FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.06.2021 klo 05:31:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Kirjoittaja Aihe: HIFK - Ilves –– Bolt Arena La 15.5. 17:00  (Luettu 9471 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nebaölberi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suuri Vaunu, Pussi-IVA


: 14.05.2021 klo 22:39:43

Kesälauantai ja viisi katsojaa. Pari vuotta sitten olisin moisesta spekulaatiosta painanut kouraan lähetteen suljetulle ja mieluiten johonkin kannibaalivankilan erityisosastolle. Nyt se on totisinta totta. Ajat muuttuvat ja väliaikaisesta tulee hetkittäin pysyvää.
Oluet sihahtelevat ja napsahtelevat auki galtseilla ja laulu raikaa. Tuhdin lämpimät helteet ovat väistyneet Eteläisen Suomen yltä, mutta kesäiselle jalkapallolle oivalliset nestehukkaa ehkäisevät puolipilviset olosuhteet tarjonnevat kiihkeän jännitysnäytelmän Helsingin IFKn ja Tampereen Ilveksen välillä.  Valmentajat ovat ennakkomateriaaleissa ilmaisseet kunnioitusta toisiaan kohtaan, mikä on arvostettavaa ja jalkapallo-inhimillistä.

Uudistuneiden joukkueiden väliseen taistoon lähdetään hivenen erilaisista lähtökohdista: IFK haki vaikealta Seinäjoen stadionilta tasapelin kuumeisten vaiheiden jälkeen, kun Ilves otti kuonoon Helsingin jk:lta olosuhteissa ja tilanteessa josta en tiedä paljoa. Ilves on tehnyt myös viime aikojen hankintoja, jotka painottanevat vaakaa uudella tavalla.

Nebba julistaa tämän kärkevien kärkien taistoksi: IFKn hyökkäyspään työjuhta ja jumalainen rankaisija Sakari Tukistuta tahi uudempaa tulokkuutta henkivä viime otteluiden ratkoja Juanan Entrena ovat oivallisia vaihtoehtoja ratkaisemaan ottelua sen moninaisissa käännekohdissaan. Vastapuolelta löytyy mm. vuosikausia hehkutettu, mutta kyntänyt Eetu Vertainen, joka ei ainakaan vuotta 2020 ennen saanut sukkia nostettua Extensor hallucis longuksen yläpuolelle. Toisaalta suomifutiksen lupauksille toivoisi aina onnistumisia, mutta ilmeisen epäonnistunutta tuo Miklun bailumaalintekokerhoon osallistununeen tylsien terien partaveitsen nyhjääminen on ollut – ja pelkällä kunnioituksilla tämä.

IFKn vakkarikokoonpanosta sivussa Mosa. Pelikiellosta vapautuvat Jugi Halme ja Mosawer Ahadi.

Onhan se kesäisenä lauantaipäivänä – vaikkea katsomoon pääsekään – miellyttävää ja nostattavaa avata aamupäiväkahvin päälle muutama tuhti ja samea olut ennen kuin askeleet suuntaavat Töölöä kohti. Toivoa toki sopii, ettei perinteinen poliisivartio korjaa Nevaölveriä talteen kesken kaiken; virkavallan ja Nebbiksen välit ovat aina olleet viha-rakkaus -suhteen arkkityyppi. Nautitaan päivästä ja toivotaan, ettei joku viidestä stadionille päästettävästä katsojasta sammu itäkatsomon toilettiin heti alkajaisiksi, sillä ikävä kyllä nyt olisi helppo huomata kuka kyseessä lopulta on.

Ennakot:
HIFK
https://hifkfotboll.fi/2021/05/hifklla-on-lauantaina-edessa-kauden-toinen-kotiottelu-vastaan-asettuu-nuori-tampereen-ilves/
Ilves
https://ilvesedustus.fi/ennakko-hifk-ilves-15-5-2021/


Edit. typot
« Viimeksi muokattu: 14.05.2021 klo 22:42:28 kirjoittanut Nebaölberi »
Galore

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #1 : 14.05.2021 klo 23:06:05

Kiitos avauksesta!

Kerkesin jo tehdä itse avauksen, mutta ehdit ensin Ylos

Alla omat ajatukset huomisesta:

Huomenna Töölön jalkapallostadionilla luvassa todellinen lauantai-iltapäivän helmi, kun kotijoukkue HIFK:n vieraaksi saapuu Tampereen Ilves. Luvassa on kova taistelu loistavissa sääolosuhteissa. Foreca lupaa iltapäivälle poutaa ja +15C. Kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja paremmin palautuneena kuin vierasjoukkue, joka kärsi tiistaina tylyn 0-3 tappion kotikentällään Klubille. Nähtäväksi jää, saako Jarkko Wiss rivit kasattua ja miten nopeasti uudet Kolumbilaiset pääsevät peliin mukaan? Joka tapauksessa Joaquin Gomezin HIFK on kokeneempi kuin valmiimpi kuin rajusti uudistunut Ilves, joka vasta hakee pelitapaansa ja ajaa uusi miehiä joukkueeseen sisään. Vaikka HIFK ei ole koskaan voittanut Jarkko Wissin Ilvestä, on siihen nyt loistava sauma, kun kentälle astelee Eetu Vertainen eikä Naatan Skyttä ja Mika Hilander on Valkeakoskella.

HIFK:lta pois ainakin Mosa, mutta poissaolo ei vaikuta merkittävästi joukkueen iskukykyyn, koska rosterissa riittää hyviä pelimiehiä. Jeremiah Streng olisi hieno nähdä avauksessa, nyt kun vaaditaan ratkaisu- ja kamppailuvoimaa nuorta Ilvestä vastaan.

Hieno päivä luvassa ja todennäköisesti kalliokatsomon yleisöennätys menee rikki, kun Klacken grillaa kesähelteessä.

Tulosveikkaus 2-0.
Baggio_

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Arsenal


Vastaus #2 : 15.05.2021 klo 08:33:23

Kiitos avauksesta, taas mennään. Toiveissa olisi Super Eetujen maalit mieheen 0-2 vierasvoitolla, 1-1 tai 2-2 taitaa silti olla lähempänä päivän päättyessä.
Cruijffturn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hyökkäysalueen punainen kortti


Vastaus #3 : 15.05.2021 klo 09:30:18

Hieno päivä luvassa ja todennäköisesti kalliokatsomon yleisöennätys menee rikki, kun Klacken grillaa kesähelteessä.

On hyvin todennäköistä, että aurinkoinen lauantai houkuttelee myös katsomoon enemmän porukkaa kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella IFK:n pelissä.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #4 : 15.05.2021 klo 09:38:14

Kiitoksia avauksesta Ylos Harkinnassa vielä, että saavunko uhmakkaana paikan päälle vai katsonko haikeana peliä kotisohvalta.

Tämä peli on Ilvekselle tärkeä ja auttaa määrittämään joukkueen tasoa. Luotan siihen, että tänään Ilves pelaa paremmin kuin HJKta vastaan.
Cruijffturn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hyökkäysalueen punainen kortti


Vastaus #5 : 15.05.2021 klo 13:03:13

On hyvin todennäköistä, että aurinkoinen lauantai houkuttelee myös katsomoon enemmän porukkaa kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella IFK:n pelissä.

Vitsit sikseen ja asiaan kuuluvalla vakavuudella: lämmin kiitos avauksesta, taattua Nebba-laatua - viimeiset vetovihjeet vielä, niin kalkkerinkin saisi muutettua vuorenvarmaksi arvopaperiksi.

Tämän päivän kohtaaminen valottanee meille joukkueiden todelliset voimapotentiaalit. Hypoteesit Ilveen välikaudesta ja IFK:n mahdollisesta yllättäjän viitasta voivat tänään varmistua tai sitten yhä jatkamme epätietoisuudessa. Alkukausi ei ole vielä paljastanut kuinka onnistuneen ja hyvällä hyötysuhteen joukkueen Moneyball Lönnström on onnistunut pennosilla kasaamaan, eikä myöskään sitä millä ilveellä jotkut ovat harhautuneet veikkaamaan tamperelaisia ylemmän keskikastin porukaksi. Menopaluu on ainoa mitä minä jälkimmäisille ennustuksille.

IFK ottanee viejän vastuun, sillä Zidanen elämänkerrassakin mainittu Jallu Wiss osaa olla ärsyttävän viekotteleva vastavalmentaja. Kotijoukkueen tulee olla skarppina koko ottelun ajan, eikä päästää tupsukorvia yllättäviin tilanteenvaihdon päätöksiin. Stagaa puristava Vertainen toki tuskin muodostuu oikeaksi uhkaksi.
vuittoni

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 15.05.2021 klo 13:06:08

     Ilves tänään
               Loa Loa - Sarr          
              Torres        Veteli
                        Arifi
Mömmö                                  Aspegren
       Miettunen - Katz - Rautiola
                 Huuhtanen
Penkki: Blanco,Vertainen,Oteng,Siira,Kyllönen,Almen,Leislahti
« Viimeksi muokattu: 15.05.2021 klo 13:09:28 kirjoittanut vuittoni »
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #7 : 15.05.2021 klo 13:14:06

Vertaisen penkitykselle Ylos
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #8 : 15.05.2021 klo 13:14:22

Huuhtasen avauspaikka hieman yllättävä, mutta toisaalta on mahdollisuutensa ansainnut. Keskikentän kolmikkoa kohtaan myös kovat odotukset, HJK:ta vastaan peli kuitenkin toimi paremmin tällä muodostelmalla.
Cruijffturn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hyökkäysalueen punainen kortti


Vastaus #9 : 15.05.2021 klo 13:18:29

HIFK idag:

Startelvan

1 Uusitalo Markus
3 Mattila Sakari
4 Patronen Hannu
5 Saez Carrillo Felipe
6 Dunwoody Jake
8 Halme Jukka
9 Entrena Galvez Juan Antonio
22 Hradecky Matej
23 Hernandez Basanta Aldayr
44 Tukiainen Sakari
88 Hing-Glover Macario

Bänken

7 Ali Jusif
11 Kujanpää Aatu
16 Palmasto Tino
17 Bäckman Jani
35 Ward Calum
70 Ahadi Mosawer
99 Streng Jeremiah
FR

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelainen jalkapallo, brittiasenne


Vastaus #10 : 15.05.2021 klo 13:24:49

Kokoonpanolottoon tullut nyt myös maalivahdit mukaan. Alkaa olla katastrofikauden merkkejä ilmassa.

HIFK:llä vanhat ketut (Mattila&Patronen) tuossa puolustuksen keskellä voivat opettaa Ipan poikia.

Toivottavasti Torres pystyy ottamaan  pelillisen johtajan roolia, sellaista olisi tarjolla.
kamrat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1897


Vastaus #11 : 15.05.2021 klo 13:54:45

Toivottavasti Tiquinhon kuntoutuksessa ei ole tullut takapakkia, nyt kun kaveri on pudonnut taas penkiltäkin pois.
sisuköpi

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 15.05.2021 klo 14:08:08

Ihan oikein, että Huuhtanen pelaa. Liian usein ei maalivahdin tontilla ole todellista kilpailua. Leislahti oli epävarma HJK-pelissä, vaikka en hänen piikkiinsä laittaisikaan kuin tuon vaparimaalin.
Puolustus suuntaan vähän hirvittää tämän päivän koostumus. Miettunen pitkästä aikaa eka peli, Rautiola ei myöskään preseasonilla vakuuttanut. Wingbackina Mömmön vahvuutena ylöspelaaminen + tietenkin entistäkin kokemattomampi veska. Myöskään Arifi ei ole vakuuttanut alaspäin.

Hyökkäyssuuntaan taas saattaisi olla erittäinkin hyvä miehitys, kunhan joku vielä osaa viimeistellä.
Cruijffturn

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hyökkäysalueen punainen kortti


Vastaus #13 : 15.05.2021 klo 14:14:14

Ihan oikein, että Huuhtanen pelaa. Liian usein ei maalivahdin tontilla ole todellista kilpailua. Leislahti oli epävarma HJK-pelissä, vaikka en hänen piikkiinsä laittaisikaan kuin tuon vaparimaalin.

Valottakaapa tietämätöntä onko Eetu Huuhtanen sukua Otto Huuhtaselle, geordie-vaikutteiselle tamperelaiselle kassarille joka vuosi sitten tuli piipahtamaan IFK:hon ennen siirtymistään Espooseen?

Harvassa tapauksessa useampi sisarus samasta perheestä valitsee saman pelipaikan. Liekö poikien lapsuudessa vanhemmat halunneet potkia palloa laittaen veljekset vuoronperään maaliin.
Galore

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #14 : 15.05.2021 klo 14:17:01

Toivottavasti Tiquinhon kuntoutuksessa ei ole tullut takapakkia, nyt kun kaveri on pudonnut taas penkiltäkin pois.

Toivottavasti ei. Toisaalta Tiqi oli Seinäjoellakin vain täytemiehenä penkillä, kun meiltä puuttui Halme, Bäckman ja Streng. Tiqi itse kertoi, että kuntoutuminen pelikuntoon kestää kesä-heinäkuulle, joten ihan aikautulussa ollaan siinä mielessä.
Galore

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #15 : 15.05.2021 klo 14:18:37

Valottakaapa tietämätöntä onko Eetu Huuhtanen sukua Otto Huuhtaselle, geordie-vaikutteiselle tamperelaiselle kassarille joka vuosi sitten tuli piipahtamaan IFK:hon ennen siirtymistään Espooseen?

Harvassa tapauksessa useampi sisarus samasta perheestä valitsee saman pelipaikan. Liekö poikien lapsuudessa vanhemmat halunneet potkia palloa laittaen veljekset vuoronperään maaliin.

Ovat veljeksiä.
kamrat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1897


Vastaus #16 : 15.05.2021 klo 14:36:54

Toivottavasti ei. Toisaalta Tiqi oli Seinäjoellakin vain täytemiehenä penkillä, kun meiltä puuttui Halme, Bäckman ja Streng. Tiqi itse kertoi, että kuntoutuminen pelikuntoon kestää kesä-heinäkuulle, joten ihan aikautulussa ollaan siinä mielessä.

Hyvä jos asia on näin Ylos
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #17 : 15.05.2021 klo 14:39:10

Kuka tuomari?
Nebaölberi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suuri Vaunu, Pussi-IVA


Vastaus #18 : 15.05.2021 klo 14:40:52

Vitsit sikseen ja asiaan kuuluvalla vakavuudella: lämmin kiitos avauksesta, taattua Nebba-laatua - viimeiset vetovihjeet vielä, niin kalkkerinkin saisi muutettua vuorenvarmaksi arvopaperiksi.

Tämän päivän kohtaaminen valottanee meille joukkueiden todelliset voimapotentiaalit. Hypoteesit Ilveen välikaudesta ja IFK:n mahdollisesta yllättäjän viitasta voivat tänään varmistua tai sitten yhä jatkamme epätietoisuudessa. Alkukausi ei ole vielä paljastanut kuinka onnistuneen ja hyvällä hyötysuhteen joukkueen Moneyball Lönnström on onnistunut pennosilla kasaamaan, eikä myöskään sitä millä ilveellä jotkut ovat harhautuneet veikkaamaan tamperelaisia ylemmän keskikastin porukaksi. Menopaluu on ainoa mitä minä jälkimmäisille ennustuksille.

IFK ottanee viejän vastuun, sillä Zidanen elämänkerrassakin mainittu Jallu Wiss osaa olla ärsyttävän viekotteleva vastavalmentaja. Kotijoukkueen tulee olla skarppina koko ottelun ajan, eikä päästää tupsukorvia yllättäviin tilanteenvaihdon päätöksiin. Stagaa puristava Vertainen toki tuskin muodostuu oikeaksi uhkaksi.

Puhut paljon mutta asiaa. Ottelussa on eri suuntiin haarautuvat mahdollisuuksien ulottuvuutensa. Jos vetovinkkelistä vinkeän veikeitä varmoja haetaan, asettaa Nebba lapulle 2-1.

En lähde aliarvioimaan Ilvestä sekunniksikaan, eikä kehittyneen pelin suoma itseluottamus tarkoita IFK:lle itsestään selvää voitto-oletusta, mutta hormonaalisen tasapainon tanssahdellessa alkuiltapäivän ensimmäisen alen ansiosta voin aurinkoista hymyä mukaillen todeta ennustavani voittoisaa taivalta toukokuun puolessa välissä – muistakoon kukin ettei joulu ole touko, eikä aurinko ole kuu.

Toki WaltioFutaajan askelmerkeissä toivon ennen kaikkea rehtiä kamppailua ja kunnioittavaa eetosta!

Kuka tuomari?

Tärkeä huomio! Näitä ei usein etukäteen paljasteta, edes liigan nimikumppanin sivuilla.
Hämäläinen epäilyksissä, toiveissa ehkä joku muu muttei ole syy eikä seuraus jonka taakse piiloutua. Pitää osata pelata peliä, kuten eräs tuttavani sanoi kerran.
« Viimeksi muokattu: 15.05.2021 klo 14:46:53 kirjoittanut Nebaölberi »
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 15.05.2021 klo 14:57:20

Valottakaapa tietämätöntä onko Eetu Huuhtanen sukua Otto Huuhtaselle, geordie-vaikutteiselle tamperelaiselle kassarille joka vuosi sitten tuli piipahtamaan IFK:hon ennen siirtymistään Espooseen?

Harvassa tapauksessa useampi sisarus samasta perheestä valitsee saman pelipaikan. Liekö poikien lapsuudessa vanhemmat halunneet potkia palloa laittaen veljekset vuoronperään maaliin.

- Tai sitten veljekset ovat potkineet toisilleen. :)

Maalivahtiveljeksistä tulee mieleen ainakin nykyisinkin aktiivit ja niinikään geordie-vaikutteiset Jak ja Ben Alnwick.
joojoo3

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 15.05.2021 klo 15:31:12

Kiitos

HIFK:lta pois ainakin Mosa, mutta poissaolo ei vaikuta merkittävästi joukkueen iskukykyyn, koska rosterissa riittää hyviä pelimiehiä.


Erimieltä tästä, Mosa on joukkueen kannalta tärkein yksittäinen pelaaja koko liigassa, hyviä kk miehiä IFK:lta löytyy, mutta ei samalla tavalla peliä rakentavia, eteenpäin pelaavia jätkiä kuin Mosa.
Yalbert

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: se joka johtaa


Vastaus #21 : 15.05.2021 klo 15:47:00

Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat tähän peliin HIFKille yli kolmosen kertoimia, mikä kyllä yllättää kovasti. Sen verran surkeaa on ollut Ilveksen tekeminen koko kevään ajan, vaikka Oulusta pisteet tulivatkin.
newilled

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 15.05.2021 klo 15:48:57

Erimieltä tästä, Mosa on joukkueen kannalta tärkein yksittäinen pelaaja koko liigassa, hyviä kk miehiä IFK:lta löytyy, mutta ei samalla tavalla peliä rakentavia, eteenpäin pelaavia jätkiä kuin Mosa.

Sakke Mattila voi paikata Mosaa ja tämä voi ehkä jopa nopeuttaa peliä, mutta pallovarmuus ja suojaaminen ei ihan samaa tasoa.
Oma veikkaus lopputuloksesta on 3-1.
Stinson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Helsingin IFK


Vastaus #23 : 15.05.2021 klo 16:37:44

Miten Tukiainen pääsee avaukseen kerta toisensa jälkeen? Edelliseen 12 otteluun ei oo tehny maalia ja lähes aina ollu avauksessa.
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Tolsa


Vastaus #24 : 15.05.2021 klo 16:48:07

Noniin, Pepe äänessä Ylos Valitsen siis tämän ottelun katsottavaksi.

 
Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa