FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.02.2023 klo 16:16:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 77 [78]
 
Kirjoittaja Aihe: Euro 2020 -televisiointi  (Luettu 157721 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #1925 : 12.07.2021 klo 20:04:11

Onko foorumisteilla jäänyt Mestareiden liiga viime aikoina katsomatta?

Ainakin itsellä on.

Kertoisiko joku vaikkapa Ruotsin/Saksan/Englannin kisalähetyksiä seurannut, oliko heilläkin tuo pimputtelu joka helvetin klipin aikana? En pysty ymmärtämään, miksi tämä(kin) olisi joku UEFA:n vaatimus. Sen toki ymmärtää, että jos/kun Ylellä ei ole karsintapeleihin oikeuksia, niin niistä klippejäkään ei voi tehdä. Näiden ja edellisten kisojen klipit nyt taas olivat ainakin osin Ylen tekemiä (esim. alkukisoista hienoin maali oli Pohjanpalon tekemä, eli tuskinpa oli mikään UEFA:n virallinen tekele), joten selvästi niitä sai tehdä jos viitsi.
kone1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GOAT 10


Vastaus #1926 : 12.07.2021 klo 20:58:16

+++ Riku Salminen, Matti Härkönen, Erkka V Lehtola, Juho Rantala
++ Heidi Pihlaja, Ato Pohja
+ Perpa, Pullukka ja muut studioisännät/asiantuntijat

- Tubesisältöjen sijainti lähetysten juoksutuksissa
-- Samojen klippien pyörittäminen yli kymmenen kertaa
--- Studion "Fritzlin kellari"-lavastus
Aika lailla tämä. Tero Karhun laittaisin myös +++. Mutta annan myös musiikkivalinnoille klippeihin +++.
quiquilija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #1927 : 12.07.2021 klo 21:09:20

Studion osalta edelleenkin hämmentää se, että miksi ns. pönötys on vieläkin edes käytäntönä? Eli se, että jäykästi istutaan ison pöydän ääressä. Siellä oli vieressä se nojatuolitila, miksei sieltä voitu tehdä kaikkia studio-osuuksia? Tai olisivatko vieraat jaksaneet seistä sen pari tuntia, kuten Maikkarin hokilähetyksissä, jos vertailua haetaan?
pallonalle

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #1928 : 12.07.2021 klo 21:23:50

YLE hoiti kisat taas kerran hyvin. Aika vaikea kuvitellakaan, että jollain muulla taholla olisi edes alkeellisesti mahdollista hoitaa arvoturnaus. Vai miltä vaikuttaisi toistuvat mainostauot tai lainafirmojen höpinöiden ryydittämät analyysit. Luin Aftonbladetista, että Ruotsin alkusarjan pelin tauon studio-osuus kesti ilmaiskanavalla 45 sekuntia, loppu mainontaa.

Erityispisteet Rikulle, Heidille, Erkalle ja Juholle. Ja iso kiitos koko tiimille.
« Viimeksi muokattu: 12.07.2021 klo 21:39:06 kirjoittanut pallonalle »
Parsifal

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #1929 : 12.07.2021 klo 21:34:18

Noita klippien taustalla soivia jinglejä käytetään osana digitaalisia "sormenjälkiä", joiden avulla tunnistetaan ja poistetaan UEFAn omistamat materiaalit YouTuben kaltaisista videopalveluista.

Kaikki ovat varmaan huomanneet, kuinka nopeasti YouTubeen ladattu UEFA-aineisto poistetaan palvelusta tekijänoikeussyistä.
Keano

Poissa Poissa


Vastaus #1930 : 12.07.2021 klo 21:50:07

Aika vaikea kuvitellakaan, että jollain muulla taholla olisi edes alkeellisesti mahdollista hoitaa arvoturnaus. Vai miltä vaikuttaisi toistuvat mainostauot tai lainafirmojen höpinöiden ryydittämät analyysit.

Jo 2026 päästään vertailemaan YLE:ä Pöllölaakson poikiin, kun Maikkari hoitaa puolet lähetyksistä.
Pumba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Therese Johaug


Vastaus #1931 : 12.07.2021 klo 22:03:47

Jo 2026 päästään vertailemaan YLE:ä Pöllölaakson poikiin, kun Maikkari hoitaa puolet lähetyksistä.

Sen nyt näkee kilometrien päähän, että maikkari vetää tämänkin ihan vituiksi.

YLE:lle jälleen kerran Ylos pienistä miinuksista huolimatta.
Kolmeseiska

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tomáš Souček


Vastaus #1932 : 12.07.2021 klo 22:04:41

Edelleen kyllä vituttaa se hassuttelu Belgian suurlähetystöstä, ihan millä tahansa mittarilla täysin anteeksiantamaton tempaus. Toivottavasti jokainen vastuussa ollut on vapautettu tehtävistään.
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #1933 : 13.07.2021 klo 01:11:09

Tämä tapahtui Englanti-Ukraina -ottelun alla. Tuossa(kin) ottelussa forum olikin sitä mieltä, että studio on täynnä Englantia mieshuoraavia asiantuntijoita :).

Ennen ottelua Pohja sanoi toivovansa Ukrainan voittoa, Pihlaja vittuili Erkan mieshuoraamisesta, joka tosin maajoukkuetasolla kohdistuu Argentiinaan Ylos Toki se on kaiketi mahdollista kuulla mitä ikinä haluaakaan, etenkin jos on jo etukäteen päättänyt.

Foorumin ainaiset itkut siitä miten studiossa ollaan itku kurkussa aina Englannin puolella ovat kyllä lihavoidusta asiasta mitä parhain esimerkki. Kukaan lähetyksiä neutraalimmin seuraava tuulari ei varmaankaan tuollaista asennetta onnistu lähetyksistä havaitsemaan.

Kokonaisuutena jos miettii asiantuntijoiden antia, niin hieman siinä on välillä sellaista ympäripyöreyttä ja laiskuutta edelleen. Ja käsitellään tarkasti yksittäisiä tilanteita kuten maaleja, mutta ei kovin paljoa toistuvia taktisia asioita kuten vaikkapa joukkueiden pelinavaamista. Tilastojen ja grafiikan (siis lämpö- ja syöttökartat ja vastaavat) käyttö oli lähes olematonta. Ennen peliä näytettiin joskus turnauksen aikaista laukaisukarttaa tai verrattiin Jere Urosen ja Thorgan Hazardin lämpökarttoja ja huomattiin yllättäen että Hazard on pelannut korkeammalla, mutta siinä se. Luulisi että Ylellä ja asiantuntijoilla olisi aika paljon kaikenlaista materiaalia käytettävissään, mutta liki olemattomasti sitä tosiaan käytettiin. Maaliodottamia saatettiin joskus mainita ennen pelejä, mutta pelien jälkeen ei ikinä nostettu esiin matsin maaliodottamia tai muitakaan tilastoja.

Mutta toki paljon hyvääkin. Eniten studiossa olleista asiantuntijoista kukaan ei ollut litmasmainen laiskuri, kaikilla oli vähintään aika paljon yritystä. Harvemmin käyneistä muutamalla ei ollut juuri mitään annettavaa. Erkka (välierän Immobile-potpuri oli komea), Rantala ja Ato olivat asiantuntijoista omat suosikkini. Ato oli 12 tunnin ennakkolähetyksessä tosi ulkopuolisen oloinen ja ehkä vähän samaa oli itse kisojen aikanakin, mutta ei niin häiritsevästi. Ato uskalsi edes joskus olla vähän eri mieltä eikä vain hymistellä. Pihlajasta en itse niin tykännyt, voi kyllä johtua siitäkin että hieman alkoi kisojen edetessä kyrsiä hänen megavahvasti elehtivä, naurahdusten ja hengähdysten täyteinen puhetapansa - kai se asiasisältö oli ihan ok.

Selostajien osalta varmaan parhaat kisat ikinä. Hieno veto ottaa mukaan Ruudun futisselostajia, jotka tuntevat lajin.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #1934 : 13.07.2021 klo 08:58:05

Noilla asiantuntijoillakin on hyvin erilaisia vahvuuksia ja arvioihin tuntuu vaikuttavan paljon se, mitä kukakin forumisti arvottaa. Jos puhutaan taustatöiden tekemisestä ja niiden kääntämisestä analyysiksi, niin koko porukan ylivoimaisesti paras oli Ato Pohja. Jos taasen mietitään sitä miten studiossa asiantuntijan roolissa viedään keskustelua eteenpäin ja otetaan muut huomioon, niin siinä paras oli Heidi Pihlaja. Jos taas mietitään intohimon välittämistä katsojille ja lisäarvoa tuovien nopeiden huomioiden antamista selostuskopissa, niin Erkkaa parempaa ei YLEn tiimistä löydy. Monilla eri vahvuuksia ja hyvä että kisojen edetessä YLElläkin alettiin näitä huomaamaan.

Tässä omat kouluarvosanat niille joiden tekemistä tuli tarpeeksi seurattua.

Studioisännät / -emännät

Riku Salminen: 9

Virheitä sattuu silloin tällöin, mutta nekin tuovat lähinnä lisäarvoa lähetykselle kun Riku osaa nauraa itselleen. Salminen ymmärtää itse lajista, osaa esittää hyviä kysymyksiä ja ohjata keskustelua. Hän myös osaa luoda studioon rennon tunnelman ja pienellä vitsailulla saa monet asiantuntijat tulemaan kuorestaan ulos. Salmisen vetämissä studioissa on yleensä hyvä henki ja asiantuntijat uskaltavat hieman enemmän revitellä.

Sami Laine: 8.5

Olen aina pitänyt Sami Laineesta, mutta näissä kisoissa osasi viedä tekemistään taas askeleen rennompaan suuntaan. Laine ymmärtää lajista ja tietää miten keskustelua viedään eteenpäin. Aina varma kaveri studioisännäksi.

Petra Manner: 8.5

Petraa ei hirveästi näissä kisoissa näkynyt, koska moniosaajaa tarvitaan muuallakin. Hän oli kuitenkin aina studiossa ollessaan hyvin hommiensa tasalla ja hänelle tuttuun tyyliin vei keskustelua eteenpäin ammattimaisella otteella. Yksi Suomen monipuolisimpia ja parhaimpia urheilutoimittajia.

Manu Myllyaho: 8

Herra asiallisuus ja karismaattisuus. Manu ei ole isäntänä niin revittelevä kuin kolleegansa, mutta hoitaa hommansa tyylikkäästi, asiallisesti ja karismaattisesti. Vaikka Myllyaho ei olekaan mikään vitsiniekka Salmisen tyyliin, niin hän usein onnistuu luomaan studioon hyvän tunnelman.

Antti-Jussi Sipilä: 6

A-J:sta koko kisojen paistoi, miten oli tullut studioon vain tekemään töitä. Hänestä huokui se ettei jalkapallo ole hänen ykköslajinsa ja se näkyi monesti karulla tavalla. Kommenteista näki ettei hän ollut tehnyt pohjatöitä kunnolla ja usein tuli olo, ettei hän jaksanut edes kuunnella asiantuntijoiden kommentteja.

Asiantuntijat

Erkka V. Lehtola: 9

Erkasta voi olla montaa mieltä, mutta hän on ainakin henkeen ja vereen futismies. Hän elää tunteella mukana, on aina tehnyt kotiläksynsä ja pystyy tekemään hyviä huomioita pelistä. Jos asiantuntijalta haluaa omaan makuun sopivia paitavalintoja tai sitä ettei näytä fiiliksiään, niin ei varmaan pääse suosikkeihin (nämä tuntuvat osille foorumisteista olevan ne tärkeimmät kriteerit), mutta jos puhutaan lisäarvon tarjoamisesta katsojalle, niin Erkka on jo monta vuotta kuulunut Suomen ykköstekijöihin.

Antti Pohja: 8.5

Asiantuntija puuhastelijoiden joukossa. Ato on kovin tekemään kotiläksyt ja ammentamaan niistä jotain oleellista lisäarvoa katsojalle. Hänen heikkoutensa on se, että ehkä hieman välillä unohtuu sinne oman 'erinomaisuutensa' kuplaan, joka välittyy ylimielisyytenä ja haluttomuutena kunnolla keskustella muiden kanssa, kun keskustelun sijaan Ato haluaa linjata.

Heidi Pihlaja: 8.5

Mahtava piristysruiske YLEn tiimiin. Heidi tietää lajista paljon ja osaa hienosti osallistua keskusteluun studiossa ja haistella tilannetta. Varjopuolena onkin sitten se että pohjatyöt ovat välillä puutteelliset ja se näkyy monessa kohtaa kun tekee pelaajakohtaista analyysia. Kokonaisuutena kuitenkin ehdottomasti vahvistus YLEn tiimiin.

Juho Rantala: 8

Niistä muutamista tilityksistä voisi antaa vaikka kympin. Rantala osaa olla studiossa rento, näyttää tunteensa ja silti olla asiantunteva. Välillä hän kuitenkin ajautuu liikaakin tunteidensa vietäväksi ja se ajoittain sotkee tekemäänsä analyysia. Taso heittelee paljon ja siksi arvosana ei ole niin korkea.

Jani Honkavaara: 7.5

Honsu oli selostamossa heikko, mutta studiossa hyvä. Osaamista löytyy ja kykenee lennosta tekemään hyvää analyysia hyvällä ulosannilla varustettuna. Päivätyön kuormittavuus näkyy puutteellisina pohjatöinä (mikä on toki sinällään ihan hyväkin) ja selostamoon hän ei sopinut lainkaan. Ehdottomasti kuitenkin asiantuntijoiden parempaa puolta.

Toni Koskela: 7.5

Kaikesta huokuu asiantuntemus taktisten asioiden suhteen. Samalla kuitenkin hieman samaa kuin Honsullakin, eli päivätyön takia ei ole aikaa tehdä laajaa pohjatyötä. Hyvä lisä kuitenkin asiantuntijoihin.

Marianne Miettinen: 7.5

Mielestäni Miettinen toimii hyvin studiossa. Hänen ulosantinsa on laadukkaalla tasolla ja hän osaa analysoida pelitapahtumia hyvällä tasolla. Ei ehkä näissä kisoissa säväyttänyt, mutta tasaisen varmaa tekemistä.

Essi Sainio: 7

Sainiolta nähtiin muutamia loistavia esiintymisiä studiossa, mutta mielestäni hän turhan paljon keskittyi itsestäänselvyyksien toistelemiseen. Tämä osittain johtunee kokemuksen puutteesta, sillä kisojen edetessä hän paransi koko ajan.

Pekka Lagerblom: 7

Lagerblom ei varsinaisesti säväytä studiossa, mutta ei allekirjoittanutta myöskään ärsytä. Hänen kohdallaan toivoisi hieman parempaa tekemistä tausatyöhön, sillä sen myötä voisi varmasti tuoda parempaa sisältö myös analyyseihin. Ulosanti on hyvällä tasolla.

Perparim Hetemaj: 7

Perpa on huikea persoona ja kun sen saa ajoittain studiossa kaiken hermostuksen alta esiin, niin hän on loistava lisä. Valitettavasti monesti kuitenkin oli hyvin passiivinen, eikä saanut tuotua omilla kommenteillaan juurikaan lisäarvoa katsojalle.

Petri Vuorinen: 7

Vuorinen on hyvä perusvarma asiantuntija, joka ei säväytä suuntaan tai toiseen.

Maiju Ruotsalainen: 6.5

Hieman hajutonta tekemistä. Ruotsalainen kykenee sinällään ihan hyvään analyysiin, mutta siitä puuttuu terävyys ja rentous.

Petteri Forsell: 6.5

Pullukka on kyllä sympaattinen kaveri, mutta ulosanti ei toimi ja muutamia anekdootteja lukuun ottamatta sisältökin jäi hyvin vajavaiseksi.

Markus Halsti: 6

Itsestäänselvyyksiä toistensa perään. Halsti ei tuo sanomisillaan juuri mitään lisää studioihin, vaan tyytyy toistelemaan helppoja fraaseja. YLEn Sami Hyypiä.

Juha Malinen: 6

Malisella on periaattessa ihan hyvä ote studiossa, mutta välillä selittelee ihan mitä sattuu. Hänen "ohjeensa" junnupelaajille ovat ajoittain myös niin hämmentäviä että itse pelin sijaan huomio keskittyy siihen että mitä ihmettä meidän juonioreille ollaan oikein opettamassa.

Selostajat

Matti Härkönen: 8

Perusvarmaa tekemistä omalla tyylillään. Osaan se uppoaa, osaan ei, mutta YLEn ykkösselostaja hän on syystäkin.

Velja Engström: 8

Velja oli mielestäni näissä kisoissa Härkösen ohella YLEn parhaita selostajia. Kotiläksyt oli monesti tehty ja hän osasi hyvin säädellä äänenpainoaan ja hehkuttaa silloin kun oli tarvetta.

Tero Karhu: 7

Tero on aivan mahtavan upea persoona ja parhaimmillaan jopa loistava jalkapalloselostaja. Valitettavasti hänen tasonsa kopissa heittelee aivan valtavasti. Näissäkin kisoissa nähtiin niiden upeiden hehkutusten ohella sitä että Tero oli aivan pihalla kenttätapahtumista ja selosti täysin omiaan. Pohjatöissäkin oli ajoittain paljon parannettavan varaa.

Tero Kainulainen: 7

Kainulainen on kaimansa tapaan sympaattinen kaveri, mutta itse en kykene ymmärtämään hänen saamaansa hehkutusta. Keskittyy ajoittain selostamaan ihan omiaan pelin ulkopuolelta ja usein kun yrittää tehdä jotain havaintoja taktisista asioista, niin tekee ne päin honkia. Ulosanti on toki hyvällä tasolla ja hommansa hän hoitaa asiavirheitä lukuun ottamatta ihan hyvällä tasolla.

Mikko Aaltonen: 7

Aaltonen sai paljon palautetta siitä ettei osaa hehkuttaa ja se lienee hänen suurin heikkoutensa. Aaltonen nimittäin pysyy hyvin pelissä mukana ja osaa tarjota katsojille hyvää lisäarvoa oman selostamisensa kautta. Intohimo ei kuitenkaan oikein välity ja selostus jää monesti pelitapahtumiin nähden hieman valjuksi. Peruasiat ovat kuitenkin kunnossa, joten varmasti pystyy kehittymään.

Toni Saukkola: 6.5

Kotiläksyt oli todella monesti tekemättä ja se kyllä heijastui selostuksen laatuun. Saukkola on muutoin perushyvä selostaja, mutta hieman tuo hokitausta välillä puskee läpi tekemisestä.
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #1935 : 13.07.2021 klo 12:07:47

Onko globaaleja katsojalukuja arvioitu missään? Paljonkohan Suomen matseja katsottiin kokonaisuudessaan, menikö satakertaisesti rikki kendon luvut?
porthos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: A-maajoukkue, Jippo, RR


Vastaus #1936 : 13.07.2021 klo 21:03:39

Jossain ketjussa mainittiin ylen Huuhkaja kisakooste, oliko tuo finaalilähetyksen alussa vai mistä pystyisi katsomaan?
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #1937 : 13.07.2021 klo 21:07:29

Joko muuten lähetyksen biiseistä on soittolista Spotifyssä?
kone1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GOAT 10


Vastaus #1938 : 13.07.2021 klo 21:53:35

Joko muuten lähetyksen biiseistä on soittolista Spotifyssä?
Tämän haluaisin myös nähdä.
naapurin ritva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Koirat


Vastaus #1939 : 13.07.2021 klo 22:09:08

Joko muuten lähetyksen biiseistä on soittolista Spotifyssä?

Jostain syystä en saa ipadilla linkattua, mutta spottarista hakemalla ”YLE euro 2020” löytyy soittolista, tai jos sulla on jo 2016 kisojen lista niin sen ylläpitäjän (Timo Boeck) kautta Ylos

Siellä ne on He Got Gamesta  Genius of Loveen ja etiäpäin :)
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #1940 : 13.07.2021 klo 22:10:47

Jostain syystä en saa ipadilla linkattua, mutta spottarista hakemalla ”YLE euro 2020” löytyy soittolista, tai jos sulla on jo 2016 kisojen lista niin sen ylläpitäjän (Timo Boeck) kautta Ylos

Siellä ne on He Got Gamesta  Genius of Loveen ja etiäpäin :)
Joo nyt löytyi Ylos
Siitä vielä linkki
https://open.spotify.com/playlist/4McujDBPBM02Ref9xN5rKf?si=c68cf3ecf02f4a25
Rossoneri83

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Milan, Spurs


Vastaus #1941 : 19.07.2021 klo 19:57:50

En tiedä mihin ketjuun tämän kysymyksen heittäisin, mutta laitan vaikka tänne. Eli miten voisi näin jälkikäteen saada finaalin DVDlle? YLE areenasta tuo löytyy vielä, mutta ei kait sitä sieltä oikein enää pysty mihinkään tallentamaan. Nimimerkillä kaikki finaalit tallennettu/nauhoitettu vuodesta 1984 eteenpäin, mutta tämä nyt jäi nauhottamatta.
Djortikkaeff

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: ACO, 1612


Vastaus #1942 : 19.07.2021 klo 20:00:39

En tiedä mihin ketjuun tämän kysymyksen heittäisin, mutta laitan vaikka tänne. Eli miten voisi näin jälkikäteen saada finaalin DVDlle? YLE areenasta tuo löytyy vielä, mutta ei kait sitä sieltä oikein enää pysty mihinkään tallentamaan. Nimimerkillä kaikki finaalit tallennettu/nauhoitettu vuodesta 1984 eteenpäin, mutta tämä nyt jäi nauhottamatta.

Flickfetchillä lataat.

https://flickfetch.net/
Rossoneri83

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Milan, Spurs


Vastaus #1943 : 20.07.2021 klo 19:14:37

Flickfetchillä lataat.

https://flickfetch.net/

Kiitos! Nyt on tämäkin tallessa.

 
Sivuja: 1 ... 77 [78]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa