FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.01.2022 klo 15:09:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: MM 2022-karsinnat: Oseania  (Luettu 1207 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
plastic paddy

Poissa Poissa


: 27.11.2021 klo 03:38:18

Avataanpa ketju myös pienimmän maanosaliiton karsinnalle... Kun muualla maailmassa MM-karsinnat alkavat lähestyä loppuaan, Oseaniassa on viimein päästy siihen asti että karsintojen arvonnan ajankohdasta on päätetty. Tämä tapahtuu maanantaina 29.11. Zürichissä. Itse karsinnat pelataan koronan johdosta maaliskuussa Qatarissa. Perjantain arvonnoissa selvisi myös jo, että Oseanian karsinnan voittaja saa maanosien välisessä karsinnassa vastaansa CONCACAF:n nelosen.

Karsintoihin on lähdössä kaikki maanosaliiton 11 maata. Näistä ylivoimainen ennakkosuosikki on tietysti Uusi-Seelanti, joka on myös Oseanian nykyisistä joukkueista ainoa lopputurnauksessa esiintynyt (1982 ja 2010). Molemmilla kerroilla pelit jäivät alkulohkoon, mutta 2010 se putosi pelattuaan kolme tasapeliä ja oli lopulta ainoa joukkue. joka lähti Etelä-Afrikasta voittamattomana (mestari Espanjahan hävisi alkulohkossa Sveitsille). Kolmanteen lopputurnauspaikkaan lienee nyt realistinen mahdollisuus, koska tällä hetkellä vahvin ehdokas vastustajaksi jatkokarsintaan taitaa olla luultavasti voitettavissa oleva Panama. Ja jatkossa lopputurnauksia tulee todennäköisesti paljon lisää, koska kisojen laajennuksen jälkeenhän Oseanialla on suora paikka... Uuden-Seelannin maajoukkue on yhdistelmä valtamerentakaisia ammattilaisia sekä A-liigan pelaajia, useimmiten Wellington Phoenixista. Nimekkäimpiä varmastikin Burnleyn Chris Wood ja PSV:n Ryan Thomas, ja onhan noita ihan hyvissä seuroissa muutama muukin.

Oseanian karsinnat pitää kuitenkin pelata ensin ja joskus Uusi-Seelanti on kokenut siellä yllättäviäkin vaikeuksia. Oseanian mestaruusturnauksessa 2012 se menikin putoamaan välierässä Uudelle-Kaledonialle, joka puolestaan hävisi finaalin Tahitille. Hienosta mestaruudesta huolimatta globaalilla tasolla Tahitin eväät eivät ihan riittäneet, sillä Condefederations Cupissa tuli kolme tappiota maalierolla 1-24.

Suht vaatimaton taso ei ole ihme, sillä paitsi Oseanian maat ovat väkiluvultaan pieniä saarivaltiota, jalkapallo ei ole myöskään ykköslaji juuri missään (ei tietysti myöskään Uudessa-Seelannissa). Toinen väkuluvultaan isompi maa on Papua-Uusi Guinea, jossa association football on kuitenkin pienen piirin touhua jalkapallon oikeiden muotojen rugby leaguen ja aussie rulesin varjossa. Maajoukkueen ainoa Euroopan ammattilainen taitaa löytyä Helsingistä, lisäksi on yksi pelaaja Uuden-Seelannin divarista.. Muutkin joukkueet koostuvat kotisaarella tai pikkusarjoissa muualla pelailevista, jotkut niistä muutamalla kovemmalla nimellä vahvistettuna. Esimerkkinä vaikkapa pienistä saarivaltiosta suurimmalla Fidzhillä löytyy neljä kotisaaren ulkopuolella pelaavaa: A-liigassa ja nyttemmin Intiassa maaleja tykitellyt veteraani-ikää lähestyvä Roy Krishna sekä lisäksi yksi nuorempi pelaaja A-liigasta, Kanadan liigasta ja Hong Kongista. Oseanian maajoukkueet eivät toki juuri ole pelanneet koronan puhkeamisen jälkeen, joten ne saattavat olla vähän uudistuneet siten viime näkemän. Paavo Mustonen on muuten näköjään pelannut Cookinsaarten maajoukkueessa vielä 2018.
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 29.11.2021 klo 22:38:46

Oseanian arvonta oli tänään ja laitetaanpa tulos tännekin. Molemmat Samoat olivat jääneet viime hetkessä pois, eli maaliskuussa pelataan yhdeksän joukkueen kesken Qatarissa seuraavasti:

esikarsinta:
Tonga - Cookinsaaret

lohkovaihe:
A: Salomoninsaaret, Tahiti, Vanuatu, Tonga/Cookinsaaret'
B: Uusi-Seelanti, Uusi-Kaledonia, Fidzhi, Papua-Uusi Guinea

Välierissä pelaavat lohkojen kaksi parasta ristiin ja välierien voittajat sitten finaalissa paikasta maanosien välisessä karsinnassa.

B:stä tuli nyt tuossa se kuolemanlohko, kun Uusi-Seelanti saa vastaansa sille 2012 katkeran kalkin juottaneet Uuden-Kaledonian, Roy Krishnan johtaman Fidzhin sekä David Brownen PNG:n... Voimasuhteet taitavat mennä niin, että Uusi-Seelanti on periaatteessa ylivoimainen, esikarsintaan osallistuvat sekä siitä poisjääneet Samoat selvästi maanosan keskitasoa huonompia ja muut kuusi sitten sitä keskenään aika tasaista keskitasoa. Esikarsinnan voittajalle lienee luvassa lohkossaan aika kylmää kyytiä, sillä nuo Oseanian pienten rugbysaarten ryhmät taitaa olla koko maailman selvästi heikoimpia jalkapallomaajoukkueita, mikäli eri maanosien huonoimmat joskus pistettäisiin pelaamaan turnausta keskenään.
D mies

Paikalla Paikalla


Vastaus #2 : 29.11.2021 klo 22:59:57

mikäli eri maanosien huonoimmat joskus pistettäisiin pelaamaan turnausta keskenään.


Tämä oliskin kova turnaus! San Marino Euroopan ylpeä edustaja!
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 30.11.2021 klo 13:53:16

Tämä oliskin kova turnaus! San Marino Euroopan ylpeä edustaja!

Sanopa muuta! Joissain pienemmissä lajeissa pelataankin "emerging nations" -turnnauksia, joissa lajin pikkumaat eri puolilta maailmaa kohtaavat toisiaan, esim. https://en.wikipedia.org/wiki/2019_IHF_Emerging_Nations_Championship

Vois tehdä hyvää jalkapallossakin pienemmillekin maille päästä joskus pelaamaan muiden maanosien ryhmiä vastaan sen sijasta että vuosikymmenestä toiseen hierotaan samoja pelejä maanosakarsinnoissa ja turnauksissa. Eikä koske pelkästään ihan pikkumaitakaan. Koska esim. Suomen miesten maajoukkue on viimeksi pelannut kilpailullisen pelin Euroopan ulkopuolista joukkuetta vastaan? Ei koskaan! (Toki, jos olympialaisetkin lasketan mukaan niin niinkin äskettäin kuin 1980 Irakia ja Costa Ricaa ja sitä ennen Berliinin kisoissa 1936 Perua vastaan..)

Toki jalkapallossakin on ollut tällainen: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Other_Final ja olikin ainakin huomion suhteen melkoinen menestys...

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa