FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.09.2021 klo 06:19:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: 1. FC Union Berlin 2021/22 - Wir werden ewig leben  (Luettu 1415 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ramppa

Poissa Poissa


: 13.08.2021 klo 16:19:13

No niin. Perustetaas Unionille uusi kausitopikki tänään alkavan bulikauden kunniaksi. Ensin muutama sana viime kaudesta. Sanomattakin on selvää että edellinen kausi oli yksi seuran upeimmista ja menestyksekkäimmistä vuosista, josta palkintona paikka europelien karsintoihin ja toivottavasti myös lopulliseen lohkovaiheeseen. Harmillisesti kausi pelattiin tunnetuista syistä lähes täysin ilman katsojia ja täten Unionerit joutuivat seuraamaan menestystä Sky:n välityksellä. On kuitenkin hienoa nähdä kuinka Saksassa pienten budjettien seurat pystyvät vuodesta toiseen tuomaan sarjaan positiivisia yllätyksiä!

Alkavan kauden osalta lähtökohdat Unionilla ovat erinomaiset sillä jengi on pysynyt kiitettävästi kasassa joukkueen valmennusta myöten. Ainoita selkeitä menetyksiä Unionille olivat käytännössä Frankfurtiin siirtynyt Lenz ja lainalta Freiburgiin palannut Schlotterbeck. Muut lähtijät olivat enemmänkin alempiin sarjoihin sopivia pelaajia: Bülter, Gogia, Hübner jne. Toki yhden tietyn suomalaisen futaajan olisi voinut pitää edelleen jengissä, mutta aikaisessa vaiheessa oli selvää ettei Union riskeeraa Jollen loukkaantumishistorian kanssa ja maksa Leverkusenin vaatimaa siirtokorvausta.

Uusia miehiä jengiin on tullut lukuisia. Ruhnert ja Fischer ovat selkeästi nähnyt tarvetta kasvattaa rinkiä tulevat europelit mielessään. Samalla varauduttiin myös ennen kaikkea Friedrichin ja Andrichin todennäköisiin siirtoihin. Tällä hetkellä molempien pelaajien osalta huhut ovat laantuneet, joten on mahdollista että molemmat miehet jatkavat uraansa vielä toistaiseksi Unionin paidassa. Noh, siirtoikkuna on edelleen auki… Uusista miehistä katseet kohdistuvat ennen kaikkea Rani Khediraan, Tymoteusz Puchacziin, Timo Baumgartliin sekä Liverpoolista lopullisesti siirtyneeseen Taiwo Awoniyihin. Viimeksi mainittu on Unionin ennätyssiirto ja vaikuttaa aiemmin annettujen näyttöjen perusteella käsittämättömältä hankinnalta. Täytynee yrittää luottaa siihen, että seura näkee hänessä jotain muutakin kuin hänen leppoisan luonteen ja hukatut paikat. Positiivista on, että Unionin vaihtopenkiltä löytyy nyt hiukan parempaa laatua kuin aiempina kausina.

Puolustuspeli Unionilla on toiminut erinomaisesti ja siihen joukkueen peli tulee edelleenkin vahvasti nojaamaan. Ainoa selkeä uhkakuva on Luthen tulevan kauden taso. Mies oli yllättäen viime kaudella uskomattomassa vireessä ja jätti lainalle hankitun Loris Kariuksen istumaan vaihtopenkille lopulta koko kaudeksi. Tason tulisi ehdottomasti säilyä myös alkavalla kaudella. Kariuksen tilalla avauksen paikkaa tulee kärkkymään tanskalainen Frederik Rönnow joka siirtyi täksi kaudeksi Unioniin Frankfurtista.

Tuleva kausi tulee oikeastaan kulminoitumaan Krusen kykyyn kantaa joukkuetta hyökkäyksen osalta reppuselässään ellei Awoniyi sitten intoudu lopultakin paukuttamaan tehoja. Union on erittäin suurella todennäköisyydellä jälleen bulin yksi vähiten maaleja tekevistä joukkueista ja hyökkäyksen tehot(/tomuus) tulee kertomaan pelataanko jälleen europaikasta vai ollaanko mukana häntäpään kärsimyksessä. Voi olla, että Jollea tulee vielä jossain vaiheessa ikävä! Toinen merkittävä asia on tuleva ottelurasituksen lisääntyminen jos ja kun lohkopaikka europeleihin saavutetaan. Aiempina vuosina joukkue on voinut keskittyä peli per viikko rytmissä mikä on selkeästi sopinut Unionille. Nyt rasitus kasvaa ja sitä myöten penkiltä tulee löytyä leveyttä. Toiveissa on, että Ryerson, Gießelmann, Ingvartsen ja Teuchert ottaisivat seuraavan stepin eteenpäin ja onnistuisivat pelaamaan itselleen pysyvät avauksen paikat. Varsinkin Ryersonin viime kauden loppu oli lupauksia herättävä. Fischerillä on tällä hetkellä paljon mahdollisuuksia erilaisten kokoonpanojen osalta ja onkin mielenkiintoista nähdä millaiseksi tuleva ”ykkösmiehistö” muodostuu.

Tärkeää olisi joka tapauksessa saada hyvä startti tulevaan kauteen ja kerätä alkukaudesta hyvin pisteitä, jotta paineet eivät kasva liian isoiksi siltä osin. Aiemmat kaudet on pelattu käytännössä ilman paineita ja se on tuonut hyvät lähtökohdat jokaiseen peliin. Tällä kaudella tätä luksusta ei enää välttämättä tarjota. Ja se kuinka joukkue niitä käsittelee, jää nähtäväksi.

Unsere Liebe. Unsere Mannschaft. Unser Stolz. Unser Verein. Eisern Union. Tuoppi
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #1 : 13.08.2021 klo 16:30:56

Kiitos kausiotsikon avaamisesta! Ylos

Hyvä ja tärkeä seura ja suomalaisittain erityinen Jollen eeppisten otteiden takia, vaikka onkin jo muualla. Toivotaan, että alkava kausi on yhtä menestyksekäs kuin viime sesonki, joka ainakin minut yllätti positiivisesti.

« Viimeksi muokattu: 13.08.2021 klo 21:16:42 kirjoittanut Wanha futaaja »
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #2 : 14.08.2021 klo 22:32:27

Hyvä avaus ja seurantaan.

Itse povaan Unionia putoamiskamppailuun. Huuma on ohi ja materiaalin ohuus tulee väistämättä vastaan, varsinkin jos euroseikkailusta tulee pitkä.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #3 : 14.08.2021 klo 22:38:47

Hyvä avaus ja seurantaan.

Itse povaan Unionia putoamiskamppailuun. Huuma on ohi ja materiaalin ohuus tulee väistämättä vastaan, varsinkin jos euroseikkailusta tulee pitkä.

Niin, en tiedä. Unionia on ennustettu putoajaksi jo parina edellisenäkin kautena ja itsekin ajattelin nousukaudella, että ihme tarvittaisiin ykkösessä säilymiseksi. Se ihme tuli ja vielä marginaalilla. Ja viime kausi oli jo resursseihin nähden huikea.

Kaiken järjen mukaan Unionin pitäisi ajautua putoamistaisteluun…mutta henki voi tälläkin kertaa olla materiaa vahvempi. Ainakin toivon niin.
Ramppa

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 15.08.2021 klo 00:31:09

Hyvä avaus ja seurantaan.

Itse povaan Unionia putoamiskamppailuun. Huuma on ohi ja materiaalin ohuus tulee väistämättä vastaan, varsinkin jos euroseikkailusta tulee pitkä.

Tämähän se lähtökohta on käytännössä jokaisella pääsarjakaudella Unionin osalta. Resurssien osalta seura on edelleen ykkösbulin pienimpiä ja vaatii jatkuvaa venymistä ottelusta toiseen. Joukkueen rakentaminen perustuu edullisiin / sopimuksettomiin pelaajiin tai lainadiileihin ja siinä vaiheessa kun isommat seurat kosiskelee pelaajia ei ole paljon tehtävissä. Vittumainen lähtökohta mutta näin se se vain pienten seurojen osalta menee. Itse en usko putoamiseen tämän kauden osalta sillä sarjassa on nyt muutamia lähtökohtaisesti selvästi heikompia jengejä (Fürth, Bochum, Bielefeld jne) ja eiköhän sinne putoamiskamppailuun saada jälleen jokin vähän isompikin seura.

Kauden avaus Leverkusenia vastaan oli yllättävän hyvä. Pallo annettiin vastustajalle, prässi pidettiin kohtalaisen alhaalla, kaksinkamppailuihin panostettiin ja vastahyökkäyksiin lähdettiin nopeasti. Ei siis mitään dramaattista muutosta Fischerin pelifilosofiassa tämänkään kauden osalta. Uskon että nyt on jopa edelliskautta parempi kokoonpano käytettävissä kyseiseen pelitapaan. Uusista pelaajista Haraguchi vaikutti lupaavalta. Miehen ensimmäinen esitys oli ainakin aivan eri tasoa kuin maanmiehensä Endon viime kauden räpiköinti. Positiivista oli myös Awoniyin kauden avausmaali. Ehkäpä sieltä vielä saadaan se kaivattu maalintekijä esiin. Miehelle kuitenkin harmillinen loukkaantuminen. Toivottavasti ei mitään vakavaa. Ainakin mies käveli pelin jälkeen kentällä joukkueen mukana aivan normaalisti.

Tämän päivän kokoonpanosta puuttui kokonaan Robert Andrich. Tällä hetkellä näyttää, että miehen seura tulee odotuksien mukaisesti vaihtumaan kuluvan siirtoikkunan aikana. Vahvimpana huhuissa on juurikin Leverkusen, jonka kanssa väännetään enää siirtosummasta. Onneksi korvaajaksi hankittu Khedira paikkasi kauden avauspelissä mallikkaasti, joten siltä osin ei ole aihetta huoleen.
Ramppa

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 16.08.2021 klo 21:15:05

Union vahvisti Andrichin siirron Leverkuseniin. Mielellään olisi miehen pitänyt, mutta parempi nyt kun vuoden kuluttua ilmaiseksi. Saadaan sentään edes muutama paketti Saludoa kahvihuoneeseen.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 191019 & 080521


Vastaus #6 : 16.08.2021 klo 21:22:46

^

Fuzzy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen A-maajoukkue & ACO


Vastaus #7 : 16.08.2021 klo 21:38:23

Aijai, Andrichin siirto sattuu sieluun. Aina arvostanut joukkueessa olevia hyviä fyysisen pelin osaavia pelaajia. Siis kovia nilkoille potkijoita. Jännä nähdä miten lähtee peli kulkemaan uudessa jengissä. Saludot olisi kyllä voinut vaihtaa Jolleen.
Ramppa

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 22.08.2021 klo 15:21:46

Tänään mennään taas ja vuorossa vierasreissu Sinsheimiin, jossa Union kohtaa hyvässä vireessä olevan paikallisen kyläseuran. Kuluvan viikon euroreissu Helsinkiin meni hyvin. Tuloksena harjoituspelimäinen voitto Kupsista ja hyvät lähtökohdat ensi viikon toiseen osaotteluun. Erityisen positiivista Awoniyin pari maalia vaikkakin kuopiolaisten puolustus ei tarjonnut aivan bulimaista haastetta.

Päivän avauksen osalta voisi odotettavissa olla paluu lähemmäksi avauspelin kokoonpanoa: Gießelmann ja Ingvartsen takaisin avaukseen, Awoniyi ottaa lepoa ja ehkäpä Beckerille olisi luvassa enemmän minuutteja. Toki on mahdollista että tänään pelataan parhaalla mahdollisella ja ensi viikon europelissä sitten lepäillään enemmän. Pelitahti on nyt Unionille kova ja siihen on pakko totutella ja kierrättää mahdollisuuksien mukaan kokoonpanoa.

edit: Ja sieltä se avaus tuli. Gießelmann ja Ingvartsen palaa avaukseen. Trimmel ja Baumgartl lepää, tilalla Ryerson ja Jaeckel. Ylos
« Viimeksi muokattu: 22.08.2021 klo 15:33:46 kirjoittanut Ramppa »
Ramppa

Poissa Poissa


Vastaus #9 : eilen kello 01:32:44

Hieno 1-0 kotivoitto Arminiasta tiukan taistelun jälkeen. Vierailijat pelasivat hyvin pitkälti samoilla aseilla, joilla Union varsinkin ensimmäisellä ykkösbulikaudella taisteli säilymisestä: tiukka puolustus ja vahvat kaksinkamppailut. Unionilla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja läpi ottelun, mutta ratkaisut oli järjestäen hätäisiä ja sitä myöten vierailijat olivat todella lähellä taistella itselleen vieraspisteen. Lopulta Behrens kuitenkin ratkaisi tärkeän voiton. Eisernillä muuten tällä hetkellä 20 tappiottoman kotipelin putki päällä, joka kertoo siitä että Alte Försterei ei ole helppo paikka vierailla edes bulin kärkiseuroille. Kokonaisuutena kausi etenee siis edelleen positiivisissa merkeissä.

Torstaina jatketaan taas Berliinin Olympiastadionilla Conference liigaa, jossa vieraaksi saapuu Maccabi Haifa. Baumgartlin tämän päiväinen loukkaantuminen (vakava aivotärähdys) sattui huonoon aikaan kun myös Jaeckel on pelistä sivussa pelikiellon vuoksi. Eiköhän sinne kuitenkin oteta monitoimimies Ryerson paikkaamaan aukkoa. Haasteita Unionilla kuitenkin riittää: rasitus ja loukkaantumiset lisääntyvät, jengiin on tuotu lukuisia uusia pelaajia ja hyökkäyspeli on sitä myöten ajoittain sekavaa. Toiveissa on että Fischer pitäisi pienen hyökkäyspelin terävöittämisjakson joukkueelle, jotta viimeisimmän pelin kaltaiset tuskaiset 0-0 väännöt vältettäisiin.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa