FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.12.2023 klo 00:07:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 9
 
Kirjoittaja Aihe: Seuraavien karsintojen uudet huuhkajat  (Luettu 38582 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
firs

Poissa Poissa


: 22.06.2021 klo 10:19:51

Ilman sen suurempaa avausviestin selontekoa avaan keskustelun, jossa voidaan spekuloida pelaajia, joita Rive ottaa mukaan maajoukkueympyröihin ja mahdollisesti jopa pelaavaan kokoonpanoon.

Vaikka maajoukkueen runko pysynee pitkälti kasassa, niin kello tikittää. Rive on kuitenkin tuonut maajoukkueeseen mukaan aika reilullakin ovenavauksella uusia pelaajia. Marcus Forss, Onni Valakari ja Robert Ivanov ovat viimeisimpiä mukaan nousseita. Lassi Lappalainen debytoi 2019 ja luottopelaajiksi ovat nousseet tai ainakin luottamusta ovat nauttineet viime vuosina niin Jasse Tuominen kuin Nikolai Alhokin. Lasketaan mukaan vielä sekä Ilmari Niskanen että Rasmus Karjalainen.

Jasin Assehnoun pääsi mukaan kisaleirille, Aapo Halme ja Santeri Hostikka ovat käsittääkseni vielä debytoimatta.

Jos joku moderaattori kokee, että tälläinen keskustelu on jo, niin sulkekaa tai yhdistäkää. Fiilis on kuin Paulus Arajuurella pelaajatunnelissa, joten olen hyvinkin saattanut missata jotain.
Kausari

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 22.06.2021 klo 10:25:24

Raitala 32v, Arajuuri 33v, Toivio 33v, Kauko lähtee Intiaan. Siihen on paha löytää uusia kasvoja. Aapo Halme on toki ensimmäinen nosto.
Edit: Sparv myös
« Viimeksi muokattu: 22.06.2021 klo 11:14:13 kirjoittanut Kausari »
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #2 : 22.06.2021 klo 10:29:45

Tärkeää on myös peliryhmitysvalinta. Mennäänkö jatkossakin niin, että heikompia vastaan 4-4-2 ja kovempia 3-5-2. Itselleni jäi kisoista se fiilis, että kolme topparia voi olla toimiva, mutta se vaatii kyllä sen, että wingbackeina on oikeasti hyökkäämiseen, haastamiseen kykenevät nopeat pelaajat, jotka ehtivät ja osaavat tukea hyökkäystä, muuten hyökkäyspelaaminen on kuollutta ja jäädään omaan päähän selviytymistaistelemaan.

Ja olen hyvin kiinnostunut näkemään mitä Soiri saisi aikaan pysyvämminkin tuossa wingbackin roolissa.
therek

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 22.06.2021 klo 10:41:26

Raitala 32v, Arajuuri 33v, Toivio 33v, Kauko lähtee Intiaan. Siihen on paha löytää uusia kasvoja. Aapo Halme on toki ensimmäinen nosto.

Juu eiköhän nuo lopeta. Lisäksi arvaan että Sparv:lle nämä on viimeiset matsit Suomen paidassa.

Lod saattaa kans, koska joutuu reissaan Jenkeistä matseihin.

Eli avausviestin oletus vähäisistä muutoksista ei liene totta.
Gunvald Larsson

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 22.06.2021 klo 10:51:56

Lod on antanut ymmärtää siirtyvänsä mielellään takaisin Eurooppaan, joten eiköhän Röbä jatka maajoukkueessa vielä useamman vuoden.

Oliver Antman ja Naatan Skyttä ovat kiinnostavat nimet, joiden nostoa maajoukkueeseen varmasti aletaan pian harkitsemaan.
faarao_

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 22.06.2021 klo 11:05:26

Aapo Halme, Kaan Kairinen ja mikseipä Saku Ylätupakin saanevat ns. pomminvarmasti vastuuta jo syksyn karsintapeleissä. Muuten sieltä onkin vielä vaikea nähdä kenenkään olevan erityisesti tulossa.
firs

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 22.06.2021 klo 11:06:12

Eli avausviestin oletus vähäisistä muutoksista ei liene totta.

Hyvin mahdollista.

Mietin lähinnä, että siirtyvätkö suoraan syrjään syksyksi vai antavatko Rivelle enemmän aikaa.

Väisäset, Ivanov ja Lam ovat tuolla parhaassa peli-iässä tai ennen sitä. Pikkuhuuhkajista on näillä otteilla vaikea nähdä seuraavaa selkeää nostoa enkä Halmetta tähän enää edes laske. Robin Tihi ei ole viime aikoina ollut ihan "sitä" ja Jaakko Oksasen ensi kausi varmaan määrittää aika paljon. Viljami Sinisalo on varmaan maalivahdeista lopulta lähimpänä, tämä tosin ihan omalla puusilmällä ja perstuntumalta.

Tilanne on kuitenkin se, ettei ketään päivänselvää nostoa ole juuri Halmeen lisäksi eikä kisakoneen ulkopuolellekaan jäänyt sinne huudelluista kuin Juhani Ojala (32v + muuta), Albin Granlund (31v) ja loukkaantunut Sauli Väisänen.
Jalitsumies

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #7 : 22.06.2021 klo 11:23:23

Oliver Antman ja Naatan Skyttä ovat kiinnostavat nimet, joiden nostoa maajoukkueeseen varmasti aletaan pian harkitsemaan.
Toivon todellakin, että tämä kaksikko pystyy ulosmittaamaan täyden potentiaalinsa. Silloin Suomella olisi kaikkien aikojen keskikentän trio.
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 22.06.2021 klo 11:26:24

MM-karsinnat ovat alkaneet hyvin, mutta kovin realistista ei ole kisoissa pelaaminen. On kuitenkin hyvä muistaa, että koronan vuoksi seuraavat EM-kisatkaan eivät ole kuin kolmen vuoden päästä, joten leijonanosa tästä ryhmästä voivat ikänsä puolesta olla ihan hyvin EM-tunnelmissa mukana tuolloin. Esimerkiksi Hradecky on ilman loukkaantumista kaiken järjen mukaan Suomen ykkösmaalivahti vielä vuosia, kärkipelaajat voivat kolmen vuoden päästä olla vaikka täsmälleen samat jne.
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 22.06.2021 klo 11:40:57

Tilauksessa:
-hyvä pallollinen toppari a'la Moisander
-korvaaja Sparville
-liitolle "task force" miten kehittää laitapuolustajia
Hurten

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 22.06.2021 klo 12:34:52

Hyvin mahdollista.

Mietin lähinnä, että siirtyvätkö suoraan syrjään syksyksi vai antavatko Rivelle enemmän aikaa.Sparv on sanonut olevansa MM-karsinnat mukana, koska se projekti on jo alkanut. Arajuurella ei ole lopettaminen käynyt mielessäkään jos joukkueeseen vaan valitaan. Toivio ei ole kommentoinut mielestäni mitään, mutta en keksi miksi hänkään lopettaisi kesken karsintojen.
pilkku seiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Just leave me alone - I know what i´m doing


Vastaus #11 : 22.06.2021 klo 12:37:55

Antman on täysi selvä tapaus, hänet pitäisi nostaa mukaan syksyn karsintaotteluihin.

Skytän täytyy ensin saada peliaikaa Ranskassa ennen kuin hän on realistinen vaihtoehto.

Halme ansaitsee paikkansa ilmakaksinkamppailuiden voittamiseksi. Toivottavasti hän vielä ottaa roimia kehitysaskelia pelinluvussaan ja pallollisessa pelissään.

Ylätupa kuuluu mukaan, jos jatkaa vakuuttavia otteita Ruotsissa - lisäksi AIK:ssa on pari hyvää mentoria(Lustig & Larsson) kurinalaisen puolustuspelin oppimiseen, joten pelit tuolla palvelevat maajoukkueen tarpeita.

Kairinen on noussut profiilipelaajaksi Norjassa, joten ei olisi yllätys, jos hänetkin pian nähtäisiin Huuhkajissa. Paikallinen Veikkausliiga on yllättävän fyysinen ja nopeatempoinen sarja, jossa mies varmasti jalostuu maajoukkuetta silmällä pitäen. Kaukon maajoukkuevisiitit taitavat päättyä Intian siirron myötä, joten voi olla, että Kairinen nousee suoraan hänen tilalleen.

Assehnoun jo debytoikin Ruotsi-ottelussa. Tuossa pelissä hän ei vakuuttanut, mutta potentiaalia tuntuu löytyvän.

Näiden uusien pelaajien myötä joukkueeseen tulee paljon pallollista osaamista - poislukien Halme - ja voi olla, että pelisysteemiä joudutaan muuttaa hyökkäävämmäksi ja enemmän pallonhallintaan perustuvaksi. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että jatkossa pitäisi pelata päätöntä malispalloa, vaan pikemminkin niin, että palattaisiin karsinnoissa hyväksi havaittuun 442-järjestelmään, joka sisältäisi vastahyökkäyksiä, hitaita hyökkäyksiä, tiivistä puolustuspelaamista(a la Ruotsi) sekä tuloshakuista keskikentän pimputtelua silloin kuin sille on tarvetta.
Gambinamiäs

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 22.06.2021 klo 12:39:44

Tuskin kukaan nyt vielä lopettaa ennen ensi kesää.

Forss, Lappalainen, Valakari, Hämäläinen ja Ivanov voivat nousta isompii rooleihin ja avaukseen, jos vaan seurajoukkuenäytöt riittävät.

Kaan Kairinen ja Aapo Halme varmaan nousevat rinkiin ja sitä kautta sekä hyvien seurajoukkuenäyttöjen myötä haastamaan jopa pelipaikasta. Mitään laajempaa nuorennusleikkausta ei tarvita, se lässytys käytiin jo Hodarin jälkeen. Noissa em on jo nuorta verta ja pelkästään maajjoukkuerinkiin nostamalla kukaan ei maajoukkuetason pelaajaksi nouse, sen pitää tapahtua seurajoukkueissa.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 22.06.2021 klo 12:50:45

Tuskin kukaan nyt vielä lopettaa ennen ensi kesää.

Forss, Lappalainen, Valakari, Hämäläinen ja Ivanov voivat nousta isompii rooleihin ja avaukseen, jos vaan seurajoukkuenäytöt riittävät.

- Ja Taylor. Ilmiselvästi.

Lainaus käyttäjältä: Gambinamiäs link=topic=250025.msg13866037#msg13866037 date=1624358384
... Mitään laajempaa nuorennusleikkausta ei tarvita, se lässytys käytiin jo Hodarin jälkeen...
[/quote
[/b]

- Lässytys saatettiin käydä, mutta varsinaiset toimet tapahtuivat vasta Baxterin jälkeen.

Jonkinlainen leikkaus tapahtuu luonnostaankin. Sen verran moni runkopelaaja on jo yli kolmekymppinen.
Triangelikostaja

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 22.06.2021 klo 12:51:30

Ylätupa saa varmasti kutsun jo hyvinkin pian peleihin. Tekniikka ja myös syöttötaito selkeää EoM:ää, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa vielä kehitettävää.

Kairiseen myö sama.

Halme luonnollisesti myös tyrkyllä toppariksi, viimeistään Arajuuren manttelinperijäksi koska nykyisistä pelaajista selkeästi eniten vahvuudet operoida ilmatilan herrana.

Antmanilla on vielä oikeasti aika vähän pelattuja minuutteja aikuisissa, joten varmasti majuympyröissä seurataan pääseekö nyt alkavalla kaudella pelaamaan tasaisesti hyviä minuutteja Tanskassa.

Borvoo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MiKi, HJK


Vastaus #15 : 22.06.2021 klo 12:54:34

Sparv on sanonut olevansa MM-karsinnat mukana, koska se projekti on jo alkanut. Arajuurella ei ole lopettaminen käynyt mielessäkään jos joukkueeseen vaan valitaan. Toivio ei ole kommentoinut mielestäni mitään, mutta en keksi miksi hänkään lopettaisi kesken karsintojen.

En nyt lähdettä muista eli mutulla menee, mutta muistaakseni Toivio olisi jossain haastattelussa maininnut Sparvin suuntaisesti, että näihin kisoihin olisi ollut hyvä lopettaa maajoukkueura, mutta kun MM-kisaprojekti nyt ehti lähteä, niin vedetään se loppuun. Vihjasi myös, että oli jutellut joidenkin muiden kanssa, joilla oli samanlaisia ajatuksia.
Kausari

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 22.06.2021 klo 13:25:47

Tenho Miro ansaitsee kokeilla siipiään
bredi

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 22.06.2021 klo 17:44:32

Kuka on paras korvaaja Sparville tuohon rooliin, esimerkiksi seuraavia EM-kisoja ajatellen? Kairinen? 
kiuaskivi

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 22.06.2021 klo 19:14:13

Jos Suomi haluaa menestyä seuraavissa EM-karsinnoissa ja -kisoissa, pitäisi nyt joukkueeseen uskaltaa tehdä nuorennusleikkaus.

He alkavat olemaan pian jo liian vanhoja:
Sparv, Arajuuri, Toivio, Raitala, Granlund, Ojala.

Taso ei valitettavasti riitä enää seuraavissa EM-kisoissa pudotuspelipaikasta taistelevaan joukkueeseen: O'Shaugnessy, Ivanov, Alho, Lod, Kauko, Schuller, Lam, Taylor, Soiri, Lappalainen, Niskanen, Tuominen, Karjalainen, Hämäläinen.Tavoitteena Euroopanmestaruus 2024

Joukkueen kokeneet tähtipelaajat:
Hradecky, Kamara, Forss.

Pitkän maajoukkueuran myötä kokemusta joukkueeseen tuova luottopelaajat:
Pukki, Joronen, Uronen, Pohjanpalo.

Parhaaseen peli-ikään ja kovemmalle tasolle seurajoukkueissa kehittyneet nykymaajoukkueen pelaajat:
Jensen, L. Väisänen, Valakari.

Joukkueeseen murtautuneet vaihtopelaajat:
Kairinen, Halme

Uudet nuoret avauksen tähtipelaajat, joita ei vielä tunneta (syntyneet 2000-luvulla):
Hyökkääjä
Kaksi laitapelaajaa
Keskikenttäpelaaja
Oikea puolustaja
Kaksi topparia


EM 2024 avauskokoonpano:

                    Forss     ?

?               ?           Kamara         ?

Uronen          ?           ?               ?

                  Hradecky


Vaihdossa:

Joronen
Jensen
Valakari
L. Väisänen
Pukki
Pohjanpalo
Halme
Kairinen
+ muutama nuori lupaus
« Viimeksi muokattu: 22.06.2021 klo 19:21:34 kirjoittanut kiuaskivi »
Zewe25

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 22.06.2021 klo 20:58:37

Tällä hetkellä ei tuohon murheenkryyni pelipaikalle, eli oikean laitapakin paikalle ole oikein ketään hyökkäävämpää vaihtoehtoa tulossa. Alho pelaa tällä hetkellä parhaita pelivuosiaan eikä taso ihan tahdo riittää maajoukkueessa. Ihan hyvä stuntti kyllä sille paikalle. Toppareita aika paljon tuossa U21 sekä nykyisessä miesten maajoukkuringissä, ehkä sieltä voisi saada jostakusta puolustava man vaihtoehdon nyt kun Granlundkin jäi pois kisoista.

Valakarista kenties Lodia korvaava pelaaja? Pelaajatyyppinä sellainen joka ei ehkä parhaiten tällä hetkellä sovi Riven puolustavampaan systeemiin. Mites olisi kamara alempana puolustavan kkna ja valakari ylempänä pelinrakentajana?

Kuka olisi 4-5 vuotta sitten uskonut ettei hyökkääjistä olisi pulaa Suomen maajoukkueelle?
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 22.06.2021 klo 21:52:21


Taso ei valitettavasti riitä enää seuraavissa EM-kisoissa pudotuspelipaikasta taistelevaan joukkueeseen: O'Shaugnessy, Ivanov, Alho, Lod, Kauko, Schuller, Lam, Taylor, Soiri, Lappalainen, Niskanen, Tuominen, Karjalainen, Hämäläinen.


- Boldattuihin eri. Osa näistä vielä nuoria kunnianhimoisia pelaajia, jollaisia meillä ei ole varaa sivuuttaa. Soiri ja Tuominen myös mahdollisia, mutta ehjänä pitäisi pysyä sekä kunnon seuroihin (Soiri) vastuuta kantamaan. Lam tullee saamaan jo syksyllä vastuuta, ja merkkejä on nähty, että voi olla vielä käyttöä runkopelaajanakin.
« Viimeksi muokattu: 22.06.2021 klo 21:54:43 kirjoittanut The Real Wolf »
Kausari

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 22.06.2021 klo 22:02:40

Sparv ilmoitti tänään, että hän jatkaa edelleen maajoukkueessa. Ja hyvä, sillä pian taas jatkuu karsintamittelöt :)
« Viimeksi muokattu: 22.06.2021 klo 22:04:58 kirjoittanut Kausari »
suomiveto

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 22.06.2021 klo 23:34:38

Eiköhän MM-karsinnat ja tietysti kisat mennä pitkälti samalla joukkueella, muutamia tasoa nostaneita pelaajia toki mukaan.

Hyökkäys näyttää suhteellisen hyvältä vielä vuosiksi eteenpäin.
Micky Lee

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 23.06.2021 klo 07:09:01

Eikai tässä nyt tosiaan ole tarvetta mitään nuorennusleikkausta ehdoin tahdoin tekemään. MM-karsinnat kesken ja aloitettu nykyisellä ryhmällä. Ennen kisoja ensi vuonna pelataan toki Nations League, jossa sitten on mahdollisuus ajaa sisään nuorempia pelaajia jos MM-kisapaikka jää saavuttamatta.
rojadirecta

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 23.06.2021 klo 12:31:04

Latvian liigassa kovaa jälkeä takonut Mikael Soisalo saanee näyttöpaikan ainakin jossain treenihöntsässä. Voi pelata oikeaa laituria 442:ssa ja voisi olla kokeilemisen arvoinen myös wingback-roolissa. Tason riittävyys on kysymysmerkki, mutta muitakaan vaihtoehtoja ei oikein ole.

 
Sivuja: [1] 2 ... 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa