FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.02.2021 klo 20:24:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org


Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 6
 
Kirjoittaja Aihe: Itäisen alueen Kolmonen AC 2021  (Luettu 32618 kertaa)
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #75 : 05.02.2021 klo 12:53:46

Ehkä hieman kärjistetty...ihan joka lehteä ei tosiaankaan tule luettua, vaan kirjastolla tulee selailtua vanhat lehdet. Kuitenkin urheilusta yleisesti vain noin sivun verran juttua ja pääpaino on lätkässä. Kirjoituksia pelaajista, jotka käyvät vuoden vettan pyörähtämässä Iisalmessa ja sitten vaihtavat maisemaa.Mieluummin lukisin omista lätkätoivoista, mutta kun niitä ei taida olla. Jalkapallosta tosiaan välillä ihan hyviä ja perusteellisia juttuja. Pääpaino PK:ssa vaikka samalla tasolla pelaa PAVEkin. Ihan tasapuolista kirjoittelu ei ole. Toisaalta PAVElla ei ole junnujakaan, mutta ottelujuttujen koossahan sen ei pitäisi näkyä, kun sama sarjataso. Mutta ei tosiaan pelkkää negaa, vaan välillä hyviä juttuja ja toivoisi vain useammin.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 06.02.2021 klo 06:01:19

Ehkä hieman kärjistetty...ihan joka lehteä ei tosiaankaan tule luettua, vaan kirjastolla tulee selailtua vanhat lehdet. Kuitenkin urheilusta yleisesti vain noin sivun verran juttua ja pääpaino on lätkässä. Kirjoituksia pelaajista, jotka käyvät vuoden vettan pyörähtämässä Iisalmessa ja sitten vaihtavat maisemaa.Mieluummin lukisin omista lätkätoivoista, mutta kun niitä ei taida olla. Jalkapallosta tosiaan välillä ihan hyviä ja perusteellisia juttuja. Pääpaino PK:ssa vaikka samalla tasolla pelaa PAVEkin. Ihan tasapuolista kirjoittelu ei ole. Toisaalta PAVElla ei ole junnujakaan, mutta ottelujuttujen koossahan sen ei pitäisi näkyä, kun sama sarjataso. Mutta ei tosiaan pelkkää negaa, vaan välillä hyviä juttuja ja toivoisi vain useammin.

Nyt oli konkreettisempi viesti. Tähän voin vain kommentoida yleisellä tasolla, että kilpaurheilussa parhaat pelaavat. Tämä asia korostuu, mitä korkeampi on taso. Jos ei ole tarpeeksi omia kovia pelaajia, niin pitää hommata pelaajia muualta. Aika moni seura haluaa varmasti että edustuksessa on enemmän omia kasvatteja. Aika moni seura tiedostaa juniorituotannon ongelmakohdat. Kaikkiin ei ole vain helppoja ratkaisuja. Oman kasvatin pitää ansaita pelipaikka niin kuin muidenkin. Tason pitää olla riittävän hyvä treeneissä ja peleissä. Tämän pitäisi olla selvä juttu kaikille. Pitäisi päästä eroon myös katteettomasta puheesta, jonka mukaan otteluissa tai treeneissä ei ole paineita. Jokaisessa treenissä ja harjoituspelissä pitää olla painetta, kun annetaan valmennukselle näyttöjä. Kunnon kilpailutilanne kehittää. Tämänkin pitäisi olla selvä juttu kilpaurheilussa. Totta kai suurimmilla seuroilla on enemmän painetta kuin isoilla altavastaajilla. Ikinä ei voida puhua paineettomasta joukkueesta. Jokaisella joukkueella on tavoitteet.
« Viimeksi muokattu: 06.02.2021 klo 14:19:33 kirjoittanut tekunho »
Aktiivimalli

Poissa Poissa


Vastaus #77 : 07.02.2021 klo 13:55:30

Lisää sopimuksia Jyväskylän Komeetoille:

Juho Honkonen kuuluu myös Äänekoskelta Komeettoihin siirtyneisiin pelaajiin, tehden tosin pienen lenkin paikallisvastustaja JPS:n kautta. Fyysinen hyökkääjä iski viime kesänä pari komeaa maalia, mutta maalinälkää jäi reilusti ensi kesällekin.

Joonas Peltonen siirtyi viime kaudeksi Komeettoihin JJK:sta ja vakiinnutti heti paikkansa A-junioreiden kokoonpanossa ja iski maalin myös Kolmosessa. Joonakselta löytyy omien sanojensa mukaan kaksi parempaa jalkaa.

Joona Romar pelasi vahvan kauden Komeettojen oikealla laidalla, vain avausmaali jäi vielä odottamaan itseään. Joona on todella vaarallinen tempokuljettaja, jonka fyysisyyden kanssa vastustajat olivat vaikeuksissa pitkin kesää.

Lauri Seilonen on taitava keskikenttä pelaaja, joka pelaa rohkeaa peliä, pystyy pitämään pallon omalla joukkueella ja tekee peleissä useita riistoja. Hän toimi myös edustuksen kapteenistossa viime kaudella. Laurin rohkeudesta kertoo myös se, että hän on täysin julkisesti Arsenal-kannattaja. Tällä hetkellä Lauri suorittaa asepalvelustaan Tikkakoskella.

Morad Chadid on joukkueen kokenein pelaaja ja tuo hyökkäyspäähän ainutlaatuista yllätyksellisyyttä. Ovelana hyökkääjänä pystyy luomaan tilanteita myös muille.

Nyt on julkaistu 25 kpl sopimuspelaajia ja lisää on tulossa.
Huomiona myös että julkaistuista pelaajista peräti 20 kpl on tällä vuosituhannella syntyneitä.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 10.02.2021 klo 10:46:00

AC Barca on tehnyt jatkosopimukset Joonas Ojantien ja Joonas Partasen kanssa. Molemmat ovat joukkueen ehdottomia avainpelaajia. Ojantie oli viime kaudella jengin arvokkain pelaaja, vaikka hän ei päässytkään joka peliin vaativan työn myötä. Sama hyväksytty haaste on tälläkin kaudella. Partanen on tähän Kolmosen lohkoon laadukas veskari. Partanen pystyy varmasti parantamaan viime kaudesta. Nämä jatkosopimukset olivat hyvin odotettuja. Molempien pelaajien kuviot olivat hyvin esillä jo aiemmin täällä. Nyt saatiin lopulliset vahvistukset. AC Barcan leiristä kerrottiin, että harjoituspelit jatkuvat jo tulevana lauantaina Mikkelissä, kun ACB kohtaa sarjaporrasta ylempänä pelaavan MiPK:n.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #79 : 10.02.2021 klo 15:43:25

Veijo Vainikka: "Tarkoitus on julkaista alustavat Kolmosen ohjelmat molempiin lohkoihin jo tämän viikon perjantaina."
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #80 : 11.02.2021 klo 17:35:14

PAVE teki erittäin tärkeän jatkosopimuksen, kun henkinen ja pelillinen johtohahmo Antti Kauppinen jatkaa. Myös kokenut Jari Leinonen teki jatkosopimuksen. Jututin hieman Antti Kauppista PAVE:n muutoksista erittäin vaikean viime kauden jälkeen. Iisalmen Sanomien juttu on tilaajille: https://bit.ly/3aQIkBo
Socrates14

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 11.02.2021 klo 19:45:37

Kauppinen viitosesta asti Veikoissa.Kova pääpalloissa jos en väärin muista.
karvatassu85

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat, Lazio, Werder Bremen


Vastaus #82 : 11.02.2021 klo 20:30:02

Kauppinen viitosesta asti Veikoissa.Kova pääpalloissa jos en väärin muista.

Muistat oikein. Ylivoimainen toppari ilmassa, mutta riittääkö vauhti?
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #83 : 12.02.2021 klo 06:54:15

Antti Kauppinen on kova tekijä PAVE:n riveissä. Konsta Kääriäinen palkittiin viime kaudella joukkueen parhaana pelaajana. Pelillisesti ja pallolliset taidot huomioiden tämä oli ihan perusteltu valinta. Kääriäisellä on toki myös potentiaalia vielä aidosti kehittyä. Kauppinen on kuitenkin mielestäni tärkein pelaaja, kun huomioidaan henkinen johtajuus. Kauppisen kausi oli rikkonainen, monta peliä jäi välistä. Kauppisen poissaolo näkyi pelillisesti ja henkisesti paljon.

Kauppinen oli parhaimmillaan Kakkosessakin ihan hyvä toppari omilla vahvuuksillaan. Kauppinen on iso kiinnitys PAVE:lle, mutta ei hän ole sarjan parhaita toppareita. Kauppinen saa toki näpäyttää tässä asiassa tulevalla kaudella. Viime kausikin näytti, että nopeuden puute on selkeä Kauppisen rajoite. Tätä pitää paikata sijoittumisella ja joukkuetaktiikalla. Myös pallollisen pelin monipuolisuus on ollut haaste. Lyhyellä avaaminen ja pallokosketusten laatu olivat haasteita myös Kakkosen peleissä. Näitä asioita ei ole vain harjoiteltu tarpeeksi nuorempana. Kauppinen on kärjistetysti enemmän pidemmän pallon pelaaja. Tässä voi odotella, että Iisalmessa nähtäisiin oikeasti hyvä johtava pallollinen toppari, joka kestää vertailun Kakkosen peleissä. Kuopiosta saapunut Joonas Ojantie taitaa olla viimeisin nämä kriteerit täyttävä toppari, vaikka hänen kautensakin oli vaikea vammojenkin takia. Olihan siihen muitakin syitä. Ojantie näytti siitä huolimatta vahvuutensa.

Kauppinen on mainio toppari, kun joukkue puolustaa syvällä. Kauppinen on vahva pääpelissä ja myös katkomaan. Lentopallotaustankin myötä Kauppinen on pääpalloissa välillä ihan omissa korkeuksissaan. Hän ei ole ollut erikoistilanteissa vain hyvä viimeistelijä. Hän voittaa monia pääpalloja, mutta tehoja pitäisi tulla lisää. Kauppinen on vakuutellut, että hänellä ei ole nyt merkittäviä vammoja, jotka rajoittaisivat pelaamista. Kunto on parempi kuin viime kaudella. Viestit PAVE:n leiristä kertovat, että viime kauden virheistä on opittu. Joukkueen kuntopohja oli lopulta riittämätön, vaikka koronatilanne teki hommat vaikeammaksi. Myös rinki on nyt laajempi. PAVE:lla oli ihan liikaa rikkinäisiä treenejä. Joukkue pelaa enemmän harjoituspelejä, jos vain koronatilanne antaa myöden. PAVE ei ole ollut riittävän valmis pelillisesti, kun kausi alkaa. Treeneissä pitäisi olla nyt kovempi vaatimustaso. Ilmassa on lupaavia merkkejä, mutta tosipelit kertovat vasta totuuden. Eihän se helppoa ole PAVE:n resursseilla rakentaa kilpailukykyistä joukkuetta Kolmoseen. Sopimuksia on vielä paljon julkistamatta. Vasta myöhemmin voi antaa paremman arvion joukkueen tasosta paperillakin.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #84 : 12.02.2021 klo 07:18:45

Kauppinen on kyllä minusta yksi sarjan parhaita toppareita. Ei paras, mutta sieltä parhaasta päästä. Heikkouksia on, mutta niin on muillakin. Semmoiset topparit, joilla kaikki osa-alueet ovat kunnossa, pelaavat ihan jotain muita sarjoja kuin kolmosta. Liigassakin pelannut Ojantie voi olla sarjan paras toppari, mutta ei hänkään ole enää parhaimmillaan. Ikä ja harjoittelun vähäisyys näkyvät hänenkin tekemisessä.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #85 : 12.02.2021 klo 07:55:35

Ei ollut Kauppinen viime kaudella sarjan parhaita toppareita. Toki riippuu, kuinka laajaksi tuon eliitin määrittelee. Minä ainakin arvioin sen suppeammin kuin Puupiä. PAVE pelasi niin heikon kauden, että aika vaikea siinä on yksilöiden loistaa. Kauppinen on kyllä ollut aika itsekriittinen myös omaa osaamistaan kohtaan. Hän tietää hyvin, että hänen pitää nostaa viime kaudesta tasoaan huomattavasti. Kauniisti sanottuna PAVE:n leiristä ei pitäisi löytyä henkilöitä, jotka olisivat pelilliseen antiin tai arjen laatuunkaan kovin tyytyväisiä. Kauppinen oli myös monesta pelistä sivussa.

Kyllähän Kauppinen pystyy olemaan kova pelaaja vielä noillakin kilometreillä ja puutteilla Kolmosessa, jos vain pysyy terveenä. Voi sanoa yleisellä tasolla, että siviilielämä on monelle aika suuri haaste tällä tasolla. Ojantielläkin on omat heikkoutensa. Hän on nykyisillä siviielämän panostuksilla kaukana parhaasta tasostaan. Ei pysty treenaamaan ja pelaamaan niin paljon kuin haluaisi. Omassa joukkueessa hän oli paras pelaaja pelaajienkin mielestä. Eihän nämä Ojantien tai Kauppisen puutteet näy niin selkeästi Kolmosessa. Kakkosessa pelaajia tulee arvioida jo paljon kriittisemmin. Kauppista arvioin ihan tarkoituksella kriittisemmin, kun on kokenut ja johtava toppari, joka on pelannut myös Kakkosta ihan hyvällä tasolla. Aika paljon tuosta kritiikistä tuli nimenomaan Kakkosen otteet huomioiden. Eihän tässä sarjassa ollut viime kaudella topparia, jonka ylivoima veisi mielenkiinnon kokonaisvaltaisuus huomioiden. Sellainen olisi siirtynyt jo selkeästi isompiin ympyröihin. Kauppinen olisi voinut tehdä vielä kovemman uran futaajana erilaisilla lajipainotuksillakin.
Socrates14

Poissa Poissa


Vastaus #86 : 12.02.2021 klo 11:01:18

Jokunen vuosi takaperin olin haukiniemellä katsomassa, kun veikkoja vastassa oli Rautavaara.
Kauppisen ja Rautun ysin olikohan Pekka Voutilainen välinen vääntö oli kuin von Wrightin maalaus taistelevat metsot, kun kaksikko kolisutteli sarviaan.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #87 : 12.02.2021 klo 11:28:31

Viime kauden perusteella on aika hankala kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tehdä kun näki vain puolet joukkueista yksinkertaisen sarjan takia. Ja tottakai joku mieltää ne ”parhaat” laveammin kuin joku toinen. Itse arvotan Kauppisen taistelemaan top5 toppareiden tittelistä. Mielenkiinnolla odottaa jo tulevaa kautta. Jospa sitä vähän normaalimpi kausi tulisi.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 12.02.2021 klo 11:48:54

Aika vaikea Kauppista on kovin korkealle nostaa, kun joukkue kynti niin syvällä. Vasta ihan loppukausi pelasti PAVE:n jumbosijalta. Sekin tuli mahdollisimman niukalla tavalla. Ei ollut kollektiivi tukemassa menestystä. Mutta on siinä ainakin pieni vastuu myös puolustuksen johtajallakin. Oli poikkeuksellinen ja rikkonainen kausi kaikin puolin. Viime kauden arvion Kauppisen otteista pystyy kyllä tekemään. Eikä se himmennä Kauppisen komeaa uraa Iisalmen mittakaavassa. Hyviä kausia on takana. Viime kaudesta pitää parantaa myös fyysisen kunnon puolesta. Tämä koskee kaikkia PAVE:n pelaajia. Tuohon kärkiviisikon topparin statukseen Kauppisen kannattaa pyrkiä. Paras taso riittää sinne. Onhan se paljon PAVE:n joukkuepelistä ja valmennuksen avusta myös kiinni. Aika monella joukkueen pelaajalla on nyt näytönpaikka. Tästä PAVE:n kaudesta tulee parempi ja valoisampi, jos teot ovat linjassa ennakkopuheiden kanssa.
Aktiivimalli

Poissa Poissa


Vastaus #89 : 12.02.2021 klo 16:23:55

Lisää Komeettasopimuksia on julkaistu seuraavasti:

Maalivahti Lauri Mikkonen on JJK:n kasvatti, mutta pelannut jo useamman vuoden Komeetoissa. Laurilta löytyy työkalupakista näyttävää jalalla pelaamista, joka saa yleisön kohahtamaan ja viime kesänä Lauri torjui muunmuassa ison voiton PK-37 vastaan Comets' Parkilla.

Eero Säynäjäkangas on Komeettojen kasvatti, joka vietti viime kauden JJK:n B-junioreissa ja palaa täten kasvattajaseuraansa. Eero on taitava ja vikkeläjalkainen kaveri tulee varmasti pitämään vastustajat kesällä kiireisinä.

Juuso Kinnunen nousee mukaan omista B-junioreista, jossa hän toimi viime kaudella kapteenina. Juusolta löytyy nuoreksi pelaajaksi hyvät fyysiset valmiudet ja hän antaa kaikkensa joka kerta pelille.

Myös Joonatan Järviniemi tulee mukaan seuran omista B-junioreista ja tuleekin tarjoilemaan kesällä hyökkääjille herkkua keskityksillään.

Siinä 4 sopimusta lisää, yhteensä näitä on nyt 29 kpl.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 12.02.2021 klo 16:32:33

Antti Kauppinen totesi hyvin, että PK:ssa ja PAVE:ssa on harjoiteltu vain vähän erikoistilanteita hänen aikanaan. Erikoistilanteiden rooli on kuitenkin iso. Niistä saisi kilpailuetuakin. Varsinkin altavastaajalle ne ovat hyviä mahdollisuuksia, jos maalipaikat ovat muuten kortilla. Totta kai alasarjaseurojen resurssit ja aika ovat rajoitettuja. Treeneissä on olennaisia asioita, joita on pakko harjoitella.

Alustava otteluohjelma löytyy muuten Palloliiton tulospalvelusta. Korostan, että tämä on vasta alustava versio.: https://www.palloliitto.fi/splita/miesten-kolmonen/ottelut
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #91 : 12.02.2021 klo 18:37:31

Kajaanin Hakan ja PK-37:n välinen harjoituspeli Kajaanista tulee näköjään myös suorana lähetyksenä lauantaina kello 15.00 alkaen. https://bit.ly/3jH9uyL
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #92 : 13.02.2021 klo 18:45:22

Sharp Räsänen Barcaan?
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #93 : 13.02.2021 klo 21:04:45

PK-37 hävisi Kajaanin Hakan vieraana harjoituspelin 2-1. Iisalmelaisjoukkueen viimeistelyssä oli ongelmia. Mikä ei ole uusi asia. Hyvä, että PK pääsi pelaamaan ja vielä täysimittaiselle kentälle. Myös vastustaja oli riittävän tasokas. KajHa on tällä hetkellä Kajaanin ykkösjoukkue, joka haluaa tehdä PK:n tavoin profiilin noston ylemmälle sarjatasolle tulevaisuudessa. Heitä luotsaa päävalmentaja Portugalista.

PK:n kokoonpanosta puuttui monta tärkeää pelaajaa. Samuli Lyyra teki PK:n ainokaisen. Seuraavat harjoituspelit kertovat vasta enemmän. Matias Rissanen torjui maalin suulla. Hänen sopimusta ei ole ainakaan julkaistu. Olihan siellä ykköskorin jätkistä pelaamassa muun muassa Jesse Åhman, Joni Norring, Juuso Heinonen, Visa Kettunen ja Tuomas Halonen. Varmasti moni nuorista sai hyvän näytönpaikan. Tulevissa harjoituspeleissä kilpailu pelipaikoista kiristyy.

PAVE hävisi harjoituspelin Nelosessa pelaavaa Kuopion Eloa vastaan 1-3. Jeri Saastamoinen teki iisalmelaisjoukkueen maalin. Päävalmentaja Jussi Kukkonen totesi, että kyseessä oli tyypillinen Iisalmen pienen hallin peli. PAVE:n leirissä tiedetään, että tuosta pelistä on vain yksi suunta. Sen on pakko olla ylöspäin. PAVE:n on tarkoitus päästä pelaamaan isomman kentän pelejä maaliskuussa. Koronatilanne totta kai vaikuttaa, että onnistuvatko nämä suunnitelmat.

AC Barca oli hävinnyt harjoituspelin MiPK:n vieraana 4-1. Sharp Räsänen teki tuossa pelissä maalin. En osaa sanoa Räsäsen seuravalinnasta vielä mitään.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #94 : 13.02.2021 klo 23:59:33

En kerennyt katselemaan tuota KajHa vs PK-37 peliä, mutta listan mukaan aika nuorella porukalla on PK ollut pelaamassa. Noiden ”ykköskorin” kokeneiden pelaajien lisäksi mukana oli 8-9 pelaajaa, jotka ovat syntyneet 2003/04. Kajaanin joukkueesta en tiedä, että oliko sielläkin kokeiluja vai ei? Hyvä, että harjoituspelejä pystytään kuitenkin pelaamaan. Joka puolella Suomea ei tällä tasolla ole edes toimintaa. Lunta on sen verran reilusti, että tuskin vielä maaliskuussa on ulkokentät kovinkaan monessa paikassa pelikunnossa.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #95 : 14.02.2021 klo 07:03:17

Iisalmessa ollaan onnellisessa asemassa, kun joukkueet voivat vetää joukkuetreenejä ja pelata myös harjoituspelejäkin koronavarauksella. Sehän riippuu myös vastustajan alueen tilanteesta, että voidaanko sieltä tulla Iisalmeen tai toisinpäin. Tämän harjoittelu- ja harjoituspeliedun pitäisi näkyä sarjan alussa. Kilpailuetu pitää nyt hyödyntää. Koronatilanne on muutenkin hyvä, että muutkin oheisharjoittelupaikat ovat myös auki. Peiliin pitää katsoa pelaajan, joka ei ole riittävässä fyysisessä kunnossa, kun sarja alkaa. Jos on loukkaantumisia, niin se on asia erikseen. Iisalmessa täysimittaiselle ulkokentälle pääsy on ollut sitten oma ongelmakohtansa. Tietäjät tietää tämän.

Jani Vidgrenillä ja muulla valmennustiimillä vaikuttaa olevan kartta oikein päin kädessä. Yksi hyvä asia on, että PK-37 pelaa näitä aidosti kovia harjoituspelejä täysimittaisilla kentillä. Vidgren on hyvin perillä PK:n kehityskohteista, mutta eihän niihin kaikkiin löydy helppoja ratkaisuja. Sama faktahan se pätee meillä kaikilla omassakin elämässäkin, kun painimme kehityskohteidemme kanssa. Maalinteko on laajassakin mittakaavassa suomalaisen urheilun perisynti. PK:n pelaajien tapauksessa viimeistelytaitoja kovan paineen alla ja erilaisista paikoista olisi pitänyt hioa enemmän jo nuorena. Kyllähän noita taitoja ehtii hioa vieläkin.

Pelitavallisesti Vidgrenin hakema hallitse ja prässää -jalkapallo on juuri sitä, mitä PK:n pitää pelata tässä sarjassa jo pelaajien kehityksen kannalta. Tulos on totta kai tärkein urheilullinen kriteeri nyt ja aina. Eihän mikään joukkue pysty dominoimaan pallollista peliä ja prässäämään suhteellisen korkealta täyttä 90 minuuttia. Kontrolli on aika tärkeä teema. Pelitapahtumia voi hallita myös ilman palloa. Välillä pitää ottaa myös hallitusti vastaan. Pallon kanssa on myös hyvä puolustaa. Puolustuspeli oli PK:n vahvuus Kakkosessakin. Sitä ei saa unohdaa, vaikka PK haluaa olla nyt aktiivisempi pelityyliltään. Ei PK:lla ole sellaista hyökkäysvoimaa, että se olisi suuri menestyjä maalintekokilpailuissa.

Olisihan se kiva, että PK:lla olisi selkeä ja pidempiaikaisempi peli-identiteetti. Lasse Vornanen oli hyvä tuloksentekijä päävalmentajana Kakkosessa, kun hän sentään piti joukkueen sarjassa. Paljon jäi Vornasellakin kehitettävää, mutta materiaali oli joka kaudella sarjan alempaa kastia. Pelillisesti Vornanen luotti karrikoidusti kyttäämiseen, kamppailupelaamiseen ja vastaiskuihin. Vornasen PK pelasi enimmmäkseen pystysuunnan jalkapalloa. Lyhyellä pelaamistakin oli, mutta pallollisen pelin täsmällinen organisointi ei ollut riittävää. Vornasen ajanjakson jälkeen nähtiin sitten tehotonta pallonhallintaakin. Peliä, joka ei tuota riittävästi maalipaikkoja ja päästettyjä maaleja tuli paljon. Mika Lähderinne on ollut viimeisin kova jalkapallon täsmävalmentaja, vaikka hänen toinen kausi oli pettymys. Pelaajavalmentajan rooli oli aika raskas. Lähderinteestä olisi saatu kovat tehot irti, jos hän olisi saanut keskittyä vain valmentamiseen. Lähderinteen ajama pelityyli ja vaatimustaso arjen laadussa olivat vahvuuksia, joita voi muistella kaiholla. Myös ensimmäisen kauden tulos oli sellainen, josta Iisalmessa voidaan enää nähdä vain päiväunia. Nyt ei ole enää käytössä samanlaista pelaajamateriaalia. Kakkoseen pitää silti pyrkiä tulevina kausina. Vidgrenillä on tiedossa nämä Lähderinteen opit. Vidgrenin kontaktiverkostot ovat kunnossa, ja jalkapallosta löytyy aivan pirusti tutkittua tietoa niin verkosta kuin kirjoista. Haaste on aina suhteuttaa ne resursseihin ja arjen realiteetteihin.
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #96 : 14.02.2021 klo 17:28:29

PK:lla pitää olla vain yksi tavoite eli kakkoseen. Kolmonen on täydellinen harrastesarja, joka ei jaksa kiinnostaa yleisöä. Kuvaavaa on, että PAVE pystyy tahkoamaan samalla tasolla, voisiko kärjistetysti sanoa, että alueen jämäpelaajilla, poislukien Antti Kauppinen. PK toki luonteeltaan kasvattajaseura, joista noussut vuosien varrella hyviä liigapelaajia, mutta jatkossa näitä pelaajia tullee vain entistä vähemmän. Junnutyön tasoa kuvaa B-poikien pelaaminen kakkosessa. Ykkönen taitaisi olla luonteva taso, jossa PK taisi joskus aiemmin useita vuosia takaperin vuodesta toiseen.
Socrates14

Poissa Poissa


Vastaus #97 : 14.02.2021 klo 19:54:29

Kyllähän peksistä saisi kestomenestyjän kakkoseen, jos vaan jostain saisi rahoituksen joka mahdollistaisi rahakorvauksia pelaajille.

Kakkosen pelaaminen työn ohella on todella haastava yhtälö ja sama pätee myös osittain jopa Kolmoseen.

Kokeneempien pelureitten joilla on jo perhettä ja perinteinen duunariammatti jossa paita jopa hikoaa,niin on raskasta yhdistää oikea urheilijan elämä siihen. Toki Kakkosessa ja Kolmosessa on kokeneita pelaajia, mutta he ovat pääosin ikiopiskelijoita tai elämäntapa taiteilijoita.

Työnantajien kanssa olisi vähintään saada sovittua asiat ja siihen seuran puolesta rahallinen kompensaatio pelaajalle.

Tällä hetkellä Pk ja Pave pelaavat pääasiassa teinipojilla ja jokainen tietää miten siinä käy. Nuoret tarvitsisivat kokeneita vierelle ja joukkue rutiinia.

Tosin tämä sama yhtälö ongelmana monessa muussakin Suomen paikkakunnalla.
Niin kauan kun yhteiskunta ei hengitä futista homma junnaa tätä rataa.

Savon alueella ainakin nelosessa pelaa vaikka kuinka paljon pelaajia jotka voisivat taitojensa puolesta pelata kakkosta.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2021 klo 20:21:47 kirjoittanut Socrates14 »
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #98 : 14.02.2021 klo 20:44:18

Savon alueella ainakin nelosessa pelaa vaikka kuinka paljon pelaajia jotka voisivat taitojensa puolesta pelata kakkosta.
Tätä en kyllä ihan nielemättä osta, sillä kolmosessakaan näitä pelaajia ei nyt niin kovin paljoa ole... Tosin tuota nelosta on tullut aika vähän seurailtua johtuen puhtaasti siitä, että täällä Ylä-Savossa sitä ei pelata. Kolmosessa ja vitosessa on joukkueita, mutta nelosessa ei.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #99 : 15.02.2021 klo 06:52:14

Iisalmessa ei pelata tulevalla kaudella jalkapalloa valtakunnallisissa sarjoissa. PK-37 ja PAVE pelaavat Kolmosta. PK-37:n B-poikien joukkue pelaa alueellista Kakkosta, joka on ollut viime vuodet täysin oikea sarjataso suhteessa pelaajamateriaaliin. Viime kaudella B-pojat olivat alempaa kastia sarjassa. Klubi-36:n B-tytöt tippuivat pelillisesti täysin ansaitusti alueelliseen Kakkoseen. Klubilla ei ole ollut pitkään aikaan naisten kilpajoukkuetta. Monessa joukkueessa on ollut pelaajapulaa. PAVE oli viime kaudella hyvä esimerkki pelaajapulan ongelmista, kun kentällä nähtiin todellisia hätäratkaisuja. Näitä ratkaisuja ei voi katsoa läpi sormien edes tällä sarjatasolla. Iisalmen jalkapallo kaipaa ryhtiliikettä. Junioritoiminnassa on paljon kehuttavia asioitakin, mutta huipputaso saa syystäkin kritiikkiä. Kukaan realisti ei voi olla kovin tyytyväinen edustusjoukkueiden ja esimerkiksi B-juniorijoukkueiden tilanteisiin. Realiteetti on myös, että isot rahoittajat eivät ole tarpeeksi kiinnostuneita iisalmelaisesta jalkapallosta.
– Isot rahoittajat kiinnostuvat jalkapallosta heti kun tuote on riittävän hyvä. Eli pitäisi saada joukkue menestymään ensin ja raha tulee sitten perässä. Ristiriitaista, eikö?, PAVE:n päävalmentaja Jussi Kukkonen vastaa.
Millä konkreettisilla keinoilla Iisalmen ja Ylä-Savon jalkapallo saadaan nousuun?
– Kyllähän tilanne on vaikea. Jos ihan juurisyytä katsotaan, niin ihmisten pitäisi lisääntyä enemmän. Syntyvyyslukemat ovat niin alhaiset. Ja pitää mahdollistaa, että ihmiset pysyvät tällä alueella.
– Ikäluokkien pieneminen on aina tuho joukkuelajeissa. Mutta valittamisen sijaan pitää siis etsiä ratkaisuja. Pitää tehdä mahdollisimman paljon jalkapallopropagandaa ja saada mahdollisimman paljon lapsia harrastefutikseen ja pikkujunnuihin.
Kukkonen korostaa myös, että pitäisi saada myös lisää aidosti päteviä valmentajia.
– Nyt taitaa vähän olla niin että on tuurissa mihin ikäluokkaan sattuu hyvä koutsi. Valmentajille pitäisi maksaa järkevät palkkiot valmennuksesta. Vasta sitten seura voi vakavalla naamalla vaatia laatukriteerit valmentamiseen, Kukkonen sanoo osuvasti.
Onko PAVE ollut liian vaatimaton seura omassa viestinnässään suhteessa seuran osaamiseen?
– No en osaa sanoa. Ehkä PAVE:n aktiivitoimijat ovat tosiaan toimijoita, joilla seura pyörii hienosti. PAVE:n toimijat keskittyvät siihen varsinaiseen ja hämmästyttävän pienellä porukalla pyöritetään niin koris kuin harrastefutis ja edustusjoukkue. Erittäin osaavia ja päteviä ihmisiä seuran taustalla on. Olisiko vähän vaatimattomuuttakin, Kukkonen vastaa.
Kukkonen kertoo, että edustusjoukkueen taustatiimi on pirun tehokas.
– Kuusi ihmistä käytännössä pyörittää hommaa. Siinä on myös puolensa eli kommunikointi on helppoa ja hommat tulee tehtyä. Mutta jos lisäkäsiä löytyy, niin varmasti vastaan otetaan.

PAVE:n pelillinen valmius on ollut riittämätön kahdella viime kaudella, kun sarja on alkanut. Millä varmistetaan, että tästä ongelmakohdasta päästään eroon?
– Varmistaa sana on väärä. Ei mitään voi varmistaa kun urheilusta puhutaan. Mutta harjoittelemme tietty niin paljon kuin mahdollista. Tällä hetkellä joukkuepuolustaminen on teemana. Siis yhtenäinen liikkuminen kun meillä ei ole palloa.
– Siis mitään ei voi varmistaa, voi vaan yrittää. Positiivinen ilmapiiri on meille tärkeä. Atik Ismailin ja minun moton voisi kiteyttää niin, että vaarallista ei ole epäonnistuminen vaan se ettei yritä. Se on varmaa, että haluamme olla tiivis joukkue ja pyrimme nopeisiin suunnanmuutoksiin.
Antti Kauppisen mukaan PAVE:n viime kauden fyysinen kuntopohja ei ollut lopulta riittävä. Nyt on sanottu, että joukkue on paremmassa fyysisessä kunnossa. Millä se mitataan?
– Meidän harjoittelussa käytetään juoksuharjoitteena 12X300 metrin harjoitusta. Siinä pelataan sykkeillä. Tämä on siis ihan puhdas peruskuntoharjoitus. Jokainen veto vedetään tietyllä sykealueella ja jokaisen vedon jälkeen syke palautetaan tietylle tasolle. Kunnon nousun huomaa parhaiten siinä kun palautusajat alkavat laskemaan.
– Lisäksi tietenkin meillä on jo alkanut anaerobinen harjoittelu, joka pyritään vetämään pallojen kanssa. On joukkueen jaksaminen jo nyt talven aikaan parantunut. Helmikuussa tehdään testi ja sitten keväällä uusi. Sinällään testithän eivät kerro siitä kuka on parhaassa kunnossa, mutta kyllä ne sen kertoo kuka ei ole kunnossa.
Lihaskunto hoidetaan treenien yhteydessä omalla painolla.
– Tämä on asia minkä haluaisin tehdä toisin, mutta Kolmosessa ei vaan aika riitä. Joukkuetreenejä ei voi oikein lisätä. Tietysti jotkut käyvät omalla ajalla salilla.
On myös väitetty, että valmennuksen vaatimustaso on noussut viime kaudesta. Viime kaudella joukkuetta valmensivat Pele Koljonen ja Anssi Lipponen. Missä asioissa tämä vaatimustason nousu näkyy?
– En ollut joukkueen mukana viime vuonna, niin en tiedä. En myöskään halua arvostella viime vuoden valmentajia. Vaatimustasoa toki on nostettu pitkin harjoituskautta. Se mikä riitti marraskuussa ei todellakaan riitä helmikuussa. Meillä on pelaajia kovin erilaisilla taustoilla ja mitään yksi yhteen tykitystä ei voi tehdä. Myös vaatimustasossa on mentävä yksilö edellä. Luulen, että siinä on Atikin ja minun kokemuksesta hyötyä, Kukkonen päättää.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa