Kauden 2020 pelaaja-arvostelut:Maalivahdit:1. Jesse Öst (14 ottelua, 1260 minuuttia, 19 päästettyä, 3 nollapeliä, 0 varoitusta & 0 punaista)
Kolmas kausi SJK:ssa takana ja voitaneen sanoa, että Öst jatkoi yllättämistä kamppailussa ykkösmaalivahdin paikasta. Kantoi torjuntavastuun valtaosan kaudesta, mitä voi pitää melko suurena yllätyksenä kun ottaa huomioon kuka istui penkillä. Öst on suhteellisen luotettava torjuja, mutta ei sarjan eliittivahti. Harvemmin Östiin kaadutaan, mutta vastapainoksi huikeita esityksiäkään ei usein nähdä.
24. Walter Viitala (8 ottelua, 720 minuuttia, 12 päästettyä, 2 nollapeliä, 0 varoitusta & 0 punaista)
Mestarivahti ja Veikkausliigan nollapeliennätyksen haltija saapui Seinäjoelle suurten odotusten saattelemana, mutta istui hämmentävästi valtaosan kaudesta penkillä. Ei pelannut huonosti silloin kun pääsi tolppien väliin, mutta jostain syystä vastuuta ei vain tullut. Pettymys, mutta ei varsinaisesti peliesityksien takia vaan vastuun vähäisyydestä johtuen.
Puolustajat:2. Nikko Boxall (17 ottelua, 1511 minuuttia, 0+0, 4 varoitusta & 0 punaista)
Muutaman kauden Tanskassa palloillut Boxall palasi heinäkuun lopussa Veikkausliigaan tilkitsemään Kerhon puolustusta ja osoittautui heti vahvistukseksi. Monipuolinen ja atleettinen toppari, joka on kohtuullisen hyvä pallon kanssa. Ei suurempia heikkouksia, luotettava pelaaja jonka varaan on helppo rakentaa puolustusta. Jatkosta ei tällä hetkellä tietoa, mutta toivottavasti nähdään ensi kaudellakin Kerhossa.
4. Matias Vainionpää (15 ottelua, 1189 minuuttia, 0+0, 4 varoitusta & 1 punainen)
Kauden suurin yllättäjä. Vainionpäällä oli kokemusta miesten peleistä vain kymmenen Kakkosen ottelun verran ennen tätä kautta, mutta nousi siitä huolimatta isoksi osaksi Kerhon puolustusta. Nousukiito Veikkausliigassa kantoi aina alle 21-vuotiaiden maajoukkueen avaukseen saakka. Pallollisesti erinomainen toppari, joka lukee ja avaa peliä todella hyvin. Ajoittain hankaluuksissa puolustussuuntaan, mutta kehittyi tällä saralla selvästi kauden edetessä. Liike ainakin tällä hetkellä hieman kankeaa kuten isokokoisemmilla pelaajilla monesti on, mutta potentiaalia on huimasti.
5. Tero Mäntylä (19 ottelua, 1687 minuuttia, 0+2, 5 varoitusta & 1 punainen)
Oman kylän poika palasi kotikaupunkiin yli kymmenen vuoden kierroksen jälkeen. Kohtuullisen tasainen kausi jonka kohokohtana voinee pitää valintaa syyskuun tähdistöjoukkueeseen. Ei juuri loista millään osa-alueella, mutta mainittavia heikkouksiakasn ei ole. Pelaa aggressiivisesti, mutta ei kuitenkaan kerää valtavasti varoituksia ja pelikieltoja.
15. Darvin Chavez (4 ottelua, 206 minuuttia, 0+0, 0 varoitusta & 0 punaista)
Meksikolaisen osalta 204 pelattua minuuttia kertoo kaiken oleellisen. Loukkaantumiset taisivat sotkea alkukautta, eikä vastuuta tullut enää myöhemmin. Sen vähän perusteella mitä kentällä nähtiin ei voi sanoa että jäisi ikävä. Ykkösestä on pitkä matka liigaan?
16. Joonas Sundman (5 ottelua, 97 minuuttia, 0+0, 0 varoitusta & 0 punaista)
Loukkaantui alkukaudesta ja kausi jäi sitä myöten käytännössä kokonaan väliin. Pienemmät loukkaantumiset ovat viivyttäneet läpimurtoa aiemmilla kausilla ja nyt tuli pidempi huili. Saattaisi pelaajatyyppinä istua hyvin kolmen topparin linjaan, mutta ei ollut kunnossa jotta tällaista roolitusta oltaisiin voitu kokeilla.
17. Ville Tikkanen (14 ottelua, 1249 minuuttia, 0+0, 0 varoitusta & 0 punaista)
Kauden positiivisimpia yllättäjiä ja viimeinkin monen vuoden odotuksen jälkeen voidaan sanoa, että läpimurto on nähty. Oli erittäin luotettava pelaaja takalinjoilla läpi kauden ja sementoi paikkansa avauksessa. Tasainen ja eleetön suorittaja, jonka pelissä ei ole suuria heikkouksia. Merkille pantavaa on ettei Tikkanen saanut yhtään varoitusta, vaikka pelasi runsaasti Kerhon takalinjoilla.
18. Niko Markkula (14 ottelua, 970 minuuttia, 1+4, 1 varoitus & 0 punaista)
Odotukset olivat korkeat, mutta Markkula pelasi lopulta mukiinmenevän kauden. Monen muun tavoin Markkula kärsi ilmeisesti pienemmistä loukkaantumisista ja muutamia otteluita jäi väliin siellä täällä, mutta kokonaisuutena kausi oli pienoisesta rikkonaisuudesta huolimatta kohtuullinen, kuten myös tehot osoittavat. Potentiaalia voisi kuitenkin olla parempaankin, näillä esityksillä jossain vaiheessa puheissa ollut paikka EM-kisajoukkueessa ei ole lähellä.
22. Murilo (10 ottelua, 900 minuuttia, 1+2, 3 varoitusta & 0 punaista)
Saapui kesällä Seinäjoelle Espanjan neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta eivätkä ainakaan sivulle kirjoittaneen odotukset olleet järin korkealla. Vaatimattomasta CV:stä huolimatta nousi saman tien avaukseen ja pysyi siellä kauden loppuun saakka. Vahva jässikkä, joka menee vastustajasta ohi joko nopeudella tai silkalla fyysisyydellä. Tasaista tekemistä molemmissa päädyissä ja kohtuulliset tehot vaikka pelasi vain puolet kaudesta. Erittäin positiivinen yllätys, joka palkittiin ansaitusti jatkosopimuksella.
Keskikenttäpelaajat:6. Jude Arthur (14 ottelua, 615 minuuttia, 0+2, 1 varoitus & 0 punaista)
SJK käytti viime kauden jälkeen Arthurin sopimuksessa olleen osto-option ja lunasti ghanalaisen itselleen pitkällä kolmen vuoden sopimuksella. Mennyt kausi ei tuonut vielä läpimurtoa, sillä kauden alku meni piloille loukkaantumisten takia eikä vastuuta tullut kovin paljoa pelikuntoon palaamisen jälkeenkään. Liikkuu isoksi mieheksi erittäin hyvin, mutta pallollisesta pelaamisesta tuntuu puuttuvan välillä punainen lanka. Potentiaalia on parempaankin, vaikka tämä kausi meni harakoille.
7. Matej Hradecky (19 ottelua, 1560 minuuttia, 2+0, 0 varoitusta & 0 punaista)
Tasaisen varma kausi, ei suurta loistoa, mutta ei myöskään pettänyt odotuksia. Luottopelaaja joka oli aina kunnossa ollessaan avauksessa toisen keskikenttäpelaajan vaihtuessa vierellä jatkuvasti. Iski kauden aikana pari tärkeää maalia, joista voittomaali Maarianhaminassa jäi erityisesti mieleen upeana suorituksena. Suhteellisen ehjä kausi on Hradeckyn loukkaantumishistorialla aina plussaa. Verkkainen pelaaja, mutta onnistuu useimmiten paikkaamaan liikettään hyvällä pelinluvulla.
19. Robin Sid (14 ottelua, 733 minuuttia, 0+0, 2 varoitusta & 0 punaista)
Maarianhaminassa vuosia runkopelaajiin kuuluneen Sidin kausi SJK:ssa oli vaikea. Kauden alkupuolella vastuuta tuli kohtuullisesti, mutta tehot jäivät uupumaan ja kauden jälkimmäisellä puoliskolla vastuuta ei tullut enää ollenkaan, vaan ottelut kuluivat kauden loppua kohden pääasiassa katsomon puolella. Kovalla työmoraalilla varustettu ja teknisesti hyvä pelaaja, mutta hyökkäyspäässä odotetaan myös tehoja.
21. Anel Rashkaj (13 ottelua, 748 minuuttia, 0+0, 2 varoitusta & 0 punaista)
Hämmentävä tapaus. Hävisi kirjaimellisesti täysin kuvasta kauden jälkimmäisellä puoliskolla, liekö ollut enää kuukausiin Seinäjoella? Peliesityksien puolesta Rashkaj vaikutti odotetun laadukkaalta pelaajalta ja alkukaudesta vastuuta tuli runsaasti, mutta syyskuun alun maajoukkuekomennuksen jälkeen vastuu väheni ja lopulta kosovolaista ei nähty kokoonpanossa enää ollenkaan. Peliesityksistä kokoonpanon ulkopuolelle jääminen ei johtunut, joten kulisseissa on täytynyt tapahtua jotain kauden aikana.
25. Daniel Håkans (11 ottelua, 572 minuuttia, 0+1, 1 varoitus & 0 punaista)
Kauden alla potentiaaliseksi läpimurtopelaajaksi tituleerattu laituri ei onnistunut lyömään läpi vielä tällä kaudella. Alku oli lupaava, mutta sitten tuli loukkaantuminen, eikä Håkans päässyt enää tauon jälkeen samaan iskuun. Huikean pelirohkea pelaaja, jolla on loistava kyky ohittaa pelaajia, mutta pelinluvussa on vielä kehittämistä. Liian usein kuljetukset päätyvät surkeaan pallolliseen ratkaisuun tai muuten vain turhaan pallonmenetykseen. Potentiaalia on, mutta työtä on vielä tehtävänä.
31. Keaton Isaksson (14 ottelua, 523 minuuttia, 0+0, 1 varoitus & 0 punaista)
Rikkonainen kausi. Toi jalkoja keskikentälle, mutta siihen anti ainakin tämän kauden perusteella tuntui jäävän. Oikeaa roolia ei tuntunut löytyvän, eikä minuutteja tullut loukkaantumisen jälkeen kovinkaan paljoa. Potentiaalia on varmasti parempaankin, mutta sopimus päättyi tähän kauteen eikä jatkoa ole luvassa.
45. Serge Atakayi (19 ottelua, 1442 minuuttia, 1+5, 3 varoitusta & 0 punaista)
Aloitti kauden vahvasti ja oli varsinkin runkosarjan ensimmäisellä puoliskolla Kerhon vaarallisimpia pelaajia hyökkäyssuuntaan kun joukkueen pelaaminen oli muuten tukkoista. Putosi hyvästä alkukaudesta huolimatta penkille kun joukkueen peli alkoi kulkea, ja hävisi siten jokseenkin kuvasta kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Sopeutui kohtuullisen hyvin uuteen rooliin wingbackina.
58. Mehmet Hetemaj (17 ottelua, 1025 minuuttia, 4+0, 7 varoitusta & 0 punaista)
Kapteeni ja seuralegenda. Valitettavasti jalka alkaa jo painaa, eikä Hetemaj ole enää ensimmäisten nimien joukossa kun kokoonpanoa piirrustetaan. Taso tuntuu heittelevän, välillä pelaa takavuosien hyvällä tasollaan ja tekee erikoistilanteissa tärkeitä maaleja, mutta on ajoittain myöhässä tilanteista eikä liike tunnu aina riittävän. Pääsääntöisesti kuitenkin edelleen hyvällä tasolla ja varmasti tärkeä pelaaja kopissa. Ura jatkuu kentällä ainakin yhden kauden verran, ja toivottavasti Mehu saadaan pidettyä organisaatiossa myös peliuran jälkeen.
Hyökkääjät:8. Jake Jervis (10 ottelua, 650 minuuttia, 3+1, 2 varoitusta & 0 punaista)
Tuli mukaan kesken kauden ja kärsi alussa loukkaantumisista, mutta osoittautui vahvistukseksi päästyään pelikuntoon. Todella nopea ja vahva, suorastaan härkämäinen pelaaja, joka viimeistelee kohtuullisen tehokkaasti maalipaikoissa. Pelasi parhaat ottelunsa laidalla, mutta pystyy tuuraamaan myös piikissä tarvittaessa. Jatkosopimusta odotellaan, Kerhossa ei ole nähty usein pelaajia tällaisilla fyysisillä ominaisuuksilla.
9. Emmanuel Ledesma (11 ottelua, 859 minuuttia, 5+2, 4 varoitusta & 0 punaista)
Huikea jalkapalloilija, jonka saapumiseen tuntui henkilöityvän SJK:n kauden kääntyminen parempaan jälkimmäisellä puoliskolla. Mahtava potkutekniikka ja pelinäkemys. Ledesma piti ajoittain vastustajia pilkkanaan loistavalla pallonkäsittelytaidollaan, teknisesti loistava pelaaja liigaan. Nousi vain puolessa kaudessa joukkueen tehokkaimmaksi pelaajaksi ja on pelipaikallaan liigan ehdotonta eliittiä ellei jopa paras. Jatkosopimus olisi todella iso voitto SJK:lle.
10. Billy Ions (9 ottelua, 337 minuuttia, 0+0, 0 varoitusta & 0 punaista)
Loukkaantumiskierre vaikutti viimeinkin hellittäneen kun Ions oli säännöllisesti pelikunnossa, mutta vastuu jäi vähäiseksi edustuksen puolella ja sopimus purettiin syksyllä yhteisymmärryksessä. Toivotaan kovia kokeneelle Billylle kaikkea hyvää jatkoon kentälle ja sen ulkopuolelle.
11. Denys Oliinyk (20 ottelua, 998 minuuttia, 2+1, varoitusta & 0 punaista)
Aiempien kausien tähti ja suurin hyökkäyspään sankari ei päässyt tänä vuonna missään vaiheessa kunnolla vauhtiin. Myös vastuu jäi selvästi aiempia kausia pienemmäksi tehojen kadotessa. Ei tuntunut istuvan täysin Honkavaaran sapluunaan, eikä loistavasta laukauksesta saatu oikeastaan mitään irti koko kaudella. Laatupelaaja, mutta sopiiko pelityyliltään enää Kerhoon kun joukkueen hyökkäyspeli ei rakennu Oliinykin yksilösuoritusten varaan? Loistava yksilö, mutta keskinkertainen joukkuepelaaja?
20. Joonas Lepistö (14 ottelua, 604 minuuttia, 4+1, 0 varoitusta & 0 punaista)
Oman kylän poika on helppo nostaa kauden onnistujien joukkoon. Nopea ja isokokoinen pelaaja, joka on todella tehokas maalipaikoissa. Ei välttämättä kykene luomaan itse paikkoja, mutta viimeistelee heikommistakin paikoista kovalla prosentilla. Peruspelaamisessa on vielä paikoin kehitettävää ja kokoonsa nähden Lepistö häviää paljon kaksinkamppailuja, mutta maalintekijän vaistoa löytyy.
88. Tuco (18 ottelua, 1226 minuuttia, 4+1, 3 varoitusta & 0 punaista)
Ykköskärjeksi hankittu kamerunilainen petti tehojen osalta odotukset pahasti. Aiheuttaa fysiikallaan ongelmia vastustajan puolustajille ja pystyy suojaamaan sekä jakamaan palloa omilleen, mutta välillä työnteko ei tunnu maistuvan eikä kaksi pelitilannemaalia ole lähellekään riittävä saldo ykköskärjelle. Varsinkin alkukaudesta tuhlasi harvoja paikkoja kun joukkue kärsi muutenkin maalinteko-ongelmista. Sopimus jatkuu, joten pakko parantaa ensi kaudelle ja reilusti.
Tilastot
Transfermarktista