FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.01.2021 klo 04:02:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2020/21  (Luettu 18975 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 03.12.2020 klo 20:20:53

Enpä tiennytkään korona-ajan vaihtosääntöä. Olisikin ollut jopa Favrelle outo moka. Myönnän myös Guerreiron vaihtoon kohdistuvan kritiikin kummunneen lähinnä turhautumisesta Schulziin tuhlattuihin miljooniin. Oli varmasti järkevä liikku antaa lusitaanille huilia tuoreen lihasvamman jäljiltä. Kunpa tilalle olisi ollut laittaa oikea futaaja.

Iso kuva ei ole muuttunut mihinkään. Favren joukkue ei kohoa osiensa summaa suuremmaksi. Liian moni pelaaja alisuorittaa kroonisesti.

Nähtävästi Hummelsin vamma on pelättyä lievempi ja parhaassa tapauksessa hän on mukana jo lauantaina. Vastapainoksi Delaneyllä meni selkä jumiin. Myös Guerreirolla taisi lihas ärtyä uudestaan. Saanemme nauttia lisää Schulzin tai Passlackin suorituksista.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 05.12.2020 klo 15:30:05

Näinhän siinä kävi, että Guerreiron lihasvamma ärtyi pahemmaksi ja mies huilaa ainakin Frankfurtissa. Itse kokeilisin hänen tilalla Hazardia. Schulzia tai Passlackia en halua nähdä säntäilemässä. Iloiset yllätykset eivät loppuneet tähän, vaan myös Akanji on poissa. Takalinjan palapelistä tuleekin mielenkiintoinen. Hummels ja Can ovat matkanneet Frankfurtiin, mutta molemmat ovat epävarmoja. Parhaassa tapauksessa koko pakisto menee uusiksi.

Moukokon laittaisin avaukseen ainoastaan, jos hän on ollut muita parempi treeneissä. Yleensä suosin näytön paikkoja nuorille. Nyt kuitenkin hysteria on käynyt aivan liian kuumana vasta 16 vuotiaan lapsen ympärillä. Suojelisin kaveria koko loppukauden ja ajaisin hitaasti sisään aikuisten ympyröihin.

Eihän näistä uutisista pysty hirveitä odotuksia rakentamaan illan otteluun. Puolustus telakalla, hyökkäys epävireinen ja penkin päässä istuu Favre. Tasuriinkin olisin tyytyväinen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 08.12.2020 klo 18:28:36

Lauantain peli oli toisen puoliajan ensimmäistä varttia lukuunottamatta taas Favrea itseään. Hyökkäyksessä ei mitään mielikuvitusta ja puolustus emmentalia. On vaikea käsittää, miten tällä materiaalilla ei pystytä pelillisesti dominoivaan esitykseen keskikastin joukkueita vastaan. Tai ei se niin vaikeaa ole. Jos koko pelitapa perustuu varovaisuuteen ja kyttäilyyn, on vaikea samalla dominoida.

Zagadousta paistoi selvästi läpi pitkä tauko ja syötöt napsuivat lähinnä naapurin lapaan. Myös Moreyn peli oli alussa hermostunutta, mutta tauon jälkeen hän sai jo paremmin kiinni rytmistä. Missään tapauksessa nuorukainen ei ollut Meunieria huonompi.

Taito-osasto vaeltelee tällä hetkellä hyvin varjoisilla kujilla. Sancho on palannut vanhaan hyväksi havaittuun jatkan-peippailua-kunnes-menetän-pallon -metodiin. Tällä hetkellä lädi on kyseisen metodin suurmestari. Moukokolle miesten pelit taitavat olla vielä hieman liian suuret saappaat täytettäväksi. Brandtin kanssa menee järki. Taitoa riittää vaikka mihin, mutta ulos saadaan ainoastaan flegmaattisuutta ja pallonmenetyksiä. Sitä paitsi Favre ei ole vieläkään oppinut miehen oikeaa pelipaikkaa. Se ei ole laidassa eikä se ole kärjessä. Sen sijaan hän on parhaimillaan puolustusvoimaisen kuutosen vierellä kasina.

'Hieman' keskinkertaisen pelivireen rinnalle on nopeasti noussut toinenkin huoli. Sairastupa täyttyy nopeammin kuin ehtii laskea. Guerreiro, Akanji ja Delaney ovat edelleen telakalla. Frankfurtin reissun jälkeen uusia asukkaita ovat Morey ja Dahoud. Näin ollen illan avauskokoonpano syntyy automaattisesti. Zagadou pääsee heti urakoimaan kolme ottelua viikossa. Eiköhän patonki saada ylirasituksella nopeasti takaisin lasarettiin. Moreyn paikan ottaa Piszczek, joten nopeat laitanousut jäävät odottamaan ensi vuotta. Onneksi vajetta paikkaa toisen laidan juoksuihme. Keskikentän pohjalle asettuvat Witsel ja Bellingham estämään liian luovat ratkaisut omien hyökkäysten rakentelussa. Nelikko Sancho, Reus, Hazard ja Reyna jakavat keskenään kolme ylintä pallonmenettäjän paikkaa. Onneksi Zenit on jo ulkona jatkopeleistä, joten kaikesta huolimatta myös voittoon on pienet mahdollisuudet.   
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #53 : 12.12.2020 klo 19:27:44

Maassen sitten ruorissa loppukauden? En valitettavasti usko valmentajan vaihtamiseen, mutta ei seurajohto voi enää katsoa nykymenoa reagoimatta jotenkin. Tänään ei käy edes kokemattomuus tekosyyksi, kun Mislintatin nuoret villit kairasivat ansaitusti isäntiä.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #54 : 13.12.2020 klo 15:21:34

Favrelle potkut.
Belmondo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB, herrasmiespelaajat


Vastaus #55 : 13.12.2020 klo 18:24:27

Aivan ymmärrettävää. Itselläni ainakin jo kärsivällisyys loppui jonkin aikaa sitten, kun melkein koko ajan näytti siltä, että pelataan käsijarru päällä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #56 : 14.12.2020 klo 20:13:53

Ymmärrettävä päätös seurajohdolta. Favre onnistui taas ajamaan peli-ilmeen täydelliseen syöksykierteeseen eikä enää ollut mitään takeita kurssin oikaisusta. Kiitokset sveitsiläiselle otteiden vakauttamisesta Bosch/Stöger -fiaskon jälkeen. Ultravarovainen pelityyli ei olisi kuitenkaan koskaan johtanut suurempaan menestykseen, joten en jää kaipaamaan.

Uudeksi valkuksi on kesään saakka nimitetty Favren tiimin apukoutsi Edin Terzic. Itselle kaveri on täysin tuntematon lehti. Kickerin mukaan hänet nostettiin osaksi valmennustiimiä juurikin pahan päivän varalle, mikäli kesken kautta jouduttaisiin tekemään muutoksia. Periaatteessa fiksua varautumista. Odotetaan kuitenkin miltä touhu näyttää käytännössä.

Päällisin puolin Terzicissä on monta lupaavalta kuullostavaa piirrettä. Kickerin mukaan hänen pelifilosofiaansa kuuluu aggressiivisuus, ankara prässi, kova tempo ja hyökkääminen. Favren täydellisenä vastakohtana tuo on musiikkia korville. Lisäksi hän on kuulemma erittäin pidetty pelaajien keskuudessa. Kaveri on jopa Revierin kasvatteja ja nukkuu tietysti keltamustissa lakanoissa. Jos kävi aikainen joulu, tässä on BVB:n Flick. Muussa tapauksessa toisen Borussian Marco Rose on suosikki ottamaan vetovastuun ensi kaudesta lähtien.       
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #57 : 15.12.2020 klo 15:59:28

Päällisin puolin Terzicissä on monta lupaavalta kuullostavaa piirrettä. Kickerin mukaan hänen pelifilosofiaansa kuuluu aggressiivisuus, ankara prässi, kova tempo ja hyökkääminen. Favren täydellisenä vastakohtana tuo on musiikkia korville. Lisäksi hän on kuulemma erittäin pidetty pelaajien keskuudessa. Kaveri on jopa Revierin kasvatteja ja nukkuu tietysti keltamustissa lakanoissa. Jos kävi aikainen joulu, tässä on BVB:n Flick. Muussa tapauksessa toisen Borussian Marco Rose on suosikki ottamaan vetovastuun ensi kaudesta lähtien.       
Terzicillä on ennen illan Bremen-vierasmatsia ollut aikaa vetää yhdet treenit, joten vieraat tuskin pelaavat tänään täysin uudella sapluunalla. Talvitauko on puolestaan tällä kaudella 1,5 viikkoa, joten sen ja tammikuun rauhallisemman pelitahdin aikana on käytännössä treeniaikaa muutoksille, loput aikaa käytännössä palautellaan. Eli vaikka Terzic olisi kuinka rehellisen munaravin ystävä, niin puhdasta sellaista tuskin nähdään tämän kauden aikana aikataulun ja pelaajamateriaalin vuoksi. Tai sitten Hummelsin ja Witselin kausarit avaukseen laitetaan ainakin hyllylle ja tähän en monetakaan syystä usko.

Joka tapauksessa joulunalusajalta voisi toivoa, että pelkästään uudet tuulet ja innokkaan Dortmunder Jungen tsemppi kantaisivat voittoihin. Katsellaan tammikuussa sitten paremmin, että mitä uusi, kieltämättä hyvin mielenkiintoinen väliaikaistrio saa aikaan rajatussa ajassa penkin päässä. Rosehan Dortmundin uusi valmentaja kesästä lähtien suurella todennäköisyydellä tulee kuitenkin lopulta olemaan.

Kuten toisessa topikissa kirjoitin, Rose vaikuttaisi ihan kiinnostavalta haulta, mutta jos mies aikoo peluuttaa nykyistä Dortmundin miehistöä hyvin agressiivisellä pelitavalla, niin muutoksiahan nykykaaderissa pitää tapahtua tai viimeistään marraskuussa on nykytilanne edessä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 15.12.2020 klo 19:37:25

En itsekään usko kovin nopeisiin suuriin mullistuksiin pelitavassa. Tosin pelkkä itseluottamuksen ja peli-ilon palauttaminen olisi jo iso askel eteenpäin. Edelleen materiaali on liigan parhaimmistoa. On hyvin mahdollista, että pelaajistokin ehti kyllästyä Favren varmisteluun. Mikäli Terzic onnistuisi vapauttamaan päälle hirttäneen käsijarrun, Sancho & co saattavat yltyä potentiaalinsa mukaisiin otteisiin. Toisaalta kaveri on aivan noviisi päävalmentajana, joten hän voi myös osoittautua täydelliseksi flopiksi.

Ensi kauden valmentajasta riippumatta kaaderi läpikäynee isomman puhdistuksen kesällä.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #59 : 15.12.2020 klo 21:21:05

Mielenkiintoinen tilanne, kieltämättä.

Favren potkut eivät toki enää olleet yllätys, päinvastoin, Stuttgartin tarjoaman nöyryytyksen jäljiltä ei ollut enää vaihtoehtoja. Peli oli karmeaa katseltavaa. Itse kuulun niihin, joilla kärsivällisyyttä Favrea kohtaan oli vähän turhankin paljon. Varsinkin kun alkusyksystä esityksissä oli puolustussuuntaan yllättävää varmuutta ja hyökkäys hoiteli riittävästi maaleja vastustajan päätyyn. Heikkouksilta oli helppo ummistaa silmät.

Vaikea sanoa mikä joukkueen lopulta saattoi tuollaiseen sekasorron valtaan. Favre ei siitä näyttänyt saavan enää minkäänlaista otetta, ja lopullinen ratkaisu oli vääjäämätön. Jälkikäteen on helppo sanoa että päätös olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin.

Noh, nyt sitten katsotaan toiveikkaina eteenpäin. Terzicin tehtävä ei ole helppo kun odotusarvona on aika paljon menestystä, aika nopeasti. Toki jos vaan tämän illan ottelua katsotaan - Stuttgart -esitystä huonommaksi ei kyllä voi pistää - joten aivan loistokasta ei tarvitakaan, kun jo ollaan parempia kuin viime otteluissa.

Terzic on kyllä mielenkiintoinen nimi. Taustahan on hieno ja sitä kautta on helppo toivoa hänelle menestystä. Vaikka päävalmentajavastuuta onkin varsin rajallisesti, kokemusta eritasoisia valmennustehtävistä toki on jo jonkin verran - ja eiköhän siltä Biliciltäkin jotain tarttunut mukaan. Mutta kuten sanottua, todennäköisempää toki on uuden päävalmentajan tulo (viimeistään) kesällä.

Mitään aivan ihmeellistä ei varmasti ole tänään luvassa, mutta toivottavasti ainakin henki joukkueessa on nyt kohentunut. Se voi auttaa yllättävän paljon. Noh, tuli nyt sentään ainakin yksi uusi juttu heti: Moukoko on avauksessa! Oliskohan jo ekan Bundesliigamaalin aika? ;)
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #60 : 16.12.2020 klo 22:14:12

Sehän meni ihan siedettävästi. Varsinkin kun suhteuttaa edeltäviin peleihin. Loistokasta meni ei missään nimessä ollut, mutta maalipaikkoja kyettiin kuitenkin sen verran rakentamaan, että voitto oli ansaittu.

Huonoa keltamustien pelissä oli ilman muuta lukuisat harhasyötöt. Niiden osalta kunnostautui melkein joka jätkä, ja Werdan maalikin oli seurausta yhdestä sellaisesta. Jotenkin harhasyötöt vielä voisi hyväksyä, jos niillä haettaisiin erityisen kunnianhimoisia ja suoriin maalipaikkoihin johtavia tilanteita, mutta nyt ns. helppoja virheitä sattui myös kevyen paineen helpohkoissa tilanteissa, ja ennenkaikkea omalla kenttäpuoliskolla, jolloin seurauksena oli usein vaaran paikkoja.

Yksilöiden osalta muuten on varovaisen positiivista sanottavaa. Sancholla ja Reusilla oli hieman parempi päivä. Erityisesti Reus oli hyökkäyspäässä monessa monessa mukana - tai nyt ainakin enemmän kuin muutamissa aikaisemmissa peleissä. Moreyn peliä minusta leimaa edelleen hieman epävarmuus, mutta välillä hänen kohdalleen osuu myös aivan mainioita avauksia hyökkäyspäässä. Hyvä!

Moukokolla on todella vielä matkaa tähteyteen, mutta siinä määrin hyvin kaveri tuntuu maalipaikoille löytävän, että eiköhän ne maalihanat vielä aukene. Se että onko niiden aukemisen odotteluun sitten Bundesliigassa varaa, onkin sitten toinen juttu. Noh, eipä oikein ole hyviä vaihtoehtoja nyt tarjolla.

Berliinissä perjantaina olisi sitten jo seuraava näytönpaikka. Kolme pistettä pitäisi olla otettavissa, mutta Union on pelannut kyllä varsin hyvin - eikä edellinen vierailukaan Unionin kotistadionille ole vielä unohtunut. Töitä saadaan siis todennäköisesti voiton eteen tehdä kovasti.
Winston Bogart Company

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 18.12.2020 klo 23:16:48

Ostetaan vähe pepsijunnua parilla kymmenellä millilllä ja myydään tuplasti eteenpäin kauden päätteeksi mjötöh.

Aivan sama kuka siellä on valmentajana jos seuran tai osakeyhtiön ajatus on toimia lähinnä tukkuliikkeenä ja hommata vain ja ainoastaan nuorta pimputtelijaa kaaderiin ilman mitään aktuellia ajatusta joukkueen rakentamisesta. Vituttaa katsoa kun Brandt (joka oli Leverkusenissa parhaimmillaan ylivoimainen) potentiaali hukataan täysin ja joku Reyna pyörii avarissa pelistä toiseen.

Rivelle soittoa jos ajatus on tehdä toimiva joukkue jolla voitetaan jotain. Muuten Watzket yms ulos.
« Viimeksi muokattu: 19.12.2020 klo 05:55:00 kirjoittanut Winston Bogart Company »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #62 : 03.01.2021 klo 15:15:52

Kohta on Borsigplatzillakin kinkut sulateltu. Vieraaksi saapuva Kupla olisi lähes pakko voittaa, mikäli halutaan haaveilla zämppäripallosta ensi syksynä. Positiivista on vuonojen hirven toipuminen pelikuntoon. Kaverin loukki vaikutti varmasti osaltaan loppuvuoden karmeaan syöksyyn. Sen sijaan Hazard ja Moukoko jatkavat vesijumpassa. Toivottavasti lyhyt tauko ja parit treenit ovat hieman avanneet valtavaa henkistä lukkoa. Muussa tapauksessa tiedossa on pitkä kevät. Mikäli suosta halutaan ylös, kokeneiden avainpelaajien on pakko nostaa suoritustasoaan huomattavasti. Kyllä, katson teitä Reus, Witsel, Brandt ja Sancho. Lisäksi Zagadou voisi ottaa vakiopaikan avauksesta. Odotukset eivät ole järin korkealla, toisaalta pessimisti ei pety.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #63 : 03.01.2021 klo 16:54:08

Brandtin pelaamista voisi parantaa oikea pelipaikka ja peliaika mutta Pepen poika on ajanut edelle joten tarjolla on jämäminuutteja missä milloinkin.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #64 : 03.01.2021 klo 20:38:27

Tänään kävi mielessä, että onko Stöger palannut Dortmundiin, sen verran varovaista ja ideatonta jarrupalloa isännät tarjosivat. Todella tärkeät pisteet toki top4-sijoituksen näkökulmasta, mutta näillä otteilla tuon ylemmäs ei ole mitään asiaa. Terzic luonnollisesti tarvitsee aikaa kuvioilleen, mutta sitä ei valitettavasti oikein ole ja kuluva kuu on ohjelmaltaan hyvinkin ikävä. Eiköhän turhautumista ole tässäkin ketjussa siis havaittavissa tulevina viikkoina :).

Brandtin tilanteesta tulee hieman mkhitaryan-fiilikset, vaikka erotuksena onkin, että armenialainen sai pelata paljon ja Brandt viime aikoina harvakseltaan. Potentiaalia olisi siis vaikka kuinka, mutta jos miestä ei peluuteta syystä (Reusin asema otteistaan huolimatta, Reynan nousu, varovainen taktiikka) tai toisesta (paskat otteet, huono kunto) 8- 10-paikalla, niin ihan turha miestä on pitää kaaderissakaan, jos joku nyt korona-aikaan sattuisi miehestä sen noin 25 miljoonaa euroa maksamaan. Osan tuosta rahasta voisi sitten pahimpien velkojen jälkeen sijoittaa johonkin laituriarpaan, jos nuoreen Knauffiin (tai siihen brittiin) ei löydy luottoa kevään aikana. Reyna ei nimittäin laidalle kuulu ja kun Sanchon lisäksi toinen oikea laituri eli Hazard on telakalla, niin todella kapeahan tuo osasto on.

Edes pisteeseen tölkkien vieraana en jaksa uskoa sitten hetkeäkään.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #65 : 04.01.2021 klo 12:12:59

Alan olemaan yhä vakuuttuneempi, että Terzic on tekemättömän paikan edessä. Favren 2,5 vuoden aikana syvälle juurruttamaa passiivista pelityyliä ei hetkessä muuteta. Varsinkin kun poikkeusolojen vuoksi on tiivis ohjelma eikä aikaa jää juurikaan harjoitteluun. Tähän päälle useamman pelaajan henkinen käsijarru, joten radikaaliin muutoksen vaadittaisiin jeesuksen kaltainen muutosjohtaja. Realistisesti ajateltuna kolmossija on ehdoton maksimi ja cl-paikkakin vaatii paketin pysymistä kohtuullisesti kasassa. Union ei välttämättä jaksa koko kevättä, mutta Kuplalla on tasapainoinen porukka ja Ponit omaavat potentiaalia parantaa. 

Pidemmällä tähtäimellä kaaderissa on suuria rakenteellisia ongelmia. Tällä hetkellä laitapeli puuttuu täysin. Varsinaisista laitureista Hazard on telakalla ja Sancho ajatuksissaan jo Manchesterissa. Muiden luontevin paikka on keskemmällä. Laitapakeista Guerreiro hakeutuu myös mielellään keskustaan eikä kykene pitämään leveyttä yllä. Meunier on puolestaan täysin hyödytön eikä vastustajan tarvitse tuhlata häneen huomiota.

Oikeita hyökkääjiä on tasan yksi ja hänetkin pitää korvata viimeistään kesällä 2022. Keskikentän pohjalta puuttuu kohta viidettä vuotta koodinimi Gündogan - dynaaminen ja tekninen pelaaja, joka kykenee nostamaan peliä ohi vastustajan prässin. Rouhijoita ja juoksijoita kyllä löytyy sekä taitoa Witselin muodossa, mutta vauhti ja tekniikka samassa paketissa on kadonnut. Periaatteessa Brandt sopisi ominaisuuksiltaan tosi hyvin kasiksi puolustavamman kuutosen rinnalle. Tämän edellytyksenä olisi kuitenkin hasardien pudottaminen murto-osaan nykyisestä. Suuressa viisaudessa miestä on kuitenkin peluutettu joko laidalla tai kärkenä.

Puolustuksessa Hummels ja Guerreiro ovat ainoat mitat täyttävät pelaajat. Tosin Hummelsin hitaus on iso riski ja ikäkin alkaa jo painaa, joten hänellekin pitäisi löytää piakkoin seuraaja. Zagadoulla olisi potentiaalia kasvaa isompiin saappaisiin, mutta se vaatisi ehjänä pysymistä ja luottoa valmentajilta. Tosin hänkään ei ole jalaltaan kaikkein vikkelimpiä. Eli alakertaan kaivataan kipeästi vähintään yhtä nopeaa ja fyysistä topparia. Oikea laitapakki on kuitenkin suurin murheenkryyni. Meunier on täysin luokaton eikä Moreykaan vaikuta olevan vielä valmis tositoimiin.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #66 : 05.01.2021 klo 17:12:39

Zagadoun ongelma on tosiaan loukkantumisherkkyys ja Hummelsin hankinta 1,5 vuotta sitten. Hummels pelannee isot minuutit vielä vähintään ensi kauden loppuun saakka ja ranskalaisena harkitsisin tosissaan, että kannattaako penkillä odottaa tuota aikaa. Koska Zagadoun nykysoppari myös päättyy kesällä 2022, niin kesällä maisemanvaihto voi olla ikävän lähellä todellisuutta. Eli uuden vasemman topparin hankinta voi olla tosiasia hyvinkin pian.

Toisella puolella Akanjilla on kaikki edellytykset nousta tähtitopparin asemaan, jos vain saa vähennettyä hölmöilyjään. Miehellä on kaikki ominaisuudet kunnossa ja Hummelsin (tai miksei Zagadoun) parilta vaadittavaa nopeuttakin riittää mukavasti. Akanjin sopimus umpeutuu myös 2022, joten jatkosopimuksesta pitäisi kuulua kevään aikana uutisia, mikäli sellainen realistisesti tapahtuu. 25-vuotiaana miehelle ei voi ikuisesti antaa anteeksi helppoja virheitä, mutta jo topparien sopimustilanteiden vuoksi sekä Piszczekin ja Hummelsin tilanteiden johdosta jatkosopimus olisi toivottava uutinen, sillä juuri nopeusominaisuuksien vuoksi mies sopinnee hyvin myös Rosen peliajatukseen. Lisäksi vaikea uskoa, että miestä halvalla pystyttäisiin kuitenkaan korvaamaan.

Oikean laitapakin paikka on tosiaan edelleen murheenkryyni, kun Meunier on puolen vuoden ajan esittänyt pubiliigaan kuuluvia otteita. Kevätkauden aikana otteiden olisi parannuttava merkittävästi, jotta parhaassa peli-iässä olevaa belgiä ei tarvitsisi listata täydeksi flopiksi.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #67 : 06.01.2021 klo 10:09:40

Minulta löytyy myös uskoa Akanjiin. Vaikka epävarmuutta edelleen ilmenee ajoittain, vahingot ovat kuitenkin vähentyneet aikaisemmasta. Jatkosoppari olisi toiveissa siis täälläkin. On hankala kuvitella että parempi vaihtoehto löytyisi kovinkaan halvalla. Huipputoppareiden hinnat eivät enää jää jälkeen hyökkääjistä.

Zagadoun tilanne on tosiaan vaikea. Loukkaantumiset sotkevat pelirytmiä, jonka löytymiseen taukojen jälkeen tuntuu menevän aina hieman aikaa. Asema Hummelsin takana on myös hankala. Mutta myös muiden torppareiden  mahdolliset loukkaantumiset huomioiden tällainen pelitasoltaan varma tuuraaja on joukkueessa välttämätön. Toivoisin silti, että Zagadou saisi peliaikaa myös muiden ollessa kunnossa, pelkkä penkkirooli ei takuulla miellytä. Toisaalta loukkaantumisherkkyys varmaan hillitsee myös jonkin verran kiinnostusta siirtomarkkinoilla, joten ehkä Zagadou jaksaa vielä odottaa vuoroaan.

Oikealla Meunier on ollut hämmentävän keskinkertainen. Hyökkäyspäässä heikot ratkaisut lähinnä turhauttavat, mutta omalla kenttäpuoliskolla aiheuttavat kyllä kauhua. Lähes joka ottelussa tulee vastustajan maalitilanteisiin johtavia hasardeja. Vaikka Morey ei toki mitenkään  valmis huippupelaaja vielä olekaan - eikä aivan huipuksi välttämättä koskaan kasvakkaan - on otteet nähdyn perusteella kuitenkin olleet varmemmat kuin Meunierilla ja luovuutta hyökkäyspäässä ollut enemmän. Rotaatiota siellä siis, kiitos. Hakimin jättämä aukko on ollut siis pelätyn suuri. Puolustus ei toki Hakiminkaan vahvuuksiin kuulunut, mutta nopeus ja laadukkaat ratkaisut hyökkäyspäässä johtivat niin usein maalipaikkoihin / maaleihin, että Hakimin puuttuminen on tällä kaudella kyllä näkynyt BVBn hyökkäyspelaamisessa. Sanchon pelikin on ehkä osin kärsinyt siitä että laadukas tutkapari on puuttunut.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #68 : 06.01.2021 klo 12:02:33

Kokonaisuutena joukkueen peli on nyt varsin tuskaista, mikä ei toki tässä tilanteessa ole yllätys. Syksyllä peli valui synkkään tehottomuuteen - ajoittain jopa sekasortoon - eikä korjausta siihen ole odotettavissa nopeasti. Kuten mainittua siihen vaadittaisiin varmasti jonkinlaista ihmeidentekijää. Tämä tausta huomioiden Volkkari -pelin tyyliseen varsin keskinkertaiseen, mutta voitokkaaseen, esitykseen pitää nyt vissiin olla tyytyväinen, kun paljon parempaakaan ei realistisesti ajatellen ole luvassa.

Saa nähdä miten taso piisaa tölkkejä, Leverkusenia ja läntistä Borussiaa vastaan. Vaikka aivan viime aikojen esitykset eivät paljon lupaakkaan, mielestäni viime vuosina BVB esitykset Bundesliigassa ovat olleet parempia lähtökohtaisesti tasokkaampia joukkueita vastaan. Pelillisiä rimanalituksia on tapahtunut nimenomaan ns. heikompia joukkueita vastaan (+ toki Bayern). Esimerkiksi viime kesänäkin otteet ailahtelivat jonkin verran, mutta silti tölkkejä vastaan venyttiin pelillisesti kenties yhteen kauden parhaista suorituksista. Toivoa lauantaina siis mielestäni on, vaikka aivan järkevästi ajatellen sitä onkin hankala perustella.

UCL:ssa en kovin pitkää kevättä uskalla BVB:lle ennustaa. Sevilla on todella kiinnostava vastus. Vaikka se ei aivan ykköskorin joukkue olekaan, tulee voiton nappaaminen vaatimaan venymistä. Ja sitä mielestäni ei Dortmund ole kyennyt viime vuosina kovin paljon mestarien liigassa esittämään, vaan useammin ollaan onnistuttu alittamaan ns. ennakoitu oma taso. Jos peli-ilme tammikuun aikana kohentuu, ja Sevilla -matsien päiville sattuu poikkeuksellisen hyvät peli-fiilikset, on jatkoon pääsy mahdollista. Mutta kovin suuria summia en sen puolesta uskaltaisi laittaa.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #69 : 08.01.2021 klo 16:36:49

Hyvin samoilla linjoilla.

Uusimman Watzken haastattelun perusteella uuden valmentajan lisäksi Dortmundilla on edessään ratkaisevat kuukaudet myös Zorcin seuraajan valinnan suhteen. Zorc pidensi sopimustaan kesään 2022 saakka koronan aiheuttaman shokkitilan vuoksi ja tämä päätös oli varmasti hyvä ratkaisu, varsinkin kun uusi Sportdirektor olisi aloittanut samanaikaisesti uuden valmentajan kanssa. Zorc ei ole enää kuitenkaan tekemässä uutta jatkoa ja Watzken mukaan seuraaja valittaisiin jo kuluvan kevään aikana. Eri asia on tietysti seuraajan julkaiseminen, mutta pörssiyhtiönä julkaisu pitäisi myös suorittaa ripakasti.

Ehdokkaista Kehl lienee edelleen paalupaikalla ja miestähän on kasvatettu jo parin vuoden ajan organisaatiossa. Watzke ei ole kuitenkaan antanut mitään lupauksia julkisesti Kehlille ja näin ulkoapäin on ainakin mahdotonta sanoa, että olisiko Kehl oikeasti kyvykäs uudeksi Zorciksi. Ulkoisista kandidaateista Mislintat tulee luonnollisesti ensimmäisenä mieleen uudesta jatkosopimuksestaan huolimatta, sillä Stuttgartin lähihistorian tuntien mies voi olla työtön hyvinkin pian. (Varsinkin jos Hitz pelaa itsensä ulos seurasta.). Mislintatin kohdalla ratkaisevaa lienee myös se, että mikä miehen suhde ex-työnantajaansa tosiasiassa on. Tuchelin aikaan mies pidettiin seurassa väkisin ja häntä tuettiin julkisesti. Samalla lehdistölle muistaakseni syötettiin juttua, että miestä ei oikeasti kiinnosta julkisuus tai yleneminen korkeimpiin johtotehtäviin Dortmundissa. Kuitenkin mies oli kiinnostunut Düsseldorfin Sportdirektorin paikasta ja suuntasi lopulta Lontooseen uusiin tehtäviin.

Muita kandidaatteja ovat Dortmund-taustoista johtuen varmaankin jollain tasolla sekä Frankfurtin Bobic että Augsburgin Reuter, mutta itse en kyseisistä miehistä innostu tippaakaan ja pelkkä menneisyys Dortmundin väreissä ei pitäisi olla riittävä kriteeri näihin hommiin. Ulkopuolisin silmin se ehkä pätevin ehdokas eli Eberl solmi juuri uuden jatkon Borussian kanssa, joten eiköhän tuo jatko olisi jäänyt allekirjoittamatta, mikäli mies suuntaisi Dortmundin Borussiaan.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2021 klo 16:38:58 kirjoittanut günthers »
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ruhe in Frieden, Achim!


Vastaus #70 : 09.01.2021 klo 01:27:49

... naapurista voisi hakea Jochen Schneiderin 'Susi' Zorcia paikkaamaan. Yllättävän moni sanoo miehen itse asiassa jo työskentelevän Watzken ja kumppanien piikkiin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #71 : 09.01.2021 klo 16:24:33

Onhan Schneider tehnyt naapurissa kiitettävän hyvää työtä urheilullisen menestyksen tuhoamiseksi, mutta miten hän olisi hyödyttänyt keltamustia? Päinvastoin, putoaminen olisi pieni isku myös Dortmundin bisnekselle.

Odotukset illan tölkkiotteluun ovat jossain ruman hoonauksen ja onnekkaiden pomppujen avittaman tasurin välillä. Uusi vesijumppaajia ei ole ilmoittautunut, mutta vaikea nähdä miten Sancho olisi viikossa muuttunut palloja alituiseen menettävästä turhakkeesta vuoden takaiseksi Hoffnungsträgeriksi. Tai miten Meunierin hyökkäyspään keskitykset löytäisivät yhtäkkiä oman miehen päätyverkkojen sijasta. 
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #72 : 09.01.2021 klo 23:28:17

Loistava toinen puoliaika.

Haaland on kyllä jo älyttömän kova hyökkääjä ja kehittyy koko ajan. Mies pärjää jo ihan hyvin väännöissä ja pääpelin suhteenkin alkaa olla toivoa. Eli aiempien vahvuuksiensa lisäksi kehittyy targetominaisuuksien osalta.

Reyna menee laidalla hukkaan, mutta ei sinne oikein ole tällä hetkellä muitakaan heittää. Kun nuori mies vaihdettiin keskelle, niin pelasi taas oikein mallikkaasti.

Canin sisääntulo muutti pelin suuntaa ja Dortmund alkoi pelaamaan paremmin.

Mainzia vastaan kysytään taas eri osa-alueita, joten saas nähdä millä keskustan miehityksellä Terzic lähtee ensi lauantaina. Witseliä kuitenkaan tuskin nähdään kehissä pitkään aikaan.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #73 : 10.01.2021 klo 10:14:04

Nyt kyllä maistui!!

Eka puoli tuntia näytti kyllä varsin heikolta, kun omalta puoliskolta ei päästy mitenkään ylöspäin. Erityisen hankalaa se oli oikealla kun Akanji - Meunier kaksikolla ei tuntunut olevan minkäänlaisia keinoja prässin murtamiseen. Onneksi puolustussuuntaan pakka pysyi hyvin kasassa, eikä Leipzigilla hallinnastaan huolimatta ollut todellisia maalipaikkoja juuri lainkaan. Niitäkin olisi varmaan pidemmän päälle alkanut syntyä, joten oli hyvä että pelin painopiste alkoi pikkuhiljaa kääntyä.

Ekan puoliskon viimeinen vartti oli jo parempi ja toinen puolisko sitten jo oikein hyvä. Tämän kaltainen ’vastaanottava’ alku on mallina toistunut BVBn pelissä jo pitkään, joten sen pitää kyllä olla jossain määrin osa pelisuunnitelmaa. Jos puolustuspään peli pysyy hyvin kasassa - ja vastustaja ei näin pääse maalipaikoille - on taktiikka sinänsä toimiva. Kun vastustaja alkaa hieman laskea prässiään ja pelin intensiteettiä, oman prässin ja intensiteetin nosto aikakin eilen toimi todella hyvin Leipzigiä vastaan.

Toisella puoliskolla hyökkäyspään peli oli tosiaan mukavaa katseltavaa. Håland oli taas elementissään kun palloa alettiin saada hänen ulottuvilleen. Erityisesti mieleen jäivät alustukset kahteen ensimmäiseen maaliin. Kuten yllä jo myös huomioitiin, Håland näyttää oppineen hyödyntämään voimaansa ja määrätietoisuuttaan myös riistoissa / tilanteiden rakentelussa. Toista maalia edeltänyt linjan puhkaisu oli kyllä hämmentävää katsottavaa; kaveri näytti puskevan suunnilleen pelkällä tahdonvoimalla koko puolustuksen läpi. Tämän jälkeen Sancho & Co kikkailivat hetken luontevaa paikkaa etsien, joka lopulta realisoitui tarkkana nostona takatolpalle, josta Håland itse pääsi päättämään hyökkäyksen. Hieno maali! Eikä muutkaan paljon vähemmän hienoja olleet!

Yksilöistä jäi minullekin mieleen Canin tuoma muutos peliin. Witselin tyyli on korostetun varma, ja varsinaisesti huonoja ratkaisuja häneltä tulee todella harvoin. Mutta peliä rohkeasti edistäväksi tyyliä ei mitenkään voi sanoa. Siihen Can toi merkittävän parannuksen. Viimeisissä ratkaisuissa oli vielä toki parantamisen varaa, mutta saatiinpa palloa selvästi lähemmäs maalintekosektoreita. Myös Zagadouta oli mukava nähdä kentällä. Vaikka RB:n kavennus ehkä hieman menikin hänen piikkiinsä, on hänen otteissaan muuten hyvä yhdistelmä rauhallista varmuutta ja kykyä peliä edistäviin ratkaisuihin.

Dahoud ja Reinier eivät muuten olleet eilen lainkaan kokoonpanossa. Ennakoikohan tuo joitakin ratkaisuja vielä tammikuun siirtoikkunan aikana? Dahoud ei ole mielestäni ollut erityisen huono, mutta peliaika on kyllä jäänyt niin vähiin, että siirto voi olla todennäköinen ratkaisu. Reinierin lainapesti ei ole edennyt oikein suotuisasti kun sekä Moukoko, että nyt myös Tigges näyttävät nousseen nokkimisjärjestyksessä edelle. Saa nähdä mikä ratkaisu tuossa on todennäköisin; vieläkö yritetään uudelleen, vai etsitäänkö  jotain toista ratkaisua? Tiggesin paikka U23:issa tuskin Reinieriä kovin paljon innostaa.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #74 : 10.01.2021 klo 18:10:26

Witselin kausi ohi, akillesjänne revennyt.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines