FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.01.2022 klo 07:49:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3]
 
Kirjoittaja Aihe: Yleiskeskustelu - Kansallinen Liiga 2022  (Luettu 16687 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 06.12.2021 klo 11:24:35

Täällä foorumilla ei Kansallisen liigan brändäys mennyt ihan sukkana läpi. Ullatus. Mutta hienoa, että muualla arvostetaan.

Oma kommenttini tähän - saa olla eri mieltä:
Palkintoja oli tuossa kyllä sen verran monta, että niitä piti jakaa mahdollisimman monelle. Markkinointikikka sekin.
Itse en näe tuon Liiga-brändäyksen enää ihan niin negatiivisena kuin silloin alussa. Yrityshän oli tavallaan hyvä, ja tietysti sitä on ulko(maat)apäin pystynyt myös myymään, että se olisi vallankumouksellinen asia. Edelleen en ymmärrä ainakaan 50% käytetyistä argumenteista - mutta se taitaa olla ylipäätään ongelmani feminismin kanssa, vaikka olen periaatteessa samalla asialla liikkeellä. Minun osalta viime vuosien aiheet ovat alkaneet kaivata kuoppia, missä ennen eivät kuopat olleet. Vastakkain asettelun hinta. Harmi.

Mutta takaisin aiheeseen:
Jos nyt oikeasti pysytään 50+ vuotta sillä linjalla, että sarjan nimi on Kansallinen Liiga (ja jätetään sponsorietuliitteettä puhekielessä mainitsematta), pystyn elämään sen kanssa. Kuten aiemmin sanoin, ei mulla ole varsinainen ongelma nimen kanssa vaan sen kanssa, että jatkuvasti vaihdetaan sitä.
Logosta en tykkä edelleenkään hirveästi, mutta ihan sama se.
Sitten oli vielä se, että alussa kuulosti siltä, että tämä Kansallinen Liiga olisi kuinka uusi keksintö, ja historiaa heitettäisiin taas täysin menemään. Tämä pelkoni ei kuitenkaan toteutunut vaan käytännössä yritettään ottaa historiaa mukaan, vaikka se jossakin tapauksessa (vrt. Neea Bergin pääsarjaottelujen määrä) ei ole helppo, koska aikoinaan ei välitetty tilastoista.

Onko Palloliitto/Heidi Pihlaja ansaitsenut tämän palkinnon? - Varmaan, kun en näe ketään muu, joka olisi ollut parempi valinta.
Onko kaikki kulta, mikä kimaltaa? - Ei.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2021 klo 11:29:27 kirjoittanut haikaran uhri »
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 06.12.2021 klo 12:52:14

Naisfutiksen brändäys ja sivustonfacelift on ollut suuri pettymys.
Esimerkiksi paljon esille nostettu KL nettisivut ovat sisällöllisesti ja toimivuuden kannalta ala-arvoinen katiska.

Ideatasolla Jalkapallo kuuluu kaikille on hyvä ja se sanoma säilyköön, mutta miksei sitä sanomaa ajeta Palloliiton suulla ja markkinointiviestinnällä?

Pihlaja sai pääsponsoriksi patonki-firman, mutta KL liigan nimellä vesitettiin sponsorin nimi täysin. Ei näin sponsoreita kannata kohdella.

Seuraava nimimullistus toteutetaan kuten Austraaliassa: Nimetty sponsori - naiset Nimetty sponsori - miehet.

Tällä nimiuudistuksella palautetaan 'naiset' liigan nimeen. Pihlaja pyörtää alkuperäisen nimi-idean vetoamalla siihen, että naiset siirtyivät takaliitteeksi.

Todellisuudessa korruptio-organisaation palkinto on kytköksissä omaan rahankäyttöön.

Edit: olisi myös toivottavaa saada fakta kuinka paljon ruutua on katsottu vrt edelliseen vuoteen.
« Viimeksi muokattu: 06.12.2021 klo 17:06:56 kirjoittanut pallojalassa »
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 16.01.2022 klo 17:36:20

Onkohan Kansallisessa Liigassa tai edes pääkaupunkiseudun joukkuesumpussa mietitty jonkinlaista joukkueiden yhteiskausaria?

Ideana olisi lähinnä yksi mahdollisuus lisää tukea naisten jalkapalloa yleisesti ja madaltaa kynnystä lähteä paikalle muidenkin joukkueiden peleihin kuin sen lähimmän ja mahdollisesti oman suosikkijoukkueen kotiotteluihin. Ainakin ennen koronapandemiaa Suomessa oli eri lajien naisten joukkueilla alueellisia yhteiskausareita. Oulusta muistan ainakin nähneeni tällaisia uutisia kesällä 2019. Tampereella oli useana vuonna kausarin sijaan palloilulippu, jolla pääsi viiden eri seuran peliin yhden kerran.

Tuollaisen yhteiskausarin pitäisi tietenkin olla kalliimpi kuin yksittäisen joukkueen kausari, mutta selvästi edullisempi kuin usean joukkueen kausarin hankkiminen. Samoin jokaisesta myydystä kausarista pitäisi mennä siivu kaikille mukana oleville joukkueille. Toki kortin myyneen seuran osalta osuus voisi olla isompi, mikä loisi kannusteen myydä ja markkinoida myös tuota kausarivaihtoehtoa.

Yhteiskausarin onnistuminen vaatisi toki sitä, että joukkueet ajattelevat laajemmin naisten jalkapallon edistämistä sen sijaan, että ajateltaisiin ainoastaan oman joukkueen etua.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 16.01.2022 klo 17:47:46

Onkohan Kansallisessa Liigassa tai edes pääkaupunkiseudun joukkuesumpussa mietitty jonkinlaista joukkueiden yhteiskausaria?
Täysin kuolleena syntynyt ehdotus.
Forkalla on moneen kertaan todistettu, että vain oma seura kiinnostaa. Toiseksi PK seudulla otteluthan pelataan hardcore fanien kiusaksi samaan aikaan.

Yhteiskausarit vain saman seuran otteluihin.
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 16.01.2022 klo 17:56:40

Toiseksi PK seudulla otteluthan pelataan hardcore fanien kiusaksi samaan aikaan.
Tätä kyllä ihmettelen itsekin. Otteluiden porrastamisesta olisi hyötyä niin paikan päälle saapuvien katsojien kuin Ruudun takaa väijyvien katsojienkin kannalta.

Kun radiossakaan ei ole säännöllisesti mitään paikkakunnalta toiselle lyhyissä välähdyksissä kiertävää lähetystä Veikkausliigan tai Superpesiksen tavoin, niin koko kierroksen pelaamisesta samaan aikaan ei edes ole samalla tavalla hyötyä.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2022 klo 18:01:34 kirjoittanut harkkapilli »
season

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 16.01.2022 klo 18:26:10

Käyttekö te liigapeleissä? Pk-seudulla viime kaudella mielestäni aika hyvin oli portastettu ottelut
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #56 : 16.01.2022 klo 18:59:15

Käyttekö te liigapeleissä?
Pääkaupunkiseudulla en kovinkaan usein, että siltä osin käsitys porrastuksen toimivuudesta ei ole välttämättä kovin kattava.

Heinäkuussa otteluohjelma harmitti kyllä hieman. 17.7. lähdin reissuun TiPS–Ilves-ottelua varten, joka alkoi Tikkurilassa klo 16.00. Samana päivänä pelattiin myös mielenkiintoinen HJK–KuPS klo 14.00. Televisioinnin kannalta eivät menneet juurikaan päällekkäin, mutta molempien otteluiden katsominen kokonaan paikan päällä ei olisi ollut mahdollista.

Jos aloitusaikojen välissä olisi ollut kahden tunnin sijasta kolme tuntia, molemmat ottelut olisi todennäköisesti ollut mahdollista katsoa paikan päällä. Vaikka tuollaisia usean pelin katsojia ei olisikaan kovin montaa, ei se tarkoita sitä, että heitä ei kannattaisi ottaa silti huomioon. Yhdelläkään Kansallisen Liigan joukkueella ei taida olla liikaa katsojia.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 16.01.2022 klo 19:04:08

Käyttekö te liigapeleissä? Pk-seudulla viime kaudella mielestäni aika hyvin oli portastettu ottelut
Olen viimeisen kolmen kauden aikana nostanut tämän päällekkäisyyden moneen otteeseen esiin. Aina siihen on vastattu, että ihan typerää lähteä miettimään muiden otteluita tai jopa porrastamaan.
Kun ottelut näytetään ruudussa niin todennäköisesti sieltäkin on kuulunut järkipuhetta ja jopa suosituksia porrastamisesta.
En ole kylläkään ainoa joka on toivonut porrastusta. Samaa valitti Signeul ja muutama ulkomaalainen scoutti.

season

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 16.01.2022 klo 19:35:33

Viime kaudella ottelut oli kohtuu hyvin porrastettu. Olisi mielenkiintoista nähdä kuinka kaikki pk-seudun ottelut saatte porrastettua siten että ehditte myös liikkua otteluiden välit. Muistettava että Kansallinen on yksi sarja vaikkakin pääsarja. Vierasjoukkueiden matka-ajat sotkee myös kokonaisuutta.

Mainittu esimerkki ottelupari oli portastettu ja mahdollistaa molempien otteluiden näkemisen. Ei täydellinen mutta porrastettu.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 16.01.2022 klo 19:41:47

Olen viimeisen kolmen kauden aikana nostanut tämän päällekkäisyyden moneen otteeseen esiin. Aina siihen on vastattu, että ihan typerää lähteä miettimään muiden otteluita tai jopa porrastamaan.
Kun ottelut näytetään ruudussa niin todennäköisesti sieltäkin on kuulunut järkipuhetta ja jopa suosituksia porrastamisesta.
En ole kylläkään ainoa joka on toivonut porrastusta. Samaa valitti Signeul ja muutama ulkomaalainen scoutti.
Otteluiden porrastamisesta hyötyisivät siis lähinnä muutamat kylähullut, televisiointi ja Anna Signeul. Edellä mainituista vain kylähullut tuovat rahaa seurojen kassaan, mutta tuskin niin paljoa, että niitä euroja kannattaisi otteluohjelmissa priorisoida.

Seurat valitsevat totta kai itselleen sopivimmat ajankohdat. Veikkausliigassakin seurojen toiveilla on yhä painoarvoa, vaikka siellä on sentään tuottoisa tv-sopimus. Lisäksi naisten liiga on amatöörisarja, jossa otteluohjelmaan vaikuttavia muuttujia on totta kai enemmän.
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 16.01.2022 klo 20:26:01

Se juttuhan on, että jokaisella kylähullulla on oma priorisointi.
Toinen ihmettelee, että saman sarjan pelit pelataan samaan aikaan. Toinen taas, että saman seuran B-junnut ja edustus pelaa päällekkäin. Kolmannella se on itsestäänselvyys, ettei Kansallisen Liiga peli voi olla, kun Liverpool on telkkarissa.

Tästä olemme jo useammin keskustellut. Jossakin muissa maissa fanit haluavat takaisin aikoja, joissa kaikki sarjan ottelut alkoivat aina lauantaina klo 15.30. Sunnuntait olivat jossaki aikoinaan vapaana esim. amatöörisarjoille.

Mullakin tietysti harmittaa, kun kaksi kiinnostavaa ottelua menee päällekkäin. Oma kiinnostus on kuitenkin sen verran laaja, että se harvinaisesti ole suuri draama, kun tietyn sarjan ottelut ovat samaan aikaan. Poikkeus on Ahvenanmaa. Kerran kun sinne laivalla lähtee, olisi hienoa, jos pystyisi reissulla näkemään 2-3 ottelua. Mutta laiva-aikataulujen takia pelit ovat yleensä niin pienessä slotissa, ettei oikein Markusbölestä tai Hammarlandista ehti Maarianhaminaan.

Joku näköinen säännöllisyys on tietysti myös kiva. On se internetista huolimatta monille vain helpompi, että suosikkijoukkueen kotipelit ovat aina samaan aikaan. Jumalanpalveluskin tulee YLE:llä aina sunnuntaisin klo 10.

Viivan alla olen sitä mieltä, ettei tätä pysty ratkaisemaan niin, että jokainen on tyytyväinen.

Tässä on muuten asia, jonka arvostan Suomessa/Suomen suuremmissa kaupungeissa verrattuna Saksa, Lappi tai Ahvenanmaa: on sen verran arkipelejäkin, että viikon aikana pystyy käyttännössä helposti olla 5-8 ottelussa paikan päällä.
Ei arkipelitkään jokaiselle sopii, mutta minulle se on taas lahja.


E: Lisätään vielä sen verran, että mulla ei ole oikein väliä, milloin suosikkijoukkueen pelit ovat. Lähtisin tarvittaessa myös klo 3 aamuyö ajelulle. Kuuntelisin mielellään myös paluumatkalla saman sarjan ottelun urheilukierroksessa tai lähtisin sinne (jos ei tarvitse kiirehtiä pääottelusta pois). Silloin, kun kuuntelen YLE-puheen urheilu-jalkapallokierrosta, arvostan, kun pelit alkavat samaan aikaan.
« Viimeksi muokattu: 16.01.2022 klo 20:44:34 kirjoittanut haikaran uhri »
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 21.01.2022 klo 11:47:07

Mitähän Kuopiossa tapahtuu kun lähes viikko ilman mestaruusfanfaaria ja henkseleiden paukutusta varmasta mestaruudesta? Pitääkö huolestua?
Patjantekijät

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & Atleti


Vastaus #62 : 21.01.2022 klo 15:48:13

Mitähän Kuopiossa tapahtuu kun lähes viikko ilman mestaruusfanfaaria ja henkseleiden paukutusta varmasta mestaruudesta? Pitääkö huolestua?


Masokisti?
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #63 : 21.01.2022 klo 15:53:01

Kuka auttaa maalaista? Klubin twitterissä lukee, että nyt on ...sainausten vuoro. Mitä on sainaus?
luukeri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PK-35 N


Vastaus #64 : 21.01.2022 klo 16:28:03

Kuka auttaa maalaista? Klubin twitterissä lukee, että nyt on ...sainausten vuoro. Mitä on sainaus?

Hirveä anglismi (signing).
2fst4u

Poissa Poissa


Vastaus #65 : 21.01.2022 klo 17:28:31

Laitetaan tänne, vaikka voisi toki olla Ykkösessäkin. Honka tehnyt farmin VJSn kanssa, lähde jomman kumman some, en muista kumman ;)
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #66 : 21.01.2022 klo 18:59:52

Kuka auttaa maalaista? Klubin twitterissä lukee, että nyt on ...sainausten vuoro. Mitä on sainaus?
Sainion sopparin jatko signeeraus?
PK-35 Vantaa

Poissa Poissa


Vastaus #67 : 22.01.2022 klo 20:47:30

Punamustien valmistautuminen kohti uutta sarjakautta etenee suunnitelmien mukaan. Joukkueharjoittelu käynnistyi jo joulukuun alussa ja sunnuntaina luvassa on vuoden ensimmäinen täyden kentän harjoituspeli Grankulla IFK:n 07-poikia vastaan.
https://pk35vantaa.fi/2022/01/22/kauteen-valmistautuminen-hyvalla-mallilla/
ohiveto1

Poissa Poissa


Vastaus #68 : 23.01.2022 klo 23:36:13

Punamustien valmistautuminen kohti uutta sarjakautta etenee suunnitelmien mukaan. Joukkueharjoittelu käynnistyi jo joulukuun alussa ja sunnuntaina luvassa on vuoden ensimmäinen täyden kentän harjoituspeli Grankulla IFK:n 07-poikia vastaan.
https://pk35vantaa.fi/2022/01/22/kauteen-valmistautuminen-hyvalla-mallilla/

Reetta Suomela, Vilma Hakala ja Hilppa Tuomainen uutisen mukaan siis sopimuksettomista PK-35 Vantaan mukana tänään treenipelissä.

 
Sivuja: 1 2 [3]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa