FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.04.2021 klo 05:08:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2020/21  (Luettu 34038 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


: 19.09.2020 klo 19:14:33

Koska uusi kausi nostattaa vastaavaa innostusta kuin veronmaksu Ulilla, repäistään nopea pikaotsikko keskustelun pohjaksi. Poistan kyllä, jos joku jaksaa väsätä kunnollisen.

Viime kevät meni pelaillessa, kun panosta ei ollut missään kisassa ja korona vei yleisön. Tälle kaudelle on samaa tiedossa. Suurimmat jännityksen aiheet liittyy siihen, kuinka nopeasti palataan kokonaan tyhjille stadioneille ja onnistuvatko Sancho ja Håland kasvattamaan markkina-arvojaan ennen ensi kesän myyntejä. Siinä välissä aprikoidaan onko sijoitus kauden lopussa toinen, kolmas vai neljäs ja varmistaako Suuri ja Mahtava mestaruuden helmi- vai maaliskuussa. 
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #1 : 19.09.2020 klo 19:27:27

Tuota Dortmundin kauden avauksen kokoonpanoa katsellessa ei voi välttyä ajatukselta, että jokin lainatoppari (Sarr?) yritetään vielä naarata sisään ennen siirtoikkunan päättymistä. Vaikka kuinka Zagadou olisi kuntoutumassa ja Piszczekin selkäongelma olisi vain jokin noidannuoli.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #2 : 19.09.2020 klo 22:54:39

Håland on selvästi saanut lihaa luiden ympärille ja voima näkyi monissa pelitilanteissa. Viime kaudella poika välillä lensi kuin leppäkeihäs pienestä tönäisystä, mutta nyt hän suojaa palloa, vaikka pari vastustajaa roikkuisi niskassa.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #3 : 20.09.2020 klo 21:39:00

No niin. Kausi saatiin käytiin ihan kunnialla. Lukujen valossa luulisi esityksen olleen parempi kuin se olikaan, mutta ehkä sitä kuitenkin hieman parempia oltiin. Ainakin maalipaikkojen luonnissa ja niistä viimeistelyssä, ja se aika usein riittää jalkapallossa!:)

Taktiikka ei selvästikään ollut varsinaisesti pitää palloa, vaan ennemminkin pitää oma pakka kasassa ja vastustaja poissa maalintekosektoreilta. Ja sitten luottaa vahvoihin vastahyökkäyksiin. Ja se on kyllä pakko todeta, että nämä tavoitteet kyllä onnistuivat. Toki jos Mönchengladbachilla olisi ollut enemmän luovuutta murtaa muotoa, olisi lopputulos voinut olla toinen, niin kauan he melko rauhassa saivat sitä yrittää.

Omassa pelissä oli vielä paljon puutteita, ja välillä tilanteiden rakentaminen oli kovin tuskaista, jota vierailijan välillä erittäinkin aktiivinen karvauspeli toki entisestään vaikeutti. Erityisen hankala jakso oli Hazardin loukin jälkeen. Täällä on jo aiheesta pohdittu topparitilanteen tiukkuutta, mutta kyllä tilanne laidallakin aika tiukka on kun penkkimiehen tuuraajakin tipahti jo rivistä. Paslackillako nyt sitten mennään? Ei kai sentään.. Onko joku kuullut huhuja Hazardin tilanteen vakavuudesta?

Hyökkäyspäässä on luovuutta onneksi sen verran, että jos pallo vauhdilla saadaan vastustajan kenttäpuoliskolle riittävän monta kertaa, löytyy maaliin johtava kombinaatio muutaman kerran pelissä varsin todennäköisesti. Ja hyvä toki niin, mutta toivottavaa silti olisi että peli sen verran kehittyisi, että pelin kokonaisuuskin olisi hieman vahvemmin hallinnassa!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 26.09.2020 klo 13:09:56

Hazard parantelee takareittään useamman viikon. Onneksi Guerreiro palasi viikolla harjoituksiin, joten voi elätellä toiveita hänen tulosta belgin korvaajaksi. Muussa tapauksessa joudutaan taas jännittämään Passlackin suoriutumista. Omana kasvattina hän toki ansaitsee kaikki sympatiapisteet, mutta valitettavasti nuorukainen ei kuulu tälle tasolle.

Mielenkiintoista nähdä pysyykö Reyna edelleen Reusin edellä avauksessa. Ensimmäisen pelin ansioilla tämän pitäisi olla aika selvää. Eli todennäköisesti avaus on muuten sama kuin viikko sitten, mutta Guerreiro korvaa Hazardin.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #5 : 26.09.2020 klo 20:45:52

Voi hemmetti. Olipa paska peli. Alku näytti vielä hyvältä ja painostus oli sitä luokkaa, että maalin tulo olisi vain ajan kysymys. Mutta kun sitä ei tullut, kasvoi tuska minuutti minuutilta eikä hellittänyt ennen pelin loppua. Ihan hirveää puskemista. Ei voi mitään, fiksusti pelasi Augsburg.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 27.09.2020 klo 15:47:39

Mitään annettavaa ei nyt ole, mutta napataan otsikko seurantaan ja kiitokset sen luonnista.
Kamal Khan

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 29.09.2020 klo 19:17:28

Sancho ja Bürki ilmeisesti lentsussa, mutta covid-19 testit negatiivisia. Eivät lähde Muncheniin huomenna. Vai joko Manchesterista on rahalaukun kanssa tultu...
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #8 : 01.10.2020 klo 22:06:18

Eilisiltana lätkyteltiin supercuppi. Eipä jäänyt mieleen kovin sykähdyttävänä pelinä, mutta tulihan pelattua pois ihan suht kunnialla, vaikka takkiin nyt lopulta tulikin. Seuraavat havainnot herättävät varmasti vastakkaisiakin näkemyksiä, mutta sanotaan nyt kuitenkin. Delaney ja Dahoud pelasivat mielestäni aivan kelpo pelin. Toki ratkaisumaali meni pitkälti Delaneyn piikkiin, mutta noin muuten. D&Dn onnistuminen on varsin tärkeää rotaation kannalta ja avainmiesten loukkien varalle. Myös Reus ja Brandt pelasivat mielestäni hyvin. Erityisesti Brandt oli minusta vaihteeksi varsin pirteä, eikä hänelle tyypillisiä pallonmenetyksiäkään tullut niin paljon kuin normaalisti. Laitamiesten osalta ei ole niin paljon positiivista mielessä. Toivottavasti tilanne loukkien osalta paranee siinä määrin että Passlackiin ei tarvitse usein turvautua. Meunier ei edelleenkään saa enempää kuin ’ihan ok’ lausunnon. Tuskin sitäkään. Hakimi olisi noista paikoista jo pistänyt pari maalia ja ainakin saman verran maaliin johtaneita syöttöjä.

UCL arpajaisista tuli tuliaisina ainakin paperilla helpohko lohko. Toki ei BVBn jatkoonmeno noidenkaan joukosta mikään itsestäänselvyys ole, mutta mahdollisuus kovempaankin lohkoon oli olemassa. Ja ero viimevuotiseen on joka tapauksessa merkittävä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #9 : 02.10.2020 klo 09:14:54

Samaa mieltä Delaneysta ja Dahoudista, pelasivat tosin ihan hyvin jo keväällä Bayernia vastaan. Nyt Supercup valitettavasti ratkesi Delaneyn järkyttävään virheeseen, kun mies väsyneenä aikaili pallon kanssa. Pidän tanskalaisen otteista näissä isommissa otteluissa, pieniä vastaan pallollinen osaaminen ei vain oikein riitä halkomaan puolustuksia.

Dahoudin huhuillaan muuten saavan kutsun Jogilta maajoukkueeseen. Olisi vähän hassu veto, kun Dortmundin vakioavaajillakin on välillä tehnyt tiukkaa mahtua miehistöön ja nyt Dahoud kaivettaisiin Recaroiden syövereistä.

Wolf on muuten siirtymässä kauden lainalla Kölniin ja Gisdolin ajokoirafutikseen mies saattaa sopia oikein hyvin. Dortmund joutunee maksamaan luonnollisesti osan 5 miljoonan euron palkasta, mutta olisihan tämä ratkaisu parempi kuin vuosi katsomossa. Pisteet toki Wolfille, kun jo toista kertaa lähtee lainalle penkin kuluttamisen sijaan, saisikohan Zorc kaupattua miehen jonnekin pysyvästi ensi kesän aikana..

Vaikea kuvitella, että Dortmund hankkii enää pelaajia tämän siirtoikkunan puitteissa, ehkä se lainatoppari voisi olla ainoa mahdollisuuksien rajoissa oleva siirto.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #10 : 03.10.2020 klo 10:50:36

Kovasti Dortmund-henkiset syväkurkut Twitterissä vihjailevat, että ManU olisi viime päivien aikana tarjonnut Sancholle vielä aiempaa parempia sopimusehtoja ja Sancho myös haluaisi siirtyä. Kovin edistynyttä päättelykykyä ei tarvita, jotta kykenee yhdistämään toisiinsa Sanchon huhutun kiukuttelun ja uutisoinnin miehen alkuviikkoisista "lievistä hengitysoireita". Joka tapauksessa Dortmund ei voi missään tapauksessa päästää Sanchoa lähtemään tässä vaiheessa ikkunaa, vaan Woodward saa yrittää paniikkihankintoja Barcelonasta tai Lontoon lähistöltä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 03.10.2020 klo 13:27:45

Vaikea uskoa Dortmundin päättäjien päätyvän urheilulliseen itsemurhaan. Myöskään hovireportterit eivät ole uutisoineet Sanchon kiukuttelusta, joten todennäköisesti kyseessä lienee brittitabloidien levikinedistyskampanja.

Toppariosasto tosiaankin kaipaisi vahvistusta. Nyt kaaderissa on kolme varsinaista keskuspuolustajaa, joista yksi on telakalla, toinen on äärimmäisen hasardiherkkä ja kolmannellakin tulee mittariin 32 vuotta. Lisäksi paikalla pystyy pelaamaan kohkaaja ja viimeisiään vetelevä jäähdyttelijä. Ei tarvitse käyttää kovin paljoa mielikuvitusta visioimaan otteluruuhkan keskellä kolmen topparin takalinjaksi Piszczek-Can-Schmelzer. Tämän jälkeen on helppo visioida pari muutakin seuraamusta.   
100%

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #12 : 03.10.2020 klo 13:29:55

kas kummaa kun englantilainen tähti haluaakin valioliigaan, ei kannata liiaksi kiintyä näihin hyvät pissankeltamustat
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #13 : 03.10.2020 klo 14:22:24

Pitää paikkansa, ymmärrämme kyllä elämän realiteetit.
Mutta kyllä tässä siirtosaagassa se on ManU joka on sählännyt. Eiköhän tuo siirto olisi taputeltu jo aikoja sitten jos Edi olisi suostunut BVBn varsin selkeästi ilmaisemiin ehtoihin. Minä kyllä näen että Sancho on hyvinkin tuon 120M€ arvoinen. Miksi pitäisi myydä halvemmalla?
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 04.10.2020 klo 13:10:17

Meunieria voisi kokeilla myös topparin paikalla, sillä saataisiin lisää nopeutta puolustuslinjaan. Mielenkiintoista nähdä, mihin Hazard istutetaan kokoonpanossa, sillä hyökkäyksessä on poikkeuksellisen kova (ja laadukas) kilpailu pelipaikoista.

Dahoud maajoukkueeseen on myynnin kannalta hyvä asia, mutta täytyy sanoa että tuolla peliajalla ja vastuulla on kyllä hyvin mielenkiintoinen veto Jogilta.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2020 klo 13:13:12 kirjoittanut MR11 »
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #15 : 04.10.2020 klo 13:37:34

Jaa-a, laitureista on nyt kyllä vähän pulaa. Vaikka Meunierista en hirmu innostunut ole ollutkaan, oli eilinen peli häneltä mielestäni parempi. Ja kyllä Passlack ja Schulz ovat ehkä vielä heikompia vaihtoehtoja. Mielestäni vasemmalle laidalle Guerreiron tuuraajaksi Hazard on aivan hyvä vaihtoehto. Juoksuvoimainen ja omaa Schulzia paremman tekniikan. Ja oikealle sitten Meunierin ykkösvaihtoehdon pitäisi kai olla Morey. Hänen pelaamisestansa on vaan sen verran vähän kokemusta, että siitä on vielä vaikea sanoa mitään ’lopullista’.

Voitto eilen tuli sitten lopulta varsin hyvällä esityksellä, vaikka te arvon kolleegat kovasti koitittekin maalata pelin aikana tummia pilviä taivaalle. Viime viikolla taisin vielä epäillä Reynan valmiuksia, mutta siihen tulikin nopea kuitti. En epäile enää. Hienoa sijoittumista, pelinlukua ja oikea aikaisia tarkkoja syöttöjä. Hieno suoritus! Ja Håland tekee sitä mistä hänelle maksetaan, kovalla ammattitaidolla. Lopussa vielä uhrasi oman hattunsa Passlackille. Varsin epäitsekäs teko (hyökkääjälle), arvostan.

Muutenkin peli oli kovasti eri näköistä kuin Augsburgia vastaan. Noh, ehkä eka puoli tuntia oli kyllä hieman ’tahmea’ mutta sen jälkeen taso pysyi hyvänä loppuun asti. Vastustajalla oli maalipaikkoja varsin minimaalisesti, joten edes hieman  huonompi tuuri ei olisi eilen voittoa vienyt. Vastaisuuden varalle voisi ehkä toivoa vähän lisää varmuutta maalipaikkoihin (esim. Reusin ja Witselin paikat). Eilen oli varaa tuhlata, useimmiten ei.

Nyt on sitten seurapeleistä parin viikon paussi. Toivottavasti loukkitilanne paranee tauon aikana, lokakuun puolivälissä alkava otteluruuhka vaatii kaaderilta laajuutta. Osaako joku sanoa, onko Zagadoun toipumisesta mitään ennustetta olemassa?
Pieni hetki jännätään myös vielä, josko ManU on kerännyt riittävästi roposia Sanchon hankintaan. Ei kai sentään, vaikka ikäviä huhuja edelleen aiheen ympärillä pyöriikin.
« Viimeksi muokattu: 04.10.2020 klo 13:40:46 kirjoittanut Echte liebe. »
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #16 : 04.10.2020 klo 14:38:12

Meunierilta on tuosta topparina pelaamisesta kysytty viimeksi loppukesästä ja tuolloin vastauksena oli, että ei osaa pelata topparina. Eli mieluummin sitten vaikka Delaney, jos jotain laastaria jossain vaiheessa tarvitaan.
Renebauman

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 04.10.2020 klo 19:49:04

Sancho on helvetin tyhmä, jos edes rahan takia lähtisi Manuun.. Seura on sekaisin kuin seinäkello. Liverpoolin siirron ymmärtäisin..
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 08.10.2020 klo 19:41:07

Akanji on antanut positiivisen koronatestin, joten hän lienee vähintään pari viikkoa sivussa. Toivottavasti ei ehtinyt tartuttaa muuhun joukkueeseen. Muutenkin ohut topparitilanne siis heikkeni entisestään. Lisäksi muistissa on Canin keväällä  saama kahden pelin zämppäribänni. Takalinjoilla voi olla mielenkiintoinen miehitys Rooman illassa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 17.10.2020 klo 15:51:05

Alkaa tämäkin kausi olemaan taputeltu. Dortmundissa koronatartunnat ovat ylittäneet sallitun rajan, joten lähiaikoina Westfalen-stadion pysyy tyhjänä. Ei tarvitse olla suuri ennustajavelho, jos pystyy päättelemään tilanteen kestävän pitkälle kevääseen. Pienilläkin katsojamäärillä peleihin saatiin edes hieman intensiteettiä. Nyt kaikki lässähtää harkkahöntsämäiseksi pelailuksi. Samalla lopahtaa kyllä omakin mielenkiinto. Favrekin taisi huomata kehityksen, sillä tulevien lockdownien kunniaksi mies loihti hatustaan taas kunnon pellekokoonpanon kirmaamaan maalaispellolla. Passlack on vähintään sarjatasoa liian korkealla ja Dahoudinkin edellä pitäisi olla aika monta ukkoa. Olisi myös mielenkiintoista tietää millä näytöillä Brandt on saanut puhuttua itsensä avariin.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #20 : 18.10.2020 klo 10:55:52

Pessimisti ei pety.. Noh, eilen ei onneksi tarvinnut optimistinkaan, vaikka peli ei toki mitenkään loisteliasta ollutkaan. Mutta varsin voimakas kierrätys huomioiden kuitenkin ihan ok esitys. Sen verran kun tuohon tarvittiin, eikä yhtään enempää mielestäni kannattanutkaan panostaa - huomioiden tuleva tiukka ohjelma ja tiettyjen avainpelaajien aika raskas maju -tauko. Avari lienee Roomassa tiistaina aika erilainen.

Peli oli eilen siis suht vaisu. Tuon verran BVB mielestäni oli kuitenkin parempi, joten voitto oli siinä mielessä ansaittu. Toki hieman paremmalla tuurilla Hoffenheim olisi paikoistaan maalin tai pari tehnyt - mutta toisaalta vähän paremmalla tuurilla (keltamustien näkökulmasta), olisi ero voinut vastaavasti olla maalin - pari isompikin. Hieman harmillista oli havaita että pelin taso kärsi kierrätyksestä noin paljon. Sitä on jokatapauksessa pakko tehdä, joten jos tällaisia otteluruuhkan BuLi -matseja kyetään voittamaan - vaikka nyt sitten näin keskinkertaisella esityksellä - pitää kai tilanteeseen olla jossain määrin tyytyväinen.

Itse ottelussa eka puoli tuntia oli melkoista puuroa, ekan puoliskon viimeinen vartti vähän parempi ja toisella taas viimeinen puolituntinen aivan kelvollinen. Vaihdot ratkaisivat pelin suunnan. Håland ja Reus tekivät tarvittavan maalin - muistaakseni Reynan alustuksesta - ja aiheuttivat muutamia muitakin varteenotettavia maalipaikkoja. Tilanteiden rakentelun kannalta vähintään yhtä tärkeä vaihtomies oli mielestäni Guerreiro. Hänen oivaltava pelinsä avasi useita maalitilanteita.

Jos jotain positiivista pelillisesti varsin vaihtelevasta kauden avauksesta haluaa etsiä, se löytyy mielestäni päästettyjen maalien sarakkeesta. Kaksi omiin neljässä ottelussa on hyvä luku, vaikka aivan noin solidi esitys ei todellisuudessa toki ole ollutkaan. Hyvä kuitenkin näin, varsin kapealla miehityksellä on pärjätty yllättävän hyvin. Toivottavasti kuitenkin Piszczek, Akanji ja Zagadou palaavat rinkiin mahdollisimman pian. Näin pienellä ringillä on ikävä lähteä otteluruuhkaan. Saapa nähdä minkälainen miehitys on ruuhkan lopussa Bayerniä vastaan jalkeilla.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 21.10.2020 klo 00:01:36

Olipa säälittävän munaton esitys. Favrella on ilmiömäinen kyky saada joukkue pelaamaan kuin teurastajaa odottava lammaslauma. Tähän astisten näyttöjen perusteella myös Meunier on osoittautumassa täydelliseksi hutihankinnaksi. Odotukset miehen hyökkäyspelin suhteen eivät olleet korkealla, mutta nekin ovat kirkkaasti alitettu. Puolustamisen olisi voinut kuvitella sujuvan. Denkste. Hakimikin oli muuri belgiin verrattuna. Morey on pakko olla avauksessa lauantaina.   
Gollum

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SalPa, Wilpas, SaTo, Saksa


Vastaus #22 : 21.10.2020 klo 08:21:47

Olipa säälittävän munaton esitys. Favrella on ilmiömäinen kyky saada joukkue pelaamaan kuin teurastajaa odottava lammaslauma. Tähän astisten näyttöjen perusteella myös Meunier on osoittautumassa täydelliseksi hutihankinnaksi. Odotukset miehen hyökkäyspelin suhteen eivät olleet korkealla, mutta nekin ovat kirkkaasti alitettu. Puolustamisen olisi voinut kuvitella sujuvan. Denkste. Hakimikin oli muuri belgiin verrattuna. Morey on pakko olla avauksessa lauantaina.   

Harvinaisen osuva vertaus siitä mitä näin ensimmäisellä jaksolla. Toisen katsoin muuta peliä. Otanta ei kovin suuri viime ja tältä vuodelta Dortmundin peleistä, mutta kyllä minusta Dortmundilla jää potentiaalia aika paljon piippuun tällä hetkellä. Alakerrassa on tuuraajia, mutta hieman hukassa Hummelsin apukaksikko ajoittain. Kolmannessa maalissa surkeasti luettu/puolustettu tilanne.

Meunieria en niin tarkkaan tunne pelaajana, mutta oma mielikuva sen näkemän perusteella on ollu, että fyysinen ja juoksuvoimainen hyökkäämään pystyvä laitapakki joka ei kuitenkaan aivan sulavin tekniikaltaan ja taidoiltaan. Enemmän suoraviivaisempi rynnijä.
bimbaliukas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lädilisä


Vastaus #23 : 21.10.2020 klo 13:30:51

Miltä Sanchon tekeminen on vaikuttanut? Osui silmiin raportteja, että ei pelaa tällä hetkellä omalla tasollaan. Onko koko joukkue kipsissä ja siitä syystä yksilöt eivät pääse loistamaan?

”Siirtosaagan” jälkeen kävi itsellä mielessä, että hävisivätköhän lopulta kaikki osapuolet tässä, kun kauppaa Manchesterin punaisiin ei saatu sovittua.
100%

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #24 : 21.10.2020 klo 13:42:29

no joo yksi juttu on, että mitä isoa Lucien Favre on ikinä voittanut? Etäisyydeltä herran karsima ei jotenkin vakuuta tälle kilpailutasolle.

 
Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa