FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.02.2025 klo 21:33:21 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: HFA Märsky?
Paras idea ikinä! - 6 (12.5%)
siunaus > kirous - 7 (14.6%)
en tiedä - 12 (25%)
kirous > siunaus - 5 (10.4%)
Siirtäkää sen neutraalisuuden kannalta Eerikkilään tai Vuokattiin! - 7 (14.6%)
ULOS! - 11 (22.9%)
Äänestäjiä yhteensä: 48

Sivuja: 1 [2] 3
 
Kirjoittaja Aihe: HFA Märsky - siunaus vai kirous?  (Luettu 20533 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
haikaran uhri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sarjataulukkofetisisti


Vastaus #25 : 28.07.2023 klo 16:24:29

Miten tälle projektille käy? Tänä vuonna ilmeisesti hävinnyt kaikki ottelut eli BSM-karsinnassa ja P15 Kakkosessa.

Jos mulla ois kuva, menisi kyllä ketjuun hetkejä, kun en oikein osanut olla empaattinen.
Tekonurmi

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 01.08.2023 klo 13:18:08

Tyttöpuolella ei kovin montaa akatemiatyyppistä ympäristöä tästä maasta löydy. Siinä mielessä HFA on ainakin ajatuksena hyvä, että arjen saa helpommin pyörimään pallon ympärillä. Mutta P15 kolmonen sarjatason puolesta ei taida enää olla se kehittävin, kun vastaan voi tulla mitä tahansa höntsäjoukkeita. Ehkäpä konsepti kaipaa päivitystä ja sitä myöden ykköskorin pelaajia mukaan toimintaan (miten tuonne pelaajat ylipäänsä valikoituvat?). Etelässä ei ole liikaa ammattimaisia seuraympäristöjä junioripelaajalle kuitenkaan. Varmaan käy kuitenkin niin, että enenevässä määrin kaikki vähänkään hyvät pelaajat valuu HJK ja Honkaan. Ja muille jää luu käteen. Ehkä HFAn pitäisi pelata T18 Ykköstä tai naisten kakkosta TBSM karsintojen lisäksi ja saada pelaajia mukaan vähän pidemmäksi aikaa kuin 1-2 kaudeksi. Mene ja tiedä.
2fst4u

Paikalla Paikalla


Vastaus #27 : 02.08.2023 klo 10:35:02

Noinhan se varmasti on kuten Tekonurmi yllä kirjoittaa. Ymmärrykseni mukaan alkuperäinen tarkoitus oli, että HFA:ssa vietettäisiin 2-3 vuotta, mutta viimeisinä vuosina tuosta on "livetty" ja pelaajia on lähtenyt jo yhden vuoden jälkeen. Mistä tämä johtuu, niin sitä en osaa kuin arvailla. Jos kuitenkin otetaan pieni otanta HFA:ssa pelanneista pelaajista (vähintään 1 Liiga-ottelu) ikäluokittain ja missä he menevät tällä hetkellä. Pelaajien nimen perässä mistä lähtöisin. Lähteenä käytetään ihan Palloliiton sivustoa https://tulospalvelu.palloliitto.fi/team/156388/players

2001
Katariina Kosola (HJS, Hämeenlinna) - Laitahyökkääkä. HFA:ssa 1 vuosi. Ruotsissa ammattilaisena ja viimeisissä Helmareiden otteluissa aivan avainpelaaja.
Eevi Sutela (PU-62, Porrassalmi) - Keskikenttä. HFA:ssa 1 vuosi. KL:ssa Hongan ehkä tärkein pelaaja, U23-maajoukkue.
Emma Immonen (PK-35, Helsinki) - Maalivahti. HFA:ssa 1 vuosi. Oli KL ehkä paras maalivahti, kävi Norjassa kokeilemassa ja sitten yllättäen viime vuonna lopetti.
Saana Tuomala (HJS, Hämeenlinna) - Keskikenttä. HFA:ssa 1 vuosi. KL Ilveksen avainpelaaja, U23-maajoukkue.

2002
Ella Kelloniemi (Rake, Rajamäki) - Maalivahti. HFA:ssa 2 vuotta. Pelasi 2022 yhden KL-ottelun HJK:ssa. Lopettanut?
Helmi Vapola (PuiU, Helsinki) - Puolustaja. HFA:ssa 2 vuotta. KL HPS avauksen pelaaja, U23-maajoukkue.
Veera Hellman (TuPS/KP-75, Tuusula/Kerava) - Laitahyökkääjä. HFA:ssa 2 vuotta.  KL HJK:ssa olisi avauksen tai jopa avainpelaaja ilman jatkuvia loukkaantumisia. U23-maajoukkue.
Elina Mankki (VKajo, Kouvola) - Hyökkääjä. HFA:ssa 2 vuotta. KL PK-35 Vantaa avauksen pelaaja. Muistaakseni kärsinyt vakavan polvivamman, joka hidastanut urakehitystä.
Ilona Anttonen (TPS, Turku) - Pelipaikka ei tiedossa. HFA:ssa 2 vuotta. Hongassa 2022 muutama KL-ottelu. Lopettanut?
Emilia Tuomela (MuSa, Pori) - Maalivahti. HFA:ssa 2 vuotta. KL HPS:n 2.maalivahti, jolle ei tänä vuonne ole tullut kuin Cup:n pelejä.
Suvihelmi Oksanen (KaaPo, Kaarina) - Puolustaja. HFA:ssa 2 vuotta. KL muutama peli. Lopettanut?
Ria Karjalainen (NuPS, Nummela) - Hyökkääjä. HFA:ssa 2 vuotta. Tuli KL HJK:hon ryminällä ja oli kaksi kautta yksi sarjan parhaista hyökkääjistä. Tällä kaudella jäänyt vähemmälle vastuulle. U23-maajoukkue.
Aino-Kaisa Kainulainen (PU-62, Porrassalmi) - Maalivahti. Muutama ottelu 2022 KL PK-35. Lopettanut?

2003
Emma Korkalainen (EBK, Espoo) - Puolustaja. HFA:ssa 1 vuosi. Muutama ottelu KL PK-35 Vantaa. Kärsinyt erittäin pahan polvivamman, joka piti lähes kaksi vuotta sivussa kentiltä. PK-35 V pelaaja, mutta nyt palailee EBK:ssa pelikentille.
Tea Heininen (EBK, Espoo) - Puolustaja. HFA:ssa 2 vuotta. KL HJK rotaatiopelaaja.
Aada Nurmi (EuPa, Eura) - Keskikenttä. HFA:ssa 2 vuotta. KL HPS avainpelaaja, nousi myös Helmareihin.
Oona Jääskeläinen (Valtti, Helsinki) - Hyökkääjä. HFA:ssa 2 vuotta. KL HPS avainpelaaja, joukkueen paras maalintekijä. U23 maajoukkue.


2004
Matilda Kuusniemi-Fishwick (KäPa, Helsinki) - Keskikenttä. HFA:ssa 3 vuotta. KL Honka avauksen pelaaja.
Lotta Lindström (HyPS, Hyvinkää) - Hyökkääjä. HFA:ssa 2 vuotta. Kärsi pahan polvivamman, joka piti kauden 2022 sivussa. KL HJK avainpelaaja, joukkueen paras maalintekijä. U23 maajoukkue.
Veera Keto (ONS, Oulu) - Puolustaja. KL HPS, lainalla TPS, jossa rotaatiopelaaja.
Milla Lehtomaa (FJK, Forssa) - Keskikenttä. 3 vuotta HFA:ssa. KL HPS-sopimuspelaaja, mutta pelannut vain Cupissa.

2005
Helmi Raijas (Viikingit, Helsinki) - Puolustaja. HFA:ssa 1 vuosi. KL HJK:ssa pääosinavauksen pelaaja, välillä tullut vaihdosta mukaan. U19 maajoukkue.
Cecilia Ek (JyPK, Jyväskylä) - Keskikenttä. HFA:ssa 1 vuosi. KL PK-35 Vantaassa avauksen pelaaja. U19 maajoukkue.
Jutta Angeria (OLS, Oulu) - Laitahyökkääjä. HFA:ssa 1 vuosi. KL HPS avauksen pelaaja. U19 maajoukkue)

Boldattuna sarjassa nyt tai aiemmin "tähtinä" loistaneet pelaajat. Tietyllä tapaa tuota joukkueen lyhyttä historiaa kun katsoo, niin ne pelaajat, jotka ovat Liigatasolle päässet, niin näyttäisi siltä, että heillä on hyvät mahdollisuudet nousta vähintään avauksen pelaajiksi Liigassa. Pelaajista vain Kosola & Immonen ovat pelanneet ulkomailla, mutta eiköhän tuolta muutama boldattu vielä kv-kentilläkin nähdä.
Timoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #28 : 03.08.2023 klo 15:10:38

Hyvä listaus ja osoittaa, että tilausta tälle akatemialle on olemassa, etenkin pienemmistä seuroista lähtöisin oleville pelaajille.

Toki on myös hienoa, jos saadaan seuravetoisia akatemioita Suomeen.
Kick Balls

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 04.08.2023 klo 13:19:54

Tuossa Tekonurmi jo kyselikin ylempänä, että millä perusteella pelaajat tuohon akatemiaan valitaan. En niin tarkkaan ole näitä akatemioita seurannut, mutta Urhean sivuilta tuohon saattaisin vastauksia löytyä. Ainakin mukana olevat koulut niin yläkoulujen kuin toisen asteen osalta sivuilta löytyvät. Voisin kuvitella, että iso osa "junantuomista" tuossa 2fst4u tekemässä listauksessa ovat Mäkelänrinteen urheilulukion oppilaita. Ehkä? Jos näin on, niin esim. tänä keväänä tuonne vaadittiin 15,9 valintapistettä, mikä futiksen osalta tarkoittaa maajoukkuetason pelaajaa. Pistetyskriteereitä katsottaessa voidaan todeta, että esim. maajoukkue-ehdokkaan on hyvin vaikea tuollaista määrää valintapisteitä saada, puhumattakaan heikommasta aineksesta. Eli siinä mielessä, kyllä tuo ns. pelaaja-aines on ollut jo lähtötasoltaan pirun kovaa.

Muutama linkki:
Urheiluoppilaitosten opiskelijavalinnan hakuprosessi ja kriteerit kevät 2023
Tyttöjen jalkapallon HFA-infotilaisuus ke 15.2.
Merten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MaKu, Arsenal, Valtti


Vastaus #30 : 04.08.2023 klo 14:39:57

Tuossa Tekonurmi jo kyselikin ylempänä, että millä perusteella pelaajat tuohon akatemiaan valitaan. En niin tarkkaan ole näitä akatemioita seurannut, mutta Urhean sivuilta tuohon saattaisin vastauksia löytyä. Ainakin mukana olevat koulut niin yläkoulujen kuin toisen asteen osalta sivuilta löytyvät. Voisin kuvitella, että iso osa "junantuomista" tuossa 2fst4u tekemässä listauksessa ovat Mäkelänrinteen urheilulukion oppilaita. Ehkä? Jos näin on, niin esim. tänä keväänä tuonne vaadittiin 15,9 valintapistettä, mikä futiksen osalta tarkoittaa maajoukkuetason pelaajaa.

Eikös tämä niin mene että HFA:n pelaajat ovat Mäkelänrinteen lukiossa (urheilulinjalla, mahdollisesti myös yleislinjalta) ja valintapisteytys on peruskoulun päästötodistuksen keski-arvo (4-10pistettä), 1-5 pistettä Palloliitolta ja 1-5 pistettä koululta. Vähän mutkaksi suoria vetäen voisi varmaan sanoa että saadakseen 3-5 pistettä Palloliitolta pitäisi hakijan olla maajoukkueringissä tai ainakin ns. kovemmassa aluejoukkueryhmässä. Jos keskiarvo on alle kasin ja koulu antaa 5 pistettä (kuten varmasti futaajille antaa), täytyy käytännössä olla maajoukkueringissä että pääsee sisään. En usko että Palloliiton ja koulun antamia pisteitä on missään läpinäkyvästi esillä (eikä varmaan kuuluisikaan olla), joten ihan mahdotonta sanoa pääsisikö esimerkiksi joku kympin keskiarvon oppilas ilman maajoukkuestatusta sisälle kouluun.

Omiin silmiin oppilaaksiotto näyttää siltä, että pääsääntöisesti HJK:n pelaajat suuntavat Pohjois-Haagaan urheilulinjalle, ja jatkavat mahdollisesti HJK:n TB-ringin pelaajina. Märskyssä sitten edustusta muista seuroista ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Lienee sitten Märskyn pelaajien oma päätös ketä tulevilla kausilla edustavat.
Kick Balls

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 08.08.2023 klo 12:13:46

Eikös tämä niin mene että HFA:n pelaajat ovat Mäkelänrinteen lukiossa (urheilulinjalla, mahdollisesti myös yleislinjalta)...

Tätä vähän tuossa jonglöörasin ennen omaa viestiä, mutta tulin siihen tulokseen, että kaikki pelaajat eivät Mäkelänrinteellä opiskele. Ovatko sitten kuitenkin mukana HFA:ssa, vai yksittäisiä lainapelaajia sieltä täältä, en tiedä.  Esimerkkinä nyt vaikka Madeleine Carpelan, joka pelannut neljä peliä HFA Märskyssä tuota P15 Kakkosta, mutta pelaa enimmäkseen EBK:ssa T18 Ykköstä YI-pelaajana. Ei ole aiemmilla kausilla Märskyssä pelannut, joten ei ole tainnut myöskään ko. lukiossa opiskella.
Merten

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MaKu, Arsenal, Valtti


Vastaus #32 : 08.08.2023 klo 14:33:05

että kaikki pelaajat eivät Mäkelänrinteellä opiskele.

Oma arvaukseni TBSM-karsintojen aikaan oli että pelaajapulan vuoksi HFA lainasi pelaajia sellaisilta seuroilta jotka eivät karsinnoissa mukana (EBK ja FC Espoo ainakin). Rohkeasti arvaan että ovat jatkaneet lainailua samasta syystä. Varmaan ovat jollain perusteella päätyneet tiettyihin pelaajiin.
2fst4u

Paikalla Paikalla


Vastaus #33 : 23.05.2024 klo 22:03:02

HFA ideahan on se, että otetaan pelaajat pois seuroista jotta he saavat paremman arjen ja nyt sitten tämä kuvio.

Kun HFA julkaistiin niin kirjoitin Hollannin kokemuksista ja miksi siellä päädyttiin siihen että liitto alkaa tulemaan seuroja Akatemian sijaan.

Kirjoitin myös että miksi pitää kulkea sama polku kun nähdään mihin se johtaa.

Nyt on päädytty jo osittain myöntämään virhe ja kohta päädytään samaan kuin Hollannissa.

Tähän taas hukattiin se 7-8 vuotta....


Mitä tästä opittiin? Ei mitään.
Jatketaan keskustelua täällä niin ei mene ihan off-topiciksi tuolla Naisten Kakkosen topicissa.

Ja olkoon tämä sitten vaikka joutsenlaulu HFA:lle ;)

Pilkotaanpas hiukan tuota alkuperäistä viestiä
Lainaus
HFA ideahan on se, että otetaan pelaajat pois seuroista jotta he saavat paremman arjen ja nyt sitten tämä kuvio.
Niin miten se, että pelaajat pelaavat EPS:n Naisten Kakkosen joukkueessa estävät tämän? Ihan samalla laillahan he voivat treenata kuin aiemminkin ja sitten pelata P15 Kakkosen/Kolmosen sijaan Naisten Kakkosessa.

Lainaus
Kun HFA julkaistiin niin kirjoitin Hollannin kokemuksista ja miksi siellä päädyttiin siihen että liitto alkaa tulemaan seuroja Akatemian sijaan.
Mutta ilman HFA:ta olisiko HJK:n ja Hongan ollut pakko panostaa omiin akatemioihinsa? Etenkin HFA:n alkuvuosina imua oli ja nämä suurseurat aidosti pelkäsivät menettävänsä parhaat pelaajansa.

Lainaus
Tähän taas hukattiin se 7-8 vuotta....

Mitä tästä opittiin? Ei mitään.
Hukattiinko? Eikös HFA:n tavoitteena ole koko olemassa olonsa ajan ollut kehittää pelaajia Kansalliselle ja Kansainväliselle tasolle. Jos en tätä topicia väärin muista, niin jollain sivulla on aika kattava selvitys ketkä ovat menneet HFAn läpi, mutta kyllähän jos mietitään niitä "timantteja" niin kyllä jo pelkästään Katariina Kosola, Lotta Lindström ja Italiassa pelaava Kerttu Karresmaa ovat osoitus siitä, että jotain tehtiin HFAssa oikein. Sitten seuraavassa "aallossa" ovat Kansallisen Liigan eliittiin kuuluvat Helmit Vapola ja Raijas, jotka todennäköisesti ja toivottavasti lähtevät tämän kauden jälkeen ulkomaille. Aada Nurmi meni viime vuonna samaan kategoriaan, mutta tänä vuonna ollut uudessa ympäristössä hiukan tahmeampaa. Riia Karjalainen, Oona Jääskeläinen, Jutta Angeria ja  Tea Heininen ovat ihan runkopelaajia KL:ssa. Myös Veera Hellman olisi tässä kategoriassa, mutta jatkuvat loukkaantumiset syöneet potentiaalin puhkeamista kukkaan. Eli aika vahvasti sanottu, että heitettiin hukkaan ja ettei mitään olisi opittu.




Sivurajaltaseuraaja

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 23.05.2024 klo 22:21:36

No ei sitten vähän alusta.

Saanko valita koko Suomesta ne ikäluokan top 10 niin varmasti niistä monet lyövät läpi minun kanssa tai ilman.

Mun vähemmän valikoidusta kyläjoukkueesta nousi 5 nuorisomajuihin. Neljä yhdestä ikäluokasta suoraan avaukseen. Ei siinä mitään Akatemiaa tarvittu, eikä valtakunnallista hakua.

HFA kuolee jo 1-2 vuoden sisällä.


Edit. Suurin ongelma on vaikutusvaltaiset ihmiset jotka käyvät kopioimassa muualta ideoita jotka eivät toimi suomessa.
« Viimeksi muokattu: 23.05.2024 klo 22:27:20 kirjoittanut Sivurajaltaseuraaja »
2fst4u

Paikalla Paikalla


Vastaus #35 : 23.05.2024 klo 22:28:25


Saanko valita koko Suomesta ne ikäluokan top 10 niin varmasti niistä monet lyövät läpi minun kanssa tai ilman.

HFA kuolee jo 1-2 vuoden sisällä.

No HFAhan mennessään top3 pelaajiin on lukeutunut yllä mainituista vain Karjalainen, ehkä seuraavaksi lähimpänä ikäluokan kärkeä Raijas ja Angeria, joka toki niistä ajoista taantunut huippulupauksesta Kansallisen Liigan peruspelaajaksi.

Ja tuota HFA:n kuolemaa en kiellä, näin tullee käymään. Onko edes tietoa, että otettiinko uusia pelaajia nyt yhteishaussa?
Sivurajaltaseuraaja

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 23.05.2024 klo 22:39:53

No HFAhan mennessään top3 pelaajiin on lukeutunut yllä mainituista vain Karjalainen, ehkä seuraavaksi lähimpänä ikäluokan kärkeä Raijas ja Angeria, joka toki niistä ajoista taantunut huippulupauksesta Kansallisen Liigan peruspelaajaksi.

Ja tuota HFA:n kuolemaa en kiellä, näin tullee käymään. Onko edes tietoa, että otettiinko uusia pelaajia nyt yhteishaussa?
Kuten sanoin 6-7 vuotta sitten. Kaikki rahat seurojen tukemiseen eikä tällaista varjo-organisaatiota 'kilpailemaan' seurojen kanssa.

Meinaatteko että joku Virolainen on pätevämpi kuin nykyiset seurojen valmentajat?

Varmaan sai duunin ettei huutele foorumilla.
M13

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 23.05.2024 klo 23:26:10

Kuten sanoin 6-7 vuotta sitten. Kaikki rahat seurojen tukemiseen eikä tällaista varjo-organisaatiota 'kilpailemaan' seurojen kanssa.


Kilpailullisia sarjoja on hyvin vähän. Eihän tuo millään mittarilla hyvältä näytä, että yksi tälläisen sarjan joukkue lainaa joukkueen HFA:sta. Hieman haiskahtaa "laitetaan ne nyt vaikka kakkoseen pelaamaan"- asenne. En kyllä pelaajana tuohon lähtisi
Sivurajaltaseuraaja

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 23.05.2024 klo 23:45:44

Kilpailullisia sarjoja on hyvin vähän. Eihän tuo millään mittarilla hyvältä näytä, että yksi tälläisen sarjan joukkue lainaa joukkueen HFA:sta. Hieman haiskahtaa "laitetaan ne nyt vaikka kakkoseen pelaamaan"- asenne. En kyllä pelaajana tuohon lähtisi
Hollannissa tytöt laitettiin pelaamaan poikien sarjaa joissa ei yhtään voittoa ja rumia tappioita 3-4 tason joukkueita vastaan.

Joukkueita jotka eivät edes pelaa laadukasta futista.

No pelataanko naisten kakkosessa?

Miksi nämä tähdet eivät pelaa liigajoukkueiden B junnuissa? Ai niin kun liitto tekee kaikkensa vesittääkseen tämän sarjan.
Slither54

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 24.05.2024 klo 01:05:55

Hukattiinko? Eikös HFA:n tavoitteena ole koko olemassa olonsa ajan ollut kehittää pelaajia Kansalliselle ja Kansainväliselle tasolle. Jos en tätä topicia väärin muista, niin jollain sivulla on aika kattava selvitys ketkä ovat menneet HFAn läpi, mutta kyllähän jos mietitään niitä "timantteja" niin kyllä jo pelkästään Katariina Kosola, Lotta Lindström ja Italiassa pelaava Kerttu Karresmaa ovat osoitus siitä, että jotain tehtiin HFAssa oikein. Sitten seuraavassa "aallossa" ovat Kansallisen Liigan eliittiin kuuluvat Helmit Vapola ja Raijas, jotka todennäköisesti ja toivottavasti lähtevät tämän kauden jälkeen ulkomaille. Aada Nurmi meni viime vuonna samaan kategoriaan, mutta tänä vuonna ollut uudessa ympäristössä hiukan tahmeampaa. Riia Karjalainen, Oona Jääskeläinen, Jutta Angeria ja  Tea Heininen ovat ihan runkopelaajia KL:ssa. Myös Veera Hellman olisi tässä kategoriassa, mutta jatkuvat loukkaantumiset syöneet potentiaalin puhkeamista kukkaan. Eli aika vahvasti sanottu, että heitettiin hukkaan ja ettei mitään olisi opittu.

Ja tuossa samassa tarkastelussa oli, kun sen nopeasti myös vilkaisin läpi, lähes yhtä monta jo lopettanutta pelaajaa kuin Kansallisen liigan avainpelaajia. Nuorimmat verratut ovat vielä alle parikymppisiä, joten he eivät ole ehkä ihan vielä tätä ehtineet tehdä, joten on hiukan aikaista sanoa heidän kohdallaan. Ja tuosta vertailusta puuttuivat kaikki ne, jotka eivät ole pelannut peliäkään Kansallista liigaa eli toisin sanoen se, millä prosentilla HFA:ssa pelannut päätyy pelaamaan edes yksittäisiä otteluita Suomen korkeimmalla tasolla jää nyt vielä tietämättömälle täysin kysymysmerkin taakse.

Siinä mielessä sivurajaltaseuraajan kanssa samoilla linjoilla, että mikäli akatemiaan saadaan ainakin PK-seudun ulkopuolelta houkuteltua niitä parhaita pelaajia, niin tuon tarkastelun varjossa HFAn tuoma lisäarvo on ollut lopulta todella vähäinen. Vertailu toki aina hankalaa, mutta mitä nyt olen kuullut joitain juttuja ohi mennen, niin ei se HFA:nkaan harjoittelukuorma ole ihan nyt ollut kontrollissa, siis valmentajilla ja sitä myötä toimintaa voidaan pitää ainakin jokseenkin epäammattimaisena. Ehkä tietyt fasiliteetit sekä yleinen ryhmän taso harjoituksissa puolestaan on voinut vaikuttaa sitten positiivisesti kehitykseen yleisellä tasolla, mutta tiedä häntä. Tuossa yllä mainituista pelaajista, joita tunnen hieman tarkemmin voin todeta, että yksi olisi päätynyt pelaamaan Kansallista liigaa riippumatta siitä, missä lukiovuodet olisi harjoitellut. Erään toisen kohdalla puolestaan HFA on saattanut antaa mahdollisuuden korkeimmalle sarjatasolle, joskin todellisuudessa taso ei ehkä oikeasti edes sinne riitä, mikä onkin sitten näkynyt vuosien vieriessä peliajassa.

Itse koen edelleen, että varsinkin tyttöpuolella itse lapset ja nuoret eivät haaveile samalla tavalla jalkapalloammattilaisuudesta, mikä on ihan ymmärrettävää, koska se on huomattavasti vaikeampaa ja maksaa kalliimpaa hintaa kuin mitä huipulla miesten puolella, jossa rahaa on enemmän. Muutenkin homma on polarisoitunut aivan liikaa kilpailulliset vs harrastelijaryhmät sekä PK-seutu vs muu Suomi välillä ja näistä kumpikaan ei tee hyvää, mikäli ajatellaan kehitystä yhteiskunnan näkökulmasta tai sitten kansallisen pelaajakehityksen näkökulmasta. Se, että lanseerataan hienoja fraaseja tai termejä (tai akatemioita) ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että jotain pitää todellakin ensin haluta, niitä jotka jotain haluaa pitää olla paljon ja sen jälkeen pitää olla oikeasti osaavia tekijöitä ja tämän jälkeen se taso voi ihan oikeasti nousta korkeammalle tasolle. Kyllä omasta kokemusta edelleen pitää sanoa, että osaavat valmentajat on tyttöpuolella harvassa ja sitten se on vielä ihan eri kysymys, että osuuko ne valmentajat juuri niihin joukkueisiin, joissa on sitä todellista halua ja paloa tehdä asiaa vähän pidemmällekin kuin parikymppiseksi (ja edelleen painotan, että tässäkään en näe yleismaailmallisesti mitään väärää pelaajan näkökulmasta).
Sun mutsis

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 24.05.2024 klo 12:14:58

Oleellista 15-19 -vuotiailla pelaajilla on varmaankin se kuuluisa laadukas arki eli hyvät treenit useampana aamuna viikossa ja ympäristö, jossa on hip sekä cool olla jalkapalloilija tosimielellä.

Aika sama millä konseptilla ja nimityksillä tämä toteutetaan, jos touhu on laadukasta ja kustannustehokasta. En tiedä, tarvitseeko puuhaa kutsua hassuksi akatemiaksi vai riittääkö perinteinen "urheilulukio". Enkä tiedä tarvitseeko puljulla olla omaa joukkuetta vai voisiko oma joukkue olla paikallinen porukka. Riippuu varmaan paljon siitä, kuinka kaukaa lukiolaiset (jne.) tulevat.

Kaikessa rahan kippaamisessa on riski fokuksen hajoamisesta vääriin asioihin ja suojatyöpaikkoihin ja sama riski on rahan kantamisessa seurojen omaa vastaavaan toimintaan HFA:n sijasta. Eli jos tämän mallin haluaa romutettavaksi, olisi hyvä ehdottaa korvaava malli nuorten pelaajien eteenpäin potkimiseksi ja ymmärtää sen mallin ongelmat.

PS. "Kovaa treeniä vaan perkele" ei ole korvaava malli. Se on vain yksi osatotuus. Syrjäseudun tähtipelaaja paikallisessa harrastejoukkueessa tarvitsee jossain vaiheessa jotain muutakin näin joukkuelajissa. Suosuunnistushiihtäjät sun muut yksilölajit sitten erikseen.

Sivurajaltaseuraaja

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 24.05.2024 klo 12:33:47

Märsky itsessään on tarjonnut hyvän mahdollisuuden lisätreeniin ja koulunkäyntiin.
HFAlla ei ole mitään lisäarvoa.

Jos omalla paikkakunnalla ei ole toimivaa urheilulukiota niin sitten pelaaja joutuu tekemään isoja päätöksiä. Siinä että 16 v muuttaa Ivalosta pk seudulle yksin futiksen perässä on iso vaara.

Sun mutsis

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 24.05.2024 klo 13:14:09

Märsky itsessään on tarjonnut hyvän mahdollisuuden lisätreeniin ja koulunkäyntiin.
HFAlla ei ole mitään lisäarvoa.
Vahva, mahdollisesti oikea, näkemys, mutta ilman mitään perusteluita. Osaatko perata tätä tarkemmin?

Mikä on HFA:n budjetti? Mikä on lisääntynyt vaihtoehtokustannus ja kuka sen maksaa?  (Pelaajien vanhemmat paikallisille seuroille?) Mikä on puhdas säästö?

Jääkö osa pelaajista saamatta kunnolliseen treenihaaviin ilman tätä konseptia ja hautautuvat Peräkylän Ponnistuksen nelosdivariporukkaan? Vai olisiko muutos täysin neutraali? 

Mikä on ero HFA:n ja lukion treeneissä ja treenimäärissä, tukipalveluissa ja muissa? Vai onko mitään eroa?


Oikeastaan en odota tänne vastauksia, mutta toivottavasti palloliitossa joku näitä vähän excelöi.
dembele

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 27.05.2024 klo 13:48:18

Eilinen FC Espoo-EPS ylitti myös alue- ja maju-valmentajan kiinnostuskynnyksen. Johtuneeko sitten HFA:laisisista vai yhteistyökuvion myötä EPS:n kokoonpanoon lainatuista parista Honkalaisesta, joista toinen tosin pelasikin vielä männä kaudella EPS:ssä.
« Viimeksi muokattu: 27.05.2024 klo 17:00:18 kirjoittanut dembele »
Junnuhommat

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 27.05.2024 klo 17:41:51

Eilinen FC Espoo-EPS ylitti myös alue- ja maju-valmentajan kiinnostuskynnyksen. Johtuneeko sitten HFA:laisisista vai yhteistyökuvion myötä EPS:n kokoonpanoon lainatuista parista Honkalaisesta, joista toinen tosin pelasikin vielä männä kaudella EPS:ssä.
Piti oikein tarkistaa, mistä sarjasta ollut kyse. (N2, oletan nyt.)

Näköjään kultarannikolla kaikki voivat pelata kaikissa seuroissa ja sarjoissa. En ole ihan varma pelasiko siellä EPS, FC Espoo, Honka, HFA, EBK vai mikä lie, mutta tärkeintä lienee, että kaikki saivat liikuntaa. 8)
Sivurajaltaseuraaja

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 27.05.2024 klo 18:14:26

Vahva, mahdollisesti oikea, näkemys, mutta ilman mitään perusteluita. Osaatko perata tätä tarkemmin?

Mikä on HFA:n budjetti? Mikä on lisääntynyt vaihtoehtokustannus ja kuka sen maksaa?  (Pelaajien vanhemmat paikallisille seuroille?) Mikä on puhdas säästö?

Jääkö osa pelaajista saamatta kunnolliseen treenihaaviin ilman tätä konseptia ja hautautuvat Peräkylän Ponnistuksen nelosdivariporukkaan? Vai olisiko muutos täysin neutraali?  

Mikä on ero HFA:n ja lukion treeneissä ja treenimäärissä, tukipalveluissa ja muissa? Vai onko mitään eroa?


Oikeastaan en odota tänne vastauksia, mutta toivottavasti palloliitossa joku näitä vähän excelöi.
Ihan ensimmäisenä eikä yhtään vähäisempänä erona niihin konsepteihin mistä mallia on haettu on se, että muualla koulun lukuvuosi ja sarjakausi ajoittuu päällekkäin. Suomessa sarjoihin osallistuminen HFAna aiheuttaa ongelmia ja nyt tätä paikkaillaan tällä EPS konseptilla.

Märsky on vuosia tarjonnut hyvän lisän treeneihin. Panostakaa rahat märskyn toimintaan eikä tällaiseen eliitti ryhmään joka on maakunnista väkipakolla värvätty.
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #46 : 27.05.2024 klo 18:49:57

Piti oikein tarkistaa, mistä sarjasta ollut kyse. (N2, oletan nyt.)

Näköjään kultarannikolla kaikki voivat pelata kaikissa seuroissa ja sarjoissa. En ole ihan varma pelasiko siellä EPS, FC Espoo, Honka, HFA, EBK vai mikä lie, mutta tärkeintä lienee, että kaikki saivat liikuntaa. 8)


Nämä peluutushommat tuolla Märskyssä on ollut aina ihan huumoria...Muutenkin tuolla pääkaupunkiseudulla erilaiset yhdistelmäjoukkueet täysi mysteeri...joskus oli Valtti/TiPS/PPJ jne...Jokainen noista seuroista olisi varmaan saanut ihan omankin joukkueen, mutta menestystä piti hakea kynsin hampain noilla yhdistelmillä...
2fst4u

Paikalla Paikalla


Vastaus #47 : 26.08.2024 klo 21:38:55

Se oli siinä

https://urhea.fi/blog/2024/08/26/jalkapallon-akatemiatoimintaan-muutoksia-helsinki-football-academyn-toiminta-siirtyy-seuratasolle/

Ja topic lukkoon
Sivurajaltaseuraaja

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 26.08.2024 klo 23:07:47

Jos luette vanhoja viestejäni 2018 tienoilta niin kerroin tämän virityksen elinkaaren ja perustelut.
Kun HFA alkoi Hollannissa siirryttiin suoraan seurojen tukemiseen ja luovuttiin akatemiasta.

Tässä meni liitolta se 6 vuottaa hiihtää perässä.

Sokeiden maassa yksisilmäinenkin voi olla kuningatar.
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #49 : 27.08.2024 klo 06:09:30

Huvittavaa jargonia tiedotteessa menestyksekkäästä toiminnasta...jos olisi menestyksekästä niin tuskin olisi lopetettu. Korostettu maju-pelaajien määrää...olisiko seurojen mukana kehitys ollut vielä parempaa? Seurojen Palloliitto ja jne...

 
Sivuja: 1 [2] 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa