FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.10.2022 klo 12:11:15 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: MM 2022-karsinnat: Oseania  (Luettu 5932 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
plastic paddy

Poissa Poissa


: 27.11.2021 klo 04:38:18

Avataanpa ketju myös pienimmän maanosaliiton karsinnalle... Kun muualla maailmassa MM-karsinnat alkavat lähestyä loppuaan, Oseaniassa on viimein päästy siihen asti että karsintojen arvonnan ajankohdasta on päätetty. Tämä tapahtuu maanantaina 29.11. Zürichissä. Itse karsinnat pelataan koronan johdosta maaliskuussa Qatarissa. Perjantain arvonnoissa selvisi myös jo, että Oseanian karsinnan voittaja saa maanosien välisessä karsinnassa vastaansa CONCACAF:n nelosen.

Karsintoihin on lähdössä kaikki maanosaliiton 11 maata. Näistä ylivoimainen ennakkosuosikki on tietysti Uusi-Seelanti, joka on myös Oseanian nykyisistä joukkueista ainoa lopputurnauksessa esiintynyt (1982 ja 2010). Molemmilla kerroilla pelit jäivät alkulohkoon, mutta 2010 se putosi pelattuaan kolme tasapeliä ja oli lopulta ainoa joukkue. joka lähti Etelä-Afrikasta voittamattomana (mestari Espanjahan hävisi alkulohkossa Sveitsille). Kolmanteen lopputurnauspaikkaan lienee nyt realistinen mahdollisuus, koska tällä hetkellä vahvin ehdokas vastustajaksi jatkokarsintaan taitaa olla luultavasti voitettavissa oleva Panama. Ja jatkossa lopputurnauksia tulee todennäköisesti paljon lisää, koska kisojen laajennuksen jälkeenhän Oseanialla on suora paikka... Uuden-Seelannin maajoukkue on yhdistelmä valtamerentakaisia ammattilaisia sekä A-liigan pelaajia, useimmiten Wellington Phoenixista. Nimekkäimpiä varmastikin Burnleyn Chris Wood ja PSV:n Ryan Thomas, ja onhan noita ihan hyvissä seuroissa muutama muukin.

Oseanian karsinnat pitää kuitenkin pelata ensin ja joskus Uusi-Seelanti on kokenut siellä yllättäviäkin vaikeuksia. Oseanian mestaruusturnauksessa 2012 se menikin putoamaan välierässä Uudelle-Kaledonialle, joka puolestaan hävisi finaalin Tahitille. Hienosta mestaruudesta huolimatta globaalilla tasolla Tahitin eväät eivät ihan riittäneet, sillä Condefederations Cupissa tuli kolme tappiota maalierolla 1-24.

Suht vaatimaton taso ei ole ihme, sillä paitsi Oseanian maat ovat väkiluvultaan pieniä saarivaltiota, jalkapallo ei ole myöskään ykköslaji juuri missään (ei tietysti myöskään Uudessa-Seelannissa). Toinen väkuluvultaan isompi maa on Papua-Uusi Guinea, jossa association football on kuitenkin pienen piirin touhua jalkapallon oikeiden muotojen rugby leaguen ja aussie rulesin varjossa. Maajoukkueen ainoa Euroopan ammattilainen taitaa löytyä Helsingistä, lisäksi on yksi pelaaja Uuden-Seelannin divarista.. Muutkin joukkueet koostuvat kotisaarella tai pikkusarjoissa muualla pelailevista, jotkut niistä muutamalla kovemmalla nimellä vahvistettuna. Esimerkkinä vaikkapa pienistä saarivaltiosta suurimmalla Fidzhillä löytyy neljä kotisaaren ulkopuolella pelaavaa: A-liigassa ja nyttemmin Intiassa maaleja tykitellyt veteraani-ikää lähestyvä Roy Krishna sekä lisäksi yksi nuorempi pelaaja A-liigasta, Kanadan liigasta ja Hong Kongista. Oseanian maajoukkueet eivät toki juuri ole pelanneet koronan puhkeamisen jälkeen, joten ne saattavat olla vähän uudistuneet siten viime näkemän. Paavo Mustonen on muuten näköjään pelannut Cookinsaarten maajoukkueessa vielä 2018.
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 29.11.2021 klo 23:38:46

Oseanian arvonta oli tänään ja laitetaanpa tulos tännekin. Molemmat Samoat olivat jääneet viime hetkessä pois, eli maaliskuussa pelataan yhdeksän joukkueen kesken Qatarissa seuraavasti:

esikarsinta:
Tonga - Cookinsaaret

lohkovaihe:
A: Salomoninsaaret, Tahiti, Vanuatu, Tonga/Cookinsaaret'
B: Uusi-Seelanti, Uusi-Kaledonia, Fidzhi, Papua-Uusi Guinea

Välierissä pelaavat lohkojen kaksi parasta ristiin ja välierien voittajat sitten finaalissa paikasta maanosien välisessä karsinnassa.

B:stä tuli nyt tuossa se kuolemanlohko, kun Uusi-Seelanti saa vastaansa sille 2012 katkeran kalkin juottaneet Uuden-Kaledonian, Roy Krishnan johtaman Fidzhin sekä David Brownen PNG:n... Voimasuhteet taitavat mennä niin, että Uusi-Seelanti on periaatteessa ylivoimainen, esikarsintaan osallistuvat sekä siitä poisjääneet Samoat selvästi maanosan keskitasoa huonompia ja muut kuusi sitten sitä keskenään aika tasaista keskitasoa. Esikarsinnan voittajalle lienee luvassa lohkossaan aika kylmää kyytiä, sillä nuo Oseanian pienten rugbysaarten ryhmät taitaa olla koko maailman selvästi heikoimpia jalkapallomaajoukkueita, mikäli eri maanosien huonoimmat joskus pistettäisiin pelaamaan turnausta keskenään.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 29.11.2021 klo 23:59:57

mikäli eri maanosien huonoimmat joskus pistettäisiin pelaamaan turnausta keskenään.


Tämä oliskin kova turnaus! San Marino Euroopan ylpeä edustaja!
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 30.11.2021 klo 14:53:16

Tämä oliskin kova turnaus! San Marino Euroopan ylpeä edustaja!

Sanopa muuta! Joissain pienemmissä lajeissa pelataankin "emerging nations" -turnnauksia, joissa lajin pikkumaat eri puolilta maailmaa kohtaavat toisiaan, esim. https://en.wikipedia.org/wiki/2019_IHF_Emerging_Nations_Championship

Vois tehdä hyvää jalkapallossakin pienemmillekin maille päästä joskus pelaamaan muiden maanosien ryhmiä vastaan sen sijasta että vuosikymmenestä toiseen hierotaan samoja pelejä maanosakarsinnoissa ja turnauksissa. Eikä koske pelkästään ihan pikkumaitakaan. Koska esim. Suomen miesten maajoukkue on viimeksi pelannut kilpailullisen pelin Euroopan ulkopuolista joukkuetta vastaan? Ei koskaan! (Toki, jos olympialaisetkin lasketan mukaan niin niinkin äskettäin kuin 1980 Irakia ja Costa Ricaa ja sitä ennen Berliinin kisoissa 1936 Perua vastaan..)

Toki jalkapallossakin on ollut tällainen: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Other_Final ja olikin ainakin huomion suhteen melkoinen menestys...
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #4 : 17.03.2022 klo 04:41:22

Oseanian MM-karsinta käynnistyy vihdoin ja viimein eli tänään! Tonga luopui peleistä tsunamikuvioiden takia, joten Cook-saaret pääsi mukaan lohkovaiheeseen.

17.3.
klo 16 (Suomen aikaa) Cook-saaret-Salomonsaaret
klo 19 Tahiti-Vanuatu

Ja pelithän siis pelataan puolueettomalla kentällä Qatarissa.
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Suomen jalkapallon A-maajoukkue


Vastaus #5 : 17.03.2022 klo 13:26:34

Cookinsaarten yhtyevaunussa mennään Ylos Saa nähdä, että löytyykö Uudelle Seelannille ketään haastajaa.
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 17.03.2022 klo 16:55:37

Tästä muuten streamia, mikäli tämmöinen vähän tai oikeastaan aika paljonkin eksoottisempi maajoukkuejalkapallo kiinnostaa. Salomoninsaarten joukkue koottu kokonaan maan oman sarjan pelaajista, edustettuina mm. Solomon Warriors, Henderson Eels ja Real Kakamora. Cookinsaarten ryhmä taas koottu kotisaaren porukoista ja Uuden-Seelannin alasarjoissa pelaavista cookinsaarelaisista. Pisimmälle päässyt taitaa pelata kiwien divarissa.. Luulisin että tuolta tulee muutkin pelit..
konttaava karhu

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 17.03.2022 klo 17:41:23

Paavo Mustonen vielä mukana?
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 17.03.2022 klo 19:09:39

Eipä näkynyt Paavoa enää listoilla. Aika yhtä maaliahan tuo ensimmäinen peli oli, mutta kyllä Cookinsaartenkin jalkapallojoukkue näyttäisi menneen eteenpäin. Takavuosina tällaisst pelit päättyi nk. pesäpallolukemiin, mutta nyt Salomoninsaaret sai tyytyä 2-0 -voittoon. Salomoninsaaret oli näköjään voittanut harjoitushöntsässä ennen kisoja A-liigassa pelaavan Brisbane Roarin ja edellisten kisojen karsinnoissa se selvisi Oseanian lohkon finaaliin Uutta-Seelantia vastaan. Joten kyllä siellä S-liigassa ilmeisesti ihan jalkapallo pelataan.

Kohta toisiaan päivän toinen peli Tahiti-Vanuatu ja huomenna sitten nähdään, kun Papua-Uusi Guinea yrittää David Brownen johdolla iskeä kapuloita Uuden-Seelannin juggernautin rattaisiin..
M. Deianov

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 17.03.2022 klo 19:18:29

Tahitihan on ihan maailman huipulla tai sen tuntumassa beach futiksessa ja ainakin ennen on kai ollut pelaajia, jotka maajoukkuetasolla edustavat molemmissa lajeissa. Joku voi kaivella, olisiko nytkin tämmöisiä mukana. Aika harvinainen maajoukkuekombo varmaankin.
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 17.03.2022 klo 19:41:29

Tahitihan on ihan maailman huipulla tai sen tuntumassa beach futiksessa ja ainakin ennen on kai ollut pelaajia, jotka maajoukkuetasolla edustavat molemmissa lajeissa. Joku voi kaivella, olisiko nytkin tämmöisiä mukana. Aika harvinainen maajoukkuekombo varmaankin.

Ihan mielenkiintoinen juttu. Näkyy tuolla olevan useampiakin. Mm. Tahitin kapteenina ilmeisesti kohta kentälle juokseva maajoukkueen kaikkien aikojen maalikuningas Teaonui Tehau (24 osumaa) oli mukana viime elokuussa beach futiksen MM-kisoissa, joissa Tahiti muuten selvisi puolivälieriin saakka.
M. Deianov

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 17.03.2022 klo 19:45:43

Ihan mielenkiintoinen juttu. Näkyy tuolla olevan useampiakin. Mm. Tahitin kapteenina ilmeisesti kohta kentälle juokseva maajoukkueen kaikkien aikojen maalikuningas Teaonui Tehau (24 osumaa) oli mukana viime elokuussa beach futiksen MM-kisoissa, joissa Tahiti muuten selvisi puolivälieriin saakka.

Eikä siitä kovin montaa vuotta ole, kun Tahiti pelasi beach futiksen MM-finaalissakin, sen toki häviten.

E: Tarkistin, että olikin finaalin häviävä osapuoli peräti kaksi kertaa putkeen 2017 ja 2015 ja neljäs 2013.
« Viimeksi muokattu: 17.03.2022 klo 19:56:07 kirjoittanut M. Deianov »
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 17.03.2022 klo 20:18:15

Illan toinen peli olikin näköjään peruttu/siirretty Vanuatun koronatartuntojen johdosta.. Huomenna jatketaan. Mainittu Teaonui Tehau oli muuten mukana kun Tahiti selvisi Oseanian mestarina Confederations Cupiin 2013, eli ollut mukana globaalissa arvokisassa kahdessa lajissa, mikäli nyt Confederations Cup sellaiseksi lasketaan.  
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #13 : 18.03.2022 klo 17:48:47

Papua-Uusi-Guinea vs. Uusi-Seelanti tauolla 0-0.
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Suomen jalkapallon A-maajoukkue


Vastaus #14 : 18.03.2022 klo 19:38:27

Papua-Uusi-Guinea vs. Uusi-Seelanti tauolla 0-0.

Uusi-Seelanti voitti 0-1 Alas
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 18.03.2022 klo 23:42:32

Perjantain jälkimmäisessä pelissä Fidzhi voitti Uuden-Kaledonian 2-1. Pelitapahtumien valossa toisinkin päin olisi voinut mennä toisinkin päin, mutta nyt siis näin.

Aiemmassa pelissä Uudella-Seelannilla olisi toki ollut edellytyksiä isompaankiin voittoon mutta yhteen maaliin ero jäi ja sekin tuli vasta pelin lopulla. Kokonaisuutena nuo pienemmät pystyy silti haastamaan kiwejä yllättävänkin hyvin. Uuden-Seelannin ryhmä on kuitenkin koottu ihan hyvissä sarjoissa Euroopassa pelaavista ammattilaisista ja A-liigan pelaajista. Isoimpia nimiä tänään kentällä ex-West Ham Winston Reid sekä Turkin pääsarjassa pelaavia Joe Champness. Newcastleen tammikuussa siirtynyt Chris Wood on myös nimetty joukkueeseen mutta ei tänään näkynyt kokoonpanossa. Vastustajat sitten taas koostuu melkein kokonaan kotisaariensa pikkusarjoissa pelaavista..

Karsinnassa on muuten mukana myös Veikkausliigasta tuttuja pelaajia. Nikko Boxall pelasi koko 90 minuuttia ja Logan Rogerson tuli kentälle vaihdosta. Papua-Uuden Guinean ainoa euroammattilainen David Browne puolestaan ei sittenkään ole tällä kertaa lähtenyt maajoukkuetehtäviin..
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #16 : 19.03.2022 klo 00:02:32

Papua-Uuden Guinean ainoa euroammattilainen David Browne puolestaan ei sittenkään ole tällä kertaa lähtenyt maajoukkuetehtäviin..

Wikipedian mukaan David Brownen poissaolo liittyisi passiongelmiin. Mies on ilmeisesti unohtanut uusia edustamansa maan passin.
Micky Lee

Paikalla Paikalla


Vastaus #17 : 19.03.2022 klo 12:41:28

Fidzin kapteeni Roy Krishna muuten pelaa samassa seurajoukkueessa kuin Joni Kauko.
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #18 : 19.03.2022 klo 14:04:30

Fidzin kapteeni Roy Krishna muuten pelaa samassa seurajoukkueessa kuin Joni Kauko.

Krishna pelasi vielä keskiviikkona ATK:n viimeiseksi jääneen sarjapelin Intiassa ja teki myös joukkueen kauden viimeiseksi jääneen maalin.

Tässä pikakatsaus Oseanian karsintajoukkueisiin:

Salomonsaaret
- kaikki kotimaan sarjasta

Tahiti
- 3 pelaajaa Ranskan sarjoista
- 1 pelaaja Kroatian sarjoista

Cookinsaaret
-6 pelaajaa Uuden-Seelannin sarjoista
-2 pelaajaa Australian sarjoista
-1 pelaaja Englannin sarjoista

Vanuatu
- 2 pelaajaa Australian sarjoista
- 1 pelaaja Uuden-Seelannin sarjoista

Fiji
- 1 pelaaja Intian sarjoista
- 1 pelaaja Englannin sarjoista

Uusi-Kaledonia
- 3 pelaajaa Ranskan sarjoista
- 1 pelaaja Luxemburgin sarjoista

Papua-Uusi-Guinea
- 1 pelaaja Australian sarjoista
- 1 pelaaja Uuden-Seelannin sarjoista
- 1 pelaaja Suomen sarjoista (wikipedian mukaan, mutta ei ollut kokoonpanossa ainakaan 1. ottelussa)
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #19 : 19.03.2022 klo 14:05:59

Valkeakosken Hakan pelaaja Logan Rogerson muuten tuli kentälle Uuden-Seelannin paidassa Papua-U-Guinea pelin 77. minuutilla.
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 19.03.2022 klo 15:33:11

Krishna pelasi vielä keskiviikkona ATK:n viimeiseksi jääneen sarjapelin Intiassa ja teki myös joukkueen kauden viimeiseksi jääneen maalin.

Tässä pikakatsaus Oseanian karsintajoukkueisiin:

Salomonsaaret
- kaikki kotimaan sarjasta

Tahiti
- 3 pelaajaa Ranskan sarjoista
- 1 pelaaja Kroatian sarjoista

Cookinsaaret
-6 pelaajaa Uuden-Seelannin sarjoista
-2 pelaajaa Australian sarjoista
-1 pelaaja Englannin sarjoista

Vanuatu
- 2 pelaajaa Australian sarjoista
- 1 pelaaja Uuden-Seelannin sarjoista

Fiji
- 1 pelaaja Intian sarjoista
- 1 pelaaja Englannin sarjoista

Uusi-Kaledonia
- 3 pelaajaa Ranskan sarjoista
- 1 pelaaja Luxemburgin sarjoista

Papua-Uusi-Guinea
- 1 pelaaja Australian sarjoista
- 1 pelaaja Uuden-Seelannin sarjoista
- 1 pelaaja Suomen sarjoista (wikipedian mukaan, mutta ei ollut kokoonpanossa ainakaan 1. ottelussa)

Browne on tosiaan mainittu wikipediassa PNG:n joukkueessa,  mutta Oseanian maanosaliiton sivuilla julkaistussa kokoonpanossa häntä ei ole. Liekö sitten passiongelmat olleet lopulta kuitenkin liikaa. Häntä ei ole kyllä kai näkynyt kentällä hetkeen myöskään klubin treenipeleissä, missä mies lienee.

Täydennyksenä mielenkiintoiseen listaukseen sanottakoon, että noi pikkusaarten Euroopassa pelaavat on siis kaikki alasarjoista. Esimerkkinä vaikkapa Tahitin europelaajien seurat on nimeltään Trelissac (Ranskan nelonen), Cherbourg (Ranskan vitonen), AF Muespach (kyläseura Elsassista, sarjataso ei selvinnyt pikaisella vilkaisulla...) sekä NK Urania Baška Voda (Kroatian kolmonen): Englannissa pelaavan fidzhiläisen seura taas on Maidstonen United (kuutostaso) ja Cookinsaarten maajoukkuepelaajan AFC South London, joka pelaa Wimbledon&District Football Leaguen championshipissä, joka taitaa olla Englannin jalkapallopyramidissa 14 askelmaa valioliigan alapuolella... Qatarissa pelaavista pisimmälle eurourallaan lienee päässyt Uuden-Kaledonian Georges Gope-Fenepej joka pelaa nykyään Ranskan kolmostasolla ja tilillä on otteluita Ranskan pääsarjasta alkaen..

Tuo Roy Krishna kulkee kai tähtipelaajastatuksella niissä sarjoissa missä on pelannut (Uuden-Seelannin liiga, A-liiga ja nykyään Intia), mutta Euroopan kentillä ei hänen tiensä ole koskaan vienyt ja tuskin enää viekään, kun ikää tulee tänä vuonna 35.  Vanuatun keskuspuolustaja Brian Kaltack ja PNG:n Patrick Aisa pelaa näköjään Uuden-Seelannin pääsarjassa ja karsinnoista löytyy myös pari Australian kakkostasolla pelaavaa. Mutta kyllähän se niin on, että ei nämä nyt varsinaisesti nimillä ja seurastatuksilla keuli nämä joukkueet... Uuden-Seelannin materiaali taas vastannee noin Euroopan alempaa keskitasoa. Transfermarkt-mittarilla suurin piirtein samaa tasoa vaikkapa Bulgarian kanssa...
Micky Lee

Paikalla Paikalla


Vastaus #21 : 20.03.2022 klo 11:47:46

Vanuatu vetäytyi turnauksesta koronan vuoksi ja Cookinsaarten jengissä tartuntoja, joten tämän päivän peli Tahitia vastaan peruttu. Saa nyt nähdä miten nämä lopulta saadaan pelattua jos tällä tahdilla pelejä jää pelaamatta. Aikataulu kuitenkin sellainen ettei hirveästi pysty pelejä myöhemmin pelaamaan. Se joka onnistuu välttelemään tartuntoja voittaa turnauksen?
Kari H

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 20.03.2022 klo 20:33:04

Vanuatu vetäytyi turnauksesta koronan vuoksi ja Cookinsaarten jengissä tartuntoja, joten tämän päivän peli Tahitia vastaan peruttu. Saa nyt nähdä miten nämä lopulta saadaan pelattua jos tällä tahdilla pelejä jää pelaamatta. Aikataulu kuitenkin sellainen ettei hirveästi pysty pelejä myöhemmin pelaamaan. Se joka onnistuu välttelemään tartuntoja voittaa turnauksen?

Vaikka mä oon terveydenhuollon ammattihenkilö ja en saisi tällaista sanoa.
Mitenkään tautia vähättelemättä niin tähän tulisi alkaa suhtautua inhorealistisesti kuten normaaleihin kausi-influenssoihin eli rokotetaan mahdollisimman paljon, pestään käsiä, hoidetaan hoitoa tarvitsevat ja annetaan elämän jatkua normaalisti. Kun puolitoista vuotta on oltu terveystalkoissa apteekin tiskin takana rätti naamalla alkaa vähitellen riittää kun ei tää asia tästä muuksi muutu vaan koronasta tulee kausi-influenssa muiden ohessa.
Pekingin kisoissa tää hysteria meni täysin yli kun urheilijoilta vois suoraan sanottuna mielivaltaisesti vietiin mahdollisuus osallistua.
Mitä itse asiaan tulee niin miksi Aasian ja Oseanian karsintoja ei vois yhdistää samoin kuin CONCACAFIA JA CONMEBOLIA.

plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 20.03.2022 klo 22:44:02

Cookinsaarten viimeinen peli olisi ollut turnauksesta jo vetäytynyttä Vanuatua vastaan, joten ilmeisesti sen pelit turnauksessa jäi nyt yhteen ja Tahiti ja Salomoninsaaret pääsivät jatkoon ja ratkaisevat keskinäisen järjesttyksensä ensi torstaina pelattavassa ottelussa. Toivottavasti lisää poisjääntejä ei tule. Toisessa lohkossa on tarkoitus pelata maanantaina ensin ensimmäisen kierroksen häviäjien peli Uusi-Kaledonia vs. Papua-Uusi Guinea ja sitten voittajien kohtaaminen Uusi-Seelanti vs. Fidzhi.

Sinänsä Aasian ja Oseanian karsiontojen yhdistäminen voisi olla ihan perusteltua. Vuoden 2026 kisoista alkaenhan Oseanialla on suora paikka kisoihin ja kyllähän se suht halvalla kuitenkin lähtee muihin verrattuna. Lisäksi muutama Oseaniassa sijaitseva maajoukkue kuuluu jo nyt Aasian liittoon (Australia, Guam ja Pohjois-Mariaanit). Ongelmaksi taas saattaa tulla välimatkat. Esim. Tahitilta taitaa olla Länsi-Aasiaan linnuntietä semmoinen 20000 km ja eipä kai sitä samoissa karsinnoitssa ainakaan kovin montaa kertaa tuollaista vierasmatkaa halua tehdä... Sillä tavalla homma tietysti voisi toimia, että Oseanian maat pelaavat ensin oman alueellisen esikarsintaturnauksen, jonka parhaat menisivät sitten Aasian karsintojen lohkovaiheeseen ja siellä sitten taas jotain erikoisjärjestelyjä. Oseanian sisälläkin etäisyydet on pitkiä eikä liikenneyhteydetkään saarten välillä kai aina valtavan tiiviitä, ja sen karsinnat on ennenkin pelattu turnauksina eikä sarjana kori- ja vieraspeleineen kuten muualla...
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 22.03.2022 klo 01:23:35

Tässä karsinnassa pelattiin maanantaina B-lohkon toinen kierros. Ensimmäisessä ottelussa Papua-Uusi-Guinea voitti Uuden-Kaledonian 1-0 Tommy Semmyn potkaistua pallon 18 metristä maalin takakulmaan jo ottelun alkuvaiheissa. Semmy pelaa siviililssä Victorian osavaltion valioliigaa Altona Magic -nimisessä joukkueessa. Nuo osavaltioliigat (8 kpl) on Australian seurajalkapallon kakkostaso A-liigan jälkeen ja Semmy maajoukkueessaan ilmeisesti seurauralla pisimmälle edennyt pelaaja kun Browne ei nyt ole mukana. Uuden-Kaledonian otteet muistuttivat joukkueen ensimmäistä ottelua, eli se vie peliä mutta siitä ei hirveästi jää käteen kun vastustaja tekee enemmän maaleja.. Kahden tappion jälkeen edessä on vielä päätöspeli Uutta-Seelantia vastaan ja sen jälkeen pitkä kotimatka.

Toisessa päivän ottelussa Uusi-Seelanti vs. Fidzhi nähtiin myös muistuma avauskierroksesta sikäli, että tasoero oli näkyvä mutta Uudella-Seelannilla oli peli alkuvaiheessa vaikeuksia realisoida sitä tulostaululle. Kiwit pääsivät toki johtoon jo ensimmäisen jakson lopussa, kun joukkue sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta, antoi sen korkeana keskityksenä ja Fidzhin puolustus päätti sitten jättää tilanteessa 191-senttisen valioliigahyökääjä Chris Woodin kokonaan vartioimatta. Huono päätös. Altavastaaja rimpuili kuitenkin iskuetäisyydellä maalin päässä pitkälle toiselle jaksolle ja pääsi kokeilemaan hyökkäämistäkin, mutta 70 minuutin jälkeen homma vähän repesi. Ensin Helsingörissä Tanskan divaria pelaava Elijah Just pamautti kuudesta metristä maalin kattoon kulmapotkun jälkitilanteessa ja hetkeä myöhemmin pääsi loistamaan uudelleen vapauttaessaan Woodin pystysyötöllä maalintekoon. Pelin lopussa vielä Fidzhin maalivahti potkaisi (vahingossa) keskitystä tavoitellessaan Uuden-Seelannin pelaajaa kylkeen ja Clayton Lewis (Wellington Phoenix) sijoitti pilkulta loppunumerot 4-0.

Oseanian karsinnat jatkuvat torstaina alkulohkojen päätösklierroksella. B-lohkossa pelataan panokseton peli Uusi-Seelanti vs. Uusi-Kaledonia: ensinmainittu voittaa lohkon mikäli nyt ihan ihmeitä ei tapahdu ja jälkimmäinen lähtee kotiin vaikka tapahtuisikin. Fidzhin ja PNG:n pelissä ratkaistaan sitten toinen jatkopaikka, tasapelillä sen saa PNG. A-lohko taas lässähti koronan takia, kun toistaiseksi on päästy pelaamaan vain yksi ottelu ja kaksi joukkuetta ilmeisesti jo lähtenyt kotiin. Torstain pelissä Salomoninsaaret-Tahiti ratkaistaan jatkajien keskinäinen järjestys. Voittaja pelaa B-lohkon kakkosta vastaan ja häviäjä puolestaan pääsee välierään yrittämään Dohan ihmettä Uutta-Seelantia vastaan..

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa