FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.04.2021 klo 10:47:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2020/21  (Luettu 33500 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #125 : 23.03.2021 klo 20:26:04

Ensi kauden zämppärin ulkopuolelle jääminen alkaa olemaan hyvin todennäköinen skenaario. Tämän toteutuessa on vaikea nähdä Hålandin ja Sanchon pysyvän Dortmundissa enää ylimääräistä vuotta. Pelkästään menetetyn hillopurkin aiheuttamat taloudelliset tappiot pakottavat seuran harkitsemaan myyntejä paremmalla hinnalla. Lisäksi nuorukaisilla tuskin on kovin suurta intoa jäädä hinkkaamaan torstaisin jämäkilpailua kyvyttömien tunareitten kanssa. Surullisinta tässä on se, että parhaiden lähtiessä jäljelle jää ne, jotka eivät kelpaa ison sopimuksen kanssa kenellekään. Eli kohta saamme nauttia entistä enemmän Schulzin ja Meunierin esittämästä taidokkaasta jalkapallobaletista.

Muutenkin tuleva kesä taitaa olla ison remontin aika. Kaaderissa on aika monta parasta ennen -päivän ohittanutta, joiden tilalle täytyy saada tuoreita jalkoja. Tähän kategoriaan kuuluvat ainakin Reus, Witsel, Hummels, Piszczek ja Schmelzer. Lisäksi on liuta pelaajia, joiden tason nostoon on usko mennyt. Näihin lasken Dahoudin, Hazardin, Akanjin ja maalivahdit. Ja tietenkin löytyy myös "ei olisi koskaan pitänyt hankkia" -kopla Meunierin, Schulzin, Passlackin ja Tiggesin muodossa. Brandtille olen valmis antamaan vielä yhden vuoden uuden valmentajan alaisuudessa. Jos otteissa ei tapahdu huikeaa harppausta, kohtalona on keskimmäinen kategoria.

Tietenkään kaikista ei voi hankkiutua eroon yhden siirtoikkunan aikana eikä korvaajiin löytyisi rahaakaan. Listan pituus kuitenkin osoittaa, kuinka pahasti karille viime vuosien hankintapolitiikka on ajanut. Tästä saa myös osviittaa siihen, mille tasolle tulevien vuosien odotukset kannattaa asettaa.

Pelaajauutisissa Guerreiro käväisi pikavisiitillä kotimaassaan, kun maajoukkueen valmentaja ei uskonut miehen olleen loukkaantunut. Nyt tosiasia on todettu myös heidän lääkärin toimesta, joten lusitaani saa rauhassa jatkaa saikkuaan Dortmundissa. Sanchon vamman vakavuus on yllättänyt Kurikkaa myöden ja nyt miestä odotetaan takaisin aikaisintaan huhtikuun loppupuolella. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kumpaakaan ei enää tällä kaudella nähdä tositoimissa.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #126 : 29.03.2021 klo 17:42:21

Watzke jatkaa seurassa 2025 saakka. Koska Zorc jättää pestinsä vuoden päästä, niin tietty pysyvyys on on seuran kannalta hyvä asia. Watzke ei kuitenkaan ole viime aikoina vaikuttanut siltä, että omaa pesää kovin ahkerasti siivottaisiin ja uudistettaisiin, joten mikäli tulevaisuuden visiona on entistä vahvempi Watzken sana, kumileimaisin noviisi-Kehl uutena urheilujohtajana ja valmentajana lähinnä Kloppoa muistuttava saatavilla oleva valmentaja (Rose/"Rosen seuraaja"), niin mitään suurta edistystä ei todellakaan ole odotettavissa.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #127 : 30.03.2021 klo 16:26:50

Itse näen varsinkin tässä tilanteessa jatkuvuuden kautta tulevan turvan tärkeämmäksi kuin uudistumisen luomat mahdollisuudet. Koko eurooppalainen jalkapallo tulee kipuilemaan koronan aiheuttamien talousvaikeuksien kanssa vielä useamman vuoden. Isotkin seurat sukeltavat syvälle. On tärkeää säilyttää taloudellinen toimintavarmuus, sillä se on kuitenkin ehdoton edellytys urheilulliselle menestykselle. Watzkea voi kritisoida monesta asiasta, mutta taloudesta hän on kuitenkin pitänyt erinomaista huolta.

Sen sijaan valmentajavalintojen kanssa on ollut enemmän hajontaa. Tuchelilla oli pelilliset asiat hanskassa, mutta sosiaalisissa taidoissa paljastui suuria aukkoja. Bosz sekä varsinkin Stöger ja Favre olivat aivan väärässä seurassa. Terzic joutui tekemättömään paikkaan. Toki tässä asiassa hämää perspektiiviharha. Karvaturpa nosti riman sen verran korkealle, että ei ole realistista odottaa kenenkään pääsevän lähellekään samaa. Toivottavasti Rosen myötä saadaan vakautta penkin päähän.

Pelaajauutisissa Zgadoun polvi on operoitu, minkä myötä miehen kausi on paketissa. Hiljalleen täytyy kysyä kestääkö nuorukaisen kroppa ammattijalkapallon rasitusta. Sancho kuntouttaa itseään Dubaissa. Paluu kentille tapahtuu aikaisintaan huhtikuun puolivälissä. Eli suomennettuna loppukausi on vaarassa. Myös Morey jatkaa vesijumppaa. Paluuaikataulusta ei ole tietoa. Positiivisella puolella on Reusin ja Guerreiron paluu joukkueharjoituksiin ja pelikuntoon.

Pakollinen loppukevennys. Suosikkipelaajani on antanut haastattelun kotimaassaan.

"Nein, das ist nicht der Meunier der großen Abende. Seit Januar und meiner Verletzung habe ich nicht mehr viele Spiele gespielt. Mir fehlt ein bisschen der Rhythmus, es ist ein bisschen kompliziert. Aber in der ersten Runde habe ich alles gespielt. Und ich habe wie ein Verteidiger gespielt und das passt nicht zu mir. Also ja, ich bin ein Verteidiger, ok, aber ich muss in einer Mannschaft spielen, die das Spiel offensiver macht als die anderen, und ich muss diesen zusätzlichen Beitrag offensiv leisten, wie ich es immer bei PSG, in Brügge, in der Nationalmannschaft getan habe. Ich muss etwas mehr von mir verlangen."

Nyt Terzic kuulolla. Joukkueessasi on piilevää huikeaa hyökkäyspotentiaalia, joka odottaa vain irtipäästämistään.

günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #128 : 01.04.2021 klo 14:18:20

Zagadoun tilanne alkaa kieltämättä olla huolestuttava. Hitaudestaan huolimatta edelleen lahjakas pallollinen toppari, mutta jalat eivät tunnu kestävän ammattilaisfutista eikä miehen varaan voi laskea ollenkaan.

Tuleva lauantai on todella merkittävä Dortmundin top4-sijoituksen kannalta, sillä tappiolla tuon saavuttaminen vaatii jo todella kovan luokan puppelointia Frankfurtilta ja tasapelillä tilanne pysyy vaikeana. Näillä frankfurteilla on loppukausina ollut tapana kaatua maaliin, mutta Dortmundin otteet eivät ole Tercizin alaisuudessa antaneet syytä uskoon, että myöskään keltamustat kykenisivät tasaiseen suorittamiseen.

Top4-sijoituksen valuminen käsistä tarkoittaisi kyllä realistisesti ajateltuna Haalandin menetystä Sanchon ohella, sillä norjalainen ei todellakaan jää tahkoamaan vuotta Eurooppa Liigassa. Sopimus on toki aina sopimus, mutta mestarienliigattomuus aiheuttaisi Raiolan suojatissa äärettömän kovat siirtohalut, ja miehellä ei juurikaan oli mahdollista kasvattaa markkina-arvoaan vuoden aikana. Toki siirto vasta vuoden päästä €75-100M:n klausuulin avulla takaisi mukavat allekirjoituslisät, mutta nykyinen kunto takaa myös äärettömän kovat tulot Dortmundia isommassa seurassa, vaikka allekirjoitusbonus muutaman miljoonan alhaisemmaksi saattaisi jäädä. Lisäksi tulevan kesän puolesta puhuu myös useamman seuran tarve kovalle hyökkääjälle. Itse löisin kivitalon Real Madrid-siirron puolesta, mutta katsellaan.

Raiolaa saattaisi houkuttaa ajatus siirtää Haaland jättisummalla tulevana kesänä ja täyttää Haalandin aukko uudella suojatillaan. PSV:n hollantilaista Malenia on huhuiltu tasaisesti Dortmundiin, joten siinä voisi olla sopiva palikka. Halvalla mies ei taida siirtyä (€30M+), mutta apajilla lienee myös ainakin Liverpool, joten Raiolan suosiollista avustamista siirto tosiaan saattaa vaatia. Dortmundilla on kuitenkin jopa pelottavan hyvät suhteet Raiolaan, ja tämä voi puhua keltamustien puolesta. Joka tapauksessa Haalandin siirto pitäisi toteutuessaan saada pakettiin mahdollisimman aikaisin, jotta korvaaja pääsisi kesälomansa jälkeen heti Rosen kuvioihin sisään. Mikäli uusi koutsi menettää tähtiduonsa (Haaland+Sancho) elokuun lopussa ja korvaajat jäävät ilman treenikautta ja ovat paniikkihankintoja luokkaa Jarmo Lenkko, niin tulevan kauden voikin luovuttaa suosiolla.
Lord Bendtner

Paikalla Paikalla


Vastaus #129 : 01.04.2021 klo 14:44:19

Toivottavasti Rosen myötä saadaan vakautta penkin päähän.

Rose itsehän on ollut aika hanakka nostamaan kytkintä, sillä on kahdesta viimeisimmästä pestistään lähtenyt kesken sopimuskauden uusiin maisemiin. Toki molemmissa tapauksissa on ollut tarjolla hyppy isompiin saappaisiin, mutta tuon perusteella en tiedä onko Rose se henkilö joka olisi tuomassa vakautta.

Noin muutoin Rose Dortmundin peräsimessä tarjonnee ainakin viihdettä, sikäli mikäli kun mies jatkaa tutulla kaavallaan. Pelillisestihän Rose on ollut hyvin aallonharjalla ja parhaimillaan hän on ollut myös loistava motivoimaan pelaajia. Krediittiä hänelle tulee antaa myös siitä millaisia tasonnostoja pelaajat kuten Neuhaus, Hofmann ja Embolo ovat ottaneet hänen alaisuudessaan. Tässä mielessä on mielenkiintoista nähdä miten esimerkiksi Reyna ja Bellingham kehittyvät hänen alaisuudessa.
Vastapainoksi Roselta on sitten nähty mitä ihmeellisempiä formaatiokokeiluita josta ei välillä ota edes selvää, että mikä on ollut idea missäkin kokeilussa. Gladbachissa nähtiin paljon 4-3-3:n ja 4-2-3-1:n eri versioita ja sitten yhtäkkiä revittiin kärkikamppailuun kolmen topparin taktiikkaa. Tällä kaudella sitten tuntui siltä, että tuo hybridi 4-4-2 (jossa Zakaria pelasi oikealla) tuntui tuottavan parhaiten tulosta. Formaation pysyessä samanakin on nähty välillä täysin ihmeellisiä sulamisia ja toisaalta myös totaalisen hajuttomia esityksiä. Ja näiden vastapainoksi näitä Bayernin kaatamisia.

Lisäksi Rose on nyt ennen kaikkea koronan myötä päätynyt tekemään aika ajoin aikamoista rotaatiolottoa, joka on varmaan ajoittain ollut pakotettuakin, mutta silti monet päätökset ovat sivustaseuraajalle vaikuttaneet hyvin ihmeellisiltä.

Uskoisin että tällä yhdistelmällä Dortmundista tulee neutraalille seuraajalle hyvin mielenkiintoinen joukkue ilman Sanchoja ja Haalandeja. Intohimoisimmat fanit sen sijaan saattavat tarvita nitroja.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #130 : 03.04.2021 klo 14:19:57

Valmentajalta toivon kahta asiaa. Kykyä saada joukkue pelaamaan yksilöitään paremmin sekä taitoa kehittää pelaajia. Jos näiden lisäksi futis on vielä hyökkäävää ja aggressiivista, se on bonusta. Omaan silmään Rose onnistui näissä Ponien peräsimessä. Tosin siirron varmistuttua homma levisi käsiin.

Tänään on sitten kohtalon peli pääsystä ensi kauden rahapatojen ääreen. Käytännössä ainoastaan voitto kelpaa, sillä muussa tapauksessa tämän kauden otteet eivät riitä pankkikaupungin poikien ohittamiseen. Onneksi lasaretti on hieman tyhjentynyt. Reus ja Guerreiro ovat tervehtyneet, joten Schulz sekä toinen Reyna/Brandt-kaksikosta saadaan pois koomailemasta. Myös Morey on palannut varovaisesti harjoituksiin. Hänen osaltaan pelikunto on vielä kysymysmerkki. Onneksi tilalle on laittaa omien sanojensa mukaan ykkösluokan hyökkäystykki Meunier. Pelkkä ajatuskin belgistä Kosticia vastassa puistattaa. Raiola ja Hålandin isä ovat hyödyntäneet tauon poikansa kaupitteluun suurseuroille. Toivottavasti Hirven fokus pysyy kuitenkin 100% päivän ottelussa. Ilman häntä huippuvireessä ei ole mitään toivoa. 
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #131 : 04.04.2021 klo 18:27:13

Seuraavassa mainio yhteenveto seuran nykytilanteesta, eipä tuohon juuri ole lisättävää:

https://www.schwatzgelb.de/artikel/2021/unsa-senf/wer-uebernimmt-eigentlich-verantwortung/amp/
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #132 : 05.04.2021 klo 13:21:47

Moukokon kausi on paketissa.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #133 : 07.04.2021 klo 11:10:09

Dortmund taistelisi mestaruudesta, jos myös liigassa vedettäisiin jokainen peli samalla intensiteetillä kuin eilen. Vaikka vetäydyttiin suosiolla omalle alueelle, pallolliseen pelaajaan iskettiin ärhäkästi kiinni heti keskirajan jälkeen. Citylle ei jäänyt tilaa etsiä linjan heikkoa kohtaa. Varsinkin Bellingham ja Dahoud tekivät valtavan työn keskustan tukkimisessa. Kotijoukkueella taisi olla maalien lisäksi vain kaksi Fodenin vaarallista tilannetta. Kyseessä on kuitenkin tämän hetken paras seurajoukkue maailmassa, joka pääsi otteluun ilman kokoonpanohuolia. Myös toiseen päähän kyettiin luomaan uhkaa. Yksi hyväksytty ja toinen oikeusmurhalla hylätty maali. Lisäksi Hirven läpiajo ja Reus melkein nokikkain molarin kanssa.

Pelaajista Hummels ja Akanji olivat hyviä puolustuksen keskustassa. Bellingham ehti joka paikkaan ja olisi ansainnut maalin. Dahoudilta oli vaihteeksi vuorossa parempi päivä ja mies oli karvauksen lisäksi avainroolissa omien hyökkäysten käynnistämisessä. Katsokaa uudelleen miehen upea esityö Hålandin läpiajoon. Gündoganmainen pyörähdys vapaaksi ja pitkä syöttö Hirven juoksulinjalle. Tässä on valtava kontrasti miehen haahuiluun viime lauantaina. Myös Reusilla oli astetta pirteämpi päivä.

Epäonnistujat on helppo löytää. Can kyllä raatoi valtavasti, mutta mies oli alituinen hasardi. Varmaan puolenkymmentä harhaa ja pallonmenetystä hyökkäyksen rakentelussa, joista yksi johti City avausmaaliin. Valitettavasti tämä hasardiherkkyys ei ollut ainutkertainen tapahtuma. Lopuksi pääsemme suosikkiini Meunieriin. Mies otetaan lopussa kentälle stabiloimaan puolustusta. Foden oli aiemmin karannut pari kertaa Moreylta, joten tämä täytyi olla Terzicin ajatuskulku. No, eihän siinä kauaa mene, kun belgi unohtaa miehen selustaansa ja arvioi väärin pallon lentoradan. Lopputuloksena Cityn voittomaali. Totta kai De Bruynen keskitys oli täydellinen ja myös Moreylta olisi saattanut jäädä tilanne puolustamatta. Siitä huolimatta: YOU HAD ONE JOB!

Teoriassa ottelupari on edelleen auki ja pieni toivonkipinä jatkoonpääsystä elää. Sitä ennen onkin hyvä vaihtaa moodia ja vetää kunnolla vihkoon Stuttgartissa.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #134 : 07.04.2021 klo 13:13:12

Samoilla ajatuksilla liikkeellä täälläkin. Pahoittelen vanhan levyn toistoa, mutta nämä kokeneet ja valmiit (=helvetin kalliita miehiä palkkojen puolesta) pelaajahankinnat tvoisivat pikku hiljaa alkaa osumaan. En vähättele kokemuksen merkitystä pukukopin ja harjoituskentän puolella, mutta taas kerran isossa pelissä kokeneet pettivät. Canin maaliin johtanut virhe luultavasti painoi takaraivossa lopun aikaa, mutta mieheltä ei kyllä onnistunut yksikään syöttö ja paskahalvaus näkyi Suomeen saakka. Morey ei puolestaan tainnut olla vielä täydessä kunnossa ja Foden vei miestä muutamaan otteeseen laidalla, mutta Meunier luonnollisesti avusti ratkaisevasti 1-2 maalissa. Knauff oli odotetusti liian kevyt Citya vastaan, mutta ihan turha tuhlata miljoonia näihin keskikertaisiin kokeneisiin pelaajiin, kun odotukset ja otteet kentällä eivät kohtaa.

Itse kuitenkin odotan kesällä Dortmundin tuhlaavan junnuista saadut siirtosummat edelleen näihin Kriegereihin, koska he tuovat sitä kuuluisaa Mentalitätiä joukkueeseen ja seurajohdon kevään syväanalyysissa kauden epäonnistumisen syyksi on taas kerran todettu kokemattomuus ja mentaliteetin puuttuminen, eikä esimerkiksi täysin vihkoon vedetty joukkueen kokoaminen.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #135 : 07.04.2021 klo 14:34:59

Liigan yliarvostetuin Gulassi kesällä +10 miljoonalla sisään ja kaikki on taas hyvin, kun veskariosastolle on tehty nuorennusleikkaus :)
Keynes

Poissa Poissa


Vastaus #136 : 07.04.2021 klo 15:15:44

Knauffin nostaminen avaukseen oli melko mielenkiintoinen veto ja aika selkeä viesti Hazardille ja Brandtille. Itselläni ei tosin ollut hajuakaan kuka Knauff edes on, mutta ainakin eilisen perusteella täysin riittämätön tälle tasolle ja esitystä projisoiden myös Bundesliiga-tasolle. Silti mies aloitti Hazardin ja Brandtin istuessa koko ottelun penkillä. Ovatko kyseiset herrat tosiaan olleet niin sysipaskoja että Knauffin tasoiset pelaajtkin nousevat ansaitusti edelle?
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #137 : 07.04.2021 klo 15:17:32

Tsekkasin huvin vuoksi kesästä 2010 alkaen tehdyt hankinnat. Listasin lahjakkuuksiin hankintahetkellä nuoret kaverit rajallisilla näytöillä. Valmiisiin tähtiin menivät iäkkäämmät ja jo aiempia näyttöjä antaneet pelaajat.

Kategoria "Lupaavat lahjakkuudet": Lewa, Kagawa, Leitner, Piszczek, Gündogan, Perisic, Löwe, Bittencourt, Jojic, Auba, Weigl, Merino, Isak, Mor, Guerreiro, Dembele, Zagadou, Gomez, Toljan, Sancho, Balerdi, Morey, Håland, Reinier ja Bellingham.

Kategoria "Valmiit tähdet": Sahin, Reus, Schieber, Sokratis, Mkhitaryan, Kagawa, Ramos, Ginter, Kampl, Immobile, Park, Castro, Bürki, Bartra, Rode, Götze, Flipperi, Batshuayi, Dahoud, Toprak, Philipp, Akanji, Yarmolenko, Alcacer, Wolf, Witsel, Delaney, Diallo, Can, Brandt, Hazard, Schulz, Hummels ja Meunier.

Onhan tuo aika kuvaava läpileikkaus seuran hankintapolitiikkaan. Lahjakkuuksissa on ollut uskomattoman hyvä osumatarkkuus ja sieltä on löytynyt tulevaa weltklassea järkyttävän kovalla prosentilla. Valmiiden jyrien ostokset on puolestaan äärettömän surullinen lista. Nappihankintoihin voidaan laskea korkeintaan Reus (hänkin oli vasta 23 vuotias keltamustiin palatessaan), Mkhitaryan (pitkällä sopeutumisjaksolla). Hummels on ollut hintansa väärti, mutta korkean iän vuoksi en nostaisi timanttiseksi kaappaukseksi. Witsel oli weltklassea ensimmäisen syyskauden. Sen jälkeen suoritustaso laski huomattavasti. Edellisten lisäksi joukossa on muutama solidi liigajyrä, mutta ennen kaikkea järkyttäviä hutilaukauksia. Ei ole vaikea arvata kumpaan kategoriaan Sanchosta ja Hålandista saatavat 200 miljoonaa poltetaan.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #138 : eilen kello 15:12:46

Viikonlopun positiivisin uutinen nähtiin jo perjantaina, kun Röckenhausin artikkelin Mislintatista julkaistiin. Jos vanhoihin merkkeihin on luottamista, niin mies on istunut iltaa Watzken kanssa ja saanut nyt luvan kirjoittaa julkisesti, että Mislintatin perässä ollaan.

https://www.sueddeutsche.de/sport/borussia-dortmund-sven-mislintat-rueckkehr-kader-1.5260134

Lainaus
Wohl auch deshalb halten sich in Dortmund die Gerüchte, dass Mislintat zurückgeholt werden solle. Der gebürtige Dortmunder, der aus der Vorstadt Kamen stammt, hat das öffentlich bisher nur seitwärts weggeschoben. Er habe Vertrag, klar, was man so sagt, aber er sei nun mal Dortmunder, und wenn Anfragen aus der Heimat kämen, dann würde er sich das auch anhören: "Der BVB ist für mich natürlich ein besonderer Verein." Man hört in der Heimat, dass es die Anfragen längst gibt und sie ziemlich konkret sein sollen. Sein Haus in Dortmund hat Mislintat behalten, er lässt es gerade umbauen.

Mutta kuten Freddiekin kirjoittaa, Kehlin aseman löytäminen Mislintatin rinnalla ei välttämättä ole yksinkertainen tehtävä ja toivottavasti asia ratkaistaan jo ennen Mislintatin mahdollista paluuta:
Lainaus
Fragt sich nur, wie sich das mit den Ambitionen von Sebastian Kehl vereinbaren ließe, der derzeit Leiter der Lizenzspieler-Abteilung ist, mit besonders engem Draht zum Kader. Und der bisher als designierter Nachfolger von Sportdirektor Zorc gilt. Es dürfte spannend werden, wie man den langjährigen BVB-Kapitän und Nationalspieler Kehl in eine Balance mit einem wie Mislintat bekommen soll, dessen Gestaltungsanspruch sich in Stuttgart gerade ungestört Bahn brechen darf.

 
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa