FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.05.2022 klo 20:57:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 21-22  (Luettu 28780 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 24.08.2021 klo 13:55:55

Mielestäni Passlack pelasi ihan mukiinmenevästi Freiburg - pelissä, siitä lähtien kun vastustaja lakkasi hyökkäämästä.

Onko Schulzista kuulunut mitään? Ilmeisesti otettiin vaihtoon kun mikään ei onnistunut? Selostaja höpötteli loukkaantumisesta.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #26 : 25.08.2021 klo 23:18:06

Schulz sai lihasvamman ja pitää taukoa yleisurheilusta ainakin tulevan viikonlopun yli.

Delaney siirto Sevillaan on varmistunut. Siirtokorvauksena saadaan huikeat kuusi miljoonaa plus mahdollisia bonareita. Aikoinaan maksettiin Bremenille 20 miljoonaa enemmän, joten mistään loistohankinnasta ei voida puhua. Vielä pitäisi päästä eroon Bürkista ja Wolfista. Aika alkaa käymään vähiin.

Nähtävästi myös viime hetken paniikkihankinta on suunnitteilla. Zorc & Kehl ovat tehneet todella yllättävän havainnon, että molemmilla laidoilla on puutteita. Eiköhän jostain vielä löydetä sopivan ylihintainen kehäraakki.

Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #27 : 26.08.2021 klo 20:29:24

Tällä kertaa kirjekuoret löysivät tiensä oikeaan osoitteeseen. Yleisön kannalta kiinnostavat vastustajat, mutta kaikkia vastaan keltamustien pitäisi olla selkeä suosikki. Ilman koronaa olisi suuri kiusaus lähteä johonkin otteluun paikan päälle.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #28 : 26.08.2021 klo 21:25:50

Juu, ei mitenkään pahin mahdollinen arpa. Mielenkiintoisia, eikä varmasti mitenkään helppoja pelejä silti. Turkin reissuista on aina oma jännityksensä, kysykää vaikka ManU:lta! :)
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 27.08.2021 klo 12:43:59

Mielenkiintoista ettei kukaan ole kiinnostunut Bürkista, mies menetti pelinumeronsa ja tippui 3. maalivahdiksi, ja silti roikkuu edelleen mukana. Myös mielenkiintoista, että Passlackille annetaan peliaikaa, mutta Wolfille ei. Kuvittelisi, että nuo kaverit jollekin kelpaisi edes lainasopimuksella.

Halstenbergin siirto on ilmeisesti kaatunut, miestä ilmeisesti kaavailtiin toppariksi kolmen linjaan, mutta syystä tai toisesta tämä siirto ei ole menossa maaliin. Valentin Lazaro ja Diogo Dalot on pyörinyt nyt huhuissa, ja näistä Dalot lienee fiksumpi hankinta puolustuspelaajana. Lazaro lienee enemmän hyökkäävämpi vaihtoehto. Kolmen topparin linjaan on vaikea siirtyä nykyisillä vaihtoehdoilla, eli saa nähdä millä formaatiolla Rose nyt päätyy lopulta pelaamaan, kun kaikki on kunnossa.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #30 : 28.08.2021 klo 13:57:43

Huh-huijaa.. Ei taida tylsää tulla BVB:n matseja seuratessa tänä(kään) vuonna! Saa nähdä miten hermot kestää.

Aikamoista sekamelskaa oli tosiaan aika ajoin peli eilen. Puolustus oli karmeaa katsottavaa ajoittain, mutta se ei kyllä rajoittunut vain puolustaviin pelaajiin, vaan koko joukkueella tuli virheitä, jotka johtivat vaarallisiin vastahyökkäyksiin / vastustajan hallintaan omalla puoliskolla. Peli on siis vielä todella keskeneräistä, ja siihen suuri syy toki löytyy sairaspenkiltä, mutta kyllä taitaa terveilläkin olla vielä rytmiin ja pelisysteemiin sisään pääsyn kanssa ongelmia.

Majutauko tulee siis ihan hyvään väliin, vaikka joukkuepelin parantamiseen siitä ei juuri apua olekaan, kun niin suuri osa pelaajista on edustamassa omia maitaan.

Jotain positiivistakin eilisestä pelistä on toki löydettävissä, hyvän viihdearvon lisäksikin. Hieman on Malenin todelliset kyvyt vielä arvoitus, mutta eilinen esitys antoi jo vähän viitteitä paremmasta. Toivottavasti saisi nyt pian muutamia oikeita onnistumisia tililleen, niin ehkä suurin yliyrittäminen vähenisi ja otteisiin tulisi vähän rentoutta. Muutenkin hyökkäyspäässä löytyi tällä kertaa tehojakin, vaikka paikkoihin nähden maalimäärä jäi edelleen vähän mahdollista pienemmäksi. Maaleja on toki syytä tullakin, sillä niitä tulee kyllä omaankin päähän - ellei puolustuspeli nyt jostain kumman syystä yht’äkkiä parane aivan oleellisesti. Onneksi Kobel vaikuttaa kyllä huippumolarilta, jota eilenkin saadaan isolta osalta kiittää voitosta. Mahdottomiin vaan ei pysty hänkään. Hieman käy häntä jopa sääliksi, kyllä joukkueen pitäisi pystyä pitämään vastustajan maalipaikat , läpiajot yms. hieman harvalukuisimpina!

Vaikka eilen toisen puoliskon BVB:n (puolustus)peliä voi aivan ansaitusti arvostella, kyllä vastustajan pelillekin voi antaa tunnustusta. Pieni pelisysteemin ja intensiteetin muutos käänsi pelin BVB:n päätyyn. Mielestäni Hoffenheim pelasi varsin hyvin, ei kaikki ollut BVB:n huonoutta! Vastustajan linjan nosto toki antoi samalla tilaa Dortmundin hyökkääjille - ja kun heille antaa hieman tilaa, maaleja alkaa aika usein syntyä!
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #31 : 12.09.2021 klo 10:04:20

Eipä muuttunut pelinkuva paljoa kahdessa viikossa! BVBn pelinrakentelu ja hyökkäyspeli olivat jälleen varsin hyvässä kuosissa, mutta puolustuspäässä oltiin liian usein suurissa ongelmissa. Erityisesti Leverkusenin nopeat ja tehokkaat vastahyökkäykset olivat myrkkyä BVBn puolustukselle, mutta vaarallisille maalipaikoille tuntui vastustaja pääsevän muillakin tavoilla. Pongracic vaikuttaa kyllä aivan kelpo vahvistukselta, mutta useissa tilanteissa puolustuksen yhteispelissä näytti vielä olevan ajoitus- / sijoittumis- yms. puutteita.

Muutamia uusia positiivisiakin nostoja pelistä löytyi. Erityisen ilahduttavia olivat Meunierin onnistumiset hyökkäyspäässä / maalitilanteiden alustuksesssa. Koska Meunier huonoista oikean laitapakin vaihtoehdoista nyt tällä hetkellä on kuitenkin se vähiten huono, on ilahduttavaa että hyökkäyspäässä kykyä hyviinkin ratkaisuihin löytyy - vaikka muutoin pelissä puutteita (mm. puolustuspeli, pallovarmuus) edelleen löytyykin valitettavan paljon. Brandt on kyllä haastava kaveri. Pallonmenetyksiä - usein erityisen vaarallisia sellaisia - tulee aivan likaa, ja välillä taas saadaan todistaa eilisen maalin kaltaisia huikeita suorituksia. Ihan tuli yksi Benzeman maali EM kisoissa mieleen haltuunotosta! Hyökkäyspäässä onnistumisia tuli muutoinkin, kun tilaa löytyi yllättävänkin hyvin. Jos BVB puolusti huonosti, Leverkusen puolusti - jos vain mahdollista - vieläkin huonommin.

Viihdearvot olivat siis taas kohdallaan. Ja samoin oli BVBn kannattajien hermot edelleen kovilla. Mutta erityisesti nyt ruuhkaviikkojen alla huolestuttaa loukkitilanne. Majutauko ei tilannetta parantanut, vaan pikemminkin päinvastoin. Onneksi Hummels näyttäisi pikkuhiljaa pääsevän pelikuntoon. Jokatapauksessa avainmiehien rasitus on nyt todella kova. Nyt kun keskeisille miehille iskee loukkeja, ei penkiltä enää tahdo mitat täyttäviä vaihtoehtoja löytyä. Aivan veitsenterällä mennään.

Keskiviikkona on edessä todella mielenkiintoinen vierailu Turkkiin. Voitto toki tähtäimessä, mutta ehkä olisin tasuriinkin tyytyväinen!
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #32 : 13.09.2021 klo 19:51:19

Vaikka Dortmundin seuraaminen on kuluttanut nitrovarastot loppuun jo alkusyksystä, todellisuus ei ole aivan yhtä paha miltä se näyttää. Puolustus ei ole todellakaan betonia, mutta toisaalta vastustajilla on tähän saakka uponnut lähes jokainen kuti. Eiköhän tämä hieman tasoitu kauden mittaan. Myös loukit ovat rassanneet juuri takalinjoja. Luulisi terveystilanteen kohenemisen heijastuvan hiljalleen myös parempana joukkuepuolustamisena. Lieventävistä asianhaaroista huolimatta helppojen pallonmenetysten määrää täytyy karsia runsaasti. Kaksi ensimmäistä takaiskua saivat alkunsa ensin Guerreiron ja sitten Brandtin toilailuista.

Vaikka Meunier osoitti pieniä elonmerkkejä ylöspäin, kyseessä on edelleen joukkueen heikoin lenkki. Jospa hän edes parantaisi katastrofista surkeaksi, olisi sekin jo EOM:ää. Sitä vastoin Pongracic vaikuttaa aivan näppärältä alelaarista kaivetuksi kaaderin leventäjäksi. Koomailut pysyivät poissa repertuaarista, millä noustaan jo korkealle keltamustien pulustushierarkiassa. Witselin voisi hiljalleen siirtää supersubiksi. Kilpikonnan liike ja keskikentän pohja ei ole voittava yhdistelmä. 

Hyökkäys näyttää olevan tälläkin kaudella varsin hyvässä iskussa. Varsinkin jos Hirvi kestää hirmuiset minuutit. Reusin otteet ovat palautuneet vuoden takaisesta aallonpohjasta. Lisäksi Guerreiro, Dahoud, Reyna, Malen ja Brandt ovat kaikki sangen taitavia kavereita. Tosin viimeksi mainittu aiheuttaa flegmaattisuudellaan useita raivokohtauksia jokaisen pelin aikana.   

Siirtoikkunan loppu osoitti seurajohdon asettava stabiilin talouden äkkimenestyksen hakemisen edelle. Mikä on mielestäni oikea strategia. Toki aina voi kyseenalaistaa oliko strategian toteutus kaikilta osin onnistunutta.  Joku olisi voinut suunnata käytössä olevat resurssit eri kohteisiin. Kobel on selkeä parannus tolppien välissä ja samoin Malen vaikuttaa aivan pätevältä jannulta. Olisiko kokonaisuudesta saatu kuitenkin parempi panostamalla laituriin ja oikeaan laitapakkiin? Ihmetyttää myös kyvyttömyys päästä eroon Bürkista ja Wolfista. Nähtävästi janttereille maksetaan sen verran hyvin, että se kompensoi kauden mittaisen katsomokomennuksen.   
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #33 : 13.09.2021 klo 21:05:58

Huhujen mukaan Burkille maksetaan bruttona €6m ja julkisen autoperseilytuomion perusteella Wolfille bruttona €5m vuodessa. Eipä mikään muu joukkue noita summia maksa, joten syystäkin Recaro tai popparit katsomossa kiinnostaa.

Pongracic pelasi myös mielestäni ihan hyvin, miehestä tuli hieman Sokratis-fiilikset pelityylinsä vuoksi. Sen verran innokkaasti mies kuitenkin rappasi, että joulukortti tai vastustajalle älytön rankkari jossain vaiheessa ei yllätä. Jos huhut miehen kustannuksesta (palkka €2,5m ja ei siirtokorvausta / nimellinen korvaus) pitävät paikkansa, niin ensinäkemältä ihan pätevä laastarihankinta siirtoikkunan viime metreiltä.

Witsel kutosena ja Dahoud kasina ei toiminut lauantaina pätkääkään, joten toivottavasti valmennusjohdolla on tuohon ratkaisu jatkossa. Witsel ei kyllä kuukauden perusteella sovi Rosen munaraviin, joten nykyisellä palkalla miehelle ei todellakaan kannattaisi tarjota jatkoa kauden jälkeen.

Juoksuvoiman lisäksi Malenin vahvuudet ovat jääneet minulta huomaamatta, kova kiire  ja sähläys jääneet lähinnä mieleen. Toivottavasti yhteinen sävel löytyy lähiviikkoina muun hyökkäyksen kanssa.

Vierasmatsi Turkissa tuskin on helppo ottelu ja ensiminuuttien takaiskuilta vieraat tuskin välttyvät, mutta kyllähän Dortmundin pitäisi tuolta 3 pistettä kaivaa resursseillaan.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #34 : 02.10.2021 klo 15:23:26

Lasaretti natisee liitoksistaan, mutta voitolla Augsburgista voisi lähteä tyytyväisin mielin majutauolle. Sen aikana luulisi Hålandin, Reynan ja jopa Dahoudin tervehtyvän. Lisäksi Zagadou ja Coulibaly ovat myös lähempänä pelikuntoa. Ja tuskinpa pieni huili tekee kovin huonoa loukkien jäljiltä liian nopeasti kentälle heitetyille kavereillekaan. Toki tosielämässä Reus ja Akanji katkovat ristisiteensä maaotteluissa ja Bellingham reväyttää reitensä harjoituksissa. Ja vemppaosaston toipumisaikataulu oli ylioptimistinen muutenkin.

Osavaltio höllensi yllättäen koronarajoituksia ja tänään stadionilla nähdään jo reilut 40 000 katsojaa. Enemmänkin olisi sallittu, mutta logistiikkaa ei saatu kuntoon näin pikaisesti. Kahden viikon kuluttua Mainzia vastaan sisään saakin ottaa jo 67 000 fania. Ainoastaan seisomapaikkojen lipunmyynti on rajoitettu 50 prosenttiin. Yleisön ja tunnelman paluulle Ylos Tuoppi
 
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #35 : 02.10.2021 klo 16:47:38

Juuri niin, kyllä oli huikeaa eilen kun ultrat taas täyttivät Ostkurven . Ei ole futista ilman ylesöä, joka on osa tuota teatteria, mitä jalkapalloksi kutsutaan.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #36 : 03.10.2021 klo 10:05:10

Näinpä! Olihan se nyt pirun siistiä kun katsomossa alkoi olla tunnelmaa melkein kuin ’vanhaan hyvään aikaan’! Kuka olisi puolitoista vuotta sitten uskonut miten paljon tämä vaikuttaa elämäämme, ja kuinka kauan tästä saadaan kärsiä. Onneksi ei, olisi voinut jonkinasteinen epätoivo iskeä. Vaikka varsin optimistinen luonne olenkin, hieman varovaiseksi tässä on oppinut. Toivottavasti mitään suuria takapakkeja ei enää tule!

Oli tosiaan BVB:n itsensä näköinen ottelu taas eilen. Vaikka peli ekalla puoliskolla näennäisesti oli hallussa, maalipaikkojen luonti oli varsin tuskaista. Guerreiro pisti pienellä tuurilla saadun rankun kyllä tyylikkäästi verkon perille (…hieman on hankala uskoa ettei Rose olisi laukoja-asiaa joukkueen kanssa läpi käynyt, miten ottelun jälkeen medialle väitti..), mutta muutoin laadukkaita maalipaikkoja oli niukasti. BVB:n ekaa puoliskoa leimasivat myös useat keskialueen pallonmenetykset (näistä toki osakrediittiä Augburgin tehokkaalle prässille), joista vastustaja pääsi rakentelemaan varsin vaarallisia tilanteita. Tasoitusmaalissa oli toki hieman tuuria mukana, mutta kokonaiskuvassa takaiskumaali ei ollut varsinainen vääryys.

Muutoin puolustus hoiti hommansa mielestäni eilen varsin hyvin. Laadukkaiksi maalipaikoiksi asti vastustajan hyökkäykset realisoituivat harvoin. Vähämaalisissa otteluissa vaan yksittäiset virheet voivat osoittautua ratkaiseviksi.

Toisella puoliskolla hyökkäys pääsi huomattavasti useimmin maalipaikoille. Tällä kertaa vaan tehottomuus oli korostetusti esillä, hyvistäkään paikoista ei palloa tahdottu saada maaliin saakka. Tuhlareina kunnostautuivat erityisesti Reus ja Hazard. Onneksi tämä ei tällä kertaa kostautunut pistemenetyksenä, vaan lähinnä lisäsi pelin viime hetkien jännytyskerrointa. Mielestäni tehottomuus ei ole alkukaudella kuitenkaan ollut BVB:n pelille erityisen tyypillistä. Yksittäisissä otteluissa tuhlailua on toki esiintynyt, mutta muutoin maalimäärät ovat olleet melko lähellä odottamia, välillä jopa hieman ylikin.

Kuten tässä nyt jo on lähes joka kommentissa todettukin, loukki-tilanne on tehnyt osaltaan alkukaudesta varsin haastavan. Avausmiehistöstä puuttuu / tippuu miehiä koko ajan + vaihtopenkiltä apua on ollut saatavissa rajatusti, ja nämä kyllä väistämättä ovat näkyneet esityksissä tason vaihteluna. Lähtökohtaisesti hieman heikompia vastaan on kyllä pärjätty, mutta kovempia haasteita vastaan puutteet keskeisillä pelipaikoilla - ja tästä osin johtuva pelin keskeneräisyys - kyllä näkyvät armotta. Tämä oli selvää jo Gladia vastaan, ja pelottaa ajatellakin tilannetta kun Bayern tai jokin kovempi haaste Eurokentillä tulee vastaan. Esim Ajax nykykunnossaan tulee todennäköisesti olemaan BVB:lle varsin kova pala.

Mutta nautitaan nyt jalkapallosta, ei tilanne kuitenkaan aivan katastrofaalinen ole! Ehkä suurista pokaaleista haaveilu tällä(kään) kaudelle ei ole realistista, mutta jos tässä nyt saadaan sairastuvalta porukkaa takaisin riviin - ja peliin saadaan tasaisuutta - kyllä kaudesta jotain voidaan palkintokaappinkin vielä saada. Ja hyvää viihdettä saadaan ainakin, se on jo tässä vaiheessa tullut selväksi!
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #37 : 11.10.2021 klo 19:03:46

Ennustukseni maju-tauon tapahtumista ei mennyt kovin pahasti pieleen. Koipi paketissa Dortmundiin ovat palanneet jo Guerreiro (tämä olisi kyllä pitänyt nähdä etukäteen), Kobel, Hazard, Moukoko ja Akanji. Näistä ainakin Guerreiro ja Moukoko ovat hieman pitempään poissa. Myös Akanjin tilanne vaikuttaa huolestuttavalta.  Eiköhän sieltä vielä ainakin Reus saada vemppaosastolle ennen viikonloppua.

Toipilaiden Håland, Hummels, Meunier, Reyna, Dahoud ja Wolf tervehtymisen aikataulu on vielä epäselvää, mutta joku saattaa pelata jo Mainzia vastaan. Lisäksi on vielä pitkäaikaispotilaat Zagadou, Coulibaly ja Morey, joita ei kovin nopeasti kannata kentälle odottaa. Onneksi Schulz on kuulemma esittänyt hyviä otteita harjoituksissa...

Nopeasti laskettuna viimeisen viikon aikana vesialtaassa on viettänyt aikaa ainakin 14 pelaajaa(!). Olosuhteet voisivat olla otollisemmatkin uudelle valmentajalle ajaa sisään omia kuvioitaan. On myös selvää, että heiveröisetkin toiveet Buyernin haastamisesta voi heittää romukoppaan. Jos loukkitilanne olisi toisin päin, jotain saumoja saattaisi ollakin. Nyt kannattaa alkaa hyvissä ajoin varmistelemaan stressitöntä paikkaa neljän joukkoon.   
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 11.10.2021 klo 22:53:37

Ennustukseni maju-tauon tapahtumista ei mennyt kovin pahasti pieleen. Koipi paketissa Dortmundiin ovat palanneet jo Guerreiro (tämä olisi kyllä pitänyt nähdä etukäteen), Kobel, Hazard, Moukoko ja Akanji. Näistä ainakin Guerreiro ja Moukoko ovat hieman pitempään poissa. Myös Akanjin tilanne vaikuttaa huolestuttavalta.  Eiköhän sieltä vielä ainakin Reus saada vemppaosastolle ennen viikonloppua.

Voi voi, jos pitää paikkaansa. Etenkin Akanji, joka on ahkeroinut taatusti täydet 90 minuuttia jatkuvasti. Seuraavat pelit lähtökohtaisesti heikompia jengejä vastaan, pl. Ajax, jotka pitäisi kaatua Hitzkin tolppien välissä. Osunut silmiin myös kohuotsikoita Hummelsin yksityisasioita, jotka tuskin ainakaan parantavat peliesityksiä. Äkkiä tuli Delaneytakin ikävä. Olisiko aika antaa Raschlille peliaikaa.

Loukkaantumisten vastapainoksi joukkueen kannalta hyvä uutinen, että Bellingham kieltäytyi maajoukkueesta. Jude puhjennut nopeasti kukkaan ja uhaksi myös hyökkäyspäädyssä. Taitoa löytyy pienissä tiloissa ja pelaa tunteella. Katsomostakin kuuluu Juuu kun Bellingham kuskaa. Taitaa olla ensi kesänä Valioliigan halutuin pelaaja ja saa nähdä onko Dortmundin sesongin isoin rahastus.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #39 : 16.10.2021 klo 12:51:49

Bellinghamin myynti ensi kesänä on äärimmäisen epätodennäköistä. Teinillä on sopimus vuoteen 2025 saakka, joten ilman aivan posketonta tarjousta hän pysyy Dortmundissa ainakin tämän ja ensi kauden.

Lasaretin tyhjeneminen ei ole sujunut toivotusti. Tänään poissa ovat varmasti Guerreiro, Reyna, Dahoud ja Moukoko. Myös ihmemies Meunierin pelaaminen on epätodennäköistä. Hummels kaipaisi lepuutusta polvivaivaansa, mutta hänen on purtava hammasta. Håland ei ole vielä 100% iskussa, joten hän saattaa selvitä penkille. Onneksi Akanji ja Hazard vaikuttavat pelikuntoisilta.

Näin ollen kokoonpano ratkeaa itsestään. Schulz ja Wolf korvaavat laitapakit sekä Brandt ja Hazard kirmaavat kärjessä Malenin ja Reusin kanssa. Hirvi aloittanee penkiltä. Mainz on tähän saumaan hyvin puolustavana joukkueena äärimmäisen hankala vastustaja. On helppo nähdä keltamustien puskevan tehottomasti ilman Hålandia 90 minuuttia ja puolustuksen lahjoittavan yhden koomailullaan.

Yleisöä on paikalla jo yli 60 000, vaikka ultrat jatkavat edelleen boikottiaan. 
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #40 : 19.10.2021 klo 18:45:02

Voitto Mainzista ei ollut välttämättä yhtä selkeä mitä tuloksen tai tilastojen valossa voisi päätellä. Maalit syntyivät onnekkaasta pompusta, lahjarankkarista ja lisäajan pallonriistosta. Omassa päässä tuli taas lukuisia vaarallisia töhöilyjä, mutta onneksi vieraat kykenivät rankaisemaan vain yhdestä. Lisäksi ei tarvitse kuvitella kovin erilaista tapahtumien kulkua, jossa VAR ei löydä rankkaria ja Akanjin liuku osuukin ensimmäisenä hyökkääjän jalkaan. Tasatilanne alivoimalla olisi ollut paha rasti.

Joka tapauksessa kauden alku on ollut tuloksellisesti varsin hyvä. Liigassa piikkipaikalla Buyernin jälkeisille sijoille, Pokalissa helposti toiselle kierrokselle ja zämppärissäkin jatkopaikka on sangen lähellä. Ainakin vältyttiin Rose/Terzic-keskustelulta. Toisaalta peliesityksissä on ollut paljonkin parannettavaa. Toki iso osa menee järkyttävän loukkisuman piikkiin. Kuitenkin puolustusta vaivaa edelleen sama koomailun kulttuuri, mitä on saatu todistaa Kloppin ja Tuchelin jälkeen jokaisen valmentajan alaisuudessa.

Tänään olisi loistava tilaisuus ottaa tiukka kuristusote cl-lohkon ykköspaikasta. Tosin tehtävä ei ole helppo. Ajax on kova nippu, minkä he ovat osoittaneet alkukauden otteluissa. Lisäksi vesijumppaosasto ei ole varsinaisesti kutistunut lauantain jälkeen. Zagadou kylläkin palaa kaaderiin, mutta pitkän tauon jälkeen hänestä on hyötyä korkeintaan viimeisten minuuttien keskitysten purkajana. Näin ollen avaus lienee sama kuin Mainzia vastaan. Toivottavasti Meunier ja Brandt jatkavat kohentuneita otteitaan. Lisäksi Hirven on syytä olla teräkunnossa.

Ultrat ovat ensimmäistä kertaa stadionilla koronatauon jälkeen, joten tunnelman pitäisi olla kohdillaan Ylos
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #41 : 19.10.2021 klo 21:21:00

Kova on haaste tosiaan tänään, mielenkiintoista nähdä miten käy. AJAX on kyllä ollut todella vakuuttavassa vireessä niin omassa liigassaan, kuin kahdessa ekassa UCL pelissäkin. Hieman skeptisen fiilikset itsellä. BVBn erityisen loisteliaat esitykset UCL:ssa eivät ole olleet kovin yleisiä. Toisaalta, usein parempia joukkueita vastaan omakin esitys on ollut parempi.

Olen vähän eri mieltä Mainz pelistä. Mielestäni BVB oli melko selvästi parempi. Ja maalitkin olivat  seurausta ihan taidolla rakennetuista tilanteista, vaikka mukana hieman onnea olikin. Toki hieman huonommalla tuurilla Mainz olisi voinut rokottaa parilla maalilla, mutta saman verran paremmalla tuurilla BVB olisi hyvin voinut tehdä yhtä monta maalia lisää. Joten todennäköisyyksien mukaan mentiin mielestäni kohtuullisen hyvin.

On ehdottomasti totta, että epävarma puolustuspeli on antanut vastustajille aivan liikaa maalipaikkoja. Mutta näistä on kyllä rokotettu niin hyvällä tahdilla, että välillä mukana on ollut keltamustien näkökulmasta hieman huonoa tuuriakin. Vastaavasti BVBn tuuri on ollut hyökkäyspäässä hieman huonompi. Maaleja on toki tullut, mutta ei varsinaisesti yli odottaman - vaan näin mutu-tuntumalla välillä sen allekin.

Yhtä kaikki, tuloksellisesti pitää kauden alkuun ehdottomasti olla tyytyväinen. Eikä pelikään noin yleisesti ottaen aivan kehnon näköistä ole ollut. Varsinkin kun huomio karmean loukkitilanteen. Ihan kriittisellä rajalla ollaan menty - tuohon kun olisi lisännyt sopivaan väliin vaikkapa muutaman Korona-tapauksen - oltaisiin voitu olla aivan liemessä. Nyt avauksen taso on pystytty pitämään vielä varsin kelvollisena, vaikka pelikuntoinen miehet ovat vaihdelleetkin. Tulituki penkiltä onkin sitten ollut varsin rajallinen, mutta onneksi sitä ei olla useimmissa peleissä tarvittu.

Kova peliputki on nytkin päällä, joten rasitus kyllä kasvaa avauksen miehillä varsin kovaksi. Ihme on jos kuormitus ei johda lisävammoihin, mutta toivotaan nyt parasta.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #42 : 20.10.2021 klo 00:48:58

Hyi helvetti. Realismi astui ovesta sisään.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #43 : 20.10.2021 klo 10:35:23

Eilinen oli karu pudotus todellisuuteen, mistä tosin useampi nimimerkki on tässäkin ketjussa kirjoittanut jo pidempään. Ajax on toki liigassaan hyvinkin bayernmaisessa asemassa ja se voi nostaa talentteja liigan tason vuoksi pienemmällä kynnyksellä edustukseen, mutta sillä on kuitenkin isossa kuvassa konsepti. Dortmund on viime vuodet  puolestaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta proaktiivisuuden sijaan reagoinut pelaajarintamalla ja Sanchon, Pulisicin ja Akanjin ohella seuraan on hankittu kasamäärin ylihintaista höyryävää. Laitapakkiosasto on ollut ongelma jo vuosia ja isot hankinnat ovat yleisurheilijoita, siinäkin vajaavaisin meriitein. Keskikentälle on hankittu Sammerin aikakauden aikana hyvinkin vahvasti Mentaliteettia, palkkakuitista ja siirtokorvauksesta tinkimättä. Sanchon ylivoimaisuuden johdosta laituriosastoa pidettiin yleisesti useamman vuoden tasokkaaana, mutta eihän viime aikojen hankinnat ole mitenkään onnistuneet: Hazard ei ole ollut odotusten ja taloudellisen panostuksen arvoinen, bundesliigassa osoitettu taso ja Favre ovatkin todennäköisesti skouttauksen taustalla. Malen ei myöskään ole laituri tai ainakaan muille paikkoja luova sellainen, ja tämä seikka oli muiden kuin seurajohdon tiedossa jo ennen miehen hankintaa. Mikäli Malenin hankinnan ideana ei ole Lewandowskin tyylinen "kouluttaminen väärällä paikalla ennen kukkaan puhkeamista ysinä", niin eihän tuo järkevältä rahankäytöltä näytä ulospäin.

Dortmundin junnupuoli näyttää tällä hetkellä hyvältä, toivottavasti sieltä uskalletaan nostaa lupauksia myös edustuksen rinkiin. Kolmostasolla pelaavat reservitiimin ja sen tasokkaan valmentajan ansiosta edellytykset menestykseen tällä saralla olisivat todellakin olemassa. Kun todennäköisesti uskallusta ei kuitenkaan ole, niin siirtopoliitiikkaan olisi pitkästä aikaa saatava jokin pidemmän aikavälin idea ja viime vuosien ideat, kuten Witselin ja Delaneyn hankkimiset yhtäaikaisesti, Brandtin hankkiminen laidalle, Malenin hankinta laidalle ja yleinen Bundesliigakokemuksen ja saksalaisuuden korostaminen pelillisten ominaisuuksien sekä Kaaderiin sopivuuden edelle tulisi saattaa päätökseen.

Dortmundin johdon on täysin turha valittaa resurssien puutteesta, kun budjetti kuluu täysin ylihintaisiin pelaajiin ja sopimattomia kallispalkkaisia pelaajia roikotetaan mukana, kun heistä ei päästä millään eroon. Tällä(kin) kaudella top4-paikka liigassa on hyvinkin todennäköinen ja Mestarien liigassa matka jatkunee helmikuuhun saakka, mutta seuralla olisi selkeemmällä hankintapolitiikalla edellytyksiä parempaakin, kuin nykyiseen suorittamiseen. Mikäli nykymenoon ei saada järkeä, joukkueen nestorien matkamittari tulee täyteen ja Haalandin korvaaminen ei onnistu ihmeen kaupalla täydellisesti, niin ensi kaudella tilanne voi muuttua paljonkin nykyistä synkemmäksi.
« Viimeksi muokattu: 20.10.2021 klo 10:38:10 kirjoittanut günthers »
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #44 : 22.10.2021 klo 19:47:08

Ja Håland sitten useita viikkoja poissa lonkkavaivan takia. Kovia aikoja eletään sielläkin.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #45 : 22.10.2021 klo 19:53:47

Myös Schulz ja ihmemies Meunier ilmoittautuivat vesijumppaan. Molemmat laitapakit ja heidän varamiehet ovat siis poissa Bielefeldiä vastaan. Kokoonpano tulee olemaan mielenkiintoinen.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #46 : 23.10.2021 klo 12:51:10

Hyvä kirjoitus günthersiltä. Dortmund on resursseiltaan sarjan toiseksi suurin isolla erolla takana tuleviin. Huippuluokan urheilujohtamisella tämä potentiaali voitaisiin jalostaa selkeästi viime vuosia parempiin tuloksiin. Ikään kuin seura olisi jäänyt uinumaan Kloppon aikaisessa menestyksen tunteessa ja menettänyt kosketuksen nykyhetken realiteetteihin. 

Kopioin tähän viime keväänä koostamani listan keltamustien siirtopolitiikasta 2010 alkaen.

Lupaukset: Lewa, Kagawa, Leitner, Piszczek, Gündogan, Perisic, Löwe, Bittencourt, Jojic, Auba, Weigl, Merino, Isak, Mor, Guerreiro, Dembele, Zagadou, Gomez, Toljan, Sancho, Balerdi, Morey, Håland, Reinier, Bellingham ja Kobel.

Valmiit starat: Sahin, Reus, Schieber, Sokratis, Mkhitaryan, Kagawa, Ramos, Ginter, Kampl, Immobile, Park, Castro, Bürki, Bartra, Rode, Götze, Flipperi, Batshuayi, Dahoud, Toprak, Philipp, Akanji, Yarmolenko, Alcacer, Wolf, Witsel, Delaney, Diallo, Can, Brandt, Hazard, Schulz, Hummels ja Meunier.

Halvalla on löydetty paljon weltklassea, konkareista haaviin on tarttunut vain muutama vahvistus lukuisten floppien seassa. Silmiinpistävää on juuri näiden kokeneiden liigajyrien ja Mentalitätsmonstereiden osuus. Jyrä harvemmin ottaa isoja kehitysloikkia enää kypsemmällä iällä ja kovalla yrityksellä kompensoidaan useimmiten puuttuvaa taitoa. Merkillistä on myös iso katkos urheilujohdon ja valmennuksen välillä. Mikään muu ei selitä ukkojen hankkimista aivan väärille pelipaikoille sekä kaaderin ongelmakohtien täydellisen ignooraamisen. Lisäksi väittäisin Tuchelin jälkeisten valmentajaratkaisujen olleen kauniisti ilmaistuna epäonnisia.

Håland on tosiaan telakalla joulukuulle saakka. Molemmat vaspat ovat sivussa ainakin pari viikkoa. Meunierin saikun pituus on vielä epäselvä. Reynan ja Dahoudin toipuminen kestää odotettua pitempään. Lisäksi Hummelsin johdolla usea pelaaja natisee liitoksistaan, koska eivät saa tarpeeksi lepuutusta. Esimerkiksi Reus tuskin kestää täysiä minuutteja joulutauolle saakka. Onneksi tilanne osui englantilaisten viikkojen lomaan eikä majutauon aikana.

Kyllähän tässä menee koko kauden näkymät uusiksi. Ainakin cl:n jatkopaikka on isossa vaarassa. Kotitappio Ajaxille pakottaisi ottamaan vähintään tasapelin Lissabonista. Tulee olemaan paha rasti näillä loukeilla. Myös liigassa neljän joukkoon pääseminen hankaloitui huomattavasti. Lähiviikkoina on edessä kupla ja tölkit vieraissa sekä hammaslääkärin vastaanotto kotona. Jos näiden lisäksi menetetään pisteitä myös etukäteen helpommissa otteluissa, kevätkaudelle jää kirittävää.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #47 : 23.10.2021 klo 18:49:42

Kolme pistettä ja vain yksi loukkaantunut lienee tässä tilanteessa hyvä tulos. Pokalissa täytyy Ingolstadtin kaatua vahvallakin rotaatiolla. Myös ensi lauantain Köln pitäisi olla voitettavissa. Sen jälkeen alkaakin brutaali osuus otteluohjelmasta. Toivottavasti siihen mennessä ainakin joku ehtii terveiden kirjoihin.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #48 : 23.10.2021 klo 21:43:01

Juuri näin. Loistokasta peli ei juuri nyt ole, mutta tämä riitti tänään hyvin, ja se on juuri nyt tärkeintä. Mutta Ajaxia ja muita kovempia vastaan ei kyllä tällä vahvuudella ole jakoja. Toki vahinkoja voi tulevalla viikollakin tapahtua, mutta toivottavasti tämä taso nyt riittää Ingolstadtia ja Kölniä vastaan.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #49 : 25.10.2021 klo 09:42:07

Kyllä Dortmundin pitää hoitaa jatkopaikka tästä UCL-lohkosta vaikka miten reservimiehistöllä, loukkaantumiset eivät käy selityksenä mikäli kevätkausi jatkuisikin Euroopan kakkoskilpailussa. UCL-lohkon kakkostila tosin tarkoittaa varmaa tippumista ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, lohkovoittajana todennäköisyys suosiollisempaan arpaan on yleensä suurempi.

Joka tapauksessa Haalandin poissaollessa Malenin olisi löydettävä yhteinen sävel muun joukkueen kanssa ja peliminuutit ysinä tarkoittavat vastuuta maalinteosta. Laidalla mies on mennyt aivan hukkaan, mutta säästynyt suuremmalta kritiikiltä Haalandin iskiessä maaleja koko joukkueen puolesta. Bundesliigassa Kölnin olisi tosiaan kaaduttava kotona, vaikka kuinka vieraiden penkin päässä on vihdoin enemmän tekijämieheltä vaikuttava kaveri. Top4-kilpailijat ovat menettäneet alkukaudesta aika mukavasti pisteitä, joten keltamustillakin on varaa muutamaan pakolliseen kompurointiin, joita on odotettavissa ainakin vierasotteluissa. Mestaruudesta saa toki aina haaveilla, mutta kaaderi ei todellakaan vaikuta tällä hetkellä sellaiselta, joka jyräisi loppukauden lähes tappioitta, joten top4-maaliinkaatumisen puolesta löisin omat roponi ja kivitaloni.

Isossa kuvassa toivoisi, että Kehlillä olisi selkeä stretegia tulevien kausien varalle ja kalliimmat hankinnat osoittautuisivat kentän puolella kantaviksi voimiksi. Aivan en myöskään ymmärrä junnupuolen viime vuosien agressiivista hankintapolitiikkaa ja panostuksia, mikäli näille ei jätetä tilaa kaaderissa ja hieman luottoa.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa