FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.06.2021 klo 06:17:35 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Kirjoittaja Aihe: TPS - Jaro, 17.5.21 18.30, Veritas Stadion  (Luettu 8195 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Erkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, RFC Liége


: 17.05.2021 klo 02:21:19

TPS ja Jaro kohtaavat koronarajoitusten vuoksi tyhjällä Veritas Stadionilla Ykkösen kolmannen kierroksen ottelussa. Kotijoukkue on aloittanut kauden kahdella 1-1-tasapelillä (VPS kotona, KPV vieraissa). Vieraat ovat sen sijaan pelanneet maalirikkaampia otteluita, kauden avauksessa Tammisaaressa Jaro kärsi 3-1-tappion, mutta kotiavauksessaan pietarsaarelaiset voittivat Klubi04:n 4-1. Maallikkoakin kiinnostava yksityiskohtana mainittakoon, että kummassakin ottelussa avausmaali on merkitty 30-vuotiaan argentiinalaispuolustaja Guillermo Sotelon nimiin.

Jaroa on TPS-leirissä totuttu pitämään todella hankalana vastustajana ja melko tasaisesti voitot ovat tainneetkin lukuisissa kohtaamisissa jakaantua. Vartti ja Forteen-kausiennakosta voivat tarkoista historitilastoista kiinnostuneet tarkistaa luvut. Viime vuodet ollaan kuitenkin menty  vahvasti TPS:n komennossa - kuudesta viime kohtaamisesta viisi on päättynyt Tepsin voittoon ja kauden 2019 loppukierrosten panoksettomassa ottelussa pisteet tasattiin. Itse asiassa Jaron edellistä voittoa Tepsistä Veritas Stadionilla saa hakea niinkuin kaukaa kuin lokakuulta 2012. Sen jälkeenkin toki kesällä 2016 Jaro voitti vierasottelun Tepsiä vastaan, mutta tuolloin näyttämönä toimi Kaarinan Keskuskenttä. Tuossa ottelussa Tepsillä olisi kaiketi ollut mahdollisuus kumota tulos kabinetissa, kun Jaron kokoonpanoon oli nimetty EU-passittomia pelaajia melkoinen määrä.

TPS lähti kauteen ilmeisen tietoisesti pienellä pelaajaringillä, ja kovin pitkälle ei kausi ole ehtinyt vanheta, ennen kuin loukkaantumiset pakottavat tekemään jonkinlaisia muutoksia kokoonpanoon. Tepsin kapealta laitapuolustajaosastolta helatorstain KPV-ottelun aloittanut Oskari Jakonen ja myöhemmin sisään tullut Samuel Mahlamäki liittyivät Kalle Taimen seuraksi sairastuvalle. Kukaan heistä ei ole kokoonpanossa tänään, eikä ainakaan kaksi ensin mainittua missään muussakaan ottelussa ennen juhannusta.

Kun vielä joukkueen kapteenin, Rasmus Holman, pelikunto (Kokkolassa vaihdosta sisään) on arvoitus niin, kolmella topparilla jatkaminen edellyttäisi siis nuoren Severi Pöysän ensimmäistä avauskokoonpanopaikkaa, luultavasti Samba Bengan siirtyessä laidalle. Benga tosin lienee laitapuolustajana siinäkin tapauksessa, että Tepsi siirtyy neljän linjaan.

Neljään linjaan siirtyminen vapauttaisi luonnollisesti kokoonpanon ylemmille riveille yhden paikan. Melkoisella varmuudella jommalle kummalle keskikentän tasolle tämä uusi mies asettuisi, kun hyökkääjäosastolla nuoret Onni-Pekka Pajula ja Kabamba Kalabatama ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa, Honka-laina Elmo Heinosella "on ollut ongelmia nilkan kanssa". Tähän päälle vielä 18 maalia edellisellä Ykkösen kaudellaan ampunut Eliecer Espinosa on viimeisten n. 20 kuukauden aikana ollut pelikunnossa yhteensä noin puoliajan, joten kahdessa ensimmäisessä ottelussa 3-4 puolittaista läpiajoa tuhrineen Albijon Muzacin ei tarvitse olla kovin huolissaan peliaikansa puolesta.

Näin ollen todennäköisimmin avauskokoonpanoon murtautuu 18-vuotias Santeri Pohjolainen, jonka paikka olisi luultavasti kokoonpanografiikoissa alemmassa keskikenttärivissä. Seuraavana nokkimisjärjestyksessä olisi varmaankin 15-vuotias superlupaus Jasper Jalonen, mutta näinköhän on vielä riittää avaukseen asti. Kokkolassa tuli vaihdosta sisään, sai nimensä historian kirjoihin kaikkien aikojen nuorimpana TPS-pelaajana sarjaottelussa. Muutama väläys osaamisesta hyökkäyspäädyssä saatiinkin, mutta tulosta ei vielä syntynyt.

Jaron kokoonpanoa en edes yritä lähteä sommittelemaan, siihenkin on palstalla pätevämpiä ihmisiä. Tappiollisen EIF-ottelun jälkeen avauskokoonpanoon tehtiin kolme muutosta, mutta jokainen EIF-ottelun avanneista kävi kentällä myös Klubi-04:ää vastaan, joten loukkaantumisista tuskin oli kyse. Jim Myrevik ehti jopa maalintekoon. Kaiken kaikkiaan nimilistasta näyttää siltä, kuin Jaro on mielestäni näyttänyt aina. Markus Kronholm, Johan Brunell, Joni Remesaho ja muutama eteläamerikkalainen. Jonas Emet ja Papa Niang vain puuttuvat niin menisi ihan täydestä, että tuo on sama porukka kuin vuonna 2012.

Olen viimeisen 1,5 vuotta sanonut jokaiselle, joka on jaksanut kuunnella, että pitkällä aikavälillä jää melko varmasti plussalle, jos pelaa Tepsin otteluihin tulosveikkaukseen 0,1-0,1. Viime kaudella palautusprosentti olisi Veikkauksella uhkapelatessa ollut muistaakseni noin 116, ja tänäkin kautena olisi jo kaksi osumaa kahdesta. Kovin yllättävänä en pitäisi tätä vieläkään, enkä myöskään Tepsin kauden kolmatta 1-1-tulosta. Enkä kauden kolmatta päästettyä maalia, joka syntyy karmeasta nukahduksesta omassa boksissa.

Lähtökohtaisesti Tepsillä tässä varmaan enemmän hävittävää on. Uskallan väittää, ettei kovin moni seura ole Turusta budjetoinut kolmea pistettä hakevansa ja tammikuussa nousua juhlinut VPS-väki oli haltioissaan vieraspisteestä, jonka mukaansa saivat. Alkukauden ja loukkaantumishuolet huomioiden, ottaisin lähtökohtaisesti tästä tasapelin vastaan. Kauden aloittaminen vaisuilla tuloksilla kun on olennainen osa jalkapalloilevan TPS:n identiteettiä. Tosiasia kuitenkin on, että jos voittotili ei vieläkään aukea, niin sitten alkaa kärjen karkaaminen olla jo lähellä, mikäli sunnuntaina odottava Mikkelin-retki ei käynnistä jonkinlaista voittoputkea.

Vedonvälittäjät ovat suhtautuvat Tepsiin melko selvänä ennakkosuosikkina ja kotivoitolle tarjotaan 1,8-2,0 -väliin asettuvaa kerrointa. Jaron voitto palauttaisi rahat 3,6-4,1 -kertaisena.
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #1 : 17.05.2021 klo 08:08:40

TPS voisi lähteä otteluun käytännössä samalla avauksella kuin VPS- ja KPV-otteluihin sillä erotuksella, että Jakosen paikan ottaa Pohjolainen tai Jalonen. Jalonen sopisi paremmin hyökkäävään rooliin, mutta olisihan 15-vuotiaan paikka avauksessa kova veto.


                        Muzaci
      Latonen                      junnu
                          Hilton
              Moundi           Karlsson
Kinnunen Pikkarainen Sihvonen Benga
                         Koponen
« Viimeksi muokattu: 17.05.2021 klo 08:11:07 kirjoittanut dunu »
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 17.05.2021 klo 10:00:42

Vaikka Jaro on tehnyt jo viisi maalia tällä kaudella niin hyökkäyspeli on todella aneemista ja tilanteet on luotu pääasiassa wing backien nousuista ja keskityksistä, sekä näistä tulleista kulmapotkuista. Paljon kertoo se että 4/5 maalista on tehnyt puolustaja.
Uskon että ottelu tulee ratkeamaan siihen miten Tepsin korvaavat laitapelaajat onnistuvat puolustamaan Jaron Soteloa ja Reidiä vastaan. Jos nämä kaksi pääsevät kerta toisensa jälkeen tekemään tuhojaan laidalla niin Jaro onnistunee maalinteossa. Toisaalta taas toisessa päässä nähdään onnistuuko Jaro pelaamaan 90min ilman jäätäviä yksilövirheitä tai jääkö takatolpalle taas joku kaveri ilman vartiointia.
Jaron pelaajatilanne on suht hyvä.

Ainoastaan Remesaho on varmasti sivussa.  Joten eiköhän joukkue lähde samalla avauksella kuin Klubi04 vastaan:
Haglund - Chrisantus
Aalto
Sotelo - Kronholm - Toro - Reid
Byskata - Brunell - Gulbis
Olsen


dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #3 : 17.05.2021 klo 10:22:06

tilanteet on luotu pääasiassa wing backien nousuista ja keskityksistä, sekä näistä tulleista kulmapotkuista. Paljon kertoo se että 4/5 maalista on tehnyt puolustaja.

Tämähän kuulostaa juuri siltä, mihin TPS on kai harjoituskaudella pyrkinyt suht tuloksettomasti - tai ainakin olisi pitänyt pyrkiä kolmen topparin muodostelmalla ja pitkillä puolustajilla.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2021 klo 10:34:08 kirjoittanut dunu »
Romelun 24 tuumaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://youtu.be/l7ixU_PGAH8


Vastaus #4 : 17.05.2021 klo 10:23:44

Onko joku muistanut hakea mielenosoitusluvan jo etukäteen?
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #5 : 17.05.2021 klo 10:30:30

Jaa, Jaro vastassa. Turpaanhan tässä tunnetusti tulee.

Vai että hyökkääminen nihkeää ja viisi tehtyä maalia kahdessa ottelussa. Kai sitä sitten tulee sokeaksi omaa joukkuetta seuratessaan mikä on nihkeää ja mikä ei.
Kronofogden

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 17.05.2021 klo 11:33:29

Pahasti on näköjään Jaro-haamu jäänyt pyörimään Tepsiläisten päähän. Jaro on viimeeksi voittanut Tepsin 2016 ja edellinen Jaron voitto Kupittaalla on vuodelta 2012.
Lempilampi

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 17.05.2021 klo 12:09:23

Tätä on hoettu jo pitkään, mutta en vain osaa lopettaa. Miten vitussa Tepsillä on näin paljon kokoonpanohuolia kauden vasta kolmannessa pelissä? Vahvistuksia löytyy lähinnä sairastuvalta? Viime kaudella yksin valmentajan ja urheilujohtajan virkaa paiskinutta Pikkaraista haukuttiin paskasta joukkueenrakennuksesta ja virheistä kuulemma opittiin. Nyt siellä on kaksi jannua hoitamassa samoja virkoja vielä huonommin. Viime kaudella puuttui "vain" keskikentän keskusta. Nyt puuttuu laidat ja hyökkäys. Koska saa alkaa huutaa Pikkaraista takaisin?
Seatbelt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1922, Hedelmäkorit


Vastaus #8 : 17.05.2021 klo 12:14:06

Koska saa alkaa huutaa Pikkaraista takaisin?
Tänään klo 20.30, kun taululla komeilee 0-3.
Romelun 24 tuumaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://youtu.be/l7ixU_PGAH8


Vastaus #9 : 17.05.2021 klo 14:20:51

Tänään klo 20.30, kun taululla komeilee 0-3.

eikös perinteisesti 4 peliä ole annettu aikaa, tämä on vasta 3.
Kvartalnov

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 17.05.2021 klo 14:33:41

Tämä on ihan hauskaa, kun molempien joukkueiden faneilla on se fiilis, että tätä joukkuetta vastaan ei ikinä tule pisteitä. Tepsiläsillä se on tosiaan enemmänkin haamu, mutta Jaron osalta totisinta totta.

Eikö nämä Tepsin kevään kriisit Ykkösessä ole jo jonkinlainen perinne ja Jaroa vastaan sitten aukeaa maalihanat.
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #11 : 17.05.2021 klo 14:41:03

Tintti päätti sitten lähteä kahden kärjen taktiikalla otteluun, vaikka osaavien kärkipelaajien puute on ollut Tepsin suurin puute. Toisaalta pakko yrittää jotain. Ehkei uskaltanut laittaa junnuja avaukseen.

Mikä muuten Holmalla on, kun aloittaa taas penkiltä? Ennen kauden alkua oli puhetta, että Holma on joukkueen kunkku ja Sihvosen paikka on keskikentällä. Kauden alkaessa Holma on kuitenkin ollut penkilä ja Sihvonen topparina.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2021 klo 14:46:11 kirjoittanut dunu »
WhiteHart

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 17.05.2021 klo 14:46:45

Mikäs mies tämmöinen Terrnava on?
JunnunVPS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu, Barca, Liverpool


Vastaus #13 : 17.05.2021 klo 14:46:59

Kaiken nähdyn perusteella odotan kyllä helppoa Tepsin voittoa.
Jaakko

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 17.05.2021 klo 14:48:31

Mikäs mies tämmöinen Terrnava on?
Lapsityövoimaa junnuista. Löytyy Gant-Akatemian listoilta.
WhiteHart

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 17.05.2021 klo 14:50:11

Lapsityövoimaa junnuista. Löytyy Gant-Akatemian listoilta.

Aivan. Kiitos Ylos
vitonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Töpselit


Vastaus #16 : 17.05.2021 klo 14:53:50

Tintti päätti sitten lähteä kahden kärjen taktiikalla otteluun, vaikka osaavien kärkipelaajien puute on ollut Tepsin suurin puute. Toisaalta pakko yrittää jotain. Ehkei uskaltanut laittaa junnuja avaukseen.

Mikä muuten Holmalla on, kun aloittaa taas penkiltä? Ennen kauden alkua oli puhetta, että Holma on joukkueen kunkku ja Sihvosen paikka on keskikentällä. Kauden alkaessa Holma on kuitenkin ollut penkilä ja Sihvonen topparina.

Ymmärtääkseni jonkinnäköinen loukki siellä on ollut eikä ole vielä täydessä kunnossa. Viime pelissä jouduttiin Tintin mukaan ottamaan ajateltua aiemmin sisään, koska Jakosen loukkaantumisen takia piti vaihtaa sisään. Oma mielipide on, että mieluummin tässä vaiheessa liian varovaisesti peluutetaan kuin että otetaan mitään riskejä, kausi on kuitenkin pitkähkö.
kouhi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #17 : 17.05.2021 klo 14:57:47

Tepsillä on penkillä kakkosmaalivahti, pelikunnoton Espinosa, pikkuvaivoista kärsivä Holma ja neljä junnua. Ei nyt välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, että tavoitellaan nousua Veikkausliigaan.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #18 : 17.05.2021 klo 15:02:14

Mikäs mies tämmöinen Terrnava on?

05-syntynyt keskikentän keskellä viihtyvä lupaus.
mata91

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #19 : 17.05.2021 klo 15:28:25

Tintti päätti sitten lähteä kahden kärjen taktiikalla otteluun, vaikka osaavien kärkipelaajien puute on ollut Tepsin suurin puute. Toisaalta pakko yrittää jotain. Ehkei uskaltanut laittaa junnuja avaukseen.
Eikö Muzaci talven pelit pelannut siinä pykälää alempana? Miksei nytkin? Ei noi julkaistut muodostelmat ole kauden aikana vielä kertaakaan pitänyt paikkaansa, joten en ihan hirveästi anna niille painoa, vaikka siellä olisikin merkitty kärkeen...
Fifa

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 17.05.2021 klo 15:29:42

Ne junnut tässä nyt melkein eniten kiinnostavat. Jappe tuli viimeksi tosi hyvin sisälle eivätkä Pohjolainen ja Pöysä ole olleet sen huonompia kuin muutkaan. Olisipa siellä yksikin kunnon hyökkääjä!

Kyllä tuolla avauksella pitäisi pärjätä tässä pelissä. Toinen asia on sitten pärjätäänkö oikeasti
Kvartalnov

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 17.05.2021 klo 15:44:14

ÖT tietää kertoa, että Remesahon lisäksi Toro ja Reid puuttuvat kokonaan Jaron kokoonpanosta. Aika paljon Jaro antaa nyt tasoitusta. Ramsay sen sijaan on avauksessa ja sille peukku ylös.
Narttu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Newcastle & TPS


Vastaus #22 : 17.05.2021 klo 15:53:37

Kyllä tuo valitettavasti näyttää taas viiden linjalta. Moundi vasemmalla ja Latonen-Karlsson keskellä. Muzaci-Hilton kymppeinä ja Elmo piikissä.
Statisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #23 : 17.05.2021 klo 16:52:50

Toivottavasti näillä käytettävissä olevilla pelaajilla pelataan juuri noin kuin grafiikka ilmoittaa. Moundi-Karlssonin on oltava keskikentän pohjalla. Ainoastaan Kinnusessa on wing backin vikaa, joten mitään kolmen alakertaa en näe kovin hyödyllisenä. Vasemmalta Kinnunen voi ravata ylös ja Latonen leikkaa sisään.

Avauskokoonpanosta seitsemän pelaajaa on ensisijaisesti puolustavia ja niistä neljästä muusta yksi pelaa täysin vailla itseluottamusta. "Jännä" nähdä, miten tässäkään pelissä aiotaan maali tehdä.
Järkkäri

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 17.05.2021 klo 16:58:12

TPS pelannee tänään kahdella kärjellä. Pitäisiköhän Hiltonia kokeilla keskikentällä,
jolloin olisi enemmän kiinni pallossa ja pelissä?

 
Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa