FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.11.2021 klo 01:51:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: PK-35 2022 - Yläloppusarjaa vai putoamistaistelua?  (Luettu 1862 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hehtaaripyssy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PK-35 - lähiöiden ylpeys


: 03.11.2021 klo 19:06:09
Perustettu: 1935
Kotikenttä: MagneCit Areena, Pihlajamäki
Kausia pääsarjatasolla: 2 (1998, 2016*), paras sijoitus: 3.
Suomen Cup: Finaali (1998)
Internet: Kotisivut | Facebook | Instagram | Twitter
* = nimellä PK-35 Vantaa

Kausitopic 2021

Pistetäänpä uusi kausitopic pystyyn vaikkei tässä siirtojen tai sopimusten saralta mitään kerrottavaa vielä olekaan. Kim Raimin luulisi jatkavan päävalmentajan paikalla kun tavoite säilymisestä saavutettiin. Kauden 2022 odotuksista on vielä vaikea sanoa kovin paljoa, kaikki riippuu siitä ketkä jatkavat ja saadaanko mahdollisten lähtijöiden saappaat täytettyä. Toistaiseksi ainoat varmat lähtijät ovat Biran Jeng ja uransa lopettanut O-P Jurvainen. PK oli viime kaudella keski-iältään Ykkösen vanhin joukkue ja kaipaisi kieltämättä lisää nuorta verta kokemuksen kannattelijaksi. Saa nähdä mitä tästä tulee, mutta luotto on ehdottomasti kova!

Joukkue 2022

Valmennus ja taustat
Päävalmentaja: Kim Raimi (?)

Pelaajat


Varmistuneet siirrot
Sisään:


Ulos:
Biran Jeng (Valmennushommiin Ilvekseen)
Otto-Pekka Jurvainen (Ura päätökseen)


Kausi 2021
Pallokerhon pelaajisto laitettiin kauden alla huolella uusiksi, kun peräti 12 Kakkosessa pienemmälle vastuulle jäänyttä pelaajaa sai lähteä etsimään uusia haasteita. Käytännössä jokainen kauden 2020 avainpelaaja jatkoi kuitenkin Pihliksessä ja joukkueen runko pysyi kasassa uuteen kauteen lähdettäessä. PK värväsi muutamia kovia pelimiehiä vahvistamaan Ykkösen joukkuetta, kun esimerkiksi Matias Hänninen, Daniel Rantanen ja Pauli Kuusijärvi liittyivät punamustien vahvuuteen.

Kausi lähti toden teolla käyntiin Cupin hallihöntsäilyillä, joissa PK menestyi oikein hyvin. Voitot MuSan ja EIF:n kustannuksella sekä tasapeli TPS:n kanssa toivat alkulohkon voito ja paikan jatkopeleihin. Neljännesvälierässä PEPO kaatui vakuuttavasti 3-0 ja puolivälierässä Honkaa vastaan ratkaisu saatiin vasta rankkareiden jälkeen Hongan onnistuessa paremmin yhdestätoista metristä. Kaiken kaikkiaan Cup-menestys nostatti odotuksia Pihliksessä Ykkösen alkua odotellessa.

Kausi pyörähti vihdoin käyntiin MuSan saapuessa vierailulle Pihliksen Wembleylle. Kauden ensimmäiset kotiottelut pelattiin suljettujen ovien takana, mutta aitojen taakse oli saapunut kiitettävä määrä väkeä seuraamaan matseja. MuSaa vastaan noin 35 minuuttia vajaalla pelannut PK ylsi taisteluvoittoon Daniel Rantasen upean vaparimaalin jäädessä ottelun ainokaiseksi. Ensimmäisen pelin hurmoksen jälkeen oli kuitenkin edessä kylmää kyytiä. Ensin RoPS oli kotikentällään ylivoimainen ja läksytti Pallokerhoa lukemin 2-0. Vain viittä päivää myöhemmin edessä oli kenties koko Ykkösen kauden oudoin ottelu. EIF voitti Pihlajamäessä 2-3 pelattuaan ensin 40 minuuttia yhden miehen vajaalla ja viimeiset yhdeksän minuuttia kahden miehen vajaalla. PK ehti jo johtaa ottelua 2-1, mutta suli totaalisesti ja sössi lopussa vielä tasoitukseen mahdollisuuden tarjonneen rankkarin.

Pihliksen painajaisen jälkeen Klubi 04 kaatui tyhjällä Bolt 5G Stadiumilla 1-0 MiPK:sta värvätyn Gerald Benin rankkariosumalla. Seuraavassa pelissä vastaan asettui heikon alkukauden pelannut TPS, jonka kanssa päädyttiin mitäänsanomattomaan 0-0 tasuriin. Tepsin jälkeen Pihlikseen saapui niin ikään heikosti kautensa avannut KPV, jota vastaan PK paukutti toisella puoliajalla seitsemään minuuttiin kolme maalia ja meni menojaan. 3-0 voitto KPV:stä ja sitä seurannut 1-1 tasapeli sarjajohtaja Jaroa vastaan Pietarsaaressa loivat Pihliksessä uskoa siihen, ettei PK tullut Ykköseen vain taistelemaan putoamisesta, vaan mahdollisuuksia voi olla jopa ylempään loppusarjaan.

Kesäkuun lopussa kerrottiin, että PK:n harjoituksiin osallistuneella henkilöllä on todettu koronavirus ja edessä olisi karanteeni ja sen myötä kolme peruttua peliä. Loputtomalta tuntuneen karanteenin jälkeen punamusta palasi kentille vieraissa MuSaa vastaan. Ottelua pitkään johtanut porilaisryhmä joutui tyytymään 1-1 tasuriin Jonathan Muzingan iskiessä PK:n tasoihin 80. minuutilla. Pelituntuman puute näkyi PK:n pelaamisessa ja tasapeliin sai olla tyytyväinen. Seuraavaksi vastassa oli RoPS, joka oli alkukauden tapaan täysin eri tasolla kuin PK. 1-3 tappio kotikentällä ei jättänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville. Suunnilleen yhtä vähän  jäi kerrottavaksi myös seuraavasta pelistä, jossa EIF ja PK väänsivät 0-0 tasapelin. Elokuun ensimmäisessä pelissä PK kohtasi kotikentällään Klubi 04:n, joka jäi jalkoihin 2-1 pelattuaan 34. minuutista eteenpäin kymmenellä miehellä. Viisi päivää myöhemmin edessä oli vierasmatka Turkuun, jossa TPS oli vahvempi 2-1.

TPS:n jälkeen PK pelasi viikon sisään kolme peliä. Rakas derbyvastustaja Gnistan kohdattiin kahdesti kotijoukkueen ollessa kummassakin pelissä hallitseva osapuoli. Pihliksessä PK voitti 3-2 ja Ogelissa päädyttiin Gnisun 4-1 murskavoittoon. Derbyjen välissä PK pelasi vahvan tasapelin kotona Vepsua vastaan. Gnistanin jälkeen Pallokerhoa löylytti myös KPV lukemin 3-0. Tappiollisten vierasreissujen jälkeen palattiin voittojen tielle kun Jaro kaatui kotona 2-1. Syyskuu alkoi vierastasapelillä Mikkelissä ja heikolla kotitappiolla JIPPO:a vastaan. VPS ehti vielä pyörittää PK:ta 2-0, kunnes runkosarjan kahdesta viimeisestä ottelusta napattiin voitot JIPPO:sta ja MP:stä.

Paikkaa yläloppusarjassa sai odottaa Pihliksessä viimeisille minuuteille saakka, mutta lopulta kohtaloksi koitui niukka jääminen alaloppusarjaan. Unelmat yläloppusarjasta murskasi kukapa muukaan kuin Gnistan. PK varmisti säilymisen Ykkösessä nopeimmalla mahdollisella tavalla, voittaen ottelut Klubi 04 ja MP:tä vastaan. Sarjapaikan varmistamisen jälkeen pelailtiin kaksi peliä takki auki MuSaa ja JIPPO:a vastaan ja turpaan tuli molemmista. Kaudelle saatiin kuitenkin positiivinen päätös KPV:n kaatuessa kotikentällä 2-0.

Odotukset kaudelle 2022
Kausi 2022 riippuu tosiaan erittäin vahvasti siitä saadaanko avainpelaajat pidettyä Pihliksessä. Otto-Pekka Jurvaisen uran päätöksen myötä HIFK:n “kaveriporukan” yksi palanen on poissa eikä olisi varsinainen ihme jos palasia putoilisi useampiakin. Lapsuuskuva PK-paidassa Esa Terävän Instagramissa kauden päätösottelun jälkeen jätti myös Eskin jatkon arvailujen varaan. Myös Pauli Kuusijärvi ja loukkaantumisista kärsinyt Jaakko Lepola alkavat olla siinä iässä, jossa lopettaminen on voinut käydä jo mielessä. Viime kauden parhaalle maalintekijälle Jonathan Muzingalle soisin jo mahdollisuuden päästä kehittymään jonnekin muualle ja olisi suoraan sanottuna ihme jos Muzinga jäisi Pihlikseen. Toivoisin että enemmän pelanneista ainakin Yassin “Bobi” Adam, Daniel Rantanen, Patrick Aaltonen ja Marko Koskinen saataisiin pidettyä punamustissa ja heidän ympärilleen voisi alkaa rakentaa nuorempien pelaajien avulla uutta runkoa joukkueelle sitä varten kun vanhemmat pelaajat ennemmin tai myöhemmin ripustavat nappulakenkänsä naulaan.

Häkkinen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & Suomi


Vastaus #1 : 03.11.2021 klo 19:06:54

Hyvä avaus!
Hehtaaripyssy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PK-35 - lähiöiden ylpeys


Vastaus #2 : 05.11.2021 klo 16:14:04

Lisätään vielä ajatuksia viime kauden vakiopelaajista

Maalivahdit
#1 Toni Korkiakoski
Joukkueen parempi maalivahti, joka ansaitsisi nykyisessä kilpailutilanteessa vielä vahvemman ykkösmolarin paikan. Ei mikään huikea ylisuorittaja, mutta sitäkin luotettavampi maalinvartija.

#12 Atte Paunio
Ei vakuuttanut vaikka mahdollisuuksia oli. Oli jopa yllättävää miten paljon Pauniolle lopulta tuli peliaikaa toistuvien heikkojen esitysten jälkeen. Suuria vaikeuksia pelinavaamisen kanssa ja helppoja palloja putoili käsistä liian usein. Minun puolestani kiitos ja näkemiin.

Puolustajat
#2 Tomi Kurvinen
Kuten niin usein Tomin kausi alkoi sairastuvalta ja sinne se lopulta päättyikin. Sääli miten loukkaantumiset ovat pilanneet Tomin mahdollisuudet kunnon läpimurtoon. Voisi terveenä olla vielä annettavaa Ykkösen tasolla.

#3 Pauli Kuusijärvi
Todella vahvaa tekemistä Paulilta läpi kauden. Pidätteli paikoin PK:ta pystyssä yhdessä topparipari Marko Koskisen kanssa ja vahvuudet korostuivat loppukaudesta Koskisen ollessa sivussa. Toivottavasti jatkaa vielä.

#6 Patrick Aaltonen
Patea peluutettiin kauden aikana vähän milloin missäkin, mutta taso pysyi aina korkealla. Erittäin hyvä laitapakki Ykkösen tasolle, toivotaan jatkosopparia.

#9 Matias Hänninen
Hänninen pelasi solidin alkukauden mutta loukkaantuminen pitikin koko loppukauden sivussa. Ei mikään elintärkeä pelaaja PK:lle, mutta kokemuksesta ei koskaan ole ollut haittaa. Saa nähdä saadaanko Masa parsittua kuntoon ja riittääkö vielä intoa Ykköseen.

#11 Otto-Pekka Jurvainen
Vahva ja peräti kolmella maalilla höystetty viimeinen kausi OP:lle. Ehdottomasti menetys joukkueelle, jonka muut vasemmat laitapakit ovat valitettavan epätasaisia tai jatkuvasti hajalla. Kovat saappaat jäävät täytettäviksi.

#16 Romy Nevalainen
Nuori pallovarma toppari pelasi yhteensä kuudessa ottelussa ja tekeminen parani omasta mielestäni joka kerralla. Paljon on vielä kehitettävää mm. sijoittautumisessa, mutta “Paavosta” voi hyvinkin olla vielä avauksen pelaajaksi.

#19 Joona Rahikka
Saapui Hongan organisaatiosta täksi kaudeksi Pihlikseen, eikä ollut tämän kauden perusteella Ykkösen pelaajia. Peliaikaa tuli vähän, mutta onnistui silti jäämään mieleen palloja menettävänä pelaajana, joka tuntui aina olevan vähän hukassa kentällä.

#20 Biran Jeng
Pelaaja joka pelasi aina täysillä ja aina sydämellä. Pelimiehiä tulee ja menee, mutta näin omistautuneita pelimiehiä näkee harvemmin. Pelillisesti korvattavissa, mutta vei mukanaan suuren PK-sydämen.

#27 Marko Koskinen
Itselle Mako oli tämän kauden MVP. Oli jokaisen pallon tiellä ja voitti pääpallon pääpallon jälkeen. Marko on mielestäni aika lailla pakko saada pidettyä Pihliksessä, vastaavan tasoisia korvaajia ei löydy helposti.

Keskikentät
#10 Miko Mäkirinne
Pelasi pääasiassa jämäminuutteja enkä ihmettelisi jos Miko lähtisi peliajan perässä muualle. Ihan hyvä pelaaja mutta ei mahtunut ainakaan tällä rosterilla avaukseen.

#13 Esa Terävä
Kauden täydeltä totuttua Eskiä. Teki sitä vähemmän näkyvää, mutta sitäkin tärkeämpää työtä keskikentällä ja johti joukkuetta kokemuksellaan. Toivotaan, että Eski jatkaa vielä ainakin sen yhden kauden.

#21 Eetu Puro
VPS:stä saapunut keskikenttämies oli aikamoinen kylmää-kuumaa tapaus. Parhaimmillaan erittäin tekninen ja älykäs pelaaja, kuten esim. kauden viimeisen pelin takavasaramaali osoitti, mutta toisinaan ei saanut mitään aikaan. Antaisin Eetulle kuitenkin vielä aikaa todistaa kuuluvansa tälle tasolle.

#24 Arttu Auranen
Ihan ok keskikentän pohja niin kauan kun pelaa oikeasti keskikentällä. Raimi heitti pari kertaa jokerikorttina laitapakiksi, joka oli karua katseltavaa. Jotain siitä pelaamisesta kuitenkin puuttui keskikentälläkin...

#35 Daniel Rantanen
Tuli aloituksessa mainittua, että Dani olisi hyvä saada pidettyä Pihliksessä. Koko kautta peliesitykset eivät välttämättä tätä tukeneet, sillä heikkojakin pelejä tuli. Daniel olisi kuitenkin aika ideaalinen seuraaja Eskille, kun tämän uran loppuu nyt tai viimeistään ensi kauden jälkeen. Loistava erikoistilannespesialisti.

Hyökkääjät
#7 Ville Salmikivi
Loukkaantumiset häiritsivät Salmarin kautta ja se tuntui näkyvän myös pelaamisessa. Tuntuu ettei Ville oikein sovi PK:n pelityyliin eikä pääse esittämään omia vahvuuksiaan vaikka hyvä pelaaja onkin. Jännä nähdä mitä seura ja Ville ovat ensi kautta ajatellen tuumineet.

#8 Yassin Adam
Bobi oli kauden suuria suosikkejani. Itsevarma ja nopea pelaaja joka ei pelkää haastaa ja pääsee vastustajasta ohi kerta toisensa jälkeen. Välillä ajoi itsensä hölmöihin paikkoihin ja menetti siksi palloja, mutta kehittyi näissäkin valtavasti kauden aikana. Bobille iso plussa ja jatkosopparia pöytään!

#14 Gerald Ben
Valopilkusta murheen kryyniin. Gerald Ben oli mielestäni punamustien kauden huonoin pelaaja. Yksittäisiä onnistumisia (mainittakoon MP-peli jossa pelasi hyvin ja teki kaksi maalia) lukuunottamatta kaveria ei näyttänyt kiinnostavan peli yhtään ja esitykset jäivät kentällä lönköttelyksi. Välillä juostiin oikein puolustukseen asti, mutta puhti ei riittänyt enää palata omalle paikalle kärkeen. Kauden loppua kohti pelaamiseen näytti jo syttyneen joku palo, mutta sekin sammui alkuunsa. Tuli Kakkosen keskikastista ja sinne taitaa nykyisellään myös kuulua.

#17 Tony Lehtimäki
Cupin hyvät esitykset joissa tuli mm. kaksi unelmamaalia PEPO:a vastaan nostivat odotukset Nurmijärveltä saapunutta Tonya kohtaan korkealle, mutta tosiasia on se, ettei hän missään vaiheessa päässyt Ykkösen tahtiin mukaan. Peliaika oli varmasti osittain siksi kortilla, eikä startteja tullut lopulta kuin neljä. Itse pitäisin Tonysta kuitenkin vielä kiinni, motivaatiota kehittyä varmasti riittää.

#18 Niko Tirkkonen
Tiki kärsi kauden mittaan loukkaantumisista ja esiintymiset jäivät lopulta yhdeksään peliin. Lähiöiden Giroud ei oikein tuntunut enää pysyvän Ykkösen tahdissa mukana, mutta voisi sopia viimehetkien super-sub ratkaisijaksi.

#30 Charles Katashira
VJS:stä punamustiin siirtynyt Katashira pelasi tällä kaudella sekä edustuksen, että A-junioreiden kanssa. Esitykset Ykkösessä jäivät vähän vaisuiksi, mutta haluaisin uskoa Charlesista kehittyvän vielä Ykkösen peluri.

#52 Jonathan Muzinga
Kauden paras maalintekijä ja kauden kovin hyökkääjä. Jojolla on edessä suuri tulevaisuus, onhan ikää edelleen vasta 19 vuotta. Saa nähdä missä Jojo paukuttelee maaleja ensi kaudella.
Hugh Jazz

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 07.11.2021 klo 10:18:22

Erinomainen arvio Hehtaaripyssyltä viime kauden onnistujista. Omiin silmiin kvartetto Terävä-Rantanen-Koskinen-Kuusijärvi olivat se PK:n vahva ydin, jota muut sitten tukivat vuorotellen.  Jojon kyky tehdä maaleja on kyllä lähes käsittämätön, toivottavasti pallollinen pelaaminen kehittyy vielä rutkasti lisää.
Mielenkiintoista nähdä, miten paljon joukkue uudistuu. Hinta-laatusuhde oli viime kaudella kohdillaan.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa