FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.02.2023 klo 15:31:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 24
 
Kirjoittaja Aihe: English animals  (Luettu 97530 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #25 : 09.06.2021 klo 21:41:29

Ei kai kisoissa muutenkaan aio polvistua muut kuin Englanti ja mahdollisesti Wales? Aivan kuten koko Euroopan jalkapallossa viimeiseen 9 kuukauteen.
Toki erittäin Unkarin tyyliin sopivaa, että asiasta erikseen ilmoittavat.
« Viimeksi muokattu: 09.06.2021 klo 21:43:56 kirjoittanut Thouni »
Shrike

Paikalla Paikalla


Vastaus #26 : 10.06.2021 klo 13:35:50

Kyllä tuo Ukrainan pelipaita on Venäjällä kunnon reaktiot aiheuttanut. Useampi "silmäätekevä" on julkisuudessa kommentoinut asiaa ja omasta puolestaan katsonut tarpeelliseksi ilmaista miten Krim on osa Venäjää, osa sitten kutsuu jo mm. russofobiseksi hyökkäykseksi.

UEFA määrännyt poistamaan "kunnia sankareille"-tekstin paidasta: UEFA tells Ukraine to remove ‘political’ slogan from shirt ahead of Euro matches.
faarao_

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 10.06.2021 klo 15:20:24

https://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-9668523/Euro-2020-Croatia-NOT-knee-Wembley-ahead-opening-game-against-England-Sunday.html

Daily Mailia nyt ei tietenkään ehkä parhaana mahdollisena lähteenä voi pitää, mutta jutun alareunasta löytyy valistunut arvaus mitkä maat polvistuvat ja mitkä eivät.
Ben

Paikalla Paikalla


Vastaus #28 : 12.06.2021 klo 00:02:57

Ei varmaan Unkarin joukkueeseen nimetty antillilaistaustainen ranskalaiskeskikenttä Loïc Négo ole kauhean tyytyväinen tähän ratkaisuun. Ja miksi olisikaan, onhan tuo ihan naurettavaa paskaa.

Tuskin tuo Nego asiasta paljon välittää, onhan tämä tempaus menettänyt hohtonsa jo kauan sitten (eka demo hyvä, loput paskaa jne.) ja pikku hiljaa rupeaa katoamaan kentiltä kokonaan. Nykyisessä ilmapiirissä onneksi fiksut tummaihoiset ovat nimenomaan kyseenalaistaneet eleen järkevyyden ja siitä ollaan pääsemässä eroon, sillä toisen värisellä iholla asian kyseenalaistava länsimaalainen helposti joutuisi ristiinnaulituksi. (niin kuin aluksi joutuikin, Räikkös-Kimi esimerkiksi yritettiin ristiinnaulita Twitterissä)

Kuten huomattiin, Italian ja Turkin välisessä ottelussa joukkueet eivät erikseen polvistuneet kunnioittamaan tummaihoisia eivätkä myöskään ottelun tuomarit.
Myös esimerkiksi hyvinkin ihonväreiltään värikäs Hollanti aikoo tehdä tätä "ihan naurettavaa paskaa", eli olla polvistumatta.

Edes Skotlanti ei aikonut polvistua missään pelissä, mutta ovat nyt päättäneet, että Englantia vastaan polvistuvat, kun ele on Englannille niin tärkeä. Muissa peleissä siis eivät.

Kaikki nämä maat ovat varmasti kaikenlaista syrjintää vastaan, vaikka ovatkin niin naurettavia paskiaisia, että eivät polvistu ennen jokaista jalkapallo-ottelua.

Mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan Englanti jatkaa tätä polvistumisperinnettä lopulta. Varmaan niin pitkään, että on varmasti viimeinen kelkassa pysyvä.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2021 klo 00:14:23 kirjoittanut Ben »
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 12.06.2021 klo 01:12:07

"Kunnia sankareille" on tosiaan nykyäänkin Ukrainan sotavoimissa käytetty huudahdus ja sinänsä tietysti poliittinen. Sankarit lienevät kunniassa kaikissa asevoimissa ympäri maailman.

Suomen kannattajien ei liene järkevää huutaa katsomossa perinteistä "Hakkaa päälle" -kannustushuutoa, koska sehän juontaa juurensa hakkapeliittojen sotahuudosta. Ulkopoliittisen skandaalin ainekset ilmassa, jos joku tuon yhteyden hoksaa ja keksii siitä närkästyä ja pahimmassa tapauksissa Suomi voi myös saada Uefalta kilpailullisia sanktioita.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2021 klo 02:12:22 kirjoittanut Savon keisari »
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 12.06.2021 klo 09:59:01

Oisko tässä vielä pieni ero virallisen sloganien ja kannatushuudon välillä?

En toki ole täysin perillä hakkaa päälleen alkuhistoriasta. Pidin sen ainakin alussa hauskana. Kuvat minun päässä yhdistyvätkin sen enemmän koulupihatappeluun kuin johonkin sotaan, vaikka joku taisi mainita taistelut Venäjää ja/tai Ruotsia vastaan.*

Toinen ero on nykytilanne. Silloin, kun on konflikti konkreettinen, ei naurata. Ei kai nyt ruotsalaiset* ottaa meidän huutoa hirveän vakavasti?

Ongelma alkaa tietysti taas sieltä, että niissä tapauksissa ei ole tarkka raja. Vaikka Saksa ei ole nykyisin konfliktissa kenenkään kanssa, on mulla nollatoleranssi, jos siellä käytetään sotien huutoja tai symboolia. Saksa on toki 70 vuotta sitten sen verran "ylilyönyt", että tässäkin on minusta ero.


*Näissä mulla ilmeisesti muisti katkenut. Taidan olla tässä kontekstissä epäluotettava kertoja, joten tsekatkaa historialliset taustat itse!
« Viimeksi muokattu: 14.06.2021 klo 07:48:44 kirjoittanut haikaran uhri »
migi111

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 12.06.2021 klo 10:05:19

Täällä foorumistit veikkaa, että Englanti jatkaa polvistumisia ainoana joukkueena, mutta veikkaisin vahvasti, että Suomi myös polvistuu tänään.
LahenNjr

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 12.06.2021 klo 10:06:27

https://hungarytoday.hu/hungary-national-team-wont-kneel-upcoming-football-euro-racism/

Unkarin pelaajat eivät aio polvistua ennen ottelua. Tästä varmaan nousee vielä jonkinlainen itku kisojen aikana.

Peukku tälle Ylos
Ei tässä polvistelussa ole mitään järkeä, sama kun laittaisin roskat roskiksen päälle, eli mitään konkreettista ei tapahdu.
Haksis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Beşiktaş,Huuhkajat, MilliTakim


Vastaus #33 : 12.06.2021 klo 10:09:00

Tuskin tuo Nego asiasta paljon välittää, onhan tämä tempaus menettänyt hohtonsa jo kauan sitten (eka demo hyvä, loput paskaa jne.) ja pikku hiljaa rupeaa katoamaan kentiltä kokonaan. Nykyisessä ilmapiirissä onneksi fiksut tummaihoiset ovat nimenomaan kyseenalaistaneet eleen järkevyyden ja siitä ollaan pääsemässä eroon, sillä toisen värisellä iholla asian kyseenalaistava länsimaalainen helposti joutuisi ristiinnaulituksi.

Myös esimerkiksi hyvinkin ihonväreiltään värikäs Hollanti aikoo tehdä tätä "ihan naurettavaa paskaa", eli olla polvistumatta.


Kun on taito olla rohkea eikä uhriutuva ja alistuva lemmikki. Propsit Hollannille.

Ukrainalaisethan tosiaan ovat ottaneet Facebookin ja Twitterin alustat spämmäämällä sankoin joukoin "slava Ukraini" ja muita vastiivia copywright-tekstejä jokaikiseen jalkapalloon liittyvään postaukseen.
EdgarD

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 12.06.2021 klo 10:22:47

Minusta nuo rajahassuttelut paidoissa ei oikein kuulu tämänkaltaisia urheilutapahtumien vaikka toki henk. kohta. symppaankin Ukrainaa tässä asiassa yleisemmin.

Mitä tulee tohon polvistumiseen, niin siinä on vähän toisenlaisesta kannanotoista kyse. Vaikka ele alkaa kohta olla jo vähän kulunut ja jossain vaiheessa voisi olla syytä jo kysellä milloin lopetellaan, on polvistumatta jättäytyminen tällä hetkellä vielä voimakkaampi anti-kannanotto koko rasisimikysmystä kohtaan.

Vähän kuin menisi ruudulliset golf-housut jalassa lähiomaisen hautajaisiin (saa laittaa "paskimmat allegoriat" topikkiin). Vähintäänkin noloa ellei peräti epäkunnioittavaa.
Ben

Paikalla Paikalla


Vastaus #35 : 12.06.2021 klo 10:42:27

Mitä tulee tohon polvistumiseen, niin siinä on vähän toisenlaisesta kannanotoista kyse. Vaikka ele alkaa kohta olla jo vähän kulunut ja jossain vaiheessa voisi olla syytä jo kysellä milloin lopetellaan, on polvistumatta jättäytyminen tällä hetkellä vielä voimakkaampi anti-kannanotto koko rasisimikysmystä kohtaan.

Ehkä jos on katsellut pelkkää Valioliigaa, niin polvistumatta jättämisen voi nyt yli vuosi myöhemmin tulkita kannanotoksi rasismin puolesta. Todennäköisesti alle puolet kisamaista polvistuu ennen ottelua. Italia, Turkki ja hollantilainen tuomaristo eivät avausottelussa polvistuneet. Tänään ainakin Wales ja Suomi polvistuvat, muista pelaavista joukkueista ja tuomaristoista en tiedä.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2021 klo 10:46:22 kirjoittanut Ben »
Gunner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nuolen pääkirjoitusta


Vastaus #36 : 12.06.2021 klo 10:59:02

Itte pelkään pahasti että isoin skandaali tulee kun jossain joukkueessa havaitaan korona ja koko lauma joutuu bänniin. Voi mennä kimurantiksi ja ikäväksi :(
Ben

Paikalla Paikalla


Vastaus #37 : 12.06.2021 klo 11:00:39

Eihän Euroopan sarjoissa koronan saavista joukkueista ole poistettu kuin ne koronatyypit ja muut jatkaneet normaalisti. Tämähän on Suomen erikoisuus, että koko joukkue karanteeniin, jos yhdellä on korona.

Ainakin Italian pelaajat on rokotettu, luultavasti monen muunkin maan.
AriFerra

Paikalla Paikalla


Vastaus #38 : 12.06.2021 klo 11:10:21

Tynnyrissä elänyt kysyy, onko tuo polvistuminen siis lähtenyt siitä jenkkien black lives matter jne?
Ja miksi erityisen tärkeää juuri saarelaisille?
Åke Wahlgren

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rive ulos!


Vastaus #39 : 12.06.2021 klo 11:13:59

Mitä tulee tohon polvistumiseen, niin siinä on vähän toisenlaisesta kannanotoista kyse. Vaikka ele alkaa kohta olla jo vähän kulunut ja jossain vaiheessa voisi olla syytä jo kysellä milloin lopetellaan, on polvistumatta jättäytyminen tällä hetkellä vielä voimakkaampi anti-kannanotto koko rasisimikysmystä kohtaan.
Terve vaan sinne tynnyriin. Euroopassa nimenomaan värilliset ovat kyseenalaistaneet kyseisen eleen merkityksen ja lähes kaikki seura- ja maajoukkueet jättävät sen tekemättä. Pallokorvat kritiikistä huolimatta sitä jatkavat, ja suomalaiset siinä vanavedessä.

Itselleni on ihan yksi ja sama mitä tekevät. Rasismi ei kuulu maailmaan ja jalkapalloyhteisöltä vaaditaan paljon laajempia toimia, kuin teatraalinen korkea polviasento ennen alkuvihellystä.
leeremick26

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riley Star, Hannah Hayes


Vastaus #40 : 12.06.2021 klo 11:16:36

Polvistumista voisi käsitellä sen omassa topicissa? Esillä toki tässäkin turnauksessa, mutta tuppaa menemään jankkaukseksi, ja tämä topsu olisi mukava pitää puhtaana sellaisesta?
Olsen

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 12.06.2021 klo 11:18:16

Minusta nuo rajahassuttelut paidoissa ei oikein kuulu tämänkaltaisia urheilutapahtumien vaikka toki henk. kohta. symppaankin Ukrainaa tässä asiassa yleisemmin.

Siinä ei ole mitään hassuttelua, että ryöstäjiä muistutetaan asiasta aina kuin mahdollista.
Åke Wahlgren

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rive ulos!


Vastaus #42 : 12.06.2021 klo 11:20:31

Polvistumista voisi käsitellä sen omassa topicissa? Esillä toki tässäkin turnauksessa, mutta tuppaa menemään jankkaukseksi, ja tämä topsu olisi mukava pitää puhtaana sellaisesta?
Mitäs mitäs tuossa otsikossa lukee? Annahan kun haen silmälasini...

Siinähän lukee "rasismi".
snater

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU-K & Tampere United


Vastaus #43 : 12.06.2021 klo 11:23:59

Tynnyrissä elänyt kysyy, onko tuo polvistuminen siis lähtenyt siitä jenkkien black lives matter jne?
Ja miksi erityisen tärkeää juuri saarelaisille?

Briteissä on niin mittava mustien yhteisö ja pitkä kolonialismin historia. Rasismi puhuttaa siellä yhtä usein, kuin jenkeissä t. Ex-Manc

PS. Briteissä lähti nopeasti BLM leviämään niinkuin jenkeissä, Lontoossa protestoitiin ja revittiin vanhoja bisnessmiesten patsaita alas, joiden synkkä historia orjakaupassa tunnettiin.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF2:n lehdistötiedote


Vastaus #44 : 12.06.2021 klo 11:25:09

Eipäs nyt sotketa politiikkaa kisoihin, tai pitää taas kiristää vähän ruuvia jossakin. Tsempataan kimpassa niin kehenkään ei satu.

t. Putin, Xi ja kumpp.
kiva kokkeli

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 12.06.2021 klo 11:42:08

Tynnyrissä elänyt kysyy, onko tuo polvistuminen siis lähtenyt siitä jenkkien black lives matter jne?
Ja miksi erityisen tärkeää juuri saarelaisille?

Erityisen tärkeää saarelaisille USA:aan littyvän kulttuuris-kielellisen yhteyden takia.
leeremick26

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riley Star, Hannah Hayes


Vastaus #46 : 12.06.2021 klo 11:43:19

Mitäs mitäs tuossa otsikossa lukee? Annahan kun haen silmälasini...

Siinähän lukee "rasismi".

Polvistumista on tosiaan käsitelty jo parissa muussakin topicissa foorumilla ja tuppaa menemään henkilökohtaisuuksiin menemiseksi, mutta toivotaan, että hommat pysyy paremmin jiirissä tässä topicissa. Ylos
Nahkakostaja

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 12.06.2021 klo 11:46:32

Ei kai polvistumatta jättäminen ole kenenkään mielestä kannanotto yhtään mihinkään suuntaan, mutta se että asiasta etukäteen erikseen mainitsee on.
Lubida

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 12.06.2021 klo 11:47:31

Tynnyrissä elänyt kysyy, onko tuo polvistuminen siis lähtenyt siitä jenkkien black lives matter jne?
Ja miksi erityisen tärkeää juuri saarelaisille?

On hyvinkin, copy & paste tyylillä tiputettu suoraan Amerikasta Britteihin (ja Suomeen). Amerikkalainen kulttuurinen vaikutus (tai suoranainen dominanssi) näkyy kaikista voimakkaimmin englantia puhuvissa maissa ja niistä kaikista vahvimmin Briteissä.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2021 klo 11:50:21 kirjoittanut Lubida »
joe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Evo Morales


Vastaus #49 : 12.06.2021 klo 12:53:28

Adidas voisi Saksan ensi vuoden MM-kisapaitoihin lisätä "Sieg Heil" -tekstin, eihän se tarkoita muuta kuin tervehdystä voitolle Ylos

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 24
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa