FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.12.2024 klo 03:00:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: MM-karsinnat 2022: Analyysissä FRA, UKR, FIN, BIH ja KAZ  (Luettu 35318 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #25 : 04.04.2021 klo 13:39:54

Sveitsi - Suomi 31.3.2021

Sveitsi 5-2-3

Fernandes 20 - Gavranovic 19 - Shaqiri 23
Zakaria 17 - Sow 15
Zuber 14 - Benito 22 - Elvedi 4 - Comert 6 - Mbabu 2
Omlin 21

Suomi 5-3-2

Pohjanpalo 20 - Forss 9
Taylor 7 - Lam 15 - Valakari 18
Pirinen 16 - O'Shaughnessy 3 - Ojala 5 - Ivanov 14 - Soiri 13
Joronen 1

Harjoitusmaaottelusta hieman kevyempiä havaintoja tasan sataan kuvaan puristettuna. Ketju on näemmä venynyt jo toiselle sivulle, kun päättyneen maaottelutauon aikana rikoin 500 viestin rajapyykin tällä keskustelupalstalla vihoviimein. :)

Sveitsi pallollisena vs. Suomi pallottomana


Sveitsi rakensi alhaalta tavanomaisen 3-4-3:n sijasta 3-3-4:llä. Topparikolmikko Benito-Elvedi-Comert oli tietysti alhaalla, mutta seuraavassa tasossa olivat wingbackit Mbabu ja Zuber sekä heidän keskellään Zakaria. Toinen keskustan pelaaja Sow siis nosti valmiiksi itsensä ylemmäs ja lähemmäs Sveitsin yläkolmikko Fernandes-Shaqiri-Gavranovic. Varmaankin Sveitsi tiesi, ettei Suomi välttämättä prässää kovin korkealta ja kovaa, vaan vetäytyy 5-3-2 muotoonsa, jolloin pelkkä Zakaria topparien edessä riitti pelinavaamiseen.


Tässäkin kuvassa näkyy, kuinka Sow on jo Fernandesin kanssa täyttänyt välikaistat valmiiksi, koska Sveitsi hyökkäsi alussa 3-1-6 muodossa Suomen puoliskolla. Suomi vetäytyy ja Elvedi saa kuljettaa palloa rauhassa.


3-1-6 muodollaan Sveitsi pyrki siihen, että vain Zakaria oli Suomen yläviisikon puristuksissa ja Sow-Fernandes kaksikko jatkuvasti pelattavissa taskuissa. Wingbackit Mbabu ja Zuber huolehtivat leveydestä. Kuvan ulkopuolella Gavranovic makasi puolustuslinjassa ollen valmiudessa menemään pystyyn tai tulemaan tarvittaessa vastaan ja Shaqiri liikkui melko vapaasti kahden alimman linjan välissä tiloja etsien.


Ajoittain Sveitsi hyökkäsi perinteisemmällä 3-2-5:llä eli Sow käväisi tuossa Zakarian rinnalla, jos peli ei tahtonut aueta.


Tässä on hyvä laajakuva Sveitsin muodostamasta kahdesta laitakolmiosta ja alakerran neliöstä, joka pyöritti Forssia ja Pohjanpaloa keskiviivalla pyrkien ohittamaan ensimmäisen prässilinjan.


Suomen puolustusvastuut näkyvät samassa otoksessa 3-1-6:ta vastaan. Forss-Pohjanpalo kaksikko tosiaan prässäsi toppareita ja pyrki peittämään syötöt samalla Zakarialle. Taylor ja Valakari merkkasivat välikaistoilla olleet pelaajat. Pirinen ja Soiri puolestaan puolustivat Sveitsin wingbackeja. Tässä kuvassa Mbabu ja Sow ovat vaihtaneet paikkoja, joten Pirinen puolustaa leveydessä Sowia ja Taylor välikaistalla Mbabua. Shaqiri viihtyi loppuviimein enemmän omalla puolellaan oikealla, joten hän oli usein O'Shaughnessyn kontrollissa. Keskellä Ojala ja Ivanov muodostavat ylivoiman Gavranovicia vastaan ja tutusti Suomen keskimmäinen keskikenttäpelaaja on ylimääräinen mies, joka loi ylivoimia tarvittaessa milloin minnekin ja suojasi puolustuslinjaa.


Nurmela puhui taukohaastattelussa, että Suomella oli ongelmia oikean laidan puolustamisessa. Osasyynä oli, että Benito nousi avauspuoliajalla kuten Ukrainan Mykolenko monesti kahta muuta topparia selvästi ylemmäs, jolloin muoto oli varsinkin loppua kohden käytännössä 2-3-5, kun Sowkin putosi useammin Zakarian tasolle.


Kun Sveitsi tuli 2-3-5:llään, kaksi muuta topparit tekivät selvän eron Benitoon liikkumalla oikealle puolelle ja imivät siten Forss-Pohjanpalo kaksikon kauas Benitosta. Suomen puolustuslinja keskittyi Sveitsin yläviisikkoon ja Lam ylimääräisenä pelaaja tukki myös keskellä tiloja esimerkiksi tässä Shaqirilta, joka hiippailee hänen ja Ojalan välissä. Vasempana keskikenttänä tässä oleva Valakari puolestaan irtoaa prässäämään Zakariaa, jotta Jolle ja Forss eivät ole jatkuvasti alivoimaisina ja jottei Zakaria pääse kuljettamaan vapaasti. Taylorin vastuulle jää keskelle Sow yhdessä Lamin kanssa, vaikka Lam suojaakin pääasiassa puolustuslinjaa pyrkien estämään Shaqirille. Koska Soiri on Zuberissa kiinni, Benito on periaatteessa vapaa mies ja hänen kauttaan peli edistyikin jonkin verran. Ukrainaa vastaan Suomi toki puolusti Mykolenkoa siten, että nimenomaan oikea keskikenttä oli hänestä vastuussa eli tässä tapauksessa Taylor olisi vastuussa Benitosta, mutta kun Sow pitäisi tosiaan myös merkata keskeltä ja jos Lam muodostaa vapaana pelaajana tutun 6v5-ylivoima Sveitsin yläviisikkoa vastaan, Taylorin tai toisen kärjen pitäisi huolehtia Sowista. Lisäksi Suomi haluaa houkutella vastustajan syöttämään tuohon yläviisikon keskelle ja sitten riistää pallon, kun vastustaja on ahtaassa tilassa umpikujassa, joten Taylor ei voi jäädä liian kauaksi Lamista ja Taylorista Beniton vuoksi, jos Suomi haluaa pakottaa Sowin menetyksiin tämän saadessa pallon keskelle.


Minuuttia aiemmin samanlainen tilanne. Sveitsi tulee 2-3-5:llä 3-1-6:n tai 3-2-5:n asemesta. Pallo on nopeasti kierrätetty oikealta vasemmalle ja Suomen muoto ei ehdi liikkua perässä. Lam on hetkellisesti oikea keskikenttä eikä ehdi vuorostaan millään sulkemaan jalkaa saatika sitten Forss. Soiri on periaatteessa 1v2-alivoimatilanteessa.


Niinpä Benito keskitti vapaasti, mutta DOS piti Gavranovicin irti pallosta. Sveitsi liikutti palloa kiitettävän nopeasti eikä oikea keskikenttäpelaaja tosiaan aina ehtinyt keskemmältä liikkua kohti Benitoa ajoissa.


Toisella jaksolla puolustaminen toimi tämän osa-alueen suhteen paremmin, koska asiasta oli varmaankin keskusteltu ja ehkä painotettu parempaa ennakointia keskustariistojen kustannuksella. Nyt oikea keskikenttä Valakari ihan rohkeasti on näinkin korkealla prässäämässä Benitoa ja Lam on seurannut Gavranovicin vastaantulemista linjojen välissä. Taylor puolestaan paikkaa topparien edessä Lamia seuraamalla Shaqiria.


Lodin tultua sisään Suomi puolusti 5-4-1:ssä Sveitsin 2-3-5:tä vastaan. Pohjanpalo otti vastuulleen Akanjin ja Comertin. Valakari ja Taylor merkkaavat Zhakan ja Sowin. Kamara puolestaan on keskellä ylimääräinen mies luomassa alas 6v5 ylivoimaa.

Ristipallot wingbackeille


Sveitsin klassista pelaamista on ristipallojen viljely wingbackeille 1v1-asetelmiin laitakaistoille ennen kuin vastustajan wingbackit/laitapuolustajat ehtivät saada tukea. Tässä Shaqiri putoaa Suomen yläviisikon keskelle hetkellisesti palloa vastaan ja kun hän saa jalan auki hetkellisesti keskimmäisenä keskikenttänä olevan Taylorin edessä, hän lähettää ristipallon Zuberille Soirin selustaan.


Zuber pääsi rauhassa haastamaan Soiria, koska keskikentän linja on vasta putoamassa boksin reunalle, mutta Soiri onnistui pysymään pallon ja maalin välissä pakottaen Zuberin palauttamaan alas eikä tämä saanut keskitystä aikaan toisin kuin Liettuaa vastaan Sveitsi onnistui vastaavalla kuviolla luomaan muutaman keskityspaikan vasemmalta laidalta.


Yhdeksännellä minuutilla Sveitsi on houkutellut Suomen ensin toiselle laidalle. Sow on pallossa ja hän lähettää ristipallon Zuberille. Fernandes on omalla liikkeellään pakottanut Ivanovin keskemmäs eli kauemmas Soirista ja kk-linja on puolestaan vahvasti pelin puolelle painottuneena jälleen, joten Valakarikaan ei ehdi heti auttamaan Soiria...


... Zuber kuitenkin jäi peippailemaan paikoilleen, koska Soiri puolusti hyvin läheltä, joten Valakari ehti lopulta avuksi. Varmasti Suomikin oli etukäteen käynyt läpi sen, että Sveitsi hyödyntää mielellään leveyttä ja tukea pitäisi saada wingbackeille.


Voittomaalissa Sveitsi tuli 2-3-5:llä ja Vargas on leveydessä Alhoa vastaan.


Aika kehnosti Alho tämän 1v1-tilanteen puolusti. Lod ehti kuitenkin ihan hyvin tuplaamaan, joten tuo keskitys olisi pitänyt saada blokatuksi eli Alhon olisi pitänyt puolustaa lähempää kuten Soirin. Lod ja jopa Ivanovkin olivat kuitenkin vieressä siltä varalta, että Vargas olisi harhauttanut Alhon.


O'Shaughnessy hävisi ykköspallon Fassnachtille, joka korvasi siis Shaqirin.


Ojala puolestaan vuoti Gavranovicin korvaajaa Seferovicia vastaan.

Näytteitä Suomen puolustamista muodossa


Aloitetaan Shaqiriin liittyvillä näytteillä. 13. minuutilla Sveitsi tulee 3-1-6:lla. Valakari prässää Sowia ja Taylor on ollut peittämässä syöttöä Fernandesille toiselle välikaistalle, joten puolustuslinjan edessä Shaqirin pitäisi olla Lamin vastuulla. Niin ei kuitenkaan ole, koska Lam tuijottaa vain palloa eikä Taylor ehdi paikkaamaan.


DOS on jättänyt myös liiaksi etäisyyttä, joten Shaqiri pääsi ampumaan yli maalin.


Puolen tunnin jälkeen Sveitsi tulee taas 3-1-6:lla. Valakari ei saa suljettua Sowin jalkaa vieläkään. Fernandes ja Shaqiri ovat vaihtaneet paikkoja, joten Lam puolustaa Fernandesia linjan edessä, hyvä. Shaqiri sen sijaan on ihan vapaana, koska Taylor on rynninyt itsensä pelin ulkopuolelle päättömällä prässillään kymmenen sekuntia aiemmin eikä ole ehtinyt omalle paikalleen, joten Shaqiri on pudonnut DOSin luota tyhjään tilaan. Maailmanluokan havainnointia.


Niinpä DOS joutuu tulemaan vastaan ja Gavranovic liikkuu hänen jättämään tilaan Ojalan luota.


Ennen kuin Pirinen tai Ojala ehtivät tukkia rakoa, Gavranovic latasi tolppaan.


Maalipaikka syntyi vain siksi, että Taylor juoksi oman harhasyöttönsä perään saamatta palloa takaisin.


Neljännellä minuutilla Pirinen tulee vähän myöhässä Mbabua jaloille, kun Sveitsi pelasi tutun ristipallon wingbackille, mutta ainakaan Juha ei joutunut kiipeliin 1v1-tilanteeseen, vaan sai stopin aikaan ja varmasti tuen vierelleen.


Seuraavaksi Sveitsi tulee seitsemällä miehellä Suomen alakahdeksikkoa vastaan, kun Benito nousee melko syvälle. Valakari oikeana keskikenttänä reagoi ihan hyvin ja seuraa nousun ajoissa tällä kertaa.


Käy kuitenkin niin, josta Nurmelakin puhui eli Sveitsi löysi vapaan pelaajan, kun Ivanov lähti peruuttamaan kohti omaa boksia ja Lam jäi kontrolloimaan Shaqiria. Soiri-Valakari kaksikko jäi alivoimaiseksi Zuberia, Benitoa ja Sowia vastaan, kun Beniton nousun myötä Valakari ei voinut keskittyä enää pelkästään välikaistalla olleeseen Sowiin.


Benito keskitti vapaasti laidasta, kun Soiri seurasi omaa miestään Zuberia keskelle ja Valakari palasi alkuperäiseen mieheensä Sowiin. Boksissa Gavranovic nikkasi ohi maalin DOSin edestä.


60. minuutilla Taylor on jättänyt vähän liikaa väliä Benitoon mielestäni. Valakari puolusti häntä paremmin. Niinpä Shaqiri löytyy keskeltä, Ojala irtoaa puolustuslinjasta ja rikkoo myöhässä aiheuttaen vapaapotkun. Jos Valakarin ja Taylorin väliltä pitää tehdä valinta kisoihin, ottaisin Valakarin. Pitää kuitenkin muistaa se, että Taylorin onnistuminen Irlanti-pelissä johtui eritoten siitä, että Kenny organisoi prässin kovin kehnosti ja Irlannin kahden alimman linjan välissä oli jatkuvasti isojakin tiloja, joita myös kuka tahansa muu kuin Taylorkin olisi kyennyt hyödyntämään melkeinpä. Eikä Irlanti ole tuonkaan pelin jälkeen vakuuttanut, koska avausvoitto Kennyn kanssa on yhä ottamatta. Kunnia toki Taylorille siitä, että hän hyödynsi ne tilat, mutta muistissa on myös Bulgaria-vieraspeli, jossa 4-4-2:ssa hänen sijoittumisessaan puolustussuuntaan oli puutteita ja samat puutteet ovat nyt näkyneet tässäkin maaotteluikkunassa laitakeskikenttänä ikävä kyllä. Valakari pystyy tekemään suunnilleen samat asiat hyökkäyssuuntaan ja on minusta parempi puolustussuuntaan kolmen miehen keskikentässä.


Hetkeä aiemmin Fernandes leveydestä kavennettuaan puolestaan syötti ohi Forssin keskelle Gavranovicille, joka jatkoi yhdellä kosketuksella pystyyn. Ojala on tässäkin vähän myöhässä sulkemassa avointa jalkaa ja puolustuslinjaa suojannut Lam puolestaan ei seuraa Zakarian juoksua.


Mäenpää pelasti vieraat torjumalla vedon kulmapotkuksi. En tiedä, turhan paljon Sveitsi onnistui löytämään tilaa Suomen kahden alimman linjan välistä.


Toisen jakson alusta pari tilannetta vielä. 2-2 tasoituksessa korkea prässi murtuu, kun Omlin syötti ohi Forssin keskelle Zhakalle, josta Valakari on myöhässä. Soiri on noussut tukemaan prässiä seuraamalla Zuberia.


Valakarin jatkettua liikettä Zhakan syötön perään Beniton luo, Lam kavensi kiinni Zhakaan ja Taylor Sowiin. Zuber pitää Soirin selässä ja jatkaa pallon ohi Taylorin Sowille vaikeasta asennostakin.


Ivanov on puolestaan Soirin takana seurannut Vargasin, joten alempana on 2v2-tilanne.


Sow syötti Ivanonin jättämään tilaan liikkuneelle Gavranovicille. Ojala seuraa, mutta Gavra pudottaa Vargasille.


Ivanov ei pysy perässä eikä Taylorkaan onnistu pysäyttämään Vargasia, joka tällää pallon alakulmaan.

Selustassa olleen tilan hyödyntäminen


Kymmenennellä minuutilla hieman outoa pelaamista DOSilta. Mbabu syöttää keskelle ohi Pirisen palloa vastaan tulleelle Shaqirille. DOS seurasi häntä kyllä tänne asti, mutta kääntyi sitten kotiin päin heti kun Shaqiri sai pallon haltuun ja kääntyi. Outoa. Nyt käy nimittäin niin, että Shaqiri saa täysin rauhassa pelata pystyyn Gavranovicille, joka hyökkäsi DOSin jättämään tilaan. Suomen onneksi tilanne oli paitsio, mutta jos kerran DOS irtosi linjasta tuonne saakka, sitten melkeinpä kannattaisi pelata tilanne loppuun saakka?


20. minuutilta 1-0 osuma. Sveitsi tulee 3-1-6:lla. Sow ja Fernandes välikaistoilla sekä Zakaria keskellä ovat merkattuina, joten Comert pelaa selustaan tyhjään tilaan.


DOS voitti kuitenkin ykköspallon.


Shaqiri pääsi silti livahtamaan selustaan, kun DOS puski taaksepäin. Ojalalla ja Ivanovilla on vielä tilanne silti hallussa.


Koska DOS ei kuitenkaan saanut enää Shakiraa kiinni, Ojala joutui kaventamaan kohti laitaa ja Ivanov perässä keskelle, joten ketjureaktion tavoin maalintekijä Gavranovic jäi auki ja tämä laukoi varmasti Sowin syötöstä takakulmaan.


Viiden minuutin päästä uusi yritys Comertilta, mutta tämä ristipallo selustaan oli osoitteeton.

Suomen vastahyökkäykset


16. minuutilla Mbabu oli liikkunut muodon sisään ja Fernandes paikkaa häntä leveydessä. Pudotus Zakarialle ei kuitenkaan mene perille, kun Jolle tulee vahvasti esiin etupuolelle. Niinpä Suomen kärkipari saa siis 2v4-asetelmasta huolimatta riiston aikaan Sveitsin alaneliötä vastaan.


Jolle liikkui laitaan ja sai Taylorilta pian pallon takaisin. Mbabu vastaprässäsi Tayloria ja Comert iskee kiinni Jolleen, joten Valakari tunnistaa syntyneen tilan selustassa. Jolle imee Comertin itseensä ja pelaa sitten pystyyn.


Elvedi kavensi myöhässä tukkimaan syntyneen tilan ja aiheutti vapaapotkun. Kuten Ukrainaa vastaan, Suomi siis hyödynsi vastustajan wingbackien jättämiä tiloja.


38. minuutilla Suomi sai rankkarin. Zakaria pelasi yläviisikon keskelle puristuksiin Sowille. Tämä yritti nopeasti jatkaa pallon ulos ahtaasta tilasta, mutta Taylor sulki häneltä tilan saaden jalan väliin ennen kuin Benito olisi päässyt vapaasti taas nousemaan vasenta välikaistaa pitkin. Suomi sai siis riiston sillä alueella, jolla se halusi ehkäpä eniten eli yläviisikon keskellä, jos hyökkäyskolmannesta ei tietenkään lasketa.


Forss spurttaa erinomaisesti Beniton jättämään tilaan ja kuljettaa irtopalloa. Jolle ja Taylor kiinnittävät keskellä Elvedin ja Comertin huomion.


Ennen kuin Benito ottaa Forssin kiinni, tämä keskittää Jollelle taka-alueelle sovitusti. Comert hukkaa miehensä. Zakaria puolestaan tuijottaa vain palloa eikä havainnoi Valakaria.


Pohjanpalo pudotti takaviistoon kuten Bulgaria-kotipelissä Urosen keskityksen. Tällä kertaa paikalla oli Valakari ja kun Zakaria oli rynninyt liian syvälle, Sow joutui tulemaan takaa prässäämään Valakaria. Hän tuli tilanteeseen liiallisella vauhdilla aiheuttaen rangaistuspotkun.

Suomi pallollisena vs. Sveitsi pallottomana


Suomi rakensi alhaalta tutusti 3-4-1-2:lla. Taylor nousi kärkiparin alapuolella ja Lam-Valakari kaksikko oli keskellä.


Sveitsin puolustuslinja tukee korkeaa prässiä, mutta Forss onnistuu pudotuksessaan Jollelle. Taylor jatkaa liikettään pystyyn.


Suomi sai paineen hyökkäyskolmannekselle, mutta Taylorin haasto Elvedia vastaan päättyi pallon karkaamiseen. Sveitsi kyllä hieman yllätti korkealla prässillään, koska Liettuaa vastaan he vetäytyivät ukrainamaisesti lähemmäs puolta kenttää 5-2-3 muotoon pitäen linjat tiiviinä ja kollektiivi oli 25 metrin sisässä toisistaan. Toki tässäkin kollektiivi pysyi melko tiiviinä, kun viimeinen linja tosiaan oli keskiviivalla eikä peruuttanut, jolloin selustassa oli tila ja sinne Jolle tässäkin tilanteessa pallon pelasi Taylorille.


Puolessa kentässä Suomi hyökkäsi 3-1-6:lla. Lam jäi varmistamaan, kun Valakari ja Taylor nousivat taskuihin. Kärkipari oli tietysti keskellä vastustajan topparien puristuksessa ja wingbackit leveydessä vastustajan wingbackeja vastaan. Sow-Zakaria kaksikko merkkasi yleensä Taylorin ja Valakarin, jolloin yläkolmikko huolehti 3v4 alivoimaisena Lamista ja toppareista. Tässä kuvassa tosin Sow on noussut kiinni Lamiin saakka, kun jokaisella yläkolmikon jäsenellä on selkeä prässättävä ja Sveitsi haluaa pallon takaisin.


Avausjaksolla hallinta oli 63-37 ja toisella 65-35. Pieni lisäys pallonhallinnassa Sveitsin eduksi johtui ehkä siitä, että Mäenpään tultua sisään Suomi pelasi entistä enemmän pitkiä avauksia kohti Jollea, Forssia ja Tayloria, muttei voittanut liiaksi noita palloja tai saanut kakkospalloja itselleen, jolloin Sveitsi sai enemmän hallintaa, kun Suomi ei niin paljoa yrittänyt tulla maitse pois prässin alta kuin avausjaksolla, jolloin virheitä sattui omalla puoliskolla ja ehkä tauolla oli sovittu pidempien avausten lisäämisestä, jos paine käy liian kovaksi. JT:n tilastot ainakin puhuvat sen puolesta, että pitkät avaukset tosiaan lisääntyivät, kun Jorosella niitä oli viisi ja Mäenpäällä seitsemän. Lisäksi Mäenpää avasi neljästi lyhyellä Jorosen kymmentä vastaan. Tässäkin kuvassa Mäenpää viittelöi joukkuetta nousemaan ylemmäs eikä syötä viereen O'Shaughnessylle, vaikka niin voisi tehdä.


Jolle oli oivasti liikkunut topparikolmikon heikoimman pääpelaajan Beniton eteen ja voitti ykkösen, mutta Akanji ehti ennen Forssia kakkospalloon. 20 sekuntia myöhemmin pallo oli omassa maalissa, kun korkea prässi/vastaprässi petti tavalla, joka oli jo esillä aiempana.


Avausjaksolta kuva DOSin roiskaisusta paineen alla kohti Jollea, joten toki 1. puoliajallakin näitä pidempiä syöttöjä nähtiin, muttei niin paljoa Joroselta, vaan ennemmin sivutoppareilta tai wingbackeilta.


Mutta syöttö oli kovin epätarkka päätyen Benitolle, joten Ukraina-pelin tapaan syöttötyöskentely oli ailahtelevaa varsinkin näissä rakentavissa syötöissä herra O'Shaughnessylla eikä Jolle saanut edes mahdollisuutta painia Elvedia vastaan.

Suomen pelinavaamisen negatiivisia ja positiivisia hetkiä


Sveitsi otti tosiaan ylhäältä asti kiinni toisin kuin Liettuaa vastaan. Ehkä se yllätti jopa Suomen. DOS yrittää ohittaa jalalla Shaqirin, kun keskellä Lam on merkattuna. Kun Shaqiri pysyy perässä, silti DOS pelaa keskelle huonoon peliasentoon, kun järkevämpää olisi ollut ehkä nostaa kohti Jollea tai Valakaria.


Nyt Gavranovic ehti palloon Ojalan luota ennen Valakaria, kun Lam ei saanut kuin pienen hipaisun palloon puristuksista.


Ivanov sen sijaan yritti hetken päästä chipata toisena sivutopparina ohi Fernandesin kohti Jollea ja Tayloria.


Sow pääsi kuitenkin puskemaan väliin. Ehkäpä osa avausjakson ongelmista ja oman alueen menetyksistä Sveitsin korkeaa prässiä vastaan johtuikin vain sivutoppareiden syöttöjen ajoittaisesta huonolaatuisuudesta. Idea oli kuitenkin tässä ihan OK pelata kohti Pohjanpaloa.


Lyhyissä maalipotkuissa Ojala nousi arajuurimaisesti vähän ylemmäs antaakseen lisää happea sivutoppareille ja Joroselle avata peliä. DOS kierrättää Ivanoville.


Fernandes ohjaa taitavasti Ivanovin laitaan. Tämä luopuu pallosta liian myöhään voidakseen pelata keskustaan. Niinpä ainoaksi vaihtoehdoksi jää syöttö Soirille, joka on Zuberin mankelissa ja menettää pallon lopulta sivurajalla. Taitovaje?


Aika samanlainen tilanne toiselta puolelta. Mbabu on kiinni Pirisessä, joten DOS ei turhaan syötä sivurajaa pitkin kuten Ivanov, vaan omalla liikkeellään on avannut syöttökulman tarpeeksi suureksi, jotta hän voi chipata ohi korkean prässin.


Pohjanpalo tuli hyvin vastaan Zakarian etupuolelle ja pudotti pallon Taylorille, joka ei kuitenkaan onnistunut haltuunotossa sivurajalla.


Hetken päästä toinen onnistunut suoritus O'Shaughnessylta harhasyöttöjen vastapainoksi. Hän tulee jalalla ohi Shaqirin ja samalla Pohjanpalo on tullut taas irti vastustajan toppareista Suomen puoliskolle saakka vastaanottaakseen chipin. Pohjanpalon sijaan DOS poimi keskeltä Valakarin toisin kuin hetkeä aiemmin eli nyt hän ei pelannut turhaan maitse Lamille keskelle. DOSia pitää kyllä kehua myös siitä, että hän ei pelkää kuljettaa jalalla ohi ensimmäisen prässilinjan sivutopparina, vaikka virheitä ajoittain tulee itse syötöissä. Jos parissa kuukaudessa syöttötarkkuus terävöityy, ei muuta kuin kisakoneeseen vasenjalkaisuuden ja rajaheittojenkin vuoksi.


Valakari pelasi keskialueella seinän Lamin kanssa ja Sow kaatoi Onnin vapaapotkun arvoisesti. Lam tulitti vapaapotkun kuitenkin yli maalin.

Selustassa olleen tilan hyödyntäminen


Kuten Sveitsi, Suomikin pelasi selustaan toisinaan, koska siellä oli teoriassa tilaa. Ensimmäinen passi lähti Ivanovilta ohi Gavranovicin.


Elvedi voitti ykköspallon ennen Forssia.


Tässä on Jollen vuoro tehdä aloite, mutta Soiri ei sitä poimi ja Jolle antoi turhautuneen palautteen heti kädenhuitaisulla.


Heti perään Forss tekee aloitteen, jotta O'Shaughnessylla on joku, jolle syöttää. Hyvä ratkaisu Marcukselta tehdä itsensä tarjottavaksi. DOS poimiikin liikkeen ennen kuin prässi on iholla.


Elvedin ja Comertin puristuksessa ei Forssilla ollut saumaa päästä läpi.


58. minuutilla Jolle on pudonnut taas omalle puoliskolle saakka reippaasti palloa vastaan pois Sveitsin topparien puristuksesta. Hän lähettää ristipallon selustaan Soirille, vaikka Soiri ei poiminut häntä avausjaksolla.


Pyry ehti palloon ja ohitti Zuberin heittämällä.


Akanji kuitenkin katkoi takaviistokäännön Forssille.


Lopusta yksi tilanne. Ivanov chippaa Pukille keskiviivalle ohi Vargasin korkean prässin.


Pukki pudotti Akanjin edestä Kamaralle ja kääntyi sitten heti pystyjuoksuun Akanjin jäädessä jälkeen. Kamara pelaa seinäsyötön ykkösellä Lodille, joka jatkoi pallon selustaan.


Pukki ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan, joten viimeistely meni ohi takakulman.

Sveitsin positiiviset tilanteenvaihdot


Negatiiviset tilanteenvaihdot toimivat Suomella melko hyvin kuten nykyään on tapana. Valakari vastaprässää tässä ahnaasti.


Puolustuslinja tukee korkealla eikä Ivanov peräänny.


Sveitsi tuli ohi ensimmäisen aallon, mutta Ojala oli viimeisenä lukkona ohjaten Zuberin laitaan ja muut ehtivät pelin alle.


Tässä Mbabu on nostanut pallon ohi vastaprässin kohti Gavranovicia, mutta Ojala seuraa selässä ja pakottaa vastustajan käsivirheeseen. Jos pari kertaa muodossa puolustaessa Ojala irtosi vähän myöhässä vastaan, negatiivisissa tilanteenvaihdoissa hän oli hyvä.


Sveitsin pari vaarallisinta transitiota syntyivät Suomen virheistä omalla puoliskolla. Taylor palauttaa tässä pallon heikosti alas ja SUI pääsee väliin, kun pudotus meni ohi DOSin. Pirinen sekoili vastaavasti kertaalleen myös avausjaksolla 18. minuutilla.


Ojala oli kuitenkin taas lukkona hidastamassa Gavranovicia, joka käänsi Shaqirille.


Shaqiri pudotti Zuberille, joka tinttasi Jorosen syliin. Soiri ei ehtinyt palaamaan ajoissa alas, vaan hänen vastinparinsa oli vikkelämpi.

Erikoistilanteet


Suomi sai pari kulmapotkua pelissä. Niistä riittänee ensimmäisen läpikäynti, koska toisen kulman Lod antoi sisäkierteisenä suoraan Omlinin syliin. Suomella on käytössä tuttu 1+4 variaatio. Forss on ottanut Pukin roolin vitosen alueella ja neljä muuta pelaajaa (topparit+Pohjanpalo) juoksevat kohti maalia taaempaa, kun Valakari keskittää. Taylor tarjoaa lyhyen vaihtoehdon. Boksin reunalla on Lam eli wingbackit varmistavat alhaalla. Sveitsillä puolestaan erona Liettua-peliin on se, että vitosen alueella sillä on nyt vain yksi pelaaja kahden sijaan. Vartioijia on yhä viisi ja kaksi pelaajaa on ottanut pois lyhyen variaation (Shaqiri+Zuber). Sen sijaan boksin reunalla on kaksi pelaajaa puolustamassa yhtä Lamia! Jos toinen heistä olisi ollut vitosen alueella, ehkä Pohjanpalon maali olisi jäänyt syntymättä, kun maalin edessä olisi ollut yksi sveitsiläinen enemmän.


Jolle voitti vartioijansa Comertin puhtaasti ja nikkasi kohti maalia. Forss hämäsi sopivasti vielä vitosen alueella Omlinia Mbabun ja Gavranovicin välissä. Jos Fernandes tai Sow olisi tosiaan ollut vitosen alueella lisäksi, ehkä Omlinin ei olisi tarvinnut lähteä aavistamaan etukäteen toiselle tolpalle ja hän olisi voinut pysyä keskellä? Nyt kaksi miestä turhaan puolusti yhtä vaaratonta suomalaista.


DOSin rajaheittoja käytettiin tässäkin pelissä. Variaatio oli tuttu 3+2 eli kaksi muuta topparia ja yksi kk-pelaaja (Taylor) olivat etualueella/vitosen viivalla ja kärkipari Forss-Jolle taaempana. Ukraina-pelin tapaan boksin reunalla on kolmen miehen transitionestolinja Pirinen-Valakari-Lam (kuvan ulkopuolella). Alhaalla varmistaa Soiri.


Ivanov voitti Elvedin edestä ykköspallon, mutta puski yli. 84. minuutilla puolestaan Ojalan takavasara meni hieman ohi takakulman, mutta siitä ei tarvinne erillistä kuvaa, kun idea oli sama kuin tässä ja DOSin heiton kohteena oli toppareista sillä kerralla enemmänkin Ojala kuin Ivanov.


Suomi sai kolme sivuvapaapotkua. Valakari antoi niistä kaksi ja Taylor yhden. Molempien ensimmäiset yritykset olivat luokattomia keskitysten karattua liiaksi yli taka-alueiden, mutta tämä keskimmäinen viritelmä ja Valakarin toinen pallo jäi sentään boksiin. Asetelma on sama kuin Suomen kulmissa eli kohteita on viisi, Lam on boksin reunalla ja wingbackit alhaalla.


Forss ja Ivanov yrittivät jatkaa matalan pallon tuloksetta keskelle. Kaksi muuta vapaapotkua Suomi tosiaan pelasi tuttuun tapaan ilmassa korkeana taka-alueelle, mutta ne pallot kaarsivat melkeinpä suoraan sivurajasta yli.


Sveitsi sai ensimmäisen kulman 18. minuutilla. Liettua-pelin tapaan Shaqiri antoi kulmat omalta puoleltaan sisäänpäin kiertävinä. Zuber antoi kulmat puolestaan sitten toiselta puolelta ja tarjosi tässä lyhyen vaihtoehdon, koska Liettua-pelissä Rodriguez wingbackina toimi samoin. Suomi puolusti tutusti 5+2+3 variaatiolla. Vartioijia oli viisi, aluetta puolusti kaksi pelaajaa ja loput kolme olivat boksin reunalla/ottamassa pois lyhyen vaihtoehdon. Soiri-Forss kaksikko oli kulmalipulla ja Taylor boksin reunalla lähellä Sowia. Normaalistihan Zhaka on Sveitsillä boksin reunalla, mutta kun hän oli vaihdossa, Sow otti tuon roolin. Pohjanpalo puolusti aluetta omalla paikallaan etutolpalla ja Arajuuren poissaollessa Ojala oli keskellä vitosen aluetta. Loput olivat vartioijia eli DOS, Ivanov, Lam, Valakari ja Pirinen. Zakaria varmisti alempana Fernandesin kanssa, joten kohteet olivat Gavranovic, topparit ja Mbabu.


Pohjanpalo siivosi tyylikkäästi bravuuripaikaltaan ykköspallon veks Mbabun edestä.


Shaqirin mentyä vaihtoon Zuber antoi kulmia oikealtakin. Kuten näkyy, Zhaka on ottanut paikkansa boksin reunalta ja koska Fernandes on nyt kuudes kohdepelaaja boksissa, Taylor on pudonnut hänen mukanaan boksiin myös.


Kakkospallo pomppi Zhakalle, joka ehti saamaan jalan auki, mutta heikomman jalan veto meni suoraan Mäenpään syliin.


Niki heitti nopeasti kohti Forssia, mutta Zakaria ja Sow selvittivät uhan alasjääneinä varmistajina.


Viimeinen näyte on 89. minuutilta. Pukki on korvannut Pohjanpalon ja on siksi tässä erikoistilanteessakin poikkeuksellisesti puolustamassa etutolpan aluetta. Alho on puolestaan perinyt Soirin paikan ja kun SUI ei pelaa lyhyttä variaatiota, voi Alho olla tolppamiehenä. Vargasin kulma leijaili täydellisesti aluetta suojanneiden Ojalan ja Pukin väliin vaihtomies Widmerille, joka nikkasi hieman ohi takakulman vitosen viivalta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #26 : 06.04.2021 klo 17:23:07

Bosnia ja Hertsegovina - Ranska 0-1 31.3.2021

Bosnia-Hertsegovina 5-3-2

Krunic 19 - Dzeko 11
Cimirot 13 - Hadziahmetovic 18 - Pjanic 10
Kolasinac 5 - Sanicanin 6 - Hadzikadunic 3 - Ahmedhodzic 16 - Todorovic 4
Sehic 12

Ranska 4-2-3-1

Mbappe 10
Lemar 8 - Griezmann 7 - Coman 15
Rabiot 14 - Pogba 6
Hernandez 21 - Kimbempe 3 - Varane 4 - Pavard 2
Lloris 1

Petevin miehistö oli kopioinut Suomea ja Ukrainaa. Naurahdin, kun näin heidän avauskokoonpanonsa. 4-2-3-1 ryhmitys oli vaihtunut 5-3-2:een, joten Ranskalla oli edessään jälleen kerran viiden alakertaa vastaan pelaaminen. Suomea vastaan se jäi maaleitta eikä Ukrainankaan verkkoon syntynyt kuin yksi rysä, joten sikäli Petevin valinta oli perusteltu. Laituriosastoltaan köyhälle rosterille tuo oli vain ja ainoastaan hyvä muutos mielestäni, koska nyt Bosnia sai kentälle yhtä aikaa tähtitopparikolmikkonsa sekä kohtalaisen laadukkaat keskikentän keskustan pelaajansa eikä Ranska sitten loppupeleissä tässäkään pelissä tehnyt kuin yhden osuman. Samalla EM-kisojen lähestyessä voikin nostaa esiin jo yhden uhkakuvan eli jos jokin todella laadukas maajoukkue lähtee peliin Ranskaa vastaan samalla 5-3-2 muodostelmalla kuin Suomi, Ukraina ja Bosnia, Ranskan taival voi tyssätä siihen esimerkiksi jatkopeleissä.

Ranska puolestaan odotetusti palasi aika lailla samaan miehistöön, jolla se pelasi Ukrainaa vastaan. Lloris ja Griezmann toki jatkoivat yhä avauksessa kolmannessa pelissä putkeen. Puolustuslinja vaihtui kokonaan Kazakstan-pelistä Ukrainaa vastaan nähtyyn nelikkoon. Pogba sen sijaan jatkoi avauksessa, mutta Rabiot korvasi Ndombelen. Coman ja Mbappe palasivat avaukseen, mutta Mbappe ei pelannutkaan vasemmalla laidalla, vaan piikissä. Giroud istui siis toistamiseen penkillä, kun Lemar säilytti avauspaikkansa Kazakstan-pelistä vasemmalla laidalla.

Ranska pallollisena vs. Bosnia pallottomana:


Ranska rakensi alhaalta yhä 2-4-4:llä. Bosnia prässäsi melko maltillisesti vetäytyen muotoon puoleen kenttään kuten sopi odottaa.


Bosnia puolusti kopiokissana 5-3-2:lla. Linjojen välit ovat tiiviit, joten tila on selustassa tai leveydessä nopealla pallonliikuttelulla, kun keskusta on tukittuna.



Samassa kuvassa näkyy Ranskan hyökkäysmuoto vastustajan puoliskolla, joka on niin ikään tuttu 2-2-6. Laitapuolustajat Hernandez ja Pavard tarjosivat leveyden monesti yhtä aikaa, kun laiturit Lemar ja Coman kavensivat välikaistoille. Griezmann hääräsi linjojen välissä vapaassa roolissa pyörien enimmäkseen oikealla laidalla kuten Ukrainaakin vastaan. Mbappe päivysti viimeisessä linjassa valmiudessa haavoittamaan vastustajaa selustassa olleen tilan avulla.


Bosnian yläviisikko sulki sisäänsä Ranskan keskustan kaksikon, jolleivat nämä astuneet ulos pihdeistä kuten Pogbakin on tässä tehnyt heti toisella minuutilla. Tuota vastaan pelaamistahan Ranska on nyt saanut harjoitella useammassa ottelussa.


Prässivastuut olivat melko tutut Ranskan kierrättäessä puolessa kentässä. Dzeko ja Krunic peittivät syöttöjä Rabiotille ja Pogballe antaen Varanen ja Kimbempen pitää rauhassa palloa. Laitakeskikentät Cimirot ja Pjanic prässäsivät Ranskan laitapuolustajia, kun näille kierrätettiin pallo. Keskellä Hadziahmetovic oli ylimääräinen pelaaja, joka tukki esimerkiksi Griezmannilta tiloja kahden alimman linjan välissä yhteistyössä Sanicanin kanssa. Nuoremmat topparit keskittyivät Mbappeen, koska tämä viihtyi usein heidän välissään. Wingbackit Kolasinac ja Todorovic puolustivat puolestaan Ranskan sisäänkaventaneita laitureita.


Tässä on vielä toinen kuva Bosnian 6v4 ylivoimasta alhaalla, kun Hadziahmetovic tosiaan ylimääräisenä pelaajana laskeutui puolustuslinjan avuksi tarvittaessa. Pjanic ja Cimirot puolestaan merkkaavat taas laitapuolustajat ja Dzeko-Krunic kaksikko Ranskan keskustan kaksikon. Ranskalla on kaksi vapaata pelaajaa, mutta he ovat puolessa kentässä olevat melko vaarattomat topparit.

Selustassa olleen tilan hyödyntäminen


Ranskalla olivat käytössä tutut murtautumismallit, joita se oli päässyt hinkkaamaan muutaman pelin ajan. Se tosiaan pyrki hyödyntämään selustassa ollutta tilaa pystypalloilla tai hyödyntämään leveydessä ollutta tilaa eritoten vasemman kautta edeten. Aloitetaan näytteillä selustapalloista. Pogba on tässä tosiaan heti liikkunut pois keskeltä puristuksista tehden itsensä pelattavaksi laitaan, jossa on tilaa.


Ennen kuin Krunic ehtii sulkemaan avoimen jalan, Pogba pelaa selustaan kohti Mbappea, joka spurttaa Hadzikadunicin ja Ahmedhodzicin välistä pystyyn.


Mbappe kuoletti pallon haltuunsa ja ampui toisella kosketuksella tolppaan. Tilanne oli kuitenkin paitsio, joten maalia ei olisi hyväksytty, mutta tämä oli hyvä osoitus Pogban syöttötaidosta ja Mbappen räjähtävyydestä. Samanlaisia syöttöjä Pogba jakeli Kazakstan-pelissäkin kohti Martialia.


Pogban lisäksi Varane otti roolia pelinavaamisessa, koska Dzeko-Krunic kaksikko ei tosiaan antanut Ranskan toppareilla suurtakaan painetta, vaan pyrki estämään syöttöjä Rabiotille ja Pogballe.


Tämä pystysyöttö Kolasinacin selustaan kohti Pavardia kuitenkin karkasi yli päätyrajan.


Hetken päästä Varane yrittää uudelleen.


Nyt Pavard ehtii syöttöön ja pudottaa sen yhdellä kosketuksella välikaistalle kaventaneelle Comanille. Sanicanin kuitenkin kaventaa kohti Kolasinacia tukkimaan heidän väliin revenneen raon, kun Ranska on venyttänyt Bosnian muotoa sivuttaissuunnassa Pavardin nousun myötä.


Bosnia oli myös katsonut Ukraina-pelin nauhat ja pannut merkille sen, että Coman haastoi monesti kohti keskustaa pallo jalassaan, jos välikaistaa pitkin ei voinut edetä pystyyn. Niinpä kun Coman jälleen kokeilee samaa kikkaa, ympärillä on hetkessä 3-4 bosnialaista pakottaen Comanin syöttämään alas.


21. minuutilla Varanella on taas jalka auki ja hän on ottanut tyhjät pois kuljettaen keskiviivalle saakka. Coman tekee välikaistalla aloitteen Sanicaninin selustaan.


Mutta Sehic jatkoi vahvaa liberopelaamistaan tullen ajoissa vastaan tukkimaan tilan puolustuslinjan takana.


Hetken päästä Varane kierrätti Pavardille, joka ohitti ohi rynnänneen Kolasinacin. Coman säntäsi selustaa kohden.


Sanicanin kuitenkin selviytyi orastavasta 1v2-alivoimatilanteesta katkomalla Pavardin pystysyötön kohti Comania erinomaisella sijoittumisellaan.


Seuraavaksi Hernandez chippaa selustaan. Todorovic on irti puolustuslinjasta kontrolloidessaan Hernandezia, mutta hän jää puolitiehen eli ei sulje jalkaa tai puolusta selustaa, jolloin Lemarille avautuu tilaa hyödynnettäväksi. Ahmedhodzic kaventaa toki perässä kohti laitaa tukkimaan Todorovicin takana olevaa tilaa.


Lemar jatkoi haltuunoton jälkeen pallon seuraavaksi Hadzikadunicin selustaan kohti Mbappea.


Sanicanin oli kuitenkin taas pelastava enkeli kaventaen Hadzikadunicin avuksi ja liukuen pallon yli päädystä. Melko onnistuneesti läpi illan Bosnia puolusti Ranskan pystysyötöt.

Leveydessä olleen tilan hyödyntäminen & ristipallot


Ranska hyökkäsi myös leveydessä ollutta tilaa hyödyntäen tuttuun tapaan. Ensiksi muutama ristipallonäyte. Varmaankin vieraat olivat scoutanneet Todorovicin olevan heikompi lenkki kuin Kolasinac, vaikkei jälkimmäinenkään nauti 1v1-tilanteista kuten ylempänä jo nähtiin yhden ryntäilyn myötä. Yhtä kaikki, Pogba on astunut ulos pihdeistä sivuun ja Ranska hyökkää 2-2-6:lla. Hän lähettää ristipallon kohti Hernandezia leveyteen ennen kuin Krunic ehtii sulkemaan jalan. Todorovic kuitenkin luki tämän syötön ja pääsi väliin ennen Hernandezia.


Seuraavaksi Varane osoittaa taas syöttötaitoaan, kun hän pelaa ristipallon kohti Hernandezia eristettyyn 1v1-tilanteeseen Todorovicia vastaan. Samoinhan Kazakstania vastaan Ranska pyrki saamaan Dignelle 1v1-tilanteita Bystrovia vastaan eli Lemar on korostetusti kaventanut välikaistan sijaan jopa keskelle saakka tehdäkseen entistä enemmän tilaa Hernandezille 1v1-haastoon Todorovicia vastaan, koska Lemarin ollessa keskemmällä Bosnian sivutoppari Ahmedhodzic joutuu hieman kontrolloimaan häntäkin.


Tällä kertaa toki heti ristipallon lähdettyä ilmaan Lemar kirmasi takaisin kohti laitaa luomaan hetkellisen 2v1-ylivoiman Todorovicia vastaan. Hernandez pudottikin pallon välikaistalle Lemarille, joka oli täysin auki, kun Ahmedhodzic jäi makaamaan puolustuslinjaan.


Lemar nosti pallon heti boksiin, mutta Sanicanin kyykytti Griezmannia pääpallossa.


59. minuutilla Lemar on aika samoissa asemissa kuin yllä, mutta keskityksen sijaan hän pelaa ristipallon Kolasinacin selustaan Pavardille.


Kolasinac ei havainnoi ajoissa Pavardia, joka pääsee keskittämään vapaasti leveydestä maalille. Hadzikadunic kuitenkin liukui pallon yli päädystä ennen kuin Griezmann ehti syöttöön. Seuranneesta kulmapotkusta Ranska kuitenkin teki 0-1 voittomaalin!


83. minuutilla Comanin vaihdon jälkeen oikealle siirtynyt Lemar lähettää vuorostaan ristipallon Bosnian kk-linjan edestä vasempaan laitaan.


Mbappe siirtyi laituriksi Giroudin tultua sisään Comanin tilalle. Hän päivystääkin tällä kertaa leveydessä Hernandezin sijaan, koska johtoasemassa ei ole tarvetta hyökätä niin riskaabelisti 2-2-6:lla, joten Hernandez on alempana. Mbappe ohittaa tässä Todorovicin korvanneen Stevanovicin, joka rikkoi vapaapotkun arvoisesti, koska eihän hänellä ollut palaakaan pysyä Mbappen 1v1-haastossa mukana.


Sitten muutama erilainen näyte leveydessä olleen tilan hyödyntämisestä. Tässä Ranska hyökkää hetkellisesti jopa 2-1-7:lla, kun Rabiot on noussut yläkuusikon avuksi. Siksi Pjanic on pudonnut laitaan luomaan 4v4-tasavoiman. Lemar on leveydessä ja Hernandez välikaistalla hänen "paikallaan" tällä kertaa. Mbappe on myös kaventanut keskeltä pelin puolelle. Hadziahmetovic tukee Todorovicia ja Ahmedhodzicia.


Lemar siirsi eteenpäin pallon Mbappelle ja tämä laadullisen ylivoiman turvin meni ohi Ahmedhodzicista päästen keskittämään vasurillaan päätyrajalta. Mbappea vastaan pitää saada lukumääräinen ylivoima luoduksi syksyllä tai Huuhkajatkin on ongelmissa.


Coman oli painottomalta puolelta kaventanut boksiin ja Kolasinac vuoti 1v1-tilanteessa vuorostaan häntä vastaan. Kingsley puski avopaikasta kuitenkin päin Sehicia.


Minuutin päästä Rabiot kierrätti pallon laitaan ohi Pjanicin. Hernandez lähti samalla nousuun, joten Pjanic ei ehtinyt prässäämään tätä, vaan Todorovic jäi yksin hetkeksi kahta pelaajaa vastaan.


Edelliseen tilanteeseen nähden lopulta Ranska jää 3v4-alivoimaiseksi laitakaistalla, kun Pjanic, Hadziahmetovic ja sivutoppari Ahmedhodzic kaventavat Todorovicin avuksi. Toisaalta se tarkoittaa sitä, että keskelle jää puhdas 3v3-asetelma ja Mbappesta on vastuussa vuorostaan Hadzikadunic.


Lemar syötti laidasta keskelle Mbappelle, joka pyörähti taitavasti ohi Hadzikadunicin. Tämän oli pakko kaataa Mbappe ja ottaa keltainen kortti ennen kuin Griezmann olisi saanut läpisyötön selustaan.


Tässä sen sijaan Bosnian 4v3-laitakaistaylivoima toimii, kun Pavardin keskitys jää Kolasinaciin.


Hetkeä aiemmin Hernandez sai kierrätyksen laitaan. Hän imi Todorovicin itseensä ja pelasi pystyyn Lemarille, joka spurttasi selustaan tyhjään tilaan Ahmedhodzic ihollaan.


Lemar kiepsahti ohi Ahmedhodzicista kuten Mbappea hetkeä aiemmin, mutta Hadzikadunic blokkasi keskityksen kohti Mbappea kulmapotkuksi.

Bosnian positiiviset tilanteenvaihdot


Kuten Kazakstaniakin vastaan, Ranska sai useimmat vastustajan vastaiskut katkeamaan jo ennen puolta kenttää, joten neljän miehen puolustusvalmius oli riittävä. Esimerkiksi tässä Pjanic on puskenut irtopallon kohti Dzekoa, joka on luonnollisesti ensimmäinen kohde vastaiskuissa. Kimbempe kuitenkin puolustaa eteenpäin estäen Dzekoa kääntymästä. Varane, Rabiot ja Pogba ovat myös nopeasti apuna luomassa 4v2-ylivoiman Dzekoa ja Krunicia vastaan.


Umpikujasta ei ollut Krunicillakaan asiaa ulos pallon kanssa, kun vielä Hernandez ja Pavardkin putosivat nopeasti pallon alapuolelle.


28. minuutilta samanlainen kuva. Dzeko-Cimirot kaksikolla ei ole palaakaan päästä Ranskan maalille 2v6-alivoimaisena syvällä tapahtuneen riiston jälkeen.


Tässä puolestaan Varane syöttää kohti Pogbaa, mutta Pjanic lukee syötön päästen väliin.


Kimbempe kuitenkin pakotti vastaprässillään Pjanicin syöttämään laitaan. Varane hidasti Dzekon sinne Rabiotin avustuksella eikä tästäkään syntynyt valmista.


74. minuutilla nähtiin Bosnian paras transitio syvällä tapahtuneen katkon jälkeen, kun Kolasinac kuljetti itse pallon Ranskan boksin reunalle saakka. Kaikki alkoi Hernandezin keskityksestä leveydestä. Hänellä oli rutkasti tilaa, kun Mbappe oli ensin imenyt pari pelaajaa itseensä välikaistahaastollaan. Hyökkäysmuoto on siis tuttu 2-2-6. Kolasinac purki keskityksen taka-alueelta ja Pavard pamautti kakkospallon blokkiin. Sen jälkeen Pavardin ja Pogban vastaprässistä mentiin ohi yhdellä syötöllä viereen Kolasinacille. Topparit joutuivat paimentamaan Dzekoa, joten he eivät uskaltaneet lähteä vastaan, vaan odottivat, että keskikentän pohjakaksikko ja Pavard ottavat vielä Kolasinacin kiinni. Niin ei ihan käynyt, joten Varane joutui kaventamaan lopuksi kohti palloa Pavardin ollessa pari askelta perässä ja Krunic vieläpä voitti juoksukilvan Rabiotia vastaan hyökäten Varanen jättämään tilaan. Hän sai syötön boksin reunalle, mutta Rabiot taklasi pallon irti ilmeisesti puhtaasti samalla, kun Dzeko oli imenyt Kimbempen itseensä taka-alueella.


Lopuksi vielä yksi onnistunut vastaprässinäyte ylempää. Todorovic yrittää katkon jälkeen käynnistää vastaiskua pelaamalla keskelle Krunicille ohi Hernandezin. Rabiot kuitenkin lukee syötön.


Rabiot ehti palloon ensin ja Krunic taklasi sääntöjenvastaisesti sen häneltä pois aiheuttaen vapaapotkun.

Bosnia pallollisena vs. Ranska pallottomana:


Vaikka Bosnia puolusti viiden alakerralla, pallollisena se käyttäytyi kuin ennenkin Petevin alaisuudessa eli avasi alhaalta 2-4-4 muodossa ja hyökkäsi 2-3-5 muodolla puolesta kentästä eteenpäin. Tuon havaitsemisessa kestikin jonkin verran, kun avausmalli alhaalta ei ollutkaan 3-4-3 tai 3-2-5. Bosnia järjestäytyi nimittäin tähän tapaan eli Sanicanin ja Hadzikadunic jäivät toppareiksi. Seuraavaan tasoon ikään kuin laitapuolustajan paikalle kiipesi oikealla laidalla Ahmedhodzic. Kolasinac piti leveyden omalla puolellaan. Keskellä olivat keskikentän kolmikosta Hadziahmetovic ja Cimirot.


Niinpä kuvan viimeisessä linjassa ovat Dzeko-Krunic kärkipari sekä Pjanic ja Todorovic, joka piti aina leveyden oikealla käyttäytyen kuin laituri. Pjanic on tässä kuvassa pudonnut ylänelikosta palloa hieman vastaan, mutta eipä hänelle syötetty, kun tutusti Bosnia pelasi melko riskittä ohi vastustajan prässin kohti Dzekoa pitkiä syöttöjä ilmassa.


Tässä kuvassa puolestaan Pjanic on pudonnut keskimmäiseen tasoon ja Cimirot ottanut hänen paikkansa ylänelikosta. Avausmalli on silti sama 2-4-4.


Dzeko on jälleen pitkän syötön kohteena. Hän voittikin Pogbaa vastaan ykköspallon, mutta Rabiot ehti kakkospalloon ennen Pjanicia.


Avausjaksolla Ranska prässäsi tutulla 4-2-3-1 muodollaan siten kuin vastustaja avaisi kolmella topparilla eli pelasi samoin kuin Ukrainaa ja Kazakstania vastaan pallottomana. Mbappe merkkasi keskitopparin ja veskarin. Coman ja Lemar huolehtivat paperilla sivutoppareista Sanicaninista ja Ahmedhodzicista. Griezmann puolestaan merkkasi Mbappen takana pois useimmiten Hadziahmetovicin, joka pysyi aina topparien etupuolella hakemassa palloa. Kazakstania vastaan hän merkkasi muistaakseni Tabybergenin ja Ukrainaa vastaan Sydorchukin.


Pallollisen puolen laitapuolustaja Pavard oli tukemassa korkeaa prässiä olemalla lähellä Kolasinacia, mutta nyt hän on jo palaamassa puolustuslinjaan ja Hernandez irtoaa viimeisestä linjasta, kun Bosnia pelasi pallon painottoman puolen wingbackilleen Todorovicille, joka siis pallollisessa vaiheessa käyttäytyi kuin jopa laituri nousten viimeiseen linjaan pitämään leveyttä Griezmannin takana Pogba ja Rabiot merkkasivat Cimirotin ja Pjanicin.


Ajoittain toki Ranska pelasi vielä siten, että toinen keskustan pelaajista jäi suojaamaan viimeistä linjaa kuten Kante Ukrainaa vastaan esimerkiksi. Esimerkiksi tässä kuvassa Hernandez on ylhäällä tukemassa prässiä painostamalla Todorovicia, jolloin Pavard on tietysti puolustuslinjassa eikä kiinni Kolasinacissa, mutta lisäksi Pogba on jättänyt painottoman puolen Cimirotin vapaaksi ja laskeutunut luomaan 4v2-ylivoiman Dzekoa ja Krunicia vastaan.


Toisella jaksolla Ranskan prässi muistutti enemmän 4-4-2:ta peilauksena Bosnian 2-4-4 avausmalliin. Griezmann ja Mbappe olivat ylimmässä prässilinjassa merkkaamassa topparit. Heidän takanaan Coman ja Lemar merkkasivat "laitapuolustajat" Kolasinacin ja Ahmedhodzicin. Pogban ja Rabiotin vastuulle jäivät keskimmäisen tason keskustassa Hadziahmetovic ja Cimirot, mutta Ranska pelasi hieman varman päälle ja ylemmän kuvan tapaan joko Rabiot tai Pogba jäi suojaamaan viimeistä linjaa ja toinen heistä puolusti yksin keskellä kahta bosnialaista, mutta toisaalta tässäkin kuvassa Pogba saa apuja yläpuolelta Griezmannilta ja Mbappelta, kun heidät on ohitettu ylimmässä prässilinjassa. Bosnialla oli siis alhaalla 6v5 ylivoima, mutta Ranskalla puolestaan alempana 5v4 ylivoima, kun Rabiot on jäänyt suojaamaan viimeistä linjaa ja merkkaa palloa vastaantulevan Pjanicin.


Hernandez puolestaan vartioi Todorovocia ja Pavard luo ylivoiman toppareiden kanssa Dzekoa ja Krunicia vastaan. Periaatteessa siis Ranska prässäsi 4-1-3-2:lla, mutta 4-4-2:na tuo on tapana ilmoittaa.


Tässä on puolestaan kuva Bosnian 2-3-5 muodosta puolessa kentässä. Hadziahmetovic on hetkellisesti ottanut Sanicanin paikan topparina ja tämä on noussut pykälän ylemmäs samaan tasoon Cimirotin ja Ahmedhodzicin kanssa.


Yläviisikossa Kolasinac ja Todorovic pitävät leveyden. Kolasinac pelaa kuin nouseva laitapuolustaja ja Todorivic leveyden pitävä laituri. Keskellä on Dzeko ja välikaistat täyttävät Krunic ja Pjanic, joka syksylläkin viihtyi oikealla välikaistalla. Nyt hän on toki kaventanut vähän keskemmälle pallon puolelle, kun Cimirot on jatkanut pallon leveyteen Kolasinacille vasemmalle.


Hetken päästä kuva keskialueen vaparista. Pjanic on tullut pallolle ja Cimirot ottanut hänen paikkansa yläviisikossa. Muoto on sama 2-3-5. Ranska puolustaa 4-4-2:ssa kuten usein omalla kenttäpuoliskollaan eli laiturit ovat valuneet keskikentän linjaan saakka.


Yksi kuva vielä alempaa avaamisesta 2-4-4:llä. Silloinkin nimittäin ajoittain Hadziahmetovic putosi niin alas, että hän ikään kuin korvasi Sanicanin topparina ja tämä pystyi nousemaan taas keskimmäiseen tasoon.


Niinpä Sanicanin uskalsi jopa lähteä tällaisiin seinäsyöttökombinaatioihin Kolasinacin kanssa. Pavard prässää myöhässä Kolasinacia ja Coman jää jälkeen Sanicanista.


Sanicanin jatkoi pallon laitaan Cimirotille, joka houkutteli Varanen itseensä ja Sanicanin jatkoi liikettään Varanen jättämään tilaan. Cimirot kuitenkin syötti kohti Dzekoa, joka oli paitsiossa, joten pelinrakentelu kuihtui puoleen kenttään.


Toiselta minuutilta puolestaan kuva 2-3-5:llä hyökkäämisestä, kun Bosnia on pelannut hetkeksi pallon alas. Hadzikadunicia ei huimaa haastaa jalalla Mbappen tasoista juoksijaa.


Krunic löytyi vapaana välikaistalta, kun Varane ei puolustanut eteenpäin Krunicin pudotessa palloa vastaan, jolloin Pavard joutui irtoamaan myöhässä Kolasinacin luota kohti Krunicia.


Krunic vaihtoi puolen ulkosyrjällä, mutta Hernandez ehti reagoida ja pakotti Todorovicin palauttamaan pallon alas, jolloin Ranska ehti taas hyvin organisoitua pallon alle. Mainitaan osion lopuksi vielä se, että kun Bosnia otti lopussa sisään Gojakin ja Prevljakin Cimirotin ja Krunicin tilalle, se haki tasoitusta 2-2-6/3-1-6 muodolla. Tuosta lienee tarpeetonta ottaa erillistä kuvakaappausta. Hadziahmetovic jäi siis yksin "topparikolmikon" kanssa kierrättämään palloa, kun Gojak ja Pjanic täyttivät välikaistat ja keskellä palloa odotti Dzeko-Prevljak parivaljakko.

Dzekon kautta kulkeva hyökkäyspeli


Vähemmän yllättäen melkeinpä kaikki isäntien maalipaikat syntyivät niin, että Dzeko oli niissä mukana. Aiemmin tulikin jo ilmi, että hän oli tuttuun tapaan se kohdepelaaja, jolle Bosnia pelasi suoraviivaisesti palloa alhaalta ohi Ranskan 4-4-2/4-2-3-1 prässin. Tässä on nyt vielä yksi todistekuva kuinka Krunic ja myös Cimirot ovat tulleet lähelle Dzekoa, kun alhaalta on avattu pystyyn. Pudotusvaihtoehtoja on useita ja Dzeko pudottikin pallon Cimirotille, jolloin Bosnia sai hetkessä siirrettyä painopisteen omalta puoliskoltaan Ranskan puoliskolle.


Hetken päästä puolestaan Dzeko pitää Kimbempe-Pogba kaksikon nuhteessa ja voittaa Ahmedhodzicin chipin keskiviivalla isännille. Krunic on puolestaan myös 1v2-alivoimaisena eli kyseessä on jo aiempana toteen näytetty 2v4-alivoimatilanne, kun Pogba on jäänyt suojaamaan puolustuslinjaa.


Onnistuneen pudotuksen jälkeen Bosnia pääsi etenemään kaikilta viideltä kaistalta kohti Ranskan maalia sen ollessa organisoimaton.


Cimirotin syöttö karkasi kuitenkin turhan lähelle kulmalippua, joten Kolasinac ei päässyt suoraan keskittämään maalille ohi Pavardin, vaan Ranska sai tilanteen hidastumaan lopulta laidalle.


41. minuutilla Ahmedhodzic chippaa kulmalipulta ohi Lemarin ja Ranskan yläkuusikon (Hernandez ylhäällä pallon puolen laitapuolustajana ja Pogba varmistamassa neljän pelaajan puolustusvalmiuden säilymisestä alempana) prässin kohti Dzekoa, joka voittaa ykköspallon. Pjanic puolestaan kurotti kakkospalloon ennen Pogbaa. Sen jälkeen Bosnia hyökkäsi taas ihanasti viittä kaistaa pitkin suoraviivaisesti kohti maalia ja Dzekon syöttö laitaankin oli parempi kuin Cimirotilla, joten Kolasinac pääsi keskittämään täydestä juoksusta, mutta takaviistopallo ei vain löytänyt omia.


22. minuutilla Dzeko on rajaheiton kohteena kuten tapana on. Hän pudottaa pallon Krunicille.


Krunic vaihtoi painopisteen Todorovicin laidalle. Tämä pääsi 1v1-haastoon Hernandezia vastaan.


Todorovic sai vasurinsa auki, mutta laukaus kohti etukulmaa ei ollut ongelma Llorisille, vaikka yllättävän laadukkaan vedon Todorovic saikin aikaiseksi heikommalla jalallaan.


71. minuutilla Bosnia vyöryy 2-3-5:lla. Cimirot chippaa boksin reunalle kohti Dzekoa. Pjanic ja Ahmedhodzic ovat samassa tasossa hänen kanssaan, joten Hadziahmetovic on poikkeuksellisesti yläviisikossa oikealla välikaistalla.


Krunic oli tutusti vasemmalla välikaistalla ja tekee itsensä pelattavaksi Dzekon pudotukselle.


Rabiot kuitenkin taklasi Krunicin irti pallosta ja tälläkin kertaa aiheuttamatta rankkaria. Herrojen keskinäiset isot kamppailut menivät 3-0 Rabiotin eduksi tässä pelissä.


88. minuutilta viimeinen näyte. Tässä kuvassa näkyy Bosnian 3-1-6 muoto. Ahmedhodzic chippaa ohi Mbappen kohti Dzekoa puolustuslinjaan.


Dzeko piti Kimbempen selässään ja samalla vaihdosta sisään tullut toinen kärki Prevljak hyökkää Kimbempen jättämään tilaan Varane selässään.


Varane taklasi kylkeen ja Prevljak kaatui nurmeen menettäen pallon. Tästäkään kontaktista ei siis pilkkua vihelletty, mutta kieltämättä useassa kohdin ranskalaiset pelasivat sääntöjen rajamailla.

Ranskan positiiviset tilanteenvaihdot


Ranskan merkittävimmissä vastaiskuissa Mbappe oli luonnollisesti suuressa roolissa. Esimerkiksi tässä Rabiot pääsee väliin Bosnian rakenteluun puolessa kentässä ja siirtää pallon Comanille viereen.


Mbappe lähti heti pystyyn "junnutopparien" välistä ja Coman tavoitteli häntä linjan takaa, mutta Hadzikadunic katkoi uhkaavan tilanteen.


66. minuutilla Varane katkoo Bosnian pelinrakentelun ja syöttää heti Mbappelle.


Ahmedhodzic puolustaa eteenpäin estäen Mbappen kääntymisen, mutta tämä pelaakin seinän Griezmannin kanssa.


Mbappen lähtönopeus on vain niin hurja, että Ahmedhodzicilla ei ole toivoakaan pysyä perässä, kun Griezmann palauttaa pallon Kylianin juoksulinjalle.


Transition päättänyt vasemman jalan keskitys kohti Giroudia oli sen sijaan kehno ja Sanicanin pääsi helposti väliin.


Parin minuutin päästä naurettava näyte Mbappen ylivoimaisuudesta tilanteenvaihdoissa. Tämä tilanne ansaitsee jopa GIFin, kun Todorovic-Pjanic kaksikon höynä päättyy siihen, että Pjanic ei havaitse selästä tulevaa Mbappea, joka ensin riistää itse, haastaa sitten yksin Bosnian viiden pelaajan puolustusvalmiuden ja saa lopulta hankituksi keltaisen kortin Hadziahmetovicille sekä vapaapotkun Ranskalle.


31. minuutilla Pjanic vuoti niin ikään pallollisena, kun Coman ja Griezmann tuplasivat hänet 4-4-2:lla puolustettaessa.


Tällä kertaa Mbappe ei lähtenyt selustaan, vaan teki itsensä pelattavaksi puolustuslinjan etupuolelle odottaen muita mukaan. Coman tuleekin leveydestä mukaan ja Mbappe jatkaa pallon hänelle. Bosnialla on kuitenkin tilanne mukavasti kontrollissa kuuden miehen voimin.


Lopulta tilanne hidastuikin heti alkuunsa laidalle, kun Coman ei lähtenyt puskemaan ohi Sanicanin, vaan rauhoitti alas.


Jos jätetään laskuista Mbappen toisen jakson soolospurtti syvällä tapahtuneen riiston jälkeen, melko hyvin Bosnian aggressiivinen vastaprässi toimi syvällä tapahtuneiden menetysten jälkeen varsinkin avausjaksolla. Esimerkiksi tässä Kolasinac puolustaa tuttuun tapaan väkevästi eteenpäin ja hänen riistostaan syntyykin Bosnialle puolittainen maalipaikka selustaan sen jälkeen, kun Pjanicin pitkä syöttö ei tavoittanut Dzekoa, vaan Varane ja Pogba pääsivät väliin hetkellisesti. Jos jollain osa-alueella Kolasinac on maailmanluokkaa, ne ovat negatiiviset tilanteenvaihdot vastustajan kenttäpuoliskolla. Hän todella monesti voittaa pallonhallinnan heti takaisin rymistelevällä tyylillään!

Erikoistilanteet


Ranskan ensimmäinen kulma 18. minuutilta. Bosnia puolusti tutusti 8+2 variaatiolla. Pjanic ja Kolasinac ottivat pois lyhyen variaation ja loput kahdeksan pelaajaa puolustivat aluetta. Ranska käytti puolestaan niin ikään tuttua 1+4 variaatiota, jossa Mbappe on vitosen alueella ja neljä vahvempaa pääpelaajaa (topparit, Pogba ja Rabiot) juoksevat taaempaa maalia kohden Griezmannin pallon lähtiessä ilmaan. Coman ei ollut tarjoamassa lyhyttä variaatiota tällä kertaa, vaan boksin reunalla kaukolaukausuhka Pavardin kanssa. Alhaalla varmistivat Hernandez ja Lemar.


Ranska edelleen toimitti palloja härskisti vitosen viivalle välittämättä sumpusta. Dzeko purki pallon ennen kuin Varane pääsi siihen käsiksi.


Ranska yritti toisessa kulmassaan samaa lyhyttä variaatiota kuin Ukrainaa vastaan eli Comanin seinäsyötöstä Griezmann olisi lähettänyt sisäkierteisen pallon vitosen viivalle, mutta Bosnia oli tehnyt läksyt. Pjanic-Kolasinac kaksikko oli hereillä ja heistä Kolasinac katkaisi Comanin seinäsyötön Griezmannille.


Alhaalla varmistaneet Lemar ja Hernandez saivat avukseen boksin reunalta Pavardin ja pallon menettäneen Griezmannin, joten mitään sen vaarallisempaa tästä vastaiskusta ei syntynyt.


Kolmannen kulman lopputulos oli sama kuin ensimmäisen. Dzeko purki ykköspallon pois boksista vitosen viivalta.


Seuraavassa kulmassa Ranskalla oli hyvä idea ottaa mukaan alempana varmistanut Lemar, joka imi yhden pelaajan itseensä ennen pallon palautusta Griezmannille.


Griezmann keskitti ja Rabiot pääsi pallon päälle vitosen viivalle, muttei saanut kunnon puskua aikaan siltikään. Heti kuitenkin bosnialaisten sumppu rakoili, kun Griezmann ei keskittänyt suoraan kulmalipulta.


Seuraavat kulmapotkut pelattiin hieman kauemmas aluesumpusta Kimbempelle. Tämän jalka ei kuitenkaan taipunut riittävästi takatolpalla.


Voittomaali syntyi 59. minuutilla seitsemännestä kulmapotkusta. Ranska pelasi sen todella nopeasti eli Griezmann ei hölkännyt antamaan kulmaa, vaan Mbappe laittoi sen nopeasti peliin pelaten viereen Rabiotille ennen kuin Pjanic ja Kolasinacia paikannut Todorovic ehtivät väliin. Kazakstania vastaan Mbappe antoi myös joitakin kulmia vasemmalta puolelta, joten ei tämä täysin uutta ollut.


Mbappe ei saanut jalkaa auki keskitykselle, joten hän pelasi alemmas Lemarille, jota käytettiin siis neljännessäkin kulmapotkussa hyödyksi kuten aiempana nähtiin. Taaskaan Lemar itse ei saa jalkaa auki, joten hän pysyy pallossa ja palauttaa sen sitten kulmalipulle jääneelle Rabiotille samalla, kun Mbappe jatkaa liikettään boksiin vieden Pjanicin ja Todorovicin mukanaan. He eivät kommunikoineet riittävästi, joten Rabiot jäi yksin kulmalipulle.


Kuten näkyy, Rabiotilla on ikuisuus aikaa keskittää. Samalla boksiin liikkunut Mbappe vie Hadzikadunicin huomion etualueliikkeellään ja se jättää alun perin Mbappen paikan yhtenä kohdepelaajana boksissa ottaneen Griezmannin täysin vapaaksi vitosen viivalle.


Keskitys laskeutui suoraan Grizun kupoliin ja tämä nikkasi etukulmaan 0-1 voittomaalin tehden perään Fortnite-tuuletuksen.


Yksi sivuvapaapotkukin tähän väliin. Bosnia luotti vain kuuden miehen linjaan viittä ranskalaista vastaan. Toki boksin reunalla oli kaksi isäntien pelaajaa, mutta standardi on kuitenkin asettaa vähintään seitsemän miehen linja omaan boksiin, joten tämä oli mielenkiintoinen ratkaisu bosnialaisilta.


Dzeko toki kun on käytössä, hän siivoaa yksinään joka toisen tilanteen ja niin kävi tässäkin, kun Griezmannin keskitys jäi liian matalaksi.


Bosnia sai ottelussa neljä kulmapotkua Ranskan kahdeksaa vastaan. Kahdessa ensimmäisessä pelissään Ranska vei kulmapotkut 21-0, joten tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsimme näkemään Ranskan tavan puolustaa kulmapotkut näissä karsinnoissa. Otan kotijoukkueen kulmapotkuista käsittelyyn kaksi. Bosnian paras maalipaikka syntyi heti ensimmäisestä kulmasta, jonka antoi tietysti Pjanic. Boksissa oli normaalit viisi kohdetta (Dzeko, Krunic ja topparit). Ranska puolusti miesvartioinnilla (Varane-Dzeko, Hernandez-Krunic, Rabiot-Ahmedhodzic, Kimbempe-Sanicanin ja Pavard-Hadzikadunic). Lisäksi Griezmann ja Pogba suojasivat vitosen aluetta, Coman ja Lemar olivat boksin reunalla ja Mbappe kärkkyi puolessa kentässä vastaiskuja, joten jos hän on samassa roolissa syksyllä, Suomen varmistamaan jäävien wingbackien tulee olla hereillä hyökkäyspään kulmapotkuissa.


Rabiot hävisi puhtaasti oman kaksinkamppailunsa Ahmedhodzicia vastaan, joka rynnisti vitosen viivalle ja puski vapaasti, mutta Lloris otti huiman reaktiotorjunnan maaliviivalta.


Toisessa kulmapotkussa näkyi Mbappen vaarallisuus kärkkyjänä. Pogba ylimääräisenä pelaajana vitosen alueella purki ykköspallon suoraan kohti Mbappea.


1v4-alivoimastaan huolimatta Mbappe sai hankittua vapaapotkun, kun Todorovic ja Cimirot niukin naukin saivat yhdessä tuumin hänet pysähtymään. Siinä tapauksessa, että Mbappe kärkkyy Suomeakin vastaan kulmapotkuissa, alas olisi hyvä ottaa tavanomaisen kahden pelaajan sijaan ehkä vähintään jopa kolme, jottei käy kuten Walesissa.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #27 : 03.06.2021 klo 16:12:15

Bosnia ja Hertsegovina  - Montenegro 0-0, 2.6.2021

Bosnia 5-3-2

Demirovic 11 - Nalic 14
Krunic 8 - Hadziahmetovic 18 - Besirovic 17
Civic 2 - Hadzikadunic 3 - Jovicic 19 - Ahmedhodzic 16 - Todorovic 4
Sehic 12

Bosnia ei pelaa kisoissa, mutta halusin tehdä sen kesäkuun otteista pienen päivityksen ennen syksyn pelejä. Sunnuntaina toki tulee katsottua varmaan sen vierailu Tanskaankin, mutta ohessa on muutama poiminta Montenegroa vastaan. Bosnialla oli muutamia uusia pelaajia kokoonpanossaan, mutta silti voittoa ei tullut ja voitoton jakso taitaa olla jo yli 500 päivää, joten Petev ei ole saanut hommaa vielä rullaamaan. Muotona oli 5-3-2, jota Bosnia kokeili ensi kerran Ranskaa vastaan kotipelissään maaliskuussa. Kroatiassa HNK Goricassa pelaava Aleksandar Jovicic debytoi keskitopparina kahden superlupauksen välissä. Ikää on 25 vuotta. Keskikentän linjassa Dino Besirovic oli uusi nimi. Hän on 27-vuotias ja pelaa Unkarin pääsarjassa nimihirviöjoukkueessa. Jalkaisuus on vasen ja pituutta 179 senttiä. Kärkiparissa Freiburgin Demirovicin kanssa pelasi Malmön 23-vuotias Adi Nalic, joten joukkueeseen tuli taas uusi pelaaja, jolla on yhteys Ruotsiin. Pituutta hänelläkin on mukavat 190 senttiä ja koulutukseltaan Nalic on hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

Bosnia pallottomana:


Puolustusmuoto oli siis 5-3-2 kuten Ranskaa vastaan. Linjat olivat tiiviit ja Montenegro pyöritti peliä tehottomasti muodon ulkopuolella silloin, kun se oli pallossa.


Montenegro pelasi myös 5-3-2:lla. Se avasi alhaalta 3-4-3:lla. Bosnia prässäsi siten, että se jätti pallottoman puolen topparin aina vapaaksi. Kärkiparilla oli 3v2 alivoima vieraiden topparikolmikkoa vastaan. Wingbackit merkkasivat wingbackit ja keskellä laitakeskikentät merkkasivat Montenegron keskustan kaksikon. Hadziahmetovic jäi alemmas luomaan toppareiden kanssa keskelle 4v3 ylivoiman Montenegron yläkolmikkoa vastaan.


Montenegro ei tosiaan oikein löytänyt tiloja muodon sisältä, vaan joutui Ranskan tapaan etenemään leveydestä tai pelaamaan selustaan. Bosnia puolusti pystypallot yhtä laadukkaasti kuin Ranskaakin vastaan. Tässä mallia näyttää Civic.


Sehic jatkoi myös vahvaa liberopelaamistaan.


Leveyden puolustaminen sujui myös, kun laitakeskikentät juoksivat erinomaisesti sivuttain ja tukivat wingbackeja. Samoin boksissa oli niin suuri miesylivoima, että keskitykset kaukaa laitakaistoilta eivät aiheuttaneet uhkaa.

Bosnia pallollisena:


Maaliskuussa Ranskaa vastaan Bosnia rakensi alhaalta 2-4-4:lla, vaikka se pelasi kolmella topparilla. Tuolloin oikea wingback Todorovic nousi ikään kuin laituriksi vastustajan viimeiseen linjaan ja oikea sivutoppari otti "laitapuolustajan" paikan. Tässä pelissä kuitenkin Bosnia rakensi 3-1-4-1-1 muodolla. Hadziahmetovic haki palloa toppareilta. Krunic ja Besirovic laitakeskikenttinä olivat ylempänä. Wingbackit nousivat heidän tasolleen. Kärkiparista Demirovic kyttäsi linjassa pystyjuoksuja ja Nalic puolestaan haki tiloja linjojen välistä. Kuvassa näkyy tosiaan Montenegron vastaava 5-3-2 muoto, joten sikäli tämä peli tarjosi hyvää oppia Huuhkajillekin siitä, miten Bosnia ehkä syksymmällä hyökkää Suomea vastaan.


Bosnia käytti kolmea eri murtautumismallia. Ensimmäinen oli pystypallot Demirovicille selustassa olleeseen tilaan. Niitä lähettivät eritoten sivutopparit Hadzikadunic ja Ahmedhodzic, jotka ovat avauksessa varmaan syksylläkin Sanicaninin ohella. Tämä syöttö jäi tosin vähän vajaaksi, mutta kummallakin topparilla on oikein hyvä syöttötaito, joten avoimet jalat pitää saada suljetuksi. Montenegron prässi oli tässä vähän myöhässä.


Toinen tapa oli hyödyntää wingbackeille jätettyä tilaa leveydestä, kun Montenegron muoto oli kapealla. Varsinkin Civicin kautta Bosnia eteni paljon ja tämä sai usein 1v1-haastoissa jalkansa vapaaksi.


Tämä keskitys putosi Krunicin päähän ja hän nikkasi sen kohti takayläkulmaa, mutta Dragojevic venyi pelastukseen.


Kolmas tapa oli sitten pelata muodon sisään ja sitä Bosnia tietysti yritti suosia, mutta joutui usein tyytymään ylempänä esitettyihin vaihtoehtoihin. 25. minuutilla Bosnia hyökkää yhä 3-1-4-1-1:lla, mutta nyt Demirovic tulee vastaan ja Nalic kyttää pystyjuoksuja. Sivutoppareista Hadzikadunic näyttää syöttötaitoaan antamalla murtavan syötön kahden alimman linjan väliin.


Demirovic jatkoi pallon yhdellä kosketuksella Krunicille, joka oli omalla paikallaan vasemmalla välikaistalla. Krunic sai jalan auki ja Nalic teki aloitteen.


Ulkosyrjäviimeistely kohti oikeaa takakulmaa meni kuitenkin hieman leveäksi.


Lopuksi kaksi näytettä, kuinka Bosnian pelinavaaminen alhaalta uudella mallilla ei ollut vielä ihan hiottua, vaan tiukalla prässillä Montenegro loi kaksi vaarallista maalipaikkaa. Bosnia rakentaa 3-1-4-1-1:llä yhä. Hadziahmetovic on hakemassa palloa, mutta menettää sen Montenegron ylimmän prässilinjan painostaessa.


Hadziahmetovic ei onnistu paikkaamaan erhettään ja seurauksena on läpiajo toiselle kärjelle.


Haksabanovicin chippi meni kuitenkin sivuverkkoon.


Viiden minuutin päästä debytantti Jovicic oli lahjoittaa voiton vieraille.


Sehic kuitenkin torjui alakulmasta Jankovicin yrityksen.

Erikoistilanteet:


Kulmat Bosnia puolusti yhä siten, että se ryhmittyi sumppuun suojaamaan maalin edessä ollutta aluetta kahdeksalla pelaajalla. Niinpä Montenegro pelasi keskitykset yli tuon sumpun ja taka-alueelta tämä pusku kolahtikin ylärimaan.


Hyökkäyspään kulmissa oli jopa kuusi kohdetta. Hadziahmetovic oli erikoistilannevastuussa. Pari pelaajaa juoksi kohti etutolppaa ja neljä kohdetta oli taaempana. Boksin reunalla oli kaksi pelaajaa, joten vain yksi pelaaja varmisti alempana. Vaihtokärki Prevljak ei ihan päässyt kunnolla taka-alueella kuitenkaan pallon päälle.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #28 : 06.06.2021 klo 15:48:24

Pohjois-Makedonia - Kazakstan 4-0 4.6.2021, EM-harjoitusottelu

Pohjois-Makedonia 5-3-2

Trickovski 7 - Pandev 10
Elmas 21 - Spirovski 20 - Kostadinov 16
Alioski 8 - Ristevski 4 - Musliu 6 - Ristovski 13 - Nikolov 16
Dimitrievski 1

Kazakstan 5-3-1-1

Shchetkin 9
Nurgaliev 13
Muzhikov 10 - Tabybergen 8 - Kuat 5
Valiullin 7 - Maliy 2 - Marochkin 22 - Beysebekov 21 - Takalo 18
Pokatilov 1

Kazakstanin kesän ensimmäinen maaottelu oli Pohjois-Makedoniaa vastaan. Ennen Suomeen saapumista Kazakstanilla on jäljellä maanantaina harjoituspeli Maltaa vastaan ja syyskuussa yksi MM-karsinnan kotiottelu Ukrainaa vastaan, joten siksi tämä oli arvokas ottelu nauhalta kelattavaksi. Katsoin avausjakson, koska toisen jakson Kazakstan pelasi vajaalla Muzhikovin otettua myöhästyneestä taklauksestaan Ristevskiin suoran punaisen kortin. CSKA Moskovan tähtilaituri Zaynutdinov ei ollut tälläkään kertaa mukana, koska hän missasi viimeiset yhdeksän seurajoukkuepeliäkin lähentäjälihasvamman takia.

Kazakstan pallollisena:


Kazakstanin rakentelumalli alhaalta oli sama kuin maaliskuussa eli tuon tasoiselle maalle rohkeahko 3-1-6/3-1-4-2. Tabybergen haki yhä palloja keskikentän keskellä pehmeällä pallokosketuksellaan ja rytmitti peliä.


Makedonia puolusti 5-3-2:lla, joten Kazakstan sai täten 4v2-ylivoiman alas isäntien ylintä prässilinjaa vastaan, mutta silti se ei liiaksi kierrättänyt palloa sen ohi, vaan pelasi suoraviivaisesti kuten aina ennenkin.


Peruskonsepti oli sama eli nouseville wingbackeille pallot pelataan vastustajan wingbackin/laitapuolustajan selustaan ja tavoitteena on luoda eristettyjä 1v1-tilanteita, kun pitkien syöttöjen myötä vastustajan wingbackit eivät ehdi saamaan tukea välttämättä välittömästi ympäriltä. Kapealla keskellä olevalle kärkiparille pallot pelataan puolestaan puolustuslinjan etupuolelle nopeita pudotuksia ja kombinaatioita ajatellen. Heti avausminuutilla Tabybergen lähetti ristipallon Valiullinille, joka valtasi vasemman wingbackin paikan maaliskuussa uuden valmentajan tultua ruoriin Bilekin jäljiltä. Valiullin on hyvä ilmassa ja siksi hänelle varsinkin pelataan paljon näitä ristipalloja. Tällä kertaa kuitenkin Nikolov vei pidemmän korren.


Identtinen tilanne vartin kohdalta.


Nikolov voitti tämänkin pääpallon, mutta nikkasi sen päädystä yli, joten Kazakstan sai ensimmäisen kulmapotkunsa ja ylipäätään paineen vaihteeksi isäntien päätyyn.


13. minuutillakaan ei otettu riskejä pelinavaamisessa, vaan Maliy chippasi pelivälineen alhaalta puolustuslinjan eteen kohti Nurgalievia ja Shchetkinia.


Shchetkin voitti ykköspallon, mutta pudotus ei löytänyt omia. 193-senttinen kohdepelaaja kuitenkin palasi maajoukkueeseen missattuaan lihasvamman takia maaliskuun ottelut. EM-karsinnoissahan tankkerimainen Shchetkin iski 2+1 tehot neljässä pelaamassaan ottelussa Kyprosta, Venäjää, San Marinoa ja Skotlantia vastaan. Kansojen liigassa hän oli marraskuussa avauksessa molemmissa peleissä.

Kazakstan pallottomana:


Maaliskuussa Kazakstan puolusti syvällä 5-4-1:lla Ukrainassa, mutta lähempänä puolta kenttää 5-2-2-1:lla. Ranskaa vastaan muoto oli 5-3-2/5-3-1-1. Nyt käytössä oli sama muoto kuin Ranska-pelissä. Kapteeni Nurgaliev merkkasi Makedonian keskimmäisen keskikentän Spirovskin estäen pallon kierrättämisen tämän kautta.


Makedonia hyökkäsi 3-1-4-2 muodolla, jota Suomikin on käyttänyt, joten jos Suomi päätyisi viiden alakertaan syksyllä kotipelissään, Kazakstan saattaa prässätä tähän tapaan eli laitakeskikentät Kuat ja Muzhikov merkkaavat Suomen laitakeskikentät kuten tässä he merkkaavat Elmasin ja Kostadinovin. Tabybergen jäi keskelle ylimääräiseksi pelaajaksi suojaamaan linjaa ja auttamaan toppareita Makedonian kärkiparin puolustamisessa, jolloin keskellä oli periaatteessa 4v2 ylivoima Pandevia ja Trickovskia vastaan. Shchetkin vastasi toppareista, mutta sai välillä apuja alempaa, jos Kazakstan prässäsi ylempää.


Shchetkin ei ole pelaaja, joka jaksaisi yksin ravata kaikkien topparien väliä, joten laitakeskikenttien tehtävä oli prässätä Makedonian sivutoppareita ja samalla pyrkiä jättämään Makedonian laitakeskikentät syöttövarjoihin, mutta tässäkään Kuat ei siinä onnistu ja Ristevski syöttää helposti Elmasille ohi Kuatin.


Tabybergen oli myöhässä paikkaamassa ja Elmas pääsi kääntymään kuljetukseen. Samalla Alioski teki aloitteen uuden tuttavuuden wingback Tapalovin selustaan. Jo EM-karsinnoissa ja Kansojen liigassa Kazakstan vuoti laidoilta, kun wingbackien takana oli jatkuvasti tiloja hyödynnettäväksi. Sama jatkui maaliskuussa ja tässäkin pelissä, vaikka oikea toppari Beysebekov on kaventanut Tapalovin avuksi.


Alioski veivasi Tapalovin ja Beysebekovin vipuun ja antoi matalan keskityksen luukulle. Tuttu murtautumismalli Kazakstania vastaan.


Pandevin kosketus oli kuitenkin liian kova ja veto jäi ampumatta kohti maalia.


Kuten aina, Kazakstan jatkoi silti rohkeasti ylhäältä prässäämistä pelin alussa, kunnes se väsähtää jakson edetessä. Tässä kuvassa Tapalov tukee hyvin korkeaa prässiä ja katkoo chipin alhaalta kohti Alioskia.


Tässä on osoitus Makedonian 3-1-6/3-1-4-2 muodosta. Se painoi oikeastaan jatkuvasti Kazakstan syvälle puolustamaan pallonhallinnallaan. Pandev ja Trickovski roikkuvat viimeisessä linjassa odottaen murtavia syöttöjä. Elmas ja Kostadinov liikkuvat keskellä välikaistoilla (nyt toki Kostadinov on kaventanut keskemmäs pelin puolelle) ja wingbackit Alioski sekä Nikolov ovat leveydessä.


Toisella jaksolla vajaalla Kazakstan puolusti 5-3-1:llä. U21-kokemusta omannut Seysen vaihdettiin maaliin debyyttiinsä. Ex-kapteeni 30-vuotias nimihirviö Suyumbayev pääsi mielipaikalleen vasemmaksi wingbackiksi ja Murtazayev tuli piikkiin yksin ravaamaan Shchetkinin tilalle, kun Nurgaliev putosi keskikentän linjaan Muzhikovin paikalle.

Muodon väljyys ja wingbackien selustassa olleen tilan vuotaminen:


Ylempänä olikin jo yksi näyte liittyen laidoilla olleeseen tilaan. 4-0 maalissa näkyy myös se, kuinka puhtaassa 2v2-tilanteessa Kazakstan murtuu, kun Suyumbaeyv ja Maliy eivät onnistu puolustamaan tyhjää tilaa. Suyumbaeyv jää jälkeen Mallorcalla pelaavasta Trajkovskista. Oikea toppari Ristovski poimii juoksun Maliyn selustaan.


Trajkovski veivasi päätyrajalla vielä pallon paremmalle jalalle ja poimi Churlinovin juoksun maalin edestä. Tämä ohjasi pallon varmasti verkkoon.


Muodon väljyydestäkään Kazakstan ei ollut päässyt eroon. Kuat makaa keskikentän linjassa eikä sulje Elmasin avointa jalkaa. Kostadinov on oikealla välikaistalla täysin auki linjojen välissä, kun etäisyydet venyvät liikaa kuten Kazakstanille usein käy.


Yhden kosketuksen jatko ei kuitenkaan tuonut tulosta, kun Trickovski oli kahden topparin puristuksissa. Taitavampi pelaaja kuin Kostadinov olisi kääntynyt lyhyeen kuljetukseen ja antanut sitten murtavan syötön selustaan.


Tämä näyte seitsemänneltä minuutilta yhdistää aiemmat ongelmakohdat. Pandev putoaa toppareiden luota linjojen väliin tyhjään suureen tilaan. Ristovski poimii hänet chipillä.


Pandev pudotti pallon Kostadinoville.


Nikolov hyökkäsi wingbackin ja sivutopparin eli Valiullinin ja Maliyn välisestä aukosta selustaan.


Marochkin kuitenkin katkoi lopulta matalan keskityksen.

Topparien heikko 1v1-osaaminen:


Kazakstanin topparit eritoten ovat kehnoja 1v1-tilanteissa. Esimerkiksi tässä Maliy ei saa peitettyä keskitystä millään, koska hän on kankea suunnanmuutoksissa.


Heti perään Beysebekov luki väärin lentoradan.


Trickovski ampui sivuverkkoon.


Tässä puolestaan Alioski haastaa Tapalovin ja lähtee ajamaan keskelle muodon sisään.


Alioski antoi murtavan syötön, johon Trickovski leikkasi. Maliy oli aiheuttaa kömpelyydellään rankkarin, mutta tuomari säästi hänet.


33. minuutilla Elmas haastoi kaksi pelaajaa vastaiskun päätteeksi. Hän pujahti heidän välistään.


Beysebekov rikkoi selästä ja nyt tuomari antoi rankkarin Makedonialle. Voin taata, että kömpelö Beysebovkaan ei avauksessa ole syyskuussa.

Tilanteenvaihdot:


Negatiivisissa tilanteenvaihdoissa Kazakstan ryhmittyminen ja organisoituminen muotoon oli yhä kehnoa ja puutteellista. Se näkyi 2-0 maalissa. Positiivisissa tilanteenvaihdoissa puolestaan Kazakstanilla oli sama ongelma kuin maaliskuussa eli kärkiparilla oli 2v4 tai 2v5 alivoima keskiviivalla Makedonian puolustusvalmiutta vastaan, joten kaikki vastaiskut melkeinpä tyssäsivät jo puoleen kenttään. Tuokin seikka näkyi 2-0 maalissa, koska ensin Kazakstan itse oli lähdössä vastaiskuun, mutta Nurgalievilta vastaprässättiin pallo pois ennen puolta kenttää.


Sen jälkeen tuli esiin taas muodon väljyys. Linjojen välissä on rutkasti tilaa murtavalle syötölle.


Kostadinov riistonsa jälkeen juoksi Suyumbayevin jättämään tilaan.


Trickovski puttasi pallon tyhjiin.

Erikoistilanteet:


Kazakstanin kulmat antoi tietysti Tabybergen. Viisi kohdetta olivat topparit, Tapalov ja Shchetkin. Nurgaliev oli boksin reunalla ja kuvan ulkopuolella vähän taaempana olivat Valiullin, Muzhikov ja Kuat alimpana varmistamassa.


Marochkin juoksi etutolpalle. Beysebekov kiersi taakse. Tapalov ja Shchetkin olivat keskellä ja Maliy jäi paikoilleen.


Tapalov ei päässyt pallon päälle kunnolla. Kakkospallon tinttasi Nurgaliev boksin reunalta päin blokkia.


Parin minuutin päästä varmistus petti, vaikka boksin ulkopuolella oli neljä pelaajaa varmistamassa.


Pokatilovin vastaantulo pelasti vieraat. Alioski ei päässyt karkuun.


Kulmien puolustamista Kazakstan oli muuttanut. Ennen sillä oli neljä vartioijaa, kolme ukkoa reunalla ja kolme vitosen alueella. Nyt taaempana oli yhä neljä miesvartioijaa, mutta lisäksi kaksi muutakin makedonialaista otettiin kontrolliin maalin edessä, joten reunalla ja vitosen alueella oli enää kolmen sijasta kaksi pelaajaa kummassakin.


Alioski pelasi kulman taka-alueelle. Valiullin hukkasi miehensä, mutta tämä ei päässyt kunnolla pallon päälle. Ei tuo kuitenkaan ensimmäinen eikä viimeinen kerta ollut, kun Kazakstanilla oli vaikeuksia 1v1-puolustamisessa.


Se näkyi toisellakin jaksolla 3-0 maalissa, kun Valiullinin korvaaja Suyumbayev hävisi 100-0 pääpallon Ristovskille, joka nikkasi sen vasempaan kulmaan. Pohjois-Makedonia kolme, Kazakstan nolla.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #29 : 18.08.2021 klo 18:34:52

Jatketaan Kazakstan-teemalla. Päävalmentaja Talgat Baysufinov on nimennyt joukkueensa syyskuun maaotteluihin: https://kff.kz/kk/news/23907

Uutinen
Goalkeepers: Stas Pokatilov (Kairat), Mukhamedzhan Seisen (Taraz), Igor Shchatsky (Shakhtar);

Defenders: Nuraly Alip, Jan Vorogovsky (both - "Kairat"), Abzal Beisebekov ("Astana"), Marat Bystrov ("Akhmat", Russia), Sergei Maly, Alexander Marochkin, Ruslan Valiullin (all - "Tobol"), Temirlan Erlanov, Yuri Logvinenko (both - "Aktobe") Alibek Kasym ("Kyzyl-Zhar"), Erkin Tapalov ("Akzhayik"), Maksat Taikenov ("Caspian");

Midfielders: Vladislav Vasilyev ("Andijan", Uzbekistan), Bakhtier Zainutdinov (CSKA, Russia), Islambek Kuat ("Astana"), Serikzhan Muzhikov, Askhat Tagibergen, Samat Zharynbetov, Azat Nurgaliyev (all - "Tobol"), Ramazan Orazov ("Aktobe");

Forwards: Aidos Tattibayev (Shakhtar), Artur Shushenachev (Kairat), Alexey Shchetkin (Rotor, Russia);

SUPPLIERS:

Goalkeeper: Dmitry Nepogodov ("Astana");

Defenders: Mikhail Gabyshev (Shakhtar), Nurlan Dayirov (Kyzyl-Zhar), Olzhas Kerimzhanov (Turan), Bagdat Kairov (Tobol);

Midfielders: Sultanbek Astanov (Ordabasy), Maxim Fedin (Aktobe), Baurzhan Baitana (Taraz)

Forwards: Abat Aimbetov (Astana), Roman Murtazaev (Baltika, Russia), Oralkhan Omirtayev (Shakhtar).


Kazakstan isännöi Ukrainaa ennen lentoa Suomeen ja Bosnia-Hertsegovinaan. Se on pelannut tänä vuonna kolme maaottelua, koska maaliskuussa se ei pelannut ystävyysottelua ollenkaan ennen Ranska- ja Ukraina-pelejä. Kesäkuussa puolestaan se vieraili Pohjois-Makedoniassa, mutta Malta-peli peruuntui lopulta. Uusi päävalmentaja on suosinut yhä kolmea topparia, mutta 5-4-1:n sijaan muoto on ollut ennemmin 5-3-1-1.

Syyskuun rosterin syvyyskartta näyttää tältä (5-3-1-1):

Shchetkin (Shushenachev, Tattybaev)
Zaynutdinov (Nurgaliev, Vasiljev)
Muzhikov (Vorogovskiy) - Tabybergen (Orazov) - Kuat (Zahrynbetov)
Valiullin (Taykenov) - Alip (Logvinenko) - Maliy (Kasym) - Marochkin (Erlanov, Beysebekov) - Bystrov (Tapalov)
Pokatilov (Seysen, Shchatsky)

Maalivahtiosastolla ei ole kummallisuuksia. Ranska-pelissä tosiaan nelikymppinen Mokin sai antaa jäähyväiset maajoukkueuralleen ja torjui Mbappen rankkarinkin, mutta jo Ukraina-pelissä maalissa oli Pokatilov ja hän torjuikin sensaatiomaisen tasapelipisteen sinipaidoille. Makedonia-pelissä Pokatilov oli avausjakson maalissa, mutta koska peli ratkesi ajoissa, Seysen sai maajoukkuedebyyttinsä toisella jaksolla.

Puolustuksessa Valiullin on ottanut vasemman wingbackin paikan tukevasti haltuunsa uuden koutsin alaisuudessa. Alip on yhtä varmasti vasen toppari kunnossa ollessaan, mutta varoitustilin täyttymisen uhka on toki olemassa, koska hänellä on yksi keltainen alla. Muut varoitetut ovat tästä ryhmästä Muzhikov, Vorogovskiy ja Pokatilov. Toivon todella, että kukaan heistä ei hölmöilisi Ukraina-pelissä. Kokeneet Maliy ja Marochkin ovat kiinni kahdessa muussa topparin paikassa, mutta periaatteessa en kyllä ylläty, jos nuo kankeat ja kömpelöt herrasmiehet korvattaisiin nuoremmilla pelaajilla. Beysebekovia kokeiltiin Makedoniaa vastaan oikeana topparina, vaikka tavallisesti hän on wingback/laitapuolustaja. Erlanov oli avauksessa Ranska-pelissä, muttei matkustanut ollenkaan Ukrainaan maaliskuussa. Veikkaisin, että joko hän tai Marochkin kuitenkin avaa Alipin ja Maliyn vierellä. Kasym on uusi tuttavuus ja lähtökohtaisesti varamies, mutta en ylläty, jos hän pääsee avaukseen jossakin pelissä, koska hän on tehnyt peräti viisi liigamaalia 18 ottelussa. Ikää miehellä on 23 vuotta. Hän sai maajoukkuedebyyttinsä Makedonia-pelin toisella jaksolla. Pituutta Kasymilla on 185 senttiä, mutta ponnistusvoima lienee sitten kohdillaan erikoistilanteissa. Eteenpäin puolustaminen aggressiivisesti luonnistuu myös internetkoosteiden perusteella. Logvinenko on paluun maajoukkueeseen tekevänä Alipin varamies vasurina. Oikean wingbackin pelipaikasta taistelevat oletetusti Ranska-pelin avannut Bystrov ja Makedonia-pelin avannut Tapalov, jos kerran Beysebekov nähdään ennemmin sivutopparina. Sekä Bystrovin että Tapalovin taakse jää kuitenkin usein tiloja, joihin pelata pystysyöttöjä ja siten Kazakstan on haavoitettavissa, oli avauksessa sitten kumpi tahansa.

Vorogovskiy on myös koulutukseltaan laitapuolustaja/wingback, mutta Baysufinov on peluuttanut häntä jostain syystä keskikentällä vaihtopelaajana aiemmissa maaotteluissa, joten siksi en toistaiseksi usko, että Vorogovskiy palaisi oikeaksi wingbackiksi, vaikka itse hänet sinne laittaisin, koska EM-karsinnoissakin hän pystyi tuottamaan tehoja sieltä. Keskikentän kolmikkoon vahvimmin ovat tyrkyllä Tabybergen ja Kuat. Tabybergen on keskimmäinen pelaaja ja hänen kauttaan tapahtuu pelin rytmittäminen niinä hetkinä, kun Kazakstan saa pallon. Kuat puolestaan on Kazakstanin vastine Tim Sparville hyvin sijoittuvana puolustavana keskikenttäpelaajana, jonka jalka ei nouse ihan entiseen malliin. Muzhikov on ollut uuden valmentajan luottopelaaja ja siksi hän aloittanee kolmikon vasempana lenkkinä. Vorogovskiyn asettelin Muzhikovin vaihtomieheksi, vaikka Kazakstanilla ei olisi kyllä varaa pitää hänen tasoistaan pelaajaa penkillä. Orazov puolestaan on Tabybergenin mahdollinen korvaaja ja ryhmän toinen selkeä puolustava keskikenttäpelaaja on Zahrynbetov, joka tuuraa Kuatia.

Sitten päästään kymppipaikalle. 35-vuotias kapteeninnauhaa kantanut Nurgaliev on hallinnut sitä, mutta nyt povaan hänelle vaihtokomennusta, jollei häntä sitten pudoteta keskikentän kolmikkoon, koska CSKA Moskovan tekninen ja tuulennopea vasenjalkainen Zaynutdinov on tervehtynyt pelikuntoon missattuaan vuoden aiemmat maaottelut jalkavamman vuoksi. Seurajoukkueessaan hän on pelannut välillä laitapuolustajaakin, mutta omimmillaan hän on laiturina. Tässä systeemissä ei ole tarjolla laiturin pelipaikkaa, joten Zaynutdinov pelatkoot siksi kärjen alapuolella. Toki sekin on mahdollista, että hän olisi vasen wingback ja Valiullin siirtyisi oikealle, mutta Kazakstan tarvitsee vastaisku-uhkaa ja siksi minä peluuttaisin Zaynutdinovia ylimmässä prässilinjassa. Uzbekistaniin siirtynyt 24-vuotias pehmeäkosketuksinen pallotaituri Vasiljev on Nurgalievin tapaan toki myös ehdokas kymppipaikalle, mutta ennustan hänen ainakin aloittavan penkiltä. Tarvittaessa Vasiljev voi pelata keskikentän kolmikossakin kuten Ranskaa vastaan.

Hieman yllättäen Aymbetov jätettiin varamiehistöön. Kyllähän hänen olisi pitänyt mahtua kolmen hyökkääjän joukkoon, mutta uusi valmentaja on tehnyt tosiaan muitakin erikoisia siirtoja. Aymbetov oli kuitenkin avauksessa Ukraina-pelissä ja onnistuihan hän maalinteossa KuPSinkin verkkoon viikko sitten. Aymbetovin ollessa poissa kookas targethyökkääjä Shchetkin avannee piikissä. Hän ei ollut mukana maaliskuussa lihasvamman vuoksi, mutta palasi ryhmään kesäkuun maaotteluun. EM-karsinnoissa hän oli vakituisemmin avauksessa. Kaikkia kolmea peliä Shchetkin ei varmasti raskasjalkaisena pelaajana jaksa pelata, joten Kairat Almatyn 23-vuotiaalle Shushenacheville tulee varmasti peliaikaa. Hän on paukuttanut yhdeksän liigamaalia 12 peliin. Pituutta oikeajalkaisella maalitykillä on 189 senttiä. Kolmoskärki on Shakhter Karagandan 31-vuotias Aydos Tattybaev, joka johtaa paikallisen cupin maalipörssiä kahdeksalla osumalla, mutta liigassa maaleja on vain kaksi 17 pelissä. Maajoukkuedebyytti on hänen osaltaan tekemättä, mutta ehkä se tulee syyskuussa.

Merkittävin poissaolija on varmaankin vikkeläkinttuinen keskikentän työmyyrä Abiken, joka kuitenkin oli luokattoman heikko esimerkiksi Ukrainaa vastaan avausjaksolla, joten sikäli hänen puuttumisensa ei yllätä, mutta toisaalta kyllä hänen pitäisi ainakin vaihtomieheksi kelvata. Loukkaantumisestakaan ei ole kyse, koska hän on pelannut täysiä minuutteja Kairatyssa viime aikoina. Ukrainassa oikeana wingbackina avannut Dosmagambetovkaan ei ryhmään mahtunut, mutta eipä hän ole suuri menetys, kun Bystrov ja Tapalov pystyvät mielestäni hoitamaan hänen roolinsa vähintään yhtä hyvin. Lisäksi hänkin joutui tuossa Ukraina-pelissä Abikenin tavoin tauolla vaihtoon, joten ehkä Baysufinov nyt läksyttää tällä tavoin Abikenia ja Dosmagambetovia heikoista peliesityksistä?
Mapeli

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 18.08.2021 klo 19:02:24

Onkos tässä karsinnassa joku Nation`s League -kuvio mukana?
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid, City, Newcastle


Vastaus #31 : 18.08.2021 klo 19:27:11

Onkos tässä karsinnassa joku Nation`s League -kuvio mukana?
Olikohan niin, että karsinnoissa on kymmenen lohkoa. Ykköset menee suoraan kisoihin, kakkoset jatkopeleihin. Kakkosten seuraan liittyy kaksi joukkuetta Nations Leaguen kautta. Yhteensä 12 karsii karsii vielä kisapaikasta ja kolme menee kisoihin. Eli yhteensä 13 euroopasta. Tätä kun funtsii niin on tuo Suomen kisapaikka kovan työn takana vielä vaikka kakkosena lohkossa oltaisiinkin. Kaikki nuo kakkoset pitkälti em kisatasoa varmaankin.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #32 : 28.08.2021 klo 10:57:25

Ranskan syyskuun miehistö:



Hernandez, Tchouameni, Veretout ja Diaby ovat uusia kasvoja. Varsinkin Diabyn kutsu on erittäin ansaittu Leverkusen-otteiden myötä. Muiden pelaamista en ole nähnyt ottaakseni heihin kantaa, mutta Deschamps totesi haastattelussa muun muassa, että Tchouameni on nykyajan kokonaisvaltainen keskikenttäpelaaja. Maaliskuussa Ranska pelasi 4-2-3-1/4-4-2 systeemillä, mutta EM-kisoissa Benzeman mukaantulon myötä käytössä olivat myös 4-3-3, 4-4-2 timantti ja Sveitsiä vastaan jopa viiden alakerta muodon oltua 5-2-1-2. Lienee turha arvuutella sen enempää, että mitkä ovat Deschampsin ajatukset syyskuun peleistä. Ennen Suomen kohtaamista Ranska pelaa kotona Bosniaa ja vieraissa Ukrainaa vastaan, joten noista peleistä Kanervankin poppoo saa hyvää osviittaa siitä, miten Deschamps arpoo pelaajat viheriölle, mutta koska maaliskuussa asiat hoituivat mallikkaasti 4-2-3-1/4-4-2:lla, kuvittelisin paluun siihen olevan lähellä. EM-kisoissahan vain Portugali-pelissä Ranska pelasi siten kuin maaliskuussa. Tutusti ryhmässä on vain kahdeksan puolustajaa 23 pelaajan joukossa, joten se enteilee ainakin neljän alakertaa. Keskikentän keskustaankaan ei ole liiaksi särkymävaraa, joten ehkei timanttikaan ole Deschampsin suunnitelmissa, vaikka Lemarkin kyllä pystyisi pelaamaan keskellä, mutta esimerkiksi Kazakstanissa hän oli nimellinen vasen laituri, joka ajelehti sieltä ajoittain keskemmäs. Jos Ranska jatkaisi keväällä nähdyllä 4-2-3-1:lla, syvyyskartta voisi olla tällainen (Griezmann ei tarvitse vaihtopelaajaa, koska hän tutusti kellottanee lähelle täydet minuutit kaikissa peleissä):

Benzema (Martial)
Mbappe (Lemar) - Griezmann - Coman (Diaby)
Kante (Tchouameni) - Pogba (Tolisso, Veretout)
Hernandez (Digne) - Kimpembe (Upamecano) - Varane (Zouma) - Kounde (Dubois)
Lloris (Mandanda, Maignan)

*****

Ukrainassa on tapahtunut merkittävä muutos, kun Andriy Shevchenko jätti päävalmentajan pestin sopimuksen päätyttyä heinäkuun lopussa. Uusi väliaikainen päävalmentaja Oleksandr Petrakov nimesi alun perin seuraavat pelaajat syyskuun peleihin: https://en.uaf.ua/article/42979

Uutinen
The expanded list of players of the national team of Ukraine:
Goalkeepers: Heorhii Bushchan (Dynamo Kyiv), Anatolii Trubin (Shakhtar Donetsk), Andrii Lunin (Real Madrid, Spain).

Defenders: Mykola Matviyenko, Serhii Kryvtsov, Viktor Korniyenko (all - Shakhtar Donetsk), Oleksandr Karavayev, Illya Zabarnyi, Vitalii Mykolenko, Oleksandr Tymchyk, Oleksandr Syrota (all - Dynamo Kyiv), Eduard Sobol (Club Brugge, Belgium).

Midfielders: Serhii Sydorchuk, Mykola Shaparenko, Viktor Tsyhankov, Vitalii Buyalskyi (all - Dynamo Kyiv), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Ruslan Malinovskyi (Atalanta, Italy), Andrii Yarmolenko (West Ham, England), Oleksandr Zinchenko (Manchester City, England), Oleksandr Zubkov, Ihor Kharatin (both - Ferencvaros, Hungary).

Forwards: Roman Yaremchuk (Benfica, Portugal), Artem Dovbyk (Dnipro-1 Dnipro).

Backup list: Yevhen Makarenko (Fehervar, Hungary), Viktor Kovalenko (Spezia, Italy), Yevhen Konoplyanka, Yukhym Konoplya, Danylo Sikan (all - Shakhtar Donetsk), Taras Kacharaba (Slavia Prague, Czech Republic), Bohdan Mykhailichenko (Anderlecht, Belgium), Vladyslav Kocherhin (Zorya, Luhansk).

Petrakov on 64-vuotias entinen maajoukkuepuolustaja, joka on ollut yli vuosikymmenen ajan mukana Ukrainan eri nuorisomaajoukkueissa, kunnes kymmenisen päivää sitten hänet vahvistettiin Ukrainan A-maajoukkueen väliaikaiseksi pääluotsiksi. Kruununa on U20-joukkueen kanssa saavutettu maailmanmestaruus vuonna 2019, jonka jälkeen hän siirtyi takaisin U17-ikäisiin valmentaen heitä vuoden 2020 loppuun saakka. Tämän vuoden alussa hänestä tuli U18-ikäisten päävalmentaja, mutta yhtään ottelua hän ei ehtinyt heitä valmentaa, vaan edelliset Petrakovin valmentamat ottelut ovat helmikuulta 2020. U17-joukkueessa hän käytti Shevchenkon suosimaa 4-1-4-1:tä, mutta myös 5-2-3/3-4-3 muotoa, joten sikäli hän on luonnollinen väliaikaisratkaisu, koska noita pelijärjestelmiä Ukrainan A-maajoukkue on viime vuodet suosinut Shevan alaisuudessa. Jos Ukraina pelaa jatkossa viiden alakerralla, ehkäpä EM-kisojen pudotuspeleissä nähty 5-3-2 kääntyy kuitenkin 5-2-3:ksi. Oletusarvo voisi olla alkuun joka tapauksessa se, että Ukraina pelaisi viiden alakerralla, koska U20 MM-kulta irtosi niin ikään tuolla Petrakovin eniten suosimalla 3-4-3/5-2-3:lla. Suomelle on tietysti hyvä asia se, että Ukraina saapuu kylään vasta lokakuussa, jolloin Petrakovin taktiikoista on parempi käsitys.

Muutama päivä alkuperäisen listan julkistamisen jälkeen Petrakov nosti varalistalta mukaan joukkueeseen Kacharaban, Sikanin ja Makarenkon. Seuraavaksi puolestaan Petrakov sai karuja uutisia maalivahdeistaan, kun ensin Lunin osoittautui positiiviseksi ja sitten Bushchan ja Trubin molemmat loukkaantuivat, joten koko maalivahtikolmikko on mennyt uusiksi. Legenda Andriy Pyatovin lisäksi kutsun ovat saaneet Dmytro Riznyk ja Denis Boyko. Päivitetty pelaajalistaus näyttää tältä:

Uutinen
The expanded list of players of the national team of Ukraine:
Goalkeepers: Denis Boyko (Dynamo Kyiv), Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Dmytro Riznyk (Vorskla Poltava).

Defenders: Mykola Matvienko, Serhiy Kryvtsov, Viktor Kornienko (all - Shakhtar Donetsk), Oleksandr Karavaev, Ilya Zabarny, Vitaliy Mykolenko, Oleksandr Tymchyk, Oleksandr Syrota (all - Dynamo Kyiv), Eduard Sobol (Brugge, Belgium), Taras Kacharaba (Slavia Prague, Czech Republic).

Midfielders: Serhiy Sydorchuk, Mykola Shaparenko, Viktor Tsygankov, Vitaliy Buyalsky (all - Dynamo Kyiv), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Ruslan Malinovsky (Atalanta, Italy), Andriy Yarmolenko (West Ham, England), Alexander Zinchenko (Manchester City, England), Alexander Zubkov, Igor Kharatin (both Ferencvaros, Hungary), Eugene Makarenko (Fehervar, Hungary).

Forwards: Roman Yaremchuk (Benfica, Portugal), Artem Dovbyk (Dnipro-1 Dnipro), Danylo Sikan (Shakhtar Donetsk).

Backup list: Viktor Kovalenko (Spice, Italy), Yevhen Konoplyanka, Yuhym Konoplya (both Shakhtar Donetsk), Bohdan Mykhailychenko (Anderlecht, Belgium), Vladyslav Kochergin, Serhiy Buletsa (both Zorya Luhansk).


Syvyyskartta (5-2-3):

Malinovskyi (Zubkov) - Yaremchuk (Dovbyk, Sikan) - Yarmolenko (Tsygankov)
Zinchenko (Shaparenko, Buyalskyi) - Sydorchuk (Stepanenko, Karatin, Makarenko)
Mykolenko (Sobol, Kornienko) - Matvienko - Kryvtsov (Kacharaba) - Zabarnyi (Syrota) - Karavaev (Tymchuk)
Pyatov (Riznyk, Boyko)

Pyatov kaiketi aloittaa maalissa, koska hänellä on eniten kokemusta. Lisäksi hän on kolmen maaottelun päässä 100 maaottelun rajapyykistä ja nyt on viimeinen tilaisuus melkeinpä saada tasaluku täyteen, kun nuoremmat vaihtoehdot ovat loukkaantuneina. En jaksa uskoa, että Petrakov jättäisi Pyatovia penkille juurikin tuon maaottelumäärän takia.

Puolustuksessa ovat melko selvät sävelet. Koska ryhmässä on kolme vasenta laitapuolustajaa/wingbackia ilman, että Zinchenkon laskee mukaan, luulen, että Z jatkaa keskikentällä kuten tavallista maajoukkueessa, vaikka Ruotsia vastaan EM-neljännesvälierissä hän olikin poikkeuksellisesti wingback, mutta eiköhän Mykolenko avaa vasemmalla ja Sobol-Kornienko kaksikko on varalla. Toki jos Mykolenko loukkaantuisi, sitten Zinchenko saatettaisiin hyvinkin pudottaa wingbackiksi, koska keskikentälle olisi muutoinkin laatua tarjolla. Matvienko-Kryvtsov-Zabarnyi topparikolmikkoa ei ole tarpeen hajottaa, mutta heikoin lenkki on yhä kankea Kryvtsov, joka vuotaa ajoittain pallollisena prässin alla. Karavaev on itseoikeutettu oikea wingback/laitapuolustaja riippuen siitä, pelaako Ukrainan 5-2-3:lla vai 4-1-4-1:llä.

Sydorchuk ja Stepanenko kamppailevat keskikentän pohjakaksikon puolustavamman roolin aloituspaikasta. Zinchenko ottanee sitten toisen paikan Shaparenkon ollessa varalla. Malinovskyin laitoin vasempaan laitaan, koska sillä paikalla hän avasi pari peliä EM-kisoissa laituripulan vuoksi ja jos Ukraina haluaa mahduttaa parhaat kentälle 5-2-3:lla, Malinovskyin on melkeinpä pelattava vasemmassa laidassa. Yaremchuk-Yarmolenko yhteistyö toimi EM-kisoissa, joten he jatkavat ilman muuta avauksessa, mutta Tsygankov saanee varmasti myös peliaikaa vaihdosta ja Zubkov tottui EM-kisoissa jo operoimaan välillä vasempana laiturina. Huomionarvoista on se, että Petrakov jätti valitsematta molemmat brassit Marlosin ja Junior Moraesin. Moraesin kohdalla syy on luonnollinen, sillä hän on loukkaantuneena lokakuun loppuun saakka, mutta Marlos olisi kyllä pelikuntoinen.

*****
Ivaylo Petevin Bosnia ja Hertsegovina marssii syyskuun peleihin näillä miehillä:



Bosnia aloitti MM-karsinnat Helsingissä 4-2-3-1:llä, mutta Ranskaa vastaan se kopioi Suomea ja Ukrainaa käyttämällä 5-3-2:ta. Se jatkoi samalla muodolla myös kesäkuun harjoituspeleissä Montenegroa ja Tanskaa vastaan, joten oletus on se, että Petev jatkaa yhä 5-3-2:lla. Viidestä ensimmäisestä pelistään Petev ei ole vielä onnistunut voittoa ottamaan, joten bosnialaisten edellinen voitto on yhä EM-karsintojen päätöskierrokselta Liechtensteinista vajaan kahden vuoden takaa.

5-3-2:

Krunic (Nalic, Menalo) - Dzeko (Demirovic, Prevljak)
Cimirot (Hajradinovic) - Hadziahmetovic (Loncar) - Pjanic (Gojak, Stevanovic)
Kolasinac (Civic) - Sanicanin - Hadzikadunic (Kovacevic) - Ahmedhodzic (Jovicic) - Cipetic (Gazibegovic)
Sehic (Piric, Vasilj)

Sehic on tietysti ykköskassari. Koska Todorovic on poissa, Cipetic ottanee oikean wingbackin tontin haltuunsa ja kesäkuun peleissä esiintynyt Gazibegovic on varalla. Kolasinac-Civic kaksikko hoitaa varmasti vasemman puolen ja aloittavassa topparikolmikossakaan ei ole epäselvyyksiä, kun Sanicanin saa rinnalleen nuoret tähdet Hadzikadunicin ja Ahmedhodzicin, joka eteni juuri Malmön kanssa Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Keskikentän kolmikko oli Ranskaa vastaan Cimirot-Hadziahmetovic-Pjanic. Hadziahmetovicin tehtävä on hakea palloa alempaa, mutta hänellä on kyllä prässin alla yllättäviä vaikeuksia esimerkiksi Montenegroa vastaan, joten on jännittävää nähdä, että vieläkö hän jatkaa samassa roolissa. Kärkiparissa Petev on peluuttanut puhdasta hyökkääjää ja hyökkäävää keskikenttäpelaajaa. Ranskaa vastaan parina oli Krunic-Dzeko, joten siksi kirjasin saman kaksikon avaukseen nyt, mutta toinen Malmön pelaaja Nalic antoi kyllä kesäkuussa eritoten hyviä näyttöjä Demirovicin rinnalla, joten hänkin saanee vastuuta ylimmässä prässilinjassa ja linjojen väleissä pallollisessa vaiheessa.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #33 : 01.09.2021 klo 13:13:27

Hallitseva maailmanmestari Ranska voi olla ensimmäinen, joka pelaamalla varmistaa kisapaikkansa Qatarin MM-kisoihin. Tämä tapahtuu jo tässä syyskuun karsintaikkunassa,
JOS
a) Ranska voittaa kaikki omat pelinsä
SEKÄ
b) lohkon muut syyskuun pelit päättyvät tasan (Kazakhstan saa voittaa yhden pelin)

Muissa UEFA:n karsintalohkoissa ei olla vielä varmistamassa kisapaikkaa edes kaikkein teoreettiisemmassa vaihtoehdossa ja muut maanosat ovat karsinnoissaan UEFA:a perässä.
Haksis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Beşiktaş,Huuhkajat, MilliTakim


Vastaus #34 : 01.09.2021 klo 15:15:24

Kazakstan ja Ukraina iskevät 45min päästä yhteen. Viimeksi nuhailivat tasurin ja en ihmetteli yhtään jos nyt kävisi samoin vaikka Ukraina selkeä ennakkosuosikki otteluun lähtiessä on.
uuba

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 01.09.2021 klo 17:26:25

Kazakstan ja Ukraina iskevät 45min päästä yhteen. Viimeksi nuhailivat tasurin ja en ihmetteli yhtään jos nyt kävisi samoin vaikka Ukraina selkeä ennakkosuosikki otteluun lähtiessä on.
Pistin Viaplayn tulille, niin Kazakit teki 68. minuutilla tasoituksen, mutta hylättiin perkele paitsiona Alas
Häkkinen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & Suomi


Vastaus #36 : 01.09.2021 klo 17:29:46

Oi Kazakstan on!
uuba

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 01.09.2021 klo 17:30:16

No nyt ei hylätä Ylos Pallo 1-1 kun 75 pelattu.
Dean Martin

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 01.09.2021 klo 17:32:52

Oi Kazakstan on!
Joko nyt hyväksytään. Tasoitus 74 min.
Kelpaisi mainiosti. Vaikka Kazakstanin voittokin vielä.
Go Kaza Go!
Kankea puolustaja

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 01.09.2021 klo 17:49:43

No ei tullut apuja sieltä :( Ukraina 1-2 90+4'
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #40 : 01.09.2021 klo 17:50:12

Huoh, mitä höntyilyä ja 1-2 lisäajalla.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #41 : 01.09.2021 klo 17:50:55

2-2
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 01.09.2021 klo 17:51:25

No ei tullut apuja sieltä :( Ukraina 1-2 90+4'
Grafiikan mukaan kazakkien ykkösveska olisi ottanut ajanpeluusta korttitilin täyteen.

Ja sieltä 2–2!!!
O'Flynn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS & Hard bass


Vastaus #43 : 01.09.2021 klo 17:51:45

Aijai! Kelpaa
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #44 : 01.09.2021 klo 17:51:52

Vikat sekat ja BANG, 2-2 :D
#T#

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #45 : 01.09.2021 klo 17:51:59

2-2

Jes!
Kankea puolustaja

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 01.09.2021 klo 17:52:35

No mitä hemmettiä :D Kelpaa!
Kulma

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 01.09.2021 klo 17:53:05

Jess jess jess Tuoppi
Laitapuoli

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 01.09.2021 klo 17:53:08

Ei jumalauta Kazakstan rokottaa Ukrainaa ihan tosissaan, huhheijaa.
uuba

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 01.09.2021 klo 17:53:12

:D Ylos no kelpaa

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa