FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.09.2021 klo 02:27:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 109
 
Kirjoittaja Aihe: Ilves 2021 - Nuorella jengillä ehjään kauteen?  (Luettu 423425 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


: 08.01.2021 klo 21:28:42Osta Ilveksen kausikortti kaudelle 2021!

Kausiavaus muodostui tavallista nihkeämmin. Syy on henkilökohtainen: koronatilanne on laskenut mielenkiintoa yleisöurheilua kohtaan. Toisaalta luulen, että kokemus on yleisempikin. Kriisin keskellä kilpaurheilun merkitys latistuu: on vaikea välttää tunnetta siitä, että maailmassa on tällä hetkellä jalkapalloa tärkeämpiäkin asioita. Lisäksi "huippu-urheiluun" kuuluu, että tekemiset tehdään täysillä. Viime kaudella oikeastaan kaikki oli puolittaista: treenikausi oli rampa, kausi alkoi myöhässä, palkkoja leikattiin, pelaajia jätettiin hankkimatta, yleisörajoitukset rokottivat ottelutapahtumaa, europelit toteutuivat vain puolittain, otteluita siirrettiin ja lopulta kausi päätettiin kesken. Ratinaan siirrettyjen pelien maksimiyleisömäärät eivät tainneet toteutua kertaakaan, joka on merkki yleisön "itsesensuurista" tai ehkä pikemminkin yleisestä mielenkiinnon laskusta.Huolimatta näistä läpitunkevista haittatekijöistä Veikkausliigakausi 2020 saatiin päätettyä jotakuinkin kunnialla. Ilveksen urheilullinen suoritus oli luokkaa OK. Tekemisen perustaso oli ihan hyvä, mutta pienet ailahtelut maksoivat tärkeitä pisteitä. Loppukauden hyvästä tsempistä huolimatta jäätiin niukasti europelien ulkopuolelle. Jos loppusarjat olisi pelattu normaalisti, europaikka olisi ollut aivan mahdollinen.

Myös taloudellisesti kausi 2020 onnistui olosuhteisiin nähden hyvin. Aamulehden jutusta on luettavissa, että tulos ei ole menossa reisille, oma arvio on, että saatetaan olla jopa voitollisen puolella. Tämä on erittäin hyvä uutinen siinä mielessä, että seurojen välisessä kilpailutilanteessa niskan päällä ovat ne, jotka saavat pidettyä talouden, organisaation ja junioritoiminnan rakenteet kunnossa yli poikkeusaikojen. Yleisökeskiarvoksi muodostui 2078, joka oli pienellä marginaalilla liigan kolmanneksi paras.

Eurooppa-liigan karsinta pelattiin Shamrock Roversia vastaan poikkeuksellisesti yksiosaisena, tietysti vieraissa. Irkut eivät saaneet pystyyn toimivaa striimiä joten Ruudun lähetyksessä Velja Engström joutui selostamaan eeppisen rankkukisan legendaarisesti Teksti-TV:n avulla. Shamrock vei pilkut lukemin 12-11, joten eurofutista ei pelattu Tampereella tänäkään vuonna. Taival Suomen Cupissa katkesi niin ikävästi, että sitä ei edes jaksa muistella.Kautta värittivät nuoriso-osaston vahva eteenpäinmeno ja pari ikävää loukkaantumista. Naatan Skyttä nosti tasoaan huimasti loppukaudesta ja on tällä hetkellä siirtomarkkinoidemme kuumimpia spekulaation kohteita. Miska Rautiola nousi kakkosjoukkueesta suoraan avauskokoonpanon vakiotoppariksi. Eetu Mömmö ja varsinkin Mikael Almen saivat runsaasti minuutteja ja alkavat olla liigatason pelureita. Maksim Stjopin laittoi pari näyttävää maalia loppukaudesta. Diogo Tomas pelasi itsensä massikeisarin karsinaan. Janne Sakselan ura saattoi päättyä nilkan karseaan pyörähtämiseen, ja Ilari Mettälä koki samalla tapaa kovia TPS-ottelussa. Mettälä toipunee kuitenkin jo viimeistään kauden alkuun.Myös kakkosjoukkue pelasi ihan hienon kauden. Tappiosarake oli pitkään tyhjänä ja noususta Ykköseen taisteltiin pitkään tasapäin Klubi 04:n kanssa. Kauden loppupuolella esitykset kuitenkin notkahtivat ja Klubin nousu varmistui jo ennen viimeisiä kierroksia. Saaliina oli kunniakas kakkossija ja monia hienoja matseja.

Kausiavausta kirjoittaessa saa hyvän syyn pohtia seuran strategiaa. Mikä se on, tai ylipäätään, onko sitä. Jalkapallo-Ilveksen strategia tuntuu vuosi vuodelta selkeämmältä ja määrätietoisemmalta näin ulkopuolisen silmin tarkasteltuna. Mitä vahvempi strategia, sen selvemmin se välittyy myös ulospäin.Ilveksen strategiana on rakentaa laajempaa kokonaisuutta, ei pelkästään keskittyä edustusjoukkueen hetkelliseen menestykseen. Ajatuksena ei ole hankkia rahoitusta tai pikemminkin rahoittajaa, jonka avulla voidaan ostaa absoluuttisesti parhaat resurssit meiltä ja muualta edustamaan Ilves-jalkapalloa. Pääpaino on juniorityön kehittämisessä ja junioriputken integroimisessa edustusjoukkueen tekemiseen. Junioritoimintaan on tehty vuosien saatossa merkittäviä satsauksia, viimeisimpänä mm. päätoimiset fysiikkavalmentajat. On merkittävää, että edustusjoukkue näyttäytyy junioreille tavoiteltavana ja myös saavutettavana mahdollisuutena.Vaikka tilanne on tällä hetkellä tässä suhteessa moneen muuhun liigaseuraan verrattuna suorastaan erinomainen, ei pelkillä omilla junnuilla ole kuitenkaan (vielä) mahdollista pärjätä kuin välttävästi. Apuja tarvitaan muualta. Jairin, Iiro Järvisen ja Tendengin vaihdettua maisemaa ja Sakselan lopetettua ei "vierasvahvistuksia" jäänyt hirveästi rosteriin: lähinnä Arifi, Siira ja Joona Veteli (kun Mensahin tilanne tuntuu epäselvältä). Ilves on toistaiseksi julkistanut viiden nuoren pelaajan uudet sopimukset. Aamulehden mukaan korvaajia haetaan Jairille ja Tomasille. Kahden ulkomaalaisen pelaajan (hyökkääjä ja puolustaja) kanssa onkin esisopimukset tehtynä.

#1 Rasmus Leislahti MV, s. 2000, VPS
#2 Tuomas Ollila Puolustaja, s. 2000, KTP
#8 Teemu Jäntti Keskikenttä, s. 2000, FC Lahti
#10 Maximo Tolonen Keskikenttä, s. 2001, IFKM/SJK
#11 Momodou Sarr Hyökkääjä, s. 2000, VPS

Tällä hetkellä on vaikea arvioida joukkueen iskukykyä tulevalla kaudella. Joukkue menee pitkälti uusiksi, lehtitietojen mukaan pitkälti harkitusti. Itsestäänselvä ykkösmaalivahti Hilander ja vähän pienemmälle roolille jäänyt JP Laine siirtyivät paikalliskilpailijaan. Profiilitoppari (ja ykköskärki?) Diogo Tomas ja rotaatiorooliin tipahtanut Iiro Järvinen KuPSiin, Tendeng Maarianhaminaan. Ala-Myllymäki sai vihdoin ansaitsemansa ulkomaansiirron Serie B:hen Venetsiaan. Eero Tamminen jatkaa uraansa jossain muualla.

Lähtijöiden taso toki tiedetään. Saapuneet ovat enemmänkin kysymysmerkkejä, ainakin itselle. Kuinka taso riittää liigaan, kuinka sopeutuvat joukkueeseen? Harjoitusottelut alkavat huomenna ja asioista alkaa saada vihiä.

Sitä odotellessa kokeilin havainnollistaa asiaa taulukolla. Numero pelaajan kohdalla on arvio asteikolla 1-5 kolmessa vaiheessa (ennen kautta 2020, kauden 2020 loppupuolella ja nyt). Lisäksi on laskettu keskiarvot niin, että keskiarvoon vaikuttaa kaksi maalivahtia, kuusi parasta puolustajaa, viisi keskikenttäpelaajaa ja neljä hyökkääjää. Koska itsellä on niin vähän tuntumaa uusista hankinnoista, ne saivat kaikki pessimistisen arvion 2 - toivottavasti se on väärä. Nopealla tarkastelulla voi havaita, että jos muutamakin uusi hankinta osoittautuu peluriksi, joukkue on likimain edellisen kauden tasolla. Toisaalta taas kaikkien (myös lisähankintojen) flopatessa joukkue on jonkun verran heikompi. Nämä ovat tietysti Bubimaisia itsestäänselvyyksiä, joten ei tässä auta kuin odotella.

Kevät 2020Syksy 20202021
Maalivahdit (2)3,03,02,0
Mika Hilander44-
Matias Riikonen2--
Eetu Huuhtanen-22
Rasmus Leislahti--2
Puolustus (6)3,53,33,0
Diogo Tomas34-
Baba Mensah4-2
Tatu Miettunen444
Juho Pietola222
Janne Saksela4--
Felipe Aspegren444
Mikael Almen233
Tuure Mäntynen222
Miska Rautiola-33
Tuomas Ollila--2
Keskikenttä (5)4,04,03,4
Jair55-
Iiro Järvinen32-
Lauri Ala-Myllymäki53-
Tuure Siira333
JP Laine22-
Naatan Skyttä355
Emile Paul Tendeng32-
Yusif Moussa4--
Joona Veteli344
Doni Arifi-23
Teemu Jäntti--2
Maximo Tolonen--2
Hyökkäys (4)2,52,32,5
Ilari Mettälä3-3
Eemeli Raittinen222
Eetu Mömmö222
Eero Tamminen22-
Tiemoko Fofana333
Maxim Stjopin222
Missi Mezu-2-
Stenio-2-
Momodou Sarr--2

Ilveksellä on sovittuna neljä harjoitusottelua.

la 9.1 klo 14:30 vs Ilves/2 (Aamulehti näyttää pelin)
pe 15.1. klo 13:30 vs TPS (vieraissa)
la 23.1. klo 14:30 vs SJK (Pirkkahalli)
la 30.1. klo 14:30 vs KTP (Pirkkahalli)

Mode-edit: ikoni
« Viimeksi muokattu: 09.01.2021 klo 00:36:01 kirjoittanut 13ergkamp »
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #1 : 08.01.2021 klo 21:29:34

Varaus - kirjoittelen lisää myöhemmin
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #2 : 08.01.2021 klo 21:34:06

Aamulehden jutusta kokoonpanot huomiseen treenipeliin:Mukana myös Kalle Katz ja Chidiebere Nwakali!
Daigle#91

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #3 : 08.01.2021 klo 21:58:59

Tulin vain kertomaan, että kerrassaan mainio avaus. Tarjoan oluen Ratinassa jos satutaan samaan pöytään
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #4 : 08.01.2021 klo 22:01:13

Kiitos avauksesta Ylos

Nwakali vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Ikää tullut juuri 24 ja CV:stä löytyy 50 ottelua Norjan pääsarjasta. Pari viime vuotta ei sitten ole mennyt niin vahvasti, miksi Suomeen on tulossa, mutta paperilla vaikuttaa, että voi olla erittäin hyvä Veikkausliiga-pelaaja. Katz voisi myös olla hyvä pelaaja puolustukseen, oikeastaan täysin linjassa muiden hankintojen kanssa, mutta liigakokemusta löytyy reilusti Rovaniemeltä. Ei nyt heti täyttäisi Diogon saappaita, mutta ehkä ajan kanssa.

Kakkosjoukkueessa vaikuttaa olevan myös nuorennus käynnissä, vaikka tuskin tuolla kokoonpanolla kauteen lähdetään. Mielenkiintoisia nimiä kuitenkin. Nostetaan esiin erityisesti Talvitie, joka on Ilveksen seuraava suuri lupaus. Saa nähdä, miten pärjää jo nyt edustusta vastaan.
GERP

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Iloinen Ilves-perhe


Vastaus #5 : 08.01.2021 klo 22:06:13

Eipä kyllä millään meinannut uskoa, että tuo Nwakali tänne tosiaan tulee näyttäytymään.

Mielenkiintoisia nimiä lista täynnä, etenkin Riissanen ja Talvitie. Kantonen lienee näitä tuoreempia paltsarikarkureita ja Nurmi Porista. Muutkin sitten jo tutumpia A- ja B-junnuja. Ja heidän lisäksi sitten eläkkeeltä palannut Niko Hasa ja joku Armstrong.

Lainaus
Tiemoko Fofana ei osallistu peliin. Aamulehden tietojen mukaan hän saattaa siirtyä ulkomaille.

Talven tähän mennessä positiivisin siirto sen sijaan muhimassa Ylos
« Viimeksi muokattu: 08.01.2021 klo 22:25:59 kirjoittanut GERP »
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #6 : 08.01.2021 klo 22:07:22

Kiitos avauksesta Ylos Täytyy lukaista läpi huomenna!
Jules Perse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ToTa, PaTe, SäyRi, FS Feeniks, ParVi, FC KP


Vastaus #7 : 08.01.2021 klo 22:19:41

Aamulehden jutusta kokoonpanot huomiseen treenipeliin:Mukana myös Kalle Katz ja Chidiebere Nwakali!
Hasan Nikon paluu pelikentille Ylos Jatkaakohan vielä junnujen valmentamista pelaamisen ohella?
FR

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelainen jalkapallo, brittiasenne


Vastaus #8 : 08.01.2021 klo 22:24:29

Katz olisi aika Ipan näköinen haku. Nwakali on arpa eli sopeutuuko Suomeen ja duunarijoukkueeseen, kun taustalla on useampaa joukkuetta ja vaihtelevaa taustaa.

Ja täytyy antaa creditiä hienosta avauksesta. Täytyy itsekin pyrkiä nostamaan kirjoituksien(i) tasoa.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #9 : 08.01.2021 klo 22:31:48

Hasan Nikon paluu pelikentille Ylos Jatkaakohan vielä junnujen valmentamista pelaamisen ohella?
C-junnujen päävalmentajahan Hasa on. Outoa kyllä jos kentällä on, onko siellä sen verran pelaajapulaa vai mitä. Vai olisiko virhe ja pitäisikin olla Noel.
Arabialainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi 04


Vastaus #10 : 08.01.2021 klo 22:49:13

Täytyykin väijyä matsi huomenna kun Katz, Leislahti ja Ollila pelaavat. Muutenkin Ilveksen kokoonpano on mielenkiintoinen, sillä todella nuori, mutta kuitenkin kokeneita ja kovatasoisia pelaajia. Katz ja Tolonen ehkä sellaisia joilta voisi odottaa enemmän kuin mitä tähän mennessä nähty.
Alenyar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aika meidän tullut on!


Vastaus #11 : 08.01.2021 klo 22:54:54

Kiitos avauksesta! Seurantaan Ylos
vuittoni

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 08.01.2021 klo 22:58:25

Nwakalin osalta kyllä kiinnostaisi miksi viimeisimmät työsuhteet seurojen kanssa päättyneet toistuvasti niinkin lyhyen ajan sisään. Mielellään ei Wato Kuaten kaltaista kaiffaria Ipan paidassa katselisi
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #13 : 08.01.2021 klo 23:07:49

Nwakalin osalta kyllä kiinnostaisi miksi viimeisimmät työsuhteet seurojen kanssa päättyneet toistuvasti niinkin lyhyen ajan sisään. Mielellään ei Wato Kuaten kaltaista kaiffaria Ipan paidassa katselisi
Ainakin Kalmarissa sopimus purettiin, koska ei palannut lomalta ajoissa, koska seura ei suostunut maksamaan lentolippua. Sairasti myös malarian Kalmarissa ollessaan, minkä takia siellä jäivät ottelut vähiin. Kyllähän tuossa selkeästi riskinsä on, mutta varmaankin testijakson aikana nähdään myös millainen persoona on.
CarlesP

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 08.01.2021 klo 23:13:54

Ainakin Kalmarissa sopimus purettiin, koska ei palannut lomalta ajoissa, koska seura ei suostunut maksamaan lentolippua. Sairasti myös malarian Kalmarissa ollessaan, minkä takia siellä jäivät ottelut vähiin. Kyllähän tuossa selkeästi riskinsä on, mutta varmaankin testijakson aikana nähdään myös millainen persoona on.
Sopimus Puolaan oli purettu aikanaan henkilökohtaisten ongelmien takia.
Hönö

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 08.01.2021 klo 23:25:55

Hasan paluulle Ylos
Limppu6

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 08.01.2021 klo 23:38:22

Olen haaveillut Katzin tulosta Ilvekseen jo parin kauden ajan. Näkemissäni peleissä Ipaa vastaan on ollut vakuuttava kaksinkamppailuissa. Isoksi ja kankean näköiseksi pelaajaksi yllättävän nopea. Voitti ainakin Ipaa vastaan kaikki juoksupallot. Selkeä vahvistus toppariosastolle.

Fofanan lähtö olisi huono asia. Työmäärä kentällä on kova, pystyy ottamaan pallon haltuun ja pitämään sitä topparien puristuksessa. Maalinteko on tietysti hyökkääjälle tärkein asia, mutta ei montaa 20 vuotiasta ole joka on tehnyt liigassa 8+6 tehot. Vähän kun saa fysiikkaa vielä parannettua, niin voi olla pitelemätön Veikkausliigassa.
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 08.01.2021 klo 23:47:27

Loistava avaus. Mielenkiinnolla odottaa molempien joukkueiden otteita. Viime kaudella tais tulla molempien joukkueiden kaikki kotipelit käytyä kattomassa. Todella mielenkiintoista seurata nousevia kavereita.

Vähän kyllä "jännittää" mitä tulevan kauden joukkueesta saadaan irti
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 08.01.2021 klo 23:49:03

Olen haaveillut Katzin tulosta Ilvekseen jo parin kauden ajan. Näkemissäni peleissä Ipaa vastaan on ollut vakuuttava kaksinkamppailuissa. Isoksi ja kankean näköiseksi pelaajaksi yllättävän nopea. Voitti ainakin Ipaa vastaan kaikki juoksupallot. Selkeä vahvistus toppariosastolle.

Fofanan lähtö olisi huono asia. Työmäärä kentällä on kova, pystyy ottamaan pallon haltuun ja pitämään sitä topparien puristuksessa. Maalinteko on tietysti hyökkääjälle tärkein asia, mutta ei montaa 20 vuotiasta ole joka on tehnyt liigassa 8+6 tehot. Vähän kun saa fysiikkaa vielä parannettua, niin voi olla pitelemätön Veikkausliigassa.

Fofanalla tais olla viel sopimusta jäljellä. Oliskohan mahdollisesti joku joululoma Suomen ulkopuolella ja vähän korona rajoittaa harjoituksiin paluuta.
Nade

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, SS Lazio


Vastaus #19 : 09.01.2021 klo 00:22:15

Hyvä avaus! Mielenkiinnolla harkkapelejä ja Cupin matseja odotellessa. Isoja nimiä on lähtenyt ja mahdollisesti vielä lähdössä, mutta silti hyvinkin toiveekkaana ensi kaudesta Ylos
Tarinankertoja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #20 : 09.01.2021 klo 00:28:18

Tulin vain kertomaan, että kerrassaan mainio avaus. Tarjoan oluen Ratinassa jos satutaan samaan pöytään

Ja toinen..
haksu

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 09.01.2021 klo 00:49:07

Ainakin Kalmarissa sopimus purettiin, koska ei palannut lomalta ajoissa, koska seura ei suostunut maksamaan lentolippua. Sairasti myös malarian Kalmarissa ollessaan, minkä takia siellä jäivät ottelut vähiin. Kyllähän tuossa selkeästi riskinsä on, mutta varmaankin testijakson aikana nähdään myös millainen persoona on.
Edellisestä kunnollisesta kaudesta tulee kohta kuluneeksi neljä vuotta. Melkein 50 peliä Norjan pääsarjassa reilu parikymppisenä ei tosin kyllä näytä pahalta. Kova luotto siihen, että Jallun tutka kyllä tunnistaa, jos kyseessä ongelmapelaaja. Täytyy toivoa, että pari viime vuotta ollut huonoa onnea ja vastoinkäymisiä ja Tampereella ura uuteen nousuun.
SWE-DEN

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 09.01.2021 klo 00:50:52

Iso käsi avaukselle Ylos
huiqu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jippo, Huuhkajat


Vastaus #23 : 09.01.2021 klo 00:51:56

Huippu avaus Ylos Innolla odottaa kauden alkua jo!
Arph

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Leeds, Rangers FC


Vastaus #24 : 09.01.2021 klo 13:13:38

Kaksi pelaajaa tänään testissä edustuksella harjoituspelissä
http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2021/01/09/ilves-pelaa-vuoden-ensimmaisen-harjoituspelinsa-nigerialaispelaaja-testissa

 
Sivuja: [1] 2 ... 109
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa