FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.03.2021 klo 16:30:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: ACIAA Podcast  (Luettu 1901 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ACIAA Podcast

Poissa Poissa


: 03.02.2021 klo 11:08:23

Julkaistaan tänne ACIAA Podcast-jaksoja sitä mukaa, kun niitä ilmestyy.

Eilen julkaistiin kauden ensimmäinen jakso, johon vieraaksi saapui KTP:stä AC Ouluun siirtynyt katalonialaistoppari, Roger "Ruxi" Bonet.

Jakson pääsee kuuntelemaan täältä: https://www.supla.fi/audio/3778522

Kuunneltavissa toki myös jaksoja viime vuodelta, mm. Suomifutiksesta yleisesti kiinnostuneille Markus Heikkisen jakso on varmasti mielenkiintoinen: https://www.supla.fi/audio/3631160
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #1 : 04.02.2021 klo 00:32:33

Olipa mielenkiintoista päästä kuulemaan Ruxin ajatuksia Ouluun muuton jälkeen. Sitä kuitenkin jäin hämmästelemään, että Ruxi jaksoi edelleen kitistä KTP:n seurajohdon ongelmista. Ruxihan siis avautui näistä asioista Kotcastissa, mikä mielestäni olikin oikea paikka käydä jälkipyykkiä seuran omasta kaudesta. Noiden asioiden pyörittely toisen seuran virallisessa podcastissa on sen sijaan varsin epätavallista ja myös rahtusen epäkunnioittavaa.

Toki tuollainen käytös on kai ihan linjassa haastattelijan itsekehua ja oman seuran täydellisyyttä korostavan retoriikan kanssa. Ehkä siinä itsekehun lomassa vaan monilta on jäänyt huomaamatta, että koronan aiheuttama isku jäi lopulta jalkapallon osalta melko pieneksi. Sitä vaan ei keväällä 2020 kukaan pystynyt ennustamaan ja KTP teki oman ratkaisunsa suojellakseen seuraa. Jos kriisi olisi pitkittynyt, niin samat leikkaukset olisivat olleet edessä Oulussakin. Tuskin Oulussakaan niin jaloja ollaan, että seura oltaisiin ajettu konkurssiin, jotta oltaisiin voitu maksaa edustusjoukkueen pelaajille kattoon syljeskelystä koko kauden ajan.

Onneksi pahimmalta kuitenkin vältyttiin ja onni sekä oikeat ratkaisut johtivat lopulta sekä Kotkassa että Oulussa parhaaseen lopputulokseen. Kilpailijoita tässä kuitenkin ollaan, joten yritän ajatella, että tuo selkeä ulospäinsuuntautunut ylimielisyys on hyvä merkki. Itsetyytyväisyydestä on lyhyt matka kehityksen pysähtymiseen, mikä on tuhonnut paljon AC Oulua merkittävämpiäkin seuroja ja yrityksiä, kuten luulisi Nokian romahduksen siellä Oulussa opettaneen.

Mutta kyllähän tämä herätti lisämielenkiintoa taas Oulua kohtaan, ja pitää kuunnella podcastia jatkossakin. Olen yrittänyt ymmärtää oululaisten kannattajien sielunmaisemaa, mutta se ei ole helppoa, koska niin harva oululainen nimimerkki kykenee minkäänlaiseen järkevään keskusteluun. Sen olen kuitenkin oppinut, että Oulussa on bipolaarisesti joko kaikki täydellisesti tai kaikki täysin perseestä. Tällä hetkellä Äffä ja Ahola ovat jumalia, mutta uloshuutelu alkaa nopeasti, jos tuloksia ei heti tule. Jännä nähdä miten Aholan pää kestää, ja miten podcast muuttuu, kun kritiikki kasvaa äärimmilleen.
Vihuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Academic Club Oulu


Vastaus #2 : 04.02.2021 klo 08:41:21

Olen yrittänyt ymmärtää oululaisten kannattajien sielunmaisemaa, mutta se ei ole helppoa, koska niin harva oululainen nimimerkki kykenee minkäänlaiseen järkevään keskusteluun.

Joo kyllähän sun kanssa jaksetaan käydä sivistynyttä debattia konjakkilasin äärellä kun omatkin töräytykset ovat tätä luokkaa. Sulle nimim. KorkkiKiinni rasittavat trollailut edustavat koko oululaista mielenmaisemaa kun muutkaan eivät jaksa kummemmin reagoida.

Otetaan nyt tästä töräytyksestä kiinni:

Sen olen kuitenkin oppinut, että Oulussa on bipolaarisesti joko kaikki täydellisesti tai kaikki täysin perseestä. Tällä hetkellä Äffä ja Ahola ovat jumalia, mutta uloshuutelu alkaa nopeasti, jos tuloksia ei heti tule. Jännä nähdä miten Aholan pää kestää, ja miten podcast muuttuu, kun kritiikki kasvaa äärimmilleen.

Jos ottaa esimerkiksi nyt pre-season keskustelun niin eiköhän oululaisten tuntoja kuvaa eniten varovainen toiveikkuus. Nuoriin ja potentiaalisiin pelaajiin keskittyvään rekrytointipolitiikkaan ollaan pääsääntöisesti tyytyväisiä, mutta paria kokeneempaa liigaratsua oltaisiin kaivattu. Hankintoja ei ole ylistetty eikä dumattu ja kaikki ovat realistisia siitä, että kymmenes sija on meidän mestaruus.

Ranea katsottiin aika pitkään ennen kuin kritiikki alkoi kunnolla yltymään. Eikä Jykäkään ole kritiikin yläpuolelle noussut, kyllä viime kaudellakin tiettyjä pelaajavalintoja ihmeteltiin ja aivan varmasti tälläkin kaudella kyseenalaistetaan joitain valintoja vaikka säilyttäisiin ja mentäisiin ylempään loppusarjaan.

Oulu saa tippua vaikka kooteepeemaisesti suoraan kakkoseen eikä silti kukaan ole Äffää huutamassa ulos. Sen verran hyvää ja tärkeää duunia on pyyteettömästi tehnyt vuosien ajan. Ei vain seuran kehittämiseksi vaan myös näiden yhteiskuntavastuullisten kampanjoiden (Älä kiusaa yms) eteen. Seuran vastuulliset arvot näkyivät hyvin konkreettisella tavalla viime keväänä kun Oulu hoiti koronakriiisiä aivan ensiluokkaisen hyvin suomalaisten jalkapalloseurojen joukossa. Siitä saa ja pitääkin olla ylpeä eikä KTP: n toimista voi puhua lauseessa. Tämä mahdollisimman objektiivisesti kahden seuran toimia vertaillessa.

Vuoden 2019 podcasteista saat kuvaa millaiseksi meno muuttuu kun kaikki menee päin vittua, ei tarvitse odottaa tulevaisuuteen.
ACIAA Podcast

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 04.02.2021 klo 15:15:49

Tämän kauden (ja viikon) toinen jakso ulkona: www.supla.fi/audio/3779975

Jaksossa AC Oulun päävalmentaja, Jyrki Ahola, kertoo joukkueen valmistautumisesta uuteen kauteen ja kommentoi uusia pelaajahankintoja.
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #4 : 04.02.2021 klo 16:36:31

Oulu hoiti koronakriiisiä aivan ensiluokkaisen hyvin suomalaisten jalkapalloseurojen joukossa. Siitä saa ja pitääkin olla ylpeä eikä KTP: n toimista voi puhua lauseessa. Tämä mahdollisimman objektiivisesti kahden seuran toimia vertaillessa.

Jos sinä kuulut kerran siihen harvalukuiseen joukkoon, joka kykenee keskustelemaan, niin voidaan aloittaa siitä, mitä tarkoittaa sana objektiivinen. Sinä et ole objektiivinen. Minä en ole objektiivinen. Ruxi ei ole objektiivinen, eikä esimerkkinä myöskään KTP:hen erittäin tyytyväinen Matias Lindfors ole objektiivinen. Koronakriisin hoidosta jalkapallossa ei ole tehty mitään objektiivista tutkimusta.

Ainoa edes etäisesti objektiivista muistuttava lausunto asiasta on pelaajayhdistyksen puheenjohtajan Pekka Sihvolan mielipide siitä, että KTP:n toiminta on ollut rahtusen arveluttavaa. Hänkin on kuitenkin vain pelaajien edustaja, mutta pelaajayhdistyksen lakimieskään ei löytänyt KTP:n toiminnasta mitään laitonta.

Toisin sanoen se mitä sinä sanot objektiivisuudeksi on todellisuudessa trumppilaista objektiivisuutta, jossa huomioidaan vain omaan narratiiviin sopivat mielipiteet. Oulussa on esimerkiksi helppo unohtaa se, että kaikille KTP:n pelaajille ja valmentajille annettiin täysi vapaus lähteä, mutta lopulta tähän tarttui vain apuvalmentaja Indrek Zelinski, eikä häntä siitä kukaan moiti. Kaikille pelaajille luvattiin myös mahdollisuus automaattiseen jatkosopimukseen, eli pelaajille tarjottiin uhrauksestaan vastineeksi jatkuvuutta.

Mutta kuten sanottua, oululaisten harhainen narsismi on jo tullut tutuksi, ja sen kanssa olen pikku hiljaa oppinut elämään. Toivottavasti AC Oulun mediahenkilöt kuitenkin jatkossa jättävät muiden seurojen arvostelun omissa virallisissa julkaisuissaan tekemättä, ja keskittyvät vaikka siihen itseriittoiseen omakehuun tai johonkin muuhun, josta jotain ymmärtävät. Eiköhän tämä keskustelu ollut tässä. Viesti on varmaan mennyt nimimerkille ACIAA Podcast perille.
Antoine Roquentin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: J-P Sartren rohtopaukku & Jatkuvuuden Periaate


Vastaus #5 : 04.02.2021 klo 16:43:58

Hyvä topikki taas pilalla tämän yhden vaahtosuun takia. Laita Ia forkka kiinni ja käy välillä vähän ulkoilemassa, niin helpottaa.
Riukulehto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taisteleva-Rohkea-Ylpeä


Vastaus #6 : 04.02.2021 klo 20:03:46

Tämän kauden (ja viikon) toinen jakso ulkona: www.supla.fi/audio/3779975

Jaksossa AC Oulun päävalmentaja, Jyrki Ahola, kertoo joukkueen valmistautumisesta uuteen kauteen ja kommentoi uusia pelaajahankintoja.
Harri Kampman kysymys oli kyllä hyvä.
Luuska

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 04.02.2021 klo 22:56:00

Harri Kampman kysymys oli kyllä hyvä.

Niin hyvä, että jo tuonkin perusteella ihan itkettää ajatella sitä miten paljon seuran alkutaipaleella rahaa on melkeinpä heitetty hukkaan.

Trumpistiselle propaganda-podcastille sen sijaan vahva. Ylos Olisihan tuo ihan hienoa, että jaksoja nyt vaikka sitten liigavuoden kunniaksi tulisi aiempaa säännöllisemmällä tahdilla ulos. Alku on ainakin ollut lupaava ja kivahan tuo on aina seuraan liittyvää keskustelua ja vieraiden ajatuksia kuulla.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa