giro12
Poissa
Suosikkijoukkue: Huuhkajat
|
|
Vastaus #1875 : 20.07.2018 klo 18:03:57 |
|
Bref: Pavardin puolivolley sai Pogban haukkomaan henkeä
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1876 : 24.07.2018 klo 09:21:53 |
|
Muutama sananen maailmanmestareista:
Maalivahdit Kapteeni Lloris pelasi enimmäkseen hyvän turnauksen. Yleensä perusvarmaa suorittamista ja päälle pari-kolme huikeaa pelastusta. Finaalissa tietysti kauhea kämmi (luuli ilmeisesti olevansa Tukholmassa), mutta onneksi sillä ei ollut mitään merkitystä. Hugo ei ole aivan maailman eliittiä, mutta riittävän hyvä maailmanmestarin tolppien väliin, jos puolustus on muuten kuosisa. Jatkaa varmasti ykkösmaalivahtina ja kapteenina vähintään EM-kisoihin. Selänpesijä-Mandanda kävi pelaamassa merkityksettömässä Tanska-pelissä. Areola kävi hakemassa kokemusta ja kultamitalin.
Topparit Varane oli luultavasti kisojen ykköstoppari. Enimmäkseen erittäin luotettavaa pelaamista. Ei kuitenkaan aivan virheetön suoritus, koska muutaman kerran vihulainen pääsi livahtamaan selän taakse (myös finaalissa). Saapi nähdä, ottaako Varane nyt kehityksessään sen viimeisen askeleen, jolla nousee aivan sinne Godin/Ramos/Hummels/Bonucci-tasolle. Umtiti ei ollut aivan yhtä hyvä kuin Varane. Turnauksen alussa tuli aika lailla helppoja virheitä, mutta loppua kohden suoritusvarmuus parani. Varane-Umtiti lienee ykköstopparipari jatkossa (vaikka Koscielny olisi ilmeisesti ollut ykköstoppari tähän turnaukseen ilman loukkaantumista). Kimpembe pelasi merkityksettömän Tanska-pelin. Rami ei ollut kentällä, mutta ilmeisesti herran viikset olivat tämän vuoden versio Barthesin kaljusta. Toivottavasti Ranska kuitenkin löytää jonkun muun hyvän oikeajalkaisen topparin tuleviin koitoksiin.
Laitapakit Mendy ja Sidibe olivat ennen turnausta ne ykköslaitapakit, mutta ilmeisesti terveys-/pelikunto-ongelmien vuoksi avauspaikat menivätkin uudemmille tulokkaille. Pavard oli meikäläiselle tuntematon suuruus, mutta hienosti hoiti tonttinsa. On ilmeisesti hitusen puolustavampi vaihtoehto kuin Sidibe, ja siten ehkä sopivampi pelaamaan Mbappen alla. Turnauksen alussa Pavard vaikutti vähän heikolta lenkiltä, mutta otteet paranivat loppua kohden. Oli välillä vaikeuksissa, mutta niihin suurin syy oli Mbappen pulustushaluttomuus & -kyvyttömyys. Vaikka Pavard oli ns. puolustava puolustaja, hän kävi kuitenkin kiskaisemassa turnauksen komeimman maalin. Ja sai myös välierässä hyvän maalipaikan. Hernandez pelasi myös kelpo turnauksen. Matuidin alapuolella pääsi vähän helpommalla ja Lucas ehti vastapariaan useammin tukemaan myös hyökkäyksiä. Taisi saada jokusen maalisyötönkin.
Keskikenttä Pogba pelasi nyt parasta peliään Ranskan paidassa. Rooli oli aika pidättyväinen, kun tuossa systeemissä hänellä ei ollut tilaa ekspressiivisemmälle tyylille. Onneksi jamppa oli vihdoin oppinut, että siellä omalla kenttäpuoliskolla ei kannata ryhtyä kikkailemaan. Erittäin kurinalaista puolustamista mm. Fellainia vastaan. Otteet paranivat mitä pidemmälle turnaus eteni. Ei vaikuta kuitenkaan miltään henkiseltä liideriltä (vaan pikemminkin urpolta). Kante hoiti hommansa erittäin kantemaisesti. Finaalissa vähän hutera esitys, mutta oliko taustalla jotain vaivaa. Matuidi pelasi vähän uudessa roolissa, puolittain vasemmalla laidalla ja puolittain keskikentän vasemmalla sektorilla. Hienosti hoitui tämäkin rooli. Tolisso oli turnauksen avauksessa 4-3-3:ssa, mutta systeemin muuttuessa 4-2-3-1:ksi, hänen roolikseen tuli olla Matuidin varamies. Ja erittäin hyvä sellainen. Finaalissa lopetti kentälle tultuaan Kroatian takaa-ajon siihen paikkaan. N'Zonzi ei hirveästi päässyt kentälle, mutta oli siellä enimmäkseen erittäin vakuuttava. Finaalissa tuli hienosti Kanten tilalle puolustamaan ja pitämään palloa.
Hyökkäys Griezmann oli ehkä Ranskan paras ja tärkein pelaaja. Huikeita rankkareita, vapareita ja kulmia, joista tuli useita maaleja. Griezmann oli ylöspäin hyökkäyksen aivot: aina järkevää tekemistä. Myös alaspäin uskomatonta tekemistä. Välillä tuntui, että hän oli Varanen ja Kanten ohella Ranskan paras puolustaja. Mbappe pelasi itsensä maailman kartalle. Janarin nopeus oli melkoinen taktinen ase, joka vastustajan täytyi jotenkin huomioida. Nopeuden lisäksi löytyy myös tekniikkaa ja viimeistelytaitoa. Sen sijaan peliälyllä nuorukaista ei ole siunattu. Välillä aivan vitun tyhmiä ratkaisuja (mm. yrittää laitapakista ohi omalla kenttäpuoliskolla ja sitten menettää pallon ja aiheuttaa vaarallisen vastaiskun). Puolustaminen ei myöskään kiinnosta/onnistu lainkaan, joten alapuolella oleva laitapakki joutuu koville. Giroud ei tehnyt yhtään maalia, mutta oli kuitenkin oleellinen osa hyökkäystä (ja myös puolustusta). Sentteri voi jäädä ilman maaleja, jos maalit tulevat jotain muuta kautta. Pidemmässä juoksussa soisi, että Ranskan materiaalista voisi rakentaa myös toisenlaisen hyökkäyksen, joka ei olisi riippuvainen ikääntyvästä rymistelijästä. Dembele oli avauspelissä aloituksessa, mutta ei sen jälkeen juurikaan käynyt kentällä. Peliäly on niin heikkoa, että ei voi olla kentällä samaan aikaan Mbappen kanssa. Fekir tuli muutaman kerran vaihdosta tappamaan aikaa. Ei kyllä aina onnistunut siinä. Jossain pelissä kikkaili pogbamaisesti omalla kenttäpuoliskolla ja menetti erittäin vaarallisesti pallon. Lemar ja Thauvin eivät montaa minuuttia pelanneet.
Valmennus Deschamps lienee ennen kaikkea joukkuehengen rakentaja. Ja hyvän hengen olikin saanut luotua. Vittupäät oli jo ajat sitten jätetty pois joukkueesta. Taktisella puolella DD ei taida olla mikään innovaattori, vaan hän ikään kuin sattumalta "törmää" johonkin juttuun, ja jos se toimii, hän pitäytyy siinä. Esim. tämä mestaruuteen johtanut "muotopuoli" 4-2-3-1, jossa Matuidi ja Mbappe eivät olleet ihan symmetrisesti laidoillaan, taisi syntyä reaktiona Perun kovaan oikeaan laitaan. Ja kun se toimi, niin siinä sitten pysyttiin loppuun asti. Mutta hieno mies ja kova panemaan vittupäitä ruotuun!
|
|
« Viimeksi muokattu: 24.07.2018 klo 09:40:34 kirjoittanut Sivurajatapaus »
|
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1877 : 13.09.2018 klo 08:59:02 |
|
Ranska pelasi kaksi Neissönsliigan matsia: ensin vieraissa 0-0 Saksaa vastaan ja sitten kotona 2-1 Hollantia vastaan. DD lähti näköjään tähän kisaan hyvin tosissaan. Kenttäpelaajien avaus oli molemmissa peleissä täsmälleen sama kuin MM-kisojen ihanneavaus. Maalissa Areola debytoi loukkaantuneen Llorisin paikalla.
Saksaa vastaan oli aluksi aika tasaista vääntöä. Ranska oli ehkä hieman niskan päällä ja sai joitakin kelvollisia maalipaikkoja. Runsaan tunnin pelin jälkeen molemmat joukkueet tekivät yhden vaihdon: muistaakseni Ranskalla Giroud -> Dembele ja Saksalla Goretzka -> Gündogan. Sen jälkeen ote siirtyi täysin Saksalle. Saksa sai luotua ottelun parhaat maalipaikat, mutta Areola teki useamman upean torjunnan. Lopulta peli päättyi maalittomaan.
Myös Hollantia vastaan Ranska oli aluksi kuskin paikalla - erittäin selvästikin. Mbappe teki avausmaalin Hollannin pulustuksen huonon purun jälkeen. Sen jälkeen Ranska piti edelleen palloa ja loi semihyviä paikkoja, mutta ei saanut toista maalia. Runsaan tunnin jälkeen pelin kuva muuttui taas täysin. Hollanti rupesi luomaan paikkoja liukuhihnalta eikä Ranska saanut edes pidettyä palloa. Ryan-fucking-Babel teki tasoituksen hienon kuvion päätteeksi. Pelin loppupuolella Ranska sai taas peliä jotenkin haltuun, kun Nzonzi tuli keskikentän pohjalle, ja Giroud kiskaisi voittomaalin Mendy kesosta.
Molemmissa peleissä Ranska siis aloitti vakuuttavasti, mutta runsaan tunnin jälkeen vastustaja otti pelin haltuunsa. Joukkueensa on kuitenkin selvästi päällä hyvä tekemisen meininki. Henki on hyvä ja itseluottamusta löytyy. Mikä ei tietenkään ole ihme pari kk maailmanmestaruuden jälkeen. Välillä tuli mieleen se vuosituhannen vaihteen MM-/EM-Ranska, joka tuntui lähes voittamattomalta. Samanlaista itseluottamusta ja suvereniteettia. Se on varmaan hyvä moodi tuollaiselle "mielialajoukkueelle".
Pelaajista Areola teki vaikutuksen upeilla torjunnoillaan ja perusvarmalla pelillään. Näiden esitysten perusteella hän taidoiltaan aika lähellä Hugoa (voipi jopa olla parempi). Toivottavasti nuori mies saa vastuuta PSG:ssä eikä jää Buffonin taakse. Vaikka Areola olisikin parempi mv kuin Lloris, niin olen satavarma, että DD pitää kapteenin tolppien välissä aina kun tämä on pelikelpoinen. Näin siis vähintään EM-kisoihin asti.
Lucas Hernandez miellytti myös otteillaan. Siinä on jotain sellaista ticomaista rottamaisuutta, kaatuilua vapareiden saamiseksi yms. Griezmannilta oli poikkeuksellisen hienoa syöttöpeliä. En ole ennen pitänyt häntä minään "kymppinä" tai ylipäätään erityisenä pelintekijänä, mutta nyt tuli näissä peleissä muutama lähes nerokas puolustuksen puhkova syöttö. Hienoa myös, että Nzonzi on kuvioissa, koska hän tarjoaa keskikentälle sellaisia ominaisuuksia, joita ei välttämättä muilta löydy.
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1878 : 17.10.2018 klo 09:36:43 |
|
Ranska voitti Saksan 2-1. DD lähti taas liikkeelle ykkösillään -ainoa muutos MM-finaalista oli Umtiti->Kimpembe. Formaatti oli siis se muotopuoli 4-2-3-1, jossa Matuidilla on hybridirooli vasempana laitana ja keskikentän kolmikossa. Saksa lähti peliin 3-4-2-1:llä, mikä tuotti Ranskalle ekalla jaksolla todella isoja vaikeuksia. Saksan ylin kolmikko vaihteli aktiivisesti paikkoja, olivat välillä leveällä ja välillä taas kymppialueella. Ranskan laitapakit eivät tienneet ketä pitäisi ottaa ja olivat usein aivan väärässä paikassa. Jos Pavard ja Hernandez nousivat ylemmäs ottamaan Saksan wingbackejä, joku Saksan hyökkääjistä juoksi laitapakin taakseen jättämään tilaan ja sai luotua vaarallisen hyökkäyksen. Jos taas Ranskan laitapakit kavensivat keskelle Saksan hyökkääjien perässä, niin laidalla oli tilaa vihulaisen wingbackeille. Normiformaatissa tuo ei ehkä olisi niin paha ongelma, koska hyökkäävät laitapelaajat voisivat tulla auttamaan laitapakkeja. Mutta tässä Ranskan muotopuolessa nuo pelaajat ovat Mbappe, joka ei käytännössä puolusta, vaan kyttää vastaiskuja, ja Matuidi, joka pelaa siis puolitain keskikentällä eikä laidassa. Jogi Löw ja Saksa käyttivät tätä älykkäästi hyväkseen ja hallitsivat ekaa jaksoa. Saksan avausmaali tosin lähti Pogban riplailusta omalla kenttäpuoliskolla. Riiston jälkeen Saksa pelasi pallon Sanelle pystyyn, Kimpembe yritti liukua Sanen keskityksen tielle, mutta pallo osui käteen ja Saksa sai helpohkon rankkarin. Lloris sai melkein torjuttua Kroosin vedon, mutta pallo lipui sormista verkkoon.
Toiselle jaksolle Ranska kai paransi lähinnä asennettaan. Saksan peli ei enää ollut niin vaarallista kuin ekalla. Tasoitus tuli vähän tyhjästä, kun Hernandez pisti laidalla kovan keskityksen takaviistoon. Griezmann laittoi päänsä väliin täydellisesti ja pallo kaarsi takanurkkaan Neuerin yli. Voittomaalissa Mbappe pisti hienon pystysyötön Matuidille, joka oli yllättänyt Saksan pystyjuoksullaan. Rankkarialueella Matuidi törmäili Hummelsin kanssa ja tuomari arpoi Ranskalle helpon rankkarin, jonka Griezmann pisti sisään.
Ranska johtaa nyt lohkoaan 7 pisteellä ennen Hollantia, jolla on 3 pistettä. Tasuri marraskuussa Hollanin vieraana takaisi lohkovoiton. Häviölläkään peli ei ole vielä menetetty, mutta sitten Hollanin pitäisi hävitä viimeinen pelinsä Saksan vieraana.
|
|
|
|
KDB
Poissa
Suosikkijoukkue: 93:20
|
|
Vastaus #1879 : 08.11.2018 klo 20:25:03 |
|
Jollain tietoa pitaa pahaa Laporte on tehnyt DD:lle?
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1880 : 09.11.2018 klo 12:34:43 |
|
Ei ole tietoa tällaisesta. DD tuppaa olemaan konservatiivinen ja uskollinen luottopelaajilleen, joten sikäli "uuden" pelaajan voi olla vähän vaikea päästä ineen. Kimpembe ja Sakho ovat olleet enemmän jengissä. Ja ehkä DD lähtee tosissaan voittamaan lohkoa, ja ei näe tätä paikkaa sopivana kokeilla uutta topparia.
|
|
|
|
firs
Poissa
|
|
Vastaus #1881 : 09.11.2018 klo 13:13:53 |
|
Ei ole tietoa tällaisesta. DD tuppaa olemaan konservatiivinen ja uskollinen luottopelaajilleen, joten sikäli "uuden" pelaajan voi olla vähän vaikea päästä ineen. Kimpembe ja Sakho ovat olleet enemmän jengissä. Ja ehkä DD lähtee tosissaan voittamaan lohkoa, ja ei näe tätä paikkaa sopivana kokeilla uutta topparia.
Uutta topparia, joka ei ole hävinnyt vielä kertaakaan Valioliigassa vrt. Sakho, jonka joukkue on viimeksi voittanut syyskuussa ja jolla on ainakin historiassa kurinpidollisia ongelmia. Onhan tuossa oltava jotain henkilökohtaista kun joku vitun Kurt Zoumakin mahtuu edelle. Pelillisiä syitä siihen on 0, matseja maajoukkueessa huimat kolme. Ja onhan tuonne otettu muitakin uusia tänäkin syksynä. Saattaahan Laporte olla ihan paska jätkä, tosin siitä ei ole tihkunut mitään ainakaan Cityn (ja Pepin) puolelta. Ramin ymmärrän, kun kerran kyseessä on joukkueen sisäinen johtohahmo ja jöön pitäjä.
|
|
|
|
Tresor
Poissa
|
|
Vastaus #1882 : 09.11.2018 klo 21:29:47 |
|
Uutta topparia, joka ei ole hävinnyt vielä kertaakaan Valioliigassa vrt. Sakho, jonka joukkue on viimeksi voittanut syyskuussa ja jolla on ainakin historiassa kurinpidollisia ongelmia. Onhan tuossa oltava jotain henkilökohtaista kun joku vitun Kurt Zoumakin mahtuu edelle. Pelillisiä syitä siihen on 0, matseja maajoukkueessa huimat kolme. Ja onhan tuonne otettu muitakin uusia tänäkin syksynä. Saattaahan Laporte olla ihan paska jätkä, tosin siitä ei ole tihkunut mitään ainakaan Cityn (ja Pepin) puolelta.
Ramin ymmärrän, kun kerran kyseessä on joukkueen sisäinen johtohahmo ja jöön pitäjä.
Nää pikagooglauksella: http://www.tribalfootball.com/articles/sagnol-backs-france-coach-deschamps-after-snubbing-man-city-defender-laporte-4251585https://www.90min.com/fr/posts/5759977-didier-deschamps-sans-pitie-avec-aymeric-laporte-en-conf-de-presse "Interrogé sur le cas du défenseur de Bilbao, Deschamps n'a pas fait dans la langue de bois, expliquant clairement que Laporte ne faisait pas partie de ses priorités : "C'est simple, il ne fait pas partie de mes premiers choix et s'il veut jouer pour l'Espagne, il en a toujours la possibilité", a lâché le sélectionneur. Une déclaration cash qui va sans doute amener le joueur à choisir définitivement la Roja..." https://www.dailystar.co.uk/sport/football/741077/Aymeric-Laporte-Man-City-latest-news-France-international-snubDeschamps tunnetusti panee sitoutumisesta paljon painoarvoa. Mikäs siinä kun on varaa valita. Eikä tuo näytä menestystä haittaavan.
|
|
« Viimeksi muokattu: 09.11.2018 klo 21:36:47 kirjoittanut Tresor »
|
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1883 : 15.10.2019 klo 17:30:18 |
|
Ylös! Hallitsevan maailmanmestarin topic oli valunut toiselle sivulle jonkun vitun Liechtensteinin taakse.
Ranska voitti perjantaina Islannin 0-1, mutta jäi eilen 1-1 tasapeliin kotona Turkkia vastaan. Vakionaamoista poissa oli (ilmeisesti loukkaantumisten vuoksi) ainakin Lloris, Umtiti, Kante, Pogba ja Mbappe.
Islantia vastaan Deschamps lähti sillä maailmanmestaruuden tuoneella hybridiformaatilla (4-2-3-1 / 4-3-3), jossa Matuidi pelasi sekä keskikentän vasenta laitaa (4-2-3-1) että vasemman puoleista keskikenttäpelaajaa (4-3-3). Pallo ja peli oli aika hyvin Ranskan hallussa, mutta maalipaikkojen luominen oli (taas) vaikeaa. Islanti puolusti aika hyvin. Ainoa maali tuli lopulta rankkarista, kuin islantilainen potkaisi Griezmannia alueella reiteen. Griezmann sai sen verran tälliä, että SEKSI-Olli joutui PANEMAAN rankkarin nätisti alanurkkaan.
Turkkia vastaan DD muutti formaatiota selkeämmin 4-2-3-1:ksi. Keskikentän pohjalla pelasivat Matuidi ja Tolisso ja heidän yläpuolellaan (vasemmalta lukien) Coman, Griezmann ja Sissoko. Tavallaan tuon olisi voinut nähdä Islanti-matsin formaatin peilikuvana, mutta mielestäni Sissoko pelasi oikealla selkeämmin laidalla kuin Matuidi vasemmalla Islanti-pelissä. En tiedä miksi DD vaihtoi formaattia. Oliko esim. Turkin vasen laita niin vaarallinen, että sinne kaivattiin Comania puolustusorientuneempaa pelaajaa (=Sissoko).
Kärjessä pelasi Ben Yedder, koska seksi-Ollilla oli ilmeisesti jotain kremppaa Islanti-pelin jäljiltä. Ranskan normaali "iso mies / pieni mies" -kombo vaihtui siis muotoon "pieni mies / vielä pienempi mies". Aluksi Ranska olikin vähän ihmeissään, kun ei voinut pitkillä palloilla hakea Ollin päätä. Jo ekan jakson aikana peli rupesi kuitenkin rullaamaan, ja "pienet väkkärät" Griezmann, Coman ja Ben Yedder saivat pelattua muutamia näyttäviä komboja. Jakson parhaat maalipaikat tulivat kuitenkin Sissokon vasemmalle jalalle, ja eihän siitä valmista tullut.
Toisella jaksolla Ranska sai entistä vahvemmin painettua peliä Turkin päätyyn, mutta maalipaikkoja ei silti tullut kovin paljon. Lopulta 1-0 maali tuli vähän sen jälkeen, kun Olli oli tullut kärkeen Ben Yedderin tilalle. Olli puski kulman sisään ja vaikutti siltä, että peli on siinä. Jonkin ajan päästä Turkki sai kuitenkin sivuvaparin Griezmannin turhahkosta rikkeestä. Calhanoglun(?) antaman vaparin puski etukulmasta sisään joku Kaan tms. Ranska yritti vielä voittomaalia, mutta ei saanut enää loppukiriä aikaan.
Ranska varmistaa kisapaikkansa, jos voittaa seuraavassa kotipelissään lohkojumbo Moldovan. Sen jälkeen on vielä vieraspeli Albaniassa.
|
|
|
|
Jinete
Poissa
|
|
Vastaus #1884 : 17.11.2019 klo 00:15:03 |
|
Ranskan jalkapalloliitonpuheenjohta Noël Le Graët vahvisti eilen, ettei Karim Benzema tule enää Ranskan maajoukkueessa pelaamaan. Mikäli joku nyt muuta epäilikään.
|
|
|
|
Serbian Banter
Poissa
Suosikkijoukkue: Alex Caruso
|
|
Vastaus #1885 : 07.09.2020 klo 12:56:02 |
|
Maailman paras, yhä. Mikään ei ole muuttunut.
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1886 : 09.09.2020 klo 11:01:24 |
|
Deschamps on viime peleissä käyttänyt 3-4-1-2 formaattia, jossa Griezmann pelaa kymppinä kahden kärjen alapuolella. En ole matseja katsonut, mutta ilmeisesti voitoista huolimatta homma ei suju kuin tanssi: https://www.espn.co.uk/football/uefa-nations-league/story/4176903/france-struggling-to-adapt-to-didier-deschamps-new-formationDD:n mukaan Griezmannista saadaan paras irti tuossa roolissa. Itse epäilen vahvasti tuota. Griezmann on parhaimmillaan kakkoshyökkääjänä yhden kärjen alapuolella (vrt. Atletico ja Ranska 2016 & -18). Muissa rooleissa taso putoaa selvästi. Toivottavasti tämä formaatti on vain kokeilu, jota voidaan käyttää tietyissä sopivissa tilanteissa, mutta ei ykkösvaihtoehtona. Tosin on vaikea sanoa, että mikä olisi tälle Ranskalle paras formaatti. Maailmanmestaruus tuli 4-2-3-1 / 4-3-3 -hybridillä, jossa olennaista oli Matuidin hybridirooli vasemmalla laidalla. Mutta Matuidi ei taida nyt Amerikan-siirtonsa jälkeen enää olla kuvioissa mukana, eikä rosterissa taida oikein olla sopivaa korvaajaa. Ranskalla on vähän vaikeuksia sovittaa Griezmannia ja Mbappea samaan formaattiin, niin että molemmista saataisiin paras (tai edes melkein paras) irti. Tuossa MM-formaatissa se onnistui aika hyvin, mutta jos sitä ei nyt voi käyttää, niin jotain uutta pitäisi keksiä. Mbappe ei taida sopia Giroud'n paikalle yksinäiseksi kärjeksi. Jos Griezmann pelaa kakkoshyökkääjää, niin sitten paras paikka Mbappelle lienee se oikea laita, jota hän kipitti MM-kisoissa. Mutta se vaatii sitten vahvaa tukea alaspäin keskikentältä, koska Mbappe ei tuossa roolissa paljon puolusta. Ja vasemmalla laidalla pitäisi sitten olla kompensaationa joku puolustamaan kykenevä laitapelaaja. Voisikohan Ferland Mendy pelata majussa vasenta laitaa? Eilen hän jo pelasi vasenta wingbackia, joten muutos ei ehkä olisi kovin suuri. e. Ai niin, 17-vuotias superhyperjunnu Camavinga teki eilen debyytin keskikentällä. On ilmeisesti uusi Pogba, mutta oikealla asenteella.
|
|
« Viimeksi muokattu: 09.09.2020 klo 11:16:37 kirjoittanut Sivurajatapaus »
|
|
|
|
|
winnie
Poissa
|
|
Vastaus #1887 : 09.09.2020 klo 13:47:39 |
|
Camavinga sukua Jose Bosingwalle?
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1888 : 08.10.2020 klo 11:33:27 |
|
Ranska voitti eilen höntsässä Ukrainan helposti 7-1. Komea-Olli pelasi sadannen maaottelunsa ja teki kaksi komeaa maalia, joilla hän nousi Ranskan maalintekijälistassa Platinin ohi toiseksi. Edellä enää Thierry Henry. On mielenkiintoista, että tuollainen vanhan koulukunnan ysi voi nykyaikana i) päästä huippujoukkueessa sataan maaotteluun ja ii) tehdä noin hyvällä tahdilla maaleja. Nykyfutiksessa tällainen ison ysin käyttäminen ei yleensä ole enää edes plan B. Mutta Ranskalla se on jo vähintään 4 vuotta ollut plan A. Ja hämmästyttävän hyvin tuloksin.
Giroud saa kyllä osin kiittää noista lukemistaan Mathieu Valbuenan seksivideota. Jos Benzema ei olisi sotkenut itseään siihen joukkuekaverin kiristykseen, hän olisi luultavasti ollut Ranskan ykköskärki viime vuodet. Mutta onhan se osuvaa, että seksivideo edistää seksi-Ollin uraa.
Deschamps oli taas hieman vaihtanut ryhmitystä. Nyt oli käytössä 4-3-1-2. Eli yksi toppari oli vaihdettu keskikenttäpelaajaan. Kuten loppulukemista voi päätellä, peli toimi hyvin. On se varmaan parempi, että puolustuslinjassa on neljä pelaajaa, koska harva pelaajista kai pelaa seurajoukkueessakaan kolmen/viiden linjassa. Sitä ongelmaa tuo muoto ei poista, että luontaisesti laidalla pelaavat vain laitapakit. Näin ollen hyökätessä heidän pitää tarjota leveys. Ja puolustaessa toivoa, että keskikentältä tulee apuja, jos vastustajalla on laitahyökkääjät ja nousevat laitapakit.
Ranskalla on edelleen tuleviksi vuosiksi erittäin muikeat palaset vaikka millaiseen menestykseen. Mutta menestys riippuu siitä, miten palaset saa sopimaan yhteen.
|
|
|
|
giro12
Poissa
Suosikkijoukkue: Huuhkajat
|
|
Vastaus #1889 : 10.10.2020 klo 06:06:54 |
|
Ranskalla on edelleen tuleviksi vuosiksi erittäin muikeat palaset vaikka millaiseen menestykseen. Mutta menestys riippuu siitä, miten palaset saa sopimaan yhteen.
Tämän on toinen syy, miksi seksi-olli on saanut pelejä. Aika usein DD kuitenkin yrittänyt istuttaa Ollin tilalle jotain toista, mutta toistaiseksi varsin laihoin tuloksin. Giroudia mahdollisuudet nousta 52 maaliin ovat sikäli hyvät, että hän toivottavasti on ensi kesän kisajoukkueessa. Sitä ennen kuitenkin aika paljon pelejä.
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1890 : 12.10.2020 klo 09:53:16 |
|
Ranska pelasi Portugalia vastaan kotona 0-0. Tulos kuvaa hyvin peliä. Ranska hallitsi lievästi toista jaksoa, mutta Portugali puolusti erinomaisesti. DD jatkoi keskikentän timantilla, jossa Kante oli pohjalla; Pogba ja Rabiot reunalla; Griezmann kymppinä. Tämä ei toiminut läheskään yhtä hyvin laadukasta Portugalia vastaan kuin torstaina heikkoa Ukrainaa vastaan. Pelin alussa Portugali tukki keskikentän täysin, eikä Ranskalla ollut tilaa edetä sitä kautta. Toisaalta myöskään laitojen kautta eteneminen ei onnistunut, koska siellä oli ainoastaan laitapakit. Mbappen tai Griezmannin olisi pitänyt välillä levittää laidalle ja yrittää rakentaa ylivoimia, mutta tätä ei ainakaan ekalla jaksolla tapahtunut. Toisella jaksolla Portugalin keskikentältä löytyi jonkin verran aukkoja, ja Pogba & Griezmann pelasivat muutaman kerran näyttävästi seinäpeliä. Pallottomana Ranskan 3 ylintä pelaajaa ottivat Portugalin topparit keskikentän pohjan, mutta Portugalin laitapakit olivat täysin vapaina. Vaikka Portugali sai helposti avattua laitapakeille, niin pelinrakentelu ei hirveästi edennyt, koska ei Portugalillakaan ollut varsinaisia wingereitä (vaikka B.Silva ja J.Felix nimellisesti kai sitä paikkaa pelasivatkin). Mutta oikeita wingereitä vastaan tämä Ranskan formaatti voi kyllä johtaa vaikeuksiin. Ei vaikuta ihan parhaalta ratkaisulta tämä timanttikaan, vaikka kyllä paremmalta kuin se 3-4-1-2. Olisi kiva nähdä DD:n kokeilevan 4-2-3-1:stä, jossa Griezmann olisi kymppinä; Coman ja Mbappe laidoilla; Giroud (tai Martial) piikissä. Tuo olisi kyllä aika hyökkäävä miehitys, joka edellyttäisi edes toiselta laitapelaajalta kurinalaisuutta hoitaa myös puolustusvelvoitteet. Comanilta tuon luulisi onnistuvan, koska tuskin se saisi minuutteja Bayernissa, jos ei yhtään puolustaisi. Giroudia mahdollisuudet nousta 52 maaliin ovat sikäli hyvät, että hän toivottavasti on ensi kesän kisajoukkueessa. Sitä ennen kuitenkin aika paljon pelejä.
No jaa. Jos Giroud tekee maaleja 0,41 per matsi, niin 11 maalin tekeminen vaatisi 27 matsia. En usko, että Ollilla on enää niin montaa maaottelua edessä. Mutta onhan jo nykyinen maalimäärä huikea, kun huomioi, että hän pelasi ensimmäisen maaottelunsa vasta 25-vuotiaana.
|
|
|
|
Tresor
Poissa
|
|
Vastaus #1891 : 11.11.2020 klo 09:53:55 |
|
L'Équipe kysyy, miksi ranskalaiset topparit ovat niin hyviä. Tilaston mukaan Euroopan suursarjoissa on selvästi eniten ranskalaisia toppareita kokoonpanoissa. Vastausta ei oikein löydy, mutta enemmän pohdintaa siitä, että topparin vaatimukset ovat muuttuneet, sillä nykyään tarvitaan enemmän pallollista taitoa ja nopeutta kuin aiemmin. Ehkä Ranskassa akatemiat ovat huomanneet tuon aiemmin kuin muualla? Tai sitten pelaajamateriaali vaan on aika laajaa. En usko että Saksaa lukuun ottamatta missään muualla tulee niin suurta potentiaalisten pelaajien massaa yhteensä seurojen huippuakatemioiden haaviin kuin Ranskassa. https://www.lequipe.fr/Football/Article/Pourquoi-les-defenseurs-centraux-francais-ont-une-si-belle-cote/1193153Les défenseurs centraux français en haut du panier (Nombre de joueurs par nationalités titulaires en défense centrale le week-end dernier dans les cinq grands Championnats européens.) France 31 Espagne 22 Angleterre 22 Brésil 21 Allemagne 19 Italie 17 Argentine 8 Pays-Bas 7 Portugal 5 Belgique 5 Autriche 5
|
|
|
|
Lord Bendtner
Poissa
|
|
Vastaus #1892 : 11.11.2020 klo 11:19:11 |
|
L'Équipe kysyy, miksi ranskalaiset topparit ovat niin hyviä. Tilaston mukaan Euroopan suursarjoissa on selvästi eniten ranskalaisia toppareita kokoonpanoissa. Vastausta ei oikein löydy, mutta enemmän pohdintaa siitä, että topparin vaatimukset ovat muuttuneet, sillä nykyään tarvitaan enemmän pallollista taitoa ja nopeutta kuin aiemmin. Ehkä Ranskassa akatemiat ovat huomanneet tuon aiemmin kuin muualla?
Juurisyytä on varmaan vaikea tarkasti ylipäätään määrittää. Itse näkisin ranskalaisten toppareiden hyvyytenä sen, että kauttaaltaan noilla tuntuu olevan ominaisuudet kunnossa modernia futista varten. Nopeusominaisuuksien ja pallollisten ominaisuuksien lisäksi nostaisin vielä esiin muut fyysiset ominaisuudet, erityisesti liikkuvuuteen, ketteryyteen ja tasapainoon liittyvät ominaisuudet. Suurimmalla osalla ranskalaisista toppareista on nämä kaikki jollain tapaa kunnossa. Lisäksi mainittakoon että Jules Kounden ja Samuel Umtitin kaltaisista pelaajista olisi ainakin jossain englantilaisissa akatemioissa tehty laitapakkeja tai keskikentän pohjaan raatajia.
|
|
|
|
giro12
Poissa
Suosikkijoukkue: Huuhkajat
|
|
Vastaus #1893 : 11.11.2020 klo 11:23:06 |
|
Jos miettii Ranskan väestöä, niin siellä on varmaan Euroopasta määrällisesti eniten sitä porukkaa, jonka ainut mahdollisuus nousta yhteiskuntaluokassa ja tuloluokassa lähiöstä ylöspäin on jalkapallo. Monille varmaan myös ainut/paras tapa pysyä erossa huumeista tai rikollisuudesta. Olisi ihan kiinnostava tietää, mitä esimerkiksi Karim Benzeman tai Steve Mandandan luokkakaverit keskimäärin puuhaavat nykyään.
Lordilta hyvä analyysi ominaisuuksista.
|
|
« Viimeksi muokattu: 11.11.2020 klo 11:25:27 kirjoittanut giro12 »
|
|
|
|
|
Erä-Jorma
Poissa
Suosikkijoukkue: Kaikki hyvät
|
|
Vastaus #1894 : 12.11.2020 klo 15:05:06 |
|
Kuka on Ranskan tulevien vuosien (Euron jälkeen) ykkösvahti? Onko Maignania nuorempia huippulupauksia tulilla?
|
|
|
|
Seeteufel
Poissa
Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman
|
|
Vastaus #1895 : 12.11.2020 klo 15:36:05 |
|
Leedsin Meslier nyt tuli ainakin mieleen.
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1896 : 12.11.2020 klo 16:23:08 |
|
Areolasta piti tulla ykkönen, mutta jos 27-vuotiaana pelaa Fulhamissa, niin ei taida enää olla mahkuja ihan huipulle (paitsi jos on Edwin van der Saar). Mutta jos ei ole parempiakaan, niin ehkä sitten.
Tällä hetkellä U21-joukkueessa on: Alban Lafont (Nantes, lainassa Fiorentinasta). Wikipedian mukaan ei vakuuttanut Violassa. Dimitry Bertaud (Montpellier). Pituus on 180 cm. Illan Meslier (Leeds).
Wikipedia-scouttauksen perusteella Meslier vaikuttaisi lupaavimmalta junnulta. Mutta on vielä hyvin nuori ykköseksi.
Lloris on Qatarissa lähes 36 v. Eihän se maalivahdille ole ihan mahdoton ikä. Jos haluaa, niin varmasti kapteeni saa jatkaa sinne asti.
|
|
|
|
Lord Bendtner
Poissa
|
|
Vastaus #1897 : 12.11.2020 klo 17:15:56 |
|
Alban Lafont (Nantes, lainassa Fiorentinasta).
Toulousen aikoina Lafontia pidettiin jopa ikätoveri Gianluigi Donnarumman tasoisena lupauksena. Fiorentina-siirto ja epäonnistumisen siellä pudottivat miehen statusta aika vahvasti. Esille nostettujen nimien lisäksi Saint Etiennea Bajicia (18v) ja Lillen Chevalieria (18v) pidetään suht kovina lupauksina. Maalivahdeissa on vähän se että kehitysaskeleet tulevat monilla vähän myöhemmin ja monesti siinä vaiheessa kun ei enää odoteta isoa askelta eteenpäin.
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1898 : 15.11.2020 klo 11:14:45 |
|
Ranska otti hienon 0-1 voiton Portugalin vieraana. Ranska oli niskan päällä ensimmäisen tunnin, mutta maalin ja ensimmäisten vaihtojen jälkeen Portugali painoi päälle kuin yleinen syyttäjä.
Suomi-nöyryytyksen jälkeen Deschamps oli viimein luopunut kahdesta kärjestä ja palasi maailmanmestaruuden tuoneeseen formaattiin. Rabiot pelasi vasemmalla sitä Matuidin hybridiroolia eli välillä keskikentän kolmantena pyöränä ja välillä laidalla. Coman pelasi oikealla laidalla Mbappea ja Martial piikissä seksi-Ollin paikalla.
Homma toimi hyvin. Kante, Pogba, Rabiot ja Griezmann pelasivat oikein hyvin. Martialin rooli oli tietysti aika erilainen kuin Ollin, mutta hyvin Martti hakeutui paikoille, vaikkei maalinteko onnistunutkaan. Kyllä Ranskan hyökkäys tuntuu vaarallisemmalta, kun piikissä on liikkuvuutta ja nopeutta. Giroud tekee Griezmannille tilaa fyysisellä preesensillään, kun taas Martin nopeus pakottaa vastustajan linjan laskeutumaan, jolloin Griezmannille jää tilaa kymppialueella. Kun Ollin minuutit jäävät varmaan tällä kaudella aika vähiin Chelseassa, niin näkisin mieluummin Martialin piikissä.
Pikanttina taktisena yksityiskohtana mainittakoon Kanten ja Pogban ajoittaiset paikan/roolin vaihdot: välillä toinen oli alempana varmistamassa ja jakamassa palloa, ja toinen ylempänä. Esim. maali tuli tilanteesta, jossa Kante oli noussut ylös, ja pääsi iskemään Rabiot'n vedon paluupallon maaliin. Vähän sen jälkeen oli Pogban vuoro olla maalintekopaikassa, jälleen Rabiot'n esityöstä.
Thuram oli kehno tultuaan kentälle Comanin tilalle.
Toivottavasti DD nyt hautaa ne kahden kärjen kokeilut ja palaa taas formaattiin, jossa Griezmann pelaa piikin alapuolella. Euroissa tulee kuitenkin jo lohkovaiheessa huippuja vastaan, jolloin Griezmann + kaksi sentteriä olisi itsemurhaa. Jos DD haluaa pelata hyökkäävämmin, niin sitten ihan perinteinen 4-2-3-1, jossa Coman vasemmalla ja Mbappe oikealla laidalla, Griezmann kymppinä ja Martial/Giroud piikissä.
|
|
|
|
Sivurajatapaus
Poissa
|
|
Vastaus #1899 : 25.03.2021 klo 11:23:48 |
|
Ranska jäi 1-1 tasapeliin kotona Ukrainaa vastaan. Griezmann vei Ranskan johtoon ekalla jaksolla hieman paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta. Ukraina tuli toisella jaksolla tasoihin Kimpemben omalla maalilla. Maali menee kyllä laiskasti puolustaneen Mbappen piikkiin.
Ranska aloitti perinteisellä 4-2-3-1:llä, jossa Mbappe pelasi vasenta ja Coman oikeaa laitaa. Toisella jaksolla sitten Pogba tuli Comanin tilalle, jolloin formaatti muuttui muotopuoleksi, jossa Rabiot pelasi vasemmalla laidalla hybridiä. Sitten vaihdettiin sentteriä ja oikeaa laitaa, mutta ei mikään toiminut erityisen hyvin. Ranska kyllä painoi päälle ja sai luotua joitakin semihyviä paikkoja, mutta ei maalia. Ukraina bussitti hyvin.
|
|
|
|
|
|