FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.12.2022 klo 11:12:12 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 216 [217] 218
 
Kirjoittaja Aihe: TPS 2022  (Luettu 901195 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
dunu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Turun Palloseura


Vastaus #5400 : 04.11.2022 klo 14:41:30

Niin kai se Kytölä nyt edes jonkinlaista aikataulua uuden koutsin aikataulusta antoi?

Noin suunnilleen "mitään kiirettä ei pidetä", "en kerro mitään tiettyä ajankohtaa ettette ala odottamaan ja vaatimaan", jos oikein muistan.

Toki tässä sarjassa ja maassa on sellainenkin ongelma, että mitä kauemmin odottaa, sen vähemmän on valinnanvaraa. Tämän voi yhdistää vielä siihen tosiasiaan, että osa pelaajista ei uusi tai tee uutta sopimusta ennen kuin valmennus on tiedossa.

Känkänen kai vetää treenit jos siis jatkaa.
megapallo

Poissa Poissa


Vastaus #5401 : 04.11.2022 klo 15:18:11

Kolmanneksi ihmetyttää nämä kannattajien ulostulot. Pelejä ei kuulemma jaksa enää paikan päällä katsoa. Ymmärrän tiettyyn rajaan asti ton protestimielialan, mutta en pidemmän päälle. Nythän sitä kannattamista todella mitataan (siis jälleen kerran - ties monettako kertaa). Toki itselläkin on monesti ollut usko koetuksella kun pelien seuraaminen on yhtä miellyttävää kuin raastinraudalla runkkaaminen. Kyl siellä positiivisia aihoitakin on havaittu. En tosin muista koska, mutta ensi kautta odotellessa. Olen minäkin muutamia kertoja kotiin jäänyt ruudun ääreen, en sitä kiellä. Ens kauden kausikortin hankin joka tapauksessa.

Palaan vielä tähän, kun kommentti osittain koski allekirjoittanutta.

Ensinnäkin arvostan kyllä niitä, jotka vieläkin jaksaa pysyä jollain tavalla Tepsin suhteen positiivisena. Varmasti kaikki seurassa ja sen ympärillä haluaa joukkueelle menestystä ja onnistumisia. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että tämä tila missä nyt on ollaan on seuraus vuosien jatkuvasta hissiliikkeestä ja nyttemmin enemmänkin jämähtämisestä Ykköseen.

Tuskin kukaan kannattaja tai aktiivisesti Tepsiä seuraava on luovuttamassa. Siis tarkoitan että heittäisi ns. kirveen kaivoon, ei seuraisi enää joukkuetta, ei kävisi peleissä ollenkaan. Silloin ei ole ollut kannattaja alkuunkaan. Totta kai seuraa tuetaan ylä -ja alamäissä, on kuitenkin mielestäni loogista että kun pääosin jatkuvasti epäonnistutaan niin se vaikuttaa mielialaan peleissä, miten seurasta puhutaan ja mitä siltä odotetaan. Uskoisin että viimeiset vuodet tämänkin topikin osalta on asteittain mennyt negatiivisempaan suuntaan tästä syystä. Se että joukkueelta ja seurajohdolta vaaditaan enemmän, on myöskin välittämistä. Osa protestoinnista näin preseasonilla voi kuitenkin muuttua niin, että kauden alkaessa löytyy kausari taas taskusta, mutta paljon tarvitsee sitä ennen tapahtua.

Kerrassaan hävettää omalta osalta, että matseihin meni tällä kaudella sillä ajatuksella, että näkee kavereita ja siinä lomassa futista. Lähtökohdat kauteen oli selvät, vain nousu, etenkin suora nousu on tavoitteena. Kun odotukset ovat tätä tasoa, pettymykset huonoista tuloksista tuntuu vielä rankemmilta. Se miksi itse protestoin ensi kautta jo nyt, on valtava pettymys 100-vuotiskaudelta ja se, ettei tähän vaihtoehtoon oltu selvästi varauduttu tarpeeksi, että pelattaisiinkin Ykköstä tulevalla kaudella. Tiedostan että pelaaja -ja valmentajarekryt ovat haastavia kun sarjatasoa ei tiedetä, se ei kuitenkaan poista sitä etteikö siihen voisi paremmin valmistautua kuin viidellä sopimuspelaajalla ja valmentajatiimin puuttumisella. Onneksi meillä on Kappe, hieno mies ja futaaja kun on vieläkin mukana.

Toimistolla asia tiedetään paremmin, ts:n aikaisemmassa uutisessahan Laurikainen sanoi että valmentajaneuvottelut kusi kun ei noustu, nytkö Kytölä on sanonut että neuvotteluja onkin käyty jo pitkään? (Ykkösen osalta)


TZagallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eilen, tänään, huomenna


Vastaus #5402 : 04.11.2022 klo 15:56:20

Minusta on kohtuullisen selvää että suunnitelmat menivät valmennuksen suhteen uusiksi kun jämähdettiin ykköseen, siitä on aivan turha seurajohdon suuntaan marmattaa. Varmasti ollaan mietitty tätäkin mitä jos -skenaariota etukäteen mutta yhtä selvää on ettei takataskussa voi olla mitään edes puolivalmista, koska kenen kanssa nyt olisi voitu aloittaa neuvotteluja kauden aikana sillä kulmalla että "olet kiinnostava valmentaja meille, mutta vain jos ei nousta". Eli varmasti ottaa tovin saada tuo nyt maaliin mutta tämä on silti yksi niitä asioita, joissa pystyy minusta seurajohtoon sen verran luottamaan että homma viedään aikataulun puolesta ripeässä tahdissa maaliin. Kuka sieltä sitten tulee, niin, noh.
megapallo

Poissa Poissa


Vastaus #5403 : 04.11.2022 klo 16:01:13

Nyt kun asian noin puit, niin olet varmaan ihan oikeassa. Tavoitteet on kuitenkin jo lyöty nousuun. :D Se näkyköön sopimusuutisissa kun niitä aletaan julkaisemaan.

Pitkä pre-season edessä, toivotaan parasta.
TZagallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eilen, tänään, huomenna


Vastaus #5404 : 04.11.2022 klo 16:03:40

Joo tuo nyt ei ollut pelkästään sinulle vastauksena vaan yleisesti keskusteluun tästä aikataulusta.
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #5405 : 04.11.2022 klo 16:26:18

koska kenen kanssa nyt olisi voitu aloittaa neuvotteluja kauden aikana sillä kulmalla että "olet kiinnostava valmentaja meille, mutta vain jos ei nousta".

Tuopa juuri se ongelma on. Tietysti siellä on tiedetty että Ykköseen jääminen on aivan realistinen mahdollisuus, mutta em. tulokulmalla on pirun vaikeaa ketään etukäteen lähestyä.

Toisaalta jos potentiaalista koutsia kiinnosta  ei Tepsi kuin liigajoukkueena, niin kaipa siinä voi sitten tunkkinsa pitää anyway.
puhumaton pää

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliiga


Vastaus #5406 : 04.11.2022 klo 16:28:26

Ensi kaudella ei taida olla muita vastustajia nousun suhteen kuin Jaro. Eli jos TPS kykenee pelaamaan samalla tasolla kuin menneellä kaudella, niin suoran nousun pitäisi olla selviö.
Loppuvastus

Poissa Poissa


Vastaus #5407 : 04.11.2022 klo 16:58:55

Toinen toistaan fiksumpia analyysejä tähän viime kauden pannukakkuun, mutta eiköhän me kaikki voida olla yksimieltä että syy siihen on kumminkin tämä hunajata maalilaulurenkutus. Totaalinen virhearviointi toimistolta. Kiitos Erkki Liikanen, Tervetuloa takaisin Reddie, tuo sydän peliin takaisin
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #5408 : 04.11.2022 klo 17:18:08

En o Loppuvastus :)

e: …mutjoo, kyllä täälläkin elätellään yhä toiveita että oli vain 100-vuotis juhlaläppä.
« Viimeksi muokattu: 04.11.2022 klo 19:29:23 kirjoittanut Norppa »
pökkelö

Poissa Poissa


Vastaus #5409 : 04.11.2022 klo 22:44:45

Koko tämä surullinen jakso ollaan oltu joukkueen mukana.
Ostettu kausareita, osakkeita. Seisty kupittaan vitosella kelillä kuin kelillä katsomassa harjoituspelejä.
Uusia pelaajia, junnuja ja pre season pelaajia. Haistelemassa joukkueen uusia tuulia.
Ollaan syksyllä pettyneinä purnattu ja ostettu taas kausarit.

Meni ensimmäinen kausi ilman korttia. Hyvä kun ruudun kautta jaksoi katsoa pelejä. Niitäkin jäi väliin tai riitti vain kooste.
Jokainen kyllä tietää miksi.

Varmasti suurin harmin aihe on se, että ykkönen oli heikko ja tuolla joukkueella nousu olisi pitänyt olla taputeltu hyvissä ajoin.
Katsomossa olleet ja tänne kirjoittaneet useimmat näkivät jo hyvissä ajoin miten kausi tulee päättymään.
Ja silti sen annettiin tapahtua.

Jotenkin seurasta on kadonnut vaatimustaso.
Joskus oltiin TPS.
Nyt ollaan ykkösen porukka, jolle riittää paljon vähemmän.
Ja tulos on myös sen mukainen.

Komppaan muita. Mieluiten nuori ja nälkäinen oman alueen lahjakkuuksista koottu joukkue, kuin Interin jämistä ja eilisen nimistä koottu.
Tosin samoista kavereista kilpailee Salpa (ja osin Eif ja PIF).
Seuran maine alkaa olla imun puolesta historiaa, eikä se ole kannattajien vika.
« Viimeksi muokattu: 04.11.2022 klo 22:56:16 kirjoittanut pökkelö »
Seatbelt

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1922, Hedelmäkorit


Vastaus #5410 : 04.11.2022 klo 23:18:30

Ensi kaudella ei taida olla muita vastustajia nousun suhteen kuin Jaro.
Ja talteen. Salolle budjettipistemenetykset on jo piirretty road map -luonnokseen.
Virallinen

Poissa Poissa


Vastaus #5411 : 05.11.2022 klo 05:01:07

Ja talteen. Salolle budjettipistemenetykset on jo piirretty road map -luonnokseen.

Kotona 0-1 ifkiä vastaan, mutta toivoa on jos stadilaiset menee konkkaan.
WhiteHart

Poissa Poissa


Vastaus #5412 : 05.11.2022 klo 09:13:38


Voidaanko nyt siirtyä eteenpäin, kun tämä sama viesti eri muodoissa on nyt kirjoitettu tänne kymmeniä kertoja? Ei tuo enää mitään lisäarvoa ja on lähinnä väsyttävää toistoa.
Lempilampi

Paikalla Paikalla


Vastaus #5413 : 05.11.2022 klo 10:19:44

Voidaanko nyt siirtyä eteenpäin, kun tämä sama viesti eri muodoissa on nyt kirjoitettu tänne kymmeniä kertoja? Ei tuo enää mitään lisäarvoa ja on lähinnä väsyttävää toistoa.

Sama. Ja täällä oli myös juttua siitä, miten tunnelma kannattajien parissa vaikuttaa joukkueeseen ja sen esityksiin. Tässä on jo vähän noidankehän aineksia, kun yhteisö ja joukkue vain ruokkivat toistensa ahdistusta ja apatiaa.

Vähän sellainen fiilis, että Laurikainen on ihan yhtä kyrpiintynyt tähän yhteisöön kuin Tintti. En minäkään tiedä, huvittaisiko mennä baariin jutustelemaan, kun aamusta iltaan saa lukea samoilta ihmisiltä pelkkää vihaa ja vittuilua. Tällä en sano, että Laurikainen olisi onnistunut tehtävässään, mutta ei se nyt niin pieleen ole mennyt, että hän tällaista ansaitsisi. Naiset nousivat pääsarjaan. Kukaan ei tainnut huomata mitään.

Kaikilla on ollut vaikeaa joo, mutta en tiedä, mitä järkeä on tällaisessa paskassa rypemisessä ja sillä ylpeilyllä, miten vähän käy nykyään peleissä. Jos ei kiinnosta eikä huvita, niin ei kenenkään ole pakko pelejä katsoa, mutta ehkä sitten voi samalla ottaa vähän taukoa oman pahan olon levittämisestä.

Toivon todella, että valmentajavalinta onnistuu. Se tuntuu olevan ainoa, millä saa ainakin hetkeksi tunnelman kipattua. Se huomattiin Rapan kohdalla. Ehkä myös Laurikainen voisi ottaa Tintistä mallia ja siirtyä sivuun, kun kerran tilanne on näin tulehtunut.
Hoddle

Poissa Poissa


Vastaus #5414 : 05.11.2022 klo 10:37:29

Kahteen edelliseen viestiin viitaten eteenpäin olisi hyvä mennä ja sitä voisi auttaa jos joku jaksaisi tehdä uuden kausitopikin. Aloitettaisiin ikään kuin puhtaalta pöydältä -  vaikkei oikeassa elämässä niin täällä forumilla ainakin. Ja jos jollain on vielä pahaa mieltä purettavana, niin viimeiset avautumiset tähän ketjuun, pieni hengähdystauko ja sitten uudella innolla kohti uusia petty.. menestyksiä.
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #5415 : 05.11.2022 klo 11:05:19

Piti kirjoittaa jo aikaisemmin tänään, mutta sopii hyvin edellisen viestin puhtaan pöydän teemaan. Koska haluaisin täysin uuden, raikkaan ja tosiaankin puhtaan pöydän projektin, niin Rapa ei siihen parhaalla tavalla istu koska historiaa on. Tämän kauden lopusta ei taakkaa tullut, ne tulevat sieltä kauempaa.

Mutta sitten tämä viime aikojen ihmeellinen henki täällä että asioista pitäisi tuntea jotenkin tietyllä tavalla… Todella vieras ja epämiellyttävä ajatus. Niin täällä kuin elämässä yleensäkin. Jokaisella on vapaus tuntea niin kuin tuntee. En jaksa uskoa että täällä kukaan hitto tahallaan pitää yllä jotain negatiivisuusperformanssia. Kuten jo aikaisemminkin kirjoitin; ei niitä negatiivisiakaan tunteita olisi ilman välitystä Tepsistä.

Viime kausi todisti ettei edes sarjakärjessä oleminen pyyhi mielistä pois ahdistusta huonosta pelistä. Toimisi myös toisinpäin; pelaavalla ja yritteliäällä futiksella saa anteeksi myös sarjataulukossa. Ehkä on naiivia, mutta jotenkin sitä uskoisi että nyt vihdoin ja viimein seurajohdossakin ymmärrettäisiin että pelityylilläkin on oikeasti merkitystä kannattajille.
WhiteHart

Poissa Poissa


Vastaus #5416 : 05.11.2022 klo 11:28:16

Ei kukaan kenenkään tunteita ole kieltämässä, erikoinen tulkinta.
Wanda

Poissa Poissa


Vastaus #5417 : 05.11.2022 klo 13:20:43

Norppa mitä helvettiä?   
' niin Rapa ei siihen parhaalla tavalla istu koska historiaa on' Mitä historia tähän kuulu?Läskirapa kehiin.
Norppa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS


Vastaus #5418 : 05.11.2022 klo 15:05:31

No he pystyvät lähtemään puhtaalta pöydältä, jotka eivät Rapan edellistä stinttiä eläneet ja varmaan jotkut niistäkin, jotka sen muistavat. Sitten on niitä, joiden kovalevyiltä ei 5-0-5 ole aivan täysin vielä pyyhkiytynyt. Siksi jos Rapa tulee, ei hän aivan puhtaalta pöydältä mun papereissani aloita. Miten se nyt sanoisi… siimasta on jo lähtötilanteessa käytetty sellaiset 25%. Paljon siis siimaa on jäljelläkin, mutta aivan täydet 100% se ei ole.
RobbieRensenbrink

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, KaaPo, FC Jazz


Vastaus #5419 : 05.11.2022 klo 15:15:29

Sama. Ja täällä oli myös juttua siitä, miten tunnelma kannattajien parissa vaikuttaa joukkueeseen ja sen esityksiin. Tässä on jo vähän noidankehän aineksia, kun yhteisö ja joukkue vain ruokkivat toistensa ahdistusta ja apatiaa.

Vähän sellainen fiilis, että Laurikainen on ihan yhtä kyrpiintynyt tähän yhteisöön kuin Tintti. En minäkään tiedä, huvittaisiko mennä baariin jutustelemaan, kun aamusta iltaan saa lukea samoilta ihmisiltä pelkkää vihaa ja vittuilua. Tällä en sano, että Laurikainen olisi onnistunut tehtävässään, mutta ei se nyt niin pieleen ole mennyt, että hän tällaista ansaitsisi. Naiset nousivat pääsarjaan. Kukaan ei tainnut huomata mitään.

Kaikilla on ollut vaikeaa joo, mutta en tiedä, mitä järkeä on tällaisessa paskassa rypemisessä ja sillä ylpeilyllä, miten vähän käy nykyään peleissä. Jos ei kiinnosta eikä huvita, niin ei kenenkään ole pakko pelejä katsoa, mutta ehkä sitten voi samalla ottaa vähän taukoa oman pahan olon levittämisestä.

Toivon todella, että valmentajavalinta onnistuu. Se tuntuu olevan ainoa, millä saa ainakin hetkeksi tunnelman kipattua. Se huomattiin Rapan kohdalla. Ehkä myös Laurikainen voisi ottaa Tintistä mallia ja siirtyä sivuun, kun kerran tilanne on näin tulehtunut.

Tässä kirjoitus, jonka hengestä olen vahvasti samaa mieltä.

Seura tarvitsee ison muutoksen ja sitä pitää lähteä rakentamaan junioreista asti. Seuran pelitapa pitää saada modernimmaksi ja monipuolisemmaksi. Junioripuolelle vaatimustaso positiivisella tavalla tappiin. Sitä ennen kuin saamme junioripuolen tuotannon sellaiseksi, että se alkaa tuottaa pelaajia maajoukkueisiin ja B pärjää SM:ssä, on mielestäni turha lähteä hurjastelemaan omilla junioreilla miesten Ykköseen.

Ilmapiiri seurassa pitää saada positiivisemmaksi ja toiminta läpinäkyväksi. Jokainen rekrytointi on avainrekrytointi ja avoimiin positioihin pitää valita paras hakija. Saunakaverikulttuuri pitää hävittää.

Jokainen saa olla asioista mitä mieltä haluaa ja foorumi on pahan olon purkuun paras mahdollinen paikka. Mutta onhan se tavallaan itsekästäkin, että purkaa pahaa mieltä jatkuvasti, eikä aseta seuran etua edelle. Ehkä se seuran edun edelle laittaminen vaatisi myös luottamusta siihen, että seura kantaa vastuunsa yhteisölle ja tekee oikeita ja välillä kipeitäkin asioita, jotta toiminta pysyy laadukkaana ja kurssi oikeana. Ymmärrän kyllä, että jos jatkuvasta nurinasta ja selkeiden epäkohtien esille nostamisesta huolimatta mitään ei tunnu tapahtuvan, niin se aiheuttaa turhautumista.

Jotenkin toivoisi, että TPS:ään saataisiin rakennettua sellainen saksalaistyyppinen yhteisö, jossa toimitaan yhdessä yhteisön eteen.

Junioripuoli kuntoon ja uskottava koutsi edustukselle - siitä se lähtee. Voimia kaikille näinä ankeina aikoina.

puhumaton pää

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliiga


Vastaus #5420 : 05.11.2022 klo 15:38:11


Ilmapiiri seurassa pitää saada positiivisemmaksi ja toiminta läpinäkyväksi. Jokainen rekrytointi on avainrekrytointi ja avoimiin positioihin pitää valita paras hakija. Saunakaverikulttuuri pitää hävittää.


Onko joskus siis käynyt niin, että TPS on valinnut saunakaverin, vaikka tarjolla olisi ollut myös pätevä hakija? Onko näistä esimerkkejä?

Eikö ongelma todellisuudessa ole se, ettei TPS houkuttele ulkopuolisia, päteviä hakijoita ylipäätään? Saunakaverin valintahan on pakon sanelemaa, jos muita hakijoita ei ole.
atletico1

Poissa Poissa


Vastaus #5421 : 05.11.2022 klo 15:57:38

Onko joskus siis käynyt niin, että TPS on valinnut saunakaverin, vaikka tarjolla olisi ollut myös pätevä hakija? Onko näistä esimerkkejä?

Eikö ongelma todellisuudessa ole se, ettei TPS houkuttele ulkopuolisia, päteviä hakijoita ylipäätään? Saunakaverin valintahan on pakon sanelemaa, jos muita hakijoita ei ole.

Eikös Turkulainen valitse AINA turkulaisen saunakaverin. Tulijoita olisi varmasti mutta joka ikinen kerta vihkoon vedetään ihan itse. Urheilussa tietysti tulos on rehellinen ja kertoo oman tekemisen tasosta. Tepsissä voitaisiin hieman miettiä miksi Pikkaraisen jälkeen tulokset ovat olleet katastrofaalisia. Kuka ottaa vastuun tästä vai ottaako kukaan?
Ravenmoon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, 49ers


Vastaus #5422 : 05.11.2022 klo 16:11:16

Onko joskus siis käynyt niin, että TPS on valinnut saunakaverin, vaikka tarjolla olisi ollut myös pätevä hakija? Onko näistä esimerkkejä?

Eikö ongelma todellisuudessa ole se, ettei TPS houkuttele ulkopuolisia, päteviä hakijoita ylipäätään? Saunakaverin valintahan on pakon sanelemaa, jos muita hakijoita ei ole.

Todella vaikeaa sitä on oikeasti sanoa suuntaan taikka toiseen kun ei ole tiedossa mitä muita vaihtoehtoja olisi ollut saatavilla.

Esimerkiksi Laurikainen UTJ:na on valinta joka kovin osoittaisi saunakaveri valintaan pätevämmän vaihtoehdon sijasta

Toinen kulma tähän on kuinka usein valinta on osunut johonkin muuhun kuin lähipiiriin? Todella usein tuo valinta on osunut TPS taustaiseen henkilöön
« Viimeksi muokattu: 05.11.2022 klo 16:23:12 kirjoittanut Ravenmoon »
Lempilampi

Paikalla Paikalla


Vastaus #5423 : 05.11.2022 klo 16:41:53

Ainakin täällä kovin varmana huhuiltiin, että Laurikaisen tilalle oli ansioiltaan kovempi ehdokas. Eipä yllättäisi. Tottakai sekin on lisäarvo, että tuntee seurakulttuurin. Ei ole harvinaista, että maailmallakin etsitään juuri sellaisia henkilöitä seuroihin. Mutta helposti menee sitten niin päin, että saadaan vain heikompi tekijämies.
Mikurin Murhe

Poissa Poissa


Vastaus #5424 : 05.11.2022 klo 18:47:04

Tepsin kotisivuilla on viime aikoina uutisoitu kahdesta merkittävästä satsauksesta junnutoimintaan. Toinen koskee panostamista junnupolun alkupäähän ja toinen tyttöjen T-18 joukkueeseen. Ulkopuolisen silmissä Mika Laurikainen on ollut merkittävästi kummassakin tulevaisuuden kannalta merkittävässä hankkeessa. Ja rivien välissä lukee, että lisää on tulossa. Seuraa siis tekee jo sitä, mitä forumistien mukaan seuran pitäisi ryhtyä tekemään. Seuran suuntaan tekisi mieli kiittää ja sanoa jatkakaa.

 
Sivuja: 1 ... 216 [217] 218
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa