FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.05.2024 klo 03:29:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: 1. FC Union Berlin - Wir werden ewig leben  (Luettu 17617 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


: 13.08.2021 klo 16:19:13

No niin. Perustetaas Unionille uusi kausitopikki tänään alkavan bulikauden kunniaksi. Ensin muutama sana viime kaudesta. Sanomattakin on selvää että edellinen kausi oli yksi seuran upeimmista ja menestyksekkäimmistä vuosista, josta palkintona paikka europelien karsintoihin ja toivottavasti myös lopulliseen lohkovaiheeseen. Harmillisesti kausi pelattiin tunnetuista syistä lähes täysin ilman katsojia ja täten Unionerit joutuivat seuraamaan menestystä Sky:n välityksellä. On kuitenkin hienoa nähdä kuinka Saksassa pienten budjettien seurat pystyvät vuodesta toiseen tuomaan sarjaan positiivisia yllätyksiä!

Alkavan kauden osalta lähtökohdat Unionilla ovat erinomaiset sillä jengi on pysynyt kiitettävästi kasassa joukkueen valmennusta myöten. Ainoita selkeitä menetyksiä Unionille olivat käytännössä Frankfurtiin siirtynyt Lenz ja lainalta Freiburgiin palannut Schlotterbeck. Muut lähtijät olivat enemmänkin alempiin sarjoihin sopivia pelaajia: Bülter, Gogia, Hübner jne. Toki yhden tietyn suomalaisen futaajan olisi voinut pitää edelleen jengissä, mutta aikaisessa vaiheessa oli selvää ettei Union riskeeraa Jollen loukkaantumishistorian kanssa ja maksa Leverkusenin vaatimaa siirtokorvausta.

Uusia miehiä jengiin on tullut lukuisia. Ruhnert ja Fischer ovat selkeästi nähnyt tarvetta kasvattaa rinkiä tulevat europelit mielessään. Samalla varauduttiin myös ennen kaikkea Friedrichin ja Andrichin todennäköisiin siirtoihin. Tällä hetkellä molempien pelaajien osalta huhut ovat laantuneet, joten on mahdollista että molemmat miehet jatkavat uraansa vielä toistaiseksi Unionin paidassa. Noh, siirtoikkuna on edelleen auki… Uusista miehistä katseet kohdistuvat ennen kaikkea Rani Khediraan, Tymoteusz Puchacziin, Timo Baumgartliin sekä Liverpoolista lopullisesti siirtyneeseen Taiwo Awoniyihin. Viimeksi mainittu on Unionin ennätyssiirto ja vaikuttaa aiemmin annettujen näyttöjen perusteella käsittämättömältä hankinnalta. Täytynee yrittää luottaa siihen, että seura näkee hänessä jotain muutakin kuin hänen leppoisan luonteen ja hukatut paikat. Positiivista on, että Unionin vaihtopenkiltä löytyy nyt hiukan parempaa laatua kuin aiempina kausina.

Puolustuspeli Unionilla on toiminut erinomaisesti ja siihen joukkueen peli tulee edelleenkin vahvasti nojaamaan. Ainoa selkeä uhkakuva on Luthen tulevan kauden taso. Mies oli yllättäen viime kaudella uskomattomassa vireessä ja jätti lainalle hankitun Loris Kariuksen istumaan vaihtopenkille lopulta koko kaudeksi. Tason tulisi ehdottomasti säilyä myös alkavalla kaudella. Kariuksen tilalla avauksen paikkaa tulee kärkkymään tanskalainen Frederik Rönnow joka siirtyi täksi kaudeksi Unioniin Frankfurtista.

Tuleva kausi tulee oikeastaan kulminoitumaan Krusen kykyyn kantaa joukkuetta hyökkäyksen osalta reppuselässään ellei Awoniyi sitten intoudu lopultakin paukuttamaan tehoja. Union on erittäin suurella todennäköisyydellä jälleen bulin yksi vähiten maaleja tekevistä joukkueista ja hyökkäyksen tehot(/tomuus) tulee kertomaan pelataanko jälleen europaikasta vai ollaanko mukana häntäpään kärsimyksessä. Voi olla, että Jollea tulee vielä jossain vaiheessa ikävä! Toinen merkittävä asia on tuleva ottelurasituksen lisääntyminen jos ja kun lohkopaikka europeleihin saavutetaan. Aiempina vuosina joukkue on voinut keskittyä peli per viikko rytmissä mikä on selkeästi sopinut Unionille. Nyt rasitus kasvaa ja sitä myöten penkiltä tulee löytyä leveyttä. Toiveissa on, että Ryerson, Gießelmann, Ingvartsen ja Teuchert ottaisivat seuraavan stepin eteenpäin ja onnistuisivat pelaamaan itselleen pysyvät avauksen paikat. Varsinkin Ryersonin viime kauden loppu oli lupauksia herättävä. Fischerillä on tällä hetkellä paljon mahdollisuuksia erilaisten kokoonpanojen osalta ja onkin mielenkiintoista nähdä millaiseksi tuleva ”ykkösmiehistö” muodostuu.

Tärkeää olisi joka tapauksessa saada hyvä startti tulevaan kauteen ja kerätä alkukaudesta hyvin pisteitä, jotta paineet eivät kasva liian isoiksi siltä osin. Aiemmat kaudet on pelattu käytännössä ilman paineita ja se on tuonut hyvät lähtökohdat jokaiseen peliin. Tällä kaudella tätä luksusta ei enää välttämättä tarjota. Ja se kuinka joukkue niitä käsittelee, jää nähtäväksi.

Unsere Liebe. Unsere Mannschaft. Unser Stolz. Unser Verein. Eisern Union. Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 16.08.2022 klo 17:51:53 kirjoittanut Ramppa »
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #1 : 13.08.2021 klo 16:30:56

Kiitos kausiotsikon avaamisesta! Ylos

Hyvä ja tärkeä seura ja suomalaisittain erityinen Jollen eeppisten otteiden takia, vaikka onkin jo muualla. Toivotaan, että alkava kausi on yhtä menestyksekäs kuin viime sesonki, joka ainakin minut yllätti positiivisesti.

« Viimeksi muokattu: 13.08.2021 klo 21:16:42 kirjoittanut Wanha futaaja »
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #2 : 14.08.2021 klo 22:32:27

Hyvä avaus ja seurantaan.

Itse povaan Unionia putoamiskamppailuun. Huuma on ohi ja materiaalin ohuus tulee väistämättä vastaan, varsinkin jos euroseikkailusta tulee pitkä.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #3 : 14.08.2021 klo 22:38:47

Hyvä avaus ja seurantaan.

Itse povaan Unionia putoamiskamppailuun. Huuma on ohi ja materiaalin ohuus tulee väistämättä vastaan, varsinkin jos euroseikkailusta tulee pitkä.

Niin, en tiedä. Unionia on ennustettu putoajaksi jo parina edellisenäkin kautena ja itsekin ajattelin nousukaudella, että ihme tarvittaisiin ykkösessä säilymiseksi. Se ihme tuli ja vielä marginaalilla. Ja viime kausi oli jo resursseihin nähden huikea.

Kaiken järjen mukaan Unionin pitäisi ajautua putoamistaisteluun…mutta henki voi tälläkin kertaa olla materiaa vahvempi. Ainakin toivon niin.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #4 : 15.08.2021 klo 00:31:09

Hyvä avaus ja seurantaan.

Itse povaan Unionia putoamiskamppailuun. Huuma on ohi ja materiaalin ohuus tulee väistämättä vastaan, varsinkin jos euroseikkailusta tulee pitkä.

Tämähän se lähtökohta on käytännössä jokaisella pääsarjakaudella Unionin osalta. Resurssien osalta seura on edelleen ykkösbulin pienimpiä ja vaatii jatkuvaa venymistä ottelusta toiseen. Joukkueen rakentaminen perustuu edullisiin / sopimuksettomiin pelaajiin tai lainadiileihin ja siinä vaiheessa kun isommat seurat kosiskelee pelaajia ei ole paljon tehtävissä. Vittumainen lähtökohta mutta näin se se vain pienten seurojen osalta menee. Itse en usko putoamiseen tämän kauden osalta sillä sarjassa on nyt muutamia lähtökohtaisesti selvästi heikompia jengejä (Fürth, Bochum, Bielefeld jne) ja eiköhän sinne putoamiskamppailuun saada jälleen jokin vähän isompikin seura.

Kauden avaus Leverkusenia vastaan oli yllättävän hyvä. Pallo annettiin vastustajalle, prässi pidettiin kohtalaisen alhaalla, kaksinkamppailuihin panostettiin ja vastahyökkäyksiin lähdettiin nopeasti. Ei siis mitään dramaattista muutosta Fischerin pelifilosofiassa tämänkään kauden osalta. Uskon että nyt on jopa edelliskautta parempi kokoonpano käytettävissä kyseiseen pelitapaan. Uusista pelaajista Haraguchi vaikutti lupaavalta. Miehen ensimmäinen esitys oli ainakin aivan eri tasoa kuin maanmiehensä Endon viime kauden räpiköinti. Positiivista oli myös Awoniyin kauden avausmaali. Ehkäpä sieltä vielä saadaan se kaivattu maalintekijä esiin. Miehelle kuitenkin harmillinen loukkaantuminen. Toivottavasti ei mitään vakavaa. Ainakin mies käveli pelin jälkeen kentällä joukkueen mukana aivan normaalisti.

Tämän päivän kokoonpanosta puuttui kokonaan Robert Andrich. Tällä hetkellä näyttää, että miehen seura tulee odotuksien mukaisesti vaihtumaan kuluvan siirtoikkunan aikana. Vahvimpana huhuissa on juurikin Leverkusen, jonka kanssa väännetään enää siirtosummasta. Onneksi korvaajaksi hankittu Khedira paikkasi kauden avauspelissä mallikkaasti, joten siltä osin ei ole aihetta huoleen.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #5 : 16.08.2021 klo 21:15:05

Union vahvisti Andrichin siirron Leverkuseniin. Mielellään olisi miehen pitänyt, mutta parempi nyt kun vuoden kuluttua ilmaiseksi. Saadaan sentään edes muutama paketti Saludoa kahvihuoneeseen.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Väärin valitut


Vastaus #6 : 16.08.2021 klo 21:22:46

^

Fuzzy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen A-maajoukkue & ACO


Vastaus #7 : 16.08.2021 klo 21:38:23

Aijai, Andrichin siirto sattuu sieluun. Aina arvostanut joukkueessa olevia hyviä fyysisen pelin osaavia pelaajia. Siis kovia nilkoille potkijoita. Jännä nähdä miten lähtee peli kulkemaan uudessa jengissä. Saludot olisi kyllä voinut vaihtaa Jolleen.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #8 : 22.08.2021 klo 15:21:46

Tänään mennään taas ja vuorossa vierasreissu Sinsheimiin, jossa Union kohtaa hyvässä vireessä olevan paikallisen kyläseuran. Kuluvan viikon euroreissu Helsinkiin meni hyvin. Tuloksena harjoituspelimäinen voitto Kupsista ja hyvät lähtökohdat ensi viikon toiseen osaotteluun. Erityisen positiivista Awoniyin pari maalia vaikkakin kuopiolaisten puolustus ei tarjonnut aivan bulimaista haastetta.

Päivän avauksen osalta voisi odotettavissa olla paluu lähemmäksi avauspelin kokoonpanoa: Gießelmann ja Ingvartsen takaisin avaukseen, Awoniyi ottaa lepoa ja ehkäpä Beckerille olisi luvassa enemmän minuutteja. Toki on mahdollista että tänään pelataan parhaalla mahdollisella ja ensi viikon europelissä sitten lepäillään enemmän. Pelitahti on nyt Unionille kova ja siihen on pakko totutella ja kierrättää mahdollisuuksien mukaan kokoonpanoa.

edit: Ja sieltä se avaus tuli. Gießelmann ja Ingvartsen palaa avaukseen. Trimmel ja Baumgartl lepää, tilalla Ryerson ja Jaeckel. Ylos
« Viimeksi muokattu: 22.08.2021 klo 15:33:46 kirjoittanut Ramppa »
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #9 : 26.09.2021 klo 01:32:44

Hieno 1-0 kotivoitto Arminiasta tiukan taistelun jälkeen. Vierailijat pelasivat hyvin pitkälti samoilla aseilla, joilla Union varsinkin ensimmäisellä ykkösbulikaudella taisteli säilymisestä: tiukka puolustus ja vahvat kaksinkamppailut. Unionilla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja läpi ottelun, mutta ratkaisut oli järjestäen hätäisiä ja sitä myöten vierailijat olivat todella lähellä taistella itselleen vieraspisteen. Lopulta Behrens kuitenkin ratkaisi tärkeän voiton. Eisernillä muuten tällä hetkellä 20 tappiottoman kotipelin putki päällä, joka kertoo siitä että Alte Försterei ei ole helppo paikka vierailla edes bulin kärkiseuroille. Kokonaisuutena kausi etenee siis edelleen positiivisissa merkeissä.

Torstaina jatketaan taas Berliinin Olympiastadionilla Conference liigaa, jossa vieraaksi saapuu Maccabi Haifa. Baumgartlin tämän päiväinen loukkaantuminen (vakava aivotärähdys) sattui huonoon aikaan kun myös Jaeckel on pelistä sivussa pelikiellon vuoksi. Eiköhän sinne kuitenkin oteta monitoimimies Ryerson paikkaamaan aukkoa. Haasteita Unionilla kuitenkin riittää: rasitus ja loukkaantumiset lisääntyvät, jengiin on tuotu lukuisia uusia pelaajia ja hyökkäyspeli on sitä myöten ajoittain sekavaa. Toiveissa on että Fischer pitäisi pienen hyökkäyspelin terävöittämisjakson joukkueelle, jotta viimeisimmän pelin kaltaiset tuskaiset 0-0 väännöt vältettäisiin.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #10 : 01.10.2021 klo 22:41:05

Olipa hieno ilta ja upea tunnelma eilen Berliinin punaisella Olympiastadionilla, jossa Unionille tyylipuhdas 3-0 voitto israelilaisista. Ottelun voittajasta ei oikeastaan missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Sen verran hyvä Eisern eilen oli. Toisaalta totuuden nimessä on sanottava, että Maccabi Haifa ei tarjonnut kovinkaan kummoista vastusta ottelun aikana. Tärkeintä pelistä oli kuitenkin kolme pistettä, onnistumisia laajalla rintamalla, lepoa avainpelaajille (Kruse) ja nolla loukkaantumista. Varsinkin Behrensin tekemistä vanhemmalla iällä on ollut ilo seurata. Tuloksena maali kolmessa viimeisessä pelissä. Ylos

Sunnuntaina jatketaan vieraspelillä Mainzia vastaan. Otteluruuhka on kova, mutta onneksi joukkueessa on positiivinen vire yllä ja rotaatio toimii lähestulkoon niin täydellisesti kuin pikkuseuralla vain voi. Luotto voittoon on kova. Eisern Union! Tuoppi
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Väärin valitut


Vastaus #11 : 02.10.2021 klo 08:32:14

Kickeristä luin, että jotakin antisemitististä menoa olisi ollut myös ja sanomista tulee.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #12 : 03.10.2021 klo 13:53:36

Kickeristä luin, että jotakin antisemitististä menoa olisi ollut myös ja sanomista tulee.

Niin näytti olevan. Kuulostaa mielenkiintoiselta tapaukselta siinä mielessä että tapahtui block 14 alueella, joka on ollut molemmissa Olympiastadionin peleissä se vähiten lippuja myynyt alue. Vaikuttaa vähän siltä, että jotkut idiootit ovat ostaneet liput tuolta tarkoituksella päästäkseen provoamaan, huutelemaan ja ilmeisesti myös painimaan vieraiden kanssa. Onneksi siellä on myös unionerit laittaneet kyseisiä kusipäitä ruotuun ja auttaneet vieraskatsojat omaan katsomolohkoon.

Odotellaan nyt sitten jatkotoimenpiteitä. Jos nyt sitten päädytään siihen, että pelataan seuraavaksi tyhjille katsomoille niin voitaneen ainakin palata takaisin Alte Förstereille. Ei pitäisi ainakaan olla enää istumapaikoista kiinni.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #13 : 21.10.2021 klo 19:48:26

Olipa hieno peli ja tunnelma korkealla viime lauantaina Köpenickissä kun tappiottomien kotipelien putki jatkui Volkkarin kustannuksella. Onnistumisia tulee nyt laajalla rintamalla ja vaikka jokaisessa pelissä on edelleen heikkoja hetkiä niin Union kestää tehden vastaavasti omista paikoistaan osumia kovalla prosentilla. Kärjessä Awoniyin peli on edelleen louhikkoista, mutta niin vain tekee ihmeellisesti maaleja ottelusta toiseen. Mies jopa käyttää välillä kroppaa lähes yhtä hyvin kuin ne kaksi Bulin ehdotonta kärkihyökkääjää. Seuraavassa kotipelissä on sitten FCB vastassa. Toiveissa olisi 18000 katsojan yleisömäärä, jotta ei tarvitse jännittää taas lippuarvonnoissa.

Kohta mennään taas. Vuorossa vierailu Rotterdamiin Conference liigan pelissä Feyenoordia vastaan. Erittäin tärkeä peli, josta olisi syytä napata vähintään tasuri mukaan. Eisern Union! Tuoppi

edit: Olihan se sitten koko rahalla paskaa ja täydellinen palautus maanpinnalle. Pelissä ei oikeastaan mitään muuta positiivista kuin se että Feyenoord ei ole tasoltaan kovinkaan kummoinen nippu, joten kahden viikon kuluttua on hyvä paikka revanssiin. Toki tällaisella esityksellä siitä ei tule pistettäkään.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2021 klo 22:58:52 kirjoittanut Ramppa »
Kankea puolustaja

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 22.10.2021 klo 21:08:57

En oikein tiennyt mistä topicista lähtisin kyselemään, niin kysellääs täällä.
Kups - Union ottelussa fanit lauloivat ilmeisesti 500 Miles kappaleen sävelellä chanttia. Löytyykö tuota mistään internetin syövereistä videona/äänenä?
Jäi häiritsemään kun mietin että kovin kuulostaa tutulta, mutta en osannut yhdistää mihinkään kappaleeseen.

Nyt tuli vaan eräänä päivänä mieleen, kun kyseistä kappaletta kuuntelin.
Kipinävuoro

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistan


Vastaus #15 : 23.10.2021 klo 02:07:14

En oikein tiennyt mistä topicista lähtisin kyselemään, niin kysellääs täällä.
Kups - Union ottelussa fanit lauloivat ilmeisesti 500 Miles kappaleen sävelellä chanttia. Löytyykö tuota mistään internetin syövereistä videona/äänenä?
Jäi häiritsemään kun mietin että kovin kuulostaa tutulta, mutta en osannut yhdistää mihinkään kappaleeseen.

Nyt tuli vaan eräänä päivänä mieleen, kun kyseistä kappaletta kuuntelin.

Sehän se on sävelenä Wir Fahren Weitissa ja löytyy esim. tästä https://youtu.be/7RLZtJpsUKc kohdasta 5:10 alkaen.
Kankea puolustaja

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 23.10.2021 klo 10:50:03

Sehän se on sävelenä Wir Fahren Weitissa ja löytyy esim. tästä https://youtu.be/7RLZtJpsUKc kohdasta 5:10 alkaen.
Kiitos!
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #17 : 20.11.2021 klo 16:57:20

Tänään mennään taas kun kauden suurimmassa pelissä vastaan asettuu länsi-Berliinin alisuorittajat. Alte Försterei tulee olemaan loppuunmyyty kun lopultakin myös Köpenickissä otettiin käyttöön 2G. Toki on mahdollista, että nykyisessä koronatilanteessa tätä juhlaa on tarjolla tasan yhden pelin ajan ennen kuin palataan takaisin tiukempiin katsojarajoituksiin.

Kokoonpanon osalta Unionin tilanne on hyvä sillä miehistöstä puuttuvat ainoastaan koronakaranteenin takia sivussa olevat Behrens ja Jaeckel. Krusekin on lopulta saanut jalkansa kuntoon sekä pokeripelit päätökseen ja on täten valmiina paikallispeliin. Odotan että avaavan miehistön osalta ei tulla näkemään erityisiä yllätyksiä. Oikeastaan keskikentän kohdalla jotain vaihtuvuutta voi tapahtua, mutta todennäköisesti sieltä löytyvät: Khedira, Haraguchi ja Prömel. Ehkäpä Becker voi viedä Prömelin tai Haraguchin paikan jos kentälle halutaan hiukan enemmän nopeutta vastahyökkäyksiin. Voi myös olla, että Fischer kaivaa taas vaihteeksi oman erikoisen jokerikortin ja heittää jonkun Öztunalin tapaisen kentälle. Joka tapauksessa kaksinkamppailuvoimaa paikallispelissä kaivataan ja siinä Union on ollut tällä kaudella välillä pahasti jäljessä.

Vuorossa siis ensimmäinen kauden kolmesta paikallispelistä. Usko kotivoittoon on tänään vahva joten loppuilta tullaan juhlimaan Berliinin yössä.

Und niemals vergessen - Eisern Union!
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #18 : 22.11.2021 klo 01:41:52

Stadtmeister! Loppuen lopuksi lauantain voitto tuli helposti eikä Herthasta ollut tarjoamaan kovinkaan kummoista vastusta. Ensimmäisen puoliajan lopun paitsiomaali olisi voinut muuttaa pelin luonnetta, mutta Unionin onneksi VAR pelasti. Toisella puoliajalla Unionilla oli vielä lukuisia paikkoja latoa rumat lukemat tauluun, joista parhaimmat tontit tulivat Kruselle, Haraguchille ja Beckerille.

Tunnelma pelissä oli korkealla, mutta ei ehkä aivan priimaa kun Unionin capo(t) oli poissa. Ultrat pitävät edelleen kiinni ”kaikki tai ei ketään” -ajatuksesta eli 2G:n myötä osa jengistä on poissa katsomosta ja täten capoilu myös. Hiljaista katsomossa ei ollut edelleenkään, mutta organisoinnin puuttumisen huomasi välittömästi. Osa syytti vitsillä myös laihaa olutta, jota stadionilla myytiin paikallispelin vuoksi. Uskon että nykyisessä koronatilanteessa palataan piakkoin takaisin pienempään yleisömäärään ja Unionin kohdalla 3G:n aikakauteen.

Pelaajista on pakko nostaa esiin muutamia nimiä. Union maksoi lompakkoonsa nähden suuren summan Awoniyista ja niin vain näytti kannattavan. Maaleja syntyy nyt ottelusta toiseen ja miehen merkitys on korostunut muuten niin kapeassa hyökkäyksessä. Awoniyi luo Krusen kanssa erinomaisen hyökkäyskaksikon. Keskikentällä Grischa Prömelin otteet ovat parantuneet jatkuvasti ja mies alkaa hiljalleen lunastamaan pysyvän avauksen paikan. Ja kuka olisi uskonut että Genki Haraguchi nappaa avauksen paikan, taistelee palloista viimeiseen asti sekä pystyy jatkuvasti peliä eteenpäin vieviin ratkaisuihin. Molemmilla keskikentän miehillä pelaaminen ailahtelee vielä, mutta kokonaisuudessa molemmat ovat vahvasti plussan puolella. Kauden ehkä suurin yllättäjä on kuitenkin ollut Niko Giesselmann. Mies peri aiemmilla kausilla erinomaisesti pelanneelta Lenziltä häneltä vapautuneen pelipaikan ja on ollut siitä lähtien aivan käsittämättömän hyvä. Hoitaa oman puolustusvelvoitteen, nousee hanakasti hyökkäyksiin, antaa laadukkaita keskityksiä ja tekee kaiken lisäksi maaleja. Enempää ei voi vaatia.

Maininta vielä Herthan kannattajista, jotka heittivät pelin jälkeen oman pelaajan antaman paidan takaisin kentälle. Kuten eräs Unioner pelin jälkeen totesi: ”Tätä ei tapahtuisi meillä ikinä, ei vaikka pelaisivat alinta sarjaa ja kuinka paskasti tahansa. Ei vittu ikinä!”

Doch die Mannschaft weiss, dass wir hinter ihr stehn und wer dit nich kapiert, der soll zu Hertha jehn! -Eisernet Lied-
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stabil bleiben, Oppa! Mach's gut, Erich!


Vastaus #19 : 22.11.2021 klo 02:15:44

Maininta vielä Herthan kannattajista, jotka heittivät pelin jälkeen oman pelaajan antaman paidan takaisin kentälle. Kuten eräs Unioner pelin jälkeen totesi: ”Tätä ei tapahtuisi meillä ikinä, ei vaikka pelaisivat alinta sarjaa ja kuinka paskasti tahansa. Ei vittu ikinä!”

Tämä on sataprosenttista romantisoitua kukkua. Kynnys on Herthaa korkeampi [tällä haavaa], mutta arki se tasaantuu Köpenickissäkin ajan saatossa ja huonot hetket tuovat esiin ne huonommat puolet ihmisissä. Tunteella kun eletään, niin tunteella reagoidaan.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #20 : 22.11.2021 klo 02:30:42

Tämä on sataprosenttista romantisoitua kukkua. Kynnys on Herthaa korkeampi [tällä haavaa], mutta arki se tasaantuu Köpenickissäkin ajan saatossa ja huonot hetket tuovat esiin ne huonommat puolet ihmisissä. Tunteella kun eletään, niin tunteella reagoidaan.

Älä nyt iso mies jaksa. Totta helvetissä tunteella eletään. Tuu joskus käymään Köpenickissä niin ei tarvitse aina olla mökönä. Voin ihan vakavasti sanoa että on paljon unionereita, joita ei kiinnosta vittuakaan että pelataan ykkösbulissa ja joille on aivan sama jos tiputaan kakkoseen pelailemaan Schalkea ja muita alasarjajengejä vastaan. Sä kaipaat sitä vanhaa aitoa saksalaista futiskulttuuria ja -yhteisöä mutta sitten ei kelpaa kun jotkut seurat yrittää toteuttaa sitä? :)
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stabil bleiben, Oppa! Mach's gut, Erich!


Vastaus #21 : 22.11.2021 klo 04:16:44

Älä nyt iso mies jaksa. Totta helvetissä tunteella eletään. Tuu joskus käymään Köpenickissä niin ei tarvitse aina olla mökönä. Voin ihan vakavasti sanoa että on paljon unionereita, joita ei kiinnosta vittuakaan että pelataan ykkösbulissa ja joille on aivan sama jos tiputaan kakkoseen pelailemaan Schalkea ja muita alasarjajengejä vastaan. Sä kaipaat sitä vanhaa aitoa saksalaista futiskulttuuria ja -yhteisöä mutta sitten ei kelpaa kun jotkut seurat yrittää toteuttaa sitä? :)

Ihailtavaa idealismia. Ei mun tarvitse lähteä Berliiniin hakemaan ympärilleni aitoa futisyhteisöä, löysin sen aikapäivää sitten Gelsenkirchenistä. [Lähes] kaikki mitä sinä viesteissäsi sanot, pätee myös allekirjoittaneen kuninkaansiniseen kuplaan. Yksi asia kuitenkin erottaa Schalkea ja Unionia: Schalke tuli pari vuosikymmentä aikaisemmin.

Yömyöhällä ei viitsi lähteä kasaamaan kaikista kattavinta selontekoa kaikista käänteistä matkan varrella, mutta vanhoilta parroilta on kuullut vuosien saatossa lukuisia mielenkiintoisia tarinoita Schalken kehityksestä väärään suuntaan ja muiden seurojen kuvioita kauempaa seuranneena moni seikka vaikuttaa yleismaailmalliselta ilmiöltä. Näistä kaksi olennaisinta on, luonnollisesti, menestys ja raha. Gelsenkirchenissä palattiin ysärin alussa BuLiin silloisen Regionalligan sekä taloudellisen täysromahduksen partaalta. Pikakelauksella muutama vuosi eteenpäin ja Andi Müller pukkaa kuninkaansiniset vastoin odotuksia Eurooppaan. Tätäkin yllättävämmin Schalke myös menestyy siellä. Porukkaa haluaa yhä enemmän messiin. Enää ei käydä viikolla kyselemässä kannattajakerhon kattojärjestön Frankilta, onko tällä vielä pöytälaatikossa pino tsettejä seuraavaan matsiin. Nyt ihmetellään nahkatakkista miestä stadionin kulmilla kiskurihintoja pyytämässä tai katsellaan rantain kautta tutun matkailuyrittäjän ylihinnoiteltujen matsireissujen mainoksia. Ja kuka tuo pukumies fiinin daaminsa kanssa on ja miksi ne kulkee stadionia kohti?

Mulla on kaveri- ja tuttupiirissä useampia Schalkereita, jotka kulkivat seuran mukana koko tien ensimmäisestä putoamisesta aina UEFA-Cupin voittoon asti. Olen kuullut kymmeniä tarinoita kaudelta 1996/97 ja varsinkin siitä yhdestä Milanon illasta. Se oli, se on ja se tulee valtaosalle olemaan aina se hienoin yksittäinen hetki Schalken kanssa. Ja miksi ei olisi? Schalke voitti jumalauta sentään UEFA-Cupin. Kaikista seuroista Schalke! Silti, pian 25 vuotta myöhemmin, moni sanoo tuon voiton olleen haitallisin mahdollinen skenaario seura[yhteisö]n näkökulmasta.

Nälkä kasvaa syödessä ja enemmän syödessään tuuttaa itsestään enemmän ulostetta ulos. Se houkuttelee hyönteisiä. Tai saa valmiiksi ympärillä pyöriskelevät hyönteiset riehaantumaan entisestään. (Sellaiset Clemens Tönniesin kaltaiset äärimmäisen sitkeät ja niljakkaat sittisontiaiset varsinkin.) Nälän tyydyttämiseen tarvitaan myös rahaa. Raha tuo usein lisää rahaa kuvioihin. Moni haluaa sieltä osansa, semminkin kun valtaosa meistä saksalaisfutiksen parissa viihtyvistä ei kuulu niihin kaikista ylimpiin sosiaaliluokkiin. Ennemmin tai myöhemmin estradilla on liikaa rahasta, maineesta tai molemmista kamppailevia henkilöitä. Ihmisluonne on sellainen. Siinä vaiheessa se on menoa seurayhteisölle.

Union ei ole immuuni tälle kehitykselle ja menestys BuLin kansainvälisenä hipsterimagneettina vain vauhdittaa sitä. Ja auta armias, mikäli sieltä vahingossa tarttuu minkäänlainen pokaali matkaan.

Ei sillä, en mä halua sun ja muiden Unionereiden bileitä pilata. Oma mielikuvitus ei riitä maalaamaan näitä päiviä hienompia skenaarioita Köpenickiin. Nätti pikkustadion, tiivis meininki ilman kaikista suurimpia turistiryntäyksiä rajallisen kapasiteetin ansiosta ja kaiken päälle odottamattoman hyvää urheilullista menestystä. Nauti! Ja tankkaa kuuppa täyteen niin vanhojen ukkojen, akkojen ja muiden tarinoita. Ne on aidoista aidointa futiskulttuurikultaa. Plus ne on sitä kamaa, mistä voi ammentaa hyviä muistoja ja energiaa painaa tuulta päin, kun matka on vienyt kadotuksen äärelle.

---

Mikäli tässä vaiheessa esitetään kysymys sen suhteen, pystyisikö mikään saksalaisseura välttämään yllä esitettyä kehitystä, niin oma vastaukseni olisi toinen 'hipsteriseura', eli FC Sankt Pauli. Sekin varauksin, mutta syy on selvä: siinä missä Schalke tai Union on [pääasiassa] futisseuroja, tuntuu FCSP kallistuvan [vaikutusvaltaisilla tasoilla] lopulta hieman enemmän poliittisideologisen liikkeen suuntaan futiksen kustannuksella.
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #22 : 25.11.2021 klo 16:31:48Okei, hieno tarina. Ylos


Tänään jatketaan europelejä Israelissa Maccabi Haifaa vastaan, jossa on Unionin viimeinen mahdollisuus nousta taistelemaan paikasta jatkokierroksille. Voitto illan pelistä on ainoa vaihtoehto, jonka jälkeen vaadittaisiin vielä kotivoitto Slaviasta viimeisellä kierroksella. Miehistöstä puuttuvat tänään varmuudella Teuchert, Behrens ja Trimmel. Tämä tarkoittaa sitä, että Ryerson nousee suoraan avaukseen ja hyökkäyksen osalta kierrätysvaihtoehdot ovat kohtalaisen vähissä. Uskon kuitenkin, että vaadittavasta pakkovoitosta huolimatta Fischer tulee vaihtamaan useita avauksen pelaajia. Todennäköisesti viime pelin avauksesta lepoa ottavat Awoniyi, Prömel, Haraguchi ja Giesselmann, joita säästetään viikonlopun vierailuun Frankfurtissa. Tällöin kentältä voisi löytyä nimet: Möhwald, Becker, Öztunali ja Puchacz.

Maccabi Haifa on ollut lohkon vastustajista selkeästi heikoin, mutta Unionin ollessa kyseessä kaikki lopputulemat ovat mahdollisia. Toivotaan pelistä nolla loukkaantumista ja kolme pistettä, jotta viimeiselle kierrokselle jää vielä jännitettävää.
Kaido

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 26.11.2021 klo 22:32:25

Haifasta 0-1 vierasvoitto Ryersonin kauniilla puskumaalilla. Prahassa Feyenoord tasoitti 90+3-minuutilla pelin paikallista Slaviaa vastaan, rotterdamilaisseura pelasi lähes tunnin yhden miehen vajaalla. Käytännössä torstaina 9.12.2021 klo22 ratkaistaan Konferenssiliigan E-lohkon kakkossija. Feyenoord on jo varmistanut lohkovoiton. Uninoilla on viisi Bundesliiga-peliä vielä Hinrunden aikana (2 kotona ja 3 vieraissa) ja aiemmin mainittu kotipeli Slavia Prahaa vastaan. Eisern on pelannut 21 kilpailullista ottelua elokuun alusta lukien (2x Pokal, 7x UECL, 12x Bundesliga) ja päälle kolme harjoitusottelua. Kilpailullisissa otteluissa Itä-Berliinin ylpeys on voittanut 10 peliä, pelannut tasan 6 kertaa sekä hävinnyt 5 peliä (2x Feyenoord, 1x Slavia Praha, Bayern sekä Dortmund).
Ramppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: U.N.V.E.U.


Vastaus #24 : 03.12.2021 klo 22:29:26

Jaahas, pitkästä aikaa Unionin kotipeli kotona tv:n ääressä. Pikaisella vilkaisulla Unionin avaus tölkkipaskaa vastaan näyttää hyvältä. Viime viikolta saaliina tärkeä vierasvoitto Israelissa ja vastaavasti kirvelevä, mutta ansaittu tappio bulipelissä Frankfurtissa. Toivotaan, että illan pelissä päästään vieraiden prässin alta pois niin mahdollisuudet on ihan hyvät palata jälleen voittojen tielle. Tuoppi

 
Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa