FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.05.2022 klo 19:31:20 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 66 [67] 68 ... 70
 
Kirjoittaja Aihe: Chelsea 21/22 - Tuchelin eka demo erinomainen mutta entä ensimmäinen kokopitkä?  (Luettu 239927 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Rottweiss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC


Vastaus #1650 : 02.05.2022 klo 17:32:30

Neljän linjalla Alonson kanssa ei kuulosta kyllä yhtään sen paremmalta.

Ja Azpi toisella puolella :D Siinä ei olisi paljon yksi mies keskustassa lisää auttanut, kun laidoilta olisi tultu läpi hölkkävauhdeilla.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #1651 : 03.05.2022 klo 20:56:31

https://www.youtube.com/watch?v=hIyalHtgx_M
"The clock is ticking"- Chelsea takeover facing fresh obstacles

Ei se myynti olekaan ehkä ihan niin helppoa kuin on kuviteltu.
McManaman

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #1652 : 04.05.2022 klo 09:30:32

https://www.theguardian.com/football/2022/may/03/jim-ratcliffe-talks-chelsea-fan-groups-todd-boely-buy-club-abramovich

Lainaus käyttäjältä: The Guardian
The sale of Chelsea is in major doubt because of fears Roman Abramovich is attempting to renege on his promise to write off his £1.6bn loan to the club.

On a day when Sir Jim Ratcliffe increased the pressure on Todd Boehly’s consortium, who have been granted preferred bidder status, it emerged that Chelsea said during talks with the government last week that they wanted to restructure the way the club is being sold. That would include paying off the debt from the club’s parent company, Fordstam Ltd, to a Jersey-based company, Camberley International Investments, which appears to be linked to Abramovich.

The suggestion caused surprise at the Department for Digital, Culture, Media and Sport and some ministers believe it would be politically toxic to agree to it while Abramovich’s assets are frozen. The Russian oligarch, who was hit with sanctions after the invasion of Ukraine, has previously indicated net proceeds of the sale would go to victims of the war in Ukraine.

Abramovich is arguing that the sanctions will prevent him from writing off Chelsea’s debt. There is a sense in Westminster this could be a late bargaining ploy. But there are growing concerns that the sale could drag on, with Chelsea’s operating licence set to expire on 31 May. Nadine Dorries, the culture secretary, said last week that the European champions were on “borrowed time”.

There have been warnings that Chelsea could be prevented from playing in the Premier League and in Europe next season if they are not under new ownership before their licence expires.

Ollaan jännän äärellä.
Salbir

Poissa Poissa


Vastaus #1653 : 04.05.2022 klo 09:57:07

Ollaanko täällä jo pohdittu seuraavaa lempijoukkuetta, jos kyseinen skenaario realisoituu?

Newcastle voisi arvoiltaan sopia, näin täkynä heitettynä.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #1654 : 04.05.2022 klo 10:33:09

Vähän ihmeelliseltä se kuulostikin, että lainojen kuittaus sisältyisi kauppahintaan.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1655 : 04.05.2022 klo 12:07:21

Tässähän mennään kuten suunniteltu. Ratcliffe saa tällä metelillä aikaa tavata vielä CPO ja Canoville. CSTn ehtikin jo tavata. Mieshän koittaa päästä kisaan sivuovesta, kun ohitti koko Rainen järjestämän kilpailutuksen ja asteli suoraan Chelsean toimistolle.

Abrallehan kävisi omistajaksi juurikin Ratcliffe, joka ilmoittanut ettei tavoittele seuralla minkäänlaista tuottoa vaan raha taotaan Ratcliffen yrityksen kautta.

Ratcliffella löytyy myös vipuvartta hallituksen suuntaan, vaikka veropakolaisena Monacossa eleleekin. Vuotohan on siis tullut Chelsean toimistolta ja vasta Ratcliffen paikalle ilmestymisen jälkeen.

Hullunmylly antaa siis mahdollisuuden valita Ratcliffe ohi Boehlyn ja Rainen. Tähän aikaikkuna on toki viikon verran. Viikko on se aika jolloin Boehlyn lopullinen tarjous on saavuttava Rainelle/Chelsean toimistolle.

Edit: Itse arvioin kuitenkin, että seura siirtyy Boehlyn omistukseen.

Edit2: Homma on loppusuoralla, kun kaikki haluavat vielä sanoa sanasensa asiaan. Nyt hallituksen puolelta ihmetellään, että Marinaa ovat kaikki ostajaehdokkaat pyytäneet jatkamaan seurassa. Myös Bruce Buck jatkanee paikallaan.

Se mitä tapahtuu esim kesän siirtoikkunan jälkeen lienee eriasia.
« Viimeksi muokattu: 04.05.2022 klo 12:26:44 kirjoittanut Coulijoe »
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1656 : 04.05.2022 klo 12:14:36

Vähän ihmeelliseltä se kuulostikin, että lainojen kuittaus sisältyisi kauppahintaan.

Eli mielestäsi Chelsea olisi velkoineen yhteensä noin 4,1-4,6 miljardin punnan arvoinen seura (kauppasumma £2.5-3mrd + velat £1.6mrd)?
Tässä kohtaa todettakoon, että suurin mistään urheiluseurasta tähän päivään mennessä toteutunut kauppahinta taitaa olla Brooklyn Netsin omistajanvaihdos $2.4mrd hintaan, eli brittivaluutassa karvan vaille kaksi miljardia puntaa.

https://www.forbes.com/soccer-valuations/list/

Viime vuoden Forbesin listauksissa maailman arvokkaimmiksi futisseuroiksi oli arvoitu Barca (£3.8mrd), Real Madrid (£3.8mrd), Bayern München (£3.4mrd), Manchester United (£3.4mrd), Liverpool (£3.3mrd) ja Man City (£3.2rmd)

Chelsea oli tuolla Forbesin listalla sitten noiden listattujen jälkeen heti seitsemäntenä noin £2.5mrd arviolla, mutta siinä arviossa on huomioituna seuran olevan kolmansille osapuolille täysin velaton. Tuo olisi aika hyvin linjassa näiden huhuttujen kauppasummien kanssa.

Niin järjettömän suurista summista tuossa kauppahinnassa puhutaan, että itse olen ainakin pitänyt koko ajan ihan itsestäänselvänä, että se 1,6 miljardin "velka" sisältyy tuohon kokonaissummaan ja on vain sitten kaupan osapuolten välinen järjestelykysymys miten tuo kaupan struktuuri tullaan lopulta muotoilemaan. En usko hetkeäkään, ettäkö tämä "ongelma" olisi ilmennyt vasta tässä vaiheessa ja että näitä kysymyksiä ei olisi käsitelty perusteellisesti osapuolten välillä ihan sieltä myyntiprosessin ensimmäisestä päivästä lähtien.

Vähän sensaationhakuiselta uutisoinnilta vaikuttaa tuo yllä oleva, mutta katsellaanpa nyt miten homma etenee.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1657 : 04.05.2022 klo 13:11:55

Ratcliffen puolelta on vahvistettu, että Raine on ilmoittanut "sori ovi oli jo kiinni eikä tarjousta oteta vastaan". Ratcliffe siis jatkaa moukarointia kuitenkin kilvan ulkopuolelta eikä aio luovuttaa eli lisää rahaa lyötäneen tiskiin.

Lopullisen ratkaisun tekee seura. Onko se sitten Rainen, joka palkattiin tehtävään, kilpailutuksella hyväksymä ehdokas vai Ratcliffe.

Edit: Jos kyseessä olisi joku muu kuin Ratcliffe niin tätäkään keskustelua ei edes käytäisi, mutta koska "Loaded Brit" niin....

Edit2: Viimeisimmät huhut kertovat, että lainojen kohtalo laitetaan sivuun ja hoidetaan kauppa ensin....ihan mietaana. :o
« Viimeksi muokattu: 04.05.2022 klo 15:54:53 kirjoittanut Coulijoe »
Rottweiss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC


Vastaus #1658 : 04.05.2022 klo 15:56:20

Boehly toki on tarjouksen kasvot, mutta Clearlake Capital on se, josta massit tulee. Clearlaken toinen perustaja Behdad Eghbali on ilmeisesti halukas ottamaan aktiivisempaa roolia seurassa, joten saa nähdä millainen sekametelisoppa tulee, kun Marinaa ja Buckia ollaan pitämässä ja uutta kasvoa tunkee Boehlyn ja Eghbalin muodossa sisään.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1659 : 04.05.2022 klo 16:19:38

Boehly toki on tarjouksen kasvot, mutta Clearlake Capital on se, josta massit tulee. Clearlaken toinen perustaja Behdad Eghbali on ilmeisesti halukas ottamaan aktiivisempaa roolia seurassa, joten saa nähdä millainen sekametelisoppa tulee, kun Marinaa ja Buckia ollaan pitämässä ja uutta kasvoa tunkee Boehlyn ja Eghbalin muodossa sisään.

Clearlakelta tulee 50-60% masseista, ja loput sitten Boehlylta itseltään sekä muilta tämän keräämiltä sijoittajilta (Wyss, Goldstein, Walter jne.).

Tuohan se on aina "riskinä" näiden suurempilukuisten sijoittajaporukoiden kanssa, että omistajaportaaseen tulee näkemyseroja asioiden hoitamisesta verrattuna siis siihen, että lopullinen päätösvalta on yhdellä omistajataholla kuten Abra tähän asti. Toisaalta sehän ei aina ole välttämättä huonokaan juttu, että asioita joudutaan käsittelemään vähän syvällisemmin ja useammalta näkökulmalta eikä isoja päätöksiä tehdä ihan hetken mielijohteesta, kuten esim. Abra futispuolen johdossa varsinkin alkuaikoina teki (pelaajahankinnat, manageriasiat jne.). Abrakin kyllä tuossa roolissan kehittyi ajan kanssa ja osasi lisätä vastuita enemmän myös muille henkilöille, lähinnä Marina.

Tuossa Boehly/Clearlake yhtymässä olisi ymmärtääkseni päätösvalta 50/50, eli Boehly edustaisi päätöksenteossa itsensä lisäksi muitakin hankkeeseen keräämiään vähemmistöosakkaita ja ottaisi roolia seuran päivittäistoiminnan pyörittämisestä, mutta tärkeissä kysymyksissä sitten painava ääni olisi hänen lisäkseen myös Clearlakella, eli varmaan heidän edustajanaan toimisi sitten tuo Eghbali.

Näin etukäteen mahdotonta sanoa, miten tuo käytännössä tulisi toimimaan, mutta johan tuota projektia on pari kuukautta seuralle ja Raine Groupille esitelmöity, niin luulisi siellä olevan linjanvedot melko tarkkaan jo tähän mennessä tehty.

Marinan ja Buckin rooleista veikkaan itse, että tarkoituksena olisi omistajanvaihdoksen jälkeen pitää nämä toistaiseksi remmissä vähintäänkin "siirtymävaiheen" ajaksi, mutta jos/kun rooli ja päätösvalta ei tule enää olemaan ihan samanlainen kuin Abran aikana, niin jossain vaiheessa sitten mahdollisesti tulevat poistumaan ja uudet omistajat sitten istuttavat omia sätkynukkejaan noihin rooleihin tai mahdollisesti ottavat jopa itse hoidettavakseen.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1660 : 04.05.2022 klo 17:31:11

Clearlake ottaa 60% seurasta ja kuten yllä Jype totesi niin äänet menee 50/50.

Clearlaken osuus tippui 66% ---> 60% kun Boehly kumppaneineen kaivoi Abran haluaman 500 milj. lisää.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #1661 : 04.05.2022 klo 17:52:53

Abran ei kai edelleenkään ole pakko myydä ellei mies halua. Vaikkei Abra mitään tästä hyödy, niin hän kuitenkin omistaa edelleen seuran ja hänellä pitäisi olla se painavin sana sen suhteen, että kenelle seura myydään ja millä ehdoilla.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1662 : 04.05.2022 klo 18:10:57

Abran ei kai edelleenkään ole pakko myydä ellei mies halua. Vaikkei Abra mitään tästä hyödy, niin hän kuitenkin omistaa edelleen seuran ja hänellä pitäisi olla se painavin sana sen suhteen, että kenelle seura myydään ja millä ehdoilla.

Toki Abralla on täysi oikeus myydä kenelle huvittaa, tai olla vaikka halutessaan myymättä kokonaan ja jättää taakseen vain savuavat rauniot seuran ajautuessa lopulta pakotteiden johdosta konkurssiin, mutta miksi hän tekisi niin?

Myyntiprosessin vetäminen on alun perin ulkoistettu Raine Groupin hoidettavaksi nimenomaan Abran itsensä aloitteesta ja omistajanvaihdoksen toteuttamiseksi on käytetty jo tähän mennessä miljoonien resurssit ja yhteensä varmasti tuhansia ellei jopa kymmeniä tuhansia miestyötunteja eri tahojen puolelta, niin olisihan tuo nyt aikamoinen ratkaisu sitten kalkkiviivoilla yhtäkkiä todetakin, että kikkeliskokkelis eipäs myydä ollenkaan ja ajetaan seura konkurssiin ja kaikki häviää (paitsi vahingoniloiset kilpailevien seurojen fanit).

Penniäkään rahaa Abra ei tule seurasta tuossakaan "kauhuskenaariossa" saamaan, mutta hallituksen ehdoilla myyntiin suostuessaan se varmaan kuitenkin on ainakin teoriassa mahdollista, että sieltä ennen pitkää jotain hiluja saattaisi irrota takaisin. Jos nyt siis oletetaan, että Abra haluaa alkaa myyntirahoista taistelemaan ja ne jäädytetään johonkin brittihallituksen ylläpitämälle sulkutilille siihen asti, että hommat on osapuolten välillä selvillä. Chelseaa se nyt ei varsinaisesti enää siinä vaiheessa koskisi, vaan myynti olisi jo ajat sitten hoidettu pois alta ja Abra & UK sitten neuvottelisivat enää keskenään mitä niille rahakasoille tehdään.

No, tokkopa tässä enää hirveän pitkää joutuu ratkaisuja odottelemaan.
Blanchflower

Poissa Poissa


Vastaus #1663 : 04.05.2022 klo 18:13:54

Toki Abralla on täysi oikeus myydä kenelle huvittaa, tai olla vaikka halutessaan myymättä kokonaan ja jättää taakseen vain savuavat rauniot seuran ajautuessa lopulta pakotteiden johdosta konkurssiin, mutta miksi hän tekisi niin?

Jos Putte niin haluaa?
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1664 : 04.05.2022 klo 19:10:38

Tässäpä juttu Ratcliffesta

https://www.telegraph.co.uk/football/2022/05/04/sir-jim-ratcliffe-set-re-submit-chelsea-bid-todd-boehly-does/?utm_content=sport&utm_medium=Social&utm_campaign=Echobox&utm_source=Twitter#Echobox=1651675395

Tässä Ben Jacobsin ihan ansiokasta raavintaa aiheesta.

https://www.cbssports.com/soccer/news/chelsea-sale-enters-home-stretch-with-todd-boehly-confident-despite-rogue-bid-from-jim-ratcliffe/

Boehlyllä on aikaa 5-7 päivää saattaa asiat siihen kuntoon, että pystyy näyttämään toteen, että kykenee hankkimaan seuran.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1665 : 05.05.2022 klo 11:56:02

Kuten arvata saattoi niin seuran myynnille ei koidu tuosta velasta mitään ongelmaa. Maksetaan hallituksen jäädytetylle tilille ja sieltä sitten johonkin joskus.

Siirtyminen Boehlyn omistukseen lähestyy.
Rottweiss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: CFC


Vastaus #1666 : 05.05.2022 klo 12:06:01

Kuten arvata saattoi niin seuran myynnille ei koidu tuosta velasta mitään ongelmaa. Maksetaan hallituksen jäädytetylle tilille ja sieltä sitten johonkin joskus.

Siirtyminen Boehlyn omistukseen lähestyy.

Ratcliffe voisi kostautua paremmaksi vaihtoehdoksi, kun ei oleta saavansa tuottoa. Clearlaken on taas sijoitukselle tuotto tehtävä joko seuran tuloksesta tai jatkomyynnistä. Tuloksesta tuoton tekeminen tietäisi melkoista vyönkiristystä toiminnasta.

Ratcliffe sanoikin, että jenkkiseuroja ei saa myydä sijoitusyhtiöille, joten siksi ovat tulleet brittimarkkinoille.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1667 : 05.05.2022 klo 12:29:59

Ratcliffe voisi kostautua paremmaksi vaihtoehdoksi, kun ei oleta saavansa tuottoa. Clearlaken on taas sijoitukselle tuotto tehtävä joko seuran tuloksesta tai jatkomyynnistä. Tuloksesta tuoton tekeminen tietäisi melkoista vyönkiristystä toiminnasta.

Ratcliffe sanoikin, että jenkkiseuroja ei saa myydä sijoitusyhtiöille, joten siksi ovat tulleet brittimarkkinoille.

Jep.

Ratcliffe olisi voinut herätä vähän aiemmin kuin 2 viikkoa sitten. Ja kuten tuosta jutusta näkee niin oikein mikään muu ei ole handussa kuin tahna ja hallitus. Toki se voisi korjaantua, mutta sille ei kuitenkaan taida olla aikaa.

Seuran olisi vedettävä matto niin Rainen kuin Boehlyn jalkojen alta.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #1668 : 05.05.2022 klo 14:37:32

Kuten arvata saattoi niin seuran myynnille ei koidu tuosta velasta mitään ongelmaa. Maksetaan hallituksen jäädytetylle tilille ja sieltä sitten johonkin joskus…

Huhutaan, että jäädytetyillä varoilla uudelleenrakennetaan Ukrainaa sodan jälkeen. Sodan lopputuloksesta varmaan riippuen.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1669 : 05.05.2022 klo 19:56:41

Siitä vastaus pari päivää klikkejä keränneisiin uutisiin

https://www.chelseafc.com/en/news/2022/05/05/statement-on-behalf-of-mr-abramovich

Edit: Kuten tuli todettua niin näin lopuuvaiheessa kaikki haluavat huutaa oman mielipiteensä tuuleen.
StamfordBridge

Poissa Poissa


Vastaus #1670 : 05.05.2022 klo 20:19:21

En yhtään ihmettelisi vaikka nämä valheelliset väitteet olisi Pohjois-Lontoon suunnalta saaneet alkunsa. Ts. yritetään keinolla millä hyvänsä saada Chelsea Top4:n ulkopuolelle.

Nyt kaupat maaliin oli se Boehly tai Ratcliffe sitten uusi omistaja ja pääsee pelaajatkin keskittymään 100 lasissa itse tekemiseen ja ehkä pienellä tuurilla sieltä olisi yksi pyttykin tulossa.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1671 : 05.05.2022 klo 20:36:56

Yllättyikö edes Mietaa, että nämä joidenkin kohkaajien fantasiat kilpailevan seuran nurin menemisestä eivät vähemmän yllättäen olekaan käymässä toteen, vaan ovat alusta lähtien olleet pelkkää median pelonlietsontaa ja raflaavilla kauhuskenaarioilla klikkien keräämistä? :D

Prosessi on edennyt hitaasti, mutta varmasti kohti vääjäämätöntä lopputulemaa, eli omistajanvaihdosta. Itse en ainakaan ole noille kaikista villeimmille uutisille antanut missään vaiheessa yhtään minkäänlaista painoarvoa. Tavoiteaikataulu tuolle omistajanvaihdokselle on koko ajan ollutkin, että tuossa huhti-toukokuun vaihteessa on kärkiehdokas valittu ja homma paperitöitä vaille valmista ja kauden loppuun mennessä sitten ihan lopullisesti pakettiin. Siinä aikataulussa on ainakin tähän asti pysytty, ja myös Valioliigan 'owners and directors' test on Boehlyn porukalla jo käytynä hyväksytysti läpi.
Kervinen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tottenham Spurs


Vastaus #1672 : 05.05.2022 klo 22:59:25

Kyllä kelpaisi Romaa finaaliin vievä Tammy jengiin Lukakun tilalle.
Jype

Poissa Poissa


Vastaus #1673 : 05.05.2022 klo 23:19:55

Kyllä kelpaisi Romaa finaaliin vievä Tammy jengiin Lukakun tilalle.

Yhtään Abrahamia ja hänen hienoa debyyttikauttaan Romassa vähekysmättä, mutta onko Konferenssiliiga nykyään se kovin tason mittari?

En usko hetkeäkään, että Abraham olisi Chelseassa ollut tällä kaudella yhtään sen parempi kuin Lukakukaan. Ei toki olisi maksanut sataa miljoonaa ja liksakin aika tuntuvasti maltillisempi, joten sikäli olisi näin jälkikäteen tarkasteltuna ollut ilman muuta heittämällä parempi vaihtoehto, mutta ihan pelillisesti tarkasteltuna Abrahamilla tuli Tuchelin pelisysteemissä esille ne ihan samat heikkoudet kuin Lukakullakin, joten tokkopa tuo nyt olisi mikään ratkaisu näihin hyökkääjäongelmiin ollut.

Hieno pelaaja toki, ei siinä. Ylos
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1674 : 05.05.2022 klo 23:49:33

Erona toki se, että Tammy teki kentällä oikeasti duunia vaikka narratiivi huutelussa oli, että laiska paska.

 
Sivuja: 1 ... 66 [67] 68 ... 70
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa