FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.01.2021 klo 08:25:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 8 [9] 10
 
Kirjoittaja Aihe: JIPPO Joensuu 2021 - Ikuisen putoajasuosikin paluu parrasvaloihin  (Luettu 51756 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Mehtimäki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO, Huuhkajat


Vastaus #200 : 12.01.2021 klo 13:59:49

On hieno juttu, että JIPPO:on suhtaudutaan intohimoisesti ja noususta Veikkausliigaan unelmoidaan. Minustakin olisi kertakaikkisen upeaa jos JIPPO olisi joskus Suomen kovimmassa. Mutta realismiin taipuvaisena ihmisenä ymmärrän, että Ykkönen on tällä hetkellä se taso, mille JIPPO juuri ja juuri organisaationa yltää. Jos jostakin löytyisikin rahaa vaikka 3-4 maireaan pommiin (Efu Zeneli & co --- NOT!), niin se ei vielä riitä. Organisaation ja olosuhteiden pitää olla ihan eri tasolla ennen kun Veikkausliiganoususta on järkevää puhua.

Toivon kovasti, että JIPPO:n joukkue ei ole vielä valmis. Kyllä sinne vielä vahvistuksia tarvitaan, mutta tällä hetkellä kaikki seurat on hyvin varovaisia. Aikaa on, vaikka cupin pelit mennäänkin varmaan pitkälti noilla veikoilla.

Toinen juttu on vielä se, että millä keinoilla itse haluaisin että mahdollista nousua tai Ykkösen paikan vakiinnuttamista tavoitellaan. Kyllä mulle on iso arvo se, että JIPPO:ssa pelaa paljon Pohjois-Karjalasta lähtöisin olevia pelaajia. Tietysti Veikkausliigassa kaikki seurat on ammattilaisjoukkueita, joissa omia junnuja on vähän kenelläkään ja se on sitten asia erikseen jos liigaan joskus tosissaan pyritään. Mutta hienoo on katsoa pelejä, joissa "oman kylän jätkät" on isossa roolissa. Jos se tarkottaa sitä, että sitten ollaan "vain" Ykkösessä, niin ei se ainakaan minua pahasti haittaa. Voi tietysti ajatella, että tämä on köyhän seuran fanin lätinää kun varaa isoihin hankintoihin ei kuitenkaan ole.

Ja loppuun vielä tarkennus, että mulla ei ole seurassa mitään erityistä roolia, oon pelkkä intohimoinen fani vuodesta 2007 lähtien.   
Matthias Sindelar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jamo, Tuco, Jorma


Vastaus #201 : 12.01.2021 klo 14:08:24

Mehtimäen kanssa samoilla linjoilla. Ostomiehiä voi mennä halutessaan kahtelemaan Katajan pelehin tai sitten pesäpallokatsomoon. Toki noillakin molemmilla taitaa olla tavoite olla enemmän joensuulaisia tulevaisuudessa.
Yltiöoptimisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #202 : 12.01.2021 klo 14:18:36

1. Nyt on tammikuu, joten joukkueen rakentaminen on hyvin ymmärrettävästi vielä kesken
2. Jipon resursseilla ei hankita ammattilaispelaajia
3. Ykkösen lisenssin saamiseksi Jippo tarvitsee poikkeusluvan

Sitten täällä haaveillaan jostain zeneleistä, että päästään seuraavaksi kaudeksi liigaan. Ei vittu.

Kevättalven otteluohjelma on päivitetty nettisivuillekin: http://jippo.fi/ottelut/
aNdero

Poissa Poissa


Vastaus #203 : 12.01.2021 klo 15:39:21

Seuran/Leppälahden strategia joukkueen kokoamisessa näyttää aika loogiselta:

1) 2020 joukkueen avauskokoonpanosta mahdollisimman monta (vielä puuttuu Tahvanainen ja Lehtonen, Åke lienee mennyt jo?)
2) nuoria ja kokeneita 2020 pelaajia leventämään rosteria
3) ulkopuolelta täsmähankintoja 3 - 5

Jos JIPPOn pelaajabudjetti on noin 50 t€/v (2 t€/v keskimäärin/pelaaja, 25 pelaajan rinki) niin kovin "maireita pommeja" ei ole odotettavissa? Toivottavasti skauttaus on kunnossa ja muutama yllättäjä Kakkosesta tai alempaa löytyy.
Edelleen kaipaan 2. molaria, toista topparia ja keskushyökkääjää.
ex-Gullit

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ajax Kups


Vastaus #204 : 12.01.2021 klo 19:55:37

Pohjustin Zeneli ajatukseni siihen, että hän  pelasi viime kaudella Ykköstä Kajaanissa. Ajattelin jos asuu Kajaanissa nykyisin, voisi olla mahdollinen nimi.

Vaikuttaa kirjottelun perusteella siltä, ettei ole realistinen pelaaja Jipon budjettiin tai sopiva pelaajatyyppi seuraan.

Jokainen ihminen ei seuraa jokaisen pelaajan uraa niin tarkasti.

Zenelin nimi tuli vaan mieleen niin heitin asian ilmoille.

Tällä hetkellä Jipon joukkuerakennus vaikuttaa hyvin lupaavalta. Nuoria ja nälkäisiä pelaajia joukkue täynnä!
« Viimeksi muokattu: 12.01.2021 klo 19:59:39 kirjoittanut ex-Gullit »
Trabantin vääntynyt mäntä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistanin Asiantuntijakatsomo, Las Vegas Raiders


Vastaus #205 : 12.01.2021 klo 20:10:00

Jos JIPPOn pelaajabudjetti on noin 50 t€/v (2 t€/v keskimäärin/pelaaja, 25 pelaajan rinki) niin kovin "maireita pommeja" ei ole odotettavissa? Toivottavasti skauttaus on kunnossa ja muutama yllättäjä Kakkosesta tai alempaa löytyy.

Nousua saatikka tippumista ei olla koskaan ratkaistu pelaajabudjeteilla mutta kyllähän ne osviittaa antavat siitä missä mennään ja mitä on lupa odottaa. 50 tonnilla pyöritetään Kakkosessa ylemmän keskikastin porukkaa mutta Ykkösessä alkaa suksi tökkimään ja pahasti. Saa olla aika täydellistä scouttausta että siihen summaan saa kilpailukykyisen porukan jalkeille. Tsemppiä kuitenkin tulevaan kauteen. Ylos
Juuhan Kraiff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SC Riverball


Vastaus #206 : 12.01.2021 klo 22:51:11

Ihmetyttää kummasti kyllä, että miten Jippo on ykkösessä aina pelatessaan ollut se Seura, jolla on vähiten sitä rahaa käytettävänä? Eikö tilannetta olla osattu tai jaksettu korjata näinä kolmosen ja kakkosen vuosina, esimerkiksi sitouttamalla seuraan sponsoreita, sekä muita tulonlähteitä?

Jotain Joensuussa on väärin tehty viime vuodet, ja tämä asia on nyt nopeasti korjattava, jotta edes tulevaisuudessa saadaan kilpailukykyinen joukkue ykköseen, tai miksei jopa ennakosuosikin asemaan oikeuttava materiaali.

Yltiöoptimisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #207 : 12.01.2021 klo 23:02:35

Eikö tilannetta olla osattu tai jaksettu korjata näinä kolmosen ja kakkosen vuosina, esimerkiksi sitouttamalla seuraan sponsoreita, sekä muita tulonlähteitä?

Heitäpä esimerkiksi joku seura, joka on sitouttanut itseensä sponsoreita ja tulonlähteitä Kolmosen ja Kakkosen vuosina, ja Ykköseen noustuaan päässyt mälläämään alasarjoissa tienatuilla rahoilla liiganousua hakien.

Jipossa on tehty aika hemmetin hyvää työtä, että velat niskassa sukkana Ykkösestä Kolmoseen pudonnut seura on noussut muutamassa vuodessa takaisin velattomana, paikalliseen pelaajatuotantoon pohjautuvalla ja laadukkaasti valmennetulla porukalla, ja samalla talviharjoitteluolosuhteet on laitettu priimaan kuntoon. Kaupungissa, jossa jalkapallo ei ole sponsorinäkökulmasta merkittävimpien palloilulajien joukossa, eikä kaupunki itse ole koskaan ollut erityisen valmis laittamaan lajiin rahaa.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2021 klo 23:17:09 kirjoittanut Yltiöoptimisti »
huiqu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jippo, Huuhkajat


Vastaus #208 : 12.01.2021 klo 23:34:20

Heitäpä esimerkiksi joku seura, joka on sitouttanut itseensä sponsoreita ja tulonlähteitä Kolmosen ja Kakkosen vuosina, ja Ykköseen noustuaan päässyt mälläämään alasarjoissa tienatuilla rahoilla liiganousua hakien.

Mitä aiemmassa viestissä ajettiin takaa, on varmasti se miksi juuri Jipon täytyy olla se pienenbudjetin joukkue. Kentän puolella Jippo on tehnyt parina viime vuonna erittäin hyvää duunia, kiitos varsinkin Leppikselle siitä(napakymppi viime kausi). Väitän että Leppälahti tulee tulevaisuudessa tekemään kovemman uran mitä moni edes uskaltaa ajatella valmennuksen parissa, sen verran olen positiivista miehen toimintatavoista kuullut.

Jipon suurimmat kehityskohdat taitavat olla kentän ulkopuolella, esimerkiksi miten saataisiin pelaajabudjetti nostettua 50 tonnista ylöspäin varsinkin sarjatason noustessa.

Kentän puolella ollaan viime vuosina otettu harppaukset aina kolmosen kaljaliigasta  ykköseen asti, miksi seuraava tavoite ei olisi liigaan vaikka 3-5 vuoden aikana. Tämän tavoitteen täyttymiseen vaadittaisiin toki kentän ulkopuolisessa toiminnassa paljon duunia mm. budjetin hilaus paljon isompiin lukemiin nykyisistä.

Itse täydestä sydämmestä toivon, että tulevalla kaudella Jippo vähintäänkin säilyttää paikkansa Ykkösessä. Tämän hetken miehistöä katsoessa näen paljon potentiaalia, mutta pari kovaa vahvistusta, sekä useampi ykkösen tasolla pärjäävä rotaatiopelaaja joukkueeseen täytyy saada, siitä voi olla varmasti kaikki olla yhtä mieltä?

Niin ja jos tämä oli joku munanmittauskisa, itse olen ensimmäiset Jipon pelit käynyt katsomassa vuonna 2004 ja edelleen sydän sykkii seuralle, jopa kovemmin kuin koskaan ennen! Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 12.01.2021 klo 23:36:30 kirjoittanut huiqu »
Mehtimäki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO, Huuhkajat


Vastaus #209 : 13.01.2021 klo 08:26:29

Kyllä minä ymmärrän myös huiqun ja Juuhanin pointit. 76000 asukkaan kaupungissa olisi potentiaalia isompaankin menestykseen kuin mitä nyt on futiksessa saavutettu.

Tämä sama keskustelu on käyty monesti ennenkin mutta tässä taas: Jos mietitään historiaa, niin jalkapallo tulee Pohjois-Karjalassa hirveän pitkältä takamatkalta. Lätkässä täällä on ollut sm-sarjajoukkue jo ainakin 70-luvulla ja Joensuusta lähtöisin olevia pääsarjatasolle tai korkeammalle yltäneitä pelaajia on aika paljon. Koriksessa Kataja oli myös sm-sarjassa 70-luvulla, sitten tuli droppi ja uusi nousu alkoi 90-luvun aikana. Pesäpallo on maakuntatasolla ollut iso laji pitkään ja Joensuussa bisnesmaailma on mieltynyt viime aikoina siihen (kuten myös korikseen). Sitten muistetaan vielä salibandy, Pohjois-Karjala oli pitkään lajin mekka, niin uskomattomalta kuin se nykyään kuulostaakin. Lentopallokin on perinteikäs laji ja tällä hetkellä pääsarjatason joukkue kilpailee sponssirahoista. Ja tässä on vasta suurimmat palloilulajit. Kyllä ne yksilölajitkin kisaa ihmisten huomiosta ja sponssirahasta. Futis on siis tällä hetkellä palloilulajeista ehkä vasta nelonen kun suuri yleisö miettii mihin matsiin lähdetään.

Jalkapallokulttuurin rakentaminen vie hemmetin pitkään. Täällä oli kai 80-luvulla Karpalo ykkösessä, mutta mä en tiedä miksi se kuihtui. JIPPO on seurana tosi nuori ja valitettavasti välillä pudottiin kolmoseen eli hommaa piti rakentaa taas pohjalta. Varmaan on niin, että joskus hamassa menneisyydessä asioita on tehty väärin tai asioita ei ole tehty ollenkaan kun ei ole kerta kaikkiaan ollut tekijöitä. Minä ainakin arvostan tosi kovasti kaikkia niitä, jotka laittaa vapaaehtoisesti omaa aikaa ja resurssejaan tähän juttuun. Ei se ole helppoa tehdä asioita pienellä porukalla kun iso massa ja perinteet puuttuu. Mun mielestä nyt ainakin Tinken myötä on saatu tosi hyviä asioita aikaan ja todellakin eteenpäin on menty. Mutta malttia kehitys vaatii. Velkarahalla rakennettuja joukkueita on tässäkin kaupungissa nähty riittävän monta.

Sitten kyssäri historiatietoisille: Onko Tarmo Koivuranta ensimmäinen Pohjois-Karjalasta tai Joensuun seudulta pääsarjatasolle yltänyt pelaaja? Mä en nyt vaikka juukalaisista tai outokumpulaisista tiedä.

Virtuaalisissa munanmittauskisoissa tulokset saattaisi olla hyvin yllättäviä, meistä moni (minä mukaan lukien) saattaa vaikka edustaa jotain muuta sukupuolta kuin sitä oletetuinta...
   
Limingan Pellot

Poissa Poissa


Vastaus #210 : 13.01.2021 klo 08:31:06

Tää topic alkaa olla forumin raskainta luettavaa. Todetaan silti asian vierestä, että missä viipyy Kähkösen, Hillin ja Nissisen sopimukset? Edellisten julkistusten jälkeen ihmetyttää todella paljon, ettei kyseisen kolmikon nimiä ole vielä (ilmeisesti) papereissa. Nyt sitten keskustelua siitä pitäiskö Njazi Kuqi hankkia kahden vai kolmen vuoden sopimuksella.
Mehtimäki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO, Huuhkajat


Vastaus #211 : 13.01.2021 klo 09:06:27

Haen takkini ja lupaan että en alota enää viestiäni 70-luvun pesäpallokatsauksella.
batong

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KoiPS, West Ham United


Vastaus #212 : 13.01.2021 klo 09:08:16

Sitten kyssäri historiatietoisille: Onko Tarmo Koivuranta ensimmäinen Pohjois-Karjalasta tai Joensuun seudulta pääsarjatasolle yltänyt pelaaja? Mä en nyt vaikka juukalaisista tai outokumpulaisista tiedä.
Tarmohan on Kolarista.
huiqu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jippo, Huuhkajat


Vastaus #213 : 13.01.2021 klo 09:13:58

Huippu viesti Mehtimäellä Ylos. Tinken merkitys unohtui tosiaan itse mainita, monenlaista puuhaa kuulema tekee seuran eteen pelaamisen ohessa.

Tällä viikolla julkaistaan kuulema lisää pelaajasopimuksia, saas nähdä keiden sopimukset julkaistaan seuraavana! Tuoppi

Mehtimäki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO, Huuhkajat


Vastaus #214 : 13.01.2021 klo 09:25:52

Tarmohan on Kolarista.
Nää on tietty aina vähän hankalia, mistä kukakin on, mutta mielelläni omin Taren joensuulaislähtöiseksi pelaajaksi. Hän kuitenkin pelasi 11-14-vuotiaana täällä, eli kehityksen kannalta tärkeät vuodet. Jos muotoilisi kysymyksen näin: Onko ennen Tarea tullut Pohjois-Karjalasta sm-sarjatason pelaajia? Tarkoitan kavereita, jotka on merkittävän ajan pelannut p-karjalaisessa seurassa esim. alle 20-vuotiaana. 
aNdero

Poissa Poissa


Vastaus #215 : 13.01.2021 klo 10:14:37

Vesa Martiskainen
Mikko Ikonen
Immo Eronen
Timo Tahvanainen

nämä tuli mieleen. Ei näitä kuitenkaan kovin monta ole.

Pohjois-Karjala on Suomen ainoa maakunta jossa ei itsenäisyyden aikana ole pääsarjajalkapalloa pelattu.
Keravan faija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, PKKU, JIPPO, PSG, BVB


Vastaus #216 : 13.01.2021 klo 10:23:36

JoPS:n pelaajissa näitä on varmaankin jonkin verran ollut, koska pelasi kuusi kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Wikipediassa mainittu mm. Raimo Kauppinen.
aNdero

Poissa Poissa


Vastaus #217 : 13.01.2021 klo 10:50:31

JoPS:n pelaajissa näitä on varmaankin jonkin verran ollut, koska pelasi kuusi kautta toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Wikipediassa mainittu mm. Raimo Kauppinen.
Totta, Raimo Kauppinen on varmaan ainoa suomalainen jalkapalloilija joka on esiintynyt Sultanin katumainoksissa! Vanhoilta vuosilta mieleen tuli myös Seppo Pelkonen. Ei määrällä silti pääse kehumaan.
Yltiöoptimisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #218 : 13.01.2021 klo 13:54:08

KuPS:n topikin mukaan Savon Sanomien Otso Virtasen jatkosopimusta koskevassa uutisessa mainitaan Aleksi Honka-Hallilan hakevan peliaikaa Jiposta. U18-maajoukkueessakin yhden ottelun pelannut maalivahti, jolla on 19-vuotiaana tilillään 25 Kakkosen ottelua KuFun paidasta. Oma kasvattikin vielä. Kelpaisihan tuo Sorsan kaveriksi, kunhan KuPS:lla ei vaan olisi sananvaltaa peluutukseen...

Tänään julkaistaan yksi uusi sopimus. Jipon IG-stoorin perusteella kyseessä lienee juoksuvoimainen kaveri.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #219 : 13.01.2021 klo 14:23:57

Honka-Hallilaa Kuopiosta JIPPOn maalille?
https://www.savonsanomat.fi/urheilu/3223552
Tuosta linkin jutusta poimittua..
Uutinen
KuPSin maalivahtiosaston täydentää itävaltalaisesta SV Riedistä Kuopioon palannut Johannes Kreidl. Nuorista kuopiolaismaalivahdeista Hemmo Riihimäki hakee pelikokemusta tulevalla kaudella Ykkösestä Kokkolan Pallo-Veikoista ja Aleksi Honka-Hallila myös Ykkösessä pelaavasta joensuulaisesta Jiposta.
Yltiöoptimisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #220 : 13.01.2021 klo 18:46:02

Vekkuli savolainen jatkaa Ylos

Uutinen
Santeri Saarenkunnas jatkaa työntekoa JIPPOn keskikentällä

http://jippo.fi/santeri-saarenkunnas-jatkaa-tyontekoa-jippon-keskikentalla/
huiqu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jippo, Huuhkajat


Vastaus #221 : 13.01.2021 klo 19:26:05

Kelpaisihan tuo Sorsan kaveriksi, kunhan KuPS:lla ei vaan olisi sananvaltaa peluutukseen...

Toki reilun mahdollisuuden kilpailla pelipaikasta varmasti saa. En millään voi uskoa, että Jippo suostuisi diiliin, jossa lupaisi peliaikaa maalivahdille, joka ei ole todistanut tasoaan ykkösen peleissä.

Vekkulin jatkolle Ylos
Eze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #222 : 14.01.2021 klo 16:40:00

Tarmohan on Kolarista.
Syntynyt Kolarissa kyllä, mutta jalkapallo-oppinsa saanut kyllä Kontio-Veljissä/Ratanoissa, joten laskisin joensuulaiseksi. Ja vastaus kysymykseen onko ensimmäinen pääsarjassa pelannut, ei. On monia ennen Tarmoa. Tarmo tosin harvoja, jotka on pelannut eurocupin pelejä.
JussiR

Poissa Poissa


Vastaus #223 : 14.01.2021 klo 18:03:12

Sasha tuohon listalle mukaan.

Vesa Martiskainen
Mikko Ikonen
Immo Eronen
Timo Tahvanainen

nämä tuli mieleen. Ei näitä kuitenkaan kovin monta ole.

Pohjois-Karjala on Suomen ainoa maakunta jossa ei itsenäisyyden aikana ole pääsarjajalkapalloa pelattu.
Eze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #224 : 14.01.2021 klo 19:26:41

Sasha tuohon listalle mukaan.

Ja aika monta muutakin nimeä. Laittakaa vaikka topikki pystyyn, joensuulaiskasvatit pääsarjassa. Kyllä niitä löytyy.

 
Sivuja: 1 ... 8 [9] 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines