FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.08.2021 klo 16:15:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Millaisia suunnitelmia Suomella on kehittää uusia pelaajia  (Luettu 9554 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Karavaanari

Poissa Poissa


: 27.06.2021 klo 09:32:10

Onko tällaista suunnitelmallista ja järjestelmällistä toimintaa olemassa? Jos on, onko se yleisessä tiedossa vai sisäpiiri tietoa?

Suomi tarvitsee tulevaisuudessa nopeita, ketteriä ja juoksuvoimaisia pelaajia. Häviämme fysiikassa sata nolla suurimmalle osalle em-kisa maista. Miksi?

Suomi tarvitsee myös pelaajia joilla on kyky pitää palloa täydessä vauhdissa. Urosen kaltaisia 5m tikkarikosketus pelaajia on Suomen sarjat täynnä. Miksi? Koska treeneissä ei näe koskaan pelaajien joutuvan juoksemaan pallon kanssa täysillä siten, että pallo pysyy kokomatkan jalassa kiinni. Se on ensimmäinen tekninen asia jonka pelaajan pitää osata tehdä.

Suomi tarvitsee nyt järjestelmän junioreiden kehittämiseen perustasoilla jos halutaan joskus haaveilla vielä uusista arvoturnauspaikoista.
Dixi

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 27.06.2021 klo 19:54:08

Juuri näin. Palloliittohan saa nyt EM-skaboista perskutarallaa 10 milj. euroa (joista taitaa menne Huuhkajille aika iso osa?). Mut joka tapauksessa suomalaisjunnujen kehityspolku on pitkälti se, minkä perusteella myös tulevaisuudessa saadaan lisää arvokisanannaa...tai sitte ei. En nyt muista kuka, mut joku suomifutisihminen joka tapauksessa kisastudiossa kuvasikin, että tähän asti homma on pyörinyt lähinnä yksittäisten "futisaddiktijunnujen" omatoimisuuden varassa.

Eikun hakemaan oppia Tanskanmaalta ja Belgijasta...
Nigel Kugelschfeir

Paikalla Paikalla


Vastaus #2 : 27.06.2021 klo 20:07:03

Pitäisi olla joku polku jonka jälkeen oltaisiin valmiimpia ulkomaan sarjoihin. Nythän ringissä on paljon ukkoja jotka ei ole pelanneet ollenkaan Veikkausliigassa tai korkeintaan hyvin vähän.
Urpo Tomera

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 28.06.2021 klo 09:48:12

Häviämme fysiikassa sata nolla suurimmalle osalle em-kisa maista. Miksi?

Siitä syystä, että suuri osa suomalaisista pelaa pilipalisarjoissa, joissa tempo on paska huippusarjoihin verrattuna. Ja joku Jolle, joka pelaa huippusarjassa, pelaa täydet minuutit pelissä kerran vuoteen. Ei ihme jos piiputtaa.
Mr.Wonderful

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 28.06.2021 klo 12:24:13

Asiaa sivuavaa tekstiä iki-ihanalta Erkko Meriltä sekä Gert Remmeliltä: https://jalkapalloblogi.com/2021/06/28/suomalaisessa-jalkapallokeskustelussa-on-unohdettu-huuhkajat-tarinan-yksi-tarkeimmista-ulottuvuuksista/

Linkki vie Erkon blogiin.
drone

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #5 : 28.06.2021 klo 12:53:01

Asiaa sivuavaa tekstiä iki-ihanalta Erkko Meriltä sekä Gert Remmeliltä: https://jalkapalloblogi.com/2021/06/28/suomalaisessa-jalkapallokeskustelussa-on-unohdettu-huuhkajat-tarinan-yksi-tarkeimmista-ulottuvuuksista/

Linkki vie Erkon blogiin.


Mielestäni ihan asiaa tässä. Ensinnäkin se, että pelaajakehitys pitää tuoda framille. Tärkeä pointti myös siinä, että joukkueet ovat kollektiiveja. Yksi tai kaksi pelaajaa ei tasoa nosta, jos 25 himmailee. Erityisominaisuuksista puhuminen voidaan yksilöiden kohdalla lopettaa heti alkuunsa. Sellaiset puheet vain johtavat harhaan ja romuttavat itsetunnon siinä vaiheessa, kun lähdetään maailmalle. Parempi on puhua neutraalisti yksilön vahvuuksista ja heikkouksista, uhkista ja mahdollisuuksista, ja nähdä asia niin, että aina pitää kehittyä. En ole fantsutellut ulkomaalaispelaajien hankintaa liigaan, mutta ymmärrän sen viimesijaisena keinona, jos mitään muuta tapaa tempon ja tason nostamiseksi ei löydy. Parempi kuitenkin olisi, että tietynlainen kilpailullisuus tulisi selkäytimestä ja auttaisi hilaamaan tekemisen tasoa ylöspäin kotimaisin voimin jo junnuista lähtien.
« Viimeksi muokattu: 28.06.2021 klo 13:57:25 kirjoittanut drone »
Dixi

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 29.06.2021 klo 01:03:23

Siitä syystä, että suuri osa suomalaisista pelaa pilipalisarjoissa, joissa tempo on paska huippusarjoihin verrattuna. Ja joku Jolle, joka pelaa huippusarjassa, pelaa täydet minuutit pelissä kerran vuoteen. Ei ihme jos piiputtaa.

Tämä on seuraus. Mutta jos taas puhutaan syistä, niin silloin palataan ketjun alkuun eli suomalaispelaajien kehityspolkuun.
superpietu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, HJK, ManU, Porto


Vastaus #7 : 29.06.2021 klo 09:32:56

En tiedä millaista meno on nykypäivänä, mutta näkisin että sama teesi toimii nykypäivänä kuten aikaisemminkin. Kehittymishalu pitää tulla pelaajalta itseltään ja se saadaan kukoistamaan parhaiten monipuolisen tukemisen kautta, sekä henkilökohtaisen harjoittelun voimin.

Ensinnäkin valmentajille tulisi tarjota vähintään edustus ja haastajatasolla sellaiset puitteet, että pystyisivät toteuttamaan valmentamista täyspäiväisenä työnä (palkkaa pitää maksaa siten että sillä elää) ja antaa kaikkensa itse pelaajille.

Toisekseen jalkapalloa pitää treenata joka päivä tai vähintään 6päivää viikossa. Ei riitä 3 kertaa viikossa tunnin treenit ja peli päälle vaan aivan joka päivä tulisi huipulle tähtäävän juniorin treenata tavalla tai toisella. Tähän päälle vielä lenkkeilyt ja lihaskunto. Huippu-urheilijan mentaliteettia tämä tietysti vaatii ja mentaliteetin kasvattamista tulisi tukea. Jos sitä ei löydy niin huipulle päästessään käy samoin kuin Ballotellille.
Karavaanari

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 30.06.2021 klo 11:14:36

Entä jos jokaisessa kaupungissa olisi vain yksi joukkue. Kaikki kaupungin parhaat pelaajat pelaisi yhdessä organisaatiossa joka tarkoittaisi sitä että ikäluokan parhaat pelaisivat yhdessä. Yhdessä organisaatiossa olisi helpointa luoda yhteiset sävelet ja kasvatusmetodit. Pelaajia olisi helppo nostaa ylös ja alas seuran sisällä jolloin pelaajat saisivat kokoajan kovempia haasteita. Nyt monissa kaupungeissa on ihan liikaa seuroja ja ikäluokan parhaat pelaajat eivät pelaa yhdessä ja saa tarpeeksi kilpailua ja kilpailu on ainoa asia joka kehittää. Yhden seuran sisällä olisi helppo organisoida myös valmennuksen taso ja laatu, koulutus yms. Kuten yritys toiminnassakin. Junioreiden psykologinen valmennus on myös erittäin tärkeää. Kaikilla ei ole tukea kotona ja jos ei heihin kukaan usko ja potki perseelle, miten he itsekään voivat uskoa. Pelaajia pitää motivoida kokoajan jotta he tekevät myös omalla ajallaan töitä tavoitteidensa eteen.  Nuoret tarvitsee todella paljon positiivista kannustusta ja uskon luontia tekemiseensä.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 30.06.2021 klo 13:22:21

Yhden seuran sisällä olisi helppo organisoida myös valmennuksen taso ja laatu, koulutus yms. Kuten yritys toiminnassakin.

Kilpailu on ainut syy, miksi yritystoiminnassa tehdään näin. Jos on monopoli, niin yhtään kehitystä ei tapahdu, koska ei ole tarvetta. Voin vain kuvitella korruption, nepotismin, saunaseurojen, hyvävelikerhojen ja kaikenlaisen kiusaamisen määrän tilanteessa, kun jossain vähänkään isommassa kaupungissa olisi vain yksi seura

JJK:n oli pakko tehdä ryhtiliike junnuissa kun Komeetat perustettiin.
Käsittääkseni myös HJK joutui vähän tarkastelemaan toimintaansa kun KäPa alkoi panostamaan junnuihin modernein opein.
Kilpailua tarvitaan kentällä, valmennuksessa kuin offiisin puolella ja yhdellä joukkueella tämän määrä vähenee ylöspäin mentäessä. Kentällähän se ei lopu koskaan
huckerby

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 30.06.2021 klo 16:46:54

Entä jos jalkapallossa olisi vain yksi totuus?
Nigel Kugelschfeir

Paikalla Paikalla


Vastaus #11 : 30.06.2021 klo 22:25:40

Tuo nyt oli varmaankin joku vitsi. Pelkästään perustuslaki estäisi jo tuollaisen. Samalla rikottaisiin melko montaa lakia ja asetusta muutenkin.
Dixi

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 02.07.2021 klo 13:23:34

Nostetaan tämä taas ylös, ettei totuus unohdu (forkan lyhytjänteisen jokaisen matsin jälkisen öyhötyksen a´la "kuka heitetään v****n hiuksista... kaikki vai kaikki ?" alta).

Eli tänään Pravdassa (jota jotkut HS:ksikin kutsunevat?) hyvin mielenkiintoinen juttu siitä pitkäjänteisestä pelaajakehitystyöstä, mikö Sveitsissä aloitettiin jo männä vuosituhannen lopussa ja jonka hetelmiä nyt sitte käkikellomaassa naatitaan tänäkin ehtoona :) ).

Pari keskeistä pointsia:

1. Vuonna 1995 nuorten ikäluokkien kansalliset talenttisarjat (harjoituksia/peljä 6 krt/vkk + integroini koulunkäyntiin) erotettiin puhtaista harrastesarjoista (pelejä/teenejä 1-2 viikossa).
2. Tätä uudistusta ei pidä kuitenkaan yksinkertaistaa "kaikki pelaa" -systeemin totaalisena dumaamisena. Homman kehittäjä erikseen korostaa, miten tärkeää nuorille pelaajille on antaa aikaa ja mahdollisuuksia eikä tosiaan joka epäonnistumisen jälkeen mylvitä "hiuksista v*****n. Nuoret kehittyvät eri aikoina ja jotkut jopa vielä junnumajujen ulkopuolelta. Keskeistä on talentin tunnistaminen...pienllä kansakunnalla ei ole varaa tuhlaukseen.
3. Pitkäjänteisyys, pitkäjänteisyys, pitkäjänteisyys. Kuvaavaa olikin anekdootti, että uuden systeemin jo pyörittyä useita vuosi junnusysteemin kehittäjä lajiliiton puolelta tuloksia kyseltäessä oli vastannut: "Antakaa minulle vielä lisää aikaa" :). Sveitsin lajiliitto sitten muutn antoi lisää aikaa tulosten saavuttamiseen... :)

Kekkosen kuuluisaa lausahdusta muokaten voikin kysyä: "olisiko suomifutiksella vastaavan kehitysohjelman osalta malttia kehittyä"? En pidättäisi hengitystäni, kun katsoo pelkästään sitä, miten vähän kommentteja tämä pelaajakehitystopiikki on tähän mennessä saanut...
Dixi

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 02.07.2021 klo 13:53:58

Hyvä nosto. 👍

Tuolla osastossa ”Taktiikka, valmennus ja seuratoiminta” on muuten myös keskustelua tästä aiheesta. Mutta toki sen keskustelun soisi olla vilkkaampaakin. Aika pitkälti samat nimimerkit siellä pyörivät ja aika ajoin nostavat esille toimiviksi tai vähemmän toimiviksi toteamiaan käytänteitä.

Juu, toki (ja onneksi :) ) on tosiaan forkalla tuo ”Taktiikka, valmennus ja seuratoiminta” -osasto.
drone

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #14 : 02.07.2021 klo 18:59:25

Juu, toki (ja onneksi :) ) on tosiaan forkalla tuo ”Taktiikka, valmennus ja seuratoiminta” -osasto.

Viestini on ilmeisesti poistettu? Mikähän mahtaa olla syynä?
Lauantai-illan Nostalgia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mummolan puusauna ja Aulis Virtanen


Vastaus #15 : 02.07.2021 klo 19:00:48

Viestini on ilmeisesti poistettu? Mikähän mahtaa olla syynä?

En ole moderaattori, mutta olisitko käyttänyt emojia.
Dixi

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 02.07.2021 klo 22:40:26

Viestini on ilmeisesti poistettu? Mikähän mahtaa olla syynä?

Syy ei voi ainakaan olla viestien määrä tässä topiikissa...
drone

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #17 : 03.07.2021 klo 11:40:58

En ole moderaattori, mutta olisitko käyttänyt emojia.

Okei. Ei tule toistumaan.

Ehkä moderoija on katsonut tekstini offtopiciksi tjsp.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #18 : 03.07.2021 klo 11:48:28

Okei. Ei tule toistumaan.

Ehkä moderoija on katsonut tekstini offtopiciksi tjsp.

Säännöt lukemalla tietäisit, että emojit ovat kiellettyjä ja viestit lähtevät luiskaan riippumatta sisällöstä aina, kun mode sellaisen bongaa tai joku sellaisesta vasikoi.

Tämän keskustelun sen sijaan moderoija voi katsoa offtopiciksi.
Triangelikostaja

Paikalla Paikalla


Vastaus #19 : 03.07.2021 klo 13:00:30

Jos mietitään tilannetta vaikkapa 10 vuoden takaiseen, niin onhan Suomessa menty paljon eteenpäin pelaajakehityksessä. Teemu Pukki oli aikoinaan yksi ainut mitat täyttävä kärki, nyt EM-kisoissakin oli penkillä Bundesliigassa pelaava ja Valioliigaan noussut hyökkääjä, ja muitakin ihan hyviä pelaajia. Jos nyt pystyttäisiin vielä kohdentamaan pelaajakehitystä laajemmin, eli vaikkapa laitapakkejakin voisi tulla useammin kuin kerran 10 vuodessa.

Mutta tosiaan, ihan vaan lukuja vertaamalla samankokoisessa Norjassa taitaa olla melkein tuplat enemmän futiksen harrastajia pojissa / miehissä, eli jos halutaan poimia niitä helpoimpia kypsiä hedelmiä niin jalkapallon suosiota pitää kasvattaa, ja se tapahtuu käytännössä vain jääkiekon suosion laskemisella, koska jääkiekko vetää puoleensa kuitenkin niitä tavoitteellisia urheilijoita.

Suomi saattaa jopa tehdä aika kovaakin tulosta kansainvälisten pelaajien kehityksen kannalta jos mietitään miten vähän meillä on harrastajia futiksessa suhteessa väkilukuun kun verrataan kansainvälisesti.
« Viimeksi muokattu: 03.07.2021 klo 13:03:52 kirjoittanut Triangelikostaja »
kiuaskivi

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 03.07.2021 klo 17:45:43

Suomi saattaa jopa tehdä aika kovaakin tulosta kansainvälisten pelaajien kehityksen kannalta jos mietitään miten vähän meillä on harrastajia futiksessa suhteessa väkilukuun kun verrataan kansainvälisesti.

Eiköhän Suomi ole pelaajamateriaalin perusteella kuitenkin ihan oikealla tasolla suhteessa harrastajamääriin. Eli Euroopassa sijoilla noin 25. - 30. Sellainen perussuorituksen taso olisi EM-jatkokarsintoihin pääseminen (28 parhaan maan joukkoon). Hyvällä joukkuepelaamisella ja valmennuksella sekä muutamalla poikkeuksellisen kovalla ikäluokalla olisi Suomella potentiaalia nousta EM-kisoissa alkulohkosta jatkopeleihin, päästä arvokisakarsinnoissa kakkoskorin maaksi ja joskus jopa kaataa huippumaita yksittäisissä otteluissa.

Kyllä Suomen pitäisi saada silti nykyistä parempia yksilöitä kehitettyä. Nythän meillä ei ole yhtään varsinaista tähtipelaajaa ainakaan kenttäpelaajissa.
« Viimeksi muokattu: 03.07.2021 klo 17:57:54 kirjoittanut kiuaskivi »
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 04.07.2021 klo 12:20:14

Kyllä Suomen pitäisi saada silti nykyistä parempia yksilöitä kehitettyä. Nythän meillä ei ole yhtään varsinaista tähtipelaajaa ainakaan kenttäpelaajissa.

No riippuu toki miten määritellään, mutta Teemu Pukki ja Glen Kamara pelaa suht kovalla tasolla, tosin kieltämättä Hyypiä-Litmanen-komboon on matkaa

Eivät toki jossain Italiassa tai Saksassa olisi juuri mitään (tosin jommankumman noista passilla Pukki pelaisi jossain muualla kun Nöritsissä ja olisi ykköskärki tai eka vaihtoehto penkiltä sisään)
CelticPark33

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Suomi, Newcastle Utd


Vastaus #22 : 08.07.2021 klo 21:43:00

jalkapallon suosiota pitää kasvattaa, ja se tapahtuu käytännössä vain jääkiekon suosion laskemisella, koska jääkiekko vetää puoleensa kuitenkin niitä tavoitteellisia urheilijoita.
Olipa surullista luettavaa. Toivottavasti tämä asenne ei ole kovin yleinen muualla kuin ff2:lla. Suomalaisessa jalkapallossa on vain tehtävä asioita paremmin, joka sektorilla, kaikki muu on vellihousumaista selittelyä.
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Megaforce Eisenhüttenstadt


Vastaus #23 : 08.07.2021 klo 22:20:25

Olipa surullista luettavaa. Toivottavasti tämä asenne ei ole kovin yleinen muualla kuin ff2:lla. Suomalaisessa jalkapallossa on vain tehtävä asioita paremmin, joka sektorilla, kaikki muu on vellihousumaista selittelyä.

Mitä vahvempi kendokaupunki, sitä onnettomampi futarituotanto. Oulu, Tampere yms tuottavat jatkuvasti NHL-pelaajia mutta eivät käytännössä juuri ketään maajoukkueeseen kelpaavia pelaajia.

Toki futiksessa on paljon parannettavaa, mutta tuo kilpailutilanne kendon kanssa heikentää olennaisesti asemia suhteessa kilpailijoihin.
drone

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #24 : 08.07.2021 klo 22:35:58

Mitä vahvempi kendokaupunki, sitä onnettomampi futarituotanto. Oulu, Tampere yms tuottavat jatkuvasti NHL-pelaajia mutta eivät käytännössä juuri ketään maajoukkueeseen kelpaavia pelaajia.

Toki futiksessa on paljon parannettavaa, mutta tuo kilpailutilanne kendon kanssa heikentää olennaisesti asemia suhteessa kilpailijoihin.

Ei ehkä ihan noin suoraviivaista kunminkaan? Tampereen Ilves kuitenkin yksi johtavia junnuseuroja Suomessa. Olisiko ratkaisu jonkinlainen futis-ja kendoseurojen yhteistyö kilpailuasetelman ja vastakkainasettelun sijaan?

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa