FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.11.2024 klo 11:08:05 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 62
 
Kirjoittaja Aihe: Valkeakosken Haka 2021 - Loppukauden joukkue!  (Luettu 312279 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
KaRy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka


: 05.11.2020 klo 17:53:17


Perustettu: 1934
Kotistadion: Tehtaan kenttä (kapasiteetti: 3200)
Kausia pääsarjassa: 62
Mestaruuksia: 9 (1960, 1962, 1965, 1977, 1995, 1998, 1999, 2000, 2004)
Suomen Cupin mestaruuksia: 12 (1955, 1959, 1960, 1963, 1969, 1977, 1982, 1985, 1988, 1997, 2002, 2005)
Sijoitus kaudella 2020 Veikkausliigassa: 10.
Kotisivut: www.fchaka.fi
Facebook: www.facebook.com/fchakavalkeakoski
Twitter: www.twitter.com/fchakaofficial
Instagram: https://www.instagram.com/fchakaofficial
Snapchat: Löytyy, osoitteesta ei hajua

KAUSI 2020

Haka asetti päälimmäiseksi tavoitteekseen ennen kauden 2020 alkua säilymisen Veikkausliigassa, mutta avoimesti puhuttiin myös mahdollisuuksista jopa kuuden parhaan joukkoon mahtumisesta. Kuuden joukkoon ei ensimmäisellä kaudella nousun jälkeen vielä Hakalla riittänyt, mutta päälimmäinen tavoite eli säilyminen sarjassa saavutettiin.

Haka palkkasi kauden alla monia nimekkäitä hankintoja kuten Eero Markkasen ja Medon. Puolustusta vahvistettiin nuorella Seth Saarisella ja VPSästä hankitulla Jonas Häkkisellä, vielä kun maaliin hankittiin yhdysvaltalainen Michael Hartmann näytti olevan jo hyvä porukka kasassa. Yksi todella suuri ohihankintakin mukaan mahtui, kun Hakan johdon mukaan "hiomaton timantti" Saibou Keita oli yksi surkuhupaisimmista pelaajista, mitä Tehtaan Kentällä ollaan aikoihin nähty.

Heti alkukaudesta, kun vain muutamia otteluita oltiin pelattu, huomattiin selkeästi, että Haka ei ole vielä tottunut pääsarjatason tahtiin ja kovuuteen. Haka teki paljon tyhmiä virheitä, jotka kostautuivat etenkin puolustuspäässä johtaen suureen määrään päästettyjä maaleja. Etenkin Hakan viime kauden parhaimmilla pelaajilla kuten Popovitchilla ja Salomo Ojalalla vaati muutamia otteluita sarjan tasoon tottumiseen. Uudet hankinnat kuten Medo ja Markkanen pelasivat kyllä ihan hyvällä tasolla, mutta muu joukkue ei tuntunut pysyvän samalla tasolla. Michael Hartmannilta nähtiin etenkin kauden alussa monia nukahduksia, jotka kostautuivat oman pään maaleina ja tappioina alkukaudesta. Alkukaudella myös selvisi nopeasti mistä Hakan suurimmat ongelmat löytyvät, nimittäin puolustuspäästä ja maalivahtipelistä.

Kesken kauden Haka päätti toimia puolustuspeliä ja maalivahti peliä paikataksensa ja Hakaan palkattiinkin uusina vahvistuksina HJKsta lainalle tullut Jakob Tånnander ja ulkomailta löytynyt Luyi De Lucas. Tämän lisäksi Haka koki tarvitsevansa vahvistusta myös valmennukseensa ja uudeksi valmentajaksi palkattiinkin kovan CV:n omaava Sami Hyypiä. Hankinnat alkoivat toimimaan selkeästi ja Jakob Tånnander olikin kovin maalivahti, mitä Tehtaan Kentällä oltiin nähty vuosiin. Hakan loppukausi olikin todella pirteä, viimeisestä viidestä ottelusta napattiin 10 pistettä ja varmistettiin säilyminen sarjassa suoraan.

Haka pelasi kentällä todellakin joukkueena ja etenkin loppukaudesta uusien hankintojen tultua ja vanhojen pelaajien totuttua liigavauhtiin Haka pelasi ajoittain jopa aika näyttävää jalkapalloa ja etenkin keskikentällä homma näytti toimivan varsin mallikkaasti. Lopulta kausi päättyi ilman ylä- ja alaloppusarjojen pelaamista tappioon Marienhaminaa vastaan kotikentällä 0-1

Seuran talouden kannalta kausi oli olosuhteisiin nähden ilmeisesti ehjä. Haka on vuosia elänyt tiukalla kulukurilla ja siitä saatiin palkkio nyt, kun korona ei ilmeisesti kauhean pahasti Hakaan iskenyt. Eiköhän toimistolla puhuta tälläkin kaudella kausikorttikampanjan tekemisestä aikaisempien osuessa napakymppiin.

KAUSI 2021

Veikkausliigassa jatketaan toivottavasti aika samanlaisella rungolla, kuin mitä tälläkin kaudella pidettiin. On kuitenkin selvää, että Hakan täytyy olla myös aktiivinen siirtomarkkinoilla ja hakea vahvistusta valmiiksi Veikkausliiga tasoiseen runkoonsa. Hankintojen osuessa nappiin voi jopa olla, että Haka pystyisi ensi kaudella taistelemaan yläloppusarja sijoituksista.

Sopimuksista ei vielä tätä kirjoittaessa paljoa tiedetä, eikä Mika Hilanderia lukuunottamatta hankintojakaan ymmärrettävästi ole vielä tullut, mutta eiköhän niitä tässä ala ajan kanssa tippumaan. Haka on todennäköisesti edelleen kohteena houkutteleva uusille hyvillekin hankinnoille ja uusin hankinta Hilander on tästä jo hyvä osoitus.

Ensi kaudellekkin tavoitteen täytyy ensisijaisesti olla paikka Veikkausliigassa, mutta varovaisesti voisi jopa toivoa, että yläloppusarjaan on kaiken osuessa nappiin mahdollisuudet. Odotetaan kuitenkin rauhassa hankintoja ja sitä, minkälaisen joukkueen Teme saa ensikaudelle liikkeelle.

LOPPUTODISTUS 2020

MAALIVAHDIT

1 Michael Hartmann, 8-
- Ruotsin kolmannelta sarjatasolta löytynyt yhdysvaltailaismaalivahti ei lopulta ollut huippumaalivahti, vaan ihan normaali Veikkausliigan häntäpää joukkueen maalivahti. Maksoi koomailullaan etenkin alkukaudesta pisteitä Hakalle, mutta loppukaudesta paransi otteitaan ja Honka ottelun pilkkutorjunta jää varmasti mieliin vielä pitkäksi aikaa. Optiovuosi edessä, toimisi hyvänä kakkosmaalivahtina joten en pistäisi pahakseni jos saisi jatkaa.

22 Kalle Kohonen, -
- Ei minuutteja, ei numeroa

30 Jonas Immonen, -
- Jäi yhtä peliä lukuunottamatta ilman peliaikaa, ei negatiivista sanottavaa mutta ei positiivistakaan. Pelasi loppukauden lainalla MuSassa eikä yllättäisi jos sille tielle jäisikin.

32 Jakob Tånnander, 9+
- Loistava hankinta kesken kauden HJKsta lainalle Hakaan, otti loppukaudesta monia tärkeitä koppeja ja voitti pisteitä Hakalle. Palaa todenäköisesti HJKhon joskin toivon todella Tånnanderin jatkavan Hakassa.

Puolustus

2 Jami Kyöstilä, 10-
- Hakan paras pelaaja viime kaudella. Kirmasi oikealla laidalla ja pakistossa aktiivisesti jokaisessa pelissä ja oli selkeästi Veikkausliiga tason pelaaja. Miinus perään tulee muutamasta huonosta pelistä ja siitä, ettei ne keskitykset tunnu vieläkään aina menevän kohteeseen. Sopimus jatkuu ja hyvä niin.

3 Niklas Friberg, 8
- Hidas alku kauteen niin kuin lähes koko Hakan puolustukselta, pysyi Veikkausliiga tahdissa varsin hyvin, mutta yhtä hyvää kautta kuin Ykkösen kausi 2019 ei nähty. Kyseessä on kaikesta huolimatta kuitenkin Veikkausliiga tason puolustaja ja sopimus Hakassa jatkuu onneksi.

4 Ville-Valtteri Starck, 7
- Kärsi loukkaantumisista eikä lopulta pelannut kauhean montaa peliä, kentällä ollessaan otteet kuitenkin olivat varsin hyviä, eikä pisteitä Starckin koomailuihin menetetty. Sopimus loppuu ja uusi kannattaisi Hakan tehdä.

5 Jonas Häkkinen, 7
- Todella ailahteleva pelaaja, joka on parhaimmillaan pallollisessa pelissä. Ostettiin ennen kauden alkua toppariksi, mutta itse näkisin paikan enemmänkin keskikentän pohjalla. Pahimmillaan maksoi koomailullaan Hakalle pisteitä, mutta parhaimmillaan oli todella varma puolustaja. Sopimus ei jatku, mutta uusi kannattaisi tarjota.

18 Seth Saarinen, 6
- Kentälle päästessään joissain peleissä ihan hyvä nopea laita/keskuspuolustaja, joissain peleissä taas täydellinen koomaaja ja koominen sähläys TPSää vastaan loppuminuuteilla on jäänytkin varmasti monen mieleen. Ei erityisemmin maksanut Hakalle pisteitä, mutta ei niitä tuonutkaan. Jatkaa Hakassa

20 Henri Malundama, 7-
- Hakan ykkösjoukkueen tällä kaudella huonoiten suoriutuneimpia pelaajia, ei tuntunut toimivan hyökkäyspäähän eikä puolustuspäähänkään. Harmi sinänsä onhan Mamba ollut Hakalle todella tärkeä pelaaja Ykkösessä, mutta Veikkausliigan ei vain tuntunut riittävän. Sopimus Hakassa päättyy, enkä itse tässä tilanteessa sitä jatkaisi.

21 Topias Listo, -
- Ei minuutteja, ei numeroa

25 Luyi De Lucas, 9
- Hakan kauden paras toppari pienestä pelimäärästä huolimatta, nopea jalkainen ja kookas puolustaja joka toimi sekä puolustussuuntaan, että myös hyökkäyssuuntaan hyvin. Ei omaa sopimusta, mutta jatkaa varmaankin Hakassa

Keskikenttä

6 Jacob Bushue, 9
- Kapteeni Amerikka oli sitä myös tällä kaudella. Pelasi todella hyvin kentällä ollessaan ja oli Hakan keskikentän avainmiehiä, syötteli loistavasti ja puolustussuuntaan edelleen todella varma keskikenttä. Jatkaa Hakassa.

8 Medo, 8+
- Pelasi keskikentällä aika varma otteisesti etenkin puolustussuuntaan. Ei kuitenkaan tarjonnut sellaista loistavaa peliä jota olisi voinut odottaa. Ei sopimusta ensikaudesta ja tuskinpa jatkaa Hakassa.

9 Saibou Keita, 5-
- Yksi hirveimpiä pelaajia, jonka olen nähnyt Haka paidan pukevan päällensä. Alkukaudesta puhuttiin hankinnan tultua, että kyseessä olisi hiomaton timantti ja sellaiseksi se kyllä Valkeakoskellakin jäi. Ei jatka Hakassa luojan kiitos.

14 Anton Popovitch, 8+
- Paransi paljon loppukautta kohti, alkukausi oli vaikea totutellessa Veikkausliiga tahtiin, mutta kun siihen vihdoin Anton tottui kentällä nähtiin tuttua varmaa syöttelyä ja hyvää pelinrakentamista mitä Popovitchiltä voikin olettaa. Ei sopimusta ensi kaudesta, mutta toivottavasti jatkaa Hakassa.

15 Tino Purme, 8
- Itselleni kauden positiivisin yllättäjä, kentälle päästessään pelasi hyvin molempiin suuntiin ja on monikäyttöinen monella eri pelipaikalla. Teki myös hienon maalin, jolla kauden ensimmäinen voitto IFKsta saatiin. Jatkaa Hakassa ja toivottavasti saa ensikaudella enemmän peliaikaa.

16 Maximus Tainio, 7-
- Paransi paljon loppukautta kohti, mutta ei vaan ollut vielä valmis pelaaja Veikkausliiga tasolle. Sopimus Hakassa ei jatku, mutta potentiaalia Maximuksessa on paljon ja toivottavasti saamme nähdä sen ulosmittausta vielä Tehtaan Kentällä lisää.

24 Leevi Antinaho, 6-
- Ei esittänyt hyviä pelisuorituksia ja etenkin alkukaudesta tuntui suoriutuvan kentälle päästessään todella huonosti. Sopimus Hakassa jatkuu.

HYÖKKÄYS

7 Antto Hilska, 7-
- Aikalailla sama juttu, kuin Mamban kanssa. Ei vain lähde Veikkausliiga tasolla ja usein peli näyttääkin todella laiskalta. Jatkaa Hakassa toivottavasti paremmalla menestyksellä tulevaisuudessa.

10 Samuel Chidi, 8+
- Raivostuttava pelaaja välillä selkeästi Veikkausliiga tasoa ja hassuttaa vastustajia hienosti pallon kanssa, mutta välillä täysin surkea neppailija laidassa josta ei joukkueelle juurikaan hyötyä ole. Syöttötaidon täytyy parantua tuleville kausille, että Chidi saisi ulosmitattua kaiken potentiaalinsa. Jatkaa Hakassa ja hyvä niin.

11 Eero Markkanen, 7½
- Pelasi etenkin alkukaudesta hyvin, mutta ei millään ollut CV:nsä veroinen pelaaja, etenkin kaksinkamppailuissa tuntui ettei Eero meinaa voittaa niitä millään. Iskee maalin paikan tullessa, mutta joukkueessa jossa niitä paikkoja ei hirveästi tule hyökkääjän pitäisi tehdä enemmän töitä. Tuskin jatkaa Hakassa

17 Akseli Lehtojuuri, 6-
- Ei Veikkausliigatasoa eikä hyökkäyspään pelaaminen riitä sinne vielä pitkään aikaan. Sopimus päättyy enkä näe syytä jatkaa sitä.

19 Jonni Thusberg, 6½
- Paikoittain hyvää peliä hyökkäyspäähän, mutta useammin ei yksinkertaisesti riittänyt Veikkausliigatasolle. Puolikas plussan sijasta hienon Ilves ottelun maalin takia. Sopimus ei jatku enkä näe syytä jatkaa sitä

23 Salomo Ojala, 8-
- Alkukaudesta ei selkeästi ollut parhaassa iskussa ja olikin Hakan surkeimpia suorittajia silloin. Paransi todella paljon loppukaudesta ja lopulta pystyi iskemään maaleja myös Veikkausliiga tasolla. Sopimus päättyy, mutta toivottavasti saamme pitää Ojalan Hakassa vähintäänkin kirittämässä ykköshyökkääjää, kuka se ikinä onkaan.

Valmennus

Kaikin puolin valmennusryhmältä Teemu Tainio, Mikko Manninen ja Sami Hyypiä hyvä suoritus. Se saavutettiin, mitä lähdettiin hakemaan ja etenkin Hyypiän tulo seuraan selkeytti huomattavasti puolustuspeliä ja tuntui auttavan myös hyökkääjiä, toivottavasti saamme pitää Hyypiän mukana ensikaudellakin. Tainiota testattiin ensimmäistä kertaa kovassa paikassa ja jälleen kerran se mitä haettiin, saavutettiin, joten eipä voi oikein muuta vaatia.

ERIKOISKIITOKSET

Haluan kiittää Vastapalloa kaikista hienoista avauksista, mitä olet vuosien varrella täällä tehnyt. Olit ensimmäisiä nimimerkkejä johon tällä foorumilla törmäsin ja sinun lähtösi tulee varmasti jättämään suuren aukon Haka keskusteluihin ja foorumiin ylipäätänsä. Tämä aloitus ei varmasti ole sinun tasoisesi, mutta jonkun se täytyy kuitenkin nyt tehdä. Kiitos vielä kerran kaikesta mitä olet foorumille näiden vuosien aikana laittanut!
« Viimeksi muokattu: 30.09.2021 klo 20:11:58 kirjoittanut KaRy »
kuuhasen lalli

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 05.11.2020 klo 18:29:39

Hieno avaus!

Pelaajistoon arvosanoihin sen verran, että vaikka Bushue ja Hartmann varmasti mukavia kavereita ovat niin pari numeroa ottaisin heiltä pois peliesityksiä peilaten.

Bushue kapteeniainesta ehdottomasti, mutta pelillisesti ei millään veikkausliigatasoa.

Hartmann paransi alkukaudesta, mutta ei omasta mielestäni mitenkään ei ansaitse noin korkeaa arvosanaa.

Hilander vaikka ehkä ärsyttävin maalivahti onkin, niin pelihommissa ehdottomasti Hakalle vahvistus ja tulee esittämään varmempia ja parempia otteita kuin Hartmann/Tånnander -kaksikko. Siihen kakkoseksi joku nuori lupaava lainaveskari niin maalivahtitilanne näyttää hyvältä.

Kohti parempaa ensi kautta.
Vornander

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 05.11.2020 klo 19:45:21

Hieno avaus kiitos!

Mikäs siinä Hilanderissa niin ärsyttää ja eiks 37 vuotias ole aika wanha?
Aarhus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Im nobody,nobody is perfect,therefore Im perfect


Vastaus #3 : 05.11.2020 klo 19:47:52

Täältä samat kommentit. Bushuen taso ei kyllä riittänyt millään noin hyvään arvosanaan. Hartmann oli myös aika heikko.

Muuten komppaan. Hieno avaus.
Ripa Vlk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Haka


Vastaus #4 : 05.11.2020 klo 20:25:22

Kiitos hienosta avauksesta! Melko samaa mieltä pelaaja-arvioista.

Bushue ei veikkausliigatasoa. Loistaa varoitustilastossa, eli ottaa tarvittaessa kovaa ja väärin, joskin joissain tilanteissa sekin on ihan ok. Arvosanaksi max. 7.

Sohaisen muurahaispesää. Popo. Syötöt poikittain ja alaspäin ovat varmoja, mutta kun pitäsi kääntää suunta vastustajan maalia kohti tai haastaa vastustaja kaksinkamppailussa, ei paukut riitä. Pelit kuitenkin ratkaistaan pelaamalla ja syöttelemällä ylöspäin, sitä ei Popolta juurikaan ole nähty. Harmi.

Markkanen ihan sysihuono. Ei jatkoon meillä.

Salomo näytti osaamistaan loppukaudesta. Saamaansa peliaikaan nähden osoitti, että on edelleen maalintekijä.
Toivottavasti saa jatkaa.
« Viimeksi muokattu: 07.11.2020 klo 23:33:02 kirjoittanut Ripa Vlk »
kuuhasen lalli

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 05.11.2020 klo 22:12:32

Hieno avaus kiitos!

Mikäs siinä Hilanderissa niin ärsyttää ja eiks 37 vuotias ole aika wanha?

Yleinen olemus, ainakin kun pelaa vastustajan puolella. Tietenkin varmaan erilainen kun pelaa oman joukkueen sisällä.

37 on vanha jos niin haluaa ajatella. Se nyt on ihan sama onko 25 vai 37 jos pelaaja on kunnossa. Maalivahti parhaassa iässä.
piapponen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaşaq. Jeimah.


Vastaus #6 : 06.11.2020 klo 00:01:36

Vaikkei yleensä kotinkylän seura kamalasti tunteita herätä, niin pieni hikikarpalo vierii, kun miettii nykytilannetta. Pitkästä aikaa sarjapaikka liigassa toistavuotta perkkäin ja ns. tähtihankinta on tätä luokkaa. Käsittääkseni Oka Huttusellakin lähtee maalipotkut vielä kivasti.

Hauska seurata mitä tulevat kiinnitykset tuovat tullessaan ja minkälaista imua Tainio pystyy luomaan näillä markoilla.

Jatkuuko Hilanderin sopimus myös divarissa?
tommyspa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Haka


Vastaus #7 : 06.11.2020 klo 01:40:30

Itse haluaisin kyllä nähdä Markkasen riveissä tulevallakin kaudella. Hyökkääjällä ei ole koskaan helppoa jos oma jengi konttaa noin muutenkin. Sitä korttia ei mielestäni katsottu vielä kokonaan. Ojalakin innostui loppukaudesta muun joukkueen pelin parantuessa. Jossain puolessa välissä tuntui että kaikki hyökkääjät olivat varjojen mailla. Luulen myös, että koska kausi ei ollut mikään pankinräjäyttäjä niin Markkaselle tuskin ihan satelee tarjouksia joten nyt tutussa ympäristössä ehjä kausi voisi hyvinkin olla vaihtoehto. Peliaikaakin kuitenkin olisi tiedossa.
hakkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Haka


Vastaus #8 : 06.11.2020 klo 01:41:30

Aika hyvät arvosanat avaajalla.

Starck toki pelasi vähän mutt näkisin että on kunnossa ollessaan kiitettävän tason pelaaja.

Joku tuossa jo "sohaisi" Popovitsista. Olen samaa mieltä. Liian varovaista ja hidasta peliä koko kausi. Toki hyviä väläytyksiä ja erikoistilanteet Ok. Mielestäni kuitenkin hienoinen pettymys liigatasolla.

Bushuesta olen samaa mieltä avaajan kanssa. Arvosana asettuu sinne kasin ja ysin väliin. Taisteleva kapteeni. Hakan paras kk:n keskustan pelaaja tällä kaudella. Medo oli kanssa kova.

Keitalle nelonen ja lihava potku takalistoon.

Markkanen jäi vähän kysymysmerkiksi. Jos kovapalkkainen - ei jatkoon.

Jami kova.

Tånnander kova, mutta ilmeisesti palaa klubiin. Harmi.

Ensi kaudeksi kaivataan: yksi loistava sniper kärki, vasen wingeri, peliä eteenpäin vievä pelintekijä ja kenties vasen pakki.

Koko joukkueelle tästä kaudesta 7+. Minimi saavutettiin. Välillä oli peli niin hirveetä että oksetti. Loppukausi oli onneksi toiveita herättävä.

Kiitos Haka, ensi vuonna hitusen paremmin.

Ps: Hilander. Kaksi vuotta tuossa iässä. En ymmärrä. Hankinta ei herätä positiivisia väristyksiä.
fcjjk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, Arsenal


Vastaus #9 : 06.11.2020 klo 01:47:53

Joo
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #10 : 06.11.2020 klo 02:49:43

Hilander on kieltämättä ollut kotimana kenttien ykkösinhokkeja vuosikaudet, mutta tuon vittumaisuus yhdistettynä torjuntatyöskentelyyn ja oman boksin hallintaan ajateltuna oman joukkueen maalin suulle kirvoittaa kieltämättä pienen hymynkareen jo nyt. Uskon vahvasti, että nousee ainakin omien suosikkipelaajien joukkoon tulevalla kaudella. Throwback Sakke 2013-2014.

Ps. Kiitos Vastapallolle panoksesta suomalaisen jalkapallon eteen niin foorumilla kuin sen ulkopuolella, onneksi toinen näistä jatkuu. En vuosikymmen sitten mopokortti-ikäisenä ajatellut päätyväni kovin aktiiviseksi kirjoittajaksi, mutta toisinhan siinä kävi ja Vastapallon kirjoitukset Haka-topikeissa olivat yksi suurimmista syistä tälle. Oman foorumiurani ykköskirjoittaja. Nähdään taas joskus Tehtiksellä.
« Viimeksi muokattu: 06.11.2020 klo 03:03:29 kirjoittanut voseli »
maranpaja

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 06.11.2020 klo 07:00:00

Hieno avaus. Toivon menestystä ensi kaudeksi Valkeakoskelle. Mitä Tånnanderiin tulee, niin sopimus Klubin kanssa kyllä jatkuu, mutta se ei välttämättä tarkoita, että pelaisi Klubissa ensi kaudella.
Ensio

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 06.11.2020 klo 10:41:12

Mielenkiintoista myös nähdä mitä HJK tekee nyt kun Ropsi tippui Ykköseen, vieläkö omia kasvatteja lainataan yhteen liigajoukkueeseen vai miten toimivat? Kyllä ottaisin Hakaan lainoja kun mietitään millaisia pelaajia siellä Rovaniemellä on käynyt tässä jo useamman kauden. Ne plus omat hyvät hankinnat.

Temellä ja Hakalla (Tånnander-laina) löytyy jo hyvät kontaktit pääkaupunkiin.
#66

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 06.11.2020 klo 11:13:30

Erilaisempi kausari myynti, hinnan saa itse päättää

https://fchaka.fi/?p=11824&fbclid=IwAR34ZdFrgM-YbgnDcO2hcKKcwyro6QcM-It6LXFSZknEPr38p2uLpK5CL8I
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #14 : 06.11.2020 klo 12:40:02

Hieno avaus kiitos!

Kun on osin vanhuksen hoitajana, jäi korona-kausi sen verran surkeaksi, ettei voi ottaa kantaa pelaaja-arvioihin, vaikka tulikin tuijotettua Ruutua.

Kunpa tämä korona olisi pian ohi.
Insane

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Deniz Bavautdin


Vastaus #15 : 07.11.2020 klo 00:22:04

Mahtava avaus Ylos
Mutta onko tämä topic väärässä ns. "Ala-osiossa" kun taas muiden jengien keskustelut löytyy joukkuekohtaisesti ylempänä
khat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Mathare United, Zeddy & KÖNÖ


Vastaus #16 : 07.11.2020 klo 05:56:13

Mahtava avaus Ylos
Mutta onko tämä topic väärässä ns. "Ala-osiossa" kun taas muiden jengien keskustelut löytyy joukkuekohtaisesti ylempänä

Ei ole vain pinnattu (kiinnitettynä) ns. stickyksi koska eletään vielä vanhaa kautta ja ketju on uusi :)

luiyikynä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #17 : 08.11.2020 klo 22:48:35

Tilastollinen analyysi kaudesta 2020

Menneen kauden esityksistä ja tuloksista on tullut luettua monenlaisia arvioita Aamulehden pelaaja-arvioita myöten. Ottamatta kantaa siihen, kuka on absoluuttisesti oikeassa tai väärässä (tuskin todellisuudessa kukaan) perustuu arviot tai arvostelut kuitenkin aina subjektiiviseen kokemukseen. Kokemukseen siitä miten kuningaslajia nimeltä jalkapallo pitäisi pelata ja miten sen eri osa-alueita arvottaa.

Kannattajien kauden pelaaja äänestyksen tullessa julkisuuteen aloin miettimään, mitä tässä oikeastaan edes äänestetään. Chopeen malja - mutta millä perusteilla? En löytänyt tietoa siitä, onko kyseessä junnuturnauksista tuttu "tsempparipelaaja", tärkein pelaaja, arvokkain pelaaja vai yksinkertaisesti kunkin katsojan kokemus parhaasta tai viihdyttävimmästä pelaajasta. Noin viikko sitten aloin lyödä Veikkausliigan Ottelukeskuksesta InStat-dataa omaan Exceliini. Halusin saada kättä pidempää argumenttia sille, miksi Kauden pelaajan pitäisi olla Popovitch, Chidi tai kuka tahansa muu.

Kaivautuessani syvemmälle datan maailmaan, aloin tehdä siitä muitakin analyysejä ja havaintoja. Todettakoon, että en löytänyt InStat-dataa koottuna pelaaja- ja ottelukohtaisesti mistään, joten tein sen itse. Nyt saa vinkata jos tieto olisi ollut helpomminkin saatavilla! Tilastoja voi tulkita omien tarkoitusperiensä mukaan miten haluaa. Ne eivät ole totuus, mutta muodostavat yhdessä subjektiivisen, ei niin helposti mitattavan, kokemuksen kanssa välitilan, josta totuus löytyy. Dataan on lapsellista tarttua pilkulleen ja osoitella sormella yksittäisiä arvoja, mutta suuntaa se varmasti antaa. Suhtautukaa tilastoihin siis ajatuksella, että se tarjoaa todistusaineiston johonkin hypoteesiin, joka hyvin saattoi olla jo kaikkien tiedossa tai tarjota kilpailevan hypoteesin oman valheellisen rinnalle.

InStat-indeksiin lasketaan maalivahdeilta peliminuutit, torjunnat, torjuntaprosentti, avaintorjunnat, rikkeet, vastustajan rikkeet, paitsiot, varoitukset, ulosajot, katkot, katkoprosentti, syötöt ja syöttöprosentti.

Kenttäpelaajilta taas lasketaan peliminuutit, maalit, syötöt, laukaukset, laukaisuprosentti, rikkeet, vastustajan rikkeet, paitsiot, varoitukset, ulosajot, syötöt, syöttöprosentti, avainsyötöt, onnistuneet avainsyötöt, kaksinkamppailut ja kaksinkamppailuprosentti.

Maalivahtien osalta keskityin torjuntoihin, katkoihin sekä syöttöihin ja kenttäpelaajien osalta syöttöihin, avainsyöttöihin ja kaksinkamppailuihin. InStat-indeksin huono puoli on se, ettei se erottele arvoja tarkemmin. Esimerkiksi kaksinkamppailuihin lasketaan sekä puolustus- että hyökkäyspään kamppailut eikä kardinaalivirheitä tilastoida erikseen. Indeksissä ei tarkastella erikseen esimerkiksi ilmakamppailuita, kuljetuksia tai taklauksia. Indeksistä voi päätellä, että paljon helppoja syöttöjä omille pelaava pelaaja voi kerätä korkeat pisteet.


Pelaajakohtaiset indeksit

Joukkue-indeksissä Haka ansaitsi häviönsä kaikissa tappioon päättyneissä otteluissa. Tasapelit Honkaa, MIFK:a ja vieraissa Lahtea vastaan olivat oikeutettuja lopputuloksia. Tasapelit RoPS:a ja SJK:a vastaan olisi pitänyt voittaa, kun taas tuloksia Ilvestä ja kotona Lahtea vastaan voi pitää epäoikeudenmukaisina. Hakan voitoista HIFK-voitto oli tasainen ja olisi voinut päättyä kumman tahansa voittoon. Honka ja TPS-voitot olivat täysin ansaittuja ja KuPS-voittoa on helppo pitää täytenä ryöstönä. Kaiken kaikkiaan indeksi kuvasi hyvin sitä, minkälaiset voimasuhteet olivat ottelukohtaisesti.

Veikkausliigan kaikkien pelaajien keskiarvo oli 229,9. InStat-indeksin mukaan Hakasta Veikkausliigatason pelaajia olivat de Lucas, Häkkinen, Chidi, Popovitch ja Friberg. Hakan yli 200 minuuttia pelanneiden pelaajien keskiarvo oli 216,5. Indeksin mukaan Hakassa pärjäsivät edellä mainittujen lisäksi Kyöstilä, Bushue, Malundama ja Tånnander. Kun Haka voitti, vaati se onnistumiset de Lucasilta (voitettujen otteluiden keskiarvo 260), Popovitchilta (250), Fribergiltä (231,5), Tånnanderilta (231,3), Häkkiseltä (231) ja Kyöstilältä (230,8). Chidin (225,4) panosta ei tällöin tarvittu. Toisaalta Chidi oli alkukaudesta parempi kuin loppukaudesta. Mainittakoon, että Ojalan keskiarvo niissä otteluissa, missä hän pelasi hyökkääjänä (seitsemässä ottelussa) oli 221,5.

Alle kuvattuna yli 200 minuuttia pelanneiden pelaajien InStat-indeksien ottelukohtaisten pistemäärien keskiarvot ja mediaanit:

Koodia:
			        Keskiarvo	Mediaani
de Lucas Luiyi 240,88 245,5
Häkkinen Jonas 234,27 239
Chidi Samuel 234,05 234
Popovitch Anton 232,6 229,5
Friberg Niklas 231,37 240
Kyöstilä Jami 226,05 223
Bushue Jacob 224,85 227,5
Malundama Henri 221,14 221
Tånnander Jakob 219 222
Medo          215,22 220
Saarinen Seth 213,75 211,5
Purme Tino 213,68 209
Hilska Antto 209,59 204
Hartmann Michael 207,9 202,5
Starck Ville-Valtteri 207 207
Ojala Salomo 202,65 200,5
Tainio Maximus 202,38 203
Keita Saibou 200,25 202,5
Markkanen Eero 200,1 189
Thusberg Jonni 193,33 190


Kuka oli tasaisin suorittaja ja kellä taso vaihteli?

Markkasen, Chidin ja Popovitchin taso vaihteli merkittävimmin pelien välillä. Markkanen pystyi huonosta perustasostaan huolimatta toisinaan esittämään hyviä otteita, niin kuin esimerkiksi vieraissa TPS:a vastaan. Chidin suuret poikkeamat perustasosta taas kertovat hänessä olevan sitä kuuluisaa X-tekijää, joskin toisinaan, ehkä loukkaantumistenkin takia, hän pelasi selvästi alle tasonsa. Popovitch taas oli InStat-indeksin mukaan selvästi huonompi niissä otteluissa, jotka Haka hävisi, kuin voitti tai pelasi tasan. Toisaalta, ehkä taso vaihteli nuorehkon iänkin takia. Popovitch summasi Hakan parhaat ottelukohtaiset pisteet (319) vieraspelissä SJK:a vastaan. Häntä paremmin onnistui koko kauden aikana samalla pelipaikalla yhdessä ottelussa sellaiset pelaajat kuin Schüller kolmesti (353, 321 ja 324), Jair kahdesti (341 ja 327), Lingman (338), Pennanen (325), Atom (358) ja Hetemaj (331).  Hakan tasaisimpia suorittajia olivat Tainio, Tånnander, Häkkinen, Keita ja Hilska. Tånnanderia ja Häkkistä lukuunottamatta varsinkin Keita oli tasaisen huono kaikki yhdeksän pelaamaansa peliä.

Alle koottu keskihajonnat ja -poikkeamat:

Koodia:
                                Keskihajonta    Keskipoikkeama
Markkanen Eero 35,047 26,93
Chidi Samuel 33,893 27,845
Popovitch Anton 33,361 25,26
Hartmann Michael 27,61 18,68
Friberg Niklas 26,51 21,363
Bushue Jacob 25,936 19,665
Malundama Henri 25,652 20,318
Ojala Salomo 25,092 18,18
Kyöstilä Jami 24,018 19,107
Luiyi de Lucas 23,703 16,906
Purme Tino 22,279 14,97
Medo        20,704 16,531
Saarinen Seth 19,55 15,438
Thusberg Jonni 18,901 14,667
Hilska Antto 17,706 15,093
Keita Saibou 17,368 11,938
Häkkinen Jonas 17,364 14,08
Tånnander Jakob 16,062 12,727
Tainio Maximus 14,774 11,586
Starck Ville-Valtteri 2 1,3333


Hartmann vai Tånnander?

Maalivahtien tilastot ovat hyvin vertailukelpoiset, sillä Hartmann pelasi 10 ja Tånnander  11 ottelua. Hartmann syötti paremmalla prosentilla kuin Tånnander. Tånnander taas päihitti Hartmannin kaikissa muissa tilastoissa, eli syöttömäärissä/ottelu, torjuinnoissa/ottelu, torjuntaprosenttien keskiarvossa, katkoissa/ottelu ja katkoprosenttien keskiarvossa. Tånnanderin päästettyjen maalien keskiarvo oli hieman Hartmannia pienempi (1,82 vs. 1,90). Avaintorjuntoja oli molemmilla keskimäärin yksi/ottelu.

Alle koottu yli yhden ottelun pelanneiden maalivahtien tilastot:
Koodia:
			Syöttö%		Syötöt/ottelu
Hartmann Michael 86,11 33,7
Tånnander Jakob        81,27 37

Torjunnat/ottelu Torjunta% Katkot/ottelu Katko%
Tånnander Jakob         3,27 64,82 1,89 100
Hartmann Michael 2,7 55,22 1,38 68,75


Syöttäminen

Huomasin, että Häkkinen syöttää eniten toppareista. Friberg taas yrittää useimmiten avata peliä. Peli pyöri Popovitchin syöttö- ja avainsyöttömääristä päätellen hänen kauttaan. Koko oikean kaistan, Kyöstilän, Popovitchin ja Chidin, syöttö- ja avainsyöttömääristä päätellen Haka yritti murtautumista maalipaikkaan eniten oikean laidan kautta. Toisaalta syöttöprosenttien valossa siinä ei juuri onnistuttu. Hakan koko joukkueen syöttöprosentti oli koko Veikkausliigan kolmanneksi huonoin, 78,7, kun liigan keskiarvo oli 80,8.
Alle koottu pelaajien ottelukohtaisten syöttöprosenttien keskiarvot, syötöt keskimäärin ottelussa, koko kauden avainsyötöt ja onnistuneet avainsyötöt:
Koodia:
			        Syöttö%	        Syötöt/ottelu	Avainsyötöt     Onnistuneet
Häkkinen Jonas 85,5 56,63 3 2
Friberg Niklas 81,74 48,95 12 2
de Lucas Luiyi 88,33 45,22 1 1
Starck Ville-Valtteri 82 30,25 0 0

Kyöstilä Jami 79,76 46,52 12 4
Malundama Henri 77,68 36,5 11 6
Saarinen Seth 68,9 20,5 1 1

Popovitch Anton 80,75 51,65 26 14
Bushue Jacob 82,8 37,1 6 3
Medo         76,33 33,28 8 4
Tainio Maximus 82,57 14,93 6 3

Chidi Samuel 67,84 23,74 37 15
Keita Saibou 64,78 15,89 6 3
Hilska Antto 69,63 14,05 12 7
Thusberg Jonni 67,64 5,91 0 0

Purme Tino 83,38 14,52 4 1
Ojala Salomo 68,86 10,86 4 2

Markkanen Eero 71,65 14,5 15 10


Kaksinkamppailut

Toppareista de Lucas voitti selvästi eniten kaksinkamppailuita, samoin kuin keskikenttäpelaajista Bushue. Heidän kaksinkamppailuprosentit olivat pelipaikkojensa parhaat Hakassa. Chidin ja Markkasen kaksinkamppailumääristä päätellen Haka pelasi paljon palloja heille. Kaksinkamppailumäärissä näkyy, kuka pelasi eniten yhdessä ottelussa. Keitan kaksinkamppailuprosentti on hälyttävän huono.

Alle koottu keskimääräiset kaksinkamppailut/ottelu ja kaksinkamppailuprosentin keskiarvo:

Koodia:
                                Kaksinkamp.	Kaksinkamp.%
de Lucas Luiyi 14,5 72,14
Friberg Niklas 11,5 64,78
Häkkinen Jonas 10,4            64,73
Starck Ville-Valtteri        7 62,25

Kyöstilä Jami 13,57 57,9
Malundama Henri                12,23           51
Saarinen Seth 7,11 53,56

Bushue Jacob 13,9 63,15
Popovitch Anton 11,85 51,05
Medo        11,5 50,44
Tainio Maximus 9,14 37,14

Chidi Samuel 18,17 41,17
Hilska Antto 8,26 37,37
Keita Saibou 7,11 23,44
Thusberg Jonni 5 19

Ojala Salomo 13,71 24,9
Purme Tino 8,62 39,86

Markkanen Eero 18,23 46,43


Mistä ja miten vastustajan maalit syntyivät?

Koko kauden keskiarvoista allekirjoitan de Lucasin, Chidin ja Popovitchin. Aloin muistella, että Friberg ja Häkkinen esittivät vahvojen muistikuvien mukaan usein sellaista, jota ei InStat-indeksissä tilastoitu. Kun InStatin tarjoamasta datasta selvisi, ettei se arvota pallonmenetyksiä tai hävittyjä kaksinkamppailuita eri tavalla riippuen siitä, johtiko tilanne maaliin vai ei, aloin penkoa Hakan maaleja läpi. Lopulta löin Exceliin myös kaikki Hakan 25 ja vastustajan 41 maalia ja aloin rakennella kuvaa siitä, mistä päin kenttää maalitilanteet tulivat.

Viimeiseksi analysoin mikä oli se viimeinen tilanne, joka vastustajan maaleihin johti. Ainahan voi miettiä, olisiko maalivahdin pitänyt laukaus torjua, mutta lähdin tutkimaan tilanteista sitä viimeistä hetkeä, joka johti maaliin. Tässä vaiheessa korostan, että on tulkintakysymys mistä maalitilanne tarkalleen syntyi, mutta tämä on nimimerkkini näkemys enkä todellakaan ole tässä ammattilainen. Siitäkin voidaan vääntää kättä, johtiko epäonnistunut katko vai sen jälkeinen kaksinkamppailu maaliin. Varoitus: seuraava ei ole kivaa luettavaa sille, joka ei tykkää kaivaa verta nenästään.


Mistä murtauduttiin?

Maalipaikkaan murtautumiset jaoin viidelle eri kentän kaistalle: vasemmalle kaistalle, vasemmalle keskikaistalle, keskikaistalle, oikealle keskikaistalle ja oikealle kaistalle. Niiden tarkoitus on hahmottaa, mistä päin kenttää vastustajan maaliin johtaneet tilanteet tulivat. Kulmat sekä sivuvaparit on laskettu murtautumisiksi ja pilkut sekä suorat vaparit maalitilanteiksi. Pilkku- ja suorissa vaparitilanteissa olen huomioinut murtautumiseksi sen, mistä pallo pelattiin paikkaan jossa rike tapahtui. Epäonnistuneeseen katkoon tai harhasyöttöön johtaneet tilanteet on tilastoitu myös edellä kuvatulla tavalla.

Vastustajan murtautumiset on tilastoitu Hakan näkökulmasta, eli oikea tarkoittaa vastustajan vasenta ja päinvastoin. Taulukosta huomaa selvästi, että suurin osa Hakan sekä vastustajan maaleista luotiin kentän oikealta puolelta (Hakan näkökulmasta). Hakan hyökkäyspelaaminen vasemman kautta ei mairittele sen enempää kuin puolustaminen oikealla. Toisaalta, loiko vastustaja maaliin johtaneet tilanteensa Hakan oikealta puolelta kenttää, koska Haka myös hyökkäsi sieltä paljon ja epäonnistui murtautumisissa?

Alle koottu mistä kentän kaistalta murtautumiset maalipaikkoihin luotiin:
Koodia:
Kaikki murtautumiset						
VK VKK KK OKK OK
Haka 3 1 6 3 12
Vastustaja 8 2 11 6 14


Miten murtauduttiin?

Jotta sain kaikki samaan kuvaan, laskin yhteen vasemman kaistan ja vasemman keskikaistan sekä oikean kaistan että oikean keskikaistan murtautumiset. Se ei ehkä kerro koko totuutta, mutta tarkoitus olikin kuvata minkälaisilla murtautumisilla maalit tehtiin, eikä sitä miltä kaistalta minkäkinlaiset murtautumiset onnistuivat.

Haka onnistui puolustamaan kulmat ja sivuvaparit vastustajaansa paremmin. Kaikissa muissa maalinjohtaneissa murtautumismalleissa vastustaja oli Hakaa parempi. Surullista luettavaa on pitkät avaukset ja pallonmenetykset. Haka teki yhden maalin, kun tilanne lähti pitkällä avauksella (kotona SJK:a vastaan Ojalan pilkkuun johtanut tilanne Tånnanderin avauksesta) eikä kertaakaan vastustajan karkeasta pallon menetyksestä. Vastustaja taas onnistui näissä yhteensä kahdeksan kertaa (19,5 % maaleista). Haavoittuvaisin Haka oli silloin, kun vastustaja syötti tai kuljetti itsensä maalipaikkaan tai keskitti oikealta. Hakan kolmesta harhasyötöstä Medon (kotona HIFK:a vastaan) on laskettu pallonmenetykseksi, koska Hakalla oli pallonhallinta. Fribergin (kotona KuPS:a vastaan) ja Malundaman (vieraissa KuPS:a vastaan) pallonhallinta oli vastustajalla, joten maaliin johtanut tilanne syntyi jossain muualla.

Alle koottu maaliin johtaneet erilaiset murtautumismallit:
Koodia:
Kulmat							Vaparit							Syöttö tai kuljetus				
Vasen Oikea Vasen Kesk. Oikea Vasen Kesk. Oikea
Haka 3 Haka 3 2 Haka 5 3
Vastustaja 1 Vastustaja 1 2          Vastustaja 4 7 6


Keskitys Pitkät avaukset Vastustajan pallonmenetys
Vasen Oikea Vasen Kesk. Oikea Vasen Kesk. Oikea
Haka 1 7 Haka 1 Haka
Vastustaja 3 9 Vastustaja 1 2 2 Vastustaja 1 1 1


Ketä voimme ainakin syyttää?

No minkälaiset olivat ne vastustajan maalia juuri edeltäneet hetket? Jos Häkkisen ja Fribergin InStat-indeksit eivät kuvanneet tarpeeksi hyvin heidän kokonaispanostaan kauden aikana, niin alla oleva taulukko tuo toisen puolen totuutta esille. Toisin kuin Häkkisen seitsemän ja Fribergin viisi virhettä, Bushuen seitsemän virhettä pääsi yllättämään allekirjoittaneen. Vaikka en missään nimessä ollut täysin tyytyväinen Bushuen kokonaispanokseen, niin en muistanut hänen olleen niin useasti seuraamassa vastustajan maalia lähietäisyydeltä. Bushuen hienoiseksi puolustukseksi voinee kai mainita, että virheistä kaksi sattui vieraspelissä Interiä vastaan, kun Bushue pelasi topparina. Edellä mainittujen lisäksi virheissä ”kunnostautuivat” Kyöstilä ja Popovitch viidellä ja neljällä virheellään.

Niin sanotun avauksen pelaajista ainoastaan Hilskan ja Ojalan piikkiin ei voi laittaa maaliakaan. Muistutan vielä tässä vaiheessa, että taulukko on minun tulkintani tilanteista, eikä se poissulje jonkun toisen pelaajan osuutta maaleihin. Toisaalta listan pelaajat olivat varmasti jotenkin mukana maalien synnyssä riippuen siitä, miten maaliin johtaneet tilanteet lopulta tulkitaan.

Alle koottu mitä ja kuka teki väärin puolustaessaan maaliin johtaneen tilanteen:

Koodia:
Merkkausvirhe				10		Kyöstilä 3, Friberg 2, Bushue 2, Häkkinen, de Lucas, Keita			

Pilkku        6 Kyöstilä 2, Medo, Keita, Hartmann, Bushue

Hävitty kaksinkamppailu (5 ilmassa) 6 Häkkinen 2, Bushue 2, Markkanen, Malundama

1 vs. 1 häviö 5 Chidi 2, Popovitch, Bushue, Häkkinen

Epäonnistunut katko 4 Häkkinen 2, Bushue, Friberg

Harhasyöttö 3 Friberg, Medo, Malundama

Löysäily 3 Popovitch 2, Markkanen

Suora vaparia 2 Friberg, de Lucas

Koomailu pallon kanssa 2 Popovitch, Häkkinen


Yhteenveto

Lyhyesti yhteenvedettynä ja oman näkemykseni lievällä tulkinnalla Veikkausliigaan kokematon Haka hyökkäsi liian yksipuolisesti ja epäorganisoidusti. Hakan pelinrakentelu oli yhden miehen harteilla, eikä tarpeeksi vaarallisille maalipaikoille päästy. Haka laukoi keskimäärin ottelua kohden 2,6 kertaa, joka oli toiseksi alhaisin koko liigassa (Veikkausliigan keskiarvo 4,75). Haka puolusti huonosti ja vastustaja pääsi murtautumaan maalipaikoille helpohkosti. Hakalla ei riittänyt fysiikka (vauhti, tilannekovuus jne.) Veikkausliigatason joukkueita vastaan ja joutui usein rikkomaan vaarallisella alueella. Hakan taktinen osaaminen oli heikkoa ja usein pelaajat olivat väärässä paikassa. Henkilökohtaiset virheet kruunasivat orastavatkin pisteiden metsästykset.

Kerätäkseen tarpeeksi pisteitä ensi kauden liigassa saavuttaakseen sijoituksen kuuden parhaan joukossa, Haka tarvitsee liigatason pelaajia lähes joka paikalle tai nykyisten pelaajien on kehityttävä kokonaisvaltaisesti. Hakan on monipuolistettava hyökkäyspelaamista ja puolustuspelin on oltava kaikinpuolin parempaa. Onneksi loppukausi oli lupauksia herättävä. Tainio mainitsikin jo, että Hakan on oltava ensi kaudella dynaamisempi.


Ps. Mika Hilanderin InStat-indeksi oli kuluneella kaudella 240 ja huhuissa mainitun Pirttijoen 242 (Veikkausliigan keskiarvo 229,9 ja Hakan 219,9), joten tilastojen valossa oikeaan suuntaan ollaan ainakin menossa.
« Viimeksi muokattu: 10.11.2020 klo 20:49:17 kirjoittanut luiyikynä »
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #18 : 09.11.2020 klo 14:18:43

lyijykynältä oikein mukavaa perehtymistä näin ensilukemalta.

Olennaistahan Hakan hyökkäyspelin heikkoudessa oli variaatioiden puute, jolloin vastustaja pystyi ennakoimaan erittäin helposti yritelmät, eikä laukaisupaikkohin päästy. Myös Ojalan alkukauden heikko vire johti siihen, ettei kakkospalloihin päästy toivotusti.

Sanotaan nyt suoraan myös se, ettei liigassa riitä puolitehoinen keskittyminen ja harjoittelu. Jos haluaa menestyä, niin puoliammattimainen harjoittelu pitäisi unohtaa, aina voidaan piiloutua sen taakse, ettei oikein ehdi, kun pitää lukea läksyt.
Keksuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #19 : 09.11.2020 klo 15:02:07

Popo KuPSiin, kaikkea hyvää jatkoon ja toivottavasti löytää itsensä avauksesta Ylos
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #20 : 09.11.2020 klo 15:35:45

Popo KuPSiin, kaikkea hyvää jatkoon ja toivottavasti löytää itsensä avauksesta Ylos

Tämä oli kyllä paha isku. Saatanan Ari Lahti. Popon näkökulman ymmärrän.
khat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Mathare United, Zeddy & KÖNÖ


Vastaus #21 : 09.11.2020 klo 15:50:25

Ei löydy KuPSin ketjusta luottoa tähän sankariin :)
#66

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 09.11.2020 klo 16:03:23

Ei löydy KuPSin ketjusta luottoa tähän sankariin :)

Napapiirin asiantuntijat tiesivät tämän jo pari vuotta sitten kun Popo kävin Ropsin testissä mutta ei kelvannut.
Härison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #23 : 09.11.2020 klo 16:07:31

Ei löydy KuPSin ketjusta luottoa tähän sankariin :)

Höpsis.
hakkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fc Haka


Vastaus #24 : 09.11.2020 klo 16:12:15

Hyvä askel Popolle. Vaikea tosin saada avauksen paikkaa kupsissa...

Nyt toivoisin melkein että Medo jatkais... Eihän sillä kai sopparia ollu vielä?

 
Sivuja: [1] 2 ... 62
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa