FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.03.2021 klo 10:38:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: EIF - TPS, 7.2.2021, 14.00 @ Halli Kauniaisissa.  (Luettu 3103 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Erkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, RFC Liége


: 06.02.2021 klo 22:04:58

16 tuntia ennen kickoffia on varmaan turvallista olettaa, ettei kukaan EIF-kannattaja ole aikeissa avata ottelutopicia, joten otan ohjat omiin käsiini.

Suomen arvostetuin jalkapalloturnaus pyörähti lauantaina käyntiin. EIF ja TPS lähtevät liikkeelle hiukan muita perässä, kun ottelu siirtyikin a) lauantailta sunnuntaille, b) Tammisaaresta Kauniaisiin ja c) ulkoa sisälle. 

EIF kuuluu näihin joukkueisiin, joita vastaan on tahkottu viime vuosina enemmän kuin haluaisi uskoa. Kauteen 2015 lähdettäessä EIF oli yksi kiinnostavimmista vastustajista. Huomenna edessä on 16. kohtaaminen vajaaseen kuuteen vuoteen ja voisin melkeinpä sanoa, että uutuuden viehätys on kulunut loppuun. Tämä ei kuitenkaan ole EIFin vika, ja pääasiassa ihan hauskoja tapahtumia nämä ovat kuitenkin Ykkösen mittakaavassa olleet. Näissä lähihistorian kohtaamisissa TPS on ollut aika vahvasti niskan päällä. Ykkösen keskinäisistä otteluista TPS on voittanut yhdeksän ja EIF yhden. Kahdesti on päädytty tasapeliin. Cupin lohkovaiheen otteluissa kumpikin on voittanut kerran ja näiden seurana on vielä yksi pistejako. 

Vuoden 2021 tapahtumiin millään lailla liittymättömän historiakatsauksen perään sitten arvailemaan lähtökohtia huomiselle. 

Ennakossaan TPS kertoi, että Jere Koponen ja Rasmus Holma ovat sivussa huomenna. Isku on jonkinlainen, sillä Koponen oli ehkä merkittävin yksittäinen pelaaja TPS:n viime kauden joukkueessa ja Holmakin jatkoi, ehkä hieman odottamatonta nousuaan TPS-puolustuksen johtajaksi. Kaksikon korvaajat ovat tammisaarelaisille tuttuja nimiä, sillä Koposen korvannee maalin suulla pätkätöihin helmikuun ajaksi Tepsiin palkattu Santeri Aaltonen, joka edusti EIFiä kaudella 2017.  Holman loukkaantuminen sen sijaan tarkoittanee sitä, että Juhani Pikkaraisen kanssa toppariparin muodostaa Samba Benga, jonka kausi Tammisaaressa ajoittui vuoteen 2019. Teki tuolloin muuten ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa komean puskumaalin Tepsin verkkoon. 

Tepsillä on tällä hetkellä pelaajasopimus kahden aikuisiällä laitapuolustajana pelanneen pelaajan kanssa, joten mikäli Tintti ei ole talven aikana keksinyt uutta formaatiota, vaan TPS jatkaa neljän linjalla, niin laitapakkien ruudut täyttänevät Juri Kinnunen ja Samuel Mahlamäki. 

Myöskään keskikentälle Tepsillä ei ole varsinaista tunkua. Jesper Karlsson pelasi viime kesänä muutaman ottelun verran uransa futista, ennen loukkaantumistaan, joten eiköhän hänelle haeta talven peleissä minuutteja niin paljon kuin mahdollista. Vieruskaveriksi tulee melkoisella varmuudella Karlssonin jalanjälkiä TPS:n omasta juniorimyllystä edustusjoukkueen keskikentälle seuraava nuorukainen. Todennäköisemmin se on 18-vuotias Santeri Pohjolainen kuin 15-vuotias Jasper Jalonen. 

Seuraavassa kokoonpano rivissä nähdään lähes varmuudella Oskari Jakonen, Joakim Latonen ja Albijon Muzaci. Kaikki isossa roolissa TPS:n edellisellä nousukaudella 2019, kaikkien jatkosopimus kaudelle 2021 on otettu ristiriitaisesti vastaan TPS-leirissä. Joku voisi sanoa, että jokaisella alkaa viimeinen kausi todistaa, että ulosmittaamatonta potentiaalia on vielä varastossa. Toivottavasti heti huomenna saadaan näytteitä. 

Yksinäisen hyökkääjän nimi onkin sitten vaikein arvattava. Onnipekka Pajula, Kabamba Kalabatama ja Elmo Heinonen ovat omissa papereissani melko samalla viivalla, mielenkiintoista nähdä, keneen Tintti päätyy. Suurena yllätyksenä en pitäisi, vaikka 45-70 minuutin kohdalla kolmikosta kaksi vaihdettaisiin päittäin. 

Itsestään selvää lienee, että EIFin kohdalla en ihan yhtä pelaajakohtaiseen arvioon osaa ryhtyä.  Xhevdet Gela lienee edelleen tälle tasolle parhaan neljänneksen pelimies. Samaten Valdrin Rashica ja Tuukka Andberg osoittautunevat Ykköseen koviksi vahvistuksiksi. 17-vuotias Oliver Pettersson oli EIF-topicin mukaan vakuuttanut debyytissään, joten lienee seuraamisen arvoinen pelaaja isäntien riveissä. Mahdollisiin kokoonpanosommitelmiin tarvitaan kyllä tammisaarelainen avuksi.   

Tepsillä joukkueen rakennus jossain määrin vaiheessa, mutta tosiasia kuitenkin on, ettei siihen mitään mustien joutsenten parvea tarvita, että Ykkösessä avataan jossakin ottelussa kokoonpanolla, jota tuohon ylle veistelin, eli sen selityksen taakse ei pääse, jos esitys on ripulia. EIFin tilanteesta en tiedä, joukkueen rakennuksen osalta, mutta seuran kausitopicin mukaan ainakaan tammikuussa ei vielä oltu edes harjoiteltu isolla kentällä, eli sen suhteen voisi ennakoida, että jonkinlaista hakemista peli on heidänkin osaltaan.

Ruudulla on esitysoikeudet Suomen Cupiin, mutta ilmeisesti ainakin Lahdessa oli tänään ollut kohtalaisia vaikeuksia tekniikan kanssa. Sitä, kuinka Kauniaisten Volkswagen-hallissa käy, voi seurata tästä https://www.ruutu.fi/stream/3776217
Juuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS, ManU


Vastaus #1 : 07.02.2021 klo 11:15:19

Grönvita Ekenäs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #2 : 07.02.2021 klo 12:09:37

Kiitos kattavasta avauksesta! EIF:n kohdalla joukkueenrakentelu on myös vielä pahasti kesken vaikka ihan kiitettävän monta viime kauden pelaajaa on saatu jatkamaankin. Haussa on vielä ainakin 3-4 avainpelaajaa ja pahin puute tällä hetkellä on laituriosastolla minne tarvitaan vielä täydennystä molempiin laitoihin ennen sarjakauden alkua. Sopimuspelaajista EIF:ltä tänään sivussa kapteeni Zacharias Ekström sekä SalPasta tullut Olli Jakonen. Uusi "tähtihankinta" Tuukka Andberg on kärsinyt nivusvaivoista ja aloittaa tänään penkillä. Maalissa aloittaa tänään Mehdi el Moutacim joka palasi EIF:n riveihin Seinäjoesta, veikkaankin että hän tulee olemaan jonkinlainen ykkösvaihtoehto myös sarjakaudella vaikka itse toivonkin että Jonathan Jäntti tulisi olemaan edellä nokkimisjärjestyksessä. Muuten on mielenkiintoista nähdä miten Valdrin Rashica sopeutuu EIF:n pelitapaan ja tänään on myös mielenkiintoista nähdä mihin pelipaikkaan laitetaan. 17-vuotias Oliver Pettersson oli kuten todettua erittäin vakuuttava IFK Mariehamnia vastaan viikko sitten ja muodostaa tänään keskuspuolustuksessa paria William Lindqvistin kanssa. Suurin yllätys EIF:n avauksesa tänään on mielestäni 18-vuotias oma kasvatti August Björklund.  

EIF:n avaus:
el Moutacim, Heimonen, Pettersson, Gela, Rashica, Lindqvist, Björklund, Tapani, Liukkonen, Gottberg, Forsström


oma veikkaus pelisysteemistä:
            
                   Liukkonen
Gottberg                                    Rashica
            Gela Björklund Tapani
Forsström  Lindqvist  Pettersson Heimonen
                 el Moutacim

Mahdollista myös että Björklund tai Tapani pelaavat laidalla jolloin Rashica siirtyy keskelle aika hyökkäävään rooliin.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 07.02.2021 klo 13:28:33

Kiinnostava kohtaaminen ja mielenkiintoinen pelipaikka. Kauniaisten halli on uskoakseni puitteiltaan varsin hyvä, mutta kenttä on virallisiin peleihin aika pieni. Mitat taitavat olla 95x62.

Tuo taitaa olla kymmenen metriä lyhyempi kuin esimerkiksi TPS:lle tuttu LähiTapiola Areena.
jeboou

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #4 : 07.02.2021 klo 13:29:45

Kuten Grönvita mainitsi niin EIFllä on tosi kapea rinki tällä hetkellä. Kaksi poissaolijaa ja penkille jää  Andbergin ja Jäntin lisäksi kaksi -05 syntyneitä, yksi joka missas koko viime kauden polvivamman takia, yksi -02 jonka taso just ja just riittää Kolmoseen ja Lindholm joka on intissä.
Satanen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Official FF2 Marble League Fantasy Champion (2020)


Vastaus #5 : 07.02.2021 klo 14:05:27

Hieno kuvakulma mutta näillä mennään.

Kalabatama tulee ottamaan "muutaman" kortin noilla otteilla.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2021 klo 14:09:46 kirjoittanut Satanen »
Dagger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Apollo, Hyps,FC TPS, LFC


Vastaus #6 : 07.02.2021 klo 14:13:33

Voi vittu, eikö tuota kameraa saanut yhtään korkeammalle ja pienemmällä zoomilla...
Kirvonen

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 07.02.2021 klo 14:31:34

Tepsin vasemmalla pakilla syötöt 1/9 omille tällä hetkellä. Jonkin verran tulee Räpsää ikävä.
Dagger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Apollo, Hyps,FC TPS, LFC


Vastaus #8 : 07.02.2021 klo 14:39:05

Helposti lurahtaa...

Kinnunenkin sai jotain positiivista tehtyä, liian keskelle vain.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2021 klo 14:42:32 kirjoittanut Dagger »
Satanen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Official FF2 Marble League Fantasy Champion (2020)


Vastaus #9 : 07.02.2021 klo 14:39:56

Hööörps!
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #10 : 07.02.2021 klo 14:41:21

Hieno veto, mutta oli Aaltonenkin liikaa takakulmalla siihen nähden mistä kohtaa vapari oli.
Statisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #11 : 07.02.2021 klo 14:41:55

Eikö siinä nyt ollut jo muurinkin sijainti ihan perseellään?
Dagger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Apollo, Hyps,FC TPS, LFC


Vastaus #12 : 07.02.2021 klo 14:43:17

Eikö siinä nyt ollut jo muurinkin sijainti ihan perseellään?

Kaikkihan oli. Tuolla kun hyökkäyksessä olis rouhimassa pari-kolme Kalasatamaa lisää niin näyttäisi ihan hyvältä.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2021 klo 14:50:50 kirjoittanut Dagger »
jeboou

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #13 : 07.02.2021 klo 14:48:36

Gela ollut helvetin hyvä.
vitonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Töpselit


Vastaus #14 : 07.02.2021 klo 14:57:34

Kun vastustajalla on Gelan tasoinen kaveri laittaa pallon taakse, niin eihän tuolta etäisyydeltä saisi ilmaisia vapareita antaa. Tepsin vaparit hiukan eri tasoa, onko vielä kertaakaan löydetty omaa miestä?

Kalabatama olisi parempi, jos hiukan tuota ylipelaamista saisi pois. Hyvin haastaa toki. Muzaci, Jakonen ja Heinonen keskittyneet enemmän rikkomiseen kuin pallon kanssa hyökkäämiseen ja koko vierasjoukkueelta hirveitä syöttöhasseja läpi ensimmäisen puoliajan. Kinnusen veto komea, vaikka hiukan liian keskellä menikin, noita ei ole ihan helppo saada tarpeeksi matalana pysymään. Jurihan teki muuten viime kaudella Kolmosen pelissä ihan komean vaparimaalinkin.

Vaikka tilanne onkin vasta 1-0, niin paljon saa tapahtua että TPS tästä pisteenkin ottaisi.
Satanen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Official FF2 Marble League Fantasy Champion (2020)


Vastaus #15 : 07.02.2021 klo 15:00:43

Kun vastustajalla on Gelan tasoinen kaveri laittaa pallon taakse, niin eihän tuolta etäisyydeltä saisi ilmaisia vapareita antaa. Tepsin vaparit hiukan eri tasoa, onko vielä kertaakaan löydetty omaa miestä?

Kalabatama olisi parempi, jos hiukan tuota ylipelaamista saisi pois. Hyvin haastaa toki. Muzaci, Jakonen ja Heinonen keskittyneet enemmän rikkomiseen kuin pallon kanssa hyökkäämiseen ja koko vierasjoukkueelta hirveitä syöttöhasseja läpi ensimmäisen puoliajan. Kinnusen veto komea, vaikka hiukan liian keskellä menikin, noita ei ole ihan helppo saada tarpeeksi matalana pysymään. Jurihan teki muuten viime kaudella Kolmosen pelissä ihan komean vaparimaalinkin.

Vaikka tilanne onkin vasta 1-0, niin paljon saa tapahtua että TPS tästä pisteenkin ottaisi.

Eipä ollut irtopalloon menijöitä Kinnusen vedossa. Aika rauhassa sai EIF:n mies siivota.
Kaihlamo

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #16 : 07.02.2021 klo 15:08:58

Se on hienoa, että Tintillä on luottoa Heinoseen. Ainut vaan, että taso on jossain Kakkosen ja Kolmosen välimaastossa tällä hetkellä.
pablof

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 07.02.2021 klo 15:13:54

Se on hienoa, että Tintillä on luottoa Heinoseen. Ainut vaan, että taso on jossain Kakkosen ja Kolmosen välimaastossa tällä hetkellä.

Juuri olin tulossa kysymään, että onko tuonut peliin yhtään mitään. Näyttää todella pehmeältä.
Satanen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Official FF2 Marble League Fantasy Champion (2020)


Vastaus #18 : 07.02.2021 klo 15:20:39

Juuri olin tulossa kysymään, että onko tuonut peliin yhtään mitään. Näyttää todella pehmeältä.

Rutiköyhän miehen Elias Ahde.

Tuomaril pilli herkässä.
Kaihlamo

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #19 : 07.02.2021 klo 15:23:21

Rutiköyhän miehen Elias Ahde

Juuri näin.

No nyt alkaa tapahtumaan kärjessä kun Pajula vihdoin päästetään irti. Vaihto tuli vain 61 min myöhässä ja toivottavasti ei jatkossa tarvitse Elmoa katsoa enää kertaakaan surfaamassa kentällä...
dunu

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 07.02.2021 klo 15:25:01

Heinonen on kyllä kehno. Mielenkiintoista nähdä ottaako Pajula paremmin paikkansa.

Kalabatama koheltaa ja taitaa reservi olla edelleen oikea taso.

Muzaci tekee pelitavan kannalta elintärkeää työtä ja prässäämistä, mutta vedot ja syötöt menee turhan usein päin ensimmäistä vastustajaa.


Kinnunen on ollut suht hyvä tänään. Myös Mahlamäki on ollut parempi kuin mitä vaasalaiset pelottelivat. Oikeastaan koko puolustuslinja on pelannut kelvollisesti, pois lukien Gelan vapari.
Narttu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Newcastle & TPS


Vastaus #21 : 07.02.2021 klo 15:29:46

Heinonen ei tosiaan tuo mitään peliin. Mahlamäki laittaa mukavan kovia palloja boksiin. Benga ei vakuuta pallollisena. Onhan toinen jakso ollut täysin Tepsin, mutta maaliuhkaa tarvittaisiin.
pizza slut

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #22 : 07.02.2021 klo 15:31:59

Tarvis jonkun joka osaa laittaa pallon pussiin.
dunu

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 07.02.2021 klo 15:35:08

Benga ei vakuuta pallollisena. Onhan toinen jakso ollut täysin Tepsin, mutta maaliuhkaa tarvittaisiin.

Siksi Bengalla on Pikkarainen vieressä. Benga katkoo hyökkäyksiä ihan hyvin.

Hyökkäys on aika tuhnua ja mielikuvituksetonta. Juri yrittää nousta laidalta, Muzaci ja Kalabatama potkivat kaikkea mikä liikkuu. Elmolla on kyllä hieno taito olla saamatta mitään fiksua aikaiseksi.

TZagallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eilen, tänään, huomenna


Vastaus #24 : 07.02.2021 klo 15:41:42

Kiinnostava kohtaaminen ja mielenkiintoinen pelipaikka. Kauniaisten halli on uskoakseni puitteiltaan varsin hyvä, mutta kenttä on virallisiin peleihin aika pieni. Mitat taitavat olla 95x62.

Tuo taitaa olla kymmenen metriä lyhyempi kuin esimerkiksi TPS:lle tuttu LähiTapiola Areena.
Miten ihmeessä Suomen Arvostetuimman pelejä voi pelata lasten kentällä?

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat
Tietoa