FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.03.2021 klo 21:29:44 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2020/21  (Luettu 25550 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #25 : 21.10.2020 klo 14:00:22

Miltä Sanchon tekeminen on vaikuttanut? Osui silmiin raportteja, että ei pelaa tällä hetkellä omalla tasollaan. Onko koko joukkue kipsissä ja siitä syystä yksilöt eivät pääse loistamaan?

”Siirtosaagan” jälkeen kävi itsellä mielessä, että hävisivätköhän lopulta kaikki osapuolet tässä, kun kauppaa Manchesterin punaisiin ei saatu sovittua.

Sancho on pelannut koronatauon jälkeen yhden hyvän ottelun, Paderbornia vastaan vieraissa.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #26 : 25.10.2020 klo 09:11:33

Revierderby ei tällä kertaa noussut aivan klassikoiden joukkoon, sen verran selkeä tasoero joukkueilla oli. Keltamustien näkökulmasta peli oli varsin hyvä, mutta Schalke ei toki juuri nyt ole aivan kovin tason mittari liigassa. Vaikka kova BVB fani olenkin, toivon silti että naapurikin vähitellen saa peliään kulkemaan. Näkisin että potentiaalia joukkueessa kyllä on.

Ensimmäisellä puoliskolla Schalken puolustus oli vahva ja piti BVBn hyökkäykset hyvin pois parhailta maalipaikoilla. Vaikka kotijoukkue peliä selkeästi hallitsikin, hyökkäykset tahtoivat päätyä hieman liialliseen kikkailuun ja lopulta pallon menetykseen. Toisella puoliskolla hallinta jatkui, mutta tällä kertaa päästiin myös maalipaikoille. Lisäksi sitten kun maaleja vihdoin saatiin, pystyttiin oman pelin taso pääosin säilyttämään, ja pelin painopiste pallonhallinnan kautta pitämään vastustajan puoliskolla. Peruttelua ei eilen nähty ja hyvä niin.

Maalitili avattiin BVBlle hieman epätyypillisemmin kulmapotkutilanteen kautta. Toinen maali oli enemmän nyky-BVBn tyylinen (=Håland ajan). Ja kolman sitten taas kulmapotkuista. Maalitekijätkin olivat siten - Hålandia lukuunottamatta - hieman epätyypillisempiä. Akanji luki 1. maalissa tilanteen hyvin, ja Hummels puski upeasti kolmannen. Kentänlaitahaastatteluissa Hummels osuvasti totesi ’Maali + oma pää puhtaana’ -saldon olevan puolustajalle merkki optimaalisesti onnistuneesta pelistä.

Puolustus hoiti siis hommansa eilen hienosti. Keskikentällä Dahoud ja Delaney - kaksikko pelasi myös hyvän pelin. Laidoilla Guerreiro oli totutun hyvä ja Meunierkin pelasi nyt mukiinmenevästi, vaikka Hakimin ikävä edelleen minua kyllä kaivelee. Brandtin arvostus täällä fuurumilla ei ole viime aikoina ollut kovin suurta - osin aivan aiheesta - mutta nyt mies pelasi mielestäni hyvän pelin. Hänelle monesti todetussa parhaassa roolissaan peliä keskikentällä rakentavana pelaajana. Moreytä varmaan tullaan näkemään jatkossa kentällä enemmän. Tähänastisia esityksiä on vaivannut yliyrittäminen, mutta mielestäni hänen pelissään on nähtävissä sellaista oivaltavuutta ja hyvää liikettä, joista Guerreiro on tunnettu - joten siinä mielessä toivon näkeväni häntä lisää. Toivottavasti pallollinen taitokin osoittautuu samanlaiseksi. Pieniä viitteitä siitä ehkä on havaittavissa.

Schalken asettamasta haasteesta suoriuduttiin siis varsin hyvin. Keskiviikkona olisi melko kovat paineet onnistua samassa UCLn puolella. Muuten alkaa muuttua tilanne hankalaksi. Lazio tappio oli ärsyttävä ja turhauttava, mutta anteeksi annettavissa, jos tulevissa otteluissa Zenit ja Brügge hoidetaan kunnialla. Valitettavasti olo ei niiden osalta täysin luottavainen ole.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #27 : 29.10.2020 klo 11:28:09

Dortmundilta kaksi pakkovoittoa ja paluu neljän linjaan katastrofaalisen Lazio-esityksen jälkeen. Veikkaanpa kuitenkin, että lauantaina on edessä klassisen hankala vierasottelu, kun ennen kahta todella tärkeää ottelua kierrätetään porukkaa isolla kädellä ennalta heikkoa vastustajaa vastaan. Sukkaan tulee osumaa, Klos iskee erikoistilanteesta ja sitten onkin tekemistä nousta ohi lopussa.

Joka tapauksessa Reus on nykyvireessään ongelma kymppipaikalla, sillä miehen nopeus on iän ja erityisesti loukkaantumisten vuoksi kärsinyt pahasti ja mikään pallonjakaja mies ei ole koskaan ollut. Vaikka nopeuden katoaminen on laidalla vieläkin suurempi ongelma, niin jotenkin miestä pitäisi peluuttaa joko vasempana laiturina tai sitten Haalandin levätessä puhtaasti kärjessä, jolloin kymppipaikalle saataisiin joko nuori Reyna tai Brandt. Jälkimmäisistä molemmat menevät laidalla hukkaan, ja ovat Reusia enemmän peliä tekeviä pelaajatyyppejä.

Toinen veikkaukseni on, että keskustelu Favren ensi kauden seuraajasta ei tule laantumaan, sillä vaikea nähdä skenaariota, miten yhteistyö kaikesta seuran stabilisoimisesta huolimatta jatkuisi enää neljättä kautta putkeen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 31.10.2020 klo 15:25:08

On turha odottaa kurssin muuttuvan niin kauan kuin Favre on puikoissa. Peruspeli on riittävän hyvällä tasolla, jotta zämppäriin pääsystä ei tarvitse valtavasti stressata. Passiivisuus ja liika varovaisuus antavat heikommillekin joukkueille mahdollisuuksia johtaen säännöllisiin yllätystappioihin. Huippujengejä vastaan lammasmaisella taktiikalla ei ole sitten mitään jakoja.

Ei voi myöskään sanoa sveitsiläisen kykenevän saamaan joukkueesta ulos kaikkea potentiaalia. Parhaillaankin käsillä on sangen lahjakkaita talentteja varsinkin hyökkäyssuuntaan, mutta tekeminen on ollut pitkään tehotonta puurtamista. Pahin ongelma luontaisten laiturityyppien puuttuessa on pelin puuroutuminen pienelle kaistaleelle rankkialueen ympäristössä. Guerreiro, Reyna, Brandt, Reus ja Sancho hakeutuvat kaikki keskustaan, jolloin leveys unohtuu. Meunier on taasen aivan schmelzer viimeisten ratkaisujen kanssa. Ehkä tässä on valmennuksellakin peiliin katsomisen paikka. Myös peluuttaminen on välillä aivan ihmeellistä. Kuinka monta kertaa esimerkiksi Brandt on laitettu laidalla ja kuinka monta kertaa siinä on petytty.

Alakerrassa ei sentään vallitse enää Boszin aikojen avoimet ovet, mutta ei takalinjoja voi betoniksikaan kutsua. Puolustuspelaamisessa näkyy selvimmin passiivisen pelitavan heikkoudet. Vastustajaan ei käydä iholle eikä pallollista häiritä. Seurauksena taidollisesti heikompikin vastustaja pääsee myllyttämään pakkopeliä keltamustien vetäytyessä odottamaan vastaiskun paikkoja. Kun antaa toiselle tarpeeksi mahdollisuuksia, omissa kolisee pakostakin säännöllisesti.

Tiedossa taas tuskainen iltapäivä.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #29 : 02.11.2020 klo 00:48:58

Hyviä pointteja, teiltä molemmilta, mutta nyt pitää kyllä olla hieman myös eri mieltä. Mielestäni nimenomaan koko joukkueen puolustus, hallitusti ylhäältä alkaen, on toiminut aikaisempaa paremmin. Siksi juuri näitä ennakkoon heikompia vastaan on esitys ollut hallitumpi. Alkukauden nollapelin ovat tulleet esityksillä, joissa maalipaikkoja vastustajalla on ollut minimaalisesti, eikä voitto ole ollut vakavasti uhattuna - kun vastustajan verkkoon on vaan maalit saatu aikaiseksi. Ja peruttelua niiden jälkeen on tapahtunut merkittävästi vähemmän. Noh, eipä niitä maaleja ekoilla puolikkailla toki ole oikein tullutkaan, joten peruttelumoodiin ei ehkä ole ehditty! ;)

Augsburg ottelu oli toki selkeästi huonompi poikkeus. Pari maaliin johtanutta virhettä tapahtui, mutta muutoin siinäkin pallollinen peli oli melko hyvin hallussa. Tilanteiden rakentelu vaan tökki pahemman kerran. Esitys oli surkea, mutta mielestäni nimenomaan hyökkäyksen osalta. Maalijuhlia ei tänä vuonna muutenkaan ole vielä vietetty, vaikka pelin hallinta onkin ollut melko selkeää. Maalipaikkoihin pääsyssä - ja niiden viimeistelyssä - on siis vielä toivomisen varaa. Näiltä osin on helppo yhtyä edellisen kirjoituksen kuvaukseen pelin puuroutumisesta ennen ratkaisupaikkoja / ratkaisupaikoissa. Mutta totuuden nimissä - jos valita pitää - minä kyllä mielelläni jätän maalijuhlat muille, jos omissa lukee nolla!

Yhtä kaikki (Augsburg ottelua lukuunottamatta), pääosin näin siis näitä ennakkoon heikompia vastaan pitäisikin pelata. Tason riittävyys kovempia vastaan on vielä ihan arvoitus. Avaus toista Borussiaa vastaan ei ollut mielestäni BVBltä kovin hyvä peli, mutta ensimmäisestä pelistä ei mielestäni kannata liikaa johtopäätöksiä vetää. Lazio peliä en nähnyt, mutta se ilmeisesti oli todella heikko. Hyvin vahvasti vaihtelevat otteet UCLssa ovat BVBlle tuttuja aikaisemmilta vuosilta, joten siihen ei parannusta ole näköjään vieläkään saatu. Jokin valmistautumisessa pitää pieleen mennä, jos joistakin matseista jää mieleen valmiiksi luovutetun ottelun fiilis.

Alkavalla viikolla on sitten niitä hyviä mittareita tarjolla. Näkisin että Brügge ei ole paperilla juurikaan Laziota heikompi, joten nyt on hyvä mahdollisuus osoittaa että vieraalla maallakin voidaan pärjätä. Toivottavasti näin. Lauantaina on luvassa todella kiinnostava peli. Yleensä kotona ei Bayerniäkään ole lähdetty nöyristelemään. Keväällä toki hävittiin, mutta muutoin ihan kelpo esityksellä. Müncheniläisten alkukausi on ollut pääosin pelottavan vakuuttava, ja uskoisin että keltamustat sytyttävät vastustajan tälläkin kertaa, joten kovaa kyytiä lienee tulossa. Toivottavasti Hummels ehtii tervehtymään...
« Viimeksi muokattu: 02.11.2020 klo 01:09:24 kirjoittanut Echte liebe. »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 08.11.2020 klo 18:19:35

Tällä kertaa ei tullut perinteistä turpasaunaa Suurelta ja Mahtavalta. Itse asiassa keltamustat pistivät aivan hyvin kampoihin ja pienellä tuurilla olisi ollut mahdollisuudet pisteisiinkin. Ilman punanuttujen onnekasta flipperitasoitusta juuri ennen taukoa toisesta puoliajasta olisi voinut tulla sangen mielenkiintoinen.

Edelleen tulee liikaa harhasyöttöjä peliä avatessa. Tämän tason jengejä vastaan siihen ei yksinkertaisesti ole varaa. Samoin suurin osa hehkutetusta hyökkäysosastosta vaeltelee parhaillaan todella synkillä kujilla. Kuka muistaa Sanchon viimeisimmän loistopelin? Siitä alkaa varmaan kohta olemaan jo vuosi aikaa. Nykyformilla en jää itkemään perään ensi kesänä. Maalista huolimatta myös Reus oli taas huono. Toki alla on pitkä tauko, mutta alkaako ikä ja lukuisat loukit vähitellen näkymään suoritustasossa. Hazard on aivan ok keskikastia vastaan, mutta ökyjen keskellä hän on köykäinen. Onneksi Reynasta vaikuttaa kehkeytyvän pelimies ja myös Brandt on osoittanut pieniä piristymisen merkkejä. Guerreiro on ollut viime peleissä joukkueen paras hyökkäyssuuntaan.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #31 : 08.11.2020 klo 23:11:14

Pitkälti samoilla linjoilla.

Viimeiset kolme peliä Bayerniä vastaan ovat olleet ihan ok esityksiä. Vähän paremmalla tuurilla tulokset olisivat voineet olla suotuisammat keltamustille. Mutta vaan ei, takkiin on tullut. Ärsyttävää ja turhauttavaa. Lohtua pitää nyt etsiä siitä, että vuoden takaisen kaltaisilta nöyryytyksiltä on tosiaan säästytty.

Ei peli toki missään nimessä täydellinen ollut. Mutta ei ollut Bayerninkään. Vaikka BVBn puolustuksessa tapahtui aivan liikaa virheitä, näkisin että Bayernin puolustus oli vielä huonompi. Harmi vaan että BVBn viimeistely ei eilen ollut vaadittua luokkaa. Bayernillä tuntuu sen osalta olevan taitoa, rutiinia ja varmuutta enemmän.

Pelaajahavaintojenkin osalta aika samaa mieltä. Aivan noin yksiselitteisen huono ei Sancho sentään mielestäni ole ollut. Ihmeellistä häröilyä ja harhasyöttöjä toki aivan liikaa, mutta toisaalta hän edelleen on joukkueen parhaita pallollista pelaajia ja hieman paremmalla tuurilla / viimeistelytaidolla hänen alustuksistaan olisi maali pari voinut tulla (Reusin maaliinkin tilanne taisi tulla Sanchon kautta). Mutta toki, totuttua loistoa ei ole nyt näkynyt. Uskon kyllä että vielä löytyy.

Näin siis taas kuitenkin kävi. Vituttaa, ja (mahdollista) lohdutustakin pitää odotella taas pari viikkoa. Noh, kaipa nyt pitää tuuletella ajatuksia majupelien merkeissä. Suomen peli on ollut Kanervan aikaan niin epätyypillisen ilahduttavaa, että mukavahan niitä matseja on ollut katsella! Kamara kelpaisi puolestani keltamustiinkin! ;)
« Viimeksi muokattu: 08.11.2020 klo 23:14:06 kirjoittanut Echte liebe. »
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #32 : 18.11.2020 klo 12:56:25

Moukoko täyttää perjantaina 16 ja saa siis peliluvan Hertha Berlin-vierasotteluun lauantai-illaksi. Tämän kunniaksi nuori mies oli myös esimerkiksi Kickerin kansijutussa maanantaina.

Mielenkiintoista kyllä seurata, että miten Moukokon ura tästä eteenpäin etenee.
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: scudettoon keskittyminen


Vastaus #33 : 21.11.2020 klo 00:24:28

Tänään tosiaan Moukoko 16 vuotta.

Miten kestää paineet jalkapallohistorian suurimpana lupauksena?
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #34 : 21.11.2020 klo 13:59:39

Kiehtova tapaus, kieltämättä.

Vaikka tuo edeltävä kommentti ehkä (tarkoituksella) hieman yliampuva saattaa ollakin, on Moukokon tahti junnusarjoissa ollut ällistyttävä. Vastaavaa ei kyllä aivan heti tule mieleen.

Huikea talentti on siis kyseessä, sitä ei varmaan kukaan kiistä. Ja pieni ihme sitä kautta on, jos kaveri ei menesty aikuistenkin sarjoissakin. Mutta minkälainen tähti hänestä sitten lopulta kehkeytyy, onkin sitten jo toinen juttu.

Jääkö ’vain’ perustason tähdeksi, vai murtautuuko oikeasti ehdottomalla huipulle / Ballon d’Or tasolle? Sinne on aika pitkä matka.

Suurimpana uhkana itse näen vakavan loukkaantumisen / loukkaantumiskierteen. Rolle / Messi / Lewa tasolla kavereita yhdistää lähes epäinhimillinen fysiikka ja ’kestävyys’ - joka on mahdollistanut ehdottoman huipputason suorittamisen vuodesta toiseen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 21.11.2020 klo 14:19:17

Kuvittelin kohun Moukokon 16 vuotispäivästä olevan vain median revittelyä. Nyt junnu on kuitenkin mukana Berliiniin matkanneessa miehistössä. Nähtävästi hänellä on aivan realistiset mahdollisuudet saada vyölleen muutamia peliminuutteja vielä tämän kauden aikana. Itsellä ei ole kyllä mitään käsitystä kaverin todellisesta potentiaalista. Junnuissa on rikottu kaikki maaliennätykset, mutta sieltä on vielä julmetun pitkä matka edes keskinkertaiseksi liigajyräksi weltklassesta puhumattakaan. Lyhyiden pätkien perusteella junnudominanssi ei ole pelkästään ylivoimaisen fysiikan ansiota, vaan välillä pallo pysyy kohtuullisesti jalassa. Tämä tietenkin antaa toivoa tulevaisuuden suhteen. Tärkeintä olisi saada pidettyä Youssoufan jalat maassa ja säilytettyä nöyryys työntekoon.
Wanha futaaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #36 : 21.11.2020 klo 23:17:31

Dortmundissa kaikilla täytyy olla vähintään kaksi Håland-fanipaitaa. Silloin, kun yksi paita on pesussa, voi pitää toista. :D
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #37 : 23.11.2020 klo 23:19:08

Berliinin vierailu osoittautui lopulta varsin maalirikkaaksi illaksi. Vaikka sinänsä se ei ole yllätys - maaleja on näissä tullut aikaisemminkin paljon - ei ottelun 1. puolisko luvannut tällä kertaa sellaista. Dortmund kyllä hallitsi peliä, mutta hallinta oli näennäistä, eikä kunnon paikoille päästy juuri lainkaan. Herthalla sen sijaan puolustus pysyi hyvin kasassa ja maalipaikkojakin oli sen verran, ettei puoliaikajohto ollut mitenkään vääryys.

Toiselle puoliskolle tultiinkin sitten sellaisella vauhdilla että Herthan pakka levisi pahasti samantien. Virheitä seurasi lisää virheitä, ja kelta-mustat hyödynsivät vastustajan sekasorron armotta. Osa maaleista oli seurausta selkeistä vastustajan virheistä, osa sitten ihan viimeisen päälle tehtyjä, mutta taustalla oli toki koko ajan vastustajan epävarmuus.

Toisella puolikkaalla onnistujia oli paljon, joista toki kirkkaimpana Håland. Uskomaton kaveri; hyvän ajoituksen, nopeuden ja kliinisen viiimeistelytaidon yhdistelmä on murhaava. Ei voi muuta kun nostaa hattua Watzkelle ja ihmetellä miten kummassa hän sai norskin houkuteltua Dortmundiin! Hyvän kasvattajan maine on tällaisissa tapauksissa mittaamattoman arvokas! Se pitää muistaa siinä vaiheessa kun talentit ovat kasvaneet niin isoiksi että haluavat jatkaa matkaa (vielä) isompiin seuroihin. Noh, onneksi aikaisempien vuosien puhtaat ’ryöstöt’ alkavat sentään olla historiaa.

Muista onnistujista haluan nostaa Canin. Kovasti häntä täällä kritisoidaan ’koohottamisesta’ ja sellainen hänen pelityylissä toki hieman onkin. Pelityyli on altis virheille, ja hieman niitä tapahtuukin, mutta lopulta niitä on tapahtunut varsin vähän. Sen sijaan puhtaan fyysisiä pallonriistoja paljon, yleisvarmaa pallollista peliä ja silloin tällöin myös hyvin ajoitettuja nousuja - kuten lauantaina Hålandin ekan maalin rakentelussa. En sano että Can olisi supervarma ykköskorin mies, mutta mielestäni Can on täyttänyt paikkansa Dormundin kokoonpanossa varsin hyvin - eikä siten ole ansainnut ihan kaikkea saamaansa kritiikkiä.

Hertha ottelun toisesta puoliskosta on turha vetää liikaa johtopäätöksiä. Tärkeämpää olisi oppia ensimmäisestä. Miten näitä kurinalaisesti ja oikealla tavalla agressiivisesti puolustavia joukkueita vastaan saadaan murtauduttua paremmin maalipaikoille? Nyt ei keinot tahdo riittää vaikka taitoa joukkueessa on yllin kyllin. Kärsivällisyys auttaa useassa tapauksessa, mutta astetta kovempia vastaan ei sekään.

Tällaisia ajatuksia välipäivän ratoksi. Poikkeaviakin näkemyksiä varmasti löytyy... Huomenna sitten mennään taas. Saapa nähdä miten peli nyt kulkee. Brügge on pelannut vahvoja pelejä kotimaassaan ja tulevat varmasti sisuuntuneina vierailulle. Kovin tuskaisia ovat UCL pelit BVBlle usein olleet ja ennustan työntäyteistä iltaa huomisellekin. Pitäisihän tuo nyt toki voittaa, muttamutta.. Toivottavasti Hålandille asti saadaan riittävästi palloja, aika hyvällä prosentilla hän niitä tuntuu upottavan maalin perukoille!

Edit. Lisätään nyt tähän vielä pari hieman negatiivissävyisempää huomiota - kun mieleen tässä sänkyyn kömpiessä tulivat. Toinen liittyy omaan joukkueeseen, toinen tuomaritoimintaan ja yhteen lauantain vastuksista.

Kuten muutama muukin jo on todennut, oman joukkueen avauksen heikoin lenkki löytyy tällä hetkellä oikealta. Lauantaina Meunierille tuli epäonnistumisia niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin; helppoja ohisyöttöjä, surkeita keskityksiä ja epätarkkoja sijoituksia. Toki hän syötti Guerreiron maalin, mutta erityisen hyvä syöttö ei sekään ollut, vaan Guerreiro luuti sen sisään hyvällä tilannereaktiolla. Canin maalisyötön kaltaisia nappisyöttöjä ei Meunierilta ole tähän mennessä nähty yhtään. Maalipaikkojakin hänellä on jo ollut sen verran että Hakimi olisi niistä laittanut useamman sisään. Noh, kaipa tuon kanssa on nyt pärjättävä, kun ei taida parempaakaan olla tarjolla. Kun nyt vaan nuo helpot virheet edes saisi pois..

Toinen ärsyttävä huomio liittyy Herthan rankkariin. Vaikka sitä kuinka katsoi, oli kontakti aivan mitätön. Samperin Guendouzi kun sukelsi heti kun pienen mahdollisuuden sai! Kai nyt tuonkin olisi VAR voinut korjata!
« Viimeksi muokattu: 23.11.2020 klo 23:59:12 kirjoittanut Echte liebe. »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 24.11.2020 klo 20:35:24

Dortmundissa kaikilla täytyy olla vähintään kaksi Håland-fanipaitaa. Silloin, kun yksi paita on pesussa, voi pitää toista. :D

Kieltämättä vuonojen hirvellä on maalivainu tallessa ja lapikas kohdillaan. Siitä huolimatta hän nousee keltamustien uuden tulemisen jälkeisessä hyökkääjärankingissa vasta kakkostilalle niukasti Auban ohi. Vaihtaisin tilalle nuoren Lewan milloin tahansa. Polakki on kokonaisvaltainen hyökkääjä, joka maalien lisäksi osallistuu pelinrakenteluun ja tarvittaessa toimii vaikka target-pelaajana. Håland tekee kyllä häkkejä, mutta muu kontribuutio on aika olematonta.

Meunier-paitaa en ole ostanut. Mutta jos olisin sen tehnyt, rätti olisi palanut roviolla jo aikoja sitten. En yksinkertaisesti ymmärrä miten tuon tason kaveri on mahtunut kentälle PSG:ssä ja Belgian maajoukkueessa. Joka pelissä tulee vähintään pari katastrofaalista tötöilyä omassa päässä ja hyökätessä jokainen keskitys tai laukaus päätyy poikkeuksetta kauas päätykatsomoon. Vielä vähemmän ymmärrystä löytyy idiootille penkin päässä, joka laittaa kaverin joka pelissä avaukseen. Morey ei voi olla huonompi ja jopa kehäraakki Piszczek olisi viimeisillä jaloillaan selkeä parannus.

Tänään voitto Brüggestä ja CL:n jatkopaikka olisi käytännössä plakkarissa. Ei pitäisi olla täysin mahdoton rasti, mutta katsotaan ensin millaisen kanin Favre on hatustaan arponut.   
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #39 : 25.11.2020 klo 10:37:26

Hålandilla on kyllä kova maalivire tällä hetkellä. Sancholta myös pitkästä aikaa hyvä ottelu (tai ainakin ensimmäinen puoliaika), jospa se siitä taas lähtisi. Huippuvireiset Sancho & Håland kantavat jo kohtuullisen pitkälle, vaikka Reusit ja Reynat hakisivatkin parasta terää.

Favrea on tullut kritisoitua usein, mutta annetaan nyt tunnustusta kun on sen paikka. Sveitsiläinen on kierrättänyt viime aikoina fiksusti keskikenttää eikä diesel-Witseliä ole pitänyt peluuttaa maitohapoilla ottelusta toiseen.

Akanji pelaa muuten tällä hetkellä hyvin.

Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 28.11.2020 klo 15:47:23


Täsmälleen samat ajatukset itselläkin. Dortmundin otteet muistuttavat takavuosien Buyernia. Meno ei ole aina loistokasta, mutta laadukkaat yksilöt kykenevät naaramaan voittoja hyvällä prosentilla.

Eniten on kummastuttanut ja samalla ihastuttanut rotaation riemukulku. Aiemmin yksi huonosti valittu tuuraaja riitti suistamaan pelin täysin raiteiltaan. Nyt vaihdetaan rutiininomaisesti puoli joukkuetta kerralla eikä se näy missään. Varsinkin keskikentällä pyörii iloinen ruletti. Viidellä paikalla voidaan pyörittää Reinier pois lukien yhdeksää kaveria. Lisäksi vaihtelu kahden ja kolmen topparin välillä tuo vielä lisää rotaatiomahdollisuuksia. Kummasti Favre on onnistunut puristamaan irti laadukkaita minuutteja turhakkeina pitämistäni Delaneysta ja Dahoudista.

Pakko sanoa vielä pari sanaa Hålandista. Tätä ketjua seuraaville lienee käynyt ilmi mieltymykseni teknisiin ja taitaviin pelaajiin. Turskajonne ei oikein millään mittarilla istu tuohon kategoriaan. Siitä huolimatta ei voi kuin ihailla kaverin suunnatonta päättäväisyyttä maalin edessä. Kun Alf-Ingen poika saa vainun mahdolllisesta tekopaikasta, häntä ei pidättele mikään tai kukaan. Metsä ryskyy ja vastustajat lakoaa vuonojen hirven rynniessä mestoille. Tämä valtava palo yhdistettynä tuhoisaan laukaukseen tekee hänestä todellisen kultakimpaleen.

Olikohan tässä tarpeeksi jinxausta tämän illan etukäteen helppoon peliin?
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #41 : 28.11.2020 klo 16:01:32

Oikein hyvin alustettu..toivottavasti ei sentään jinxattu! Vakava vaara kyllä on olemassa, kun sinulta saa näin positiivissävyisen lausunnon! ;)

Edit. Toivottavasti Guerreiron loukki ei ole vakava. Aika ikävää on, jos molemmilla laidoilla joudutaan antamaan tasoitusta..
« Viimeksi muokattu: 28.11.2020 klo 16:05:37 kirjoittanut Echte liebe. »
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #42 : 28.11.2020 klo 21:47:34

Avauskokoonpano oli tänään tuhoon tuomittu, vaihdot mallia paniikki ja onnistujia ei tainnut olla ainuttakaan. Joka tapauksessa jotenkin odottaisi Reus-Witsel-kaksikolta edes jonkinnäköistä positiivista kontribuutiota kentällä, näiden herrojen pitäisi nimittäin ottaa roolia vaikeissa tilanteissa. Molemmat tällä hetkellä Mitläufer-kategoriassa, jo oikeastaan kuukausia. Realisti sanoisi, että tuskin taso tuosta näillä kilometreillä enää nousee, toivottavasti joku penkin päässä uskaltaisi myös vaihtaa kaksikon ulos edes ajoittain.

Hyvin tuli jinxattua kun erehtyi kehumaan Favren peluutusta viikolla.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 29.11.2020 klo 18:03:21

Eilinen oli taas hyvä muistutus miksi tämän joukkueen kanssa on hyvä säilyttää annos skeptisyyttä odotuksissa. Ei väliä kuinka loisteliaasti peli rullaa hetkittäin, täydellinen puppelointi odottaa jo nurkan takana. Favren alaisuudessa Dortmund on hävinnyt liigassa 14 kertaa. Näistä tappioista neljä on tullut Buyernille, kaksi Hoppille ja yksi Pillerille. Loput seitsemän häviötä on kärsitty putoamista vastaan kamppaileville porukoille. Aika kuvaava tilasto. Etelän Ihmeitä vastaan lammasmaisesti teuraalle ja pilipalien kanssa haluttomasti neppaillen. Tämä jos mikään on valmentajan aikaansaannoksia. 

Witsel pelasi ensimmäisen Hinrundensa weltklassemaisesti tuoden kauan kaivatun yhdistelmän taitoa ja kovuutta keskikentän pohjalle. Sen jälkeen otteet ovat hiipuneet radikaalisti ja jäljellä on enää dieselmäisesti etenevä peliä hidastava alibisyöttöjen jakelija. Reus on ollut pitkän loukkinsa jälkeen vain varjo itsestään. Hänen iällään on oikeutettua kysyä, löytyykö paras vire enää koskaan. Favrea tämä ei estä antamasta miehelle sokeaa luottoa. Sancho ja Brandt näyttivät viikolla zämppärissä pieniä elonmerkkejä, mutta eilen molemmat vajosivat taas synkkään ja pohjattomaan pallonmenetysten kaivoon. Tämä on äärimmäisen turhauttavaa, sillä taitojen puolesta molemmilla on vain taivas rajana. Siitä huolimatta esitykset ovat olleet jo kuukausia kategoriaa unterirdisch. 

Kaikki edellä mainitut ovat kuitenkin ainakin joskus urallaan osoittaneet kykenevänsä pelaamaan huipputasolla. Samaa ei voi sanoa eilisistä laitapakeista. Passlack on tietysti omana kasvattina sympaattinen, mutta valitettavasti kyseessä on taitojensa puolesta zweiten/dritten tasoinen kaveri. En yksinkertaisesti ymmärrä mitä liikkuu valmentajan päässä laittaessaan hänet liigaottelussa avaukseen ja vieläpä huonommalle puolelleen. Eilinen muuten osoitti, kuinka Guerreiro taitaa olla tällä hetkellä vaikeimmin korvattava pelaaja. Pudotus on melkoinen, vaikka tilalle olisi laittaa Schulz.

Sitten päästäänkin lempilapseeni eli monsieur Meunieriin. Jos ymmärrys ei riitä Passlackin peluutuksesta, pää suorastaan halkeaa ajatellessa miten belgi on raivannut tiensä PSG:n tai maajoukkueen avaukseen. Tai mitä keltamustien scoutit ovat hänessä nähneet. Itsekin taisin mennä kesällä samaan ansaan, kun ajattelin hänen olevan ilmaissiirtona riskitön vaihtoehto Hakimin paikkaajaksi. Kuvittelin hänen pystyvän ainakin varmalla puolustuspelillä kompensoimaan mahdollisia puutteita hyökkäyksessä. Mitä vielä. Hyökkäysten tukeminen on todellakin luokkaa Schmelzer, mutta mies on myös täysi hasardi omassa päässä. Monesti ilmainen osoittautuu todella kalliiksi. Toivottavasti Favre antaisi nyt miehen loukin aikana Moreylle näytön paikan. Mutta eiköhän sinne vinssata Piszczek viimeisillä voimillaan.   
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #44 : 29.11.2020 klo 20:32:28

Olin satavarma, että vihdoinkin hyvin pelannut Dahoud olisi saanut minuutteja juuri Kölniä vastaan keskiviikon lepuutuksen jälkeen, kun tiedossa oli satavarmasti bussipuolustukseen puskemista 90 minuuttia. Favrea pidetään taktisesti valveutuneena valmentajana, joten edelleen todella vaikea käsittää tuo keskikentän avauskolmikko, josta luovuutta ei löydy hakemallakaan.

Meunierin loukkaantumisen vakavuudesta ei taida olla vielä tarkempaa tietoa, Guerreirolla puolestaan jonkinnäköiset mahdollisuudet pelata jo Laziota vastaan. Joka tapauksessa tuo laitapakkitilanne jotenkin kuvastaa Favren ja Zorcin linjojen eroavaisuuksia, kun yli 20 miljoonan euron Schulzin edellä pelaa jo useampaan kertaa heikoksi todettu Passlack. Todennäköisesti Favre ei juurikaan vastustellut Schulzin hankintaa edelliskesänä, mutta totesi miehen paskaksi viimeistään toisissa treeneissä. Zorc puolestaan halusi lisää saksalaisia majupelaajia kansainväliseen miehistöön ja jossain highlighteissa tuli esille, että mieshän on ihan hyvä yleisurheilija.

Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 29.11.2020 klo 23:40:21

Olen yrittänyt aktiivisesti unohtaa, että Schulzista maksettiin 27 miljoonaa. Lähes flipperimäinen huti-investointi.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #46 : 01.12.2020 klo 00:46:21

Voi Jeesus mikä matsi. Pikkuhiljaa alkaa vitutus laskeutua, mutta vain pikkuhiljaa. Joka kerta kun matsi palaa mieleen, palaa myös vitutus.

Minunhan nilkkaani tämä toki pahiten osui. Monta juuri kehumaani kaveria onnistui pelaamaan todellisen hutipelin.

Ei siinä, olihan niitä paikkoja toki muutamia. Paremmalla viimeistelyllä tulos olisi ollut 3-2, eikä sekään maalipaikkoihin nähden mikään vääryys olisi ollut. Kölnillä taisi tokalla puoliskolla olla tasan yksi tilanne ja se oli maalin tuonut kulma. Mutta vaikka voitto olisikin tullut, se ei olisi muuttanut sitä faktaa, että matsi oli pelillisesti paska. Parempi oikeastaan näin, ei ainakaan tullut kenellekään illuusiota hyvästä pelistä.

Kuvaamanne pelilliset puutteet on helppo allekirjoittaa. Laitojen tilanne on toki kaikista huolestuttavin. Jos Guerreiro on poissa, minä kyllä laittaisin kylmän viileästi kolmen topparin alakerran, ja laidoille sitten Hazardin ja toiselle puolelle Sanchon tai Moreyn. Eihän tuo mitenkään optimaalinen tilanne tietenkään ole, mutta tässä tilanteessa parempi kuin mikään muu yllä kuvattuihin kavereihin perustuva viritelmä. Zagadoukin saisi pikkuhiljaa palata kentälle kirittämään muuta alakertaa. Avaustenkin laatuun voisi tulla parannusta, ainakin lauantaihin verrattuna - mikä ei toki paljon vaadi.
« Viimeksi muokattu: 01.12.2020 klo 00:51:46 kirjoittanut Echte liebe. »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 02.12.2020 klo 19:28:22

Voisiko tänään olla korjausliikkeen paikka? Voitolla varmistuisi lohkon ykköstila ja Pietariin voisi lennättää junnut. Tämä tietenkin vaatisi koko joukkueelta isoa tason nostoa lauantaista. Onneksi Guerreiro lienee pelikunnossa, joten Passlackista ei pitäisi olla pelkoa. Meunier sen sijaan on poissa, mikä omissa papereissa on vaan plussaa. Tosin aina on mahdollista, että vaihtoehdot ovat vielä huonompia. Myös Can on rikki. Tarkoittanee neljän linjaa tai Piszczekiä. Suvereeni voitto tai säälittävä mahalasku ei kumpikaan yllättäisi. Tämän joukkueen kanssa kaikki on mahdollista.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 03.12.2020 klo 00:17:30

Ei tullut tason nostoa. Perikato on osuvampi termi. Norjan hirvi on revähtymän vuoksi loppuvuoden sivussa. Lisäksi Hummelsin nilkka taisi mennä aika ikävästi. Pahoin pelkään kuukausien huilia. Varmasti pelit sujuu aivan hyvin ilman kahta parasta pelaajaakin.

Peliesitys oli taas sitä itseään. Hyökkäyksessä ei juurikaan juhlittu. Puolustus oli jatkuvasti helisemässä. Lisäksi johtomaalin jälkeen vajottiin jälleen surullisen tuttuun passiiviseen peruutteluun ja takaiskun odotteluun. No - yleisurheilutähden ei tarvinnut olla kauaa kentällä, kunnes sai hölmöiltyä rankkarin vieraille. Tosin kyseessä oli käsittämätön tuomio makaroonin pellehyppyyn. Sama sankari onnistui vielä tuhrimaan seuraavasta tilanteesta toisen puoliajan parhaan paikan, joten tällä kertaa Favren rotaatio ei aivan osunut lankulle. Sveitsiläinen taisi olla hyvästä valmennussuorituksesta melko tohkeissaan, kun unohti ottaa vaihtomiehen Hummelsin tilalle viimeiseksi viideksi minuutiksi.

Jotain positiivistakin. Morey ei ollut ainakaan Meunieria huonompi. Se tuskin olisi mahdollistakaan.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #49 : 03.12.2020 klo 08:33:14

Dortmund oli käsittääkseni käyttänyt jo kolme vaihtokertaa (vaikkakin vaan neljä vaihtomiestä), joten eihän Favre enää saanut vaihtaa ketään Hummelsin tilalle. En myöskään kritisoisi Favrea Guerreiron vaihdosta. Miehen pelikunto oli suuri arvoitus, joten parempi 60 minuuttia ja ehjänä vaihtoon kuin Schulz kentällä täydet 90 minuuttia/Guerreirolle täysi ysikymppinen ja huilia loppuvuosi. Valmentajalle toki piiskaa siitä, että ei saa Schulzin tasoa yhtään ylemmäs, mutta toivottavasti Zorc myös katsoo peiliin ja miettii vielä kerran Schulziin hukattuja miljoonia.

Favrelle kuuluu toki kaikki kritiikki taas kerran löydetystä Angsthase-vaihteesta, toinen puoliaika oli todella heikkoa peliä. Reusin fysiikan sulamiselle sveitsiläinen tuskin voi juurikaan mitään, mutta eipä tuo lopun Sancho&Brandt-kärkikaksikkopelleily myökään vakuuttanut. Moukokoa vaan rehdisti kehiin, kun kerran on päätetty, että taso riittää liigarinkiin ja toista ysipaikan korvaajaa ei tarvita.

Favrelle edelleen kaikki kunnia seuran stabilisoimisesta, mutta toivottavasti Watzke uskaltaa vaihtaa koutsia ensi kaudeksi eikä "turvallisesti UCL:ssä kevätpuoliskolle ja liigassa neljän joukkoon, mutta lopulta kaikissa kilpailuissa aikaisin lauluun" riitä enää ensi kaudella. Riskin vaihtaminen luonnollisesti sisältää, mutta jotain uutta tuo miehistö kaipaa.

Viikonloppuna edessä aina yhtä helppo Frankfurt-vierasottelu. Tasuri on luultavasti maksimisuoritus.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa