FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.08.2022 klo 17:35:19 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 138 [139] 140 ... 147
 
Kirjoittaja Aihe: TPS 2022  (Luettu 622659 kertaa)
13 jäsentä ja 22 vierasta katselee tätä aihetta.
Rafter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS, Patrick


Vastaus #3450 : 04.08.2022 klo 22:04:17

Tyylikkäästi vielä jätetään haastattelut taas väliin. Mitä tässä seurassa ei saisi nykypäivänä hävetä?

Ja sama tapahtui myös PEPO -matsin jälkeen, eli kulttuuri on jalkautettu syvälle Ylos

Luvattuja sähköposteja tai kausikortteja ei lähetetä, sähköposteihin ei vastata, kannattajia ei käydä kiittämässä, eikä haastatteluja viitsitä käydä antamassa, mutta hei, yhteisöllisyys on tärkeää ja nyt se yhteisön tuki punnitaan.

Luotaantyöntävää on touhu, mutta mennään eteenpäin.

 
Statisti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #3451 : 04.08.2022 klo 22:12:25

Joukkue on tarpeeksi kova tekemään tulosta valmentajasta huolimatta

Onko? Henkinen puoli on aika merkittävä osa tätä "kovuutta" jalkapallossa ja tänään nähtiin aika paraatiesimerkki siitä, kuinka kovia poikia meillä siellä kopissa on. Jos vielä kehdataan pelata noin mutta ei kehdata kuitenkaan tulla telkkariin selittämään, miksi tänään ei kiinnostanutkaan, niin aikamoista vässyköintiähän se on.
Räpymies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #3452 : 04.08.2022 klo 22:16:19

Onko? Henkinen puoli on aika merkittävä osa tätä "kovuutta" jalkapallossa ja tänään nähtiin aika paraatiesimerkki siitä, kuinka kovia poikia meillä siellä kopissa on. Jos vielä kehdataan pelata noin mutta ei kehdata kuitenkaan tulla telkkariin selittämään, miksi tänään ei kiinnostanutkaan, niin aikamoista vässyköintiähän se on.

Viittasin lähinnä sarjataulukkoon, jonka taakse on voitu aina mennä kun joku puhuu pelin ilmeisitä ongelmista ja suoritustason heilahteluista.

blackhawk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, Suomi, Everton


Vastaus #3453 : 04.08.2022 klo 22:17:23

Vartti ja Forteen taisi tuoreimmassa jaksossa pohtia kolmen topparin muodostelman oikean sivustan toimivuutta puolustussuuntaan varsinkin siinä vaiheessa kun muodostelma ei enää tule vastustajalle yllätyksenä. Oli täyttä asiaa. Seuraavaa kriisijaksoa odotellessa!

Tepsi on usein voittanut maalintekoyritykset ja laukaukset kohti maalia niissäkin matseissa, joita ei ole voitettu, mutta tänään oltiin ihan joka sektorilla huonompia.

Ymmärrän, että välillä tulee huonoja matseja, mutta ei niitä saisi tulla näin usein. Jos vielä tv-haastattelut on jätetty väliin, se on epäammattimaista. Ei haastattelija pure huononkaan matsin jälkeen, joten rohkeasti vain kameran eteen!
JorgStiel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tepsi.


Vastaus #3454 : 04.08.2022 klo 23:16:14

Ottelut ja tulokset tulee ja menee, mut sama paska peli on jatkunut jo kaksi vuotta.

Ei se siitä tällä valmennuksella enää miksikään muutu, vaikka tässä sontasarjassa välillä voittaakin jonkun NevöHööPSin.

Kaksi kärkeä. Siitä se pitäisi materiaaliylivoimalla aloittaa, eikä ihmetellä mistä se johtuu että Tepsissä maalintekijät kadottaa itseluottamuksensa tjsp.

Mut eipä se Tintin tekemisellä ihan silläkään vielä lähtis, henkinen hikka iskis kaikissa pahoissa pelipaikoissa, eli joka vieraskentällä ja kahdessa kotipelissä kolmesta.
pökkelö

Poissa Poissa


Vastaus #3455 : 04.08.2022 klo 23:55:34

Tämähän tässä huolestuttavinta on.
Joukkueelle on ihan ok pelata huonosti.

Kotisivulla Tintti sanoo; "Tämän täytyy olla nyt herätys".
Nyt!
Kun näitä kelvottomia pelejä on alla vaikka kuinka monta.

Lempilampi

Paikalla Paikalla


Vastaus #3456 : 05.08.2022 klo 00:50:30

Lainaus
Huomasimme jo alkulämmittelyissä, että meillä oli pieniä keskittymisongelmia. Puhuimme siitä ennen peliä, mutta silti toimme sen mukaamme peliin.

Tämä kohta jäi päähän kummittelemaan. Mitä tämä tarkoittaa? Kuka huomasi mistä ja mistä nämä toistuvat epäonnistuneet asennoitumiset johtuu? Liian monta kertaa ollaan lähdetty pelaamaan näitä pienempiä joukkeita vastaan ihan puoliunessa ja herätty sitten aikaisintaan tauolla. Tällä kerta vastustaja rokotti tehokkaasti.

Ensimmäinen mieleen tuleva selitys on tietenkin ylimielisyys. Sama, mikä pätee kannattajiin, näyttäisi pätevän pelaajiin. Kun Tintti vaati tätä kaartia, jolla on kokemusta isoista peleistä, kävikö mielessä, etteivät ne välttämättä jaksa syttyä joka maakuntapeliin? Vasta  paskan pelin jälkeen halutaan taas näyttää. Jotain Jaroa vastaan on taas mieltä pelata.

 Tästähän muotoutuu melkoinen paradoksi. Ollaan liian hyviä Ykköseen ja siksi ei ikinä nousta.

Lopussa herättiin onneksi ja siitä jäi sentään vähän parempi maku. Vastustaja oli myös hyvä ja solidi varsinkin ensimmäisen puoliajan. Ei siitä mitään pois. Helppoa ei tule Kotkan pojillakaan tuolla, mikäli kotijoukkue saa hurmoksen pidettyä. Ja katsomon junnut kannustivat hienosti.

No, kausi on vielä pitkä ja pisteitä tippuu kaikilta. Ensi perjantaina kaatuu Mikkeli ja sitten on taas mukavaa. Siihen asti liikutaan varjoissa.
Narttu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Newcastle & TPS


Vastaus #3457 : 05.08.2022 klo 01:14:10

Itselle nyt vähän epäselvää, eli luuleeko joku että nää huonot pelit on vain väärästä asenteesta johtuvia
Lempilampi

Paikalla Paikalla


Vastaus #3458 : 05.08.2022 klo 01:24:40

Itselle nyt vähän epäselvää, eli luuleeko joku että nää huonot pelit on vain väärästä asenteesta johtuvia

Ei kai kukaan niin luule. Tai en minä ainakaan ole saanut sellaista käsitystä.

Maailma on monimutkainen paikka. Kaikkeen ei ole vain yhtä selitystä. Jopa Tintti itse myönsi keskittymisongelmien lisäksi omat taktiset hölmöilyt.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2022 klo 01:30:11 kirjoittanut Lempilampi »
Poni

Poissa Poissa


Vastaus #3459 : 05.08.2022 klo 01:43:26

Huutis vittu :D miten voi olla noin paska :D pelaajat varmaan (jopa Aati) on oikeesti ihan pelimiehiä, jopa Åbo iFK pelasi parempaa jalkapalloa tepsin ressuja vastaan kuin edustus Pallokerhoa vastaan. Ruusut: ei kellekkään. Risut: kaikille!

MP 5-0 tai kaikki ulos.
Statisti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #3460 : 05.08.2022 klo 07:45:44

Itselle nyt vähän epäselvää, eli luuleeko joku että nää huonot pelit on vain väärästä asenteesta johtuvia

Ei varmasti luule. Pelillisiä ongelmia on iso määrä, mutta kyllä parissa pelissä tällä kaudella joukkue on ollut niin löysä, ettei voittaminen olisi ollut mahdollista vaikka pelisysteemi olisi ollut mikä. Eilinen oli yksi näistä, PIF-kotimatsi toinen ja ensimmäinen puoliaika SJK:n lapsia vastaan kolmas.

Ihan ensimmäinen pärjäämisen edellytys jalkapallossa on kuitenkin se, että menet tosissasi tilanteisiin voittamaan niitä ja laitat kaiken tiskiin. Peruskiviä jalkapallossa, kuten ex-valmentajamme totesi. Yksikään pelaaja ei voi uskottavasti sanoa tehneensä niin eilen. Kaksinkamppailut ovat aika hyvä asenteen mittari ja PK-35 vei ne varmaan prosentein 80-20. Parhaiten tämä tiivistyi Rönnbergiin, jota Kuusijärvi heitteli laidalla kuin paskaista rättiä. Silloin on melkein mahdotonta pärjätä. Se on käynyt selväksi että pelaajat eivät kentällä tiedä mitä heiltä odotetaan, mutta silloinkaan palkkaa harrastuksestaan saavan pelaajan suoritus ei voi näyttää tuolta. Jos on pelillisissä asioissa hukassa, niin vähintään ns. asennepuoli täytyy hoitaa. Se on ehdoton minimi.

Leppiniemen viesti kiteytti omat tunnot eilisestä aika hyvin. Valmennus on saamansa kritiikin ansainnut, mutta on meillä kyllä myös henkisesti helvetin heikko joukkue.
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #3461 : 05.08.2022 klo 07:50:05

Jos on pelillisissä asioissa hukassa, niin vähintään ns. asennepuoli täytyy hoitaa. Se on ehdoton minimi.

Leppiniemen viesti kiteytti omat tunnot eilisestä aika hyvin. Valmennus on saamansa kritiikin ansainnut, mutta on meillä kyllä myös henkisesti helvetin heikko joukkue.

Yksi iso syy miksi ristiriitainen Albijon Muzaci nousee monien yläpuolelle vuodesta ja kaudesta toiseen.

Jos kannattajat ovat sitä mieltä, että Tepsin pitäisi pelata muualla kuin Ykkösessä, niin pelaajien kanssa sanaa vaihtaessa sama asenne tuntuu olevan sielläkin puolella. Aika irvokas asetelma, jos Ykköseen ei haluta heittäytyä, koska pitäisi pelata jo liigapelejä.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2022 klo 08:14:32 kirjoittanut dunu »
vitonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Töpselit


Vastaus #3462 : 05.08.2022 klo 08:12:51

Harkitsin jossain vaiheessa jopa sitä, että olisin paikanpäälle lähtenyt matsia katsomaan. Onneksi tulin järkiini ja jäin kotiin, koska vitutus olisi ollut varmaan vielä kovempaa siinä tapauksessa. Avauskokoonpanoja, kun katsoin Ruudusta niin totesin ääneen että nyt näyttää siltä että PK kyllä vie tänään. Ja niinhän siinä kävi. Olin jo Jaroa vastaan huolissani wingback pelaamisesta, koska Rönnberg oli aivan hukassa varsinkin puolustussuuntaan koko Jaro-pelin. Olisi luullut, että tätä olisi tässä välissä käyty läpi treeneissä sen verran intensiivisesti että jotain parannusta olisi ollut nähtävissä, mutta ei kyllä ollut mitään havaittavissa. Sitten Tintti heittää kuningasideana saman toisellekin laidalle. Profit...

Tähän päälle vielä joukkueen löysä asenne, niin kaikki saatiin mitä ansaittiin. Ensimmäinen kerta, kun oli pakko sulkea Ruutu kesken pelin ihan vaan oman pään säästämiseksi. Onneksi MP-peliin on vielä sen verran aikaa, että ehtii taas valehtelemaan itselleen päässään kaiken sen verran vaaleanpunaiseksi hattaraksi ja parhain päin, jotta päätyy Veritaksen penkeille sitä katsomaan sillä juuri tällä hetkellä ei kiinnosta edes sitä kuuluisaa vähää alusta tulla ottelua ja Tepsin ottelua katsomaan.
Räpymies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #3463 : 05.08.2022 klo 09:20:27

Olin jo Jaroa vastaan huolissani wingback pelaamisesta, koska Rönnberg oli aivan hukassa varsinkin puolustussuuntaan koko Jaro-pelin. Olisi luullut, että tätä olisi tässä välissä käyty läpi treeneissä sen verran intensiivisesti että jotain parannusta olisi ollut nähtävissä, mutta ei kyllä ollut mitään havaittavissa. Sitten Tintti heittää kuningasideana saman toisellekin laidalle. Profit...

Tämä on se kaikkein huolestuttavin piirre ollut tässä Tintin ajassa. Analyysi peleistä on ihan hukassa. Hyvänä esimerkkinä Vartti ja Fortteen haastattelun analyysi viime kaudesta ja mitä asioita Tintti puhuu haastatteluissa, ne eivät vaan mitenkään osu siihen mitä kentällä oikeasti tapahtuu. Kaikki toimii yrityksen ja erehdyksen ja pelaajien päivän onnistumisen pohjalta eikä mitään jatkuvuutta tai pysyvää rakennetta ja kuuluisaa omaa peliä ole. Poikkeuksena jaksa viime kaudelta kun samalla kokoonpanolla saatiin pyörittää se hyvä pätkä loppukesästä, mutta nyt nähdyn perusteella se oli ihan siitä kiinni, että tuurilla osui roolitukset kohdilleen ja pelaajat hoiti homman. Heti kun Tintti joutui säätämään peliä, pelaaminen hajosi taas, mistä karuimpana esimerkkinä se VPS kotipeli.

Hyvistä joukkueista sanotaan, että ne voittavat huonollakin pelillä. Tämä joukkue voittaa myös huonolla pelillä, mutta tässä on se ongelma, että tämä joukkue ei puolestaan pelaa koskaan hyvin. Karuna esimerkkinä se, että KTP tä vastaan pelattiin kauden parasta peliä ja silloin taas tuli tuloksellisesti turpaan ihan pystyyn.

Palaan taas siihen mitä olen sanonut aikaisemminkin, vaikka ei olisi pitänyt Pikkaraisen tai Laurikaisen pelitavasta, heillä oli sellainen ja käytettävästä miehistöstä riippumatta joukkue pelasi tunnistettavaa omaa peliään. Tintillä tällaista ei ole. Hänellä on varmasti perusperiaatteita ja ideoita joita siellä kentällä haluaa nähdä, mutta ei selkeää rakennetta ja kokonaiskuvaa koko joukkueen tasolla siitä kuinka parhaana päivänä kaiken pitäisi toimia. Tästä syystä peliä päädytään säätämään jatkuvasti ihan liikaa, pelaajat eivät opi tehtäviään ja alisuorittavat karkeasti, valmentaja pistää epäonnistumiset yksilöiden, ei rakenteen piikkiin ja vaihtaa pelaajaa ja sitten ollaan itseluottamusongelmissa ja lopputuloksena pelataan entistä huonommin.

Ja loppuun vielä. Minulla ei ole mitään Tinttiä vastaan, hän on varmasti hieno mies ja hyvät läpät saunailloissa, hän tekee absoluuttisen parhaansa seuran eteen enkä toivoisi mitään niin paljon kuin että hän onnistuisi. Valitettavasti peli kentällä näyttää ihan kamalalta, eikä ole kehittynyt  kahdessa vuodessa mihinkään. Pisteitä on kertynyt hyvin, koska kokoonpano on tähän sarjaan absoluuttisesti, mies miestä vastaan niin kova, mutta näillä näkymin tämä ei tule riittämään nousuun, jos ei sarjaa voiteta suoraan.
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #3464 : 05.08.2022 klo 10:17:58

Räpymieheltä taas viesti, jonka joka sanan voi allekirjoittaa. Puolitoista vuotta on tätä Tintin Tepsiä Ykkösessä katsellut, enkä mä vieläkään tiedä mitä siellä kentällä tapahtuu tai olisi tarkoitus tapahtua. Olen huomannut että tuo on omalta osaltani johtanut myös siihen, että minun on erittäin vaikea kiintyä tämän joukkueen pelaajiin. Tätä ei ole tapahtunut vielä koskaan ennen, minkään Tepsin joukkueen version kanssa.
Wanda

Poissa Poissa


Vastaus #3465 : 05.08.2022 klo 10:21:14

Räpymies puhuu asiaa.
pökkelö

Poissa Poissa


Vastaus #3466 : 05.08.2022 klo 10:27:06

Räpymiehen viestiin sama.

Ja vielä miten hyvää jalkapalloa Laurikaisen nuorista ja kokoon raavituista muiden seurojen laarista tippuneiden pelaajien kanssa paikoitellen pelattiin.

Pelin avaamisesta lähtien hommasta ei tule mitään. Palloa alakerrassa pyöritetään ja sitten jomman kumman laitapakin tai wingbackin kautta koetetaan tulla
ylös hyökkäysalueelle. Siinäkin epäonnistutaan usein, kun se on kaikille joukkueille tuttu.

Muu joukkue odottelee saadaanko palloa toimitettua ylös.
Ilmeisesti mitään muuta ajatusta pelin rakentamisesta ei ole!
Ilman rakentamista ja hyökkäysmalleja peli näyttää sekavalta potkupallolta mitä näkee pienempien nappuloiden kirmatessa kentällä.

Keskikenttä antaisi pelaajien puolesta mahdollisuuksia rakentaa peliä monipuolisemmin.
Jos tavoitteena on nopea pelaaminen, niin usein sen toteuttamistapa on kävely ja roiskiminen palloa jonnekkin tavoiteltuun suuntaan.

Puuttuuko joukkueesta myös johtaja?
Joka vaatisi muilta keskittymistä ja kentältä joukkueen eteen kaiken antamista?
Kappe on sitä esimerkillään, mutta .... näille ei taida esimerkki riittää.
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #3467 : 05.08.2022 klo 10:35:31

Pelin avaamisesta lähtien hommasta ei tule mitään. Palloa alakerrassa pyöritetään ja sitten jomman kumman laitapakin tai wingbackin kautta koetetaan tulla
ylös hyökkäysalueelle. Siinäkin epäonnistutaan usein, kun se on kaikille joukkueille tuttu.
---
Puuttuuko joukkueesta myös johtaja?
Joka vaatisi muilta keskittymistä ja kentältä joukkueen eteen kaiken antamista?
Kappe on sitä esimerkillään, mutta .... näille ei taida esimerkki riittää.

Puolenvaihtojakin tulee aniharvoin. Samaa laitaa pitkin mennään ylös asti, riippuen kummalta puolelta laitapakit löytää enemmän tilaa.

Hyyrynen, Rähmönen, Ääritalo, M.Hradecky ja Holma. Tällä hetkellä kukaan ei ota johtovastuuta esimerkillään tai puheellaan. Koponen yrittää, mutta ei pysty vaikuttamaan juuri puolustuslinjaa pidemmälle. Holma ei mielestäni ole sama kuin ennen. Kinnunenkin oli vielä hetki sitten niitä, jotka yritti perse pitkänä, vaikkei se aina olisikaan putkeen mennyt.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2022 klo 10:38:44 kirjoittanut dunu »
Romelun 24 tuumaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: https://youtu.be/l7ixU_PGAH8


Vastaus #3468 : 05.08.2022 klo 10:38:36

Puuttuuko joukkueesta myös johtaja?
Joka vaatisi muilta keskittymistä ja kentältä joukkueen eteen kaiken antamista?
Kappe on sitä esimerkillään, mutta .... näille ei taida esimerkki riittää.

Mä aloin myös tätä miettiä eilen ... mites nää hommat on toimineet Rassen valtakaudella? Onko saatu jengistä kriittisissä paikoissa puristettua kaikki irti? Esimerkin kautta, topparina lopussa kärkeen pelejä ratkaisemaan?

En toki miestä alkuunkaan tunne, ja mahdanko suurennella kapteenin roolia...?
WhiteHart

Poissa Poissa


Vastaus #3469 : 05.08.2022 klo 10:51:04

Kapteenin ja johtavien pelaajien merkitys on erittäin suuri. Jos Rasselta ei irtoa tällä hetkellä ja seuraavat ”johtajat” on sarjaa Kappe, joka osaa kyllä pelata, mutta vaikea nähdä olevan vaativa ja äänekäs, niin eihän se hyvä ole.
Lempilampi

Paikalla Paikalla


Vastaus #3470 : 05.08.2022 klo 10:53:01

Samaa mieltä vitosen ja Räpymiehen kanssa. Erinomaisia pointteja.

Jaroa vastaan toimi yllätysmomentti loistavasti, eikä Jaro ehtinyt reagoida uuden ryhmityksen ongelmiin. Taisi olla Jesse Saarinen, joka pohti podcastissa sitä, miten käy, kun valmentajat tietävät mitä odottaa ja alkavat vastavalmentaa. Nyt nähtiin se. Mentiin vain sokeana samalla systeemillä vielä vaihtaen pois se wingback, joka ymmärsi roolinsa paremmin. Tilalla oli Albi, jota kävi kovasti sääliksi.

Tuntuu, että tässä mennään vähän kokeillen sitä ja kokeillen tätä ja välillä osuu ja liian usein ei. Valmentajakoululainen pohtii pro gradu -työnsä aihetta.

Jos jotain positiivista eilisestä, niin Lakkamäen hyvä peli ehkä paremmin sopivassa roolissa (tekee eetvarttia itseluottamukselle), Albin maaliputken jatkuminen (tekee eetvarttia itseluottamukselle) ja Roihan iso preesens sisääntulonsa jälkeen (tekee ihan vain eetvarttia).

E.
Kapteenin ja johtavien pelaajien merkitys on erittäin suuri. Jos Rasselta ei irtoa tällä hetkellä ja seuraavat ”johtajat” on sarjaa Kappe, joka osaa kyllä pelata, mutta vaikea nähdä olevan vaativa ja äänekäs, niin eihän se hyvä ole.

Itsellä sellainen fiilis, että se Koponen on tässä mielessä se tärkein pelaaja. En tiedä, voiko Aatia syyttää siitä, ettei saanut maaleja torjuttua, mutta iso osa johtamista ja ohjaamista lähtee Koposen mukana. Todella tärkeä pelaaja. Eikä kukaan näytä tietävän, kuinka kauan on poissa. Puhutaanko päivistä vai kuukausista.

 No, toisaalta harvalla jengillä on niin hyvää kakkosta kuin meillä. Jonkun vain pitäisi pystyä täyttämään se henkinen tyhjiö. Rasse, mä katson suhun!
« Viimeksi muokattu: 05.08.2022 klo 10:57:06 kirjoittanut Lempilampi »
Statisti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #3471 : 05.08.2022 klo 12:11:06

Kapteenin ja johtavien pelaajien merkitys on erittäin suuri.

Tämä on totta. Toisaalta menestyvät joukkueet eri urheilulajeissa ovat yleensä ns. itseohjautuvia, eli pelaajat ovat henkisesti tarpeeksi kovia, ettei valmentajan tai kapteenin tarvitse ottaa älyttömän suurta roolia. Tottakai jossain KuPSissakin on syy siihen, miksi juuri Toivomäki on kapteeni, mutta en oikein usko, että Diogo Tomasin tai Tim Väyrysen lataus on kiinni siitä, kuinka nätisti Valakari tai Toivomäki puhuu ennen peliä. Meillä tämä ei selvästikään toteudu kun tällaisia umpilöysiä esityksiä tulee tämän tästä, ja se on yksi asia johon pitäisi kiinnittää huomiota jo pelaajia hankittaessa.
Vihreän veran rupushakki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #3472 : 05.08.2022 klo 12:16:27

Kyllä oli kuraa eilinen, avausjakso varsinkin masentavan munatonta touhua. Nämä pelit kuuluisi voittaa.

Selittelyn uhallakin täytyy antaa myös vastustajalle vähän krediittiä. Olihan PK selvästi sijoitustaan parempi joukkue. Ulkkareilla yksilötaitoa, fysiikkaa ja nopeutta, syöttöketjut pysyivät ehjinä, itseluottamusta riitti. Sarjapaikan puolesta ei varmasti tarvitse pelätä: jos tällainen jatkuu, riittää ykköseen enemmän kuin hyvin.
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #3473 : 05.08.2022 klo 12:41:48

Tämä on totta. Toisaalta menestyvät joukkueet eri urheilulajeissa ovat yleensä ns. itseohjautuvia, eli pelaajat ovat henkisesti tarpeeksi kovia, ettei valmentajan tai kapteenin tarvitse ottaa älyttömän suurta roolia. Tottakai jossain KuPSissakin on syy siihen, miksi juuri Toivomäki on kapteeni, mutta en oikein usko, että Diogo Tomasin tai Tim Väyrysen lataus on kiinni siitä, kuinka nätisti Valakari tai Toivomäki puhuu ennen peliä. Meillä tämä ei selvästikään toteudu kun tällaisia umpilöysiä esityksiä tulee tämän tästä, ja se on yksi asia johon pitäisi kiinnittää huomiota jo pelaajia hankittaessa.

Keskustelussa ollaan päästy mielenkiintoiselle tasolle.

Jere Koponen Johtaja, auktoriteettinen. Ei pysty kuitenkaan johtamaan kaikkia kenttäpelaajia esimerkillään. Omissa papereissani nousemassa Rasseakin kovemmaksi kapitaanoksi.
Aati Marttinen Varmasti tavoitteellinen, mutta näillä näytöillä ja sinimustahistorialla ei ole minkäänlaista natsoja avata suutaan.

Rasmus Holma Tietää vetävänsä viimeisen kauden ammattiurheilijana. Tutkinto on taskussa ja luultavasti työpaikkakin tiedossa. Hänellä on kyvyt ja näytöt olla Kapteeni isolla K:lla. Näyttää pahasti siltä, että suurin kiima meni jo Rasselta.
Samba Benga Pelaa ehkä tasapainoisinta futista ja tarvittaessa kovat otteet. Ei kuitenkaan ole supliikkimiehiä ja kielimuuri on rajoite.
Juri Kinnunen Monena kautena on näyttänyt esimerkillään mallia, sydän on mustavalkoistunut ja suukin aukeaa tarvittaessa. Loukkaantumiset ja penkitykset on kuitenkin siirtänyt Jurin sivummalle parrasvaloista. Sydän kuitenkin sykkii Seuralle ja haluaa vain parasta. Kentällä ei pysty enää johtamaan esimerkillään.
Kalle Taimi Ei vaikuta lainkaan johtavalta pelaajatyypiltä. Treenikentällä pitää pystyä tuomaan ammattimaisuutta.  
Joonas Lakkamäki En tunne lainkaan persoonaa, mutta peliesitykset ovat menneet penkin alle, joten näyttöjen, iän ja taustansa puolesta ei ole pelikortteja alkaa johtamaan muita.
Roope Pakkanen Semihyvä kausi toistaiseksi. Jos ei muut ota roolia, niin rohkeammin esiin myös kopissa. Ymmärrän tietysti problematiikan, jos ensimmäistä kunnon kauttaan pelaava junnu alkaa kukkoilemaan kokeneille kehäketuille. Ehdottomasti potentiaalinen myös johtamispuolella.

Anthony Annan Hinurit ei lähtökohtaisesti nauti tepsiläisissä kunnioitusta, vielä vähemmän klubirunkkarihinaajat. Tuolla CV:llä ja kiistatta lähestyvällä eläköitymisellä voi vain arvailla millä motivaatiolla herra on divarissa liikkeellä. Hänet valittiin kuitenkin kapteenistoon. Taannoinen punainen kortti antoi huonon vaikutelman.
Daniel Rantanen Sille on syynsä miksi ei pelaa Veikkausliigaa taidoistaan huolimatta. Flegmaattinen pelaaja, joka katoaa ensimmäisenä kuvioista kun on tosi kyseessä.
Jesper Karlsson Oma kasvatti ja kovat otteet. Pitäisi ehdottomasti olla kapteenistossa. Jostain syystä ei ole. Enemmän vain avaukseen jos muita ei kiinnosta yrittää.
Kasper Hämäläinen Jengin taitavin ja kovin nimi, mutta ei osaa kyllä vaatia keneltäkään mitään. Välillä ongelmia johtaa pelillisestikään, vaikka pitäisi olla ylikylän ukko. Parhaimmillaan kuitenkin nostaa kaikkien tasoa ja itsetuntoa. Jonkun pitäisi suututtaa Kappe.
Jasper Jalonen Nuori jannu ja ilmeisesti koirankopitettu, tekemätön paikka. Tarvitsee ehdottomasti enemmän johtavien pelaajien tukea kuin vaatia häneltä itseltään johtamista.

Simo Roiha Kovaa duunia ja uskottava persoona. Johtaa ainakin esimerkillään, mutta onko kopissa mikä asema?
Demba Savage Pitkälti sama kuin Annanilla. Kiinnostaako TPS, kiinnostako seuran nostaminen hinnalla millä hyvänsä, ihan aidosti?
Olli Jakonen Pelityyli ja uratavoitteet antaisi mahdollisuuden olla enemmänkin esillä. Pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Seurassa ja sitäkin pääasiassa penkiltä, joten olisi kohtuutonta vaatia kapteeniston aineksia.
Albijon Muzaci Ehkä kovin työmyyrä ja sanoo tuomareille mielipiteitään suoraan. Saisiko kanavoitua energiaansa kollegoihin vielä enemmän? Ainakin hän on hyvää pataa monien ex-tepsiläisten kanssa, joten oletettavasti pidetty tyyppi.
Linus Rönnberg Uhosi näyttävänsä kaikille hienoja maaleja ja tähtäävänsä eteenpäin. Kiistatta kelpo maalimäärä minuutteihin nähden eikä ne maalit ole edes rumia. On vain tavattoman huono puolustamaan, syötöt ei irtoa ja ehkä jopa itsekkyys ja ylimielisyys paistaa läpi. Hinurina tuollaisella asenteella ei johdeta TPS-koppia.

Mun on jotenkin vaikea nähdä tätä jengiä voitetun pelin jälkeen, ennen viikon vapaita vetämässä koko jengi Westonsia Donnan kannella. Pukukopissa on kuulema hyvä tunnelma, mutta onko joukkue yhtä yhtenäinen ja tiivis kuin ennen? Henkisellä puolella ei ole pystytty paikkaamaan Ärtsin, Räpsän ja Jonnin jättämää aukkoa.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2022 klo 14:14:01 kirjoittanut dunu »
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #3474 : 05.08.2022 klo 14:11:58

Hyvää analyysiä tärkeästä teemasta. Mulle on kyllä jäänyt sellainen olo, että kyllä se Kappe siellä kentällä ohjaa ja johtaa muullakin kuin esimerkillään. Annan myös monella tasolla tärkeä pelaaja katastrofaalisesta CV:stään huolimatta, vaikka eilen oli muun joukkueen tapaan aivan sysipaska.

Kappesta puheenollen, ei ole ollut hyvä kausi häneltä hetkellisiä väläytyksiä lukuunottamatta. Viime kauden loisto on pelkkä muisto vain.
« Viimeksi muokattu: 05.08.2022 klo 14:15:15 kirjoittanut Herstein »

 
Sivuja: 1 ... 138 [139] 140 ... 147
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa