FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.09.2021 klo 00:14:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Kirjoittaja Aihe: HIFK – FC Haka 3.5. 18:30 – uuden sesongin ensimmäinen päivä  (Luettu 9068 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nebaölberi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suuri Vaunu, Pussi-IVA


: 01.05.2021 klo 19:56:50

Avataan nyt ajoissa topic, jotta päästään kaikki keskustelujen tuoksinaan.

Kaunein kaikista käynnistää kautensa kolkohkolla kotistadikalla ilman yleisöä vastassaan perinteikäs ja takavuosien kestosuosikki FC Haka.

Lyhyen retrospektion merkeissä voinemme muistella, että talvella oli pitkälti epäselvää kaikki IFKn suhteen ja nyt ollaan maanantaina viheltämässä uusi Veikkausliigakausi käyntiin laadukkaalla pelaajanipulla: on nimimiehiä ja liigan väkivahvoja suorittajia kuin myös löytyy näyttöpaikkaa nälkäisinä kuola valuen odottavia uusiakin tuttavuuksia. HIFKn uusi espanjalaiskoutsi Joaquín Gómez on ensimmäisessä päävalmentajapestissään tositarkoituksella ja ennakkohaastatteluista ainakin allekirjoittaneelle on kutissut kohtalaistakin kovempaa kiimaa: tahtoa ja taitoa vaikuttaa löytyvän, toki se pitää vielä realisoida ja lunastaa. Minkälaisella systeemillä ja avarilla lähdetään Hakaa vastaan? Tiettyjä paletteja on ollut näkyvissä, mutta valmentajan sanoista olen ymmärtänyt, että useita lähestymistapoja on treenattu.

FC Hakan kauden alun tilannetta en vielä tunne kun median kausiennakkojen läpikäyminen on vielä harmillisen pahasti kesken, mutta asiasta tietävät saavat ilomielin tulla tähänkin topingiin tilannetta valaisemaan. Minkälainen joukkue marssii IFKta vastaan lämpinänä kevätmaanantaina, joka joidenkin arveluiden mukaan on tähän astisen vuoden paras viikon ensimmäinen päivä.

Lasit täyttyvät ja tyhjenevät, vetovinkit viiltävät hengitysilmaa kuin pahamaineiset syöksähtelevät ahnaat lokit ja Veikkausliigakausi käynnistyy nyt toden teolla.

Kausiennakoita ei vielä kirjoitushetkellä joukkueiden kotisivuilta löytynyt. Keskustelu alkakoon!
Homer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #1 : 02.05.2021 klo 08:30:40

Haka lähtee selvänä altavastaajana peliin. Ongelmana on pelinavaus, keskikenttä on hukassa ja näin ollen hyökkäyspeli on ollut sanalla sanoen surkeaa jopa heikompia vastustajia vastaan. Olisin iloisesti yllättynyt jos tästä saataisiin piste. Eli koko lahalla Hakaa vastaan.
luiyikynä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #2 : 02.05.2021 klo 10:52:56

Mielenkiintoinen ottelu on ehkä vähättelyä kun puhutaan kauden avauksesta, mutta sitä huominen koitos tulee vähintään olemaan. Molemmat joukkueet ovat uudistuneet ja HIFK kahdesta vielä enemmän. Silti laittaisin vähäiset roponi kiinni kotijoukkueelle, jos joku pakottaisi. Hakan iskukyky on mustavalkoisin laseinkin arvoitus ja kotietu viimeistään kääntää todennäköisyydet HIFKille. Mainittakoon, että olen nähnyt HIFKiltä vain pari cupin ottelua ja niistäkin on aikaa, joten kaikenmaailman ennakoiden varassa mennään. Jos puretaan asetelmia hieman pienemmiksi, niin näin ne itse asettelisin.

Valmennus
Haka > HIFK. Teme vie nuorempaa ja vihreämpää kollegaansa. Päävalmentajana Gomez on vielä arvoitus, mutta potentiaalinen.

Maalivahti
Haka > HIFK. Hila pesettää pyykkinsä Uusitalolla. Toinen on tulossa ja toinen menossa, mutta nykykunnossa Hila on vielä edellä.

Puolustus
HIFK > Haka. HIFKin kokenut puolustus vaikuttaa vierailijoiden nuorempaa laadukkaammalta. Missä kunnossa papat Patronen ja Mattila ovat ja pelaako Palmasto jo huomenna?

Keskikenttä
HIFK > Haka. Nimien ja Hakan talven pelien perusteella ero on valtava. Pallollinen tekeminen vaikuttaa olevan eri planeetalta.

Hyökkäys
HIFK = Haka. Tukiainen & Streng vs. Ojala & Bosnjak, Tiquinho & Isaksson/Ali vs. Yartey & Chidi/Hilska. Pienten marginaalien vääntö, joka kääntyy lopulta sille, jolla tarjoilu ja murtautuminen onnistuu paremmin.

Ratkaisupelaajat
HIFK > Haka. Jos hyökkäyskalusto on kohtuullisen tasapäinen, näyttää kotijoukkue saavan tulitukea paremmin myös keskikentältä.

Pelitapa
HIFK ? Haka. Gomezin HIFK haluaa olla tunnistettavissa rohkeana ja pelkäämättömänä, mutta miten se näkyy kentällä. Pystyy varioimaan muutaman systeemin välillä, mutta mikä nähdään huomenna? Haka taas pyrkii hyökkäämään nopeasti, mutta onnistuuko se siinä? Kevät ei vielä kesää ole tehnyt.

Tulosveikkaus 1-1. Maalintekijät Mattila (jos pysyy ehjänä) ja Yartey.
Galore

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #3 : 02.05.2021 klo 14:52:53

Huomisesta matsista kelpaa vain voitto. HIFK on saanut valmistautua hyvin ja joukkue on kunnossa. Haka tulee pelaamaan passiivista ja puolustusvoittoista peliä, joten avausmaalilla on suuri merkitys ottelun luonteen kannalta. Siksi näkisin Strengin avauksessa, koska on preseasonin perusteella pelaaja, joka kykenee ratkomaan pelejä. Myös Entrena olisi hieno nähdä avauksessa, mutta saa nähdä. Tukiainen on avannut monessa pelissä, mutta tehokkuus on puuttunut. Maalivahtipeli on kunnossa. Uusitalo on ollut todella vakuuttava ja rauhallinen pelaamissaan otteluissa. Toivottavasti Tiquinho on kokoonpanossa. Oli viime kaudella Hakan kotimatsissa paras pelaaja ja pystyi yksin murtamaan Hakan puolustuksen. Nopeana ja älykkäänä pelaajana Tiquinho on ollut aina parhaimmillaan altavastaajia vastaan. Joka tapauksessa, joukkue on täynnä laadukkaita pelaajia, eli vaihtoehtoja löytyy. Itse peräänkuulutan kurinalaisuutta ja tehokasta hyökkäyspeliä, jotta pisteet jää Stadiin.
oman_elämänsä_sankari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1897


Vastaus #4 : 03.05.2021 klo 08:26:10

Valmennus
Haka > HIFK. Teme vie nuorempaa ja vihreämpää kollegaansa. Päävalmentajana Gomez on vielä arvoitus, mutta potentiaalinen.

En nyt muuten analyysistä ole eri mieltä, mutta tämä vähän ihmetytti. Gomez on koutsannut vuodesta 2010 lukuisissa eri rooleissa, Tainio toiminut valmentajana vuodesta 2017. En oikein näe miten valmentajaroolissa Gomezista saa jotenkin vihreämmän.

HIFK:n videoennakossa kysellää Antti Niemen kuulumisia. Kiva kuulla että Anttikin on viihtynyt. https://www.youtube.com/watch?v=D0Mifta64Sg
luiyikynä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #5 : 03.05.2021 klo 09:09:20

Niin, ymmärrän näkökulmasi hyvin ja etäisesti tunnen Gomezin valmentajahistoriaa, mutta pointti olikin päävalmentajan pesti. Päävalmentaja on päävalmentaja ja vastuussa kuitenkin joukkueesta eri tavalla kuin toinen valmennusryhmän jäsen.
Aarhus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Im nobody,nobody is perfect,therefore Im perfect


Vastaus #6 : 03.05.2021 klo 09:32:12

Hakan ennakko.

https://www.youtube.com/watch?v=6OKwXI4a8AM
Mammuttikalkkuna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vahvat tekijät


Vastaus #7 : 03.05.2021 klo 10:12:31


Puolustus
HIFK > Haka. HIFKin kokenut puolustus vaikuttaa vierailijoiden nuorempaa laadukkaammalta. Missä kunnossa papat Patronen ja Mattila ovat ja pelaako Palmasto jo huomenna?

Hyvää analyysia oli kyllä, mutta haluan nostaa tämän esiin: eikös Mattila ole 31-vuotias? Keskiakselilla ihan nuori kaveri vielä, vuosia jäljellä, vaikka liike välillä hitaahkoa, pelikäsitys Veikkausliigakenttien parhaimmistoa.
Mutta toki ymmärsin pointtisi.

Kyllä tässä on yötä myöten säpsähdelty matsia ajattelemaan. Unen kehnous ei tunnu missään kun innostus ja liigakauden alku on nyt vihdoin käsillä. Toiveissa ns. neljännen minuutin eka maali.

Galore

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #8 : 03.05.2021 klo 10:59:50

Hyvää analyysia oli kyllä, mutta haluan nostaa tämän esiin: eikös Mattila ole 31-vuotias? Keskiakselilla ihan nuori kaveri vielä, vuosia jäljellä, vaikka liike välillä hitaahkoa, pelikäsitys Veikkausliigakenttien parhaimmistoa.
Mutta toki ymmärsin pointtisi.

Kyllä tässä on yötä myöten säpsähdelty matsia ajattelemaan. Unen kehnous ei tunnu missään kun innostus ja liigakauden alku on nyt vihdoin käsillä. Toiveissa ns. neljännen minuutin eka maali.Monella tuntuu olevan harhakäsitys Mattilan iästä. Kaverihan on vielä nuori. Myönnetään, että näyttää ikäistään vanhemmalta, mutta ei kukaan puhu Jani Bäckmanista pappana, vaikka on näistä kahdesta se vanhempi.
« Viimeksi muokattu: 03.05.2021 klo 11:02:48 kirjoittanut Galore »
Fabrizio

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 03.05.2021 klo 10:59:57

Tätä on odoteltu. Kauden eka matsi, vihdoinkin.
Odotukset IFK:n suhteen korkealla. Veikkausliigatasolle IFK:n kokoonpano on hyvä ja kokenut, Mattila, Mosa, Patronen, Hradecky ja kaveriporukan viimeiset, Jugi ja Bäri tuovat jo erittäin paljon kokemusta ja taitoa kentälle ja jos ulkomaan "arvat" Saez, Entrena ja Dunwoody ovat oikeita vahvistuksia voi IFK olla melko korkealla kauden päätteeksi.
Isoin kysymysmerkki itselleni onkin millaiseksi valmennus on saanut hiottua pelitavan ja miten joukkue hitsautuu yhteen. Myös nuorien pitää saada onnistumisia ja pidettyä itsetuntonsa korkealla. IFK:ssa tälläkin kaudella hyvän potentiaalin omaavia nuoria pelaajia.

De e vi som e IFK!
luiyikynä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #10 : 03.05.2021 klo 11:06:40

Monella tuntuu olevan harhakäsitys Mattilan iästä. Kaverihan on vielä nuori. Myönnetään, että näyttää ikäistään vanhemmalta, mutta ei kukaan Puhu Jani Bäckmanista pappana, vaikka on näistä kahdesta se vanhempi.

Tottahan tuo, pappa ehkä liian raflaava ilmaisu Mattilasta. Pelannut kuitenkin ikuisuuden ammattilaisena ja nähnyt paljon, joten se oli kaikella hyvällä ilmaistu.
Ensio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka, St Pauli, A.Bilbao


Vastaus #11 : 03.05.2021 klo 11:20:13

Koko rahalla Hakan 0 maalia.
yyber

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Periaatteen Jatkuvuus


Vastaus #12 : 03.05.2021 klo 11:59:52

Pinna olisi kiva. Yhtään treeni/cupmatsia en ole nähnyt livenä ja näiden hallihöynien televisiointi pitää huolen siitä että ei oikein ole käsitystä muodostunut missä mennään. Ilmeisesti maalinteko ja keskikenttä tökkii eli koko rahalla nollanollaa.
imuri99

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 03.05.2021 klo 12:04:45

2-4. Varma tieto.
äftsicä

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 03.05.2021 klo 12:27:52

Huomisesta matsista kelpaa vain voitto. HIFK on saanut valmistautua hyvin ja joukkue on kunnossa. Haka tulee pelaamaan passiivista ja puolustusvoittoista peliä, joten avausmaalilla on suuri merkitys ottelun luonteen kannalta. Siksi näkisin Strengin avauksessa, koska on preseasonin perusteella pelaaja, joka kykenee ratkomaan pelejä. Myös Entrena olisi hieno nähdä avauksessa, mutta saa nähdä. Tukiainen on avannut monessa pelissä, mutta tehokkuus on puuttunut. Maalivahtipeli on kunnossa. Uusitalo on ollut todella vakuuttava ja rauhallinen pelaamissaan otteluissa. Toivottavasti Tiquinho on kokoonpanossa. Oli viime kaudella Hakan kotimatsissa paras pelaaja ja pystyi yksin murtamaan Hakan puolustuksen. Nopeana ja älykkäänä pelaajana Tiquinho on ollut aina parhaimmillaan altavastaajia vastaan. Joka tapauksessa, joukkue on täynnä laadukkaita pelaajia, eli vaihtoehtoja löytyy. Itse peräänkuulutan kurinalaisuutta ja tehokasta hyökkäyspeliä, jotta pisteet jää Stadiin.

Myönnän, että otantani Hakasta on pieni, mutta ainakin Klubia vastaan harjoittelivat todella korkeaa ja aggressiivista prässiä. En olisi yllättynyt, jos Tainio lähtisi HIFK:n pallollista pelaamista alakerrassa haastamaan. Varsinkin, jos Palmasto avaa vasempana laitatopparina, pallon saadessa voi tuossa olla triggeri agressiiviselle prässille.

Tainio vs Gomez vääntöön sen verran, että vaikka espanjalainen on valmentanut pitkään ja CV kieltämättä mielenkiintoinen, on tämä ensimmäinen kausi miesten joukkueen päävalmentajana. Mielenkiintoinen nimi kiistämättä mutta täysin kääntämätön kortti vielä. Erityisesti tulee väkisin mieleen miten pää kestää isommat paineet ja stressin. Viime derby ja erityisesti kommentit pelin jälkeen näyttivät ulospäin hieman oudoilta ja epäkypsiltä. Toki haastattelu varmasti tehty pelin jälkeen ja tunteet pinnassa mutta kentällä HIFK:n hermokontrolli ei myöskään pitänyt, mikä ei sinänsä lupaa hyvää. Tainio on tasonsa Veikkausliigaan riittäväksi jo todistanut. Tänään Hesarissa muuten kiva juttu Gomezin historiasta:
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007954323.html
luiyikynä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #15 : 03.05.2021 klo 12:46:00

Myönnän, että otantani Hakasta on pieni, mutta ainakin Klubia vastaan harjoittelivat todella korkeaa ja aggressiivista prässiä. En olisi yllättynyt, jos Tainio lähtisi HIFK:n pallollista pelaamista alakerrassa haastamaan. Varsinkin, jos Palmasto avaa vasempana laitatopparina, pallon saadessa voi tuossa olla triggeri agressiiviselle prässille.

Mustavalkoisin lasein katsottuna näkisin illalla mielelläni kuinka Haka lähtee haastamaan HIFKiä voitosta, mutta pahoin pelkään vierailijoiden tyytyvän puolustamaan pistettä. Viime vuoden kaltainen ryösteretki olisi lottovoitto, sen tietää Temekin.

Toisaalta, Teme on osoittanut hyvää muuntautumis- ja reagointikykyä nopeastikin, joten kyllä Haka pelin tahtipuikon ottaa, jos se ei HIFKille kelpaa. Lisätään vielä, että Hakan puolustuspeliä ja varsinkin boksipuolustamista vaikeuttaa huomattavasti de Lucasin puuttuminen. Eikös mies ottanut punakortin cupin viimeisessä ottelussa Interiä vastaan?
Omenamehu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Haka


Vastaus #16 : 03.05.2021 klo 12:49:55

Kovasti haluaisi ajatella positiivisesti, mutta viimeisten harjoituspelien perusteella ei vaan pysty.
Kuten muutkin on todenneet niin piste Hakalle olisi hyvä. Hyökkäyspelin ideaköyhyyden vuoksi 0-0 on ainoa vaihtoehto joka tuntuu millään tavalla realistiselta pisteitä kerryttävältä tulokselta.

Olisinpa väärässä.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #17 : 03.05.2021 klo 13:50:09

Todella mielenkiintoinen ottelu tämäkin, vaikka jää luonnollisesti Lahti-Inter  -spektaakkelin jalkoihin. Siellä oma mielenkiinto (ja jännäkakka) kohdistuu siihen kuinka isolla riskillä Zeneli lähtee.

Tähän matsiin pätee sama - oon itse ollut karkeasti sitä mieltä, että Tainion pitää aika selkeästi tehdä valinta että onko Haka aktiivinen, viihdyttävä ja pelajaakehitykseen pyrkivä, vai haluaako se sarjapisteitä. Molempia yrittämällä käteen jää luu. Materiaali ei aivan riitä näitä päävastustajia vastaan keskellä eikä laidoilla, ei vaikka pelitapa laitaylivoimia kuinka yrittäisi korostaa. HIFK vastaan sinänsä kyllä laitojen kautta eteneminen on hyvä ratkaisu, mutta kysymys kuuluukin kuinka paljon laitanousuihin on lupa niin että taakse jää tilaa.

Eli seuraisin tarkasti kuinka riskillä Haka lähtee ylöspäin.
Ensio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka, St Pauli, A.Bilbao


Vastaus #18 : 03.05.2021 klo 14:36:10

Hakan kokoonpano viittaisi 5-2-1-2 tyyliseen muotoon.
luiyikynä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #19 : 03.05.2021 klo 14:47:42

Hakan kokoonpano viittaisi 5-2-1-2 tyyliseen muotoon.

Tää on just se 3-4-1-2 muodostelma, jota peräänkuulutin Haka-topicissa. Olen ymmälläni, miksi se nyt kaivetaan esille? Koko talvi ja kevät menty 3-4-3 formaatiolla, hyökätty laidoilta ja Yartey pelannut joka pelin tulonsa jälkeen. Vaikuttaa nihilistiseltä lähestymistavalta, jossa ei muuta kuin tukita keskusta ja haistella paria vastahyökkäystä tai erikoistilannetta.

Vetikö Teme hihasta jokerin vai pekan? Ai niin, pelaa se de Lucas.

E. Lisätään nyt loppuun ajatus, että entä jos Haka sittenkin hyökkää keskustan kautta palloa halliten (Loen, Laine & Tainio) vaikkei se ole tehnyt sitä moneen kuukauteen? Kaikkien aikojen sumutus!
« Viimeksi muokattu: 03.05.2021 klo 14:53:21 kirjoittanut luiyikynä »
newilled

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 03.05.2021 klo 15:12:27

HIFK:n kokoonpano odotettu ja ihan hyvältä näyttää.
Tiki näköjään vielä vesijumpassa kun ei mukana....

1 Uusitalo Markus
3 Mattila Sakari
5 Saez Carrillo Felipe
6 Dunwoody Jake
7 Ali Jusif
10 Yaghoubi Moshtagh
22 Hradecky Matej
23 Hernandez Basanta Aldayr
31 Isaksson Keaton
44 Tukiainen Sakari
88 Hing-Glover Macario

vaihdossa

2 El Baset Silman
9 Entrena Galvez Juan Antonio
11 Kujanpää Aatu
15 Mabinda Kinzumba Jean
16 Palmasto Tino
35 Ward Calum
99 Streng Jeremiah
Omenamehu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Haka


Vastaus #21 : 03.05.2021 klo 15:14:31

Olikos Chidillä jotain vaivaa kun ei ole edes penkillä?
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 03.05.2021 klo 15:21:53

Laitetaan nyt Hakakin:

FC Haka
1 Hilander Mika
2 Kyöstilä Jami
3 Friberg Niklas
4 Auvinen Eero-Matti
5 de Lucas Perez Luiyi Ramon
11 Mohamed Hussein
13 Huhtala Jesse
17 Laine Janne-Pekka
19 Tainio Maximus
23 Ojala Salomo
27 Loen Youri

Vaihtopelaajat
12 Hakala Aatu
6 Bushue Jacob
7 Hilska Antto
9 Bosnjak Andrija
15 Purme Tino
20 Malundama Henri
77 Yartey Ishmael
hakkaa

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 03.05.2021 klo 15:43:53

Hakan avaus vaikuttaa siltä mitä itsekin olisin näillä ukoilla tehnyt. Toki Tainio tai Laine veke ja Bushue tilalle. Chidille lienee jotain vemppaa. Muuten ottaisi oman paikkansa. Positiivista kahden "selkeän" hyökkääjän taktiikka joista tosin Ojala pelannee alempana ja Huhtala piikissä.

Paljon ei ole odotettavissa. Reenipeleissä hyvää/loistavaa vain ajoittain. Muuten aika sekavaa.

Toivotaan hyvää, pelätään pahaa.

2-0
Seeteufel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #24 : 03.05.2021 klo 15:51:27

Matsipäivä, tätä on odotettu :vissy:

 
Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa