FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.09.2021 klo 03:22:05 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 10
 
Kirjoittaja Aihe: Ykkösen voimasuhteet 2021  (Luettu 63305 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Feeblebastard

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Mikkeli


Vastaus #25 : 12.02.2021 klo 21:15:45

Tästä huolimatta arvioin KPV:n lähtötason kovemmaksi kuin vaikkapa MP:n.

Viime kaudella Kokkolan pelaajabudjetti oli vain kolme-neljää kertaa isompi kuin empeen. Se ei aivan riittänyt parempaan sijoitukseen.

Tästä kaudesta tulee kyllä tasainen. Putoajakolmikkoon en uskalla pistää kuin nollanelosen. PK tulee olemaan se "yllättäjä"
Slash

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV, Huuhkajat


Vastaus #26 : 13.02.2021 klo 01:03:45

Ennakkoon TPS ja VPS vaikuttaa vahvimmilta nousijaehdokkailta, muut haastaa sivussa. Kokkolassa kokoonpanoa on kasattu edellisiin vuosiin verrattuna hieman harkitummin, eikä tällä erää odoteta suoraa nousua takas liigaan ainakaan tällä kokoonpanolla. Ehkä tällä kertaa ulkkarihankinnat tehdään fiksusti ja seurasta rakennetaan pienen tauon jälkeen omiin kasvatteihin tukeutuva jengi. Budjetti ei varmastikaan oo sama, mikä aikaisemmilla kausilla mutta silloinkin se meni niin sanotusti susille. Ehkä nyt Kalliokoski saa nekin rahat osoitettua oikeisiin kohteisiin.
Juuhan Kraiff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SC Riverball


Vastaus #27 : 13.02.2021 klo 01:19:49

Kyllä Jippo tällä hetkellä myös omissa papereissa se putoajasuosikki on. Sormet ristissä tässä toivotaan, että saataisiin se hyökkäyspään vahvistus, tai jopa pari, että voitaisiin edes putoamista vastaan taistella.
 
« Viimeksi muokattu: 13.02.2021 klo 01:22:36 kirjoittanut Juuhan Kraiff »
silmä64

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 13.02.2021 klo 01:35:57

"Slash" missään seuran ulkoisessa tiedotteessa ei ole sanottu etteikö haeta nousua. Kerrottu on että maaliskuun alkuun kerrotaan mitä vahvistuksia kotimaasta/ ulkomailta tulee mukaan 5-6 pelaajaa. Tänään julkistettiin Liettuan maajoukkuepelaaja, kuten seuran topicissa kerroin niin kovia hankintoja on agendalla ja itsekin yllätyin. Toisaalta Linda on taattu pelaajille.
Hiekasta noussut

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 13.02.2021 klo 01:48:26

"Slash" missään seuran ulkoisessa tiedotteessa ei ole sanottu etteikö haeta nousua.

Ei toisaalta ole myöskään sanottu viime vuoden tapaan rehvakkaasti, että vain liiganousua lähdetään hakemaan. Edustuksen omistajan taloudellisestakin näkökulmasta voi olla viisasta panostaa hitaampaan tiehen lahjakkaiden junnujen kautta.
Tsohka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tahdosta tekoihin


Vastaus #30 : 13.02.2021 klo 13:45:14

Tässä vaiheessa on tietysti ihan liian aikaista lyödä mitään lukkoon, mutta ainahan sitä saa spekuloida.

Tällä hetkellä VPS on ehdottomasti nousijasuosikki numero 1 sillä onhan tuo nippu paperilla aivan käsittämättömän kova tähän sarjaan. Vielä kun saavat pelinsä hiottua kuntoon niin tuskin löytyy pysäyttäjää. Mikään ei viittaa siihen, että tässä kävisi kuten viime kaudella KPV:lle.

Vepsun jälkeen tuleekin tasaisempaa. Tähän on helppo rankata ainakin TPS, EIF, Jaro ja ehkä myös PK-35 jolla on useampia kokeneita kavereita jotka tietävät mitä Ykkönen vaatii ja minkälainen sarja se on. Muut kolme menevät jo materiaalinsakin puolesta heittämällä viiden parhaan joukkoon. Tietenkään kun pelejä ei ole pahemmin nähnyt niin mennään sitten sillä mitä pelaajaluettelo kertoo.

Seuraavilta sijoilta löytynee KPV, Gnistan, MP, RoPS. Todennäköisesti kaikkien kausi vierähtää tasapaksusti keskikastissa ilman, että tarvitsee missään vaiheessa olla pelkäämässä putoamista tai unelmoida noususta liigaan. Sen verran kuitenkin RoPSista, että voi myös pullahtaa tuonne putoamistaisteluun jos aivan kauden kynnyksellä tulevat vahvistukset epäonnistuvat.

JIPPO, HJK Klubi 04 ja heikentynyt MuSa tulevat kokemaan Ykkösen liian kovatasoiseksi ja vaihtavat sarjaa alaspäin. En millään jaksa uskoa, että näistä olisi todellista uhkaa keskikastin joukkueille.

Mielenkiintoinen kausi on kuitenkin tulossa. Vaikka ennakkoon näyttääkin, että ylä- ja alapäässä on selvät sävelet niin pelaillaan nyt kuitenkin ensin pelit pois alta ja katsotaan sitten kuinka hukassa tulikaan oltua.
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #31 : 13.02.2021 klo 13:54:47

Kyllä PK-35 kuuluu siihen porukkaan, joka saa olla tyytyväinen, mikäli säilyy Ykkösessä.
Jack the Ripper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, sympatiat AFCW, SAFC


Vastaus #32 : 13.02.2021 klo 14:05:32

PK-35 kuuluu kyllä etukäteen kastiin, joilta ei tiedä yhtään mitä odottaa... Takuuvarmaa Ykkösen kamaa ovat ainakin Hänninen ja Rantanen, jonka lisäksi joukkueesta löytyy useita Gnistanin paidassa 2017 Ykköstä pelanneita kavereita, jotka pärjännevät kohtalaisen hyvin Ykkösen tasolla pelkän rutiininsa turvin. Kokonaisuutena keskinkertainen nippu muutamalla hyvällä yksilöllä varustettuna, joten vaikea nähdä PK:n sijoittuvan kärkisijoille. On otettava huomioon myös joukkueen puoliammattilais-status eli pelaajat käyvät siviilitöissä futishommien ohessa siinä missä moni joukkue vetää käytännössä ammattilaismeiningillä. Gnistanin sinnittelyä muutaman kauden(Ykkösessä) seuranneena on voinut todeta asetelman hankaluuden, erityisesti vierasmatkojen ollessa Ykkösessä pääosin melko pitkiä.
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 13.02.2021 klo 14:27:52

On otettava huomioon myös joukkueen puoliammattilais-status eli pelaajat käyvät siviilitöissä futishommien ohessa siinä missä moni joukkue vetää käytännössä ammattilaismeiningillä.
Eikös suurin osa Ykkösen jengeistä juuri tee näin? KPV, TPS ja VPS varmaan lähimpänä täysammattilaisuutta mutta kyllä niissäkin jengeissä useampi pelaaja opiskelee pelaamisen ohella. Esim. Jarolla lähinnä vain ulkkarit eivät tee muuta kuin futarin hommia. Kaikki kotimaiset joka vetää siviityötä tai opiskelee.
JoenDoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Honka


Vastaus #34 : 13.02.2021 klo 15:01:34

Oma veikkaus on että pk-35 tekee ns. gnistanit, eli liigarejectien höntsäporukka alisuorittaa rajusti kauden ensimmäisen puolikkaan, mutta syksymmällä sitten pelaavat itsensä kuiville kun tajuavat että ykkösessä on kuitenkin vähän kivempaa kuin kakkosessa.

Gnistan taas ylisuorittaa kauden alun uuden valmentajan ja viime kauden lopun flow:n voimalla, mutta kun sarjapaikka varmistuu niin käyrä laskee kuin lehmän häntä.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #35 : 13.02.2021 klo 15:01:53

Töpselithän ne on ennakkosuosikki ja muut haastaa.

Pelejä näkemättä PK-35:n touhu muistuttaa Gnisun nippuja viime kausilla. Periaatteessa nimivahva nippu, mutta se ei yksin riitä vaan ykkösen tasolla menestyäkseen tarvitaan jo jotain organisaatioltakin. Lisätietoja esim AC Kajaanilta, jossa nousutaistoon isolla budjetilla rakennettu tippui kun sohvakeisari unohti että Kajaanissa taustat oli edelleen amatöörejä. Ja kun se ei taustatiimiä osannut kesken kauden mitenkään korjata, niin Lumijärven lähdettyä siellä oli jäljellä vain täysi farssi. Ja tosiaan Gnisukin alkoi saada pisteitä vasta kun koko Kakkosen tason valmennustiimi räjäytettiin kesken kauden kokonaan ja tilalle tuli ammattilaisia.

Vahvasti epäilen ettäkö Pihliksessä kummoisia taustaolosuhteita ym. ehditty vielä rakentaa kun kuitenkin pelasivat 1.5 vuotta sitten vielä Kolmosta. Siksi en usko että noilla mitään mahdollisuuksia kärkitaistoon olisi ainakaan tänä vuonna.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2021 klo 15:08:03 kirjoittanut Zazar »
Jack the Ripper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, sympatiat AFCW, SAFC


Vastaus #36 : 13.02.2021 klo 15:06:38

Eikös suurin osa Ykkösen jengeistä juuri tee näin? KPV, TPS ja VPS varmaan lähimpänä täysammattilaisuutta mutta kyllä niissäkin jengeissä useampi pelaaja opiskelee pelaamisen ohella. Esim. Jarolla lähinnä vain ulkkarit eivät tee muuta kuin futarin hommia. Kaikki kotimaiset joka vetää siviityötä tai opiskelee.

Tästä ei mulla tarkkaa tietoa ole, mutta ainakin Gnistanissa tehtiin tällä kaudella selkeä strategiamuutos ammattimaisempaan suuntaan. Tämä on vaikuttanut selvästi myös joukkueenrakennuksessa kun käytännössä kaikki siviilitöissä käyvät kokeneemman kaartin pelaajat jättivät joukkueen, koska eivät yksinkertaisesti pystyneet sitoutumaan harjoitteluun aamulla tai keskipäivällä. Suomessa pääsarjatason takana joukkueiden taloudellinen kestokyky ei salli maksaa pelaajille kunnon liksaa, mutta tästäkin huolimatta Ykkösessä aika moni joukkue vetää nykyisin tällä ammattimaisemmalla linjalla.
Sinettäj kaakkoissyvänne

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Durden klo 01.15.45


Vastaus #37 : 16.02.2021 klo 12:52:58

RoPS saattaa olla sen verran talouskriisin kurimuksessa ja vahvistumisestakaan ei mitään varmaa uskalla sanoa, niin voi ihan hyvin veikata, että vähän huonommassa skenaariossa on esim. huonoin säilyvä joukkue. Mutta en valita, jos RoPS osoittautuukin kovaksi Ykkösen joukkueeksi ja sijoittuu vaikka toiseksi tai kolmanneksi! Kaikki siltä väliltä täysin mahdollista.
Viltsu

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 16.02.2021 klo 13:10:43

RoPS saattaa olla sen verran talouskriisin kurimuksessa ja vahvistumisestakaan ei mitään varmaa uskalla sanoa, niin voi ihan hyvin veikata, että vähän huonommassa skenaariossa on esim. huonoin säilyvä joukkue. Mutta en valita, jos RoPS osoittautuukin kovaksi Ykkösen joukkueeksi ja sijoittuu vaikka toiseksi tai kolmanneksi! Kaikki siltä väliltä täysin mahdollista.

RoPS on tämän hetken joukkueella varmaan yksi huonoimmista. Onneksi sarja ei ala nyt.
FCSTOKE

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Jokerit SalPa LoPa


Vastaus #39 : 16.02.2021 klo 13:18:33

EIF ei kuulu tämän hetkisellä joukkueella kuin korkeintaan keskikastiin ja sinnekin alapäähän. Vaikka otsikkona on nousu Veikkausliigaan niin se on utopiaa.
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #40 : 20.02.2021 klo 21:25:36

Kolmen Suomen cupin ottelun perusteella tässä alkaa kohta olla pelko perseessä, että ennen kuin huomataankaan, PK-35 on puolivahingossa noussut Veikkausliigaan. Kelle sitten perse myydään? Hjallis ja Vantaa on jo kokeiltu. Toisaalta, Kivistön hallihanke tarvitsisi veikkausliigajoukkueen...
JoenDoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Honka


Vastaus #41 : 20.02.2021 klo 22:41:57

Kolmen Suomen cupin ottelun perusteella tässä alkaa kohta olla pelko perseessä, että ennen kuin huomataankaan, PK-35 on puolivahingossa noussut Veikkausliigaan. Kelle sitten perse myydään? Hjallis ja Vantaa on jo kokeiltu. Toisaalta, Kivistön hallihanke tarvitsisi veikkausliigajoukkueen...

Vastasit omaan kysymykseesi. Vantaa saa lopultakin taas oman liigajoukkueensa, vjs ja tipsi saavat yhteisen emoseuran, ulkomaiset sijoittajat tulevat ihastelemaan puista stadionia ja aviapoliksesta tulee paikka jonne ihmiset jopa joskus menevät.
aNdero

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 20.02.2021 klo 23:35:59

Isot:
- KPV
- TPS
- VPS
Haastajat
- EIF
- Jaro
- RoPS
Stadilaiset
- Gnistan
- HJK Klubi 04
- PK-35
Ynnä muut
- JIPPO
- MP
- Musa
SimppaSuvela

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 21.02.2021 klo 00:09:25

Niinkuin aina... yllätyksiä tulee tänäkin vuonna...ja uskon, että Stadilaiset joista varsinkin PK yllättää sijoittumalla TOP 4 ...ja Gnisu sekä Klubi vahvasti keskikastiin...hännille yllättäen tippuu "isoista" KPV joten sarjataulukko tulee olemaan...

VPS
TPS
PK
EIF

JARO
RoPs
Gnistan
Klubi

MuSa
KPV
MP
JIPPO
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #44 : 22.02.2021 klo 09:37:28

Niinkuin aina... yllätyksiä tulee tänäkin vuonna...ja uskon, että Stadilaiset joista varsinkin PK yllättää sijoittumalla TOP 4 ...ja Gnisu sekä Klubi vahvasti keskikastiin...hännille yllättäen tippuu "isoista" KPV joten sarjataulukko tulee olemaan...

VPS
TPS
PK
EIF

JARO
RoPs
Gnistan
Klubi

MuSa
KPV
MP
JIPPO

Jos kausi alkaisi nyt, niin veikkaisin sarjataulukon näyttävän pitkälti tuolta. Tässä kohtaa preseasonia vaikuttaisi tulosten perusteella siltä, että PK-35 on ylittänyt ennakko-odotuksena ja alisuoriutujia ovat KPV sekä MuSa. Muut ovat pelanneet suunnilleen kuten voisi odottaa. TPS etsii vielä muutamaa täsmävahvistusta ja niiden on osuttava kohdilleen, jotta TPS pystyy haastamaan Vepsun sarjan voitosta. On sitä nähty ennenkin, ettei cup kerro tulevasta kaudesta juuri mitään ja PK:n meno voi hyytyä. Yhtä lailla uskon, että KPV kohottaa asemiaansa vielä kauden alkuun mennessä.

Nopeasti katsottuna leikkimielinen "sarjataulukko" näyttäisi tältä, jos huomioidaan cup ja treenimatsit:

JoukkueOttelutPisteetMaalieroP/O
Jaro5914:81,8
Gnistan377:22,3
VPS478:51,8
PK-35477:51,8
TPS5710:101,4
JIPPO363:32,0
RoPS464:61,5
EIF664:101,0
Klubi333:31,0
MP312:70,3
KPV414:100,3
MuSa301:50,0
« Viimeksi muokattu: 22.02.2021 klo 10:01:32 kirjoittanut dunu »
Irondwarf

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eif, Eif,Eif. Akinfenewa, FC Kontu


Vastaus #45 : 22.02.2021 klo 13:31:50

Kovasti uskotaan PK;hon. TPV pelasi myös erinomainen cupissa ja pree seasonilla 2019, uudistui maltilsesti ja.....

Itse näen tässä samanlainen riski.
ropoq

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 27.02.2021 klo 16:48:55

Eiköhän sarjan kärki löydy VPS, TPS, KPV joukosta.
TeemukiKiemunki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Jazz, MuSa, PoPa, ToVe, KFutis, PTU,MäKi,RuoVi


Vastaus #47 : 27.02.2021 klo 18:15:12

Jos kausi alkaisi nyt, niin veikkaisin sarjataulukon näyttävän pitkälti tuolta. Tässä kohtaa preseasonia vaikuttaisi tulosten perusteella siltä, että PK-35 on ylittänyt ennakko-odotuksena ja alisuoriutujia ovat KPV sekä MuSa. Muut ovat pelanneet suunnilleen kuten voisi odottaa. TPS etsii vielä muutamaa täsmävahvistusta ja niiden on osuttava kohdilleen, jotta TPS pystyy haastamaan Vepsun sarjan voitosta. On sitä nähty ennenkin, ettei cup kerro tulevasta kaudesta juuri mitään ja PK:n meno voi hyytyä. Yhtä lailla uskon, että KPV kohottaa asemiaansa vielä kauden alkuun mennessä.

Nopeasti katsottuna leikkimielinen "sarjataulukko" näyttäisi tältä, jos huomioidaan cup ja treenimatsit:

JoukkueOttelutPisteetMaalieroP/O
Jaro5914:81,8
Gnistan377:22,3
VPS478:51,8
PK-35477:51,8
TPS5710:101,4
JIPPO363:32,0
RoPS464:61,5
EIF664:101,0
Klubi333:31,0
MP312:70,3
KPV414:100,3
MuSa301:50,0

Voi paviljonki! Taas musa tippuu. Mä en kestä tätä jatkuvaa putoamista.
Jack the Ripper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, sympatiat AFCW, SAFC


Vastaus #48 : 27.02.2021 klo 21:38:59

Voi paviljonki! Taas musa tippuu. Mä en kestä tätä jatkuvaa putoamista.

Ain te ootte vaa tippumas! Gnistanin tilanne näyttää hyvältä, kunhan ennen kauden alkua tulee vähintään yksi avauksen toppari ja keskilentän keskustaan yksi ringin leventäjä! Luotan, että ensi kaudella G ei tappele putoamista vastaan.

Pelaajamateriaalista viis, uskon, että Gnistanin ensi kauden suurin vahvuus on valmennus.
« Viimeksi muokattu: 27.02.2021 klo 21:48:00 kirjoittanut Jack the Ripper »
emilkostadinov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pool, Gnisu, PK-35, Mypa..


Vastaus #49 : 27.02.2021 klo 21:47:13

Viime kauden piti olla vepsun ja KPV:n ylivoimaa, ennustan että varsin tasaista on tänäkin vuonna, pelataan ristiin sekä tasureita ja rankasti hankitaan vahvistuksia kauden mittaan koska heikko menestys ja loukkaantumiset.

Ennustan PK-35 karsii ja Vepsu nousee mutta erot eivät ole suuria. Rahaa ei ole kuin kummisedillä...

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa