FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.04.2021 klo 06:05:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Pitäisikö Huuhkajien/joku toisen maajoukkueen jäädä kilpailusta pois?
Boikotoidaan kisat karsinnoista lähtien!
Boikotoidaan vasta lopputurnausta!
Pelkään seurauksia.
Politiikka ei kuulu urheiluun eivätkä Qatarin kisat ole muuta kuin jalkapallo!
I <3 Qatar
jotain muuta (kerro, mitä!)

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Vaadimmeko Qatarin kisojen boikottia?  (Luettu 9698 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
haikaran uhri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: pakkomieli


: 27.02.2021 klo 12:55:46

Norjan seurat alkaavat ottamaan kanta. Foorumissa mielipiteet ovat jaettu, mutta missä suhteessa? Nyt kaikki kissat pöytään!

Olemmeko valmis luopumaan? Olemmeko valmis ottamaan riskejä? Entäs miten meidän Rivelutionille käy - olemmeko valmis uhraamaan mahdollista loppuhuipennusta?


E:
Njäh, ehkä pikkuisen eri kyselymuoto olisi toiminut paremmin. Ei pysty enää muokkamaan kyselyä siihen, että äänestäjä pystyisi tekemään monta rastia.
Käytännössä tässä ovat muutamaa avainkysymyksiä - olisi mukava, jos jotkut jaksaisivat kommentoida niitä:


1. Mikä on ongelma?
2. Kuka on vastuussa? Qatar? FIFA? FIFA:n tuoteiden kuluttaja?
3. Kuuluko politiikka urheiluun?
    a) Onko kannanotto politiikka, urheilupolitiikka vai mitä?
    b) Liittyykö politiikka siihen, missä kisoja järjestetään?
4. Kenen pitäisi ottaa kantaa/protestoida/boikotoida? Liitojen? Pelaajien? Katsojien?
5. Mikä on se sopiva protesti?
6. Ovatko karsinnat osaa kisoja? Jos halutaan aidosti, että kisoja siirretään Qatarista pois, eikö liike on vahvempi, kun osallistuvat mahdollisen moni maita eikä vastuu ole pelkkä heillä, jotka saavuttavat kisapaikan?
7. Onko aiheita pelätä seurauksia?
« Viimeksi muokattu: 27.02.2021 klo 21:06:42 kirjoittanut haikaran uhri »
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #1 : 27.02.2021 klo 17:23:47

Tämmöiset boikotit vaatisivat oikeasti veturikseen jonkun top5-maan, että saataisiin kriittinen massa liikkeelle. Mitä ei tule tapahtumaan.
haikaran uhri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: pakkomieli


Vastaus #2 : 27.02.2021 klo 19:10:55

Tämmöiset boikotit vaatisivat oikeasti veturikseen jonkun top5-maan, että saataisiin kriittinen massa liikkeelle. Mitä ei tule tapahtumaan.

Eikä vaadi. Joku yksittäisen Norjan tai vaikkapas San Marinon poissaolo tuskin riitää. Mutta väittäisin, että Norjan jälkeen voisi liike helposti vetää muut Pohjoismaat mukaan eli puoli tusina olisi jo kasassa. Siellä olisi jo suurempi painovoimaa ja varmaan joku (eurooppalainen) top5-maa alkaisi jo harkita asiaa. Jokainen maa voi olla kuski, olennaisempi on, kuinka monta maita osallistuvat boikottiin.

Tärkeä on kuitenkin, miten perustellaan sitä poisoloa. Periaatteessa Qatarin valinta on demokraatisen prosessin tulos, vaikka varmasti on siellä täällä joku "ystävyyspalvelu" liikkunut. Voiko kukaan väittää, ettei olisi alunperin tiennyt tilanteesta?
Minusta ei ole myöskään se olennainen ongelma, että valitaan maata, jossa loukataan ihmisoikeuksia vaan se, että meidän huvikisojen vuoksi ihmiset kärsivät. Minä näen sen myös hyvänä asiana, että järjestetään isoja kisoja maissa, jonka kanssa länsimaat eivät ole poliittisesti täysin sujut. Näin voidaan tuoda jotkut asiat, jotka tapahtuu, myös esille.
Qatarissa (vielä selkeämmin kuin Brasiliassa) on tapahtunut niitä stadionrakennuksia juuri JALKAPALLON takia. Ja miksi kisoja järjestetään Qatarissa? Koska FIFA on korruptinen systeemi!
Eli ei voi piilota Qatarin taakse vaan tässä olisi nyt se hetki kaadata systeemin! FIFA tarvitse jalkapalloa enemmän kuin jalkapallo FIFA:a. Miksei kaataa FIFA:n monopolia? Kyllä, seuraukset voivat alussa olla ikäviä, kun joku yksittäinen maa saa joksikin aikaa kieltoa osallistua FIFA:n kilpailuihin. Ongelmana taitaa olla se, että jokaisen maan liiton huipulla taitaa olla niitä ihmisiä, jotka ovat ongelman osa eikä niillä ole interessissä kaataa tuon systeemin.
Siksi liikkeen pitää tapahtua jalkakansalla ja nousta sieltä ylöspäin. Ovatko sponsorit enää kiinnostuneet pistää miljardeija mainoksiin, jonka ei kukaan näe?
Tromsø IL, Viking ja ketkä muu siellä oli nyt mukanakin, eivät ole vielä isoja seuroja, mutta ne ovat jo selkeästi iso askel jalkakansasta eteenpäin! Tästä on suuri tilaisuus, saada liikkeettä aikaan, joka voisi oikeasti onnistua sanomaan:

"EI MEIDÄN KANSSA NÄIN! Meillä on tietyt arvot! Emme harrasta meidän RAKKAAN LAJIN vainojen kustannuksella!"


Minun mielestä liikkeen onnistuminen ei ole kiinni sieltä, saadaanko kisat peruttua tai ei vaan siltä saammeko FIFA:n systeemiä kaadettua. Qatarin osalta pitää kyllä ainakin päästä siihen, että sheikki kohtaa naistuomareita samalla lailla kuin miestuomarit!
« Viimeksi muokattu: 27.02.2021 klo 20:49:26 kirjoittanut haikaran uhri »
törömömmö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aina laadukkaan keskustelun puolella.


Vastaus #3 : 28.02.2021 klo 01:45:27

En ole hirveän innokas boikottiin. Näkisin, että äänekäs ja näkyvä kritiikki on mahdollista myös skaboihin osallistuen. Kirjoittaa vaikka jonkun FIFA ja sortaja-Qatar vittuun futista pilaamasta -tekstin pelaajien mahoihin ja kaikki nostavat paitaa kameralle. Luovuutta kehiin ja mediatila haltuun! Toki jos jäädään karsintoihin, niin spektaakkeli jää vähän vaimeammaksi.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 28.02.2021 klo 08:02:55

Qatarin kisojen siirtämistä pitäisikin vaatia, mutta suora boikotti vaatisi jo EU-alueen tai vähintäin pohjoisen Länsi-Euroopan yhtenäisen rintaman.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #5 : 28.02.2021 klo 09:57:43

1. Kisojen myöntäminen Qatarille oli hyvä asia maan ihmisoikeustilanteen kannalta.

Milloin olet viimeksi kuullut Bahrainin orjatyövoimasta tai nähnyt kampanjan Bahrainin ihmisoikeustilanteen parantamiseksi? Niinpä. En minäkään. Ja Bahrainin tilanne on huonompi kuin naapurimaassaan Qatarissa.

Mitä olisi tapahtunut Qatarin orjatyövoimalle, jos sinne ei olisi myönnetty kisoja? Olisivatko he jätetty kotimaahansa? Olisiko Qatar säätänyt lakeja orjien vapauttamisesta? Vai rakentaisivatko he jotain hemmetin isoa ostoskeskusta/hotellia/pilvenpiirtäjää ilman että kukaan välittäisi mitään yhtään mitään?

Se julkisuus mitä Qatarin orjaongelma on saanut kisojen seurauksena antaa toivoa tilanteen parantumisesta.

2. Minkälainen painostus auttaa?

Ainoastaan sellainen mikä merkittävästi uhkaa FIFAn taloutta - tai oikeastaan FIFAssa päättävässä asemassa olevien henkilöiden taloutta. Vrt Skoda ja lätkäkisat Valkovenäjällä.

Pelkkä Pohjois-Euroopan, tai jopa Euroopan, boikotti sataa vain FIFA:n päättäjien laariin. Sitä helpompi on leikata UEFAlta paikkoja seuraavista kisoista - eivät he edes halua osallistua! - ja antaa muutama paikka lisää sellaisille maille, jotka osaavat sulkea silmänsä ja sujauttaa sopivan paksun kirjekuoren.

FIFA ei ole mikään oikeamielinen organisaatio, joka muuttaa päätöstään kun muutama naiivi pohjoismaa kertoo vähän tosiasioita Qatarista. FIFA on läpeensä korruptoitunut organisaatio, joka aika suoraan antaa kisat sille, joka lahjoo eniten. Ennen kuin FIFA-päättäjien voitelurahat ovat uhattuna, FIFA ei tule muuttamaan päätöstään.D mies

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 28.02.2021 klo 11:13:00

Ei tää meijän Tiksa mikään idealisti taida olla.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 28.02.2021 klo 13:16:46

Pitäisi boikotoida ja henkilökohtaisella tasolla kisat ovatkin katsomisboikotissa ja asiasta on päätetty jo aikaa sitten. Karsinnat katson, mutta lopputurnausta en.

Brasilia ja Venäjä olivat ongelmallisia kohteita pitää kisat, mutta tässä mennään täysin uudelle tasolle perseestä olemisen suhteen! Suomi mukaan boikottiin ja varjokisojen järjestäminen ohjelmaan samalle ajankohdalle ja kovaa lobbausta UEFA:n sisällä
Antik

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kotijoukkue


Vastaus #8 : 01.03.2021 klo 01:50:11

Äänestin boikottia jo karsinnoista alkaen, koska karsinnat on osa kisojen organisaatiota enkä kisoja halua millään tapa tukea.

Ei ole Qatarin vika että siellä pelataan kisat vaan FIFA:n ja lajiliittojen. MM-kisat on "aina" menneet eniten maksavalle, joten Qatar ei ole mitään uutta. Isäntämaan poliittisilla oloiilla ei ole koskaan ollut väliä jos katsoo vaikka Argentiinan kisoja diktatuurin aikaan. Lisäksi stadioneja on rakennettu turhaan ja kyseenalaisella työvoimalla jo pitkään. Qatarissa kuolleiden lukumäärät on toki omaa luokkaansa, mutta kuten joku aiemmin kommentoi omaa viestiäni toisessa topikissa, on maassa myös miljooninen siirtotyöläisten väestö jonka harteilla sheikkien luksuselämä ylipäätään lepää eikä kisat ole tuoneet siihen muutosta muuten kuin vierastyöläisten lukumäärässä. 

Qatarin kisoissa yhdistyy kaikki aiempi törkeys totaaliseen futiskulttuurin puutteeseen ja se tässä eniten kyrsii. Heti mulle kaikki tänne kun näkyvyyttä ostetaan ja samalla kustaan maailman suurimman urheilulajin kasvoille. Kaikkia pelissä mukana olevia kiinnostaa vain ja ainoastaan raha. Yhdelläkään maalla ei ole varaa joutua poikkiteloihin FIFAn kanssa. Vaikea kuvitella että edes joku yksittäinen stara tekisi Cruyffit ja kieltäytyisi kisoista. Katsojien boikotin varaankaan ei voi laskea, koska halukkaita matkustajia ja tv:n ääressä seuraajia on niin paljon enempi. Vaikea kuvitella että mikään enää kääntäisi kelkkaa nyt kun kisat jo siirrettiin talvelle ja seurajoukkueet ilmeisesti hyväksyi tämän.
Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 02.03.2021 klo 23:23:23

Ongelmat on pelkistetty siirtotyöläisiin ja heidän kuolemiin, mutta kysessä on yleiseettinen- ja moraalinen ongelmavyyhti, johon tärkeinä sisältyy mm ympäristöasiat, rahavalta, urheilullinen puoli ja niin paljon muuta.

Pienikin asia paisuu suureksi nykymediailmastossa, joten jos forkan alullepanema otteluidenaikainen kansanliike saataisiin pystyyn, ylittäisi se uutiskynnyksen ympäri maailmaa. Ajoitus on selkeä; ensimmäisen karsintaottelun aikana.

SMJK tai vastaava taho vuokraa mahdollisimman suuren kapasiteetin kentän mahdollisimman läheltä Stadikaa 24.3 eli karsinnat avaavan Bosnia- peliin. Finski, Bollis, Braku...

Paikalle kuljetaan kulkueessa ja Suomi- kamoin, kentällä pelataan futismatsi ja siellä on tauoilla elävää musiikkia ja runonlausuntaa, monituhatpäinen yleisö hoilaa jotain puhtaasta pelistä ja jalkapalloperheestä ym, samaan aikaan kun edustusjoukkue vieressä pelaa saastaisesta kisapaikasta.

Koronanpiru on se mikä voittavan pelikirjan vaan taitaa sotkea...
Manfred Fandango

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 02.03.2021 klo 23:51:22

Qatarin kisoissa yhdistyy kaikki aiempi törkeys totaaliseen futiskulttuurin puutteeseen ja se tässä eniten kyrsii.

Tässä se on oikeastaan omalla kohdalla tiivistettynä. Nyt on selkeästi otettu vielä yksi lisäaskel absoluuttista rappiota kohti ja sen takia en ole seurannut edes karsintoja. Brasilian ja Venäjän kisat olivat likaiset, mutta molemmat ovat ruohonjuuritasolla myös erittäin vahvoja jalkapallomaita.

Onpa todella kiimaiset kisat tiedossa marras-joulukuussa...
Vornander

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 02.03.2021 klo 23:54:58

Itse jätän kisat väliin kokonaan ja puhun niistä happamasti kaikille jotka jaksaa kuunnella.

Paitsi jos Suomi selviytyy mukaan tietty.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 03.03.2021 klo 10:26:55

Jos tuollainen tempaus saisi näkyvyyttä (mihin sillä pyritäänkin) saati jotain aikaiseksi (mikä myös on tuollaisissa tempauksissa pyrkimyksenä), niin viime kädessä Venäjähän siinä voittaisi. Tiedostavat ja aktiiviset suomalaiset boikotoivat Qataria, mutta Venäjällä pelaaminen ja sankoin joukoin kannustamaan matkaaminen samalle joukolle olisi ihan ok.
John Fire

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Brahen kenttä


Vastaus #13 : 03.03.2021 klo 13:28:09

Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 03.03.2021 klo 15:20:59

Jos tuollainen tempaus saisi näkyvyyttä (mihin sillä pyritäänkin) saati jotain aikaiseksi (mikä myös on tuollaisissa tempauksissa pyrkimyksenä), niin viime kädessä Venäjähän siinä voittaisi. Tiedostavat ja aktiiviset suomalaiset boikotoivat Qataria, mutta Venäjällä pelaaminen ja sankoin joukoin kannustamaan matkaaminen samalle joukolle olisi ihan ok.

Tämä nyt on ansioituneelta kirjoittajalta melko tympeä rimanalitus, mutta moni tyhmempi ( valveutunut kaupunkilainen) ajaa tiedostamatta kisaboikottien ja muiden osalta ahdasta ja yksisilmäistä maailmanjärjestystä, jossa vain sotilasliitto NATOn päättävien kärkimaiden pillin mukaan elävät, ajattelevat, kuluttavat ja toimivat maat saisivat olla ja pitää kisoja rauhassa.

Kerrataan nyt vielä, että Katarin kisat ovat joka kantilta katsottuna yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti väärin, eikä siihen tarvitse sotkea valtion X toimia Y.
Mangwie Ylmsteen

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 03.03.2021 klo 19:52:45

Joku arabiemiiri voisi junailla FIS:n järjestämään hiihdon MM-kisat Qatarissa, Bahrainissa tai Arabiemiraateissa. Eiköhän sinne lunta saataisi. Norjan boikotti pelastaisi lajin.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pepe Jürgens


Vastaus #16 : 03.03.2021 klo 20:40:00

Jos tuollainen tempaus saisi näkyvyyttä (mihin sillä pyritäänkin) saati jotain aikaiseksi (mikä myös on tuollaisissa tempauksissa pyrkimyksenä), niin viime kädessä Venäjähän siinä voittaisi. Tiedostavat ja aktiiviset suomalaiset boikotoivat Qataria, mutta Venäjällä pelaaminen ja sankoin joukoin kannustamaan matkaaminen samalle joukolle olisi ihan ok.

Kuolleet työntekijät
Venäjä: 9
Qatar: 6500+

Yleisökeskiarvot 2019 (s. kisoja varten rakennettujen stadionien ja infran tarpeellisuus)
Venäjän pääsarja 16 000+
Qatarin pääsarja: n. 700

Ihmisoikeudet naisten, smäikkäläisten ja homojen näkökulmasta
Venäjä: naisia kohdellaan ihmisinä, ryypiskely suorastaan hyväksyttävää, eikä homoilukaan varsinaisesti laitonta
Qatar: naiset jotka eivät kulje säkissä tuomitaan sharia-lain mukaan, ryypiskelystä tulee raippaa ja homoilusta kuolemantuomio
-47

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 03.03.2021 klo 20:49:35

Boikotoidaan vasta loppuottelua kun Huuhkajat siinä tietenkin pelaa.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 03.03.2021 klo 23:05:44

Tämä nyt on ansioituneelta kirjoittajalta melko tympeä rimanalitus, mutta moni tyhmempi ( valveutunut kaupunkilainen) ajaa tiedostamatta kisaboikottien ja muiden osalta ahdasta ja yksisilmäistä maailmanjärjestystä, jossa vain sotilasliitto NATOn päättävien kärkimaiden pillin mukaan elävät, ajattelevat, kuluttavat ja toimivat maat saisivat olla ja pitää kisoja rauhassa.

Kerrataan nyt vielä, että Katarin kisat ovat joka kantilta katsottuna yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti väärin, eikä siihen tarvitse sotkea valtion X toimia Y.

En kommentoinut tuota asiaa, vaan sitä, että noilla toimilla suomalaiset tekevät itsestään Venäjän hyödyllisiä idiootteja, halusivat tai eivät.

En itsekään kannata kisojen pelaamista Qatarissa.
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Tolsa


Vastaus #19 : 04.03.2021 klo 02:40:12

Osallistutaan karsintoihin treenipelien kannalta. Sanotaan, ettei aiota ottaa kisapaikkaa vastaan. Toki jos kisapaikka tulee, niin tilannetta voi miettiä uudestaan. Ei vaan, kyllähän näistä olisi hyvä jäädä pois. Ilman tulevia "karsinta"otteluita ei kuitenkaan kannata olla.
haikaran uhri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: pakkomieli


Vastaus #20 : 04.03.2021 klo 08:52:46

En kommentoinut tuota asiaa, vaan sitä, että noilla toimilla suomalaiset tekevät itsestään Venäjän hyödyllisiä idiootteja, halusivat tai eivät.

En itsekään kannata kisojen pelaamista Qatarissa.

Tarkoituksen vääristäminen on aina mahdollinen. Protestista pitäisi tulla selkeä viesti, että Qatarin kisat ovat kehityksen huipennus, johon FIFA:n politiikka on ajannut. Se alkoi aikoja sitten, mutta viimeistään Saksan kisoista lähtien on menty aina yhden askelen syvemmin suohon.
Tietysti se on ensisijaisesti Qatar, joka on vastuussa siltä, mikä omassa maassa tapahtuu, ja siihenkin pitää osoittaa. Sen pitää olla protestin keskiössä, muttei sen ainoa kohde.

En näe suurta vaaraa, että se palvelisi Venäjä. 2018-kisojen boikotti olisi tarjonnut heille uhrin roolia, mikä olisi ollut vaarallisempi.
Kornelius

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 04.03.2021 klo 17:57:57

Boikottiin tottakai. Karsintojen tilalla voisi pelata Pohjoismaiden mestaruusturnauksen.
PohjiksenKingi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #22 : 04.03.2021 klo 18:09:27

Boikottiin tottakai. Karsintojen tilalla voisi pelata Pohjoismaiden mestaruusturnauksen.

Tuo Pohjoismaiden mestaruusturnaus kuulostaa hyvältä boikotilta. Olisi myös mielenkiintoinen turnaus ottaa mukavia päänahkoja tässä nosteessa.
Kirjoittamiseen panostaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: "Nykyisin FF2 on melko kuvottava paikka." -BP


Vastaus #23 : 04.03.2021 klo 18:15:55

Boikottiin, vitun lahjovat orjapiiskurit.
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #24 : 04.03.2021 klo 23:36:22

Ei tätä tarvitse edes miettiä. Mulle Qatarin kisoja ei ole. Nyt valmistaudutaan EM-kisoihin ja 2024 on seuraavat kisat.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa