FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.04.2024 klo 03:48:02 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 140
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United F.C. 2021-22 - Ralfin tähtitarha  (Luettu 703065 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Beth

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


: 13.08.2021 klo 09:18:55



Manchester United Football Club
The Red Devils

Perustettu: 1878
Omistajat: Avram ja Joel Glazer
Päävalmentaja: Ole Gunnar Solskjär
Kotistadion: Old Trafford (76 212)


Unelmien teatteri.

When I think football, I think Manchester United. I still support United and always will. I will die with them in my heart.
-Eric Cantona

All they can talk about is Manchester United.
- Sir Alex Ferguson

The Premier club in the Premier League - that is Manchester United!
- Martin Tyler

Kausi 2020-21

Kausi käynnistyi poikkeuksellisesti vasta 19. päivä syyskuuta, kun Crystal Palace marssi Old Traffordin nurmelle ja haki pisteet mukaansa 3-1-vierasvoitolla. Unitedin pistetili aukesi toisella kierroksella Brightonin vieraana 3-2-voitolla, vaikka tulos ei ehkä aivan kenttätapahtumia vastannutkaan. Bruno Fernandes ampui voittomaalin pilkulta ajassa 90+10. Seuraavassa kotiottelussa nähtiin kauden suurin nöyryytys, kun Tottenham jyräsi taululle lukemat 1-6. Anthony Martial sai ottelussa kyseenalaisen punaisen kortin ja sen jälkeen meno kentällä oli rumaa. Punaiset paholaiset aloittivat kasvojensa pesun Newcastlen vieraana tyylikkäällä 4-1-voitolla ja jatkoi sitä fantastiseen tapaan Pariisin illassa, kun PSG kaatui Mestarien liigan avausottelussa. Valitettavasti puhti ei riittänyt ja joukkue epäonnistui taas kotonaan pelattuaan ensin Chelsean kanssa maalittoman tasapelin ja häviten sitten Arsenalille 0-1. Kuuden ottelun jälkeen Ole Gunnar Solskjärin miehistö oli sarjassa sijalla 15 ja huolestuttavasti peli sakkasi etenkin kotikentällä, josta neljä kamppailua toivat laariin vain yhden pisteen. Mestarien liigassa sentään kulki, kun hieno PSG-voitto sai jatkoa 5-0-teurastuksella RB Leipzigista Old Traffordilla.

Kuten aina ennenkin, on Solskjär saanut joukkueen lentoon juuri sillä hetkellä, kun on ollut pakko. Puheet potkuista hautautuivat hyvien tuloksien alle, kun United kaatoi Valioliigassa peräkanaa Evertonin, WBA:n, Southamptonin ja West Hamin. Liigassa kulki, mutta nyt vuorostaan Euroopan kentillä sakkasi, kun Basaksehiristä kaavaillut kuusi pistettä vaihtuivat kolmeen ja PSG kuittasi ensimmäisen kohtaamisen tapahtumat voitolla Manchesterissa. Loistavasta CL-taipaleen aloituksesta huolimatta kaikki jäi lohkovaiheen viimeisen ottelun varaan RB Leipzigin vieraana. Isännät painelivat jo kolmen maalin johtoon ja kaikki näytti menetetyltä. United sai loppukirin päälle, mutta onnistui nousemaan vain maalin päähän ja jäi lohduttomasti lohkonsa kolmanneksi. Eurooppa-liiga kutsui taas. Valtava pettymys ja moni mietti mm. sitä, mitä ihmettä tapahtui Istanbulin illassa.


Demba Ba vei Basaksehirin johtoon varsin hämmentävältä näyttäneen tilanteen päätteeksi.

Valioliigassa pelit jatkuivat Manchesterin derbyllä. Old Traffordilla jaettiin pisteet maalittoman tasapelin päätteeksi. Tätä seurasi voitto Sheffield Unitedista ja Leedsin nylkeminen Unelmien teatterissa luvuin 6-2. Vuoden 2020 kaksi viimeistä ottelua päättyivät tasapeliin Leicesterin kanssa ja voittoon Wolverhamptonista. Voitolla alkoi myös vuosi 2021, kun Villa kaatui 2-1. United oli kohentuneen tuloskunnon siivittämänä noussut jo sarjan sijalle 2. EFL Cupista tuli lähtö Man Cityn vieraana, joten yksi kilpailu pyyhkäistiin kalenterista pois kokonaan. Tappio ei lannistanut joukkueen tekemistä, vaan hyvät tulokset Valioliigassa saivat jatkoa. Voitto Burnleysta, tasapeli Anfieldilla ja voitto Fulhamista. United oli pelannut viimeiset 13 liigaottelua saldolla 10-3-0. Palkintona loistavista tuloksista oli sarjataulukon piikkipaikka. Harvinainen herkku tätä nykyä. Riemua lisäsi vielä FA Cupin voitto Liverpoolista ja rakkaan vihollisen lähettäminen laulukuoroon maailman vanhimmasta jalkapalloturnauksesta.

27. päivä tammikuuta sattui Old Traffordin viheriöllä nolo työtapaturma, kun sarjataulukon jumbona viidellä pisteellä majaileva Sheffield United vei kaikki pisteet mukanaan 2-1-voitolla. Kovalla työllä hankittu kärkisija oli mennyttä. Arsenalin vieraana pisteet tasattiin 0-0-tuloksella. Seuraavassa ottelussa United pääsi harjoittelemaan maalintekoa ja parantelemaan tehtyjen maalien saraketta, kun Southampton joutui teuraskarjaksi peräti numeroin 9-0. Isäntien rupemaa helpotti Pyhmiysten Alexander Jankewitzin jo toisella minuutilla nappaama suora punainen kortti. Tuo ottelu jäi nuoren sveitsiläisen viimeiseksi Southamptonin paidassa. Maalirikas oli myös seuraava ottelu, kun Everton nappasi Old Traffordilta pisteen 3-3-tasapelillä. FA Cupin puolella West Ham kaatui jatko-ottelun jälkeen ja paikka turnauksen välierissä oli lunastettu. Valioliigassa nähtiin taas surkea esitys ja United joutui tasaamaan pisteet West Bromwichin vieraana.

Eurooppa-liigan jatkopelit käynnistyivät Real Sociedadin vieraana. Ottelu tosin pelattiin Allianz Arenalla, neutraalilla kentällä, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun taululla komeili lukemat 0-4. Toiseen osaan ei juuri pelattavaa jäänyt ja se palloteltiinkin myöhemmin pois lukemin 0-0. Newcastle kaatui Valoiliigassa, mutta sen jälkeen palattiin taas tasapelien pariin, kun Chelsean ja Crystal Palacen kanssa päädyttiin peräkkäin maalittomiin tasapeleihin. Ote oli hävinnyt ja City meni menojaan. Se ei silti estänyt Unitedia kaatamasta Cityä Etihadilla luvuin 0-2. Esitys oli kerrassaan mainio ja Solskjärista oli vähätellen alkanut kasvaa Guardiolalle pienimuotoinen peikko. Tämän kauden kohtaamiset menivät norjalaisen nimiin pistein 4-1. Seuraava Eurooppa-liigan vastustaja oli AC Milan, jonka kanssa United oli tiukoilla, mutta selvisi voittajana yhteismaalein 2-1.

Otteluruuka kolmen eri turnauksen kanssa oli järjetön ja Solskjär päätyi lepuuttamaan avainpelaajiaan FA Cupin välierässä, jossa Leicester osoittautui paremmaksi ja eteni finaaliin Southamptonin kaveriksi. Ketut voittivat myöhemmin tuon turnauksen. Päätös oli kyseenalainen, mutta kenties pienen levon saattelemana Unitedin tuloskunto parani taas. Valioliigassa kaatui West Ham, Brighton, Tottenham ja Burnley. Samaan aikaan Europpa-liigan puolella jalkoihin jäi Granada yhteismaalein 4-0. Loppukauden sävelet alkoivat olla selvät: mestaruus on mennyt, mutta paikka kärkinelikossa alkaa näyttämään selvältä, joten päätavoite on voittaa Eurooppa-liiga. Burnley-voiton ja Leeds-tasapelin jälkeen Eurooppa-liigan välierät AS Romaa vastaan käynnistyivät ja oikeastaan samalla kertaa myös päättyivät. Isät vastaan pojat -henkisessä ottelussa Old Traffordilla United hakkasi ikuisen kaupungin ylpedeyden maanrakoon loppuluvuin 6-2. Toisen kosmeettisen osan Roma voitti 3-2, mutta ei jäänyt epäselväksi kumpi joukkueista kuului finaaliin. United oli matkalla kaatanut finaaliin kaksi La Liga ja kaksi Serie A -joukkuetta. Vielä kolmas espanjalainen joukkue oli ruokalistalla, kun finaalivastustajaksi selviytyi Villarreal.


Punaiset paholaiset tuhosivat AS Roman Edinson Cavanin johdolla.

Viimeisestä viidestä Valioliigan ottelusta United hävisi Liverpoolille ja Leicesterille, pelasi tasan Fulhamin kanssa sekä voitti Villan ja Wolvesin. Etenkin viimeisessä Wolves-ottelussa oli pientä jännitystä ilmassa, kun Solskjär juoksutti kentälle lähinnä kakkos- ja kolmosvaihtoehtoja pelipaikoilleen ja pelissä oli koko kauden kestänyt tappioton putki vierasotteluissa. Sudet kaatuivat Juan Matan ja Anthony Elangan maaleilla ja tappioton putki piti. Valioliigan loppusijoitus oli toinen ja pisteitä kertyi 74. Mestaruuden voittanut City keräsi 86 pistettä. Merkillepantavaa oli Punaisten paholaisten erityisen vahva tekeminen vieraskentillä, mutta vastaavasti kehnot otteet Unelmien teatterissa. Vierassaldo oli 12-7-0 (43p) ja kotona 9-4-6 (31p).

26. toukokuuta Gdanskin illassa käynnistyi Eurooppa-liigan finaali. Ottelun suursuosikki Manchester United oli näyttänyt mm. Romaa ja Granadaa vastaan olevansa väärässä turnauksessa, kun kunnon vastusta ei "kakkosturnauksen" joukkueista tuntunut olevan. Finaalissa hyvät otteet loistivat poissaolollaan ja United tuntui olevan hieman kipsissä. Villarreal meni ensimmäisellä jaksolla johtoon, mutta Cavani kuittasi toisella puolikkaalla pelin tasoihin. Näihin lukuihin päättyi ensin varsinainen peliaika ja reilu puoli tuntia myöhemmin myös jatko-ottelu. Edessä oli kutkuttava rankkarikisa ja samalla mielessä myös ajatus siitä, kuinka Unitedin olisi pitänyt hoitaa tämä ottelu pakettiin jo kauan ennen sitä. Maalilla seissyt David de Gea tiedettiin huonoksi rankkareiden torjujaksi ja moni toivoikin Solskjärin vaihtavan Dean Hendersonin maalille koppaamaan palloja. Tämä toive ei toteutunut, vaan pilkkuja ruvettiin pommittamaan vuorovedoin niin de Gean kuin Geronimo Rullin selkien taakse. Unitedin vetäjät tarjosivat de Gealle monen monta mahdollisuutta hoitaa pokaalin kotiin, mutta espanjalainen tuntui olevan aivan väärässä paikassa yrittessään torjua Villarrealin laukauksia. Lopulta oltiin tilanteessa, missä kaikki kenttäpelaajat olivat upottaneet omat pilkkunsa ja vuorossa oli maalivahtien vedot. Tätä voi pitää vetäjien osalta erittäin hyvänä suorituksena. Rulli aloitti maalivahtien laukaukset ja laittoi muiden pelikavereidensa tavoin pallon verkkoon. Jo valmiiksi alistettu de Gea käveli vuorollaan pallon taakse ja ampui surkean vedon jonka Rulli koppasi. Pokaali valui sormien välistä ja dramaattistakin dramaattisemman rankkarikisan todellinen antisankari oli seuraa vuodesta 2011 edustanut de Gea. Jälkiviisautta tai ei, olisi Henderson hyvin suurella todennäköisyydellä kopannut yhden pilkun kymmenestä ensimmäisestä.

Jos kautta vetää yhteen, niin kyllä se pettymyksen puolelle taipuu. Toinen sija Valioliigassa oli odotuksiin nähden varsin hyvä, mutta ei 74 pistettä ole vielä kummoinenkaan potti. Mestarien liigan alkulohkoon jääminen oli pettymys, mutta niin oli myös Eurooppa-liigan finaalin häviäminen. Kun pokaalia ei kotimaisistakaan cup-kilpailuista tullut, ei varsinaisesti menestyksestä voida puhua. Solskjärin projekti oli nytkähtänyt ainakin hieman eteenpäin ja tietyt puutteet materiaalissa näkyivät entistä selvemmin. Myös kysymysmerkkejä jäi ilmaan. Miksi United onnistuu vieraissa hyvin, mutta kotonaan ei? Miksi joukkue antaa usein yhden eteen ja alkaa vasta sitten pelaamaan? Onko Solskjärillä eväitä rakentaa nykypäivän vaativiin standardeihin riittävää hyökkäyspeliä?

Henkilökohtaisella tasolla kausi oli menestys Luke Shaw'lle, joka nousi pelipaikallaan sarjan elittiin ja pelaajat valitsivat hänet kauden tähdistöjoukkueeseen. Samassa joukkueessa oli luonnollisesti myös Fernandes, joka jatkoi siitä mihin edellisellä kaudella jäi. Cavani osoittautui lopulta oikein hyväksi hankinnaksi ja hänelle sorvattiin jatko myös alkavalle kaudelle. Takalinjojen johtaja Harry Maguire pelasi myös varsin hyvän kauden. Epäonnistujien puolelta on helppo nostaa esiin Anthony Martial, joka sai pallon maaliin vain neljä kertaa. Loukkaantumisten kanssa pelannut Marcus Rashford oli kaukana parhaastaan, vaikka kellottikin ihan kohtuulliset 11 maalia ja 11 maalisyöttöä. Toisella laidalla odotettiin Mason Greenwoodin läpimurron jatkumista, mutta se jäi hieman vaisuksi. Nuorukainen iski seitsemän maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä. Kesän hankinta Donny van de Beek oli täysin statistina koko kauden ja hänen hankintaa kyseenalaistettiin moneen kertaan.


Gdanskin ilta oli luultavasti yksi David de Gean elämän raskaimmista kokemuksista.

Pyöreän pöydän ritarit

Huhtikuussa 2021 koko jalkapalloileva maailma nousi takajaloilleen, kun iso joukko maailman suurimpia seuroja ilmoitti liittyvänsä Euroopan Superliigaan. Manchester United oli yksi näistä seuroista. Superliiga sai suorastaan katastrofaalisen vastaanoton ja kaikkien seurojen johtoportaat nostettiin tikun nokkaan. Pari päivää myöhemmin koko projekti olikin jo kuollut ja kuopattu, mutta sen seuraukset jäivät silti elämään omaa elämäänsä. Niiden johdosta Ed Woodward päätti jättää tehtävänsä Manchester Unitedin toimitusjohtajana. Tämä ilmoitus otettiin kannattajien keskuudessa vastaan valtavalla ilolla. Woodward on kiistelty persoona, joka on kiistämättä tehnyt bisneksen saralla hyvää työtä, mutta futisjohtamisen osalta tekeminen on ollut jopa surkuhupaisan huonoa. Woodwardin pesti päättyy kuluvan vuoden viimeisenä päivänä, mutta hänen paikkansa korvatiin jo heti tuoreeltaan, joten Pukupelle tuskin on enää aktiivisesti seuran toiminnassa mukana.

United pestasi pyöreän pöydän ääreen kaksi nimeä. Football director tittelin nappasi itselleen John Murtough ja technical directorin Darren Fletcher. Kuvio on jokseenkin epäselvä, mutta mitä ilmeisimmin Murtough on se mies joka kantaa korkeimman vastuun esimerkiksi siirroista, valmentajista ja siitä että peli kentällä toimii. Fletcher on hierarkiassa hieman häntä alempana. Kysymysmerkkinä on herrojen osaaminen bisneksen saralla ja kenties Woodwardin sopimuksen päättymisen yhteydessä joku numeroiden pyörittämisen ammattilainen nousee vielä mukaan pyöreään pöytään. Eivät Murtough ja Fletcher niminä mitään suurta kiimaa näissä positioissaan nostata, mutta uusi aikakausi ilman Woodwardia on raikas ajatus.

Omistajaperhe Glazereita kohtaan käytävät protestit ovat arkinen näky Old Traffordin ympäristössä, mutta Superliigan myötä turhautuminen kasvoi eksponetiaalisesti ja protesteista tuli huomattavasti näyttävämpiä. 2. päivä toukokuuta fanit saivat äänensä kuuluviin, kun he valtasivat Old Traffordin protestina Glazereita kohtaan vain muutama tunti ennen kuin stadionilla piti alkaa huippukohtaaminen Liverpoolia vastaan. Ottelu jouduttiin perumaan ja asia nousi isosti esille medioissa ympäri maailman. Samalla se avasi myös Glazereiden silmiä ja jonkinlainen keskusteluyhteys etäisten omistajien ja kannattajien välille aukesi. Vaikka protesti oli melko raju ja riskejä oli ilmassa, meni kaikki suuressa kuvassa kannattajien puolesta hyvin. Jotain yksittäisiä hölmöilyjä luonnollisesti nähtiin, mutta pääpiirteissään koko tempaus oli oikein onnistunut ja keräsi sympatiaa muiden joukkueiden kannattajilta.


Manchester Unitedin kannattajien mitta tuli täyteen.

Euro 2020

Jalkapallon EM-kisat olivat tietysti suomalaisesta näkövinkkelistä poikkeuksellisen kiinnostavat, mutta niin ne olivat myös Englannin ja Manchester Unitednkin kannalta. Punaisten paholaisten pelaajista Shaw, Maguire ja Rashford olivat mukana Englannin joukkueessa. Kisojen aikana selvisi myös Jadon Sanchon siirtyminen seuran väreihin. Scott McTominay edusti Skotlantia, Fernandes ja Diogo Dalot Portugalia, Victor Lindelöf Ruotsia, de Gea Espanjaa, Paul Pogba Ranskaa ja Daniel James Walesia. Pogba oli tutusti elementissään Ranskan paidassa, mutta vastaavasti Fernandes pelasi heikot kisat. De Gea oli menettänyt ykkösvahdin paikkansa, eikä Rashford ja Sancho olleet isossa roolissa Englannin menestyksessä. Sitä sen sijaan olivat Maguire ja Shaw, jotka pelasivat todella hyvät kisat. Shaw nousi vielä ratkaisijan rooliin pudotuspeleissä ja iski vielä finaalissa ottelun avausmaalinkin. Harmillisesti herrojen hienot otteet eivät kantaneet aivan pokaaliin asti, kun Italia voitti finaalin lopulta rankkareilla. Maguire hoiti oman pilkkunsa tyylikkäästi pussiin, mutta Rashford ja Sancho joutuivat yhdessä Bukayo Sakan kanssa epäonnen sotureiden tehtävään mokattuaan täplältä. Gareth Southgate sai osakseen isoa arvostelua valittuaan nuoret pelaajat noin vastuulliseen tehtävään ja etenkin siitä, että vaihtoi Sanchon ja Rashfordin sisään vain ja ainoastaan pilkkukisaa varten. Nuorukaiset joutuivat kylmiltään äärimmäisen kovan henkisen paineen alle ja epäonnistuivat.

Kisat olivat osoitus siitä, että Englanti on mennyt eteenpäin pelaajatuotantonsa kanssa ja iso osa sitä on Manchester United ja sen akatemia. Shaw ja Maguire osoittivat olevansa eliittiä omalla pelipaikallaan eivät vain Valioliigassa, vaan koko maanosassa. Etenkin Maguire on saanut osakseen paljon irvailua, mutta hyvin hän on saanut niitä laantumaan laadukkailla esityksillään niin seura- kuin maajoukkueessa.

Kesä 2021

Sisään
Tom Heaton, Aston Villa (ilmainen)
Jadon Sancho, Borussia Dortmund (£72M)
Raphaël Varane, Real Madrid (£41M)

Ulos
Joel Pereira, RKC Waalwijk (ilmainen)
Sergio Romero (sopimus päättyi)

Lainalle
Tahith Chong, Birmingham
Facundo Pellistri, Alaves
Axel Tuanzebe, Aston Villa

Jadon Sancho

Oli ollut jo pidemmän aikaa enemmän ja vähemmän tiedossa, että Sancho siirtyy tänä kesänä Manchester Unitedin muonavahvuuteen. Näin kävi ja siirto sai viimeisen sinettinsä 23. päivä heinäkuuta. Watfordin kasvatti siirtyi Manchester Cityn junioriputkeen vuonna 2015 ja lähti reilun kahden siellä vietetyn vuoden jälkeen Borussia Dortmundiin vuonna 2017. Läpimurto tapahtui kaudella 2018-19, kun nuorukainen iski 34 Bundesliigan otteluun 12 maalia ja 18 maalisyöttöä. Seuraavalla kaudella ruuvi kiristyi ja saldona oli 32 ottelua 17 maalia 17 maalisyöttöä. Sancho oli tuolla kaudella suurimman osan ajasta 19-vuotias. Viimeisin kausi oli hajanaisempi loukkaantumisen takia, mutta 26 otteluun mahtui silti kahdeksan maalia ja 12 maalisyöttöä. Hieman vaisumpi kausi, mutta silti aina noin 100 pelatun minuuti aikana maali tai syöttö tilille.

Sancho on nyt 21-vuotias ja kyseessä on yksi jalkapallomaailman suurimmista talenteista. Nuorena miehenä pyötään ladotut näytöt Saksassa ovat vertaansa vailla ja seuraavaksi näyttöjä aletaan antamaan kotimaan pääsarjassa. Sopeutumisongelmia englantilaisella tuskin on ja Manchester on kaupunkinakin jo tuttu. Silti isoissa siirroissa on aina oma riskinsä ja Unitedilla on huonoja kokemuksia Dortmundista siirtyneistä pelaajista. Sancholla on loistavia ominaisuuksia, jotka istuvat paperilla todella hyvin Solskjärin ei-niin-orjalliseen pelikirjaan. Norjalaista on syytetty siitä, ettei hyökkäkysessä ole murtautumismalleja, vaan pelaajat ratkovat pelejä yksilösuorituksilla. Niitä tällä nuorukaisella on ja hyvä niin. Sancho on hyvä ratkaisija, mutta vielä parempi maalipaikkojen petaaja. Cavani esimerkiksi varmasti nauttii, kun saa rinnalleen huippuluokan syöttäjän.


Unelmien teatterin uusi kultapoika, Jadon Sancho.

Raphaël Varane

Jos oli Sanchon siirto jo hyvissä ajoin tiedossa, niin Raphaël Varanen siirto puolestaan yllätti. Ei ole kovin yleistä, että Real Madridin avainpelaaja haluaa jättää seuran - ja mikä parasta - liittyä juurikin Macnhesterin punaisiin. Tässä on tiettyä statementin makua, sillä usein irvileuat ihmettelevät miksi kukaan pelaaja haluaisi siirtyä Unitediin ja vielä Solskjärin alaisuuteen. Joka kesä näitä kovia nimiä silti tuppaa siirtymään, mutta Varanen kohdalla puhutaan jo poikkeuksellisen isosta siirrosta. Maailmanmestari ja nelinkertainen CL-voittaja ei vain halunnut lähteä Realista, vaan halusi Unitediin. Tämä tilaisuus tuli seuralle kuin taivaanlahjana, sillä laadukkaalle topparille oli isosti tilausta. United sai yhden maailman parhaista toppareista parhaassa iässä 28v ja vieläpä varsin maltillisella 41M punnan hinnalla. Lähtökohtaisesti todella hyvä diili seuran kannalta.

Mitä vielä?

Joukkue on sivullekirjoittaneen papereissa yhtä kovaa hankintaa vaille kasassa. Tuo hankinta on vain niin tärkeä palanen, ettei se saisi jäädä tekemättä. Kyseessä on tietenkin se pitkään huudeltu keskikentän ankkuri. Seuran kirjoilla on monia keskikenttämiehiä, mutta ei yhtään kunnolla mitat täyttävää ankkuria. Nemanja Matic on ollut sitä nuorempana, mutta enää ei tahdo vauhti riittää. Fred on ehkä lähimpänä vaadittavaa tasoa, mutta turhan kuriton ja pallollisessa tekemisessä on haasteita. McTominay on profiloitunut lähinnä box-to-box -mieheksi ja harppaus ankkuriksi olisi iso askel ottaa. Hänenkään pallollinen osaaminen ei ole erityisen hyvällä tasolla ja liike on verkkaisempaa kuin Fredillä. Keskikentän konehuone on niin elimellinen osa jalkapallojoukkuetta, että vaikka ympärillä on kuinka kovia tekijöitä, saattaa kokonaisuus sakata, jos pelin sielu ei ole kunnossa. Nyt jos koskaan olisi oikea aika kaivaa pankkitunnukset vielä esiin ja täydentään se kokoonpanon viimeinen puute. Huhuissa on pyörinyt niminä kesän mittaan Eduardo Camavingaa, Leon Goretzkaa, Sauli Niguezia jne. Kiinnostavia nimiä kaikki, mutta näkisin mielelläni puolustavan keskikenttämiehen roolissa ihan puhdasverisen puolustavan keskikenttämiehen. Seuran oman N'Golo Kanten. Ei tuollaista varmasti ole helppo markkinoilta löytää, mutta toivottavasti ainakin Wilfred Ndidin saatavuus on tiedusteltu kulisseissa.

Myös Kieran Trippieriä on pitkin kesää tuotu Unitedin paitaan, mutta viime aikoina huhut ovat laantuneet. Kyllähän oikealle kaistalle yksi hyökkäävämpi puolustaja voisi sopia, mutta en näe sitä nyt mitenkään pakollisena hankintana. Aaron Wan-Bissaka on hyvä ja luotettava työjuhta ja vaikka ylöspäin tekemisessä on omat haasteensa, on hän silti erinomainen laitapuolustaja. Ikääkin on mittarissa vasta 23 vuotta.

Myynnit ja lainat

Vaikka siirtoikkuna on ollut menestys kahden ison profiilihankinnan myötä, on ovi käynyt turhan hiljaa toiseen suuntaan. Yhtään puntaa ei ole vielä tippunut myynneistä rahaa ja ylijäämää joukkueessa vielä riittää. Tilanne on haastava, kun seurojen taloudet ovat heikolla tolalla ja ostovoimaa on vähän. Lisäksi United on tehnyt pelaajilleen melko arvokkaita sopimuksia, joita ostavat seurat eivät pysty tarjoamaan. Tämä tekee myymisestä harmillisen haastavaa. Lainalle on saatu menemään kolme nimeä ja varmasti lisää on vielä lähdössä. Tämä tuskin tulee olemaan mikään ongelma, kun United voi tarvittaessa kompensoida palkkoja, kunhan vaan saa pelaajansa jonnekin nauttimaan peliajasta.

Ainakin seuraavien pelaajien kohdalla tulisi mielestäni ainakin harkitan myymistä tai lainaamista: Jesse Lingard, Andreas Pereira, Phil Jones, Teden Mengi, Dalot, Brandon Williams, Elanga, Martial, Amad Diallo, Ethan Laird, Dylan Levitt ja James Garner. Töitä on siis vielä tehtävänä ja siirtoikkunan sulkeutumiseen aikaa reilu kaksi viikkoa.

Valmennus

Ole Gunnar Solskjär, manager
Michael Carrick, assistant manager
Kieran McKenna, assistant manager
Mike Phelan, assistant manager
Martyn Pert, assistant manager
Craig Mawson, goalkeeping coach
Mike Clegg, conditioning coach
Jim Lawlor, chief analyst
Andrew Meredith, chief analyst
Eric Ramsay, individual coach
Richard Hawkins, athletic coach
Mark Dempsey, coordinator of talent management

Tuon pitkän listan uusin tulokas on Eric Ramsay, jonka tehtävä on laittaa joukkueen erikoistilannepelaaminen kuntoon. Siinä onkin mielenkiintoinen aihio, sillä joukkueessa on hyviä pelaajia erikoistilanteita varten, mutta tulosta on tullut laihasti niiden avulla. Sen sijaan omassa päässä kenttää vastustajat ovat rokottaneet niistä. Viime kaudella pelkästään Valioliigassa vastustajat osuivat erikoistilanteista peräti 14 kertaa. Se on noin kolmannes Unitedin päästämistä maaleista ja kertoo karua kieltä siitä ettei homma ole ollut valmennusjohdon hanskassa ja siihen on tultava parannusta. Omista erikoistilanteista Punaiset paholaiset osuivat seitsemän kertaa. Eli seitsemän maalin verran tuli lunta tupaan erikoistilanteista, vaikka Unitedilla on Fernandesin kaltainen erikoistilanteiden antaja ja esimerkiksi Maguiren kokoinen kalossi päättämässä niitä. Laadusta nuo luvut tuskin johtuvat, joten Ramsay voi ensimmäiseksi tavoitteeksi ottaa sen ettei ensi kaudella mene omiin kymmentä erikoistilannemaalia, mutta joukkue tekee itse niitä yli kymmenen. Sillä varmasti jo voitetaan useampi piste pitkän kauden aikana. Kenraaliharjoituksessa Evertonia vastaan erikoistilanteet menivät hyvin, kun Fernandes niittasi komean vaparimaalin ja Maguirekin nikkasi päällä yhden. Tiedä sitten oliko kyseessä sattuma, vai onko Ramsay saanut jo homman toimimaan. Hienoa joka tapauksessa, että ongelmaan on reagoitu.

Toinen kesän valmentajiin liittyvä uutinen on Solskjärin jatkosopimus. Ajoitus aiheutti hieman ihmetystä, mutta kenties kyse oli uuden johtoportaan tavasta osoittaa norjalaisen olevan myös heidän valintansa manageriksi. Muutenhan oltaisiin tilanteessa, jossa hän olisi edellisen pomon valinta ja nyt valta on vaihtunut. Tästä eteenpäin Murtough ja Fletcher kaksikko kantaa täyden vastuun Solskjärin edesottamuksista kentällä. Uusi sopimus on voimassa kesään 2024 asti.


Harry Maguire ja Ole Gunnar Solskjär iloitsevat voitosta Evertonia vastaan.

Harjoituspelit

18.7. vs. Derby 2-1
24.7. vs. QPR 2-4
28.7. vs. Brentford 2-2
07.8. vs. Everton 4-0

Melkoista tervanjuontia olivat tuloksellisesti nuo kolme ensimmäistä harkkapeliä, mutta melkoisen värikkäitä olivat niissä kokoonpanotkin. Evertonia vastaan pelattiin kauteen valmistava kenraaliharjoitus ja siinä Solskjär juoksutti kehiin jo ihan uskottavan avauksen ja tulostakin tuli. Ottelun avasivat: de Gea; Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka; Matic, van de Beek; James, Fernandes, Greenwood; Martial. Tuosta pystyy jo jotain suuntaviivoja vetämään siihen, miltä avauskokoonpano voisi näyttää Valioliigan avauskierroksella Leedsin isäntänä.

31. päivä heinäkuuta Unitedin oli määrä pelata harjoitusottelu Prestonia vastaan, mutta korona-altistumisien takia tuo ottelu jouduttiin perumaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin, korona ei päässyt rehottamaan joukkueessa ja uusia tartuntoja ei tullut.

Solskjärin tähtitarha

Solskjär käytti 14.3.2021 West Hamia vastaan avauskokoonpanoa, jonka keski-ikä oli 24,8 vuotta. Keskimäärin joukkueen pelaajat ovat tällä hetkellä 27,1 vuotiaita, mutta tilastoa häiritsee huomattavasti Lee Grantin, Tom Heatonin, Nemanja Maticin ja Juan Matan kaltaiset pelaajat, joiden vastuu on joko hyvin vähäistä tai olematonta. Tuo Hammersia vastaan nähty kokoonpano oli yksi koko Valioliiga-kauden nuorimpia, mitä viheriöillä nähtiin. Vain Brighton kahdesti, Wolves kerran ja Aston Villa kerran onnistuivat avaamaan ottelun vielä nuoremmalla kokoonpanolla. Solskjärillä on käsissään nuori ja kehittyvä joukkue, jonka kiistattomista avainpelaajistakin löytyy hyvin nuoria pelureita. Rashford on 23-vuotias, Sancho 21-vuotias, Greenwood vasta 19-vuotias. Lisäksi seura on panostanut tulevaisuuteen hankkimalla Facundo Pellistrin (19) ja Amad Diallon (19). Shaw (26), Wan-Bissaka (23), Fernandes (26), Henderson (24), van de Beek (24), McTominay (24) ja Martial (25) vasta lähestyvät parhaita vuosiaan jalkapalloilijoina. Lisäksi tuore topparipari Varane ja Maguire ovat toppareiksi vielä hyvin nuoria, 28-vuotiaita.

Joukkueen avainrunko on siis vasta menossa kohta parhaita päiviään ja se niin sanottu H-hetki on vasta tulossa myöhemmin. Moni pelaaja on nuoresta iästään huolimatta jo kypsällä tasolla ja valmiita tekemään tulosta. Junioriputkesta putkahtelee luonnollisesti uusia talentteja ja tulevat vuodet osoittavat onko esimerkiksi Hannibal Mejbristä (18), Elangasta (19), Mengistä (19) tai Joe Hugillista (17) joskus nousemaan mukaan tähtitarhaan. Joka tapauksessa joukkueen ikärakenne on loistava ja sen suhteen seurassa on tehty hyvää työtä. Ensi kaudella saatetaan hyvinkin nähdä tilanne, jossa joukkueen hyökkäyskolmikon muodostavat Rashford, Greenwood ja Sancho. Siis 23v, 19v ja 21v englantilaiset, joista kaksi on vielä seuran omia kasvatteja.

Odotuksia uudelle kaudelle

Solskjär ja Phelan ovat puhuneet avoimesti 4-3-3-formaation käyttämisestä. Se ei ole iso muutos totuttuun 4-2-3-1-muotoon nähden, mutta tiettyjä huomionarvoisia seikkoja siihen liittyy. Sancho varmasti nauttii, jos pääsee pelaamaan perinteisen laitalinkin sijaan puhdasta laitahyökkääjää. Pogba on pääsisi kolmen keskikentän linjassa vasemmalle kaistalle tekemään tuhojaan. Sen sijaan Fernandes ei voisi enää pelata kymppipaikalla, vaan joutuisi osallistumaan hieman totuttua enemmän myös puolustamiseen. Onko tuo pois joukkueen parhaimman pelaajan tehoista? Vielä suurempi ongelma on jo tuo aikaisemmin mainittu ankkurin puuttuminen, joka suorastaan korostuu tässä formaatiossa. Kahdella alempana makaavalla keskikenttämiehellä pystyy vielä paikkaamaan tiettyjä puutteita, mutta yksittäisenä ankkurina pelaaminen on vaativaa ja siihen on oltava todella laadukas mies, jotta formaatio voi edes teoriassa toimia. Viime kaudella keskikenttä oli välillä tasapainonsa kanssa tuuliajolla ja tilanne ei varmasti helpotu jos sen muotoa käännetään hyökkäävämpään suuntaan.

Joukkue on kahden ison hankinnan myötä parantunut merkittävästi ja kaksi kolmesta ongelmakohdasta on korjattu niiden myötä. Vaikka keskikentän hankinta jäisi tekemättä on parannusta lupa odottaa reilusti viime kauden 74 pisteen pottiin. Jos lasketaan Ramsayn tuoma lisä erikoistilanteisiin ja materiaaliltaan parantunut joukkue, niin kyllä nyt on 80 pistettä kyettävä rikkomaan. Mitään sijoituksellista tavoitetta en näe itse tarpeelliseksi asettaa, sillä muiden pistepotteihin ei pysty vaikuttamaan kuin kuuden pisteen verran. Jos Man City kerää 90+ pistettä, ei rahkeet kyydissä pysymiseen taida yksinkertaisesti riittää. Chelsea voi Romelu Lukakun hankinnan myötä kerätä myös todella hyvä potin, eikä Liverpoolistakan tiedä. Otan mieluummin vastaan 84 pistettä ja sijan kolme, kuin 74 pistettä ja sijan kaksi. Jos mestaruus on otettavissa, niin tottakai se täytyy kaikin keinoin yrittää ottaa, mutta lähtökohtaisesti olisin tyytyväinen 80+ pisteeseen ja kauden lopuksi näkee mihin se riittää.

Tilauksessa on myös uskottava reissu Mestarien liigassa. Alkulohkoon jääminen ja Eurooppa-liigan putoaminen ei saa toistua. Viimeistään Sanchon ja Varanen hankintojen myötä tämän seuran paikka on taistella ykkösturnauksen pudotuspeleissä, eikä (kaikella rakkaudella) vääntää Villarrealeita ja Granadoja vastaan torstaisin. United on osoittanut pystyvänsä hyvänä päivänä kaatamaan Manchester Cityn ja PSG:n tai teurastamaan RB Leipzigin. Huonona päivänä se kämmää finaalin Villarrealia vastaan tai häviää kotonaan sarjapelin Sheffield Unitedille. Hyvän ja huonon päivän ero ei saa olla näin iso, rutiinin on löydyttävä.


Manchester Unitedissa luotetaan omiin kasvetteihin.
« Viimeksi muokattu: 03.12.2021 klo 15:18:34 kirjoittanut Beth »
Beth

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #1 : 13.08.2021 klo 09:19:51

Joukkue 2021-22

Numero, nimi, ikä, kansallisuus, sopimuksen kesto

1. David de Gea, 30v (2023)

De Gean uran laskun seuraaminen on ollut surullista nähtävää. Muutama vuosi sitten hän oli maailman paras maalivahti ja nyt lähes varjo siitä. Espanjan maajoukkueessa Unai Simon oli ohittanut hänet hierarkiassa ja seurajoukkueen puolella Henderson on pyrkinyt tekemään samaa temppua. Eurooppa-liigan finaalin kohtaloa en olisi de Gealle suonut, mutta totuus on se, että muutama vuosi sitten hän tuntui pitävän yksin tätä joukkuetta kasassa, mutta nyt hän alkaa olemaan avauksen heikoin lenkki. Hendersonin loukkaantumisen takia avaa kauden ykkösenä, mutta on vaarassa pudota penkkiveskariksi kauden edetessä. Tällä kertaa lopullisesti. Ongelmallisen tilanteesta tekee manolon tähtitieteellinen palkka, joka taitaa olla tällä hetkellä koko liigan suurin. Ikävää maksaa penkkiveskalle tuollainen summa. Toivottavasti kausi lähtee nyt hyvin liikkeelle ja itseluottamus tulee kuntoon. Kai sille hyvälle tasolle palaamisellekin voi vielä pienen toivonkipinän antaa? Ei se vielä iästä ainakaan kiinni ole.

26. Dean Henderson, 24v (2025)

Hendersonille olisi tosiaan kauden mittaan tyrkyllä ei enempää, ei vähempää kuin Manchester Unitedin ykkösvahdin viitta. Sama viitta oli tarjolla jo viime kaudella, mutta otteet eivät olleet riittävän hyviä. Etenkin jalalla pelaamisessa on tekemistä. Oikeastaan vain keskityspalloihin tulemisessa Henderson oli selkeästi de Geaa parempi. Vaikka kyseessä on vielä maalivahdiksi hyvin nuori jalkapalloilija, niin silti pieni pelko on ettei hän sen paremmin kuin de Geakaan ole tai tule olemaan maailman eliittiin kuuluva maalivahti ja United joutuu ennen pitkään markkinoille.

22. Tom Heaton, 35v (2023)

Heaton palasi kotiin, mutta tämän siirron tarkoitus ei oikein auennut sivullekirjoittaneelle. Oliko kuitenkin pieni mahdollisuus, että de Gea jatkaa matkaa muaalle ja Hendersonin taakse ostettiin mitat täyttävä kakkosvahti? Kolmoseksi Heaton on vähän turhankin hyvä molari, kun vastahan tuo vielä 2019-20 kaudella torjui hyvällä tasolla Villan ykkösenä ennen pahaa loukkaantumistaan. Mukava tietysti hommata oma kasvatti takaisin kotiin, mutta kai Grant olisi tötsien keräämisestä selvinnyt yksinkin.

13. Lee Grant, 38v (2022)

Ei varmaan tällä kertaa rekisteröidä 25:n pelaajan miehistöön, mutta ei se rekisteröinti viime kaudellakaan minuuttiakaan peliaikaa tuonut.

5. Harry Maguire, 28v (2025)

Kapteeni ja alakerran johtaja. Saa nyt rinnalleen huippunimen, jonka kanssa on mahdollista kirjoittaa omat sivut Unitedin historiankirjoihin. Lindelöfin kanssa se ei tainnut olla mahdollista, mutta kenties Varanen kanssa heistä voidaan alkaa puhua uutena Vidicinä ja Riona. Ensimmäinen kausi Unitedissa oli kelvollinen, toinen oli jo hyvä ja kenties kolmannella nyt sitten alkaa dominointi. Toivottavasti saa erikoistilanteista nakattua palloa sisään niiden ainaisten läheltä piti -tilanteiden sijaan.

2. Victor Lindelöf, 27v (2024)

Ruotsalainen on nyt syrjäytetty, mutta kyseessä on silti joukkueelle tärkeä pelaaja, joka tulee saamaan vastuuta kolmostopparina. Taso ei vain riittänyt avauksen mieheksi, mutta on varmasti hyvää kauraa kolmostopparin tasolle. Viime kausi oli edellistä parempi, mutta jotain siitä tekemisestä silti puuttui. Tietty miehekkyyden puute ainakin. Varane ei ehdi kauden alkuun mukaan, joten heti alkuun on töitä tiedossa.

3. Eric Bailly, 27v (2024)

Tiukassa tulee olemaan jatkossa Baillyn minuutit, sikäli mikäli hän pysyy itse kunnossa. Pelejä kuitenkin riittää ja Bailly on parhaimmillaan todella hyvä toppari, niin tuskin mihinkään statistin rooliin tarvitsee kuitenkaan joutua. Saattaa tietyissä tilanteissa olla tyrkyllä avaukseen ennen Lindelöfiä.

4. Phil Jones, 29v (2023)

Saa nähdä istuuko Jones sopimuksensa pois vai löytyisikö hänelle jostain joku ottaja. Unitedissa tuskin nyt mitään käyttöä juurikan on, vaikka sattuisi jossain vaiheessa pääsemään vielä kuntoon. Edellisen kerran ollut kentällä tammikuussa 2020.

xx. Raphaël Varane, 28v (2025)

Sopimus ei ole vielä virallisesti ulkona, mutta uskalsin laittaa Varanen jo mukaan. Hänestä lienee kaikki olennainen jo sanottu aikaisemmin, mutta todella upeaa nähdä yksi maailman parhaista toppareista tässä seurassa.

43. Teden Mengi, 19v (2024)

Sen verran on tuota laatua nyt nuoren topparin edessä, että lainapesti voisi olla järkevä tähän väliin.

23. Luke Shaw, 26v (2023)

Karmeasta loukkaantumisesta, Jose Mourinhon koirankopista, Ashley Youngin varamiehestä, Brandon Williamsin kanssa peliajasta taistelijasta yhdeksi maailman kuumimmaksi laitapuolustajaksi. Sympaattisen Shaw'n renesanssia on ollut upea seurata. Ne joskus lähes kymmenen vuotta sitten tästä miehestä paistaneet huippuominaisuudet alkavat puhjeta kukkaan vähän pidemmällä viiveellä, mutta hyvää kannatti odottaa. Ikää on vasta 26v, joten toivottavasti nyt ei satu mitään isompia loukkeja ja saa keskittyä dominoimaan jatkossakin.

27. Alex Telles, 28v (2024)

Tellesin odotin viime kaudella nappaavan vasemman puolustajan tontin itselleen, mutta toisin kävi. Ei mene Tellesin huonouden piikkiin, vaikka on sanottava ettei hänen kehutut taidot hyökkäyspelin suhteen aivan vielä päässeet sille tasolle mitä uskalsi odottaa. Ehkä vähän kiittämätön rooli saada peliaikaa vähän sieltä ja vähän täältä.

29. Aaron Wan-Bissaka, 23v (2024)

Ristiriitainen peluri. Valioliigan parhaita puolustavia laitapakkeja, mutta modernissa jalkapallossa se ei oikein huipputasolla riitä. On varmasti kaikkien vasemman laidan hyökkääjien pahin painajainen, mutta tuskin kovin monen vasemman laitapuolustajan suurin pelko. Antonio Valencian odotettiin oppivan keskittämään aina sinne eläkepäiviin asti, mutta ei hän ikinä oppinut. Wan-Bissaka on ottanut kehitysaskelia hyökkäyspelin suhteen, mutta rehellisesti sanottuna ne ovat olleet aika pieniä askelia.

33. Brandon Williams, 20v (2024)

Hävisi viime kaudella kuvasta kokonaan. Solskjärin pitäisi nyt valita onko Williams vai Dalot oikean laidan varamies ja laittaa toinen lainalle tai myyntiin.

20. Diogo Dalot, 22v (2023)

Samat kuin yllä, eli joko oikean puolustajan kakkosvaihtoehto tai sitten ulos.

31. Nemanja Matic 33v (2023)

Saa nähdä saako veteraani vielä vastuuta, jos sitä 4-3-3-muotoa tullaan käyttämään. Matic voi maltillisella peluutuksella olla vielä käyttökelpoinen pelaaja, kunhan häntä ei ajeta tukkoon.

37. James Garner, 20v (2022)

Sopimus on päättymässä ensi kesään. Nyt pitäisi varmaan kirjoitella uusi pahvi ja lainata johonkin tai sitten myydä poika seuraavaan osoitteeseen.

6. Paul Pogba, 28v (2022)

Pogban sopimustilanne on kinkkinen ja voi hyvin olla, että hän kävelee ensi kaudella toiseen kertaan ulos tästä seurasta ilman siirtokorvausta. Valitettava tilanne kaikkineen. Pelillisesti Pogballa on varmasti paljonkin annettavaa ja jos motivaatio on kunnossa, niin kyseessä voi taitojensa puolesta olla yksi sarjan parhaita pelaajia. Kenties Sanchon ja Varanen hankinnat osoittavat myös Pogballe sitä kunnianhimoa seuralta, mitä hän haluaakin nähdä. Toivottavasti seura näkee sitä myös häneltä.

39. Scott McTominay, 24v (2025)

McTominayn asenne ja tahto korvaavat jonkin verran puutteita, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Kauden aikana tulee varmasti paljon pelejä, joissa hän on käyttökelpoinen pelaaja ja tuo lisäarvoa joukkueelle. Optimitilanteessa hänen ei kuitenkaan kuuluisi avata tämän seuran avauksessa. Keskikentälle on tunkua ja jokainen taistelee omasta peliajastaan kynsin ja hampain. McTominay on varmasti valmis taistelemaan.

34. Donny van de Beek, 24v (2025)

Viime kauden floppi, mutta ilmeisesti uutta mahdollisuutta on luvassa. On hankkinut vähän lihaa luittensa ympärille ja on mielenkiintoista nähdä onko Solskjärillä joku ihan oikea suunnitelma hollantilaisen varalle. Viime kaudella sellaista suunnitelmaa ei tuntunut olevan. Pelkästään valmentajien tai seurajohdon piikkiin ei voi tilannetta laittaa, vaan oli vikaa myös van de Beekissä itsessään. Ei ne otteet niillä vähäisillä saumoilla juuri vakuuttaneet. Ehkä nyt sitten.

17. Fred, 28v (2023)

Saa nähdä kaavaileeko Solskjär Fredistä sitä yksinäistä keskikentän pohjaa. Toivottavasti ei, mutta pidän sitä ihan mahdollisena. Brassista on kuoriutunut hyvä keskikenttämies Unitedille, eikä siitä alkuaikojen flopista tarvitse enää puhua. Tiettyjä puutteita hänelläkin on, mutta vastapainoksi myös vahvuuksia. Matala painopiste, sähäkkyys ja  sellainen "herheiläismäisyys" tekevät  Fredistä ihoittavan pelaajan vastustajien kannalta.

18. Bruno Fernandes, 26v (2025)

51 ottelua Valioliigassa, 26 maalia ja 18 maalisyöttöä niiden aikana. Uskaltaisin väittää hänen olleen koko sarjan paras pelaaja tuon noin puolentoista vuoden ajan. Fantastinen löytö Unitedin seurajohdolta ja aivan käänteentekevä pelaaja tämän seuran lähitulevaisuuden kannalta. Eiköhän tehoilu jatku samaan tuttuun malliin Sanchon liikkeet laidalta pystyyn ovat varmasti yksi kohde lisää mihin lusitaani palloja pelaa.

14. Jesse Lingard, 28v (2022)

Lingardille olisi hyvä löytää vielä joku ottaja, mutta jos sellaista ei näy, niin sitten varmaan pelaillaan tällä kaudella se mitä pelataan ja ensi kesänä ilmaiseksi ulos. Oli se West Ham -laina sen verran vakuuttava, että jos Lingard joukkueeseen vielä jää, niin kyllä hänelle jonkin sortin mahdollisuus pitää vielä antaa. Toiveissa kuitenkin vielä se, että pääsee jonnekin nauttimaan peliajasta ja tekemään temppujaan.

15. Andreas Pereira, 25v (2023)

Tämän voisi antaa pois ihan ilman siirtokorvausta, jos vaan ottaja jostain löytyy. Bonusta toki jos joku maksaisi vielä rahaakin.

8. Juan Mata, 33v (2022)

Vähiin on käynyt Matan rooli ja tuskin se enää mihinkään kasvaa. 33v mittarissa ja sopimus loppuu tämän kauden jälkeen. Saa nähdä miten sitten toimitaan, vai joko herrasmies lyö nappikset naulaan ja jää seuraan töihin.

46. Hannibal Mejbri 18v (2026)

Mielenkiintoinen lupaus akatemiasta. Saattaa saada saumansa edustuksen mukana jo tällä kaudella. En sulkisi tosin lainankaan mahdollisuutta pois.

10. Marcus Rashford, 23v (2023)

Vähän ehkä turhauttavaa miettiä kuinka Rashford on pelannut puolikuntoisena jo pitkän aikaa ja vähän siltä se pelaaminen on näyttänytkin. Kisoihinkin piti lähteä mukaan, kun sinä aikana olisi voinut jo hoitaa leikkaukset ja aloittaa toipumisen. No se leikkaus on nyt tehty ja toivottavasti kuntoutuminen etenee aikataulussa. Paluun kanssa ei kuitenkaan pidä hätäillä, vaan odotetaan nyt kerralla sen verran, että saadaan pitkästä aikaa täydessä tikissä oleva Rasse kentille ja kevätkausi onkin sitten jo herran dominointia.

21. Daniel James, 23v (2024)

Ei tämä kaveri oikein United-tason peluri ole, mutta sama kai hänet on vielä pitää ringissä mukana ja peluuttaa jos tarvetta tulee. Nopeus on kuitenkin sen verran kova valtti, että sillä saa monia heikkouksia anteeksi. Sanchon saapumisen myötä peliaika varmaankin vähenee viime kaudesta.

36. Antohny Elanga, 19v (?)

Lupaavan oloinen juniori, jolle voisi nyt 19 vuoden iässä olla ihan paikallaan lähteä lainalle pelailemaan miesten pelejä.

25. Jadon Sancho, 21v (2026)

Sanchosta on kaikki tarvittava sanottu jo aikaisemmin.

11. Mason Greenwood, 19v (2025)

Sancho tuli eteen, mutta Greenwoodia ei ole unohdettu. Hän on seuran akatemian ylpeys ja hänestä pidetään viimeiseen asti kiinni ja yritetään kaikin keinoin valjastaa hänen superominaisuudet esiin. Kenites tällä kaudella minuutteja tulee enemmän ysipaikalla, joka on lopulta se ruutu mihin tässä seurassa on helpoin murtautua, kun laidoilla ovat Sancho ja Rashford. Cavanin jälkeen paikan perii joku ja se joku tuskin on Martial. Se voi olla Greenwood tai sitten joku seuran ulkopuolelta. Toivottavasti siviilielämän haasteet on selätetty ja Greenwood pääsee täysillä keskittymään jalkapalloon.

19. Amad Diallo, 19v (2025)

Lainalle kai tämä mies täytyy lähettää, kun sen verran on tuonne oikealle kaistalle tunkua. Potentiaali on kiistaton, mutta turha sitä on jäädä Manchesteriin penkille istumaan. Toivoisin lainaa Englannin sisällä, niin pääsisi paremmin haistelemaan kulttuuria.

9. Anthony Martial, 25v (2024)

Jos sopiva tarjous tulisi kohdalle, olisin valmis vetämään liipasimesta. Martial on parhaimmillaan hyvä, mutta keskimäärin jo aika turhauttava pelaaja. Huonoimmillaan sitten sellainen neljän maalin mies koko kaudella, kuten siis viime kaudella kävi. Saa nyt alkukaudesta varmaan kunnon mahdollisuuden, mutta sieltä tulee sitten ensin Cavani ja myöhemmin Rashford kovalla raivolla ohi, jos ei ala merkittävää parannusta tulemaan. Haluaisin nähdä Greenwoodin pelaavan Martialin minuutit.

7. Edinson Cavani, 34v (2022)

Olihan Matarodin ensimmäinen kausi sen verran hieno, että on mukava nähdä tälle saagalle myös jatko-osa. Martialin seisoskelun jälkeen oli upeaa nähdä Cavanin aktiivista ysipaikan pelaamista ja sitä kykyä haistaa maalipaikkoja, jota vain luontaisella maalintekijällä on. Cavani näytti monille mitä ysinä oleminen on ja ettei seurassa voi olla tilannetta missä koko materiaalista ei löydy yhtään kunnon ysipaikan pelaajaa. Hieno ja tyylikäs mies!
Suicide Bob

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honka, ManU, Minnesota Vikings


Vastaus #2 : 13.08.2021 klo 10:47:50

Mahtava avaus, kiitos! Ylos
bimbaliukas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lädilisä


Vastaus #3 : 13.08.2021 klo 11:06:04

Avaukselle Ylos
Lainaus
37. James Garner, 20v (2022)

Sopimus on päättymässä ensi kesään. Nyt pitäisi varmaan kirjoitella uusi pahvi ja lainata johonkin tai sitten myydä poika seuraavaan osoitteeseen.

Tällä viikolla oli juuri raportteja, että hylännyt seuran tarjoaman jatkosopimuksen. Viime kauden laina Nottinghamissa sujui oikein mallikkaasti, joten vähän kummallista ettei sitä jatkettu tai lainattu johonkin näistä Valjuun nousseista seuroista. Nythän esim. Chelsea sai Gilmourin lainalle Norwichiin, joka on varmasti oikein hyvä paikka kehittyä. Jos myyvät niin toivottavasti ainakin osto-option laittavat kuntoon, jottei käy kylmät mikäli kehitys jatkuu hyvänä.
Juuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS, MUFC


Vastaus #4 : 13.08.2021 klo 11:57:30

Iso kiitos huippuavauksesta! Tuoppi
Varanelta saatu yöllä viimein nimi paperiin ja eiköhän tuo tänään pusketa ulos.
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 13.08.2021 klo 12:08:25

Huikea avaus! Tuoppi
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 13.08.2021 klo 12:11:20

Avaukselle Tuoppi

Lainaus
Tuosta pystyy jo jotain suuntaviivoja vetämään siihen, miltä avauskokoonpano voisi näyttää Valioliigan avauskierroksella Leedsin vieraana.

United aloittaa lauantaina OT:lla ?
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 13.08.2021 klo 12:16:28

Erinomainen avaus jälleen kerran, eipä tuohon ole juuri mitään suurempia vastaväitteitä esittää.

Kiireessä omat toiveet lyhyesti:

  • Erikoistilanteissa EOM molempiin suuntiin
  • Sanchon onnistuminen ja hyökkäyksen oikean laidan EOM
  • Greenwood jatkaa loppukauden vireessä
  • UCL-lohkosta jatkoon
  • Yli 80pts kausi ja/tai haastaminen mestaruudesta (mielummin toinen kuin kolmas, pisteistä välittämättä)
  • Liigacupista tai FA-cupista pokaali

Mielestäni tärkeintä on edelleen pitää pelillinen kuntokäyrä isossa kuvassa ylöspäin, mutta kuitenkin niin, että myös tulosta tulee. UCL ja Valioliiga pokaalit on edelleen mielestäni epärealistisia, mutta molemmissa pitää pystyä olemaan vakavasti otettava joukkue ja sijoittua kärjen tuntumaan. Pokaalitta ei United kuitenkaan toivottavasti jää, vaan saa sen mahdollisesti henkisesti olennaisen onnistumisen cupeista. Europa League olisi tässä mielessä ollut tärkeä pysti, mutta nyt "apina on niskassa" tämän osalta edelleen.
Turvatarkastus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dimitar Berbatov


Vastaus #8 : 13.08.2021 klo 12:23:55

Loistava avausviesti Ylos

Miksi muuten Varanen siirto Unitediin on vahvistamatta, kun kausikin alkaa jo huomenna? Siitähän on jo yli pari viikkoa, kun seura tiedotti kaiken olevan lääkärintarkastusta vaille ok. Eikai vain ole paljastunut jotain ikävää testeissä? Vai onko kyse vain koronakaranteenista?
Juuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS, MUFC


Vastaus #9 : 13.08.2021 klo 12:44:13

Loistava avausviesti Ylos

Miksi muuten Varanen siirto Unitediin on vahvistamatta, kun kausikin alkaa jo huomenna? Siitähän on jo yli pari viikkoa, kun seura tiedotti kaiken olevan lääkärintarkastusta vaille ok. Eikai vain ole paljastunut jotain ikävää testeissä? Vai onko kyse vain koronakaranteenista?
Aluksi taisi olla jotain ongelmia viisumin kanssa ja sen jälkeen tosiaan karanteeni. Medicalit saatiin loppuun eilen aamupäivällä ja nimet paperiin illalla.
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #10 : 13.08.2021 klo 13:13:04

Hyvä avaus, itseltä muutama huomio:

-Tälläkin kaudella kannattaisi aina välillä peluuttaa Pogbaa laidalla, mielestäni tuo toimi viime kaudella yllättävänkin hyvin
-Fredin kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota, mitä tapahtuu, kun joukkue menettää pallon, Fred hankkii joukkueesta useimmiten pallon takaisin ja todella usein vähintään hidastaa vastustajan hyökkäyksiä merkittävästi, tämä on asia, joka jää aivan liian vähälle huomiolle brassin pelaamisessa. Tästäkään huolimatta en välttämättä nää miestä yksinäisenä ankkurina kuin ehkä yksittäisissä peleissä, joissa lähtökohtaisesti ollaan hallitsevampi osa-puoli
-Itselläni on kova luotto, että Martial on tällä kaudella hyvä ja toivon, että miestä peluutetaan pääsääntöisesti laidalla, jossa kuitenkin on parhaimmillaan. Mutta haluaisin myös nähdä sitä, että jos avauksessa on esim. Greenwood, Martial, Sancho ja Bruno, niin nämä voivat hyökkäysvaiheessa vaihdella rooleja paljonkin, mikä olisi yksi lääke bussien purkamiseen.

Näillä mennään ja toivotaan, että joukkue kilpailee mestaruudesta ja kauden päätteeksi palkintokaappia komistaa edes yksi uusi pokaali (edes jompikumpi kotimaan cupeista, mielummin FA)
Optimus Prime

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 13.08.2021 klo 14:04:45

Pakko myöntää että hiukan jännittää kauden avaus poissaolojen takia. Pakit onneksi levänneitä, terveitä ja pelituntumaa alla. Varane kun vielä saataisiin pois karanteenista ja pelilupa kuntoon. Keskikenttäkin tuntuu olevan ok. Hyökkäys taas... Vähän pelkään että tasuriksi menee.
Optimus Prime

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 13.08.2021 klo 16:11:13

Cavani on Englannissa mutta eristäytyy nyt. Bailly ja Amad odottavat myös lupaa liittyä harkoihin. Sancho on treenannut koko viikon joukkueen mukana ja on mukana Leedsiä vastaan ainakin penkillä.
icebox

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 13.08.2021 klo 16:21:12

Avaukselle Tuoppi Ylos

Vaihteeksi varsin positiivinen siirtoikkuna, Sanchon ja varsinkaan Varanen hankintoihin oli vaikea uskoa, mutta niin vain molemmat palloilevat ensi kaudella Unitedissa. Kehut seurajohdon suuntaan, viime vuosina niitä on ollut vaikea antaa..

Ensi kaudelle ykköstoiveena on joko Greenwoodin tai Martialin dominoiminen ysipaikalla yhdessä Cavanin kanssa. Varsinkin Martialilla on edessään kohtalonkausi, mikäli tulosta ei tule vähintäänkin toissakauden tahtiin, niin on vaikea nähdä miehellä enää tulevaisuutta Manchesterissa. Greenwoodilla ei ole niin suuria paineita, mutta kyllä hänenkin tulisi se lähemmäs 20 maalia iskeä tulevalla kaudella kaikki ottelut mukaanlukien, mikäli hän aikoo potentiaaliaan lunastaa.
pahajuju

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United.


Vastaus #14 : 13.08.2021 klo 18:10:52

Kiitos avauksesta. Huomista odotellessa.
matio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lakeuden kruunu SJK & Manchester United


Vastaus #15 : 13.08.2021 klo 20:07:06

Hieno avaus, mahtava avaus. Kiitos!
matio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lakeuden kruunu SJK & Manchester United


Vastaus #16 : 13.08.2021 klo 20:08:10

Mainittakoon vielä, että itse en ole tainnut kauden avausta odotella näin toiveikkaana vuosi kausiin.
Panomies

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 14.08.2021 klo 00:18:07

Huhhuh mikä avaus, kiitos Beth!
Sebastian Pähkinä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ManU, Real Madrid, Espanja


Vastaus #18 : 14.08.2021 klo 13:12:13

Mikäs on Varanen tilanne? Ei taida olla vielä sopimus maalissa?

Avaukselle Ylos Tuoppi
JohanL

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 14.08.2021 klo 13:57:23

Mikäs on Varanen tilanne? Ei taida olla vielä sopimus maalissa?

Avaukselle Ylos Tuoppi

Ei ole vielä nimet lopullisesti paperissa, tämän myös OGS vahvisti. Roskahuhuissa kyse on kuvaoikeuksista ja niiden käytöstä Varanen kohdalla. Ilmeisemmin Realin politiikka näissä ollut melko monimutkainen ja nyt väännetään sitten kulisseissa. Eiköhän tämä lähipäivinä kuitenkin maaliin mene. Ilmeisemmin kuitenkin jonkin asteisena yllätyksenä tämä tullut, kun penkillä ei tänään yhtään topparia.
Sebastian Pähkinä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ManU, Real Madrid, Espanja


Vastaus #20 : 14.08.2021 klo 14:24:51

Ei ole vielä nimet lopullisesti paperissa, tämän myös OGS vahvisti. Roskahuhuissa kyse on kuvaoikeuksista ja niiden käytöstä Varanen kohdalla. Ilmeisemmin Realin politiikka näissä ollut melko monimutkainen ja nyt väännetään sitten kulisseissa. Eiköhän tämä lähipäivinä kuitenkin maaliin mene. Ilmeisemmin kuitenkin jonkin asteisena yllätyksenä tämä tullut, kun penkillä ei tänään yhtään topparia.

Nyt näyttäisi olevan nimet paperissa. Julkistukselle pelikentällä ennen pelin alkua iso Ylos
Turvatarkastus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dimitar Berbatov


Vastaus #21 : 14.08.2021 klo 14:31:23

Nyt näyttäisi olevan nimet paperissa. Julkistukselle pelikentällä ennen pelin alkua iso Ylos
Varane #19 :) Ylos
Ferro Montanha

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 00840


Vastaus #22 : 14.08.2021 klo 14:43:02

Mikäs on Varanen tilanne? Ei taida olla vielä sopimus maalissa?

Avaukselle Ylos Tuoppi

Mitä hyvää tossa avauksessa on? Ihan samaa kuin viime vuonna. Pelokas keskikenttä, Pogba ja James laidoilla. Itse sanoisin että munaton avaus.
Los-Hermano

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 14.08.2021 klo 15:16:21

Mitä hyvää tossa avauksessa on? Ihan samaa kuin viime vuonna. Pelokas keskikenttä, Pogba ja James laidoilla. Itse sanoisin että munaton avaus.

Taidettiin kuitenkin tarkoittaa kausiotsikon avausta.

Jos se ei miellyttänyt niin ei voi mitään mutta hieno avaus :)
HolaAmigo

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 14.08.2021 klo 15:20:36

Kiitos avaajalle Tuoppi

Hienoa nähdä täysi tupa ja tunnelma! Aivan huikea fiilis kauden alkamisesta!

 
Sivuja: [1] 2 ... 140
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa