FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.06.2021 klo 05:10:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 11
 
Kirjoittaja Aihe: Autolla Venäjälle (vinkkejä, kimppakyytejä yms.)  (Luettu 26871 kertaa)
1 Jäsen ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
birdiehunter

Poissa Poissa


: 25.05.2021 klo 09:41:15

Avataas oma ketju, jonka alla saa mielellään jakaa vinkkejä mitä tulee huomioida ja järjestää etukäteen. Varmasti meitä on monia, jotka ovat ensimmäistä kertaa lähdössä tällaiselle seikkailulle. Junahan se oli se ensisijainen vaihtoehto ainakin itselläni, mutta ei tässä nyt siihen vastoinkäymiseen kaaduta.

Tässä alla voisi varmasti myös kysellä ja tarjota kimppakyytejä.Edit 10.6.: Tässä ohjeet Nuijamaan rajaylityspaikalle:

Nuijamaan osalta voisin omilla autoilla tuleville jotain kirjoitella.

-----

1) Ensin Suomen tulliin jossa kysytään passi, paperinen rekisteriote ja FAN ID. PCR-todistuksen tarkistamisesta en tiedä, tuskin suomalaisia rajamiehiä se tässä kohtaa kiinnostaa. Eli ei kummempia, helppo nakki. Kun kaikki ok, portit aukeaa kovaa vauhtia muutama kilometri Venäjän tulliin.

2) Venäjän tulliin saapuessa tien oikeassa laidassa voi olla rekkajono. Röyhkeästi vilkku vasemmalle, näiden taakse ei tarvitse jäädä. Itse Venäjän tullissa EU-kaistalle (seuraa opasteita). Nuijamaalla ainakin maaliskuussa 2020 milloin viimeeksi itse rajalla kävin niin tämä oli kaikista oikean puolimmainen kaista. Liikennevaloista kun pääsee "viralliselle tullipihalle" niin ensin passintarkistukseen, passintarkastaja istuu kopissa tullipihalla ja itse joudut seisomaan kopin ulkopuolella. Tässä tarkistetaan kuljettajalta passi, paperinen rekisteriote ja FAN ID. Mahdollista valtakirjan tarvetta tässä kohtaa en osaa sanoa. Passintarkastaja iskee passiin leiman ja antaa myös leimatun maahantulotodistuksen mihin pyytää laittamaan allekirjoituksen. Tässä kohtaa on tärkeää, että ensin passintarkistukseen menee auton kuljettaja ja hänen perässään mahdolliset matkustajat. Todennäköisesti tässä kohtaa tarkistetaan PCR-todistus. Kaikki ok, kuljettaja siirtyy auton tullauskoppiin sisälle ja matkustajat voivat mennä autoon odottamaan.

3) Auton tullauskopissa voi kestää. Riippuen tullaajan työmotivaatosta tai käytössä olevien Windows XP:n toimintanopeudesta. Helpoimmalla selviät kun isket tullaajalle pöytään passin, auton tullauslomakkeet (2 kpl) rekisteriotteen, mahdollisen auton valtakirjan ja äsken saadun maahantulotodistuksen, niin hän löytää siitä mitä tarvitsee. Tullaajan leimasin hakkaa hirvittävällä voimalla muutaman kerran ja saat takaisin leimatut auton tullauslomakkeet (2 kpl). Tämän jälkeen tullipihalle auton luo ja avaa takakontti valmiiksi. Tarkastaja tulee tarkistamaan auton takakontin ja mahdollisesti pyytää avaamaan konepellin ja takaovet. Tässä kohtaa auton tarkastaja ottaa sinulta toisen tullauslomakkeen pois. Kaikki ok ja tullipihan portit aukeaa.

Jäljelle jäänyt tullauslomake annetaan pois Suomeen päin tultaessa, kuten myös "pikkulappu" eli maahantulotodistus. Eli nämä pitää säilyttää koko matkan ajan.

4) Muutama sata metriä eteenpäin ja taas on suljettu portti edessä. Älä nouse autosta, kopista säntää into pinkeänä tullivirkailija ja pyytää näyttämään passista äskettäin saadun leiman. Näytä leima ja portti nousee.

5) Se oli siinä, ja taas kovaa vauhtia kohti vuokra-aluetta ja Pietaria. Vuokra-alueen tie on vittumainen ja mutkainen mutta heti sen loppuessa alkaa hyvä baana Tuoppi

Bubblin' Under: Venäjän rajavartijoilla on vuoronvaihto aamuisin muistaakseni 7:45-8:15 ja iltaisin 19:45-20:15. Tällöin raja on kiinni ja mitään ei tapahdu.

-----

Virallisten sääntöjen mukaan nämä kaikki tarvitset rajalla:

Passi
FAN ID
Maahantulotodistus - saat rajalla valmiiksi täytettynä
Paperinen rekisteriote
Auton tullauspaperit (2kpl)
Auton valtakirja - jos et ole auton omistaja
Green Card - ei ole ikinä kysytty mutta kolarin sattuessa tärkeä
Palosammutin - ketään ei ole ikinä kiinnostanut
Ensiapulaukku - ketään ei ole ikinä kiinnostanut
Varoituskolmio - ketään ei ole ikinä kiinnostanut
Negatiivinen PCR-testi kirjallisena
Iloista mieltä

-----

Auton tullauslomakkeet ja ohjeet papereiden täyttöön: https://www.matkakarjala.fi/tietopankki/venajan-tulliselvitys-maahantulokortti/

Eli jos mitään tullattavaa ei ole, niin tulostat ja täytät vain sivut 1-2, kaksipuoleisina ja kuten todettua niin kaksin kappalein. Venäjän- tai englanninkielisinä. MUSTEKYNÄLLÄ, ei lyijykynällä eikä punaiseilla kynällä. Ainut kerta vajaaseen kymmeneen vuoteen, jolloin jouduin kaikki tullauspaperit täyttämään uusiksi oli kun olin epähuomiossa lyijykynällä paperini täyttänyt. Ei kelvannut iivanalle.

-----

Laitan alas omat paperini keväältä 2020, millä päästiin tullista läpi että heilahti.

Etupuoli: https://imgur.com/a/U4nLUS1
Takapuoli: https://imgur.com/T4YXDrx (huomioi tällä puolen x-merkit kahdessa kohtaa)Näin siis täytät vain jos mitään tullattavaa autoa lukuunottamatta ei ole!

-----

Jotain todennäköisesti unohtui mutta kanssamatkustajat rajalla varmasti auttavat. Sen lisäisin vielä, että en tiedä onko meininki rajamuodollisuuksien suhteen muuttunut tässä korona-aikana mutta näin toimittiin tosiaan vielä reilu vuosi sitten. Venäjän tullimiehet ovat myös pääosin suhteellisen leppoista porukkaa, täyskyrpiäkin joukkoon tietysti mahtuu. Suomea todennäköisesti puhuvat paremmin kuin englantia. Eli molempia hyvin huonosti.

Edit2: Ja Vaalimaa:

Vaalimaan osalta prosessi meni viimeksi käydessä aika lailla samaan tyyliin kuin Nuijamaalla, pienin eroin:
1) Suomen puoli. Liikennevaloista päästyäsi auto kiinni, paperit mukaan ja sisälle passeja yms. tarkastamaan.
2) Aja Venäjälle. Parin kilometrin matka. Liikennevalojen jälkeen aja lipan alle, siellä on muistaakseni 3 kaistaa. Ota niistä lyhin. Koppien vasemmalla puolella sijaitsevat kaistat ovat tarkoitettu autoille, joita ei tarvitse tullata. Mene siis koppien oikealle puolelle.
3) Ekassa lippakioskissa tarkastetaan passit, fan id ja todennäköisesti pcr-testi. Kuski ensin, saat maajantulokortin. Allekirjoita se ja säilytä se koko matka. Toistan: älä hukkaa sitä.
4) Kuski menee seuraavan lippakioskiin tullaamaan auton Venäjälle. Ota KAIKKI auton paperit mukaan. Erityisesti kaksipuoleiselle paperille tulostettu tulliselvityslomakkeet, jotka olet jo kotona huolellisesti kaksin kappalein täyttänyt. Kyrpiintynyt virkailija käyttää tietokonetta liian pitkän ajan ja lopulta antaa sulle ne leimattuna takaisin.
5) Leimatut tulliselvityslomakkeet saatuasi ajat niin lähelle porttia kuin mahdollista, sitten sammutat auton ja avaat takaluukun. Jossain vaiheessa tulee yrmy koppalakki jostain ja tarkistaa mitä sinulla on mukanasi / autossa. Anna hänelle leimatut tulliselvityslomakkeet. Kun häiskä on tonkinut autosi (joskus sitä kiinnostaa enemmän joskus vähemmän), saat toisen tulliselvityslomakkeet takaisin ja portti aukeaa. Säilytä lomake ja aja eteenpäin!
6) Parin sadan metrin päässä on passintarkastus, älä poistu autosta vaan anna kaikkien matkustajien passit autosi ikkunasta koppalakille. Jatka matkaasi passit saatuasi.
6.5) Melkein heti tuon jälkeen on Wiipurin Weikot, jossa on ok kurssit rahanvaihtoon ja elintarvikekauppa, josta saa vaihtelevasti nuuskaa (snjus tai svedskii tabak, löytyy joko Ruotsin lipulla koristellusta jääkaapista tai kysymällä). Päihteet mukaan ja eteenpäin!
7) Muutaman kilometrin päässä on viimeinen tarkastus raja-alueen loputtua. Siellä näytetään passit koppalakille. Lähde pois ne saatuasi.
8.) Aja Pietariin, mutta älä ylinopeutta -- vaikka kuinka paikalliset menee 50km/h yli rajoitusten. Et halua jäädä liikennepoliisin kanssa selvittelemään. Bensaa ja lounasta saat vaikka Säkkijärven Nesteeltä, siinä on pieni ravintola tien toisella puolella.
9) Pietarin tietulleissa aja aina käteistä symboloiville porteille, ovat muistaakseni oikeanpuoleisimmat kaistat.

Joku voi korjata jos muistin väärin / jotain on muuttunut parissa vuodessa :)
« Viimeksi muokattu: 10.06.2021 klo 17:17:37 kirjoittanut Bootlegger »
jalmutin

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 25.05.2021 klo 09:58:25

Itselleni ei ajankohtainen, mutta lainaan pätevämpää foorumistia

Osa on varmaan menossa ensimmäistä kertaa autolla Venäjälle, niin kannattaa alkaa hoitaa paperit kuntoon:
 rekisteriote, vihreä kortti, valtakirja jos auto on toisen omistuksessa
Ja täyttäkää tulliselvityslomake kahtena kpl etukäteen
Tulosta kaavake kaksipuolisena (sivut 1-2)
Sivut 3-4 ovat rahan ilmoittamista varten, älä tulosta niitä, jos sinulla ei ole tullattavaa rahaa, arvopapereita tms.
https://www.matkakarjala.fi/tietopankki/venajan-tulliselvitys-maahantulokortti/
IN10SITY

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 25.05.2021 klo 09:59:17

Hyvä ketju.

Lähtökohtaisesti saattaisi kiinnostaa 16.6.2021 Venäjä -peliä silmällä pitäen:

Jos mietitään skenaariota, että rajalla kulkeminen normalisoituu kisojen aikana. Kimppakyyti/minibussi -mahdollisuus. Lähtö PK-seudulta matsipäivää edeltävänä ajankohtana 15.6.2021 aikana niin, että ei tarvitse jännittää, missaako matsin itse ottelupäivänä. Majoituttaisiin tahoillamme (booking.com). Ideaalitilanne, että paluu olisi nukutun yön jälkeen päivällä 17.6.2021 saman seurueen kesken. SMJK-bussi Helsingistä (lähtö 15.6., paluu 16.6. ottelun jälkeen) on myös vaihtoehto, mutta koitetaan täältä ensin. Bensat ym. kulut tasan, samanhenkistä porukkaa, brenkkua ja fiilistelyä. Seurueen koko 3 hlöä ja ikähaitari 24-28v.
birdiehunter

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 25.05.2021 klo 10:10:04

Oma auto on starttaamassa liikkeelle ja näillä näkymin täynnä, kun forumistin kanssa sovittiin kimppakyydistä. Ymmärsin Venäjän viranomaisten päättäneen, että Venäjän rajan pääsee ylittämään FanID:lla eli kisavieraat pääsevät maahan. Suomen puolelta saadaan poistua perustuslain turvin (paitsi kriminaalit, joilla matkustuskielto ;-)).

Ilmeisesti rekisteriotteen tekninen osa pitää olla paperilla mukana (itselläni se on vain sähköisenä eli paperia ei ole olemassakaan kun on sen verran uusi auto). Eli täytynee käydä katsastuskonttorissa. EDIT: sen teknisen osan saa näköjään tilattua Trafin sähköisessä asiointipalvelussa, toimitusaika n. 7 vrk eli tämäkin tilattava ajoissa. Ei maksa mitään sieltä tilattaessa.

Jos auto on liisattu tai rahoitusyhtiön kautta, tarvitaan maastavientilupa kirjallisena. Sama, jos lähtee vuokraamon autolla tai vaikka kaverin autolla. Tuo maastavientilupa kannattaa tilata ajoissa.

Omasta vakuutusyhtiöstä (Pohjola) selvitin, että green cardin saa tulostettua verkkopalvelusta. Ohjeistivat, että se tulostetaan mustalla värillä valkoiselle A4 paperille pystysuunnassa yksipuolisena, yhteensä 5 sivua. Ainakaan muuta ei oman vakuutukseni suhteen tarvitse tehdä. Venäjällä on sitten vahingoissa korotettu omavastuu.
« Viimeksi muokattu: 25.05.2021 klo 10:40:01 kirjoittanut birdiehunter »
taevii

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ferencvárosi TC


Vastaus #4 : 25.05.2021 klo 10:43:07

Mikä se jippo oli auton tuonnissa 1. kertaa Venäjälle? Käyty omalla autolla siellä monta kertaa, ja muistelisin, että joku ekstraveivaus siinä oli.
tsunamizami

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Union Plaani, Zenit


Vastaus #5 : 25.05.2021 klo 11:16:45

Auton tullaus kaavakkeet kelpaa englannin tai venäjän kielisenä versiona ja maahantulokortteja ei enää itse tarvitse täyttää, kuten ehkä joillekkin tämä tuli tutuksi MM-2018 aikana.
« Viimeksi muokattu: 25.05.2021 klo 11:20:58 kirjoittanut tsunamizami »
hiirimato

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 25.05.2021 klo 11:25:48

Onko Vaalimaan tullin aukioloajoista mitään uutisia? Täällä foorumilla joku mainitsi että rajavartioston sivuilla tosiaan lukee että koronan takia ei ole 24h vaan 07.00-21.30 auki henkilöliikenteelle. Tuleekohan tähän vielä muutos / jousto faneille? Pitäisi kai kysyä rajikselta suoraan.

2018 mm-kisoihin ajoimme autolla Pietariin parikin reissua. Lähdettiin aina matsia edeltävänä yönä liikkeelle, aamuyöstä tullissa ja aamusella Pietarissa fan-id toimistossa muoviläpysköjä hakemassa. Ehdittiin matseihin mutta ei kyllä yhtä tuopillista olutta enempää aikaa silloinkaan ennen pelejä jäänyt.
lädvehiö

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 25.05.2021 klo 11:46:28

Helsingistä myös lähdetään kiesillä Pietariin, ensimmäistä kertaa itärajan yli joten olisi iso apu jos joku kokeneempi voisi tehdä pienen muistilistan dokumenteista, jotka ovat välttämättömiä rajaa ylittäessä suuntaan ja toiseen.
birdiehunter

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 25.05.2021 klo 11:53:08

Tämmöinen löytyi

https://www.visitpietari.fi/autolla-venajalle/

passi ja viisumi
maahantulokortti ja tulliselvityslomake (saa raja-asemalta)
auton rekisteriote
valtakirja, mikäli auto ei ole omissa nimissä
vihreä kortti
palosammutin, ensiapulaukku ja varoituskolmio (pakolliset varusteet)
läski

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #9 : 25.05.2021 klo 11:53:47

Onko Vaalimaan tullin aukioloajoista mitään uutisia? Täällä foorumilla joku mainitsi että rajavartioston sivuilla tosiaan lukee että koronan takia ei ole 24h vaan 07.00-21.30 auki henkilöliikenteelle. Tuleekohan tähän vielä muutos / jousto faneille? Pitäisi kai kysyä rajikselta suoraan.

2018 mm-kisoihin ajoimme autolla Pietariin parikin reissua. Lähdettiin aina matsia edeltävänä yönä liikkeelle, aamuyöstä tullissa ja aamusella Pietarissa fan-id toimistossa muoviläpysköjä hakemassa. Ehdittiin matseihin mutta ei kyllä yhtä tuopillista olutta enempää aikaa silloinkaan ennen pelejä jäänyt.

Rajanylitysliikenteeseen liittyvät kyselyt numeroon 0295 420 100 klo 8-16 tai sähköpostiin rajavartiolaitos@raja.fi
lädvehiö

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 25.05.2021 klo 12:47:05

Tämmöinen löytyi

https://www.visitpietari.fi/autolla-venajalle/

passi ja viisumi
maahantulokortti ja tulliselvityslomake (saa raja-asemalta)
auton rekisteriote
valtakirja, mikäli auto ei ole omissa nimissä
vihreä kortti
palosammutin, ensiapulaukku ja varoituskolmio (pakolliset varusteet)

Kiitos paljon, iso apu :)
pablo-honey

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 25.05.2021 klo 12:50:36

Lähitapiolasta tilasin aamulla green cardin, ei maksanut mitään ja äsken tuli mailia et ovat laittaneet postissa tulemaan. Kannattaa sit tsekata myös liikennevakuutuksen ehdot, että on vakuutus voimassa myös velivenäläisen puolella.
birdiehunter

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 25.05.2021 klo 13:20:49

Voin jo kuvitella sen jonon Vaalimaalla, kun me tumpelot (joihin itseni luen hyvin vahvasti) ensi kertaa Venäjälle autoilevat ollaan asialla. Sori siitä.
John Fire

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Brahen kenttä


Vastaus #13 : 25.05.2021 klo 13:48:45

Voin jo kuvitella sen jonon Vaalimaalla, kun me tumpelot (joihin itseni luen hyvin vahvasti) ensi kertaa Venäjälle autoilevat ollaan asialla. Sori siitä.

Tämä tosiaan mietityttää. Varmaan pakko lähteä mestoille jo edellisenä päivänä. Sitä vitutuksen määrää ei kestä jos tuommoisen takia matsi jää näkemättä.
Chuck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuriositeetit


Vastaus #14 : 25.05.2021 klo 13:58:23

Tämä tosiaan mietityttää. Varmaan pakko lähteä mestoille jo edellisenä päivänä. Sitä vitutuksen määrää ei kestä jos tuommoisen takia matsi jää näkemättä.

Venäjä-peliin kannattaa kyllä vahvasti harkita edellispäivänä lähtemistä. Belgia-peli on sen sijaan niin myöhään, että pitäisi riittää hyvin kunhan on aamupäivästä rajalla.
Zlatan35

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 25.05.2021 klo 14:08:38

Turun suunnalta kaksi futisäitiä lähdössä Venäjä.peliin jos joku tarvitsee kyytiläisiä. Yksi vaihtoehto on yöpyä Viipurissa ja mennä siitä taksilla stadikalle (taksiyhteys olemassa). Viipurissa halvat hotellit ja auton voi jättää hotellille. Kimppataksi Viipurista Pietariin kuulemma n.100eur yhteensä. Ja pelin jälkeen takaisin Viipuriin.
kaksi vasenta jalkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alasarjat


Vastaus #16 : 25.05.2021 klo 14:32:22

Turun suunnalta kaksi futisäitiä lähdössä Venäjä.peliin jos joku tarvitsee kyytiläisiä. Yksi vaihtoehto on yöpyä Viipurissa ja mennä siitä taksilla stadikalle (taksiyhteys olemassa). Viipurissa halvat hotellit ja auton voi jättää hotellille. Kimppataksi Viipurista Pietariin kuulemma n.100eur yhteensä. Ja pelin jälkeen takaisin Viipuriin.
Miksei mene paikallisjunalla?
Beckhaminoikeajalka

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 25.05.2021 klo 14:59:14

Myös lähdössä autolla Venäjä-peliin, ja sopivin vaihtoehto tuntuisi olevan jättää auton Viipuriin ja mennä junalla Pietariin. Joitakin kysymyksiä on jo herännyt, laitan tänne jos joku olisi jo ehtinyt selvittää:
- onko hyviä vinkkejä vartioiduista parkkipaikoista, ja pitääkö varata etukäteen?
- onko palosammutin oikeasti pakollinen? Ja kelpaako mikä vaan? Bilteeman 12e?
- lähtö ti ja paluu to, eli PCR tilattu ma klo 11.30. 72h tulee siis täyteen to klo 11.30, onko tietoa kuinka tarkkana ollaan Suomen puolella, jos seisoo jonossa pari tuntia ja aikaa onkin kulunut 74h....
- jostain luin, että tulliselvitys pitää tehdä venäjänkielellä, onko tästä tietoa?

Terveystalon mukaan sähköinen koronatodistus riittää, mutta jos joku tietää että pitää olla paperilla, niin saa mielellään kertoa. Ettei rajalla olisi pakko käydä ostamassa printterin ensin. :-)

Labour Blow

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BABKA JA VOVA IKUISESTI!


Vastaus #18 : 25.05.2021 klo 15:39:40

Myös lähdössä autolla Venäjä-peliin, ja sopivin vaihtoehto tuntuisi olevan jättää auton Viipuriin ja mennä junalla Pietariin. Joitakin kysymyksiä on jo herännyt, laitan tänne jos joku olisi jo ehtinyt selvittää:
- onko hyviä vinkkejä vartioiduista parkkipaikoista, ja pitääkö varata etukäteen?
- onko palosammutin oikeasti pakollinen? Ja kelpaako mikä vaan? Bilteeman 12e?
- lähtö ti ja paluu to, eli PCR tilattu ma klo 11.30. 72h tulee siis täyteen to klo 11.30, onko tietoa kuinka tarkkana ollaan Suomen puolella, jos seisoo jonossa pari tuntia ja aikaa onkin kulunut 74h....
- jostain luin, että tulliselvitys pitää tehdä venäjänkielellä, onko tästä tietoa?

Terveystalon mukaan sähköinen koronatodistus riittää, mutta jos joku tietää että pitää olla paperilla, niin saa mielellään kertoa. Ettei rajalla olisi pakko käydä ostamassa printterin ensin. :-)Eikös Suomeen kuitenkin suomalainen pääse ilman testiä kun tekee vain finentryyn testivarauksen.
Claudi0

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 25.05.2021 klo 15:48:31

Terveystalon mukaan sähköinen koronatodistus riittää, mutta jos joku tietää että pitää olla paperilla, niin saa mielellään kertoa. Ettei rajalla olisi pakko käydä ostamassa printterin ensin. :-)
Venäläiset tykkää paperista, joten itse aion ainakin käydä tulostamassa koronatodistukset jossain - kuten jokaikisen muunkin lippulappusen. Todennäköisesti ne tulokset tulee vasta kun olen itse jo reissun päällä, joten täytyy käydä tulostamassa niitä sitten jossain kirjastossa tjsp...
Mankinen

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 25.05.2021 klo 15:57:25

Myös lähdössä autolla Venäjä-peliin, ja sopivin vaihtoehto tuntuisi olevan jättää auton Viipuriin ja mennä junalla Pietariin. Joitakin kysymyksiä on jo herännyt, laitan tänne jos joku olisi jo ehtinyt selvittää:
- onko hyviä vinkkejä vartioiduista parkkipaikoista, ja pitääkö varata etukäteen?
- onko palosammutin oikeasti pakollinen? Ja kelpaako mikä vaan? Bilteeman 12e?
- lähtö ti ja paluu to, eli PCR tilattu ma klo 11.30. 72h tulee siis täyteen to klo 11.30, onko tietoa kuinka tarkkana ollaan Suomen puolella, jos seisoo jonossa pari tuntia ja aikaa onkin kulunut 74h....
- jostain luin, että tulliselvitys pitää tehdä venäjänkielellä, onko tästä tietoa?

Terveystalon mukaan sähköinen koronatodistus riittää, mutta jos joku tietää että pitää olla paperilla, niin saa mielellään kertoa. Ettei rajalla olisi pakko käydä ostamassa printterin ensin. :-)Tuolta otin itse 3 huonetta samoille päiville. Sisäpihalla vartioitu parkki. Näin ainakin luki:)

Victoria Hotel Vyborg
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #21 : 25.05.2021 klo 16:45:43

Jos haluaa mennä ns.koronaturvallisesti niin taksi paras vaihtoehto. Venäläisessä junassa iso koronariski. Toki jokainen ottaa omat riskinsä😃

Itse epäilisin, että Venäjän liikenteessä on autolla suurempi riski kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen kuin junan koronariski. Toki koronan saamisesta aiheutuisi muuten aika paljon kaikkea vittumaista reissussa.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #22 : 25.05.2021 klo 16:48:38

Eikös Suomeen kuitenkin suomalainen pääse ilman testiä kun tekee vain finentryyn testivarauksen.

Siis tarviiko tuohon tehdä muka joku varaus? Eikö suomalainen nyt voi vaan saapua rajalle ja palata kotimaahansa?
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #23 : 25.05.2021 klo 17:04:14

Kyllä se koronan saaminen Venäjällä julkisista on todella iso riski ja paljon isompi kuin auto-onnettomuus matkalla Viipurista Pietariin. Ja jos koronan saa niin sehän vasta vituttaakin jos jää matsi näkemättä tai joutuu venäläiseen sairaalaan parantumaan koronasta.

Tuo 100 euron taksi kuulostaa ihan ok hinnalta, vaikkakin appin kautta tilaamalla taksin saa varmasti halvemmallakin. Tuo on tosin niin tärkeä juttu, että olisin itse valmis maksamaan 100 euroa siitä, että taksi varmasti vie perille. Etenkin jos venäjän taitoa ei ole niin voi olla hankala lähteä selvittelemään asiaa, jos applikaatiolla tilattu taksi ei paikalle saapuisikaan.
_rok

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United - Jämsänkosken Ilves


Vastaus #24 : 25.05.2021 klo 19:24:59

Onko nyt niin että ryssätaksit ei pääse rajan yli?

 
Sivuja: [1] 2 ... 11
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa