FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.05.2021 klo 19:08:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: TPS - VPS | ke 5.5.2021 klo 18.30 | Veritas Stadion, Turku  (Luettu 11266 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


: 03.05.2021 klo 13:55:34

Ykkösen ehdottomat nousijaennakkosuosikit, Turun ja Vaasan Palloseurat, ottavat yhteen heti kauden avauskierroksella. Siirretty avauskierros pelataan ilman yleisön ja seurakunnan läsnäoloa. Kannattajat saavat tyytyä laulamaan Ruudulle.

Turkulaiset ovat kevään aikana panostaneet puolustuspelaamiseen. TPS:lla on tarjota puolustuslinjalle runsasta liigakokemusta ja keskikentän pohja katkoo useimmat hyökkäykset. Kevään ottelut ovat osoittaneet, ettei kolmen topparin linjalla pelaavaa TPS:aa vastaan ole helppoa tehdä pelitilannemaalia. Maalivahti Jere Koponen taistelee Ykkösen parhaan maalivahdin tittelistä. Erikoistilanteet vuotaa vielä, ja pitkien pelaajien tulisikin pystyä hyödyntämään fyysistä preesensiään tehokkaammin.

Maalinteko ja maalintekijät on TPS:n heikkous. TPS sai takaportin kautta Espinosan takaisin. 18 tehtyä maalia Ykkösen kaudella 2019 oli hauiksennäyttö, mutta sen jälkeen kolumbiaano onkin pelannut vaivaiset 76 minuuttia. TPS lainasi hyökkääväksi keskikentäksi kauden kynnyksellä Fulhamin akatemiasta vikkelän taskuraketin, Sonny Hiltonin. Hongasta lainattu Elmo Heinonen on ollut kärjessä kovin vaatimaton ja 17-vuotias Onnipekka Pajula on loukkaantuneena. Kenraaliharjoituksessa Klubi 04:ää vastaan sekä Heinonen että Kalabatama otettiin vaihtoon loukkaantumisten vuoksi. Herääkin kysymys onko TPS:lla ainuttakaan täysin tervettä kärkipelaajaa kauden avaukseen?

Vaasalaiset ovat hankkineet nimivahvan hyökkäyskaluston, muun muassa Multasen Kallen, joka pudotti TPS:n divariin karsinnoissa 2019. VPS odottaa Aleksi Pahkasalosta keskikentän pelintekijää, mutta ainakaan kauden avaukseen hänestä ei ole pelaamaan loukkaantumisensa vuoksi. Myös puolustuslinjassa on ollut loukkaantumismurheita. Vepsuikonit Strandvall ja Morrissey jatkavat, kun taas Tepsiläisten seuralegendat Rähmönen ja Ääritalo lopettivat pelaajauransa.

Alieu Ceesay kävi tammikuussa 2019 Tepsin tryoutilla, mutta hänelle ei tarjottu silloin sopimusta. Ceesay ilmeisesti kehittyi mukavasti Kakkosen vuosinaan ja VPS nappasi puolustajan riveihinsä alkavalle kaudelle. TPS hankki vastaavasti puolustukseensa viimeksi Vaasassa pelanneen ja paljon parjatun Samuel Mahlamäen. Kevät ei ole vielä antanut suuria lupauksia, mutta päävalmentaja Johansson vakuuttui Mahlamäen asenteesta.

Joukkueiden kevätkausi sujui harjoitusotteluiden ja Suomen Cupin osalta melko tasaisesti. VPS pääsi Cupissa jatkoon, mutta otti heti jatkopelissä 4-0 tukkapöllyn Hongalta. TPS:n taival jäi lohkovaiheeseen.

TPS
Suomen Cup: 1-1-1, TM 4, PM 3, ME +1
Harjoitusottelu: 5-0-3, TM 15, PM 12, ME +3

VPS
Suomen Cup: 2-1-1, TM 7, PM 6, ME +1
Harjoitusottelu: 4-1-3, TM 19, PM 14, ME +5

Veikkauksen kertoimet: 2,15 – 3,40 – 2,95
khat

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: RoPS, KÖNÖ & Mathare United


Vastaus #1 : 03.05.2021 klo 15:23:38

Rähmösen ura jatkuu KaaPossa: https://www.kaapo.fi/uutiset/121238/kaapo-nappaa-siirtomarkkinoilta-ison-vonkaleen
Satanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Official FF2 Marble League Fantasy Champion (2020)


Vastaus #2 : 03.05.2021 klo 17:27:57


Oukkidoukki.
MacGyver

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #3 : 03.05.2021 klo 17:44:53

Tämä on kyllä huikea ottelu heti alkuun. Molemmat periaatteessa nousijasuosikkeja mutta talvi on mennyt vähän niin ja näin. Toisella vahva hyökkäys ja toisella puolustus. Kummallakin paikka osoittaa että talvipelit ovat talvipelejä, ja toisaalta myös huonolla esityksellä ilmoittautua heti keskikastiin. Lisäksi keväinen luonnonnurmi tuo oman elementtinsä peliin.

Vepsulla (ja Karjalaisella varsinkin) on ainakin todellinen näytön paikka. Pre-Season on mennyt peliesityksien kannalta täysin penkin alle. Voitot ovat tulleet kakkosdivariseuroista ja junnupitoisista Ykkösen porukoista (juuri ja juuri). Liigajengeiltä sen sijaan tulee pataan selkeästi 4-0. Kentällä mistään ei ole voinut päätellä että tämä joukkue olisi ollut koossa jo vuodenvaihteessa.

Todellakin mielenkiintoista miten joukkueet lähtevät peliin. Periaatteessa voisi olla lähellä tylsä ja varovainen 0-0, johon vierasjoukkue varsinkin voisi olla tyytyväinen. Toisaalta kumpaakin varmasti houkuttaa lähteä haastamaan vastustajan heikkouksia.

VPS:n valmiiksi ohkainen puolustuspää on tosiaan ollut vielä kovien loukkaantumisten kourissa, kenraalissa Vepsun kolmesta topparista oli viisi poissa ja kentällä akatemiapelaaja ja puolustavin keskikenttä. Myös hyökkäyksessä on poissaoloja, mutta näiden kanssa pystytään elämään paremmin.

Avausveikkaus:

------------Multanen-----------
---Morrissey-Strandvall-Sillah
-----Lindeman-Laatikainen-----
Nuutinen-Pitkänen-Nuorela-Niemi
------------Pöyhönen------------

« Viimeksi muokattu: 04.05.2021 klo 09:57:38 kirjoittanut MacGyver »
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #4 : 03.05.2021 klo 22:35:24

Espinosa varmaan harjoittelee jo kovaa mutta ei ihan vielä ole valmis tähän matsiin... jo neljättä viikkoa putkeen.
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #5 : 03.05.2021 klo 22:47:02

Espinosa varmaan harjoittelee jo kovaa mutta ei ihan vielä ole valmis tähän matsiin... jo neljättä kolmattakymmenettä viikkoa putkeen.
Korjasin
Djbb

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 04.05.2021 klo 09:08:44

Hienoa saada tämä peli heti kärkeen ja nähdä missä mennään suhteessa sarjan oletettavaan kärkiporukkaan.

Tepsillä ei kunnollista hyökkäystä ja meillä ei puolustusta. Ihmemiehen kuvittama avauskokoonpano lienee aikalailla nappiin.

Erikseen vielä rapsakkaa huutonaurua Vepsun kohdalla puheista, että "ei näistä harjoituspeleistä kannata vetää mitään johtopäätöksiä, katsotaan kun tosipelit alkaa".

Asiahan on niin, että toimivassa, laadukkaassa valmennusprosessissa näillä talven peleillä nimenomaan on oleellinen merkitys valmistavana tekijänä. Muotoja toki testataan, pelaajien paikkoja myös, mutta tottakai tavoite on, että kun kausi käynnistyy, niin tällöin kaikki oleellinen info on pelaajien ja valmentajien saatavilla. Uskomattoman naiivia ajatella, että jos pelitapa ei ole selvä ja edes välttävästi kuosissa pre-seasonin jäljiltä, niin jotenkin ihmeellisesti taikasauvan iskusta,  se olisi sitä kauden alkaessa.

Kyllä Vepsun kohdalta oikeasti kysymysmerkkejä on ilmassa useita, mutta nyt ei auta kun toivoa että myös muilla on samankaltainen tilanne. Mikäli tämän sarjan mielii voittaa, niin "välipäiviä" ei ole kovin montaa varaa viettää.
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #7 : 04.05.2021 klo 09:35:11

Hienoa saada tämä peli heti kärkeen ja nähdä missä mennään suhteessa sarjan oletettavaan kärkiporukkaan.

Tepsillä ei kunnollista hyökkäystä ja meillä ei puolustusta. Ihmemiehen kuvittama avauskokoonpano lienee aikalailla nappiin.
Eli siis jos VPS tekee maalin, niin peli on ohi.
                        Heinonen
                Hilton           Muzaci
Kinnunen   Moundi    Karlsson     Jakonen
       Pikkarainen  Holma  Sihvonen
                      Koponen


Jos Heinonen ei ole kunnossa, niin näkisin mielelläni Muzacin piikissä, koska on ainoa, jonka fysiikka riittää edes vähän alusta taistelemaan roisk roisk-palloista. Silloin 3 ylintä "oksaa" menisivät

                       Muzaci
            Latonen        Hilton
Kinnunen  Moundi  Karlsson  Jakonen


Kaiken a ja o, ettei Mahlamäki olisi avauksessa
    
« Viimeksi muokattu: 04.05.2021 klo 09:38:22 kirjoittanut Velmu »
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #8 : 04.05.2021 klo 09:49:08

Morrissey sen vaan jaksaa porskuttaa näköjään.
Djbb

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 04.05.2021 klo 09:52:50

Eli siis jos VPS tekee maalin, niin peli on ohi.
Ei sentään. Talven aikana on keksitty luovia tapoja päästää maali.

Lainaus
Kaiken a ja o, ettei Mahlamäki olisi avauksessa
Tähän vahva eri. Toivotaan täyttä ysikymppistä ja mielellään normitasolla.

Erkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, RFC Liége


Vastaus #10 : 04.05.2021 klo 10:12:40

Harvoin on kyllä kauden alku herättänyt näin vähän kiimaa. Monen asian summa. Paikan päälle ei pääse, se tässä on selvästi isoin murhe. Hyvänä kakkosena sitten Tepsin täydellisen aneeminen off-season, sisältäen kaikkien aikojen laiskinta tiedottamista ja joko epäonnistumisen joukkueen kasaamisessa tai sitten ihan puhdasta sidosryhmille valehtelua, Luultavasti vähän molempia.

Lisäksi vielä se, että pelissä on ihan samat ongelmakohdat kuin on ollut jo pitkään. Maalinteko on järkyttävää tervanjuontia  (varmasti kunnossa olevaksi ykköskärjeksi löydettiin viimeksi lokakuussa 2019 yli 30 minuuttia yhtäjaksoisesti pelikunnossa ollut Espinosa) ja erikoistilanteita ei osata puolustaa. Ja kuten Velmu jo edellä totesikin, jos vastustaja pääsee johtoon, ei Tepsi ole juuri osoittanut keinoja muuttaa pallonhallinta maalinpaikoiksi, saati sitten että joku kasaan parsittu hyökkääjä onnistuisi niitä hyökkäyksiä onnistuneesti päättämään.

Kai tää tästä. Nolla omissa ja muutama aikaan saatu maalinpaikka olisi Tepsin kaudenavaamishistorian tuntien positiivinen tulos. Arkipäivän tepsismiä olisi, että 85. minuutin jälkeen Kalle Multanen tekee 0-1-voittomaalin kulmapotkusta.
MacGyver

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #11 : 04.05.2021 klo 10:16:28

Vepsun somepäivityksestä muuten selviää että ainakin Ceesay on treeneissä mukana Ylos

Muuten toppariosastolla Pitkäsellä on ollut jotain pientä vaivaa, Lo Giudicen ja Abdin tilanteesta ei ole kerrottu tarkemmin. Moses oli poissa useamman viikon.
Jau

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 04.05.2021 klo 10:49:47

Olikohan 2013 jolloin kausi alkoi myös Tepsiä vastaan Yläkentällä ja lopputulos taisi olla 1-1. Kyseinen kausi oli varsin mukava, joten toivotaan vastaavaa starttia ja loppukautta Ylos
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #13 : 04.05.2021 klo 12:11:25

Olikohan 2013 jolloin kausi alkoi myös Tepsiä vastaan Yläkentällä ja lopputulos taisi olla 1-1. Kyseinen kausi oli varsin mukava, joten toivotaan vastaavaa starttia ja loppukautta Ylos

Kyllä, 20.4.2013 TPS-VPS 0-1. TPS oli tosin avannut kautensa jo viikkoa aiemmin. Kausi, josta TPS:n alamäki alkoi ja kaikki meni pieleen.

Lainaus
Ratkaisu syntyi vasta 88. minuutilla. Sebastian Strandvall antoi laidalta keskityksen, jonka Jarno Parikka puski maaliin.
Herstein

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #14 : 04.05.2021 klo 12:26:40

Oliko se juuri Vepsua vastaan Paavo Nurmella, kun Tepsi (muistaakseni Kolehmainen) missasi pilkun, vaikka Vepsulla oli kenttäpelaaja maalissa?
vekkul1mursu

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 04.05.2021 klo 12:29:34

Oliko se juuri Vepsua vastaan Paavo Nurmella, kun Tepsi (muistaakseni Kolehmainen) missasi pilkun, vaikka Vepsulla oli kenttäpelaaja maalissa?

https://youtu.be/331xpm3RrC0
Se oli Jyrki Saranpää
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #16 : 04.05.2021 klo 12:29:38

Melkoinen perunapelto vissiin tiedossa kun urkkaruudun perusteella kentänhoitaja lyönyt hanskat tiskiin muovia odotellessa ja luvassa kaatosadetta?
Djbb

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 04.05.2021 klo 12:30:11

Oliko se juuri Vepsua vastaan Paavo Nurmella, kun Tepsi (muistaakseni Kolehmainen) missasi pilkun, vaikka Vepsulla oli kenttäpelaaja maalissa?
Juuso Kevarille punainen ja Jyrki Saranpää maaliin.

Luonnollisesti otti kiinni.

https://www.youtube.com/watch?v=csQlhLl8S9I
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #18 : 04.05.2021 klo 12:43:15

TPS:n otteluennakko

TPS:n todennäköisisä poissaolijoita ovat Eliécer Espinosa, Bamba Kalabatama, Onnipekka Pajula ja Kalle Taimi. Lisäksi Elmo Heinosen kanssa on "ongelmia", joten tuskin pelaa avauksessa.

Veikkaan avauskentällisen näyttävän tältä:

                        Muzaci
              Hilton             Latonen
Kinnunen   Moundi    Karlsson     Jakonen
       Pikkarainen  Holma  Sihvonen
                        Koponen
juristi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Happy prnda with you makes pleasant


Vastaus #19 : 04.05.2021 klo 12:51:54

Vepsun somepäivityksestä muuten selviää että ainakin Ceesay on treeneissä mukana Ylos

Muuten toppariosastolla Pitkäsellä on ollut jotain pientä vaivaa, Lo Giudicen ja Abdin tilanteesta ei ole kerrottu tarkemmin. Moses oli poissa useamman viikon.

Ceesay tulee kyllä tarpeeseen.

Muista vaihtoehdoista sen verran, että vaikka Nuorelan muiluttaminen edustukseen keittiön kautta ärsyttää vieläkin, tuntuu poika esiintyneen kentällä Peppeä varmemmmin. Nuutinen/Ceesay/Nuorela/Niemi ei nyt mikään katastrofi ole, vaikka toki sinne mieluummin ottaisi Moseksen ja Pitkäsen.

Ihmemiehen avauskokoonpanoveikkauksesta tuli mieleen, että Jääskä on parissa viime harkkapelissä viilettänyt laidalla ja ollut mielestäni siellä parempi kuin yksinäisenä piikkinä keskellä. En yllättyisi vaikka olisi SIllahin tilalla avauksessa.
TZagallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eilen, tänään, huomenna


Vastaus #20 : 04.05.2021 klo 13:09:55

Kyllä, 20.4.2013 TPS-VPS 0-1. TPS oli tosin avannut kautensa jo viikkoa aiemmin. Kausi, josta TPS:n alamäki alkoi ja kaikki meni pieleen.
Oliko juuri tämä matsi, missä Santeri Mäkinen lisäksi loukkaantui ns. "lopullisesti"? Muistelen että Vepsua vastaan oli, joka tapauksessa Yläkentällä.
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #21 : 04.05.2021 klo 13:56:24

Tsiisus, onko siitäkin jo tosiaan 8v kun SMÄK lopullisesti poistui kuvioista? Muistan kuin eilisen päivän sen "mukavan" tekonurmitöksähdyksen.
MacGyver

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #22 : 04.05.2021 klo 15:05:32

Lainaus
Ennakkoarvio vastustajasta:
”VPS on yksi Ykkösen suosikeista, totta kai. Heillä on paperilla erityisen vahva hyökkäys. Vaasassa on sijoitettu paljon budjetista siihen. Pahkasalo (Aleksi), Multanen (Kalle) ja Vahtera (Joonas) ovat todella hyviä vahvistuksia Strandvallin (Sebastian) ja Morrisseyn (Steven) päälle. Laatua siis riittää. Ollaan katsottu kaikki ne VPS:n pelit, mitä ollaan vaan löydetty. Heillä on oma tapa pelata ja oma tyyli, se on tiedossa.
Tintti, kerro meille mikä on Vepsun tapa pelata!
Peniksen Yateke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #23 : 04.05.2021 klo 15:22:08

Tintti, kerro meille mikä on Vepsun tapa pelata!

Poissulkumenetelmällä: jos on kerran erilaista kuin Tepsin, niin ilmeisesti koitatte jonkun verran syötellä palloa? 8)
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #24 : 04.05.2021 klo 15:34:22

Vepsu peli o nii meijjä tiaros Ylos Maltillinen 5-0. Jakone (2), Latone (2), Hilton*****

 
Sivuja: [1] 2 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa