FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.02.2025 klo 12:44:54 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 63
 
Kirjoittaja Aihe: Chelsea F.C. 20/21 - Paluu jalometallikantaan?  (Luettu 231716 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


: 16.09.2020 klo 19:02:58



Jos viime kauden alkua odotettiin hieman jopa pelko puserossa, on kaudelle 20/21 suurta aihetta mielenkiintoon, ja jopa realistiset odotukset menestymiselle. Viime kaudella seuran 2010-luvun paras pelaaja ja tuloksellinen sielu, poistui joukkueesta kesällä seuran jäädessä kansainvälisten rankkujen vuoksi täyteen limboon myös siirtomarkkinoilla. Valmentaja vaihtui romanttiseen, mutta vasta toista kauttaan valmentaneeseen vaihtoehtoon, ja puheet keskikastin sijoituksista olivat ihan oikeutettuja.

Keskikastin puheet saivat lisää lihaa luidensa ympärille kun kausi alkoi takkuisesti niin Super Cupin rankkaritappiolla, kuin Manchester Unitedinkin möyhentämänä. Pienien käynnistelyvaikeuksien jälkeen siniset saivat kuitenkin kupletin juonesta kiinni, ja tämän nousun pääosassa olivat oman akatemian kasvatit, joista jokainen oli käynyt lyömässä edeltäneellä kaudella alemmilla sarjatasoilla läpi, ja nyt pääsivät näyttämään kykyjään Valioliigan huipputasolla.

Chelsean alkukauden nousuliito indikoitui kolmeen pelaajaan. Fikayo Tomori puolustuksessa esitti varman kypsiä otteita kovissakin paikoissa, ja pamautti Wolvesia vastaan myös sellaisen uransa ensimmäisen pääsarjatason maalin, että moni hyökkäyspäänkään pelaaja ei moisessa onnistuisi. Mason Mount ylempänä keskikentällä oli jo viime kaudella Derbyssä pelatessaan ollut Frank Lampardin jokaisen haastattelun ylistyksen kohteena, ja sama meno jatkui myös Chelseassa, ja kyllä ihan aiheesta. Tammy Abrahamilla oli vyöllään jo liigapelejä Swansea-lainan ajoilta, mutta vasta Championship-kaudella 18/19 alkoi näkymään merkkejä että pitkänhuiskea junnu voisi olla kovakin nimi korkeimmallakin sarjatasolla, ja mies osoitti kyllä ensimmäisellä täydellä Chelsea-kaudellaan että believe the hype.



Alkukauden loukkaantuneena aloittanut oman tuotelinjaston tuotos, Reece James, nousi myös ryminällä pelaavaan kokoonpanoon, ja kotimaassaan ikänsä puolesta vielä pelkästään miedoilla alkoholijuomilla pärjäämään joutuva Christian Pulisic lämpeni hitaasti mutta varmasti Valioliigan vaatimustasolle.

Hyvästä syksystä huolimatta Chelsean ongelmat olivat katsojille ilmiselviä. Joukkue aniharvoin onnistui pitämään maaliaan puhtaana matseissa, ja joukkue ei missään vaiheessa onnistunut näyttämään kentällä ns. päällikön merkkejä edes "pienempiä" ja paperilla heikompia seuroja vastaan takavuosien tapaan. Mitä pidemmälle kausi syksyn nousuliidon jälkeen eteni, sitä enemmän alkoi pelissä näkymään enemmän ja enemmän näitä mainittuja ongelmia, ja tulostenkin valossa alettiin vajoamaan heikomman puolelle. Talven ehdottomia kohokohtia olivat komeat voitot Lontoon isoista derbyistä Arsenalia ja Tottenhamia vastaan, mutta vastapainoksi näille kävi joukkue myös konttailemassa tasureita Brightoneille ja Bournemoutheille, sekä tappioita Southamptoneille sekä Newcastleille.



Keväällä maailma ympärillämme syttyi liekkeihin ja kausi saatiin päätökseen vasta kesähelteillä, tyhjille katsomoille ja pelaajien pelatessa eristyksien takia täydessä "lomamoodissa". Tauko näytti tehneen Chelsealle, ja etenkin ilmiliekeissä pelanneille Pulisicille ja Willianille, hyvää ja joukkue nappasikin isoja päänahkoja stadioneiden kumistessa tyhjyyttään. Kausi päättyi kuitenkin suolaisen makeasti kun joukkue selviytyi sarjassa neljän parhaan joukkoon ja näin ollen ensi kauden CL-peleihin, mutta Arsenalia vastaan joukkue joutui johtoasemasta nöyrtymään cupin finaalissa.

Pokaalittomuudesta huolimatta kausi 19/20 oli Chelsealle isossa kuvassa plussan puolelle jäävä. Peli saattoi olla paikka paikoin hirveintä roskaa mitä on nähty sitten kauden 15/16, mutta etenkin nuorten pelaajien esiinmarssi oli ilahduttavaa katseltavaa ihan jopa etäfanienkin silmissä. Kun vieläpä valtaosa viime kauden läpimurtopelaajista veti nimensä alle pitkään jatkosoppariin, on Chelsealla tuleviksi vuosiksi joko laittaa kentälle erittäin hyvää kehityskelpoista osaamista, tai kääriä hyvät siirtosummat? Myös verkkariosastolla seuralegenda (tai ikoni, miten ikinä kukin parhaaksi näkee?) Lampard osoitti että osaamista löytyy. Mies hoiti saarilla tuikitärkeän mediapelin ihailtavalla pieteetillä, ja päivätöissäkin oli havaittavissa taktista osaamista sekä pelirohkeutta. Isoimpana sulkana miehen hattuun on kuitenkin laitettava useassa paikassa, mm. tässä kausiketjun avauksessa, hehkutettu nuorille annettu vastuu. Joukkueessa oli sen verran vanhoja sotaratsuja jäljellä että Lampardin ei olisi ollut ikinä pakko antaa Mountille, Abrahamille, Jamesille jne. jämäminuutteja isompaa roolia mutta niin vaan mies näytti epäilijöille närhen nyytit, ja lopputulos sai ihailua niin läheltä kuin kaukaakin.



Chelsea aloitti kauden 20/21 kilpavarustelun erittäin hyvistä asetelmista. Vuoden 2020 vitsaus oli laittanut muiden mantereen mammuttijoukkueiden rahahanoja hieman kireämmälle, joten Chelsea pääsi rauhassa rellestämään siirtomarkkinoilla viime kesän markkinoilta taskuun jääneiden isojen rahojen kanssa. Pulisicin tyyliin jo ns. hyvissä ajoin ostettu Ziyech sai seuraa uusiin promokuviin kesällä. Ensimmäinen megaluokan hankinta oli Bundesliigassa jo vuosikaudet otteillaan hämmästyttänyt Timo Werner, jonka Chelseaan saapuminen ei todellakaan ollut se pienimmillä kertoimilla esitelty siirto. Niin vaan Lampard, Cech ja vielä Marinakin, saivat sakemannin sinisiin, nostaen Chelsean hyökkäysosakkeita erittäin isoihin lukemiin. Jo reilusti yli vuosikymmenen jokaisessa pelaamassaan pelissä hyvin pelannut T.Silva naarattiin näyttämään repaleiselle puolustukselle hieman pelaamisen mallia, yksi viime kauden selkeimmistä ongelmakohdista korjaantui sarjan yhdellä parhaimmista vasemmista laitapuolustajista (Chilwell), ja kirsikaksi kakun päälle vielä joukkueeseen saapui yksi saksalaisfutiksen lupaavimmista nimistä Kai Havertzin muodossa.

Ulkopuolisen silmiin meno näyttää siltä että Chelsea on palannut 2000-luvun puolivälin törsäysvuosiin, mutta tarkemmalla tarkastelulla voidaan huomata että valtaosa siirtoikkunan isoista hankinnoista ovat korjaustoimenpiteitä niihin asioihin jotka viime kaudella eivät olleet joko mestaruustaisteluun vaadittavalla tasolla, tai pahimmillaan millään siedettävällä tasolla. Ovi on käynyt myös siirtoikkunassa toiseenkin suuntaan. Tuntuvimpina menetyksinä mainittakoot vuosia seurassa pelanneet ja useiden pokaalien, jopa mestaruuksien, takuumiehinä toimineet Willian ja Pedro, jotka tekivät tilaa uusille nousukkaille. Siirtoikkuna on tätä avausta kirjoitettaessa edelleen auki, joten lähtijöitä saattaa olla isojen nimien joukossa jatkossakin?



Poikkeuksellinen kausi 20/21 tulee olemaan Chelsealle, ja etenkin Lampardille, melkein jopa vedenjakajan roolissa. Jos viime kauden vuoristorata olisi ajeltu ns. normaaliolosuhteissa, olisi valmentaja (kuka se ikinä olisikaan ollut?) saanut saappaan kuvaa hanuriin jo ennen vuodenvaihdetta. Lampardille ollaan selkeästi annettu aikaa näkemyksiensä kanssa, ja nyt kun mies on osoittanut kykynsä "niillä mitä sattuu sillä hetkellä olemaan valittavissa", on mies tällä kaudella saanut itse shoppailla haluamansa miehistön valvovan silmänsä alle, joka nostaa menestyspaineita entisestään.

Maalivahdit
Emme varmaan koskaan saa selville sitä, että johtuivatko viime kauden järkyttävät päästettyjen maalien määrät huonosta maalivahtipelistä, vai huonosta puolustuspelaamisesta. Totuus on kuitenkin se että voittava huippumaalivahti voittaa jengilleen pelejä vaikka maailman paskimpien pakkien töhöilyn takana, ja maailmanennätysmaalivahti Kepa ei tähän kyennyt. Kalju kakkosmaalivahti ei sen paremmin vetänyt joten ei ihme että vielä avausviestin kirjoittamisenkin aikana on Chelsean maalivahtitilanne täysin auki kaudelle 20/21.

Puolustus
Toinen viime kauden ajoittain myötähäpeää aiheuttaneista asioista. Lampard, tahallaan tai tahtomattaan, sekoitteli pelistä toiseen toppariparia neljän miehen välillä, eikä kaudella missään vaiheessa syntynyt sellaista vuorenvarmaa kaksikkoa siihen veskarin eteen. Rüdiger ja Christensen pelasivat reilusti alle tasonsa ja aiemmin kehuttu Tomorikin näytti jo pidemmälle kautta edetessä ihan normaalilta parikymppiseltä liigatulokkaalta mokailuineen päivineen. Kurt Zouma oli ehkä kauden "laadukkain" topparismies mutta se nyt ei tässä asiayhteydessä ole mikään maailman suurin kehu. Ranskalaisen luulisikin kuitenkin tuolla meriitillä olevan tämän kauden optimiavaaja, ja siihen viereen sitten formaatiosta riippuen parhaiten treeneissä esiintynet ukot. Viime kauden jälkeen ei millään vanhoilla uroteoilla tai CV:llä enää pidä ketään, edes Silvaa, päästää suoraan avariin topparia pelaamaan. Laidoilla homma on huomattavasti viime kautta parempi, vaikka katastrofaalisen huonot Emerson ja Alonso edelleen rosterissa ovatkin. Chilwell, James ja kapteeni Azpilicueta pelaavat niin paljon kuin vaan pystyvät, ja joukkueeseen jäävät laitajuoksijaa pelaamaan pystyvät stunttaavat sitten tarvittaessa.

Keskikenttä
Voidaan varmaan puhua jo runsaudenpulasta, kun tarjolla on meritoitunempaa ukkoa Jorginhon, Kovacicin, Kantén, RLC:n ja jopa Barkleyn muodossa, joita komppaavat uunituore megahankinta Havertz sekä loukkaantumisesta toipuva megalupaus Gilmour. Jokainen tyyliltään tyystin erilainen tapaus eri vahvuuksilla, mutta aivan kaikkia ei voi ainakaan tyytyväisenä rosterissa pitää joten tältä osastolta on varmasti joku tippumassa pois ennen kuin ikkuna sulkeutuu. Lampard täyttää keskikentän keskustan useimmiten kolmella keskikentän keskustan pelaajalla, joten 4-5 kovatasoista kaveria toivottavasti tulee joukkueessa kyseisille pelipaikoille olemaan läpi kauden. Alaoikealta voi toki käyttää Jamesia ja ylempää Mason Mountia jos oikein hätä iskee.

Hyökkäys
Ehdottomasti kauden 20/21 jännittävin osa-alue sinisten pelissä. Suuren yleisön mielenkiinto tuntuu kohdistuvan (ihan aiheestakin) Timo Wernerin suuntaan, mutta piilotettuja helmiä saattavat tällä kaudella olla äärimmäisen päteviä ratkaisuja hyökkäyspäässä pelistä toiseen suorittava Ziyech, sekä viime kaudella jääkylmästä tulikuumaan kehittynyt Pulisic. Hudson-Odoi aloittaa ensimmäisen kauden edarissa ehjällä pre-seasonilla (niin ehjällä mitä näinä poikkeuksellisina aikoina nyt vaan voi olla) joten siinäkin suunnassa on varmasti kovat näyttöhalut päällä. Mason Mount on varmaan joukkueessa ainoa pelaaja jonka avauksen paikka on Lampardin papereissa kirjoitettu paksulla tägitussilla, ja miehen paikka vaihteleekin avarissa lähinnä muiden avaajien sijoittelun mukaan. Piikissä nähtiin viime kauden aikana osittain loukkien, mutta myös pelivireen, aiheuttama vallanvaihto, kun alkukaudella futismaailmaa ilahduttanut Tammy Abraham hyytyi, ja kolmoshyökkäjän statuksella kauden aloittanut Giroud nousi melkeinpä elämänsä kevääseen, vaikka miehellä oli jo toinen jalka Interissä tammikuun siirtoikkunassa. Mielenkiintoista nähdä Chelsean hyökkäyspää kaudella 20/21, kun siellä on useampi kappale usealla hyökkäyspään pelipaikalla pelaamaan kykeneviä pelaajia. Onko tämä Lampardin salainen ase, vai pakkaa sekoittava häiriötekijä?



Mielenkiintoinen kausi edessä. Myöhäisestä startista, sekä ensi kesän mahdollisista arvokisoista johtuen on pelitahti heti kauden ekasta pelistä (joka on jo pelattu Chelsean osalta voitokkaasti) lähtien hurja, joka tuo omia haasteita peluutukseen. Rosterien pitää olla leveät ja laadukkaat jotta menestystä tulee, ja jos ei Chelsea päästä useampaa ukkoa enää siirtoikkunassa pois, on ainakin tuo osa-alue enemmän tai vähemmän hanskassa. Sen jälkeen punnitaankin sitten valmentajien yksilö- ja joukkuevalmennustaidot kun parhaan avauskokoonpanon ja taktiikan hiomiseen ei kovin paljoa aikaa pelien välissä ole, ja penkille useimmiten jäävät laatupelaajat täytyy pitää myös tyytyväisenä. Lampard on nyt ensimmäistä kertaa pelaamassa ihan kunnon varusteilla isojen poikien peleissä, joten aika näyttää palaako Chelsea pokaalikantaan, vai jatkuuko rakennustyö vielä tämänkin kauden?

Yksi asia on kuitenkin varmaa. Nuorien kukkopoikien ja kesän superkovien hankintojen myötä, on Chelsea tällä kaudella vielä viime kauttakin kiinnostavampi joukkue seurata muillekin kuin Chelsea-lasien takaa Valioliigaa seuraaville. Kannatetaan me kuitenkin laulun opein joukkuetta auringon paistaessa ja sateen osuessa kohdille.



StamfordBridge

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 16.09.2020 klo 20:35:47

Iso kiitos KSP:lle avauksesta! Tuoppi Tuoppi Tuoppi
BigApple

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea


Vastaus #2 : 16.09.2020 klo 21:36:18

Suuret kiitokset avauksesta! Seurassa eletään jännittäviä aikoja.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 16.09.2020 klo 22:24:07

Kiitos avauksesta, joka saatiin vieläpä niin ettei työaikasi kärsinyt kuitenkaan tämän kirjoittamisesta ;)

Uusia, Valioliigan ulkopuolelta seuraan siirtyneitä ukkoja on lukuisia. Liigan vaihtumisen sai huomata kauden avanneessa Brighton-ottelussa etenkin tuore sakemannikaksikko Havertz&Werner, joista ensin mainittu näytti aivan turistilta ja jälkimmäinen, toki jo reilun kuukauden päivät seuran toiminnassa mukana ollut, juuri siltä miltä huippuluokan hyökkääjän voisi kuvitella kentällä näyttävän.

Otteluohjelma on syksyn osalta kuin nakutettu uusien pelaajien (ja pelitavan?) sisäänajoon - isot, toisia suurseuroja vastaan pelatut ottelut tulevat muutaman viikon kierrolla ja näin ollen Frank ja kumppanit saavat hyvin tilaisuuksia hakea sitä optimiavausta joilla nämä varmasti tiukat kohtaamiset käännettäisiin Sinisten eduksi. Edelliskaudella tämä onnistui JA epäonnistui - vieläpä rumin lukemin. Erityisesti Liverpoolin ja Manun kanssa kanaa olisi kynittäväksi, sillä edelliskauden kohtaamiset menivät pääasiassa punapaidoille vaikka cup-otteluissa saatiinkin osahyvitystä.

Kauden jo startattua olo on jokseenkin luottavainen. Ensimmäinen voitto otettiin ottelusta joka kaiken järjen mukaan pitikin voittaa. Vaikka peli ei ollut sulavaa seurattavaa kuin hetkittäin. Kysymysmerkkejä puolustuksen toimivuuden ja maalivahtipelin osalta on runsaasti, mutta keskikentälle ja hyökkäyspäähän pitäisi ilman useita loukkaantumisia ja siirtokuviota löytyä niin luovuutta kuin maalintekokykyä. Toivon mukaan tämä näkyy suoritusvarmuutena etenkin keskitason ja alemman kastin jengejä vastaan pelatessa.

Juuri näissä "varmoissa" otteluissa tuhnuilu maksoi edelliskaudella kaksinumeroisen määrän pisteitä Sinisille ja jos jokin minimivaatimus tässä vaiheessa kautta lätkäistään, niin se voisi olla CL-paikan varmistaminen jo muutama kierros ennen kauden päätöstä.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #4 : 16.09.2020 klo 23:06:47

Gallagherin lainasoppari pitäisi olla paketissa ja julkaistaan huomenna? WBA siis suuntana ja kun tuota joukkueen esitystä katseli niin nuorukaisella pitäisi olla hyvät saumat isoihin minuutteihin.

Uudelle topicille Ylos
White Mamba

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 16.09.2020 klo 23:25:14

Isot kiitokset Ponnarille avauksesta. Kiima kasvaa entisestään!
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #6 : 17.09.2020 klo 00:13:10

Kiitos avauksesta, joka saatiin vieläpä niin ettei työaikasi kärsinyt kuitenkaan tämän kirjoittamisesta ;)

Vitun kiinnostavan loppuvuoden suunnittelupalaverin aikana tuli leijonanosa tuosta kirjoitettua joten "kärsinyt" on vähän väärä termi...
Gambinamiäs

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 17.09.2020 klo 09:36:46

On kyllä mielenkiintoinen jengi Chelsealla. Pulustus edelleen epäilyttää, mutta onhgan sielläkin ihan kovia tekijöitä ja lupaava maalivahti, palaset vain pitää saada kohdilleen. Hyökkäykseen (kolmen yläkertaa ajateltasessa) Werner, Ziyech, Pulisic, Abraham, CHO ja ilmeisesti joku vapaa laiturirooli sopii parhaiten myös Havertzile (myönnän sivistymättömyyteni hänen suhteen, mutta 10- tai laituri siis käsittääkseni). Lisäksi tuohon vielä maailman komein. Penkille jää väkisinkin 3-4 kovaa tekijää, mahdollisesti superlupaukset Abraham ja CHO sekä seuran kallein kenttäpelaaja. Miten näiden nokkimisjärjestys nähdään?

Kymppipaikalle Mount ja RLC, joista toinen lukee nakkea. Keskikentälle Jorginho, Kovacic, maailman kovin eli Kante ja lupaava Gilmour. Lisäksi vielä Barkley. Vuoden-parin pästä ei enää tarvitse käydä ottamassa kakkoseen Bayenrniltakaan. Chelsea voi hyvinkin ollaa mestaruuskamppailussa, ei vielä tällä kaudella, mutta lähitulevaisuudessa, sen verran lupaava miehistö on kasassa.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 17.09.2020 klo 09:52:30

Yhdellä kärjellä pelattaessa on tietty se haittapuoli, että pari hyökkääjää istuu penkillä ja toinen tulee korkeintaan vaihdosta ~30 minuutin ajaksi kentälle.

Joku:

          Abraham
Pulisic               Ziyech
           Werner

yläkerta ei myöskään taida tosipeleissä toimia, sillä tuolta kymppipaikaltahan pitäisi tarvittaessa tulla myös puolustuksen avuksi. Ja tähän tuskin Wernerin ominaisuuksilla olevaa pelaajaa kannattaa kannattaa käyttää.
Gambinamiäs

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 17.09.2020 klo 09:54:10

Ja tuossa jää kultapoika Mount penkille. Hyökkäyspään rosteri on niin kova, että väkisinkin istuu raskasta tykistöä penkillä.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #10 : 17.09.2020 klo 11:07:24

Gallagherin lainasoppari pitäisi olla paketissa ja julkaistaan huomenna? WBA siis suuntana ja kun tuota joukkueen esitystä katseli niin nuorukaisella pitäisi olla hyvät saumat isoihin minuutteihin.

Uudelle topicille Ylos

Gallagher laittanut myös nimensä jatkosoppariin.

Lewis Baker lähti Eddie Newtonin seuraksi Trabzonsporiin. Laina +optio.


Mitä tulee pelaajien määrään niin nyt sitten olisi sitä kierrätyksen varaa. Lamps pikkasen panttaa välillä vaihtoja.

Edit: Werner tulee pelaamaan ysinä ja tarvittaessa leveällä, mutta tuohon keskikentän yläoksalle mies ei tule tippumaan.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #11 : 17.09.2020 klo 15:30:47

Hyökkäyspään rosteri on niin kova, että väkisinkin istuu raskasta tykistöä penkillä.

Hyökkäyspäähän saisi ihan ronskilla kädellä vedettäessä ihan jopa kaksi kokonaista hyökkäyspään miehistöä jos oikein FM-psykooseissa valmentaisi. Nämä kaksi miehistöä sitten vuoropelein kentälle eikä pitäisi huolehtia rasituksesta, eikä kiukutteluista.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #12 : 17.09.2020 klo 16:03:55

Kiitoksia avauksesta. Muutama huomio sesongin avausottelusta ja varsinkin erikoistilanteista.

Erikoistilanteet

Lainaus
http://futisforum2.org/index.php?topic=229597.msg13042280#msg13042280

Aston Villa sai pelissä kaksi kulmapotkua. Ensimmäinen tuli vartin kohdalla. Grealish oli itseoikeutetusti pallon takana ja boksissa oli viisi kohdetta. Chelsea puolusti miesvartioinnilla ja lisäksi Rudiger-Giroud kaksikko oli ylimääräisenä lähellä etutolppaa viiden metrin alueen sisällä. Miesvartioinnista huolehtivat Kovacic, Christensen, Azpilicueta, Alonso ja Loftus-Cheek, joten Kante, Willian ja Mount olivat ne pelaajat, jotka olivat oman rangaistusalueen ulkopuolella kyttäämässä vastaiskuja ja kärkkymässä kakkospalloja (Kante näkyykin kuvan vasemmassa reunassa). Tuosta kolmikosta vieläpä Mount oli selkeästi ylimpänä jopa lähellä puolta kenttää ja Kante-Willian kaksikko sitten lähempänä omaa rangaistusaluetta.


Villa pelasi kulman lyhyenä, kun McGinn tuli palloa vastaan Kovacic selässään. Hän palautti Grealishille, joka syötti takaviistoon, mutta kuten kuvasta näkyy, Giroud ja RLC yhdessä voimin blokkaavat Hourihanen vasurin laukauksen. Kante aavistaa tämän ja lähtee jo spurttaamaan ylöspäin.


Tässä kuvassa näkyy hyvin se, kuinka Mount on selkeästi ylimpänä eli hän on kytännyt vastahyökkäystä lähellä puolta kenttää, kun sitten kaksi muuta ympyröityä heppua eli myös oman boksin ulkopuolella olleet Kante ja Willian ovat kirmaamassa samaa matkaa ylös Giroudin ja Cheekin kanssa.


Puolittaisen transition Chelsea sai aikaan, mutta lopulta Giroudin kääntö kohti Mountia oli epätoivoinen hänen oltuaan jo niin hapoilla spurtin jäljiltä isona miehenä.

Lainaus
http://futisforum2.org/index.php?topic=229597.msg13048445#msg13048445

Pari sanaa vielä erikoistilanteista. Chelseahan puolusti vastustajan kulmia täysin samoin kuin Villaa vastaan. Rudiger-Giroud kaksikko oli vitosen alueella lähellä etutolppaa ja viisi miestä (Alonso, Azpi, Christensen, Barkley ja Kante) oli vartiointitehtävissä samalla, kun Mount oli lähellä boksin reunaa ja sitten kuvan ulkopuolella ylempänä ovat vastaiskuvalmiudessa Willian sekä kaikkein ylimpänä Pulisic.


Giroud voittaa ykköspallon KDB:n keskityksen oltua luokaton. Hän yrittää ohjata sen kohti Williania ja Pulisicia...


... mutta tällä kertaa City voittaa kakkospallon. Idea oli kuitenkin hyvä kuten Abrahamilla tuossa Villa-pelin jälkimmäisessä kulmaesimerkissä, jossa hän puski suoraan purkupallon kohti Pulisicia. Noihinkin on siis kiinnitetty huomiota eikä palloa vain yritetä purkaa paniikissa yli sivurajan tai uudeksi kulmapotkuksi, vaan jos mahdollista, purkupallot pyritään ohjaamaan kohti niitä pelaajia, jotka ovat boksin ulkopuolella ylempänä niitä kärkkymässä.


Chelsea oli muuttanut kulmapotkujen puolustamistaan sitten viime kauden. Nyt käytössä olleessa tavassa neljä pelaajaa puolusti viiden metrin aluetta. Heistä Havertz oli lähinnä etutolppaa eli samanlaisessa roolissa kuin Leverkusenissa ja roolissa, jota Chelsean muut kärkipelaajat Abraham ja Giroudkin viime kaudella toteuttivat. Joukkueet haluavat etutolpalle pitkän pelaajan, joka voittaa pääpalloja. Wales ja Kieffer Moore ovat tästä myös hyvä esimerkki. Havertzin takana ovat topparit ja oikea laitapuolustaja eli Zouma, Christensen ja James. Jorginhon voi periaatteessa lukea viidenneksi aluepuolustajaksi, mutta muissa kulmissa hän oli kuitenkin sen verran etäällä noista neljästä muusta pelaajasta, että yksilöisin hänet ja sanoisin, että hänen tehtävänsä oli joko puolustaa taka-alueelle lentäviä keskityksiä tai sitten olla neljäs miesvartioija. Seuraava esimerkki selventää tätä enemmän. Kolme pelaajaa puolestaan estää ainakin vastustajan pelaajien juoksuja kohti maalia. Brighton-pelissä he olivat Mount, Loftus-Cheek ja Alonso. Kante oli tutulla omalla paikallaan jo Sarrin ajoilta alkaen eli tuossa pilkun tuntumassa valmiina ryntäämään boksin reunalle kakkospalloihin. Ainoa pelaajana boksin ulkopuolella oli Werner, joka otti pois lyhyet variaatiot ja spurttasi pystyyn heti, kun vastustaja keskitti boksiin siltä varalta, että Chelsea voittaa ykköspallon ja saa pelattua sen hänelle pystyyn.


Brighton pelasi kulmapotkun ilmassa suoraan kohti Bissoumaa, mutta tämän volley epäonnistui. Kante oli toki muutenkin ehtinyt jo blokkauslinjalle eli toteutti oman roolinsa täydellisesti.


Pari minuuttia aiemmin toinen kulmapotkunäyte. Tässä näkyy syy, miksi yksilöin Jorginhon, koska hän ei mahdu samaan kuvaan neljän muun Chelsean pelaajan kanssa, jotka puolustavat aluetta maalin edessä, vaan on kuvan ulkopuolella taka-alueella lähellä vastustajaa, joten periaatteessa hänet voisi lukea yhdeksi vartioijaksi tai sitten tehtävänä on vain puolustaa takatolppaa. Tuohon saamme täsmennyksen ensi pelissä, jos Liverpool asettaa kohdepelaajansa hieman eri tavalla kuin Brighton ja varmasti tekeekin niin. Ainakin neljä pelaajaa joka tapauksessa puolustaa aluetta ja kolme estää vastustajien kohdepelaajien juoksuja. Jorginho kuuluu jompaan kumpaan lokeroon. Kante ja Werner ovat kevyimmissä rooleissa.


Tämä kulma kaarsi takatolpalle kohti Jorginhoa ja Whitea, mutta Arrizabalaga astui esiin ja nyrkkeili ykköspallon kauemmas. Summa summarum, kun viime kauden lopulla Chelsealla oli toisinaan vain seitsemän pelaajaa omalla rangaistusalueella (viisi vartioijaa + kaksi etutolpan läheisyydessä puolustamassa aluetta), nyt heitä oli yhdeksän ja vain Werner oli rangaistusalueen ulkopuolella eikä hänkään kärkkynyt missään puolessa kentässä pulisicmaisesti, vaan otti ensin pois lyhyen variaation ja vasta sitten kirmasi ylemmäs, jossa hän oli lähtökohtaisesti yksin eikä ketään ollut willianmaisesti vierellä tukemassa. Kun viime kaudella laatuun panostaminen ei toiminut, nyt näemmä luotetaan lukumääräiseen ylivoimaan ja se on varmasti ihan hyvä ratkaisu, vaikka mahdollisuudet haavoittaa vastustajaa kulmapotkujen jälkeen heikkenevätkin, mutta se vain tarkoittaa sitä, että oman pelin on toimittava ja tuotettava riittävät maalipaikat muilla tavoin. Chelsean kaltaiselle huippujoukkueelle sen ei pitäisi olla ongelma, joten oman pään erikoistilanteiden varman päälle ottaminen lienee viisas ratkaisu täksi kaudeksi.

Lainaus
http://futisforum2.org/index.php?topic=229597.msg13042280#msg13042280

Ensimmäinen kulmapotku vieraille tuli seitsemän minuutin pelin jälkeen. Sekä Willian että Mount ovat antaneet erikoistilanteita tällä kaudella, mutta nyt molempien ollessa kehissä Willian oli ykkösvalinta kulmalipulle. Mount puolestaan oli sitten boksin reunalla kakkospalloja varten (kuten myös kuvan ulkopuolella oleva Kovacic). Tässä variaatiossa, jossa Willian nosti muuten molemmat kädet yhtä aikaa ylös ennen keskitystä, rangaistusalueella oli kuusi kohdetta. Azpi juoksi etutolpalle ja Loftus-Cheek taka-alueelle. Heidän välissään neliöidyllä alueella parhaalle maalintekosektorilla olivat topparit Rudiger ja Christensen, Alonso ja tietysti Giroud. Villa puolusti tilanteen siten, että kuusi pelaajaa miesvartioi kuutta vieraiden pelaajaa ja lisäksi viiden metrin alueella oli kolme ylimääräistä yksilöä. Grealish oli ainoana lähellä oman boksin reunaa kyttäämässä irtopalloja.


Villa voitti boksissa ykköspallon, mutta Mount ehtii ensimmäisenä kakkospalloon ja ehkäisee siten Grealishia käynnistämästä vastahyökkäystä. Kovacic tukee vierellä. Heidän alapuolellaan oli sitten viimeisenä lukkona puolessa kentässä Kante varmistamassa, mutta periaatteessa siis Mount-Kovacic kaksikon rooli oli voittaa kakkospallot vieraille ja jos se ei onnistunut, sitten turvauduttiin Kanteen, jolla ei tässä tilanteessa ollut vielä ketään vartioitavanaan, koska kaikki kotijoukkueen pelaajat näkyvät kuvassa eli kukaan ei jäänyt ylemmäs kärkkymään vastahyökkäysmahdollisuuksia.


Willian hölkkäsi toiselle puolelle antamaan kolmannen kulman. Mikään ei muuttunut, vaan samat kuusi kohdetta jatkoivat boksissa. Keskitys laskeutui keskelle aluetta, mutta Christensen hävisi ykköspallon. Ja kuten jälleen huomataan, kaikki Villan pelaajat ovat omassa boksissa. Grealish oli lähinnä Mount-Kovacic kaksikkoa ja on taas valmiudessa lähinnä estämään Mountin mahdollista laukausta, mutta kroaatti on vapaana.


Kakkospallo putosikin sopivasti Kovacicille, joka kuoletti pelivälineen ja ampui sitten tulisesti vain hieman ohi maalin vasemmalta.


Seuraava variaatio. Pulisic on tosiaan kovacicmaisesti jatkuvasti ihan vapaana boksin reunalla ja Willian päättääkin syöttää suoraan hänelle. Ankkuri Luiz ehtii kuitenkin blokkaamaan vedon, kun haltuunotto oli heikko ja laukaus kesti siten liiaksi. Villa tavallaan luotti siihen, että nuo yhdeksän kenttäpelaajaa, jotka olivat omassa boksissa varsinaisesti puolustusvelvoitteissa, blokkaavat kyllä sitten mahdollisesti myös kakkospalloista tulevat laukaukset boksin reunalta ja niin tapahtuikin, joten sikäli heitä ei voi moittia lähestymistavastaan kulmapotkujen puolustamiseen, kun sitä Kovacicin laukausta lukuun ottamatta (joka meni siis vasemmalta ohi) muut vedot kilpistyivät ihmismuuriin maalivahti Nylandin edessä.


Vielä yksi kulmapotkupoiminta. Tämä taisi olla jo kymmenes tai yhdestoista vieraiden kulmapotku ja on seurausta kahdesta edeltävästä tilanteesta. Willian keskittää takatolpalle, mutta siellä ei ole ketään. Kakkospallo kimpoaa Pulisicille, mutta taas Luiz ehtii blokkaamaan hänen laukauksen ja tällä kertaa kohti puolta kenttää, jolloin esiin astuu ensimmäistä kertaa Kante, joka voittaa kolmospallon ja palauttaa sen takaisin kohti rangaistusaluetta, mutta nelospallon voittavat puolestaan Villan puolustajat ja nostavat pallon uudelleen kohti puolta kenttää. Kante ehtii kipittää takaisin alemmas ja pysäyttää uudelleen vastahyökkäyksen puskemalla pallon omille pelaajille lähelle sivurajaa. Silloin harvoin kun ranskalaista tarvittiin hyökkäyspään kulmapotkujen jälkeen, hän hoiti ruutunsa moitteetta. On myös mielenkiintoista nähdä se, että uskaltaako Cityä vastaan Chelsea nostaa yhä kuusi pelaajaa rangaistusalueelle hyökkäyspään kulmapotkuissa vai väheneekö määrä esimerkiksi yhdellä, jolloin Kante saisi seuraa puoleen kenttään kenties toisesta varmistavasta pelaajasta.


Willianin poistuttua ikävä kyllä vahvuudesta, kulmapotkuja antoi James. Boksissa oli kuusi kohdetta. Werner oli vitosen alueella ja viisi muuta pelaajaa (topparit Zouma ja Christensen, Loftus-Cheek, Havertz ja Alonso) juoksivat taaempaa kohti maalia. Tässä ei ollut tapahtunut muutosta, sillä viime kaudellakin rangaistusalueella oli usein jopa kuusi kohdetta.


Boksin reunalla olivat Jorginho ja Mount odottamassa kakkospalloja. Brighton voitti boksissa ykköspallon, mutta kakkonen laskeutui Jorginhon kautta Mountille, jonka laukaus ei kuitenkaan onnistunut ollenkaan tästä vaikeasta asennosta. Myös tämä asetelma oli sama kuin viime kaudella eli boksin reunalla oli kaksi pelaajaa odottamassa kakkospalloja ja hidastamassa mahdollisia vastahyökkäyksiä. Tarvittaessa toinen voi irrota tarjoamaan lyhyen variaation ja liikkua vasta sitten boksin reunalle. Viime kauden tapaan Kante on alimpana varmistamassa kuvan ulkopuolella!


65. minuutilta Chelsean toinen kulma. Brighton puolusti viidellä miehellä vitosen viivaa ja neljällä pelaajalla viittä chelsealaista juoksijaa. Werner on taas yksin tuolla viiden brightonlaisen seassa maalin edessä. Taaempana Chelsealla on tosiaan 5v4 ylivoima. Maalintekijä Zouma on kyllä vartioinnissa taaempana. 2v1 ylivoima muodostuu lähelle etualuetta Alonson ja Havertzin ympärille.


En tiedä yrittikö James keskittää juuri tuohon kohtaan, johon ylivoima syntyi. Ehkä, koska nyt keskitys kaarsi Havertz-Alonso kaksikon yli melko vaikeaan asentoon ja ylipäätään paikkaan Zoumalle, joka onnistui kuitenkin irtaantumaan miehestään ja pommittamaan volleyn Websterin jalan kautta alakulmaan. Tokkopa Zoumalle kuitenkaan haluttiin pedata volleypaikkaa boksin takareunaan, vaan tarkoituksena oli ehkä hakea Alonsoa ja Havertzia lähempää, mutta nyt kävi onni onnettomuudessa.


77. minuutilla nimittäin Chelsean kolmannessa kulmassa Jamesin keskitys laskeutui kohti Alonsoa ja Havertzia etualueelle. Alonso hävisi kuitenkin ykköspallon.


Mutta Kante pysäytti vastahyökkäyksen heti alkuunsa alempana voittaen kakkospallon vieraille. Kliinistä. Boksin reunalla olleet Jorginho ja Mount oliat myös kipittäneet nopeasti alemmas auttamaan. Summa summarum, hyökkäyspään kulmapotkujen ryhmityksessä ei ollut tapahtunut juuri muutosta, vaan Kante oli alin, kaksi pelaajaa oli yhä boksin reunalla (toinen tarvittaessa tarjosi lyhyet variaatiot) ja boksissa oli kuusi kohdetta. Noiden kohdepelaajien sijoittumisessa rangaistusalueella varmaan tapahtuu muutoksia kauden edetessä ja Chelsea näyttää erilaisia variaatioita, mutta yhtä radikaaleja muutoksia kuin puolustuspään kulmapotkuihin ei ole tulossa.

Chelsea pallollisena


Chelsea rakensi alhaalta 2-4-4:llä eli pohjapelaajat Kante ja Jorginho olivat Alonson ja Jamesin kanssa samassa tasossa.


Brightonin puolustusmuoto oli 5-3-2 niin alhaalla, puolessa kentässä kuin ylhäältäkin prässätessä. Kärkipari Maupay-Trossard jätti Chelsean topparit melko rauhaan pallollisena ja tyytyi peittämään syöttöjä Jorginholle ja Kantelle keskustaan.


Silloin kun isäntien kärkipari prässäsi toppareita, keskikentän linjasta Bissouma ja Alzate nousivat kiinni Jorginhoon ja Kanteen estäen yhä Chelseata pelaamasta näiden kautta, joten melko paljon vieraat joutuivat turvautumaan korkeisiin syöttöihin Brightonin kahden ylimmän prässilinjan ylitse sen puolustuslinjan etupuolelle. Alonsokin tässä kuvassa chippaa pallon pystyyn ohi Lallanan.


Brightonilla oli kuitenkin alhaalla 5v4 ylivoima. Chelsealla oli toki kaksi kohtalaista kohdepelaajaa Havertz ja Loftus-Cheek ylhäällä, mutta Twitterissä vastaan tulleen tilaston perusteella RLC voitti vain yhden seitsemästä pääpallosta, joten ehkä järkevämpää olisi ollut peluuttaa Havertzia Wernerin alapuolella, koska Leverkusenissa Havertz oli kuitenkin esimerkiksi Hradeckyn pitkien avausten ensisijainen kohde Bundes-Luke podcastinkin perusteella ja voittikin niitä paremmalla prosentilla kuin tässä ottelussa RLC, jota kohti suurin osa noista puolipitkistä syötöistä suunnattiin. Toinen mahdollisuus olisi ollut tietysti peluuttaa Giroudia.


Brightonin alin linja oli korkealla puolessa kentässä usein tukemassa tuota isäntien prässiä, joten sen takana oli tilaa ja sitä Chelsea yrittikin hyödyntää, kun maitse eteneminen oli haasteellista. Werner ja Havertz olivat valmiudessa ryntäämään linjan taakse, jos RLC:n pudotus Mountille olisi onnistunut, mutta hän hävisi ykköspallon Whitelle ja Bissouma otti kakkospallon haltuunsa keskikentällä.


Pari minuuttia aiemmin kuva, kuinka James puolestaan yrittää pelata suoraan Brightonin 5-3-2 muodon alimman linjan taakse kohti Werneriä ja Mountia, mutta tilanne oli lopulta niukka paitsio. Chelsealla on jälleen omalla puoliskollaan 6v5 ylivoima ja pallo on saatu kierrätettyä Jamesille, joka on saanut jalan auki ennen kuin Brightonin keskikentän linjan laitimmainen pallollisen puolen pelaaja Alzate iskee kiinni. Lallana tosiaan toisella puolella prässäsi Alonsoa, jos pallo kierrätettiin tälle. Brightonin wingbackit tukivat jonkin verran, mutta tässäkin kuvassa sekä March että Lamptey ovat kiinni Havertzissa ja Mountissa, joten kotijoukkueella on taas 5v4 ylivoima puolestaan omalla puoliskollaan.


Kahdeksannelta minuutilla näppärästi purettu prässi siten kuin Chelsea halusi. Brighton prässää yläviisikollaan Chelsean kuutta alinta pelaajaa jälleen. Christensen chippaa pallon kohti ylänelikkoa tai pitäisikö sanoa yläkolmikkoa, kun Havertz on laidallaan pudonnut alemmas tukemaan.


Mount on omalta laidaltaan kaventanut voimakkaasti keskelle eikä Lamptey oli ihan uskaltanut lähteä seuraamaan, vaan jättänyt vähän etäisyyttä ja siksi Christenin syöttö löytääkin Mountin Brightonin puolustus- ja keskikentän linjan välistä. Werner tekee vastaliikkeen pystyyn korkealla olevan alimman linjan taakse.


Chelsea pääsee ihan mukavaan 4v4-hyökkäykseen organisoimatonta puolustusta vastaan.


Alonso tulee vielä mukaan hyökkäykseen. Lamptey kuitenkin saa hänet hidastettua laidalle ja Brighton ehti organisoitumaan takaisin pallon alle, mutta tämä oli ihan hyvin purettu prässi kaikkinensa.


Minuutti myöhemmin ja Zouma puolestaan löysi Mountin kahden alimman linjan välistä maitse annetulla syötöllä jopa, kun Jorginho oli sijoittumisellaan vetänyt Bissouman pois syöttölinjalta ja Alonso puolestaan imenyt Lallanan kohti sivurajaa, joten Zoumalle avautui paikka pelata välikaistaa pitkin Mountille jalkaan. Brightonin puolustuslinjasta White irtoaa myöhässä prässäämään. Saksalaisveljekset ovat valmiina haavoittamaan tyhjää tilaa, joten sikäli kummankin avauspaikka oli perusteltu, kun tarkoituksena oli tehdä juoksuja selustaan ja Havertz tietysti oli myös yksi targetkohteista, jota olisi voitu hyödyntää enemmänkin, jos hän tosiaan olisi pelannut kärjen alla, mutta toisaalta tuolta laidalta oli helpompi tehdä juoksuja selustaan, koska Loftus-Cheek jäi tämänkin kuvan mukaisesti usein vain tuohon puolustuslinjan etupuolelle tarjoamaan yhden syöttösuunnan pystyjuoksun sijaan.


Eipä se kaukana ollut, että seurauksena olisi ollut 2v0-hyökkäys, mutta Mountin syöttö karkasi hieman pitkäksi, joten Werner ei päässyt tekemään avausmaaliaan tyhjiin Havertzin syötöstä. Eiköhän ensi pelissä kuitenkin nähdä vastaavia juoksuja linjan taakse, kun vastassa on Liverpool kera korkealla pelaavan puolustuslinjan. Lisäksi Chelsean pitäisi saada myös 4v4-tilanne nyt aikaan vastustajan puolustuslinjaan 5v4-alivoiman sijasta, joten se hieman helpottaa hyökkäyspelaamista toivon mukaan, vaikka vastus kovenee. Ehkä itse haluaisin nähdä Havertzin tuossa Wernerin alapuolella vaikka sitten nikkaamassa palloja suoraan linjan taakse. Mount jatkaisi toisessa laidassa ja CHO/Pulisic voisi tulla toiseksi laituriksi tekemään havertzmaisia juoksuja linjan taa laitapuolustajan pimeältä puolelta. Yksi vaihtoehto voisi olla myös Giroudin laittaminen kärkeen ja Wernerin laidalle, jolloin Mount/Havertz olisi kärjen alla vastaanottamassa pudotuksia ja jatkamassa kakkospalloja linjan taakse kirmaaville sisäänkaventaneille laitureille.

Brighton pallollisena


Brighton rakensi alhaalta 3-4-1-2:lla. Keskikentän kolmikosta Lallana nousi ylemmäs kärkiparin alapuolelle Chelsean puolustuslinjan etupuolelle ja Bissouma-Alzate kaksikko auttoi wingbackien kanssa topparikolmikkoa pelin avaamisessa. Chelsea prässäsi ylhäältä puolestaan vaihtelevasti. Tässä muoto on 4-2-3-1, kun RLC on kymppipaikalla, Mount vasemmalla ja Havertz oikealla. Keskikentän pohjakaksikosta Kante nousi tukemaan prässiä toisinaan.


Useimmiten muoto oli kuitenkin 4-2-2-2, kun RLC nousi Wernerin rinnalle ja Mount-Havertz kaksikko oli heidän alapuolellaan. Varsinainen paperiryhmityskin taisi olla juuri tämä 4-2-2-2.


Tässä kuvassa puolestaan muotoa voisi kuvailla 4-1-2-3:ksi tai sitten taas 4-2-2-2:ksi, jos Kanten haluaa tulkita olevan lähempänä Jorginhon kuin Mountin korkeutta. Yhtä kaikki, RLC on taas Wernerin rinnalla ja Havertz puolestaan merkkaa kolmannen topparin. Mountin tasolle on noussut osion ensimmäisen kuvion tapaan Kante merkkaamaan Alzaten, kun Mount vartioi Bissoumaa.


Alempana linjojen välissä Jorginho puolestaan seurasi Lallanaa auttaen Chelseaa saamaan 5v3 ylivoiman puolustuslinjaan tai sen etupuolelle. Ylempänä vierailla oli periaatteessa 5v7 alivoima, kunnes wingbackit James ja Alonso puskivat eteenpäin puolustamaan, jos pallo kierrätettiin laitakaistoille Brightonin wingbackeille Marchille tai Lampteylle. Tässäkin kuvassa kuitenkin Alonso ja James ovat melko kapealla lähellä toppareita.


20. minuutilla Chelsean korkea prässi tuotti riiston ja rangaistuspotkun. Werner-RLC-Havertz kolmikko merkkaa topparit kuten aiemminkin. Jorginho paikkaa puolestaan Mountia Bissouman vartioijana nousten yhtä aikaa Kanten kanssa ylemmäs antaen Mountille mahdollisuuden olla lähempänä Lampteyta estämässä syöttöjä tälle. Alzate on hetkellisesti vapaana, kun Kante on kuitenkin vähän myöhässä prässinsä suhteen, joten Ryan uskaltaa syöttää maitse keskikentälle.


Alzate ehti ottaa pallon hyvin haltuun ja syöttää ennen kuin Kante ehti iholle. Siihen nähden syöttö oli törkeän laaduton, koska Jorginho pääsi siihen vaivatta väliin ja pelasi heti pystyyn.


Werner ehti palloon ennen Ryania, joka kaatoi saksalaisen pilkun arvoisesti. Aika näyttää, että miten Chelsean prässi asettuu neljän alakerralla pelaavia joukkueita vastaan. 4-2-3-1/4-2-2-2 lienevät ykkösvaihtoehdot, mutta tuo 4-1-2-3 on myös täysin realistinen, jolloin alas jäisi 5v4 ylivoima vastustajan oletettua ylänelikkoa vastaan. Mielenkiintoista nähdä, että putoaako Kante kauden edetessä Jorginhon paikalle suojaamaan puolustuslinjaa kuten koronatauon jälkeen nähtiin vai onko hän nyt tuossa vähän ylempänä tukemassa korkeaa prässiä.


Puolessa kentässä Chelsean muoto oli 4-4-2. Otettakoon sekin nyt talteen tulevaisuuden vertailuja varten. Toki voi tuota halutessaan 4-2-2-2:ksi kutsua myös.


Koska Chelsea yhtä lailla tukki keskustan, Brighton yritti hyökätä laidoilta. Kun pallo kierrätettiin wingbackille, tämä houkutteli itseensä Chelsean laitapuolustajaa ja laituria ennen kuin antoi syötön laitapuolustajan selustaan välikaistaa pitkin kirmaavalle yläkolmikon jäsenelle. Tässä kuvassa pallo on kierrätetty Lampteylle. Mount prässää yläpuolelta Bissouman luota tultuaan ja Alonso on kahden mailla irrotako eteenpäin vai ei. Samalla kuitenkin Lallana spurttaa espanjalaisen selustaan oikeaa välikaistaa pitkin kärkiparin pysyessä keskemmällä, jotta topparit eivät voi niin herkästi kaventaa kohti laitaa.


Jorginho kuitenkin seurasi Lallanan juoksun laitaan eikä Alonsokaan lähtenyt puskemaan eteenpäin, kun Mount oli niin hyvin ahdistelemassa Lampteyta yläpuolelta. James on myös painottomalta puolelta kaventanut keskelle, joten Zouma pystyy myös liikkumaan kohti laitaa luomaan jopa 4v2 ylivoiman. Toisinaan kuitenkaan Chelsea ei puolustanut näin hyvin, vaan Lamptey puikahti Alonson ja Mountin tuplauksesta huolimatta keskityspaikkoihin.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 17.09.2020 klo 16:49:45

Uudelle kausitopicille Tuoppi Ylos

Thiago Silva ja Chillwell oli näemmä eilen bongattu harjoituksista valokuviin, eli ovat liittyneet vahvuuteen. Chillwellistä en tosin tiedä onko loukkinsa jäljiltä vasta vähän kevyemmin höntsäämässä, mutta Silva nyt varmaan on sitten käytettävissä heti kun valmennusjohto toteaa hänen olevan valmis. Sinänsä kutkuttaisi ajatus Silvasta johtamassa puolustusta jo sunnuntaina Liverpoolia vastaan, mutta ainoastaan jos on lomiensa jäljiltä riittävässä kunnossa pelatakseen ja päässyt muutaman päivän treenien aikana edes jokseenkin samalle aaltopituudelle uusien pelikavereiden kanssa ja näitähän nyt on täältä foorumilta käsin vähän paha arvioida. Pehmeämpi aloitus Thiago Silvalle voisi olla hakea tuntumaa aluksi tuon ensi viikkoisen liigacup-ottelun kautta ennen kuin lyödään kentälle valjupeliin, mutta katsotaanpa nyt mitä Lampard ja kumppanit keksivät.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 17.09.2020 klo 17:10:30

Di Marzio kertoo, että Zappacostan lainapesti Genoaan done deal.
Budha-B

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 17.09.2020 klo 21:01:23

Gallagherin lainasoppari pitäisi olla paketissa ja julkaistaan huomenna? WBA siis suuntana ja kun tuota joukkueen esitystä katseli niin nuorukaisella pitäisi olla hyvät saumat isoihin minuutteihin.
Gallagher oli seitsemänvuotias kun Ivanovic siirtyi Chelseaan. Tällä kaudella ovat sitten pelikavereita West Bromissa. :D
« Viimeksi muokattu: 17.09.2020 klo 21:03:51 kirjoittanut Budha-B »
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 18.09.2020 klo 07:42:13

Pitääkin ottaa WBA:n matseja seurantaan nyt. Näkeepähän samalla miten loppuaikanaan Sinisissä pahasti hidastunut Bane pärjää Valioliigan uusintakierroksellaan.
Cel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Vuoden Foorumilainen² 2024


Vastaus #17 : 18.09.2020 klo 16:16:26

Hieno avaus Ylos Oma seuraaminen on ollut aika katkonaista mutta tuon avulla pääsi kartalle.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #18 : 18.09.2020 klo 18:25:54

Lampardin pressihöpinöiden perusteella saatetaan nähdä aika lailla sama kokoonpano mitä kauden avausottelussakin, sillä samat ukot missaavat ylihuomisenkin pelin. Liverpoolin puolustus ei todellakaan vakuuttanut Leedsiä vastaan joten toivon mukaan Fat on Morrisin kanssa katsellut tarkkaan videolta miten Bielsan kaarti iski kolme maailman parhaan topparin johtamaa alakertaa vastaan?
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 18.09.2020 klo 21:04:31

Lampardin pressihöpinöiden perusteella saatetaan nähdä aika lailla sama kokoonpano mitä kauden avausottelussakin, sillä samat ukot missaavat ylihuomisenkin pelin. Liverpoolin puolustus ei todellakaan vakuuttanut Leedsiä vastaan joten toivon mukaan Fat on Morrisin kanssa katsellut tarkkaan videolta miten Bielsan kaarti iski kolme maailman parhaan topparin johtamaa alakertaa vastaan?

Itse veikkaan että muuten sama avaus kuin maanantaina, mutta pelikiellostaan palautuva Kovacic tulee RLC:n tilalle ja puolustusuuntaan vahvempi Azpilicueta astuu Alonson paikalle vasemmaksi pakiksi.

Cupissa sitten ensin viikon puolella peliaikaa avauksesta Silvalle, Hudson-Odoille, Loftus-Cheekille, Abrahamille jne. ja ehkäpä sairasosastoltakin joku voi tuohon mennessä jo kuntoutua hakemaan tuntumaa.
Budha-B

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 19.09.2020 klo 19:25:20

Romano ja Law molemmat twiitanneet Mendyn siirron olevan done. Ylos
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 19.09.2020 klo 20:32:30

Romano ja Law molemmat twiitanneet Mendyn siirron olevan done. Ylos

Tämä olisi kyllä hyvä saada pakettiin siihen mennessä että pelaajan voisi heittää heti tolppien väliin liigacupin peliin keskiviikkona.

Zappacostan laina Genoaan vahvistettiin tänään. Huhut kertovat 2m€ lainakorvauksesta. Toivottavasti saa hyvän kauden Serie A:ssa että myynti pysyvällä siirrolla olisi mahdollinen ensi vuonna, kun soppari alkaa olla 2022 katkolla.

Broja osunut Vitessen paidassa maalinteossa. Ylos
nahkasorsa

Paikalla Paikalla


Vastaus #22 : 19.09.2020 klo 21:13:35

Itse veikkaan että muuten sama avaus kuin maanantaina, mutta pelikiellostaan palautuva Kovacic tulee RLC:n tilalle ja puolustusuuntaan vahvempi Azpilicueta astuu Alonson paikalle vasemmaksi pakiksi.

Cupissa sitten ensin viikon puolella peliaikaa avauksesta Silvalle, Hudson-Odoille, Loftus-Cheekille, Abrahamille jne. ja ehkäpä sairasosastoltakin joku voi tuohon mennessä jo kuntoutua hakemaan tuntumaa.

Tummenettu oli omaki ajatus Brighton pelin jälkeen, mutta olisko sittenki kolmella topparilla ja Azpi Rlc:n tilalle. Kepa-Azpi-Christensen/Rudiger-Zouma-James-Alonso-Kante-Kovacic/Jorginho-Mount-Werner-Havertz. Joku tommonen 3-5-2 vosi olla, koska puhtaat laiturit puuttuu vielä Cho:ta lukuunottamatta.
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #23 : 20.09.2020 klo 10:26:05

Tummenettu oli omaki ajatus Brighton pelin jälkeen, mutta olisko sittenki kolmella topparilla ja Azpi Rlc:n tilalle. Kepa-Azpi-Christensen/Rudiger-Zouma-James-Alonso-Kante-Kovacic/Jorginho-Mount-Werner-Havertz. Joku tommonen 3-5-2 vosi olla, koska puhtaat laiturit puuttuu vielä Cho:ta lukuunottamatta.

Poolia vastaan kolmen topparin linja ehkä se tehokkain tapa saada pelätty hyökkäyskolmikko aisoihin joten ehkä mielellään jopa se tänään käyttöön. Ainoa mikä tuossa on tällä hetkellä ongelmallista, on se että Azpin tulee pakostakin olla tuon topparikolmikon oikeanpuolimmainen kaveri, jolloin keskilaitaan vasemmalle ainoa vaihtoehto olisi Marcos Alonso, joka juoksee samalla vauhdilla päätyviivasta keskiviivalle, kun mitä luultavimmin samaa laitaa pelaava TAA vetelee jo kolmatta kierrosta koko kentän ympäri. Tämän uhan voi toki pienentää sillä että keskeltä kenttää blokataan mahdollisimman iso alue topparien ja Alonson välillä mutta siihen tarvitaan jo huippuvireisen Kantén osaamista ja taitoa.

Toivotaan mestareille pientä lomaruostetta ja viime kevään cupin pelin kaltaista onnistunutta pelisuunnitelmaa sinisille.
Yrski

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 20.09.2020 klo 13:33:39

Kokoonpanon hienosäädöstä huolimatta luottavaisin mielin päivän otteluun. Kova vastus Pool tulee olemaan kuten aina, mutta tehostuneen hyökkäyspään myötä voi aidosti luottaa siihen, että siunaantuvista paikoista saadaan heidän maaliverkkoaan heilutettua jopa täyden pistepotin edestä.

 
Sivuja: [1] 2 ... 63
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa