FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.04.2023 klo 05:24:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Kannattajien kulma - kokemukset & tunnelmat  (Luettu 7404 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
haikaran uhri

Poissa Poissa


: 05.11.2020 klo 10:33:47

Aloitetaan tämän aiheen musiikillisesti, koska kun heräsin, nousi kiimaa (tälle vuodelle aika poikkeuksellisesti jopa 3 päivää ennen pelipäivää):

https://www.youtube.com/watch?v=dBN86y30Ufc
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 05.11.2020 klo 11:01:12

FC KTP:n kannattusryhmä lähtenyt syyskuun lopussa N3-nousukarsintaan. Ylos

KarPot TV:n koosteessa avausmaalin jälkeen (tilanne alkaa videoajassa 5:00, huuto 5:35) kuuluu jotain. Ovat varmaan ne herrat, jotka seisoo katsomossa kameraa vastapäin (5:56) keskiviivan oikealla puolella.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 05.11.2020 klo 11:56:08

Äsken tuli tuo vastaan, joka kuvastaa tätä meininkiä. Suosittelen vakavasti:

https://byyri.com/stellan-kulma-podcast-janne-hirvensalo-masennus-ja-fanikulttuuri/

E: Siis keskikohdassa puhutaan varsinkin kannattamisesta.
« Viimeksi muokattu: 05.11.2020 klo 12:08:17 kirjoittanut haikaran uhri »
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 08.11.2020 klo 20:17:20

Muutamaa "HJK, HJK"-huutoja tänään. Ennen Koronaa (ja maskeja) oli parempi. :(

Tehdään vapaasta muistista kannustusten sarjataulukkoa (kaikkia vastustajia on nähty ja kuultu kahdesti):
1. TPS - ylivoimainen
2. HJK - meinaisin pikkusen alemmas laittaa, mutta vaikkei yltänyt kauden 2020-tasolle, vierasottelun ansiona seuraavista ohi
3. PK-35 Hki - "Hyvä PeeKoo"
4. TiPS - junnut
5. Honka - muistakseni vieraspelissä jotain kulinaa
6. ÅU
7. Ilves
8. PK-35 Vantaa
9. KuPS - kauden pettymys - osuiko vain huono kotipeli?
« Viimeksi muokattu: 09.11.2020 klo 00:29:38 kirjoittanut haikaran uhri »
Ultrabra

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 08.11.2020 klo 21:34:58

Muutamaa "HJK, HJK"-huutoja tänään. Ennen Koronaa (ja maskeja) oli parempi. :(

Tehdään vapaasta muistista kannustusten sarjataulukkoa (kaikkia vastustajia on nähty ja kuultu kahdesti):
1. TPS - ylivoimainen
2. HJK - meinaisin pikkusen alemmas laittaa, mutta vaikkei yltänyt kauden 2020-tasolle, vierasottelun ansiona seuraavista ohi
3. PK-35 Hki - "Hyvää PeeKoo"
4. TiPS - junnut
5. Honka - muistakseni vieraspelissä jotain kulinaa
6. ÅU
7. Ilves
8. PK-35 Vantaa
9. KuPS - kauden pettymys - osuiko vain huono kotipeli?

Jyväskylässä kevyttä karkeruutta?  Kommeeta oli tänään kun KuPS kannattajaryhmä oli paikalla ja Eini soi mitalliin kera.  Banzai!
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 08.11.2020 klo 22:07:21

No kyllä, uskon (ja muistan), että Kuopiossa pystytään parempaan. Odotusten takia se meni taulukossa Ilveksen ja Myyrmäen PK:n alle.

Oliko joku miesten KuPS-ottelu rinnakkain vai miksi se meni silloin 26.8. niin vaisuksi? Yleisön määräkin jäi silloin pieneksi.

En pitää kirja, joten voin olla väärässä.
Ja katkeraisia tässä tänään luonnollisesti ollaan.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 08.11.2020 klo 23:19:44

Suurin kääntöpuoli, kun junalla lähdet peliin: voi olla, että unohdat rumppusi ja kamerasi junaan ja ennen kun ehdit sitä hakemaan ja takaisin ovelle, jälkimäinen on ehtinyt mennä lukkoon.

Helloo Hankasalmi! Katkeruus vain lisääntyy entistään...
« Viimeksi muokattu: 08.11.2020 klo 23:22:10 kirjoittanut haikaran uhri »
Hemmo93

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #7 : 09.11.2020 klo 00:10:26

Kiitos omasta puolestani! JyPK kuuluu tietysti kärkipäähän, harva on aina tukena kotona ja vieraissa!

Kuopiosta sanon sen verran, että kun kauden avauksessa siellä olin, niin harmillisen hiljaista, mutta mahtavaa, jos kauden aikana on tullut tunnelmaa! Jokainen joukkue ansaitsee sen!
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #8 : 09.11.2020 klo 08:48:57

Valitettavasti tunnelma ja yleisö rajoittui pitkälti päätöspeliin. Muutoin oli kyllä vaisua niin määrällisesti kuin tunnelmallisesti.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 09.11.2020 klo 09:02:17

Iso duunihan tuossa on seuralla kuin seuralla saada hinattua noita katsojalukuja ensi kaudella edes jollain satasella alkavaksi. Niistä tyttöjunnuista ja heidän iskistä ja äisköistä se on lähdettävä.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 21.11.2020 klo 19:21:22

Vaasassa (KL-k) joukkueellisia naapurijunnuja (mm. I-JBK) ja hyvin ääntä pitelivät. Määrä yli 500 katsojaa ja puutteet Hietaniemen stadionilla kunnossa. Hyvin oma pääty suojeli tuulesta. Pulunpaskujen väliin mentiin, mutta kokemus huikea. Kausi vain paranee ja on vasta marraskuun loppupuoli!
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 21.11.2020 klo 20:15:24

Tehdään vapaasta muistista kannustusten sarjataulukkoa (kaikkia vastustajia on nähty ja kuultu kahdesti):
1. TPS - ylivoimainen
TOP 3 kannustusta Turussa.
1. Numero 6 on poika. Katsoja HJKn kk-pelaajalle.
2. Et sä mittä voi nähräkkä ku olet pyrkivän pelaaja. Katsoja tuomarille, joka on ilmeisesti pelannut pyrkivässä, hörönaurun kera.

3. Kato nyt sillä on åbun takki päällä. Tps kööri jaksoi kantaa selittämätöntä kaunaa ex turkulaiselle.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2020 klo 20:26:16 kirjoittanut pallojalassa »
Kader

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, KalPa, DFB-Team, VfB, BvB


Vastaus #12 : 07.12.2020 klo 13:41:07

Tässä videolla ajassa 1.40 eteenpäin pelaajista Ella Vanhanen ja Roosa Ärväs viittoilee kannattajiin päin ja suuntaavat tanssimaan ja juhlimaan heidän eteen. Tosi hieno hetki, pitäisi olla useimmin tällaista ja vaikka jokaisessa kotipelissä. Pk-seudulla on paljon savolaisia niin siellä sama juttu ja joskus Kuopiosta voisi bussillinen kannattajia lähteä vieraspeliin.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 19.02.2021 klo 11:04:00

Pelipäivä. Miten illalla käy (omalle mielelle)?

Olen siirtänyt työvuoroni. "Mikä muu meno sinulla on?", kyseli avustettava, jonka kanssa sovittiin, että salille on lähdettävä normaalia aikaisemmin.
Hetkeksi mulle tuli syyllinen olo. Muistan Kittilän Palloseuran ajasta, kuinka suutuin, kun joku ehdotti treenien siirtämistä Liverpool - Barcelona (tai ManU/Juventus/en muista, ketkä niistä höntsäporukoista) pelin takia - tai vielä pahemmin joku kendonuorten kisojen takia!
Syyllisyydestä pääsin nopeasti pois. En tiedä, oliko se siksi, koska Helmareiden peli on sitä oikea ja moraalisesti sallitettavaa urheilua vai yksinkertaisesti siksi, koska kahden hengen kesken on vain helpompi sopia asioita.

Ilman Koronaa salivuoron olisi pitänyt siirtyä täysin eri päivälle, koska viimeistään alkuiltapäivällä olisin ollut jo matkalla kohti pääkaupunkia. Nyt aloin miettimään, pystynkö kotiarestissa edes nauttimaan pelistä. Kyllä, se oli kiva silloin, kun Skotlanti-pelissä puolustettiin lisäajalla tasapeliä ja yhtäkkiä lähti käyntiin eräs vastahyökkäys, jonka ansiona sana naamamaali pääsi kuukauden sanaksi. Pystyin hetkeksi unohtamaan tyhjän stadionin kaikua, joka tuli helevetin kuvaruudusta, ja olemaan voittajan fiiliksessä.
Periaatteessa tässä ei ole mikään paha. Omassa jalkapallokasvatuksessani oli telkkari jo hyvin läsnä. Onhan ennenkin nähty suuria tunteita television ääressä. Itkin kovasti, kun olimme vuonna 1996 kesäreissulla ja Kaiserslautern putosi ensimmäisen kerran Bundesligasta. Pari kuukautta myöhemmin heitin sukan kuvaruudulle, kun nuo hemmetin saksalaiset (sic!) kääntyivät kultaisella maalilla finaalia Tšekkiä vastaan, joille olisin toivonut yllätysvoittoa niin kovasti.
Varmaankin pari hyviä kokemuksia on eletty kotisohvalla.

Ja silti. Jalkapallo tapahtuu kentällä! Kaipaan Pohjoiskaarretta. Ei meitä Helmareiden pelissä olleet kuin 2-12 henkeä. Mutta luulisin, että lukema olisi nyt ollut kasvussa. Ei voi olla parempaa kuin laulaa ja huutaa kavereiden kanssa, vaihtaa kuulumisia heidän kanssa, jotka kantavat sarja-arjessa vääriä värejä. Ollaan mukana, kun meidän yhteinen joukkue hakee jotain suurta. Uskomme ainakin, että meidän suoritus vaikuttaa joukkueen suoritukseen. Höpötämme, mikä olisi parempi vaihtoehto johonkin chanttiin. Ärsytämme, kun journalisti kehtaa sieppämään pelaajan haastatteluun, ennen kun kyseinen pelaaja on ehtinyt tulla muiden kanssa meidän kaarteen eteen!

Nyt olemme vain muutamaa heistä - tavallista kansaa, joka istuu perseensä kanssa pehmeällä sohvalla lämpimässä olohuoneessa. Jos käy niin, ettei peli kulje ja suoritus on pettymys, pääsemme yhdellä sormen liikkeellä pois eri ohjelmaan. Sen sijaan voisimme seisoa pakkasessa tuulisessa BolskifemfinAreenan katsomossa, ja huomata, että toiset villasukat jäivät kotiin. Fyysinen fiilis ois yhtä karu kuin vitutus. Ainakin olisimme kärsimässä kavereiden kanssa yhdessä ja sen tarkoitus olisi jotain korkeampaa. Varmaan samaa fiilistä, joka on ihmisillä ennen vanha ollut sunnuntaisin ollessaan muutamaa tuntia kovalla ja kylmällä kirkonpenkillä. Jalkapallo on uskonto ja saavuttakseen taivasta, meidän pitää kärsiä edes vähäsen!
Ehkä fyysinen kärsiminen toisi jopa heti palkintoa. Jos Helmarit kiehtoisivat meidän mielialaa ja Annan johdolla olisimme menossa kisoihin. Olisimme junassa mukana eikä pelkkää yleisöä.

Teille, kaverit, tiedoksi: Päässäni tulen silti tänä iltana laulamaan ...ja palelemaan.
« Viimeksi muokattu: 19.02.2021 klo 12:45:35 kirjoittanut haikaran uhri »
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 21.03.2021 klo 08:30:13

Tämän aiheen voisi varmaan laittaa lukkoon. Kannattajia ei tullaan kentällä enää näkemään.


Noh. Mistä minä tiedän. Fakta on, että on pelipäivä. Suurimmasta ilonpäivästä on tullut suurin vitutuspäivä. Korona on osaa tästä, mutta olihan silloin, kun Rivelution oli parhaillaan menossa, hetkejä, että seisoin Ratinan edessä ja pohdin, onko pakko lähteä sisälle. Noin 20 peliminuutin jälkeen pääsi silloin kuitenkin vanhaan tutun flowiin.
Tämä ei nykyisin ole mahdollista. Toki, pohdin tämän aamun tunteita vain tästä kotoapäin, jossa maailma, vaikka se on juuri valaisemmassa ja jopa pilvet poistumassa, näyttää aina synkemmiltä, kuin se oikeasti on. Liikaa uutismediaa, liikaa FF2, liikaa seiniä. Ehkä pieni metsäkävely auttaa.

Myyrmäessäkin on vissin metsä, josta löytyy hyvää näköalaa. Mutta jotenkin olen kyllästynyt tämmöisenkin ratkaisun löyttämiseksi ja puoleksi laiton olemmiseksi. Ei ainakaan pitkät ajomatkat siihen touhuun, tuntuu enää kohtulliselta.

Joskus pitää ehkä vain päästä irti
...ja katsoa ajan myötä, innostuuko vielä joskus.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 17.04.2021 klo 17:06:20

Kaikesta huolimatta Töölössä oli tunnelma. Juniorijoukkue (tarkkailleen kaksi) veti pari chänttiä ohimeneessään. Klubin kannattajat myös kohdillaan - ei vedetty 90min, mutta sitä ei tarvitaankaan.
Arvostan hyvinhenkeistä yhteisoloa. Naisten peleissä sitä saa takulla. Kokonaisuudessa jatkoon! Ei tullut edes katsomoa ikävää.

Pihlajamäellä fanikulttuurin osalta hiljaista. Pikkuisen porukka kukkolassa aurinkoa nauttimassa.

Korjaan: Tikkurilalainen poikamiesporukka on saapunut ja juhlaa Roosa Ariyoa.
« Viimeksi muokattu: 17.04.2021 klo 17:29:24 kirjoittanut haikaran uhri »
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 11.09.2021 klo 20:35:02

Hippoturnauksen ansiona loistava Liiga-tunnelma Harjulla. HPS:n tytöt kannustivat omaa edustusta hienosti.

JyPK:n yksinäinen susi sai aivan upeaa tukea HyPS:n tytöistä!
Parasta, mikä voi saada päivänä, kun oman seuran putoaminen sarjasta varmistuu, on sellainen yllätys. Kiitos, Hyvinkää!


E: Yleisömäärä 441 - pitää nyt jotenkin nähdä tämän kauden (sarjatilanne & korona) sekä Hippoturnauksen taustalla. Sanoisin, että ihan ok.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2021 klo 20:50:50 kirjoittanut haikaran uhri »
hamitu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #17 : 11.09.2021 klo 21:44:58

E: Yleisömäärä 441 - pitää nyt jotenkin nähdä tämän kauden (sarjatilanne & korona) sekä Hippoturnauksen taustalla. Sanoisin, että ihan ok.

Yleisöä oli paikalla katsomossa noin 200. Laskin ihan oikeasti tuon kuultuani sen kuulutuksen kun vituttaa tämä Vesalaisen jatkuva yleisömäärien valehtelu. Vaikka olisi laskenut jokaikisen paikalla olleen JyPKin toimihenkilön ja vaikka molemmat joukkueet pelaajineen mukaan, niin Harjulla ei ollut tänään edes 300 ihmistä.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 11.09.2021 klo 22:09:23

Yleisöä oli paikalla katsomossa noin 200. Laskin ihan oikeasti tuon kuultuani sen kuulutuksen kun vituttaa tämä Vesalaisen jatkuva yleisömäärien valehtelu. Vaikka olisi laskenut jokaikisen paikalla olleen JyPKin toimihenkilön ja vaikka molemmat joukkueet pelaajineen mukaan, niin Harjulla ei ollut tänään edes 300 ihmistä.

No minä kävelin ainakin kaksi kertaa porttia läpi, kun unohdin kynä ja paperia autoon. :D

En osa sen enempää ottaa kanta, kun mun nykypaikaista ei oikein näe edes, kuinka täynnä katsomo on.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 21.01.2023 klo 23:42:10

Tämän päivän erikoiskiitos FC Kangasalan pojille (ilmeisesti 2013-synt.) avausjakson kannustusavusta. Sen jälkeen pojat voittivat oman Futsal-ottelun 8-0-lukemin.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa