FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 19:31:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 45 [46]
 
Kirjoittaja Aihe: Puolivälierä: Belgia - Italia 2.7. klo 22:00 @ Munchen  (Luettu 20311 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
maukka525

Poissa Poissa


Vastaus #1125 : 05.07.2021 klo 10:51:31

Pelinkö pystyy tasoittamaan pelaamalla vihellyksen jälkeen tai makoilemalla? Nyt on kovia innovaatioita. Okei, myönnetään, että jos sattuu olemaan maassa viiden metrin alueella jalat sopivasti oikeaan suuntaan, niin on täysin mahdollista tehdä maali makuultaankin - jos tästä asiasta nyt joku haluaisi käydä viisastelemaan.

Ei pysty. Tarkoitin lähinnä sitä, et jos aina annetaan minuutti lisäaikaa, ni taktisella 20-30sek kieriskelyllä saadaan 30-40sek lisää peliaikaa. Ja pikkuisen ku potkaisee palloa vihellyksen jälkeen, ni ei siinä minuuttia kulu.. se on ihan se ja sama minkälainen on peliaika systeemi on, aina lopussa joku käyttää sitä hyväkseen jotenkin, joko tappiolla oleva tai sitten johdossa oleva..
JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #1126 : 05.07.2021 klo 13:28:10

No toihan nyt ei toimis alkuunkaan. Tappiolla oleva joukkue saa niin paljon lisäaikaa kuin tarvii.. senku potkii palloa vihellyksen jälkee ja vähän makoilee kontaktista, ni äkkiä tullu jo 20min lisäaikaa.

Sanomattakin pitäisi olla selvää selvää, että pointtina on nimenomaan ajanpelaamiseen puuttuminen lisäaikaa myöntämällä enemmän kuin makoilu kestää. Jos tappiolla oleva joukkue makoilee, se tuskin on ajanpelaamista.
maukka525

Poissa Poissa


Vastaus #1127 : 05.07.2021 klo 14:13:30

Sanomattakin pitäisi olla selvää selvää, että pointtina on nimenomaan ajanpelaamiseen puuttuminen lisäaikaa myöntämällä enemmän kuin makoilu kestää. Jos tappiolla oleva joukkue makoilee, se tuskin on ajanpelaamista.

Meinaatko, että säännöt olisi sitten erilaiset johtavalle joukkueelle ja tappiolla olevalle joukkueelle?

Lähinnä meinaan sitä, että jos jostain ajanpeluusta tulee enemmän lisäaikaa kun siihen ajanpeluuseen on käytetty, niin silloin sitä pystyy myös tappiolla oleva joukkue taktisesti hyödyntämään saamalla lisää peliaikaa ja samalla pelaajat saavat hieman lepoa. Ja sitä kautta ottelut voivat teoriassa jatkua vaikka aamu 6 asti..
« Viimeksi muokattu: 05.07.2021 klo 14:27:59 kirjoittanut maukka525 »
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #1128 : 05.07.2021 klo 18:31:01

Meinaatko, että säännöt olisi sitten erilaiset johtavalle joukkueelle ja tappiolla olevalle joukkueelle?

Miksi ei olisi? Ajanpeluu on aina tuomarin harkinnassa ja hyvin harvoin tappiolla oleva jengi pelaa aikaa, kun matsia muutama minuutti jäljellä.
Salming

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #1129 : 06.07.2021 klo 17:16:07

Belgia - Italia 1-2 2.7.2021, EM-puolivälierä

Belgian taival katkesi jälleen EM-lopputurnauksessa puolivälieriin. Italia oli parempi maalein 1-2, pirskatti. Se sattuu, harmittaa ja riepoo, mutta tappioista minä ja muut R. Martinezin opetuslapset voimme aina oppia, joten ohessa on muutama havainto ottelusta 75 kuvalla ja kolmella GIFillä höystettynä.

Belgia 5-2-3

Doku 25 - De Bruyne 7 - Lukaku 9
Witsel 6 - Tielemans 8
Hazard 16 - Vertonghen 5 - Vermaelen 3 - Alderweireld 2 - Meunier 15
Courtois 1

Italia 4-3-3

Insigne 10 - Immobile 17 - Chiesa 14
Verratti 6 - Jorginho 8 - Barella 18
Spinazzola 4 - Chiellini 3 - Bonucci 19 - Di Lorenzo 2
Donnarumma 21

Toivoin ennen peliä, että De Bruyne olisi nähty keskustan kaksikossa eikä yläoksalla, mutta toive ei toteutunut. Viimeistään tauolla muutos olisi pitänyt tehdä (syy alempana), mutta niin ei tapahtunut. Dokun avauspaikka hitusen yllätti, koska oletin ennemmin Carrascon pääsevän avaukseen Hazardin tilalle tai edes Mertensin. Italian kokoonpanossa ei ollut yllätyksiä.

Belgia pallollisena vs. Italia pallottomana:


Belgia hyökkäsi tutusti 3-2-5 muodossa. Tielemans ja Witsel olivat topparien yllä. Wingbackit nousivat Italian viimeiseen linjaan, mutta siten, että Meunier oli leveydessä oikealla, mutta Hazard usein liikkui välikaistalle vasemmalla, koska Doku haluttiin pitää Suomi-pelin tapaan leveydessä ja luoda hänelle sinne eristettyjä 1v1-haastotilanteita. Lukaku oli keskellä ja De Bruyne täytti oikean taskun.


Italian puolustusmuoto oli 4-5-1. Laiturit putosivat ajoittain hyvinkin syvälle auttamaan laitapuolustajia.


Mennään suoraan sitten asiaan eli Italian tarkempaan tapaan eliminoida Belgian muodon sisään pelaaminen. Belgiahan haluaa löytää joko Lukakun keskeltä boksin reunalta tai sitten pelata välikaistaväkkäröille muodon sisään, jotka voittaisivat omat 1v1-tilanteensa. Tässä pelissä kuitenkaan tuollaisia 1v1-tilanteita välikaistoilla ei päässyt syntymään. Syynä oli se, että Italia tuplasi niin Lukakun, De Bruynen kuin Hazardin ja jätti leveyteen vaarattomammalle alueelle 1v1-tilanteet laitureiden huoleksi. Tässäkin kuvassa ensinnäkin De Bruynessa on jatkuvasti kiinni Verratti ja kapealla oleva Spinazzola tukee häntä alapuolelta, jos Kevinille yritettäisiin pelata muodon sisään. Toisessa taskussa Hazard on Jorginhon ja Di Lorenzon hoidossa. Lukaku puolestaan on Chiellinin ja Bonuccin pihdeissä. Insignen ja Chiesan vastuulla ovat leveydessä olevat Doku ja Meunier. Barella prässää Witseliä ja Immobile toppareista Alderweireldia peittäen samalla syöttöä Tielemansille. Belgian topparikolmikko sai siis pitää aika rauhassa palloa puolessa kentässä, jos Italian korkea prässi oli ohitettu ja Italia tyytyi puolustamaan tiiviinä kollektiivina.


Taktisesta kuvakulmasta sama asetelma eräästä toisesta kohdasta avausjaksolta. Dokulla on pallo leveydessä ja Chiesa seuraa tarkasti häntä. Di Lorenzo on valmiudessa tulemaan kapealta auttamaan, jos Doku pääsee Chiesan ohi, mutta muutoin hän kontrolloi Jorginhon kanssa Hazardia välikaistalla. Lukaku ja KDB ovat samoin yhä tuplattuina ja Insigne kontrolloi painottomalla puolella Meunieria. Topparikolmikko saa päivystää rauhassa keskiviivalla. Käytännössä Belgian kaikki maalipaikat syntyivät leveydestä Dokun 1v1-haastojen kautta, koska Italian muodon sisään Belgia ei vain keksinyt keinoja pelata ja siksi De Bruyne olisi pitänyt mielestäni ilman muuta siirtää Tielemansin paikalle tauolla ja tuoda Carrasco yläkolmikkoon, koska a) De Bruyne olisi päässyt siten paremmin palloon käsiksi muodon ulkopuolelle ja hänen yksilötaidollaan Belgia olisi saanut pelattuja pallon muodon sisään todennäköisesti tehokkaammin ja b) Carrasco on pelaaja, joka pystyyn pyörähtämään ohi kahdesta pelaajastakin ahtaassa tilassa kuten Venäjä-pelissä nähtiin pariin otteeseen. Nyt De Bruyne meni käytännössä täysin hukkaan, koska hänelle ei voitu pelata muodon sisään Verrattin ja Spinazzolan hiostamisen vuoksi tai oikeammin sanottuna topparit, Witsel ja Tielemans eivät olleet riittävän hyviä pelaajia löytämään niitä syöttöväyliä yläkolmikolle, vaan he syöttelivät jatkuvasti vain sivuttain ja etsivät tilaa leveydestä. Niinpä Belgia joutui liiaksi nojaamaan Dokun 1v1-taikoihin. Päävalmentaja Martinez toki heräsi tähän ongelmaan lopulta 69. minuutilla, kun hän vihdoin otti Tielemansin vaihtoon ja pudotti De Bruynen alemmas tuomalla Mertensin yläkolmikkoon, mutta sitten Chadlin loukkaantuminen viisi minuuttia myöhemmin romutti tuon muutoksen, koska sisään tuli Praet, joka otti De Bruynen paikan keskustasta ja De Bruyne jouduttiin nostamaan takaisin yläkolmikkoon muodon sisään odottamaan turhaan syöttöjä. Belgian yläkolmikko on nimittäin viime vuosina voinut luottaa siihen, että alaviisikko pystyy jossain vaiheessa löytämään heidät muodon sisästä, mutta tässä se oli valetta valitettavasti. De Bruynekin joutui muutamaan otteeseen liikkumaan muodon sisästä pois oikealle sivurajalle hakemaan tyhjää tilaa Meunierin jättämästä tilasta, mutta niin kaukaa sivurajalta hän ei tietenkään ole minkäänlainen uhka.


De Bruyne onnistui kertaalleen avausjaksolla tulemaan tuplattuna ulos ahtaasta tilasta kulmalipun läheltä Verrattia ja Insignea vastaan, kun Spinazzola jäi kontrolloimaan Meunieria, mutta tästäkään ei vaarallista paikkaa syntynyt, kun matala keskitys boksiin jäi Chielliniin.


Toiselta jaksolta vielä vahvistus De Bruynen tuplattuna olemiselle ja mielestäni siis tähän Martinezin olisi pitänyt reagoida paljon aiemmin kuin 70 minuutin kohdalla. Tänään illalla Italia kohtaa Espanjan, joka hyökkää Belgian tavoin viideltä kaistalta 2-3-5 muodossa, joten on jopa erittäin todennäköistä, että Italia puolustaa tähän samaan tapaan Espanjan taskupelaajia ja Morataa pakottaen pelin laidoille! Suosittelen seuraamaan tuota yksityiskohtaa illan jalkapallopelissä. Jos ja kun Espanjan avauksessa ei ole kummallisuuksia, sen yläviisikko tullee olemaan Alba-Sarabia/Olmo-Morata-Koke-Torres, jolloin keskimmäiseen tasoon jäävät Pedri, Busquets ja Azpilicueta ja topparit kierrättävät palloa keskiviivalla. Tuo tarkoittaisi sitä, että kun Belgia hyökkäsi paljon vasemmalta Dokun kautta luoden tälle 1v1-tilanteita leveyteen, kun muualla ei ollut tilaa, illalla peli saattaa aika paljon ajautua Espanjan oikeaan laitaan, jossa Torres pyrkii ohittamaan sivurajaa halaten Emersonin 1v1-haastoillaan ja luoda sitä kautta uhkaa hyökkäyskolmanneksella.


50. minuutilta hyvä esimerkki Belgian tietynlaisesta aseettomuudesta. Alderweireld toki onnistuu tässä kierrättämään pallon ohi Insignen leveyteen tyhjään tilaan Meunierille, joten kun Insigne on pelattu ulos, Spinazzola joutuu jättämään Verrattia tuuraavan Jorginhon hetkeksi yksikseen De Bruynea vastaan välikaistalle.


Meunier teki samanlaisen kuljetuksen muodon sisään kuin Venäjää ja Tanskaa vastaan muun muassa. Lukaku putosi topparien välistä vastaan ja samalla De Bruyne teki vastaliikkeen Jorginho ihollaan pystyyn tyhjään tilaan.


Bonucci oli nopeasti selässä kiinni, joten Lukaku joutui tekemään vaikean teknisen suoritteen eli jatkamaan yhdellä kosketuksella pallon kohti De Bruynea, mutta syöttö jäi vajaaksi ja Verrattia paikannut Jorginho katkoi syötön varmasti, joten jos Belgia saikin pelattua harvoin muodon sisään, aikaa ei ollut tuhlattavaksi ja Lukakun hätäinen jatko ei tässäkään löytänyt De Bruynea, joka oli tarkoin vartioituna.



Tämä puolen minuutin klippi kahteen GIFiin jaettuna toisen jakson alusta kertoo aika hyvin alaviisikon/alanelikon (kun toisella jaksolla hyökkäysmuoto oli ennemmin 3-1-6 Witselin oltua topparien yllä ja Tielemans nosti vähän ylemmäs ajoittain) neuvottomuudesta pallollisena keskiviivalla eli he vain siirtelivät palloa sivuttain pystymättä antamaan murtavia syöttöjä taskuihin tai Lukakulle, joten niinpä ainoat ratkaisut olivat koittaa edetä Dokun ja Meunierin kautta ja tämän takia olisin halunnut nähdä sen, että De Bruyne olisi pudotettu pyörittämään peliä puoleen kenttään, koska hänen taidoillaan murtavia syöttöpaikkoja olisi varmasti löytynyt kuten Suomeakin vastaan nähtiin.


De Bruyne ehti pelata alle viisi minuuttia tosiaan keskustan kaksikossa, kunnes Chadli loukkaantui, mutta tuossakin ajassa Belgia loi yhden hyvän maalipaikan. De Bruyne ei tosin tässä ollut suuressa roolissa, mutta yhtä kaikki hyviä asioita tapahtui, kun Mertens tuli yläkolmikkoon. Belgia purkaa prässin 3-4-3 avausmallillaan. Doku pitää miehensä selässään ja pyöräyttää pelin Hazardille, joka siirtyi oikealle, kun Meunier otettiin pois ja Chadli tuli vasemmalle. Hazard löysi muodon sisästä välikaistalta omalta paikaltaan tuorejalkaisen Mertensin, joka jätti Verrattin taakseen ja kuskasi boksin reunalle saakka levittäen pelin sitten Chadlille, joka keskitti kohti Lukakua ja Hazardia, mutta tasoitus jäi roikkumaan ilmaan. Voisi sanoa, että se Castagnen turnauksen avauspelin loukkaantuminen kummitteli tässäkin pelissä ja siitä tuli entistä kriittisempi, koska vaihdossa ei tosiaan ollut enää wingbackeja, joita laittaa kentälle, kun Chadli loukkaantui, joten sen takia De Bruyne ei saanut kauempaa jatkaa alempana, kun Praet otettiin kentälle ja Dokusta tehtiin vasen wingback Chadlin tilalle.


Lopusta vielä pari kuvaa. Tässäkin Lukaku on tuplattuna (Di Lorenzo + Bonucci), kun hänelle pelattiin alempaa vaikea chippi negatiiviseen peliasentoon, joten mahdotontahan tästä oli mitään luoda tai pudottaa laadukkaasti palloja omille, kun linjat murtanut syöttö ilmassa lähti vielä niin kaukaa ja Italian alakerralla oli aikaa liikkua kiinni Romelun selkään.


Hetken päästä hyviä asioita tapahtui, kun De Bruyne putosi pois muodon sisästä hakemaan palloa alempaa. Ensin hän Dokun jätöstä laittaa kohtalaisen laadukkaan pallon taka-alueelle, jonka italialaiset niukasti selvittivät. Voi jotta, kun Martinez olisi antanut hänen operoida läpi illan näillä alueilla.


Kakkospalloon KDB ehti itse ja sai hankittua vapaapotkun.


Mitä tulee Lukakuun, selustapallojakaan hänelle ei pelattu niin paljoa kuin normaalisti. Tämä oli niitä harvoja kertoja, kun Alderweireld lähti pelaamaan pystyyn Lukakulle.


Näitä olisi nähnyt mieluusti lisää kuten aiemmissa peleissä, koska tästäkin syntyi sentään puolittainen maalipaikka, kun Lukaku tällasi pallon päätykatsomoon omien fanien sekaan.


Seuraavaksi muutama tilanne tosiaan siitä, kuinka Belgia hyökkäsi vahvasti leveydestä luottaen Dokun taikuuteen 1v1-hetkissä. Pallo kierrätetään tässä ohi Chiesan Hazardille, joten Di Lorenzo joutuu astumaan vastaan ja Doku hyökkää tämän jättämään tilaan, jolloin Bonucci jättää Chiellinin yksin Lukakua vastaan kaventaessaan kohti laitaa Dokun mukana.


Doku sai jalan auki Bonuccia vastaan ennen kuin Di Lorenzo ehti apuun yläpuolelta, mutta keskitys päätyi Donnarumman hyppysiin. Lukakukin oli toki Chiellinin pihdeissä.


Tässä puolestaan sen sijaan Chiesa ja Di Lorenzo puolustavat hyvin 2v2-asetelman ja saavat katkon aikaan sivurajalla, mutta monesti kyllä Doku silti onnistui pyöräyttämään itsensä vapaaksi.


Dokun onnistuneita puolittaisia haastoja voisi käydä läpi loputtomiin, mutta otetaan pari tilannetta vielä framille. 44. minuutilla Doku on taas leveydessä ja wingbackina Hazard on liikkunut boksiin saakka lähelle Lukakua luomaan 2v2-tilanteen toppareita vastaan ja samalla estämään sen, että Di Lorenzo saisi apuja Bonuccilta sen jälkeen, kun Belgia on kierrättänyt pallon ohi Chiesan, jolloin Di Lorenzon pitää astua Dokua vastaan. Verratti-Spinazzola kaksikko kontrolloi tutusti De Bruynea.


Ennen kuin Di Lorenzo sai apuja Chiesalta tai Barellalta, Doku laittoi pallon itselleen eteenpäin ja voitti juoksukilvan saaden kalastettua rangaistuspotkun, jonka Lukaku upotti. Belgia yksi, Italia kaksi.


83. minuutilla Doku väläytti lisää harhautustaitojaan saatuaan kierrätyksen leveyteen Vertonghenilta. Hän lähtee leikkaamaan tällä kertaa hazardmaisesti keskustaan ohi Di Lorenzon, joka ei pysy kyydissä mukana kuten ei Raitalakaan pysynyt, joten Jukalle voi antaa siten synninpäästön, että sattuu sitä paremmissakin piireissä.


Doku hassutti myös boksin reunalla maltilla Jorginhon ja Cristanten, kunnes kolmen ohituksen jälkeen viimeistely meni hitusen yli oikean yläkulman. Niin lähellä, mutta niin kaukana.


Vartin kohdalta yksi näyte vielä Tielemansista, joka aiemmissa peleissä tänäkin vuonna on taitavasti hakeutunut vapaaksi ylimmän prässilinjan taa. Italiaa vastaan nuo hetket olivat vähissä, mutta yksi sellainen nähtiin, kun Vertonghen löysi hänet Italian yläkolmikon takaa.


Tielemans haki minusta ihan oikein kaukolaukausmaalia, koska sellaisia hän on iskenyt Belgiallekin pari kappaletta viimeisen vuoden aikana ja kaukolaukaukset ovat yksi tapa murtaa puolustus. Verratti kuitenkin tiesi tuon uhan ja oikea-aikaisesti irtosi De Bruynen luota blokkaamaan vedon kulmapotkuksi. Hienoa puolustamista Verrattilta, joka oli loistelias puolustussuuntaan tässä pelissä kerta kaikkiaan!


Vihoviimeiseksi muutama poiminta Italian korkeasta prässistä. Se otti ylhäältä kiinni siten, että yläkolmikko peilasi topparit ja Barella-Verratti kaksikko nousi kiinni Witseliin ja Tielemansiin. Jorginho ja puolustajat jäivät alemmas luomaan 5v3 ylivoiman Belgian yläkolmikkoa vastaan. Jos Belgia onnistui kierrättämään pallon wingbackeilleen, sitten vasta puolustuslinjasta esimerkiksi Spinazzola pomppasi kiinni Meunieriin. Laiturit pyrkivät sivutoppareita prässätessään peittämään samalla syöttöjä wingbackeille tietysti. Oletin, että Italia olisi jättänyt alas vain 4v3 ylivoiman ja yläkuusikkonsa voimin prässännyt Belgiaa siten, että se olisi jättänyt kerrallaan painottoman puolen wingbackin vapaaksi, jolloin siis yläkolmikko olisi yhä merkannut topparit, mutta keskikentän kolmikko olisi liikkunut sivuttain ja huolehtinut pelin puolen wingbackista sekä keskustan kaksikosta, mutta nyt lähestymistapa oli hitusen varovaisempi, kun Jorginho jäi tosiaan alemmas kuin Barella ja Verratti.


Tässä näkyy, kuinka Jorginho seuraa De Bruynen putoamisen ja Di Lorenzo Dokun, jolloin topparit voivat jäädä painimaan Lukakun kanssa ja Spinazzola on nuolenmukaisesti valmiudessa irtoamaan kuvan ulkopuolelta kiinni Meunieriin, mutta jostain syystä Belgia ei kuitenkaan liiaksi häntä hyödyntänyt, vaikka hän oli aina auki, vaan väkisin alakerrasta viljeltiin paljon syöttöjä kohti Lukakua, jotka tämä hävisi toppareita vastaan.


Spinazzola käy jo kääntymässä Meunierin luona, mutta Vermaelen pelaa jälleen pidemmän syötön, joten Spinazzola palaa näin ollen takaisin linjaan.


Maalipotkuissa Italia prässäsi samoin eli jätti wingbackit auki ja tukki keskustan. Nyt pallo kierrätettiin vapaalle Meunierille ja silloin Spinazzola astuu vastaan sovitusti.


Meunier chippasi pallon pystyyn ennen kuin Spinazzola heti iholle. Yläkolmikko oli kuitenkin yhä 5v3 alivoimainen, kun Barella putosi ajoissa Witselin luota kohti toppareita, Di Lorenzoa ja Jorginhoa, jotta sama 5v3-asetelma yhä säilyi Italian eduksi. Vastaavia chippejä tuloksetta kohti Lukakua, De Bruynea ja Dokuakin nähtiin useita illan aikana, kun Tielemansin ja Witselin kautta ei oikein voinut pelata ja siksikin De Bruyne alempana olisi ollut arvokas lisä, kun tämä olisi voinut pujahtaa ohi Verrattin prässin ja siten luoda edun Belgialle ja helpottaa pelinavaamista alhaalta.


Toisen jakson alusta maalipotku, jonka Toby kierrätti ohi Insignen Meunierille, jolloin Spinazzola irtoaa puolustuslinjasta vastaan. Meunier pyrkii pelaamaan sivurajaa pitkin eteenpäin Spinazzolan jättämään tilaan.


Lukaku oli liikkunut Spinazzolan jättämään tilaan, mutta Chiellini seurasi iholla ja piti Romelun irti pallosta. De Bruyne oli pudonnut avausjaksoakin alemmas hakemaan palloa keskikentältä, jolloin Jorginho ei lähtenyt seuraamaan häntä niin syvälle, vaan oli siksi tässä lähellä tukemassa Chiellinia. Martinez siis pelin aikana teki hitusen oikeita asioitakin eli ohjeisti De Bruynea putoamaan vastaan vieläkin syvemmälle pois Jorginhon luota, mutta se ei ollut riittävä ohjeistus.


Kertaalleen avausjaksolla onnenkantamoisen avulla Belgia pääsi prässin alta pois siten, että se loi laadukkaan maalipaikan. Alderweireld ei tällä kertaa kierrätä suoraan Meunierille ohi Insignen, vaan pelaa rohkeasti keskelle De Bruynelle, jonka Jorginho kuitenkin seuraa. Samalla Spinazzola irtoaa taas linjasta ennakoiden KDB:n jatkosyöttöä Meunierille.


De Bruyne pudottikin pallon Meunierille jatkaen itse liikettään pystyyn Jorginho mukanaan. Spinazzola pyrkii estämään edistävää syöttöä.


Spinazzola ei saanut syöttöä katki, mutta Tielemansia merkannut Verratti sai jalkansa väliin. Italian epäonneksi pallo kimposi ohi Jorginhon suoraan De Bruynelle. Koska Lukaku putosi toppareiden luota myös alemmas, Jorginho jäi 1v2 alivoimaiseksi ja peitti ennemmin syöttöä Lukakulle kuin Spinazzolan syöttövarjossa olleelle KDB:lle.


Seurauksena oli puhdas 3v3-hyökkäys.


Lukaku vei juoksullaan Chiellinin huomion, jolloin De Bruyne sai rauhassa hakea vasurin vapaaksi Bonuccin edessä, mutta Donnarumma heittäytyen torjui vedon kulmapotkuksi.

Belgia pallottomana vs. Italia pallollisena:


Belgia puolusti tutussa 5-2-3 muodossa antaen Italian topparien pitää palloa ja tavoitteena oli Italian tavoin pitää linjat tiiviinä ja kollektiivi 20 metrin sisällä toisistaan syvyyssuunnassa.


Italia hyökkäsi enimmäkseen EM-karsinnoista tutun 3-2-5 muodon sisään rohkeammalla 3-1-6 variaatiolla. Jorginho jäi yksin pyörittämään peliä alemmas, kun Verratti nousi usein vasempaan taskuun. Barella tutusti oli aina oikealla välikaistalla linjojen välissä kuten ennenkin, mutta ehkä oletin, että EM-karsintojen tapaan Verratti olisi jäänyt Jorginhon vierelle kierrättämään palloa, jolloin puolustusvalmius olisi ollut neljän pelaajan sijasta viiden suuruinen, kun tiedossa oli kuitenkin Belgian laadukas vastaisku-uhka. Nyt Italialle jäi siis vain 4v3 ylivoima Belgian yläkolmikkoa vastaan menetysten sattuessa. Tuon 4v3 ylivoiman turvin se kierrätti palloa ohi Belgian yläkolmikon ja pyrki edistämään peliä kohti yläkuusikkoaan, joka oli puolestaan 6v7 alivoimainen Belgian viiden linjaa ja Tielemans+Witsel kaksikkoa vastaan.


Tässä näkyy tarkemmin työnjakoa vielä. Witsel ja Tielemans peilasivat Barellan ja Verrattin. De Bruyne keskellä prässäsi Bonuccia ja pyrki jättämään Jorginhon syöttövarjoon. Lukaku ja Doku hoitivat Chiellinin ja Di Lorenzon, joka florenzomaisesti jäi alas kolmanneksi "toppariksi". Spinazzola-Insigne akseli vasemmalla oli Meunierin ja Alderweireldin huolena. Hazard puolusti Chiesaa leveydessä toisella laidalla ja Vertonghen-Vermaelen kaksikko seuraili Immobilea.


Italia perusti hyökkäämisen 3-1-6 muodolla laitakolmioihin, jotka olivat Spinazzola-Verratti-Insigne ja toisella puolella sitten Chiesa-Barella-Immobile. Keskusta oli aika sumpussa, mutta leveydestä oli tilaa edetä samoilla konsteilla kuin Belgialla eli lukumääräisiä tasavoimatilanteita voittamalla. Tässä Bonucci on pelannut ristipallon Spinazzolalle, johon iskee kiinni Meunier. Alderweireld irtoaa linjasta kiinni Insigneen, joka on omalla paikallaan välikaistalla ja Verratti on samalla kaistalla vähän alempana Tielemansin pihdeissä.


Keskustan kaksikosta Tielemans sijoittuu tutusti siten, että hän estää syötön puolustuslinjaan revenneesta aukosta, joka on tällä kertaa wingbackin ja sivutopparin sijaan kahden topparin välinen aukko eli Alderweireldista etäisyys Vermaeleniin on suuri, mutta toisaalta nyt se ei haittaa, kun Italialla ei ole ketään, joka tekisi keskikentältä juoksuja boksiin, koska Spinazzola ja Verratti ovat jo kontrollissa, joten sikäli mitään sen suurempaa varottavaa ei ole, kun vain seuraa oman miehensä. Ainoa juoksun tekijä voisi olla linjassa roikkuva Immobile, mutta Vermaelen itse tai Vertonghen pystyy tuon juoksun seuraamaan, joten Alderweireld sikäli pystyi turvallisin mielin irtoamaan reippaasti irti linjasta ja luomaan tuon 3v3 tasavoiman laitaan, jottei Italia saanut aikaan numeraalista 3v2 ylivoimaa.


26. minuutilta kuva siitä, kuinka De Bruyne on pudonnut luomaan 4v3 ylivoiman, mutta sekään ei auta. Spinazzola pystyi pelaamaan sivurajalta höynän päätteeksi välikaistalle Insignelle ohi Meunierin ja De Bruynen. Tielemans on seurannut Verrattin haavoittavan pystyjuoksun Meunierin ja Tobyn välisestä aukosta, joten hänkään ei ole keskellä auttamassa, vaan Insigne saa haluamansa 1v1-tilanteen Alderweireldia vastaan.


Insigne sai jalkansa auki Alderweireldia vastaan, mutta sijoitus meni vielä tällä kertaa vähän yli maalin.


42. minuutilla Italia meni 0-2 johtoon. Tilanne alkaa siitä, kun De Bruyne vie prässin loppuun saakka Italian palautettua pallon Donnarummalle. Verratti tuuraa Jorginhoa hetkellisesti keskellä ja De Bruyne ei onnistu jättämään tätä syöttövarjoon ikävä kyllä. Keskustan kaksikko on niin kaukana, että Witsel esimerkiksi ei ehdi millään ajoissa paikkaamaan De Bruynen vuotamista. Ylimmän prässilinjan taakse jäi liian suuri tila, johon pelata.


Koska Witsel on kiinni Verrattissa, Barella jää auki. Tielemans normaalisti merkkasi Verrattia vasemmalla tuuranneen Jorginhon.


Barella pyöräytti pelin painottomalle puolelle Insignelle, joka putosi vuorostaan vastaan ja kun Toby ei lähtenyt seuraamaan häntä näin syvälle, Italia pääsi vapaasti Belgian kenttäpuoliskolle. Käytännössä siis ensin keskikentän kahden miehen linja ja sitten Belgian puolustuslinjakin jättivät kunnollisesti tukematta De Bruynen ja ylimmän prässilinjan aloittamaa korkeaa prässiä ja kun kaksi alinta linjaa jäivät alemmas, Italia siis pääsi pois prässin alta liian helposti. Jos Alderweireld olisi rohkeasti noussut kiinni Insigneen kuten olisi pitänyt, maali olisi jäänyt syntymättä ja tilanne katkennut puoleen kenttään.


Spinazzola imi Meunierin leveyteen tehden tilaa Insignelle keskemmäs. Toby jäi yhä linjaan makaamaan, koska Tielemans pystyi prässäämään Insignea, koska Verrattin paikalla ollut Jorginho ei ollut ehtinyt tulla tukemaan vielä hyökkäystä ja muodostamaan tuttua laitakolmiota, joten Belgialla oli kerrankin 3v2 ylivoima jopa.


Tielemansilla oli kuitenkin varoitus alla, joten hän ei voinut rikkoa Insignea, joka ohitti Yourin.


Tilanteen kruunasi se, että kun Alderweireldin olisi pitänyt raivoisasti puolustaa eteenpäin ja ottaa Insignelta kaikki tila pois, hän jätti liikaa etäisyyttä eikä tarpeeksi aggressiivisesti mennyt vastaan sulkemaan avointa jalkaa. Lopputulos näkyi tulostaululla. Belgia nolla, Italia kaksi.


Toisen jakson alussa korkea prässi vuoti niin ikään kertaalleen. Di Lorenzo tulee tässä puhtaasti jalalla ohi Dokun. Lukaku on hetkellisesti keskellä merkkaamassa Bonuccia ja estämässä syötön Jorginholle, kun KDB on oikealla Chiellinin luona. Tielemans merkkaa Verrattin ja Witselin vastuulla on Barella, mutta Axel tekee tässä sen virheen, että hän ei onnistukaan jättämään Barellaa syöttövarjoon irrotessaan auttamaan Dokua, vaan Barellalle jää väylä pelata linjojen väliin. Sen Di Lorenzo käyttää. Vertonghen on puolestaan joutunut kaventamaan Chiesaan, kun Hazard meni myös auttamaan Dokua ja pysäyttämään Di Lorenzoa. Kolme belgialaista siis tavallaan oli kiinnittänyt katseet yhteen ja samaan mieheen.


Witsel ja Hazard on pelattu ulos, joten Italia sai 4v4-hyökkäyksen Barellan käännyttyä kuljetukseen.


Barella siirsi leveyteen Chiesalle, joka sai jalan auki Vertonghenia vastaan. Keskitys löysi Immobilen, joka ei kuitenkaan osunut kunnolla palloon boksissa, vaan potkaisi tyhjää Alderweireldin edessä.


Toisen jakson alusta myös yksi laitatilanne vielä, jossa nyt kun De Bruyne putosi luomaan avausjaksolla ajoittain 4v3 ylivoiman, Jorginho toisella jaksolla liikkui entistä syvemmälle tekemään asetelmasta tasaveroisen (4v4). Alkuperäinen laitakolmio ja 3v3-tilanne oli muuttunut siis 4v4:ksi.


Koska näin lähellä boksia Alderweireld jäi mieluummin vähän varmistamaan, Italialle jäi 3v2 ylivoima, jonka se käytti, kun Tielemans jäi yksin Insignea ja Verrattia vastaan samalla, kun Meunier huolehti yhä leveydessä Spinazzolasta. Insigne ja Verratti ohittavatkin Tielemansin tässä pienellä seinäsyötöllä.


Meunier kuitenkin oikea-aikaisesti liikkui leveydestä kapealla ja sai tökättyä Verrattin seinäsyötön Insignelle kulmapotkuksi.


Viimeinen tähän teemaan liittyvä ja läpikäytävä tilanne on 64. minuutilta. Belgia prässää nyt ylhäältä klassisesti kallellaan olevalla 4-3-3:lla jättäen painottoman puolen wingbackin/laitapuolustajan auki. Italia käyttää tuon alhaalla olevan 7v6 ylivoiman ja vapaan pelaajan hyödyksi pelaamalla ristipallon Spinazzolalle, kun Meunier on jäänyt puolustuslinjaan luomaan 4v3 ylivoiman Italian yläkolmikkoa vastaan. Tähän tapaan oletin Italiankin prässäävän ylhäältä.


Meunier irtoaa vastaan. Samalla Insigne imee Alderweireldin mukanaan sivurajalle, joten tällä kertaa Toby sentään tukee hyvin korkeaa prässiä seuraten Insignea eikä anna tämän vapaasti pudota palloa vastaan. Witsel kuitenkin hukkaa keskellä Jorginhon ja Spinazzola pelaa syötön tälle.


Jorginho jatkaa pallon leveyteen Insignelle 1v1-asetelmaan Alderweireldia vastaan.


Kun Insigne saa pallon, Spinazzola lähtee raivoisaan spurttiin jättäen Meunierin taakseen, jonka olisi pitänyt seurata juoksu. Samalla Immobile vielä liikkeellän vie Vermaelenin pois keskeltä ja nyt topparien väliin on jäänyt huikea tila, johon juosta.


Insigne sai leveydessä jalan auki Alderweireldia vastaan jälleen kerran ja keskitys putosi täydellisesti tyhjään tilaan Vermaelenin ja Vertonghenin väliin. Spinazzola tykitti volleyn hieman vasemmalta ohi.


Muutamaan otteeseen Italia yritti haavoittaa Belgiaa sen heikoimmasta kohtaa eli pelaamalla palloja Hazardin selustaan. Esimerkiksi jo toisella minuutilla Jorginho pelaa Chiesalle pystyyn. Hazard on prässäämässä ylempänä, joten Vertonghen on siksi kaventanut laitaan.


Ketterä Chiesa sai haluamansa 1v1-tilanteen Vertonghenia vastaan. Samanlaisia tilanteitahan Tanska loi paljon Brathwaitelle.


Tällä kertaa Chiesa aikaili ja Hazard ehti yläpuolelta tuplaamaan hänet eikä vaaraa syntynyt. Idea oli kuitenkin hyvä.


Hetken päästä toinen yritys. Insigne lähettää ristipallon Hazardin taakse Chiesalle, mutta tämä passi karkasi päädystä yli. Summa summarum, oikean kautta Italia eteni suoraviivaisemmin tanskamaisesti kuten pitikin ja vasemman kautta sitten hyödynsi enemmän laitakolmiotaan.


Lopuksi muutama poiminta Belgian vastaiskuista. Minuutin kohdalla nähdään Belgian korkea 4-3-3 prässi eli pallollisen laidan wingback tutusti on ylhäällä ja Meunier makaa alhaalla topparien luona. Di Lorenzo joutuu Hazardin prässin alla hätäiseen syöttöön ja se menee ohi Barellan Witselille.


Belgia on korkean prässinsä ansiosta saanut paljon riistoja keskiviivalla ja kääntänyt pelin niistä muutamalla syötöllä maaleiksi. Tällä kertaa syntyy vain maalipaikka. Yläkolmikko on omilla paikoillaan täyttäen keski- ja välikaistat. KDB kääntyy ja Lukaku spurttaa selustaan.


Donnarumma ehti ajoissa vastaan kuitenkin, kun Lukakun ensimmäinen kosketus ohi Chiellinin karkasi vähän pitkäksi.


19. minuutilla Tielemans osoittaa uskallustaan kääntyä pallon kanssa ahtaassa tilassa. Belgia on saanut katkon boksin reunalla ja Verratti vastaprässää heti menetyksen jälkeen.


Tielemans kuitenkin kiepsahti ohi ja Verrattin oli pakko ottaa varoitus, koska muutoin Belgia olisi päässyt hyökkäämään neljällä neljää vastaan, kun alhaalla oli Italialla tosiaankin vain se 4v3 puolustusvalmius hyökkäysmuodon oltua 3-1-6 ja Tielemans oli liittymässä neljänneksi pelaajaksi vastaiskuun.


Tässä puolestaan Immobile yrittää siirtää pallon Barellalle, mutta Vertonghen aavistaa syötön. Italia hyökkää taas kuudella pelaajalla rohkeasti jättäen vain Jorginhon, Di Lorenzon ja topparit pallon alle.


Jorginhon vastaprässi vuorostaan vuotaa, kun KDB pyörähtää hänestä ohi. Kuten todettua, De Bruyne, E. Hazard, Mertens ja Lukaku ovat lähes immuuneja välittömälle vastaprässille, joten tämä ei ollut mikään yllätys.


Tuloksena on 3v3-hyökkäys. Jos Verratti olisi ollut "normaaliin" tapaan Jorginhon rinnalla pyörittämässä peliä 3-2-5 hyökkäysmuodolla, tasapaino olisi ollut näillä menetysten hetkillä parempi ja Italialla olisi nytkin vielä 4v3 ylivoima.


Vastaiskun päätteeksi KDB levitti oikealle ja Lukaku ampui Chiellinin jaloista kohti takakulmaa, mutta Donnarumma torjui vedon kulmapotkuksi.


Italian johtomaali syntyi, kun Belgia epäonnistui vastaprässin purussa, mutta sekin johtui vain Vertonghenin harhasyötöstä eikä yksilön pallon menetyksestä.


Verratti luki hyvin syötön kohti Witseliä ja De Bruynea.


Verratti syötti viisaasti eteenpäin Belgian heikkoon kohtaan eli Vertonghenin ja Hazardin väliseen aukkoon, johon Barella teki itselleen tyypillisen pystyjuoksun. Kumpikin belgialaisista pelasi turhan löysästi, vaikka he yrittivätkin välttää rangaistuspotkun aiheuttamista, mutta hintana oli se, että Barella pääsi vapaasti tinttaamaan pallon taka-alakulmaan.


Viimeinen näyte on tunnin kohdalta. Belgia prässää ylhäältä kallellaan olevalla 4-3-3:lla. Hazard on osana keskikentän linjaa, kun Meunier on alempana painottomalla puolella. Di Lorenzo pääsee jalalla ohi Hazardin Jorginhon syötön jälkeen, mutta syöttö eteenpäin katkeaa Vermaeleniin, joka pelaa nopeasti pystyyn. Yläkolmikko Doku-KDB-Lukaku on omilla paikoillaan täyttäen kolme keskimmäistä kaistaa. Doku sietää hyvin yläpuolelta tulevan prässin ja De Bruyne spurttaa pystyyn saaden syötön. Hän kääntää pallon puolestaan takatolpalle Lukakulle, mutta Spinazzolan blokki esti tasoituksen synnyn. Niinpä lopputulos oli Belgia yksi, Italia kaksi.

 
Sivuja: 1 ... 45 [46]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa