FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.09.2021 klo 04:30:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 25
 
Kirjoittaja Aihe: Itäisen alueen Kolmonen AC 2021  (Luettu 129044 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 15.12.2020 klo 20:31:12

FC Blackbirdillä on kasassa jo 21 pelaajasopimusta. Viime kauden 17 sopimuspelaajan lisäksi on sopimuksen tehnyt neljä uutta pelaajaa: Lasse Koittola (JJK), Ferat Koldas (Kampuksen Dynamo), Mikahil Koldas (JPS) ja Leo Rautiainen (KeuPa). Nämä ovat FC Blackbirdin mielestä nuoria ja hyvän potentiaalin omaavia pelaajia.

FC Blackbirdin sopimuspelaajat:
Olli Oksanen
Antto Mikkonen
Riku Uus-Leponiemi

Joona Rautamies
Samuli Hietamäki
Tuomas Siitari
Joonas Suominen
Mikko Mutka
Jan Rytilahti
Olli Koittola
Tomi Petrescu
Eero Torkkola
Mikael Luostarinen
Jesse Kopakkala
Petri Kataja
Sampo Ruotanen
Roope Hietanen
Lasse Koittola
Ferat Koldas
Mikahil Koldas
Leo Rautiainen

tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 21.12.2020 klo 12:09:07

Kommentti Ville Kososesta

Hienoa, että pitkän linjan luottopelaaja Ville Kosonen jatkaa PK:n maalivahtina. Eipä näitä pitkän ajan seurauskollisia pelaajia nykytrendillä ole paljon, kun ikinuoret Jani Vidgren ja Juho Ruotsalainen ovat uransa jo lopettaneet. Tuomas Halonen on ollut mukana myös pitkään, mutta kävi GBK:ssa kokemassa hieman ammattimaisempaa elämää ja pelasi pari kautta PAVE:n riveissä. Kosonen laskee ensimmäiseksi kunnon kaudekseen sesongin 2007. Kosonen pelasi toki ennen sitä reserveissä ja oli myös edustuksen mukana. Matkaa on vielä Jani Vidgrenin 17 kauteen edustusjoukkueessa, mutta maalivahdit voivat tutkimuksiin pohjatenkin pidemmän uran kuin kenttäpelaajat. On paljon kiinni, pysyykö maalivahti terveenä ja riittääkö tarpeeksi motivaatiota jatkaa. Tällä hetkellä nuo kriteerit toteutuvat helposti. Ei Kososen tarvitse pelata yhtä pitkää uraa kuin Gianluigi Buffon (pelaa huipulla vielä 42-vuotiaanakin), että rikkoisi Vidgrenin lukemat. Juniorina Kuopiossakin pelannut Kosonen päätti palata Iisalmeen. Kauden 2014 alla oli mahdollisuus lähteä JIPPO:n riveihin Ykköseen. Kaudella 2013 Kosonen käväisi KuPSin varamaalivahtina Veikkausliigassa, mutta ei päässyt pelaamaan. Tuolloin KuPSilla oli tilapäistä maalivahtipulaa.

31-vuotiaalla Kososella on periaatteessa kaikki edellytykset olla sarjan paras maalivahti, jos hän vain pysyy terveenä. Panostus jalkapalloon ei ole samalla tasolla kuin Kakkosen huippukausilla. Kaudella 2018 Kosonen valittiin C-lohkon parhaaksi maalivahdiksi. Nyt siviilielämässä on enemmän vastuuta. Kokeneilla pelaajilla olisi edessä pohdinta, jos nousu Kakkoseen joskus tapahtuu. Kakkosessa vaaditaan enemmän panostusta harjoitteluun ja urheilijan elämään, kun pitää huomioida uni, palautuminen ja kehonhuolto paremmin. Myös matkat ja vaatimustaso treeneissä kasvavat. Eli pitää käydä neuvotteluja hyvässä hengessä niin työpaikalla kuin kotona. PK:lla on käytännössä sarjan paras maalivahtikaksikko, jos Matias Rissanenkin jatkaa. Pitkästä aikaa PK:n maalivahdin tontille on kunnon kilpailutilanne, joka kehittää molempia. Torjuntataidot ovat aika tasavertaiset. Kosonen on edellä jalalla pelaamisessa ja puolustuksen ohjaamisessa. Kumpikaan ei ole vielä saavuttanut maksimiaan. Kehitettävää on kokonaisvaltaisuudessa ja ihan urheilullisuudessa.

Molemmat pelasivat tasaisen ja varman kauden, jonka aikana ei nähty kriittisiä virheitä, jotka maksaisivat sarjapisteitä. Totta kai pitää pystyä ottamaan vielä enemmän huipputorjuntoja, että pystyvät syrjäyttämään Tuomas Halosen joukkueen parhaan pelaajan paikalta. Rissanen tajuaa kirkkaasti nyt, että Kosonen ei ole mikään syrjäyttämätön valtias tolppien välissä. Kososelle kuuluu viime kaudesta kunniamaininta, kun tilastoihin ei kirjattu kuin yksi varoitus. Tietääkseni se ei tullut suun soittamisesta. Totta kai Rissanen jakoi vastuuta poikkeuksellisen paljon, mutta pitää muistaa, että nykyään myös vaihtopenkin jampoille nostetaan kortteja, jos on tarvetta. Tällä kaudella Kososella oli selkeää rauhoittumista ja keskittymistä oikeisiin asioihin. Äänessä on toki edelleen paljon, mutta tuolla kokemuksella tietää jo, kuinka paljon ja mistä asioista tuomarin kanssa kannattaa keskustella.

Kolmosen peleissä ei ole myöskään samanlaista painetta ja yhtä pahoja tilanteita ratkottavaksi kuin Kakkosessa. PK hallitsee valtaosaa peleistä, joten osan peleistä selvittää vähillä torjunnoilla. Nämäkään pelit eivät ole helppoja, kun täytyy pitää itsensä skarppina ja lämpimänä, vaikka torjuntoja ei tule. Sieltä voi yllättäen tulla ainakin se yksi paha paikka. Maalivahdeilta olen kuullut, että mieluusti haluavat vaikka niitä helppoja perustorjuntoja tasaisesti, että torjuntatuntuma säilyy.
On vaikea mitata, kuka on absoluuttisesti se paras maalivahti. Osalle tulee vähemmän torjuntoja, osa torjuu huomattavasti enemmän ja koko joukkueen puolustuspeli vaikuttaa paljon myös maalivahdin työskentelyyn. Ja käänteisesti hyvä maalivahti rauhoittaa koko joukkueen puolustuspeliä.

Kosonen jatkaa myös PK:n maalivahtivalmentajana. Hän on apuna Jani Vidgrenin valmennustiimissä tarjoamassa myös muitakin näkemyksiä. Kosonen sanoo, että PK tulee saamaan kilpailukykyisen joukkueen kasaan. Tässä vaiheessa me tiedämme, että Jani Vidgren jatkaa päävalmentajana ja Mika Pesonen seuran puheenjohtajana Kososen jatkosopimuksen lisäksi. Lisää sopimusuutisia voi odottaa tammikuussa.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 21.12.2020 klo 17:10:08

PAVE Iisalmi julkaisee pelaajasopimuksia vasta tammikuussa. Luvassa on kertarykäisyllä useita sopimuksia, kuten seuran tyyliin on kuulunut. Joukkue on sopinut jo useita harkkapelejä talvelle ja keväälle, joten edellisten kausien virheistä on opittu. Tämä on myös näkynyt pelaajien rekrytointien aikataulussa. PAVE ei ole ollut pelillisesti riittävän valmis kauden alussa kahtena viime kautena Kolmosessa.
Jussi Kukkonen on tehnyt siis comebackin päävalmentajaksi. Valmennustiimissä on myös Atik Ismail, jonka vastuu on kasvanut. Ismail veti viime vuonna yksilövalmennusta halukkaille.
Ismail on ollut myös innostava vetäjä lasten ja nuorten harrastejalkapallossa. Valmennustiimiin tulee vielä vahvistusta.
PAVE teki farmiyhteistyötä LaPa-95:n kanssa viime kaudella. LaPa-95:n riveistä irtosi ihan kelpo paikkaajia vaikeassa kokoonpanotilanteessa. Seurat eivät ole solmineet ainakaan vielä farmiyhteistyöstä tulevalle kaudelle.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 22.12.2020 klo 00:27:00

PAVE teki yllättävän nopean käännöksen viestintälinjassaan. Ei se väärin ole, että sopimuksia lyödään näytille jo nyt. Täten ilmoitan, että PAVE on tehnyt sopimukset Juho Pennasen, Martin Korvelan ja Erkko Niemeläisen kanssa. Kaikilla on taustaa KuPSin A-junioreista. Päävalmentaja Jussi Kukkonen arvioi, että Juho Pennanen on taitava ja ulottuva maalivahti. Martin Korvela on puolestaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka on nopea ja taitava. Erkko Niemeläinen on Kukkosen mukaan keskikenttäpelaaja, joka on erinomainen suojaamaan palloa. Niemeläinen on vahva pelaaja, joka pystyy pelaamaan monessa eri roolissa. Kukkosen mukaan nämä hankinnat saatiin Iisalmeen kovalla työllä.

Ei varmaan edes Mietaata yllätä, että Kukkonen hankkii taas Kuopion suunnalta vahvistuksia PAVE:n valmentajana. Viime kausi näytti, että Iisalmessa ei riitä paikallisia pelaajia kahteen hyvään Kolmosen jengiin. Mielestäni on hyvä, että saadaan näitä nuoria pelaajia Iisalmeen, jotka eivät mahdu tai eivät saisi niin isoa roolia KuPSissa tai KuFussa. PK tarvitsee vahvemman kirittäjän. Iisalmelainen yleisö tykkää varmasti katsoa tasokkaampia paikallispelejä, joissa on enemmän jännitystä. Viime kesän derby lässähti liian nopeasti, kun PAVE ei pysynyt pelillisesti kyydissä. Kilpailutilanne ei rajaa pois sitä, että seurat voivat tehdä joissain asioissa yhteistyötä. Tammikuussa tulee sitten lisää pelaajasopimuksia. Silloin toivottavasti päästään seuraamaan myös harjoituspelejä.
ks palloilija

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 22.12.2020 klo 10:11:20

Hyvää luettavaa nämä tekunhon raportit! Selvästi verkostot on Iisalmen ja muun Savon/Itä-Suomen suunnilla, mutta jos joskus saisi kaivettua tämän tason informaatiota myös Keski-Suomen seuroista, olisi tämä vieläkin mahtavampaa. Ihan näin kehitysehdotuksena, jos intoa riittää.

tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 22.12.2020 klo 11:43:42

Kiitos palautteesta. Oma aktiivisuus täällä riippuu ihan varsinaisten töiden määrästä. Asuinalueen lähiseuroja tulee seurattua tarkemmin ihan jo työnkin puolesta. Mahdollisuuksien mukaan tulee päivityksiä myös Keski-Suomen seuroista. Yksityisviesteilläkin voi heittää vaikka ideoita, jos tulee jotain kysyttävää mieleen. Jotain, jota haluaa tietää seuroista tai haluaisi kysyä Palloliiton toimistolta. Tämä preseason on erittäin mielenkiintoista aikaa, kun seurat rakentavat toimivia joukkueita.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 22.12.2020 klo 15:05:33

Ihan hyviä soppareita Pavelle. Ylos Niemeläisellä taitaa olla PK:sta junnutaustaa, joten varmaan olisi voinut mennä myös sinne. Muutaman pelin taisi KuFussa kakkostakin viime kaudella pelata.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 22.12.2020 klo 18:51:37

Martin Korvela on PAVE:n uusista hankinnoista nimekkäin, kun vertaillaan Kakkosen pelien määrää. Korvela sai hyvin vastuuta erityisesti kaudella 2019. Korvela voi kehuskella, että hän on pelaaja, joka on ollut urallaan voittamassa paikallisvastustajan virallisessa pelissä. Tämä tapahtui juuri KuFun paidassa 2019. Viime kaudella Korvela ei pelannut Kakkosta työkiireiden vuoksi. Pelejä kertyi A-junioreiden SM-sarjassa. 20-vuotias Korvela viihtyy hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa. 19-vuotias Erkko Niemeläinen on asunut Iisalmessa ja pelannut PK:n junioreissakin. Niemeläiselläkin on pelejä KuFun riveistä Kakkosesta. Hän pelasi niitä muutaman viime kaudella. Niemeläinen pystyy pelaamaan keskikentällä ja hyökkäyksessä. 19-vuotias Juho Pennanen on pelannut korkeimmillaan miesten peleissä Kolmosessa Kings SC:n riveissä. Kaikkia näitä uusia pelaajia yhdistää pelaaminen KuPSin A-junioreissa. PAVE julkaisee lisää pelaajasopimuksia lähiaikoina. Haussa on vielä muutamia pelaajia.

PAVE:n uutinen pelaajasopimuksista: https://bit.ly/37E6xuq

tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 23.12.2020 klo 11:06:20

KuPSin fysioterapeuttina työskentelevä Joonas Ojantie jatkaa todennäköisesti AC Barcan riveissä. Ojantie tiedostaa realiteetin, että vaativa työ vie veronsa ja päällekkäisyyksiä tulee väkisin. Ojantietä ei siis varmuudella nähdä kaikissa sarjapeleissä. Ojantie on tässä lohkossa niitä harvoja pelaajia, jotka ovat pelanneet urallaan Veikkausliigassa. Toppari oli päättyneellä kaudella AC Barcan arvokkain pelaaja. Hän on tärkeä pelillisesti ja henkisesti. AC Barcalle on aika isoa asia saada joukkueeseen osaaja, joka työskentelee Suomen huippuvalmentajien ja pelaajien kanssa. Ojantie on nähnyt työssään myös kansainvälistä huipputasoa KuPSin europelitaipaleilla.

AC Barca on onnistunut hyvin saamaan näitä KuFussa tai KuPSin junioreissa pelanneita pelaajia. Rutkasti Kakkosen kokemusta omaava Erno Nissilä on treenannut joukkueen mukana. Nissilä arvioi, että luultavasti hän edustaa tulevallakin kaudella AC Barcaa. Nissilä oli joukkueen sisäisen maalipörssin jaetulla kärkisijalla. Toki hän teki vain kolme maalia. Viime kauden ykkösmaalivahti Joonas Partanen ei ole tehnyt vielä päätöstä sarjatasosta ja joukkueesta. AC Barca on hänelle hyvä vaihtoehto. Myös Kurkimäen Kisa ja LiPa ovat hänestä kiinnostuneita. Partanen myöntää, että jatko AC Barcassa kiinnostaa, kun valmennus ja puitteet ovat kunnossa. Joukkueesta näyttää myös tulevan kilpailukykyinen. Viime kausi oli pettymys, kun joukkue jäi alaloppusarjan joukkueeksi. Potentiaalista kertoivat voitot FC Blackbirdistä ja Pallo-Kerhosta. Vastapainoksi tuli paljon yllättäviä pistemenetyksiä. Joukkueen puolustuslinja vaihteli paljon, joka oli yksi keskeinen syy ailahtelulle. Myös viimeistelyssä on erittäin paljon parannettavaa.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 02.01.2021 klo 19:07:55

PK-37 aloitti pelaajasopimusten julkaisut Ylos
https://www.pk-37.fi/uutiset/121229/mikki-huttunen-jatkaa-ja-konsta-kaariainen-tekee-paluun-pk-37-aan
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 02.01.2021 klo 20:24:37

Kommentti Iisalmen jalkapallon silly seasonista:

Iisalmelaisen jalkapallon silly season on ollut toistaiseksi ihan mielenkiintoista seurattavaa. Seurojen välillä on ollut hyvää nokittelua. PK-37 aloitti pelin tekemällä jatkosopimuksen Ville Kososen kanssa, joka on Iisalmen paras jalkapallomaalivahti. PAVE kiinnitti kolme KuPSin A-junioritaustaista pelaajaa riveihinsä. Jokainen voi miettiä, kuinka paljon kovemmat pohjat SM-sarjatason pelit antavat kuin alueellisen Kakkosen matsit. Monen muunkin palasen täytyy loksahtaa kohdalleen, että heistä saadaan parhaat tehot irti.

Uudenkin vuoden kunniaksi PK-37 hankki PAVE:n viime kauden parhaan pelaajan Konsta Kääriäisen. Viime kaudella PK-37 hankki PAVE:sta takaisin Tuomas Halosen ja Samu Vidgrenin. Halonen oli PK:n paras pelaaja ja samalla sarjan parhaita pelaajia. Vidgren oli parhaimmillaan joukkueen ykkönen keskushyökkääjänä. Alkukaudella Vidgrenillä oli lentokeli maalinteossa ennen kuin tuli loukkaantuminen. Halonen ja Vidgren olivat keskeisessä roolissa ratkaisemassa derbyn. Vidgren teki hattutempun ja Halonen järjesteli useamman maalin. Toiseen suuntaan ei nähty hirveästi pelaajaliikennettä. PK-37:n B-junioreissa pelannut Eetu Marin siirtyi toki PAVE:n riveihin. PAVE:ssa on pelannut totta kai paljon PK-taustaisia pelaajia, jotka ovat siirtyneet sinne jo aiemmin.

Kääriäinen debytoi PK:n edustuksessa kaudella 2018. Pele Koljonen olisi halunnut, että Kääriäinen jatkaa PK:ssa myös kaudella 2019, mutta Kääriäinen halusi isomman roolin. Hän koki, että taso ei riitä vielä Kakkoseen. Jälkiviisaana on helppo sanoa, että ratkaisu on ollut oikea. PAVE:ssa Kääriäinen on pelannut kahden viime kauden aikana todella paljon. Kääriäisellä on ollut iso pallollinen rooli. Vastuuta on tullut myös erikoistilanteiden antajana. Kääriäinen on pallovarma pelaaja, joka pystyy tekemään hyviä tempokuljetuksia. Hän pystyy pelaamaan hyvin tällä tasolla niin keskikentän keskustassa kuin laitapelaajana. Kääriäisen on ollut hyvä pelata Kolmosen pelejä, sillä fyysinen preesens ei riittänyt silloin Kakkoseen. Tehot ovat olleet aika vaatimattomia. Viimeisissä ratkaisuissa on vielä paljon kehitettävää. Päättyneellä kaudella Kääriäisen tilille tuli yksi maali ja kaksi maalisyöttöä. Kääriäinen on kuitenkin hyvä hankinta potentiaalinsa vuoksi. Hän on kuitenkin vasta 19-vuotias. Määrätietoisella työllä saa vielä paljon aikaan.

PK julkaisi samalla myös Mikki Huttusen jatkosopimuksen. Huttunen pelasi täydet minuutit yhtä peliä lukuun ottamatta, josta hän oli sivussa sairastumisen vuoksi. Huttunen jatkoi kehittymistään nyt vakituisesti topparin tontilla. Huttunen itse näkee, että keskikentän keskusta olisi hänelle sopivampi pelipaikka. Keskikentän keskusta oli PK:lla viime kaudella erittäin vahva, vaikka Jesse Åhmanin kausi meni pilalle loukkaantumisten vuoksi. Visa Kettunen ja Joni Norring pelasivat hienosti sekä Tuomas Halonen vakuutti kärjen takana. Keskikentän keskusta on todella kova lohkon taso huomioiden. Topparin tontille on kaivattu sen sijaan vastuunkantajaa. Huttunen haluttiin toppariksi pallollisen osaamisensa vuoksikin. Siinä roolissa hän ei täyttänyt omia odotuksiaan.

19-vuotiaalla Huttusella on hyvä potentiaali kasvaa pelaajaksi, joka pelaa hyvällä suoritusvarmuudella Kakkosessa. Topparin tontti on erittäin vaativa pelipaikka, johon vaaditaan monta hyvää pelivuotta. Rima on korkealla, kun PK:ssa on nähty johtavia toppareita Mika Lähderinteen, Juho Ruotsalaisen, Joonas Ojantien ja Jani Vidgrenin johdolla. Viime kaudella ei ollut sellaista henkisesti erittäin merkittävää topparia. PK:lla ei ollut sellaista Ruotsalaisen ja Antti Kauppisen tyylistä vahvan pääpelin osaajaa, joka olisi uhka myös hyökkäyspään erikoistilanteissa. Veikka Kumpulaisella on siihen ainakin fyysisesti mittaa.

Huttunen ja Niklas Sahlström pelasivat kauden läpi ilman varoituksia. Se on kova saldo, kun huomioi, että molemmat olivat eniten pelanneita joukkueessa. Heidän pelipaikoilla tulee myös paljon kaksinkamppailuja. Tähän saldoon vaaditaan hyvää sijoittumista, nopeutta ja rauhallisuutta. Nämä uudemman polven puolustuspelaajat ovat nähneet, mitä hyvää kannattaa oppia Vidgreniltä ja Ruotsalaiselta ja karsia myös heikkoudet pois. Kaksikko voisi olla enemmän äänessä kentällä. Varsinkin topparin tontilta näkee kentän niin laajasti, että kommunikointi korostuu.

Huttunen ja Kääriäinen kuuluvat siihen porukkaan, joka lähtevät tammikuussa armeijaan. Kuten olemme aikaisimmilta vuosilta oppineet, armeija sotkee tällä tasolla jonkun verran ainakin alkukautta. Korona-aikana liikkuminen on haastavampaa. Iisalmelaisseurat tekevät lisää pelaajajulkistuksia myöhemmin tammikuun aikana. Kesätyöpaikat vaikuttavat osalla siihen, nähdäänkö heidät Iisalmessa. Monella nuorella on seuraavina vuosina edessä elämän kannalta isoja ratkaisuja, kun mietitään jatko-opiskelupaikkaa tai työpaikkaa.

PK:n treeneissä on ollut Jani Vidgrenin mukaan noin 15–22 pelaajaa. Treenipelejäkin on sovittu jo ihan hyvä määrä. Ensimmäinen treenipeli on näillä näkymin helmikuussa. Iisalmen jengit saavat kilpailuetua harjoitusolosuhteiden puolesta ja myös siitä, että korona ei ole iskenyt pahasti Iisalmeen. Osa jengeistä on pulassa, kun he eivät pääse kunnolla treenaamaan joukkueena. Tästä voi tulla merkittävä tekijä, joka vaikuttaa voimasuhteisiin.

PAVE:n treeneissä on ollut Jussi Kukkosen mukaan yleensä noin 15–20 pelaajaa. Pari kertaa määrä on jäänyt alle 15. PAVE:lla on kolme pallollista joukkuetreeniä viikossa. Lisäksi on yksi juoksutreeni. Tarjolla on myös Atik Ismailin vetämä potkutekniikkatreeni. PAVE:lla on myös useita treenipelejä sovittuna. Koronatilanne ratkaisee niiden toteutuksen. Ensimmäinen peli on suunniteltu pelattavan jo tammikuussa.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 07.01.2021 klo 16:48:44

PAVE Iisalmi on tehnyt jatkosopimukset Miika Riiholan, Jeri Saastamoisen, Eetu Marttilan kanssa.
– Riihola on nopea laitapelaaja, jolla on paljon potentiaalia kehittyä. Riihola kaipaa hieman rentoutta ja hymyä pelaamiseen, niin hän nostaa pari pykälää tasoaan, päävalmentaja Jussi Kukkonen kommentoi.
Riihola sai aikanaan mahdollisuutensa PK:n edustuksessa, mutta taso ei riittänyt vakiinnuttamaan paikkaa. Riihola kaipaa vielä lisää tehoja ja huolellisuutta viimeisiin ratkaisuihin.
Eetu Marttila oli viime kaudella pelaaja, joka täytti PAVE:ssa vahvistuksen kriteerit. Marttila oli niitä harvoja pelaajia, jotka tulivat joukkueeseen Iisalmen ulkopuolelta. Hän sitoutui joukkueen toimintaan mainiosti.
– Marttila on älykäs pelaaja, jolla on hyvä potkutekniikka. Hän on ehdottomasti yksi vaihtoehto keskikentälle tasapainottavaan rooliin.
Marttila pystyy pelaamaan myös puolustuksessa. Jeri Saastamoinen on niitä monikäyttöisimpiä pelaajia joukkueessa.
– Saastamoinen on nopea ja hyvä pelaaja kaksinkamppailussa. Myöskään hänen parasta potentiaalia ei ole vielä ulosmitattu. Saastamoinen on monikäyttöinen ja hyvin joukkueeseen sitoutunut pelaaja, Kukkonen arvioi.
Niin Saastamoinen, Marttila ja Riihola olivat avauksen tason pelaajia viime kaudella. Lisäksi PAVE on tehnyt sopimuksen Juuso Jäppisen kanssa. Hän tuli seuraan testijakson kautta. Hänellä on ilmeisesti taustaa niin PAVE:n kuin PK-37:n junioreista. Jäppinen ei ole pelannut sarjapeleissä viime aikoina, vaan hän on pelannut lähinnä höntsäjalkapalloa.
– Jäppisen luontaisesti tapahtuva liike tyhjään tilaan on mukavaa katseltavaa. Hänen pelaamisen ilo näkyy kaikessa tekemisessä. Hän on kehittynyt paljon lyhyessä ajassa pitkän pelitauon jälkeen.
Tämän hetken tiedoilla PAVE voi aloittaa harjoituspelit Iisalmessa jo tammikuun aikana. Kukkosen mukaan pelaajasopimuksia julkaistaan lisää lähiaikoina. Valmennusryhmään ei ole tullut täydennystä.
– Minä ja Atik Ismail kyllä pärjätään, mutta jos löydetään sopiva ja halukas tyyppi Iisalmesta, niin kiinnostuneita ollaan. Kolmannen valmentajan löytäminen ei ole mikään akuuttiongelma.
Kukkonen vahvistaa, että Anssi Lipponen ei ole ollut mukana joukkueen toiminnassa. Innostuuko Lipponen vielä pelaamaan?
– En tiedä, mutta toivotaan niin, Kukkonen vastaa.
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #37 : 08.01.2021 klo 18:54:30

Täytyy myöntää että PAVElla mielenkiintoiset valmentajavalinnat...
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 10.01.2021 klo 15:32:24

Täytyy myöntää että PAVElla mielenkiintoiset valmentajavalinnat...
Siellä on keksitty aikakone uudelleen. :D

No, pelaajathan ne pelit siellä kentällä lopulta ratkovat, joten mielenkiinnolla jään odottamaan niitä sopimusuutisia. Onko lisää uusia tulijoita ja kuinka moni ”vanhoista” vielä jatkaa?
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 10.01.2021 klo 17:04:15

PK-37 ja KiuPa ovat tehneet farmisopimuksen viime kauden tapaan. Seurat tekevät hieman yhteistyötä myös junioripuolella. Kiuruvedeltä on tullut PK-37:n ja KiuPa:n yj-joukkueeseen C 15 -ikäluokassa joitakin pelaajia KiuPasta. Edustusjoukkueiden tasolla on todennäköistä, että PK:ssa vähälle vastuulle jäävät pelaajat pääsevät pelaamaan miesten pelejä. Toki pelaajien siirtyminen myös toiseen suuntaan on mahdollista. Ideaalitilanne olisi, että LaPa-95 tai KiuPa nousisi Neloseen. Kumpikaan ei ollut viime kaudella lähellä nousua. Sinällään Ylä-Savon joukkueiden sarjatasot ovat ihan ansaitut.

PK-37 on edelleen Ylä-Savon jalkapallon lippulaiva, jonne alueen parhaat juniorit ohjautuvat kovalla prosentilla. Joel Lumijärvi on hyvä poikkeus sääntöön, että Pielavedelläkin kasvanut pelaaja voi murtautua PK:n edustukseen. Pielavesi tunnetaan ihan muista urheilulajeista kuin jalkapallosta. Lumijärvi on toki rakentanut polkunsa PK:n junioreiden kautta. On surullinen ja ansaittu tilanne, että Ylä-Savossa ei nähdä näillä näkymin yhtään joukkuetta valtakunnallisissa sarjoissa tulevalla kaudella. Ei ole muistikuvia, milloin ollaan oltu vastaavassa tilanteessa. Pitäisi kaivella lisää tilastoja. Klubi-36:n B-tytöt ovat viime vuosina pitäneet lippua korkealla, kun PK on pelannut Kolmosta.

PK-37:n B-pojat pelaavat alueellisessa Kakkosessa. Viime kaudella joukkue oli lohkonsa heikompien joukossa, vaikka tavoitteet olivat korkealla. Toki sarjapaikan säilyttäminen oli minimitavoite. B-pojat ovat tulevalla kaudella Lasse Vornasen komennossa. Joukkue tekee yhteistyötä SiPSin kanssa. Eli kyseessä on ymmärtääkseni yhdistelmäjoukkue. Ikäluokat ovat pienenneet Ylä-Savossa huolestuttavasti. Syntyvyyslukemat kertovat aika tylyä kieltä tulevaisuudesta. Sivuhuomio Jyväskylästä: Komeettojen A-juniorit pääsevät pelaamaan SM-karsintasarjaa. Komeetat on ehdottomasti organisaatio, jonka kohdalla nuoli osoittaa ylöspäin.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 10.01.2021 klo 17:33:34

Aika odotettua tuo PK:n ja KiuPan yhteistyön jatkuminen. Korona toi omat haasteensa viime kauteen ja mitä nyt on saanut eri lähteistä lukea, niin myös junioripuolella on kato käynyt käytännössä kaikissa lajeissa. Tuo PK:n ja SiPSin yhteistyö taitaa olla aika uusi kuvio. Sikäli ymmärrettävää sekin, sillä myös Siilinjärvellä on ongelmia saada joukkueita kasaan vanhemmissa ikäluokissa. Ymmärtääkseni PK:lla on kuitenkin ihan hyviä B-junnuja, mutta ei niin hyviä, että ne esim. KuPSiin olisivat menossa. Edustusjoukkue on nuori, mutta taas vuoden kokeneempi. Itsellä on semmoinen salainen haave, että Ylä-Savossa olisi joukkueet vähän joka sarjatasolla. Eli kakkosessa PK-37, kolmosessa Pave, nelosessa/vitosessa LaPa/KiuPa. Tällöin seurojen välinen yhteistyö voisi olla vieläkin toimivampaa ja nuorille pojille olisi polku auki aina valtakunnan sarjoihin.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 10.01.2021 klo 21:53:04

Tuolla haavekuvalla yhteistyö olisi totta kai toimivampaa, mutta siihen saa jokainen seura tehdä aika paljon töitä. Eikä siihen riitä kenellekään paikalliset pelaajat. Jalkapallo ei houkuttele tällä alueella merkittävästi rahoittajia taakseen. Koronapelko on näkynyt myös harrastajamäärissä. PK pelaa täysin oikealla sarjatasolla. Kokonaisvaltainen taso ei riittänyt nousukarsinnoissa. Pitkässä sarjassa riittäisi vielä vähemmän. Niin monelle pelaajalle Kolmonen on sopiva sarjataso. Nuorista Visa Kettunen on pelannut KuPSin B-junioreissa, mutta hän ei ole liian hyvä pelaaja Iisalmessa. Kettunen pelasi toki nousujohteisen kauden isossa roolissa, mutta hänellä on vielä paljon töitä edessä. Valmennus pitää viimeistään huolen, että raaka työ ei unohdu ja kehitys jatkuu.

Kilpailu on kovaa, kun siirrytään täysi-ikäisyyden kynnykselle. Ylipäänsä PK:n kasvateista maajoukkueeseen mahtuu enää vain Eetu Rissanen. Hänelläkin on kova työ pitää paikkansa. Huuhkajaturnaukseen pääsee todella iso nippu pelaajia. Myös ensimmäisissä ikäluokkamaajoukkueissa on aika laaja rinki. Viime kesänä Juho Ronkainen oli tuossa Huuhkajaturnauksessa mukana. Elmer Vauhkosen kausi meni pilalle vammojen takia. Hän olisi ollut varmasti listoilla. KuPS-polku on edelleen olemassa parhaille pelaajille.

Monella PK:n pelaajalla on ja on ollut edellytyksiä kehittyä Kakkosen tasolle. Osasta voi tulla ihan hyviäkin Kakkosen pelaajia. Paljon riippuu siitä, mikä on panostus jalkapalloon myös lukion tai amiksen jälkeen. Se on monelle ratkaiseva vaihe elämässä. Kysytään rakkautta lajiin, että jaksaa panostaa jalkapalloon vaativien opintojen tai työelämän ohessa. Väittäisin, että nykynuoret arvostavat myös vapaa-aikaa enemmän. Toinen kysymys on, jääkö pelaaja edes alueelle opiskelemaan tai töihin. Kaupungin kehitys on aika tärkeää. Jos Iisalmesta lähtee palveluita ja työpaikkoja pois, on nuorten pelaajien pitäminen entistä vaikeampaa. Sama koskee myös ulkopuolelta tulevia pelaajia. Iisalmessa pelattaisiin Kakkosessakin käytännössä rakkaudesta lajiin. Ei pelaamisesta saa mainittavaa elantoa.

PK:n ikähaitari oli viime kaudella iso. Edustusjoukkueeseen oli pakkokin nostaa yllättävän iso määrä nuoria suoraan B-poikien Kakkosesta. Ringin leveys oli ihan ok. PK ei ollut missään pelissä pahassa kusessa. Että olisi tarvinnut heittää kentälle epätoivoisia hätäratkaisuja. Iisalmessa on tullut liian monta vähän hyviä aikuispelaajia tuottaneita ikäluokkia. Lisäksi moni vielä hyvässä peli-iässä olevista pelaajista on siirtynyt elämässään muihin haasteisiin. Esimerkkeinä voi mainita Teemu Leskisen, Olli Huttusen, Joonas Väisäsen ja Matias Mähösen. Ideaalitilanteessa joukkueessa pitäisi olla enemmän parhaassa peli-iässä olevia. Kilpailutilanne pitäisi olla kovempi. Sinällään PK:lla oli viime kaudella hyvin myös kokeneita pelaajia. Joukkueessa oli monta keskeistä pelaajaa, jotka olivat nostamassa PK:ta Kakkoseen 2016. Kokeneet pelaajat pohtivat yleensä vain jatkoaan pidempään. Ringin pitää olla nytkin leveä, kun moni nuorista lähtee armeijaan. Lisäksi kesätyöpaikat ratkaisevat paljon.

PK saa ihan hyvät edellytykset pärjätä, jos se saa suunnilleen saman materiaalin kuin viime kaudella. Ei lohkossa ole yhtään ylikylän jengiä. Vertailun vuoksi Lasse Vornasen ekalla Kolmosen päävalmentajakaudella nousun esteenä oli KuPSin pelaajilla vahvistettu KuFu. Nimivahva joukkue teki myös kovaa tulosta. Sen jälkeen ovat nousseet myös vakuuttavat JIPPO ja JJK. Kenenkään PK:n kokeneista pelaajista ei tarvitse lopettaa. He kaikki pysyvät vielä Kolmosen vauhdissa mukana. Nuoret ovat valmiita ottamaan enemmän vastuuta. Moni on siinä iässä, että kehitystä tapahtuu paljon. Päävalmentaja Jani Vidgren tietää, että arjen laatua ja vaatimustasoa pitää nostaa. Esimerkiksi viimeistelytreeneissä pitää vaatia enemmän. Totta kai tällä tasolla joutuu tekemään kompromisseja. Eka kausi oli Vidgrenillekin vielä puhtaasti opetteluvuosi. Ei ollut helppoa, kun koronaperkele söi normaalin preseasonin pois. Hyväksi valmentajaksi kehittyminen on pitkäaikainen prosessi. Valmentajan työssä ei ole oikotietä onneen. Vidgren näytti, että hän oli jatkosopimuksen arvoinen. Mielelläni annan tälläiselle valmentajalle aikaa näyttää, kun kauden lopputulos kääntyi alkuvaikeuksien jälkeen hyväksi. Valmentajalla on myös selkeää halua kehittyä, ei mukavoitua. PK:n leirissä toivotaan, että kausi pystytään nyt vetämään normaalimmin läpi. Erityisesti nuorille olisi hyvin tärkeää saada enemmän pelejä.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 10.01.2021 klo 22:25:50

Täsmälleen samoilla linjoilla Tekunhon kanssa. En vain välttämättä osaa viestiä yhtä selväsanaisesti kuin hän. :D
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 12.01.2021 klo 21:29:22

PK-37:n sopimustilanne 12.1.2021:

Maalivahdit:
Ville Kosonen
Rainer Vasara

Kenttäpelaajat:
Tuomas Halonen
Mikki Huttunen
Tuomas Häkkinen
Sisu Ikonen
Saku Kauhanen
Visa Kettunen
Konsta Kääriäinen
Rikhard Lappalainen
Joonas Lukkarinen
Joel Lumijärvi
Tomi Niskanen
Topi Nissinen
Joni Norring
Niklas Sahlström
Eetu Tenhunen
Leevi Toppinen
Jesse Åhman

Viime kauden pelaajista tuolla listalla eivät ole ainakaan vielä Samu Vidgren, Juuso Heinonen, Vili Toppinen, Matias Rissanen, Antti Lappalainen ja Panu Leppä. Nämä tulivat paljon pelanneista mieleen. Sopimustilanne on tähän ajankohtaan ihan ok. On ollut huonompiakin aikoja. Vahvistuksia joukkue toki tarvitsee usealle pelipaikalle, erityisesti topparin tontille. Keskikentän keskusta on todella kova, kun viime kauden kapteeni Jesse Åhmankin pääsee parhaaseen vireeseen vamman jälkeen. Visa Kettunen ja Joni Norring ovat myös sarjan parhaimmistoa pelipaikoillaan. Tuomas Halonen on totta kai se tärkein kiinnitys. Halonen oli PK:n 2010-luvun merkittävimpiä pelaajia. Halonen on edelleen hyökkäyspelin sielu. Uran maalimäärissä kukaan joukkueesta ei ole lähelläkään "Tumen" lukemia. Nyt Halonen nähdään myös virallisesti valmennustiimissä. Moni nuorista pelaajista on tällä hetkellä armeijassa, joten ringissä pitää olla leveyttä. Täydennystä joukkueeseen on ollut omista junioreista, Konsta Kääriäinen siirtyi PAVE:sta takaisin kasvattajaseuraansa.

Iisalmen Sanomien juttu aiheesta (tilaajille): https://bit.ly/35BtX29
« Viimeksi muokattu: 12.01.2021 klo 21:31:27 kirjoittanut tekunho »
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 12.01.2021 klo 21:38:39

Ihan hyvä nuori porukka on PK:lla jo nyt jalkeilla. Pari kaveria siitä vielä puuttuu. Toppisen Vili, Heinosen Juuso ja Lappalaisen Antti tulisivat tarpeeseen tuolla puolustuksessa. Keskikentän keskustaan on kyllä hyvää laatua tarjolla, mutta toppareista on vähän pulaa. Mitenköhän Åhmannin Jesse toimisi topparina? Kokoa ja näköä ainakin riittäisi ja siitä pituudesta olisi hyötyä keskityspalloissa, joka oli yksi heikko lenkki viime kaudella.

Tässä muuten sunnuntain lehdessä ollut juttu Lappalaisen Antista. Opiskelee näköjään liikunnanopettajaksi Jyväskylässä ja pelailee Riemussa futsalia.
https://www.iisalmensanomat.fi/urheilu/3217064

Edit. Valmennuksesta on näköjään Ruotsalainen jäänyt sivuun... Minkäköhän takia?
« Viimeksi muokattu: 12.01.2021 klo 21:42:08 kirjoittanut Puupiä »
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 13.01.2021 klo 16:53:18

Myan Doot on tehnyt sopimuksen AC Barcan kanssa. 23-vuotias Doot pelasi viime kaudella Kakkosta KuFun riveissä. Doot teki pari maalia yhdessätoista ottelussa. Doot pelasi sitä edellisen kauden myös Kakkosta Pallo-Kerhon riveissä. Silloin hän teki viisi maalia. Doot ei ole tehnyt suurta vaikutusta Kakkosen peleissä, mutta Kolmosessa voi olla kovakin vahvistus. Pelaajasta voi käyttää ainakin adjektiiveja nopea ja tekninen.

AC Barcan treeniringissä on näköjään myös Sharp Räsänen, joka pelasi viime kauden Ykköstä AC Kajaanissa. Räsäsellä on taustaa myös nuorten maajoukkueista. 21-vuotiaasta Räsäsestä maalailtiin aika kovaa lupausta aikanaan. Näyttää siellä olevan myös Veeti Lehtimäkikin. AC Barca oli voittanut harjoituspelin KuPSin A-junioreita vastaan 2-1. Kaksi edellistä kautta ACB:n riveissä pelanneet Eliel Seppänen ja Samu Koistinen siirtyvät ACB:n riveistä KuPSin A-junioreihin. Joonas Partanen oli torjunut AC Barcan maalilla.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 13.01.2021 klo 17:48:11

FC Blackbird on leventänyt rinkiään. Edustusjoukkue on tehnyt sopimukset neljän oman junioripelaajan kanssa. Sopimuksen ovat tehneet Kristian Maunula, Miko Maunula, Andi Pllana sekä Lassi Saarikoski. Joulukuussahan FC Blackbird kertoi, että siinä vaiheessa oli jo 21 sopimuspelaajaa kiinnitettynä.
Tepirules

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #47 : 15.01.2021 klo 20:36:37

Sharp Räsäsellähän on Veikkausliigastakin kahden ottelun verran kokemusta ja viime kausi tosiaan Ykkösessä. Voi olla tämän lohkon paras pelaaja.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 15.01.2021 klo 22:13:36

PK-37:n päävalmentajan Jani Vidgrenin haastattelua:

PK-37:n päävalmentajan Jani Vidgrenin mielestä PK-37:n kannattaa panostaa tässä tilanteessa omavaraisuuteen. Korona on vaikeuttanut seurojen taloudellista tilannetta. Omavaraisuus voi olla pitkällä ajalla etu, jos hyvät omat kasvatit jäävät Iisalmeen. Kolmoseen ei ole järkeä hankkia kovin montaa vahvistusta esimerkiksi Kuopiosta. Vidgren puhui viime kaudella KuPSin A-junioreiden tai KuFu-taustaisten pelaajien houkuttelemisesta. Ainakaan toistaiseksi siltä suunnalta ei ole tullut pelaajia.
– Vahvistukset seuran ulkopuolelta eivät ole poissuljettuja. Se riippuu pelaajien ehdoistakin. On todennäköisempää, että vahvistusta tulisi Kuopiosta kuin Kajaanista. Kajaanin suunnaltakin on toki oltu yhteydessä, Vidgren kertoo.
– Joka tapauksessa panostamme vahvasti omaan juniorituotantoon, kun pelaamme Kolmosessa. Se on oikea tie. Kakkosen joukkuetta rakentaessa tarvitsisimme puolestaan selkeitä vahvistuksia muualta.
Vidgrenin mukaan Ylä-Savossa pitäisi olla seura Kakkosessa, mutta se paikka pitää ansaita urheilullisesti ja taloudellisesti. Kakkonen olisi sopivan hyvä tavoite ja sopiva kehityspaikka alueen junioreille.

Vidgrenin mukaan joukkueeseen tarvitaan ainakin vielä kuusi pelaajaa, mielellään toki enemmänkin. Tällä hetkellä sopimuspelaajia on 19.
– Monelle pelipaikalle tarvitaan vielä vahvistuksia. Tällä hetkellä meillä ei ole oikein vielä luontaisia kovan tason toppareita. Mikki Huttunen täyttää kriteerit, mutta voisin kokeilla häntä myös keskikentän keskustassa. Totta kai tarvitsemme esimerkiksi vielä hyvän keskushyökkääjänkin.
Topparitilanne voi nytkähtää parempaan suuntaan, jos kokenut Juuso Heinonen jatkaa. Heinonen on ollut mukana treeneissä. Puolustajina pelaavien Antti Lappalaisen ja Vili Toppisen jatkot eivät ole poissuljettuja, vaikka he opiskelevat muualla.
– Laitapakkina viime kaudella pelannut Panu Leppä voi olla mahdollinen, mutta hänen päätös tulee myöhemmin. Haluaisin hänen jatkavan. Keskushyökkääjä Samu Vidgren on ollut treeneissä mukana.
Voi sanoa, että kukaan viime kauden ykkösavauksen jätkistä ei ole vielä poissa kuvioista. PK:n maalivahtilanne on lähtökohtaisesti jopa sarjan paras, jos Matias Rissanenkin jatkaa. Kovin kilpailutilanne on keskikentän keskustaan. Ringin pitää olla leveä, koska poissaoloja tulee väkisin. Esimerkiksi neljä pelaajaa on armeijassa. Realiteetti on, että joukkueelle tulee kauden aikana myös loukkaantumisia ja pelikieltojakin.
Viime kaudella Vidgren ei saanut käyttöön parasta mahdollista kokoonpanoa, kun esimerkiksi Jesse Åhman ja Samu Vidgren olivat pitkään sivussa. Sen vuoksi valmennus joutui tekemään kompromisseja, eivätkä kaikki pelanneet parhailla pelipaikoillaan koko ajan.

PK on tällä hetkellä erittäin omavarainen. Joni Norring taitaa olla ainut, jolla ei ole taustaa seuran juniorikoulusta. Hänkin on selkeä vahvistus, jonka jokainen sarjan joukkue ottaisi mielellään isoon rooliin.
Vidgrenin mukaan PK haluaa tulevalla kaudella puolustaa enemmän eteenpäin ja aggressiivisesti. PK haluaa päästä kääntämään peliä ylempää pallonriistoilla. PK haluaa olla luonnollisesti se joukkue, joka kontrolloi pelitapahtumia.
– Prässipelaamisemme ei ollut viime kaudella toivottua. Meidän oli tarkoitus kehittää prässipeliä aggressiivisemmaksi jo viime kaudella, mutta koronatilanne keskeytti harjoitukset. Jouduimme tinkimään siinä taktisesti.
Oman rangaistusalueen puolustaminen tuotti PK:lle ongelmia. Tässä näkyvät pelaajatyypit ja harjoittelukin. PK:n alakerrassa ei ollut esimerkiksi ylivoimaista pääpelin osaajaa. Vidgren odottaa, että koko joukkue olisi vahvempi ja häijympi kaksinkamppailuissa.
– Puolustaminen on koko joukkueen vastuulla. Puolustuspelin pitää kehittyä selkeästi viime kaudesta. Totta kai vieraspelien saldo on selkeä kehityskohde. Tämä vieraspelien ongelma meillä on ollut viime vuosina. Emme vain päässeet vieraspeleissä omalle tasollemme. Peli ailahteli liikaa.
Vidgren aikoo mahdollisesti kouluttautua valmentajana lisää vuoden aikana.
– Aikani on rajallinen, mutta kouluttautumiseen on selkeä halu. Korona-aika voi toki vaikeuttaa koulutusmahdollisuuksia. Joka tapauksessa haluan olla parempi valmentaja. Jos ei kehittyisi, niin olisi sama pelata kesät golfia. Minulla on valmentajana vielä paljon opittavaa.
Vidgren sanoo, että ensimmäinen päävalmentajakausi ei ollut ainakaan epäonnistunut. Kouluarvosana ylittää ainakin seiskan.
– Ei moni ainakaan ennen kautta sanonut, että olisimme ennakkosuosikkeja. Siihen nähden meni hyvin. Kraft-tappiosta jäi paska maku. Siitä pettymyksestä on päästy yli. OTP-peli oli meiltä vastustajan taso huomioiden kauden paras.
Ennen kautta oli kysymysmerkkejä. Miten kokematon valmennustiimi pärjää, kun preseason jäi lyhyeksi koronan vuoksi? Miten nuoret pelaajat pystyvät kantamaan vastuuta? Miten paljon muuttunut pelaajisto hitsautuu joukkueeksi? Mikä on Kolmosen kärkijoukkueiden taso?

PK treenaa tällä hetkellä neljä kertaa viikossa joukkueena. Lisäksi pelaajat tekevät omalla ajalla fysiikkatreeniä tai muita omatoimisia harjoituksia. Treeni- ja pelaajamäärät huomioiden PK on sarjan kärkeä.
– On seurassa ollut vaikeampiakin aikoja. Ringin leveys on ollut ihan ok. Rinki voisi olla leveämpi, mutta Kolmosessa asia on hyväksyttävä, kun pelaajilla on työt ja opiskelut hoidettavana. Haluamme, että treenimäärä on sama kuin Kakkosessa. Pyrkimys on, että pääsemme myös sinne vaadittavaan laatuun.
Vidgren on tyytyväinen, että Iisalmessa on jalkapallohalli. Kaikilla sarjan joukkueilla ei ole yhtä hyvää treenipaikkaa.
– Iisalmen jalkapallohalli on hyvä paikka treenaamiseen, mutta aivan liian pieni treenipeleihin. Voi olla, että emme pelaa yhtään treenipeliä siellä. Helmikuussa pelaamme näillä näkymin treenipelit Kuopiossa, Kajaanissa ja Kokkolassa.
Vidgren tietää, että PK saa kilpailuetua joihinkin seuroihin, kun Iisalmessa ei ole ollut koronarajoituksia, jotka estäisivät joukkueena harjoittelun.
PK kartoittaa vielä selkeää kakkosvalmentajaa Vidgrenin avuksi. Juho Ruotsalainen halutaan saada mukaan valmennustiimiin.
– Ruotsalaisella on aika kiireistä, joten hän ei ole ainakaan yhtä aktiivisesti mukana kuin viime kaudella. Ruotsalaisella on kova osaaminen fysiikkavalmennukseen. Pystymme hyödyntämään hänen laatimiaan treeniohjelmia.
Tuomas Halonen on nyt virallisesti valmennustiimin jäsen.
– Halosen rooli ei ole sinällään hirveästi muuttunut. Hän on vetänyt aiemminkin hyökkäyspään harjoituksia, joissa käydään läpi muun muassa maalintekoa ja hyökkääjien liikkeitä. Totta kai juttelemme paljon Halosen kanssa ja hän kertoo omia näkemyksiään kokonaisuudesta.
Viimeistely on oikeastaan osa-alue, johon valmentajat eivät ole koskaan tyytyväisiä. Maalipaikat huomioiden PK:n olisi pitänyt saada lisää tehtyjä maaleja.
– Viimeistelyssä meillä jäi parannettavaa, myös Halosella. Maalinteko on jalkapallossa vaikeinta. Keskitymme siihen, että tulisi paljon toistoja oikeista maalintekotilanteista ja käydään läpi liikkeitä, joilla pääsee laukomaan paremmasta paikasta.
Vidgrenin mukaan 32-vuotias Halonen on mainio esimerkki nuoremmille pelaajille. Halonen tekee paljon treeniä myös omalla ajalla. Fyysinen kunto on joukkueen parhaimmistoa.
– Halonen on tärkeimpiä pelaajia. Hänen jalat ovat olleet hyvässä kunnossa.

Vidgren arvioi, että monella joukkueen pelaajalla on halutessaan mahdollisuudet ainakin Kakkosen tasolle. Kehittyminen on paljon pelaajista itsestään kiinni. Vidgren on iloinen, että Visa Kettunen jäi vielä Iisalmeen.
– Kettunen voisi pelata ihan hyvin jo KuPSin junioreissa SM-karsintoja. Toisaalta pitää muistaa, että hänellä on vielä paljon kehitettävää. Viime kaudella tuli ailahtelujakin. En halua kasata turhia paineita, mutta hänellä on edellytykset olla sarjan parhaimmistoa tulevalla kaudella.
PK selvisi viime kaudesta kolmella pelikiellolla. Vidgrenin tilastoihin kertyi vain kolme varoitusta. Vidgren tietää, että tuomareiden tuomioita voi harvoin muuttaa. Niin valmentajat, pelaajat kuin tuomarit tekevät virheitä.
– Minun pitää keskittyä tulevalla kaudella enemmän olennaiseen.
Vidgren kävi välillä turhaan kovilla kierroksilla, mutta selkeisiin virheisiin ja epäkohtiin kannattaa puuttua.
– Kraft-pelissä keskusteluni tuomarin kanssa saattoi muuttaa tuomiota. Siinä pelissä oli aihettakin kritisoida tuomioita. Komeetat-pelistä teimme raportin tuomarista, joka kutsui ala-arvoisilla nimityksillä pelaajiamme. Siitä ei tullut tietääkseni hänelle kunnon sanktiota, Vidgren hämmästelee.
parkthebus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #49 : 17.01.2021 klo 17:30:33

Tuolla haavekuvalla yhteistyö olisi totta kai toimivampaa, mutta siihen saa jokainen seura tehdä aika paljon töitä. Eikä siihen riitä kenellekään paikalliset pelaajat. Jalkapallo ei houkuttele tällä alueella merkittävästi rahoittajia taakseen.
Tämä boldattu on itseäni aina mietityttänyt. Miksi? Aika toki on ajanut ohi "tehdasjoukkueista", ja esimerkiksi MyPa:n ja Haka:n loiston päivät ovat takana, vaikka jälkimmäinen jälleen liigan häntäpäässä pyristeleekin. Näihin yhden tehtaan joukkueisiin verrattuna yläsavosta löytyy kuitenkin reilusti vienti-ihmeitä: Olvi, Ponsse, Genelec ja Normet nyt ainakin, ja näistä kolmen ensimmäisen nimi komeileekin PK:n sivuilla sponsoreiden listalla. Silti taloudelliset realiteetit ovat sellaiset, että edes Kakkosessa pelaamiseen ei ole rahkeita. Te Iisalmelaiset varmaan tiedätte paremmin, mutta meneekö noiden paikallisten yritysten sponsorimarkat sitten IPK:lle vai minne, jättäen PK:lle vain saludot? Olvi nyt tunnetusti sponsoroi suunnilleen joka toista suomalaista jääkiekkojengiä, mutta senkin jälkeen? Valkeakoski on Iisalmen kokoinen kaupunki, ja ilman entistä tehtaan talousdopingiakin se roikkuu liigassa mukana. Ykkösen paikkakunnista ainakin Pietarsaari ja Tammisaari ovat Iisalmea pienempiä ja Kakkonen on väärällään keskikokoisten kaupunkien kakkosjoukkueita. Näistä joukkueista monilla toki maantieteellisestä sijainnista johtuen varmasti riittää paremmin saludopalkoilla pelaavia isompien seurojen hylkiöitä tarjolle, mutta sponsorit ovat suuruusluokaltaan paikallisia Halpahalleja ja konepajoja. Eikö näissä yläsavon suuryrityksissä sitten yksinkertaisesti vaan istu yhtään jalkapallohenkisiä ihmisiä sponsorikassan päällä?

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 25
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa