksessa, mutta menetti paikkansa lähes välittömästi tosipelien alettua. Ei sopeutunut kolmen miehen puolustuslinjassa kummallekaan laidalle, eikä luonnollisesti pystynyt kilpailemaan avauspaikasta Acerbin kanssa keskellä. Toki totta on sekin, ettei saanut kovin paljon peliaikaa, mutta sille lienee selvät syynsä, jotka ovat näkyneet myös tämän kesän heikoissa harjoitusotteluissa. Lazion mittapuulla kallis hankinta, joten kovin nopeasti miehestä tuskin luovutaan.

Stefan Radu 7+ (31/1)

Senaattori nousi Lazion kaikkien aikojen ottelutilastossa jo sijalle kolme vahvistaen asemaansa yhtenä seurahistorian hiukan huomaamattomammista legendoista. Oli edelleen selkeä avaaja toppariston vasemmalla laidalla. Pystyy yhä ikäisekseen hyviin tempokuljetuksiin ja tarjoaa tarpeellisen syöttö- ja keskitysarsenaalin muuten hiukan kulahtaneelle vasemmalle laidalle. Ongelmissa kun pelitempo ja ottelutahti kasvoivat. Vietti vähemmän yllättäen heinäkuun pitkälti telakalla. Seuraajaa etsitään, mutta löytyykö vieläkään?

Luca Falbo - (2)

Hiukan keskinkertaiseksi taantuneen primaveratuotannun parhaimmistoa. Sai näillä näytöillä debyytin EL:ssä ja Serie A:ssa. Tulevaisuutta kaavailtu wingbackin tai pallotaitosen laitatopparin rooliin. Lainalle jonnekin, kenties sitten Salernitanaan.


I CENTROCAMPISTILucas Leiva 8 (30)

Leiva oli vaikeuksissa loukkaantumisten vuoksi, mutta kentällä täysikuntoisena hän oli yhä korvaamaton peliälyn ja kovuuden ruumiillistuma. Isojen otteluiden spesialisti, joka mm. pimensi täysin miesvartionnillaan Lautaron Interiä vastaan pelatussa kotiottelussa. Parhaimmillaan roolinsa eliittiä koko sarjassa. Palasi pitkän kuntoutuksen jälkeen kentälle koronatauon jälkeen heinäkuussa huonoin tuloksin. Oli selkeästi vajaakuntoinen ja joutui uudestaan operoitavaksi. Tämä on seuralle haastava asetelma. Leiva on puolustuspelille ja keskikentän toimivuudelle niin tärkeä pelaaja, ettei häntä voi oikeastaan korvata kuin kalliilla hankinnalla. Jos Leiva kuitenkin kuntoutuu (kuten on luvannut) niin ongelma ratkeaa toivottavasti kuin itsestään.

Danilo Cataldi 7+ (28/2)

Jatkoi siitä mihin vuosi sitten jäi. Tasaista nousuvirettä, kuitenkin niin ettei se aivan riitä avauskokoonpanoon. Haastoi etenkin joulu-tammikuussa Leivan todelliseen kamppailuun peliajasta. Tinttasi mm. upean vapaapotkumaalin Juventuksen verkkoon Supercoppassa. Kovuus ja fysiikka eivät vain ole aivan sillä tasolla, että roomalaisesta lazialesta voisi tehdä luotettavasti keskikentän pohjimmaisen lenkin. Toisinaan yrittänyt myös hyökkäävämmässä roolissa, mutta tulokset jääneet puolitiehen. Jatkanee seurassa yhtenä hyvänä ringinleventäjänä.

Marco Parolo 7+ (37/2)

Joukkueen ensimmäinen varakapteeni kantoi ankaran vastuun etenkin heinäkuussa, kun hän korvasi 35-vuoden iässä kesähelteillä, kesken otteluruuhkan, sekä Leivan että Cataldin keskikentän pohjalla. Teki siihen nähden kaikkensa ja vähän sen ylikin. Oli ottelusta toiseen eniten juoksukilometrejä kirjauttanut pelaaja kentällä. “Marcolino” on edelleen yksi kannattajien suosikeista, sellainen hiljainen valtiomies, jota pukukoppi tarvitsee. Kentällä roolin pitäisi olla kuitenkin pienempi, ihan vain senkin takia, ettei Parolon liike yksinkertaisesti enää riitä pelitempon noustessa. Ansaitsee silti vielä vuoden Laziossa; yksi viime vuosien pilareista, jotka toivat Lazion lopulta Mestareiden liigaan.

Sergej Milinkovic-Savic 8+ (43/8)

Aavistuksen puolustavammassa roolissa kehitys jatkui edelleen suotuisana. Toi keskikentälle muskeleita, pääpelivoimaa ja taitoa samassa paketissa, mutta kykeni myös kurinalaiseen puolustamiseen. Toisinaan temperamentti ja epätasaisuus näkyvät liiaksi. Pelasi koronatauon jälkeen selkeästi puolikuntoisena muutamia hyvin heikkoja otteluita, jotka päätti tyylilleen sopivasti upeaan maaliin Cagliaria vastaan. Ilmoitti kauden jälkeen, ettei tulevaisuudensuunnitelmissa ole muuta kuin Lazio ja Mestareiden liiga.

Manuel Lazzari 8 (40/1)

Nappihankinta, joka täytti nimenomaisesti sen roolin, johon häntä kaavailtiin. Otti oikean laidan omakseen ja esitti läpi kauden hienoja ylösnousuja, joissa Lazzarin nopeus pisti vastustajan puolustajat toistuvasti sekaisin. Kritiikkiä jäi jaettavaksi lähinnä siitä, että tietystä näyttävyydestään huolimatta Lazzarin peli ei tuota tarpeeksi puhtaita tehoja; ratkaisevia maalisyöttöjä, etenkin keskityksiä, ja maaleja tarvittaisiin enemmän. Pelkästään noilla mittareilla peliaikaan suhteutettuna Marusic oli itse asiassa “parempi” pelaaja. Omaa loistavan fysiikan ja kesti yhtenä ainoista kesä-heinäkuun rasitukset joukkueessa hyvin. Tämänkin takia ensi kauden tärkeimpiä pelaajia, johon voi luottaa otteluruuhkassa.

Adam Marusic 7+ (15/2)

Sai Lazzarista liian kovan kilpailijan, mutta paransi otteitaan kauden edetessä. Ongelmana jatkuvat loukkaantumiset. Kuuluu Inzaghin suosikkeihin fyysisenä ja työteliäänä pelaajana. Valmentaja on muovannut Marusicista vaihtoehtoa vasemmalle laidalle, ja esitykset Lulicin paikalla olivat yllättävän hyviä. Toiveissa olisi ehjä preseason ja sen mukanaan tuoma uusi nousu.

Senad Lulic 7+ (27/1)

Il capitano, il sindaco, toimi joukkueen henkisenä isänä ja edelleen avaavana vasemman laidan wingbackin kauden päättäneeseen loukkaantumiseensa asti. Pelasi parhaat ottelunsa talvella, jolloin jätti uudet kilpailijat kauas taakseen osoittaen olevansa edelleen herra talossaan. Kauden paras ottelu Supercoppassa, jossa teki esityön Lazion ensimmäiseen maaliin ja iski toisen minuutilla 72, siis lähes identtisesti samalla hetkellä kuin historiallisen Coppan ratkaisseen maalinsa vuonna 2013. Takana on todella pitkä kuntoutus ja ilmassa paljon kysymysmerkkejä siitä, mikä miehen tilanne on fysiikan puolesta. Toiveissa olisi jo muutenkin, että kapteeni saisi vasemmalle laidalle arvoisensa manttelinperijän. Vaihtopenkiltä varmasti edelleen käyttökelpoinen vaihtoehto keskikentälle useaan eri rooliin.

Jony 6+ (32)

Siinä missä Lazzari ratkaisi oikean laidan ongelmat, epäonnistui Jony vastaavassa yrityksessä vasemmalla laidalla. Fysiikka ja taktinen valveutuneisuus eivät yksinkertaisesti  riittäneet vaativaan wingbackin rooliin Serie A:ssa. Hyvä potkutekniikka ja erinomaiset keskitykset, mutta nämäkään eivät muuntuneet tarpeeksi usein maalisyötöiksi. Maitojunalla Espanjaan?

Jordan Lukaku 6+ (13)

Laiskanpulska Lukaku oli edelleen liian pitkät ajat kuntoutuksessa ja kentällä lähinnä vaihtomiehenä, jolta ei hirveästi voinut odottaa. Yhden tempun mies; yrittää edelleen lähinnä yksinkertaisilla tempokuljetuksilla ohi vastustajista, mutta loukkaantumisten runtelema nopeus ei enää riitä. Myytäisiin jos joku jotain maksaisi, mutta tällä loukkaantumishistorialla kukaan tuskin odottaa tarjouksia.

Djavan Anderson - (7)

Loppukauden vasemman laidan yllättäjä. Hollantilainen oli viettänyt aiemman Lazio-uransa käytännössä Serie B:n kiertolaislainapelaajana, mutta sai koronatauon jälkeen mahdollisuutensa kun loukkaantumiset niittivät satoaan. Pelasi kypsästi mm. Juventusta vastaan vieraissa. Ikää on kuitenkin liikaa, jotta voitaisiin puhua varsinaisesti lupauksesta. Lainalle, elleivät sitten molemmat Jony ja Lukaku lähde seurasta.

Andre Anderson - (7)

Pienimuotoinen pettymys, joskin kilpaili peliajasta lähes mahdottomassa paikassa Luis Albertoa vastaan. Keskikentän keskustan pikkuväkkärä brassi ei siis murtaunut läpi ja hiukan huolestuttavasti peliaikaa ei irronnut oikeastaan silloinkaan kun avainmiehet olivat loukkaantuneina sivussa. Vielä nuori, joten mahdollisuuksia lienee luvassa. Mahdollisesti pelaaja, jota tarjotaan monimutkaisissa siirtokuvioissa osana kokonaissummaa pienempiin italialaisseuroihin.

Luis Alberto 9+ (41/7)

“Taikuri” loihti itsensä ja Lazion uudelle ja toisinaan jopa ennennäkemättömälle tasolle. Kaikesta näki heti alusta alkaen, että kauden 2018/19 loukkaantumiset oli jätetty historiaan ja mies oli saanut alleen hyvän preseasonin. Maalisyöttöjä kertyi syksyllä sitä tahtia, ettei perässä pysynyt Euroopassa juuri kukaan. Rytmitti Lazion keskikenttää pienillä siirroilla ja puhtaalla taidollaan, ja kykeni murtaviin läpisyöttöihin silloinkin kun oli muuten pelannut hiukan alavireisen ottelun. On myös yllättävän työteliäs pelaaja, joka usein osallistuu myös tehokkaasti pallonriistoihin ja puolustuspeliin. Jatkosopimusta on värkätty jo tovi. Ansaitsee roiman palkankorotuksen ja viime kauden osalta kenties koko Serie A:n parhaan keskikenttäpelaajan tittelin.

I ATTACANTICiro Immobile 10 (44/39)

Serie A:n maalikuningas 36 maalilla, Higuainin maaliennätyksen sivuaja, Euroopan kultainen kenkä, tätä nykyä Lazion historian neljänneksi paras maalintekijä. Kateelliset paasasivat pilkuista (joista muuten suuren osan Immobile hankki itse aktiivisella pelityylillään), mutta sulkivat silmänsä siltä, että tekemiensä maalien lisäksi Immobile kirjautti Serie A:ssa myös näyttävät kahdeksan maalisyöttöä. Eliittiluokkaa mitä tulee murtaviin pystyjuoksuihin ja viimeistelyyn boksin sisällä. Ajoituksen mestari. Prässäsi jälleen vimmaisesti vastustajien maalivahteja ja puolustuslinjaa. Noussut taivaansiniseksi legendaksi ja aikoo pysyä sellaisena. Ilmoitti kauden päätyttyä haluavansa päättää uransa Laziossa ja allekirjoitti pitkän jatkosopimuksen. 

Felipe Caicedo 8 (38/9)

Ecuadorin mörkö pelasi toista kautta putkeen hyvällä tasolla ratkaisten myös muutamia otteluita supersubin roolista. Pelasi parhaimmillaan yllättävänkin hyvin yhteen Immobilen kanssa. Koko uraa ajatellen pelannut Roomassa kenties parhaat kautensa, missä avuksi on ollut myös Inzaghi, joka on alusta alkaen luottanut Caicedoon. Huhujen mukaan harkitsee kuitenkin lähtöä ja jäähdyttelyä sheikkisarjojen puolella. Jos lähtee niin erityinen kiitos kulttimiehelle mm. Sassuolo-, Cagliari- ja Juventus-otteluiden lisäaikajysäytyksistä viime marras-joulukuussa.

Joaquin Correa 8 (35/10)

Ilman loukkaantumisia olisi luultavasti iskenyt itsensä huipulle. Valitettavasti Correalla oli erilaista häikkää lähes koko kauden ajan, mikä pilasi etenkin koronan jälkeisen ajan lähes kokonaisuudessaan. Silloin kun sai jatkuvuutta otteisiinsa oli parhaimmillaan pitelemätön. Ongelmana on edelleen löysä viimeistely, joka rokottaa tehoja. Parhaimmillaan Correa on silloin kun hän saa toimia Immobilen tai Caicedon taustapiruna. Tuo hyökkäykseen sen selvästi pallotaitavimman vaihtoehdon, jolla pystytään murtamaan vastustajan puolustuslinjat varsinkin otteluiden loppupuolella.

Bobby Adekanye 7 (15/1)

Sympaattinen nuori mies, jolla riitti energiaa ja perustaitoa murtautua kentälle useammin kuin “edeltäjällään” Pedro Netolla. Pelipaikka on tosin vielä hiukan mysteeri. Näyttää olevan Inzaghin papereissa jonkinlainen vara-Correa. Tarvitsee vielä paljon pelikokemusta ja muskeleita ennen kuin kuitenkaan haastaa todella ketään Lazion laadukkaassa hyökkäyskalustossa.

IL MERCATO
Mitäköhän tästä tulee? Lotiton Lazion kaikkien aikojen toiseksi kallein siirto, Kosovon jättiläinen, Vedat Muriqi.

Kohtuullisen isoin odotuksin käynnistynyt mercato on Lazion osalta ollut sittenkin hyvin entisen kaltainen ja noudattanut yleiseurooppalaista linjaa, jossa kaikista suurin rahankulutus on kaikkialla kiinni. Joukkueeseen on haluttu alusta alkaen tuoda manttelinperijät Radulle ja Lulicille, sekä uusia vaihtoehtoja kärkeen ja keskikentän keskustaan. Toistaiseksi uusia hankintoja ovat kakkosmaalivahdiksi saapunut ikinuori Pepe Reina, ilmaissiirrolla tullut Eibarin ex-kapteeni Gonzalo Escalante ja Fenerbahcesta maratonneuvottelujen jälkeen hankittu Vedat Muriqi (tosin jos tarkkoja ollaan Muriqi on tänään ollut medicalissa, eikä siirto ole siten sataprosenttisen varma). Escalantesta toivotaan jonkinlaista varavaihtoehtoa Leivalle. Muriqin on tarkoitus tuoda hyökkäysjärjestelmän muutoksen mahdollistava vaihtoehto Immobilen rinnalle. Muriqi on Tarelle näytön paikka. Edellisiltä kesiltä mieleen on jäänyt kaksi epäonnistunutta siirtoa, joiden takuumiehenä albaani nähtiin; Vavro ja aiemmin Berisha. Muriqilta odotetaan siis ainakin johtoportaassa paljon.

Lähes varmana on jo pitkään pidetty Mohammed Faresin (SPAL) siirtoa. Fares vietti viime kauden telakalla, mutta oli ennen tätä isossa nosteessa. Mies on ollut Inzaghin loopin alla jo pitkään ja toisi mielenkiintoisen vaihtoehdon vasemmalle laidalle. Kesän siirtokasinon erikoismaininta menee David Silvalle, jonka kanssa seuralla oli jo periaatteellinen sopimus. Tämän espanjalainen kuitenkin ohitti koti-ikävässään, saaden ainakin Taren veren kiehumaan.

Poistolistalla on tuttuja turhakkeita, kuten lainalta palanneet Riza Durmisi, Wallace ja Milan Badelj. Jonkinlaista kassaa toivottaisiin ehkä tehtäväksi myös Bastosilla ja Caicedolla, mutta jos ottajia ei ole, ei seura heitä ole mihinkään häätämässäkään. Varsinaisista avainpelaajista huhuja on pyörinyt lähinnä Luiz Felipen ympärillä. Yllätyslähtijä voisi sen sijaan olla Acerbi. Jos näin käy tulee Tarella kiire löytää uusia toppareita seuraan. Silloin Maresh Kumbullan (Hellas Verona) nimi nousee varmasti uudestaan esiin. Tuttuun tapaan kesään kuuluu myös lainaralli Salernitanan ja muun Serie B:n suuntaan. Auronzossa hiukan alle odotusten esiintynyt Sofiyan Kiyene saattaa joutua takaisin etelään yhdessä Cristiano Lombardin kanssa. Sen sijaan Salernitanasta Lazioon palannut nimihirviö Jean-Daniel Akpa Akpro saattaa jäädä seuraan.

IL FUTURO

Lazio ei ole koskaan ollut niin sanottu “elokuun mestari”, jota italialaismedia hehkuttaa otsikoissaan pelkkien siirtomarkkinoiden, uuden eksoottisen valmentajan tai seurajohdon vuoksi. Seuraa on viime vuosina leimannut pysyvyys, jota ei ole murrettu tänäkään kesänä. Stabiili tilanne on tuonut vastaansanomatonta menestystä varsin pienin panoksin ja pitänyt seuran talouden hyvässä kunnossa. Uhkana on kuitenkin luovuuden puute ja urheilutoiminnan kehittämisen laiskuus. Tarkan liiran Lotito ei ole muuttanut toimintatapojaan, vaikka moni odotti näyttävämpää mercatoa kuin yleensä CL:n aarrearkkuun vedoten.

Loppukesän perinteinen ritiro Auronzossa meni tuloksellisesti penkin alle. Viimeksi hiukan vastaavaa nähtiin ennen farssinomaista kautta 2015/16. Silloin CL:n karsintoihin lähdettiin ilman suuria investointeja ja kyyti oli lopulta kylmää. Joku voi muistella 13 vuoden päähän, kun Lotito lähetti silloisen Delio Rossin Lazion Mestareiden liigaan käytännössä ilman vahvistuksia. Inzaghin oppositiomielipiteistä on jo kuultu kaukaisia huhuja, eikä valmentaja ole vielä allekirjoittanut jatkosopimusta.

Epävarmuustekijöitä siis on, mutta toisaalta fakta on sekin, että Roomaa edustaa Euroopan parhaiden joukossa ensi kaudella vain La Lazio.La Lazio è altro. La Lazio non proviene da: la Lazio è.
Teppanan Nurmela

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 14.09.2020 klo 19:56:10

Kiitos Signori!

Seurantaan ja illalla tarkemmin lukuun Ylos
migi111

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 14.09.2020 klo 20:46:46

Hieno avaus! Tosiaan, olisi toivonut, että se Silvan siirto olisi toteutunut. Nyt joukkue on käsittääkseni loukkaantumistilanteeltaan ihan hyvä, mutta sieniliigaan tarvittaisiin leveämpää materiaalia.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #3 : 14.09.2020 klo 20:51:42

Taattua laatua jälleen kerran Signorilta!

Acerbin kanssa jatkosoppari on viime tietojen mukaan jo selvä, mutta odotellaan vahvistusta. Fares on ollut jo monta päivää Roomassa, en tiedä mitä siellä on meneillään kun ei mitään uutisia ole tullut tai medicaleja tehty, outoa.
Badelj on jo lähes varmasti menossa Genoaan.
Muriqi on kyllä mielenkiintoinen haku ja kalliskin sellainen. Onpahan sinne hyökkäykseen sitten heittää kokoa.
Nyt se puolustaja seuraavaksi ja äkkiä kanssa. Kumbulla, Otamendi ja Kim Min Jae ovat pyörineet otsikoissa. Mutta ehkä sieltä on tulossa ihan joku muu.

Lainaus
Joku voi muistella 13 vuoden päähän, kun Lotito lähetti silloisen Delio Rossin Lazion Mestareiden liigaan käytännössä ilman vahvistuksia.

En tarkistellut, mutta muistini mukaan herrat Scaloni, Artipoli, Meghni ja Del Nero olivat nämä "vahvistukset"... Sitten sitä ajauduttiinkin melkoisiin vaikeuksiin sillä kaudella. Luulen että Lotitokin muistaa virheensä.


mikitsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio, Ponnistus, FCW


Vastaus #4 : 15.09.2020 klo 11:52:48

Kiitos Signori Ylos

11 päivää sarjan avaukseen ja aika sekaisin tuntuu olevan pakka. Luiz Felipen loukkaantuminen vain alleviivaa puolustuksen vahvistamisen tärkeyttä.

Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #5 : 15.09.2020 klo 18:47:44

Nyt joukkue on käsittääkseni loukkaantumistilanteeltaan ihan hyvä, mutta sieniliigaan tarvittaisiin leveämpää materiaalia.

Leivan tilanne on ok, ja mies pelasi jo varsin valmiin oloisesti viime viikolla Frosinonea vastaan. Samassa pelissä tosiaan Luiz Felipe loukkasi nilkkansa, mutta näyttäisi nyt selviävän kahden viikon levolla tuosta. Noin muuten, Cataldin pikkuvammakierre kesältä on saatu hiljalleen kuriin ja Radun, Luis Alberton ja Sergenten pitäisi olla valmiina kauden alkuun. Ei siis akuuttia kriisiä kenenkään muun kuin Lulicin osalta. Kapteeni ei välttämättä tänä kalenterivuonna kentälle palaa, mistä päästäänkin sitten...

Taattua laatua jälleen kerran Signorilta!

Acerbin kanssa jatkosoppari on viime tietojen mukaan jo selvä, mutta odotellaan vahvistusta. Fares on ollut jo monta päivää Roomassa, en tiedä mitä siellä on meneillään kun ei mitään uutisia ole tullut tai medicaleja tehty, outoa.
Badelj on jo lähes varmasti menossa Genoaan.
Muriqi on kyllä mielenkiintoinen haku ja kalliskin sellainen. Onpahan sinne hyökkäykseen sitten heittää kokoa.
Nyt se puolustaja seuraavaksi ja äkkiä kanssa. Kumbulla, Otamendi ja Kim Min Jae ovat pyörineet otsikoissa. Mutta ehkä sieltä on tulossa ihan joku muu.

...etenkin Faresiin. Eilen raportoitiin, että hän olisi pakottavista perhesyistä poistunut Roomasta. Toisaalta on myös puhuttu byrokraattisista likviditeettisäännöksistä, joiden vuoksi Badelj pitäisi ensin kipata viidellä miljoonalla Genoaan (älytön summa, mitä lie Preziosin verokikkailuja tämän takana). Useimmat lähteet puhuvat siitä, että huomisaamuna Fares pääsisi vihdoin medicaliin. Kieltämättä on melkoinen saaga ollut, eikä tämä ihan parasta valmistautumista kauteen käytännössä avaavaksi vasemmaksi wingbackiksi hankittavalle pelaajalle taannut.

Kumbulla näyttäisi menevän naapuriin. Virallisestihan Tare ilmaisi jo 20 päivää sitten, ettei Lazio ole Hellaksen miehestä kiinnostunut. Tuona aikana on Taren faksi varmasti silti laulanut jonkun puolustajan suhteen. Otamendilla lienee palkkatoiveet kovat ja Kim Min Jae on kyllä sen sortin mister X, että liekö Tarekaan tuollaiseen lähtee. Pitäisin luultavimpana, että tulossa on yllätysnimi. Acerbin tilanteen rauhoituttua riittäisi onneksi se yksi topparihankinta. Kahta tuskin tässä ajassa saadaan enää maaliin, ellei sitten Bastos lähde Turkkiin ja vaadi erillistä korvaajaa.

En tarkistellut, mutta muistini mukaan herrat Scaloni, Artipoli, Meghni ja Del Nero olivat nämä "vahvistukset"... Sitten sitä ajauduttiinkin melkoisiin vaikeuksiin sillä kaudella. Luulen että Lotitokin muistaa virheensä.

Tuo mercato oli kyllä varmaan Lotiton kitsastelun huipennus. Hankintoja tehtiin kolmella miljoonalla (mukana mm. superjuniorit Nando Muslera ja kolarov, joista ei tosin alkuun ollut mitään iloa), mihin karsintojen jälkeen varmistunut CL-paikka ei tuonut mitään valoa. Kun Dinamo Bukarest oli karsinnoissa voitettu palkitsi Lotito Delio Rossin legendaarisella Fabio Vignarolin (sopimukseton pelaaja, ollut aiemman kauden Serie B:ssä Barin penkillä) hankinnalla. Palkkakatto oli muistaakseni 500 k kaudessa ja jokainen, joka enempää pyysi pistettiin lähinnä koirankoppiin. Jossain vaihtopenkillä pyöri kaksimetrinen Tare. Lieköhän albaani tiesi jo silloin, että tulevaisuus siirtoguruna olisi hänen.Hienoja aikoja: rahaa ei ollut edes istuvaan pukuun tai kenkiin, mutta stadionilla kelpasi kyllä olla:  https://www.youtube.com/watch?v=gwfAPenNASQ
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #6 : 16.09.2020 klo 15:32:53

Tässä on taas vierähtänyt tovi siitä, kun olen viimeksi foorumilla kirjoitellut, vaikka ahkerasti tätä tulee kyllä luettua. Joten kiitoksia kanssakirjoittajille kausitopicciin kirjoittamisista ja etenkin Signorille, että vuodesta toiseen jaksat tehdä mainioita avauksia. YlosTuoppi

Fares tänään medicalissa ja 99 % varmuudella Lazion mies. En edes jaksa laskea, että monesko vasemman laidan perättäinen hankinta hän on, mutta nyt on ainakin odotukset korkealla siinä mielessä, että Inzaghin oma toive ja tuntee sarjan hyvin. Lazzarilla meni alkukausi totutteluun, mutta vauhtiin päästessään oli loistava pelaaja, joka ratkaisi vuosia kestäneen oikean laidan ongelman. Vähempää en siis odota Faresin kohdallakaan. Lähinnä pitää ihmetellä, että miksi näiden hankintojen kanssa piti vitkutella näin pitkään. Toki kausi ei ole alkanut, mutta olisin hieman luottavaisempi, jos alla olisi harjoitteluleiri yhdessä uusien pelikavereiden kanssa ja muutama kunnon pelikin. Jos alkukausi menee vaisusti, niin voi vaan jossitella, että olisivatko uudet pelaajat voineet muuttaa lopputuloksia parempaan suuntaan, jos olisivat olleet valmiimpia Inzaghin vaatimuksiin.

Onkohan Inzaghi muuten antanut minkäänlaista mielipidettä Muriqista tähän mennessä? Kuulemma mies on todella työteliäs ja fyysisenä kaverina juuri sitä, mitä Inzaghi halusi, mutta silti pidän floppipotentiaalia suurena. Vaikka ilmeisesti ns. late bloomer, niin onko silti tarpeeksi taitava pelaaja Lazioon ja Serie A:han. Pahimmillaan käsissä on 20 miljoonan floppi, josta on mahdoton päästä eroon.

Mitä Kumbullaan tulee, niin totta kai pelaaja kelpaisi, mutta ylihintainenhan hän oli joka vaiheessa. Jos nyt Romaan menee, niin ei harmita, jos hinta on oikeasti 30 miljoonan luokkaa. Saattaa olla tulevaisuuden kova nimi, mutta halvemmallakin löytyy loistavia pelaajia. Toki nämä huhutut vaihtoehdot eivät kyllä koveta edes vähää alusta.

Jos siirtobudjettia ajatellaan, niin noin 40-50 miljoonaa on varmaan Chämppäri-rahojen ansiosta se realistinen lähtökohta, mutta ei mua haittaa, vaikka kaikkea ei käytetä kerralla. Nythän Lazio on tehnyt pientä tappiota, kun isoja myyntejä ei viime kesänä ollut. Eikä siis ole tänäkään kesänä. Siitä on käytetty nyt noin 20 miljoonaa Muriqiin, reilu 10 miljoonaa Faresiin. Kumbullaan ei olisi mitenkään riittänyt, ellei haluta tehdä suurta tappiota, jota Lotito ja FFP eivät halua. Topparihan tässä on hakusessa, mutta en pahisi pahakseni, jos myös joku hyökkäävä keskikenttäpelaaja saapuisi, ellei sitten Correaa peluuteta kymppinä kahden hyökkääjän takana. Summa summarum avaus edelleen kovaa kamaa ja hyökkäykseen Muriqin myötä uutta variaatiota, mutta laajuutta edelleen kaipaisi, jos tarvitaan penkiltä hyökkäysvoimaa keskikentälle.

Ellen ihan väärässä ole, niin Lazio taisi julistaa jokunen viikko sitten Scudetton tämän kauden tavoitteeksi, mutta vaikea sen on nähdä toteutuvan näillä hankinnoilla. Mutta ennakolta kaudesta on luvassa todella tasaväkinen kamppailu 6-7 eri joukkueen välillä ja Lazio voi sijoittua mille tahansa sijalle 1.-7. välillä. Henkilökohtaisesti sanoisin, että UCL-paikkakin saattaa olla työn ja tuskan takana, kun vaikea nähdä Napolin konttaavan tätäkin kautta ja Milan on vahvistunut selvästi.
mikitsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio, Ponnistus, FCW


Vastaus #7 : 16.09.2020 klo 20:42:44

Sydäntä lämmitti katsoa Rocchia ja vanhaa maantierosvoa touhuamassa kärjessä. Mitä olisikaan voinut olla molemmille, jos kaksi jääräpäätä ei olisi ollut vastakkain? En tiedä miksi Muriqista on fiilikset, että parhaimmillaankin asiat tulevat menemään päin hevonvittua. En tiedä oliko Tarelle annettu joko-tai-valinta hyökkäyksen ja puolustuksen välillä, mutta se on varma ettei tammikuun mercatossa ole yhtään ystävää ucl-joukkueella jonka puolustus on sekaisin kohta 10 vuotta putkeen meiningillä.
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #8 : 17.09.2020 klo 17:22:46

Olen Olpen kanssa täysin samaa mieltä siitä, että etenkään tähän kesään tämä Lotiton neuvottelustrategia, jossa jokainen kuluerä pyritään puolittamaan, ei toiminut tarpeeksi rivakasti. Faresin kunto on mysteeri, ja ongelmahan sekin on, ettei Inzaghi päässyt hyvissä ajoin testaamaan hyökkäyspään taktisia variaatioita Muriqin (johon en vielä ota pelaajana kantaa; sen vain sanon, että Tarella varmasti pukkaa kylmää hikeä hyvin pian jos homma ei ala toimia) kanssa. Toisaalta tämä on se hinta, joka tarkasta taloudenpidosta käytännössä maksetaan. Katse on myös pidettävä siinä tosiasiassa, että Lazio lähtee jälleen kauteen myymättä yhtäkään tähtipelaajaansa.

Seuraava viikko näyttää mitä puolustuspään kanssa tapahtuu. Mercatossa on tehty nyt minimisuoritus, mutta jos toppari saapuu, eikä kyseessä ole täysi tuntemattomuus, niin kyllä tämän kanssa pitäisi Inzaghin voida elää. Kumbullan suhteen tehty rajanveto oli luultavasti seuralle lopulta helppo. Lazio ei maksa yhden kauden näytöillä 30 miljoonaa euroa kenestäkään. Syteen tai saveen, halvemmalla on saatava laatua, etenkään kun mitään varmuutta pitkän tähtäimen talousnäkymistä ei näissä koronaoloissa ole monellakaan toimijalla.

ps. Seura teki muuten hiljattain myös yhden erikoisen "hankinnan": Alessandro Matri palkattiin Igli Taren assistentiksi. Tiedä sitten mikä järjenjuoksu on tämän takana, mutta ehkä Matri ikuisena kiertolaisena voi toimia Taren hyvänä sanansaattajana tarpeeksi useaan eri suuntaan.

Sydäntä lämmitti katsoa Rocchia ja vanhaa maantierosvoa touhuamassa kärjessä.

Se seuraavan kauden tridente, jossa Zarate täydensi tämän kaksikon oli vasta juhlaa!
Fabrizio

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 17.09.2020 klo 20:12:58

Mahtava avaus!
Pelonsekaiset tunteet tulevasta kaudesta...
Kunpa kaikki menisi hyvin.
Kaarlo Ulkosyrjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Laivastonsiniset, Taivaansiniset


Vastaus #10 : 18.09.2020 klo 20:42:01

Todella tasokas avaus jälleen Signorilta, nöyrät kiitokset.
Pihtailua ja sekavaa meininkiä taas pre-season, mutta runko pysyi kasassa, ja Inzaghin jalokivet saatiin pidettyä. Paljoa ei särkymävaraa ole, ja sama epäily on taas, että kuinka voidaan edustaa kolmella rintamalla tällä materiaalilla. Mikähän on Caicedon tilanne nyt Muriqin saapumisen myötä?
Mielelläni pitäisin mörön, mutta mihin sijoittuu Simon papereissa?
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #11 : 20.09.2020 klo 09:13:59

Eilen ystävyysotteluiden sarjan viimeisteli Inzaghien derby Beneventoa vastaan, ja tuosta jäi se kuva, että tällä preseasonilla on onnistunut Pippo eikä Simo'. Lazio vaikutti täysin keskeneräiseltä, ja etenkin keskikentän keskusta ilman Sergenteä ja Albertoa aiheutti migreeniä. Tuli mieleen Walter Mazzarrin 3-5-2, jossa keskikentän sydämessä on pelkkiä puimureita ja munaravaajia. Jos tämä ottelu olisi pelattu kuukausi sitten en olisi niin huolissani, mutta vain päiviä ennen kauden alkua tällainen esitys herättää kysymyksiä.

Lotito sanoi torstaina, että "jotakin on vielä tulossa" viitaten siirtomarkkinoihin. Seuraavana päivänä virallistettiin Akpa-Akpron "siirto" Salernitanasta. Iski hiukan kylmiä väreitä, että siinäkö se "jotakin" oli? "AKAK" haisee toki jo nyt melkoiselta kulttihahmolta, mutta odotusarvona oli Lotiton sanojen pohjalta jotain muuta. Mitä sitten voisi tulla? Hyökkäyspäähän tietynlaiseksi "jollyksi" on ehdolla ilman sopimusta oleva Callejon, keskikentälle on tuotu Meksikosta Carlos Rodriguezi'a, mutta se todellinen kipuilu on käynnissä edelleen topparista. Huhulista puolustukseen on pitkä. Synkimmissä skenaarioissa on jo puhuttu siitä, että Wallace integroitaisiin takaisin joukkueeseen tai sumusaarille aikoinaan nerokkaalla myynnillä kuopattu Wesley Hoedt palaisi seuraan - huh huh.

Tuhkaa voi sirotella hiuksiinsa jatkamalla myös Faresista, jota ei ole vieläkään virallistettu. Ensimmäisenä tuli mieleen, että onko mies sittenkin edelleen rikki, koska hän hävisi kuvista medicalinsa jälkeen. Ilmeisesti kyse on kuitenkin jostain muusta; Raiolan välistävedosta tai sitten siitä, että Jony pitää ensin saada kaupattua Espanjaan (Osasuna suuntana).

Mikähän on Caicedon tilanne nyt Muriqin saapumisen myötä?
Mielelläni pitäisin mörön, mutta mihin sijoittuu Simon papereissa?

Muriqi on edelleen periaatteessa loukkaantuneena, eikä Lazio senkään takia aktiivisesti myy Caicedoa. Huhuissa on ollut sheikkisarjojen lisäksi puhetta viime päivinä Genoasta. Luulen, että jos Inzaghilla on asiaan sananvaltaa Caicedoa ei myydä minnekään, vaikka Muriqi pian saataisiinkin harjoitteluvahvuuteen. Inzaghi on ollut alusta alkaen (siis siitä alusta, kun Caicedon hankinnalle yleisesti naurettiin ympäri Italiaa) Caicedon suurimpia sponsoreita, ja miksei olisi? Inzaghin alaisuudessahan "Pantteri" on ollut hintalaatusuhteelta sarjan yksi parhaita "kakkoskärkiä", joka on sopeutunut täydellisesti Lazion pelijärjestelmään.

"Panterone" on kyllä allekirjoittaneenkin suosikkeja. Nöyrä ja työteliäs pelaaja, jonka piti olla pomminvarma floppi, mutta osoittautuikin loistavaksi joukkuepelaajaksi ja odotuksiin nähden ihan kelvolliseksi maalintekijäksikin.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #12 : 20.09.2020 klo 12:30:37

Callejonia sieltä ollaan tosiaan viimeisten tietojen mukaan naaraamassa ja Inzaghi olisi antanut siirrolle hyväksyntänsä. Saataisiin siitä sitten kokemusta ja ringin levennystä joka on todellakin tarpeen. Onhan mies kuitenkin edelleen kova pelimies. Mutta haluaako mies palata Espanjaan, kuten Silvan tapauksessa... Ei helpolta tämäkään näytä.

Ei kiitos Hoedt ja Wallace, nyt on jo todella kiire sen topparin hankinnassa. Mikä siinä nyt on niin vaikeeta? En ymmärrä.

Kyllä Caicedo kannattaa vielä pitää, jos mahdollista. Vaihtopenkille tarvitaan muitakin kuin jotain junnuja.

Niin olen ymmärtänyt, että Jony lähtee ensin ja sitten Fares vasta saadaan virallistettua.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #13 : 20.09.2020 klo 22:09:43

Jony lähti nyt lainalle Osasunaan ja 5 miljoonan euron osto-optiolla. Varmastikin paras kaikkien kannalta. Caicedosta ei todellakaan pidä luopua, ei enää tässä vaiheessa kautta. Sympaattinen ja tehokas kolmoshyökkääjä, jonka kokemusta tarvitaan UCL:ssä. Hoedtin tasosta voidaan olla mitä mieltä vaan, mutta itselleni jollain pervolla tapaa hänen hankintansa jopa kelpaisi. Tuntee joukkueen, tuntee sarjan, osaa kielen ja ainakaan Laziossa ei ollut koskaan loukkaantuneena. Taso sinsänsä ei riitä, mutta penkkikaverina menisi ja ennemmin minä häntä katselisin kuin Wallacea. Jos vuoden lainaan saisi tai halvalla irtoaisi, niin miksi ei? Better the devil you know, kuten jossain päin maailmaa sanotaan.

Yhtäkään harjoituspeliä en ole katsonut, koska ne ovat vähän sellaista läpsyttelyä ja tuntuman hakemista, mutta huolestuttavaa on se, että maalinteko ollut todella vaikeaa. Kuten Signori sanoi, niin jos tässä oltaisiin harjoittelukauden alussa, niin en hätäilisi, mutta eihän tämä hyvältä näytä, kun osa joukkueista on jo kauden virallisesti aloittanut ja Laziollakin vain se vajaa viikko aikaa ja vastustaja ei ole helpoimmasta päästä.
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #14 : 21.09.2020 klo 18:19:59

Jos sieltä tulee Hoedt ja samalla myydään Bastos niin ihmettelen mitä tällä saavutetaan? Bastos on kuitenkin kokenut ja koulittu nimenomaan toppariston kummillekin laidoille, joissa häntä voi käyttää tarpeen tullen. Omissa muistikuvissani Hoedt oli parhaimmillaan Acerbin nykyisessä roolissa, ja hitaana ja kankeana pelaajana pahasti pihalla toppariston laidoilla. Luultavasti varamiehenä Hoedt kyllä nostaisi tasoa Vavrosta (jolla on taas loukkaantumiset päällä), mutta ei ratkaisisi mitään muita ongelmia. Toki jos valinta on Wallacen ja Hoedtin väliltä niin sitten asiasta ei ole epäselvyyttä. Haluan silti vielä uskoa siihen, että Tare keksii jotain muuta ja kaivaa hatusta myös luovan pelaajan keskikentälle (olkoot sitten vaikka Gaston Ramirez).

Muriqilla on muuten korona, mikä ei yllätä ketään siitä päätellen, että mies on viettänyt mm. laatuaikaa vastikään kosovolaisissa häissä satojen sukulaistensa kanssa..
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #15 : 22.09.2020 klo 15:42:08

Jos sieltä tulee Hoedt ja samalla myydään Bastos niin ihmettelen mitä tällä saavutetaan? Bastos on kuitenkin kokenut ja koulittu nimenomaan toppariston kummillekin laidoille, joissa häntä voi käyttää tarpeen tullen. Omissa muistikuvissani Hoedt oli parhaimmillaan Acerbin nykyisessä roolissa, ja hitaana ja kankeana pelaajana pahasti pihalla toppariston laidoilla. Luultavasti varamiehenä Hoedt kyllä nostaisi tasoa Vavrosta (jolla on taas loukkaantumiset päällä), mutta ei ratkaisisi mitään muita ongelmia. Toki jos valinta on Wallacen ja Hoedtin väliltä niin sitten asiasta ei ole epäselvyyttä. Haluan silti vielä uskoa siihen, että Tare keksii jotain muuta ja kaivaa hatusta myös luovan pelaajan keskikentälle (olkoot sitten vaikka Gaston Ramirez).

Laziolla on tällä hetkellä, ainakin Inzaghin papereissa, neljä hyvää topparia: Radu, Acerbi, Ramos ja jossain määrin Patric. Bastos on ollut sitten se viides vaihtoehto ja Vavrosta on nähty kentällä lähinnä pakon saattelemana. Sinänsä en oikein ymmärrä, että miksi tässä nyt ollaan edes topparia hankkimassa, kun ei hankita selkeää avauksen topparia. Lähinnä mieleen tulee, että yritetään kikkailla non-EU pelaajien määrällä ja kenties nostaa hieman kassavajetta, jos Bastosista on hyvä tarjous pöydällä - nähtävästi kun Wallacesta ei olla pääsemässä eroon. Tavallaan nuo neljä avauksen topparia pystyvät kaikki pelaamaan laidoilla, jolloin keskelle Hoedtille löytyisi spotti, jossa hänen vahvuudet tulevat parhaiten esille. Hoedt todennäköisesti olisi Acerbin ohella paras pelaamaan jalalla palloa ja pituutensa ansiosta myös parhaita pääpelaajia. Eli ehkä toisi taktisen vaihtoehdon myös puolustupäähän samoin kuin Muriqi tuo hyökkäyspäähän.
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #16 : 25.09.2020 klo 18:07:56

Luulisin, että Hoedtin hankinnassa voimakas vaikutin on tosiaan se, ettei Vavron kunnosta ole mitään takeita. Hätä ei lukenut lakia, vaan Tare taisi sitten päätellä, että annetaan Inzaghille joku jonka hän jo tuntee. Huomiseksi siis saattaa jo hollantilainen saapua Roomaan, mutta kausidebyyttiin hän ei toki matkaa mukaan. Kuten ei matkaa Fareskaan - miksi, sitä ei tiedä edelleenkään varsinaisesti kukaan. Jonyhan sieltä lähti jo tieltä pois.

Inzaghin pressitilaisuus oli tänään varsin hälyttävä. Valmentaja sanoi suoraan, että hankinnat ovat myöhässä, eikä hän ole päässyt todellisuudessa vielä valmentamaan muita kuin Escalantea ja Reinaa. Toivottavasti Muriqi käyttää karanteeninsa italian oppituntien parissa. Lisäksi Inzaghi tähdensi, että koska toppareista suurin osa on loukkaantuneina on hän pyytänyt Paroloa valmistautumaan puolustajan rooliin Sardiniassa. Toinen vaihtoehto on Nicolo Armini, jolla on Serie A-kokemusta kahden ottelun verran. Sivumennen sanoen Armini ei ole ollut kesän höntsissä kovinkaan vakuuttava. Miten lie käy?

Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #17 : 27.09.2020 klo 09:40:52

Siinähän kävi enemmän kuin kelvollisesti. Siirtomarkkinoiden ongelma on, että silloin liian helposti unohtaa tosiasiallisen joukkueen arvon kun kiikaroi uusia nimiä. Kentälle saatiin lopulta Patricin kuntouduttua lähes paras mahdollinen avauskokoonpano. Kun se ja valmentaja ovat tehneet yhdessä töitä vuosia ja näyttöhaluja riittää yhä, ei Di Francescon vasta alkaneella taktisella projektilla ja sekavalla kenttätasapainolla (tuli mieleen se 3-0-derby, jossa EDF:n Roman liian korkea puolustuslinja oli karkkia Laziolle), ollut mitään mahdollisuuksia. Tulos olisi voinut olla sardinialaisille rumempikin, eivätkä kesän heikot harjoitusottelut näkyneet Lazion otteissa kuten odotettiin.

Mitäköhän Marusicille on syötetty? Mies pelasi elämänsä ottelun, varmasti parhaansa Lazion paidassa. Marusic alisti Faragoa läpi ottelun, tarjosi kaksi mahtavaa maalisyöttöä ja etenkin mieleen jäi toista maalia edeltänyt sombrerokuljetus, joka oli kuin jostakin Zlatanin oppaasta. Tästähän oli viitteitä viime kauden lopussa; vasemmalla laidalla Marusic voi olla jopa potentiaalinen yllättäjä. Tosin montenegrolaisen loukkaantumishistoria huomioiden Faresin hankinta ei ole yhtään vähemmän akuutti. Escalantelle ja AKAK:ille myös pisteet positiivista sisääntuloista.

Ensi viikolla kerätään sitten järjettömän kalenterin helmiä, kun vastaan tulevat perätysten Atalanta ja Inter. Viime vuosien ottelut bergamolaisia vastaan ovat olleet melkoista tavaraa. Itse Gasperinihan on Lazion kannattajien ja nykyjoukkueen keskuudessa halveksittu hahmo, joka muistetaan taivaansinisessä Roomassa katkerista kommenteista milloin Immobileä, milloin muuten vain Laziota kohtaan. Senkin takia näissä on oma lisävärinsä. Urheilutoiminnan osalta seurat ovat toki inspiroivia esimerkkejä kaikille.

...

Ennen eilistä Tare maalaili sellaista kuvaa, että joukkue olisi jo enimmälti valmis. DS puhui Faresista yhtenä tehdyistä siirroista, joten kaiketi tämän virallistamattomuuden takana ovat byrokraattiset tekijät, joita sorvataan varjoissa. Huhuissa pyörii sakeana isopalkkaisten luovien keskikenttäpelaajien ja trequartistojen nimiä. En näe noihin mitään mahdollisuuksia, ellei sitten shokkimyynti kohdistu Correaan.


Fabrizio

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 29.09.2020 klo 21:08:15

Hoedt ja Pereira näillä näkymin tulossa. Itselle jäi hyvät muistot ja fiilikset Hoedtin edellisestä visiitistä. En ole seurannut hänen uraansa Laziosta lähdön jälkeen mutta ei ole vissiin mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Ilmeisesti mies kuitenkin viihtyi roomassa ja nyt paluu tuttuun ympäristöön voi tehdä todella hyvää uralle. Tämä toinen kaveri, Pereira, ei sano itselle juuri mitään. Kunhan ei olisi mikään hätäosto vain koska joku pitää ostaa.
Teppanan Nurmela

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 01.10.2020 klo 09:19:53

Kylläpä karkasi ottelu käsistä heti alussa..

Hermokontrolli petti ja käsiä leviteltiin sellaisissa pelitilanteissa mistä vastustaja rokotti välittömästi. Ilkeä atalanta haistoi jännityksen ja lisäsi vain bensaa liekkeihin pelaamalla todella aggressiivisesti keskialueella. Ihme, että ulosajoilta vältyttiin.

Päivän positiiviset: Wallace on myyty Turkkiin!
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #20 : 01.10.2020 klo 17:24:20

Kaikista näistä erikoisista kohtaamisista Atalantan kanssa eilinen asemoitui ehkä huipulle. Esitys ei ollut niin huono kuin tulos antaa ymmärtää, mutta Atalanta kyllä viimeisteli järjettömällä tarkkuudella. Symboliksi tästä kävi se kohta toisella puoliajalla, jossa Immobile pääsi yksin läpi, edessä vilkkui jo 2-3-maali ja viime vuoden toisinto. Sitten surkea viimeistely-yritys sivuverkkoon, hetkeä myöhemmin pallo Gomezilla toisessa päässä ja tilanne 1-4 - ottelu ohi.

Puolustuspäässä Atalantan paikat mahdollisti tällä kertaa ehkä topparistoakin enemmän Lazion laitojen täysi pettäminen. Cagliari-ottelun sankarit tippuivat vauhdilla kuolevaisten joukkoon. Marusic oli varsinkin kaikkialla paitsi siellä missä piti. Pelaajista jos tekee toisen selkeästi negatiivisen noston niin sanoisin sen olevan Leiva. Jo Cagliaria vastaan konkarin jalka näytti hitaalta (ihan kuten kesälläkin). Nyt kun tempo nousi kolminkertaiseksi ei Leiva pysynyt mukana. Cataldi oli pohjalla paljon parempi. Vähän siltä vaikuttaa, että Leivaa voidaan kyllä peluutta hitaan rytmin perinteisissä Serie A-otteluissa, miksei jopa koviakin vastustajia vastaan, mutta Atalantaa, Sassuoloa, Napolia ja tulevia CL-vastustajia vastaan tämä ei onnistu.

Kylläpä karkasi ottelu käsistä heti alussa..

Hermokontrolli petti ja käsiä leviteltiin sellaisissa pelitilanteissa mistä vastustaja rokotti välittömästi. Ilkeä atalanta haistoi jännityksen ja lisäsi vain bensaa liekkeihin pelaamalla todella aggressiivisesti keskialueella. Ihme, että ulosajoilta vältyttiin.

Tässä toki auttoi jälleen kerran amatöörimäisesti tuominnut Marescakin. Täysi nilkki, jonka bravuurina oli mm. Caicedoon kohdistuneiden jatkuvien jaloillepotkimisten täysi ohittaminen. Ensimmäinen maalikin on vähän niin ja näin, koska Marusic menetti kuitenkin Hateboerin pienieleisessä tönäisyssä tasapainonsa ratkaisevalla hetkellä. Silti, silti, erityisesti Albertolta ja Sergenteltä nähtiin selkeitä ylilyöntejä ja käsien levittelyä. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta. Loistava parivaljakko, mutta henkinen kantti pettää toisinaan. Atalantan doupatulta vaikuttavat keskikenttämiehet ovat tähän nähden todella kuin tehokkaita, persoonattomia, robotteja.

...

Inzaghin eilinen triplavaihto haisi hiukan siltä, että viestiä välitettiin myös Tarelle sekä Lotitolle; siirtonne ovat myöhässä ja pahasti, katsokaa minkälaisella penkillä joudun operoimaan Atalantaa ja Interiä vastaan. Ensin pitäisi saada huhuttu kolmikko sisään, sitten vetää henkeä kv-tauon ajan ja alkaa kenties vasta lokakuun lopussa tekemään päätelmiä siitä, missä mennään. Interin kanssa tulee tekemään todella tiukkaa, mutta ehkä pientä toivoa antaa kuitenkin se, ettei Conten taktiikka ole Laziolle keskimäärin samanlaista myrkkyä kuin Gasperinin vastaava.

Päivän positiiviset: Wallace on myyty Turkkiin!

Ihme ja kumma. Kohtahan siellä ei ole enää turhakkeista kuin Durmisi jäljellä. Tästä pisteet Tarelle.
MalminTino

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 01.10.2020 klo 17:45:32

Seurantaan. Yllättävän monta matsia tuki viime kaudelta katsottua. Hyvää futista, parhaimmillaan erinomaista.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #22 : 01.10.2020 klo 19:41:26

Lainaus
Esitys ei ollut niin huono kuin tulos antaa ymmärtää, mutta Atalanta kyllä viimeisteli järjettömällä tarkkuudella.

Ei ollut ei, kun Atalantan ainoat maaliakohden menneet laukaukset meni lähes 90% tarkkuudella sisään. Laziolla puolestaan alle 10% tarkkuudella.
Kyllähän Lazio hallitsi, mutta tommosella onnistumis prosentilla Atalanta olisi kaatanut kenet tahansa. Ei huoleta ollenkaan. Ja kyllä se Atalantankin kupla puhkeaa jossain vaiheessa.

Wallace tosiaan hieman yllättäen saatiin kaupaksi. Durmisi on viime tietojen mukaan Cadizin kiinnostuksen kohteena, ei muuta kun äkkiä kaupat.
Bastosta oltiin viemässä Portoon, mutta voi olla että mies jää. Puolustus on totuttuun tapaan ohut eikä kenenkään ole varaa loukkaantua, Hoedtistä ei ole kuulunut vielä mitään. Eli jälleen se kaivattu vahvistus jäi hankkimatta puolustukseen. Joten Bastos varmaan jää sen vuoksi.

Andreas Pereiran pitäisi olla jo lennolla Roomaan, joten vahvistusta keskikentälle on tulossa. Muriqi on ilmeisesti myös tervehtymässä, sekä häviksissä oleva Fares pitäisi nyt saada edellämainittujen mukaan pikaisesti kokoonpanoon. Muuten ei hyvä heilu.
Fabrizio

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 01.10.2020 klo 22:37:26

sekä häviksissä oleva Fares pitäisi nyt saada edellämainittujen mukaan pikaisesti kokoonpanoon. Muuten ei hyvä heilu.
Tälle siirrolle saatin vihdoin sinetti
mikitsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio, Ponnistus, FCW


Vastaus #24 : 02.10.2020 klo 13:24:35

Saas nähdä. Ympärillä ostellaan puolustajia huvikseen ja ucl-peleihin palaava Lazio vahvistuu ehkä Wesleylla. 3-5-2 tulee hajoamaan täysin Zenitin ja Dortmundin myllyssä. En tiedä kaatuiko Mayoralin tulo palkkavaatimukseen, mutta mielenkiintoista seurata miten sujuu ensimmäinen kausi Muriqiin verrattuna.

 
Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa