FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.03.2021 klo 07:56:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org


Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 7
 
Kirjoittaja Aihe: Itäisen alueen Kolmonen AC 2021  (Luettu 37809 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Socrates14

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 15.02.2021 klo 12:34:06

Edellisellä Kukkosen Pave visiitillä seurassa pelannut pelaaja puhui Kukkosesta meuhkaavana koutsina,joka ei pelistä kauheita ymmärtänyt.

Toki aikaa on siitä vierinyt ja mies varmasti opiskellut  pelin nyansseja ajan kanssa.

Kuntopohjan riittävyys pitäisi olla itsestäänselvyys jo pelaajan omasta toimesta kolmosen tasolla.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 15.02.2021 klo 13:12:31

SC Riverballin päävalmentaja Sami Ahonen myöntää, että tilanne ei ole tietenkään ihanteellinen, kun joukkue ei pääse vetämään ollenkaan joukkuetreenejä tiukkojen koronarajoituksien takia. Ihanteellinen on tässä yhteydessä aika kauniisti sanottu.
– Koronarajoituksiin ei oikein pystytä vastamaan, minkä takia ne ovat tällä hetkellä noin tiukat Joensuussa. Tilanne (koronatapaukset) on kuitenkin suhteellisen hyvä tällä alueella, niin sinänsä ainakin luulisi, että tietyissä rajoissa aikuisliikunnan voisi aloittaa. Ei ole kuitenkaan meidän päätettävissä. Niillä määräyksillä mennään mitä on annettu, Ahonen vastaa.
Ahonen arvioi tietojensa pohjalta, että muualla tilanne on huomattavasti parempi. Osa joukkueista pelaa ihan hyvällä tahdilla harjoituspelejä ja he treenaavat myös aktiivisesti joukkuetreenejä.
– Pieniä rajoitteita taisi nyt Kuopiossa olla, mutta sielläkin on kuitenkin pystytty harjoittelemaan ihan hyvin.
Ahonen sanoo, että Joensuun tilannetta ei auta surkutella. Tilanne ei sillä kauniimmaksi muutu.
– Uusille pelaajille ja uusien pelaajien tarkasteluun tietysti tilanne on hankala ja tulee varmasti hektiset viimeiset viikot ennen sarjakauden alkua, että saadaan kaikki palaset kohdilleen ja joukkueen taktiset kuviot kuntoon. Tällä hetkellä vedämme juoksu- ja kuntosaliharjoitteluohjelmalla treenejä, lisäksi joukkue on pyrkinyt tekemään muita korvaavia harjoitteita, jotta ei olisi täyttä aikaa tarvinnut lenkkipolkuja tallata.
Rajoitukset jatkuvat ainakin 22.3. asti.
– Rupeamme ottamaan taktisia palavereita etänä. Lähetämme materiaalit pelaajille. Toivottavasti he sisäistävät asiat hyvin, niin ollaan valmiina sitten kun päästään jälleen viheriölle. Pelaajilla luulisi olevan ainakin intoa, kun vihdoin pääsee kuningasjalkapallon pariin jälleen.
SC Riverballin viime kauden runko on aika hyvin kasassa. Viime kauden loppu meni huonosti. Tavoite aivan kärkisijoista ei toteutunut. Tällä kaudella joukkue haluaa olla parempi, vaikka tilanne on vaikea.
– Tällä hetkellä meillä on 15 pelaajasopimusta ja uusia olisi tarkoitus julkaista lähipäivinä. Muutaman pelaajan pois lähtö on jo varmistunut. Varmoja tapauksia ovat ainakin Perttu Rytivaara ja Olli-Pekka Karjalainen.
– Lisäksi pari viime kauden pelaaja pohtii jatkoa, joiden kanssa haluaisimme sopimuksen tehdä. Uusia yhteydenottoja on myös tullut ja katsomme myös jonkun verran JIPPO:n tilannetta, että ketkä sinne lopulta tekevät sopimuksen ja ketkä jää ilman.
Ahosen mukaan lopullinen kokoonpano ratkeaa vasta huhtikuussa, lähellä kauden alkua. Hänellä on kuitenkin luottavainen mieli joukkueesta.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 15.02.2021 klo 16:29:41

Monessa asiassahan Kukkonen oli tuossa puheenvuorossaan oikeassa. Ylä-Savon syntyvyyslukemat ovat huolestuttavan alhaisia. Kova työ on monella lajilla saada tarpeeksi harrastajia jo senkin puolesta. Kaupungin palveluiden turvaaminen on myös tärkeää. Koulut, työpaikat ja vapaa-ajan paikat ovat tärkeitä. Päteviä valmentajia pitäisi olla enemmän. Ei varmaan ikinä Iisalmessa heitä tarpeeksi ole. Olisipa jopa hyvä, että Iisalmeen saapuisi ulkopuolelta hieman uusia valmentajia, jotka toisivat erilaisia näkemyksiä ja osaamista.

Rahahan olisi helppo ratkaisu moneen ongelmaan. Ei rahalla koskaan täyttä onnellisuutta saa. Rahankin voi käyttää vääriin asioihin. Rahakin pitää ansaita omalla toiminnalla. Tuotteen pitää olla kunnossa, tällä tarkoitetaan muun muassa pelin laatua, menestystä ja ottelutapahtuman tasoa. Valtakunnallinen sarja antaa aivan erilaisen näkyvyyden kuin alueelliset sarjat. Myös markkinointi- ja hissipuheiden pitää olla hyviä. Iisalmessa ei osata perustella tarpeeksi hyvin jalkapallon tuomia etuja yhteiskunnalle. Samassa asiassa on kehitettävää myös muissa lajeissa. Markkinointiin voisi panostaa paljon enemmän. Resurssit ja osaaminen määrittävät aika paljon, miksi ollaan vain tällä tasolla. Jos haluaa enemmän nuoria peleihin, pitää olla aktiivisempi sosiaalisessa mediassa. Tällä nykyisellä seurojen tiedotuksella pelaajien persoonat jäävät aika pimentoon. Totta kai pitää muistaa, että pelataan vain Kolmosta, ja eikä toimijoita ole paljon. Mediassahan on kyllä näitä pelaajien henkilöjuttujakin.

Kaikkien pelaajien kunnianhimollekaan ei voi todellakaan napakymppiä antaa. Onhan se nyt huolestuttavaa, kun joudutaan jauhamaan siitä, että pelaajien fyysinen kuntopohja ei ole edes Kolmoseen riittävällä tasolla. Siinä menee aika kyllä pelaajien omankin vastuun puolelle. Kyllähän tällä alueella moni urheilija tähtää korkealla puheissaan, mutta edes fyysisiä ominaisuuksia ei saada näitä tavoitteita vastaavalle tasolle. Paljon on vielä töitä edessä muissakin lajeissa.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 15.02.2021 klo 17:35:53

Puran sydäntäni vielä Iisalmen futiksen yleisömääristä. Viime kaudella PK:n yleisökeskiarvo oli Kolmosen peleissä hiukan parempi kuin viimeisellä Kakkosen kaudella. Yleisökeskiarvo oli lopulta melkein 300. Totta kai nuo ilmoitetut lukemat ovat epävirallisia, kuten kaikki tiedämme. PK oli selkeästi sarjan paras joukkue yleisökeskiarvossa. Eihän tuohon tietenkään täysin tyytyväinen voi olla. Rimaa pitää nostaa, sen tietää seurakin.

Pitää muistaa, että Iisalmen derbyn noin 480 katsojaa pelasti paljon. On pitkä aika, kun PK-37:n pelissä on ollut noin paljon porukkaa. Loppukaudesta trendi oli selkeästi laskeva. Nousukarsintapelin yleisömäärä ja yleinen kiinnostus olivat pahoja pettymyksiä, vaikka koronatilanne sotki kuvioita. Tätä en laskenut tuohon yleisökeskiarvoon. PK tarjosi nousukarsintapelissä kauden parhaan esityksensä, vaikka OTP oli täysin ansaittu voittaja. Tämä oli selkeästi Iisalmen viime kauden tärkein ja paras peli. Kyllähän tämä lohkon sarjasysteemi nousuhaluttomuus mukaan luettuna tekee asiat vaikeaksi seurattavaksi. Tämä ei koske vain suurta yleisöä, asiantuntijapiireissäkin on vaikeuksia pysyä kärryillä. Toimittajakin joutuu kysymään liiton lämpimästä toimistosta selvennyksiä. Viime kaudella sarjasta ei tippunut kukaan, vaikka nimellisesti putoajan paikalle joukkue myös nimettiin. Tässä lohkossa on totuttu näkemään paljon kabinettipäätöksiäkin. Kyllähän ne yleistä arvostusta vain syövät. Sitä ei voi kukaan kiistää.

PAVE näytti alkukaudesta, että senkin yleisömäärässä oli lupaavaa kasvua. Kauden viimeinen kotipeli oli selkeä pettymys. Katsomossa oli todella väljää. Oikeassa jalkapallokulttuurissa omaa joukkuetta tultaisiin kiittämään, vaikka kausi oli paha pettymys. Annettaisiin edes joku palaute ja reaktio nimenomaan katsomossa. Pelaajat arvostaisivat sitä, vaikka katsomosta tulisikin runtua. Iisalmelaisella jalkapallolla oli hyvä etsikkoaika kesällä, kun Ylä-Savon isoja kesätapahtumia jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi. Iisalmen koronatilanne oli hyvä, joten ihmiset uskalsivat tulla jalkapallokatsomoon. Sadekelillä on sitten eri juttu. Silloin liian moni jää himpeen pötköttämään ja kattoo pelin vaikka netistä. Hiljaistahan Iisalmen futispeleissä on nykyään. Maalit, vaaralliset laukaukset ja kulmapotkut nostavat jonkun verran mökää. Yksittäiset huudot kuuluvat kyllä selvästi, jos joku uskaltaa edes vähän karjaista.

Iisalmessa äänekäs kannattajakulttuuri on hyvin nuorta ja ohutta. Tähän kategoriaan menee myös jääkiekko. Sielläkin on vielä paljon parannettavaa toiminnassa pitkällä jänteellä. Äänekäs kannattajaryhmä ei ole vielä kovin iso, ja sekin rakentui todelliseen muotoon vasta, kun menestystä alkoi tulla. Lohkon vertailussa Iisalmen futisjengit menestyvät kyllä hyvin yleisömäärissä. Uskallan väittää, että ottelutapahtumat ovat hyviä tämän lohkon mittakaavassa. Osalla joukkueista on niin ohkaiset resurssit, että eipä niillä hirveitä metkuja saa edes aikaan. Sankariniemi on hieno ja perinteinen stadion, jossa on hyvä kattoa matsia. Stadionilla on ihan kelvolliset kioskipalvelut. Kakkosen C-lohkossa PK taisi olla aika kärkipäätä yleisömäärissä viimeisinä vuosina. Jalkapallo on kesällä Iisalmessa kuitenkin erittäin keskeinen laji. Jalkapallon harrastajia ja heidän läheisiään on riittävästi. Monella muulla paikkakunnalla on suurempia seuroja kuin Kolmosen joukkueet, ja on enemmän merkittäviä kilpailijoita muista lajeista myös kesällä.

« Viimeksi muokattu: 16.02.2021 klo 08:52:31 kirjoittanut tekunho »
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 16.02.2021 klo 20:42:58

PAVE teki sopimuksen Eetu Heiskasen kanssa. 19-vuotiaalla Heiskasella on taustaa sekä KuFun riveistä Kakkosesta että myös KuPSin A-junioreiden riveistä SM-sarjasta. Heiskanen on monikäyttöinen hyökkäyspelaajan pelaaja. Päävalmentaja Jussi Kukkonen arvioi, että Heiskasen optimaalisin pelipaikka on varmaan kymppipaikka tai kärkipelaajan paikka. Heiskanen pystyy pelaamaan myös molempia laitoja. Kukkonen korostaa, että Heiskanen on urheilija, joka on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo kunnon pelejä. Ei Iisalmessa ole hirveästi näitä Kakkosessakin pärjänneitä hyökkäyspään pelaajia. Heiskanen käy toki tällä hetkellä armeijaa.

Toinen PAVE:n uusi kiinnitys oli Veikka Lähtevänoja. Hän on lähtökohtaisesti puolustava pelaaja. Hänen junnutausta on KuPSin ja ToU:n riveistä. Heiskasen tapaan myös hän on 19-vuotias. Kaksi viimeistä kautta hän on pelannut Nelosta, Zulimanien riveissä. Kukkonen kuvaa, että Lähtevänoja on kehittymishaluinen kaveri, joka tulee PAVE:n puolustuksen tueksi. Aiemminhan PAVE hankki KuPSin junioritaustaiset Martin Korvelan, Erkko Niemeläisen ja Juho Pennasen. Vielä paljon pelaajasopimuksia on tulossa. PAVE:n pyrkimys on saada kasaan se noin 25 pelaajan rinki.


ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #105 : 17.02.2021 klo 07:40:31

PAVEen siirtynyt Niemeläinenhän taitaa olla alunperin PK-37:n kasvatti. Muutoin nuo PAVEen siirtyvät pelaajat tuovat leveyttä rinkiin, vaikka ehkeivät kuitenkaan mitään hirveitä tasonnostajia olekaan. Kuopion suunnasta tulevat pelaajat varmaan Kukkosen suhteilla ja tiedoilla hommattuja.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #106 : 17.02.2021 klo 10:13:35

PAVEen siirtynyt Niemeläinenhän taitaa olla alunperin PK-37:n kasvatti. Muutoin nuo PAVEen siirtyvät pelaajat tuovat leveyttä rinkiin, vaikka ehkeivät kuitenkaan mitään hirveitä tasonnostajia olekaan. Kuopion suunnasta tulevat pelaajat varmaan Kukkosen suhteilla ja tiedoilla hommattuja.
Kyllä. Taisi "Eki" joskus B-junioreissa muuttaa Kuopioon ja sen jälkeen ollut KuPSin organisaatiossa. Tuommoinen yksi autolastillinen pelaajia esim. Kuopiosta on minusta aivan maksimi mitä kannattaa olla. Jos on enemmän, niin sitten on jo liikaa. Kyllä pääosa pelaajista pitää löytää omalta paikkakunnalta tai ainakin heillä pitää olla siteet omalle paikkakunnalla, niin sitten voi toimia. Kotimaista (tai ulkomaistakaan) "muukalaislegioonaa" en haluaisi nähdä missään alasarjajoukkueessa. Opiskelemassa olevat oman paikkakunnan kasvatit ovat ok. Toivottavasti PaVe saa hyvän ja tasokkaan nipun jalkeille ja kesällä nähdään kiihkeät paikalliskamppailut.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 17.02.2021 klo 10:29:39

Niemeläinen on muistaakseni pelannut niin PK:n, WJK:n kuin KuPSin junioreissa. KuPSin junioreissa menivät viimeiset vuodet. Eli hänestä on ihan oikeutettua käyttää tuota termiä. A-junioreiden SM-sarjassa ja jopa miesten Kakkosessakin pelanneilta pitää odottaa jo aika paljon PAVE:n mittapuulla. Noilla pohjilla perustason pitäisi olla korkeampi, jos tulisi alueellisen Kakkosen alakastin joukkueesta. Monihan sieltä on tullut suoraan edustuksien rinkiin. PAVE on kyllä tarvinnut paljon ennen kaikkea hyökkäyspään osaamista. Viime kaudella joukkueessa ei ollut yhtään aidosti kovaa keskushyökkääjää. Tuomas Halosen ja Samu Vidgrenin lähtöjä ei paikattu laadulla. Seurajohdolla oli toki yritystä tehdä hankintoja. Laadukkaita hyökkääjiä on vaikea houkutella Iisalmeen.

Iisalmessa on tällä hetkellä aika vähän paikallisia aidosti kovia keskushyökkääjiä tai hyökkääviä laitapelaajia. Tässä kriteerinä on se taso, mihin joukkueiden pitäisi tulevaisuudessa yltää. Nykyinen taso ei riitä. Jos PK nousisi Kakkoseen, esimerkiksi laadukas maalintekijä keskushyökkääjäksi pitäisi ostaa muualta. Potentiaalisia nimiä näillekkin pelipaikoille on kasvamassa. Aika näyttää, miten pitkäjänteinen työ heitä kehittää. Jalkapallo on edelleen joukkuepeli, sillä ne yksilötkin saa loistamaan. Kuopiosta tulevien pelaajienkin pitää todistaa tasonsa uudessa ympäristössä. Joukkuehengen pitää olla myös kilpailukykyinen. Muualta on joka tapauksessa hankittava pelaajia myös Kolmoseen tämän Iisalmen pelaajatuotannon ongelmakohtien vuoksi. Ei riitä paikalliset pelaajat kahteen kilpailukykyiseen Kolmosen jengiin. Kyse ei ole edes pelaajien tasosta, vaan ihan puhtaasti pelaajien määrästä. PAVE:n KuPS-taustaisten pelaajien määrä on ainakin ok. Tämäkin Kolmonen on kuitenkin kilpasarja, ei tästä mitään kasvattajaseurapisteitä saa.
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #108 : 17.02.2021 klo 18:05:18

Kilpailullinen sarja, mutta samalla harrastesarja. Takana on ne ajat, kun PK pelasi ykköstä ja PAVE kolmosta ja silloinkin yli puolet oli omia kasvatteja ykkösessa ja PAVEssa taisi olla 100%. Junnutyössä ollaan menty heittämällä alaspäin ja jääty jälkeen monesta muusta paikkakunnasta. Onhan se jotenkin jopa surkuhupaisaa että Kuopion harrasteporukat pelaavat samalla tasolla. Sama tosin pätee Varkaudenkin tilanteeseen.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #109 : 17.02.2021 klo 19:02:53

Kilpailullinen sarja, mutta samalla harrastesarja. Takana on ne ajat, kun PK pelasi ykköstä ja PAVE kolmosta ja silloinkin yli puolet oli omia kasvatteja ykkösessa ja PAVEssa taisi olla 100%. Junnutyössä ollaan menty heittämällä alaspäin ja jääty jälkeen monesta muusta paikkakunnasta. Onhan se jotenkin jopa surkuhupaisaa että Kuopion harrasteporukat pelaavat samalla tasolla. Sama tosin pätee Varkaudenkin tilanteeseen.
Junnutyö on aika hankalaa vissiin kaikissa saman kokoluokan kaupungeissa, ainakin Itä-Suomessa. Ei oikein missään saada enää juniorijoukkueita kasaan 11vs11 peleihin. Isommissa kaupungeissa tai kaupunkiseuduilla kyllä, mutta pienemmissä ei. Tämä väistämättä vaikuttaa myös näihin alueellisiin sarjoihin kolmosesta alaspäin. Kakkosesta haaveilun saa jo moni seura unohtaa. Just juttelin taas tuon naapurin kanssa, niin kuulemma on vaikea saada edes sarjatoimintaa aikaa C-junioreille. Ei vain ole joukkueita riittävästi lähiseudulla. Jos sama suuntaus jatkuu pidempään, niin miten käy vaikkapa kolmosen?
« Viimeksi muokattu: 17.02.2021 klo 19:13:17 kirjoittanut Puupiä »
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #110 : 18.02.2021 klo 07:02:27

Puupiä puhuu ihan asiaa. Kyllähän nämä harrastajamäärät ovat jo ihan tarpeeksi suuri huolenaihe. Iisalmessa on asiat kuitenkin aika hyvin, jos vertaa moneen muuhun tämän lohkon joukkkueeseen. Liian monella Kolmosen seuralla on tässäkin lohkossa vastuu aivan liian kapeilla harteilla, ja junioritoiminta on olematonta tai varsinaisia juniorijoukkueita ei edes ole. Se kertoo aika paljon suomalaisen alasarjajalkapallon realiteeteista. Iisalmessa jalkapallo kiinnostaa yleisölukemien puolestakin ihan hyvin, kun tämän lohkon muihin joukkueisiin vertaa. Varkaus ja Pieksämäki ovat osoittaneet myös ainakin hyvää tasoa. Jyväskylän ja Joensuun alueella on isompiakin seurojakin kuin nämä Kolmosen joukkueet.

Iisalmessa pitää nostaa tasoa monella osa-alueella, sitä ei voi kukaan kiistää. Liiallinen tyytyväisyys on vaarallista. Se on jopa turhauttava tunne tämänkin tason urheilussa. PK-37:n pitää resurssien puolesta pelata vain tämän sarjan voitosta. Ei tässä sarjassa ole tosin ole yhtään organisaatiota, joka olisi valmis nousemaan Kakkoseen ilman suuria muutoksia. PK:n kohdallakin vaadittaisiin paljon pelaajahankintoja kaupungin ulkopuolelta, budjetin nostamista ja mielellään lisää osaamista sekä toimijoita seuran toimintaan. Tämä yhtälö ei ole helppo toteuttaa näin korona-aikana.

PK-37:n kohdallakin on nähty esimerkkejä Kakkosen kausista, kun kokonaisuus ei vain riitä sarjatasolle. Kakkoseen pitää minun mielestä lähteä aidosti pärjäämään, ei selviytymään. Lähdetään mopolla moottoritielle -meiningillä aika monen henkistä vannetta alkaa kiristää pitkän sarjan aikana. Tuskin kai kukaan elää sellaisessa todellisuudessa, että PK voisi pärjätä Kakkosessa vain oman alueen pelaajilla. PK oli kaudella 2012 vielä oman lohkonsa kärkisijoilla Kakkosessa. Siitä eteenpäin PK on joko pitänyt sarjapaikkansa vain pienellä marginaalilla, tippunut Kolmoseen tai pelannut Kolmosta. En usko, että tästä voi hirveästi moittia seurajohdon, valmentajien tai pelaajien yritystä. Urheilussa yritetään aika usein täpöllä omien taitojen ja voimavarojen mukaan. Keskustelu osaamisen tasosta on asia erikseen.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #111 : 18.02.2021 klo 07:58:25

Laitan tänne hieman poimintoja PK-37 toimintasuunnitelmasta vuodelle 2021:

"Joukkue pelaa Kolmosen Itä- ja Keski-Suomen lohkossa. Edustusjoukkueen perusta rakentuu seuran omista kasvateista. Tavoitteena on tarjota omille junioreille hyvä kehitysalusta. Jatketaan edustusjoukkueen omien kasvattien kehittämistä ja hankitaan joukkueeseen lähialueelta pelaajia. Tavoitteena on pidemmällä aikavälillä nousta takaisin Kakkoseen, jos omia kasvatteja on tulevaisuudessa sille tasolle riittävästi."

"Kasvattajaseurana PK-37 pyrkii jatkuvasti nostamaan toimintansa laatua omien kehittämistoimenpiteiden avulla. Oman toimen ohella toimiva juniorivalmennuspäällikkö toimii valmennuksen johtajana. Apuna hänellä on seurakoordinaattori ja seuran kokeneempia valmentajia eri ikäluokissa. He yhdessä suunnittelevat, toteuttavat ja päivittävät seuran kokonaisvaltaista ja pelaajakeskeistä valmennuslinjausta, seuraavat linjauksen jalkautumista juniorijoukkueiden toimintaan sekä auttavat valmentajia heidän työssään."

"Seura osallistuu Suomen Palloliiton alueellisen Kakkoseen B-junioreissa ja pyrkii sijoittumaan siinä sijoille 1-3 sekä Suomen Palloliiton itäisen alueen sarjoihin C-F -junioreissa. Nuoremmille junioreille ei aseteta kilpailullisia tulostavoitteita, vaan tavoitteena ovat lajin taitojen oppimisen ohessa kasvatukselliset asiat ja se, että pelaajat tuntevat jalkapallon pelaamisen iloa ja riemua."
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #112 : 18.02.2021 klo 08:20:56

Laitan vielä tänne kohdat myös talouden painotuksista ja palkatuista työntekijöistä:

"Seuran toiminnan tulee olla sellaista, että kaikelle toiminnalle on oltava kestävä taloudellinen pohja eikä taloudellisia riskejä voida ottaa."

"Kulujen kattamiseksi tarkastetaan pelaajamaksuja. Ne pyritään kuitenkin pitämään sillä tasolla, että kaikilla seuran toiminnassa jo mukana olevilla lapsilla ja nuorilla sekä toimintaan mukaan haluavilla on mahdollisuus harrastaa jalkapalloa."

"Jatketaan taloudellisessa toiminnassa pitkäjänteistä ja suunnitelmallista toimintaa, jolla talous pidetään vakaalla pohjalla."

"Kehitetään seuran markkinointia ja varainhankintaan liittyvää toimintaa."

"Vuonna 2009 palkattu päätoiminen seurakoordinaattori jatkaa seurassa myös vuonna 2021. Hänen toimenkuvaansa kuuluu kaupungin liikuntakerhoissa ohjaaminen, junioritoiminnan joukkueiden valmennuksen seuraaminen ja seuran sisäinen valmentajien koulutus aloittaville valmentajille. Lisäksi hän on mukana joukkuevalmennuksessa kolmessa joukkueessa ja vastaa kykyryhmien toiminnasta."

"Seuran hallintoon palkattu puolipäivätoiminen seuratyöntekijä jatkaa tehtävässään, jotta jatkuvuus seuran eteenpäinviemisessä voidaan taata."

Tämä toimintasuunnitelma on vapaasti kaikkien luettavissa PK:n verkkosivuilla: https://bit.ly/3s1hj5e
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #113 : 18.02.2021 klo 14:24:01

Piti käydä vielä katselemassa, että ketkäs noiden titteleiden takaa oikein löytyykään nykyään. Jos nyt oikein ymmärsin, niin PK:n seurakoordinaattori on Lasse Vornanen, joka valmentaa mm. B-junnuja. Juniorivalmennuspäällikkö taitaa olla B-junnujen entinen valmentaja, eli Marko Remes ja tuo uusi puolipäiväinen seuratyöntekijä on Saara Kortelainen, joka viihtynee enemmän toimiston puolella. Lipposen Marja on näköjään jäänyt jo vähän syrjemmälle, mutta eiköhän hänkin siellä taustoissa vielä jotain häärää. Puheenjohtajana jatkaa Mika Pesonen.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #114 : 19.02.2021 klo 10:16:00

Jussi Kukkonen palasi siis pidemmän tauon jälkeen jalkapallovalmentajaksi. Hän kertoo, että netti on ollut aika antoisa juttu osaamisen päivittämiseen. Lisäksi hän on käynyt seuraamassa parin vuoden ajan muun muassa KuPSin liigajoukkueen treenejä ja muitakin harjoituksia. Lisäksi hänellä on pari tosi hyvää kaveria, jotka ovat valmentajina. Keskustelut heidän kanssa ovat olleet hyvin antoisia. Kukkonen muistuttaa, että perusasiat eivät muutu. Jalkapallo tietysti muuttuu, mutta ydin on pysynyt samana. Ihmisten kanssa toimiminen on pitkälti samaa.

PAVE:n oli tarkoitus pelata lauantaina harjoituspeli Iisalmessa. Se jouduttiin perumaan, kun PAVE:lla ei ollut Kukkosen kriteeristön mukaisesti tarpeeksi pelaajia. Oli niin paljon työesteitä, armeijamenoja ja hieman loukkaantumisiakin. Oli vain niin sanottu paska mäihäkin. Kukkonen korostaa, että työkuviot onneksi on rytmitettävissä kauden aikana. Hän ainakin toivoo niin. Muuten PAVE:n treeneissä on ollut ihan ok määrä pelaajia seuran mittapuulla arvioituna.
Aktiivimalli

Poissa Poissa


Vastaus #115 : 19.02.2021 klo 17:35:35

Komeettojen tämän viikon sopimusuutiset:

Onni Oinonen on keskuspuolustaja, joka nousi edustuksen mukaan viime kaudeksi. Onnin työkalupakista löytyy oiva arsenaali hyökkäyspään erikoistilanteisiin ja tekisin viime kaudella näyttävän osuman Riverballia vastaan.

Jyrki Jalava viihtyy myöskin topparin tontilla. Jyrki on Vaajakoskelta Komeettoihin aikanaan siirtynyt pelaaja ja pelannut useamman kauden edustuksessa. Hyvän pelisilmän omaava toppari on myös todistetusti kuljettanut pallon omasta päädystä aina vastustajan maaliin saakka.

Elias Pasanen on monipuolinen ja tunnollinen joukkuepelaaja pelaaja, jota valmennus voi huoletta heittää mihin linjaan tahansa. Viime kaudella Elias pelasti pisteet WJK:ta vastaan tekemällä kaksi maalia vaihtopelaajana ja valmentaja Wusu kutsuikin Eliasta "pelastajaksi".

Toni Nousiainen on uusi pelaaja Komeettojen ringissä, siirryttyään mukaan PAVE Iisalmesta. Toni on fyysinen hyökkääjä, joka tuo uuden uhkan Komeettojen hyökkäykseen. Oli viime kaudella PAVE:n paras maalintekijä.

Eeli Hinkka on luotettava puolustaja, jolta löytyy hyvä vasen jalka ja tahtoa ja voimaa voittaa 1 vs. 1 tilanteita. Eeli kuului viime kaudella A-junioreiden luottopelaajiin ja kapteenistoon.

Näiden 5 pelaajan myötä ringissä on 34 pelaajaa. Ja vieläkin on managerin pöytälaatikossa julkaisemattomia jäljellä. Lisää on siis luvassa.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #116 : 19.02.2021 klo 20:00:10

Oho. Toni Komeettoihin. Itse tykkäsin Tonista pelaajana. Harmi, että ura mennyt vähän liikaa vammoja parannellessa. Raamit on olemassa. Nyt kun vain saa ehjän kauden alle ja saa otettua askeleen eteenpäin urallaan, niin tiedä vaikka nähtäisiin kakkosessa vielä joskus. Ylos

Edit. Liekö Toni lähtenyt Nykäskylään opiskelemaan, vai miksi siirtyi?
« Viimeksi muokattu: 19.02.2021 klo 20:03:26 kirjoittanut Puupiä »
Aktiivimalli

Poissa Poissa


Vastaus #117 : 19.02.2021 klo 20:44:25

Joo, tietääkseni opislelut alkoivat Jyväskylässä Tonilla.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #118 : 19.02.2021 klo 21:11:51

– Muutin tyttöystävän ja töiden takia Jyväskylään. Tarkoituksena olisi päästä jossain vaiheessa opiskelemaan. Komeetat oli oikeastaan ainut vaihtoehto, kun heillä on nuori ja motivoitunut porukka kasassa. Toistaiseksi olen saanut treenata terveenä, Toni Nousiainen kommentoi.
Harjoittelu on ollut kuitenkin rajoitettua.
– On ollut vähän nihkeetä, kun omatoimisella on pitkälti menty. Yksi treenipeli saatiin tällä viikolla alle. Joukkuetreenien pitäisi alkaa taas ensi kuukauden alussa. Tästä ei ole varmaa tietoa.
1999-ikäluokkaa edustava Nousiainen on kärsinyt urallaan paljon loukkaantumisista. Myös viime kausi oli sellainen. Hän teki PAVE:lle kolme maalia. Häneltäkin odotettiin enemmän.
– Ei ole kieltämättä kyllä yhtään täysin ehjää kautta alla, niin on vaikea sanoa mihin parhaimmillani pystyn. Uskon, että minulla on paljon enemmän annettavaa kuin mitä aiemmilla kausilla on nähty. Ei ole kummempia suunnitelmia tulevalle kaudelle kuin että saisin terveenä pelata.
Nousiainen on nähty niin laidalla kuin keskushyökkääjänä.
– Pelipaikka riippuu oikeastaan ihan taktiikasta millä pelataan, mutta molemmat pelipaikat soveltuvat yhtä hyvin. Laidalla on tullut tietysti enemmän pelattua.
Komeetat on nouseva ja nuori organisaatio. Toki onnistuneeseen viime kauteen mahtui myös heikompia tuloksia.
– Olen kyllä tykännyt seuran toiminnasta ja ylipäätään Komeettojen nosteesta. Paljon löytyy nuoria ja taitavia pelaajia joka paikalle, Nousiainen arvioi.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #119 : 21.02.2021 klo 11:50:18

FC Blackbirdin valmentaja Kalle Kautto kertoo, että koronatilanne on vaikuttanut paljon viime kauden sarjan voittajan treenaamiseen.
– Pari kertaa viikossa olemme käyneet lenkillä (muutaman pelaajan ryhmissä). Ollaan puhuttu, että noudatetaan annettuja ohjeita ja toivon mukaan myös muut niitä noudattavat, että joskus päästäisiin palaamaan "normaaliin", Kautto korostaa.
Kautto sanoo, että joukkueeseen on tullut muutamia uusia pelaajia. Myös muutamia omia junioreita on nostettu treeniryhmään mukaan.
– Viime kauden runko jatkaa. Sen pohjalta on erittäin hyvä rakentaa. Jokaiselle pelipaikalle löytyy runsaasti vaihtoehtoja eli kilpailutilanne joukkueessa on hyvällä mallilla.
Kautto kertoo, että FC Blackbird on saanut hyvin pelaajia muutaman vuoden aikana korkeammille sarjatasoille. Nuorten pelaajien kehittäminen onkin tärkeä osa seuran toimintaa.
– Odotan parilta junnulta todellista läpimurtoa tulevalle kaudelle.
Kautto painottaa, että joukkuehenki ja yhteisöllisyys ovat avainasemassa FC Blackbirdin riveissä. Siksi joukkueen runko on säilynyt niin hyvin.
FC Blackbirdin voi laskea jo sarjan kestomenestyjäksi. Joukkueella ei ole ollut vain resurssejakaan lähteä Kakkoseen pärjäämään.
– Pyritään pitämään treeneissä kova vaatimustaso, mutta samalla muistetaan futiksen olevan meille rakas harrastus ja treenit ovat kuitenkin mieluisia. Tavoitteena on, että treeneihin on mukava tulla ja treeneistä jää hyvä fiilis kaikille. Treenikausi taitaa jäädä aika lyhyeksi ainakin täällä Jyvässeudulla. Tämä varmasti vaikuttaa ainakin alkukauden peleihin, Kautto arvioi.

tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 22.02.2021 klo 12:03:59

Kings SC voitti sunnuntaina PK-37:n harjoituspelissä 2-0. PK:lla oli pahoja kokoonpano-ongelmia. Oli loukkaantumisia ja sairasteluja. Ottelusta löytyy myös tallenne, jonka voi katsoa ja analysoida: https://bit.ly/37BNe4q
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #121 : 24.02.2021 klo 08:06:23

Kings SC:n Kalle Holopainen myöntää, että Kakkosta viime kaudet pelannut Petteri Rönkkö olisi todella hieno vahvistus seuraan.
– Rönkkö on toiminut monta vuotta joukkueen kapteenina, joten hän toisi nuoreen joukkueeseen johtajuutta ja kokemusta. Kokemuksellaan hän tuo samalla myös sopivaa vaatimustasoa sekä harjoitteluun että peleihin.
Viime kausi osoitti, että Kings SC kaipaa hyvän maalintekijän. Jokainen sarjan joukkue kaipaisi parempia viimeistelijöitä. Rönköllä on potentiaalia hoitaa maalintekijänkin ruutua, jos tarjoilu on kunnossa. Rönkön sopimusta ei ole ainakaan julkaistu. Rönkkö on itsekin myöntänyt, että hän pelaa seurassa hyvin todennäköisesti.
Kings SC havittelee noin 22 pelaajan rinkiä. Tällä hetkellä julkaistuja sopimuspelaajia on 16. Sopimusjulkistuksia on vielä luvassa.
– Joukkueen rinki alkaa olla kasassa, joten välttämättä vahvistuksia ei enää tarvita, mutta silmät ja korvat pidetään auki. Seuran urheilutoimenjohtaja on kova kalamies, joten jos hän saisi jonkun ison ”kalan” vielä naarattua ennen kauden alkua, Holopainen kommentoi pilke silmäkulmassa.
Suurin osa viime kauden joukkueesta jatkaa. Se antaa hyvän pohjan. Rinki voisi olla aina laajempi.
Esa-Pekka Vartiaisen kanssa keskustellaan jatkosta. Olisi tärkeää saada niin sanottu seuralegenda vielä jatkamaan yhden kauden ajan. Vartiainen on ainakin treenannut kovaa. Hän on laihtunutkin viime kaudesta.

Viime kaudella Kings SC teki jo kaivatun ryhtiliikkeen pohjamudista kärkikolmikkoon. Parempi organisointi näkyi erityisesti puolustuspelissä. Kolmanneksi sijoittunut Kings SC haluaa olla parempi monessa asiassa. Alkukausi oli huono. Joukkue pääsi yläloppusarjan peleihin vain rimaan hipoen. Niissä peleissä Kings SC ei kärsinyt yhtään tappiota. Joukkue antoi liian ison takamatkan alkusarjan peleissä. On silti kova meriitti, että PK-37 ei onnistunut kummassakaan kohtaamisessa voittamaan kuopiolaisia. Kings SC kellisti FC Blackbirdin Kuopiossa. PK:ta vastaan Kings SC pelasi omilla vahvuuksillaan eli sitkeällä puolustuspelillä ja erikoistilanteilla. Joukkueessa on myös hyvin kaksinkamppailuvoimaa sekä kyky iskeä teräviä vastaiskuja.
– Viime kaudesta meidän on saatava parempi startti kauteen. Se kehittyy hyvällä ja laadukkaalla harjoittelulla, joita valmentajat ovat tuoneet tekemiseen. Jos tekemistä vertaa viime vuoden alun tekemiseen, olemme tulleet ison askeleen eteenpäin. Tavoitteena onkin kehittää sekä joukkuetta, että pelaajia eteenpäin pitkän tähtäimen suunnitelman mukaisesti.
– Yksi kilpailuetu on tullut harjoituskaudella annettuna, kun Jyväskylän ja Joensuuhun verrattuna Kuopio on pystynyyt haastavassa koronatilanteessa pitämään harjoituspaikat pääsääntöisesti auki. Väistämättä pidemmällä yhtäjaksoisella harjoituskaudella on hyötyjä varsinkin alkukaudella.
Holopaisen mukaan muita kilpailuetuja haetaan ensisijaisesti laadukkaalla valmennuksella.
– Olemmekin panostaneet tähän puoleen valmentaja Samu Penttisen lisäksi toisella valmentajalla, jotta saisimme keskityttyä myös yksilöpuoleen jatkuvaan kehittymiseen.
– Haluamme olla seura, joka on perinteikäs ja myös nuorille sopiva paikka kehittyä ja tarjota niin sanottu ponnahduslaudan liiton sarjoihin. Pidemmällä tähtäimellä ja sopivalla taustaryhmällä ryyditettynä haluamme pyrkiä mahdollisesti takaisin sinne liiton alaisiin sarjoihin.
Holopainenkin tietää, että siihen vaaditaan erittäin paljon työtä ja muutoksia.tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 24.02.2021 klo 12:54:02

Jatketaan yksinpuhelua: Sharp Räsänen on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen AC Barcan kanssa. Siinä on sarjatasolle todella kova kiinnitys. Viime kausi meni AC Kajaanin riveissä Ykkösessä.
F157

Poissa Poissa


Vastaus #123 : 24.02.2021 klo 15:16:14

Jatketaan yksinpuhelua: Sharp Räsänen on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen AC Barcan kanssa. Siinä on sarjatasolle todella kova kiinnitys. Viime kausi meni AC Kajaanin riveissä Ykkösessä.
KuPS:n pelaajapolku toimii.:P
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #124 : 24.02.2021 klo 15:26:59

Barca kasaamassa kyllä todella mielenkiintoista jengiä Ylos

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa