FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.04.2024 klo 21:39:14 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 58 [59] 60 ... 62
 
Kirjoittaja Aihe: Argentina  (Luettu 309046 kertaa)
1 Jäsen ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
pahku

Poissa Poissa


Vastaus #1450 : 14.12.2022 klo 21:07:13

Enzo Fernandezin pitäisi voittaa tuo turneen parhaan nuoren pelaajan pysti. Josko Gvardiolkaan tosin väärin olisi, vaikka Messi vei sitä vähän eilen. Jos taas Bellingham sen jostain syystä voittaa, niin se on kyllä jo mielestäni vääryys.

Messi taas golden ball-palkinnossa kiinni. Se on yleensä vähän poliittinen hype, hymypoika ja markkinointipalkinto Hollywoodin Oscarien tapaan, mutta nyt Messi jopa ansaitsee sen. Toki Mbappe voi tänään vielä välierässä ryöstää pystin, mutta finaalin suorituksella ei ilmeisesti enää ole merkitystä. Vai onko? Ainakin se on mennyt viime aikoina usein finaalin hävinnelle pelaajalle.
Tango Rosario

Poissa Poissa


Vastaus #1451 : 14.12.2022 klo 21:48:43

Argentiina nousi välierävoitollaan MM-kisojen maratontaulukon kolmannelle sijalle ohi Italian.
Umtiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCB


Vastaus #1452 : 14.12.2022 klo 23:34:12

Tämä Ranska ei pelota jos finaalin asti pääsee. Yksilöt voivat toki ratkaista..
Okto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca


Vastaus #1453 : 16.12.2022 klo 17:49:34

Neljän vai viiden linjalla finaaliin? Itse olisin taipuvainen viiden linjaan, koska Molinaa en haluaisi sitoa Mbappeen, sillä on tehnyt tärkeitä juoksuja laidalta eikä välttämättä pärjää puolustuksessa hänelle. Siitä saisi toppareilta helpommin tukea. Sama pätee myös toisella laidalla. Toki neljän linjassa saataisiin ehkä Di Maria oikealle laidalle mikäli vaan kunnossa on. Marokkokin vyöryi aika vahvasti tuolta oikealta puolelta niin Messi Di Maria voisi tehdä siellä tuhoja.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #1454 : 16.12.2022 klo 22:33:45

Mitä tulee huomiseen Kroatia-välierään, paluu neljän alakertaan lienee todennäköistä eritoten, jos Di Maria on kunnossa. Pallottomana muoto voisi olla tuolloin tuttu 4-4-2/4-4-1-1, jossa Kroatian 2-3-2-3 avausmallia vastaan Alvarez prässäisi Gvardiolia ja Lovrenia 1v2-alivoimaisena ja Messi merkkaisi ankkuri Brozovicin keskellä. Vastustajan toppareista Alvarez voisi prässätä eritoten Gvardiolia ja jättää Lovrenin jalan enemmän auki. Mac Allister kk-linjan vasempana lenkkinä sitten kontrolloisi Juranovicia ja toisella laidalla oikea laituri (Di Maria?) Sosaa. Enzo ja De Paul peilaisivat Modricin ja Kovacicin keskikentän sydämessä. Alas jäisi 4v3-ylivoima Kroatian yläkolmikkoa vastaan.

Jos miettii sitä, että 4-4-1-1 blokilla puolustettaessa Modricin vastinpari olisi Mac Allisterin sijasta Enzo ja laidat paremmin tukossa (Kroatian vahvuus), kyllähän paluu neljän alakertaan kuulostaa kaikkein loogisimmalta. Lisäksi Messin hyödyntämisen kannalta lienee parempi se, että hän saa houkuteltua Gvardiolia irti puolustuslinjasta ja kuka sitten ikinä onkaan oikea laituri, voi tehdä pystyjuoksuja Joskon jättämästä aukosta.


Nojoo, raapustetaanpa muutama sananen vielä välierästä. Pallottomana Argentiina ryhmittyi 4-4-1-1:een juuri siten kuin ounastelin. Toki De Paul oli asetettu oikeaksi laituriksi, joten Paredes pelasi Kovacicia vastaan ja De Paul kontrolloi Sosaa. Messi odotetusti Alvarezin alapuolella hiippaili Brozovicin lähettyvillä ja Alvarez prässäsi toppareista enemmän Gvardiolia kuin Lovrenia. Enzon vastuulla oli paimentaa Modricia (krediitit termistä Tutkaparille) ja Mac Allister odotetusti seurasi Juranovicin nousut. Kuvan ulkopuolella neljän puolustuslinjalla Tagliafico-Otamendi-Romero-Molina oli 4v3-ylivoima vierasjoukkueen yläkolmikkoa Perisic-Kramaric-Pasalic vastaan.


28. minuutilta vahvistus Argentiinan 4-4-1-1:lle, jossa Lovren saa avata vapaammin peliä kuin Gvardiol.


Lovrenin valintana on pitkä pallo kohti yläkolmikkoa, kun muut syöttösuunnat ovat tukittuina. Tagliafico kuitenkin voitti juoksukisan Pasalicia vastaan ja Otamendi tuli vielä avuksi kaiken varalta, kun Romero jäi kontrolloimaan Kramaricia.


Kovacic ja Modric putosivat melko monesti puolessa kentässä hakemaan palloa muodon ulkopuolelta alataskuista kuten puolivälierässä F. de Jong, koska muodon sisässä heille ei ollut tilaa pelata. Tässä Kovacic on hakeutunut vasemmalle sivurajalle Sosan jättämään tilaan eikä Paredes tuonne asti tietenkään lähtenyt seuraamaan, vaan De Paul paineisti palloa, Molina pomppasi Perisicista Sosaan ja Romero sitten kavensi Perisiciin jättäen Otamendin hetkellisesti 1v1-tilanteeseen Kramaricia vastaan, mutta Hollanti-pelin tapaan omalla kenttäpuoliskolla Argentiinan 1v1-puolustaminen toimi mainiosti eivätkä kroaatit päässeet näinäkään hetkinä aiheuttamaan suurta uhkaa.



Tutusti Kroatia yritti haavoittaa vastustajaansa eritoten laitakaistoilta, mutta sen maaliodottama Lusail Iconic Stadiumilla jäi vain 0,52 maaliin, josta avoimen pelin osuus oli 0,36, joten Argentiinan puolustus oli rautaa. Vasemman laidan 2v2-tilanteista tulleet keskitykset joko Perisicilta tai Sosalta olivat löysiä ja osoitteettomia, koska ne lähtivät sen verran kaukaa laitakaistoilta, kun De Paul ja Molina olivat melko ohittamattomia eikä boksissakaan Kramaric-Pasalic kaksikko tainnut juuri pääpalloja voittaa, kun kohdealueella he olivat alivoimaisina ja tarvittaessa vielä E. Martinez oli tutun vahva hakemaan keskityksiä hyppysiinsä ilmasta.


Yhtenä ratkaisuna parempiin keskityspaikkoihin pääsemiseksi Kroatia toi välillä Kramaricin laitakaistalle luomaan hetkellisen ylivoiman, muttei sekään oikeastaan johtanut laadukkaampiin palloihin ja samalla boksista oli poissa yksi puolilaadukas kohdepelaaja.


Avausjakson lisäajalla oli melkeinpä ainoa kerta, kun De Paul myi itsensä rumasti. Kramaric harhautti hänet.


Ja levitti sitten Perisicille, mutta tämän keskitys karkasi maalin katolle ja kuten kuvasta näkyy, vain Pasalic oli kohdealueella, joten melko epätoivoinen Perisicin keskitys muutoinkin oli. Laitakaistakeskitysten lisäksi Kroatian hyökkäämisestä jäivät mieleen pari Modricin kaukolaukausta, jotka kilpistyivät kuitenkin puolustuslinjan blokkeihin.


Tauolla Dalic teki kaksi muutosta. Vlasic korvasi yksi-yhteen oikealla laidalla Pasalicin. Orsic tuli puolestaan Sosan tilalle, jolloin Perisic putosi laitapuolustajaksi. Viisas vaihto, kun Perisicin keskitysten laatu oli heikko avausjaksolla eikä hän Molinaa kyennyt riittävästi edes haastamaan, joten Orsic oli mielestäni hyvä kokeilu tuoreilla jaloilla. 52. minuutilla puolestaan Petkovic korvasi Brozovocin ja Kroatia muutti muotonsa Hollantia kopioiden 4-2-3-1:een, jossa Kramaric oli kymppipaikalla Petkovicin alapuolella ja Kovacic-Modric pohjaparina. Keskityksissä oli täten kaksi vantteraa kohdetta keskellä kuten Hollannilla (Weghorst-L. de Jong) ja Kovacic-Modric pyörittämässä peliä keskikentällä, muttei sekään oikeastaan johtanut lopulta mihinkään.


Perimmäisenä syynä oli yhä se, että Argentiina puolusti vahvasti eteenpäin omalla kenttäpuoliskolla ja mututuntumalla oli kaksinkamppailuissa etevämpi. Eteenpäin puolustaminen ja paine pallolle oli ajoittain jopa marokkomaisen vahvaa, jolloin Kroatia ei päässyt edes antamaan puolesta kentästä peliä edistäviä syöttöjä Kovacicin tai Modricin kautta, vaan nämä joutuivat syöttämään sivuttain tai alas toppareille. Vahva kaksinkamppailupelaaminen tuotti joitakin vastaiskutilaisuuksia Hollanti-pelin tavoin.


Tässä puolestaan Alvarez kouluttaa pallon kanssa aikailevaa Gvardiolia taklaamalla kylkeen, jolloin seurauksena oli menetys ja heitto Argentiinalle.



Romero puolestaan pitää Petkovicin kääntymisaikeet kurissa ja tökkää pelivälineen pois jalasta näissä fotoissa.


Ja tosiaan Argentiina odotetusti johtoasemassa vaihtoi muotonsa tuttuun 5-3-2:een kymmenisen minuuttia sen jälkeen, kun Kroatia oli muuntautunut 4-2-3-1:een. Täten keskitysten puolustamisessa oli lisävoimaa ja keskellä vielä selkeämpi ylivoima vieraiden kahta järkälettä vastaan, kun Paredesin vaihtokomennuksen jälkeen ankkuriksi siirtynyt Enzo pystyi poimimaan pois Kramaricin vastaantulot puolustuslinjan edessä ja keskitystilanteissa toppareilla oli 3v2-ylivoima Petkovicia ja Kramaricia vastaan. Wingbackit puolestaan pitivät loppuun asti pintansa leveydessä 1v1-tilanteissa ja sallivat keskityksiä ylipäätään aika vähän.

Pallollisena puolestaan 2-3-2-3:lla avatessa veikkaisin Kroatian ehkä prässäävän niin, että Perisic nousisi kärkipelaajan rinnalle kuten Belgiaa vastaan ja prässäisi oikeaa topparia (Romero?), jolloin sivurajalle jäisi oikea laitapakki Molina auki. Varsinainen kärki (Kramaric/Petkovic/Livaja) sitten sulkisi Otamendin jalkaa ja oikea laituri tietysti kontrolloisi Tagliaficoa. Modricin olettaisin nousevan kiinni ankkuri-Enzoon, koska niin hän teki Brasilian Casemirollekin ja pimensi tämän pois pelistä tehokkaasti. Kovacic pelannee kaikissa skenaarioissa De Paulia vastaan, mutta jos Modric liikkuu keskelle kiinni Enzoon, sitten Brozovicin pitäisi melkeinpä seurata perässä Mac Allisteriin. Ja kun Argentiinan avatessa alhaalta 2-3-2-3:lla, Alvarez/Lautaro siirtyy usein hetkellisesti vasemmaksi laituriksi Messin jäädessä keskelle ja Di Marian ollessa leveydessä oikealla, se tarkoittaisi sitä, että Gvardiol varmaankin lähtisi seuraamaan jossain määrin akemaisesti Messin liikkeitä palloa vastaan ja Lovren jäisi puolustuslinjaan ylimääräiseksi pelaajaksi varmistamaan. Laitapakit puolustaisivat Alvarezin ja Di Marian.


Mitä tulee Argentiinan pallolliseen pelaamiseen, rakennusvaiheessa muoto oli puolessa kentässä tuttu 2-3-5. Kun Di Maria oli poissa, Molina toi enimmäkseen leveyden oikealle ja De Paul jäi keskimmäiseen tasoon Paredesin ja Enzon kanssa kierrättämään palloa. Viimeisessä linjassa olivat siis tavanomaisesti poiketen yhtä aikaa molemmat laitapuolustajat, välikaistoilla Mac Allister ja Messi sekä Alvarez piikissä omalla tontillaan. Välillä toki Messikin kävi leveydessä ja De Paul täytti välikaistan, jolloin Molina jäi alemmas kuten oikealle laitapakille on ollut tyypillisempää.


Kroatia puolestaan puolusti omalla kenttäpuoliskollaan samoin kuin esim. Belgiaa vastaan eli vastatakseen vastustajan viiteen pelaajaan sen viimeisessä linjassa, oikea laituri oli käskytetty valumaan puolustuslinjan tasolle, jolloin muoto pallottomana oli ajoittain enemmän 5-1-3-1 kuin 4-1-4-1. Pasalic siis seurasi Tagliaficon nousut kuten Kramaric paimensi Carrascoa alkulohkon päätöskierroksella. Toisella laidalla sen sijaan laitapakki Sosa puolusti leveyspelaajaa kuka se ikinä sitten olikaan, kun oikea laitapakki Juranovic oli kapeammalla välikaistalla kontrolloimassa Mac Allisteria. Vasen laituri Perisic oli laitureista ylempänä tosiaan ja yritti lähinnä jättää Messin syöttövarjoon ylätaskussa, kun Kovacic iski kiinni De Pauliin. Vasemmalla välikaistalla keskimmäisessä tasossa Argentiinan peliä maestroi Enzo, mutta Modricin tehtävä oli sitten vuorostaan pimentää hänen oikea jalkansa. Se ei kuitenkaan ihan niin hyvin onnistunut kuin toisin päin kävi.


Gvardiol puolestaan aika ajoin akemaisesti seurasi Messiä irti puolustuslinjasta kuten veikkasin, muttei kuitenkaan niin aktiivisesti ja kauas vastustajan kenttäpuoliskolle kuin hollantilainen virkaveli.


Pääasiallisena hyökkäystapana olivat puhkovat syötöt leveyspelaajille Kroatian laitapuolustajien selustoihin vähemmän yllättäen. Tagliafico omaksui kivasti acunamaista aloitteellisuutta linjan taakse. Kolmannella minuutilla Pasalic nukahti seuraamisessa ja De Paul poimi juoksun, kun Kovacicin paine pallolle oli myöhässä. Perisic oli peittämässä syöttöä Messille, joten De Paul ei voinut tälle syöttää.


Vieraiden onneksi syöttö karkasi Livakovicille asti.


24. minuutilla Modricin paine Enzoon oli rahtusen myöhässä ja tämä poimi Juranovicin ja Pasalicin välisestä aukosta Tagliaficon syvyysjuoksun.


Juranovic ehti lopulta väliin, mutta kulmapotkun Argentiina sai palkinnoksi.


Toisella laidalla Molinakin muutaman vastaavan aloitteen teki dimariamaisesti. Tämä oli heti pelin alussa, kun De Paul poimi hänet ohi Perisicin, joka prässin ohella jätti Messin syöttövarjoon. Molina voitti juoksukisan Sosaa vastaan, mutta päätyrajakeskitys ei löytänyt omia.


21. minuutilla Argentiina kertaalleen eteni muodon sisään hyvin. Kovacic paineistaa De Paulia, mutta tämä onnistuu silti puhkomaan kk-linjan. Molina ja Messi ovat hetkellisesti vaihtaneet paikkoja ja sen myötä Perisic Messin osittaisena kontrolloijana on ollut puolustamassa leveyttä poikkeuksellisesti ja Sosa on kapeammalla Molinan vuoksi.


Molina jätti pallon Messille, joka lähti kuljettamaan muodon sisään sekaannusta aiheuttaen.


Seuraava syöttöseinä oli toppareiden edessä Alvarez ja liike jatkui ohi Brozovicin.


Ja viimeisenä valintana oli yritys vapauttaa Tagliafico läpi selustaan, mutta tällä kertaa Pasalic ei nukkunut, vaan sijoittui oikein ja katkoi syötön.


Kun Argentiina avasi peliä alhaalta, muoto oli niin ikään tuttu 2-3-2-3, mutta ankkuri Paredesin kanssa samassa tasossa eivät olleet tavanomaisesti molemmat laitapakit, vaan ainoastaan Tagliafico ja toisella puolella De Paul, koska Di Marian poissa ollessa Molina sai jo tässä vaiheessa lisenssin nostaa ylemmäs pitämään leveyttä ja hän oli usein tähän tapaan Enzon kanssa sitten linkkeinä yläkolmikolle Mac Allister-Alvarez-Messi. Rakenne oli tuttu, mutta pientä hienosäätöä Scaloni oli siis joutunut tekemään ja Mac Allister oli valmiiksi ylempänä kuin Lo Celso -rooliin on aiemmin kuulunut.


Kroatia prässäsi korkealta jossain määrin odotetusti eli Modric nousi kärjen alle merkkaamaan ankkurin ja Brozovic kavensi siksi aikaa Modricin vapaaksi jättämään mieheen, joka oli siis Enzo eikä etukäteen spekuloimana Mac Allister, koska tämä tosiaan oli vielä ylempänä Enkelin poissaolosta johtuen. Kovacic periaatteessa kontrolloi Molinaa, mutta enemmän peitti De Paulin mahdollisuutta pelata samaa kaistaa pitkin Messin jalkaan. Korkealta prässätessä kuitenkin siis Kroatian muoto muistutti enemmän 4-2-3-1:ta, kun alas se jätti argentiinamaisesti 4v3-ylivoiman puolustuslinjalleen Argentiinan kolmea ylintä pelaajaa vastaan. Se toki erona spekulaatiooni oli, että Perisic laiturimaisesti kontrolloi "laitapakkia", joka siis todellisuudessa olikin De Paul eikä noussut Kramaricin avuksi prässäämään toista topparia.


Argentiinan voittomaali syntyi ajassa 33:26 rangaistuspotkusta. Siihen johtanut hyökkäys alkoi pari minuuttia aiemmin. Kroatia prässäsi yhä 4-2-3-1:llä, mutta jalkoja säästäkseen Modricin sijasta Kovacic oli käynyt kutittelemassa Paredesia, jolloin Luka oli jäänyt kiinni Enzoon ja Brozovic kaventanut vuorostaan kohti De Paulia, kun tämä oli ollut nyt omimmalla paikallaan pelinavausvaiheessa yläkolmikon alapuolella, kun Molina oli vuorostaan jäänyt tällä kertaa Tagliaficon ja Paredesin seuraksi avaamaan peliä alemmas. Paredes syötti Kovacicin edestä vapaalle topparille Otamendille eikä Kramaric ehtinyt juosta tätä kiinni, joten Otamendi otti tyhjät pois, kun Kramaric keskittyi enemmän Romeron jalan sulkemiseen.


Otamendi kuljetuksensa lopuksi yritti syöttää ohi Modricin. Enzo oli liikkunut pois syöttövarjosta pelattavaksi Modricin viereen, mutta Otamendi yritti pelata suoraan Mac Allisterille, joka oli irtaantunut Juranovicista pelivälinettä vastaan. Onnekkaasti Modricin jaloista kuitenkin pallo kimposi vapaaksi jääneelle Fernandezille.


Ja heti kun Enzon jalka oli auki, Alvarez paineli syvyyteen. Messi oli jossain määrin onnistunut houkuttelemaan Gvardiolia itseensä akemaisesti ja Alvarez hyödynsi syntyneen tilan puolustuslinjassa.


Lovren ei tietenkään juoksukisassa pärjännyt. Livakovic tuli myöhässä vastaan ja kolasi Alvarezin nurmeen.


Rangaistuspotkun Messias paiskasi oikeaan yläkulmaan. Argentiina yksi, Kroatia nolla.


Toisella puoliajalla suurin osa paikoista tuli jälleen vastaiskuista Hollanti-pelin tavoin, kun tilaa aukesi Kroatian nostettua riskitasoja. 57. minuutilta jäi kuitenkin mieleen yksi hitaampikin hyökkäys, jossa Kroatia sahattiin nippuun. Mac Allister pudotti Kovacicin edestä pallon Romerolle ja tämä juoksi prässinsä loppuun. Romero ehti kuitenkin poimia De Paulin. Ja kun sekä Brozovic että Kovacic olivat poissa puolustuslinjan edestä, Modric joutui kaventamaan pallolliseen pelaajaan ja jättämään Enzon auki. De Paul poimi Messin ennen kuin Modric tuli iholle. Gvardiol irtosi linjasta puolustamaan jälleen tätä, muttei pysynyt kirpun perässä.


Messias pelasi sitten nopean seinän Modricin vapaaksi jättämän Enzon kanssa ja pääsi lopulta vetopaikkaan boksissa, mutta Livakovic piti etukulman säpissä.


Kun Argentiina sitten vaihtoi tunnin jälkeen 5-3-2:een, hyökkäysmuoto palautui 3-1-4-2:ksi, jossa Enzo oli ankkurina, De Paul-Mac Allister yläpuolella ja Alvarez-Messi piikissä. Monipuolinen ja mukautuva otteluiden sisällä on Scalonin luotsaama Albiceleste-lauma, se on tullut selväksi.


Ottelu oli ohi viimeistään 69. minuutilla, kun Argentiina meni 3-0 johtoon. Rajaheittotilanteessa Kroatian puolustuslinjan 4v2-ylivoima Argentiinan kärkiparia vastaan ei vain riittänyt, koska Lionel Messi. Molinan heitto tavoitti Gvardiolin edestä Alvarezin, joka suojasi oivasti ja Messi teki vastaliikkeen Perisicin selustaan. Se oli enkelimäinen pystyjuoksu laitakaistaa pitkin vastustajan laitapakin selustaan, bravo. Perisic ei ole luontainen laitapuolustaja ja se näkyi nukahduksena. Gvardiol joutui Alvarez-painin jälkeen kaventamaan tukkimaan Perisicin selustassa ollutta tilaa, mutta vaikka hän saikin juostua Messiaan kiinni...


... jalat olivat liian hapoilla, jotta hän olisi pysynyt mukana Leon vartaloharhautuksessa Argentiinan kannalta laadullisessa ylivoimatilanteessa. Ja kun Messi pääsi ohi, oli myöhäistä rikkoa rangaistusalueella. Soolo kruunautui tarjoiluun tyhjiin Alvarezille.

Mitä tulee loppuotteluun Ranskaa vastaan, olen iloinen siitä, että Di Maria päässee tällä kertaa kentälle toisin kuin kahdeksan vuotta sitten. Argentiinalle oli tietysti erinomaista se, ettei häntä tarvinnut käyttää välierässä ollenkaan. En toki usko miehen silti olevan avauksessa, vaan tulevan vaihtopenkiltä vasta kehiin. Ranska vyörynee enimmäkseen laidoilta keskitysralleilla, kuten tapana on ollut silloin, kun Deschamps on neljän alakertaa käyttänyt. Toisena vaihtoehtona ovat sitten selustasyötöt, vaikkei Pogba ole mukana. Marokkoa vastaan Ranskan hyökkäysmuoto oli ajoittain 3-1-4-2, kun Kounde jäi alas "sivutoppariksi" ja Tchouameni oli yksin "topparikolmikon" yläpuolella tekemässä peliä. Hernandez ja Dembele pitivät leveyden, Fofana ja Griezmann olivat välikaistoilla ja Mbappe kavensi Giroudin lähettyville. Välillä toki sekä Mbappe että Hernandez olivat yhtä aikaa laitakaistalla juonimassa, mutta voittomaalissahan Griezmann teki oikeaa välikaistaa pitkin Marokon puolustuslinjassa olleesta aukosta pystyjuoksun, tarjoili Giroudin alapuolelle olleelle Mbappelle takaviistosyötön keskelle ja pallo pomppi lopuksi painottomalta puolelta kaventaneelle Hernandezille, joka viimeisteli akrobaattisesti. Jos Marokon vasempana sivutopparina olisi ollut El Yamiqin sijasta Bosnia-Hertsegovinan Sanicanin, väitän, että maali olisi jäänyt syntymättä, koska MM-karsinnoissa Ranska-peleissä Sanicanin katkaisi kaikki itse maestro Pogban selustasyötöt toisin kuin nyt Varanen pystysyötön ohi liukunut El Yamiq. Pogban ja Kanten ollessa mukana Ranskan hyökkäysmuotohan on ollut monesti enemmän 2-2-6, kun oikeakin laitapakki on nostanut viimeiseen linjaan ja pohjapari jäänyt toppareiden yläpuolelle pyörittämään peliä, mutta välierässä siis Ranska toteutti kuudella pelaajalla hyökkäämisen ja neljällä puolustamisen hieman eri tavoin. Ja muistaakseni Australiaakin vastaan Pavard taisi pelata tuollaista sisäänvedettyä laitapuolustajaa kuten Kounde Marokkoa vastaan tehden vain satunnaisia taustakiertoja.


Ranskan 3-1-4-2 rakenne Marokkoa vastaan. Varane puhkoo kaksi linjaa, Griezmann kirmaa aukosta selustaan, Mbappe liikkuu Giroudin alapuolelta takaviistoon ja Hernandez vasemman laidan leveyspelaajana kaventaa boksiin maalintekoon.

Yhtä kaikki, olettaisin Ranskan aika ajoin finaalissakin hyökkäävän kuudella ja jättävän neljä pelaajaa puolustusvalmiuteen. Joten vastauksena ylläolevaan Okton kysymykseen, varmaankin siis melko samanlainen 4-4-1-1 puolustusblokki Argentiinalta nähtäneen. Messi voisi kävellä Tchouamenin vierellä ja Alvarez sitten paineistaa toppareita sen, minkä ehtii. Keskeltä Enzo ja Paredes voisivat puolustaa eteenpäin aika ajoin Koundeen ja Konateen/Upamecanoon (tai ketkä ikinä Ranskan toppareista terveinä ovatkaan) jättäen samalla Ranskan taskupelaajat Griezmannin ja Fofanan/Rabiotin syöttövarjoon, jottei Alvarezin tarvitse yksin ravata sivuttain koko iltaa. Ja jos Griezmann liikkuisi leveyteen vapaassa roolissaan kuten tapana ajoittain on ollut, Enzo toki voisi seurata häntä sinne kuten Gakpoakin vastaan hän teki. Mac Allister voisi tukea Acunaa/Tagliaficoa siten, että hän vaikkapa kontrolloisi puhtaasti Dembelea ja se mahdollistaisi sitten vasemman laitapakin pelaamisen vähän kapeammalla, jolloin Acuna/Tagliafico voisi puolustaa tarvittaessa eteenpäin välikaistaa pitkin ja estää Griezmannin kääntymisen tai jopa luoda 3v2-ylivoiman Giroudia ja Mbappea vastaan keskelle, jos Ranska vyöryy 3-1-4-2:lla. Tai sitten Mac Allister prässää Koundea ja peittää samalla syötön leveyteen, jolloin Enzo voisi pysytellä välikaistalla Griezmannin varjostajana ja Acuna/Tagliafico on valmiudessa irtoamaan leveyteen kohti Dembelettä, jos Kounde saa kierrätettyä pallon ohi Mac Allisterin. Toisella laidalla jatkanee De Paul ja uurastaa sen 70 minuuttia, kunnes Di Maria tulee tilalle tai sitten tuossa vaiheessa De Paul siirtyy keskelle Paredesin tilalle. De Paul voisi laiturina kuitenkin seurata Hernandezin vaaralliset nousut ja Molina kontrolloida Rabiotia/Fofanaa, jos Mbappe on kaventanut taas keskemmälle. Toki jos Mbappe päivystää välikaistalla ja Ranska hyökkääkin vähän konservatiivisemmin 2-3-5:llä, silloin Molina voi sitten rauhassa keskittyä Mbappeen ja molemmat topparit Giroudiin, mutta veikkaisin kuitenkin Ranskan haluavan joitakin 2v2-tilanteita aikaan boksin reunalle Mbappelle ja Giroudille Romeroa ja Otamendia vastaan. Jos laitapuolustaminen ja kaksinkamppailupelaaminen omalla kenttäpuoliskolla luonnistuu Albicelestelta yhtä hyvin kuin esim. Kroatiaa vastaan, lopputuloksen pitäisi olla suotuisa.

Kun Argentiina saa pallon, Ranska antanee tutusti vastustajansa tulla puoleen kenttään, jotta sille aukeaa tilaa vastahyökätä. Olettaisin, että muoto pallottomana on kroatiamainen 4-2-3-1, jolloin Griezmann merkkaisi Giroudin alapuolella Argentiinan ankkurin (Paredes?) ja laiturit Mbappe ja Dembele kontrolloisivat Argentiinan laitapuolustajat tai jos De Paul on taas alempana kuin Molina, sitten Mbappe hoitaisi hänet. Tchouameni saanee vastinparikseen Enzon, jos Paredes on ankkurina pallollisessa vaiheessa. Saapa nähdä, että onnistuuko hän Modricia paremmin pimentämään Fernandezin. Herkulliselta tuo nuorten miesten kaksinkamppailu keskikentällä etukäteen kuitenkin kuulostaa. Toki voi olla, että jos Argentiina pääsee täysin ilmaiseksi puoleen kenttään ja saa siten kasaan 2-3-2-3 muodon sijasta suoraan 2-3-5 rakenteensa, Giroud ei prässäisikään ollenkaan Argentiinan toppareita, vaan valuisi kiinni ankkuriin, jolloin Griezmann voisikin prässätä Enzoa ja Tchouameni jäädä puolustuslinjan eteen vartioimaan vasemman välikaistan Mac Allisteria. Toki sekin on mahdollista, että jos Ranska ottaa ajoittain ylempää kiinni, sitten muoto olisi tuo 4-2-3-1 ja omalla kenttäpuoliskolla roolitus sitten jälkimmäisen spekulaationi mukainen. Noinhan Kroatiakin periaatteessa puolusti, kun Modric ja Kovacic tosiaan vuorollaan nostivat kiinni Paredesiin ylempää prässätessä, mutta Argentiinan saatua kasaan puolessa kentässä 2-3-5 rakenteensa, Modricin kontrolloitavana olikin Enzon avoin jalka vasemmalla välikaistalla Kroatian kenttäpuoliskolla. Sekin on hyvin mahdollista, että Dembele joutuu valumaan viimeiseen linjaan pasalicmaisesti seuratessaan Acunan/Tagliaficon nousuja. Ja jos toisella laidalla leveyttä puolustaa sosamaisesti Hernandez, se on Argentiinalle etu, koska kumpikaanhan heistä ei ole kaikkein kurinalaisin puolustussuuntaan (vaikka Hernandez on pelannut mallikkaasti toistaiseksi kahteen suuntaan), jolloin Argentiina voi täten jatkaa selustapallojen viljelyä vastustajan leveyspelaajien taakse tyhjään tilaan ja siten laitakaistojen 1v1-juoksukilvoista maalipaikkojen luontia.

Toki Scalonin pitää miettiä sitä, jonka Oktokin nosti esiin, että jos rakenne 2-3-5:llä hyökätessä on sama kuin Kroatiaa vastaan, silloinhan periaatteessa De Paul olisi hendersonmaisesti vastuussa Mbappesta tilanteenvaihdoissa, koska Molina olisi leveydessä viimeisessä linjassa eikä ehtisi sieltä millään ajoissa välttämättä alas. Joten muokkaisiko Scaloni hyökkäämistä sen verran jälleen, että Argentiina palaisi "vanhaan" ja oikea laitapakki olisi taas konservatiivisempi eli Molina jäisi keskimmäiseen tasoon vain kierrättämään palloa ja menetyksen hetkellä hänen nopeutensa riittäisi ainakin kohtalaisesti Mbappea vastaan. Mutta kuka silloin olisi leveydessä? Joko De Paul tai Messi eikä kumpikaan kuulosta houkuttelevalta, joten ehkä Scalonin pitää vain ottaa pieni riski ja toivoa, että De Paul saa rapattua Mbappelta ajoissa jalat alta. Tai sitten Argentiina hyökkää 2-3-5:llä siten, että oikea laitakaista on kokonaan tyhjä ja joko Messi tai De Paul kaventaa jatkuvasti Alvarezin alapuolelle ja toinen täyttää oikean välikaistan, jolloin Molina jäisi walkermaisesti kontrolloimaan Mbappen vastaisku-uhkaa. Tuo kuulostaa ehkä kaikkein loogisimmalta, heh. Jollei sitten tosiaan Scaloni vedä hatusta kania ja peluuta 5-3-2:ta, jolloin 3-1-4-2:lla hyökätessä Romero olisi varmaankin Walker-roolissa Mbappen hidastajana vastaiskuissa, muttei hänkään mikään vuorenvarma pysäyttäjä olisi, joten 3-0 välierävoiton jälkeen veikkaan, ettei Scaloni sekoita pakkaa liiaksi, vaan pitäytyy neljän alakerrassa ja luottaa avausyksitoistikkoonsa. Ja toisaalta 3-1-4-2:lla hyökätessä puolustusvalmiudessahan olisi periaatteessa yksi pelaaja vähemmän kuin 2-3-5:llä rakennettaessa ja se yksi lisäpelaajakin voi olla arvokas negatiivisissa tilanteenvaihdoissa.

Finaaliennustukseni on, että Di Maria tulee vaihdosta sisään parikymmentä minuuttia ennen loppua ja siihen asti maaliton loppuottelu ratkeaa, kun Enzo F. saa hetkellisesti Griezmannia/Tchouamenia vastaan jalkansa auki ja lähettää ristipallon Hernandezin selustaan. Olympia- ja maanosavoiton ratkaissut Di Maria voittaa tuoreena juoksukisan, Hernandez rikkoo takaapäin boksissa vuotaen ensi kertaa kunnolla turnauksessa pallottomana ja Lionel Messi jatkaa pudotuspelien maaliputkeaan iskemällä rangaistustäplältä 1-0 voittomaalin. :)
Virallinen

Poissa Poissa


Vastaus #1455 : 17.12.2022 klo 03:47:16

Muutamalle sanaselle Ylos
Tango Rosario

Poissa Poissa


Vastaus #1456 : 18.12.2022 klo 16:53:48

Tuleeko Argentiinalle sittenkin médaille d'argent? Asetelma on kaikkitietävien vedonlyöntimarkkinoiden mukaan aika lailla fifty-sixty, joten se poikkeaa vuodesta 2014, jolloin Saksa oli suursuosikki. Lisäksi Argentiinan vire on ollut nousujohteinen välierään saakka. Tosin tästä tulee myös mieleen vuoden 2007 Copa Américan finaali, jonka suosikkina peliin lähtenyt Argentiina hävisi rutinoituneelle ja fyysisemmälle Brasilialle. Turha kuitenkaan stressata, sillä niin käy kuin on tarkoitettu.
« Viimeksi muokattu: 29.03.2023 klo 20:24:13 kirjoittanut Tango Rosario »
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #1457 : 18.12.2022 klo 19:52:29

Kaikkein aikojen sulaminen ainakin tulossa.
tursas

Poissa Poissa


Vastaus #1458 : 18.12.2022 klo 19:57:29

Eiköhän Messi sieltä 3-2 voiton hae.
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #1459 : 18.12.2022 klo 20:59:03

Eiköhän Messi sieltä 3-2 voiton hae.

Haki maalin, mutta ei riittänyt.

Hieno finaali ja vihdoin viimeinen kruunu Leolle. Tuoppi
Keijonkovakasi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Esto lo hago pa divertirme


Vastaus #1460 : 18.12.2022 klo 21:08:04

Argentiinan valmennus päätti laittaa hommat jännäksi. Väitän, että pelkällä De Paul <> Paredes vaihdolla n. 75 minuutilla Argentiina olisi lasketellut helppoon voittoon.

Hyvä kuitenkin, että tuli sitten edes vaikeimman kautta. Hollanti-ottelun tavoin Albiceleste kokosi itsensä hyvin jatkoajalla ja olisi voinut helposti voittaa jo jatkoajalla.

Ei tämä kulta nyt mikään todennäköinen skenaario ollut, mutta lähtökohdat turnaukseen olivat toki paremmat kuin noin 20 vuoteen.

En mikään Messin fanipoika ole, mutta loistavaa, että voitti vielä maailmanmestaruuden uransa aikana ja tämän myötä varmaan loputkin ihmiset voivat lopettaa Leon suuruuden epäilemisen.
Leopoldo Luque

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: nuori Hector


Vastaus #1461 : 18.12.2022 klo 21:13:47

Helevetti 86-muistot palaa mieliin :) Liian pitkään siihen meni ja aivan helvetin liian paljon perseili joukkue tässä turnauksessa johtoasemassa, mutta mitäpä niistä. Vitun hienoa!
« Viimeksi muokattu: 18.12.2022 klo 21:22:15 kirjoittanut Leopoldo Luque »
Spike

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca, Real, Inter, Milan, Liverpool, ManU


Vastaus #1462 : 18.12.2022 klo 22:05:31

Argentiina oli oma suosikkini näissä kisoissa. Tämä lämmittää kovasti mieltä!

Sen sijaan että pelaajat olisivat juhlineen voittoa riemuisasti, he näyttivät matsin jälkeen enemmänkin hämmentyneiltä. Kertoo paljon siitä kuinka paljon maailmanmestaruus heille ja koko maalle merkitsee.

Itse olen pitänyt Messia kaikkien aikojen pelaajana jo pitkään, ilman mitään mestaruuksia. Mutta loppuupahan nyt puheet siitä ettei hän ole voittanut maajoukkueessa mitään. Nyt hän on voittanut kaiken mahdollisen, niin seura- kuin maajoukkueessa. Ja näyttäkää joku toinen pelaaja joka pelaa tällä tasolla lähes nelikymppisenä.
kettu69

Poissa Poissa


Vastaus #1463 : 18.12.2022 klo 22:32:16

Aikoinaan poikasena Erkan tavoin tuli jäätyä Argentiinan ja Maradonan pauloihin, eikä niistä sen koommin ole päästy irti. Kyllä tämä lämmittää mieltä niin monien katkerien tappioiden jälkeen :)
GaLi

Poissa Poissa


Vastaus #1464 : 18.12.2022 klo 22:34:28

Aikoinaan poikasena Erkan tavoin tuli jäätyä Argentiinan ja Maradonan pauloihin, eikä niistä sen koommin ole päästy irti. Kyllä tämä lämmittää mieltä niin monien katkerien tappioiden jälkeen :)

Sama Ylos
tunde

Poissa Poissa


Vastaus #1465 : 18.12.2022 klo 23:17:15

En ihmettele, jos argojen itsensäkin oli vaikea ymmärtää voittoaan, kun niin helvetillinen tunnemyräkkä jo takana. Hetkellinen tyhjä olo varmastikin ennen asian sisäistämistä, että enää se Ranska ei tule takaa.

Olipahan mieletön matka sieltä 2018 MM-kisojen sekasorrosta tähän pisteeseen. Vaikka siitä on haaveillut koko ajan, on se kuitenkin tuntunut aika utopistiselle haaveelle. En olisi ikinä uskonut, että noiden viimeisten kisojen paineiden alla Messi pelaa 7 maalin kisat. Enemmän maaleja kuin Ligue 1 viime kaudella kokonaisuudessaan hän teki :D Niin vain sieltä tultiin ja haettiin vielä viimeisillä hetkillä Copa ja MM-pokaali palkintokaappiin. Näitä hetkiä on mahtava muistella itse kunkin loppuelämän ajan. Itse olen ainakin aika varma siitä, että kaikki lähtökohdat huomioon ottaen mitään yhtä sairasta/hienoa en tule enää koko elinaikani penkkiurheilun saralla kokemaan, ja se on todellakin fine.
Taipperineula

Poissa Poissa


Vastaus #1466 : 18.12.2022 klo 23:29:12

Argentiinan pelaajat näyttivät tosiaan jotenkin hämmentyneiltä. Ilmeisesti eivät uskaltaneet mestaruuteen hirveästi uskoa. Itsekin pidin Ranskaa vahvempana mestarisuosikkina siksi, että heikäläisillä ei ollut hallitsevina mestareina yhtä suuria paineita voittaa, jolloin ei tule hermostuksissaan tehtyä helppoja virheitä. Mutta hyvin argot hallitsivat hermonsa etenkin rankkarikisassa.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #1467 : 18.12.2022 klo 23:30:08

Elämän Suurin Urheilu-Unelma on totta.

2005 nuorten MM-kulta
2007 Copa America Hopea
2008 Olympiakulta
2014 MM-hopea
2015 Copa America Hopea
2016 Copa America Hopea
2019 Copa America Pronssi
2021 Copa America Kulta
2022 MM-kulta

Uskomaton ura.
agsu

Poissa Poissa


Vastaus #1468 : 18.12.2022 klo 23:33:40

Hieno ura ollut kyllä. Hyvin vielä muistaa nuo 2005 nuorten kisat, huolestuttavan nopeasti mennyt aika :)
asdas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, klubi


Vastaus #1469 : 18.12.2022 klo 23:35:59

Saudi-Arabian jälkeen olin jo aika varman Argentiinan flopista, mutta Messi hoiti etenkin ne lohko-ottelut sitten maaliin. Sen jälkeen koko jengi heräsi ihan eri tavalla pudotuspeleihin, Lautaroa lukuun ottamatta.


En kyllä täysin käsitä Scalonin tekemistä finaalissa. De Paul oli ihan lopussa jo 75min kohdalla ja muutenkin puolustuslinja alkoi väsymään, niin miksi vaihtoja odoteltiin näin kauan.

Di Maria on kyllä upea pelaaja isoissa otteluissa. Lautaro jäi taas niin helvetisti harmittamaan, kun tiedän mihin hän pystyy. Muutenkin tällä tasolla on aika tärkeää, että olisi joku toinen suunnitelma hyökkäyssuuntaan kuin se, että Messi pelaa lopulta avopaikat puolustavalle keskikentille.
Laasti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Varttilahtelainen, sudeettisavolainen


Vastaus #1470 : 18.12.2022 klo 23:36:57

Sama Ylos

Juuri näin. Itkettää.
eikka okapi

Poissa Poissa


Vastaus #1471 : 18.12.2022 klo 23:41:56

Siihen ikonisimpaan hetkeen eli mm-pytyn nostoon Messi sai sitten jonkun sheikkiviitan päällensä, joka jää historian kuvagalleriaan ikuisesti :DYlos
Helga-neiti kylvyssä

Poissa Poissa


Vastaus #1472 : 18.12.2022 klo 23:46:06

Siihen ikonisimpaan hetkeen eli mm-pytyn nostoon Messi sai sitten jonkun sheikkiviitan päällensä, joka jää historian kuvagalleriaan ikuisesti :DYlos

Käväsepäs incel ulkona välillä :)
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pablo Páez Gavira


Vastaus #1473 : 18.12.2022 klo 23:46:23



GOAT.

Tänään taidetaan laittaa aika monta uutta Juliánia, Ángelia ja Enzoa alulle eri puolilla Argentiinaa. :)
Paperino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat / Azzurri / Mannschaft


Vastaus #1474 : 18.12.2022 klo 23:46:30

Argentiina kyllä teki itse itselleen pelistä vaikeaa tänäänkin, Otamendin hasardit otteet ja pilkku saivat Ranskan takaisin mukaan peliin. Toisaalta kertoo myös huikeasta henkisestä kantista, että pystyy nousemaan vielä voittoon menetettyään johtoaseman kahdesti.

Onhan noita argojen katkeria kakkossijoja tullut nähtyä vuosien varrella, ja vaikka en kovin albiceleste-fani olekaan (vähän kuitenkin), niin ihan mielellään suo Messille ja kumppaneille mestaruuden Ylos

Vitun sheikkiviitta, ei ollut taas kauhean loppuun mietitty vaikka miten olisi paikallisessa kulttuurissa jokin kunnianosoitus…

 
Sivuja: 1 ... 58 [59] 60 ... 62
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa