FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
09.09.2024 klo 11:15:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 124
 
Kirjoittaja Aihe: Liverpool F.C. 2021/2022  (Luettu 444320 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


: 16.08.2021 klo 17:21:51



Liverpool Football Club

Perustettu 1892
Stadion: Anfield 54 074

Liigamestaruuksia: 19 (viimeisin 2019-20)
Euroopan cup ja Mestarien liiga: 6 (2019)
FA Cup 7 (2006)
Liigacup 8 (2012)

Omistus: Fenway Sports Club
Paitavalmistaja: Nike
Paitasponsori: Standard Chartered

Kausi 2020-21 – Ruuhkaa sairastuvalla

Kausi 2020-2021 oli monessa suhteessa poikkeuksellinen. Koronaviruksen aiheuttamien ottelusiirtojen myötä siirtynyt kauden aloitus teki kaudesta kovatahtisen, joka näkyi kaikessa. Joukkueiden oli pakko muuttaa pelaamista, kun pelitahti oli ihan erilainen, eikä aikaa palautumiselle jäänyt. Kova pelitahti heijastui myös loukkaantumisten määrään, joka rasitti erityisesti Liverpoolia läpi kauden.

Kausi alkoi nihkeästi, mutta pisteiden valossa positiivisesti. Kauden avauksessa Leedsiä vastaan hurjasteltiin 4-3 lukemien muodossa, jonka jälkeen kausia jatkettiin 0-2 vierasvoitolla Chelseasta ja 3-1 kotivoitolla Arsenalista. Syykuu oli siis Liverpoolin kannalta positiivinen, vaikka esityksissä oli nihkeyttä havaittavissa. Lokakuu kuitenkin muutti kaiken. Ensin todella vaisu ja väsynyt kävi häviämässä Villa Parkilla Aston Villalle käsittämättömin 7-2 lukemin ja tätä seuranneella kierroksella Jordan Pickfordin kauhutaklaus päätti Virgil Van Dijkin kauden.


Virgil Van Dijkin loukkaantuminen Merseysiden Derbyssä muutti Liverpoolin kauden asetelemia dramaattisesti.

Van Dijkin loukkaantuminen ei välittömästi näkynyt Liverpoolin tuloksenteossa, sillä Liverpool pelasi liigassa vuoden loppuun ilman tappioita. VVD:n rooli oli kuitenkin aivan liian suuri ja hänen loukkaantumisensa myötä kuorma Joe Gomezille ja Joel Matipille alkoi kasvamaan heidän lasisuuteensa nähden liian suureksi. Gomezin loukkaantumisen jälkeen Liverpoolilla ei ollutkaan enää riveissään kuin yksi ykkösjoukkueen senioritoppari.

Vikasietotilassa taiteillut Liverpool teki kuitenkin syksyllä tulosta yllättävän hyvin ja syksyn hyvän vireen kruunu oli 0-7 vierasvoitto Crystal Palacesta. Tuo voitto kuitenkin katkaisi verrattain hyvien – tosiasiassa siedettävien – esitysten putken. Seuraavista 14 ottelusta Liverpool hävisi peräti kahdeksan ottelua. Voittoja tuona jaksona liigassa kertyi vain kolme kappaletta.


Tuloksellisesti yllättävän vahvan syyskauden huipensi 0-7 vierasvoitto Crystal Palacesta. Tähän voittoon päättyikin Liverpoolin hyvä vire.

Mestarien liigassa Liverpool oli lohkovaiheessa suhteellisen vahva, vaikka esitykset ajoittain olivatkin aika kehnoja. Poikkeus nähtiin Atalantaa vastaan vieraissa, kun Liverpool nuiji huikean syksyn pelanneen Diogo Jotan johdolla bergamolaiset maanrakoon 0-5 lukemiin. Liverpoolin rutiinista jotain kertoo kuitenkin se, että Pool voitti neljä ottelua, pelasi kerran tasan ja hävisi vain kerran, vaikka esitykset olivatkin kehnoja. Lisäksi tuo tasapeli tuli viimeisen kierroksen panoksettomassa pelissä Midtjyllandia vastaan.

Kotimaan cupeissa meno oli Kloppon aikakauteen peilaten totutun takkuista. Community Shieldissä tuli tappio Arsenalia vastaan rankkareilla ja sama seura pudotti Liverpoolin liigacupista, niin ikään rankkareilla. FA Cupissa Aston Villaa vastaan saatiin balsamia haavoille 1-4 voitolla tammikuun alussa, mutta seinä tuli vastaan heti seuraavalla kierroksella, kun Manchester United oli Old Traffordilla vahvempi 3-2 lukemin.

Todella vaikean talven jälkeen keväällä alkoi aurinko paistaa Liverpoolinkin risukasaan. Fabinho siirtyi takaisin omalle paikalleen keskikentän pohjalle ja toppareina alettiin rohkeasti peluuttaa Nat Phillipsiä ja tammikuussa lainalle tullutta Ozan Kabakia. Minutteja annettiin myös Rhys Williamsille. Keväällä Liverpoolin topparista koostui siis syksyllä Bundesliigan ylivoimaisesti huonoimmassa joukkueessa pelanneesta Kabakista, edellisellä kaudella 2. Bundesliigassa ilman suurempia kehuja pelanneesta Nat Phillipsistä ja edellisellä kaudella Englannin 5. korkeimmalla sarjatasolla luutineesta Rhys Williamsista.

Loukkaantumistilanne huomioon ottaen Liverpool kuitenkin pelasi keväällä oikeinkin mallikkaasti. Fabinhon pelaaminen keskikentällä nosti Liverpoolin koko ryhmitystä ylemmäksi ja vastustajaa saatiin painostettua aivan eri tavalla kuin talvikuukausien aikana. Keväällä myös koko kauden alisuorittaneet Thiago Alcantara ja Trent Alexander-Arnold alkoivat nousta omalle tasolleen.


Fabinhon paluu keskikentän pohjalle oli avainasemassa, kun Liverpool käänsi keväällä kurssinsa.

UCL:n puolella Liverpool esiintyi edukseen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun Kloppon poppoo voitti ihmelapsi Nagelsmannin johdattamat tölkit Budapestissä kahteen kertaan 2-0 lukemin. Näiden ottelujen aikoihin Liverpoolilla meni Valioliigassa todella huonosti ja fanit alkoivatkin leikkisästi ehdotella, että voisivatko punaiset pelata kaikki ottelunsa Budapestissä.

Mestarien liigassa seinä nousi kuitenkin vastaan heti seuraavalla kierroksella, kun Liverpool oli taktisesti täysin vastaantulija Real Madridia vastaan vieraissa ja hävisi ensimmäisen ottelun 3-1 lukemin. Toisessa osaottelussa punaiset olivat selkeästi parempia kuin ensimmäisessä osassa, mutta se ei riittänyt jatkoon, sillä Anfieldilla ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.


Mestarien liigassa matka päättyi puolivälieriin, kun Real Madrid oli otteluparissa vahvempi 3-1 lukemin.

Valioliigan puolella kuitenkin voitot Wolvesista, Villasta ja Arsenalista laittoivat kirivaihteen silmään ja siirsivät Poolin vahvasti ohituskaistan puolelle. Hyvin alkanut kiri oli tyssätä kokonaan, kun sekä Leedsiä että Newcastlea vastaan Liverpool menetti johtonsa ja sortui tasapeliin.

Kurssia korjattiin voittamalla Southampton kotona 2-0 ja Manchester United vieraissa 2-4 lukemin. Erityisesti ManUa vastaan hurjasteltu monimaalinen ottelu toi kivasti muutosta talvella nähtyihin tappavan tylsiin otteluihin, joissa punaiset monesti hakkasivat päätänsä vastustajan puolustusmuuriin. Kiri kohti europaikkoja oli tyssätä uudelleen, kun Liverpool hakkasi päätään WBA:n puolustusmuuriin 1-1 tilanteessa. Pitkään näyttikin siltä, että tasapeli vesittää Poolin toiveet UCL-paikasta, mutta ottelun lisäajalla katsojat saivat todistaa ennenäkemätöntä tapahtumaa, kun punaisten maalivahti Alisson nousi ylös kulmapotkua varten ja ajassa 90+5 puski ottelun voittomaalin upealla tavalla.


Alissonin puskema maali West Bromwichia vastaan aivan ottelun viime hetkillä oli Liverpoolin kauden sykähdyttävimpiä hetkiä.

WBA:sta otettua voittoa seurasivat vielä voitot Burnleysta ja Crystal Palacesta joiden myötä Liverpool kipusi sarjataulukossa lopulta kolmanneksi. Näin ollen monessa suhteessa turhauttava ja surullinen kausi päättyi kuitenkin hyvään sijoitukseen sarjassa. Tätä voidaan kaikkinensa pitää hyvänä venymisenä, sillä Liverpool pelasi suuren osan kaudesta ilman varsinaisia ykkösjoukkueen toppareita.


Loppukaudesta Liverpoolin toppareina luuti kaksikko joista kummankaan suhteen ei odotettu minuutteja Valioliigassa, saati siellä kolmanneksi sijoittuvan joukkueen avauksessa.



Kesä 2021

Kesä 2021 on ollut siirtojen puolesta hiljainen. Jo hyvin aikaisessa vaiheessa oli selvää, että Liverpool tulee vahvistamaan toppariosastoaan ja tätä varten seuraan hankittiin Ibrahima Konaté Tölkkien Leipzigin osaston poppoosta. Ranskalainen on nopea, tekninen, vahva ja kaiken kaikkiaan hyvin Kloppin ja Lindersin futiksen näköinen toppari. Ibou on urallaan kärsinyt myös monista loukkaantumisista, joten siinäkin mielessä sopii Liverpoolin topparikatraaseen kuin kevätauringossa sulava jäätelö Brendan Rodgersin käteen.


Kesän ykköshankinta Ibrahima Konaté tuo takalinjoille kokoa, voimaa ja nopeutta.

Toiseen suuntaan ovi sen sijaan on käynyt. Georginio Wijnaldumin poistuminen seurasta ilmaisella siirrolla jättää keskikentälle todella ison aukon ja allekirjoittanut uskookin vahvasti että huippumonipuolista hollantilaista tulee ikävä useampaan kertaan tulevan kauden aikana. Muista poistujista ei voi samaa sanoa, sillä Harry Wilson, Taiwo Awoinyi ja Marko Grujic olivat kaikki lainarumbassa kasvattamassa arvoaan ja nyt Liverpool päätti rahastaa heillä. Wilsonin ja Grujicin kohdalla seurassa saatetaan hieman harmitella sitä, että aikaisemmin heistä luopuminen olisi voinut tuoda suurempia siirtokorvauksia seuran kassaan. Muista poistujista Kamil Grabara ja Liam Millar eivät missään vaiheessa olleet merkittäviä kandidaatteja edustusjoukkueen pelaajistoon, mutta toivat kuitenkin vajaat 5 miljoonaa puntaa seuran kassaan.



Pelaajat

Pelaajien tiedot on ilmoitettu järjestyksessä: #Numero | Nimi | Syntymäaika (Ikä) | Kansallisuus | Sopimus voimassa

Maalivahdit

#1 | Alisson Becker |  02.10.1992 (28) | Brasilia |  2024
Arvosana kaudesta 2020-21: 8


Brassinkin viime kausi oli vaikea. Oli loukkaantumisia ja isän kuolemaa mitkä eittämättä vaikuttivat miehen esiintymisiin kentällä. Cityä vastaan tehdyt virheet jäivät monien mieleen. Isossa kuvassa Alisson oli kuitenkin taas loistavasti maalivahti ja Liverpool hänen kanssaan selkeästi parempi joukkue. Hieman heikommasta kaudesta huolimatta Alisson kuuluu koko maailman eliittiin omalla pelipaikallaan ja siitä syystä seura halusi hänet kiinnittää vuoteen 2027 saakka.
 
#13 | Adrián | 03.01.1987 (34) | Espanja | 2022
Arvosana kaudesta 2020-21: 6


Sympaattinen espanjalainen tippui viime kaudella nokkimisjärjestyksessä Kelleherin taakse heikkojen esitystensä seurauksena. Adrian päätti kuitenkin jatkaa seurassa kolmosmaalivahtina. Rooli tulee toivottavasti olemaan hyvin pieni tulevalla kaudella.

#22 | Loris Karius | Saksa | 22.06.1993 (28) | 2022
Arvosana kaudesta 2020-21: -


Vietti viime kauden lainlla Union Berlinissä, mutta jäi sielläkin penkillä. Liverpool haluaa päästä miehestä eroon, mutta ottajia ei paljoa ole.

#62 | Caoimhin Kelleher | Irlanti | 23.11.1998 (22) | 2026
Arvosana kaudesta 2020-21: 7,5


Nuori irlantilainen vakuutti viime kaudella kun sai mahdollisuuden ja nousi ansaitusti nokkimisjärjestyksessä Adrianin edelle. Lupaavista otteista huolimatta tulevalla kaudella vastuuta luvassa lähinnä cupeissa.

Puolustajat

#4 | Virgil van Dijk | Alankomaat | 08.07.1991 (30) | 2025
Arvosana kaudesta 2020-21: 7


Maailman parhaan topparin kausi viime kausi päättyi Jordan Pickfordin kauhutaklaukseen. Sitä ennen VVD oli kerennyt vakuuttamaan, mutta olemaan myös osallisena surullisen kuuluissa 7-2 tappiossa Aston Villalle. Van Dijkin kohdalla täyteen kuntoon pääseminen on yhäkin kysymysmerkki, mutta ennusmerkit ovat tällä hetkellä lupaavan oloisia.

#5 | Ibrahima Konaté | Ranska | 25.05.1999 (22) | 2026
Uusi hankinta


Nuori ranskalainen saapuu paikkaamaan aukkoa toppariosastolla, joka erityisesti viime kauden loukkaantumissumassa näytti valtavalta. Konaté on nopea, vahva ja teknisesti suht taitava toppari jonka pitäisi sopia Poolin pelitapaan loistavasti. Tällä hetkellä toppariosastolla terveystilanne on kuitenkin hyvä, joten Konaté saatetaan usein nähdä penkin puolella.

#12 | Joe Gomez | Englanti | 23.05.1997 (24) | 2024
Arvosana kaudesta 2020-21: 7


Gomezin viime kausi päättyi aivan liian aikaisin loukkaantumiseen. VVD:n loukaantumisen myötä Joe pelasi isoa roolia ja kohtalaisen hyvällä tasolla ottaen huomioon miten suuria saappaita hän joukkueessa täytti. Virheitä kuitenkin sattui ja syksyllä nähtiin, että Gomez on nimenomaan se tukeva kakkostoppari, ei se johtava ykköstoppari. Tulevalla kaudella voi hyvin olla että Gomez joutuu tuuraamaan myös oikean pakin paikalla, mikä onkin hänelle tuttu paikka entuudestaan

#21 | Konstantinos Tsimikas | Kreikka | 12.05.1996 (25) | 2025
Arvosana kaudesta 2020-21: 6


Kreikkalainen joutui omien sekä jossain määrin myös muiden loukkaantumisten uhriksi. Tsimikas ei vakuuttanut pelaamissaan otteluissa ja toppariosaston täytettyä lasarettia tuli valmennusjohto siihen tulokseen että laitapakkien suhteen yritetään pitää tutut kaverit kokoonpanossa ja näin ollen stabilisoida tilannetta. Tsimikasin vastuu jäi näin ollen hyvin pieneksi. Nyt on kuitenkin esittänyt lupaavia otteita Pre-seasonilla ja Robertsonin loukkaantumisen myötä pääsee alkukaudesta näyttämään kyntensä.

#26 | Andrew Robertson | Skotlanti | 11.03.1994 (27) | 2024
Arvosana kaudesta 2020-21: 8


Vaikka Robbo onkin aika ajoin vaikuttanut koneelta, niin viime kauden älytön pelitahti toi esiin hänenkin inhimilliset puolet. Skotti pelasi kaiken kaikkiaan vahvan kauden ja oli Liverpoolin puolustuksen tasaisin suorittaja. Huima pelitahti näkyi kuitenkin väsymyksenä ja tämän myötä Robertson ei ollut niin säkenöivä ylöspäin ja sortui myös muutamiin hölmöihin virheisiin omassa päässä. Kuuluu kuitenkin ehdottomasti oman paikkansa eliittiin koko maailmassa. Loukkaantuminen Pre-seasonilla vaikeuttaa kauden alkua, mutta toivottavasti Tsimikasin sisäänajon myötä Andya ei tarvitsisi enää ylipeluuttaa.

#28 Ben Davies | Englanti | 11.08.1995 (26) | 2025
Arvosana kaudest 2020-21: N/A


Davies tuli hätähankintana Championshipin Preston North Endistä, mutta meni loukkaantumaan heti alkuun ja terveyshuolet lopulta pilasivat koko kevään hänen osaltaan. Tilanne on tällä hetkellä avoin ja seuran sisältä tulee viestiä että Daviesille halutaan antaa mahdollisuus, mutta eiköhän lädi ole myynnissä jos joku vaan haluaa kunnon tarjouksen esittää.

#32 | Joël Matip | Kamerun | 08.08.1991 (30) | 2024
Arvosana kaudesta 2020-21: 7,5


Menneen kauden Matip taiteili puolikuntoisuuden rajamailla ollen kuitenkin tasaisen varma puolustuksen sydämessä. Lopulta uhkapeli Matipin terveydellä kävi Liverpoolille kalliiksi kun tammikuun lopulla kamerunilainen loukkaantui koko loppukauden ajaksi. Kuntoutuminen on kuitenkin nyt sujunut hyvin ja Matip palannut omalle tasolleen. Aloittaa kauden Liverpoolin kakkostopparina ja taistelee peliajasta nuorempia virkaveljiään vastaan.

#46 | Rhys Williams | Englanti | 03.02.2001 (20) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-2021: 7


Nuoren Rhysin nousu Kidderminster Harriersista Liverpoolin pelaavaan kokoonpanoon oli hämmentävän nopea. Valitettavasti sympaattisen Williamsin kannalta syy tähän oli Liverpoolin todella paha loukkaantumiskriisi eikä nuorukaisen satumainen tasonnosto. Williams eittämättä myös kehittyi valtavasti, mutta kyllähän hänen pelilliset puutteensa myös aiheuttivat valtavia kompromisseja Liverpoolin pelaamiseen. Tulevalla kaudella roolia ei ole luvassa ilman uutta järkyttävää loukkaantumissumaa.

#47 | Nathaniel Phillips | Englanti | 21.03.1997 (24) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-21: 8


Tuskinpa viime kautta aloitellessa Nat Phillips ajattelisi olevansa puolen vuoden päästä Liverpoolin ykköstoppari. Lukuisat eri tapahatumat jotka menivät Liverpoolia vastaan menivät kuitenkin Phillipsin eduksi ja hän hyödynsi saamansa tilaisuuden maksimaalisesti. Nat on hidas, kömpelö ja aika kehno teknisesti eikä häntä sen takia ole valmennusjohdon toimesta ykkösjoukkueen pelaajistoon kaavailtu. Ilmeisistä heikkouksistaan huolimatta Phillips pärjäsi Pool-paidassa hienosti ja oli erityisesti ilmassa todella vahva. Huipputopparien ollessa kunnossa kentälle Poolin paidassa ei enää ole asiaa, mutta nyt Phillipsille löytyy paljon kiinnostusta Valioliigan alemman keskikastin seuroista.

#66 Trent Alexander-Arnold | Englanti | 07.10.1998 (22) | 2025
Arvosana kaudesta 2020-21: 6,5


Trentin viime kausi oli vaihteluita täynnä. Ajoittain nuori lädi väläytteli osaamistaan, mutta turhan suuren osan kaudesta hän oli suoraan sanottuna surkea. Ja kun TAA on surkea, niin hän on puolustuksessa se heikko lenkki, johon vastustajan on helppo iskeä. Kevätauringon paistaessa Alexander-Arnold alkoi heräilemään ja oli muutamassa ottelussa jopa loistava. Nyt Liverpoolissa kovasti toivotaan ettei tuo formi kadonnut kevään loukkaantumisen myötä. Mikäli Trent palaa omalle huipputasolleen niin hän on koko liigan paras laitapakki ylöspäin pelaamisessa.

#76 | Neco Williams | Wales | 13.04.2001 (20) | 2025
Arvosana kaudesta 2020-21: 6


Nuori walesilainen sai mahdollisuutensa viime kaudella, mutta ei käyttänyt sitä. Huima pelitahti yhdistettynä Alexander-Arnoldin pieniin loukkaantumisiin ja ajoittain surkeisiin esityksiin tarkoitti sitä että Necolla olisi ollut sauma nousta jopa avauksen pelaajaksi. Williams oli kuitenkin todella heikko ja jäi ansaitusti statistin rooliin. Kyseessä on kuitenkin hyvin nuori pelaaja, jolle laina ja suuri vastuu aikuisten peleissä tekisi varmasti hyvää.

#89 Billy Koumetio | Ranska | 14.11.2002 (18) | (?)
Arvosana kaudesta 2020-21: N/A


Nuori ranskalaisjätti sai mahdollisuutensa saattaa saada mahdollisuutensa kotimaisten cuppien ensimmäisillä kierroksilla.

Keskikenttä

#3 | Fabinho | Brasilia | 23.10.1993 (27) | 2026
Arvosana kaudesta 2020-21: 8,5


Brassista on tullut yksi Liverpoolin ehdottomia avainpelaajia. Pahassa topparipulassa Fabinho paikkasi topparin paikalla ja selvisi hommasta puhtain paperein. Valitettavasti hänen topparina pelaamisensa heikensi kuitenkin keskikenttäpelaamista merkittävästi. Fabinhon paluu keskikentälle olikin avainasemassa kun Liverpool sai pelinsä kuntoon keväällä ja aloitti kirin kohti neljän parhaan joukkoa. Brassi allekirjoitti kesällä jatkosopimuksen joka pitää hänet seurassa kesään 2026 saakka.

#6 | Thiago | Espanja | 11.04.1991 (30) | 2024
Arvosana kaudesta 2020-21: 6,5


Thiago saapui Anfieldille suurin odotuksin. Olihan spanskibrassi juuri dominoinut keskikenttää Bayernin riveissä ja voittanut Mestarien liigan. Alku Liverpoolissa olikin lupaava ja Thiago esitteli poikkeuksellisen laajaa syöttövalikoimaansa. Sitten tuli kuitenkin Richarlisonin kauhutaklaus Merseysiden derbyssä ja espanjalainen joutui pitkälle saikulle. Kuntoon palattuaan Thiago tuntui koko ajan olevan ihan eri rytmissä kuin koko muu joukkue. Osa tästä menee varmasti Thiagon itsensä piikkiin, mutta osa myös valmennuksen. Espanjalaisen otteet herättivät paljon keskustelua ja hänen rooliiaan joukkueessa kyseenalaistettiin. Keväällä Thiago ja muu joukkue alkoivat löytää kuitenkin yhteistä säveltä ja se antaa lupauksia tulevan kauden suhteen.


#7 | James Milner | Englanti | 04.01.1986 (35) | 2022
Arvosana kaudesta 2020-21: 7


Joukkueen varakapteeni on yhäkin tärkeä pelaaja joukkueelle, vaikka peliminuutit tulevat entisestään vähenmään. Jo 35-vuoden ikään ehtinyt Milner on historian viidenneksi eniten Valioliigaotteluita pelannut pelaaja ja kilometrit alkavat väkisinkin näkyä liikkessä. Äärimmäisen tärkeä persoona kuitenkin pukukopin puolella ja pelaaja jonka voi laittaa mille tahansa pelipaikalle, missä tahansa tilanteessa.

#8 | Naby Keïta | Guinea | 10.02.1995 (26) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-21: 6


Voi Nabya. Potentiaali on aivan huikea, mutta kun se realisoituu vain aika ajoin. Viime kausi meni jälleen kerran pilalle loukkaantumisten takia, eikä hän terveenäkään pystynyt vakuuttamaan siihen malliin kuin pitäisi. Nyt alla on kuitenkin ehjä Pre-Season ja sen myötä vastuuta luvassa alkukaudesta. Täytyy vain toivoa että guinealainen vihdoinkin alkaisi pysymään kunnossa.

#14 | Jordan Henderson | Englanti | 17.06.1990 (31) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-21: 7,5


Hendon kohdalla omat ja muiden loukkaantumiset sotkivat hieman viime kautta. Täydessä kunnossa ollessaan ja omalla pelipaikalla pelatessaan kapteeni oli oma vahva itsensä, mutta esitykset puolikuntoisena ja puolustuslinjassa paikatessa sotkivat hieman hänen kauttansa. Henkisesti yhäkin todella tärkeä palanen joukkuetta, mutta pelillisen roolin suuruus on pieni kysymysmerkki. Ginin poistuminen jättää keskikentälle toki aukon, mutta ennakkoon se keskikentän selkeä ykkösmies tulevalla kaudella on Fabinho, eikä Henderson.

#15 | Alex Oxlade-Chamberlain | Englanti | 15.08.1993 (28) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-21: 6


Monipuolisuus ja HG-status alkavat tätä nykyä olemaan Oxin kovimmat vahvuudet. Ura Poolissa on ollut vaihteluita täynnä ja nyt jo jonkun aikaa Oxlade-Chamberlain on ollut aika keskinkertainen muutamia väläytyksiä lukuun ottamatta. Ox pystyy kuitenkin pelaamaan sekä keskikentällä että hyökkäyksessä, jonka lisäksi hän toteuttaa taktiikkaa Kloppin vaatimusten mukaisesti. Tästä syystä vastuuta on luvassa, mutta lähinnä rotaatiomiehenä.

#17 | Curtis Jones |  30.01.2001 (20) | 2025
Arvosana kaudesta 2020-21: 7,5


Jones otti Adam Lallanalta vapautuneen paikan edustusmiehistössä ja oli monessa kohtaa kauden valopilkkuja. Ennakkoluulottomasti esiintynyt Jones esitti kypsyyttään jalkapalloilijana moneen kertaan ja sai ansaittua ihailua. Samaan aikaan on kuitenkin sanottava että Jonesin ratkaisuissa monesti kesti aivan liian pitkään ja ajoittain tuntui että hän pelasi ihan omaa peliään varsinaisen pelin keskellä. Jones on fyysisesti jo kohtalaisen valmis valioliigaan, mutta ei ehkä omaa mitään erityistä mikä tekisi hänestä potentiaalisen tähden. Ikää on mittarissa kuitenkin vasta 20 vuotta, joten kehittymiselle on aikaa vielä rutkasti.

#67 | Harvey Elliott | Englanti | 04.04.2003 | 2026
Arvosana kaudesta 2020-21: 8 (Lainalla Blackburnissa)


Nuorukainen vietti viime kauden lainalla Blackburnissa saaden vastuusta runsaasti. Esitykset olivat vakuuttavia ja tehojakin syntyi Championshipin puolella. Kunnianhimoinen Elliott on saanut vastuuta Pre-Seasonilla ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä että vastuuta olisi luvassa Liverpoolin miehistössä keskikentällä tulevan kauden aikana.

Hyökkääjät

#9 Roberto Firmino | Brasilia | 02.10.1991 (29) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-21: 7


Brassitaituri herättää paljon keskustelua vuodesta toiseen. Yksi syy tälle on se että hänet grafiikoissa piirretään keskushyökkääjäksi ja hän kantaa selässään ysipaitaa. Näistä syistä monet tuntuvat arvioivan hänen esityksiä verrattuna muihin keskushyökkääjiin, mikä on yksinkertaisesti väärä lähtökohta. Firmino on jo vuosikausia pelannut Liverpoolissa valeysiä ja käytännössä hyökätessä se on tarkoittanut sitä että Salah ja Mana (sekä viime kaudella Jota) ovat käytännössä pelanneet enemmän sitä roolia jolle ne maalipaikat rakennetaan. Tästä syystä Bobbyn arvon mittaaminen maaleilla on yksinkertaisesti aika huono mittari, ainakaan jos verrataan ysipaikan pelaajiin. Viimeisen 1,5 vuoden osalta on kuitenkin sanottava että Bobbylta on nähty paljon myös pelillisesti heikkoja esityksiä. Johtuen tästä ja miehen ikääntymisestä onkin ollut täysin perusteltua spekuloida, sillä pitäisikö brassi korvata. Tällä hetkellä Firmino lähtee kuitenkin tulevaan kauteen yhtenä hyökkäyksen tärkeistä lenkeistä.

#10 | Sadio Mané | Senegal | 10.04.1992 (29) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-21: 7


Sähäkän senegalilaisen otteet turhauttivat monia Liverpoolin faneja viime vuonna. Manén kohdalla kritiikki oli ehkä ajoittain hieman ylimitoitettua ja johtui varmasti paljon hieman käsistä karanneista odotuksista. Vaikka Mané sortuikin lukuisiin heikkoihin ratkaisuihin, eikä aika-ajoin osunut edes ladon seinään, niin siitä huolimatta hänen liikkeensä olivat monesti avainasemassa kun vastustajan puolustusta murrettiin.

#11 | Mohamed Salah | Egypti | 15.06.1992 (29) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-21: 9


Muun joukkueen kyntäessä egyptiläinen oli se joka kykeni säilyttämään suoritustasonsa. Salah taisteli jälleen kerran Valioliigan maalikuninkuudesta ja ylitti 20 maalin rajapyykin. Tulevalla kaudella Salah on selkeästi Liverpoolin hyökkäyksen nimi ja hänen kohdallaan voidaan odottaa, että 100 Valioliigamaalin rajapyykki ylittyy jo alkukaudesta. Mikäli Mo pysyy kunnossa ja pääsee huippuvireeseen, niin hän tulee tulevalla kaudella nousemaan hyvin lähelle Steven Gerrardia Valioliigamaalien määrässä.

#18 | Takumi Minamino | Japani | 16.01.1995 (26) | 2024
Arvosana kaudesta 2020-21 (Liverpoolin paidassa): 5


Sympaattinen japanilainen oli aikamoisen tehoton pörrääjä koko viime kauden. Useasti Minaminosta tuli fiilis että nyt joku lahjakas B-junnu on päästetty haistelemaan aikuisten pelien tunnelmaa. Taki tekee monesti ihan oikeita ratkaisuita ja on terävä ja liikkuu myös hyvillä sektoreilla. Hän on kuitenkin auttamatta liian pehmeä, ei riittävän nopea, eikä kykene riittävän yllätyksellisiin tai nopeisiin ratkaisuihin kentällä. Laina Sotonissa alkoi lupaavasti, mutta sen jälkeen meno oli takkuista. Japanilainen on myynnissä jos joku vaan laittaa miehestä kunnon tarjouksen.

#20 | Diogo Jota | Portugali | 04.12.1996 (24) | 2025
Arvosana kaudesta 2020-21: 8


Jotan hankinta tuli viime syksynä täysin puskista ja sitä ihmeteltiin kovasti. Osa faneista ja toimittajista osasi kuitenkin haistella, että eiköhän Poolin dataosasto ole löytänyt Jotasta jotain poikkeuksellista. Tämä kävi toteen ja Jota pelasi lähes satumaisen syyskauden joka huipentui hattutemppuun Atalantaa vastaan. Lusitaaninkin kautta varjostivat loukkaantumiset ja niiden jälkeen tasokaan ei ollut ihan syksyn tasolla. Jota kuitenkin debyyttikautensa perusteella tulee tarjoamaan kaivattua tulitukea ja uuden vaihtoehdon hyökkäykseen.

#23 | Xherdan Shaqiri | Sveitsi | 10.10.1991 (29) | 2023
Arvosana kaudesta 2020-21: 6,5


Sveitsiläinen on parhaimmillaan laatupelaaja ja sen hän todisti myös viime kaudella. Valitettavasti hän on kuitenkin aivan liian verkkainen liikkeissään ja ratkaisuissaan sopiakseen Liverpoolin systeemissä hyökkääjäksi. Keskikentälle hänen avut eivät sitten muuten sovi. Shaqiri onkin myynnissä ja häntä on koko kesä viety Italiaan. Viimeisimmät huhut ovat kuitenkin olleet viemässä sveitsiläistä Olympique Lyonin riveihin.

#27 | Divock Origi | Belgia | 18.04.1995 (26) | 2024
Arvosana kaudesta 2020-21: 6


Kulttipelaajan kohdalla yleinen suoritustaso on ollut laskussa jo jonkun aikaa ja belgin kohdalla uusi haaste voisi tehdä ihan hyvää. Origi on jämähtänyt hyökkäyksen varavaihtoehdoksi ja valitettavasti tätä nykyä taso laskee todella roimasti jos hänet vaihtaa kentälle. Origia on kesällä viety muihin Valioliigaseuroihin kuten Wolvesiin ja West Hamiin.

#54 | Sheyi Ojo | Enganti |  19.06.1997 (23) | 2023 |
Arvosana kaudesta 2020-21: N/A

Entinen junnutähti on myynnissä, jos vain joku haluaa hänet hankkia.

#58 | Ben Woodburn | Wales | 15.10.1999 (21) | 2022
Arvosana kaudesta 2020-21: N/A

Woodburnista voi alkaa puhumaan jo menetettynä lupauksena. Hienosti käynnistynyt Liverpool-ura on jo useamman vuoden ajan sujunut mollivoittoisesti ja nyt seura pyrkii pääsemään eroon walesilaisesta.

Lainalla:

#72 | Sepp van den Berg | Alankomaat | 20.12.2001 (19) | ? | Lainalla Preston North Endissä

#65 | Leighton Clarkson | Englanti | 19.10.2001 (19) | ? | Lainalla Blackburn Roversissa


Ylläolevassa listassa olevat pelaajat kopioitu seuran kotisivujen listauksesta. Sopimuksien pituuksissa lähteenä käytetty transfermarkt.co.uk -sivustoa.



2021-2022 – Takaisin hurjaan mestaruustaistoon

Valioliigakauden ennakkokaavailuissa neljä joukkuetta on ollut ylitse muiden. Nämä neljä ovat olleet Manchester City, Manchester United, Chelsea ja Liverpool. Kovin moni asiantuntija ei ole kehdannut ehdottaa mitään joukkuetta edes neljän joukkoon tämän nelikon ulkopuolelta, saati sitten mestariksi. Se on tosin sanottava että monien tahojen toimesta Liverpoolin mestaruuteen ei uskota, vaikka se yhdeksi kandidaateista luetaankin.
Muut ovat vahvistuneet enemmän, sillä ManU on hankkinut Sanchon ja Varanen, Chelsea Lukakun ja City Grealishin. Näiden päälle City saattaa vielä ennen ikkunan päättymistä naarata Kanen riveihinsä. Vaikka Konatésta odotetaankin hyvää hankintaa, niin on hän hankintana pari luokkaa kesympi kuin edellämainitut superstarat.

Lasaretista uusi Southampton

Liverpoolin saumat lepäävätkin saumattomassa joukkuepelissä ja tasonsa sarjassa osottaneiden pelaajien kuntoutumisessa takaisin täyteen pelikuntoon. Tämän kesän ylivoimaisesti kovimmat pelaajahankinnat Liverpool onkin tehnyt omalla sairastuvallaan. Lisäksi on syytä mainita, että viime kautta inhimillisemmän pelitahdin pitäisi sataa nimenomaan Liverpoolin laariin. Punaiset operoivat kuitenkin kapeammalla materiaalilla kuin pahimmat kilpailijat, mutta pelitapa on fyysisesti yksi vaativimmista.


Virgil Van Dijkin paluu kokoonpanoon on hyvin merkittävä asia Liverpoolin menestymismahdollisuuksien kannalta.

Kauden alla onkin puhuttu gegenpressin paluusta. Allekirjoittanut ei ehkä tälle linjalle lähtisi vaikka prässäämisen tasossa selkeä muutos onkin ollut havaittavissa edelliskauteen verrattuna. Liverpool pyrkii todennäköisesti myös tulevalla kaudella hallitsemaan palloa ja jatkuvalla paineella painostamaan vastustajan virheisiin.

Busseja Anfieldilla

Vaikka Liverpool pyrkiikin hallitsemaan palloa, niin se lienee tästä huolimatta yhäkin yksi maailman parhaimmista vastahyökkäysjoukkueista. Tämän tietävät kaikki ja siksi harvat joukkueet haluavat antaa Liverpoolille mahdollisuuden hyökätä vauhdilla suojaamatonta linjaa vastaan. Osa toteuttaa tätä kollektiivisella ja hyvin säädellyllä prässillä, jossa Poolia tosissaan painostetaan myös ylempänä kenttää. Odotettavissa on kuitenkin että Poolin ottaessa pallonhallintaa itselleen useat vastustajista tulevat valumaan hyvin alas.


Naby Keita ja Thiago Alcantara eivät ole kyenneet yksin ratkaisemaan Liverpool ongelmia hitaissa hyökkäyksissä ja molempien Liverpool-urat ovat toistaiseksi olleet pettymksiä.

Keskeiseen asemaan nouseekin se, että kykeneekö Liverpool kehittämään uusia hyökkäysmalleja joilla murretaan vastustajan puolustuksia. Vanhat hyvin toimineet mallit toimivat jos vastustajat saadaan epätasapainoon, mutta tasapainossa olevat puolustukset osaavat jo aika hyvin puolustaa Liverpoolin aiemmin menestystä tuoneet tavat hyökätä. Ratkaisuksi on esitetty pääpelivoimaisen keskushyökkääjän hankkimista, mutta se ei välttämättä ole oikotie onneen. Jossain tilanteessa siitä voi olla hyötyä, mutta se on lähinnä purkkaratkaisu, jolla ei itsessään ratkaista ydinongelmaa. Eli siis sitä että Liverpool ei ole kyennyt nykyisillä hyökkäysmalleilla rakentamaan hitaita hyökkäyksiä joissa maalintekopaikoille on päästy kontrolloidusti.


Hyökkäyspään ongelmiin ratkaisuksi on ehdotettu pääpelivoimaista puhdasta keskushyökkääjää, mutta sellaisen hankkiminen ei ole oikotie onneen.

Mikäli Liverpool alkaa hyökkäyspäässä enemmän vain roiskimaan palloa vaara-alueille niin siinä tapauksessa pitää myös satsata pelaajaan, joka noissa palloissa pärjää. Pidemmän päälle tärkeämpää olisi kuitenkin saada hyökkääminen sellaiseen kuntoon, jossa hitaissakin hyökkäyksissä saadaan kontrolloidusti luotua maalipaikkoja. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kun laidat tuplataan niin pitää keksiä keino millä laitapakit pääsevät paikkoihin joista voi antaa kovia, tietylle pelaajalle suunnattuja palloja, eikä alkaa roiskimaan kukkupalloa keskushyökkääjän päähän.


Trent Alexander-Arnold on maailman parhaimpia keskittäjiä, mutta hänestäkin tulee hyvin tehoton, jos hän ei pääse oikeille alueille jakelemaan palloja hyökkääjille.

Yksi vaihtoehto voisivat olla terävämmät ja vastustajan linjalle enemmän reagoimistarvetta aiheuttavat juoksut syvyyteen keskikentältä. Nykyiselläänhän Liverpoolin keskikenttä ei aiheuta juurikaan vaaraa vastustajalle ja tämän soisi muuttuvan tulevalla kaudella. Liverpoolin nykyisestä pelaajistosta Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson ja Naby Keita ovat ajoittain pystyneet juoksuillaan hämmentämään vastustajan linjaa. Kahden ensimmäisen tapauksessa juoksut ovat monesti hämmentäneet myös omia ja jälkimmäisen kohdalla meno on monesti mennyt todella pieneksi neppailuksi liian ahtaissa tiloissa. Lisäksi on huomattava, että Liverpool ei ole itse kovin systemaattisesti edes pyrkinyt sekoittamaan vastustajan pakkaa tällä tavalla. Jos tähän jossain vaiheessa pyritään, niin ratkaisu tähän voi olla aiemmin urallaan laiturina pääasiassa viihtynyt vasta 18-vuotias Harvey Elliott.


Onko Harvey Elliott Liverpoolin jokerikortti tulevalle kaudelle, vai jääkö nuorukainen vielä statistin rooliin?

Perinteinen keskushyökkääjä voi hyvinkin kehittää Liverpoolin pelaamista eteenpäin ja omilla tehoillaan tuoda pisteitä joukkueelle. Yksinään keskushyökkääjä ei kuitenkaan mitään ongelmia ratkaise ja lisämaaleja tuo, vaan sen mahdollisen keskushyökkääjän pitäisi olla myös pelaaja, jonka avulla koko hyökkäämistä kehitetään. Perinteisen keskushyökkääjän hankinnan myötä pelitapaa pitäisi myös uudistaa niin ettei toimivien hyökkäysmallien toteuttaminen vaadi Firminoa tai Jotaa tekemässä valeysin rooliin kuuluvia liikkeitä, joita nuo aiemmin toimivat mallit ovat useasti vaatineet.


Bobby Firmino – Toisille tehoton nallipyssy ja toisille väärinymmärretty taikuri, jossa on sopiva yhdistelmä Dennis Bergkampia ja Craig Bellamya.

Liverpoolin joukkue on monessa suhteessa paljon kysymysmerkkejä täynnä. Onko joukkueella enää sitä paloa mitä nähtiin ennen pokaalien voittamista? Mikä on VVD:n, Matipin ja Gomezin kunto loukkaantumisten jälkeen? Miten pelaajat pysyvät tällä kaudella kunnossa? Onko Liverpool enää valmennuksellisesti jalkapallon kehityksen aallonharjalla, vai ovatko kilpailijat ajaneet ohi? Aiheuttaako taktinen joustamattomuus ongelmia Liverpoolille tulevan kauden aikana?
Kysymysmerkkejä on siis paljon ilmassa, mutta toisaalta joukkueessa on yhäkin paljon potentiaalia. Ja sen takia Liverpool lasketaankin mestaruustaistoon mukaan, vaikka harva Liverpoolia pitää ykkös- tai edes kakkossuosikkina tällä kertaa. Kaikkien kysymysmerkkien ympärillä tänäkin kautena voinee luottaa siihen, että Mohamed Salah on liigan valovoimaisimpia tähtiä ja tehokkaimpia hyökkääjiä, vaikka tuleekin varmasti useampaan kertaan aiheuttamaan turhautumisen tunteita monille Liverpoolin kannattajille.


Mohamed Salah – Matkalla seuralegendaksi.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2021 klo 17:29:10 kirjoittanut Lord Bendtner »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 16.08.2021 klo 17:27:15

Muita halukkaita ei löytynyt, niin väsättiin nyt hätäisesti kausiavaus junamatkan aikana. Kirjoitus- ja asiavirheitä löytynee varmasti useampia ja niistä voi YV:llä huomautella.

Keskustelu on kuitenkin avattu. Ylos
« Viimeksi muokattu: 16.08.2021 klo 17:31:28 kirjoittanut Lord Bendtner »
RehtiKärsä

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 16.08.2021 klo 17:39:10

Kai kävit ravintolavaunussa kulauttamassa 🍺 avauksen valmistumisen päälle? Ansaitulla sellaisella. Takuutyötä jälleen, vaikka ajatukset olivat aiemmin toisenlaiset avauksen suhteen. Kiitoksia siitä!
redcrew

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YNWA


Vastaus #3 : 16.08.2021 klo 17:47:57

Täältäkin olisi voinut tarjota tuopillisen ravintolavaunussa taas hienosta työstä meidän muiden eteen. Tuoppi Ylos
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 16.08.2021 klo 17:57:25

Kyllä Tuoppi Ylos
RehtiKärsä

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 16.08.2021 klo 18:14:14

Vanhaan ketjuun tuli jo laitettua Liverpoolin brassien maajoukkuepelien vaikutuksista, mutta tarkennetaan nyt vielä tuota asiaa. Tilanne on kaiketi hieman auki, voiko karanteenia lyhentää esim. testeillä, mutta ilman karanteenejakin brassit tulevat mielestäni missaamaan joitakin pelejä.

Brasilian pelipäivät ekalla majutauolla
- 3.-10.9. on kolme peliä

Liverpoolin pelit jatkuvat
- 12.9. Leeds vieraissa, niiltä Raphinha saanut kutsun
- 14. tai 15.9. CL:n lohkovaiheen peli
- 18.9. Palace Anfieldillä

Seuraavalla majutauolla Brasilia pelaa
- 7. ja 12.10.

Liverpoolin pelit jatkuvat
- 16.10. Watford vieraissa
- 19. tai 20.10. CL:n lohkovaiheen peli
- 24.10. ManU vieraissa

Marraskuun majutauolla Brasilia pelaa
- 11. ja 16.11.

Liverpoolin pelit jatkuvat
- 20.11. Arsenal Anfieldillä
- 23.-24.11. CL:n lohkovaiheen peli

Syyskuun majutauon jälkeen lienee selvää, että Leedsiä vastaan brassit eivät ole kokoonpanossa, se peli on edessä reissun jälkeen aivan liian nopeasti, vaikkei mitään karanteenia olisikaan. Muuten lienee toivottavaa, ettei pitkiä karanteeneja tulisi toteutumaan, tai sitten pelejä jää enemmänkin väliin. Fabin paikalle löytyy tuuraaja kyllä, jos muut keskikentällä pysyttelevät hyvin kunnossa. Bobby on vaan Bobby, puuttuminen kyllä hieman vaikuttaisi.

Asiat voivat tässä matkalla muuttua vielä moneen kertaan esim. rajoitusten suhteen, mutta nyt tilanne näyttää tuolta. Ei ihan ideaali, muttei hyvässä tilanteessa mikään katastrofi. Jos Shaq ja Origi, kenties Takikin, suuntaavat vielä tässä loppukuun aikana muualle, luulisi sieltä jotain täydennystä tulevan hyökkäykseen.
sond

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: liverpool


Vastaus #6 : 16.08.2021 klo 20:08:43

LB:lle pari stouttia myös täältä.
Tuore Kelmu

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 16.08.2021 klo 20:14:24

Mahtava avaus! Lordille hatun nosto!
Itse lasken Poolin kahden kärkeen tällä kaudella. Se että kumpi Manchesteri siellä on toisena ja missä järjestyksessäPoolin kanssa on sitten eri. Chelsea viimenen top 4.
juuk

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 16.08.2021 klo 20:49:33

Ketju seurantaan. Tää on hyvä avaus, ytimekäs ja tarpeeksi kattava. Tuoppi
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 16.08.2021 klo 21:40:30

Nämä vahvistettiin

Liverpool FC: Ben Davies joins Sheffield United on loan
https://www.liverpoolfc.com/news/first-team/440979-ben-davies-joins-sheffield-united-on-loan

Liverpool FC: Leighton Clarkson seals loan switch to Blackburn
https://www.liverpoolfc.com/news/academy/440959-leighton-clarkson-seals-loan-switch-to-blackburn
Varaamaton nimimerkki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jokerit FC, Samipool, VfL Bochum


Vastaus #10 : 17.08.2021 klo 09:08:13

Seurantaan myös Tuoppi

Yllä olevaan viitaten, Blackburnista saisi Poolille hyvän hautomon kyllä, kun etäisyyskin on varsin maltillinen :)
keveli

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 17.08.2021 klo 10:16:06

Aiemmassa topikissa oli hieman puhetta Konatesta ja useampikin taisi todeta, että kyllähän Konate hankittiin avauksen toppariksi Van Dijkin vierelle koska hintakin oli sen verran iso. Itse olen vähän eri mieltä.

Mielestäni Konate oli ihan puhtaasti selvä reagointi viime kauden topparikatastrofiin ja siihen, että joukkueessa on vain kolme senioritopparia joista kaikki palasivat vasta kesällä loukkaantumisista pelikuntoon. En laske tähän nyt R. Williamsia ja Phillipsia, jotka viime kauden vastuusta huolimatta tuskin ovat pitkän tähtäimen suunnitelmissa. En usko että tälle kaudella on varsinaisesti edes mietitty valmiiksi että mikä se ykköstopparipari tulee olemaan, mutta kun edellisiä kausia katsoo ja Kloppon peluutusta niin on aika selvää, että kunnossa ollessaan Van Dijk - Gomez on aika selkeä ykköstopparipari. Sillä Liverpool on suurimman osan siitä menestyneimmästä ajanjaksostaan viime vuosina pelannut. Koko Pool-valmentajauransa ajan Klopp on erittäin järjestelmällisesti ajanut Joe Gomezia joukkueeseen ja kaikesta päätellen hänellä on mieheen todella kova luotto. Vain loukkaantumiset ovat estäneet sen ettei Gomez ole pelannut kaikkia pelejä Liverpoolin avauksessa viimeisten 2-3 vuoden aikana.

Täten on vaikea uskoa että Klopp olisi piirtänyt papereihin ykköstopparipariksi Van Dijk - Konate seuraaviksi kausiksi ja jättäisi Gomezin penkkiveikoksi. Sen sijaan tässä on nyt haettu toppariosastolle laadullista leveyttä ja vaihtoehtoja, sekä aitoa kilpailutilannetta peliajasta. Ja tietysti myös panostusta tulevaisuuteen. Eli jos sellainen ykköstopparipari muotoutuu niin se määräytyy peliesitysten perusteella, ei mitenkään ennakolta päätetysti.

Todennäköisesti tässä käy niin että loukkaantumisista ja kunkin pelivireestä riippuen ykköstopparipari muodostuu aina tietyksi aikaa ja siihen luotetaan niin kauan kuin homma toimii, jolloin joku aina pettyy ja joutuu tyytymään penkillä istumiseen. Ideaalitilanteessa siis näin eikä siten että loukkaantumisten vuoksi joudutaan peluuttamaan pakosta tiettyä paria.

Tilannehan on sikäli mainio että joukkueessa on kaksi jo kokenutta laatutopparia (Van Dijk ja Matip) joihin voi aina luottaa kun kunnossa ovat ja sitten kaksi nuorta erittäin potentiaalista ja jo tasonsa osoittanutta (tai no ainakin Gomez) kaveria, 24-vuotias Gomez ja 22-vuotias Konate. Ideaalitilanteessa tässä käy niin että kun Van Dijk ja Matip aikanaan eläköityvät niin Gomez-Konate tulee olemaan Poolin ykköstopparipari pitkälle tulevaisuuteen. Mutta tässä toki on vielä runsaasti kysymysmerkkejä, kuten Konaten tason riittävyys ja molempien aika huono loukkaantumishistoria.
Nutmeg

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #12 : 17.08.2021 klo 10:52:02

Olisihan se nyt p*rkeleen hienoa jos ruuhkaviikoilla Pool voisi kierrättää esimerkiksi pareja van Dijk-Gomez ja Konate-Matip liigan ja cuppien välillä niin, että kullekin pelaajalle tulisi se yksi peli viikkoon. Tämä nyt tietenkin riippuu sitten arvontatuurista minkä tasoisia vastustajia Pool pääsee kohtaamaan.
Rewert

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Suomen maajoukkue, FC YPA (rip) ja JJK


Vastaus #13 : 17.08.2021 klo 10:55:06

Mahtavaa Loordi!
Pläkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alan Shearerin ja Gary Maccan hiukset


Vastaus #14 : 17.08.2021 klo 11:04:23

Hieno avaus ja kausi komeasti Liverpoolilta käyntiin Norwichia vastaan. Hiukan tuo pelaaminen vaikutti yksipuoliselta, mutta kaipa se tuosta.
Micky Lee

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 17.08.2021 klo 11:34:13

Olisihan se nyt p*rkeleen hienoa jos ruuhkaviikoilla Pool voisi kierrättää esimerkiksi pareja van Dijk-Gomez ja Konate-Matip liigan ja cuppien välillä niin, että kullekin pelaajalle tulisi se yksi peli viikkoon. Tämä nyt tietenkin riippuu sitten arvontatuurista minkä tasoisia vastustajia Pool pääsee kohtaamaan.
Poolillahan on muuten CL:n arvontoja ajatellen ihan hyvä tilanne, kun Ykköskorissa ovat edelliskauden mestari Chelsea ja Eurooppaliigan voittaja Villarreal sekä kuuden parhaiten rankatun maan mestarit, joista Lille, Sporting ja Inter eivät välttämättä ihan mitään hirmujengejä ole. Siihen jää sitten Atletico ja Bayern sekä Man City ja oman maan jengejä ei luonnollisesti alkulohkoon edes voi osua. Kakkoskorissa on Poolin lisäksi Real, Barca, Juventus, PSG, ManU, Sevilla ja Dortmund joita ei sitten voida kohdata. Kolmos- ja neloskorissa sitten luonnollisesti vielä alempana rankingeissa olevia jengejä.

Mutta odotellaan nyt tämän ja ensi viikon playpffmatsit ensin niin tiedetään tarkemmin keitä arvontoihin tulee. Arvontahan on sitten ensi viikon torstaina 26. päivä.

Niin ja kiitokset topikin avauksesta. Hienoa työtä jälleen kerran. Ylos
Casanueva

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 17.08.2021 klo 12:02:40

Valioliigakauden ennakkokaavailuissa neljä joukkuetta on ollut ylitse muiden. Nämä neljä ovat olleet Manchester City, Manchester United, Chelsea ja Liverpool. Kovin moni asiantuntija ei ole kehdannut ehdottaa mitään joukkuetta edes neljän joukkoon tämän nelikon ulkopuolelta, saati sitten mestariksi. Se on tosin sanottava että monien tahojen toimesta Liverpoolin mestaruuteen ei uskota, vaikka se yhdeksi kandidaateista luetaankin.
Muut ovat vahvistuneet enemmän, sillä ManU on hankkinut Sanchon ja Varanen, Chelsea Lukakun ja City Grealishin. Näiden päälle City saattaa vielä ennen ikkunan päättymistä naarata Kanen riveihinsä. Vaikka Konatésta odotetaankin hyvää hankintaa, niin on hän hankintana pari luokkaa kesympi kuin edellämainitut superstarat.

Huikea avaus, Kiitos! Tuoppi

Lainatusta sen verran, että minusta Poolia aliarvioidaan monissa mestaruusspekulaatioissa. Viime kausi oli käsittämätön anomalia, ja itse asiassa joukkue on nyt materiaaliltaan vahvempi kuin mestaruuskaudella. Gini on ainoa merkittävä menetys (Lovren ja Lallana toki parhaimmillaan olleet hyviä pelaajia myös, mutta heidän kontribuutionsa mestaruuskaudella oli vähäinen), kun taas sisään on tullut Jota, Thiago, Tsimikas ja Konate. Mutta Poolille hienoinen altavastaajan asema varmasti sopii. Itse odotan mestaruustaistosta tiukempaa kuin aikoihin, ja mestari voi olla mikä tahansa noista neljästä mainitusta.
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 17.08.2021 klo 12:09:28

Pool marssi sellaiset 2,5 kautta voitosta voittoon kunnes paketti hajosi viime vuodenvaihteessa. Tuosta sitten alkoi muutaman kuukauden vaisu ajanjoakso jonka jälkeen sitten loppukevät alkoikin olla sitä tuttua ja turvallista marssia. Eihän peli aina ollut mitään ihmeellistä, mutta tulosta tuli.

Itseäni on eniten ihmetyttänyt se, että Cityä pidetään varsin selkeänä ennakkosuosikkina vaikkei heillä ole edes keskushyökkääjää. Toki Harry Kanesta on ollut juttua, mutta ainakin minun tietojen mukaan kyseessä on edelleen Tottenhamin pelaaja.
keveli

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 17.08.2021 klo 12:20:59

Lainatusta sen verran, että minusta Poolia aliarvioidaan monissa mestaruusspekulaatioissa. Viime kausi oli käsittämätön anomalia, ja itse asiassa joukkue on nyt materiaaliltaan vahvempi kuin mestaruuskaudella. Gini on ainoa merkittävä menetys (Lovren ja Lallana toki parhaimmillaan olleet hyviä pelaajia myös, mutta heidän kontribuutionsa mestaruuskaudella oli vähäinen), kun taas sisään on tullut Jota, Thiago, Tsimikas ja Konate. Mutta Poolille hienoinen altavastaajan asema varmasti sopii. Itse odotan mestaruustaistosta tiukempaa kuin aikoihin, ja mestari voi olla mikä tahansa noista neljästä mainitusta.

Tämä on hyvin tyypillistä, että ne jotka tekevät isoimmat pelaajahankinnat luetaan automaattisesti suosikeiksi ja uusien hankintojen tuoma tasonnosto yliarvioidaan. Unohdetaan katsoa mikä joukkueen todellinen taso kokonaisuudessaan on.

Mutta toki nämä ovat aina vaikeita ja monet asiat vaikuttavat vielä kauden aikanakin siihen kuka lopulta nousee vahvimmaksi, varsinkin tässä tilanteessa jossa on neljä pelaajamateriaaliltaan oikeasti todella vahvaa ja mestaruuteen sen puolesta kykenevää joukkuetta.

Poolillehan tilanne tosiaan sopii varmasti paremmin kuin hyvin, isoimmat paineet ovat tällä hetkellä Solskjäerin ja Tuchelin harteilla. Moni asia puoltaa sitä että Liverpoolin kausi tulee olemaan vahva ja joukkue tulee olemaan mestaruustaistelussa vahvoilla.
pexx

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 17.08.2021 klo 12:23:04


Itseäni on eniten ihmetyttänyt se, että Cityä pidetään varsin selkeänä ennakkosuosikkina vaikkei heillä ole edes keskushyökkääjää. Toki Harry Kanesta on ollut juttua, mutta ainakin minun tietojen mukaan kyseessä on edelleen Tottenhamin pelaaja.

Mielestäni Gabriel Jesus on keskushyökääjä?
Objective

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Being Objective is not for everyone.


Vastaus #20 : 17.08.2021 klo 12:23:25

Henderson, Thiago ja Jones kovat käytössä viikonloppuna. Ensimmäisessä ottelussa penkiltä löytyi Kelleher, Gomez, Konate, Fabinho, Origi, Woodburn, Minamino, Firmino ja Elliott. Origi ja Woodburn tuosta varmasti putoavat penkiltä pois, kun kummallakaan ei ole tulevalla kaudella käyttöä. Kolmas putoaja onkin sitten hankalampi. Minaminon sieltä kuuluisi ehkä tasonsa puolesta tippua, mutta melko ohkaiseksi jäisivät vaihtoehdot hyökkäyksen osalta penkille.
Pesso

Paikalla Paikalla


Vastaus #21 : 17.08.2021 klo 12:59:05

Pool marssi sellaiset 2,5 kautta voitosta voittoon kunnes paketti hajosi viime vuodenvaihteessa. Tuosta sitten alkoi muutaman kuukauden vaisu ajanjoakso jonka jälkeen sitten loppukevät alkoikin olla sitä tuttua ja turvallista marssia. Eihän peli aina ollut mitään ihmeellistä, mutta tulosta tuli.

Itseäni on eniten ihmetyttänyt se, että Cityä pidetään varsin selkeänä ennakkosuosikkina vaikkei heillä ole edes keskushyökkääjää. Toki Harry Kanesta on ollut juttua, mutta ainakin minun tietojen mukaan kyseessä on edelleen Tottenhamin pelaaja.

Tämä. Voi olla, että punalasit vähän sumentavat näkymääni. Mutta jos miettii, niin Liverpoolin pelaavassa kokoonpanossa ei esimerkiksi juuri pyöri 50-100 millin "galacticoturhakkeita", joita on pakko peluuttaa, koska on ostettu. Huteja on toki meilläkin tullut, mutta ei oikein yhtään Pogba-henkistä. Selssillä on Werneriä ja Havertzia, jotka ovat vähintäänkin sisäänajovaiheessa. Cityllä taas on roppakaupalla kalliita ja hienoja pelaajia, jotka eivät kuitenkaan ole pelin liidereitä. Jopa hämmentävän paljon nähdäkseni. Pelkkä de Bruynen menettäminen tuntuu heikentävän niitä ihan poskettoman paljon. Voi olla, että hakevat Kanesta ja Grealishista omia "Hendojaan". Koska jalkapallomielessä kumpikaan ei ole 100 millin pelaaja. Liverpoolillakin on tietysti avainpalasia, joita ei ole varaa menettää pidemmäksi ajaksi. Mutta kyllä myös varsin kompakti ja omasta mielestäni kenties sarjan "eniten valmis" joukkue. On myös huomattava, että penkin ohuudesta huolimatta Kloppin vaihtomiehet ovat tehneet muistaakseni eniten maaleja liigassa. Toki Liverpoolin ongelmana on sitten välillä pieni tehottomuus eritoten heikompia joukkueita vastaan. Muilla oletetuilla kärkiporukoilla on suunnilleen toisinpäin. Eritoten Selssillä ja Munalla. City on toki iso suosikki, mutta ei Liverpoolin iskukyky ole mihinkään kadonnut. Mestarispekulaatiot ovat sumentuneet lähinnä kai rahan tuhlaamisen johdannaisena.

Jalkapallo on siitä kiva laji, että pallo on pullollaan pelaajia ja kentälle mahtuu samaan aikaan vain ja jopa 11. Pelaajien tarjonta mahdollistaa sen, että halvallakin löytää välillä huikeita pelaajia. Ja toisaalta lajin ominaisuudet mahdollistavat sen, että on käytännössä mahdotonta koota "pomminvarmaa" mestarijengiä. Esimerkiksi nyt vaikka jossain koriksessa se on aavistuksen helpompaa, koska pelaajia on vain viisi ja taktinen puoli tavallaan simppelimpi. Kova laji toki sekin. Mutta olen sitä mieltä, että Liverpoolin saumat kasata huikea joukkue eivät edelleenkään ole mitenkään erityisesti heikentyneet, vaikka rahavirroissa mitattuna siltä näyttäisi. Ja joka tapauksessa palkkataso on tärkeämpi tekijä kuin isot siirtosummat. Rahaa isompi uhka Liverpoolin menestykselle on dataan perustuvan mallin kehittyminen myös muilla isoilla seuroilla. Ja tätä on kyllä tapahtunutkin.

Aiemmassa topikissa oli hieman puhetta Konatesta..

Näkisin kanssa, että tuskin Kloppin ajatuksissa nyt on varsinaisesti kakkos- tai kolmostoppareita. Ykkönen,  vitosia ja kutosia voi olla. Eli toki kaikki pelaajat hankitaan siten, että jos ovat riittävän hyviä, pelaavat ja toisaalta joka tapauksessa ehkä kirittävät vanhoja pelaajia. Eli fokus varmaan aika vahvasti kokoonpanossa, eikä jossain "ihanneavauksessa".  
Epäonnensoturi

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 17.08.2021 klo 13:06:24

Mielestäni Gabriel Jesus on keskushyökääjä?

Onhan Kariuskin maalivahti.
keveli

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 17.08.2021 klo 14:00:55

Onhan Kariuskin maalivahti.

Nooh, vaikkea Gabriel Jesus mikään maalitykki ole niin 9 maalia viime kaudella ja 14 sitä edellisellä, eli Firminon tapaisia lukemia, vaikkea läheskään aina ole avauksessa. Yhtä hyvin voisi siis sanoa ettei Liverpoolilla ole keskushyökkääjää, sillä Origia lukuun ottamatta ei oikeasti olekaan. Citylla kärjessä saattaa pelata Sterling tai Ferran Torres, Poolilla Jota tai Firmino.

Toki City yrittää sitä Kanea ostaa ja oletettavasti se parantaisi Cityn mestaruusmahdollisuuksia, mutta ihan hyvin voivat mestaruuden voittaa ilmankin. Kumpikaan joukkue ei ole riippuvainen kärkipelaajan maalinteosta.
Enkelisijoittaja

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 17.08.2021 klo 14:52:49

Nooh, vaikkea Gabriel Jesus mikään maalitykki ole niin 9 maalia viime kaudella ja 14 sitä edellisellä, eli Firminon tapaisia lukemia, vaikkea läheskään aina ole avauksessa. Yhtä hyvin voisi siis sanoa ettei Liverpoolilla ole keskushyökkääjää, sillä Origia lukuun ottamatta ei oikeasti olekaan. Citylla kärjessä saattaa pelata Sterling tai Ferran Torres, Poolilla Jota tai Firmino.

Itse ainakin luen Firminon samanlaiseksi keskushyökkäjääksi kuin Kane. Kumpikaan toki ei ole sitä kaikista perinteisintä "ysiä".

 
Sivuja: [1] 2 ... 124
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa